Friday, May 23, 2008

Πάει η σιγουράντζα μας

Oπως πάνω κάτω αναμενόταν, η Κύπρος δεν κατάφερε να προκριθεί από τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision. Το τραγουδάκι ήταν μέτριο, η Ευδοκία ήταν φανερά τρακαρισμένη και το μόνο καλό που έμεινε από την υπόθεση είναι που ακούσαμε και λίγο ελληνικό στίχο ρε παιδί μου. Τόσα χρόνια τώρα έχουμε πήξει στον εγγλέζικο. Μαγκιά της λοιπόν της Κύπρου που τραγούδησε ελληνικά. Εμεινε όμως απέξω κι έτσι η Ελλάδα έχασε ένα σίγουρο 12άρι, το μοναδικό που το είχε σίγουρο για τον τελικό της Eurovision για να λέμε του στραβού το δίκιο. Πώς όμως να προκριθεί η Κύπρος; Εδώ μείνανε απέξω τραγούδια που δεν το περίμενε κανείς ότι θα κοπούνε. Και περάσανε κάποια άλλα που δεν τους έδινες ούτε μια πιθανότητα να φτάσουν στον τελικό. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά οι συμμαχίες ξαναδημιουργήθηκαν. Δεν πα να τις χώρισαν τις ομάδες σε δύο ημιτελικούς για να μην ψηφίζουνε η μία την άλλη; Μια τρύπα στο νερό έκαναν. Ολοι οι Σκανδιναβοί πέρασαν. Και οι γιούγκοι το έχουνε το μερτικό τους, με λίγη βοήθεια από τριγύρω επίσης, αλλά και η πρώην Σοβιετία παραπονεμένη δεν είναι. Θα μου πεις, σε νοιάζει εσένα αν θα ψηφιστούνε μεταξύ τους και πάρουνε το βραβείο; Εμένα; Καθόλου δεν με νοιάζει. Απ΄ ό,τι είδα όμως νοιάζει όλους τους υπόλοιπους. Το τι παπαριά ακούς όπου σταθείς και όπου βρεθείς δεν λέγεται. Μιλάμε τώρα ότι η Καλομοίρα έχει γίνει η ελπίδα του έθνους. Η διάδοχος της Βουγιουκλάκη. Οπως λέει τότε που αναδείχτηκε η Βουγιουκλάκη η Ελλάδα έβγαινε από ένα τούνελ και είχε ανάγκη ένα δροσερό πρόσωπο να την γεμίσει με αισιοδοξία, έτσι και τώρα που είναι δύσκολες οι εποχές έρχεται η Καλομοίρα για να μας βγάλει από τη μίρλα και την μαύρη καντίφλα και να μας δώσει χαρά.
Ρε πάτε καλά; Πάτε καλά ή θα σαλτάρω; Πάλι καλά που έτσι και τα ακούσει η πιτσιρίκα λόγω μέτριων ελληνικών θα πιάσει μόνο τα μισά, γιατί διαφορετικά κι αν το είχε και καβαλημένο το καλάμι, δεν το είχε σε τίποτα να βγει με κανα λάβαρο και ως άλλη Φανή Χαλκιά να αρχίσει να μιλάει για το ελληνικό DNA και την υπεροχή της ελληνικής φυλής. Και ούτε θέλω να σκέφτομαι τι παπαριά ακόμα θα ακουστεί αν τυχόν κερδίσει η Ελλάδα. Βασικά αυτό δεν θέλω να το σκέφτομαι ούτε σαν προοπτική, γιατί έτσι και συμβεί δεν θα τη βγάλουμε καθαρή του χρόνου σε περίπτωση που πρέπει να διοργανώσουμε ξανά το διαγωνισμό.


Τέλος πάντων, μια που έγραψα για τον πρώτο ημιτελικό ας γράψω κάποια πράγματα και για τον δεύτερο, που το θέλει και η στρουμφιτα (τώρα ποια είναι η στρουμφιτα θα σας γελάσω, εγώ άκρη δεν έχω βρει).

Στον δεύτερο ημιτελικό που λέτε είχαμε τα ακλόνητα φαβορί που επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά, είχαμε όμως και εκπλήξεις. Μια χαρά τραγουδάκι είχε η Βουλγαρία αλλά έμεινε στην απέξω. Δυνατό τραγουδάκι με ρυθμό, με φωτίτσες στα decks και μια τραγουδίστρια (που άσχημη δεν την έλεγες, το αντίθετο, αλλά ένα δευτεροκλασσάτο στο έβγαζε, όσο κι αν το πάλευε) να επαναλαμβάνει: "dj please take me away". E, από τις πολλές φορές που το είπε, της το έκανε το χατήρι ο dj την πήρε και φύγανε για την πατρίδα.

Βουλγαρία

Απατος πήγε και ο Λιθουανός, ένας Meatloaf στο πιο κομψό, όπως και ο Ελβετός που τραγούδησε ιταλικά. Εra stupendo, και ξανα μανα era stupendo, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν και τόσο stupendo (υπέροχο) τελικά. Αδιάφορη και άχρωμη η Ουγγαρέζα, δεν είχε έτσι κι αλλιώς ελπίδες. Η Τσέχα και το μπαλέτο της ήταν εντυπωσιακές! Βέβαια, μπορεί να είχαν συνολικά ...φωνάρες, αλλά φωνή δεν είχαν. Ηταν όμως λόγος αυτός να μείνουν απέξω; Αβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου.

Τσεχία

Εξω και η Μάλτα που διέπραξε το τραγικό λάθος: Εστειλε αδύνατη τραγουδίστρια αυτή τη φορά και πάτωσε. Χτυπιότανε η κακομοίρα, έχει λέει τη φήμη του "ηφαίστειου" στην πατρίδα της, αλλά τι να το κάνεις το ηφαίστειο. Το εκτόπισμα της Κιάρα το είχε; Δεν το είχε. Πού πας ρε Μάλτα χωρίς την τροφαντή σου τη Μαλτέζα και θες να μου περάσεις και στον τελικό;
Εξω έμεινε και ο Λευκορώσος που φώναζε όλη την ώρα Hasta la vista baby. Αμα όμως έχεις ακούσει το Hasta la vista bady από τον Αρνι (Σβαρτσενέγκερ) τι να σου πει τώρα η κατηγορία φτερού; Αυτό δεν ήταν Hasta la vista. Ηταν Hasta na pane...

Λευκορωσία

Πολύ κακό για το τίποτα και η Σκοπιανή. FYR Macedonia την γράψανε, γιατί ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, και η ίδια φώναξε μια φορά "Μακεδονία" στο τέλος του τραγουδιού της, κι άλλη μια φορά στην αίθουσα που περίμεναν οι καλλιτέχνες τα αποτελέσματα, αλλά το κοινό μάλλον είχε κουφαμάρα. Το τραγουδάκι καλούτσικο ήταν, ο ρυθμός οικείος στα αφτιά μας, μπαλκονάτη ήταν η τραγουδίστρια, αλλά είχε ένα θέμα με το κατούρημα. Τη μια σφιγγότανε σα να προσπαθούσε να τα κρατήσει, την άλλη έπαιρνε στάση για να τα αμολύσει. Την λυπηθήκανε λοιπόν και την απελευθέρωσαν για να πάει να ανακουφιστεί με την ησυχία της.

Σκόπια



***

Και αφού τα είπαμε γι΄ αυτούς που κοπήκανε, ας δούμε τώρα κι αυτούς που περάσανε.

Η Ισλανδία ξεκίνησε πρώτη και με φόρα. Ενα ξανθό αγόρι και ένα ξανθό κορίτσι με καθαρά πρόσωπα αλλά και το ψυχρό του πάγου που σου έβγαζαν μεν μια φρεσκάδα, αλλά για πρόκριση δεν σου γέμιζαν το μάτι. Πέρασαν όμως και ήταν μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς.

Ισλανδία

Εκπληξη ήταν και η Λετονία. Χάι χο και ξανά μανά χάι χο και Πειρατές της Καραϊβικής το θέμα τους σε εκνεύριζαν τόσο πολύ που παρακαλούσες να εμφανιστεί ο Τζακ Σπάροου και να αρχίσει η σφαγή. Κι άμα είσαι και μιας κάποιας ηλικίας όπως εγώ και θυμάσαι τους Γερμανούς και το Τζένγκις Χαν που μπορεί να μην κέρδισε (πώς να κερδίσει θα μου πεις μέσα στο Ισραήλ;) αλλά ούτε στο δαχτυλάκι του δεν έφταναν οι Λετονοί, όσο νάναι σε έπιανε ένα κατι τις.

Λετονία

Στον τελικό και η Κροατία με τον σούπερ παππού. Παππούς λέει 75 cent που όπως φάνηκε το λέει η περδικούλα του. Τι έλεγε ο παππούς ο θεός κι η ψυχή του. Μπορεί να έλεγε "έλα στον παππού" μπορεί να έλεγε "ψηφίστε με, ψηφίστε με" γιατί πού θα βρει άλλη ευκαιρία ο φουκαράς, αλλά τελικά τα κατάφερε. Τους πήρε τους βαθμούς και πέρασε στον τελικό. Μέχρι να περάσει βέβαια εμείς μια ανησυχία την είχαμε. Γιατί υπήρχε μια χορεύτρια που τριγυρνούσε γύρω γύρω και όλο σήκωνε το πόδι μπροστά από τον παππού κι εσύ έλεγες "τώρα θα του ανεβεί η πίεση και θα τον χάσουμε ". Είχανε και κάτι μπουκάλια παραδίπλα με κόκκινο υγρό, που μπορεί να ήτανε και φιάλες με αίμα για τον παππού για ώρα ανάγκης. Ποιος ξέρει; Αχρείαστες πάντως ήταν.

Κροατία

Αυτή η Δανία τώρα πώς στα κομμάτια πέρασε; Οχι πείτε μου. Τι βρήκανε σ΄αυτό το τραγούδι και το ψηφίσανε; Αll night long και all night long και ήτανε αδερφέ μου πολύ μακριά η νύχτα. Οσο δηλαδή σκέφτεσαι πως στη Δανία έγινε διαγωνισμός και αυτό το τραγούδι βγήκε πρώτο σου έρχεται κάπως βαρύ. Οταν όμως το βλέπεις να προκρίνεται και στον τελικό, όσο και νάναι, τον ντουβρουτζά δεν τον γλιτώνεις!

Δανία

Η Γεωργία είχε ένα τραγούδι για την ειρήνη. Η τραγουδίστρια τώρα φτυστή η Ευσταθία. Ντυμένη στα μαύρα κι άραχλα όπως και το συγκρότημά της.

Γεωργία

Εβλεπες αυτή τη μαυρίλα που σου έφερνε λίγο και σε Μάτριξ και αναρωτιόσουνα: Ετσι θα έρθει η ειρήνη;



Μετά από λίγο βέβαια βγάλανε τα μαύρα και φορέσανε λευκά. Κι όχι μόνο αυτό αλλά εκ των υστέρων έμαθα πως η τραγουδίστρια είναι τυφλή. Οπότε τέρμα η πλάκα και τα κακεντρεχή σχόλια. Καλώς ψηφίστηκε το συγκεκριμένο τραγούδι και μακάρι να πάει και καλά στον τελικό. Γιατί και μήνυμα έχει και συμβολισμό.

Η πρόκριση της Αλβανίας ήταν έκπληξη μεν, ευχάριστη δε. Ενα χαριτωμένο 16χρονο κοριτσάκι, αρκετά αγχωμένο, σε ένα συμπαθητικό τραγούδι.

Αλβανία

Καλούτσικο τραγούδι είχε και η Τουρκία. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ταλαντευόσουν προς τα πού να γείρεις. Ομως, ο ρυθμός ήταν ευχάριστος, και το συγκρότημα συμπαθητικό.
Το πρόσημο ήταν μάλλον θετικό. Οι κιθάρες βέβαια ήταν μάλλον για φιγούρα, αλλά ποιος δίνει σημασία σ΄ αυτά;


Τουρκία


Η Σουηδία εκπροσωπήθηκε από μια τραγουδίστρια που έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό το 1999 με το "Τake me to heaven". Η Αννα Τζένι Σαρλότ Νίλσον ή Σαρλότ Περέλι όπως λέγεται τώρα, είχε τον αέρα της νικήτριας. Το κομμάτι ήταν δυνατό, η ίδια αεράτη, με ωραίο κορμί, αλλά ένα πρόσωπο που μάλλον θα το χαρακτήριζες "η χαρά του πλαστικού χειρουργού". Το τραγούδι της είναι ένα από τα φαβορί και το γεγονός ότι έχουν προκριθεί Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία και Ισλανδία, μάλλον βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σουηδία

Η Πορτογαλία που μπήκε στην δεκάδα του δεύτερου ημιτελικού είχε ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Από αυτά που αξίζουν πραγματικά. Τραγούδι βαρέων βαρών. Οπως ακριβώς και η ερμηνεύτριά της. Την έβλεπες και αναρωτιόσουν. Ρε μπας και μετακόμισε η Μάλτα στην Πορτογαλία; Η πλάκα είναι πως και οι συνοδοί τραγουδιστές ήταν κι αυτοί ψωμωμένοι. Μια συμμετοχή με ειδικό βάρος. Γιατί όχι όμως; Και οι χοντροί έχουν ψυχή μάτια μου. Πόσο μάλλον αν τραγουδούν τόσο ωραία τραγούδια.

Πορτογαλία

Και για το τέλος σας άφησα το καλύτερο. Ουκρανία. Το απόλυτο φαβορί. Η Ανι Λόρακ που έχει ξετρελάνει κόσμο και κοσμάκη το έχει "όλο το πακέτο". Και τραγούδι, το "Shady Lady" που αρέσει και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία. Για φωνή δεν παίρνω όρκο, αλλά ποιος ενδιαφέρεται για τη φωνή στη Eurovision; Αν μάλιστα ισχύει πως η ομάδα που ανακοινώνεται πρώτη είναι αυτή που έχει πάρει τους πιο πολλούς βαθμούς (το ίδιο είπαν ότι ίσχυσε για την Καλομοίρα στον α΄ ημιτελικό), τότε μάλλον είναι η πιο επικίνδυνη αντίπαλος.

Ουκρανία









Και βέβαια υπάρχουν 5 τραγούδια που περνάνε μπάι. Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Σερβία. Το σερβικό είναι εξαιρετικό και ανήκει επίσης στα φαβορί. Το έχει γράψει ο Zέλικο Γιοκσίμοβιτς που είχε τραγουδήσει το lane moje το 2004 στη Eurovision και είχε γίνει μεγάλη επιτυχία. Αγγλικό, γερμανικό και γαλλικό δεν λένε κάτι ιδιαίτερο (το γερμανικό δεν είναι άσχημο), το ισπανικό όμως είναι το κάτι άλλο. Λέγεται "Chiki chiki" και το τραγουδάει ένας Ισπανός ...Ελβις. Είναι πολύ αστείο και θα τσιμπήσει πόντους. Το μόνο που με χαλάει είναι που λέει συνέχεια Περαία, περαία. Αλλά θα το αντέξω, τι να κάνω...
Eπέλεξα να το βάλω με αγγλικούς υπότιτλους. Προσέξτε μόνο πώς προφέρει το "Μάικλ Τζάκσον".


11 comments:

Ντεμης said...

Καταπληκτική η παρουσίασή σου, εύγε Gatti. Σημειώσεις κρατούσες καλέ; Αχ, εμείς δυστυχώς δεν περάσαμε για άλλη μια χρονιά στον τελικό. Θα μου πεις, εδώ δεν είχατε περάσει με τους Γαλλο-ΕΜΟ Κοργιαλά-Ευρυδίκη, τον πρώην ΟΝΕ Κ. Χριστοφόρου, την Αννέτ (πού χάθηκε αυτή καλέ;), με την Καδή θα βλέπατε προκοπή; Τέλεια ήταν η Τζύπρος μας το 2004 με την μικρούλα Λίζα Ανδρέας και το "My love grows stronger every minute" και το 2002 με τους ΟΝΕ πλήρεις στο "Gimme-Gimme". Θεϊκότεροι όμως όλων ήσαν η Θεά Αλέξια το 1988 με το "Άσπρο-Μαύρο παίζω στο πιάνο" και ο νεαρούλης Χατζηγιάννης το 1998 με το "Γένεσις", πότε θα τον ξαναστείλουμε να σαρώσει;!
Για όλα τα άλλα που λαλείς συμφωνώ απόλυτα, εκτός από τον Δανό με το καπελούι. Καλέ ήταν υπέροχος, εγώ τρελλάθηκα! Τζάμπα πάντως παιδεύονται όλοι, ο Ντίμα θα το πάρει φέτος, κανεί! Κι ας παίρνει και ουσίες, κι ας μην κάνει ο Πλούσενκο το τριπλό ανάποδο τόλουπ (είμαι εμπλουτισμένος με Κωστάλα ο άνθρωπος τόσα χρόνια!)

scarface said...

δεν διάβασα τίποτα από το ποστ σου και σου ζητώ συγγνώμη γι' αυτό.

έμεινα όμως λίγο παραπάνω στις τρεις πρώτες φώτο , ειδικά στην 2 μου άρεσε το δαχτυλίδι...

gatti said...

@demis: Ναι, κράτησα κάποιες σημειώσεις! ΄Η κάνεις μια δουλειά σωστά ή δεν την κάνεις.
Η αλήθεια είναι πως το τραγούδι της Κύπρου υστερούσε συγκριτικά με αυτά των προηγούμενων χρόνων. Αυτή η μικρούλα η Λίζα ήταν πολύ καλή, την θυμάμαι. Και το "άσπρο - μαύρο" της Αλέξια προ ...αμνημονεύτων χρόνων, ήταν πολύ καλό. Θα το πιστέψεις ότι δεν θυμάμαι καθόλου - μα καθόλου! - τον Χατζηγιάννη στη Eurovision;
Για μένα ήταν έκπληξη που δεν είχε προκριθεί η Ευριδίκη, ενώ και η καημένη η Ανέτ αδικήθηκε, υπήρχαν πολύ χάλια τραγούδια τότε που προκρίθηκαν εις βάρος της.

Του Δανού το τραγούδι μου φάνηκε ένας ρυθμός επαναλαμβανόμενος, σε σημείο που τον βρήκα βαρετό. Αλλά βέβαια γούστα είναι αυτά. Ισως πάλι να μην του έδωσα τη δέουσα σημασία και γι΄ αυτό δεν μου άρεσε.

Λες να το πάρει ο Ντίμα; Δεν αποκλείεται. Οσο για τον Πλουσένκο, όλοι της ...σχολής Κωστάλα είμαστε μην ανησυχείς!



@scarface: Σιγά μη μου ζητήσεις συγνώμη γιατί δεν διάβασες το σεντόνι! Γι΄ αυτό άλλωστε έβαλα τις φωτογραφίες για τους ...οπτικούς τύπους. Θα ξέρεις βέβαια ότι πατώντας πάνω μπορείς να τις δεις σε μεγέθυνση.

Ντεμης said...

Του 17χρονου Χατζηγιάννη υπάρχει και στο YouTube, απλά πάτα "Cyprus Eurovision 1998". Ωραιότατο, κάποιοι το είπανε εθνικιστικό, κάποιοι άλλοι πολύ παρωχημένο ως στίχο. Από φωνή όμως.... Έβγαζε κάτι κορώνες, ακόμη κι εκεί που δεν χρειαζόταν! Τρίζαν τα μικρόφωνα! Τα λέμε στον τελικό, φόρτσα Ελλάδα!

στρουμφιτα said...

Υποκλίνομαι! Κατατοπιστικότατες οι σημείώσεις!
Κρίμα για την Κύπρο μας αλλά δεν πιστεύω να ετρεφε και κανείς ελπιδες για προκριση... Εξάλλου δεν έχω καταλάβει και τη δική μας τη φρενίτιδα. Και καλά να μην είχαμε κερδίσει ποτέ, το καταλαβαίνω. (Ξεχνιέται ο πόνος στη φωνή της Μπόκοτα κάθε φορά που τελείωνε το πανηγυράκι και επέστρεφαν τα αηδόνια μας με κομμένα τα φτερά?) Ασε που όταν το πήρε η Τουρκία θεωρήθηκε εθνικό ρεζιλίκι (κάτι σαν την πίστα της F1 ένα πράγμα, αν είναι δυνατόν να μας προσπερνάνε και σε αυτό οι γείτονες) Και μετά την Παπαρίζου στείλαμε τη Βίσση και καλά γκαραντί νικήτρια. Γιατί καλέ, πότε γίναμε Ιρλανδία να το παίρνουμε σερί το βραβείο? Εδω οι ίδιοι οι Ιρλανδοί στέλνουν μέχρι και τα πουμερικά τους προκειμένου να μην το ξαναναλάβουν το προτζεκτ

Anonymous said...

τελικα μάθαμε την ηλικια της Σουηδέζας?? -ρΡρΡ Δεν εχει σημασια περα απ'τη πλακα,ειναι κούκλα.

gatti said...

@demis: Τελικά δεν το ήξερα αυτό το τραγούδι. Υπήρχε μια εποχή που δεν παρακολουθούσα Eurovision, ήταν εκεί γύρω. Η φωνή του βελούδινη, τι να λέμε!



@στρουμφίτα: Oύτε εγώ την έχω καταλάβει την φρενίτιδα. Πώς την έχουμε δει ξαφνικά από τις θέσεις 17-18-19 που παίρναμε κάποτε να θέλουμε τώρα συνέχεια πρωτιές, δεν το έχω καταλάβει. Οχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι και κερδίσουμε, θα μας ξαναχαρατσώσει η ΕΡΤ για να βγάλει τα έξοδα της διοργάνωσης. Οπότε, ...άσε καλύτερα!

Αυτό με την πίστα της F1 ΕΙΝΑΙ ρεζιλίκι! Ασε γιατί πολύ μου κακοφάνηκε! Μπορεί να είμαστε και κακοί οδηγοί, αλλά αν μη τι άλλο αυτοί είναι χειρότεροι από μας!

Μεγάλο χάλι η συμμετοχή της Βίσση. Την θυμάμαι και ανατριχιάζω. Μ΄ εκείνο το ηλίθιο ρούχο (δεν πρέπει να έχει σχεδιάσει χειρότερο ο Ζαν Πολ), και το γονάτισμα στην πίστα με τα χέρια ψηλά, σκέτο "Πλατούν"!



@ελένη: Το κορμί της είναι 18χρονης. Το πρόσωπο βέβαια είναι σαν μάσκα. Δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάνε και πάνε και μεταμορφώνονται έτσι! Αξίζει τον κόπο;

squarelogic said...

gatti
τι να κανεις,το κοινό απαιτεί θυσίες,και συ δεν μας απογοήτευσες!
Πρόσεξε,γιατί και στο μέλλον αντί να βλέπω τη διοργάνωση στο "κουτί" θα προτιμώ να ενημερώνομαι απο τα εξαιρετικά και χιουμοριστικά ποστ σου,οπότε θα καθηλώνεσαι στον καναπέ με το σημειωματάριο ανά χειρας και τα επόμενα χρόνια.

ΥΓ.1.Δηλαδή η χαζοχαρούμενη Καλομοίρα θα ανταγωνιστεί την Ουκρανική "τορπιλλάκατο"?

ΥΓ.2.Μια απορία?που βρηκες άμεσα ολες τις φωτο και τα βιντεάκια?
ποτε πρόλαβαν και ανεβηκαν στο youtube?

ΥΓ.3 Ανεκδιήγητος ο τσίκι-τσίκι Ισπανος Ελβις!
Η φάτσα της κουκλάρας στο σώμα Σουηδέζας κόβει κάθε ερωτική διάθεση.Σαν τραβεστί είναι...
Και τελος,η Τσεχία θα είχε καλυτερη τύχη αν είχε κατέβει χωρίς το τραγούδι.Λίγο που τις πέτυχα ήταν sight for sore eyes.Α,ρε Πανάθα που μας τα χάλασες πριν 2 χρόνια και δεν πηγαμε στο final four της Πράγας!

gatti said...

@squarelogic: Αντί να μου ευχηθείς να καταφέρω να δω live μέσα από το γήπεδο έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ κάποιo Mάη, μου προτείνεις να κάθομαι στον καναπέ να παρακολουθώ Eurovision!

ΥΓ1. Είναι φοβερή η Ουκρανή έτσι; "Τορπιλλάκατος"! Οπως το έγραψες.
Κι όμως τα κριτήρια που θα ψηφίσουν τα πιτσιρίκια είναι πολύ διαφορετικά από τα δικά μας. Κι έτσι μπορεί η Καλομοίρα να βρεθεί ψηλότερα από την Ανι Λόρακ.

ΥΓ2. Οι φωτος είναι από φίλο που έχει πρόσβαση σε φωτογραφικό πρακτορείο. Γι΄ αυτό είναι σε μεγάλη ανάλυση. Οσο για τα βιντεάκια, το ισπανικό είναι πολύ καιρό στο Youtube. Το άλλο της Ουκρανής απ΄ ό,τι κατάλαβα μπήκε άμεσα στο youtube από κάποιον φαν της. Εγώ που μπήκα να βρω από τον ημιτελικό για να συνοδέψω τα κείμενα δεν βρήκα άμεσα τουλάχιστον(όλα ήταν από τη γενική πρόβα, γι΄ αυτό και δεν τα ανέβασα). Φαντάζομαι τώρα, δύο μέρες μετά, θα έχουν μπει μέσα τα περισσότερα.

ΥΓ3. Ο Ισπανός κυμαίνεται ανάμεσα στο κιτς και την πλάκα. Προτιμώ να τον βλέπω χιουμοριστικά. Η Σουηδέζα έχει κορμάρα, αλλά με το πρόσωπο πράγματι έχει ένα θέμα.
Οι Τσέχες ήταν όντως χάρμα οφθαλμών. Να σκεφτείς ότι αυτή που είναι φωτο που έβαλα είναι η πιο ...άσχημη! Καταλαβαίνει κανείς πώς ήταν οι υπόλοιπες. Απόρησα που δεν πέρασαν. Αν μη τι άλλο η Eurovision είναι για οφθαλμόλουτρο. Αμα αφαιρέσεις αυτή την παράμετρο τι μένει; Οι άφωνοι τραγουδιστές; Μην τρελαθούμε! Μεγάλη απώλεια πράγματι η απουσία μας από το φάιναλ φορ της Πράγας. Από φίλο δημοσιογράφο που εμπιστεύομαι απόλυτα το γούστο του και έχει γυρίσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες με αποστολές ομάδων, ξέρω ότι δύο χώρες έχουν πολύ ωραίες γυναίκες (κατ΄ αυτόν τις ωραιότερες στην Ευρώπη): Η Τσεχία και η Λετονία.

A.F.Marx said...

Βρε άσχετο Γατάκι...
Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν παρακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τις ειδήσεις του Σταρ.
Έχω να σου κάνω 2 διορθώσεις:
1. Η Κύπρος μπορεί να μην προκρίθηκε, αλλά ψηφίζει. Οπότε "το δωδεκάρι μην το κλαις, εκεί που πάει να σκύψει"
Είναι σίγουρο.
2. Η κοπέλα της Γεωργίας, το μαύρο γυαλί το φοράει επειδή είναι τυφλή...
Από το Βελιγράδι, για το Σταρ Τσάνελ,
Αλουφάνιος Μαρξ- (πα)Λιάτσος.

gatti said...

@a.f.marx: Aυτό με τη βαθμολογία το έμαθα σήμερα το πρωί... Οπότε ήταν μάλλον αργά για το ποστ...
Είμαι όντως άσχετη... Ευτυχώς...

Αλλά κι εσύ είσαι απρόσεκτος κύριε Αλουφάνη, γιατί το έγραψα για την
Γεωργιανή ότι είναι τυφλή. Αλλά φαίνεται διαβάζεις μόνο τα μισά!
:p

ΥΓ. Πάντως, εσύ είσαι πολύ σχετικός με τα eurovision-ικά και αρχίζω και προβληματίζομαι!!!