Sunday, October 12, 2008

Οταν σου λέω ...πορτοκαλί να βγαίνεις...


Πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και τα "πράσινα" μάτια αυτή τη φορά δεν παρακολουθούσαν την περιφέρεια, αλλά την ρακέτα. Ολη η προσοχή ήταν στραμμένη στον Νίκολα Πέκοβιτς. Το γράφω και δεν το πιστεύω... Εχουμε σέντερ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βάζουμε πόντους μέσα από τη ρακέτα! Πρωτόγνωρες καταστάσεις! Ο Μαυροβούνιος μου άρεσε! Πληθωρικός, γεμίζει με την παρουσία του τη ρακέτα. Είναι απίστευτη η ευχέρειά του να τελειώνει τις φάσεις. Εξίσου απίστευτη βέβαια είναι η ευκολία με την οποία κάνει ηλιθιωδέστατα φάουλ, αλλά αυτό νομίζω - ελπίζω ότι μπορεί να διορθωθεί με πολλή δουλειά και ακόμα περισσότερο μπινελίκι από πλευράς Ομπράντοβιτς (ή μήπως όχι;).


Μια χαρά και ο Ντρου Νίκολας. Φοβερή ταχύτητα, ακόμα πιο φοβερή διείσδυση, μόλις προσαρμοστεί στην ομάδα θα έχουμε τρελά πάρτυ. Απίστευτα βελτιωμένος ο Πέρπε, εξαιρετικό το ταίριασμα "Σάρας" - Πέκοβιτς, μου αρέσει που η ομάδα έδειξε πολλά καλά στοιχεία, ξέρω ότι ο "Ζοτς" θα την έχει απόλυτα έτοιμη όταν πρέπει. Κρύο πράγμα οι άδειες εξέδρες, καλούτσικο μπασκετάκι το Μαρούσι, το κρας τεστ θα είναι το ματς με Ζαλγκίρις...

Scratch: "Πάρε - βάλε" οι μπαλιές του Γιασικεβίτσιους στον Πέκοβιτς.


Scratch 1: Μόλις 10 προσπάθειες για τρίποντο; Μήπως παίζουμε πιο ορθολογικά;

Scratch 2: 40 ριμπάουντ (31-9) έναντι 20 του αντιπάλου; Μήπως εκτός του Τσαρτσαρή βρήκαμε κι άλλον ριμπάουντερ (Φώτσης);

Scratch 3: Στράτος Περπέρογλου: 13 πόντοι (4/4 β. 3/6 διπ., 1/1 τρ. 7 ριμπ., 5 ασ.). Μήπως βρήκαμε 3άρι;



Scratch 4: Επί τη ευκαιρία, ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον "δράκο" που απέκλεισε τον Στράτο από την Εθνική και τον πείσμωσε, ενώ παράλληλα του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει δίπλα στον μεγάλο Ομπράντοβιτς!

Scratch 5: ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΛΙ η μετάδοση από τον ANT1! Ασε που χάσαμε το μισό παιχνίδι με τις διαφημίσεις. ΕΛΕΟΣ ρε σεις! Για συνέλθετε, γιατί δεν θα βγει έτσι η χρονιά!


***


Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται από χθες για τον κόσμο που δεν έδωσε το παρών στο τηγάνι για να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της Εθνικής κι επειδή μας τα χώσανε όχι μόνο οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι ίδιοι οι διεθνείς, ας πούμε μερικά πραγματάκια για το θέμα.

Κατ΄ αρχήν η Εθνική δεν έχει φιλάθλους. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που τράβηξαν τον κόσμο κοντά της. Μπορεί να γιόρτασαν μαζί της όλοι οι γέροι, οι γριές, οι μεσόκοποι και τα μικρά παιδιά την επιτυχία του Euro 2004 αλλά από αυτούς, μια μικρή μειοψηφία μόνο πάει στο γήπεδο. Αυτοί που ανέπτυξαν την δυναμική της Εθνικής ήταν οι οπαδοί των ομάδων. Αυτοί ήταν που έβαλαν κατά μέρος τις συλλογικές τους προτιμήσεις και την αγκάλιασαν. Οσο κέρδιζε την ακολουθούσαν. Οταν ήρθαν οι αποτυχίες, ξενέρωσαν. Ξενέρωσαν με το Συνομοσπονδιών, ξενέρωσαν με την αποτυχία πρόκρισης στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ξενέρωσαν με την άθλια εμφάνιση στο Euro 2008. Δεν ήταν ούτε μια ούτε δύο οι αποτυχίες.
(Το γιατί ξενέρωσαν με τις αποτυχίες και θέλουν μόνο αποτελέσματα για να την ακολουθούν, ας ψάξουν οι πάσης φύσεως ειδικοί να το βρουν στην παιδεία που έχουμε ως λαός).

Οι δύο εκτός έδρας επιτυχίες στα προκριματικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον, αλλά μέχρι εκεί. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που ο καθένας τη νοιώθει στην τσέπη του, αν πρέπει να διαλέξει αγώνα για να πάει, ανάμεσα στην Εθνική και την ομάδα του θα διαλέξει την ομάδα του. Ανάμεσα στον αγώνα της Εθνικής με τη Μολδαβία κα τον αγώνα της Εθνικής με την Ελβετία θα διαλέξει τον δεύτερο. Αυτή είναι η μία παράμετρος και δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση.


Υπάρχει και μια άλλη που μπορεί να φαντάζει υποκειμενική αλλά δεν είναι καθόλου. Εχει να κάνει με τον "θανατηφόρο" συνδυασμό Καραϊσκάκη - Γκαγκάτσης. Το παλιό Καραϊσκάκη που θυμάμαι εγώ δεν ήταν το γήπεδο του Ολυμπιακού. Ηταν το γήπεδο του Πειραιά που γίνονταν αγώνες ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και του Εθνικού. Ηταν το γήπεδο που έπαιζε η Εθνική φιλικά αλλά και επίσημα παιχνίδια. Ηταν το γήπεδο όπου γίνονταν αγώνες στίβου, Βαλκανικοί αγώνες κ.λπ. Με δυο λόγια ήταν γήπεδο προσιτό σε όλο τον κόσμο.
Το σημερινό Καραϊσκάκη είναι το γήπεδο του Ολυμπιακού. Απρόσιτο έως εχθρικό για όλους τους οπαδούς των μεγάλων ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αφού δεν έχουν δοθεί ποτέ εισιτήρια για να παρακολουθήσουν σ΄ αυτό ντέρμπι. Μόνο κανας Αστέρας Τρίπολης, καμιά Λάρισα, άντε και κανας Ηρακλής έχουν την τιμή. Επιπρόσθετα δεν έχει την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ του ΟΑΚΑ. Στο Ολυμπιακό Στάδιο όσα χρόνια και να παραμείνουν για να παίζουν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός στη συνείδηση του κόσμου είναι γήπεδο Πανελλήνιο. Εχει συνδεθεί με Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με Ολυμπιακούς Αγώνες, με αγώνες της Εθνικής, με συναυλίες. Δεν έχει σουίτες για να βλέπει ο κόσμος, η πλειοψηφία του οποίου απεχθάνεται τον Γκαγκάτση, τον πρόεδρο της ΕΠΟ παρέα με τον Κόκκαλη να παρακολουθούν τους αγώνες και να κάνει συνειρμούς. Οταν λοιπόν η Εθνική δεν πάει καλά όπως συνέβαινε τον τελευταίο καιρό και καθώς η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Γκαγκάτση (ασχέτως που ως θεσμικός παράγοντας έχει συνδέσει το όνομά του με την επιτυχία της Εθνικής, ο οπαδός, δεν μπορεί να ξεχάσει το "ρόλο" του, μέσω της διαιτησίας, στο ελληνικό πρωτάθλημα) έχει χτυπήσει "κόκκινο" τα τελευταία χρόνια, είναι λογικό να ψάχνει κανείς να βρει κόσμο στα ματς της Εθνικής με το κυάλι. Οι μόνοι που θα μπορούσαν να βρεθούν στο γήπεδο με χαρά, είναι οι γαύροι. Αλλά όταν βάζεις λίγες ώρες νωρίτερα αγώνα βόλεϊ και μάλιστα ντέρμπι και στο καπάκι αγώνα μπάσκετ της ομάδας τους, τον πρώτο με Παπαλουκά - Τσίλντρες που όλοι θέλουν να τον παρακολουθήσουν, μην έχεις μετά απαιτήσεις να πάνε και στο ματς της Εθνικής.

Τι πρέπει να γίνει; Πρωτίστως να αλλάξει η Εθνική έδρα. Και καθώς το ΟΑΚΑ είναι πολύ μεγάλο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της (γεμίζει δύσκολα και όταν είναι άδειο είναι τόσο "κρύο" που αντί για καλό θα κάνει κακό), πάρτην και πήγαινέ την στην περιφέρεια. Εκεί που ο κόσμος είναι πάντα ριγμένος, διψάει για να δει μπάλα, είναι λιγότερο οπαδός και περισσότερο φίλαθλος και θα γεμίσει το γήπεδο ακόμα κι αν η Εθνική παίζει με αντίπαλο την ...κολοπετινίτσα. Κάντου αυτό το δώρο, έχεις τουλάχιστον τρεις πολύ καλές επιλογές. Παγκρήτιο, Πανθεσσαλικό, Παμπελοποννησιακό. Κι αν η Κρήτη είναι πρόβλημα, λόγω καιρικών συνθηκών, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στα άλλα δύο, αδιαφορώντας αν ...ξεβολεύεται ο Ρεχάγκελ (με τόσα που παίρνει, ας ξεβολευτεί και λίγο, δεν πειράζει, σάμπως πολυκουράζεται τον ελάχιστο χρόνο που μένει στην Ελλάδα). Ετσι ώστε και στους αγώνες της Εθνικής να βλέπεις το γήπεδο γεμάτο και να μην παραπονιέσαι για την ...πρωτευουσιάνικη αποχή, που είναι αποτέλεσμα της έλλειψης παιδείας, αλλά και της έλλειψης ισονομίας που δημιουργεί τους συνειρμούς που λέγαμε παραπάνω...

24 comments:

Stepas said...

Λες πολλές αλήθειες σχετικά με την Εθνική σε αυτό το ποστ. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμη παράγοντες που εξηγούν την απουσία του κόσμου από το πλευρό της Εθνικής. Πχ έβλεπα highlights από το Γερμανία-Ρωσία το Σάββατο και έπαθα πλάκα από το κλίμα στο γήπεδο. Πραγματική γιορτή με όλη τη σημασία της λέξης! Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο κλίμα γιατί δεν έχουμε αθλητική (και άρα ούτε ποδοσφαιρική) παιδεία. Πχ όταν ήμουν μικρός και έκανα φασαρία και ζημιές η μάνα μου με μάλωνε με τη φράση: "Δεν είναι γήπεδο εδώ". Το ίδιο έλεγαν και οι καθηγητές όταν γινόταν χαμός στο μάθημα. Το γήπεδο λοιπόν στη συνείδηση του Έλληνα είναι συνδεδεμένο με τον φανατισμό και τον οπαδισμό. Και ο οπαδισμός είναι πάντα ευκαιριακός και αφορά μικρό αριθμό ανθρώπων. Με λίγα λόγια, στην Ελλάδα ο άλλος δεν πάει στο γήπεδο για να διασκεδάσει. Γιατί αν πήγαινε γι'αυτό, θα γέμιζε το γήπεδο και με Μολδαβίες και με Μάλτες.

Ένα άλλο που το αναφέρεις και είναι πολύ σωστό είναι ότι με την κατακτηση του Euro η μπάλα έγινε μόδα. Και η μόδα, ως γνωστόν, είναι ευκαιριακή. Περνάει γρήγορα. Από τα εκατομμύρια που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν ελάχιστοι κατάλαβαν την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Στους περισσότερους-ες έμειναν η γοητεία του Νικοπολίδη και το αντριλίκι του Ζαγοράκη και γενικά όλο το γύρω-γύρω εκτός από το άθλημα "ποδόσφαιρο".

Τεράστια κουβέντα πάντως.

Αυτό που λες για τον Γκαγκάτση και το τηγάνι μού κάνει αρκετή εντύπωση. Για να το λες πάντως κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Προσωπικά δεν γουστάρω καθόλου ούτε τον Γκαγκα, ούτε τον Κόκκαλη, ούτε τον Ολυμπιακό αλλά ποτέ δεν μου είχε περάσει απ'το μυαλό να μην πάω να δω την Εθνική γι'αυτούς τους λόγους. Αλλά για να το λες σημαίνει ότι πολλοί δεν πάνε.

Μια απορία: Στο εξωτερικό οι εθνικές παίζουν σταθερά σε μία έδρα ή αλλάζουν κάθε 1-2 ματς;

gatti said...

Kαλώς τον! Το θέμα με την Εθνική είναι όντως μεγάλο. Εννοείται ότι το υπ΄ αριθμόν ένα ζήτημα είναι η ποδοσφαιρική παιδεία που ΔΕΝ έχουμε. Εξάλλου, αν την είχαμε, η Εθνική θα είχε φιλάθλους που θα την παρακολουθούσαν και στις καλές και στις κακές εμφανίσεις. Αντίθετα, η δική μας Εθνική ήταν απαξιωμένη σε μέγιστο βαθμό, ιδιαίτερα μετά τα καραγκιοζιλίκια του Παναγούλια στο USA ΄94 που συνόδεψαν την κάκιστη εμφάνισή της στο μοναδικό Μουντιάλ που έλαβε (μέχρι τώρα) μέρος. Η νέα σελίδα που γύρισε με την άφιξη του Ρεχάγκελ την έκανε όντως μόδα, σε τέτοιο βαθμό που οι μισοί και παραπάνω "φίλαθλοι" που βρέθηκαν στα γήπεδα της Πορτογαλίας να είναι οι σελεμπριτάδες και οι "επώνυμοι" (αλήθεια, γιατί επώνυμοι, εμείς δεν έχουμε επώνυμο;). Αυτοί δηλαδή που είχαν και την οικονομική δυνατότητα να βρεθούν εκεί και οι οποίοι "λάκισαν" στις πρώτες αποτυχίες, αφού οι αποτυχίες δεν έχουν γκλαμουριά, άρα δεν έχουν φώτα και προβολείς. Ο απλός κόσμος που την αγάπησε και την στήριξε μετά το Euro 2004 EΠΙΜΕΝΩ πως δεν είναι αυτός που πηγαίνει στο γήπεδο. Αλλά και από αυτούς που πραγματικά ήθελαν να πάνε ακόμα και τώρα, ελάχιστοι είναι όσοι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα σε τόσο δύσκολες εποχές. Πώς να πάει μια οικογένεια ή ένας πατέρας με ένα παιδί (ή δύο παιδιά) όταν οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά μεγάλες για αγώνες της Εθνικής (δεν θα πάρει βέβαια τα εισιτήρια των 15 ευρώ στο πέταλο που και εκεί να πάει πάλι μαζεύεται ένα σημαντικό ποσό).

Αλλά ακόμα κι αν μπορεί να τα διαθέσει για έναν αγώνα, ένας γονιός με τα παιδιά του, εννοείται ότι θα προτιμήσει να πάει στον αγώνα με την Ελβετία που είναι σαφώς πιο κρίσιμο παιχνίδι απ΄ ό,τι με την Μολδαβία. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα...

Τώρα για αυτό με τον Γκαγκάτση και το Καραϊσκάκη. Δεν είναι μόνο η δική μου αίσθηση. Γνωρίζω πολλούς οπαδούς που χαλιούνται με τους αγώνες της Εθνικής στο Καραϊσκάκη κυρίως εξαιτίας όσων αντιπροσωπεύει το σύγχρονο γήπεδο του Ολυμπιακού. Εννοείται και πάλι πως αν θέλεις να δεις την Εθνική, ακόμα και αυτό το γεγονός δεν είναι αρκετό να σε αποθαρρύνει. Αλλά αν το δεις συνολικά, δηλαδή αν η Εθνική σε έχει απογοητεύσει, αν ο αγώνας δεν σου κινεί το ενδιαφέρον, αν σκέφτεσαι τα λεφτά που θα δώσεις, τότε το διόλου ελκυστικό γήπεδο του Ολυμπιακού (διόλου ελκυστικό για τους οπαδούς των υπόλοιπων ομάδων, εκτός γαύρου εννοώ) είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για να απέχεις...

Οσο για το πού αγωνίζονται οι άλλες εθνικές δεν ξέρω να σου πω με βεβαιότητα. Γνωρίζω ότι οι Αγγλοι παίζουν συνήθως στο Ουέμπλεϊ. Ομως, το Σάββατο η Ρουμανία αντί για το Βουκουρέστι, επέλεξε να παίξει στην Κοστάντζα τον αγώνα της με τη Γαλλία.

Ειδικά εμείς στην Ελλάδα, ωστόσο, όπου η περιφέρεια είναι τόσο παραμελημένη, θα έπρεπε να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά να στείλουμε την Εθνική εκτός Λεκανοπεδίου. Θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει μια χώρα (και μια Ομοσπονδία, αυτή της ΕΠΟ) που έχει γραμμένη στα παλιά της τα παπούτσια την επαρχία για να γλυκάνει αυτούς τους ανθρώπους που τους θυμάται μόνο όταν έχει εκλογές...

Stepas said...

Κι εγώ έχω την απορία για ποιό λόγο δεν παίζει η Εθνική κατά διατήματα στο Καυτατζόγλειο. Πέρυσι έγινε ένα βήμα με παιχνίδια στο Παγκρήτιο και νομίζω ότι θα έπρεπε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για αγώνες στην περιφέρεια.

gatti said...

H επίσημη "δικαιολογία" είναι ότι ο Ρεχάγκελ θέλει να γίνονται τα παιχνίδια στην Αθήνα. Τον ...βολεύει προφανώς να μην κάνει πολλά ταξιδάκια. Εδώ με το ζόρι έρχεται στην Αθήνα, θα τον τρέχουμε δεξιά και αριστερά; Και καθώς είναι ο προπονητής που μας οδήγησε στην κατάκτηση του Euro 2004 του οφείλουμε μόνιμα. Δεν το λέω ειρωνικά αυτό, όντως του οφείλουμε, αλλά κάπου θα έπρεπε και ο ίδιος να βάλει λίγο νερό στο κρασί του...

Α ναι, είναι και οι χορηγοί που θέλουν να γίνονται τα ματς στην Αθήνα. Και όπως καταλαβαίνεις, αυτό κι αν είναι πρόβλημα!

Ντεμης said...

Εκπληκτική η ανάλυση για την Εθνική μας, κόλλησα! Ειλικρινά δεν έχω να προσθέσω κάτι, εκτός των:
α) Το Καραϊσκάκη δεν είναι στην Αθήνα
β) Εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ εκεί για αγώνα της Εθνικής και για έναν επιπλέον λόγο - ίσως αφελή - εκτός της εωσφορικής ατμόσφαιρας: πιστεύω πως μέρος των χρημάτων μου για το εισιτήριο πάει στον οσφπ!
γ) είχα πάει στο περσυνο φιλικό Εθνικών Ελλάδος-Ισπανίας στη συμπρωτεύουσα, πολύ μου άρεσε!
δ) (το σημαντικότερο!) ωωωωω.... τίτλος ποστ από λατρεμένο δίσκο Κατσιμιχαίων!!! Αναγκάστηκα να τον ξαναπάρω πέρυσι σε ψηφιακό γιατίο το βινύλιο έλειωσε πια! Εύγε Γκάττι! Δεν πιστεύω να΄ταν τυχαίο;!!!

eforas said...

Η πόλωση και ο διχασμός υπέβοσκαν στις τάξεις της Εθνικής, και πλέον μετά τον Βάλνερ το ποτάμι δεν έχει επιστροφή. Ελάχιστοι (έως κανείς) μη-γαύροι ΔΕΝ έχουν συνδέσει την Εθνική με τα κολλητιλίκια Γκάγκα-Κόκκαλη και ο ενθουσιασμός έχει κοπεί σε πολύ κόσμο. Το φαινόμενο πιστεύω ότι θα φανεί πιο έντονα στο Μουντιάλ, όπου (κατά πάσα πιθανότητα) θα πάμε (ως ομάδα), αλλά δεν θα πάμε (ως οπαδοί)!

Καλησπέρα!

xaroylita said...

Γειά σου,gatti. Eγώ πάλι, παρόλο που δηλώνω Γαυράκι, δεν ασχολούμαι και πολύ.. Οπότε μια καλησπέρα αφήνω.. Και που ξέρεις . Στο τέλος του χρόνου μπορεί να γίνω exper στα αθλητικά. Ας είσαι καλά εσύ. Μάκια...

στρουμφίτα said...

Πω πω, τα'πες όλα! Αν σχημάτιζα κυβέρνηση θα ήσουν ο Ρουσόπουλός μου! Με την καλή έννοια, ε?

gatti said...

@ντέμης:

α) Το Καραϊσκάκη είναι στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Αυτό φτάνει.

β) Μπορεί και να παίρνει μέρος των χρημάτων. Κι αν όχι θα είναι πληρωμένα τα έξοδα (πχ. χρήση προβολέων) ενώ θα υπάρχει και πρόβλεψη/ρήτρα για την περίπτωση που γίνουν ζημιές. Αλλα αυτό θα συνέβαινε σε κάθε γήπεδο.

γ) Κι εγώ έχω παρακολουθήσει ευχάριστα αγώνα στην συμπρωτεύουσα

δ) ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είναι από τον δίσκο των πολυαγαπημένων Κατσιμιχαίων! Πώς θα μπορούσε να είναι τυχαίο; :)))



@eforas: Oπως ακριβώς το λες! Αυτό εννοώ και στο ποστ. Εχουν αλλάξει τα πράγματα ιδιαίτερα μετά τα όσα συνέβησαν πέρσι και ο κάθε μη γαύρος κάνει συνειρμούς που καθιστούν δυσάρεστη την παρακολούθηση αγώνα από το Καραϊσκάκη. Είναι κρίμα βέβαια να πληρώνει το μάρμαρο η Εθνική που κακώς την συνδέουμε με τον Γκαγκάτση, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα...

Μάλλον μόνη της θα πάει η Εθνική, έχεις δίκιο. Είναι και ...αντιτουριστική η Νότιος Αφρική για να ακολουθήσουν την Εθνική οι σελέμπριτις (που όπως πάνε τα πράγματα, μέχρι το 2010 με την οικονομική κρίση που υπάρχει θα είναι οι μόνοι που θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσουν την ομάδα...).



@xaroylita: Aπό μένα περιμένεις βρε να γίνεις ειδική στα αθλητικά; Αφού θα στα μάθω από την πράσινη πλευρά! Θα αλλάξεις ομάδα αν τα διαβάζεις από εδώ! :p

Nάσαι καλά κι εσύ! Φιλάκια! :))



@στρουμφίτα: Kαλώς την! Καλά, υπάρχει Ρουσόπουλος με την καλή έννοια;

ΥΓ. Για τον ξινισμένο τον Αλόνσο δεν σχολίασες βλέπω... :))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Φάουλ, φιλτάτη! Γράφεις: "ασχέτως που ως θεσμικός παράγοντας έχει συνδέσει το όνομά του με την επιτυχία της Εθνικής"! Τί ασχέτως; ΣΧΕΤΙΚΟΤΑΤΑ! Δεν ξεμπερδεύεις με ένα "ασχέτως". (Νά 'ξερες τί έχω εγώ με τον Βασιλακόπουλο...)

Άλλο, αν ούτε κι εγώ γουστάρω τους διάφορους Γκαγκάτσηδες. Εκεί θα συμφωνήσουμε. Γεια χαρά.

tzonakos said...

Λοιπόν βάζεις θέματα διπλά, τριπλά και πενταπλά. Σαν παίκτης για όλες τις δουλειές. Πώς να σε προλάβω ;
1. Μπάσκετ ΠΑΟ :
Μην βιαζόμαστε ακόμα με Πέκοβιτς. Το παιδί δείχνει εντάξει αλλα βλέπω τον Ζοτς να φτιάχνει 5 διφορετικές ομάδες. Με τον Πεκοβιτς μεσα και όχι, με τρίποντα ή χωρίς, με Σπανούλη και Νίκολας, χωρίς Σπανούλη αλλα με Διαμαντίδη και Σάρας και Τσαρτς κλπ κλπ.
Η μπάλλα φέτος θα μπει μεσα πιο πολλές φορές, σίγουρα.
Το παιχνίδι θα μοιραστεί περισσότερο για να μην καεί ο Σπανούλης ( τον οποίο έκαψε ο εθνικός προπονητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες -και Διαμαντίδη ).
Ισως δούμε 4-5 πόντους λιγότερους στην επίθεση φέτος κατα μεσο όρο.
Αλλα θα φάμε και λιγότερα επίσης.
Ηθελα να πω επίσης οτι μου άρεσε ο Βεργίνης.
Αυτα γιατι δεν προλαβαίνω τωρα.

2. Γκαγκά :
Τον ειδα χτες απο κοντά στην προπόνηση της Εθνικής κι ευτυχώς που δεν αφηναν να πάμε πιο κοντά γιατι όλο και κατι θα του λεγα.
Δεν θα τον έβριζα αλλα δεν θα άντεχα.

3. Γαβραϊσκάκιον Τηγάνιον :
Αν δεν παίξει με Μολδαβίες στην επαρχία, ποιόν θα παίξει εκει ;
Επίσης στις εξέδρες υπάρχει η λέξη OLYMPIACOS και αντε να δεις εθνική ομάδα με το μπάννερ αυτο απέναντι.
Μπλιαχ.

4. Καλημερα.

xaroylita said...

Πού ξέρεις Gatti; Μπορεί να θέλω όντως να τα μάθω απο την πράσινη πλευρά.. Πρέπει να τα ξέρουμε σφαιρικά όλα... Μάκια και τα λέμε...

gatti said...

@γιωργος κεντρωτης: To "ασχέτως" το χρησιμοποιώ με την έννοια του "ανεξάρτητα".
"Ανεξάρτητα με το ότι ως θεσμικός παράγοντας έχει συνδέσει το όνομά του με την επιτυχία της Εθνικής, ο οπαδός δεν μπορεί να ξεχάσει...μπλα μπλα μπλα..". (πόντους του έδωσα σ΄ αυτό το σημείο!). Και όσο και αν δεν τον πάω, αναγνωρίζω ότι έχει μερίδιο στην επιτυχία της Εθνικής, δεν θα έγραφα κάτι διαφορετικό!



@tzonakos: Μήπως εγώ σε προλαβαίνω;

1. Πώς να βιαστούμε για Πέκοβιτς; Ούτε για το ορθόδοξο σχήμα που είδαμε, βιαζόμαστε! Ενδέχεται να μη το ξαναδούμε καν με την επιστροφή Σπανούλη και με την προσπάθεια του Ομπράντοβιτς να μοιράσει χρόνο. Αλλά σαν πρώτο δείγμα ήταν θετικό. Επομένως δεν υπάρχει διαφωνία. Συμφωνούμε εδώ. Ο Βεργίνης ήταν λίγο τρακαρισμένος, αλλά μου άρεσε κι εμένα. Αν πάντως ενθουσιάστηκα με έναν παίκτη, αυτός ήταν ο Περπέρογλου!

2: Γκαγκά: Είναι αυτό που είπε ο eforas. "Το ποτάμι δεν έχει επιστροφή". Στη συνείδηση των μη - γαύρων ο Γκαγκάτσης είναι "φαύλος" και ο ρόλος του είναι ύποπτος. Και έτσι μοιραία παίρνει η "μπάλα" και την Εθνική.

3. Ε, νάτο λοιπόν! Πες το στον stepas που του έκανε εντύπωση αυτό που έγραφα για το τηγάνι! Δεν έχει καταφέρει να γίνει προσιτό το συγκεκριμένο γήπεδο, γιατί ο Ολυμπιακός το κρατάει κλειστό σε όλους. Μια χαρά γήπεδο χωροτεχνικά, που όμως για όλους τους οπαδούς των άλλων ομάδων μοιάζει με άντρο ...τρομοκρατών! Ξένο και δυσάρεστο για τους ...αλλόθρησκους. Κι αυτή η αίσθηση υπάρχει ακόμα και όταν παίζει η Εθνική όταν στο γήπεδο ΠΡΕΠΕΙ να πάνε οπαδοί και όχι οικογένειες.

4. Καλησπέρα! :)



@xaroylita: Nαι, έτσι πρέπει! (Θα σε κάνω ...βαζελάκι εσένα στο τέλος!)

Φιλάκια! :))))

tzonakos said...

* Με κάλυψες.
Ειναι μετά να μην σε βάλω στους αγαπημένους μου μπλόγκερς, όχι μόνο στα αθλητικά αλλα γενικά ;
Υπ όψιν οτι δύσκολα θεωρώ πλέον κάποιον ως "αγαπημένο". Περνάει απο πολλά τεστ πρώτα.
Εδω όμως εχω να κάνω με άτομο που έχει άποψη, την λέει και δεν παπαγαλίζει, αναλαμβάνει την ευθύνη όσων λέει και σέβεται τον συνομιλητή.
Ακόμα και τη φανατίλα σου τη βγάζεις με χιούμορ. Εύγε.
Τα σέβη μου, γιατι το απέδειξες πολλές φορές.

υγ. καλησπέρα.

gatti said...

@tzonakos: Εγώ τώρα τι να πω, εκτός από ένα μεγάλο ευχαριστώ; Ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ. Βγάζω εγώ φανατίλα; ;-)))

Καλησπέρα!

tzonakos said...

Αυτο λέω, οτι δεν βγάζεις.
Αν και εχεις πάθος, το βγάζεις με χιούμορ και καυστικά σχόλια.

gatti said...

@tzonakos: Tι να κάνω... Δεν βοηθάει και η ομάδα, δεν βοηθάει και η παράγκα! Αν βοηθούσαν, μπορεί και να γινόμουν ...Τσουκαλάς! :ppp


:))))

tzonakos said...

Χαχαχα, ε, όχι και Τσουκαλάς !
Ουτε να το σκεφτώ καν, να υπάρχουν κι άλλοι Τσουκαλάδες.
Και να κυκλοφορούν κι ελεύθεροι ε ;

gatti said...

@tzonakos: Kι όμως! "Ζουν ανάμεσά μας"! :))))

fpboy said...

Απίστευτο μπάσκετ ο Παναθηναικός1
Ανυπομονώ για να ξεκινήσει η Ευρωλίγκα.

gatti said...

@fpboy: Θέλω να ελπίζω ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα! :))

Crazy Tourists said...

Δεν τον είδα τον αγώνα γιατί έλειπα...Αλήθεια έχουμε σέντερ; Μετά από το τόσα χρόνια; Ουάου!!!!!!!!

Φιλιά πολλά
Τρελοτουρίστρια

gatti said...

@crazy tourists: Κι όμως συμβαίνει και είναι αλήθεια! Εχουμε σέντερ τρελοτουρίστι μου!

Φιλάκια! :)))

Anonymous said...

遊戲區,小遊戲區,成人,免費影片,080視訊聊天室,AV,史萊姆好玩遊戲,情色貼圖,我的遊戲口袋,貼圖,美女交友,情色論壇,視訊交友,成人,成人影片,成人遊戲,色遊戲,成人圖片,寄情築園小遊戲,色情小說,寄情築園小遊戲,視訊做愛,a片,微風論壇,色情遊戲,史萊姆好玩遊戲,伊莉論壇,遊戲區,免費影片,聊天室,情色文學,色情影片,ut聊天室,臺灣情色網,情色論壇,色情遊戲,麗的色遊戲,伊莉,色情,免費A片,伊莉,成人光碟,尋夢園聊天室,色情遊戲,sogo論壇,台灣論壇,ut聊天室,免費視訊聊天,85cc免費影片,成人聊天室,中部人聊天室,遊戲基地,史萊姆好玩遊戲,情趣,玩美女人,好玩遊戲,臺灣情色網,寄情築園小遊戲