Monday, July 28, 2008

Καλύτερα να μασάς...

Πώς αλλάζουν έτσι οι καιροί! Πριν από μερικά χρόνια μια τέτοια είδηση μου προκαλούσε τόση πίκρα που σχεδόν μου έρχονταν δάκρυα στα μάτια. Τώρα στο άκουσμά της συγκρατιέμαι για να μην βάλω τα γέλια!
Ο Μπασινάς λέει συζητά να κλείσει στο γαύρο; Τι λες τώρα! Μιλάμε ότι ο θείος πέρασε στο άλλο άκρο. Παλιά έπαιρνε ποδοσφαιριστές από εμάς. Τώρα παίρνει από τα αζήτητα! Χωρίς ομάδα είναι ο Μπασινάς και μέχρι πριν λίγο καιρό έκανε και το βαρύ πεπόνι και ούτε σκόπευε να έρθει στην Ελλάδα. Οπως το βαρύ πεπόνι κάνει και ο Sotis. O δε μυτόγκας ακόμα ψάχνει να βρει ομάδα. Ρε σεις, μην τον ξεχάσετε τον Παπ ρε! Αφού παίρνετε τον Μπασινά, πάρτε και το κουμπαράκι του μέλους, κρίμα είναι. Και καλά δηλαδή που πήρατε τον Γ-αβραάμ στην άμυνα γιατί την έβλεπα την ΑΕΚ να κάθεται πάνω στο παγωτό τώρα που έσπρωξε τον Παπασταθό στους Γενοβέζους. Γιατί αλλιώς θα παίρνατε και τον Κυργιάκο και ποιος τον ξέπλενε μετά τον Ντέμη.
Ψυχοπονιάρης όμως ο γαύρος. Ολοι οι πρώην ποδοσφαιριστές εκεί βρίσκουν στέγη. Μόνο που από δω και πέρα θα πρέπει εκεί κάτω στο λιμάνι να έχουν στο μυαλό τους τη φράση "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς". Γιατί ό,τι λες τελικά το λούζεσαι. Τ΄ ακούς Πετράκη; Πέρσι έλεγες ότι εσείς δεν παίρνετε δανεικούς. Και φέτος συζητάς και παρακαλάς για να πάρεις τον Λέτο που ακόμα τη φανέλα της Λίβερπουλ δεν την έχει δει. Αντε, φέρτε και τον Ξενέρι πίσω και θα δέσει η ομάδα. Ετοιμους θα τους έχει τους παιχταράδες ο Βαλβέρδε να ησυχάσει και λίγο το ανθρωπάκι που το έχει λυπηθεί η ψυχή μου. Θα πάρετε και τον (Μάκη D)iogo και καθαρίσατε!

ΥΓ. Ε, ρε παντελόνιασε ο θείος το μπερντέ και πάει να την βγάλει με μπαλώματα!
ΥΓ1. Ολοι μέλη!!!
YΓ2. Μεγάλος ρε παιδί μου σε ηλικία αυτός ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ενώ ο Μπασινάς! Λυκόπουλο!
ΥΓ3. Σωκράτη, ποιους έλεγες κότες; Ποιους;

EDIT:
ΥΓ4. Εξώφυλλο Πρωταθλητή: "Πατέρα τα ΄μαθες τα νέα; Ερχεται ο Ντιόγο". Καλά ρε σεις, για να κάνετε ρελάνς σε μας κάνετε τις μεταγραφές; Δεν τις κάνετε για να ενισχύσετε την ομάδα σας;
ΥΓ5. Φως: Ρεχάγκελ, Τοπαλίδης, Τεννές, Παράσχος εκθειάζουν Μπασινά! Ε, ρε γλέντια!!!

11 comments:

zouk said...

Τρομερες καταστασεις.Οι γαυροι εχουν φρικαρει,γιατι περιμεναν τον Ντουσερ η καμια ακομα μεγαλυτερη μεταγραφη.
Ο θειος θελει να τα χωσει για επιθετικο,οποτε εδω πηγε να την βγαλει αλλιως.
Η πρωτη παραγραφος με το κλαμα και το γελιο δεν θα μπορουσε να με καλυψει καλυτερα.Οταν το διαβασα στον Sport-fm περιμενα να δω τα πρωτα σχολια που θα κανουν απο κατω οι γαυροι.Ηταν οπως τα περιμενα.Ακραια.Να καψουμε τα διαρκειας και αλλα τετοια χαριτωμενα.
Πηραμε τον Μελισση.Θελω να πιστευω οτι αυτος θα ειναι ο δευτερος αμυντικος που λεγαμε και θα παρει και Ζιβε η Μποτινελι.Οποτε λογικα θα γινει αυτο που θελαμε.Δυο αμυντικοι.

gatti said...

Kι εγώ αυτό πιστεύω. Οτι επειδή θέλει να ρίξει χρήμα για επιθετικό, θεώρησε ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση τον Μπασινά. Και ελεύθερος, άρα πληρώνει μόνο το συμβόλαιό του και χωρίς να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Αλλά ότι έχουν φρικάρει οι γαύροι, δεν το συζητάμε. Κι εγώ τα ίδια είδα στα γαυροφόρουμ.

Πολύ καλή κίνηση αυτή με τον Μελίσση. Ομολογώ ότι με αιφνιδίασε, επειδή είχε ξανασυζητηθεί το θέμα τότε με Λάζαρο και είχε ναυαγήσει. Δεν περίμενα ότι θα επανέλθουν και ανησυχούσα πάρα πολύ για την άμυνα. Τώρα έχουμε έναν καλό στόπερ Ελληνα που θα μπει αμέσως στο πνεύμα της ομάδας. Κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι είναι ο δεύτερος αμυντικός και ότι θα πάρει κάποιον ακόμα. Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα. Δεν αντέχω να δω Βύντρα ή Σαριέγκι βασικούς...

Alexandros said...

Πάει και ο πιτσιρικάς ο Παπασταθόπουλος. Εσείς αγοράζετε και εμείς (ξε)πουλάμε. Για να δούμε που θα καταλήξει αυτό...

gatti said...

@alexandros: Για μένα δεν είναι κακό που δίνετε τον Παπασταθόπουλο. Ετσι είναι το
σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σαν επιχειρηματική κίνηση είναι άκρως επιτυχημένη. Ο παίκτης αγοράστηκε 50.000 ευρώ από το Πεταλίδι, είχε ετήσιο συμβόλαιο κάπου 60 χιλιάρικα και πουλήθηκε 3,8 εκατομμύρια. Το πρόβλημα είναι πως η διοίκηση δεν πείθει ότι κάνει κινήσεις επ' ωφελεία της ομάδας. Αν είχε πείσει, τότε αυτή η αποχώρηση δεν θα ενοχλούσε τόσο...

island said...

για τον Ντιογό είχαν ενδιαφερθεί οι γαύροι πριν από ένα χρόνο και κάτι ψιλά. Τότε με 2 εκατομύρια που τον δίναν τσινούσε ο θείος. Ξαναήρθαν αργότερα και η τιμή είχε φτάσει στα 5 εκατομύρια. Φυσικά ο θείος είπε όχι. Τώρα για να καλύψουν τα ακάλυπτα θα σπρώξουν κοντά στα 13 εκατομύρια για το 80% του παίχτη.Ας πρόσεχαν.

Λίγο αλμυρός μου φάνηκε ο Μελίσσης πάντως.Θα μου πεις δικά μου λεφτά είναι; Έτσι κουβέντα να γίνεται.Ήθελα και άλλο μπαμ αλλά μάλλον η πολιτική φέτος είναι ένα μπαμ για τα διαρκείας και βλέπουμε.Δυστυχώς.

ΥΓ1 Ο Μπελούτσι πού είναι; Ακόμα πέφτουν τα τσιμέντα από πέρσι;
ΥΓ2 Αυτός ο ¨παιχταράς" ο Λεντέσμα δεν χωράει φέτος στον γαύρο;
ΥΓ3 Αυτός ο Λέτο πότε έπαιξε στο αγγλικό πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ;
ΥΓ4 Αυτός ο Όσκαρ(το μπαμ μεγατόνων!!!) μήπως ήταν τελικά στην Β Ισπανίας;
ΥΓ5 Όλοι μέλη!!!
ΥΓ6 Ο Κόκκαλης φέτος πήρε κοντά στα 6 μύρια από την πώληση Λούα Λούα και Προγουλάκια(Νούνιες...ακόμα πέφτουν και για αυτόν τα τσιμέντα) και έδωσε περίπου τόσα για Γαβραάμ και τον απίθανο Όσκαρ!Ελεύθερος και ο Μπασινας.Άρα ότι χρήμα θα πέσει θα είναι στον Ντιογό.Το βλέπουν οι γαύροι πως άλλος είχε το όνομα(καβούριας) και άλλος την χάρη;
ΥΓ7 Μου αρέσει να τσιγκλάω...

gatti said...

@island: E καλά, αυτά συμβαίνουν άμα ο θείος θέλει να είναι και πρόεδρος και μάνατζερ και προπονητής και σκάουτερ.

Μπορεί να είναι λίγο αλμυρός, αλλά είναι λογικό όταν όλοι ξέρουν ότι υπάρχει χρήμα να ζητάνε κάτι παραπάνω. Εγώ ακόμα ελπίζω για μια μεταγραφή στόπερ, για τον απλούστατο λόγο ότι ο Μελίσσης παίζει κυρίως δεξί μπακ και στόπερ. Ο Τεν Κάτε θέλει συγκεκριμένα αριστερό στόπερ. Αν σκεφτείς μάλιστα πως στα ανταλλάγματα για Μελίσση είναι και ο Δάρλας, κάτι δεν κολλάει. Θα μείνουμε μόνο με τον Σπυρόπουλο αριστερά; Εντάξει, στην ανάγκη μπορεί να παίξουν και Βύντρα και Νίλσον, αλλά κάτι λείπει για μια ομάδα που δεν τσιγγουνεύεται φέτος τα λεφτά.

ΥΓ1. Φταίει το ξένο πόδι, αυτό που δεν ανήκει στο γαύρο και είναι προβληματικό.
ΥΓ2. Ο Λεντέσμα μάλλον φεύγει.
ΥΓ3. Ούτε φωτογραφία δεν τον έχουν κι εσύ ψάχνεις να βρεις φανέλα;
ΥΓ4. Μεγάλη μεταγραφή ο Οσκαρ.
ΥΓ5. Ετσι! Ολοι μέλη!
ΥΓ6. Ακριβώς! Ο θείος δεν έχει χαλάσει μέχρι στιγμής δραχμή. Ο,τι δώσει για φορ.
ΥΓ7. Κι εμένα!

ΥΓ8. Οι γαύροι έχουν εκπομπή στον Εxtra (Tσουκαλάς, Ακις κ.λπ.) και κάνουν πλάκα για το Μελίσση. Είναι αξιοθρήνητοι...

scarface said...

Τον Αύγουστο μένουν άπό τις μεγάλες ομάδες παίχτες ελεύθεροι που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ευκαιρίες.

Εκεί περιμένει να ψωνίσει ο Κόκκαλης, ο οποίος έχει παντελονιάσει από περυσινά έσοδα και πωλήσεις παιχτών φέτος γύρω στα 30 εκ. ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά έχει πληρώσει ως τώρα μόνο στις ομάδες 22 εκ. ευρώ , χωρίς να υπολογίζω τα συμβόλαια.

Αν δεν πάρουμε σέντερ μπακ όμως ,θα είναι η όλη προσπάθεια ανολοκλήρωτη.

Εκτός αν αφήσει η Άρσεναλ τον Γκαλάς ελεύθερο.

υ.γ. ο Μπασινάς τώρα θα πάει στον Τσουκαλά να του πει για τα γαλλικά που του ριχνε στο κόρνερ.

gatti said...

@scarface: Πού κατάντησε ο Κόκκαλης, να ψωνίζει στις εκπτώσεις από τα πανέρια!

Δεν νομίζω να μείνουμε έτσι. Πιστεύω ότι θα πάρουμε οπωσδήποτε κεντρικό αμυντικό.

Χθες, ο Τσουκαλάς, στην εκπομπή επιχείρησε να εξηγήσει τι του έλεγε στο κόρνερ, αλλά τον έκοψε ένα τηλεφώνημα. Δεν ξέρω αν το εξήγησε αργότερα, οι αντοχές και ανοχές μου απέναντι στο συγκεκριμένο υποκείμενο, έχουν κι ένα όριο... Πόσο ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ είναι όμως!

kakaskimos said...

Τώρα θα σας σκίσουμε. Ο παπούς ετοιμάζει μεταγραφή μεγατόνων.
Δ
Ο
Μ
Α
Ζ
Ο
Σ


Island
Τα χρήματα (και του Κόκκαλη και του Πατέρα&Σία) δυστυχώς είναι δικά μας ...

don Quixote said...

geia sou gatti...

min krineis apo ton rehhagel kai les ton melisi deksi mpak ...einai senter back...(rota kai ton stepa pou ton exei faei sti mapa kai kserei)eidika sto sistima tou ten kate me ta epithetika full back den exei kamia tixi

gia mena einai poli lathos kinisi gia polous logous
kat arxin einai tale kouale me ton vitra

einai molis ena xrono mikroteros tou(26)

einai pola ta lefta

kai genika den ton polipistevo san pexti

to mono thetiko einai oti einai sxetika grigoros gia stoper kai tha mporei na markarei kontous grigous epithetikous kai den eixame kanena tetoio stoper


theloume enan Henriksen epigontos kai ena kirgiako ama ginete

o kokalis tha riksei xrima gia epithetiko i tha parei kanenan Tatsi?(itan sto paketo me ton panto gia osous den thimounte-proodeftiki)


molis diavasa oti olimpiakos apesire to endiaferon tou gia ton mpasina

kala ekane i aek me papastathopoulo...tin patise persi me lympe kai emathe

ps: kai ego melos

gatti said...

@kakaskimos: Τελικά δεν σας ...κάθισε ούτε ο Μπασινάς. Τι έχετε πάθει φέτος;



@don quixote: Πώς τα πετάς έτσι βρε παιδί μου; Ακού τάλε κουάλε με Βύντρα! Μαχαιριά στην καρδιά είναι αυτή η φράση! :-)

Eγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα πάρουμε μεγαλύτερης αξίας στόπερ. Δεν μπορεί να έγινε τόση μεγάλη προσπάθεια φέτος και να τα θαλασσώσουνε στην άμυνα!

Αρχίζω να αμφιβάλλω αν θα ρίξει χρήμα ο θείος. Μου φαίνεται ότι έχει πάθει αλτσχάιμερ βαριάς μορφής. Πού τον θυμήθηκες τον Αλεκοτάτση; Αυτός πήγε στο γαύρο κι αντί να παίξει μπάλα έπεσε με τα μούτρα στις μοντέλες. Οχι ότι είχε τύχη για να παίξει μπάλα βέβαια.

Μου φαίνεται ότι στο τέλος η λύση που θα βρει ο γαύρος στους αμυντικούς μέσους θα είναι τόσο χάλια που οι οπαδοί του θα φτάσουν στο σημείο να πουν "μια χαρά ήταν ο Μπασινάς".

Με Μπασινά και ίσως Κυργιάκο η ΑΕΚ στρώνει μια χαρά. Αλλά ο μικρός άκουσα ότι "κλοτσάει" και δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή στη Τζένοα.