Sunday, March 9, 2008

Ποια Νηστεία;


Ανάσταση. Μάλιστα κύριοι, Ανάσταση. Ποιες Απόκριες και ποιος βασιλιάς Καρνάβαλος; Ποια νηστεία και ποια Σαρακοστή; Δυο γκολάκια ρίξαμε στη Λαρίσα (έτσι την είπε ο Πεσέιρο) κι ούτε θυμάμαι πότε ήτανε η τελευταία φορά που βάλαμε πάνω από ένα γκολ σε παιχνίδι (εντάξει, θυμάμαι, αρχές Φλεβάρη ήτανε με τον Αστέρα). H ομάδα σα να λέμε δεν μπαίνει στην Σαρακοστή. Αναστήθηκε και τραβάει ολοταχώς για το Πάσχα. Μέχρι κι ο Πορτογάλος ήτανε διαφορετικός σήμερα. Αφησε στον πάγκο τον μεγάλο του τον έρωτα, τον Τζιόλη και έβαλε μέσα Νίνη και Μανούτσο. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά όπως είχε πάει το απόγευμα, περίμενα ότι θα γίνει η γκέλα στη Λεωφόρο. Ο γαύρος κέρδισε έστω και με τα χίλια ζόρια στη Βέροια (και φωνάζει και για ένα γκολάκι που του ακύρωσαν - κι η πλάκα είναι ότι φωνάζει δίκαια), το ΑΕΚάκι είχε πλακωθεί στις καραμπόλες στην Κρήτη, οπότε τι έμενε; Πού θα τον καίγανε το βασιλιά Καρνάβαλο αν όχι στη Λεωφόρο; Ο Μανούτσο όμως είχε άλλη γνώμη. Αυτά να βλέπουνε μερικοί εκεί πέρα στην Παιανία μπας και τους μπούνε στην ξεροκεφάλα τους και αλλάξουνε ρότα. Εκτός τόπου και χρόνου ήτανε ο παιχταράς. Ούτε ρυθμό είχε, ούτε μια πάσα της προκοπής δεν έκανε. Αμα όμως το κατέχεις το τόπι και το έχεις το ένστικτο του σκόρερ φτάνει και περισσεύει. Ούτε να σκεφτεί, ούτε να κοντρολάρει, ούτε τίποτα. Οπως του ήρθε η μπάλα με τη μία το σουτ, γκολ και φύγαμε. Μπαμ και μέσα! Σάμπως όμως αυτός ο Σπυρόπουλος; Τον βλέπεις και τρίβεις τα μάτια σου από την έκπληξη. Από πότε έχουμε να δούμε τέτοια σέντρα και υπό πίεση μάλιστα από τα αριστερά; Ηρθε λέει και ο Παστορέλο να συζητήσει για την παλτουδιά τον Σέριτς και δεν ήταν και πολύ αισιόδοξος για την παραμονή του. Αυτό μας έλειπε να είναι αισιόδοξος! Ρε ξεφορτώσου το εκεί πέρα το άμπαλο αυστραλοκροατικό υβρίδιο! Αρκετά έχουμε σιχτιρίσει με την πάρτη του. Στο καλό και να μας γράφει!
Κι εσύ ρε Βγενόπουλε, μπορεί να μην έχω αποφασίσει τι ρόλο βαράς. Αλλά και μόνο που στάθηκες η αφορμή για να τα σκάσει χοντρά ο ραλίστας και να πάρει το Νικολάκη, είναι αρκετό για να ανάψω λαμπάδα στο μπόι σου.
Πάμε γερά τώρα. Πώς το είπε ο Σάλπι; Εχουμε έξι τελικούς. Καλά μεγάλα λόγια να μη λέμε, είναι ικανοί να τα σκατώσουνε ανά πάσα στιγμή, αλλά μέχρι τώρα καλά το πάνε το έργο.



YΓ. Σπυρόπουλε, τι έκανες, Σπυρόπουλε!
ΥΓ1. Σωτηράκη, μου είχαν λείψει οι μπαλιές σου.
ΥΓ2. Μάριο, φτου σου να μη σε ματιάσω (δεν είναι ειρωνεία).
ΥΓ3. Γκούνης θετικός σε δύο σερί παιχνίδια; Τι έγινε ρε παιδιά;
ΥΓ4. Πώς έτρεχε έτσι η Λάρισα με 10 παίκτες; Φανταστική φυσική κατάσταση!
ΥΓ5. Κάτω τα χέρια από τον Τάκη!
ΥΓ6. Μη μασάτε. Εμείς το είχαμε ορμηνέψει το ...παράρτημα να βάλει τα δύο αυτογκόλ για να κρατήσει ζεστή την ΑΕΚ μέχρι το ντέρμπι με τον ακατονόμαστο.
ΥΓ7. Πάτερ Κωστένογλου: "Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Ριβάλντο". Οχι, αν σου βαστάει πες ότι υπάρχει...

22 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Τώρα δεν θέλω να γίνω κακός, άλλωστε ξέρεις πόσο σε γουστάρω, αλλά μήπως, λέω βρε παιδί μου, μήπως, είναι η τελευταία αναλαμπή του μακαρίτη?

Καλή Σαρακοστή!!!

gatti said...

Λες; Αμα την πατήσουμε έτσι να ξέρεις, θα κάνω πολύ καιρό να συνέλθω!!!

Δεν θα το αντέξω, αλήθεια στο λέω!!!

Καλά Κούλουμα Παύλο μου!

island said...

Σωστά όλα αυτά που λες.Αλλά έχεις ένα άδικο.Ο Τζιόλης είναι και δικός μου έρωτας και σίγουρα δεν με κατέχει κάποιος τοιουτισμός.Έτσι φώζα και το 2007 για τον Μάριο και για τον Καρα αλλά και για τον Βύντρα(που πρέπει να μείνει στην Πανάθα) και με δουλεύαν όλοι.

Για το πρωτάθλημα μην είμαστε βιαστικοί.Γιατί ο θρήνος ξέρει να τα παίρνει τα ματσάκια και στα χαρτιά.Και δεν είδα καμία αντίδραση από δαύτους(εκτός από κάποιες μεμονομένες).

ΘΡΗΝΕ ΓΕΡΑ ΠΑΡ'ΤΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

squarelogic said...

Επιτελους,μια ορθολογικη 11άδα...
με άκρα (Ιβ,Νινης) που κατεχουν το τοπι,και που μπορουν να τρεξουν στην γραμμη,με Ματος,Σιμαο κεντρ.χαφ,και τον αγνωστο Χ,τον Μανουτσο,που μπορει οπως σωστα λες να ηταν εκτος ρυθμου,εχει ομως το εντστικτο του σκορερ μεσα του και χρειαζεται παιχνιδια για να βρει ρυθμο.
(οπως τον ειδα σημερα,θα ειναι καλο και για την Μαντσεστερ να τον αφησει αλλο 1 χρονο εδω - και να παει εκεί δυσκολα θα δει 1η ομάδα τον πρωτο χρόνο...).
Η ομαδα βεβαια δυσκολευεται να δημιουργησει οργανωμενες φασεις,και ολα τα ματς μπροστα κρυβουν κινδυνους,αλλά εχει λυσεις με ποιότητα που μπορουν να ξεκλειδωσουν "κλειστά" παιχνιδια.
Ισως ποτε αλλοτε τα τελευταια χρονια δεν ειχε τοση ποικιλια ποιοτητας(ιδιοκτητη και...δανεικη).

ΥΓ.Εξαιρετη ομαδα η Λαρισα!
Παρα πολυ καλο κεντρο,με παικτες που βρισκονταν με κλειστα ματια(Ιγγλεσιας,Φωτακης,Σαρμιεντο,Κλειτον)

gatti said...

@island: Δεν τον αντιπαθώ τον Τζιόλη. Είχα χαρεί πολύ όταν ήρθε μαζί με τον Βαγγελάκη από τον Πανιώνιο. Και πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί κιόλας. Αλλά βρε παιδί μου, δεν μπορεί να δουλεύει για όλους το ροτέισον εκτός από τον ίδιο. Ασε που όταν τον κοιτούσα να φτιάχνει το μαλλί με έπιανε τρέλα. Για να μη πω για το πόσο αργός είναι. Τέλος πάντων...

Δεν βιάζομαι για το πρωτάθλημα. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ο γαύρος τα καταφέρνει καλύτερα από εμάς σε συνθήκες πίεσης και όταν είναι να σκοντάψει έχει κι άλλους τρόπους.
Αυτό που έλεγα στον Παύλο παραπάνω είναι ότι θα μου πέσει πολύ βαρύ γιατί βρισκόμαστε πια μια ανάσα από το τέλος κι όσο κι αν θέλω να είμαι συγκρατημένη, έχω αρχίσει να ελπίζω. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να δεις την ελπίδα να σβήνει.



@squarelogic: Πράγματι ήταν μια ορθολογική 11άδα η χθεσινή γι΄ αυτό και αναρωτιέμαι τι να έπαθε ο Πεσέιρο. Εδώ και τόσο καιρό
κατέβαζε την ομάδα να παίξει χωρίς
άκρα, βαφτίζοντας ακραίους ποδοσφαιριστές που δεν κατέχουν τη θέση και ζητώντας της να αναπτύσσεται ανορθόδοξα. Ο Μανούτσο όσο με ευχαρίστησε άλλο τόσο με μελαγχόλησε. Κι αυτό γιατί αν η Μάντσεστερ δεν τον αφήσει άλλο ένα χρόνο, το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνει νέος σχεδιασμός (το ίδιο θα συμβεί και αν δεν αγοραστεί ο Ιβανσιτς) κι εμείς θα ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Οι δανεικοί είναι ευχή και κατάρα για τις ομάδες, αλλά ειδικά αν ο παίκτης σου ταιριάξει και μετά φύγει πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν.
Στο χθεσινό παιχνίδι με την Λάρισα, άρχισα να δίνω δίκιο στον Πεσέιρο για το ότι χρησιμοποιεί τόσο αμυντικογενή σχήματα, αλλά όλες οι ομάδες δεν είναι Λάρισα (που όντως ήταν πολύ καλή ομάδα).

Οσο για την ποιότητα...
Είναι τυχαίο που και τα δύο γκολ ήταν απόρροια συνδυασμών ποιοτικών παικτών; Σπυρόπουλος - Μανούτσο και Ιβανσιτς - Σαλπιγγίδης. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει ο ραλίστας;

Νικόλαος Παπουτσής said...

Βρήκα με ποιον θα τα λέω για τα ποδοσφαιρικά...
Δεν το είδα το ματς γιατί δούλευα...αλλά η νίκη μετράει!!!

Ασε τους άλλους να τρέχουν
Εμείς την μπαλίτσα μας!!!

Αμόλα καλούμπα!!!

Αντε και καλή Σαρακοστή

Τσιου!!!

τσίου!!!

gatti said...

@karaflokotsifas: Καλώς το κοτσύφι! Ετσι ακριβώς. Εμείς τη μπαλίτσα μας (χάλια μπαλίτσα είναι, αλλά μήπως οι άλλοι παίζουν καλύτερη;) κι άστους να τρέχουν!

Καλή Σαρακοστή!

και...

(πώς το λέει η mamma;) Φιλί στη φτερούγα!

;-)

mamma said...

Καλημέρα γατί μου. Χαίρομαι που χάλια μπαλίτσα αφενός, δυο γκολάκια αφετέρου.

Καλά Κούλουμα και προσοχή στα θαλασσινά μη βαρυστομαχιάσεις;-)

Φιλιάααααα και ξανά φιλιά!!!!

ΥΓ. κανόνισε να έρθεις για καθοδήγηση, ο μικρός έχει ήδη φάει κόλλημα με το κόκκινο χρώμα.

gatti said...

@mamma: Kαλημέρα mamma!

Καλά Κούλουμα και σε σένα. Αχ μη μου λες να προσέχω τα θαλασσινά! Κάτι τέτοιες μέρες περιμένω να το "τσακίσω" το χταποδάκι (καλά, εντάξει, όχι μόνο κάτι τέτοιες μέρες, αλλά σήμερα και με το ...νόμο!).

Πολλά πολλά φιλιά!!!

ΥΓ. Ε, βέβαια, με τους Αλουφάνηδες που κάνεις παρέα πού να γλιτώσει το παιδί; Και αριστερός και γαύρος, κόκκινο στο τετράγωνο! Τι να προλάβω να γλιτώσω εγώ μετά; Το πρώτο δεν με χαλάει, το δεύτερο όμως...

island said...

@mamma

Τί έκανε λέει ο μικρός;;;;;Με το κόκκινο(το δεύτερο φυσικά) θα έπρεπε να αφρίζει.Έι....κάτω τα χέρια από τον πράσινο Πάμπο...Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!

Rizobreaker said...

Γεια σου ρε gatti!! Πόσο δίκιο έχεις!
Δεν το πίστευα όταν είδα την ενδεκάδα! Μέσα ο Νίνης, μέσα κι ο Μανούτσο, μέσα κι ο Σιμάο κι έξω ο Τζιόλης κι ο Καραγκούνης! Ο Μανούτσο ήταν εκτός τόπου και χρόνου όντως! Αλλά όταν έχεις το ένστικτο αρκεί μία φάση! Ο Σωτηράκης ήταν πολύ καλός παρά τη μεγάλη απουσία (από τη σέντρα του κερδίζουμε την αποβολή)! Ο Μάριο πολύ καλός ακόμα μια μέρα... Ο Σπυρόπουλος εξίσου! Ο Σαλπιγγίδης παρά το όμορφο γκολ που έβαλε, έχω την εντύπωση ότι στους τελευταίους 3-4 αγώνες είναι ντεφορμέ...
Να δούμε αν θα πάρουν 6 νίκες να κοπεί ο βήχας των Ολυμπιακών (οι οποίοι κέρδισαν από σπόντα, παρά το ότι ακυρώθηκε καθαρό γκολ)...

Άντε και καλή Σαρακοστή! ;-)

mamaloukas said...

Χαιρετώ καλή μου, δε λέω πολλά να μη χαλάσει το γούρι!

gatti said...

@rizobreaker: Φίλος που βρέθηκε στο γήπεδο, επομένως είχε πιο σφαιρική εικόνα του αγώνα, μου είπε πως ο Μανούτσο ήταν γενικά εκτός τόπου και χρόνου. Ο Νίνης, παρόλο που είχε να παίξει τόσο καιρό έδειχνε πως ανήκει σ΄ αυτή την ομάδα. Ο Ανγκολέζος είχε το δικό του ρυθμό, δεν μπορούσε να συνεννοηθεί μέσα στο παιχνίδι με τον Σάλπι και ως εκ τούτου τον
ταλαιπώρησε αφάνταστα και γενικά ήταν αλλού, από την ώρα της προθέρμανσης έως τη λήξη του αγώνα. Ολα τα παραπάνω ενισχύουν την κακή ιδέα που έχω για τους δανεικούς, όταν δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να αποκτηθούν από μια ομάδα. Θα παραμένουν ξένο σώμα για όσο καιρό παίζουν σ΄ αυτήν, αφού το μυαλό τους είναι αλλού. Θα μου πεις ας βάλει έξι γκολάκια ο Μανούτσο που το καθένα θα είναι τρεις βαθμοί, μέχρι το τέλος της σεζόν και τότε τη δουλειά του θα την έχει κάνει με το παραπάνω. Μόνο που οι ομάδες δεν φτιάχνονται μ΄ αυτό τον τρόπο. Ο Νίνης πράγματι ήταν καλός λαμβανομένης υπόψιν της πολύμηνης απουσίας του, ο Μάριο είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος, ενώ ο Σπυρόπουλος μας θύμισε τι σημαίνει να έχεις ένα φουλ μπακ. Ο Σάλπι δεν ξέρω αν είναι ντεφορμέ, μπορεί να ισχύει και το ότι ...καλομάθαμε κάθε αγωνιστική και γκολ.


Καλή Σαρακοστή και σε σένα!

gatti said...

@mamaloukas: Kαλησπέρα Δημήτρη. Αν είναι για το γούρι, συνέχισε έτσι!!!


Καλή Σαρακοστή και να περνάς καλά!

kakaskimos said...

Σας εύχομαι τις τελευταίες αγωνιστικές να έχετε τα ίδια αποτελέσματα με τις αντίστοιχες 6 περσινές :p

gatti said...

@kakaskimos: Mε τον καλό τον λόγο είσαι πάντα!!! :-p

Καλημέρα!

houli_v said...

Ο Μαλεζάνι πάντως το είχε πει από τότε .
Αν θέλετε προπονητή μην πάτε μακριά - δίπλα σας είναι ο Δώνης .

gatti said...

@houli_v: Πιστεύω ότι κάποια στιγμή ο Δώνης θα γίνει προπονητής στην Πανάθα.

Καλημερούδια!

kakaskimos said...

Σταματήσαμε το fair play. Διώξαμε τον σερ Τάκης.

gatti said...

@kakaskimos: Ελα! Κι εγώ που νόμιζα ότι τώρα αρχίσατε το fair play! :-p

kakaskimos said...

Υπάρχει χειρότερος απο τον Τάκη???!!!

gatti said...

@kakaskimos: Πάντα υπάρχει το χειρότερο...