Thursday, March 6, 2008

Σαν θ΄ αρχίσουν οι χοροί


Aς κοπάσουν οι λυγμοί
και θα βρούμε αλλιώτικα
κόλπα παραγκιώτικα βρε
ώστε η κούπα η χρυσή
κάτω στον Περαία να προσγειωθεί

μέχρι το Λονδίνο φτάσαμε
με το όνειρο παρέα
μα στο τέλος τα χαλάσαμε
πήρε το μυαλό αέρα

Η Ευρώπη είναι καλή
και τη λαχταρούσαμε
την επιθυμούσαμε βρε
μα η Ελλάδα μας καλεί
στο καθήκον πάλι η ομάδα θα ριχτεί

Και στης πίκρας το κορύφωμα
νάσου η ΕΠΟ αρωγός μας
να μας δώσει χαρά
και ελπίδα ξανά
με βαθμούς στο μερτικό μας

Η πρωτιά είν΄ αυτοσκοπός
είναι αυτό που θέλουμε
να το καταφέρουμε βρε
κι ο Γκαγκάτσης βοηθός
τα βρακιά κατέβασε πάλι ευτυχώς

Κι είτε με τις αθλιότητες
είτε με την προστασία
των κοράκων οι κοινότητες
φέρνουν την πλεονεξία

Να κι ο Πέτρος που έχει πιει (σώωωπα)
κι ο Τακούλης ντρέπεται
που όλο εκείνον ψέγετε βρε
κι ο Σωκράτης απορεί
πώς του βγήκε ο βάζελος πρώτος στη στροφή

Τότε ο Μώραλης σηκώνεται
και κοντά του έρχετ΄ ο Σάββας
και με μάτια κλειστά
τραγουδούν αγκαλιά
στην υγεία της παράγκας

Να μας έχει ο Θεός γερούς
πάντα να γλιτώνουμε
πόντους να γραπώνουμε βρε
με κοράκους μπιστικούς
τίτλους στο λιμάνι να φέρνουμε πολλούς

Και στης πίκρας το κορύφωμα
να θεριεύει η απληστία
και με φόρα ξανά και κοράκια πιστά
φουλ για την πρωτοπορία.


***



ΥΓ. Η τάξη αποκαταστάθηκε.
ΥΓ1. Τι άχρηστη ομάδα αυτή η Τσέλσι! Ούτε τέσσερα γκολ δεν μπορεί να βάλει!
ΥΓ2. Μόλις τέλειωσε το ματς στο Πιτσούνι Σίτι βγήκε και η απόφαση για την υπόθεση Βάλνερ. Κάτι συμπτώσεις που έχει η ζωή...


ΥΓ3. Πεσέιρο, στο χωριό μου έχουμε μια παροιμία. Η στάμνα πάει πολλές φορές στη βρύση για νερό, αλλά μια φορά σπάει. Κανόνισε να συνεχίσεις τα πειράματα. Ταμπούρι και νίκη με μισό μηδέν. Να δούμε ποιος θα κλαίει στο τέλος.
ΥΓ4. Επιθετικούς γκολτζήδες έχουμε (λέμε και καμιά μαλακιούλα να περάσει η ώρα). Αμυντικούς γκολτζήδες ...αποκτήσαμε. Καναν χαφ που να βάζει γκολ θα βρούμε;
ΥΓ5. Πέναλτι μαϊμού με την ΑΕΚ, κανονικό γκολ και πέναλτι που δεν δόθηκε στο Περιστέρι, τρεις βαθμοί στο γαύρο ξεκούραστα, Τζίγγερ κοιμήσου και παρήγγειλα στην Πόλη τα προικιά σου, στη Βενετιά τα ρούχα σου και τα διαμαντικά σου. Ολε!

23 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Τώρα και ποιήτρια, λολ
Καλημέρες

kakaskimos said...

Πολύ καλό
Οσο για την Τσέλσι, δεν είναι Ολυμπιακός να βρίσκει τον άλλο κάτω και να του ρίχνει 4. Δεν πήραν το αίμα σας πίσω.

Τι πιθανότητες έχει ο Πεσέιρο να μην κάνει μαλακία σε 7 αγωνιστικές? Που δεν πρέπει να μετρήσουμε μόνο αυτές που μένουν, αλλά κι αυτές που πέρασαν, και απο κωλοφαρδία δεν ακούμπησαν.

Αγώνας Τιτάνων: Σερ Τάκης - Πεσέιρο. Αυτή είναι η ξεφτίλα μας.

Του Πεσέιρο του δίνω όμως κι ένα δικαιολογητικό. Οταν ήρθε έδωσε το στίγμα του. Θέλω να κερδίζω 4-3. Με αυτούς τους γκολτζήδες αν βάλει 1, κάνει το σταυρό του. Στα 2, κάνει πάρτυ. Στα 3, αλλάζει πλευρό ...

Υ.Γ.1 Μόνο στο ποδόσφαιρο είναι στημένο το παιχνίδι?

Υ.Γ.2
και θα βρούμε αλλιώτικα
κόλπα παραγκιώτικα βρε


Οταν η παράγκα ήταν στη Γλυφάδα, τραγουδούσες το ίδιο?

gatti said...

pavlos: Καλημέρα Παύλο μου. Οι ακραίες καταστάσεις δημιουργούν ...καλλιτέχνες. Και η ευφορία αλλά και η παρακμή. Στην περίπτωσή μου, η έμπνευση προέρχεται από την δεύτερη...



kakaskimos: Eτσι ακριβώς. Εχει τρόπους η εγγλέζα. Δεν είναι άξεστη.
Δεν περιμένω να πάρει κανείς το αίμα μου πίσω. Ας πρόσεχα να μη φάω την τεσσάρα.
Αλλά από την άλλη δεν έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ποδοσφαιρικού πολιτισμού ώστε να χαρώ με τη χαρά σας. Ούτε και θα φτάσω ποτέ. Πάντα θα χαίρομαι με τη λύπη σας, όπως κάνετε κι εσείς άλλωστε.


Τι πιθανότητες έχει ο Πεσέιρο; Ελάχιστες! Ιδιαίτερα όταν παίζει με τη φωτιά όπως συνηθίζει τελευταία. Το θεωρώ σχεδόν αδύνατο να μη κάνει γκέλα.

Βέβαια το ίδιο ισχύει και για το γαύρο με τη διαφορά ότι έχει μπει σε λειτουργία ο μηχανισμός της παράγκας. Το κοράκι στο Περιστέρι ήτνα στημένο. Απορώ πώς φύγαμε με τη νίκη. Γι΄ αυτό και δεν θεωρώ πραγματικό προβάδισμα τον ένα επιπλέον βαθμό που έχουμε.


ΥΓ. Τι έγινε; Αρχίσαμε να ασχολούμαστε και με το μπάσκετ; Πόσα πρωταθλήματά μας στο μπάσκετ ήταν κάλπικα; Ούτε μισό! Πόσα δικά σας στο ποδόσφαιρο τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν γνήσια; Δύο - τρία το πολύ!

irene said...

κοίτα , ο γαύρος ήθελε να προκριθεί αλλά δεν μπορούσε ..
έλα τώρα μαιμού πέναλντι κ ένα δεν δώθηκε , αυτά είναι λεπτομέρειες , κατά τα άλλα είναι ένα δίκαιο (μην γελάς) κ ανταγωνιστικό (ακούγεσαι) πρωτάθλημα .
κάποιος να πει στον παναθηναικό οτι επιτρέπεται να βάζει πάνω απο ένα γκολ ανα παιχνίδι ...

gatti said...

@irene: Kαλώς την! Εχουμε ξελαρυγγιαστεί να το λέμε ότι επιτρέπεται να βάζει πάνω από ένα γκολ, αλλά δεν χαμπαριάζει. Τι να κάνουμε; Να μπούμε να το βάλουμε εμείς; Δίκαιο είναι βρε το πρωτάθλημα. Και ανταγωνιστικό επίσης (ρε γαμώτο, με πήρες χαμπάρι ότι γελάω!).
Ο γαύρος το φοβήθηκε το παιχνίδι και τελικά έπεσε αμαχητί. Τουλάχιστον ξαναείδαμε την ομάδα που ξέρουμε και αγαπάμε! :-)

Rizobreaker said...

Πολύ καλό gatti! Καλά χτες περίμενα πως και πως την 4άρα, αλλά δεν ήρθε τελικά... χοχο...

gatti said...

@rizobreaker: Kι εγώ την περίμενα, ψέμματα να πω;

Δεν πειράζει. Του χρόνου... ;-)

MenieK said...

Γέλασα πολύ (παρ' ολη την σκασίλα μου, γκρρρρ!) όσο για το τελευταίο σχόλιο σου: Βεβαίως του χρόνου, πάλι λίγο πριν απο τους οκτώ του Champions League, που εσείς ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα παρακολουθείτε από τον καναπέ σας(το πα γιατί θα 'σκαγα -μέχρι τα παιδιά στο σχολείο με πειράζαν σήμερα)

gatti said...

@meniek: Toυ χρόνου είπα, επειδή βγαίνουν 2 ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντί να εκτιμήσεις το γεγονός ότι είμαι τόσο μεγαλόψυχη που θεώρησα πως θα προκριθείτε στους ομίλους παρά το
ότι θα αναγκαστείτε να περάσετε από 2 προκριματικές φάσεις (Ιούλιο - Αύγουστο) κοιτάς πώς να μου την πεις κι από πάνω... Α πα πα πα :

Γαύροι, τι περιμένεις... :-P

YΓ. Του χρόνου λίγο πριν τους 8; Κάθε ...δεκαετία συμβαίνουν τέτοια θαύματα! Το ΄99 με τον πρίγκιπα, φέτος με τον σερ Τάκις, τώρα πια 16άδα θα δείτε κατά το 2017 να περιμένεις! ;-)
ΥΓ1. Σε πείραζαν τα παιδιά; Ε, θα το ανοίγεις κι εσύ το στοματάκι σου! Κι εγώ έτσι την πατάω!

squarelogic said...

Συμφωνα με εγκυρες πληροφορίες το οτι το σκορ δεν ηταν διπλασιο οφειλεται
(εκτος απ τον ποδοσφαιρ.πολιτισμο της Τσελση) σε 37χρονο συμβασιούχο ψαρομάλλη τερματοφύλακα πάσχοντα απο όψιμο ολυμπιακό ιδεασμό,ο οποίος (γαλουχημένος αλλιώς...)κοπιάζει ακατάπαυστα εντός και εκτός γηπέδου (φυσούνα)για το καλό του σωματείου του.

ΥΓ.Αφου γλυτωσαν μονο με 3,εχοντας ξεκινησει με 2-0 απ τα αποδυτηρια,δικαιουνται να πανηγυριζουν.

ΥΓ.2.Φαντασου οτι εχουμε αυτες τις διαιτησιες με τον Τζιγγερ Προεδρο της Σουπερ Ληγκ...καταλαβαινεις τι εχει να γινει του χρονου...
Ας φερνουν ξενους δαιτητες επιτελους!

ΥΓ.3. Καποιος Μπελουτσι,χτες δηλωσε εμφατικά οτι θελει στο μελλον να παιξει στην Αγγλια...Σουπερ!
(μου εφερε μια ελαγχολια συγκρινοντας τον με τον τωρινό Εκι..)

ΥΓ.4.πολυ καλο!
Σε βλεπω με στηλη σε αθλητικη εφημεριδα!

νατασσΆκι said...

Αχαχαχαχαχαχαχα!!!!!
:)

Τέλειο, να στο τραγουδήσω;
:)
(είπαμε, τους αγαπάμε, γι' αυτό τους πειράζουμε! ;) )


Καλά που σε βρήκα, να ενημερώνομαι, σου λέω! Γιατί αλλιώς, πώς θα τα έβγαζα πέρα;
(θα συγκεντρώνω τις απορίες μου και θα στις στέλνω!)

Φιλάκια, καλό ΣΚ!
:)

kakaskimos said...

Το ότι περιμένετε την Τσέλσι (και την εκάστοτε Τσέλσι) για να ρίξει 4 στον Ολυμπιακό, κι έχετε απογοητευθεί ότι μπορεί να το κάνει η ομάδα σας, δείχνει το γιατί πρέπει ο Παναθηναϊκός να κερδίσει το πρωτάθλημα φέτος. Θα συνεχίσει ο ραλίστας ακάθεκτος με τον ίδιο τρόπο και τα επόμενα 5 δικά μας θα είναι.
Κι εσείς θα περιμένετε την Τσέλσι ...

Υ.Γ. Αν μπείτε εσείς ίσως βάλετε και δεύτερο. Γιατί με τους παίκτες που έχει τώρα ο Παναθηναϊκός, δεύτερο θα βάζει μόνο στα φιλικά.

s_pablo said...

Πρώτον, καλό το στιχούργημα.

Δεύτερον, λες να άρχισαν να μας σέβονται? (Παραπομπή σε παλαιότερη διαμάχη μας είναι αυτό)

Τρίτον (squarelogic), ο ψαρομάλλης τερματοφύλακας δεν πάσχει από όψιμο ολυμπιακό ιδεασμό. Είναι γνωστό ότι υπήρξε γαύρος από παιδί. Τώρα γιατί δεν έγινε ποτέ βάζελος, μετά από τόσα χρόνια στον ΠΟΑ, μη με ρωτάς. Ίσως να μην υπάρχει παναθηναϊκός ιδεασμός.

Τέταρτον (squarelogic και πάλι), ο Μπελούτσης δεν θέλει πολύ Αγγλία. Μάλλον για Ισπανία ή Ιταλία τον κόβω. Βέβαια ο Ζάχαβι είναι κολλητός του Ρόμαν, οπότε δεν θα πάρω και όρκο.

Πέμπτον, η παράγκα έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Τι ψάχνουμε τώρα? Είναι δεδομένο, βέβαια, ότι θα πάρουμε μερικά σφυριγματάκια από δω και πέρα. Γιατί μέχρι τώρα μας έχουν ταράξει στην κόκκινη και στα κάλπικα πέναλτι.

Έκτον, η υπόθεση Βάλνερ ήταν ληγμένη από την UEFA. Όλα τ'άλλα είναι για να πορωνόμαστε. Το γελοίο είναι ότι βγήκε το MEGA με ρεπορτάζ που έλεγε: "Κύκλοι του ποδοσφαίρου, ψέγουν τον Ολυμπιακό για την κίνηση του μπλ μπλα μπλα. Ο ποδοσφαιριστής Καραγκούνης (τοτέμ των τεχνών και των γραμμάτων) ερωτηθείς δήλωσε μπλα μπλα μπλα μπλα."

Από τη δημοσιογραφική παράγκα ποιος θα μας γλυτώσει?

The Torch said...

Πολύ καλή η στιχουργία.

Λοιπόν βλέποντας το παιχνίδι με την Τσέλσι, κατέληξα (εύκολα) στο συμπέρασμα ότι όποιον παίχτη σε αυτή τη χώρα τον κάνουμε Θεό, η πραγματική του αξία φαίνεται μόλις βγαίνει από τα σύνορα. Ή μήπως ήταν ιδέα μου ότι ο Καβάσεβιτς (που σκοράρει πάααααααντα στο Καραϊσκάκη) είχε σβήσει στο Λονδίνο;

gatti said...

@squarelogic: Tο σκορ δεν ήταν διπλάσιο γιατί μόλις η Τσέλσι κατάλαβε την τεράστια διαφορά κλάσης και ότι ο γαύρος δεν θα έβαζε γκολ ούτε τον άλλο αιώνα, παράτησε το παιχνίδι και έκανε οικονομία δυνάμεων. Δεν ξέρω τι λες για το μέλος, αλλά εμένα στο πρώτο γκολ που το έφαγε όρθιος μου θύμισε δοξασμένες στιγμές του ερυθρόλευκου παρελθόντος.

ΥΓ. Είναι απίστευτες οι "γυριστές" που έκαναν σχετικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μετά το 0-0 στο Καραϊσκάκη, πήγαιναν για την πρόκριση στην Αγγλία. Εντάξει, οι πιο σοβαροί μιλούσαν για το θαύμα. Μετά το γρήγορο γκολ άρχισαν να ψιθυρίζουν για την δύναμη της αγγλικής ομάδας, μετά το δεύτερο μιλούσαν πια ανοιχτά για διαφορά κλάσης και για μάζεμα εμπειριών που θα είναι χρήσιμες στο μέλλον και μετά το τρίτο ασχολήθηκαν με τον ...πύρινο κόσμο του Ολυμπιακού.

ΥΓ2. Ο Τζίγγερ κοιμάται του καλού καιρού. Ο γαύρος θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να πάρει το πρωτάθλημα. Οπου δεν του βγαίνει το παιχνίδι, θα επιστρατεύει τους κόρακες. Δεν του αρκεί η ευρωπαϊκή έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της δεύτερης θέσης, γιατί αυτός που θα έρθει δεύτερος με τόσες υποχρεώσεις μπροστά του (πλέι οφ, Euro 2008, προκριματικά Ιουλίου, προκριματικά Αυγούστου) τον Οκτώβρη - και πολύ λέω - θα έχει κλατάρει.

ΥΓ3. Εχω κουραστεί να ακούω ότι ο Μπελούτσι είναι η παιχτούρα που μόλις μπήκε άλλαξε το παιχνίδι του γαύρου. Ας τον έβαζε από την αρχή και σου έλεγα εγώ τι θα έκανε. Ο,τι κάνει και στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΥΓ4. Ευχαριστώ.Για στήλη, άσε καλύτερα...



@νατασσάκι: Γιατί εγώ τι νομίζεις; Δεν το τραγουδάω;
(Ε ναι, παρά το ...κουσούρι τους, τους αγαπάμε, τι να κάνουμε...)

Ο,τι θες ρώτα. Οσα ξέρω θα σου τα λέω.

Πολλά φιλιά! Καλό τριήμερο!


@kakaskimos: Δεν συνεννοούμαστε τελικά. Ποιος είπε ότι περιμέναμε να κάνει η Τσέλσι ό,τι δεν μπορεί η ομάδα μας; Δεν σου έχω ρίξει εγώ τέσσερα; Και σε τελικό κυπέλλου μάλιστα. Μέχρι και οκτώ σου έχω ρίξει.
Ο μόνος λόγος που περίμενα να φας την τεσσάρα ήταν επειδή είναι γεγονός ότι φέτος μου έλειψε η συνήθης ευρωπαϊκή καρπαζοείσπραξη του γαύρου. Δεν απογοητεύομαι όμως. Η φύση θα φροντίσει για τη διατήρηση της ισορροπίας της.



@s_pablo: Σιγά μη σας σεβάστηκε η Τσέλσι. Απλά βαρέθηκε και μόλις σιγουρεύτηκε ότι είστε ανίσχυροι, αποφάσισε να πάει στο ρελαντί.

Η παράγκα ζει και βασιλεύει. Το βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι. Εστω και από κεκτημένη ταχύτητα τα κοράκια θεωρούν υποχρέωσή τους να δηλώσουν πίστη στο Σωκράτη. Κι όσο είναι ο γαυροΓκαγκάτσης στην ΕΠΟ αυτό δεν αλλάζει.
Σφυριγματάκια; Χα!

Το θέμα με τους βαθμούς είναι καθαρά ηθικό. Μη τα ξαναλέμε. Είναι ξεφτίλα να θες να πάρεις τους βαθμούς στα χαρτιά ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ Ο ΓΑΥΡΟΣ που μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είχες βγει και φώναζες ότι οι αγώνες κρίνονται στο γήπεδο και είχες κινητοποιήσει όλο τον Πειραιά (δημάρχους, βουλευτές κ.λπ.) για να μην τιμωρηθείς.

Η δημοσιογραφική παράγκα είναι επίσης ερυθρόλευκη στην πλειοψηφία της.



@torch: Ξέρεις ότι εγώ εύκολα καλό λόγο για γαύρο δεν λέω. Αλλά μη του φάμε και το δίκιο του, του Ντάρκουλα. Είναι παίκτης κλάσης. Το γεγονός ότι δεν φάνηκε στο Λονδίνο οφείλεται στο ότι είχε "σκάσει" ο φουκαράς. Ηταν μόνος του στην επίθεση, έτρεχε πάνω κάτω, παίζει συνέχεια χωρίς ξεκούραση, στα τριανταφεύγα του, τι άλλο να κάνει;

A.F.Marx said...

H τάξη θα αποκατασταθεί, κάπου εκεί γύρω στον Μάιο...
Οψόμεθα ες Φιλίππους

gatti said...

@a.f.marx: Ποιο Μάιο; Φέτος λόγω ...ειδικών συνθηκών ο πρωταθλητής αναδεικνύεται Απρίλιο!
Από μόνο του αυτό το γεγονός αποτελεί ΟΙΩΝΟ!!!
;-)

mamma said...

Απλά καλό τριήμερο διότι τίποτα λέμε δεν κατάλαβα... επιφυλάσσομαι για το επόμενο ποστ.

ΥΓ. θα φταίει ο Κουρτ Βαιλ!

gatti said...

@mamma: Καλό τριήμερο!
Να περάσεις όσο πιο καλά μπορείς!
:-*

Prince Of The City said...

OK ta eipes ola, apsogos!

gatti said...

@gothangel: Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ.

(Γιατί μου αλλάζετε το φύλο ρε σεις;)

Νικόλαος Παπουτσής said...

Υποκλίνομαι....απλά...

σσσσσσσσσσσσσσσσς

τους ξύπνησα όλους

τσίου!!!

gatti said...

@karaflokotsifas: Tους ξύπνησες! Είναι γεγονός! :-p

Tσίου, τσίου!

ΥΓ. Ευχαριστώ...