Friday, October 3, 2008

Στιγμές

Ηρθε χαρά στον ύπνο μου
Πως έκλεισα έναν κύκλο
Αυτόν που με βασάνιζε
Σαν φυλακή στον ξύπνιο
(Σωκράτης Μάλαμας: Συνήθεια δίχτυ)

Βασίλης Τοροσίδης
Οκτώβρης 2008

Ρασίντ Γεκινί
Ιούνιος 1994



Μπορώ και με το ξένο πόδι!


Ποιον είπες λαγό ρε γρόθε; Θα σου τη μπουμπουνίσω!

(Ξανα)φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμιαααααααα

Να σας ζήσουν οι κοράκλες!

Διευκρινίσεις

* Ο Τοροσίδης έσπασε το ρόδι και ξέσπασε μπαίνοντας στα δίχτυα μετά το γκολ που πέτυχε ως άλλος Ρασίντ Γεκινί (Νιγηριανός που είχε αποκτήσει ο γαύρος στο διάστημα του Μουντιάλ των ΗΠΑ και όταν τον είδαν οι γαύροι στο πρώτο γκολ που πέτυχε να μπαίνει μέσα στα δίχτυα έπαθαν παράκρουση: "Tι παιχταρά φέρνουμε" έλεγαν. Για την ιστορία ο Νιγηριανός πήγε άπατος...).

* Ο Μπελούτσι ήταν ο καλύτερος παίκτης του γαύρου στο παιχνίδι κόντρα στο σκανδιναβικό θηρίο που ακούει στο όνομα Νόρτζελαντ.

* Ο Σάββας Θεοδωρίδης σε συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα είπε τον Φανούρη Βατσινά του ΟΦΗ λαγό, εννοώντας ότι τον κυνηγάει όλος ο κόσμος στην Κρήτη και τρέχει να ξεφύγει.

* Ο Ζοσέ Πεσέιρο κουνάει μαντίλι στην Ραπίντ Βουκουρεστίου μετά τον αποκλεισμό της στο ΟΥΕΦΑ από την Βόλφσμπουργκ. Περίπου 1.000 οπαδοί της ρουμανικής ομάδας πήραν στον κυνήγι με πέτρες (!) τον πρόεδρό της ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ να διώξει τον Πορτογάλο τεχνικό.

* (Αθλητικο-κοσμικό): Ιβιτς και Πετρουλάκη βάφτισαν τις δίδυμες κόρες τους και πρόκειται να αναχωρήσουν για το Βελιγράδι όπου θα εγκατασταθούν, καθώς ο Λιάκος ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στον Ερυθρό Αστέρα (Πού είσαι Ιλια; Μην απομακρυνθείς περισσότερο... Μπορεί να σε χρειαστούμε σύντομα. Ποτέ δεν ξέρεις... Με τόσο μπινελίκι που έχει φάει τον τελευταίο καιρό ο Αντωνίου...).

***

Scratch (ένα ΚΑΙ καλό ΚΑΙ έγκυρο): Ψαχνόμαστε ΚΑΙ για τερματοφύλακα...


15 comments:

eforas said...

Ο Ρασίντ, γνωστός με το προσωνύμιο "Ο Ταύρος" ήταν όντως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής στη θεωρία και ένα από τα μεγαλύτερα παλτά στην πράξη. Τουλάχιστον ο ορίτζιναλ ταύρος, ο "Ελ Τόρο" δεν (περνιέται να) είναι επιθετικός. Και μια που είπα ορίτζιναλ: Ευτυχώς ο λάτιν θίασος ξεμπούκωσε στο σκανδιναβικό θηρίο, μήπως και καταφέρει η αεκ να υποκλέψει τίποτις την κυριακή (που χλωμό, αλλά λέμε τώρα).

Buenos dias, muchacha!

(Υ.Γ. Έπαθε τίποτα ο Τζόρβας;)

Γιωργος Κεντρωτης said...

Σου ξέφυγε, φιλτάτη, ένα λαθάκι: Στον "ΕΡΥΘΡΟ" Αστέρα πάει και όχι στον "ΕΘΝΙΚΟ" Αστέρα. Διόρθωσέ το! Δεν πιστεύω να σε ενοχλεί τόσο το "ερυθρό" και να το άλλαξες επίτηδες! (Έλα κρύες πλάκες σου κάνω, πρωινιάτικα! Και για να δεις τι καλός που είμαι, σου λέω ότι με έχουν πιάσει τα διαβόλια με τους απεργήσαντες δημοσιογράφους. Καλά οι δικοί μου να "πανηγυρίζουν" για την εμφάνισή μας! Αμ, οι "αντικειμενικοί", που είδαν και "μπαλλάρα"! Και το χειρότερο. Είπε μια παπάρα ο κ. Μουρίνιος, και σχεδόν κανένας γαύρος δεν κατάλαβε ότι μας κοροϊδεύει - κυρίως εμάς, όχι εσάς! Τόσο δύσκολο είναι!!!!) Μπονζούρ.

gatti said...

@eforas: Oντως, "ταύρο" τον έλεγαν, είδες εσύ έκανες το συσχετισμό με τον "Τορο"σίδη, εγώ όχι!

Ναι, το σκότωσε το θηρίο ο γαύρος και τώρα περιμένουν να δράσει ανάλογα με την ΑΕΚ.
Μου αρέσει πάντως που ο Δώνης πάει αποφασισμένος για μετωπική. Ετσι ερμηνεύω εγώ το χρίσμα στον Κυργιάκο, ως αρχηγό, από την στιγμή που ξέρει πως ειδικά ο συγκεκριμένος παίκτης θα είναι το "κόκκινο πανί". Δεν ξέρω αν θα του βγει, πάντως δείχνει τόλμη!

Δεν έπαθε τίποτα ο Τζόρβας, αλλά μάλλον θα πάνε για ένα μεγάλο όνομα από το εξωτερικό (μεγάλο όμως, ξέρω ήδη και έναν από τους υποψήφιους...).
Ασχετο αν θα τους βγει τελικά ή θα προτιμήσουν να εμπιστευτούν τον Τζόρβα. Η διάθεση πάντως υπάρχει.



@γιωργος κεντρωτης: Πάλι καλά που δεν έγραψα και Αστέρα Τρίπολης! Νάσαι καλά που το επισήμανες! Το διόρθωσα ήδη!

Δεν αποκλείεται να το εννοεί ο Μουρίνιο. Βλέπει μια ομάδα που μετέχει ανελλιπώς στο Τσάμπιονς Λιγκ (μέχρι φέτος), είδε και εμάς στο ματς με την ΑΕΚ, πολύ θέλει; Δεν ξέρει βλέπεις από παράγκες ο special one! :pp

Kαλημέρα!

A.F.Marx said...

ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΑ...
Δεν είναι μπλογκοπαίχνιδο, αλλά στη 1 από τις 2 παρακάτω προτάσεις λέω ψέματα.
1. Λυπήθηκα πάρα πολύ που έχασε ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο. Νιώθω πραγματική συντριβή για το δράμα του Τεν Κάτε και των πολυμετοχικών αφεντικών του.
2. Χάρηκα πολύ για την τιμητική αναφορά που έκανε το apn στο blog σου. Πραγματικά είναι εντελώς τυφλοί όλοι αυτοί που διευθύνουν τις διάφορες αθλητικές εφημερίδες και τα αθλητικά site που δεν σου έχουν προτείνει συνεργασία μέχρι τώρα. Μπορεί να είσαι βαζελόφρων αλλά τα γράφεις με στυλ εκπληκτικό.
:)

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια!

squarelogic said...

Το θεμα Γατούλα είναι ποιος ψάχνει και με τι νοοτροπία(βλ.διαπραγματεύσεις Ζιβέ)!
Γιατί αν κρίνω απ τις επιτυχίες του καλοκαιριού,ο Αντωνίου πρέπει να φάει πολλά καρβέλια ακόμα.

νατασσΆκι said...

@ AfMarx, δεν σου πάει για ψεύτης!
:)))


Καλημέρες, γατί μου. Κούκλες οι κόρες της Πετρουλάκη, ε;
(τι περίμενες να σχολιάσω, δλδ? Τη νίκη του γάβρου; Μπρρρ!)
:))))
:*

gatti said...

@a.f.marx: Xμμμ... Κάτσε να δω...

Αληθινή είναι η πρώτη; Ξέρω ότι λατρεύεις τον Παναθηναϊκό, θαυμάζεις τον Τεν Κάτε και τρελαίνεσαι για τον επιχειρηματικό - εφοπλιστικό κόσμο. :-pp

Σε ευχαριστώ πολύ γαυρο-Αλουφάνη. Εχει ιδιαίτερη αξία να το ακούω από σένα που είσαι ...αλλόθρησκος!

:)))



@pavlos: Καλημερούδια (μάλλον καλησπερούδια) Παύλο μου!

Φιλούθκια! (θα αρχίσω να μιλάω κυπριακά σε λίγο...).


@squarelogic: Ποιος ψάχνει το ξέρω (μέλος του ΔΣ).Τι ψάχνει, επίσης. Ονομα φτασμένο και έμπειρο. Το θέμα είναι όταν καταλήξουν σε ποιον θα αναθέσουν τις διαπραγματεύσεις που λες... Γιατί αν τις αφήσουν στον Κωστάκη θα αρχίσουμε πάλι να ανησυχούμε...



@νατασσάκι: Δεν του πάει για ψεύτης, είναι γεγονός!


Πραγματικά, έχει τρία κουκλιά η Πετρουλάκη!

(γιατί να μη τη σχολιάσεις τη νίκη του γαύρου; πείστηκες κι εσύ ότι ήταν μεγάλη επιτυχία που εξόντωσε τους ...ψαράδες του γλυκού νερού;).

Φιλιά! :)))

νατασσΆκι said...

όχι βρε, αλλά εδώ ταιριάζει το "ουδέν σχόλιον"!
;)

(σκέψου, ούτε ο γάβρος του σπιτιού μου δεν πανηγύρισε.. :)) )

MenieK said...

ο γάβρος του σπιτιού του νατασσακίου είναι απλά καταπιεσμένος (εμείς χαρήκαμε και παραχαρήκαμε)... άντε μην πω τπτ που τον έχουν περικυκλώσει τον άνθρωπο και ούτε να γελάσει το χειλάκι του δεν μπορεί (τι κι αν ήταν οι Δανοί ελάχιστοι οι καλοί μου, όσο και οι φίλαθλοί τους... θυμήσου μου κάποια στιγμή που δε θα έχει τόση κίνηση το βλογάκι -σιγά, ακατόρθωτο- να σου πω μια ιστορία τσαγιού και συμπάθειας για έναν αγώνα στο ΟΑΚΑ: ΟΣΦΠ-Παναιγιάλειου, τότε που εσύ μπουσούλαγες)

Αλλά τι ήθελα να πώ? Δεν ήθελα να πω αυτό....
Α! ναι (σιγά που το είχα ξεχάσει) Μπράβο, γατούλα μου! χαίρομαι πολύ για το σχόλιο στο apn και δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τον a.f.marx και τον σχολιαστή του απουνου!

gatti said...

@νατασσάκι: Πάλι καλά! Είσαι από τις τυχερές! Είναι νοήμων ο γαύρος σου!



@meniek: Εκείνος είναι καταπιεσμένος, ή εσείς είστε χουλιγκάνια;

Εγώ μπουσούλαγα; Αφού κατά πως φαίνεται τον ίδιο καιρό πάνω κάτω πρέπει να μπουσουλάγαμε!

Σε ευχαριστώ πολύ και σένα γαυρίνα μου!

ΥΓ. Μια ανησυχία, πάντως, την έχω. Επαινοι από γαύρους; Μήπως είμαι πολύ soft;

νατασσΆκι said...

ότι είμαι τυχερή, είμαι -αλλιώς, σιγά μην ήμουν μαζί του 16 σχεδόν χρόνια τώρα! ;)

Μια ανησυχία, πάντως, την έχω. Επαινοι από γαύρους; Μήπως είμαι πολύ soft;

όχι βρε, μην ανησυχείς -ο AfMarx και η Meniek είναι "της προκοπής", αν και γαύροι, γι' αυτό. Είναι από τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
:)))))

uzuburu buru said...
This comment has been removed by the author.
Stepas said...

Πω πω! Με τους στίχους που έβαλες στην αρχή με μάγεψες! Εύγε! Το τραγούδι αυτό μου θυμίζει παρα πολλά. Και ταιριάζει βεβαίως απόλυτα και με το ποστ σου.

Όταν είδα τον Τοροσίδη στα δίχτυα αυτομάτως θυμήθηκα κι εγώ εκείνον τον απίθανο τον Γιεκινι. Ήμουν πιτσιρίκι όταν ο Νιγηριανός πανηγύριζε στα δίχτυα, αλλά είναι μία από τις εικόνες που είναι εντονότατα χαραγμένες στη μνήμη μου. Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση σαν πιτσιρικάς που ήμουν.

Χμμμ πάτε για τέρμα ε;Για στόπερ θα κάνετε τίποτα;

gatti said...

@stepas: Σωστά! Σου αρέσει πολύ ο Μάλαμας εσένα!

Ο συνειρμός με τον Γεκινί έρχεται αυτόματα. Ηταν μια ασυνήθιστη σκηνή γι΄ αυτό και μας έμεινε στο μυαλό. Τελικά πρέπει να ήταν από τα highlights του USA ' 94. Κορυφαίο βέβαια αυτό με τον Μαραντόνα να τρέχει πανηγυρίζοντας (ουρλιάζοντας καλύτερα...) προς την κάμερα, στο παιχνίδι Αργεντινής - Ελλάδας (γράψαμε ιστορία πάλι...).

Πάμε ΚΑΙ για τέρμα! Ο στόπερ είναι ...δεδομένος βρε! :p

(τι τραβάμε...)