Wednesday, May 21, 2008

Περάσαμε, περάσαμε!


Kάθε χρόνο λέω ότι δεν θα το παρακολουθήσω και κάθε χρόνο θρονιάζομαι στον καναπέ. Δεν γαμιέται, ένα πανηγυράκι είναι για χαβαλέ. Αρκεί βέβαια να το βλέπεις σ΄ αυτήν ακριβώς τη διάσταση. Ούτε να παθιάζεσαι, ούτε να χαλάς τα ευρώ σου για να ψηφίζεις κι αν το κάνεις να μην ακούς τον κάθε καραγκιόζη που λέει "αυτός είναι επικίνδυνος αντίπαλος, δεν τον ψηφίζουμε". Τι λέτε ρε; Σοβαρά; Δηλαδή αν ο άλλος αξίζει, αντί να τον υποστηρίξεις θα τον υπονομεύσεις; Να χαρώ εγώ λογική. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να καταλάβουμε ότι η Εurovision δεν είναι ...εθνική υπόθεση και δεν θα χάσει η βενετιά βελόνι αν πατώσουμε. Δεν θα έρθει η εθνική καταστροφή (αλλού είναι οι εθνικές καταστροφές), χώρια που αν δεν συμμετείχαμε, ή έστω αν δεν θέλαμε πρωτιές, θα γλιτώναμε και τα ωραία λεφτάκια που μας χαρατσώνει η ΕΡΤ για να κάνει ...υπερπαραγωγές.


Τέλος πάντων. Η Καλομοίρα προκρίθηκε, απέδειξε ότι έχει άστρο, είχε πολύ καλή παρουσία κι ας τα έκαναν σαλάτα οι σκηνοθέτες και δεν πήραμε χαμπάρι πότε άνοιξε το βιβλίο και πότε εμφανίστηκε η καρδιά, που μας είχανε πρήξει τόσες μέρες. Και έτσι η ΕΡΤ έσωσε την παρτίδα, γιατί για φαντάσου έτσι και δεν περνούσαμε στον τελικό τι πατατράκ θα πάθαινε στον β΄ ημιτελικό της Πέμπτης (τι να σου κάνει μόνη της η φουκαριάρα η Κύπρος;) και στον τελικό.



Πλάκα πάντως είχαμε αρκετή. Ας αρχίσουμε μ΄ αυτούς που πήγανε άπατοι. Η Εσθονία που είχε το μαύρο της το χάλι, η Μολδαβή που πήρε αγκαλιά το αρκουδάκι μπας και την λυπηθεί κανείς και η άλλη η γκομενάρα η Σλοβένα που ήτανε και εστεμμένη απ΄ ό,τι άκουσα, παρόλο που τα πέταξε έξω και είχε και στόμα καυλωτικό, πήγανε σπίτι τους.

Σλοβενία

Το ίδιο και το γαλόπουλο από την Ιρλανδία. Τι το θέλατε άνθρωποί μου το χορευτικό τραγούδι, αφού οι Johny Logan-ιές είναι το φόρτε σας.

Ιρλανδία

Μαύρα χάλια και το Βέλγιο με την τραγουδίστρια να κουνάει το κεφάλι της σαν τα κουκλάκια που έχουμε στο αυτοκίνητο και με εκείνο το ανεκδιήγητο φουστάνι που είχε φτιάξει από την σημαία του ακατονόμαστου. Πού πας κοπέλα μου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με ερυθρόλευκη φανέλα; Επειδή έσπασε ο διάολος το ποδάρι του μια φορά και πήρανε μια νίκη στην Ευρώπη νομίζεις ότι θα συμβαίνει πάντα; Τράβα τώρα σπίτι σου για να καταλάβεις τι
σημαίνει "κι ο τέταρτος πάει Πειραιά".

Βέλγιο


Η Ανδόρα δεν μπορούσε να αποφασίσει τι ακριβώς έπρεπε να ντύσει την τραγουδίστριά της. Ηταν κάτι ανάμεσα σε Βίκινγκ και μελλοθάνατη σε ηλεκτρική καρέκλα μ΄αυτό το κατσαρόλι που της είχανε βάλει στο κεφάλι.

Ανδόρα


Οσο γι΄ αυτούς που περάσανε μαζί με την Καλομοίρα;
Η Ρωσία με τον Ντίμα Μπίλαν πέρασε αέρα στον τελικό. Πολύ ωραίο το τραγούδι ακόμα πιο ωραίος ο Ευγένιος (ο Πλουσένκο) που πατινάριζε (ο βιολιστής ήταν επίσης γνωστός λέει, αλλά εγώ δεν τον ξέρω, σόρυ). Αυτά βλέπει η ΕΡΤ τώρα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του πατινάζ να βοηθάει τη συμμετοχή της χώρας του στο πανηγυράκι της Eurovision και μπορεί να της έρθουνε τίποτα περίεργες ιδέες στο μέλλον. Ευτυχώς που έχει μεγαλώσει και ο Ιωάννης (ο Μελισσανίδης ντε) γιατί δεν ήθελε πολύ να τον στήσει στην πίστα να κάνει κολοτούμπες και σπαγκάτο.

Ρωσία




Το Αζερμπαϊτζάν
γέμισε την αρένα με φτερά και πούπουλα. Ο άγγελος και ο διάβολος λέει, καλούτσικο ήτανε το αγγελάκι, αλλά εκεί τα αδέρφια μας οι Σέρβοι τα έπαιξαν λίγο (ή μήπως είναι οι Σουηδοί που αναλαμβάνουν την διοργάνωση;). Εκεί που έπρεπε να δεις τον διάβολο έβλεπες το γοφό του καμεραμάν να τρέχει να τραβήξει κοντινό στον άγγελο. Και μετά έδειξε λίγο και το ταβάνι για να μετρήσουμε το ύψος της σάλας. Παρόλα αυτά περάσανε κι αυτοί.

Αζερμπαϊτζάν

Η Βοσνία έβγαλε δυο αδέρφια, αγόρι και κορίτσι με την κοπέλα να είναι ντυμένη σαν την ονειρεμένη Φρουτοπία. Εβγαλε και κάτι νύφες και μου θύμισε τις ταινίες του Κουστουρίτσα. Βόσνιος δεν είναι κι αυτός; Αφού τις έβλεπα και νόμιζα ότι όπου νάναι θα αρχίσουν να πετάνε. Ευτυχώς που δεν το επιχείρησαν, γιατί σε αντίθεση με τις λυγερές νύφες του Εμίρ, αυτές ήτανε κομμάτι ψωμωμένες και μπορεί να είχαμε κανα ατύχημα μέσα στην αίθουσα.

Βοσνία

Η Φινλανδία είχε μείνει στη Eurovision της Αθήνας. Σου λέει "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει" το λένε και στη μπάλα αυτό. Οπότε έβγαλε πάλι κάτι φρικιά σαν τους Λόρντι χωρίς τις μάσκες (αυτό τώρα το σκέφτηκα πριν το πουν οι Μαγγίρες, γι΄αυτό σιγά μην δε το γράψω επειδή το είπανε αυτές στον αέρα!). Τα καταφέρανε όμως και περάσανε στον τελικό.

Φινλανδία

Η Αρμενία που είχε φανς και στην Ελλάδα, πέρασε επίσης. Αυτό το γκέλε γκέλε (ή κέλε κέλε) ήταν πολύ ρυθμικό και πιασάρικο παρόλο που ο ήχος ήτανε μάπα (στα περισσότερα τραγούδια έγινε αυτό).

Αρμενία



Η Ρουμανία με τον Ρουμάνο Μάριο Φραγκούλη είπε πολύ ωραίο τραγουδάκι στα ιταλορουμάνικα και δικαιολογημένα προκρίθηκε. Υπάρχουν και καλά τραγούδια ανάμεσα στα σαπάκια.

Ρουμανία

Και η έκπληξη ήτανε η Πολωνία. Αχρωμη άοσμη άγευστη φαινόταν η συμμετοχή της (δηλαδή όχι και τόσο άχρωμη, η τύπισσα το είχε ξεσκίσει το σολάριουμ), αλλά τελικά πέρασε. Τι να πω μάλλον θα άρεσε η ...σκηνική παρουσία.

Πολωνία

Το Ισραήλ δεν είχε πολύ καλή σκηνική παρουσία, αλλά το τραγουδάκι ήτανε καλούτσικο και ο τραγουδιστής από αυτούς που κινούν το ενδιαφέρον και στα δύο φύλα. Πέρασε εννοείται, αφού αυτή η χώρα έχει παράδοση στη Eurovision. Tώρα ας μη το ψάξουμε τι δουλειά έχει στην Ευρώπη, είναι παλιά ιστορία.

Ισραήλ

Την δεκάδα συμπλήρωσε η Νορβηγία που είχε μια καλούτσικη μπαλάντα και μια ακόμα πιο καλή εμφανισιακά τραγουδίστρια.

Νορβηγία



Αυτά...

16 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια!!!
Του χρόνου αντί για τις Μαγγίρες λέω να στείλουμε εσένα!!!

gatti said...

Πληρώνουν καλά; Αν πληρώνουν καλά δέχομαι! :-)

Καλημερούδια και σε σένα Παύλο μου!

MenieK said...

πρώτον: αυτή η Νορβηγίδα στη φωτό, λάθος δάχτυλο έχει σηκωμένο (καθ' ότι είμαι σίγουρη ότι απευθύνεται στην εστεμμένη -μου διαφεύγει ποίου κράτους)
δεύτερον: η διαιτησία είναι πουλημένη (δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά) και απόδειξη ότι άφησαν την τριφυλοχώρα με τον rooster ή ότι πουλί τεςπαν ήτο αυτό εκτός τελικού (η παράγκα έχει μακριά χέρια και φτάνει παντού ;) )
τρίτον: you don't cease to amaze me!!! Τέτοια ενδελεχέστατη (και to the point) κριτική παρουσιάση του πανυγυρακίου δε θα φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να γίνει
(χαλάλι η βαζελοσύνη, γάτα μου!!)

Ντεμης said...

Ενώ όλοι το βλέπουμε, λίγοι το λέμε! Εγώ το βλέπω κάθε μα κάθε φορά, εξάλλου είμαι γνωστός σάχλας!
Πόσο το χάρηκα που δεν πέρασε η Ιρλανδία μ' αυτές τες πελλάρες που έστειλε! Τόσα χρόνια κέρδιζαν, αλλά τότε υπήρχε επιτροπή, όχι televoting. Το ίδιο κι οι Βέλγοι οι παιδεραστές, ούτε να τους ακούω δεν μπορώ. Ωραίο αυτό που'γραψες για ερυθρόλευκο φουστάνι, χιχί. Εγώ καρπούζι θα το χαρακτήριζα.
Εμάς δεν μας βλέπω να περνάμε την Πέμπτη με την Φαμ Φατάλ (τρομάρα της!), δεν θα μπορέσετε να μας ψηφίσετε κι εσείς από την Μητέρα Πατρίδα, πάει το μοναδικό μας δωδεκάρι!
Bima Bilan δαγκωτό λέω εγώ, τον είχα ψηφίσει και πρόπερσι, αν και ο Πλούσενκο ποτέ δεν μου πολυ-άρεσε, εγώ ήμουν με τον Γιαγκούντιν!

gatti said...

@meniek: Oντως, λάθος δάχτυλο σήκωσε, κι εγώ το ίδιο πιστεύω στην Σλοβένα απευθυνόταν, αυτή είναι η εστεμμένη σε καλλιστεία, απ΄ ό,τι τουλάχιστον είπαν οι Μαγγίρες.

Η παράγκα έχει μακριά χέρια, είναι γνωστό αυτό, αλλά κι αυτοί οι τριφυλλοφόροι φέτος έπαιξαν άθλια μπάλα, ανάλογη με αυτή της ομάδας μου, οπότε και χωρίς παράγκα μάλλον άπατοι θα πήγαιναν.

Καλά δεν το ήξερες ότι δεν ασχολούμαι μόνο με τα ποδοσφαιρικά; "Ολα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω"! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια γαυρίνα μου!
:-)



@demis: Kι εγώ το ίδιο κάνω Ντέμη μου. Ολο λέω δεν θα ξαναδώ αυτές τις αηδίες κι όλο τις παρακολουθώ. Αλλά δεν βαριέσαι, μια φορά το χρόνο είναι. Δεν θα πάθουμε και τίποτα, άσε που τελικά μουσικό φεστιβάλ ξεκινάς να παρακολουθήσεις και κωμωδία καταλήγει, οπότε φτιάχνεις καινούργιο συκώτι. Το δικό σας το έχω δει μια φορά, χαριτωμένη είναι η Ευδοκία (αν και λίγο "σφιγμένη" και αυτό που μου αρέσει είναι που τραγουδάει στα ελληνικά. Το ρωσικό τραγούδι μου άρεσε, γενικά μου αρέσει αυτός ο Ντίμα που έχει πάρει και τον αέρα της Eurovision. Oσο για τους πατινέρ κι εγώ συναισθηματικά με τον Γιαγκούντιν είμαι, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ και την αξία του Ευγένιου.

στρουμφιτα said...

Τ μόνα τραγούδια που πρόλαβα να ακούσω ήταν το Ρώσικο και το Ελληνικό (ή το αγγλορωσικό και αγγλοελληνικο-δε θα τα χαλάσουμε τώρα με αναλύσεις) αλλά για όλα τα υπόλοιπα με κάλυψες!
Μα να μην ξέρεις τονΠΛούσενκο? Είδες τι γίνεται για να μην έχει ο Παναθηναικός τμήμα καλλιτεχνικού πατινάζ?

Alexandros said...

gatti , η Νορβηγίδα τραγούδησε καλά; Δεν την είδα την εκπομπή , μόνο την Καλομοίρα είδα , αλλά αυτή η Νορβηγίδα έτσι όπως την βλέπω στη φωτογραφία, δείχνει να έχει ταλέντο. Εύγε κορίτσι μου!

gatti said...

@στρουμφιτα: Καλώς ήρθες. Εγώ ομολογώ ότι έχασα το πρώτο του Μαυροβουνίου και είδα ξώφαλτσα αυτό του Σαν Μαρίνο. Ολα τα υπόλοιπα στρογγυλοκάθισα και τα είδα. Είπα βρε εγώ πως δεν ξέρω τον Πλουσένκο; Ας είναι καλά η φίλη μου η viewokto που μου είχε κάνει εντατικά πριν από καιρό και ξέρω και αυτόν και τον Γιαγκούντιν. Τον βιολιστή είπα ότι δεν ξέρω.

Α πα πα όλοι σπόντες για την πανάθα μου πετάτε! :-)))



@alexandros: Mια χαρά τραγούδησε η Νορβηγίδα και απ΄ ό,τι είπαν ξέρει και καλή μπάλα!!!
Εχεις δίκιο Αλέξανδρε, φαίνεται στη φωτογραφία το ταλέντο της. Ξεχειλίζει από αυτό! :-)))

squarelogic said...

αν και δεν είδα τίποτε η παρουσίαση ήταν πλήρως κατατοπιστική!Τα υπόλοιπα αναλαμβάνει η φαντασία με ανακύκλωση υλικού απ το παρελθόν.Που να δω και τα βιντεάκια...

αντι να δω τον τελικό,θα περιμένω το δικό σου ποστ.Γλυτώνω χρόνο και θ'απολαύσω το χιούμορ σου...

gatti said...

@squarelogic: Kαλά μην νομίζεις ότι έχασες και τίποτα που δεν τα είδες. Γλίτωσες τα αφτιά σου από την ταλαιπωρία (για τα μάτια δεν θα έλεγα το ίδιο, το κιτσαριό εναλλάσσεται με πρώτης τάξεως ...οφθαλμόλουτρο).

ΥΓ. Να γράψω και για τον τελικό λες;

:-)

στρουμφιτα said...

Φυσικά και έπρεπε να σχολιάσεις και τον τελικό... Και εννοείται έχεις μπροστά σου τον σημερινό ημιτελικό, και τους δύο τελικούς του Σαββάτου (στον ένα ελπίζω να είμαι κι εγώ!)
Όσο για τον Πλούσενκο, συγγνώμη εγώ δεν το κατάλαβα καλά.Αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε κι εγώ τον ήξερα τον βιολιστή.Μήπως να ρίξει τα λεφτά ο Τζίγγερ σε κανα πολιτιστικό σύλλογο, να μας τον φέρει αυτόν για μεγάλο όνομα? Γιατί όλο εκατομμύρια πέφτουν στα τραπέζια και παίκτες δεν κλείνονται. Εδώ έναν Μπάγεβιτς για προπονητή και ακόμα τον παρακαλάει...

gatti said...

@στρουμφιτα: Α, εντάξει, δηλαδή τις έχω γεμάτες τις μέρες μου. Τα έκλεισα όλα τα ραντεβού μου. Ημιτελικός, τελικούς, δύο κιόλας. Σε ποιον τελικό θα πας; Στο μπάσκετ; Ατσα! Δεν μας τα είπες αυτά!

Βρε εδώ είδαμε και πάθαμε να ρίξει λεφτά στην ποδοσφαιρική ομάδα ο Τζίγγερ κι εσύ μου λες να βάλει κι άλλα για πολιτιστικά; Θα κλειστούν και παίκτες μην αγχώνεσαι. Για τον βατραχοπρίγκιπα απ΄ ό,τι ακούω, μπορεί και να σταθούμε τυχεροί και να μην έρθει.

mamma said...

Κάθε χρόνο λέω "να θυμηθώ να το δω" και κάθε χρόνο το ξεχνάω!
Το είδα μόνο όταν είχαμε στείλει τη Βίσσυ. Όμως με κατατόπισες για όλα και αν θυμηθώ απόψε να ανοίξω την TV δεν θα αισθάνομαι σα χαζό!
:)))

gatti said...

@mamma: Κι αν δεν το θυμηθείς mamma μου δεν χάνεις και τίποτα.

Kι εγώ μη νομίζεις... Σαν ...επετειακό γεγονός το παρακολουθώ. Για το καλό που λένε!

Φιλιά! :-***

zizugataki said...

Φοβερή ανάλυση!!
Εγώ δεν είδα τίποτα. Δεν έχω δει ούτε ολόκληρο το τραγούδι της Καλομοίρας, η οποία είναι συμπαθεστάτη οφείλω να ομολογήσω.
Νομίζω απλά πως το βαριέμαι το πανηγύρι ίσως γιατί έχουμε μπουχτήσει από τόοοοοσες πολλές εκπομπές με τραγούδια στην τηλεόραση και έχω πάθει ολίγον από αλλεργία στα τραγούδια.

gatti said...

@zizugataki: E, μα εκεί είναι το μυστικό! Να μην βλέπεις τίποτα πριν. Να βλέπεις μόνο τον τελικό (άντε και τον ημιτελικό τα τελευταία χρόνια). Γιατί αλλιώς τρελαίνεσαι με το overdose και δεν θέλεις να ξανακούσεις τίποτα!