Monday, May 5, 2008

Καραγκιόζ μπερντέ





25 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια και καλή εβδομάδα!
Ναι την είδα και γς την συνέντευξη και έχεις απόλυτο δίκιο.

scarface said...

Αφού μιλάς για καραγκιόζη, γιατί δεν έβαζες και το κολητίρι μια φωτό δίπλα στον Σώκρατες?

είναι πολλοί που διεκδικούν αυτό το ρόλο.

gatti said...

@pavlos: Kαλημέρα Παύλο μου.
Καλή εβδομάδα νάχουμε!



@scarface: Αφού το έβαλες εσύ το κολλητήρι. Τον Γκαγκάτση θα έβαζα βεβαίως, βεβαίως, αλλά με πρόλαβες! :-)

ΥΓ. Eίδες υποστήριξη ο θείος στον γαυρογκαγκάτση;

kakaskimos said...

Πρέπει να συμπληρώσεις με τις φωτογραφίες της κομπανίας. Τον Τζίγγερ και τον Ντέμη. Ολο τους ξεχνάς. Δεν ξέρω γιατί ...

Alexandros said...

Κάποτε τον πέρναμε στα σοβαρά και ενοχλούμασταν. Τώρα προσφέρει πολύ γέλιο. Κάτι που στις μέρες μας είναι δυσεύρετο!

gatti said...

@kakaskimos: Ποιος να συγκριθεί μαζί του;



@alexandros: Εχεις δίκιο. Είναι γνήσιος entertainer.

squarelogic said...

Ομολογώ οτι μπηκα και γω στον πειρασμό να ποστάρω σχετικά με την συνέντευξη αλλά 4ο ποδοσφαιρ.ποστ στην σειρά θα μου διώξει τους αποστασιοποιημένους αναγνώστες! -)

Ο Σώκρατες πρέπει να την εχει ψωνίσει με την αίσθηση παντοδυναμίας και τη δημοσιότητα που του προσφέρει το ποδόσφαιρο και παρασύρεται σε τέτοιες "διασκεδαστικές"παραστάσεις.
Να μιλάει μονος του αυτοσχέδια σε ενα τσούρμο ρεπόρτερς-οπαδούς υπο συνθήκες σταλινικής ελευθεροτυπίας και πλουραλισμού απόψεων εφάμιλλου του Γκουαντανάμο και να κόβει τις προτάσεις στη μέση για να λυθεί στο αλαζονικό γλοιώδες χο-χο-χο του,θα περίμενα ο κίλλερ-επιχειρηματίας Κόκκαλης να έχει την σοφία και το καλό γούστο να το αποφύγει.
Σ'αυτό το κράτος παρωδία που ζούμε όμως ο 'Εθνικος Προμηθευτής" αναβαπτιστηκε και του επιτρέπεται να συνεχίζει την νοοτροπια του "πάρτα όλα" που τον διακρίνει.Προσέξατε την μνεία στο μοναδικό πρωτάθλημα που έχασε -ελέω Δούρου είπε,κι ας έχασε και με 3 στο κύπελλο χωρίς Δούρο και με τον διαιτητη να του χαρίζει 2 κόκκινες-με τι μένος αναφέρθηκε σ'αυτο?
Ας ελπίσουμε οτι το ξεμώραμα θα συνεχιστεί μέχρι το σημείο να βρέχεται πάνω του μπας και απαλλαγεί κάποτε ο τόπος απ την "πληθωρική παρουσία του".

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Και ευθυνόμαστε και μεις όλοι που ανεχόμαστε τέτοιου είδους παράσιτα στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού.

zamuc said...

Για γέλια και για κλάματα πραγματικά, τόσο αυτός όσο και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο-αθλητισμός. Κατάντια. Ο άνθρωπος ούτε να μιλήσει ελληνικά δεν ξέρει...

gatti said...

@squarelogic: Eντάξει, πολύ λίγοι στη θέση του δεν θα την ψώνιζαν. Δεν είναι μόνο η θέση του, αλλά και η δουλοπρέπεια με την οποία φέρονται οι διάφοροι σφουγγοκωλάριοι
που ανεβάζουν την έπαρσή του στα ουράνια. Επιπλέον, ο άνθρωπος είναι πρώτα οπαδός και μετά παράγοντας. Και όσο υπάρχουν αυτοί οι "παλαιάς κοπής" παράγοντες δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε προκοπή. Πέρα πάντως από τα όσα έχωσε στον Ριβάλντο (ο οποίος στο μυαλό του δεν παύει να είναι ένας πρώην "υπάλληλός" του) και τον Ντέμη (ο οποίος για τον θείο είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής που η αλαζονεία του δεν θα του επιτρέψει να τον δει ως ισότιμό του παράγοντα), μου έκανε εντύπωση που δεν επιτέθηκε στον Παναθηναϊκό αν και είχε αφορμές (πχ. την περιβόητη φράση του Τζίγγερ στην κοπή της πίτας της ομάδας).
Κι αυτό για μένα σημαίνει πως προβληματίζεται με το θέμα της πολυμετοχικότητας. Οχι επειδή αν ο ίδιος θελήσει δεν θα βρει τα ίδια ίσως και διπλάσια χρήματα από πρόθυμους να μετάσχουν στο νέο σχήμα "ερυθρόλευκους" επιχειρηματίες, αλλά επειδή θεωρεί τον γαύρο "δικό του μαγαζί" που επ΄ ουδενί θα επιθυμούσε να βάλει μέσα κι άλλους "συνέταιρους". Είναι περισσότερο εγωιστής απ΄ όσο εμείς θεωρούσαμε τον Τζίγγερ (υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν υπάρχει φάκα πίσω από το "τυρί") και δεν θα του άρεσε να "συρθεί" σε τέτοιες καταστάσεις.

Κατά τ΄ άλλα, εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι το πώς ενώ είναι τόσο προβλέψιμος (ήμουν βέβαιη πως θα πει αυτά που είπε για τον Ντέμη, όπως επίσης και ότι θα ζητήσει πίσω τα πριμ από τον Ριβάλντο κ.λπ. και όχι επειδή διαθέτω ...κληρονομικό χάρισμα, αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια όλοι μας τον "διαβάζουμε" με εξαιρετική ευκολία) κι όμως παρόλα αυτά καταφέρνει να παίζει στα δάχτυλα όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.



@thodoras13: Με ποιον ακριβώς τρόπο θα μπορούσαμε εμείς, οι απλοί φίλαθλοι, έστω και οι οπαδοί, να απαλλαγούμε από τέτοια παράσιτα; Εδώ βλέπεις τους ίδιους τους δημοσιογράφους που υποτίθεται ότι ελέγχουν την όποια εξουσία (ας γελάσω...) να χειροκροτούν τον Χόχο σε κάθε του ατάκα. Και αυτοί οι ίδιοι μετά να το παίζουν "μυαλοπώλες". Τι ψάχνεις να βρεις...



@zamuc: "Kαθρέφτης σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω". Στην κοινωνία που ζούμε, τέτοια φρούτα ευδοκιμούν. Και για όσο χρονικό διάστημα ο κάθε δημαγωγός τύπου Κόκκαλη θα χειροκροτείται και θα λατρεύεται από μεγάλη μερίδα κόσμου δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι...

"ζαχαρούλα.." said...

να γελάσω ή να κλάψω???

καλή εβδομάδα!!!!

gatti said...

@"ζαχαρούλα..": Και τα δύο μάλλον...

Καλή εβδομάδα και σε σένα! :-)

coachp said...

Να παρέμβω και εγώ και να σου πώ κάτι στο οποίο κάνεις λάθος...

Τον Τζίγγερ δεν τον έκραξε για έναν και μοναδικό λόγο. Είναι συνεταιράκια σε νέα μεγάλη εταιρεία. Δεν μπορώ να σου πω σε ποια και με τι ασχολείται, διοτι θα το διαβάσεις σίγουρα σε παρασκηνιακά νέα σε καμια δυο εβδομάδες... Και τον πίεσαν κάποιοι δημοσιογράφοι να πει κατι, αλλα οπως είδες σαν χελι ελίχθηκε. Γιατί οταν θέλει ο ΘΕΙΟΣ, για την πλάκα του μας έχει. Μας πουλάει και μας αγοράζει για πρωϊνό.Και εσένα και εμένα και τον zamuc και όλους οσους τον κράζουν για τα ελληνικά του ή για οτιδήποτε άλλο.

gatti said...

@coachp: Tελικά, λυπάμαι που το λέω αλλά η δουλειά σου στον SporFM κατάφερε να σε κολλήσει και σένα την γνωστή SporFMίτιδα και την Sportdayτιδα. Στο είχα γράψει και στο blog σου πως με ενοχλεί η προσπάθεια του συγκεκριμένου σταθμού αλλά και της συγκεκριμένης εφημερίδας να φτιάχνουν συνέχεια κλίμα και να δείχνουν ότι είναι μονίμως μπροστά από τα γεγονότα (παρεμπιπτόντως η Sportday την πάτησε στο θέμα του CAS, γιατί οι δικαστές ΔΕΝ δήλωσαν αναρμόδιοι - το έξυπνο πουλί βλέπεις από την μύτη πιάνεται).
Χαλάρωσε ρε κόουτς, δεν τα ξέρετε μόνο εσείς όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τον ξέρω τον επικείμενο συνεταιρισμό δεν χρειάζεται να μου πεις ποιος είναι και δεν περιμένω να τον διαβάσω σε παρασκηνιακά νέα. Αλλο όμως ο συνεταιρισμός σε άλλες δουλειές και άλλο πράγμα η μπάλα. Στην μπάλα η αντιπαλότητα είναι υπαρκτή.
Και επιτέλους φτάνει πια αυτό το δέος για τον Χόχο! Ποιος θείος θέλει βρε συ; Ο άνθρωπος είναι ένα βήμα από το Αλτσχάιμερ! Ποιον πουλάει και ποιον αγοράζει; Μόνο όσους από τους οπαδούς του γαύρου είναι πρόβατα και όσα λαμόγια τον γλείφουν για να πάρουν κανα ξεροκόμματο. Επειδή δεν έχουμε την οικονομική του δύναμη
δεν σημαίνει ότι είμαστε κατώτεροί
του, ούτε ότι μας έχει για την πλάκα του! Αν έτσι αισθάνεσαι εσύ πάω πάσο! Εγώ πάντως δεν το αισθάνομαι!
Μην ακυρώνεις λοιπόν την υπόσταση τόσου κόσμου που και κρίση έχει και αντίληψη. Αν μη τι άλλο δεν είναι ευγενικό...

APSOY said...

χεχεχε
ταύτιση ;)

gatti said...

@apsoy: Καλώς τον!

"Τα μεγάλα πνεύματα" που λένε...

;-)

habilis said...

Γιατι εβαλες αυτον τον κοτσαμπαση?δεν μας λυπασαι?¨ :-]...

coachp said...

Ε τότε εξήγησε μου εσύ για ποιό λόγο δεν τον έκραξε τον Βαρδινογιάννη ρε gatti... Αφού εγώ δεν ξέρω και σε υποτιμάω...

Δηλαδή πιστέυεις, οτι για να καταφέρει να κάνει ολα αυτά ο Κόκκαλης είναι βλάκας? Αυτό που σου εγραψα, σημαίνει, οτι ο τύπος είναι ΛΑΜΟΓΙΟ και μέσα στα πράγματα, ενώ εσύ, εγώ και πολλοί άλλοι ακόμη, ψάχνουμε να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει. Εκτός αν είσαι και εσύ λαμόγιο και ξέρεις... Τότε πάω πάσο εγώ...

Για να φτάσει λοιπόν στο σημείο που βρίσκεται ο ΘΕΙΟΣ, και να ελέγχει τόσα πολλά πράγματα, μόνο βλάκας δεν είναι. Το αν ξέρει καλά ελληνικά η όχι, δεν έχει καμία σημασία. Στο να σε δουλεύει ψιλο γαζί όμως. είναι μανούλα. Αυτό που ήθελε, το πέτυχε. Πάει και ο Ιβιτς, και οι αντιδράσεις είναι πενιχρές... Δήλωσε αυτά που έπρεπε λοιπόν, και οχι αυτά που ήθελε ο «εξυπνος» κόσμος.... Αυτά!

gatti said...

@habilis: Για να "δένει" με τον Καραγκιόζ μπερντέ τον έβαλα. Είναι ταιριαστός, δεν συμφωνείς; ;-)



@coachp: Εξήγησα παραπάνω το γιατί. Επειδή προβληματίζεται από το θέμα της πολυμετοχικότητας. Μπορεί να κάνω και λάθος. Δεν διεκδικώ το ...αλάθητο του Πάπα. Δεν είμαι βλέπεις δημοσιογράφος εγώ :-p

Ουδέποτε θεώρησα τον Κόκκαλη βλάκα. Βέβαια, το ότι κατάφερε να κάνει όσα κάνει και να ελέγχει όσα ελέγχει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ευφυής. Αρκεί να είναι θρασύς και λεφτάς και να έχει "υποτακτικούς" έτοιμους να σταθούν στο ένα πόδι στο κάθε του νεύμα. Εγώ να δεχτώ ότι είναι ευφυής. Δεν παύει όμως να είναι και ξεμωραμένος πλέον. Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν αλλάζει.

Ανεξάρτητα όμως από αυτά, ξεχνάς ένα πράγμα: ΦΥΣΙΚΑ και ψάχνουμε να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει, από την στιγμή που δεν έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις παραμέτρους. Οπως ο Κόκκαλης δεν μπορεί να ξέρει τι έχεις εσύ στο μυαλό σου έτσι δεν μπορείς να ξέρεις κι εσύ τι έχει στο δικό του. Βέβαια εσύ διοικείς μόνο τα του οίκου σου, ενώ εκείνος διοικεί τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η διαφορά.

Οσο για τον ποιον δουλεύει, τα ξαναείπαμε. Δουλεύει αυτούς που θέλουν να δουλευτούν. Η γενίκευσή σου με ενόχλησε. Και το συνεχές "λιβανιστήρι" στον θείο από κάποια ΜΜΕ. Είναι έτσι, είναι αλλιώς, είναι μάγκας, είναι θεός.
Παρεμπιπτόντως, ΟΥΤΕ η απόλυση του Ιβιτς ήταν έκπληξη για όσους παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα. Πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν νοήμονες γαύροι; Υπάρχουν. Αλλά τι αντίδραση περίμενες να έχουν; Να βγουν και να κλείσουν τους δρόμους του Πειραιά;

coachp said...

Χέστηκε για την πολυμετοχικότητα! Τόσο απλα. Γιατί εαν τον ενδιέφερε, οι κινήσεις του θα ήταν δυναμικές. Τώρα τα κάνει όπως θέλει και περιμένει...
Ευφυής, θρασύς, και λεφτάς, δεν σημαίνει και επιτυχημένος. Μην με κάνεις να σου αραδιάσω πόσα εχει πετύχει. Αυτό τον κάνει γάτο. Ακόμα και η επιλογή σωστών διευθυντών στις εταιρέιες του ωστε να τις διογκώσει οικονομικα, δεν ειναι λίγο πράγμα. Το οτι μπορεί και να ήταν στην Στάζι όπως ακούστηκε λίγο καιρό πριν, τον κάνει ακόμη πιο ύπουλο, μα πάνω απο ολα, ξύπνιο...

Δεν χρειάζεται να σε προσβάλλει κάτι, αν δεν σε θεωρούσα καλή στο γραπτό λόγο και ευστροφη, δεν θα σε διάβαζα καν, πόσω μάλλον δεν θα απαντούσα και σχολίαζα ποτέ μου...

Μην στραβώνεις. Απλά είναι η δουλειά μου να ξέρω κάποια πράγματα περισσότερα, γιατί σε αυτό το χώρο εργάζομαι...

gatti said...

Δεν χέστηκε για την πολυμετοχικότητα. Και ξέρεις γιατί δεν χέστηκε; Επειδή είναι εγωιστής και αλαζόνας και βλέπει τον γαύρο σαν το προσωπικό του μαγαζί. Αν λοιπόν πετύχει η πολυμετοχικότητα και ο Παναθηναϊκός ξεφύγει οικονομικά, θα αναγκαστεί να βάλει συνέταιρο στη δική του μπίζνα κι αυτό δεν του αρέσει. Τόσο απλά.
Κινήσεις δεν έχει λόγο να κάνει - ακόμα - γιατί δεν ξέρει αν θα πετύχει το άνοιγμα του Τζίγγερ. Μαλάκας είναι να κάνει κινήσεις; Αφού οι άλλοι όπως είναι τώρα η κατάσταση είναι πολύ πίσω και πρέπει να τρέξουν για να τον φτάσουν.

Εξακολουθείς να το κάνεις αυτό που με ενοχλεί! Να θεοποιείς τον Κόκκαλη. Εσύ πιστεύεις ότι όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι αποτέλεσμα της ευφυίας του θείου, εγώ πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα συγκυριών τις οποίες εκμεταλλεύτηκε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πολιτικο-οικονομικό γίγνεσθαι που ευνοούσε τα σχέδιά του. Με λίγα λόγια βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Για όλα τα υπόλοιπα δεν χρειάστηκε καν να κουραστεί. Δούλεψε γι΄ αυτόν το "σύστημα".

Θεωρώ περιττά όσα αναφέρεις για τις ...όποιες διανοητικές μου ικανότητες. Δεν επιχείρησα να αποσπάσω ...εύσημα! Επιχείρησα να σου εξηγήσω πως αισθάνομαι
προσβεβλημένη από την χειραγώγηση που επιχειρείται σε μόνιμη βάση από ορισμένα ΜΜΕ στα οποία καλώς η κακώς ανήκεις. Και νοιώθω ότι δεν μιλάω μόνο για λογαριασμό μου. Αυτό ισχύει για πολύ κόσμο που επειδή
διαβάζει κάποιες εφημερίδες ή παρακολουθεί κάποιες εκπομπές
θεωρείτε (εσείς οι δημοσιογράφοι) ότι τρώει κουτόχορτο. Επαναλαμβάνω λοιπόν πως ο κόσμος έχει κρίση και αντίληψη και καλό θα είναι να το κατανοήσουν κάποιοι σύντομα, αν δεν θέλουν να πατώσουν οι ακροαματικότητες και να καταντήσουν οι εφημερίδες (αν δεν έχουν καταντήσει ήδη) να χρησιμεύουν μόνο ως περιτύλιγμα για τα DVD που προσφέρουν.

Σαφώς και ξέρεις κάποια πράγματα περισσότερα, αφού άλλωστε αυτός είναι ο χώρος εργασίας σου. Αλλά αυτό πίστεψέ με, μπορεί κάλλιστα να γίνει φανερό μέσα από τα γραπτά σου ή τις εκπομπές σου. Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις ...παντιέρα κάθε φορά που θέλεις να ενισχύσεις την άποψή σου!

coachp said...

Αν ενισχύονταν η άποψή μου, δεν θα διαφωνούσαμε ακόμη... Εγώ τον αποκαλώ έξυπνο και οτι ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Τον κηνύγαγε η Νεα Δημοκρατία τότε με τους άλλους Νταβατζήδες. Αυτοί που τον κηνύγούσαν εξαφανίστηκαν, αυτός πάντα εκεί. Τέλος πάντων, ο καθένας έχει την άποψη του. Δεν χρειάζεται να τσιτώνεις που διαφωνούμε.

Επίσης, λάβε υπόψην σου οτι εγώ στα ΘΕΟΣ και άλλα πολλά έχω χιουμοριστικό ύφος. Τουλάχιστον προσπαθώ...Επειδή εσύ με κράζεις, για αυτό το λέω... Οσο για τα ΜΜΕ που ανήκω, οπως ηδη ξέρεις είμαι υπάλληλος και όχι εκδότης... Δεν μπορώ να απολογηθώ για γραπτά η για λόγια άλλου συναδέλφου... Και να θυμάσαι, οτι εδω μέσα που εργάζομαι, συγκεκριμένη γραμμή δεν υπάρχει απο κανέναν. Υπάρχει ελευθερογνωμία και ελευθεροτυπία, απλα και κάποιες δικλίδες ασφαλείας για πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν.

Και αυτό γίνεται σε κάθε επάγγελμα, μην τα βάζεις μονο με τους δημοσιογράφους. Όλοι πρέπει να αποκρύβουν πράγματα, ακόμη και στις ερωτικές σχέσεις... Δική μου άποψη πάντα.

gatti said...

Να επαναλάβω λοιπόν για πολλοστή φορά πως δεν αμφισβητώ την εξυπνάδα του, αλλά θεωρώ ότι μεγαλώνοντας το έχει χάσει! (Κοίτα ρε που κάθομαι τόσες μέρες και ασχολούμαι με το Χόχο!!!). Ποια ΝΔ τον κυνήγησε; Πλάκα κάνεις! Το 2004 ο θείος έκατσε λίγο ήσυχος και δεν προκαλούσε μέχρι να καταλάβει "τι παίζει" τώρα που άλλαξε η πολιτική κατάσταση (άλλαξε! Χα!) Μόλις
συνειδητοποίησε ότι έχει να κάνει με λαπάδες επανήλθε δριμύτερος!

Με άλλα λόγια μου λες ότι δεν μπορώ να καταλάβω πότε μιλάς σοβαρά και πότε κάνεις χιούμορ. Μάλιστα, το άκουσα κι αυτό. Τι να πω, μπορεί να έχω πρόβλημα αντίληψης...

Οποτε σου επισημαίνω την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητικό Τύπο ή ακόμα και στο συγκρότημα που δουλεύεις δεν σημαίνει πως σου ζητώ να απολογηθείς για τους
συναδέλφους σου. Oυδέποτε είχα τέτοιες προσδοκίες. Και μέχρι τώρα θεωρούσα ότι αυτό ήταν ξεκάθαρο.

Δεν ξέρω ποια είναι η γραμμή του μέσου όπου εργάζεσαι (γιατί αποκλείεται να μην υπάρχει γραμμή).
Εκείνο που ξέρω είναι πως έχει ένα γενικότερο "υφάκι" του στιλ "εμείς κάνουμε δημοσιογραφία, οι άλλοι είναι μπακάληδες". O ...Βασίλης Δανιήλ του αθλητικού Τύπου.

Κι όχι τώρα ότι με ενδιαφέρει για τους άλλους. Απλώς με ενοχλεί που κάποιοι (εννοείται όχι όλοι, υπάρχουν δημοσιογράφοι εκεί που πραγματικά εκτιμώ και παρακολουθώ) στο συγκεκριμένο συγκρότημα την έχουν δει opinion leaders.

Τέλος, το συγκεκριμένο δεν είναι οποιοδήποτε επάγγελμα. Διαμορφώνει γνώμες, επομένως αυτοί που το ασκούν θα έπρεπε να είναι δυο φορές πιο προσεκτικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες.
Και εννοείται πως το πρόβλημά μου δεν είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες για αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν, αλλά ο τρόπος που παρουσιάζονται αυτά που μπορούν να ειπωθούν.

coachp said...

Έλειπα και δεν σου απάντησα εγκαίρως, αλλά σου επαναλαμβάνω οτι δεν υπάρχει γραμμή... Μην με πιστεύεις, δικαίωμα σου, εγω σου λέω αυτό που βιώνω και ξέρω καλά. Πολλά κακά υπάρχουν στον όμιλο, αυτό όμως είναι στα καλά...

Δεν σου είπα οτι δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, αλλοίμονο, αλλα οτι και να γράψω το παρεξηγείς... Το υφάκι που λες, υπάρχει, λάβε υπόψιν σου όμως οτι πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και δεν το παίζουν δημοσιογράφοι εκει μέσα...

Και αν θες την άποψή μου, δεν υπάρχει επάγγελμα δημοσιογράφος. Δεν μαθαίνεις κάτι. Ή είσαι ή δεν είσαι. Η τό έχεις ή δεν το έχεις... Δεν είναι επιστήμη ούτε κβαντική μηχανική...

Ο ρεπόρτερ μεταφέρει αυτό που έγινε χωρίς σχόλιο, και ο αρθρογράφος λέει την άποψή του διότι «και καλά» έχει περισσότερες γνώσεις επι πολλών θεματων και ξέρει να χειρίζετε καλά τα ελληνικα. Με λίγα λόγια, παπαριές. Το αν διαμορφώνεται άποψη, δεν είναι πρόβλημα μας, είναι πρόβλημα γενικότερης παιδείας. Δεν ευθύνεται ο δημοσιογράφος για το IQ του πολίτη. Την άποψή του γράφει ο καθένας... Με λίγα λογια, όπωε προείπα, ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Μην κολλάς τόσο πολύ που κάποιος μπορεί να λογίζεται ως επαγγελματίας, δεν είναι «λειτούργημα» η δημοσιογραφία. Αποψή μου παντα, μπορεί να διαφωνείς, αλλα μην στραβώνεις κάθε φορά που γράφω κάτι. Με έχεις κάνει και σε φοβάμαι...

gatti said...

@coachp: Ξεκινάω από το τέλος, αν και νομίζω ότι το εξαντλήσαμε το θέμα, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε. Καλά βρε συ, είμαι τόσο ...τρομακτική που με φοβάσαι; Δεν
στραβώνω κάθε φορά, ίσα ίσα που έχω χαρεί που σε βρήκα και στα λέω. Πού αλλού θα έβρισκα κάποιον τόσο καταδεκτικό και πρόθυμο να εξηγεί και να απαντάει στο κάθε τι;

Και μην τρελαίνεσαι με τον τρόπο που αντιδρώ, έτσι είμαι τι να κάνω! Δεν μπορώ να το αλλάξω. Μου βγαίνει μια επιθετικότητα.
(Ιδιαίτερα αν μου μιλάνε για τον γαύρο και τον Χοχοχοχο).

Λειτούργημα θα έπρεπε να είναι η δημοσιογραφία, το ξέρω αλίμονο πολύ καλά πως δεν είναι. Και το ξέρω και από μέσα, μην ρωτήσεις πώς και τι.
Και φυσικά δεν ευθύνεται ο δημοσιογράφος για το δείκτη νοημοσύνης του κάθε πολίτη, αλλά έχει ευθύνη όταν με αυτά που γράφει ή αυτά που λέει οδηγεί προς έναν δρόμο κάποιον με χαμηλό IQ. Νομίζω πως ζώντας το επάγγελμά σου έχεις φτάσει στο άλλο άκρο, αυτό της πλήρους απομυθοποίησης. Αλλά κι αυτό λογικό είναι τελικά.
Και, βέβαια, επαναλαμβάνω πως υπάρχουν δημοσιογράφοι στο συγκρότημα που δουλεύεις που τους εκτιμώ, τους διαβάζω και τους ακούω. Αλλωστε, αν δεν το έκανα, πώς θα είχα άποψη;