Tuesday, July 29, 2008

Πάμε σαν άλλοτε

Πρεμιέρα. Μάλιστα κύριοι, πρεμιέρα κάνει ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός σήμερα το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Με αντίπαλο την γεωργιανή Ντιναμό από το Τμπιλίσι θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, τον δύσκολο, αυτόν που ανοίγει την πόρτα για τους ομίλους. Για να φτάσει στον τρίτο γύρο όμως πρέπει να περάσει πρώτα από τον δεύτερο. Κι όσο κι αν αυτό φαίνεται εύκολο, μόνο εύκολο δεν είναι. Τ΄ ακούτε ρεμάλια; Σε σας το λέω! Μη τυχόν και καβαλήσατε κανα καλάμι επειδή ρίξατε πέντε τεμάχια σ΄ αυτή την έρμη τη Σαρλερουά. Γιατί εδώ που τα λέμε τα τέσσερα από τα πέντε από στημένες φάσεις ήταν. Ενα συνδυασμό της προκοπής δεν κάνατε, αν εξαιρέσει κανείς την πάσα του Ρουκάβινα στον Νίνη στο τελευταίο γκολ. Για να μην πω για τα μετόπισθεν. Δύο επιθέσεις έκαναν οι Βέλγοι, στη μία το κούνησαν το πλεκτό. Γι΄ αυτό στο συγκεκριμένο ματσάκι θα αφήσετε τα τσαλιμάκια, τα κολπάκια και τα τακουνάκια και θα παίξετε μπάλα σοβαρή. Το είπε κι ο τεντάς άλλωστε στη συνέντευξη Τύπου. "Προέχει η νίκη" λέει σ΄ αυτό το ματσάκι. Σωστός ο κόουτς. Μπορεί σου λέει να υποσχέθηκα θέαμα στους οπαδούς, αλλά δεν αφορά η υπόσχεσή μου το συγκεκριμένο παιχνίδι. Εδώ θέλουμε αποτέλεσμα. Προσέχουμε λοιπόν για να έχουμε. Γιατί αν γίνει καμιά στραβή και δεν περάσουμε στον επόμενο γύρο και ξεκινήσουμε με το αριστερό ποιος θα έχει διάθεση για θέαμα; Γι΄ αυτό και άφησε τον Κλέιτον έξω από την αποστολή για να στρώσει χαρακτήρα. "Επειδή έχουμε Βραζιλιάνους του λέει δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε συνέχεια τακουνάκια". Ν΄ αγιάσει το στόμα του, γιατί με τόσους μπραζιλέιρος στην ομάδα, εγώ που δεν τους πάω κιόλας, μια ανησυχία την έχω, το ομολογώ. Γιατί καλά είναι τα φρου φρου και τα αρώματα, αλλά καλό είναι να παίρνεις και κανα αποτέλεσμα. Κι έπειτα είναι και το άλλο. Εντάξει, πες, μπροστά θα πάνε όλα καλά. Εχουμε και ποιότητα, έχουμε και λύσεις. Πίσω όμως; Πώς να είσαι σίγουρος πίσω όταν ο μόνος αξιόπιστος παίκτης σου είναι ο Σπυρόπουλος; Πώς να ησυχάσεις μ΄ αυτήν την ωρολογιακή βόμβα που υπάρχει μέσα στην ομάδα; Γιατί η βόμβα δεν έχει εξουδετερωθεί. Μόνο θέση άλλαξε. Αντί να την βρεις στην άκρη δεξιά, θα την βρεις στο κέντρο και προς τα αριστερά. Σάμπως όμως είναι μόνο η ωρολογιακή βόμβα; Τον Βάσκο μίστερ Bean πού τον βάζεις; Και μη κοιτάς τώρα που ο Τεν Κάτε τον είπε ηγέτη. Μόνος του αυτοαναιρέθηκε μετά. "Μην ακούτε τι λέω. Καμιά φορά λέω ανοησίες". Το είπε ο τεντάς και αμαρτία ουκ έχει. Βάλε τώρα τον Μάριο που το έχει εύκολο το τσαφ, βάλε και τον Γκάμπριελ που έτσι και καταφέρει μια φορά να βρεθεί στη θέση του στην άμυνα εγώ θα ανάψω μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι του (εντάξει, δεν θα μου κοστίσει και πολύ...) και καταλαβαίνεις τι πανηγύρι μπορεί να γίνει στα μετόπισθεν.
Τέλος πάντων, δεν κινδυνολογώ άλλο. Ούτε και ανησυχώ πολύ. Αρκεί να είναι σοβαροί αυτοί που είναι επιρρεπείς στην γκέλα. Ξέρουν αυτοί από μόνοι τους ποιοι είναι...


***

YΓ. Συνήθως οι οπαδοί πανηγυρίζουν μια μεταγραφή που έγινε. Στο γαύρο πανηγυρίζουν και για αυτές που δεν γίνονται!
ΥΓ1. Στο ...Βιλαμπάχο ακόμα ψάχνουν για παίκτες.
ΥΓ2. Ποια χρονική διάρκεια του συμβολαίου και πράσινα άλογα; Κιότεψε ο θείος από τα μπινελίκια των γαύρων.
ΥΓ3. Κότα και ευχούλης ξανάγινε η "ενδεδειγμένη λύση" για τις ανάγκες της ομάδας. Η κωλοτούμπα της κωλοτούμπας ω κωλοτούμπα!
ΥΓ4. Ντέμηηηηη! Μην πιαστείς κορόιδο! Τρία χρόνια συμβόλαιο; Ενα και καλό! Αντε δύο και με το ζόρι.

Ετσι και δεν ρίξετε πέντε, θα σας καταχεριάσω!

- Eυχαριστώ που με προειδοποίησες για τα παπούτσια!
- Οχι εμένα φιλλλαράκι! Τον Λεοντίου να ευχαριστείς!


Είμαι ψηλός κι ευθυτενής. Είμαι ένας ντελικανής!

Θα σας παίξω ένα λαϊκό τραγουδάκι από το Σουρινάμ.
Εχει τίτλο: "Οποιος κάνει επίδειξη, τον πούλο!".

Πάγκο; Ποιο πάγκο;

14 comments:

zouk said...

Ηρθε η ωρα να παω γηπεδακι.Στο φιλικο δεν τα καταφερα.Θελω να τα βλεπω ολα θετικα.Νομιζω οτι θα ειμαστε ενταξει.Στο επισημα θα ειναι πιο σοβαροι οι παιχτες αλλιως ξερουν τι μπινελικι θα ακουσουν απο τον Χενκ.Καλη μας επιτυχια.

gatti said...

Τυχερός είσαι! Εγώ δεν μπορώ να πάω, μένουν τρεις μέρες δουλειάς ακόμα και θα βλέπω το ματς από την τηλεόραση, δουλεύοντας παράλληλα. Κι εγώ πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει, αλλά όποιος έχει καεί στο χυλό...

Καλή μας επιτυχία!!!

houli_v said...

για που θα τραβήξεις κοριτσάκι ?

Υ/Γ : για το ματσάκι σχόλια αύριο (μην τυχόν και εκτεθούμε) :)

gatti said...

@houli_v: Εχω γάμο στη Νάξο και οικογενειακή υποχρέωση στις Σπέτσες. Ενδιάμεσα (ή παράλληλα), ελπίζω να ξεκουραστώ κιόλας...

ΥΓ. Γιατί δηλαδή να μην εκτεθείς; Εμείς πώς εκτιθέμεθα καθημερινώς; :-p

houli_v said...

Σήμερα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και σήμερα θα δούμε την πραγματική τενκάτια λογική οπότε από αύριο θα ξέρουμε κάπως πως βαδίζουμε (αν και το που πάμε μάλλον θα το δούμε στον άλλο γύρο μιας και αν δεν περάσουμε ούτε αυτή την ομάδα μάλλον δεν θα είναι να πάμε και πουθενά)

Υ/Γ : τις ευχές για τις διακοπές τις κρατάω για αργότερα :)

gatti said...

@houli_v: Mάλιστα! Ούτε δημοσιογράφος δεν θα τα έλεγε έτσι!
Τελικά από εδώ το είχες, από εκεί το είχες, τα κατάφερες να μην εκτεθείς, ό,τι κι αν γίνει απόψε!

:))

scarface said...

τρία - μηδέν θα κερδίσουμε με χατ τρικ του Βύντρα.

υ.γ.
scarface στηρίζει Λουκά Βύντρα
(σε νέο ρόλο στόπερ).

gatti said...

@scarface: Τελικά μου φαίνεται πως τυχόν καθιέρωση του Βύντρα σε θέση στόπερ θα είναι η Νέμεσις για όσα κατά καιρούς του έχουμε χώσει για τις ...εμπνεύσεις του ως δεξιού μπακ.

ΥΓ. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν στηρίζω κι εγώ Βύντρα. Το σίγουρο είναι ότι ...συνηθίζω στην ιδέα πως δεν πρόκειται να φύγει...

zouk said...

Και εγω στηριζω Βυντρα,γιατι αυτο χρειαζεται ο παιχτης.Μηπως ανεβει η ψυχολογια του και δεν κανει γκαφες φετος,αν και καποιες λιγες θα ειναι λογικο.Δεν περιμενω να ειναι και αλλανθαστος.Αμα τον εχει μεσα ο Χενκ κατι θα ξερει.Μου εχει δωσει εμπιστοσυνη αυτος ο προπονητας.

gatti said...

@zouk: H αλήθεια είναι πως ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε φέτος και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, είναι πως έχουμε ενθουσιαστεί τόσο πολύ με τις μεταγραφές, που αισθανόμαστε πως πάμε να "χτυπήσουμε" το Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η ενίσχυση έγινε στην προσπάθεια για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και για τις εγχώριες διοργανώσεις παραείμαστε πλέον ανταγωνιστικοί. Ας τα καταφέρουμε πρώτα εδώ και μετά κάνουμε το παραπάνω βήμα. Και για τότε φαντάζομαι ότι έχουν γνώση οι φύλακες...

ΥΓ. Ο Βύντρα είναι το "ναρκωτικό" μας. Νομίζω ότι αν τελικά έφευγε θα παθαίναμε στερητικό. Κι εγώ τον στηρίζω μωρέ κι ας τον κράζω. Νομίζω ότι τελικά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς Βύντρα στην ομάδα!

coachp said...

Για δεξί μπακ, παέι κι έρχεται ο Λουκάς. Λάθος που ήταν αυτός το εξιλαστήριο θύμα. Αυτό συμβαίνει πάντα στην ομάδα σας. Για αυτό μου την σπάτε λίγο οι παναθηναίκοι. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ! Απο εκει κι έπειτα, ως στόπερ ο Λουκάς θα τα γαμήσει όλα. Εχει πρόβλημα το παιδί. Φαίνεται στο βλέμμα του. Θα σας το εξηγήσω επιστημονικά.

Ο Ανθρώπινος εγκέφαλος, σε κάθε 90λεπτο κάνει μία πάυση 1,5 δευτερολέπτου για να ξεκουραστεί, και συνεχίζει. Μπλακ άουτ!
Σε μια συνέντευξη που είχα πάρει απο τον Λουκά λοιπόν, αντιλήφθηκα οτι το 1,5 δευτερόλεπτο έχει γίνει 5πλάσιο στον δικό του νου, και το διάστημα της νέκρωσης φτάνει τα 7,5" ... Αρκεί να θυμηθείτε το βλέμμα του σε κάθε λάθος, και θα καταλάβετε!

gatti said...

@coachp: Ρε συ κόουτς, αποφάσισε τελικά. Σου τη σπάμε ή μας συμπαθείς; Πολύ διχασμένη προσωπικότητα σε κόβω! :-p

Eπίσης: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΝΤΡΑ!

Μόνο εμείς δικαιούμαστε να τον βρίζουμε, να τον αγαπάμε, να τον χιουχάρουμε και να τον αποθεώνουμε!

coachp said...

Σας συμπαθώ και μου την σπάτε... Αυτό συμβαίνει καθημερινά και σε όλους τους ανθρώπους σε όλες τις σχέσεις τους...

Ε, όχι και μόνο εσείς έχετε το δικαίωμα πάνω στον Λουκά. Αφού είναι παίχτης της Εθνικής, τρομαρα του... Μάλλον, τρομάρα μας!

gatti said...

@coachp: Tι φταίει ο Βύντρα ρε συ που πήρε την κατρακύλα ο Γιούρκας; Αν ήτανε ο Σεϊταρίδης στα πάνω του, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει ο Λουκάς την πόρτα της Εθνικής.


ΥΓ. Κοίτα να δεις! Tο ίδιο έχω πάθει εγώ με σένα! Και σε συμπαθώ και μου τη σπας!!! :-p