Monday, May 26, 2008

Αντε να τελειώνουμε

O,τι μπορούσε έκανε ο ακατονόμαστος για να μας βγάλει εκτός ρυθμού. Μια εβδομάδα έκανε να αποφασίσει αν θα κατέβει να παίξει στον τελικό ή αν θα αφήσει το Μαρούσι να παίξει αντ΄ αυτού. Και μ΄ αυτό που γράφω τώρα σκόντο του κάνω, γιατί η ουσία είναι ότι είδε κι έπαθε να το κερδίσει το Μαρουσάκι που ήταν Μαρουσάρα κι αν δεν ήταν και τυχερός στο τελευταίο παιχνίδι, τώρα θα έπαιζε με τον πανθηρώνιο.

Αλλο όμως το Μαρούσι κι άλλο η Πανάθα. Ρυθμό δεν είχαμε, είναι γεγονός. Τόσο καιρό μόνο με προπονήσεις, χαλαρώνεις. Είχαμε όμως "Σάρας". Και άμα έχεις Γιασικεβίτσιους έχεις και ένα εφτάποντο στα τελευταία λεπτά που "καίει" η μπάλα. Αμα έχεις Πρίντεζη χάνεις και βολή χάνεις και λέι απ. Αντε πάμε τώρα στο ΣΕΦ για το 2-0 για να γίνει το sweep στο ΟΑΚΑ και να φύγουμε μετά για μπάνια.

ΥΓ. Είδες Παναγιώτη που δεν χωράνε δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Τα είχαμε πει αυτά. Ηδη οι εφημερίδες σε παρομοιάζουν με τον "ξανθό". Ηδη έβγαλες το σακάκι. Κοίτα μην αρχίσεις να το δίνεις στους γκρίζους. Κοίτα μην κολλήσεις "γαυρίλα". Γιατί οι τελικοί θα έχουν πολλά ζόρια. Και δύσκολα θα κρατήσεις την ψυχραιμία σου. Και δυστυχώς ό,τι κι αν γίνει τελικά στη σειρά των τελικών, οι σχέσεις σου με κάποιους παίκτες στην Εθνική δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες...
ΥΓ1. Αγαπητέ μου Ζοτς, κοίτα να φέρεις κανα σέντερ θηρίο, γιατί με τον Σοφοκλή βελτιωμένο, δεν την παλεύεις του χρόνου κάτω από το καλάθι.

ΥΓ2. Καλά ρε, δε το βλέπετε ότι αυτά τα χρυσά νούμερα είναι σαν κηδειόσημα;

11 comments:

scarface said...

Προτιμώ αργά και βασανιστικά να πάει η σειρά στα πέντε ματς.

Και εκεί που θα νομίζουν οι γαύροι ότι υπάρχει ελπίδα να αποκατασταθεί η ισσοροπία.

kakaskimos said...

Δεν βλέπω να λες τίποτα για τους καραγκιόζηδες. Λείπω απο Ελλάδα και τα μαθαίνω απο αλλού ...

gatti said...

@scarface: Eγώ πάλι δεν θέλω να πάμε σε 5 τελικούς. Τους έχουμε κερδίσει με κάθε δυνατό τρόπο. Φέτος θέλω 3-0 και να τελειώνουμε.
Και ξέρεις γιατί το θέλω αυτό; Για να μην προλάβει να "φθαρεί" η σχέση του Γιαννάκη με τους διεθνείς. Αν πάμε σε πέντε αγώνες είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά στην Εθνική...



@kakaskimos: Ποιοι είναι οι καραγκιόζηδες και τι έμαθες από αλλού;
ΣΙΓΑ μην τα έμαθες από αλλού καλύτερα και πιο αντικειμενικά απ΄ ό,τι εδώ! :p

kakaskimos said...

Εμαθα ότι ο Παυλάκος αποκάλεσε τον Γιαννάκη απο τα μικρόφωνα καραγκιόζη. Η τα γράφουν λάθος?

gatti said...

@kakaskimos: Kατ΄ αρχήν δεν είναι Παυλάκος. Είναι Παυλάρας!
Ο Παυλάρας λοιπόν σε κάποια στιγμή που ο Γιαννάκης χτυπιόταν, διαμαρτυρόταν και πέταξε το σακάκι του, πήρε το μικρόφωνο και είπε κατά λέξη: "Φίλαθλοι, μην απαντάτε στις προκλήσεις του. Οι καραγκιόζηδες δεν έχουν θέση στο γήπεδο". Aν και δεν τον κατονόμασε, είναι σαφές πως αναφερόταν σ΄ αυτόν. Unfair όταν ο χαρακτηρισμός του αφορά τον άνθρωπο που ως αρχηγός του Παναθηναϊκού σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό και ως παίκτης και προπονητής της Εθνικής έχει φέρει
ευρωπαϊκούς τιτλους.
Αλλά κοίταξε τώρα να δεις μια διαφορά. Αυτός που χτυπιόταν το Σάββατο το βράδυ στο γήπεδο ΔΕΝ ήταν εκείνος ο Γιαννάκης. ΕΙΝΑΙ ο κακόπιστος σε κάθε διαιτητική απόφαση (τη στιγμή που ούτε καν οι γαυροφυλλάδες δεν τόλμησαν να μιλήσουν για διαιτησία) προπονητής του Ολυμπιακού. Και ως τέτοιος, με τη συμπεριφορά του το περασμένο Σάββατο, μάλλον πήγαινε γυρεύοντας για να ακούσει το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Γι΄ αυτό λέω τόσο καιρό ότι με την αποδοχή της πρότασης από τον Ολυμπιακό, χωρίς άμεση παραίτηση από την Εθνική ομάδα, θα πάψει να είναι στο απυρόβλητο και θα χάσει ό,τι με τόσο κόπο και αξία έχτισε τόσα χρόνια. Δεν με ευχαριστεί καθόλου αυτή η εξέλιξη. Για τον Γιαννάκη δεν τρελάθηκα ποτέ. Αλλά με τα χρόνια, κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμησή μου. Τώρα, άρχισα να ταλαντεύομαι. Δυστυχώς όχι μόνο εγώ.

Αλλά, ας πρόσεχε...

Μιμης Ζερβος said...

ενα σοβαρο άσο δε θα πάρει του χρόνου?θα σου πω εγω...καλομαθημένα ...

kakaskimos said...

Δυτυχώς είναι Παυλάκος, όπως ο άλλος είναι χοχος. Οταν αυτός και ο αδελφός του μπουκάρουν στο γήπεδο ή δεν κατεβάζουν την ομάδα (παλιότερα) για να διαμαρτηρυθούν για τους διαιτητές δεν μπορεί να αποκαλεί τον άλλο καραγκιόζη.
Προσπάθησε να το σκεφτείς ξεχνώντας ότι είσαι παναθηναϊκός.

irene said...

καλημέρες!!
έχεις πρόσκληση!

gatti said...

@μιμης ζερβος: Καλώς ήρθες. Ποιος να πάρει σοβαρό άσο του χρόνου; Ο γαύρος; Ε, ας πάρει λοιπόν. Κουράστηκα να βλέπω τόσο ανιαρό πρωτάθλημα, εγώ το ...καλομαθημένο...
:-)



@kakaskimos: Πρώτα μου ζητάς να σχολιάσω ένα συγκεκριμένο γεγονός και μετά γενικεύεις. Εννοείται πως δεν επικροτώ πολλά από όσα έχουν κάνει στην πορεία των χρόνων οι Γιαννακόπουλοι. Κι όχι μόνο δεν τα επικροτώ, αλλά τα κατακρίνω κιόλας. Στο θέμα του Γιαννάκη όμως το Σάββατο, όσο λάθος ήταν ο Παύλος, άλλο τόσο ήταν και ο Παναγιώτης. Μη σου πω και περισσότερο. Γιατί ο Παύλος αυτός είναι, τον ξέρουμε. Τον Γιαννάκη όμως δεν τον έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές.



@irene: Καλημέρα! Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Εννοείται ότι θα ανταποκριθώ.

Μιμης Ζερβος said...

έβηξες?

gatti said...

@μιμης ζερβος: Καλά πώς με άκουσες; Πάνω από το κομπιούτερ ήσουν; :-p