Monday, March 3, 2008

Και ισοπαλία έχω, λέγετε...

Πετάμε! Πετάμε! Οχι δεν πετάμε όσον αφορά στο θέαμα. Αυτό είναι να μασάς κουκιά και να φτύνεις. Σάμπως όμως οι άλλοι δύο προσφέρουν θέαμα; Τάχουμε πει και παλαιότερα. Αυτό το πρωτάθλημα θα το πάρει ο μονόφθαλμος ανάμεσα στους τυφλούς. Και ο μονόφθαλμος μέχρι στιγμής (ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ λέω, μην παίρνεις θάρρητα) φαίνεται ότι είμαστε εμείς. Κι άμα κερδίσουμε και το πιτσούνι την Τετάρτη, θα αρχίσει να αχνοφαίνεται το κατσαρόλι. Κι έρχεσαι τώρα και σκέφτεσαι. Τι είναι πιο συμφέρον; Να πάρουμε το πρωτάθλημα να ξεχαστεί το άθλιο θέαμα, να πάνε κάτω τα φαρμάκια, να μεγαλώσει η αλαζονεία του ραλίστα και να συνεχίσει να τη βγάζει στη φτήνια με τα σαπάκια; ΄Η να το χάσουμε, μπας και η σφαλιάρα (μία ακόμα) τον συνεφέρει και καταλάβει ότι αυτοί που έχει δίπλα του είναι πιο μεγάλοι μυρουδιάδες από τον ίδιο και αποφασίσει να απαλλαγεί από την παρουσία τους; (Μιας και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε εμείς από τη δική του...).


ΥΓ. Τρία αμυντικά χαφ ρε Πεσέιρο; Και ποιος περίμενες να κατεβάσει τη μπάλα; Εγώ;
ΥΓ1. Καλά που υπάρχουνε και τα στημένα.
ΥΓ2. Σπυρόπουλος κύριοι! Επιτέλους έχουμε αριστερό μπακ που μαρκάρει, βγαίνει μπροστά και δεν σημαδεύει μπεκάτσες όταν σεντράρει.
ΥΓ3. Ντέμη, θα βγάλεις ανακοίνωση για τη διαιτησία;
ΥΓ4. Γιατρέ, αφού δεν το κατέχεις το άθλημα τι θέλεις και μιλάς; Η ΠΑΕ λέει δεν ψάχνει δικαιολογίες, αλλά αν μας έδινε το πέναλτι στον Ποστίγκα θα κερδίζαμε. Τσίου τσίου. Ε ρε πρόεδρα που έχουμε!


ΥΓ5. Παμπορίδη, είσαι τρέλα, με την κόκκινη φανέλα!

YΓ6. Ο γέρος λένε ή από πέσιμο θα πάει ή από χέσιμο. Στην περίπτωση του Ηρακλή πήγε από πέσιμο. Οχι δικό του. Του Πάρα. Πώς έπεσε έτσι ο παίχτουρας! Τις κατακρεουργήσανε τις φουκαριάρες τις γριούλες.
ΥΓ7. "Ουδέν σχόλιον", Γιώργο Δώνη;
ΥΓ8. Σπάθας! Παράγκα ζεις, εσύ μας οδηγείς! Αξιος! Αξιος!
ΥΓ9. Προς ξυπνητζήδες: O Ατρόμητος κέρδισε τον ΟΦΗ για να έχει περιθώριο να χάσει από τον βάζελο. Η ΑΕΚ ευνοήθηκε στο Καυτανζόγλειο για να μπορεί να αδικηθεί στο ντέρμπι με τον βάζελο. Αρα, τώρα που ευνοήθηκε η Λάρισα στο ματς με τον Ηρακλή, να υποθέσω ότι έχει περιθώριο να αδικηθεί στο μεταξύ μας παιχνίδι; Ρε δεν πάτε για ψάρεμα, λέω εγώ...
ΥΓ10. Προς γαύρους: Ναι ρε, μας το χαρίζετε το πρωτάθλημα για τα 100 χρόνια. Γι΄ αυτό κάνατε την ένσταση για το ματς με την Καλαμαριά, γι΄ αυτό πήρε ο Μασάρα την κοροϊδίστικη 2η κίτρινη/αποβολή, γι΄ αυτό παίξατε κοντά 10 λεπτά καθυστερήσεις. Και πού είστε; Κάντε και μια ένσταση για το ματς με τον Αστέρα, γιατί στο γκολ της ισοφάρισης, αυτός ο αλήτης ο Καρντόσο δεν έπαιξε ποδόσφαιρο, αλλά μπιλιάρδο...

11 comments:

Alexandros said...

Αν ο Πεσέιρο ήταν λίγο πιο τολμηρός θα το παίρνατε το ματσάκι. Από την μέση και μπροστά ήμαστε μία από τις πιο αργές και δυσκίνητες ομάδες που έχουν εμφανιστεί. Έφυγε ο "Δον" , αλλά ο Ρίμπο με τον Λύμπε πάλι στην ίδια ενδεκάδα ήταν. Πρώτη φορά βλέπω ομάδα να προσπαθεί να παίξει κόντρα επίθεση με τόσο αργούς παίκτες. Έχουμε ξεχάσει και αυτ΄΄α που ξέραμε...

gatti said...

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη ήτανε το παιχνίδι.
Μου αρέσει που ο Πεσέιρο έλεγε ότι προτιμά να κερδίζει 4-3 παρά 1-0. Και μετά κατεβάζει την ομάδα στημένη αμυντικά. Μη το ψάχνεις από μπάλα φέτος δεν πρόκειται να δούμε. Εδώ δεν είδαμε 23 αγωνιστικές, θα αλλάξει κάτι τώρα στο τέλος;
Το ότι ήταν μέσα ο Ρίμπο και ο Λύμπε δεν μου κάνει εντύπωση. Ντέρμπι είναι και στο ντέρμπι προτιμάς να βάλεις τους πιο έμπειρους. Αλλωστε ο Ρίμπο "χρωστάει" μία νίκη σε ντέρμπι. Ελπίζω πλέον να την κάνει όταν θα παίξετε με το γαύρο, εκεί άλλωστε τα έχει τα "χρεωστούμενα"!

The Torch said...

Κορίτσι μου ξέρεις ότι από την τακτική του ποδοσφαίρου δεν σκαμπάζω και πολλά, ενώ διαπρέπω σε αμερικανοτραφή αθλήματα. Το ποδόσφαιρο λοιπόν το παρακολουθώ με το συναίσθημα. Γι αυτό και σε διαβάζω.
Ήμουν λοιπόν μέσα στο γηπεδάκι και δεν θύμωσα διότι είδα αυτά ακριβώς που περίμενα: Την ίδια ανύμπορη ομάδα που βλέπω όλο το 2008 και λίγο 2007.
Έχουμε να κερδίσουμε ξεκάθαρα ο Θεός ξέρει πόσο καιρό. Έχουμε να γυρίσουμε ματς τόσο κι άλλο τόσο. Έχουμε να βάλουμε γκολ που να μην προέρχεται από στημένη φάση τέρμενα και τέρμενα.
Εξακολουθούμε να παίζουμε χωρίς να καταλαβαίνω τον λόγο με τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Ramos ο οποίος εχθές δεν κατάλαβε ούτε από πιά πλευρά ήταν το αντίπαλο τέρμα.
Βάλε σε όλα αυτά έναν Μάχο ντυμένο κατάλληλα μόνο για να παραδώσει το γάλα κι έχουμε δέσει την σαντιγί.
Κι ύστερα είναι να απορείς που βγήκε MVP ο Δέλλας.
Ευχαριστούμε που δεν μας ξεκαθαρίσατε στο δεύτερο ημίχρονο με δύο τρία μπαλάκια κι έτσι (ως μονόφθαλμοι εσεις) μας πήγατε στράτα στρατούλα πισω στο ίδρυμα των τυφλών. (συγνώμη από όσους έχουν προβλήματα οράσεως δεν θέλω να είμαι προσβλητικός)
Γεια σου κούκλα μου

gatti said...

@torch: Mη νομίζεις. Kι εγώ περισσότερο με το συναίσθημα το παρακολουθώ, δεν χάνομαι συχνά στις αναλύσεις συστημάτων και τακτικής. Aλλωστε, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι τα ξέρω τόσο καλά. Η ΑΕΚ όλη τη σεζόν δεν έχει παίξει καλή μπάλα. Οσο την πηγαίνουν τα αποτελέσματα το παλεύει. Μόλις έρθει ένα ανάποδα, δυσκολεύεται να μαζέψει τα κομμάτια της και να προσπαθήσει ξανά. Το χειρότερο είναι πως χαρακτηρίζεται από "υψοφοβία". Οταν συνειδητοποιεί ότι είναι πρώτη, την πιάνει ίλιγγος και πανικός. Οταν πάλι δεν είναι πρώτη και πρέπει να δείξει ότι διαθέτει το χαρακτηριστικό "μέταλλο" του πρωταθλητή, σπάνια μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σα να μην έφταναν αυτά είχε και τις φετινές κακές επιλογές σε παίκτες και τακτικές του Φερέρ.

Μη νομίζεις όμως ότι σας κάναμε χάρη που δεν σας ρίξαμε τρία γκολάκια. Ρωτάς αν μπορούσαμε; Απ΄ ό,τι φάνηκε δεν μπορούσαμε. Οσο μπορούσαμε, τόσο παίξαμε. Γι΄ αυτό και δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να στενοχωρηθώ σε περίπτωση που τελικά κατακτήσουμε τον τίτλο (που δεν το θεωρώ και τόσο βέβαιο). Γιατί ξέρω πως αν τον πάρουμε θα συνεχιστεί αυτή η νοσηρή κατάσταση και νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα.

Καλό σου απόγευμα.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Απ' όλα έχει το πανέρι, που έλεγε κι ένα παλιό μπουζουκοτράγουδο!!!

Καλό μήνα

gatti said...

pavlos: Aπ΄ όλα δεν θα πει τίποτα!!!

Καλό μήνα Παύλο μου!

MenieK said...

ώστε μπιλιάρδο ήταν? Γαλλικό ή nineballs??? Μην κάνουμε την ένσταση στο βρόντο... Δε λέει (αχ, βαχ ηττοπαθές ως μουσική υπόκρουση!!)

andreas athanasopoulos said...

TI EINAI AYTA RE...OLH H GH SYNOMOTEI GIA NA PAREI O TRYFILIAKOS TO PRWTA8LHMA.....

squarelogic said...

πολυ ωραιο gatti!
Η δικη μου αισθηση ειναι οτι η αναλαμπη του Ποστιγκα γλυτωσε τον έτερο Πορτογαλο απ το να γινει ρομπα στα πρωτοσελιδα(για τα 3 αμυντικα χαφ,για την πληρη ελλειψη πλαγιων χαφ,για τον αποκλεισμο Μανουτσο και τον παραγκωνισμο Νινη).Τωρα οι ιδιοι μιλανε για "ρεαλιστικο στήσιμο" στην χειροτερη ,και "μαεστρικο κοουτσάρισμα" στην καλυτερη...
Ολοι δικαιώνονται εκ του αποτελεσματος.
Παρ'οτι δεν πιστευω οτι ο Πεσειρο ειναι κακος προπονητής,εχει αρχισει να χανει το καθαρο μυαλό του καθως εχει μαθει να λαμβανει υποψιν διαφορα στοιχεις της νεοελλην.πραγματικοτητας(φυλλάδες,διοικητικά)
Τζιολης σαν δεξι χαφ,και Σιμαο αριστερο χαφ δεν εμφανιστηκαν στο γηπεδο,και παλι καλα που ο μεν Σπυροπουλος αντεξε να παιζει ολη την πτερυγα ολο τον αγωνα,κι ο Καραγκουνης εδειξε τον λογο για τον οποίον επρεπε να ξαναγυρισει,εμψυχωνοντας την ομάδα και μην αφηνοντας την να ριξει λευκη πετσετα μετα το εγκλημα Πομποριδη.
By the way,αυτο το σφυριγμα ηταν 2 βαθμοι.Αλλους 3 που θα παρει ο Ολυμπιακος δικαστικα= 5 βαθμοι διαφορά επιπλεόν που θαπρεπε ναχαμε απ τον ΟΣΦΠ.
Σε μια ευνομουμενη χωρα,εννοειται...

squarelogic said...

Οσο για φτηνια το καλοκαιρι αν παρει το πρωταθλημα,δεν θαναι τοσο ευκολο πια...βλέπεις υπάρχει το αγκαθι της ΠΕΚ...αλλιως νομιζεις οτι θα καμαρωναμε Σπυροπουλο με τα πρασινα χτες?
Δε νομιζω οτι θα ξαναδούμε ευκολα Μιτου-Ραγκουελ-Αντριτς...

gatti said...

@meniek: Πoιο γαλλικό και nineballs; Και κινέζικο να ήταν και διαπλανητικό, εσείς την ένσταση αν μπορούσατε θα την κάνατε! :-p



@antarths: Καλώς ήρθες. Φανατικός αναγνώστης του Κοέλιο να υποθέσω; :-)


@squarelogic: Κι εγώ πιστεύω ότι φτηνά την γλίτωσε ο Σαουδάραβας. Αυτό που λες για το "ρεαλιστικό στήσιμο" το ακούω όπου σταθώ και όπου βρεθώ από οπαδούς του Παναθηναϊκού (καλά όλοι γραμμή από την Γκοντζοφυλλάδα παίρνουν;) και το μόνο σίγουρο είναι ότι αποδεικνύει πως δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια όσα υποστηρίζει ο Πεσέιρο για το ότι δεν διαβάζει εφημερίδες. Μπορεί να μην διαβάζει, αλλά του τις διαβάζουν. Οσο τα αποτελέσματα "τον πάνε" είναι καβάλα στ΄ άλογο. Αν κάτι στραβώσει η προσγείωση, ειδικά η δική του θα παραείναι απότομη.
Ο Σπυρόπουλος ήταν πραγματική ΟΑΣΗ. Πόσο μου έχει λείψει να βλέπω τέτοια εικόνα από τα αριστερά. Εμένα ειδικά που λάτρευα τον Μάρκους.
Ο Καραγκούνης μου άρεσε πολύ σ΄ αυτό το παιχνίδι. Επαιξε όπως πρέπει να παίζει πάντα. Μα δεν είμαστε παράλογοι, ούτε γκρινιάρηδες! Οταν είναι καλός το λέμε ότι είναι καλός!
Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Θεωρώ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κάνουμε 7 νίκες σε 7 παιχνίδια. Βέβαια θεωρώ αδύνατο να τις κάνουν και οι άλλοι δύο, οπότε με την αγωνία θα ζούμε μέχρι το τέλος.

ΥΓ. Φυσικά και δεν είναι εύκολο πια να τη βγάζει στη φτήνια. Η ΠΕΚ το εγγυάται αυτό. Αλλά να, ξέρεις, όποιος έχει καεί στο χυλό...