Thursday, March 27, 2008

"Oύι ο τζες!"*

Ολα ξεκίνησαν όταν ο προπονητής του ΠΑΣ Περικλής Αμανατίδης κλότσησε μια μπάλα και αποβλήθηκε από το παιχνίδι Θρασύβουλου - ΠΑΣ Γιάννενα στη Φυλή.


Κόραξ: Πέρνα έξω!
Αμανατίδης: Μα τι έκανα;
Κούγιας προς τον κόρακα: Ησύχασε
Κούγιας (από μέσα του): Ωραία! Eυκαιρία να αποδείξω τις προπονητικές μου ικανότητες.


Μετά από λίγο...
Κούγιας: Τι σφυρίζεις; Mας σφάζεις!


Κόραξ: Αν συνεχίσεις θα σε αποβάλλω κι εσένα
Κούγιας: Είσαι εγκάθετος!


Κόραξ: Eίπα πήγαινε στη θέση σου
Κούγιας: Ασε μας καημένε


Πες του να μη μου ξαναμιλήσει έτσι γιατί θα του στείλω εξώδικο!

Μετά το τέλος του αγώνα έγινε της κακομοίρας στα αποδυτήρια. Επεσε πολύ ...σκοπ*.

Παραθέτω από το ρεπορτάζ από sportime.gr και pas.gr:

Με αφορμή το πέναλτι με το οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρόταν έντονα στον διαιτητή Κωνσταντινέα. Η ένταση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μετά το σφύριγμα της λήξης έγινε το μεγάλο ξέσπασμα. Μπαίνοντας οι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια άρχισαν αγώνα ...μποξ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννενα να μην γλιτώνει από τις μπουνιές και τις κλωτσιές και να εμφανιστεί έπειτα από λίγο έξω από το γήπεδο με μώλωπες στο ζυγωματικό. Δεν δίστασε, μάλιστα, να κατηγορήσει γι΄ αυτό, τον αστυνομικό διευθυντή δυτικής Αττικής, ο οποίος φορούσε πολιτικά. Για να γίνει, πάντως, αντιληπτή η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο γνωστός ποινικολόγος, δεν δίστασε να ...καταραστεί τον διαιτητή και τον ένα από τους βοηθούς, λέγοντάς τους -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες - το εξής: "Μακάρι να βγάλετε τον καρκίνο να πεθάνετε κι εσείς και οι οικογένειές σας!". Αυτό τάραξε ιδιαίτερα τον βοηθό διαιτητή (του οποίου η σύζυγος είναι έγκυος, όπως έγινε γνωστό), ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια (διαβάστε τις φέρνοντας στο νου σας το χαρακτηριστικό ύφος και τη χροιά της φωνής του όταν μιλάει - δεν είναι δύσκολο τον έχουμε δει τόσες φορές στην τηλεόραση): "Tο ποδόσφαιρο και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά πήγε πολύ πίσω σήμερα. Οχι απλώς προπηλακιστήκαμε, αλλά δαρθήκαμε ανηλεώς. Οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές του Θρασύβουλου σε συνεργασία με δύο αστυνομικούς που φορούσαν πολιτικά μας επιτέθηκαν και λυπάμαι πολύ και γι΄ αυτούς και για τον γενικό αρχηγό και τον πρόεδρο που συμμετείχαν στα επεισόδια. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει σύντομα το συμβούλιο της Ενωσης B΄ - Γ΄ Εθνικής, γιατί ο Θρασύβουλος είναι υπότροπος από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Είναι δυστύχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο ομάδες γειτονιάς, όπως ο Θρασύβουλος, να παίζουν Β΄ Εθνική. Λυπάμαι γι΄ αυτήν τη φιλοξενία, εμείς όταν ήρθε ο Θρασύβουλος στα Γιάννενα τον φιλοξενήσαμε άψογα. Οταν πήγαμε στα αποδυτήρια κάποιοι φώναξαν σβήστε τα φώτα και επακολούθησε μακελειό. Επεφταν σύννεφο οι κλωτσιές και οι μπουνιές εναντίον μας. Δυστυχώς πέσαμε σε πορτοφολάδες διαιτητές. Ο επόπτης έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο Θρασύβουλο από το μισό μέτρο. Το χέρι του Κούσα ήταν κολλημένο. Ο Κουτσοσπύρος πετυχαίνει κανονικό γκολ και ακυρώνεται, στον Κιάσσο γίνεται πέναλτι που δε δίνεται".


* Για τις λέξεις "τζες" και "σκοπ" παραπέμπω εδώ Είναι ένα γιαννιώτικο λεξικό από το site www.tzedes.gr που θα φανεί πολύ χρήσιμο σε όσους πρόκειται να επισκεφτούν τα Γιάννενα.


ΥΓ. Επειδή ο Κούγιας εκτός από ποινικολόγος, σύζυγος, πατέρας, ηθικό στοιχείο, myconos -hater, αγαπημένο θέμα σχολιασμού του Λαζόπουλου, etc etc είναι άνδρας! Και ως άνδρας πηγαίνει στο γήπεδο. Κι άμα λάχει εκτός από μεγαλομέτοχος ομάδας είναι και προπονητής.
ΥΓ1. Πρώτη φορά μου συμβαίνει να συναντώ άνθρωπο να καμαρώνει και να το διατυμπανίζει όποτε τρώει ξύλο! Υποτίθεται ότι άμα στις βρέχουνε συνέχεια και παντού ντρέπεσαι, έτσι δεν είναι;
ΥΓ2. (Δεν φαντάζομαι να φάω κανα εξώδικο).
ΥΓ3. Ρε κοράκια, αφήστε ήσυχο τον ΠΑΣ ρε! Και επειδή ΑΞΙΖΕΙ να είναι στην Σoύπερ Λίγκα αλλά και επειδή θα έχουμε free live Koygias show κάθε εβδομάδα.

14 comments:

habilis said...

Τι να πω ,δεν θα βρεθει ενας να του ριξει ενα γερο μπερταχι,δεν ξερεις ποσος κοσμος το περιμενει πως και πως...

gatti said...

Kι άλλο; Εχει φάει ξύλο με κάθε δυνατό τρόπο. Μπουνιές, κλοτσιές, τακουνιές...

Πόσο ξύλο να αντέξει ακόμα;

Alexandros said...

Φαντάζεσαι τον Κούγια να δέρνει; 1.55 πάνω σε καρέκλα; Ακόμα και ο Βαλλιανάτος gatti μου , αν ήθελε του τις έβρεχε. Την Καλημέρα μου!

irene said...

παντού υπάρχει αυτός ο άνθρωπος;;;
γιατί να μπλέξει με τον ΠΑΣ δεν έχω καταλάβει..
θα άκουσε για τον Abramovich, σου λέει όλοι εμείς οι επιφανείς πολίτες είναι Status quo να έχουμε κ μία ομάδα.. να μας κρατάει έξω..ονόματα άλλα ντόπια δεν λέμε..

gatti said...

@alexandros: Μα αυτό ακριβώς είχε πει ο Βαλιανάτος όταν έγινε το μεταξύ τους επεισόδιο και κάποιοι νόμιζαν πως ο Κούγιας του έδωσε ...μπουνιά στο πρόσωπο. "Πώς να με δείρει; Για να με δείρει θα πρέπει κατ΄ αρχήν να με φτάσει" είπε πει.

Καλημέρα κι από μένα!



@irene: O Κούγιας έχει μακρά ιστορία με το ποδόσφαιρο. Κατ΄ αρχήν έπαιζε ποδόσφαιρο στον Αρη Πετρούπολης. Κάποτε διετέλεσε και πρόεδρός του.
Πρόεδρος για ένα φεγγάρι υπήρξε και στην ΑΕΚ. Από σπόντα βέβαια και νομίζω αυτό είναι και το peak της προεδρικής του ...καριέρας. Με τα Γιάννενα έμπλεξε γιατί νομίζω ότι είναι ο τόπος καταγωγής του. Ετσι λέει τουλάχιστον. Είχε διοικητικά προβλήματα ο ΠΑΣ, είναι ομάδα ιστορική, έχει και μεγάλο λαϊκό έρεισμα, είδε φως λοιπόν ο Κούγιας και μπήκε. Και πού να ανεβάσω ιστορίες του από την θητεία στον ΠΑΣ που έχουν να κάνουν με τους οπαδούς της ομάδας. Εκεί να δεις γέλιο!

Ε, ναι είναι ...σικ να έχει κάποιος ποδοσφαιρική ομάδα στις μέρες μας.

viewokto said...

Την καλημέρα μου gatti και λοιποί συνωμότες…

Πέθανα στα γέλια, μου θύμισες και τα γιαννιώτικα που είχα ξεχάσει απ’ το 6μηνο που πέρασα εκεί πριν χρόνια.
(το κακό είναι ότι θυμήθηκα και τα μεζεδάκια στου Θωμά)

Όσο για την πρόταση του habilis τείνω να πιστέψω ότι το φχαριστιεται ο άτιμος.
Μάλλον δαρμένος πηγαίνει στη μαμά για φιλάκι στο βαβά…

Τόσο συμπλεγματικό αυτοδημιούργητο πρέπει να τον αναλύουν 45 ψυχίατροι κι 80 ψυχολόγοι.

Πρέπει όμως να του αναγνωρίσουμε κάτι :
Είναι original entertainer απλά δεν έχει συνειδητοποιήσει την κλίση του…

Κλείνω...έρχεται το εξώδικο

mamma said...

Αχ αυτός ο Κούγιας... κάποτε είχα κάνει το λάθος να τον πάρω στα σοβαρά και εκνευριζόμουν μαζί του. Όμως ο άνθρωπος είναι όλα τα λεφτά... γέλιο μέχρι δακρύων.
Ψάχνω και δεν βρίσκω χαρακτηρισμό αρκετά υποτιμητικό για να τον λούσω το βορβολιό:-)))
Γειά σου γατί μου με τα ωραία σου!

ΥΓ. "φαιδρός";

APSOY said...

Χαχαχαχα...
Ο Κούγιας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λέμε! :ΡΡΡ

ΠΑΥΛΟΣ said...

Ε, ρε ξύλο που του χρειάζεται!!!

gatti said...

@viewokto: Ο Κούγιας βγάζει τρελό, αβίαστο γέλιο, έχεις απόλυτο δίκιο ότι είναι ένας αυθεντικός διασκεδαστής. Αν είχε αντιληφθεί την κλίση του όπως λες, θα είχε sold out σε κάθε του ...παράσταση.

Για το ξύλο κι εγώ την ίδια εντύπωση έχω. Οτι το ευχαριστιέται και δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό.
Στα γιαννιώτικα εγώ είχα ...προπονηθεί πριν επισκεφτώ τα Γιάννενα, από φίλους μου Γιαννιώτες, οπαδούς του ΠΑΣ. Αλλά βέβαια όσα και να μάθεις πάντα θα έχεις κενά.
(Οντως έχει ωραία μεζεδάκια στα Γιάννενα).

ΥΓ. Μη το μελετάς το εξώδικο!



@mamma: Eυτυχώς εγώ τον είχα ...τοποθετήσει στη σωστή του διάσταση εξ αρχής, ίσως και λόγω ποδοσφαίρου. Δεν εκνευρίζομαι μαζί του, δεν εκπλήσσομαι πια από τις δηλώσεις του και πάντα μα ΠΑΝΤΑ περιμένω να αθετήσει προηγούμενες εξαγγελίες του, ότι θα σταματήσει να απασχολεί τον Τύπο.

Νομίζω ότι είναι "αχαρακτήριστος". Το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο αδυνατεί να τον περιγράψει με μία μόνο λέξη.



@apsoy: Kαλώς ήρθες!
Υπάρχει και παρα-υπάρχει βρε ο Κούγιας! Και ευτυχώς δηλαδή, για να γελάει το χειλάκι μας.



@pavlos: Oχι άλλο ξύλο βρε Παύλο μου, δεν είναι και κανα ...γομάρι να το αντέχει (αν και ομολογώ ότι παρότι μικρός το δέμας είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός!).

kakaskimos said...

Τον Κούγια δεν τον έχουν δείρει. Με το που καταλαβαίνει ότι θα την φάει πέφτει κάτω και κάνει τον ψώφιο κορεό. Και διαμαρτύρεται. "Κυρία κυρία ο Λάκης με έβρισε. Κυρία κυρία ο Κωστάκης με χτύπησε".
Το πιο πιθανό είναι ότι όλοι μας είχαμε κάποιο τέτοιο τσογλαναρά συμμαθητή στο σχολείο.

Οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα με αυτά που γράφω ορίζω εκπτόσωπό μου τον Κωνσταντίνο Καραμανλή :) (μπας και του ρθει του Αλέξη να μου στείλει εξώδικο).

Υ.Γ.
Είναι σικ να έχεις ομάδα. Οχι βέβαια τόσο σικ όσο το να τρέχεις σε αγώνες αυτοκινήτου ...

Νικόλαος Παπουτσής said...

Πως να τον πάρεις στα σοβαρά
τον ... άνθρωπο(???)
Με όλα αυτά που κατα καιρούς κάνει
εχει καταφέρει να γίνει το νούμερο 1
της σάτιρας.
Εαν βέβαια φανταστείς οτι κανονικά ειναι
πολύ μεγαλύτερο νούμερο* τότε αυτό
ειναι επιτυχία.


*μεγαλο νούμερο


καλο Σαββατοκύριακο gatti

τσίου!!!

Νικόλαος Παπουτσής said...

Εχω αγώνα σήμερα
φτου-φτου-φτου!!!
Να μην το ματιάσω

χαχαχαχα

τσίου!!!

gatti said...

@kakaskimos: Κοίτα, μπορεί να μην έχει φάει τελικά ξύλο, και να διαμαρτύρεται χωρίς να του έχουν κάνει κάτι. Τον έχω ικανό και για κάτι τέτοιο. (Ποιο σχολείο; Εδώ ο ξάδερφός μου διαμαρτυρόταν συνέχεια όταν ήμασταν μικρά ότι του της έβρεχα, χωρίς να είναι αλήθεια!).

Από την σύζυγο πάντως ο Αλέξης, την τακουνιά στο μάγουλο την έφαγε κανονικά και με το νόμο. Γι΄ αυτό και πήγε και μάζεψε από το σπίτι ρούχα και παπούτσια. Ξέρεις τι είναι να την έχεις με τα Manolo Blahnik της και τα Azzedine Alaia την κυρία, που κάτω από 1.000 ευρώ το ζευγάρι δύσκολα βρίσκεις και να σου χαράζει κι από πάνω το μάγουλο με το δωδεκάποντο;

YΓ. Ναι, σώθηκες τώρα εσύ με τέτοιο εκπρόσωπο...



@karaflokotsifas: Καλά το πάμε όλοι το έργο. Τα βλέπω να έρχονται τα εξώδικα ομαδικά.
Βρε ένας! Ενας από τους σχολιαστές
δεν βρέθηκε να τον δικαιολογήσει τον Χριστιανό! Τι είστε εσείς, α πα πα...

;-)

YΓ. Εχεις αγώνα βέβαια!
Η πλάκα είναι ότι όλοι με ρωτάνε τι θα γίνει στο ντέρμπι. Περιμένουν και καλά να κερδίσει η ΑΕΚ το γαύρο. Αντε και τον κερδίζει. Εμείς
είμαστε ικανοί να τον κερδίσουμε τον Πανθηρώνιο; Εδώ είναι το κρίσιμο ερώτημα!

Φιλάκια, κοτσύφι μου!