Friday, July 4, 2008

Ενα μπλογκοπαίχνιδο από το ...μέλλον


O Rizobreaker με κάλεσε στο δεύτερο μπλογκοπαίχνιδο της εβδομάδας που αφορά τον κόσμο της φαντασίας. Μου ζητά να περιγράψω σε 10 προτάσεις πώς φαντάζομαι ότι μπορεί να είναι η ζωή σε 50 χρόνια. Ας παραβλέψω το γεγονός ότι μου κάνει ...πλάκα γιατί σε 50 χρόνια ακόμα κι αν η ιατρική έχει κάνει αλματώδη βήματα και ο μέσος όρος ζωής έχει ανεβεί αισθητά οι πιθανότητες να βρίσκομαι εν τόπω ...χλοερώ είναι πολύ περισσότερες απ' ό,τι να ζω και ας προσπαθήσω να σκεφτώ πώς μπορεί να είναι η ζωή, παρόλο που φαντάζομαι ότι θα είναι αισθητά πιο βαρετή και ανούσια για την ανθρωπότητα, στην περίπτωση ενδεχόμενης ...απουσίας μου!

Ο Rizo στη δική του συμμετοχή οραματίζεται έναν κόσμο πολύ πιο δίκαιο για τους ανθρώπους, χωρίς ρατσισμό, χωρίς πείνα, με δωρεάν παιδεία και πολύ καλή ιατρική περίθαλψη. Λυπάμαι που δεν συμφωνώ μαζί του, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι ο κόσμος θα είναι χειρότερος απ' ό,τι τον γνωρίζουμε σήμερα, ιδιαίτερα αν δεν κάνουμε άμεσα κάτι γι' αυτό. Προβλέπω να γίνονται πόλεμοι για το νερό, να υπάρχουν τεράστιες αποξηραμένες εκτάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται,


υπάρχει το ενδεχόμενο το νεράκι μας να καταντήσει ακόμα και ...μουσειακό είδος.


Οι συνθήκες ζωής για τους πολλούς θα είναι χειρότερες απ' ό,τι σήμερα. Πιθανολογώ πως οι "προνομιούχοι" θα ζουν σε πόλεις υπερσύγχρονες και προφυλαγμένες από κάθε τι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Θα υπάρχουν τείχη που θα προστατεύουν τις πόλεις τους, ενώ οι πολλοί και φτωχοί θα ζουν σε κάποιου είδους γκέτο, σαν αυτά που η Μάργκαρετ Ατγουντ περιγράφει στο "Ορυξ και Κρέικ" ως "οχλοπόλεις". Μήπως άλλωστε δεν το ζούμε ήδη αυτό;

Ας αφήσω όμως στην άκρη τις απαισιόδοξες σκέψεις και ας παραθέσω τις δικές μου 10 προτάσεις (εντάξει, δεν είναι ακριβώς προτάσεις...) για το πώς φαντάζομαι τη ζωή σε 50 χρόνια.


1) Οι πλαστικές επεμβάσεις θα είναι επεμβάσεις ρουτίνας. Οι άνθρωποι θα μπορούν μ' αυτές να δείχνουν ακόμα και 30 χρόνια πιο νέοι από την πραγματική τους ηλικία. Παράλληλα, βέβαια θα έχει προχωρήσει και η ιατρική στους υπόλοιπους τομείς. Μπορεί ο καρκίνος να θεραπεύεται πλήρως. Σε 50 χρόνια άλλωστε το "παιχνίδι" θα παίζεται με τους ιούς. Αυτοί θα είναι η πραγματική μάστιγα, που θα εξολοθρεύει τον κόσμο.


2) Τα αυτοκίνητα θα είναι εξελιγμένα και πιθανότατα θα κινούνται με κάποια άλλη μορφή ενέργειας, ίσως ηλιακή.


θα κυκλοφορούν σε πολλές εκδοχές και μεγέθη και θα ικανοποιούν όλα τα γούστα.

3) Οι υποθαλάσσιες πόλεις δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνουν πραγματικότητα, τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα, αλλά εγχειρήματα σίγουρα θα υπάρξουν μέσα σε ένα χρονικό ορίζοντα 50 χρόνων. Γιατί όχι; Αλλωστε ήδη υπάρχουν υποβρύχια εργαστήρια στα οποία οι επιστήμονες παραμένουν για αρκετές ημέρες χωρίς να χρειαστεί να ανεβούν στην επιφάνεια ούτε μια φορά. Σε ένα τέτοιο υποβρύχιο εργαστήριο - σπίτι που υπάρχει στη Φλόριντα, το "Aquarius" όσοι έχουν μείνει αναφέρουν ότι για όλο το χρονικό διάστημα που έμειναν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ένοιωσαν μια περίεργη ευφορία, σα να έχουν πιει μερικά ποτηράκια κρασί. Λέγεται ότι αυτό οφείλεται στο συνδυασμό αζώτου - οξυγόνου. Δεν ακούγεται άσχημα. Οποιος δουλεύει εκεί θα είναι σίγουρα κεφάτος!


4) Το Ιντερνετ θα είναι περισσότερο εξελιγμένο απ' ό,τι το γνωρίζουμε σήμερα. Θα βρίσκεται παντού και πάντα. Δεν θα χρειάζεται καλώδια και ποντίκια. Θα λειτουργεί και με την αφή.


Οσο για τον "Γκούγκλη" αυτός θα υπάρχει ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων. Θα αγγίζεις και θα μαθαίνεις πώς πρέπει να πας πού ανά πάσα στιγμή.


5) Οι εφημερίδες δεν θα έχουν εξαφανιστεί. Θα έχουν όμως αλλάξει μορφή. Θα έχουν εκτός από κείμενα και φωτογραφίες, ήχο και κινούμενη εικόνα. Δεν αποκλείεται δε να μπορούν να ανανεώνουν την ύλη τους online όπως συμβαίνει τώρα στο Ιντερνετ. Mπορεί για παράδειγμα να διαθέτουν ένα πλαίσιο όπως το παρακάτω που να λειτουργεί σαν modem. Kαι μόλις τοποθετηθεί το χαρτί μέσα σ' αυτό να γίνεται η σύνδεση. Αλλωστε τότε το Ιντερνετ θα υπάρχει παντού στην ατμόσφαιρα. Μπορεί επίσης να μην υπάρχουν πολλές εφημερίδες, αλλά ένας τεράστιος δημοσιογραφικός οργανισμός που να σου φέρνει στο χαρτί τις ειδήσεις για τις οποίες έχεις πληρώσει, ώστε να έχεις πρόσβαση. Η εφημερίδα μπορεί να γίνεται πολιτική, οικονομική, αθλητική, ακόμα και συλλογική, δημοσιεύοντας αποκλειστικά τα νέα της ομάδας σου.
Εχετε δει το Minority Report; Οταν ο Τομ Κρουζ έχει περάσει στην ...παρανομία, οι εφημερίδες αλλάζουν επί τόπου πρώτο θέμα, ένα Breaking News εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα και δίνεται η είδηση για τον "φυγά" Κρουζ που καταζητείται.



6) Για το σεξ τι να πω; Εδώ ο κόσμος βαριέται να πηδήξει στην εποχή μας, θα το κάνει σε 50 χρόνια; Πιθανότατα θα είναι πολύ κουρασμένος και βαριεστημένος για να σπαταλήσει ενέργεια οπότε δύο πιθανότητες υπάρχουν. Τα sex-robots που θα μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο, ακόμα και διαστροφές, ενώ θα υπάρχει και η λύση της εικονικής πραγματικότητας όπου μέσω ηλεκτροδίων θα συνδέεσαι με ένα μηχάνημα και θα έρχεσαι σε οργασμό χωρίς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου ...δαχτυλάκι!


7) Δεν αποκλείεται τα πρώτα τουριστικά ταξίδια στο διάστημα να έχουν γίνει πραγματικότητα. Ενδεχομένως όχι με το ...συνωστισμό που παρατηρεί κανείς στην "Ολική επαναφορά", αλλά εκείνοι που θα έχουν χρήματα, ίσως να μπορούν να ταξιδέψουν στο διάστημα και να διαμείνουν σε κάποια διαστημική βάση. Με τον καιρό θα έρθουν και τα space-hotel.



8) Τα ρούχα όπως τα γνωρίζουμε ενδεχομένως να αποτελούν παρελθόν. Αντίο Chanel, Louis Vuitton και Gucci. Η ταχύτητα, η θερμοκρασία, το κλίμα, οι συνθήκες εργασίας, θα έχουν υποχρεώσει τους ανθρώπους να φορούν ρούχα και παπούτσια πρακτικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα μόλις τα φοράς να αποκτούν την κατάλληλη θερμοκρασία, έτσι ώστε να μην κρυώνεις και να μην ζεσταίνεσαι. Είναι πιθανό να μην υπάρχουν καν υφάσματα με την μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα και να είναι φτιαγμένα από άλλο υλικό που ακόμα δεν μας είναι γνωστό.


9) Το κλίμα θα έχει αλλάξει δραματικά, οι πάγοι θα λιώσουν, θα ανεβεί η στάθμη του νερού και πολλές πόλεις από αυτές που γνωρίζουμε θα έχουν καλυφθεί από νερό. Ισως η Βενετία, και οι Κάτω Χώρες να μην έχουν τη μορφή με την οποία τις γνωρίζουμε σήμερα (δεν θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν καν!)


10) Tα σπίτια σε 50 χρόνια θα είναι όλα φτιαγμένα από μέταλλο και γυαλί, πλήρως αυτοματοποιημένα, με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους όπου θα τοποθετούνται τα πράγματα όταν δεν χρησιμοποιούνται, ώστε να μην σπαταλά κάποιος πολύ χρόνο σε καθάρισμα. Δεν θα χρειάζονται βιβλία, cd ή dvd αφού οι περισσότεροι θα έχουν πρόσβαση σε μεγάλες τράπεζες πληροφοριών, μουσικής και ταινιών και θα πληκτρολογούν ανά πάσα στιγμή αυτό που θέλουν να ακούσουν, ή να δουν. Θα ζούμε στην εποχή της πρόσβασης, εκεί όπου πραγματικά φτωχός δεν θα είναι αυτός που δεν θα έχει χρήματα, αλλά αυτός που δεν θα έχει πρόσβαση σε διάφορα αγαθά (ήδη το ζούμε ΚΑΙ αυτό με τα κινητά, τη nova κ.λπ.).



Πολλά βέβαια από τα παραπάνω ενδεχόμενα μπορεί να χρειαστούν πολύ περισσότερο από 50 χρόνια για να γίνουν πραγματικότητα. Ομως, είναι τόσο αλματώδης η πρόοδος και τόσο δραματική η αλλαγή στη ζωή μας την τελευταία δεκαετία που δεν αποκλείεται αυτά που θεωρητικά θα συμβούν σε περίπου έναν ή δύο αιώνες από τώρα, να συμβούν τελικά πολύ νωρίτερα.

Το δικό μου "απωθημένο", πάντως, αυτό που πραγματικά θα στενοχωρηθώ που δεν θα το ζήσω είναι η διακτίνιση. Μια τεχνολογία που θα έλυνε μονομιάς όλα τα προβλήματα μεταφοράς. Τέρμα το μποτιλιάρισμα, τέρμα οι συγκοινωνίες, τέρμα η ταλαιπωρία. Εννοείται πως αναφέρομαι στην διακτίνιση όπως την έχουμε δει μέσα από το "Startrek" και όχι η εφιαλτική εκδοχή της "Μύγας".



ΥΓ. Ξέρω, βλέπω πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας...


Προσκαλώ να παίξουν, αν έχουν κέφι, το παιχνιδάκι ο Alexandros, o Nτέμης, ο x-oyranoy, o scarface και o squarelogic. Και πάντα εννοείται όποιος άλλος ακόμα έχει διάθεση.

27 comments:

zouk said...

Και εγω δυστηχως ολα μαυρα τα βλεπω στο μελλον και γι αυτο δεν θελω να τα πολυσκεφτομαι.

Αμα οντως σου αρεσουν τα επιστημονικης φαντασιας,θα σου ξαναπροτινα να δεις στο μελλον καποια στιγμη το Battlestar Galactica.

Καληνυστα.

gatti said...

Τι κάνεις εσύ τέτοια ώρα ξύπνιος; (καλά εγώ έτσι κι αλλιώς είμαι νυχτερινός τύπος).

Ε ναι, τι να δεις για να είσαι αισιόδοξος; Μαύρη μαυρίλα. Ισως το μόνο αισιόδοξο να είναι που μπορεί να μη τα ...προλάβουμε τα άσχημα!

Aν μου αρέσουν λέει! Τρελαίνομαι!
Δεν με βλέπω να το γλιτώνω, θα το δω κι αυτό...

Καλημέρα :))

zouk said...

Απ οτι φαινεται και εγω νυχτερινος τυπος ειμαι.Βασικα ειδα 2 επεισοδια απο το Carnivale και μου εχουν μεινει τα δυο τελευταια.Θα ποσταρω το σχετικο μου πορισμα για την σειρα στο Lost in Translation μολις την τελειωσω.

Θα πω και εγω καλημερα τετοια ωρα που εχει παει :-P

gatti said...

Αντε περιμένω να διαβάσω το πόρισμα. Μάλλον θα ενδιαφέρει και την mango tango η γνώμη σου.

Τελικά με βλέπω να την βγάζω μπροστά στην οθόνη βλέποντας σειρές τη μισή μου άδεια...

Ε ναι, επιβάλλεται να πεις καλημέρα :-p
(η νύστα δεν λέει να έρθει και έχω και πρωινό ξύπνημα γιατί θα έχω μαστόρους. Σαν ζόμπι θα είμαι...).

zouk said...

Να βαλεις τους μαστορους να σου φτιαξουν καφε.

gatti said...

Δεν είναι κακή ιδέα...

:)

Alexandros said...

Φοβερή σειρά το Carnivale! Το δυστύχημα είναι ότι την έκοψαν. Ίσως η κορυφαία σειρά από πλευράς σκηνοθεσίας. Με πάμπολλα εξωτερικά πλάνα , φοβερές ερμηνείες και πολύ μυστήριο. Την θεωρώ πολύ καλύτερη από το Lost.

Gatti , αυτό το παιχνίδι είναι αντικειμενικά το πιο δύσκολο. Πότε πρόλαβες και τα σκέφτηκες όλα αυτά;

Την καλημέρα μου!

gatti said...

@alexandros: Nα κι άλλος ένας φαν του Carnivale. Ωστε σου αρέσει κι εσένα πιο πολύ από το Lost; Τα έλεγε η mambo tango σε κάποια ποστ παρακάτω και ...παρεξηγήθηκαν με τον zouk. Είχατε δεν είχατε με βάλατε πάλι στην πρίζα να ψάχνω και να βλέπω σειρές.

Το αντικειμενικά δύσκολο ήταν να βρω φωτογραφίες που να ταιριάζουν σ' αυτά που είχα σκοπό να γράψω. Δεν τα σκέφτηκα τώρα, με απασχολούν χρόνια. Γι' αυτό και ενθουσιάζομαι με ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Δεν σου κρύβω ότι με πιάνει το παράπονο που - λογικά - δεν θα τα προλάβω...

Καλημέρα κι από εδώ!

Ντεμης said...

Ο κόσμος που περγράφεις, αγαπητή Gatti, είναι κυριολεκτικά εφιαλτικός και καθόλου δεν θα ήθελα να ζω σε αυτόν. Κόσμος χωρίς βιβλιοπωλεία και δισκάδικα να χάνεσαι με τις ώρες, χωρίς παλαιά σπίτια και χωριά και άγρα φύση.... Χωρίς τα φαγητά που ξέρω και τα ρούχα τα παραδοσιακά (ήδη όλοι ντυνόμαστε άθλια και πανομοιότυπα, πήγα σ' ένα γάμο Σάββατο βραδιάτικα κι οι μισοί - και οι οι μισές μη σου πω - είχαν έρθει με τζην και πουκαμισάκια ανοιχτά - εγώ θα τους είχα πετάξει έξω!).
Επειδή κι εγώ ακριβώς έτσι φαντάζομαι τον κόσμο μας (εγώ προβλέπω και την κατάργηση της Θρησκείας, των χωρών, του αθλητισμού, την σοβαρής μουσικής....) δεν θα ήθελα να παίξω αυτό το μπλογκοπαίχνιδο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση, μήπως θα μπορούσα να παίξω στο προηγούμενο;

gatti said...

@ντέμης: Είναι πραγματικά εφιαλτικός για όσους αγαπούν την τέχνη, την φύση, τα βιβλία... Φαντάζεσαι πόσο flat θα ήταν ένας κόσμος χωρίς κουλτούρα, χωρίς παραδόσεις; Κι όμως για κάποιους άλλους είναι περισσότερο ελκυστικός, αφού τα πάντα θα είναι αυτοματοποιημένα και κατά συνέπεια πιο εύκολα. Κι ας είναι όλα πλαστικά.

Φυσικά και μπορείς να παίξεις στο προηγούμενο. Μου φαίνεται ότι στο ...casting απέτυχα οικτρά... Προσκάλεσα έναν άνθρωπο της τέχνης να γράψει για την τεχνολογία... Μάλλον θα έμεινα περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε στο ...Aquarius και μέθυσα...

zouk said...

@Alexandros:Δεν θα συμφωνησω καθολου μαζι σου.Αν και δεν ηθελα να μπω σε μια διαδικασια συγκρισης των 2 σειρων αναγκαζομαι.Θεωρω πολυ καλυτερη την σκηνοθεσια του Lost.Και τα δυο εχουν παρα πολλα εξωτερικα πλανα.Ερμηνιες εχουν και τα δυο πολυ καλες.Μυστηριο νομιζω οτι κερδιζει κατα κρατος το Lost διοτι δεν εχει υπαρξει σειρα με περισσοτερη συζητηση και θεωριες στον πλανητη για το τι συμβαινει με καποια πραγματα.Αυτο που λειπει απο το Carnivale ειναι η πρωτοτυπια.Ειναι σαν να βλεπεις ενα καλο θριλερ με πραγματα ομως παρομοια,που τα εχεις ξαναδει.Θυμιζει στα αλοκοτα και την ατμοσφαιρα που εχει και την ταινια Mulholland Dr(Οδός Μαλχόλαντ).Ειναι μια καλη σειρα αλλα βρισκω λογικο οτι την εκοψαν, γιατι δεν θα μπορουσε να παει πιο μακρυα και αυτο νομιζω δειχνει και κατι.Ειναι βασικο το οτι η σειρα δεν με εχει κανει να ξαναδω ενα επεισοδιο μολις τελειωσε επειδη ειχα παθει την πλακα μου.Στο Lost εχω δει καποια αρκετες φορες γιατι μου εχει καποια πραγματα κρυμενα και γινονται τοσα που με εχουν συγκλονισει.Δεν θελω να δωσω πιο συγκεκριμενα παραδειγματα γιατι καποιοι μπορει να μην εχουν δει τις σειρες.Εγω και το Battlestar Galactica θεωρω οτι ειναι καλυτερη σειρα απο το Carnivale,βεβαια γουστα ειναι αυτα.Θα μπορουσα να γραφω για μερες οποτε το κοβω εδω.

Sorry gatti,παλι για σειρες γραφω,αλλα δεν γινοταν αλλιως.Αμα δεις το Carnivale,θα ηθελα πολυ να διαβασω την γνωμη σου.

irene said...

ωραία ανάρτηση!
γιατί να μην τα προλάβεις;; εδω το δικό μου κινητό είναι αφής ήδη!!
η διακτινηση γαμάτη , τέρμα το ψάξιμο για πάρκινγκ!! αυτό με τις εφημερίδες με φρικαρει λίγο , θέλω την εφημεριδα μου χάρτινη ρε παιδί μου..

φανατική του lost ! αλλα δεν την γνωρίζω carnivale ;; λες να αρχσω το downloading..

Είδωλο said...

Fully noted, I will answer asap.

zouk said...

@irene:Αρχισε γρηγορα το Downloading,δες το και εσυ και μετα πες την γνωμη σου,γιατι δεν ξερω τι γινεται.Δεν περιμενα οτι καποιος που εχει δει και τα 2,θεωρει καλυτερο το Carnivale.Ισως αμα εχει δει πρωτα το Carnivale και μετα το Lost,να εχει δεθει μαζι του.Ισως να συμβαινει και σε εμενα αυτο που εχω δει πρωτα το Lost.Μην φανταστεις οτι εχουν καποια σχεση μεταξυ τους.Καμια σχεση το ενα με το αλλο.Αλλες εποχες,αλλα πραγματα.

Εκτος ομαδας και ο Μαντζιος.

gatti said...

@zouk: Σώνει και καλά θα με ...σύρετε να το παρακολουθήσω για να σχηματίσω γνώμη. Μη δείτε άνθρωπο να θέλει να περάσει τις διακοπές του χαλαρά. Εκεί με το τηλεχειριστήριο (ή το ποντίκι) στο χέρι μπροστά σε μια οθόνη, με θέλετε! (Τραβάτε με κι ας κλαίω...) :-p

ΥΓ. Αλλη μια σωστή κίνηση με τον Μάντζιο. Στις αποδεσμεύσεις έχουν πετύχει διάνα. Στις αφίξεις δεν ξέρω τι θα γίνει...



@irene: Επειδή γλυκιά μου θα έχουμε πάνω κάτω καμιά 20ετία διαφορά ηλικίας. Kι αν ζω όταν γίνουν, το πιθανότερο θα είναι να έχω κανα Αλτσχάιμερ (εδώ το βλέπω ήδη να έρχεται...), οπότε δεν θα αντιλαμβάνομαι τις αλλαγές.

Καλά, μη το δένεις και κόμπο ότι η εφημερίδα δεν θα είναι χάρτινη. Υποθέσεις κάνω εγώ, μπορεί να λέω και βλακείες. Η διακτίνιση είναι όντως γαμάτη, θα μπορείς να πηγαίνεις όπου θέλεις όποτε θέλεις. Χλιδή!

Αντε μπες κι εσύ στο τριπάκι για το Carnevale, να γίνουμε πολλοί!



@x-oyranoy: Kαλώς τον! Περιμένω με ενδιαφέρον την δική σου οπτική!

Alexandros said...

@zouk

Το Lost το πρωτοείδα πριν 4 χρόνια στη nova. Μετά άρχισα να το κατεβάζω και να το βλέπω στο pc.
Στην αρχή είχα πάθει πλάκα με την πρωτοτυπία της σειράς. Μετά , όταν άρχισαν τα πολλά supernatural φαινόμενα , ξενέρωσα αρκετά. Τώρα το βλέπω μόνο και μόνο από περιέργεια. Περιμένω να δω που θα καταλήξει.

Το carnivale από την άλλη είναι μία σειρά αριστούργημα. Ο τρόπος που σε μεταφέρει στην εποχή του '20 , ο νάνος , το καρναβάλι , οι χαρακτήρες , οι σκηνοθεσία , οι διαφορετικές ιστορίες που πλέκονται στην πορεία , τι να πω... Ο ορισμός της αξιόλογης τηλεοπτικής σειράς.

zouk said...

@alexandros:Σε καταλαβαινω,απλα εχουμε διαφορετικα γουστα.
Παντως και το Carnivale εχει supernatural.Απλα το Lost το εχει παει πιο περα.Εμενα μου αρεσει αυτο,αλλιως θα ηταν κατι συνηθισμενο.

scarface said...

Πολύ ωραία τα περιγράφεις αν και αυτά που περιγράφεις δεν είναι καθόλου ωραία.

Μένω στη περιγραφή λοιπόν, και την επόμενη εβδομάδα θα ανταποκριθώ στη πρόσκληση

Ντεμης said...

Καλέ ποιος είναι ο "άνθρωπος της Τέχνης"; Εγιώ; Μη κακό κόρη, ένας κάφρος νεοέλληνας είμαι, όπως οι περισσότεροι. Εγώ μάλιστα χειρότερος, αφού και τα λίγα έντεχνα που ακούω ή τα μουσεία που επισκέπτομαι, τα κρύβω γιατί ντρέπομαι! Τι να πω στον φίλο μου τον ταξιτζή; Ότι ψες βράδυ ήμουν στο Ηρώδειο στην συναυλία της Renée Fleming; Θα με κοιτάξει σαν εξωγήϊνο και θα με ρωτήσει αν η Ρενέ είναι DJ (δεν είναι!)

coachp said...

Πολύ απαισιόδοξη είσαι ρε γαττί...
Σε πενήντα χρόνια, δηλαδή δεν θα βλέπει ο κόσμος μπάλα? Της πουτάνας θα γίνεται, στο λέω. Το αμερικάνικο πρωτάθλημα θα έχει γίνει απο τα κορυφαία δυστυχώς...

gatti said...

@scarface: Εντάξει μη τα παίρνεις και μετρητοίς αυτά που γράφω, μπορεί να μη γίνει τίποτα από αυτά.

Θα περιμένω να δω πώς τα βλέπεις εσύ.



@ντέμης: Zωγράφος δεν είσαι; Είσαι άνθρωπος της τέχνης πάει και τελείωσε! Και μη μου τα γυρίζεις τώρα! Μπορεί να τα κρύβεις, αλλά και τα έντεχνα ακούς και τα μουσεία επισκέπτεσαι.
Μα στον ταξιτζή θα πεις κι εσύ ότι πήγες στο Ηρώδειο;



coachp: Παράλειψή μου που δεν ασχολήθηκα με τα αθλητικά. Επρεπε να προσθέσω ότι σε 50 χρόνια ο γαύρος θα παίζει στην ΕΠΣ Πειραιά.

ΥΓ. Μαγκιά με τα υστερόγραφα ε; Το ήξερα ότι μπορείς να επέμβεις στο wordpress δεν περίμενα όμως να το κάνεις. Αυτό συνιστά επέμβαση στο κείμενο του σχολιαστή! Σαν δεν ντρέπεσαι! :-p
YΓ1. Εστω κι έτσι όμως φαίνεται ότι είναι υστερόγραφα!

coachp said...

Εγώ και να ντρέπομαι? Για κάποιον άλλο θα λες, αλλιώς θα μπερδεύεσαι... Ξεχνάς οτι στο 80% των κειμένων σου αναφέρεις τις λέξεις αλήτες-ρουφιάνοι όταν μιλάς για δημοσιογράφους? Οτι σπέρνεις, θερίζεις έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιούλα μου.

gatti said...

@coachp: Το "αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Μόνο εγώ το χρησιμοποιώ; Είναι κάτι σαν ...κοσμητικό!

ΥΓ. Εγώ κάνω πλάκα και εσύ απαντάς σοβαρά...

coachp said...

Και εγώ κάνω πλάκα ρεεεεεεεεεεε!
Και ασε τα υστερογραφα μην μπω και στα δικά σου κείμενα και σου τα αλλάξω... Το εκανα και στους αρειανούς, δεν μασάω!

gatti said...

@coachp: Aφού κάνεις πλάκα, εντάξει...
Σιγά μη μπεις και στα δικά μου κείμενα! Αυτά γίνονται μόνο στο wordpress.
Ναι, το έκανες στους αρειανούς και έμεινες χωρίς σχόλια από δαύτους!
Μεγάλη μαγκιά! :-p

mamma said...

Ουάου!
Τι έμπνευση είναι αυτή; Και τι ολοκληρωμένη παρουσίαση!
Πάντα με ξαφνιάζεις γάτα μου:)
Να πω ότι θα ήθελα να δω τον κόσμο που περιγράφεις έτσι για το γαμώτο.

gatti said...

@mamma: Kι εγώ θα το ήθελα mamma μου, αλλά χλωμό το κόβω...