Wednesday, March 19, 2008

Ζέλικο, χάσαμε!

Zέλικο, χάσαμε! Να σου πω την αλήθεια, το περίμενα. Η ομάδα φέτος δεν είχε βρει το ρυθμό της. Οι απουσίες των Τσαρτσαρή και Τομάσεβιτς έγιναν αισθητές σε μια ομάδα που κάθε παίκτης αποτελεί σημαντικό γρανάζι της μηχανής. Ακόμα πιο αισθητή είναι η απουσία του "Σίσκα". Θα τα ακούσεις τώρα από πολλούς για τις "εμμονές" σου. Για το ότι ενώ μπορούσες, να πάρεις ένα "θηρίο" από το ΝΒΑ, συναίνεσες να έρθει ο "Σάρας" που χάλασε τη χημεία της ομάδας. Ισως να είσαι κι εσύ ντεφορμέ τελευταία. Δεν έχεις τάχα αυτό το δικαίωμα;

Εντελώς αντικειμενικά ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα είναι αποτυχία. Δεν μπορεί να διαθέτεις ένα "ποδοσφαιρικό" μπάτζετ για να κερδίζεις μόνο το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Εντελώς υποκειμενικά, δεν μου καίγεται καρφί! Στενοχωρήθηκα πολύ λιγότερο απ΄ όσο περίμενα. Αφενός επειδή αυτή η ομάδα μου έχει προσφέρει τόσες χαρές που μπορώ με μεγάλη άνεση να αντέξω μια αποτυχία της, χωρίς να θεωρώ ότι ήρθε η καταστροφή. Στην τελική δεν είναι πουθενά γραμμένο ότι πρέπει να παίρνεις κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό.
Αφετέρου επειδή με κάποιο τρόπο, κάποια στιγμή (προφανώς τώρα) θα πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό και στιλ.

Και ίσως το αγωνιστικό ανέβασμα του ακατονόμαστου να βοηθήσει ακόμα περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση. Θα αλλάξει σίγουρα τους συσχετισμούς κι αυτό δεν είναι κακό. Είναι δύσκολο να διατηρείσαι σε υψηλό επίπεδο αντιπαλεύοντας μόνο τον εαυτό σου. Χαλαρώνεις επικίνδυνα, δυσκολεύεσαι να μετρήσεις τις δυνάμεις και τα όριά σου. Χρειάζεται το αντίπαλον δέος για να σε κρατάει σε φόρμα. Και από εδώ και πέρα μάλλον θα το έχεις. Ευτυχώς!



ΥΓ. Και γαμώ το timing Βασιλάκη! Φεύγεις όταν παίρνουμε το Ευρωπαϊκό και γυρίζεις όταν μένουμε έξω από την οκτάδα!
ΥΓ1. Τόσα άστοχα τρίποντα...
ΥΓ2. Ρε τον αρχιτσιγκούνη τον Παυλάρα! Το έστειλε λειψό το πακετάκι στ' αδέρφια μας τους Σέρβους!
ΥΓ3. Πάμε γερά ρε ομαδάρα! Σε σένα δεν ταιριάζουν λύπες! Μόνο περηφάνια!

EDIT: "Ολα τα λεφτά" στο τέλος του αγώνα και χωρίς την "εκνευριστική" μετάδοση κάποιου Ελληνα σπορτκάστερ, με τον ήχο να φτάνει καθαρά από τη "Χάλα Πιονίρ", η εικόνα με τον Βλάντε Ντίβατς να χειροκροτεί και οι παίκτες και οπαδοί της Παρτιζάν να παραληρούν τραγουδώντας για την πρόκριση. Καλή επιτυχία "ασπρόμαυροι"! Τέτοιες στιγμές αξίζουν!
Ι LOVE THIS GAME!!!

33 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Είδα το φως και μπήκα, αλλά χάλια τα νεύρα, την κάνω με ελαφριά πηδηματάκια!!!

gatti said...

@pavlos: Κάτσε βρε, πού πας;
Καθόλου νεύρα, δεν με "διάβασες" καλά!

;-)

squarelogic said...

Θα πρεπει να αντισταθούμε στην καταστροφολογία που θα γεμισει τις φυλλάδες τις επομενες μερες για να μην τιναχθει το λαμπρο οικοδομημα τοσων ετων στον αέρα.

Ναι,εχεις δικιο...αν και θα καταγραφει ως παταγώδης αποτυχια μιας πανάκριβης ομάδας δεν προκειται για το τελος του κόσμου,ούτε χρειαζεται να ξηλωθούν όλα και όλοι.Και η ήττα μεσα στο παιχνιδι είναι...Και είναι σύνηθες,οταν προσπαθεις να κανεις την υπέρβαση,όταν αγγίζεις τα όρια της ύβρεως παίρνοντας και τον Γιασικεβίτσιους ,εχοντας μόλις κατακτήσει το 4ο χρυσό αστέρι σου,να έρχεται η κατραπακιά για ν'αποδείεξεις απο τι μέταλλο είσαι φτιαγμένος.Ελπίζω τα αδελφια να διαχειριστούν ψυχραιμα την "κρίση" και του χρόνου οι επιλογές να διασφαλίσουν καλύτερη χημεία.Αλλωστε πλεόν υπάρχει και σοβαρός αντίπαλος...

gatti said...

@squarelogic: Eγώ την βλέπω ότι είναι για καλό αυτή η αποτυχία, γι΄ αυτό και δεν με στενοχώρησε. H διαχείριση της αποτυχίας είναι βέβαια ένα μεγάλο ζητούμενο, γιατί μέχρι τώρα, από την εποχή της παντοδυναμίας του Παναθηναϊκού,τα αδέρφια δεν χρειάστηκε επί της ουσίας να μπουν σ΄ αυτή τη διαδικασία (ίσως σε κάποιο μικρό βαθμό μόνο, στο φάιναλ φορ της Μόσχας) και επίσης δεν είχε μπει τόσο στα πράγματα ο Δημητράκης (τους "φοβάμαι" τους "υιούς", γενικώς, άλλωστε είδες τι τραβάμε στο ποδόσφαιρο...).
Βέβαια, η πίεση που θα προκαλέσει η παρουσία σοβαρού αντιπάλου, ενδέχεται να θολώσει την κρίση των "αδερφών αντιβιοτικών". Ας ελπίσουμε ότι η εμπειρία τους δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο...

pensierix said...

Το ποστ τα λέει όλα, δεν είναι και πολλά που μπορεί να προσθέσει κανείς. Θα συμφωνήσω και με τον squarelogic όσον αφορά στα περί ύβρεως. Ο ΠΑΟ μού μετέδιδε αλαζονεία. Η υπερομάδα, οι ανίκητοι κτλ κτλ. Και βέβαια, καλώς θα δεχθεί και την ανάλογη κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή. Πέρα από τον λάθος σχεδιασμό της ομάδας, η διοίκηση πχ δεν φέρει ευθύνη όταν ο βασικός σου αντίπαλος (CSKA) σού παίρνει για πλάκα έναν παίκτη κλειδί όπως ο Σίσκα;

Πάντως, όσο κι αν λέμε ότι έχουμε μπάσκετ ολκής, το ταλέντο των Σέρβων δεν θα το αποκτήσουμε ποτέ. Αναρωτιέμαι ποιός θα μπορούσε να τους χτυπήσει σε επίπεδο συλλόγων αν είχαν δυνατότητα ηχηρών μεταγραφών...

fpboy said...

Tα ίδια νιώθω κι εγώ για την Πανάθα μας ! Έχουμε ζήσει απίστευτες στιγμές ! Πάμε για Ελλάδα τώρα...

gatti said...

@pensierix: Ο τρόπος που χάθηκε ο Σισκάουσκας ήταν πραγματικά αστείος για μια ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού. Και αποδείχτηκε ότι το κενό του ήταν δυσαναπλήρωτο. Μήπως δεν ήταν αστείος και ο τρόπος που έφυγε ο Σπανούλης για το Χιούστον; Πάλι καλά που "έπαθε" και έμαθε η διοίκηση και έβαλε ρήτρα στον Διαμαντίδη.

Η ομάδα χτίστηκε λάθος, φορτώθηκε στην περιφέρεια, ενώ "κραύγαζε" η ανάγκη για ενίσχυση της φροντ λάιν και τελικά επειδη υπάρχει "θεία Δίκη" τώρα πληρώνει την "επίδειξη ισχύος" που έκανε στο γαύρο, φέρνοντας τον Γιασικεβίτσιους.

Συμφωνώ κι εγώ ότι δικαιολογημένα θα δεχθεί κριτική και έτσι πρέπει να γίνει, αρκεί αυτή η κριτική να λειτουργήσει εποικοδομητικά για τους Γιαννακόπουλους.

Για τους Σέρβους τι να πω; Εγώ απ΄ αυτούς αγάπησα το μπάσκετ (τους Γιουγκοσλάβους για να είμαι πιο σωστή), δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τους "χτυπήσουμε" σε επίπεδο συλλόγων αν έκαναν σπουδαίες μεταγραφές. Κι αν τους κερδίζουμε σε εθνικό επίπεδο (χωρίς την παραμικρή διάθεση να μειώσω την αξία της δικής μας ομάδας) είναι κυρίως επειδή η απειθαρχία τους
υποσκελίζει το αδιαμφισβήτητο
ταλέντο τους.
Και εννοείται πως θα ήθελα να δω την Παρτιζάν στο φάιναλ φορ, αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο.



@fpboy: Ετσι! Μας έχει ταξιδέψει και μας έχει κάνει υπερήφανους αυτή η ομάδα!

Goldbird said...

Αν και γάβρος ως το ψαροκόκκαλο, είχα την εντύπωση ότι ο βάζελος (μπλιαχκξσσσς) στο μπάσκετ δε μπαίζεται. Πώς κι έχασε?

gatti said...

@goldbird: Επίτηδες το έκανε!
Δεν άντεξε στην ιδέα ότι μπορεί να βρει μπροστά του το γαύρο στο φάιναλ φορ... ;-)

Goldbird said...

Και να τον έβρισκε τι? Αφού δεν έχει φτιάξει ακόμα ομάδα ο γαβ-ρος!

gatti said...

@goldbird: Δεν έχει σημασία. Ο γαύ-ρος έχει τρομακτική ...θωριά!

squarelogic said...

...Και σκεφθειτε τώρα να βγάλει ο Τζιγγερ ανακοίνωση-καρμπόν με την 1η της ΠΕΚ με αφορμη τον αποκλεισμο!

ή να σπασει ο διαβολος(λεγε με Σώκρατες..)το ποδάρι του και να πάρει την ποδοσφαιρικη κούπα...αντε μετά να τον κουνησεις!

gatti said...

@squarelogic: Και επίσης να κερδίσει σήμερα ο γαύρος τη Ρεάλ, να περάσει και την ΤΣΣΚΑ, να φτάσει στο φάιναλ φορ, να πάρει το ευρωπαϊκό και παράλληλα να κατακτήσει το νταμπλ στην Ελλάδα.

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας...

ΥΓ. Πληροφορίες μου αναφέρουν, ψύχραιμους Γιαννακόπουλους, "τρελαμένο" Δημητράκη (είχε πάει Βελιγράδι)...

gatti said...

...και βέβαια το σύνθημα πλέον γίνεται: "Τζίγγερ θεέ, πάρε την ΚΑΕ!".

pensierix said...

@ gatti

Αναφορές όπως αυτήν που έκανες στον Ντίβατς και στους παίκτες της Παρτιζάν αποδεικνύουν, για άλλη μία φορά, την διαφορά των βάζελων σε σχέση με τους γαύρους. Και στον τελικό να είχαμε χάσει, εικόνες σαν κι αυτή δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες από ένα ευαίσθητο πράσινο μάτι...

Αναρωτιέμαι ποιος θα ήταν ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" σήμερα.
"ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ"
"ΕΚΙ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ..."
"ΚΑΚΗ ΣΑΡΑ(Σ)ΚΟΣΤΗ..."
"ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ, Ο ΜΟΥΝ ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ;"
:)))

Νικόλαος Παπουτσής said...

Tα λες όλα gatti

Εγω να πω ότι τα 100 χρόνια
του ΠΑΟ ειναι σκέτη πίκρα!!!
Ως τώρα τουλάχιστον
Απο το μπάσκετ το περίμενα
το ευρωπαϊκό
Αλλάααααα....ετσι ειναι
τα σπορ!!!

καλησπέρα!!!

τσίου!!!

kakaskimos said...

Οντως γαύρος και βάζελος έχουν διαφορά. Ο βάζελος ξέρει να διαχειριστεί την ήττα του αλλά όχι τη νίκη του (βλέπε περσινό τελικό που βρίζανε τον Παπαλουκά).
Ο Ζέλικο ρισκαρε πολύ, αλλά ήταν και πολύ άτυχος. Του τραυματίστηκαν και οι δύο ψηλοί.
Πάντως ο Σωκράτης έχει καλύτερα στατιστικά :p

s_pablo said...

Ωστε χάσατε? Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια και τολμώ να πω ότι δεν χαίρομαι καθόλου, αλλά ήταν καιρός η αμετροέπεια των αδελφών βλακόπουλων να πληρωθεί.

Όλα όσα γράφεις δεν βαραίνουν τον Ζέλικο αλλά την διοίκηση που ήθελε να πάρει τον Γιασικεβίτσιους για να αποδείξει πόσο πιο δυνατή είναι από τον ΟΣΦΠ, που διέλυσε τον Ερασιτέχνη για να πάρει τον Περπέρογλου, μην τυχόν και χάσει η βενετιά βελόνι και πολλά άλλα.

Τέλος πάντων, όταν σηκώσουμε την κούπα θα πούμε κι άλλα :-ΡΡΡ

gatti said...

@pensierix: To μπάσκετ το αγαπώ πολύ. Το έμαθα πριν ακόμα γίνει "μόδα" στην Ελλάδα, με το Ευρωμπάσκετ του ΄87. Ουσιαστικά το αγάπησα από εκείνο το μπαράζ της Κέρκυρας, στο πρωτάθλημα που πήραμε με Κορωναίο, Στεργάκο, Ανδρίτσο, Κάππο, Βίδα κ.λπ. με προπονητή τον Κυρίτση. Το τελευταίο πριν ξεκινήσει η αυτοκρατορία του Αρη.
(Τώρα που το σκέφτομαι 2 αποφάσεις πήραμε λάθος και άλλαξε ο ...ρους της ιστορίας - Γιαννάκη στο μπάσκετ και δίδυμο Τζόλε - Γιαννακόπουλου στο ποδόσφαιρο). Διάβαζα τότε κι ένα περιοδικάκι για το μπάσκετ ("Τα νέα του μπάσκετ" ή ο "Κόσμος του μπάσκετ" - άτιμο Αλτσχάιμερ) που έβγαλε συνολικά καμιά 20αριά τεύχη (ήταν μηνιαίο). Στο πατάρι πρέπει να έχω ακόμα ένα απόκομμα με
φωτογραφία του Μάικλ Τζόρνταν από
το περιοδικάκι όταν είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη το ΄82 με το Νορθ Καρολάινα για τα "Δημήτρια". Εχω προλάβει σ΄ αυτό τον Συρίγο να αρθρογραφεί προτού εξελιχθεί σε "Πάπα" του αθλήματος στην Ελλάδα.
Eχω μεγαλώσει λοιπόν με το μπάσκετ, οπότε έχω μάθει να βλέπω πέρα από την ομάδα.

Στους Γιουγκοσλάβους έχω ιδιαίτερη αδυναμία (και στους Σοβιετικούς είχα επίσης και κυρίως στον Βάλντις Βάλτερς) και κάθε φορά που βλέπω αυτά τα "ιερά τέρατα" του αθλήματος
οι εικόνες με συγκινούν. Οι οπαδοί της Παρτιζάν βέβαια είναι από τους χειρότερους στην Ευρώπη, αλλά τι σημασία είχε εκείνη την ώρα; Η σκηνή όπως ερχόταν στους δέκτες μας ήταν συγκλονιστική. Εβλεπες τη χαρά, την πραγματική χαρά που ένοιωθαν αυτοί οι άνθρωποι για την πρόκριση και δεν ήταν δυνατόν να μη σε αγγίξει.
Φαντάζομαι όμως ότι δεν είναι θέμα ομάδας. Θα υπάρχουν και γαύροι που συγκινούνται αντίστοιχα. Περισσότερο νομίζω είναι αυτό που σου έγραψα στο προηγούμενο ποστ. Οτι δηλαδή, πέρα από την αγάπη για το άθλημα που είναι ιδιαίτερα μεγάλη, λειτουργεί το γεγονός ότι αυτή η ομάδα μας έχει "χορτάσει" από επιτυχίες, οπότε μια αποτυχία μπορείς να την δεις στις σωστές της διαστάσεις.

Οσο για το πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" οι "πηγές" μου λένε ότι θα πάει κάπως έτσι: "Eγώ θα σ' αγαπώ και μη σε νοιάζει".
(Θα κοιτάξω να δω αύριο αν έχω καλές "πηγές"...)



@karaflokotsifas: Νομίζω ότι έχει γίνει σε πολύ κόσμο έμμονη ιδέα η επέτειος των 100 χρόνων και δεν είναι απόλυτα σωστό. Τι σημαίνει ότι δεν πρέπει να χάνουμε την χρονιά που συμπληρώνουμε τα 100 χρόνια;

Τον χρόνο ο άνθρωπος τον όρισε για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Κι έχουμε καταντήσει να τον χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τη ζωή μας πιο λυπημένη.

Φιλί στη φτερούγα (προσεκτικά όπως λέει η mamma).



@kakaskimos: Διαφορά έχουμε έτσι κι αλλιώς. Και όχι μόνο σε θέμα διαχείρισης νίκης - ήττας. Ο Παπαλουκάς έβριζε επίσης. Δεν έχω διάθεση να υπερασπιστώ αυτούς που τον έβρισαν, αλλά υπήρξε εν γνώσει του "κόκκινο πανί" και "χρωματισμένος" γαύρος.

Ωστόσο, και μόνο για το συγκλονιστικό του παιχνίδι (ήταν μια ομάδα μόνος του) και με βάση τη γενναιοδωρία που έπρεπε να δείξουμε ως νικητές - πρωταθλητές Ευρώπης,
του οφείλαμε ένα μεγάλο χειροκρότημα και όχι βρισίδι.

Ο Ζέλικο είναι "ντεφορμέ". Ομως, το "κλειδί" της φετινής αποτυχίας δεν ήταν οι τραυματισμοί των ψηλών. Ούτε καν η άφιξη του "Σάρας" που χάλασε τη χημεία. Ηταν η απώλεια του Σισκάουσκας.

Ποια είναι τα καλύτερα στατιστικά; Εδώ μιλάμε για 4 ευρωπαϊκά!!!



@s_pablo: Ε, ναι χάσαμε. Συμβαίνει και τις καλύτερες οικογένειες!

Δεν είπα ότι βαραίνουν τον Ζέλικο, γι΄ αυτό άλλωστε έγραψα "συναίνεσε" να έρθει ο Σάρας. Ο Παυλάρας κι ο Θανάσης την έκαναν τη "ζημιά", οπότε δική τους δουλειά είναι να επανορθώσουν.

ΥΓ. Κάτσε να ζούμε όταν θα σηκώσετε την κούπα! :-ppp

kakaskimos said...

Δεν περίμενα τέτοια σύγκριση απο σένα. Να συγκρίνεις τα 4 ευρωπαϊκά του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, που το budget του αν δεν είναι το υψηλότερο, είναι απο τα υψηλότερα, με το κανένα στο ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού που δεν έχει ούτε το 30οστό budget στο τσαμπιολί.

gatti said...

@kakaskimos: E, μα τι θες να κάνω; Αφού εσύ έβαλες για σύγκριση ανόμοια πράγματα!!! ;-)

kakaskimos said...

Αν δεις σύγκρινα Ζέλικο και Σωκράτη. Και έβαλα και ένα :p στο τέλος. Ξανακοίτα το ;-)

gatti said...

@kakaskimos: Το άτιμο το p φταίει! Δεν το πρόσεξα! ;-)

island said...

Γατάκι για τον Ζέλικο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.Μα ούτ και για τον Γιασκεβίτσιους.Προχθές πρώτος σκόρερ ήταν της ομάδας.Και κοίτα να δεις φάση.Από σήμερα εκπομπές και φυλλάδες έχουν πέσει να φάνε τον Ζέλικο.Παρακολούθα τα κοράκια πως πέφτουν.Ρε πάρτε το χαμπάρι.Ούτε αυτός θα φύγει και ούτε και το μπάσκετ θα διαλυθεί(το ακους αδιάφθορε Σιγάλα;;;).

Την καλημέρα μου

gatti said...

@island: Ας τους να γράφουν ό,τι θέλουν για τον Ομπράντοβιτς. Ασε και τους γαύρους να βγάζουν συνθήματα για τον "Σάρας". Αυτή η "κατραπακιά" έπρεπε να έρθει. Ηρθε στην κατάλληλη στιγμή. Συνεχίζουμε και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Καλημέρα κι από μένα.

Νικόλαος Παπουτσής said...

Δεν διαφωνώ...άλλα με την
ομάδα που έχουμε φέτος
θα περίμενε κανείς πως
ήταν εφικτός ο τελικός

καλό σου βράδυ

και με την νίκη αύριο!!!

κοτσυφοφιλώ σε

τσίου!!!

s_pablo said...

Παναγιώτη, νικήσαμε.

Ωραίο το χθεσινό μπασκετάκι. Πάμε για τρεμπλ. Χε χε!!!

Είδα αρκετή από την εκπομπή του Σιγάλα και δεν πρόσεξα να τα χώνει στον Ομπράντοβιτς. Μπορεί να έφταιγε η συγκίνηση μου που διαπίστωσα ότι το μαλλί του Κορωναίου παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο μετά από τόσα χρόνια (ίδιος ο πως-τον-λένε από το μικρό σπίτι στο λιβάδι δεν είναι?).

Τι τα θες πάντως. Ήδη άρχισαν οι φήμες για φάγωμα του Ζέλικο το καλοκαίρι. Αν γίνει καμμιά στραβή (ή ίσια, όπως το πάρει κανείς) και χάσετε το κύπελλο θα γελάει και η παρδαλή αίγα.

gatti said...

@karaflokotsifas: E, ναι, περιμέναμε ότι θα πάμε πάλι τελικό, αλλά δεν μας έκατσε. Τι να γίνει; Συμβαίνουν αυτά...
Του χρόνου πάλι.

Φιλάκια! :-)



@s_pablo: Δεν το είδα το χθεσινό μπασκετάκι, οπότε δεν ξέρω τι είπε ο Σιγάλας για τον Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος δεν φεύγει, όσο κι αν το προσπαθήσουν μερικοί. Ρισκάρω να πω ότι δεν θα φύγει ούτε και με απώλεια του πρωταθλήματος.

ΥΓ. Κάτω τα χέρια από τον Τάκη! Ηταν από τους αγαπημένους μου παίκτες, χώρια που τον έβρισκα και κούκλο! Είχε ένα μαγαζί με αθλητικά είδη στην Χρυσοσπηλιωτίσσης και είχα πάει με συμμαθήτριές μου, για να αγοράσω μια τσάντα Converse (νομίζω είχε την αντιπροσωπεία τότε στην Ελλάδα μαζί με τον Χρήστο Κέφαλο). Μόλις φτάνω στο ταμείο να πληρώσω, μπαίνει στο μαγαζί. Από την ταραχή, πληρώνω και φεύγω και με φώναζε μετά να μου δώσει τα ρέστα (υπέρτατη ξεφτίλα!)...

ΥΓ1. Κάτι πρέπει να παθαίνουν με την κόμμωσή τους. Δεν είδες κι ο Πασχάλης που έχει το ίδιο μαλλί με τότε; Τι να πω...

pensierix said...

Αν και φίλαθλος του ΠΑΟ, κάνω μία διαπίστωση όχι και τόσο κολακευτική.

Τα τελευταία έξι χρόνια, ο ΠΑΟ δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει διαπρέψει στην Ευρώπη αν λάβουμε υπόψη μας τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί. Και μην ξεχνάμε τον περιορισμένο αριθμό ανταγωνιστικών ομάδων (4, 5 το πολύ). Μετράει μόλις μία συμμετοχή σε τελικό, αυτόν της Αθήνας. Ασφαλώς βέβαια έχει φτιάξει όνομα και είναι μια σταθερή αξία , αυτό δεν αμφισβητείται. Αλλά δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όπως παρουσιάζονται...

gatti said...

@pensierix: Η ανταποδοτική σχέση ανάμεσα στα ποσά που δαπανά μια ομάδα και τις επιτυχίες - τίτλους που κατακτά είναι μια πονεμένη υπόθεση γενικότερα στον αθλητισμό. Δεκάδες ομάδες στην Ευρώπη, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μπορούν να το βεβαιώσουν αυτό. Δεν νομίζω ότι εμείς οι Παναθηναϊκοί στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια μπορούμε να έχουμε παράπονο...

ΥΓ. Μην αφήνεις την αντιπαναθηναϊκή προπαγάνδα να σε καταβάλλει...

pensierix said...

@ gatti

Δε νομίζω ότι η άποψή μου είναι προιόν προπαγάνδας. Άλλωστε, η μπερλουσκονική Ιταλία στην οποία ζω σε αναγκάζει να αναπτύξεις ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς και από αυτή την άποψη είμαι αρκετά προπονημένος... :)))

Και για να με συμπαθήσεις ακόμα περισσότερο σου εξομολογούμαι ότι με τον Διαμαντίδη πρωτοείδαμε το φως του ήλιου την ίδια ακριβώς μέρα. Μπορεί να μην έχω το ύψος του, αλλά από άμυνα σκίζω!(δεν είναι pensierixια προπαγάνδα)

:))

gatti said...

@pensierix: Σε μια δεύτερη ανάγνωση του υστερόγραφού μου, διαπιστώνω ότι ήταν άστοχο. Ηταν περισσότερο ευχή να μην
επηρρεαστείς από την αντιπαναθηναϊκή προπαγάνδα, αλλά όπως το διατύπωσα έμοιαζε σα να το θεωρώ δεδομένο. Λάθος μου!

ΥΓ. Καλά, πού το ήξερες ότι ο Διαμαντίδης είναι ο αγαπημένος μου παίκτης και το σημείο αναφοράς μου στον σημερινό μπασκετικό Παναθηναϊκό;

;-)))

pensierix said...

@ gatti

Έχω κι εγώ τις πηγές μου, ανάλογης αξιοπιστίας των δικών σου στη "ΠΡΑΣΙΝΗ"...
;))