Monday, May 12, 2008

Kάνε κι εσύ μια φιέστα, μπορείς!


Τελικά το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να χαρακτηριστεί από το εξής τρίπτυχο: "Της φιέστας, της τεσσάρας και του χαρτιού". Φιέστα έκαναν όλοι ανεξαιρέτως. Ο χάρτινος πρωταθλητής, η ηθική πρωταθλήτρια και οι τρίτοι που τελικά ήρθαν δεύτεροι (οι πρώτοι που ήρθαν τρίτοι τι να πουν;) και αποχαιρέτησαν για μια ακόμα φορά την Λεωφόρο με νταούλια και βιολιά (μέχρι την επόμενη, ο Παυλάρας το είπε καθαρά, "έχω σχέδια για τη Λεωφόρο" - να χαρώ εγώ πολυμετοχικότητα!). Τεσσάρα έφαγαν επίσης όλοι. Ο γαύρος από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, εμείς από το γαύρο στο κύπελλο (φάγαμε και μία στο πρωτάθλημα από τον ΟΦΗ, αλλά οι ...οικογενειακές τεσσάρες δεν πιάνονται έτσι δεν είναι; - χου ρε!) και η ΑΕΚ για να πρωτοτυπήσει (γιατί τι ΑΕΚ θα ήταν διαφορετικά;) άρπαξε δύο στα πλέι οφ (από εμάς και τα αρειανά). Οσο για το χαρτί, γνωστά είναι αυτά μη τα ξαναλέμε, ο γαύρος είχε ένα σωρό πέτσινα, πήρε κι ένα χάρτινο και του χρόνου μπορεί να πάρει κι ένα κοκάλινο (αυτό κάπου το άκουσα, μπορεί και να το έχω ξαναγράψει, μου άρεσε όμως και το επαναλαμβάνω) ώστε να μπορέσει κι ο Χόχος να δείξει τα πέντε δάχτυλα (που είναι πολύ καλύτερα από τα τέσσερα) ρίχνοντας μια μεγαλοπρεπή μούντζα, το σήμα κατατεθέν του Ελληνα!
Κι έτσι συνεχίζουμε να περνάμε ωραία στο Ελλαδιστάν, μέχρι την επόμενη περιπέτεια. Οπως είπε και ο θείος που το κατέχει το ...σπορ, από εδώ και πέρα τη σκυτάλη παίρνουν οι αλήτες ρουφιάνοι. Το τι μεταγραφή έχει να γραφτεί στις φυλλάδες και να ακουστεί στα ραδιόφωνα δεν λέγεται. Ο χρυσός μήνας (εντάξει ...τρίμηνο) του ρεπόρτερ. Οσο για μας; Να μας έχει ο Θεός καλά πάντα ν΄ αρπαζόμαστε και να τσακωνόμαστε βρε!


ΥΓ. Αντίο Λεωφόρε της καρδιάς μας.

ΥΓ1. Και μετά απορούσα πώς τις έφαγε ο Γκαλίνοβιτς από τον Εκι. Εδώ το αρειανό τον έβαλε μέσα στα δίχτυα! Α ρε Μάριο, μόνο όψη έχεις τρομακτική!


ΥΓ2. Υπέγραψες με τις εμφανίσεις και τα γκολ σου τα πλέι οφ. Αλλά φτάνουν αυτά για να εξιλεωθείς βρε Κάρα;

ΥΓ3. Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο ή άδικο Νικόλα (Λυμπερόπουλε). Δεν ξέρω ούτε και γιατί έφυγες (σε φύγανε). Ενα ξέρω. Οτι σε έχω πάντα στην καρδιά μου.

ΥΓ4. Φοβερός και τρομερός Σκόρδας. Τρεις ατάκες από το χθεσινό ματς. Την πρώτη την έγραψαν όλες οι εφημερίδες τις άλλες δύο τις αλίευσα από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

* Για το συμβόλαιο του Μπάγεβιτς: "Τα συμβόλαια δεν είναι πλακάκια για να σπάνε!"
* Για το αν ανησυχoύν στον Αρη μήπως φύγει ο Μπάγεβιτς: "Για το μόνο που ανησυχούμε, είναι μη μας απατήσει η γυναίκα μας!"
* Για το ότι ο Μπάγεβιτς δεν ξεκαθαρίζει την θέση του με όλη αυτή την παραφιλολογία: "Και η μητέρα μου που είναι 80 χρόνων της αρέσει να τη λένε όμορφη!".


Οποιοι προσπαθήσουν να με κοροϊδέψουν,
καλύτερα να κάνουν την προσευχή τους!


Στεφανής: Τι διαβάζει ο μικρός;
Τζίγγερ: Πάντως όχι την "Πράσινη"!



Μας παίρνει ο φακός.


Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;


Πρέπει να το πήραν το πλάνο.


Πεσέιρο: Καλώς ήρθες!
Μπάγεβιτς: Να πας στο καλό!

Τότης: Μήπως να το σκεφτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αγοράσει μετοχές;
***
(Εναλλακτική, προσφορά του Δημήτρη Μαμαλούκα)
Τότης: Mη γυρίσεις, έρχεται ο Βγενόπουλος!


Κάποια χιλιόμετρα πιο μακριά...

Πώς σε λένε εσένα βρε παλικάρι; Πρώτη φορά σε βλέπω!


Τι δουλειά έχω εγώ εδώ πέρα;


Ηλί ηλί λαμά σαβαχθανί


Και μιας και βάλαμε τον trendy Alexis, κι ένα βιντεάκι bonus με έναν άλλο Alexis, emo αυτή τη φορά! Δεν είναι ανάγκη να το δείτε όλο, τα δύο πρώτα λεπτά αρκούν!







\

22 comments:

squarelogic said...

"Λαλίστατη" η σύνοψη του πρωταθληματος που εκανες και πολυ ταιριαστες οι λεζάντες στις φωτο.

Περι ΥΓ.2 εγώ το βλέπω λιγο αλλιώς:
ποσο καλυτερα έπαιξε ο Καρα (αλλα και ολη η ομαδα) όταν τη θεση της μιζέριας και του νοσηρού κλίματος των γνωστών "κύκλων" της ΠΑΕ πήρε η ελπιδα της αλλαγής νοοτροπιας,στόχων και ορίζοντος.
Δευτερευόντως δε.όταν έπαιξαν χωρίς το αποπνικτικό βαθμοθηρικό άγχος(παρά το οτι διεκδικούσαν τη 2η θέση,απο τη στιγμη που κι αυτη ακομα η ελκυστικοτητα της ηταν συζητησιμη για καποιους,το αγχος ηταν λιγοτερο).

Οι δηλώσεις του Λύμπε,τωρα ήταν αντιφατικες:
"Η αλαζονεία και ο εγωισμός πληρώνονται δυστυχώς. Δυστυχώς, βγήκαμε αληθινοί εγώ και οι συμπαίκτες μου όταν λέγαμε να μην συμμετάσχουμε στην παρωδία... είδαμε την ΑΕΚ να αντιμετωπίζεται σαν μικρή ομάδα."

Αλαζονεία και εγωισμο έδειξαν οι παικτες και διοικηση της ΑΕΚ οταν έμειναν στην φιέστα του ηθικου πρωταθλητή και δεν αντιμετώπισαν τα πλευ οφ σοβαρα.
Παρωδία δεν στοιχειοθετείται απο τα γεγονοτα των πλευ οφ,ουτε η ΑΕΚ έτυχε κακης διαιτητικης αντιμετώπισης.Οτι ο τροπος που εγιναν τα πλευ οφ(με τη μεταφορά των βαθμων του πρωταθληματος και την ελλειψη κινητρου για τους περαν του 2ου-3ου)δεν ηταν ο ενδεδειγμενος θα συμφωνησω,αλλά η ομάδα του ειχε προσυπογράψει το συγκεκρ.συστημα.Οποτε προς τι η αγανάκτηση κατα οποιουδηποτε άλλου πλην των ιδίων,που αυτοπαγιδεύτηκαν στον τιτλο του ηθικου πρωταθλητη?

Αυτα για το Νικολα,του οποίου το ήθος και το πείσμα πάντως ουδείς μπορει να αμφισβητήσει.
Καλη εβδομάδα!

Rizobreaker said...

Φοβερό ποστ gatti!! Μπράβο!!
Οι υποσημειώσεις σου στις φωτό τα σπάνεεε!!! ;-)

Χαίρομαι γιατί έστω και στο τέλος, η φετινή ομάδα της Πανάθας, αναγνωρίστηκε στα μάτια των οπαδών μας...

scarface said...

Πλήρες και κατατοπιστικότατο το ρεπορτάζ.

Η ηθική πρωταθλήτρια θα παίξει στο
ουέφα και το σεντονάκι θα το κουνήσει η Πανάθα.

Σε ότι αφορά το χάρτινο πρωταθλητή προβλέπετε να το ματώσει το σεντόνι και πάλι.


Ο Σώκρατες στη θέση του Ίβιτς θα προσλάβει δικηγόρο .

"Τι να τον κάνω τον τεχνικό διευθυντή, οι ενστάσεις δίνουν τα πρωταθλήματα"

Ντεμης said...

Χαχά! Θεϊκό κι αυτό το πποστ, αγαπητή Γαλή, ειδικά ο τίτλος! Να'σαι καλά, με έκανες και χαμογέλασα μεσ' στη στεναχώρια μου. Βρε τον πανοσιωλογιώτατο πατέρα Κωστένογλου, τι του κάνανε πάλι αυτοί οι παίκτες μας! Τετέλεσθαι!
Λυπάμαι που το λέω αλλά ακόμη κι ο Μπλάνκο, μόλις ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς του "κάθισε". Τον Λυμπερόπουλο κι εγώ τον αγαπώ πολύ, δεν ἐπρεπε μάλιστα να βγάλει εκτός των αλαζόνων εμάς τους οπαδούς. Τον τελευταίο μήνα τι λέγαμε στο ραδιούι και τι γράφαμε δαμαί στο ίντερνετ (και τι άδειες καρέκλες στην "έδρα" μας)....
Τωωωωώρα, μεταγραφές: για να δούμε, θα τον πάρουμε φέτος τον Cluyvert και τον Ιμπαγάσα που μας ξέφυγαν πέρυσι; (αστειεύκω σε, ολάν!)

mamma said...

Δεν με παίρνει να κάνω σχόλιο επί της ουσίας του ποστ [με είχες αλλά με έχασες γατί μου... εδώ δεν τέλειωσα το δημοτικό καλά καλά και βρέθηκα σε συμπόσιο διδακτόρων!]
Τι κάνεις; όλα καλά; τα γατιά;
Καλό απόγευμα:*

mamaloukas said...

Θεά!
Θεά!
όπως πάντα

λεζάντα με Τσιπράκι
Τότης: Μη γυρίσεις, έρχεται ο Βγενό!

gatti said...

@squarelogic: Εννοείται πως ισχύουν όλα αυτά που λες για τον Καραγκούνη και τους υπόλοιπους. Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μετά το "άνοιγμα" του Τζίγγερ, η έλλειψη άγχους, γιατί έτσι κι αλλιώς τρίτοι τερμάτισαν, χειρότερα δεν θα μπορούσαν (μη κοιτάς τι έγραφα, η διαφορά των βαθμών των δύο πρώτων από τον 3ο και 4ο ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να καλυφθεί εύκολα), αλλά σε ένα βαθμό και η σκέψη ότι πλέον όλοι κρίνονται σ΄ αυτά τα έξι παιχνίδια, έφερε την καλυτέρευση στην απόδοση της ομάδας και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Ωστόσο, τον Καραγκούνη ειδικά (γιατί σ΄ αυτόν αναφέρθηκα) δεν τον πήρες για να "τραβήξει" την ομάδα όταν πια όλοι σχεδόν οι στόχοι έχουν χαθεί. Τον πήρες για να οδηγήσει την ομάδα στην διάρκεια της κανονικής περιόδου. Κι εδώ βέβαια μπαίνει το θέμα του "ηγέτη", χαρακτηρισμός με τον οποίο τον βάφτισαν όσοι πανηγύριζαν για την επιστροφή του. Το έχω ξαναπεί, τον Γιωργάρα τον αγαπάω σαν ψυχάρα, σαν Παναθηναϊκό, αλλά μου τη δίνει αφάνταστα η συμπεριφορά του στο γήπεδο, οι τούμπες, οι διαμαρτυρίες και η
κλάψα του. Δεν νομίζω ότι αυτό το στιλ ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Στα πλέι οφ ήταν διαφορετικός. Εκλαψε λιγότερο, διαμαρτυρήθηκε λιγότερο (αν και το χούι εύκολα δεν κόβεται), έβαλε το εμείς πάνω από το εγώ (να διευκρινίσω ότι δεν πιστεύω ότι προτάσσει το εγώ επειδή είναι εγωιστής, αλλά επειδή αγαπάει την ομάδα και πιστεύει ότι αυτός θα κάνει το καλύτερο γι΄ αυτήν, αλλά τι να το κάνεις με την εικόνα που παρουσιάζει...) και ήταν περίπου όπως θέλω να τον βλέπω.

Για τον Λύμπε τώρα, τον πιο αγαπημένο μου παίκτη από την ομάδα της Ριζούπολης. Το ήθος για το οποίο μιλάς είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό το οποίο του αμφισβητήθηκε περισσότερο από το κάθε τι. Και αυτούς που το αμφισβήτησαν και προσπάθησαν να λερώσουν το όνομά του, δεν τούς συγχώρεσα, ούτε θα τους συγχωρήσω.
Αντιφατικές ήταν όντως οι δηλώσεις του γι΄ αυτό και έγραψα ότι δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή άδικο. Η ΑΕΚ όπως εύστοχα γράφεις αυτοεγκλωβίστηκε στον τίτλο της ηθικής πρωταθλήτριας. Ευθύνες έχουν όλοι τους. Από τον Ντέμη, τη διοίκηση και τον προπονητή, μέχρι τους παίκτες. Στις δηλώσεις του ο Λύμπε έβγαλε το προσωπικό του παράπονο. Αξιζε πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και δεν το κέρδισε. Πήγε στην ΑΕΚ και βλέπει να του το ξαναπαίρνει η "παράγκα". Το ξέσπασμα ήταν αναμενόμενο. Οπως συμβαίνει συνήθως στα ξεσπάσματα, κάπου έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε αντιφάσεις. Αν κάποιον έπρεπε βέβαια πρώτα απ΄ όλους να ψέξει ήταν τον εαυτό του, που δέχτηκε να πάρει μέρος σ΄ αυτή την "παρωδία" όπως αναφέρει, αφού δεν είχε πια ηθικό για να αγωνιστεί σ΄ αυτούς τους έξι εφιαλτικούς αγώνες. Εγώ όμως δεν παύω να τον αγαπάω και με τα λάθη του και δεν μου άρεσε καθόλου που τον είδα χθες σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση.



@rizobreaker: Σ΄ ευχαριστώ rizo μου για τα καλά σου λόγια.

Η Λεωφόρος ήταν χθες όπως έπρεπε να είναι σε κάθε αγώνα. Ομως, για το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε αναγνωριστεί όπως λες στα μάτια των οπαδών της μέχρι χθες, δεν φταίνε οι οπαδοί. ΄Η τουλάχιστον δεν φταίνε μόνο αυτοί...



@scarface: Eντάξει, ας μην τρελαινόμαστε κιόλας που θα παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (για τους ομίλους έχουμε δρόμο).
Ολα όσα λέγαμε πριν από τα πλέι οφ για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ομάδα που θα αρχίσει να παίζει μπάλα από τον Ιούλιο, εξακολουθούν να υφίστανται. Ομως, και μόνο η προσδοκία συμμετοχής στους ομίλους αξίζει τον κόπο.

Για τον γαύρο θα έχει ενδιαφέρον η επόμενη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτοί νομίζουν ότι επειδή έκαναν το πολυπόθητο διπλό θα είναι ...κάθε μέρα Πασχαλιά! Ασε που θα έχουμε ομορφιές. Οι παίκτες θα θέλουν να πάνε καλά στο γκλαμουράτο Τσάμπιονς Λιγκ κι ο πρόεδρας θα φωνάζει για το εγχώριο κατσαρόλι.

Για την ΑΕΚ πραγματικά λυπάμαι αλλά και εξοργίζομαι ταυτόχρονα. Λυπάμαι επειδή άξιζε το πρωτάθλημα και τελικά δεν θα παίξει ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ και εξοργίζομαι γιατί με την απόδοσή της στα πλέι οφ έδωσε το δικαίωμα στους γαύρους
(και σε πολλούς από τους δικούς μας οπαδούς για να λέμε την αλήθεια) να την ειρωνεύονται για όσες "κιτρινόμαυρες" δηλώσεις και πράξεις είχαν προηγηθεί.

Πολύ καλό αυτό με τον Χόχο. Σωστά, τι να τους κάνει τους τεχνικούς διευθυντές; Γερό νομικό τμήμα χρειάζεται μόνο!



@demis: Σ΄ ευχαριστώ Ντέμη μου, κι εσύ να είσαι καλά και μην στενοχωριέσαι για τη μπάλα (κοίτα ποιος μιλάει θα μου πεις!).
"Κάθισε" ο Μπλάνκο; Δεν ξέρω αν κάθισε ο Αργεντίνος ειδικά, αλλά όταν όλη ομάδα "σέρνεται" τι να σου κάνει κι αυτός;
Οσο για τον οπαδό, έτσι είναι πάντα ο οπαδός! Των άκρων. Η χαρά του από τη στενοχώρια είναι ένα τσιγάρο δρόμος.

Για τις μεταγραφές της ΑΕΚ έχω κι εγώ μεγάλη περιέργεια. Διάβασα για 10 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ. Αυτό είναι πραγματικό ποσό ή ευσεβείς πόθοι; Θα είναι κι ο Δώνης στον πάγκο που τον συμπαθώ και θέλω να δω με τι "εφόδια" θα ξεκινήσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.



@mamma: Δεν βαριέσαι mamma! Φάε και πιες στο ...συμπόσιο και άσε τους ...διδάκτορες να λένε τις παπαριές τους! Τα ίδια και τα ίδια λέμε άλλωστε, δεν χάνεις και τίποτα!

Καλά είμαι κι εγώ και τα γατιά. Εύχομαι να είσαι κι εσύ καλά!
Φιλάκια! :-***



@mamaloukas: Σ΄ ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. (Τέτοια λέγε μου και θα την ψωνίσω στο τέλος!).


Νομίζω πάντως πως η δική σου λεζάντα είναι πολύ πιο ταιριαστή από αυτή που έβαλα εγώ!

"ζαχαρούλα.." said...

πολύ καλή δουλειά gatti μου.... απίστευτο post!!!!!!!!!

συγχαρητήρια!!!!

καλή εβδομάδα!

gatti said...

@"ζαχαρούλα..": Σε ευχαριστώ πολύ ζαχαρούλα μου!

Καλή εβδομάδα και σε σένα!

Φιλιά! :-*

kakaskimos said...

Μα είναι δυνατόν να συμπαθείς τον Λύμπε? Ασυγχώρητο

irene said...

ας χαρούν κ κάποιοι γιατί εμείς , η φωτό τα λέει όλα..

κ ο Λύμπε είναι θεός..μια χαρά τα είπε.
πάντως εσείς θα έχετε γήπεδο κάποτε , εμείς μπα..

gatti said...

@kakaskimos: Λέγε ό,τι θες, λέγε... ;-)



@irene: Mη μου πικραίνεσαι, κύκλος είναι αυτά. Μια εγώ, μια εσύ (ποτέ ο γαύρος, αλλά τι να γίνει...).

Ο Λύμπε είναι αγαπημένος και ακόμα κι αν έκανε κάπου λάθος, συγχωρείται.

Για το γήπεδο μην παίρνεις και όρκο.
Αν αποκτήσουμε γήπεδο και εμείς και εσείς, ποιος θα συντηρεί το ΟΑΚΑ;
Αρκετοί "άσπροι ελέφαντες" έμειναν με τα μεγαλεία των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν συμφέρει να μείνει και το ΟΑΚΑ.

Librofilo said...

Ωραία τα γράφεις (as usual),μ'αρέσει και η κουβέντα σας και λέω να συμμετάσχω.
Επειδή μόνο τα της ΑΕΚ γνωρίζω και μ'ενδιαφέρουν,λίγες διευκρινίσεις γιά να καταλάβουν όλοι ορισμένα πράγματα που σε κάποιους δείχνουν ανεξήγητα.
1)Οι πάλιοσειρές της ομάδας (Δέλλας,Ζήκος,Λύμπε) "τρώνε" τον Φερέρ..Ο Ντέμης ακούγοντάς τους,ουσιαστικά τους παραδίδει την ομάδα
2)Οι ίδιοι κάνουν την σύνθεση σε κάθε ματς αφήνοντας τον πάτερ-Νικόλαο να βάλει ορισμένες προσωπικές πινελιές (τις οποίες η ομάδα πλήρωσε ακριβά με Χετάφε+Άρη).
3)Η "κάβλα" του Ριβάλντο παίρνει το ματς με τους γαύρους,ο ΠΑΟ αυτοκτονεί και το κλίμα αλλάζει
4)Το πρωτάθλημα τελειώνει όπως τελειώνει,και οι πάλιουρες του (1) πάνε στον Ντέμη και του λένε,εμείς δεν κατεβαίνουμε βάλε τους μικρούς.Οι μέτοχοι πιέζουν τον Ντέμη να κατεβάσει την ομάδα κανονικά όπως και ο πάτερ που θέλει να κάνει ηρωική έξοδο στο τέλος.Ο Δώνης(Π.Ίμβριος) δεν θέλει με τίποτα να παίζει προκριματικά (και ουσιαστικά να κρίνεται) μέσα στον Ιούλιο.Δεδομένης δε,της δυσμενούς έτσι κι αλλιώς κλήρωσης τον Αύγουστο (μόνο να δούμε ποιές ομάδες θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών ζαλιζόμαστε,Μπάρτσα,Μίλαν ή Φιορεντίνα,Γιούβε,Άρσεναλ,Λίβερπουλ κλπ),στο ΟΥΕΦΑ θα κατέληγε η ομάδα anyway.
5)Οι παίκτες "αναγκάζονται"να παίξουν με βαρειά καρδιά,μαλακίζονται με Πανιώνιο αλλά χώνουν 5 από κωλοφαρδία και πάνε στη Λεωφόρο γιά καφέ.Η αντιμετώπιση του ματς φαίνεται στη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟ.Ο Δέλλας σηκώνει το βλέφαρο και αναρωτιέται εάν αξίζει να πηδήξει γιά κεφαλιά,ο μυτόγκας στη φάση του ρίχνει ένα κεφάλι στο άλμα!!Εγώ αν ήμουν Παπαδόπουλος θα έπαιρνα το DVD να το στείλω στον Ζάχαβι να μου βρει ομάδα αμέσως.
Την βραδιά πριν το ματς με τον Άρη στην Θεσ/νίκη γίνεται της Πομπηίας στα δωμάτια ενώ οι εντολές της διοίκησης είναι σαφείς.Παίξτε μαλάκες όσο σας παίρνει,κρατάμε τη βαθμολογική διαφορά σε λογικά πλαίσια και στο τελευταίο ματς μαζεύουμε καμιά δεκάρα αλλά δεν το πολυχτυπάμε.
6)Το ματς στη Ν.Σμυρνη θα μπορούσε να ήταν στο πρώτο τέταρτο 2-0 και να γινότανε μετά μύλος η κατάσταση.Ευτυχώς που ισοφάρισε ο Πανιώνιος στο τέλος και γλυτώσαμε την αυριανή ταλαιπωρία.

Ο Λύμπε αφού έκανε το χειρότερό του πρωτάθλημα φέτος,ψιλοτσαντισμένος που δεν του επιτρέψανε την μεταγραφή στην σούπερ-ομάδα Νυρεμβέργη (πρώτο φαβορί γιά υποβιβασμό στη Γερμανία) και "σπασμένος" που είναι ο μόνος που παίζει αφού οι κολλητοί του (Δέλλας,Ζήκος) αράζουνε στις πισίνες του βγήκε και τα έχωσε σε άψογη Καλαματιανή προφορά.Το ωραίο είναι ότι οι εφημερίδες παίρνουνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του.Μα ο άνθρωπος θέλει να μείνει ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του,είναι σαφές.Ελπίζει σε κάνα γκολάκι με την Εθνική,μπας και τσιμπήσει κάνα κατοσταρικάκι παραπάνω στο συμβόλαιο του.Ότι χρειάζεται στην καινούρια ΑΕΚ του Ίμβριου είναι πασιφανές αλλά επειδή είναι συναισθηματικός τύπος εξαρτάται από την προσέγγιση που θα του κάνουνε.
Ο Ντέμης έτσι κι αλλιώς είναι τελειωμένος από τα διοικητικά,εάν κάτσει κάνα χρόνο το πολύ ακόμα οπότε θα αρχίσει να παίρνει αποστάσεις,δεν νομίζω να ασχοληθεί με το θέμα Λύμπε,άσε που οι δυό τους τα έχουν σπάσει.Προτιμάει να κρατήσει τον Ρίμπο πάντως παρά τον Λύμπε...

Ελπίζω να σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ιστορία,συγγνώμη γιά το "σεντόνι".Εσείς στον Παναθηναϊκό θα δείτε ενδιαφέροντα πράγματα από την επόμενη εβδομάδα.Το team προπονητής+τεχνικός διευθυντής μπορεί να είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και εκρηκτικό (θυμηθείτε αυτή την κουβέντα),χα,χα...Προσωπικά δεν εύχομαι να κάτσει έτσι αλλά και σαν πείραμα θα έχει πλάκα.
Τα σέβη μου αγαπητή

gatti said...

@librofilo: Aγαπητέ μου libro καλώς όρισες στην ποδοσφαιροκουβέντα μας.
Τα της ΑΕΚ βέβαια εγώ δεν τα κατέχω τόσο καλά, οπότε καλά κάνεις και διευκρινίζεις κάποια πράγματα.
Η κατάσταση στην ομάδα σου έτσι κι αλλιώς είναι περίεργη. Μιλάς για τις "παλιοσειρές" που είχαν λόγο στα αποδυτήρια και λες πως τους άκουσε ο Ντέμης στο θέμα Φερέρ (εδώ που τα λέμε όμως και ο Δον έκανε ανεξήγητες επιλογές σε πολλά παιχνίδια).
Ομως, και η θέση του Ντέμη είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη μέσα στην ομάδα. Πραγματικά αναρωτιέμαι ποια διαφορετική στάση θα μπορούσε να κρατήσει απέναντι στους παλιούς του συμπαίκτες. Θα μπορούσε να αποστασιοποιηθεί εντελώς και να το παίξει πρόεδρος, αλλά πόσο καλύτερο θα ήταν αυτό; Εξίσου δύσκολη ήταν και η θέση του Κωστένογλου που ανέλαβε να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά". Κλίκες από όσο έχω καταλάβει υπήρχαν πάντα στην ομάδα τα τελευταία χρόνια (μήπως στην δική μας δεν υπήρχαν;) και εννοείται πως όπου υπάρχουν κλίκες δεν υπάρχει υγεία.

Το μεγαλύτερο λάθος του Ντέμη ήταν επικοινωνιακό. Θεωρώντας πως τα πάντα έχουν τελειώσει βγήκε και έκανε την περιβόητη συνέντευξη Τύπου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αποτυχία (έτσι τη βάφτισε).
Και έδωσε έτσι "πάτημα" στους αντιπάλους να τον κατηγορήσουν και να τον ειρωνευτούν (θυμάσαι πόσα είπε ο Κόκκαλης)όταν η αποτυχία έγινε πραγματικότητα.

Για τα πλέι οφ έχω ξεκάθαρη γνώμη:
* είτε κρατάς την πίκρα σου μέσα σου, αφού δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι άλλωστε, δεν κάνεις καμία φιέστα και μπαίνεις με τα μπούνια στα πλέι οφ παίζοντας τη μπάλα σου και αποδεικνύοντας ότι όντως άξιζες το πρωτάθλημα,
* είτε κατεβάζεις αναπληρωματικούς, αδιαφορώντας για το τελικό αποτέλεσμα και διακωμωδώντας τον θεσμό χωρίς όμως να έχεις το φόβο να χρεωθείς τη ρετσινιά της "ανικανότητας" και της κατάρρευσης των επιχειρημάτων σου για το ότι αξίζεις το πρωτάθλημα εσύ και όχι ο χάρτινος πρωταθλητής.

Συμφωνώ πως ο Δώνης δεν θα ήθελε να μπλέξει στην περιπέτεια των προκριματικών, περιπέτεια με αβέβαιο έως άδοξο (με βάση τις ομάδες που θα μετέχουν στα προκριματικά του Αυγούστου όπως λες κι εσύ) τέλος. Ο Δώνης βέβαια δεν θα ήθελε - λογικά - ούτε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια, γιατί τότε ο πήχης θα ήταν εξαιρετικά ψηλά για να τον (ξανα)φτάσει στην πρώτη του σεζόν στη νέα του ομάδα.

Ο Ριβάλντο όσο μεγάλος παίκτης κι αν είναι (και μιλώντας για τα ελληνικά δεδομένα, γιατί σε άλλο πρωτάθλημα στην ηλικία του δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί) δεν νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει άλλο στην ΑΕΚ και απορώ που γίνεται προσπάθεια για να τον κρατήσετε. Το πάθος του να δώσει απαντήσεις στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν μόνο καλό δεν θα κάνει στην ΑΕΚ, χώρια που θα κρατήσει μια θέση στην 11άδα που θα είναι πολύτιμη στην προσπάθεια της ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική, αφού εκτιμώ πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι
πιο δυνατό (και μαθηματικά να το δεις, οι "αιώνιοι" δύσκολα θα ξαναπαρουσιάσουν θέαμα σαν το φετινό).


Τώρα για τον Λύμπε, ίσως να μην μπορώ να τον δω αντικειμενικά γιατί του είχα πάντα αδυναμία. Ξέρω ότι έκανε και συνεχίζει να κάνει λάθη, με ξένισε το ξέσπασμά του, αλλά κάπου τον καταλαβαίνω. Ο Λύμπε άργησε να κάνει το βήμα που έκαναν οι υπόλοιποι (να φύγει έξω όταν διαλύθηκε η ομάδα της Ριζούπολης) και όταν πια αποφάσισε το αποφάσισε (πέρσι με τη Νυρεμβέργη) ήταν αργά, δεν του "έκατσε" και έτσι όλη τη σεζόν "έβραζε στο ζουμί" του και η ΑΕΚ είχε μια "ωρολογιακή βόμβα" μέσα στους κόλπους της. Είναι ευτύχημα μάλιστα που "εξερράγη" τώρα και όχι νωρίτερα.

Οσο για μας, πες μου τώρα ότι θα αποκτήσουμε δίδυμο βατραχοπρίγκιπα - λιάκου για να πω πια ότι τα έχω δει όλα σ΄ αυτή την ομάδα! Και κοίτα τώρα την αντίφαση: Ενώ τον Ιβιτς τον συμπαθούσα σαν παίκτη μου είναι περισσότερο οδυνηρό να τον δω στην ομάδα απ΄ ό,τι τον Μπάγεβιτς που γενικά μου είναι αντιπαθής.

Kαλό σου απόγευμα καλέ μου Iibro
και να γράφεις συχνότερα τέτοια σεντόνια για τη μπάλα.
Σου πάει!
:-)

kakaskimos said...

Τι να πω. Μετά την αποκάλυψη βόμβα για τον Λυμπε έρχεται η συμπάθεια για τον Λιάκο. Βέβαια είσαι Παναθηναϊκός, οπότε εξηγείται. Πίστευες ότι με τον Λιάκο δεν θα παίρναμε ποτέ πρωτάθλημα :p

gatti said...

@kakaskimos: Για τον Λύμπε δεν είναι βόμβα! Τι πιο λογικό να τον συμπαθώ, έχει παίξει στην ομάδα μου και δεν ήθελα να φύγει.

Για τον Λιάκο, επίσης δεν είναι εντελώς παράξενο, αφού γενικά συμπαθώ τους Σέρβους, τους Γιουγκοσλάβους γενικότερα (μου έχει μείνει από το μπάσκετ).

Και πού να σου πω δηλαδή πως συμπαθούσα και τον Τζιοβάνι, που είναι και Βραζιλιάνος (και δεν τους πάω τους Βραζιλιάνους όπως ξέρεις...).

:-p

kakaskimos said...

Θα πρέπει να προσέξεις τα γούστα σου. Και οι δύο (Λιάκος και Τζιοβάνι) ήταν αγαπημένοι του χόχου. Αλλιώς θα είχαν πάρει πόδι με τη συμπεριφορά τους, μέσα κι έξω απο το γήπεδο.
Κι έστω αυτοί έκαναν και καμμιά ωραία προσπάθεια (αραιά και που, για να μην τους ματιάσουμε). Ο Λύμπε τι έκανε και τον αγάπησες? Κλαιγόταν απο τότε, κι έβριζε το κατεστημένο, το οποίο δεν πρόλαβε για λίγο. Κακή επιλογή

Librofilo said...

Τόπιασες Γάτα με τα όλα σου..Λόγω προσωπικής σχέσης με τον Λιάκο δεν μπορώ να μιλήσω,απλά να σου πω,ότι δεν δίνω πάνω από 30% να κάτσει αυτό το σενάριο.Δεν ενδείκνυται γιά πολλούς και διάφορους λόγους,εκ των οποίων ο κυριότερος είναι οι προσωπικότητες των ανδρών.Πάντως πάρτο αλλιώς με τον Λιάκουρα,είναι σπαθί και τίμιος-μέχρι μαλακίας.
Αυτά που λες γιά τα play-offs είναι σωστά,αλλά μη ξεχνάς ότι ο Ντέμης δεν είναι ιδιοκτήτης,μέτοχος είναι.
Επίσης δίκιο έχεις γιά το "επικοινωνιακό" λάθος αλλά δεν υπήρξε αποτυχία.Η ομάδα πρώτη τερμάτισε,το λάθος ήταν ότι δεν κυνήγησαν την υπόθεση της Καλαμαριάς από την αρχή.
Γιά τον Ριβάλντο,συμφωνώ αλλά εκεί που σέρνεται και είναι απών,κάνει μία ενέργεια και μένεις άφωνος.Γιά τους "εραστές της μπάλλας" καμμιά φορά αρκούνε κάτι τέτοια.Από τη στιγμή που έγινε η κίνηση πέρυσι το καλοκαίρι και ήρθε στην ομάδα,δεν τον διώχνεις,περιμένεις να δεις τι θα αποφασίσει,αν και τον βλέπω τελείως "σπασμένο" γιά να συνεχίσει στην Ελλάδα.
Διαφωνώ ότι θα παρουσιαστούν καλύτεροι ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ του χρόνου.Γιά τον ΠΑΟ δεν ξέρω,αλλά γιά τον ΟΣΦΠ χλωμό το βλέπω.Τα ίδια χάλια είναι όλοι τους εδώ και τρία χρόνια,δεν βλέπω μεγάλες διαφορές από χρόνο σε χρόνο.Τι θα αλλάξει τώρα?Έλληνες παίχτες δεν υπάρχουν (άσε που είναι εξαιρετικά ακριβοί,δες πόσα ζητάνε γιά τον Χριστοδουλόπουλο που δύο ματς στη σειρά δεν έχει παίξει)και σοβαροί ξένοι δεν έρχονται,οπότε?

gatti said...

@kakaskimos: Από την στιγμή που σιχαίνομαι το μακράν πιο αγαπημένο παιδί του Χόχου, τον Καστίγιο, δεν χρειάζεται να προσέξω κάτι.

Οσο για τον Λύμπε, πού να σου εξηγώ και τι μπορείς να καταλάβεις εσύ, ένας γαύρος...

gatti said...

@librofilo: Δεν χρειάζεται να πάρω κάτι αλλιώς με τον Λιάκουρα, αφού όπως εξήγησα και στον kakaskimos μου είναι συμπαθής. Θα με ξένιζε όμως να τον δω στον Παναθηναϊκό. Κι εγώ νομίζω ότι θα ήταν εκρηκτική μια τέτοια συνεργασία, εξάλλου για τον Ιβιτς νομίζω ότι το καλύτερο θα είναι να φτιάξει μια δική του εταιρία και να φέρνει παίκτες. Την αγορά την γνωρίζει, έξυπνος είναι, καλύτερα μόνος του παρά να εξαρτάται από τον κάθε Χόχο. Α, επίσης, ουδέποτε αμφισβήτησα την τιμιότητά του, θυμάμαι μάλιστα και τότε που "χώρισε" με την ΑΕΚ, πως είχαν να λένε για το πόσο έντιμος υπήρξε.

Αποτυχία είναι το γεγονός ότι τερματίζει η ομάδα πρώτη και δεν καταφέρνει όχι μόνο να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά ούτε καν να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ. Με αυτή την έννοια, του αποτελέσματος, το έγραψα.

Αν μπορούσε κάποιος να εγγυηθεί πως οι άλλοι δύο δεν θα ενισχυθούν και δεν θα παρουσιαστούν καλύτεροι, τότε ναι, ο Ριβάλντο θα είναι χρήσιμος γιατί πραγματικά με μια ενέργειά του μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι. Αν όμως οι "αιώνιοι" ενισχυθούν, η παρουσία του θα είναι επιζήμια. Θα μαζέψει γύρω του όλους τους Λάτιν, θα δείχνει δημόσια τη δυσαρέσκειά του όταν κάτι δεν του αρέσει, δεν θα μπορεί να έχει, λόγω ηλικίας, μια στάνταρ απόδοση σε όλα τα παιχνίδια και τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ και θα είναι απρόβλεπτος όταν θυμώσει. Εντάξει, να περιμένεις να δεις τι θα αποφασίσει, αλλά να τον παρακαλέσεις να μείνει (όπως διάβασα ότι έκανε ο Ντέμης) είναι νομίζω λάθος.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα παρουσιαστούν βελτιωμένοι οι "αιώνιοι". Ισως βέβαια να είμαι υπερβολικά αισιόδοξη για την ομάδα μου λόγω του "ανοίγματος" του Τζίγγερ και της ελπίδα που αυτή δημιούργησε. Αλλά μην ξεχνάς πως και η ΑΕΚ χρειάζεται γενναίες κινήσεις για να παρουσιαστεί δυνατή τη νέα σεζόν, είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν, κάποια "άχρηστα" συμβόλαια (πχ. Αρουαμπαρένα) από τα οποία πρέπει να απαλλαγεί και δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι εύκολα.

ΥΓ. Ανάλογη με τον Ριβάλντο "τροχοπέδη" είναι για τον γαύρο ο Τζόρτζεβιτς. Αν δεν γίνει κάτι ούτε τη νέα χρονιά για τη συγκεκριμένη θέση, τότε και στο λιμάνι θα έχουν προβλήματα. Αλλά βέβαια εκεί, "καθαρίζει" ο Χόχος.

Alexandros said...

Λίγο μπερδεμένα τα είπε ο Λύμπε. Λογικό , η ψυχολογική φόρτιση ήταν μεγάλη. Εγώ πάντως , ότι μπούρδες και να λένε , είμαι με τους παίκτες. Αυτοί είναι οι προταγωνιστές , αυτούς πρέπει να ακούμε , να αγαπάμε , να συμπομνούμε , να αντιπαθούμε και όχι να βρίζουμε. Όλοι οι άλλοι και ειδικά οι δημοσιογράφοι καλά θα κάνουν να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του αθλήματος

gatti said...

@alexandros: O Λύμπε κάπου έχασε τη μπάλα. Κι εγώ όμως τον δικαιολογώ και όχι μόνο επειδή τον συμπαθώ. Εχει το δίκιο του σε μεγάλο βαθμό, τον πνίγει και το παράπονο και θόλωσε. Βεβαίως και οι παίκτες πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές, χωρίς αυτούς δεν υπάρχει παιχνίδι. Αλλά βλέπεις υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι κάποιοι παράγοντες και κάποιοι διαιτητές που την έχουν δει ...πριμαντόνες και θέλουν να τους κλέψουν την δόξα.