Saturday, July 19, 2008

Λύθηκε η απορία

Tην περασμένη Τετάρτη, μετά το ματς της Εθνικής μπάσκετ με τη Βραζιλία ο Αντώνης Φώτσης δίνει μίνι συνέντευξη από το ΟΑΚΑ στη ΝΕΤ. Λέει τα κλασικά για το παιχνίδι της Εθνικής, για την επιστροφή του στην Ελλάδα, για την ατομική του απόδοση, μπλα, μπλα, μπλα.
Από το στούντιο ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει ένα μίνι διάλογο μαζί του πάνω στον αγώνα και στο τέλος της συζήτησής τους, με παιχνιδιάρικο ύφος του λέει: "Εμαθες να το χειρίζεσαι το δώρο; Γιατί άκουσα πως έχεις δυσκολίες!". Ο Φώτσης σκάει ένα χαμόγελο ψιλοαμήχανο, διστάζει κάπως και απαντάει (περίπου, γιατί δεν τα θυμάμαι αυτολεξεί): "Οχι, εντάξει, όλα είναι καλά πλέον. Το κουμαντάρω. Σε προσκαλώ κι εσένα και όποιον άλλο θέλει". Εμείς βέβαια ούτε που πήραμε χαμπάρι για ποιο πράγμα μιλάνε, το ίδιο απορημένοι έδειξαν και οι ρεπόρτερ της ΝΕΤ. Το μόνο που διευκρινίστηκε ήταν πως επρόκειτο για ένα δώρο στον εαυτό του. Και μαζί μια υπόσχεση από τους δημοσιογράφους πως θα μάθουν περί τίνος πρόκειται και θα μας λύσουν την απορία.

Χθες το μεσημέρι το συζητούσα στη δουλειά: "Καλά τι είναι αυτό το δώρο που έκανε στον εαυτό του ο Φώτσης που χρειάζεται προσπάθεια να το κουμαντάρει; Τι πήρε; Κανα διαστημόπλοιο; Ρε, λες να πήρε κανα κότερο που είναι και της μόδας τώρα με τον Πατέρα;".
Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και οι άνθρωποι που λύνουν τις απορίες. Λίγο μετά πέφτει στα χέρια μου το φύλλο της Sportday και ένα άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου, με τίτλο "Μπάτμαν μην τρέχεις!".
Εκεί, ούτε λίγο ούτε πολύ έγραφε πως ο Φώτσης έφερε από το εξωτερικό ένα αυτοκίνητο που ακόμα δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, την Μercedes CLK 63 AMG Black Series (και όχι SLK όπως αναφέρει, αλλά εντάξει μικρό το ...κακό - άμα το ...ζητήσετε έτσι το πολύ - πολύ να σας πουν ότι δεν έχουν...).
Ενα αυτοκίνητο, λέει, που είναι 6.000 κυβικών και 470 ίππων. Οπότε, μάλλον είναι λογικό να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο ...κουμαντάρισμα. Γράφει ακόμα πως το αυτοκίνητο που βρίσκεται στο ξενοδοχείο της Εθνικής έχει γίνει σημείο αναφοράς και αξιοθέατο μεταξύ των διεθνών. Και ακόμα πως οι δύο πιο ...τολμηροί, οι συμπαίκτες του Διαμαντίδης και Σπανούλης που μπήκαν για μια βόλτα, τα είδαν όλα! Και πως ο Μήτσος μάλιστα ...ορκίστηκε πως δεν πρόκειται να ξαναμπεί μέσα!
Εμένα, βέβαια, μια απορία ακόμα μου έμεινε! Πού θα το οδηγήσεις παλικάρι μου αυτό το θηρίο; Σε ποιους δρόμους;
Ολο το άρθρο εδώ!

Κι αφού εμείς δεν προβλέπεται να έχουμε ούτε καν αυτή την εμπειρία του Διαμαντίδη, ...φάτε μάτια ψάρια...








Και ένα βιντεάκι με την Μercedes CLK 63 AMG Black Series εν δράσει (ή μάλλον εν ...πτήσει!).







YΓ (άσχετο - ποδοσφαιρικό): Πού πας ρε κακομοίρη Ροναλντίνιο στη Μίλαν; Το σκέφτηκες καλά; Εκεί αν δεν καβατζάρεις τα 35, βασική ενδεκάδα δεν βλέπεις! Με τα τσικό θα παίζεις φουκαρά μου! Εχεις να κουβαλήσεις μπάλες και ρουχισμό που θα πάει σύννεφο!


ΥΓ1 (επίσης άσχετο - ποδοσφαιρικό): Tι; Επλεξε ο Κόκκαλης το εγκώμιο του Βαλβέρδε; Δεν τον βλέπω να προλαβαίνει παρέλαση ο Ισπανός!

21 comments:

zouk said...

Mercedes?
Πιφι,εγω ειμαι της BMW,χαχαχαχα.

Να οδηγαει ηρεμα το σκασμενο.Εχει δυνατη σεζον να βγαλει.Μην μας τραυματιστει,ακομα δεν ηρθε.

Δεν ξερω αν θα βγαλει παρελασούλα ο Βαλβερδος,αλλα απ οτι διαβαζα,δεν ζητουσε ποτε τρομερες μεταγραφες στις προηγουμενες του ομαδες.Ειχε το καλο να διαχειριζεται σωστα το υπαρχον υλικο.Για του οπαδους που θελουν ονοματα να ερχονται αυτο δεν ειναι καλο,αλλα ο Κοκκαλης ολο και κατι θα φερει για να τους ηρεμισει.
Ειμαι πολυ περιεργος να δω τον Ολυμπιακο στα προκριματικα.

Κατσε βεβαια να δουμε και με τι ομαδες θα πεσουμε και οι δυο μας.

gatti said...

Α, όχι, δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ η BMW. Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι το AUDI, αλλά όπως και να το κάνουμε η Mercedes είναι πάντα Mercedes.

Kι εγώ το ίδιο σκέφτηκα! Να έχει το μυαλό του στο κεφάλι του και να προσέχει γιατί τον χρειαζόμαστε (αλλά και να μη τον χρειαζόμασταν πάλι να προσέχει και να είναι γερός). Που μου πήρε το ...safety car της Φόρμουλα Ενα για να το οδηγεί στους ελληνικούς κατσικόδρομους! :-p
Ο άλλος, λέει, ο Διαμαντίδης ...άσπρισε από το φόβο του όταν μπήκε μέσα.

Οσο για τον Βαλβέρδε, ο άνθρωπος πήγε στο γαύρο για προπονητής. Τώρα αν αυτοί περιμένουν να παίρνει τηλέφωνα παίκτες και να κλείνει συμφωνίες, μάλλον κάπου τα έχουν μπερδέψει τα πράγματα.

Αλλά αυτά παθαίνει όποιος έχει τεχνικό διευθυντή και τον διώχνει.

Κι εγώ έχω περιέργεια να δω τον γαύρο στα προκριματικά. Δεν το κατέχει, άλλωστε, το ...σπορ.

Η ΑΕΚ διαβάζω ήταν πολύ καλή! Κρίμα που δεν μπορούμε να την δούμε στα φιλικά.

Είδωλο said...

Σου περιεσσευει καμια CL200?

Alexandros said...

Να πιστέψω αυτά που γράφουν οι φυλλάδες; Ότι η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή; Μπα... δεν θα πάρω. Ο Σκόκο εμφανίστηκε ως ο νέος Κωστής και ο Ρίκκα ως ο νέος Κατσουράνης. Αυτό τα λέει όλα.

Πραγματικά ασύλληπτο το αμάξι!

gatti said...

@x-oyranoy: Mακάρι να μου περίσσευε Ουρανέ μου!



@alexandros: H αλήθεια είναι πως λίγες μέρες πριν έγραφαν ότι ο Δώνης προβληματίζεται επειδή ο Σκόκο δεν ήταν αυτός που περίμενε. Τώρα και αυτός και ο Ρίκκα έβγαλαν μάτια. Τι να πω... Πάντως, εντάξει, να τα φουσκώνουν οι δημοσιογράφοι, συμβαίνει συχνά. Αλλά να πηγαίνουν από το ένα άκρο στο άλλο, μου φαίνεται δύσκολο. Οπότε, έστω και με κάποια δόση υπερβολής, μάλλον καλά πρέπει να έπαιξαν. Αλλωστε, ο Δώνης είπε ότι εξέπληξαν ακόμα και τον ίδιο.
Οπως και νάχει, πάντως, από τα φιλικά δεν βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα.

Το αμάξι είναι πραγματικά ονειρεμένο!

Univers said...

Γι' αυτούς που αγαπούν τα Audi.

TTS

και ξανά TTS

gatti said...

@univers: Kαλώς ήρθες, αγαπητέ!

Μα δεν είναι υπέροχα τα AUDI;
Σικάτα και εξαιρετικά αξιόπιστα χωρίς να "κραυγάζουν".
Να δούμε αν θα καταφέρω κάποτε να αποκτήσω ένα...

Stepas said...

Κορυφαία στιγμή σ’αυτή τη μίνι συνέντευξη του Φώτση ήταν εκεί που έλεγε ότι λείπουν κάποια παιδιά που κάνουν πλάκες και ότι τα περισσότερα παιδιά είναι δουλευταράδες και δεν τους μένει κουράγιο για αστειάκια.Το λεγε με ένα τρόπο...Πολύ διασκεδαστικό.

Από Φώτση μου έχει μείνει και εκείνη η ατάκα του για το Σχορτσιανίτη μετά το ματς με τις ΗΠΑ στο Παγκόσμιο:"Μπολντόζα,μπολντόζα".Πρέπει να ναι καταπληκτικό παιδί ο Φώτσης.

Αλήθεια από πού είναι η καταγωγή του ;Αν θυμάται κανείς ας με ενημερώσει.

Τα λέμε gattaki!

gatti said...

@stepas: Mάλλον ο Λάζος του έλειπε, αυτός ήταν ο μεγαλύτερος πλακατζής της Εθνικής. Είναι λίγο ...κουκουρούκου ο Φώτσης και κάνει πλάκες, σου δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι πολύ σοβαρός. Ομως, αυτό δεν νομίζω να ισχύει. Πάντως, σαν παίκτης έχει εκπληκτική βελτίωση που δεν την περίμενα. Σχεδόν έχει μεταλλαχθεί. Είναι άλλος παίκτης πια.

Στην Αθήνα γεννήθηκε και πρωτοέπαιξε μπάσκετ στον Ηλυσιακό. Δεν ξέρω όμως από πού είναι η καταγωγή του.

Τα λέμε!

νατασσΆκι said...

Χμμμ...
Να σου πω να ζηλέψεις;
Έμαθα να οδηγώ στο Audi 100 LS του μπαμπά μου (πριν πολλάάάάάά χρόνια αυτό)

Τώρα (ο μπαμπάς μου) έχει ένα A6 allroad quattro -εξαιρετικό, αλλά εμένα δεν με βολεύουν αυτά, είναι τεράστια για την πόλη :) Προτιμώ μικρά, ευκίνητα αυτοκίνητα -ή τζιπ.


Αλλά κι αυτή η Μercedes..!

Καλή βδομάδα, γατί μου!
(θα το αποκτήσεις, πού θα πάει!)
:))))

gatti said...

@νατασσάκι: Για δες! Κι εγώ σε ένα AUDI 100άρι του μπαμπά μου, έμαθα να οδηγώ (κι εγώ πριν πολλά πολλά χρόνια, εννοείται!).

Και το πρώτο αυτοκίνητο που ήθελα να αγοράσω AUDI 80άρι ήταν, αλλά το όνειρο έσβησε νωρίς. Γιατί δεν είχα πολλά λεφτά, έψαξα για μεταχειρισμένο, πήγαν να μου πουλήσουν ένα "κομμένο" και ευτυχώς που είχα πάει να το δω με μηχανικό και δεν το πήρα.

Μου έμεινε όμως απωθημένο.

Κοίτα! Και τζιπ AUDI υπάρχουν. Σαν αυτό του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου! Δεν θα έλεγα όχι και σε κάτι τέτοιο! :-p

Δεν ξέρω αν θα το αποκτήσω ποτέ. Αν είναι όμως να γίνει, καλύτερα να γίνει τώρα, όχι όταν θα έχω μείνει με ένα ...δόντι!

Καλή εβδομάδα και σε σένα Νατάσσα μου!

scarface said...

Για τους Ελληνικούς δρόμους αυτά τα αυτοκίνητα δεν κάνουν.

Αν και φαντάζομαι ότι ο Φώτσης δεν το πήρε για τους δρόμους, αλλά για τα πάρκινγκ των μαγαζιών της παραλιακής

gatti said...

@scarface: Αυτή ήταν και η δική μου απορία. Σε ποιους δρόμους θα το οδηγήσει;
Λες να έσκασε τόσα λεφτά για να κάνει φιγούρα στα πάρκινγκ; Δεν νομίζω να είναι τόσο ανεγκέφαλος.

Εχει όμως τρέλα με τα αυτοκίνητα. Ο Καβαλιεράτος έκανε λόγο για "στόλο" αυτοκινήτων που διαθέτει ο συγκεκριμένος παίκτης.

Ποιος ξέρει; Εχει τώρα ένα έξτρα κίνητρο να γυρίζει οδικώς την Ευρώπη...

squarelogic said...

Ματαιότης gatti μου,τι τα θες...
Τετοιο αμάξι σαφως δεν προορίζεται για ελλην.δρόμους...απλώς αφού ειναι τεράστιο το paycheck,θα πάρει και το διαστημικο αυτοκίνητο,το ρολόι των 20 χιλ κλπ κλπ για να κανει φιγούρα στις μοντέλες.
Να προσεχει ελπίζω,γιατί αν τρακάρει μ'αυτό(και όπως θα το οδηγά..)δεν τον βλέπω να βγαίνει ζωντανός.
Τώρα,πειράζει που αν ημουν Ζέλικο ή Θανάσης θα εψαχνα τρόπο να του βάλω μυαλό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα?

ΥΓ.Για το τζιπ της Audi,για κοιτα μηπως ο Πατερας ενδιαφερεται και για την γυναικεια ομαδα ποδοσφαιρου να χτυπήσεις κανενα καλο συμβόλαιο...

gatti said...

@squarelogic: E ναι, τόσα χρήματα που παίρνουν κάπου πρέπει να τα ξοδέψουν κι αυτοί.
Χτύπα ξύλο! Να μην τρακάρει ποτέ! Κι εγώ ελπίζω να του πουν κανα δυο κουβέντες οι Γιαννακόπουλοι και ο Ομπράντοβιτς γιατί ξέρεις πώς είναι τώρα όλοι οι αθλητές. Σαν μικρά παιδιά!
Χρειάζονται κάποιον να τους βάλει κανα φρένο.

ΥΓ. Τελικά λέει το τζιπ δεν το έκανε δώρο ο Πατέρας στον Λάζαρο (εκτός αν ειπώθηκε αυτό για να μην αρχίσει ο καθένας και έχει απαιτήσεις για τέτοια δώρα). Ποια γυναικεία ομάδα; Να είχα την ηλικία του Ζιλμπέρτο Σίλβα θα ήλπιζα έστω σε ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο. Τώρα πια... Μόνο με την ...προπονητική μπορώ να ασχοληθώ και τέτοια συμβόλαια σε προπονητές τα παίρνει μόνο ο Μουρίνιο...

fpboy said...

6.000 κυβικά ?
ρε τι γίνεται.....

gatti said...

@fpboy: Ασε, δεν το χωράει ο νους... Ασύλληπτο!!!

Crazy Tourists said...

Πήρε μωρέ ένα παιχνιδάκι το παιδί...Να έχει κάτι να παίζει κι αυτό!!

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

@crazy tourists: Αχ ναι, μωρέ το καημένο το παιδί! Να παίξει κι αυτό λιγάκι!

Καλημέρα τρελοτουρίστι μου!
Πολλά φιλάκια! :))

Unknown said...

Δεν έχω γελάσει πιο πολύ με υ.γ. στην ζωή μου... ε τον καημένο τον Ροναλντίνιο... χαχαχα!

υ.γ. Σήμερα σε διάβασα πρώτη φορά και πολύ το ευχαριστήθηκα.. εύγε..

gatti said...

@dimitris: Kαλώς ήρθες! Σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Δεν έχω χειρότερο από τη Μίλαν και τους ...γέρους της και είναι αλήθεια ότι μου κακοφάνηκε που πήγε εκεί ο Ρόνι. Σαν παιδί για τα ...θελήματα θα τον έχουν τον φουκαρά!