Saturday, July 5, 2008

Φλουρί κωνσταντινάτο

"Σας πήραμε σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο! Μας πήρατε μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο!". Κάπως έτσι μοιάζει η κόντρα του ακατονόμαστου με την ομάδα μου για τα μάτια του ...Ανατολάκη τζούνιορ. Τεράστια τα πρωτοσέλιδα για την νίκη του γαύρου που πήρε τον παιχταρά που ...έφτυσε τον βάζελο και πήγε στο λιμάνι της καρδιάς του. Μάλιστα. Κι εγώ τώρα γιατί έχω την εντύπωση ότι αν δεν απέσυρε ο Παναθηναϊκός την πρότασή του ο γαύρος ακόμα θα πάλευε να κάνει την κίνηση που θα ρεφάριζε τη σφαλιάρα στην υπόθεση Ντούσερ και ο Αβραάμ θα έκανε το μετέωρο βήμα του ...πελαργού;

Θα μου πεις, μήπως τα λες αυτά γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια; Μήπως προσπαθείς να απαξιώσεις έναν παίκτη που θα αποθέωνες αν τον έπαιρνε η ομάδα σου; Οσοι διαβάζουν αυτά που γράφω εδώ μέσα, ξέρουν πολύ καλά πως τον συγκεκριμένο παίκτη δεν τον ήθελα. Για τους δικούς μου λόγους βέβαια, καθόλου ποδοσφαιρικούς, απλά γιατί δεν μου αρέσει η φάτσα του. Eχω όμως την εντύπωση ότι και η ομάδα μου δεν πολυκαιγόταν για πάρτη του. Γιατί αν καιγόταν θα τον έπαιρνε. Είναι βέβαιο. Τέλος πάντων, το παλικάρι στο γαύρο ήθελε να πάει εκεί πήγε με γεια του με χαρά του. Και αν είναι καλός ή όχι θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Οπως στο γήπεδο θα φανεί αν άξιζε τα (πολύ παραπάνω από την αξία του) λεφτά του. Οπως στο γήπεδο θα φανεί αν τα άξιζε (τα επίσης πολύ παραπάνω από την αξία του) κι ο Λάζαρος. Μπορεί ο ένας να πετάει και ο άλλος να σέρνεται. Μπορεί να πετάνε και οι δύο. Μπορεί να σέρνονται και οι δύο. Τα έχουν αυτά οι μεταγραφές. Λαχεία είναι. Αλλοτε κληρώνουν και άλλοτε όχι. Ασε που ένας παίκτης μπορεί να ζωγραφίζει σε μια ομάδα και να πατώσει σε μια άλλη. Θα ξεχάσω εγώ το Μπατσινίλα (πού τον ξέθαψα τώρα κι αυτόν...) που γάζωνε στον Εθνικό και όταν τον πήραμε εμείς ψάχναμε να τον βρούμε στο γήπεδο;

Αντε να ηρεμήσουνε λίγο κι οι γαύροι γιατί κοντεύανε να πάθουνε αποπληξία όλο αυτό τον καιρό. Κι όσο δεν ερχόντουσαν τα καλά μαντάτα από την Ισπανία και δεν κάνανε και μια ελληνική μεταγραφή τόσο τους ζώνανε τα φίδια. Αχρηστο τον ανεβάζανε τον Χρυσικόπουλο, άχρηστο τον κατεβάζανε. Λες και φταίει αυτός αν δεν κλείνει μια μεταγραφή. Ρε σεις, πάρτε το απόφαση. Στην Ελλάδα οι μεγάλοι παίκτες εύκολα δεν έρχονται. Είναι νεκροταφείο για τα όποια σχέδιά τους. Θα έρθουν αν είναι να συμπληρώσουν ένσημα ή αν κάποιος τους τα σκάσει χοντρά. Και ο θείος απ΄ ό,τι φαίνεται δεν σκοπεύει να τα χώσει χοντρά φέτος. Μη κοιτάς που τα έσκασε για τον Αβραάμ. Εδώ ήταν θέμα εγωισμού. Ποιος είναι σου λέει ο Πατέρας και μπήκε φουριόζος και θέλει να μας πάρει τα πρωτεία; Και προκειμένου να κουλάρουνε λίγο οι γαύροι τον έφερε τον Αβραάμ στο λιμάνι. Τώρα θα τους έχει ήσυχους για λίγο καιρό να κάνει κι αυτός τα μπάνια του. Αφού το ξέρει ότι όπως θέλει τους χορεύει!

Εμείς τώρα από αποδεσμεύσεις πάμε καλά. Για τις αφίξεις δεν ξέρω τι γίνεται. Μαζί με τον βασιλιά της γκάφας και τον Παπ φεύγει κι ο Μάντζιος. Για τον Βαγγελάκη τώρα στενοχωρήθηκα κομμάτι. Γιατί δεν ήταν ούτε αντιπαθητικός σαν τον Μόρις, ούτε καβαλημένο καλάμι σαν τον Παπαδόπουλο. Και αθλητικά προσόντα είχε. Αλλά βρε παλικάρι μου, τόσα χρόνια κι εσύ κάνε μια προσπάθεια. Δείξε μια τόση δα βελτίωση! Στασιμότητα, στασιμότητα, στασιμότητα. Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε να βρει το δρόμο του κάπου αλλού γιατί είναι και καλό παιδί. Στο ξεσκαρτάρισμα της ντουλάπας που λες καλά τα πάει η ομάδα. Στην αγορά της νέας κολεξιόν είναι που κολλάει. Τόσες επιδείξεις μόδας παρακολουθεί κι ακόμα να καταλήξει στα συνολάκια που θέλει να αγοράσει. Αλλα είναι ακριβά, άλλα πέφτουν μικρά, άλλα παραείναι μεγάλα, άλλα είναι πολύ μοντέρνα, άλλα παραείναι κλασικά. Ε, αποφασίστε ρε λέμε, πλησιάζουν οι διακοπές και πρέπει να έχω ολοκληρωμένη άποψη!

ΥΓ. Ρουκάβινα και Γκαμπριέλ καλοί μου ακούγονται, αλλά με εκείνον τον Πεγεράνο τι γίνεται; Ακόμα;
ΥΓ1. Δύο κεντρικούς θέλουμε όχι έναν, το έχετε υπόψη σας, έτσι;
ΥΓ2. Καλά, την Μπράις Φεγγάρω τι την φέρατε για δοκιμές; Για να μας θυμίζει τον Μόρις;
ΥΓ3. Ρε αλήτες ρουφιάνοι, κάτω τα χέρια από τον Δώνη!
ΥΓ4. Εκανε "πρώτη" ο ΠΑΟΚ και μαζευτήκανε 15.000 νοματαίοι. Αυτός είναι λαός!
ΥΓ5. Πρόβλημα στους προσαγωγούς λέει ο Μπελούτσι που αν κάνει εγχείρηση θα μείνει ενάμισι μήνα έξω; Καλά το ίδιο πρόβλημα δεν είχε και στο τέλος της σεζόν; Ρε άμα είναι να πάρεις σαπάκι το παίρνεις με 100 χιλιάρικα, δεν χρειάζεται να δώσεις κάπου 7 μύρια ευρώπουλα!
ΥΓ6. Αλλα δέκα κιλά πρέπει να χάσει ο Νούνιες; Ρε το φουκαρά...
ΥΓ7. Bήτα Εθνική χωρίς Κούγια και Αναστό είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι!
ΥΓ8. (άσχετο - μπασκετικό) Χώρισε ο Σάρας; Κρίμα το βιντεάκι και όσα έγραψα για το καλό του γούστο!
ΥΓ9. Χωρίς λόγο. Απλά για να την ...σπάσω στον coachp!

38 comments:

zouk said...

Για αμυντικο σαν τον Αβρααμ ηταν παρα πολλα τα λεφτα και καλα εκαναν και αποσυρθηκαν απο την μεταγραφη.Το μονο καλο που θα ειχε αυτη η μεταγραφη κατα την γνωμη μου,ειναι οτι ηταν ετοιμος για 11αδα.Δεν πειραζει,μπορουν να παρουν κατι καλυτερο.

gatti said...

Οπως ξέρεις από την αρχή δεν τον ήθελα. Μάλλον ανακουφίστηκα που πήγε στο γαύρο. Το θέμα είναι να πάρουμε δυο - και όχι έναν - καλούς παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση. Και άνετα μπορούμε να βρούμε παίκτες έτοιμους για 11άδα.

zouk said...

Ναι,2 θελουμε,απλα αυτος ο ενας θα ηθελα να ειναι ο Πεγερανο.Δεν ξερω γιατι αλλα μου εχει κολλησει αυτος ο παιχτης και η μεταγραφη εχει γινει σαν σειρα μυστηριου με ατελειωτες ανατροπες.

gatti said...

E λοιπόν το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με μένα! Δεν ξέρω γιατί μου έχει καθίσει τόσο πολύ ο Πεγεράνο. Αυτόν θα στενοχωρηθώ αν τον χάσουμε!

coachp said...

Σας έχει κολλήσει ο Πεγεράνο, διότι έχει ποδοσφαιρικό όνομα, ποδοσφαιρική φάτσα, ποδοσφαιρική παιδεία για την θέση που αγωνίζεται, και θέλετε επιγόντως αμυντικό. Τι σου είναι η πουτάνα η ψυχολογία...

Οσο για τον Αβραάμ, εντάξει 2,5 είναι πολλά, αλλα 1,8 και εγώ θα τον κοστολογούσα. Κι αφού άρχεισα και γίνονταν παζάρι, λογικό τα 2,5... Είναι τσαμπουκάς και μπορεί να πάιξει και με κοντρα ψυχπλογία. Πολύ σημαντικό αυτό αφού είναι και έλληνας. Οσο για την φάτσα του, γιατί όλοι οι βάζελοι μου λένε συνέχεια το ίδιο. Απο την φάτσα τους διαλέγετε εσείς ρε? Μπράβο, σωστότατο κριτίριο, συγχαρητήρια...

kakaskimos said...

coach
Οι παναθηναϊκίνες με ένα τρόπο διαλέγουν παίκτες και άντρες :p

zouk said...

Τι ηθελα και μιλησα για Παγερανο.Παλι δειχνει να χαλαει η μεταγραφη.Βεβαια αυτο εχει γινει αρκετες φορες οποτε μεχρι να γινει οριστικο ας περιμενουμε.Εναλακτικη λυση λεει ο Μεχια της Μουρθια και πρωην της Ρεαλ.Η αληθεια ειναι πως δεν τον θυμαμαι και πολυ αυτον τον παιχτη,αλλα για να εχει παιξει και στην Ρεαλ,κατι θα λεει.Ειναι απο τα φυτωρια της.

Οι Παναθηναικινες εχουν γουστο.:-P

coachp said...

Ναι, ναι έχουν γούστο... Καήκατε και εσείς ε? Λογικό, με την ζέστη που επικρατεί... Δηλαδή, οι γαυρίνες δεν έχον γούστο? Ασε που εγώ δεν μιλάω για γυναίκες, αλλα για το σύνολο του κόσμπου του ΠΑΟ που μιλάνε για κωλόφατσα. Για αυτό σας λένε Σέξυ Βαζέλα!

ΖΟΟΚ, δίκιο έχεις, για να έπαιξε στη Ρεάλ... Σαν τον Ραούλ Μπράβο ένα πράμα, θα σας βγεί παιχταράς και εσάς!

don Quixote said...

thelo na po gia ton matziopou les oti den exei kavalisei kanena kalami...gia rota kai stin platia sti nea smirni...alla to palikeri kserei poli mpala krima mporouse na ginei oreo paixtaki.kali sinexeia opou paei

o avraam einai ontos anatolakis jr kai exoun dikio osi vazeloi den theloun oute na ton vlepoun(kai ego mazi)

aytos o kroatis pistevo oti tha vgei paixtoura, gia na doume

o pellerano mou thimizei poli ton tsirilo tis aek stin kopsia. alla einai argentino kai center back diskolo na min einai kalos

zouk said...

@coachp:Και μονο που εχουν γινει Παναθηναικινες,εχουν γουστο,απλα πραγματα.

Ο Ραουλ Μπραβο δεν ειναι κακος παιχτης,εμενα μου αρεσει.Για αλλους λογους δεν επαιξε φετος.Ιατρικους,αφου το ιατρικο τιμ δεν τον πιστευε και νομιζε οτι το παιζει τραυματιας και τελικα οντως πονουσε και ειχε προβλημα.Απο εκει και περα δεν ξερω αν του εκλεψε καμια την καρδια.χαχαχαχα.
Οποτε το αν θα βγει ενας παιχτης ειναι σχετικο.
Το οτι ο Μεχια ηταν στην Ρεαλ δεν εχει καμια σχεση με το οτι ηταν και ο Μπραβο.
Ο Αντωνιου και ο Χενκ πιστευω πως ξερουν αν αξιζει.

gatti said...

@coachp: Nαι, συμφωνώ ότι περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα. Μήπως άλλωστε τον ξέρει κανείς στην πραγματικότητα; Ο,τι ακούμε και ό,τι διαβάζουμε. Αλλά είναι όντως ποδοσφαιρόφατσα! Κι όπως λες κι εσύ θέλουμε επειγόντως αμυντικό. Φαντάζομαι ότι τον θέλει επειγόντως και ο Τεν Κάτε.

Ναι ρε η φάτσα του Aβραάμ μας τη σπάει. Δεν το βλέπεις κι εσύ ότι με τέτοια φάτσα το λιμάνι του ταίριαζε καλύτερα; Κι αφού εκεί γούσταρε να παίξει, καλά έκανε και πήγε.




@kakaskimos: :-ppp



@zouk: To πιο πιθανό είναι αυτοί εκεί πέρα να παίζουνε παιχνίδια. Εχουν καταλάβει πόσο πολύ τον θέλουμε και κάνουν ό,τι μπορούν για να δείξουν ότι είναι δύσκολο και ότι υπάρχουν κι άλλοι μνηστήρες. Το κακό είναι ότι άμα χαλάσει όποιον και να φέρουν αν δεν είναι τρανταχτό όνομα, θα μου χαλάσουν την ψυχολογία.
Καλά το ότι είναι από την Ρεάλ δεν είναι κριτήριο, έχει μαζέψει παλτά και παλτά στους κόλπους της κατά καιρούς...

Βεβαίως έχουν γούστο! ;-))



@coachp: Tι βιάζεσαι ρε κόουτς; Στον kakaskimos απευθυνόταν ο zouk και μιλούσε για λογαριασμό μου. Ε είναι κωλόφατσα πώς να το κάνουμε; Αφού είναι φτυστός ο Ανατολάκης δεν μπορεί να μην είναι κωλόφατσα! Αλλά υπάρχει Θεός και όπως έγραψα παραπάνω πήγε εκεί που του ταιριάζει να παίζει.

Αυτές τις ...παπαριές περί σέξυ βαζέλας μόνο εσένα έχω ακούσει να τις λες. :-p

E ο Ραούλ Μπράβο δεν είναι τόσο κακός παίκτης (όχι βέβαια ότι είναι και κανας παικταράς). Αλλά τον ρούφηξε η μοντέλα, πού να βρει δυνάμεις για μπάλα.

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, ο Οσκαρ Γκονζάλες είναι ομορφούλης. Θα υπάρχει και ένας ωραίος παίκτης ανάμεσα στις σκατόφατσες...

ΥΓ1. Υπάρχουν τρία ήδη κωλόφατσας που ευδοκίμησαν στον γαύρο και δεν μπορώ να τις βλέπω μπροστά μου: Γεωργάτος, Ανατολάκης, Καστίγιο. Εσχάτως (από πέρυσι δηλαδή), προστέθηκε και ο Αντζας.

kakaskimos said...

gatti δεν θες να καταλάβεις ότι ο Αβραάμ (και ο Ισαάκ) πάνε εκεί που θα βρουν ομορφιά. Δηλαδή χρήμα. Και ο Ολυμπιακός του έδινε περισσότερα.
Και ο Παναθηναϊκός μπορεί να άλλαξε, αλλά δεν το έχει αποδείξει ακόμα.
Αρα γιατί ένας παίκτης που έχει τη δυνατότητα να πάει στον ΘΡΥΛΟ, να θέλει να πάει στον (τα τελευταία χρόνια) θρήνο?

gatti said...

@don quixote: Καλώς ήρθες. Δεν ξέρω τι κάνει στις εκτός γηπέδου συναναστροφές του ο Μάντζιος. Εκεί μπορεί να είχε καβαλήσει τεράστιο καλάμι. Μέσα στο γήπεδο σε μας δεν το έδειχνε αυτό. Ούτε στις επαφές του με οπαδούς του Παναθηναϊκού είχε τουπέ. Αλλά δυστυχώς δεν έδειχνε και βελτίωση. Κρίμα γιατί κι εγώ τον θεωρώ καλό παίκτη.


Ετσι είναι με τον Αβραάμ και γι' αυτό νομίζω ότι ελάχιστοι στενοχωρήθηκαν που πήγε στο γαύρο. Επειτα να μην τρελαθούμε κιόλας, ο Λάζαρος μαζί με τον Νίνη θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για τον Αβραάμ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κι αυτό βέβαια είναι άσχετο με την εξέλιξη που θα έχει στο μέλλον ο καθένας τους.

Για τον Ρουκάβινα πιστεύω κι εγώ ότι είναι πολύ καλή περίπτωση και στενοχωριέμαι που δεν είχα δει εκείνο το παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων που μας είχε βάλει δύο γκολ γιατί τότε θα είχα άποψη γι' αυτόν.

Ο Πεγεράνο όντως μοιάζει στην κοψιά με τον Τσιρίλο και νομίζω ότι αν έρθει θα δέσει πολύ η άμυνα. Για να δούμε...



@zouk: Αχ, αχ, η ...άγνοιά σου! Πήγαινε στο ποστ μου http://gatti-squared.blogspot.com/2007/11/
blog-post.html
και θα δεις στο πρώτο υστερόγραφο
πώς την έπαθε τη ...ιατρική ζημιά ο Ραούλ Μπράβο...



@kakaskimos: Μην κουράζεσαι, συμφωνούμε. Τα προηγούμενα χρόνια ο γαύρος ήταν πολύ πιο ελκυστικός προορισμός για έναν ποδοσφαιριστή και από άποψη καριέρας, τίτλων, αποδοχών αλλά και από άποψη κλίματος και δεν τον αδικώ γι΄ αυτό.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει αλλάξει, μέχρι στιγμής όλα είναι θεωρίες.

Δεν κατάλαβες όμως το πνεύμα του ποστ μου. Δεν έχει να κάνει με τις επιθυμίες του παίκτη. Εχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως νίκη μια μεταγραφή για την οποία αποσύραμε το ενδιαφέρον μας. Νίκη ήταν η δική μας με τον Λάζαρο.

Ούτε και είναι λόγος να χαίρεστε που εξαιτίας μας πληρώσατε καραβίσιο έναν ποδοσφαιριστή για ένα μόλις χρόνο συμβολαίου. Του χρόνου θα τον παίρνατε τζάμπα.
Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά τώρα που τα έσκασε χοντρά ο θείος για τον Ανατολάκη jr τι μπάτζετ έχει μείνει για τους υπόλοιπους παίκτες; :-p

Νικόλαος Παπουτσής said...

Καλά έκανε και δεν τον πήρε
Όπως πολυ καλα έκανε και
πήρε τον,Αντε Ρουκάβινα
Μια ματια σε σχόλια του Κροατικού τύπου:

Σάλος» στην Κροατία με τη μεταγραφή
Πρώτο θέμα σε όλα τα αθλητικά ΜΜΕ της Κροατίας αποτέλεσε το κλείσιμο της μεταγραφής του Αντε Ρουκάβινα από τον Παναθηναϊκό, δείγμα της απήχησης που έχει ο 22χρονος επιθετικός στην πατρίδα του. Το index αναφέρει ότι: «Ο Αντε Ρουκάβινα θα φοράει τα επόμενα 4 χρόνια τη δοξασμένη φανέλα του Παναθηναϊκού, την οποία έχουν φορέσει και οι Ασάνοβιτς, Ζάετς, Βλάοβιτς, Γιάρνι, Αντριτς και Γκαλίνοβιτς», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές των λοιπών ιστοσελίδων της χώρας.


ααααααυτααααα!!!!

Καλό Σαββατοκυριακο

τσίου!!!!

kakaskimos said...

Οπως λες ότι ο Σωκράτης (κι όχι εμείς) πλήρωσε καραβίσιο τον Αβραάμ, έτσι μπορεί να πει κι ο Σωκράτης ότι πληρώσατε εσείς καραβίσιο το Λάζαρο.

Και όταν ο ένας το βάζει στα πόδια, ο άλλος δε νικάει. Ωραία λογική. Εσύ κι ο Αριστοτέλης :p

gatti said...

@karaflokotsifas: Μα καλά δεν υπάρχει ούτε ένας που να στενοχωρήθηκε που δεν πήραμε τον Αβραάμ;

Για τον Ρουκάβινα δεν θέλω να ενθουσιάζομαι είναι πολύ νωρίς, αλλά είναι γεγονός ότι οι "συστάσεις" του είναι εξαιρετικές. Για να δούμε, θα μας βγει Ζάετς ή Σ-άριτς (και Σέριτς), Μάριτς, κουκουνάριτς;

Φιλιά κοτσύφι μου!
Καλό δροσερό Σαββατοκύριακο!



@kakaskimos: Καραβίσιους τους πληρώσαμε και οι δύο. Η διαφορά είναι ότι εμείς πήραμε τον παίκτη που θέλαμε πολύ κι εσείς τον παίκτη που ΕΠΡΕΠΕ να πάρετε για να μην υποστείτε νέα επικοινωνιακή ήττα.

Βρε ...κουτό. Δεν το βάλαμε στα πόδια. Την τιμή του θέλαμε να ανεβάσουμε εξ αρχής...

ΥΓ. Για να μη σου πω πόσο πολύ χαίρομαι που τα δικά μας λεφτά πήγαν στον ΠΑΟΚ!
(Αν και το κάναμε το ψυχικό μας και στα αρειανά).

scarface said...

Διαλέξαμε την ίδια μέρα για μεταγραφική ανασκόπηση, αν το ήξερα νωρίτερα θα έβαζα απλά τη scarpress και ένα λινκ στο blog σου.

gatti said...

@scarface: Ετσι είναι, τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!

:)))

zouk said...

zouk εγραψε:"Απο εκει και περα δεν ξερω αν του εκλεψε καμια την καρδια.χαχαχαχα."

Αυτο που εγραψα,το εγραψα γιατι ειχα διαβασει αυτη την αναρτηση σου,ασχετα αν δεν ειχα κανει τοτε κανενα σχολιο.Γι αυτο εβαλα και τα χαχαχαχα.

Θυμαμαι και αυτη την αναρτηση που ειχα γραψει κιολας.

http://gatti-squared.blogspot.com/2007/10/blog-post_16.html

gatti said...

@zouk: Eίπα κι εγώ! Αυτά τα πράγματα συνήθως δεν ξεφεύγουν από κανέναν!

;-)

Aυτό το σχόλιό σου για την οικογένεια του Μάτος πρέπει να είναι από τα πρώτα που έκανες στο μπλογκ.

island said...

Φέτος περίμενα δύο τουλάχιστον μεγάλα μπαμ. Γιατί ο Τζίγκερ μόνος του έφερνε έναν μεγάλο παίχτη κάθε χρόνο περίπου.Δηλαδή φέτος που μπήκαν παραπάνω λεφτά δεν θα πάρουμε μεγάλους παίχτες;Και λέω μεγάλους...όχι φρέσκους και ελπιδοφόρους.

gatti said...

@island: Πιστεύω ότι θα γίνει το "μπαμ". Για δύο δεν ξέρω, αλλά το ένα το θεωρώ σίγουρο. Αλλά όσο κι αν ...βιάζομαι, ξέρω πολύ καλά πως πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ο κάθε μεγάλος παίκτης θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο να πάει σε πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό, ακόμα κι αν ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός του βάλει μπροστά του ένα βουνό λεφτά. Αρα, από την στιγμή που ακόμα όλοι οι παίκτες σκέφτονται και διαπραγματεύονται τη νέα τους στέγη και λογικά η Ελλάδα είναι η τελευταία τους επιλογή, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να περιμένουμε...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Απαπα, μετά τα μπλογκοπαίχνιδα, άρχισαν και τα παιχνίδια μεταγραφής!!!
Μια ζεστή καλησπέρα γατί μου..

squarelogic said...

gatti
καταρχήν να ευχαριστησω για την προσκληση στο παιχνιδι αλλά
1)την κοπανησα εκτος δικτυου το Σ/Κ
2) δεν αφησες και τιποτε που θα μπορουσα να γραψω και πολυ διαφορετικα.Ουτε ο Αλβιν Τοφλερ να ήσουν...

Περί Αβραάμ,
θα συμφωνησω μαζί σου οτι δεν πολυστεναχωρηθήκαμε.Κι οσο κι αν η φάτσα δεν μπορεί ν'αποτελεί ποδοσφαιρικο κριτήριο εν τουτοις επηρεάζει στο κατά πόσο καποιος παίκτης θα "κολλήσει" με το κλίμα και τη νοοτροπία μιας ομάδας και άρα η γαυρόφατσα διαλεξε σωστά.
Τα λεφτά της μεταγραφής όμως είναι σχετικα:πήραν εναν δυναμικό αμυντικό,περιορισμένων σχετικά τεχνικων αρετών,που όμως σαν Ελληνας εχει την δυνατοτητα να γίνει η μελλοντικη τους κολώνα.Απ την άλλη μπορεί να γινει και η μόνιμη αχίλλειος πτέρνα τους με τις αδυναμίες του χαμηλά,αλλά η δικη μας δυστοκία να κλείσουμε στόπερ δείχνει οτι είναι πλέον πολύ δύσκολο και άρα δαπανηρό να βρεις παίκτη ενδεκάδας που επιπρόσθετα δεν θα χρειαστεί και χρόνο προσαρμογής.Απ'αυτην την 'αποψη λοιπόν ισως να μην πλήρωσαν και πολλά.
Απ την όλη ιστορία πάντως βγαίνει ενα ηθικό διδαγμα για το πως θα πρέπει να κινειται μια διοίκηση για να μεγιστοποιήσει τις πιθανοτητες μεταγραφικης επιτυχίας: να τα βρισκει πρωτα με τον ποδσφαιριστή και μετά να τον βάζει να πέσει την ομάδα του...Δεν περισσεύει καμιά μοντέλα-φαρμάκι και για τον Πεγεράνο που μας εχει ζαλίσει με τα ηξεις αφήξεις...
Για τον Ρουκάβινα χαρηκα πολύ.Κι όσο κι αν δεν είναι ο ετοιμος φορ-όνομα,μην ξεχνάμε οτι τετοια ταλέντα μόνο "φιλολογικα" τα βλέπαμε μεχρι περσι...Μόλις αρχιζαν οι συζητησεις για το 'ψητό" μας έπιανε "ανορεξία".
Αντε τώρα και για κεντρικους αμυντικους και μακάρι ο ενας εξ αυτων να είναι ο ψυχοβγάλτης Πεγεράνο γιατί φαίνεται παικτης-εγγύηση.

gatti said...

@pavlos: Aσε, γιατί δύο μπλογκοπαίχνιδα στην σειρά και χωρίς αθλητικά κόντεψα να πάθω στερητικό!

Καλησπέρα κι από μένα Παύλο μου!



@squarelogic: To γεγονός ότι πήραν έναν έτοιμο Ελληνα παίκτη πάνω στον οποίο μπορούν να οικοδομήσουν (αν δεν τους βγει παλτό) την μελλοντική τους ομάδα, είναι το μόνο θετικό που μπορώ να δω (και εντάξει, ας μην τα ισοπεδώνω όλα, δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό).

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πιάστηκαν κορόιδα. Πλήρωσαν δύο φορές πάνω από την αρχική τους προσφορά, για έναν παίκτη που έτσι κι αλλιώς είχε στυλώσει τα πόδια κάτω και δεν τα έβρισκε με τον Σκόρδα αφού ήθελε να πάει στην ομάδα τους. Hταν δηλαδή έτσι κι αλλιώς δικός τους. Τώρα πώς αυτά τα κοροϊδίστικα λεφτά κατάφεραν να τα εμφανίσουν και ως μεγάλη νίκη του συλλόγου, είναι κάτι που μόνο οι "αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" μπορούν να το εξηγήσουν (και μετά μου θυμώνει ο coachp που τους λέω έτσι...).

Στα δικά μας τώρα... Ο Τεν Κάτε στην συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους τόνισε πως η "καρδιά" μιας ομάδας είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί και τα δύο αμυντικά χαφ. Εμείς ακόμα δεν έχουμε κλείσει ούτε τον έναν στόπερ (και φαντάζομαι τώρα στην Αυστρία που θα έχει πιο ολοκληρωμένη άποψη, θα κατανοήσει καλύτερα τι σημαίνει να βάλει παρτενέρ της όποιας νέας μεταγραφής μας είτε τον Γκούμα, είτε τον Σαριέγκι). Επί της ουσίας από τους 4 αυτούς σημαντικούς κατ' αυτόν παίκτες έχει μόνο τον Μάτος. Αυτό είναι όντως πρόβλημα, όσο περισσότερο περνάει ο καιρός. Περίμενα ότι τουλάχιστον όταν θα φύγει η ομάδα για την Αυστρία, θα έχει αν μη τι άλλο λυθεί το παζλ της αμυντικής γραμμής και θα το ζητούμενο θα ήταν μόνο το αμυντικό χαφ και ο φορ. Κι όμως αύριο αναχωρούν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ο μόνος βασικός της αμυντικής γραμμής που θα έχει στη διάθεσή του είναι ο Σπυρόπουλος.

Για τον Ρουκάβινα χάρηκα κι εγώ. Βέβαια είναι παίκτης που πρέπει να δουλευτεί, αλλά ανταποκρίνεται πλήρως σ' αυτό που ζητούσαμε εδώ και χρόνια: Νέους παίκτες με προοπτικές εξέλιξης.

zouk said...

Απ οτι βλεπω,εδω θα μεινει ο Βυντρα.

Stepas said...

Για Αβραάμ:Δεν τον θεωρώ κάτι εξαιρετικό.Σίγουρα είναι ένας σταθερός αμυντικός από αυτούς που τα βγάζουν σχετικά εύκολα πέρα στη Σούπερλιγκ.Θυμίζει πολύ Ανατολάκη,πράγματι.Τίποτε περισσότερο όμως...Δεν άξιζε τόσα λεφτά.

Για ΠΑΟΚ:Αυτό που γίνεται φέτος στην ομάδα μου δεν έχει προηγούμενο.Είναι πέρα από κάθε λογική.Τόση συσπείρωση,τόση ενότητα δεν έχει ξαναγίνει.Βγήκαμε 9οι πέρυσι με άθλιες εμφανίσεις και φέτος ήδη σπάσαμε το ρεκόρ των διαρκείας.Μακάρι να συνεχιστεί αυτό,αν και δεν το βλέπω για πολύ...

Για Ρουκάβινα:Πρέπει να είναι καλό παιχτάκι αλλά θα τον δούμε στο γήπεδο.Πέρυσι νομίζω δεν έβαλε πολλά γκολ,αλλά είναι σε νεαρή ηλικία.Θα δούμε...

gatti said...

@zouk: Λες να μας μείνει αμανάτι; Ε, ας τον δοκιμάσει τότε για στόπερ. Στο κάτω κάτω αυτή είναι η κανονική του θέση.
Ασε που διάβασα ότι ο Τεν Κάτε δεν θέλει δύο κεντρικούς αμυντικούς, του φτάνει λέει να αποκτήσει έναν γιατί πιστεύει πολύ και στον Σιόντη. Τελικά ό,τι θέλεις βλέπεις στις εφημερίδες, πού ακριβώς είναι η αλήθεια, δεν ξέρω.



@stepas: Kαλώς τον! Για Αβραάμ την ίδια ακριβώς γνώμη έχω κι εγώ. Ενας καλός παίκτης, τίποτα περισσότερο, ο γαύρος πιάστηκε πολύ μεγάλο κορόιδο στο οικονομικό. Αλλά βέβαια είναι ένας Ελληνας παίκτης που δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και μπορεί να βασιστεί επάνω του για αρκετά χρόνια.

Για τον ΠΑΟΚ η γνώμη μου είναι γνωστή. Ολοι ξέρουν ότι την αγαπάω αυτή την ομάδα. Τον λαό της τον έχω γνωρίσει γιατί έχω φίλους ΠΑΟΚτΣήδες (αυτοί μου έμαθαν ότι είναι σίγμα και όχι ζήτα...) και πραγματικά έχω να πω ότι είναι μοναδικός. Πιστεύω ότι η πρωτοφανής συσπείρωση που υπάρχει έχει να κάνει με την παρουσία του Ζαγοράκη στην ηγεσία της ομάδας. Επειδή είναι ένας από σας και ξέρετε καλά ότι δεν είναι λαμόγιο, γι' αυτό του προσφέρετε όλη την στήριξη που μπορείτε. Αλλά βέβαια είναι ανθρώπινο κάπου ο λαός του ΠΑΟΚ να κουραστεί, αν δεν βλέπει κάποια πρόοδο κι έτσι κι εγώ φοβάμαι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συσπείρωση για πολύ, παρόλο που οι αντοχές σας είναι παροιμιώδεις (εξίσου παροιμιώδεις βέβαια είναι και οι εκρήξεις σας).

Οσο για τον Ρουκάβινα, έχουμε φάει τη μάπα και αρκετά κροατικά παλτά (για την ακρίβεια αυτά ήταν περισσότερα) κι αυτό αρκεί για να είμαστε επιφυλακτικοί. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι έχει προσόντα και αν δουλευτεί καλά πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει.

squarelogic said...

Τα εβαλα κατω και ειδα οτι μετά τις 3 μεταγραφες και την απόκτηση των δυο δανεικων(Ιβ+ Ματος) και αφού δαπανήθηκαν ήδη 12,5 εκ. μόνο για πληρωμή των ομάδων(δηλ.χωρις τα συμβολαια των παικτων),λείπουν μόνο 5 παίκτες ενδεκάδας!
Τουτέστιν
-1 ή καλύτερα 2 σεντερ μπακ επιπέδου
-1 αμυντ.χαφ παρτενερ του Ματος
-δεξι μπακ
-"βαρύ" σεντερ φορ.
Και με ολα αυτά η διαφορά των αναπληρωματικών απο τους βασικους θα είναι παραπάνω από εμφανης...ενδεικτικό της γύμνιας της ομάδας που παρέδωσε ο Τζιγγερ.
Αυτό σημαινει πρακτικα οτι θα δοθούν άλλα 15 τουλαχιστον εκ. και άρα το συνολικο μπατζετ του καλοκαιριού ισως ξεπεράσει τα 30εκ.
Για ευνόητους λόγους και για να μετριάσουν την ακόρεστη πείνα τύπων οπως Σκόρδα-Τσακιρη ο Αντωνιου ειχε μιλησει για 15-20 εκ.
Αντε,ας ελπισουμε να σταματησει τα τσαλιμια η Βελεζ κι ο Πεγεράνο και να κλείσει η συμφωνια.

gatti said...

@squarelogic: Δεν το συζητάμε, το ανακοινώσιμο μπάτζετ των 15-20 εκ. ευρώ έχει ήδη δαπανηθεί. Και δεν έχουν αγοραστεί παίκτες - κλειδιά για την βασική 11άδα της νέας χρονιάς. Η μία περίπτωση είναι αυτή που αναφέρεις, ότι δεν ήθελαν να ανοίξουν (ακόμα περισσότερο) την όρεξη των προέδρων που είχαν παίκτες για πούλημα, η δεύτερη πως δεν είχαν πλήρη επίγνωση των τιμών που κυκλοφορούν στην αγορά (αυτό φαντάζει λιγότερο πιθανό).
Δεδομένου μάλιστα ότι τα μεγάλα ονόματα δεν έχουν ακόμα αγοραστεί κι εγώ πιστεύω ότι το μπάτζετ θα είναι τελικά διπλάσιο από αυτό που ανακοινώθηκε.

Για μένα η άμυνα έχει ήδη αργήσει. Γιατί εντάξει, την Διναμό Τυφλίδας μπορείς να την κερδίσεις χωρίς αμυντικό χαφ στα "κυβικά" του Μάτος, και χωρίς σέντερ φορ - θωρηκτό. Αλλά η άμυνα; Αυτή η έρμη η άμυνα δεν πρέπει να είναι ολοκληρωμένη;

drunk tank said...

"ΥΓ1. Δύο κεντρικούς θέλουμε όχι έναν, το έχετε υπόψη σας, έτσι;"

Με τον Λουκά να μένει και να παίζει D-RLC (defender - right/left/center) έναν θα πάρουμε και ευχαριστημένοι θα είμαστε...

"ΥΓ7. Bήτα Εθνική χωρίς Κούγια και Αναστό είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι!"

Ρε κάναμε αμάν να τον ξεφορτωθούμε τον μοντελοπνίχτη κι εσύ μας πουλάς τρέλες; Πάντως, επειδή θα λείψει από την ομάδα πιστολέρο (Μπέος, Κανελάκης, Καλογιάννης, Ψωμιάδης, Αρβανιτίδης κτλ) ας τον πάρει όποια ομάδα Β'Εθνικής θέλει. Από τον ΠΑΣ μακριά! όπως και ο junior Αλέφαντος Αναστόπουλος...

gatti said...

@κωνσταντίνος π: Καλώς τον! Kι εγώ φοβάμαι ότι εκεί πάει η δουλειά. Στο μεταξύ, έμαθα πολύ καλά λόγια για αυτόν τον Τιάγκο. Λένε ότι ίσως είναι ο καλύτερος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός αυτή τη στιγμή. Για να δούμε, αν δεν κάτσει ο Πεγεράνο, ίσως κι αυτός να είναι καλή περίπτωση.

Επιμένω ότι Βήτα Εθνική χωρίς Κούγια και Αναστό είναι ανάλατο φαγητό. Δεν είναι όμως υποχρεωτικό να βρίσκονται στον ΠΑΣ που τον συμπαθώ πολύ. Ας πάνε όπου αλλού θέλουν, συμφωνώ. Σας λυπήθηκε η ψυχή μου όλο το χειμώνα που διάβαζα στο pas.gr τον καημό σας με τον μοντελοπνίχτη.
Εξάλλου με τόσα λαμόγια που μαζεύτηκαν στην Βήτα Εθνική πού να φτουρήσει ο Κούγιας; Απατος θα πήγαινε και πάλι ο ΠΑΣ. Ενώ χωρίς τον Κούγια έχει περισσότερες ελπίδες.


..

island said...

Γατάκι....βλέποντας σήμερα τον Φώτση κατάλαβα πως πήραμε τον αντισισκάουσκας.Και χάρηκα ο άνθρωπος. Και ριμπάουντ,και βολές, και τρίποντα, και άμυνα, και απο όλα.Μόνο ασίστ δεν είδα αλλά έχουμε πολλούς για αυτήν την δουλειά...

gatti said...

@island: Ο Φώτσης δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που ήταν πριν μερικά χρόνια. Είναι πια άλλη κλάση. Eίδες που έχουν γνώση οι φύλακες; Στην αρχή που έβλεπα τον γαύρο να αγοράζει ό,τι κινείται είχα ανησυχήσει. Αλλά τώρα όχι πια. Πήραμε κι εμείς παίκτες. Και πήραμε αυτούς που χρειαζόμασταν στις θέσεις που είχαμε ελλείψεις.

"ζαχαρούλα.." said...

καλημερούδια!!!!!!!!!!!!!!!!

πως πάει ο καύσωνας??????????

gatti said...

@"ζαχαρούλα..": Kαλημέρα Ζαχαρένια μου.

Ούτε ξέρω! Δεν έχω ...ξεμυτίσει ακόμα και από χθες το βράδυ είμαι με το κλιματιστικό...

irene said...

"..Γιατί δεν ήταν ούτε αντιπαθητικός σαν τον Μόρις, ούτε καβαλημένο καλάμι σαν τον Παπαδόπουλο.."
κανα 2 κρατήσατε από παλιούς;;;

γιατί να σκάσεις για ανατολάκη , δεν μπορώ να καταλάβω τόση αγάπη κ στο τέλος έφυγε πολύ άδοξα νομίζω..

έφυγε ο λύμπε από ΑΕΚ , κρίμας κ τον συμπαθούσα πολύ!

καλή εβδομάδα να έχουμε..

gatti said...

@irene: Δυστυχώς κρατήσαμε μερικούς. Και κατά πώς φαίνεται θα μας μείνει κι αυτός που υποτίθεται θα έφευγε από τους πρώτους, ο μέγας Βυντρίνιο!

Για τον Λύμπε λυπήθηκα κι εγώ πολύ. Οχι τόσο που έφυγε από την ΑΕΚ, φαινόταν καθαρά ότι με τις φετινές μεταγραφές και το σύστημα που έχει στο μυαλό του ο Δώνης δεν ταίριαζε. Λυπήθηκα περισσότερο που δεν έφυγε πέρυσι που είχε την πολύ καλή πρόταση από τη Νυρεμβέργη και δεν κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το ευρωπαϊκό του όνειρο... (τον "κατέστρεψε" ο Φερέρ που έβαλε βέτο για να μη φύγει...).

Ενας μεγάλος παίκτης που πιθανότατα θα κλείσει την καριέρα του χωρίς τίτλο. Κρίμα...

Καλή εβδομάδα Ειρήνη μου!