Sunday, May 25, 2008

Ηταν θέμα γεωγραφίας







Ουφ! Τελείωσε κι αυτό. Στην ιστορία πέρασε και η φετινή Eurovision και η Ρωσία μάζεψε ...όλο το χαρτί. Τους βαθμούς δηλαδή. Από το 2006 το πάλευε ο Ντίμα Μπίλαν να την κερδίσει την πρωτιά στο ευρωπαϊκό πανηγυράκι και φέτος τα κατάφερε. Και πώς να χάσει δηλαδή; Δεν είναι μόνο που είχε δίπλα του έναν Παγκόσμιο πρωταθλητή του πατινάζ ("Τώρα έχω και έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο", είπε ο Γεβγκένι Πλουσένκο, όταν η ομάδα της Ρωσίας ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο) και ένα βιολί Στραντιβάριους ("το πρώτο στραντιβάριους που ανεβαίνει στη σκηνή σε διαγωνισμό Eurovision" όπως είπε ο Ρώσος βιολιστής, που πάλι δεν συγκράτησα το όνομά του).
EDIT: Το όνομά του είναι Εντβιν Μόρτον, είναι Ούγγρος και όχι Ρώσος και το Στραντιβάριους με το οποίο ανέβηκε στη σκηνή είναι κατασκευασμένο το 1697).

Είναι θέμα γεωγραφίας.
Καμιά δεκαριά είναι οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που παίρνουν μέρος στη Eurovision. Mόνο αυτές της ασιατικής Ρωσίας έχουν μείνει απέξω. Πα να πει πως η μαμα Ρωσία ξεκινάει με πλεονέκτημα. Με παίκτη παραπάνω παίζει για να το συνδυάσουμε με τα δικά μας τα ποδοσφαιρικά, ή με γκολ από τα αποδυτήρια αν θέλετε. Αμα λοιπόν έχει και καλό τραγουδάκι που τραβάει (κι η Ρωσία είχε καλό τραγούδι για να λέμε και του στραβού το δίκιο) οι ψήφοι πάνε εκεί μονοκούκι. Θα μου πεις τώρα μια απορία θες δεν θες σου γεννιέται. Αφού αγαπιούνται τόσο πολλοί αυτοί εκεί πέρα, τι διάολο διασπαστήκανε σε χίλια κομμάτια; Για να κερδίζουν στη Eurovision; Γιατί δεν ήταν μόνο η μαμά - Ρωσία. Ηταν και η Ουκρανία. Που πήρε την δεύτερη θέση με την Ανι Λόρακ, προσπερνώντας την Ελλάδα στο νήμα.


Oι συμμαχίες λοιπόν παίξανε γι άλλη μια φορά το ρόλο τους. Γι΄ αυτό λοιπόν άμα εμείς εδώ έχουμε τόση μεγάλη πρεμούρα να ξανακερδίσουμε την πρωτιά και δεν μας αρκεί αυτή που έφερε Παπαρίζου το 2004, μία είναι η λύση. Να χωριστούμε σε κρατίδια. Οσα είναι και τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Να έχουμε ρε παιδί μου Μακεδονία, να έχουμε Θράκη, να έχουμε Θεσσαλία, Ηπειρο, Δωδεκάνησα, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, Επτάνησα, βάλε και την Κύπρο, βάλε και τη Γερμανία που "καθαρίζουνε" οι Ελληνες ομογενείς, βάλε και την Αγγλία που "καθαρίζουνε" οι Ελληνες φοιτητές και θα σου πω εγώ μετά αν θα μας κουνηθεί καμιά πρώην "Σαβιέτσκι Σαγιούζ", ή καμιά πρώην Γιουγκοσλαβία, ή κανένα σκανδιναβικό ...λόμπι.


Η δική μας η Καλομοίρα πήρε την τρίτη θέση. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΕΣΗ σου λέω εγώ. Και εξηγώ.

* Αν παίρναμε την πρώτη, θα έβλεπες τον ...υπερήφανο λαό να ξεχύνεται στους δρόμους και να πανηγυρίζει (άσε που θα το βλέπαμε και σαν ...οιωνό για την κατάκτηση του Euro 2008) και το χαράτσι που πληρώνουμε για την ΕΡΤ να μεγαλώνει, αφού θα είχε μπροστά της την ...πρόκληση μιας αξιοπρεπούς διοργάνωσης. Για να μην σου πω τι θα γινόταν με το συρφετό από πολιτικούς και από διάφορους σχετικούς και άσχετους , με υποδοχές και με την όλη εκμετάλλευση του γεγονότος.
* Αν παίρναμε την δεύτερη, θα έμενε όλη η Ελλάδα με τη λαχτάρα ότι βρέθηκε ένα τσακ από την κορυφή. Και να οι πανελίστες που θα εξηγούσαν πώς μας πολέμησαν και υπονόμευσαν την συμμετοχή μας και να ο κόσμος που θα άρχισε να βρίζει τις συμμαχίες. Και άντε ξανα μανα του χρόνου για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ...έκλεψαν!
* Ενώ η τρίτη; ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΕΣΗ. Αρκετά τιμητική για να είμαστε όλοι υπερήφανοι (όποιος τέλος πάντων εξαρτά την ...υπερηφάνεια του από έναν διαγωνισμό Eurovision), αλλά και αρκετά ...ασφαλής ώστε να μη μας μπαίνουν ιδέες. Κι η Καλομοίρα τώρα ένα μπράβο το αξίζει για την συμμετοχή και την θέση της. Μέχρι εκεί όμως αδέρφια.


Οσο για τα highlights της βραδιάς;

* Το τραγούδι της Μαρίγια Σερίφοβιτς με τη νύφη που έγινε γαμπρός (ποιο σκάνδαλο ρε κακομοίρηδες που είχατε λυσσάξει όλη μέρα;)
* η παρουσιάστρια στο live στην πλατεία του Βελιγραδίου με το μεγαλοπρεπές "Welcome to THE Belgrade"
* ο μεγάλος Βλάντε Ντίβατς που ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους παρουσιαστές
* η απροσδιορίστου ηλικίας Σουηδέζα τραγουδίστρια Σαρλότ Περέλι που σήμερα που την ξαναείδα, πήρα μια ιδέα πώς θα είναι η Τζούλια Αλεξανδράτου μετά από 30 χρόνια και 100 πλαστικές


* ο Rodolfo Chikilicuatre, aka Iσπανός Vas-Vas που το "γκελ" που δεν έκανε στο Βελιγράδι θα το κάνει σίγουρα το καλοκαίρι στις ελληνικές παραλίες (ο "παραλίας" στις παραλίες)

* τα εξτένσιονς του τραγουδιστή του Αζερμπαϊτζάν που δεν τα είχε στον ημιτελικό

* το θέμα που είχαν οι Μαγγίρες με τις βαθμολογίες. Εμεναν δύο χώρες η Ρωσία απείχε περίπου 40 βαθμούς από την Ελλάδα και εκείνες έλεγαν "είναι δύσκολο πια". Γενικά έχουν πρόβλημα οι παρουσιαστές της Eurovision με τα μαθηματικά ...εξ-απ-ανέκαθεν!


Για την ιστορία τα 12άρια για την Ελλάδα ήταν 6 και τα πήρε από: Αγγλία, Γερμανία, Αλβανία, Σαν Μαρίνο, Κύπρο και Ρουμανία, ενώ τσίμπησε και ένα 10άρι απο την Βουλγαρία.
Nα διορθώσω επίσης εδώ, το λάθος που έκανα στο προηγούμενο ποστ και το επισήμανε ο afMarx, ότι στον τελικό ψηφίζουν και οι χώρες που έχουν αποκλειστεί, γι΄ αυτό και η "σιγουράντζα" της Κύπρου παρέμεινε.

Η πρώτη οκτάδα είχε ως εξής: (1) Ρωσία 272, (2) Ουκρανία 230, (3) Ελλάδα 218, (4) Αρμενία 199, (5) Νορβηγία 182,(6) Σερβία 160, (7) Τουρκία 138, (8) Αζερμπαϊτζάν 132.


Aντε και του χρόνου...

9 comments:

Είδωλο said...

Kαλα μονο τον Πουτιν δεν εβαλε στη σκηνη το τεκνο Μπουρναζιου, το τραγουδι ηταν αθλιο, τα αγγλικα του Α Κ Α Τ Α Λ Α Β Ι Σ Τ Ι Κ Α ολο το σκηνικο ηταν γελοιο. Χιλιες φορες να εβγαινε η Ουκρανια που αν μη τι αλλο το τραγουδι ηταν αρκετα νοστιμο, η χορογραφια του Φωκα γαμουσε, η μανταμ ειχε μετατραπει σε πολυ σεξυ θυληκο και το ειχε.

Ενω η δικια μας ηταν ΑΝΕΥΡΗ, η χορογραφια ηταν αδιαφορη και γελοια, στα 2/3 του τραγουδιου καθοταν σαν αγγουρι κι η αλλαγη του φορεματος δεν εσωσε ΤΙΠΟΤΑ. Ευχαριστουμε την Βικτωρια Χαλκιτη γιατι επισης μονο την φωνη της ακουμε στα 2/3 του τραγουδιου.

Κι η 3η θεση καλη ειναι. Οπως τα λες, ασε τωρα και δεν μας παιρνει να πληρωνουμε κι αλλα γαμησιατικα στην ΕΡΤ. Επισης ειχα κοιμηθει απο την 01,00 χτες οποτε θα το επερνα ασχημα αν σημερα μαθαινα οτι ειχα χασει το πανηγυρι στους δρομους.

Θεα η Ουκρανεζα.

kakaskimos said...

Η σουηδέζα είναι σίγουρα γυναίκα? Πάντως οι απο πίσω της φαίνεται να έχουν φωνή. Οπως και η Τσέχα που είχες στον ημιτελικό ...
Κρίμα να χάνω τέτοια κοσμοιστορικά γεγονότα

squarelogic said...

Τα ειπες όλα!
Υπερπαραγωγη το Ρώσικο,αλλά χωρις σαφή στόχευση.Ας ειναι καλά η διάσπαση...Οχι οτι ήθελα να κερδίσουμε με αυτή την κοτσάνα.
Τελικά Τραγούδι ήταν μόνο της Σερβίας και πάλι.Η συμμετοχη της Γαλλίας τι σου έλεγε πάλι?

gatti said...

@x-oyranoy: Εχεις δίκιο, μεγάλη κινητοποίηση έκανε η Ρωσία προκειμένου να κερδίσει. Το τραγούδι σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο, αλλά ήταν αρκετά καλό για να έχουν "άλλοθι" να το ψηφίσουν όλες οι χώρες του ανατολικού μπλοκ.

Το ουκρανικό μου άρεσε κι εμένα πολύ. Για τη Eurovision ήταν ό,τι έπρεπε για πρωτιά. Δυνατός ρυθμός, πολύ καλή χορογραφία και τραγουδίστρια - ηφαίστειο! Αλλά βλέπεις, η Ουκρανία είχε ήδη κερδίσει πρωτιά, η Ρωσία όχι.

Δεν ξέρω αν είναι απλώς η αίσθησή μου ή αν μετράει περισσότερο η πρώτη εντύπωση, αλλά η Καλομοίρα μου άρεσε περισσότερο στον ημιτελικό παρά χθες. Εντάξει μην τρελαθούμε, το τραγούδι δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο. Ο,τι το ανέβασε ήταν η αύρα της Καλομοίρας.

Η δική μου πεντάδα περιελάμβανε: Ουκρανία, Αρμενία, Τουρκία, Σερβία και Πορτογαλία.



@kakaskimos: Kαι η Σουηδέζα είχε ...φωνή. Το πρόσωπο δεν είναι πρόβλημα, βάζεις ένα μαξιλάρι. :-p



@squarelogic: Της Ρωσίας όπως φαίνεται "ήρθε η ώρα της".
Ούτε κι εγώ ήθελα να κερδίσουμε, αλλά όχι επειδή δεν ήταν καλό το τραγούδι. Για όλα όσα αναφέρω στο ποστ. Δεν μου αρέσουν τα καραγκιοζιλίκια που θα ακολουθούσαν.
Για τη Γαλλία τι να πω; Ηθελε να διακωμωδήσει το θεσμό ή τον εαυτό της; Οι απόψεις της παρέας μου πάντως διίστανται. Αλλοι είπαν βλέπουν τον Γάλλο Πανούση, άλλοι πως είναι ένας εξευγενισμένος Ψινάκης.

kakaskimos said...

Τι μαξιλάρι. Αυτή είναι "3 bags ugly" ;-)

zizugataki said...

Ήμουν σίγουρη ότι εδώ θα διαβάσω την πιο πλήρη και σαφή περίληψη.
Τέλεια. Μήπως πρέπει να γράφεις στο ΟΝ-ΟFF;

gatti said...

@kakaskimos: Ελα, κακίες... Κανείς δεν είναι τέλειος...



@zizugataki: Aμα μου βρεις τον τρόπο, να γράψω γιατί όχι;

MenieK said...

Η ιδεά σου στη σωστή κατεύθυνση αλλά ως γνωστόν πάντα παραμονεύει ο Ψωμιάδης και κατακεραυνώνει τέτοιες διασπαστικές και ανθελληνικές κινήσεις... γι αυτό έγώ σου έχω την καλυτερότερη ιδέα...
Του χρόνου η Ταμτα, ή οποια(οσ)δήποτε εξ ανατολών ορμώμενος έλλην/ις... Πώς η νεαρή σκανδιναυή μετανάστις, ενεργοποίησε τα εξαρτημένα ανακλαστικά απάσης τη Σκανδιναυικής χερσονήσου, η οποία με τα δωδεκάρια της, μάς έβγαλε πρωταθλητές (οεο οεο οεο) κάποια έτη πριχού???? Ε. τώρα, θα μας δώσει τα δωδεκάρια της η πρώην ΕΣΣΔ και νύν κοινοπολιτεία (άτυπη, ή μη και έντυπη...)
Υ.Γ. Στο από πάνω ποστ θα απαντήσω κάποια στιγμή με περισσότερη διάθεση, γιατί με τις εξετάσεις και κάτι άλλες βλακείες, έχω χάσει και το κέφι και την έμπνευσή μου (ναι, ναι, έχω τέτοια, η γάβρα, έχω...)
Φιλάκια γάτα μου!!!

gatti said...

@meniek: Πες το ψέματα! Αυτή είναι η λύση. Δωδεκάρι είχαμε πάρει από τη Σουηδία τότε με την Παπαρίζου, και τώρα τίποτα. Από την άλλη πάλι, το ανατολικό μπλοκ έχει πάρει φόρα. Τη μία ήταν η Ουκρανία, τώρα η Ρωσία, παλαιότερα η Λετονία,
άμα το θελήσουν θα βγάλουν όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες με τη σειρά. Και με τις ευλογίες της ΕBU βέβαια που βλέπει να ανοίγεται μια τεράστια αγορά προς τα ανατολικά.

ΥΓ. Take your time για το μπασκετάκι. Αλλες οι ...βουλές οι δικές μου, άλλες της ομάδας μου. Εγώ ήθελα το 3-0, αλλά πλέον τα 4 παιχνίδια είναι σίγουρα.

ΥΓ1. Σιγά μην δεν είχες έμπνευση! Ευτυχώς η έμπνευση δεν έχει να κάνει με τη γαυροσύνη σου...

Φιλάκια γαυρίνα μου!