Wednesday, July 9, 2008

Μπάρμπεκιου και γυμναστική

Mερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Κάθε χρόνο ας πούμε, η ίδια ιστορία στις εφημερίδες με τις μεταγραφές και την προετοιμασία. Κι όμως κάθεσαι και τις διαβάζεις. Κι όχι μόνο τις διαβάζεις, αλλά κάνεις και όνειρα. Και μάλιστα όνειρα τολμηρά.

Κάθε καλοκαιράκι, για παράδειγμα, έχουμε μπάρμπεκιου. Και στην Παιανία, και στο λιμάνι και στ(α) Φιλαδέλφεια και στην Τούμπα, παντού. Ψήνονται οι ξένοι παίκτες να έρθουν στην Ελλάδα, ψήνεσαι κι εσύ μαζί. Κι αναλόγως τώρα την ικανότητα του ψήστη, είτε που θα γίνει το ψήσιμο τέλειο, είτε που θα σου καρβουνιάσει το παιχτάκι, είτε που θα μείνει ωμό! Αμα δεις καναν τυπάκο κατακαλόκαιρο να τρέχει κατακόκκινος δεν θα είναι από τσουρούφλισμα στην παραλία. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για καναν παίκτη που δεν καταφέρανε να τον ψήσουνε οι Ελληνες παράγοντες για να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα και φεύγει όσο μπορεί πιο μακριά. Αυτά γράφουνε οι φυλλάδες αυτά διαβάζει και ο ποδοσφαιρόφιλος. Κι όπως είναι αραχτός στην παραλία, παρέα με τη φραπεδούμπα, κάνοντας και το απαραίτητο οφθαλμόλουτρο, όσο νάναι μια σύγχυση την παθαίνει. Βλέπει τη δίμετρη γκομενάρα να περνάει με τα ...κανόνια ετοιμοπόλεμα κι ανάλογα με τους παίκτες που κυνηγάει η ομάδα κάνει και τους ανάλογους συνειρμούς. Φέτος ας πούμε ο βάζελος μπορεί να αναφωνήσει: "Γειά σου Πιζάρο κανονιέρη!". Κι έτσι πάει η δουλειά κάθε καλοκαίρι. Κι άμα στο τέλος η ομάδα δεν φέρει τον κανονιέρη και φέρει το σαπάκι ξεφουσκώνει το όνειρο γρήγορα κι απότομα σαν το σιλικονάτο βυζί εκείνης της γκόμενας που εξερράγη στο αεροπλάνο (το βυζί, όχι η γκόμενα).


Κι αφού το ψήσιμο τραβάει όλο το καλοκαίρι - τα τελευταία χρόνια μάλιστα παίζει όλο και περισσότερο η πιθανότητα να έχεις γυρίσει από τις διακοπές και το μπάρμπεκιου να συνεχίζεται ακάθεκτο - έχουμε και την προετοιμασία. Αλλη ιστορία αυτή. Και πρόκειται τώρα για ιστορία μυστηρίου. Θέλω να πω δηλαδή όλα τα άλλα είναι λίγο πολύ φανερά. Διαβάζεις για τον παίκτη που πρόκειται να ...ψηθεί και είτε έχεις παραστάσεις από αγώνες του που έχεις παρακολουθήσει, είτε μπορείς να βρεις κανα βιντεάκι στο youtube. Παίρνεις πάνω κάτω μια ιδέα με τα ματάκια σου. (Σχετικό είναι κι αυτό βέβαια και δεν το συνιστώ, γιατί κι ο Ρομέρο γαμούσε κι έδερνε στο youtube κι όταν ήρθε να παίξει ψάχναμε μπας και μας στείλανε καναν σωσία του). Με την προετοιμασία όμως τι γίνεται; Εδώ σε θέλω. Εδώ δεν υπάρχει πληροφόρηση. ΄Η μάλλον υπάρχει πληροφόρηση. Αλλά τι πληροφόρηση; Αυτή που σου πλασάρουν οι αλήτες ρουφιάνοι. Εδώ δεν μπορείς να έχεις προσωπική γνώμη. Μέχρι να δεις κανα φιλικό και όταν λέω φιλικό εννοώ τα κανονικά φιλικά κι όχι αυτά με τις μπυραρίες και τα καφενεία, η μόνη πηγή πληροφόρησης είναι οι απεσταλμένοι. Κι αυτοί τώρα οι απεσταλμένοι των εφημερίδων πρέπει να είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Τόσα χρόνια τώρα που παρακολουθώ, εξονυχιστικά το ρεπορτάζ της ομάδας μου και με αρκετή προσοχή αυτά του ακατονόμαστου, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μια κακή κουβέντα δεν έχουν γράψει! Παίκτης από Ροναλντίνο και κάτω δεν υπάρχει. Δίνουνε και παίρνουνε οι περίτεχνες ενέργειες. Οι δε αντοχές; Μαραθωνοδρόμου. Αγόγγυστα τα καταπίνουνε τα χιλιόμετρα οι παιχταράδες. Κλίμα; Αψογο. Γέλια και χαρές. Τα μπουνίδια τύπου Εκι έρχονται μετά, στη διάρκεια της κανονικής σεζόν. Αυτό τώρα του Αργεντίνου με τον Γκέκα δεν πιάνεται, είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. (Η ΑΕΚ πρωτοτύπησε βέβαια φέτος με τους Κονέ και Λαγό, αλλά τι ΑΕΚ θα ήταν αν δεν το έκανε;).



Ολα καλά που λες στην προετοιμασία. Η προετοιμασία δε αυτή καθ' αυτή κάθε χρόνο είναι η καλύτερη. Δεν υπάρχει μία που να υστέρησε της προηγούμενης. Κάθε μία σπάει και ένα προηγούμενο ρεκόρ. Μιλάμε τώρα ότι κάθε χρόνο στα βουνά και στα λαγκάδια χτίζεται η ομάδα όχι μόνο της σεζόν, όχι μόνο της καλής πορείας στην Ευρώπη, αλλά και του ίδιου του μέλλοντος. Τώρα πώς γίνεται στο πρωτάθλημα οι μισοί παίκτες να βγάζουνε τη γλώσσα έξω από την εξάντληση κι οι άλλοι μισοί να πέφτουνε σαν τα κοτόπουλα από τις θλάσεις, αφού η προετοιμασία ήταν η ιδανική, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Σάμπως θα πληρώσει κανείς φόρο γι' αυτά που είχε γράψει στη διάρκεια της προετοιμασίας; ΄Η μήπως θα πληρώσει πρόστιμο που τώρα θα την κάνει γυριστή και για κάθε τραυματισμό ή κακή απόδοση θα γράψει ότι φταίει η κακή προετοιμασία; Βρε εσύ δεν είσαι που έγραφες ότι η προετοιμασία ήταν τέλεια; Τώρα τα γυρίζεις; Αλλά το κωλομπάρεμα έτσι κι αλλιώς είναι το μεγάλο προσόν του αλήτη ρουφιάνου. Από εδώ τα φέρνει από εκεί τα φέρνει τα γράφει όπως του αρέσει. Θα μου πεις τώρα με το ιντερνέτι ζορίσανε τα πράγματα. Δεν είναι όπως παλιά που τα έγραφε στην φυλλάδα και άμα τα γύριζε δεν μπορούσες να του πεις κουβέντα. Ποιος κρατούσε αρχείο για να έχει στο χαρτί τα παλιά του άρθρα; Τώρα όμως υπάρχουνε και τα παλιά του γραφτά. Και φαίνεται η κωλοτούμπα. Σάμπως όμως ιδρώνει; Σιγά μην ιδρώσει!

Τέλος πάντων, αρκετά με τις γενικότητες, ας ασχοληθούμε τώρα με τα παιδιά τα δικά μας τα ζουμπουρλούδικα. Και βέβαια με βάση πάλι όσα διαβάζω στις φυλλάδες, γιατί είπαμε, μόνη πηγή πληροφόρησης είναι οι απεσταλμένοι. Αν αυτοί γράφουν μαλακίες, μαλακίες συμπεράσματα θα βγάλουμε κι εμείς. Αν αυτοί τα γράφουν σωστά, κάτι πάει κι έρχεται. Χθες λέει ο τεντάς έριξε γκάζια στα παιδιά μας. Και πού τα έριξε τα γκάζια; Στον Δάρλα που έκανε άλλα αντ' άλλων, στον Σιμάο που έκανε λάθος κινήσεις, στον Σαριέγκι που έδινε τη μπάλα στο γάμο του καραγκιόζη και στον Μάλαρτζ γιατί δεν κατευθύνει τους συμπαίκτες του (και να σκεφτείς ακόμα δεν έχει δει και τον Μάριο). Πα να πει σα να λέμε τα έχωσε στην άμυνα. Τα είδες λοιπόν Νιφάν μου που δεν πρέπει να κωλοβαράτε άλλο και πρέπει να φέρετε γρήγορα καναν αμυντικό; Αμα περιμένεις μ' αυτούς να κάνεις προκοπή, φέξε μου και γλίστρησα.

Το ζήτημα όμως είναι τι θα φέρει! Γιατί εδώ έχω ένα θέμα! Ενα θέμα που με χαλάει πολύ. Εγώ αγαπάω Αργεντινή. Και η Πανάθα τόσα χρόνια στη μπάλα Αργεντινή αγαπούσε. Μερικά πράγματα ρε παιδί μου δεν γίνεται να αλλάξουνε. Τόσα χρόνια στη μπάλα εμείς φέρναμε Αργεντίνους και Κροάτες και ο γαύρος Βραζιλιάνους και Σέρβους. Είναι δυνατόν να αλλάξουνε τώρα τα κόζια; Δεν ταιριάζουνε οι μπραζιλέιρος στην Πανάθα πώς πρέπει να το πούμε για να το καταλάβετε; Μη κοιτάς ο Μάτος. ΄Η μάλλον όπως τον κοιτάς τον Μάτος σου μοιάζει εσένα για Βραζιλιάνος; Τόσο αθόρυβος και πειθαρχημένος στο παιχνίδι του; Με αυτή τη φάτσα και με αυτά τα χρώματα; Πιο πιθανό είναι να έχει καμιά γερμανική ρίζα (τόσοι Γερμανοί κατέφυγαν στην Βραζιλία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) παρά να είναι βέρος Βραζιλιάνος. Και άντε και φέρνετε Βραζιλιάνο, ποιον θα φέρετε; Μ' αυτόν τον Γκαμπριέλ έχουμε πάθει διχασμό. Από τη μια ο Λεονάρντο του γαύρου λέει ότι πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη, από την άλλη οι μισές φυλλάδες τον θεωρούν μέτριο παίκτη. Οχι αλλά άμα θέλουμε μέτριο κρατάμε τον Βύντρα. Μπορεί να στέλνει τη σέντρα στο γάμο του καραγκιόζη αλλά ανασταλτικά τουλάχιστον είναι καλός. Ενώ ο Γκαμπριέλ λέει μπροστά είναι φυσέκι και πίσω δεν προλαβαίνει να μαζεύει. Ασε που είναι και 1.72. Μα, 1.72; Οσο για τον άλλο τον Λουίς Αλμπέρτο, τον κεντρικό αμυντικό, ρε σεις κάντε και κανα ...σκάουτινγκ! Ο Τιάγκο είναι ο καλός. Εχω ...πηγές εγώ και μάλιστα πολύ καλές πηγές. Από Αμερική μεριά.


***


ΥΓ. Σιγά μην περιμένετε συμπεράσματα από το πρώτο φιλικό και μάλιστα με τα δευτερότριτα.
ΥΓ1. Εφαγε τα μπινελίκια του χθες στην προπόνηση ο Μάλαρτζ και σήμερα στο φιλικό δεν έβαλε γλώσσα μέσα. Ο,τι γαμωσταυρίδια ξέρει στα πολωνέζικα τα είπε μαζεμένα στους συμπαίκτες του.
ΥΓ2. Aυτά είναι! Ο Λάζαρος που είναι αλάνι μπήκε αμέσως στο νόημα. Πράσινα παπούτσια φόρεσε! Οχι σαν τον Λεοντίου που είχε φορέσει τα κόκκινα και είχε ακούσει του κόσμου το μπινελίκι.
ΥΓ3. Aυτός ο Μουν γιατί νομίζω ότι έχει την ίδια κοψιά με τον Μόρις; Ξουτ εφιάλτη, ξουτ! (Πάντως δεν 'ν κακός ο μικρός...).
ΥΓ4. Αρχηγός ο Σαριέγκι; Ατσα! (Αλλά οι γιόμες, γιόμες!)
ΥΓ5. Ρε θες να τον κρατήσει ο τεντάς τον Βαγγελάκη και να τον στρώσει;
ΥΓ6. Μoυ φαίνεται μετά από άμυνα, θα πάμε και για τερματοφύλακα...
ΥΓ7. Μ΄ αυτή τη φάτσα κι αυτή τη μπάσα φωνή, ούτε ψύλλος στον κόρφο των παικτών όταν αρχίζει να ρίχνει τα γκάζια ο Τεν Κάτε!

35 comments:

Rizobreaker said...

Χαχα! Άπαιχτη!!! Για μια ακόμα φορά... ;-)

squarelogic said...

Απολαυστική gatti!
Την ζητάει ομως και μας ο οργανισμός μας αυτή την θερινή κοροιδία/ονειροπόληση...Απ τα παιδικά μας χρόνια η ραστώνη του καλοκαιριού εχει συνδυαστεί με την προσμονή των φοβερών μεταγραφών και το...πλέξιμο ονείρων για την ομαδάρα της επόμενης σεζόν...κι ας εχουμε συνειδητοποιήσει- από τοτε που η ΗΧΩ εγραφε για Λούκε(μετά το Παγκοσμιο του 78)και αντ'αυτού ηρθε ο...Αντρεούτσι-οτι όλο αυτό είναι το παραμύθι των αθλητ.εφημερίδων για να πουλήσουν φύλλα σε νεκρή αγωνιστικά περίοδο.
Μεγαλύτερη πάντως κωλοτούμπα πρέπει να ήταν η σχετική με την προετοιμασία Μπάκε με runner up τα όσα βγήκαν στην φόρα για την προετοιμασία Ρότσα το 96,μετά το έπος του Αμστερνταμ.
Απίστευτοι οι...Μένιοι,ρε παιδί μου!

squarelogic said...

Ριζο μουφαγες το σεφτέ λόγω μικρού σχολίου!

squarelogic said...

...και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν εμπιστεύομαι τους Βραζιλιάνους και δη αμυντικούς(Ματος εξαιρουμενου για τους λόγους που ανέφερες).
Προτιμώ και γω Αργεντίνους αλλά όχι Κροάτες(αν και για τον μικρό εχω καλό προαίσθημα...)Δυστυχώς η κυρία Πεγεράνο δεν είχε το πνεύμα της περιπέτειας μέσα της και τώρα πάμε για κλώνους του Σέζαρ...
ΥΓ.Ο Μάντζιος είχε την ευκαιρια ν'ανοίξει τους ορίζοντες του στη Γερμανία,να δει πόσο (δε)μετράει,και φλερτάροντας φέτος με την έξοδο πιστεύω οτι θα βάλει κάτω το κεφάλι και θα δουλέψει.Μην σε παραξενέψει αν κάνει πολύ καλή χρονιά,αν του δοθούν βέβαια ευκαιριες.
ΥΓ2.Για τον Νινη δεν μπορούσαν να βάλουν βετο,να κανει επιτελους μια προετοιμασία σωστή ο μικρος?Με όποιο τρόπο χρειαζόταν κ.Πατέρα...

gatti said...

@rizobreaker: Σπασίμπα ταβάριτς!!!



@squarelogic: Eννοείται, ότι κι εγώ γι' αυτές τις καλοκαιρινές εκδόσεις ζω. Εξι - έξι τις αγοράζω τις εφημερίδες το καλοκαίρι, μπας και μου ξεφύγει κάτι που υπάρχει στη μία και δεν υπάρχει στην άλλη. Κι εγώ την κωλοτούμπα της προετοιμασίας επί Μπάκε είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα το κείμενο. Οι ...Μένιοι είναι "επιστήμονες" τι να λέμε τώρα; Αλλά αφού το ζητάει κι εμάς ο οργανισμός μας, μόνο χιούμορ μπορούμε να κάνουμε.

Στους Βραζιλιάνους αμυντικούς δεν έχω την παραμικρή εμπιστοσύνη γι' αυτό και δεν μου κάθεται καθόλου καλά αυτό το βραζιλιάνικο δίδυμο που πάνε να μας φέρουν. Εχω ήδη ξενερώσει με την ιδέα. Θεωρώ κακές επιλογές και τους δύο, ιδιαίτερα δε τον στόπερ. Ο Τιάγκο Σίλβα που λες είναι πολύ καλός παίκτης σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω από άνθρωπο που ζει στην Αμερική και παρακολουθεί ανελλιπώς βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Αλλά η Φλουμινένσε θέλει να μας πασάρει τη "σαβούρα" κι εμείς όπως φαίνεται θα το φάμε.

Εννοείται ότι και από Κροατία μεριά έχουμε φέρει απίστευτα παλτά, αλλά προτιμώ να θυμάμαι μόνο τον Ζάετς και τον Αλιόσα. Για τον μικρό κι εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ καλή περίπτωση.

Ασε με τώρα με την κυρία Πεγεράνο που μου ήθελε και Ισπανία η ...παλιοχαμούρα! :-p
Που ποιος ξέρει από ποιο κατσικοχώρι της Αργεντινής είναι και μου ονειρεύεται και ...Ιμπιζες. Eλα κυρά μου πρώτα στην Ελλάδα κι άμα βαστάνε τα ...κότσια σου πας και στην Ιβηρική στη συνέχεια. Πλάκα πλάκα τώρα εγώ το πιστεύω ότι μερικές φορές η σύζυγος δεν είναι πρόφαση ή δικαιολογίες των μανατζαραίων. Λίγο το έχεις να υφίσταται την κρεβατομουρμούρα κάθε βράδυ; Ασε που δεν θα έχει και μυαλό για μπάλα έτσι. (Πολλή πίκρα με Πεγεράνο, πάντως...).

ΥΓ. Ο Βαγγελάκης μπορεί και να κατάλαβε ότι ζόρισαν τα πράγματα και να βάλει μυαλό. Οταν διάβασα ότι χθες στην προπόνηση είχε μια ευκαιρία για γκολ κι αυτό με πέναλτι και το έχασε, σκέφτηκα "καλά άρχισε". Σήμερα όμως τα έβαλε και γενικά το πρόσημο ήταν θετικό. Ας ελπίσουμε το καλύτερο γι' αυτόν και για την ομάδα, γιατί μπάλα ξέρει.

ΥΓ2. Αυτό με τον Νίνη είναι απίστευτο. Κατ' αρχήν πρέπει να αποφασίσουν από την Ομοσπονδία σε ποια εθνική πρέπει να παίζει, γιατί τις έχουν πάρει όλες με τη σειρά. Ο Γκαγκάτσης είχε υποσχεθεί ότι θα φροντίσει να λυθεί το θέμα κι όμως ο πιτσιρικάς πάει για δεύτερη χαμένη χρονιά. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να δουν οι δικοί μας για να αναλάβουν δράση;

scarface said...

gatti, χείμαρο σε βρίσκω απόψε!!

δεν έχεις άδικο πουθενά, τα ίδια σκεφτόμαστε και για τους Αργεντίνους και για το Νίνη.

Αν έρθει ο Ζιλμπέρο όμως μιλάμε για τεράστια μεταραφή. Δε θα μας χαλάσει έτσι?

Αν και σε "κόβω" να προτιμούσες τον Ρεντόντο πριν από πέντε χρόνια ή τον Βερόν πριν από δύο.

Ας πάρουμε σέντερ φορ τουλάχιστον από την Αργεντινήν και ας τον λένε Ερναν στο μικρό.

irene said...

αν καθήσεις κ σκεφτείς σοβαρά τι μαλ** έχουμε διαβάσει κατά καιρούς , θα σε έπιανε νευρικό γέλιο..

αλλά δεν νομίζω να ειναι μόνο ελληνικό φαινομενο :)

gatti said...

@scarface: Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα είμαι επιφυλακτική. Αλλά μέχρι εκεί. Για τους Βραζιλιάνους αμυντικούς όμως έχω τη χειρότερη άποψη. Δεν μου αρέσει καθόλου που επιλέγουμε από Βραζιλία. Καλά, αυτόν τον Ρότσα τι στο καλό τον στείλανε τόσο καιρό στην Αργεντινή; Για να πάρουν Βραζιλιάνους;

Και Ρεντόντο και Βερόν και Κρέσπο και οποιονδήποτε από τη χώρα του τανγκό, παρά από τη χώρα της σάμπα.



@irene: Eτσι είναι όπως το λες. Δεν ξέρω αν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, θα μπορούσε και να είναι, αφού είμαστε λαός που του αρέσει το παραμύθι, αλλά είναι γεγονός ότι έχουμε διαβάσει τέρατα κατά καιρούς. Ευτυχώς, το "σηκώνει" η εποχή...

Φιλιά! :))

Stepas said...

χα χα χα

Όπως τα λες ακριβώς είναι.Το τι ακούνε τα αυτάκια μας κάθε καλοκαίρι δεν λέγεται.Ειλικρινά πιστεύω ότι αν μου έδιναν μια εφημερίδα περσινή με αλλαγμένα τα ονόματα δεν θα καταλάβαινα διαφορά."Βράχος" ο ένας,"ζογκλέρ" ο άλλος,"περίτεχνες ενέργειες" ο τρίτος,"καταπίνει χιλιόμετρα" ο παραάλλος ΕΛΕΟΣ πια.

Πάντως όσο κι αν καταλαβαίνω πόσο κλισέ είναι όλα αυτά και πως στόχο έχουν να μας κάνουν να αγοράζουμε εφημερίδες,πρέπει να πω ότι κατα βάθος γουστάρω.Μεγάλο πράμα να σου πουλάει ο άλλος ελπίδα.Και ο ΠΑΟΚτσης ή ο ΑΕΚτζής που διαβάζει ότι "χτίζεται μεγάλη ομάδα" στην Αυστρία,αρχίζει και κάνει όνειρα.Και αυτό είναι-αν μη,τι άλλο- γοητευτικό...

gatti said...

@stepas: Eτσι είναι. Κι εγώ γουστάρω! Τι θα κάναμε χωρίς λίγη ελπίδα, λίγο όνειρο; Ειδικά τα τελευταία χρόνια που όλα τα πρωταθλήματα που παίρνουμε είναι τα ...καλοκαιρινά, αν δεν υπήρχαν κι αυτά τα κλισέ αν δεν υπήρχε κι αυτό το δικαίωμα στο όνειρο, δεν θα τον βγάζαμε τον χειμώνα!

zouk said...

Εχω την εντυπωση οτι ο Ροτσα θα εκανε σκαουτινγκ γενικα στην Λατινικη Αμερικη και οχι μονο στην Αργεντινη,οποτε μπορει να εχει παει και απο Βραζιλια μερια.

Εγω δεν εχω προβλημα με τους Βραζιλιανους και φανταζομαι οτι ο Γκαμπριελ μπορει να παιξει δεξι χαφ και οχι μπακ αφου ηδη εχουμε Βυντρα-Νιλσον και ισως και Μουν(Μου αρεσε ο μικρος).Οποτε για μπροστα λεει πολυ ο παίχτας.

Για Ζιλμπερτο Σιλβα εγω δεν το συζηταω.Τον θελω με ολα.Μακαρι να κλεισει η μεταγραφη συντομα.

Για τον κενρικο αμυντικο δεν ξερω τι να πω.Οπως εχω πει σε αλλο ποστ προτιμουσα τον Πεγερανο.Ακουσα σημερα πως αμα παρουμε τον Λουις Αλμπερτο θα παρουμε και αλλον ενα αμυντικο.Παντως για να γκρινιαζει ο κοσμος της Φλου που θελουν να τον δωσουν,και να ειναι και αρχηγος στην ομαδα δεν μπορει να ειναι και χαλια.Θα δουμε τι θα γινει.

Ο Νινης πολυ απλα δεν θα πρεπει να παιξει με την Εθνικη ανδρων το Σεπτεμβριο,αλλιως θα τους παρει και θα τους σηκωσει εκει στην ΕΠΟ.
Ελπιζω ο Ρεχαγκελ να εχει καταλαβει τι παιζει και να μην τον καλεσει καν οποτε να μην χρειαστει να γινει κολαση.

fpboy said...

Έγραψες και εσύ και τα παπούτσια του Λάζαρου!

coachp said...

Θα σας βοηθήσω. Ο Ρότσα πήγε Αργεντινή, και είχε ελάχιστες αρμοδιοτητες μια και, αστο.. Τερλαστιο θέμα, δεν το θίγω, κινδυνεύω να κατηγορηθώ για δυφήμηση.

Ο Ρουκάβινα, είναι πιο αδύναμος κι απο καλαμιά... Αν παίξει και δυναμώσει, είναι αλλου Παπα ευαγγέλιο...

Για τις εφημερίδες, καλά τα λες. Παραμυθιάζουν για να πουλάνε. Αλλα πουλάνε περισσότερο ουτως ή άλλως μια και είναι νεκρά περιοδος και ολοι διψάνε να ξαναδούνε μπαλίτσα...

Οσο για τους απεσταλμένους, θα σου πω ενα πράγμα. Ελάχιστοι ξέρουν το ποιά είναι η σωστή προετοιμασία. Αυτό γιατί ελάχιστοι ξέρουν τι χρειάζεται για την φυσική κατάσταση, την μυική ανάπλαση κλπ κλπ. Οι γυμναστές κάνουν την προετοιμασία και όχι οι προπονητές. Παρακολουθώντας το σύστημα των παιδιών στην προπονηση και τις τακτικές μέσα απο παιχνιδάκια, αν δεν είσαι προπονητής ή δεν έχεις γυμναστεί με ομάδα, ελάχιστα καταλαβαίνεις. Ο κάθε προπονητής στην προετοιμασία έχει πολλά και διάφορα στο μυαλό του, που κανείς δεν καταλαβαίνει. Οι ρεπόρτερ είναι εκει για τις δημόσιες σχέσεις, για τους τραυματισμούς και τις ειδήσεις, και όχι να αναλύσουν το βασικό στάδιο...

Ελπίζω να βοήθησα. Προσπάθησα πάντως, και κοψτο πια αυτό το αλήτες ρουφιάνοι... Πληζ!

gatti said...

@zouk: Εγώ πάλι είχα ακούσει μόνο για Αργεντινή, αλλά μάλλον έχει προκύψει θέμα, όπως γράφει o coach. Ποιος ο λόγος να παίξει δεξί χαφ ο Γκάμπριελ; Αλλο να ανεβαίνει και να παίζει όλη τη γραμμή ως φουλ μπακ και άλλο να παίζει μόνο ως δεξί χαφ. Μου φαίνεται σιγά σιγά ότι συνηθίζουμε την ιδέα ότι και του χρόνου με Βύντρα θα τη βγάλουμε.
Ο μικρός ήταν πράγματι καλός, αλλά νομίζω ότι αν μείνει θα κρατήσει κι αυτός θέση ξένου, έτσι δεν είναι;

Για τον Ζιλμπέρτο λέει ότι πάει καλά το πράγμα. Για να δούμε τι θα δούμε.

Για κεντρικό αμυντικό άκουσα ότι την ψάχνουν αρκετά για δύο στόπερ γιατί ακόμα και αν ο Λουίς Αλμπέρτο κλείσει, δεν συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θέλουν σε έναν κεντρικό αμυντικό.

Τώρα αυτά με τον κόσμο της Φλου που γκρινιάζει το έχουμε δει κάπου, ή είναι λόγια των μανατζαρέων και των παραγόντων της ομάδας για να ανεβάσουν την τιμή; Γιατί αν είναι έτσι, αλλάζει το πράγμα.

Για τον Νίνη πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα, δεν μπορεί ο Γκαγκάτσης να μας κοροϊδεύει.



@fpboy: Σ' ευχαριστώ. Τα πράσινα παπούτσια του Λάζαρου είναι τέλεια!!!



@coachp: Kαλά το λέω ότι βάζεις τη φυτιλιά σου και μετά μας αφήνεις σύξυλους.
Τι είναι πάλι αυτό με τον Ρότσα και τις ελάχιστες αρμοδιότητες; Κι αν ήταν να του ψαλιδίσουν τις αρμοδιότητες, τότε γιατί να του αναθέσουν τέτοια δουλειά εξ αρχής; Και ποιος τις ψαλίδισε τις αρμοδιότητές του; Υπαινίσσεσαι κάτι για τον Αντωνίου;


Ο Ρουκάβινα ναι είναι αδυνατούλης. Δεν χρειάζεται παρά να τον δει κανείς για να το καταλάβει. Αλλά έτσι κι αλλιώς είπαμε ότι είναι επένδυση για το μέλλον. Θα δυναμώσει και θα παίξει.

Οι εφημερίδες παραμυθιάζουν, αλλά όπως έγραψα κι εγώ έχει πλάκα όλη η υπόθεση. Δεν την κατακρίνω, το διασκεδάζω. Τι να κάνουν κι αυτές.

Για τους απεσταλμένους όμως έχω να πω ότι αν δεν ξέρουν ποια είναι η σωστή προετοιμασία, τότε ας περιοριστούν στις δημόσιες σχέσεις, στην καταγραφή των γεγονότων, στις ειδήσεις και τους τραυματισμούς και ας μην κάνουν κρίσεις. Ετσι ώστε να μην γελοιοποιούνται μετά.

Πώς να το αφήσω το αλήτες ρουφιάνους μωρέ; Αφού έτσι έχω συνηθίσει να σας φωνάζω. Είναι το ...χαϊδευτικό σας! (Κι έπειτα όσο βλέπω ότι σε ενοχλεί, πώς να το κόψω; :-p).

Κόκκινη Πιπεριά said...

Δεν αφηνω αιχμες για τον Αντωνιου, ειναι μεγαλυτερο το θεμα... Αν κοψεις το αλητες-ρουφιανοι θα στο πω. Στο υποσχομαι...
Α! Μα πως να κοψουν τις κρισεις αφου αυτο πουλαει μια και ειμαστε ολοι ονειροπολοι, συν το οτι δεν εχουν και τι να γραψουν..?

zouk said...

Δεν ηξερα οτι ειναι ο Μακης ο coachp.Τωρα που το εμαθα και επειδη του τρεφω μια συμπαθεια(ειναι σωστος οταν τον ακουω στο ραδιο,βεβαια τον εχουμε φαει στην μαπα τωρα που λειπουν οι Καρπετοπανουτσοι)αντε να του κανεις το χατιρι να μην τους λες ετσι.Το κοβω λιγο αποτομα το ποστ γιατι ηρθαν να με παρουν για μπαλα.

gatti said...

@κοκκινη πιπερια: Ωραίο το νέο ...συνολάκι! Σου πάει! Ωστε ο Μάκης είσαι; Να, είδες τι μου κάνεις τώρα; Πρέπει να ...θυσιαστώ εγώ για να μάθουν οι συν-βάζελοι τι συμβαίνει στην ομάδα. Αντε καλά, δεν θα τους ξαναπώ έτσι ("τους" λέω γιατί εσένα δεν σε είχα πει ποτέ, έτσι;).

Ε, άμα δεν κόβουν τις κρίσεις, ας μην ενοχλούνται μετά που τους λένε κωλοτούμπες...



@zouk: Γιατί μήπως το ήξερα εγώ ότι είναι ο Μάκης; Χίλιες φορές αυτός παρά ο Αstrapan και ο Α-χαλί-νωτος.

Κοίτα να γυρίσεις νωρίς γιατί θα έχουμε ...αποκαλύψεις!

Κόκκινη Πιπεριά said...

Τι εγινε ρε παιδια? Πως αλλαξα ετσι? Πρεπει να με επαναφερεις με το αρχικο μου ονομα. Ασε που δεν καταλαβα το κοκκινη πιπερια απο που βγηκε, ουτε πως με μεταμορφωσατε σε Διογο? Περιεργα μου τα λετε, και αρχιζω να πιστευω στην επιρροη της ζεστης... Εκτος αν ο ΖΟΟΚ εχασε την μπαλα. Για μπαλα δεν πηγες βρε?

Καλα γαττι, εσενα ολοι σε ενοχλουν... Πρεπει να καταλαβεις οτι δεν ειναι αυτο που φανταζεσαι οι δημοσιογραφοι. Αλλαξε μου το ονομα, παρακαλω...

coachp said...

Καταλαβα τι εγινε. Ηρθε ο Μακης και εγραψε απο εδω, και απομνημονευσε τον κωδικο το χαζο και αργο pc που εργαζομαστε, και εμφανιστηκα ως κοκκινη πιπερια... Ασε που δεν ηξερα οτι ο Μακης εχει βλογ! Οποτε, το προηγουμενο σχολιο μου δεν υπαρχει... Αυριο θα σου απαντησω για τον Ροτσα!

gatti said...

@κοκκινη πιπερια: Τι έγινε ρε κόουτς; Ξέχασες να ξε-login-ιαστείς και τώρα πας να σώσεις ό,τι μπορείς;

Λες να έχω κανα μαγικό ραβδί να σε μεταμορφώνω; (Πλάκα θα είχε, άσε που δεν σου λέω σε τι θα σε μεταμόρφωνα αν μπορούσα).
Αντε άσε τα γύρω γύρω τώρα και μολόγα αυτό που υποσχέθηκες.

Δεν είπα ότι ενοχλούν εμένα. Είπα ότι εκείνοι ενοχλούνται όταν τους λένε κωλοτούμπες. Ο zouk πήγε για μπάλα, αλλά εσύ έχεις χάσει τη μπάλα!

gatti said...

@coachp: Ναι, οκέι...
:-p

zouk said...

Αμα δεν ειναι ο Μακης τοτε μπορεις να το ξαναγραψεις(πλακα κανω).Γυρισα και περιμενα να δω τις αποκαλυψεις.Αυριο,δεν πειραζει.
Χασαμε κιολας στην μπαλα,αισχος.

gatti said...

@zouk: Φοβάμαι ότι άδικα περιμένουμε. Δεν σκοπεύει να αποκαλύψει κάτι. Μας δουλεύει...

zouk said...

Δεν ξερω αν θα ειναι η πραγματικοτητα,αλλα κατι θα μας πει για να μην τους λες ρουφ.

zouk said...

Κοιτουσα τα αθλητικα σαιτ και εχω μια απορια.Εχει παει καποιος παιχτας σε νεα ομαδα και στις πρωτες ερωτησεις που θα του κανουν να μην εχει πει τα κλασσικα που λενε?
Οι νεοι μου συμπαιχτες με αγκαλιασαν.Ειναι ολοι καλα παιδια.Πωπω τι νεα πραγματα βλεπω εδω στην προετοιμασια και ολα αυτατα τα σχετικα.
Πρεπει να τους περνουν συνεντευξη τουλαχιστον μετα απο 2 μηνες.

gatti said...

@zouk: E, άμα είναι να μη μας πει την πραγματικότητα, καλύτερα να μην μας πει τίποτα.

Δεν νομίζω να βρεθεί κανείς που να μην πει τα κλασικά. Γιατί μήπως έχεις ακούσει εσύ κάποιον συμπατριώτη ενός παίκτη να πει κακά λόγια όταν τον ρωτάνε την γνώμη του;
Ολοι καλά λένε...

zouk said...

Αυτο εμενα μου την σπαει στους δημοσιογραφους.Λιγοι κανουν σωστες ερωτησεις.Και δεν μιλαω τωρα για αυτο που ειπα,δλδ σε καποιο νεο παιχτη αλλα γενικοτερα.Ολο κατι χαζοχαρουμενες ερωτησεις χωρις νοημα.Καμια πρωτοτυπια.Ακομα και οταν πιεζουν μερικες φορες το κανουν με κακο τροπο.Καλα τα ειχε χωσει ο Μαλεζανι.

gatti said...

@zouk: Κσλά, άμα πιάσουμε το θέμα των ερωτήσεων θα ξημερώσουμε με τόσα μαργαριτάρια που έχουν πει κατά καιρούς. Ασε που θα θυμώσει και ο κόουτς.

Κι εγώ τέτοιες στιγμές που ζορίζουν
καναν προπονητή με αγένεια αναπολώ τον Μαλεζάνι. Πού είναι ο Ιταλός να ρίξει μερικούς ...κάτσους να ζωντανέψει η ατμόσφαιρα...

coachp said...

Τον λογο μου τον κραταω, μην με κραζετε... Οσο για τις ερωτησεις, δεν ειναι ολοι οι δημοσιογραφοι ιδιοι, οπως αλλωστε ουτε ολοι οι μπλογκερ. Αλλοι εξυπνοι, αλλοι χαζοι, ετσι ειναι η ρημαδα η ζωη.

Τωρα.1) Ο Ροτσα ειναι ενας εξαιρετικος ανθρωπος. Δεν διαθετει ομως και το μεγαλυτερο IQ. Ειναι διακριτικος και καλοσυνατος, αντεχει πολλα οπως εχει δειξει το παρελθον του. Για οσους το ξερουν.
2) Το κολπο γκροσο των «νεων» διοικουντων, περιελαμβανε και την «και καλα» εισοδο των παλαιμαχων σε καιρια ποστα. Ειναι μια κινηση που δειχνει μια αλλαγη ροτας... Κατι καινουριο. Ο κοσμος τσιμπαει! Ουσιαστικα οι αλλαγες δεν υπαρχουν...
3) Καμια διοικηση στον κοσμο δεν γουσταρει τους παλαιμαχους της, διοτι, συνηθως τους δημιουργει προβληματα. Κανουν αστοχες τοποθετησεις, ζητουν μεταγραφες, και νιωθουν οτι η ομαδα τους ανηκει επειδη την πονανε. Καταλαβαινετε που το παω, ετσι???
4) Καποιοι παλαιμαχοι ειναι πολυ βολικοι, για τα παιχνιδια που θελουν να παιζουν καποιοι αλλοι...
Οπως καταλαβαινεις, δεν μπορω να γραψω περισσοτερα, αλλα θεωρω οτι εχεις «μπει» στο θεμα. Και να μην τσιμπας. Καποιοι κανουν κουμαντο, εχουν μαριονετες και γλαστρες κλπ κλπ. Μην ρωτησεις κι αλλα...

mamma said...

Δεν κατάλαβα τίποτα. Ελπίζω μόνο να γυρνάς πλευρό τακτικά... μην καις από την μια μεριά κι από την άλλη μείνεις άψητη:)

ΥΓ. Αυτό με το login με έχει κάψει πολλάκις.
Αν κάποια στιγμή γράψω γαμάτο και τεκμηριωμένο σχόλιο μην ορκιστείς πως είμαι εγώ:-P, μάλλον ο βαζελοδιδάσκαλος θα έχει ξεχάσει αν κάνει logoff.

gatti said...

@coachp: Mάλιστα. Σα να λέμε οι παλαίμαχοι είναι "διακοσμητικοί". Να σου πω την αλήθεια εδώ μου τη σπάνε εμένα μερικοί παλαιολιθικοί παλαίμαχοι τύπου Δομάζου (έχει χάρη που του το συγχωρώ επειδή υπήρξε μεγάλος παίκτης, διαφορετικά είναι γνωστό ότι ως παλαίμαχος καταντάει γραφικός μ' αυτά που λέει), δεν θα τη σπάνε στις διοικήσεις;

Ωστόσο, νομίζω πως θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι και να μη τους τσουβαλιάζουν όλους μαζί. Ας πάρουν από αυτούς που μπορούν να προσφέρουν (γιατί υπάρχουν τέτοιοι παλαίμαχοι) και τους υπόλοιπους ας τους κρατήσουν σε απόσταση, παρά να στέλνουν ας πούμε τον άλλο στου ...διαόλου τη μάνα και μετά να μην δίνουν σημασία στις εισηγήσεις του.

Υπήρξες πολύ κατατοπιστικός, σε ευχαριστώ πολύ!



@mamma: Δυστυχώς mamma με τις μεταγραφές συνήθως τσουρουφλίζομαι και από τις δυο μεριές.

Εχει κάψει κόσμο και κοσμάκη το login. Αχ, μου θύμισες κάτι παλιές εποχές IRC...

Aν κάποια μέρα γράψεις τέτοιο αθλητικό σχόλιο θα ορκιστώ ότι ο βαζελοδιδάσκαλος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά! :)))

Νικόλαος Παπουτσής said...

Πολλές αποκαλύψεις έχεις
εδώ μέσα gatti μου σήμερα
Εγω ήρθα να σου πω καλορίζικος
ο Ζιλμπέρτο!!!
Και ...έπεσα επάνω στον Μάκη
που παρεμπιπτόντως μου ειναι
συμπαθείς και τον διαβάζω
στο derby
Κρύβε λόγια κρύβε λόγια
χαχαχα

Καλο Σαββατοκύριακου

τσίου!!!

KitsosMitsos said...

Το έχεις σκεφτεί να γίνει αθλητικογράφος; Απολαυστικότατη η ανάλυσή σου!
Καλησπέρες

Alexandros said...

Έχω χάσει την μπάλα με τα ποδοσφαιρικά. Είναι καιρός τώρα που τους έχω γυρίσει την πλάτη.
Αν δεν δούμε πάντως τους πρώτους επίσημους αγώνες , άκρη δεν πρόκειται να βγάλουμε. Ούτε καν για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν είμαι σίγουρος αν θα πιάσει στον βάζελο , πόσο μάλλον για αυτούς τους "περίεργους" που μάζεψαν Δώνης-Ντέμης

gatti said...

@karaflokotsifas: Aσε, κοτσύφι μου. Ο coachp επιμένει πως έγινε μπέρδεμα με το κομπιούτερ και δεν είναι ο Μάκης. Οπότε τζάμπα χάρηκες.
Οσο για τον Ζιλμπέρτο αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να χαλάσει, ας πέσουν πρώτα οι υπογραφές και μετά τον καλωσορίζουμε.

Καλημέρα, φιλιά!



@kitsosmitsos: Μα ...είμαι! (Κατά μία έννοια...) ;-)

Σ' ευχαριστώ πολύ.
Καλημέρα!



@alexandros: Αντίθετα για μένα οι καλύτερες στιγμές είναι οι καλοκαιρινές. Λογικό θα μου πεις, το χειμώνα πέφτει μεγάλη πίκρα με την ομάδα. Ενώ το καλοκαίρι μπορείς να ονειρεύεσαι. Ελπίζω φέτος το όνειρο να συνεχιστεί και το χειμώνα. Θα δούμε...

Ούτε εγώ είμαι σίγουρη ότι θα πιάσει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά δες το κι αλλιώς. Αντί για τον Τζιόλη, δίπλα στον Μάτος θα έχεις αυτόν. Πόσο χειρότερα μπορεί να είναι; :-)

Στην ΑΕΚ ο Ρίμπο άρχισε τους ύμνους για τον Δώνη κι αρχίζω να ανησυχώ...

Καλημέρα Αλέξανδρε!