Thursday, May 22, 2008

Στον αστερισμό της κωλοφαρδίας

Μια φορά ευρύπρωκτη (1999), πάντοτε ευρύπρωκτη. Δεν φτάνει δηλαδή που είναι αντιπαθής; Πρέπει να είναι και κωλόφαρδη;


Κι όχι τώρα ότι γουστάρω την Τσέλσι, αλλά ρε παιδί μου το μη χείρον βέλτιστον.

Α ρε φουκαρά (τρόπος του λέγειν, εντάξει;) Αμπράμοβιτς ποιος ξέρει πώς την είχες δει όταν έμαθες ότι ο τελικός θα γίνει στη Μόσχα; Σημάδι κι έτσι ότι το κατσαρόλι είναι δικό σου; Νικιέται ρε η κωλοφαρδία;


ΥΓ. Απίστευτη ΕΡΤ. Μπασκετμπολίστας σχολιαστής σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ; Δηλαδή αν παίζαμε φάιναλ φορ μπάσκετ στη Μαδρίτη θα έφερνε για σχολιαστή το Μπασινά;
ΥΓ1. Ρέστα ο Βερνίκος σ΄ όλο το ματσάκι, στο τέλος τον άφησε ντιπ ορφανό τον Λάμπαρντ. Του πέθανε και τον πατέρα.
ΥΓ2. Η ΕΡΤ θα μεταδώσει το Εuro 2008; Να το πάρω απόφαση ότι θα το δω στα μουγκά...
ΥΓ3. Εμπρός της Τσέλσι παλικάρια, σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια...

10 comments:

scarface said...

H Chelsea δεν τα κατάφερε τελικά, νικήθηκε, μαζί νικήθηκε και η τακτική του να ρίχνει άπειρα λεφτά ένας μεγιστάνας για να τα αγοράζει όλα και να τα κεδίζει όλα.

Ε, λοιπόν στο ποδόσφαιρο με τα λεφτά δεν αγοράζεις τα πάντα κύριε Αμπράμοβιτς. Θα πρέπει να περιμένεις κι άλλο.

Όχι ότι η Μάντσεστερ είναι καμία φτωχή πλην τίμια ομάδα αλλά τουλάχιστον έχει μια ροή επιτυχιών τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Την κωλοφαρδία εγώ την ερμηνεύω σαν τιμωρία της μπάλας σε αυτή την περίπτωση.

Τιμωρία στην αλαζονία.

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Δεν είναι μόνο η Man United αντιπαθητικιά αλλά και οποιαδήποτε άλλη αγγλική ομάδα με πρώτα και καλύτερα τα σιχάματα της Liverpool. Με βάση την εικόνα του ματς, η Τσέλσι έπρεπε να είναι τώρα Πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά τι να κάνεις, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λένε...

zamuc said...

Μαζί σου gatti ενάντια στη σιχαμένη.
Όταν υπάρχει τέτοια απέχθεια σιγά να μην με ενοχλήσουν τα λεφτά του Ρόμαν λες και όλοι οι άλλοι είναι καλύτεροι. Το χειρότεο είναι ότι και αυτή τη φορά το είχα σίγουρο, εκεί κατά τα μέσα του β το πίστεψα. Το 99 δεν το συζητάμε εκεί και αν το είχα σίγουρο αλλά...
Χαλάλι όμως για την κουστουμιά-eurovision του φέργκι. Που να ράβετε; απο περιέργια ρωτάω, έχω να πάω και σε ένα γάμο τώρα κοντά

gatti said...

@scarface: To "πάθημα" της Τσέλσι μπορεί να είναι η καλύτερη επιβεβαίωση του ρητού "τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία" αλλά όπως λες κι εσύ, ούτε η Μάντσεστερ είναι κάποια πτωχή πλην τίμια.
Την Μάντσεστερ δεν την συμπαθώ, νομίζω ότι οφείλει τη φήμη της στο δυστύχημα του Μονάχου.
Και ακριβώς επειδή δεν την χωνεύω, συμπαθώ πολύ τους citizens (όπως κι εσύ).
Θέλω να πιστεύω ότι μ΄ αυτή την Μάντσεστερ η Λίβερπουλ χθες θα το είχε πάρει χαλαρά. Αλλά βέβαια αυτά είναι πια υποθέσεις. Δεν ξέρω αν τιμωρήθηκε η αλαζονεία της Τσέλσ(κ)ι, αλλά κωλόφαρδη η Μάντσεστερ ήταν σίγουρα χθες.



@thodoras13: Kαλά, εσύ πέρασες στο άλλο άκρο. "Σίχαμα" η Λίβερπουλ; Α πα πα...
Αν και έχουν φτάσει στιγμές που το αγγλικό ποδόσφαιρο με έχει εκνευρίσει πολύ, δεν μπορώ παρά να το συνδέω με τις πρώτες ποδοσφαιρικές μου μνήμες. Τότε που περίμενα κάθε Σάββατο το "the big match" στην κρατική τηλεόραση. Με τον ίδιο τρόπο έχω συνδέσει τις μεγάλες επιτυχίες της Λίβερπουλ με την εφηβεία μου, γι΄ αυτό και για μένα δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Αγγλία. Ανάμεσα στις δύο χθεσινές φιναλίστ ωστόσο θα ήθελα να το πάρει η Τσέλσι.



@zamuc: Kι εσύ δεν τους χωνεύεις τους "Μπέμπηδες"; Ε, γι΄ αυτό ταιριάξαμε παρόλο που υποστηρίζουμε διαφορετική ομάδα. Το ΄99 κόντευα να πάθω εγκεφαλικό. Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που συνέβη.

Οσο για τον Σκωτσέζο, είναι πραγματικά ειδική περίπτωση. Το δε ντύσιμό του είναι για γέλια. Το μόνο που αξίζει απ΄ αυτόν είναι η ατάκα του: "Στην Ευρώπη πρέπει να είσαι σοβαρός. Είτε παίζεις με τη Μίλαν είτε με τον Ολυμπιακό".

irene said...

"ΥΓ1. Ρέστα ο Βερνίκος σ΄ όλο το ματσάκι, στο τέλος τον άφησε ντιπ ορφανό τον Λάμπαρντ. Του πέθανε και τον πατέρα"

ΤΟ γέλιο!!

τον ανελκά τον βλέπω missing person στις αφίσες στα αεροδρόμια..

zamuc said...

Τον Ανελκά τον πάω. Χαμπάρι δεν πήρε και έκανε ότι πιάνει το κεφάλι και καλά στεναχωρήθηκα. Σούπερ είναι ο τύπος
Και για να συνδέσω όλα τα θέματα της συζήτησης είχε περάσει και από την όμαδα μας (ναι με τη city και εμείς) ως Abdul-Salam Bilal :) και ως η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας
Υποστηρίζω τη city ξεκάθαρα λόγω του μίσους με τη Man U και κάπως αντίστοιχα ψιλοσυμπαθώ την Everton. Σε χάλασα τώρα ε;

squarelogic said...

Νομίζω οτι ήταν καθαρά θέμα τύχης-μπορούσε εξίσου καλά να τόχει πάρει η Τσέλση.Θα σας χαλάσω αν πω οτι αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω η Μάντσεστερ μου κάθεται πιο ελκυστική?

Για μένα η διαδικασία των πέναλτυ είναι όλα τα λεφτά!Ακραία ψυχολογική δοκιμασία,βλέπεις απο τι μέταλλο είναι φτιαγμένος καθένας και συνήθως γίνεται η σκηνή για προσωπικές τραγωδίες των μεγάλων πρωταγωνιστών(βλ.Μπάτζιο,Μπέκαμ,Κρ.Ρονάλντο και Τέρρυ χθες).
Βλέποντας τους κόκκινους αγκαλιασμένους σε μια γραμμή στα πρωτα χτυπήματα και βλεποντας το βλέμμα του Κρ.Ρονάλντο είχα πολύ έντονη την συναίσθηση οτι θα το χάσει.Διέκρινα στο βλέμμα του οτι το μυαλό του ήταν και στην προσωπική του προβολή,το προσωπικο του μεγαλείο.Και έτσι,με αυτή την διάσπαση της προσοχής του σταμάτησε στα μισα και εκεί-πριν σουτάρει-ήμουν σίγουρος οτι θα το έχανε:για καποια ατελείωτα δέκατα του δευτερολέπτου,προσπάθησε να ζυγίσει τον απολυτα συγκεντρωμένο Τσεχ,πρέπει να άλλαξε 1-2 φορές γνωμη και φυσικά το σουτ του ήταν εύκολη λεία.
Στην περίπτωση του πραγματικου αρχηγου Τέρρυ έβαλε το χέρι της η Μόίρα που αρέσκεται να παιζει παιχνιδια με τους μεγαλους.Γλίστρησε την ώρα του σουτ στο βρεγμένο τερρέν και η μπάλα έφυγε τόσο,ώστε να παει για 3η φορα στο δοκάρι.
Τον Ανελκά δεν θα τον έβαζα να χτυπήσει πέναλτυ σε τέτοιο ματς.Ο ανθρωπος έχει αποδείξει ολα αυτά τα χρόνια οτι είναι απρόβλεπτος και οχι οτι πιο αξιόπιστο κυκλοφορεί.
Τελος πάντων είδαμε μεγάλους παίκτες,σε μεγάλες προσπάθειες θαρρέις βγαλμένες απο κομπιουτερ-αψογες προσπαθειες σε φουλ ταχύτητα!

Rizobreaker said...

Παρά το γεγονός ότι είμαι οπαδός της Λίβερπουλ, δε μου πήγαινε χτες να μην υποστηρίζω κάποιον! Καλώς ή κακώς άλλη γλύκα έχει ο αγώνας όταν ταυτίζεσαι με μια ομάδα και καίγεσαι σε κάθε φάση που δημιουργεί ή όταν δέχεται πίεση κτλ κτλ!!
Επειδή λοιπόν δε γουστάρω καθόλου τον Αμπράμοβιτς και γενικά όσους με (κυριολεκτικά) κλεμμένα λεφτά κάνουν τους μάγκες και επειδή η Τσέλσυ είναι αυτό που είναι χάρη σ' αυτά τα λεφτά, χτες ήμουν με τη Μάντσεστερ! Ξεκαθαρίζω ότι προ Αμπράμοβιτς, η Τσέλσυ μου ήταν συμπαθής... Εξάλλου φέτος η Μάντσεστερ έπαιξε κατά κοινή ομολογία μπαλάρα και πιστεύω ότι θα ήταν αδικία αν δεν το 'παιρνε...
Όσον αφορά τον Ρονάλντο, τι να πω ρε παιδιά... Κάνει γαμάτο αγώνα, βάζει το πρώτο γκολ, δημιουργεί ευκαιρίες και όλα καλά... κι έρχεται η στιγμή του πέναλτυ και πάει να κάνει τη σούπερ εκτέλεση και τα κάνει μαντάρα... Κάντο σίγουρα αγοράκι μου να ξεμπερδεύεις!! Τι τα θες τα κόλπα τέτοιες ώρες??
Αναρωτιέμαι, δε θα βάλει ποτέ μυαλό??? Έτοιμος ήταν να αρχίσει τη κλάψα πάλι...

benalty said...

σιγά που δεν έκλαψε ο Ρονάλντο!

gatti said...

@irene: O Βερνίκος ήταν όλα τα λεφτά. Είπε, είπε, και τι δεν είπε. Δεν άφησε τίποτα όρθιο.
Φαντάσου τι ρεσιτάλ έχει να δώσει στο Euro...

Ο Ανελκά είναι στον κόσμο του.



@zamuc: Nα σου πω την αλήθεια δεν τους πάω γενικά τους Γάλλους, αλλά σίγουρα τον Ανελκά τον συμπαθώ περισσότερο από το ...Αρνί.

Κι εσύ "πολίτης" ε; Είδες τι κάνει το μίσος για την Man U;
Περιέργως, η Εβερτον δεν μου είναι αντιπαθής, οπότε δεν με χαλάς καθόλου.



@squarelogic: Aν καθίσει κάποιος να αναλύσει την διαδικασία των πέναλτι σε κάθε σπουδαίο αγώνα κορυφαίας διοργάνωσης, μπορεί να γράψει βιβλίο ολόκληρο. Θέμα τύχης ήταν πράγματι, γι΄ αυτό και έγραψα ότι η Μάντσεστερ είναι ...ευρύπρωκτη.

Μερικές φορές πράγματι μπορείς να μαντέψεις τι θα συμβεί σε ένα πέναλτι. Είναι κάτι σαν ...έκτη αίσθηση. Το συνειδητοποίησα στα δύο φετινά πέναλτι που απέκρουσε το μέλος, του Μπάρκογλου και του Μυτόγκα. Για τον Ρονάλντο το έβλεπα κι εγώ να ...έρχεται, του Τέρι όμως δεν το περίμενα. Αλλά βέβαια όπως λες κι εσύ εκεί έπαιξε η μοίρα το παιχνίδι της, αφού γλίστρησε και του έφυγε η μπάλα.

Ηταν να γίνει έτσι κι αλλιώς. Πιθανότατα αν δεν είχε αποβληθεί ο Ντρογκμπά να μην εκτελούσε πέναλτι ο Τέρι. Αλλά μήπως και ο Ντρογκμπά είναι σίγουρο ότι θα το έβαζε;



@rizobreaker: Mε ξαφνιάζεις βρε rizo! Είναι δυνατόν να είσαι οπαδός της Λίβερπουλ και να υποστηρίζεις την Μάντσεστερ; Είναι σα να μου λες ότι είσαι βάζελος και θέλεις να κερδίσει ο γαύρος!
Δεν τον λυπήθηκες μωρέ λιγάκι τον φουκαρά τον Ρόμαν; Προτιμούσες που χάρηκε αυτός ο γελοίος γέρος ο Φέργκιουσον;
Εμένα να σας πω την αμαρτία μου, ό,τι κι αν κάνει ο Κριστιάνο, πάντα ασυμπάθιστος θα μου είναι.



@benalty: Καλώς ήρθες. Εκλαψε, αλλά όχι όσο θα έπρεπε ρε γαμώτο!