Sunday, December 9, 2007

Λούα Λούα και Ολέ Ολέ

Τον Ολέ Ολέ, από το Καμερούν γράφουνε οι φυλλάδες ότι θέλει ο γαύρος. Πρόκειται λέει για ένα από τα πιο μεγάλα ταλέντα του αφρικανικού ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στην Ουρουγουάη και είναι διεθνής με την Ελπίδων.
Μαϊστα. Εχει Λούα Λούα από το Κονγκό, θα πάρει κι έναν Ολέ Ολέ από το Καμερούν.
Αντε βρε! Και με μια Καρέτα Καρέτα από την Ζάκυνθο, σας εύχομαι!




Στο ματσάκι πάλι με τον Σουβλακιακό, κέρδισε το πέναλτι ο Γκαλέτι και ζητήσανε οι γαύροι να το βαρέσει ο Πάντος. Μιλάμε τώρα τέτοιος έρωτας με τον Πάντο, ούτε στον ύπνο του ο Τάσος. Από το βρισίδι και τα σιχτιρίσματα στην αποθέωση. Ε, ρε τι κάνει ένα καλό ματσάκι απέναντι στον Ρομπίνιο!
Τώρα που το σκέφτομαι... Φαντάζεσαι να ερωτευόμαστε κι εμείς τον Βύντρα τότε που είχε κρατήσει τον Ρόνι επί Μαλεζάνι στο ματσάκι με τη Μπάρτσα; Ο Θεός μας φύλαξε και δεν πάθαμε τέτοιο κακό!
Κι ο Πάντος όμως ρε παιδί μου, στο ύψος του. Το έχασε το πέναλτι για να αποδείξει ότι αξίζει να τον αγαπάνε όπως είναι. Πόσο Πάντος είναι τελικά;

Το ΑΕΚάκι μια χαρά τα πήγε με την Καλαμαριά. Γκολ με το καλημέρα ο Λύμπε, κάρτα ο Μπλάνκο. Σα να λέμε, είτε βάζει μάσκα του Ζορρό είτε όχι, ο Ισμαήλης την έχει στο τσεπάκι την κάρτα του κόρακα. Εκεί στο τέλος, στο δεύτερο γκολ του Λύμπε, έγινε η φάση όλα τα λεφτά. Πέφτει ο Καπετάνος και προσπαθεί να στοπάρει τη μπάλα με την ...κοιλιά! Δώσε λέμε! Προς στιγμήν μάλιστα νόμιζα ότι αυτός έβαλε το γκολ. Αλλά θα μου πεις φούρνοι δεν γκρεμίζονται κάθε μέρα!

Πριν λίγο άκουσα και τη σύνθεση στο δικό μας το ματσάκι στο Καυταντζόγλειο. Μιλάμε τώρα ότι κατεβαίνουμε με όλα μας τα όπλα. Βύντρα - Σέριτς στα άκρα της άμυνας. Κι έτσι όπως θα επελαύνουν από τα πλάγια θα τις τρομοκρατήσουνε τις φουκαριάρες τις γριούλες.
Και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τα δυο ντερέκια. Μόρις - Σαριέγκι. Ηθελα να ήξερα ποιος ήταν αυτός που πρωτοέγραψε ότι ο Βάσκος έχει ύψος 1.89 όταν πήρε τη μεταγραφή. Μετά έμπασε στο 1.84 και τώρα όπως τον κόβω το 1.82 τόχει δεν τόχει. Θα μου πεις άμα ο άλλος έχει πόδι δρεπάνι και κάνει τον καρατέκα τι να το κάνει το ύψος, για να πιάσει την κεφαλιά. Σηκώνει εκεί πάνω το πόδι και καθαρίζει. Αμα δεν έχει όμως τίποτα από τα δύο αρχίζουνε τα δύσκολα.

Υ.Γ. Επέστρεψα, ελπίζω για τα καλά. Ελα να ζεσταινόμαστεεεεεεεεεεεε.


ΕDIT: Ακυρο για Βύντρα. Καλά να πάθω που ακούω τις συνθέσεις στην ΕΡΑ. Παίζει ο κιθαρίστας αντί για το μπουμπούκι μας. Υπάρχουν λοιπόν ακόμα ελπίδες...



20 comments:

The Torch said...

Πρέπει να σου πω ότι έχω αποφασίσει ποδοσφαιρικά να ενημερώνομαι μόνο από σένα. Υπάρχουν βέβαια κάποια πράγματα που δεν τα καταλαβαίνω (όπως ποιός είναι ο κιθαρίστας) αλλά είμαι αποφασισμένος. Άλλωστε που αλλού θα διάβαζα "Και με μια Καρέτα Καρέτα από την Ζάκυνθο, σας εύχομαι!"
Όσο για το δικό μου αθληματάκι που είναι βαρετό για τους αμύητους, θα σου δίνω ραπόρτο για το πρωτάθλημά μας θέλεις δεν θέλεις :ο)

ΠΑΥΛΟΣ said...

Που είχες χαθεί εσύ?

Καλή εβδομάδα.

houli_v said...

τελείωσαν τα μαστορέματα gatti και χαλαρώσαμε με μπάλλα το σου-κου ?

Καλή βδομάδα :)

Alexandros said...

Έπρεπε να περιμένεις το ματσάκι στο Καυτατζόγλειο και μετά να ποστάρεις. Άλλα τόσα θα έγραφες για την απόδοση σας, ειδικά στο β ημίχρονο. Κούτσα κούτσα , τα πήρατε να ποντάκια πάντως...

gatti said...

torch: Aν περιμένεις να ενημερώνεσαι από μένα θα έχεις πολλά κενά. Αφενός επειδή δεν τα ξέρω όλα, αφετέρου επειδή για ποδόσφαιρο γράφω μόνο όταν έχω διάθεση κι αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα.
Ο κιθαρίστας είναι ο Σουηδός μας, ο Νίλσον. Περισσότερο για κιθαρίστας συγκροτήματος σου μοιάζει παρά για ποδοσφαιριστής. Οχι βέβαια ότι είναι κακό να είναι κιθαρίστας.
Δίνε ραπόρτο για το μπέιζμπολ, κάπου διάβασα ότι ο αγαπημένος μου Μπάρι Μποντς έχει προβλήματα με το νόμο (καλά μη νομίζεις, αυτόν και τον Α-Rod ξέρω μόνο...).


pavlos: Καλή εβδομάδα και σε σένα Παύλο μου. Είχα μαστορέματα στο σπίτι, κρυολόγησα κιόλας, είχα ζόρια και στη δουλειά, ήρθε κι έδεσε. Τώρα ελπίζω ότι έστρωσαν τα πράγματα.


houli_v: Τελείωσαν τα μαστορέματα αλλά παραλίγο να τελειώσουν εμένα. Μπάλα έβλεπα, έστω και κλεφτά, απλώς δεν είχα χρόνο να γράψω κάτι...
Καλή σου εβδομάδα.


alexandros: Μα επειδή ήθελα να δω το ματσάκι ποστάρισα στα γρήγορα. Και με παρέσυρε και ο Κοντός με τις συνθέσεις και έγραψα ότι θα παίξει ο ...βυντρίνιο. Οσο για την απόδοση, τα έχουμε πει: αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει. Κούτσα κούτσα, όπως το είπες...

mamma said...

Δεν κατάλαβα τίποτα, μα τίποτα λέμε! Ίσως είναι που δεν μπορώ να συγκεντρωθώ όταν διαβάζω αθλητικά. Το μόνο που γουστάρω από καιρό σε καιρό είναι οι επικεφαλλίδες των αθλητικών στα περίπτερα.
Πάντως χαίρομαι που τέλειωσαν τα μαστορέματα.
:-*

gatti said...

mamma: Δεν τρέχει τίποτα που δεν καταλαβαίνεις από αθλητικά. Κι εγώ που καταλαβαίνω τι κάνω;
Πικραίνομαι, χαίρομαι, ξαναπικραίνομαι.
Εξάλλου, έτσι και αρχίσεις κι εσύ να μιλάς για κτίρια και δομικά υλικά, ούτε κι εγώ θα καταλάβω κάτι.
:-*
ΥΓ. Εγώ να δεις πόσο χαίρομαι που τελείωσαν τα μαστορέματα. Αλλη μια ώρα (όχι μέρα, ώρα) και θα είχα λαλήσει!

mamma said...

Παλιό αλλά καλό:
"Αν δε χτίσεις σπίτι και δεν παντρέψεις παιδί, τίποτα δεν έχεις κάνει στη ζωή σου", οπότε σου μένει μόνο το δεύτερο και ξεμπέρδεψες.
;-)

gatti said...

mamma: Aυτό το δεύτερο, χλωμό το κόβω. Για να το παντρέψω πρέπει πρώτα να το αποκτήσω και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο...

subir said...

Με καλύπτει απόλυτα ο Torch.Μάλλον με προλαβε στο σχόλιο.Τουλάχιστον να διαβάζω έσενα , να ξέρω τι μου γίνεται, γιατί στην κυριολέξια με τα δρώμενα του ποδοσφαίρου γενικά δεν τα παω και τόσο καλά.Μάλλον χάλια με Χ κεφαλαίο.

A.F.Marx said...

Βρε στα ονόματα θα κολλήσουμε τώρα;
Καλό παικτάκι να είναι κι ας τον λένε και Kolo-kolo...
:)

gatti said...

subir: Oπως είπα και στη mamma δεν τρέχει τίποτα που δεν ξέρεις από ποδόσφαιρο. Κι εμείς που ξέρουμε, τραβάμε πολλές φορές κάτι πίκρες, απερίγραπτες.


a.f.marx: Eννοείται πως αν είναι καλό παικτάκι δεν έχει σημασία το όνομά του. Κουβέντα να γίνεται...

The Torch said...

Δεν σε διαβάζω μόνο για το ποδόσφαιρο. Εκεί όμως δίνεις ρέστα, και σίγουρα ξέρεις πολύ περισσότερα από μένα

JustAnotherGoneOff said...

Υπέπεσαν στην αντίληψή μου κι άλλοι εξωτικοί παίκτες που μπορούν να κάνουν μια άψογη καριέρα στους ουρανίσκους των δικών μας οπαδών.

Βρε Βρε, από την Γαλλική Ινδοκίνα.

Ντούρο Ντούρο, από το Μορόκκο.

Πέι Πέι, από την Ταϊπέι.

Λάου Λάου, αλλοδαπός από την Ελλάδα.

Μου Μου, επίσης αλλοδαπός εκ Ελβετίας, πρώην εργαζόμενος σε αγελαδοτροφείο.

Νι Νι, πιτσιρικάκι εκ του Αιγαλέω-λέω-λέω.

Βαρ Βαρ, Τουρκία.

Τσου Τσου Νι, Κίνα.

Κα Μπούμ, πρώην αμερικανός μαύρος παίκτης του ράγκμπι που αλλαξοπίστησε με τη χάρη του Μπέκαμ.

Bean Bean, εξ Ιγγλετέρας...

Τάκα Τάκα, από την λίμνη Τικιτάκα.

Μάλα Κά, παρατσούκλι πασίγνωστου δικού μας παίκτη, στην κρίση σας το ποιος είναι.

JustAnotherGoneOff said...

Μπόρα Μπόρα, παίκτης που φέρει περήφανα το όνομα της πατρίδας του.

Κε Κε Κε, τραυλός παίκτης από την Ζιμπάμπουε.

Φου Φου Τος, ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής εκ Γαλλίας.

Ντάρι Ντάρι, στα νταρκ ρουμ πάνε οι φαντάροι.

ΟΥΦ!

JustAnotherGoneOff said...

Μπαχ Μπαχ, απόγονος του μεγάλου μουσουργού Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Κου Κου Ε, μαρξιστής-λενινιστής οπορτουνιστής, πρώην αντάρτης, από το Κονγκό.

Λούλα Λούλα, ο γιός του προέδρου της Βραζιλίας.

Λα Λας, εδώ οι απόψεις διίστανται. Οι μεν λένε ότι έχει συγγένεια με τον άνδρα της Δρούζας, οι δε πιστεύουν ότι είναι συγγενής του υπερκατάσκοπου που έχει σαν σκοπό να πουλάει πληροφορίες στις αντίπαλες ομάδες.

JustAnotherGoneOff said...

Κατ' εξαίρεση:

Μόκο Μόκο, ο πληρωμένος αθλητικός δημοσιογράφος της Δαχομέης.

JustAnotherGoneOff said...

Κατ' αντιστοιχία με τον έλληνα συνάδελφο του Μόκο Μόκο:
Σύρι Σύρι-Γός.

gatti said...

torch: Ε, ότι ξέρω ...κάτι παραπάνω από σένα στα αθλητικά, είναι μια πραγματικότητα :-)


justanothergoneoff: Mεγάλο οίστρο παρατηρώ. Σε ενέπνευσε το θέμα.
Και μιας και οι torch kai subir περιμένουν να ενημερωθούν από μένα ας αποκαλύψω ότι ο Ελληνας παίκτης που αναφέρεις είναι ο Κατσουράνης.
Ετσι τον φωνάζει ο συμπαίκτης του Νούνο Γκόμεζ στη Μπενφίκα επειδή ο Κατσούρ κάθε φορά στις προπονήσεις και τους αγώνες χαρακτηρίζει τους συμπαίκτες του με την πασίγνωστη πια και διεθνώς ελληνική λέξη: "Δώσε τη μπάλα ρε μαλάκα, φύγε δεξιά ρε μαλάκα, τι κάνεις μαλάκα" και άλλα τέτοια...

JustAnotherGoneOff said...

Α-ΚΡΙ-ΒΩΣ για τον Μάλα-Κά!
(κάνω το χαζό στα ποδοσφαιρικά, αλλά ξέρω τι παίζεται...)