Monday, October 20, 2008

Ο δρόμος της καμήλας

Κοίτα τώρα ένα δίλημμα που προέκυψε. Πώς να τον δεις τον αγώνα της Τούμπας; Θα ασχοληθείς με την εικόνα της ομάδας ή με την διαιτησία;

Κι αν τώρα ασχοληθείς με την διαιτησία θα δεις το δέντρο και θα χάσεις το δάσος. Θα μείνεις δηλαδή στο πέναλτι που έγινε στον Μάντζιο και δεν το έδωσε ο κόραξ και θα αποπροσανατολιστείς από το ζητούμενο που είναι η εικόνα της ομάδας. Η οποία ομάδα, αν ήταν αυτή που πρέπει, θα είχε ρίξει ένα - δυο γκολάκια στο χαλαρό και δεν θα περίμενε από το κοράκι.

Αν πάλι το παίξεις υπεράνω και ασχοληθείς με την εικόνα της ομάδας θα αισθανθείς μαλάκας. Γιατί όταν οι άλλοι κερδίζουν τρίποντο με μαϊμού πέναλτι (και δεν μου λέει κάτι που το γκολ δεν μπήκε με πέναλτι, αφού από εκεί προέκυψε το κόρνερ που έφερε το γκολ - άλλωστε την πρόθεση του διαιτητή κρίνω...) κι εσύ παίρνεις έναν βαθμό κι αυτόν με το ζόρι, το ταμείο το Μάη θα είναι μείον κι εσύ που έθεσες ως στόχο τον τίτλο θα έχεις αποτύχει.


Από την άλλη πάλι, πώς μπορείς να μην είσαι ευχαριστημένος με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα; Στην Τούμπα έπαιζες. Με τον ΠΑΟΚ. Φεύγεις κάθε μέρα με διπλό από την Τούμπα; ΄Η μήπως ο φετινός ΠΑΟΚ έχει καμιά σχέση με τον περυσινό ή τον προπέρσινο;

Το κοράκι πάλι πώς μπορείς να το πεις στημένο; Επειδή δεν σου έδωσε το πέναλτι στον Μάντζιο; Ναι, οκ. Θα μπορούσε να σε έχει στήσει. Η γκαγκατσοοικογένεια έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στην Θεσσαλονίκη και ο γιος του Γκαγκά είναι γενικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ. Αν όμως σε είχε στήσει, θα έδινε στο πρώτο ημίχρονο πέναλτι στη φάση του Σπυρόπουλου με τον Μουσλίμοβιτς. Δεν ήταν το ξέρω (άσχετα αν τα ΠΑΟΚια και ο Βαρούχας ισχυρίζονται το αντίθετο...) αλλά δίνεται ή δεν δίνεται; Σαφώς και δίνεται αν ο διαιτητής θέλει να σε στήσει. Αρα το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.


Μήπως όμως να αφήσουμε στην άκρη και την καταστροφολογία; Τι θα πει αν η ομάδα ήταν αυτή που πρέπει θα έριχνε δυο γκολάκια στο χαλαρό; Από πότε μια ΝΕΑ ομάδα είναι αυτή που πρέπει μέσα σε έξι αγωνιστικές; Μεσολαβούσης μάλιστα και διακοπής του πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας. Κι από πότε η πίστωση χρόνου σε έναν ΝΕΟ προπονητή λήγει στο ένα πέμπτο του πρωταθλήματος;

Να δεχτώ ότι έχει ευθύνες ο Τεν Κάτε; Για να εναρμονιστώ έτσι με την ...περιρρέουσα ατμόσφαιρα; Να το δεχτώ. Οι ευθύνες του Σουριναμέζου όμως σταματούν στο γεγονός ότι μετά από έξι αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σε έναν κορμό στην 11άδα και αλλάζει θέσεις σε παίκτες από αγώνα σε αγώνα.

Ανάμεσα λοιπόν στον δρόμο της διαιτητολαγνείας και τον δρόμο της καταστροφολογίας προτιμώ να διαλέξω τον ίσιο δρόμο. Τον δρόμο της καμήλας. Και να μην χάσω από τόσο νωρίς την ψυχραιμία μου, ούτε να φτάσω στην υπερβολή.


Εμένα μου φάνηκε ότι ο τεντάς την έστησε σωστά την ομάδα. Μπορεί να με παραξένεψε η παρουσία του Μάντζιου, αλλά ο Βαγγελάκης δεν ήταν κακός. Αμα θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά και όχι με βάση το ποιον παίκτη γουστάρουμε. Κι εμένα δεν μου αρέσει να βλέπω τον Βύντρα, αλλά όταν παίζει καλά δεν μπορώ να μη το παραδεχτώ.

Θα μπορούσα βεβαίως να έχω ένσταση για το δεύτερο ημίχρονο. Με την έξοδο του Γκαρσία και λίγο αργότερα του Βερόν, ο ΠΑΟΚ ήταν αποδυναμωμένος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και εκεί ακριβώς πήραμε το κέντρο. Τι κάνεις σ΄ αυτή την περίπτωση; Χτυπάς το παιχνίδι για να πάρεις το διπλό ή "βολεύεσαι" με την ισοπαλία; Προφανώς, όπως δείχνουν οι αλλαγές του Τεν Κάτε προτίμησε το "Χ".

Ετσι το εκτίμησε, έτσι έπραξε. Σε έναν αγώνα ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να υπολογίσει όλες τις συνιστώσες. Εκτός έδρας, απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλή άμυνα - έστω κι αν έλειπε ο Κοντρέρας - και με την δική του να είναι προβληματική, δεν χωράνε πολλές παλικαριές. Το να σπρώξει την ομάδα στην επίθεση και να την αφήσει να τρέχει σαν αποκεφαλισμένο κοτόπουλο, είναι κάτι που θα ικανοποιούσε ενδεχομένως τους οπαδούς, αλλά ο ίδιος έκρινε πως αποτελεί ανώφελο ρίσκο. Με την ομάδα να βρίσκεται στο -3 από το γαύρο (συνυπολογίζοντας βέβαια ότι θα κερδίσουμε τον Εργοτέλη), έχοντας βγάλει δυσκολότερα παιχνίδια από αυτόν και με το παιχνίδι με τη Βέρντερ προ των πυλών, όπου χρειάζεται το ηθικό να είναι ακμαίο (και ΔΕΝ θα ήταν ακμαίο αν το ρίσκο έφερνε καμιά στραβή στην Τούμπα), μάλλον συμφωνώ μαζί του.

***


Scratch: Η άμυνα ρολάρει καλύτερα με τον Tζόρβα κάτω από τα γκολπόστ ή είναι ιδέα μου;

Scratch 1: Με απογοήτευσε ο Ρουκάβινα.

Scratch 2: Θα ήθελα να δω τον Κλέιτον στο ματς.

Scratch 3: Πολύ τζόρας αυτός ο Σιμάο. Θα την αρπάξει την κόκκινη σε κανα κρίσιμο ματς και θα τρέχουμε...




Scratch 4:
Ολος ο γαύρος ένας Γκαλέτι. (Α, ναι κι ένας Παπασταμάτης...).



Scratch 5: Τώρα δηλαδή αν εγώ πω ότι οι Ομιλίτες καταδίκασαν τον ΟΦΗ στην ήττα θα έχω άδικο; Ποιον αποσυντονίζεις όταν κάνεις μπουρδέλο το παιχνίδι της ομάδας σου με μπινελίκια κατά του προέδρου; Τον αντίπαλο; Βρες τον πρόεδρο και μπινελίκωσέ τον έξω. Ρίχτου τόσα κι άλλα τόσα. Αλλά όχι μέσα στο ματς...


Scratch 6: Θάμπωσε ο Μάλαρτζ με την απόδοσή του στο Παγκρήτιο...



Scratch 7: 5 στα 5 ήθελε ο Δώνης αρχής γενομένης από το ματς με Λάρισα, ούτε το πρώτο από τα πέντε δεν πήρε... Κάκιστη η ΑΕΚ!


Scratch 8: Ξινά του βγήκαν του Ντέμη τα γέλια στο τέλος του αγώνα...


Scratch 9: Αυτό τον Πηλαδάκη τον λυπήθηκε η ψυχή μου στο γκολ του Σαρμιέντο. Στριφογύριζε στην καρέκλα του σαν να τον ενοχλεί κάτι στον πισινό, στην προσπάθειά του να μην φανεί η χαρά του. Είναι βλέπεις πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα. Καθόταν και δίπλα στον Ντέμη. Δύσκολο πράγμα να θέλεις να χαρείς και να μη μπορείς...


Scratch 10: Ο "Κινέζος" ΔΕΝ έκανε τον Κινέζο στην πλατεία.

Scratch 11: Αυτό το κεφάλι του Σκόρδα δεν είναι ίδιο με το κεφάλι του Μπομπ Σφουγγαράκη;


Scratch 12: Oλα τα λεφτά η διαμαρτυρία του Κασναφέρη για τη διαιτησία, στο ματς Λεβαδειακού - Ξάνθη. "Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μεταστροφή του κ. Καλόπουλου. Ούτε ένα σφύριγμα δεν έδωσε στην Ξάνθη, έκοψε οφσάιντ τον Κιντάνα, μπλα μπλα μπλα, θέλουμε εφτά βίντεο για να δούμε τα λάθη του". Πριονοκορδέλα τον πέρασε τον διαιτητή. Οχι τώρα όπως οι παράγοντες που πετάνε ένα "μας αδίκησε" και τελειώνουν. Ο Κάσνα είχε συγκεκριμένα στοιχεία Και τα παρέθεσε ένα ένα. "Εκεί, εκεί και εκεί μας αδίκησε". Κι όχι τώρα ότι βρίσκω σωστό (αν και κατανοητό) άλλα να πράττει ως διαιτητής και άλλα ως παράγοντας. Αλλά ως "επιχειρηματολογών" ήταν απόλαυση!

Scratch 13: Tα άρπαξε το πιτσούνι μου στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ. Πρώτη φετινή ήττα. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε!


Scratch 14: Για μπασκετάκι είπαμε; Με ΑΥΤΟΝ τον Σάρας και ΑΥΤΟΝ τον Περπέρογλου τι πρέπει να παρακαλέσω; Να γυρίσει γρήγορα υγιής ο V-Span ή να αργήσει να αποθεραπευτεί για να μην διαταραχθεί ξανά η ισορροπία;

29 comments:

xaroylita said...

Kαλημέρααααα.. Διάβασα ότι είχες κάποια προβληματάκια υγείας.. Περαστικά Gatti.. Καλή εβδομάδα και φιλάκια..

irene said...

καλή βδομάδα να έχουμε , αν κ ξεκίνησε στραβά..

αυτό με τον μπομπ σκορδα , ω ναι είναι καλό!!

χθες δεν είδα ποδόσφαιρο , είχα κακό προαίσθημα κ έτσι δεν εκνευρίστηκα τόσο. βασικά ήταν επόμενο με την αεκ , οι απουσίες κ η κούραση με την εθνική , κανονικές προπονήσεις δεν έγιναν ..


το θέαμα φέτος πήγε βόλτα.

gatti said...

@xaroylita: Kαλημέρα! Ηταν ξαφνικό και σύντομο (κολικός). Τώρα είμαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ!

Καλή εβδομάδα και σε σένα!

Φιλάκια! :))



@irene: Καλώς την. Αν κρίνω από τους άλλους ΑΕΚτζήδες που συχνάζουν στο μπλογκ (Αλέξανδρος, Ντέμης) μάλλον καλά έκανες που δεν είδες το ματς. Προστάτευσες την ψυχική σου υγεία. Κι εγώ που την είδα την ΑΕΚ απογοητεύτηκα, είναι αλήθεια ότι ήταν κακή.
Τι να πω... Υπομονή. Πάντως μπάλα δεν παίζει κανείς από τους τρεις. Δεν είναι μόνο η ομάδα σου προβληματική.

Μα, δεν είναι ίδιος ο Μπομπ; :))

YΓ. Ποιο θέαμα;

Stepas said...

Άλλο ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι χτες και ένα στείρο 0-0. Έχω δει 4 ντέρμπι φέτος (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Άρης, ΟΣΦΠ-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-ΠΑΟ) και το έχω μετανιώσει πραγματικά. Σκληρά ματς με μέτριο θέαμα.

Στα του ματς τώρα. Τον ΠΑΟΚ χωρίς Κοντρέρας τον είχα στάνταρ για ήττα. Με εξέπληξε η απόδοση της άμυνάς μας χωρίς τον Χιλιανό (ειδικά η ωριμότητα του Μαλεζά). Στη διάρκεια του ματς χάσαμε Γκαρσία και Βερόν. Αν προσθέσεις σε αυτά την απουσία του μοναδικού ντριμπλαδόρου της ομάδας (Βιεϊρίνια) και το ότι Μουσλι-Κονσεϊσάο δεν ήταν 100% έτοιμοι, τότε καταλαβαίνεις ότι η ομάδα είχε πολλά προβλήματα και παρολαυτά κατάφερε να παραμείνει αήττητη απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό με πιο ποιοτικό ρόστερ από το δικό μας. Από την άλλη ο Σάντος ήταν και πάλι συντηρητικός. Κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του και τπτ παραπάνω. Δεν προσπάθησε να πιέσει τους Βύντρα-Σαριέγκι που έχουν δείξει επιρρεπείς στο λάθος. Συνεπώς το Χ ήταν το καλύτερο που μπορούσε να πάρει.

Συμφωνώ απόλυτα στην ανάλυσή σου για τον χτεσινό ΠΑΟ. Πράγματι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, σε σχέση με αυτά που ακούγονται. Ο τεντάς συγκρατήθηκε κάπως για να εξασφαλίσει τουλάχιστον το Χ και απο κει και περα αν έμπαινε το γκολ ειχε καλως για αυτον και την ομαδα. Κι εμένα με εξέπληξε αρνητικά ο Ρουκάβινα. Έλεγα πριν το ματς στον don Quixote ότι αυτόν φοβάμαι πιο πολύ σαν παίκτη γιατί τα χαρακτηριστικά του θα μπορούσαν να διαταράξουν την άμυνα του ΠΑΟΚ που γενικώς είναι συμπαγής.

Το πέναλτυ του Μάντζιου σαφώς και ήταν. Του Μουσλίμοβιτς δεν ήταν αλλά ήταν δύσκολη φάση και αν ο διαιτητής δεν είχε καλή οπτική γωνία σαφώς και θα μπορούσε να το έχει δώσει χωρίς να του πει κανείς τπτ. Αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη λίγο παραπάνω αυτή ήταν ο ΠΑΟ. Αυτοί που μίλαγαν για "στημένο" τι λένε τώρα;

ΥΓ: Πόσα 0-0 είχαμε; Και πόσα γκολ μπήκαν σε Γερμανία και Αγγλία; Χα χα χα χα χα χα χα!!! Αν δεν αγαπούσα την ομάδα μου δεν θα έβλεπα ελληνικό πρωτάθλημα για κανένα λόγο!

gatti said...

@stepas: Aν κάποιος περίμενε καλό παιχνίδι και θέαμα σε ένα τέτοιο ντέρμπι, μάλλον ήταν αιθεροβάμων.

Ο Σάντος είναι γνωστό πως είναι συντηρητικός προπονητής, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από αυτόν. Από την άλλη όμως δεν είμαι σίγουρη αν με τη σειρά του ο Πορτογάλος "φρέναρε" την ομάδα επιθετικά ή μήπως η ίδια η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στην επίθεση, γιατί ευκαιρίες δεν την είδα να δημιουργεί. Κι εμένα μου έκανε εντύπωση που η άμυνα ακόμα και χωρίς Κοντρέρας είναι εξαιρετικά αξιόπιστη.

Ε ναι, κι εγώ μπορεί να ήθελα να φουλάρει για τη νίκη ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν κατάλαβα, πότε προλάβαμε να γίνουμε η ομαδάρα που θα παίξει φουλ επιθετικά στην Τούμπα για να σαρώσει τα πάντα στο διάβα της; Ο προπονητής πρέπει να τα σκέφτεται όλα. Και να κάνει και διαχείριση υλικού, γιατί μπορεί να λέμε ότι μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα περισσότερο από την Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος έχει το δικαίωμα να κερδίσει στην Τούμπα και μετά να ξεφτιλιστεί με τη Βέρντερ (όχι ότι και τώρα δεν μπορούμε να ξεφτιλιστούμε, αλλά ο ίδιος οφείλει να κάνει ΚΑΙ οικονομία δυνάμεων εν όψει Τσάμπιονς Λιγκ). Βέβαια, εκ των υστέρων, βλέποντας τον κομμένο στα δύο ΠΑΟΚ μετά την έξοδο του Γκαρσία και την καλύτερη εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, στενοχωριέσαι που χάθηκε η ευκαιρία. Είναι σίγουρο όμως ότι χάθηκε; Μήπως έχεις την φοβερή άμυνα που σε μια κόντρα θα κρατήσει γερά και θα αποφύγει τη γκέλα;

Tον Ρουκάβινα τον περίμενα πολύ καλύτερο γι΄ αυτό απογοητεύτηκα. Μια φορά δεν στάθηκε όρθιος. Καλά τι είχατε ρίξει στο χόρτο και γλίστραγε συνεχώς;


Aυτοί που μιλάνε για "στημένο" πάλι το ίδιο λένε! :))
Oτι είχε στηθεί για "Χ". Δεν βλέπεις τα πρωτοσέλιδα για ...φιλικό στην Τούμπα;

ΥΓ. Καλά χθες ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο. Το 0-0 ήταν το τοπ αποτέλεσμα της αγωνιστικής. Ε ναι, τη μπάλα στην Ελλάδα την έχουμε για την αρρώστια μας και τα ξένα πρωταθλήματα για την ευχαρίστησή μας!

ΥΓ1. Τον Μαλεζά τον πουλάτε; :)))

Ντεμης said...

Ε όχι βρε Γκάττι μου και οι τρεις χάλια! Όχι! Εμείς ήμαστε χάλια, μήνες τώρα σερνόμαστε, ούτε μια φάση! Τα ήκουσες τα γιουχαΐσματα; Εσείς ΟΚ παίξατε, πήρατε ισοπαλία μέσα στην Τούμπα (αυτοί οι ΠΑΟΚτσήδες πια.... μόνο με μας ήξεραν να κάμνουν κολασμένη την ατμόσφαιρα, ψες ήταν αρνάκια! Θα΄σκαγα αν δεν το΄λεγα!)
Αχ Λάρισα, Λάρισα, σε είδα και λαχτάρησα.... (και στη μπάλα και στο μπάσκετ) Έβδομη η Ένωσις. Ωρέ πού πάμε;!
Ερώτηση προς τους αδελφούς Δικεφάλους του Βορρά: ο πολύ καλός Ηλιάδης γιατί δεν παίζει; Επίσης, ο αγαπημένος μου ο Αραμπατζής τι κάνει; Ακόμη να επανέλθει; Πριν ένα χρόνο έπαθε τη ρήξη.

gatti said...

@ντέμης: Kαι ύστερα μου λέει ο stepas ότι δεν μιλάνε για ....στημένα!

Κολασμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο ματς του ΠΑΟΚ με σας Ντέμη μου, αλλά τότε υπήρχε και η ...Μαλαματίνα! :p Χθες, πρώτη φορά ...αρετσίνωτα τα ΠΑΟΚια τι να σου κάνουν;

Εντάξει, συμφωνώ, αν πρέπει να συγκρίνουμε τα χάλια μας, εσείς χθες θα μπορούσατε να στεφθείτε πρωταθλητές. Πάντως το πράγμα φωνάζει πως πρέπει να οδηγηθείτε κι εσείς στο πολυμετοχικό μοντέλο. Ο Νοτιάς δεν έχει πρόβλημα με τον Μελισσανίδη, τον Δώνη δεν τον βλέπω να παραμένει για πολύ ακόμα, άρα; Τίγρης, βάτραχος, μεταγραφές και αλλάζουν τα πράγματα.

Αυτή την ατάκα "Πού πάμε ωρέ, πού πάμε" ποιος την έλεγε, δεν θυμάμαι; Ο Αυλωνίτης;

Φιλούθκια! :))

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Λοιπον Βαζελοφιλαρακί, ακού την αποψη μου.
Καταρχην το πεναλτι στον Μουσλι μια χαρα δινοταν, αν ηθελε να το δωσει ο Κυρκος. Ο Διαιτητης δεν εχει ριπλει να σημειωσω και εκεινη την στιγμη φαινοταν πεναλτι μια χαρα. Δεν ηθελε δεν το εδωσε. Πως θα εδινε μετα πεναλτι σε σενα? Με 30000 βαζιβουζουκους πρέπει να εισαι Παπαπέτρου ή τουλάχιστο Κασναφερης για να το κανεις. ;-)

Απο εκεί και μετα αν κατεβαίνει με 4-3-2-1 δηλαδη 7 παίκτες στην άμυνα και όταν έβγαινες στην επιθεση γινοταν 4-4-2 τι περιμενες να έπαιρνες? Διπλό?

Ο Τεντας μια χαρά μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι όταν βγήκε ο Κανιβαλος (Γκαρσια) αλλά δεν το εκανε. Σε εκείνη την στιγμή ο ΠΑΟΚ εγκατελειψε το κεντρο. Εκεί ηταν η ευκαιρια σου.

Εβαλε μετα ο Σαντος Μπακαγιοκοτσοκο (εχασε εκεινη την αχαστη) και ψιλοβοβηθηκε ο Τεντας και δεν το τολμησε ουτε μετα.

Τεσπα ειχες δυο κουτσο ευκαιριες στο β, ειχα κατι κουτσοευκαιριες στο α. Πηραμε απο ένα κουλουρακι ο καθεις, φρέσκο βραδυνο και πηγαμε για υπνο.
Φιλιά και εις ανωτερα

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

να σημειώσω ότι δεν σου βγήκε με τίποτε η κόντρα - όπως στο Βικελανθης- γιατι ο Φιλιππάκος, με τον Μαλεζα για βοήθεια, το έκανε το κομματι του και εσβησε τον Σαλπι. Ο Σναουτσερ με τον Μαντζιο ειχε προβλημα αλλα τεσπα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Περαστικά κιολάς ρε Γάτα!

gatti said...

@_st_: Συμφωνούμε απόλυτα!

Μια χαρά μπορούσε να το δώσει το πέναλτι στον Μούσλι και μη σου πω ότι δεν θα μπορούσε κανείς να διαμαρτυρηθεί ότι μας είχε στήσει. Είναι από αυτά που δίνονται και δεν λέει και κανείς στον διαιτητή κουβέντα. Αρα, στημένος ο Κύρκος δεν ήταν.

Ποιος περίμενε διπλό; Οχι εγώ, τουλάχιστον όταν είδα τις αλλαγές του τεντά στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι, η ευκαιρία μου ήταν όταν βγήκε το "χαντάκι". Δεν την άρπαξε o Tεν Κάτε, αρκέστηκε στην ισοπαλία.

Nα σου πω την ...αμαρτία μου, μόλις μπήκε ο Μπακαγιόκο, δεν ήξερα αν τελικά θα βάλουμε γκολ, αλλά σιγουρεύτηκα ότι αποκλείεται να βάλει ο ΠΑΟΚ! :)))

Μια χαρά ήταν τελικά το "Χ", δεν ήμασταν για παραπάνω, αμφότεροι...

Φιλιά! :))

ΥΓ. Πώς να μου βγει; Ιδια άμυνα έχει ο Αρης με τον ΠΑΟΚ; Κοίτα φίλε μου πότε βρήκε να παίξει μπάλα ο Δάρλας!

ΥΓ1. Σε ευχαριστώ!

Stepas said...

Άμα πλερώσετε καλά πάλι τον δίνουμε και τον Μαλεζά, βεβαίως!:))

Άλλωστε αν δεν κάνουμε τρελά έσοδα φάτος δεν πρόκειται να καλύψουμε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και άρα δεν πρόκειται να πάρουμε άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα και την Ευρώπη!

tzak_sparoo said...

φίλε μου το μονο αποτελεσμα που ''βολευε'' στο ματσακι στην τουμπα ήταν το Χ.
Αν κερδιζε ο ΠΑΟ ενοχλουσε τον γαυρο,
Αν πάλι κέρδιζε ο ΠΑΟΚ ενοχλουσε ΠΑΟ και ΑΕΚ.
το κορακι το έληξε Χ το ματς και εφυγαν όλοι μισοευχαριστημένοι...
απλά τα πραγματα!

tzak_sparoo said...

φίλε μου το μονο αποτελεσμα που ''βολευε'' στο ματσακι στην τουμπα ήταν το Χ.
Αν κερδιζε ο ΠΑΟ ενοχλουσε τον γαυρο,
Αν πάλι κέρδιζε ο ΠΑΟΚ ενοχλουσε ΠΑΟ και ΑΕΚ.
το κορακι το έληξε Χ το ματς και εφυγαν όλοι μισοευχαριστημένοι...
απλά τα πραγματα!

eforas said...

Όλα ωραία και όλα σωστά, αλλά πιστεύω πως το πρωτάθλημα έχει κριθεί... Μακάρι να διαψευστώ, αλλά δεν βλέπω στοιχεία που να πείθουν για το αντίθετο. Και δεν αναφέρομαι στην αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού. Δεν τη σχολιάζω καν, διότι ο γάβρος δεν χρειάζεται αγωνιστική εικόνα για να παίρνει τα ματς. Θα κάνω μόνο δυο σχόλια:1ον, ο ΟΦΗ θα πληρώνει για πολύ ακόμα το λάθος του να μη χάσει σε ένα ματς, και συνυφασμένο με τα διοικητικά του, τον φέρνει σε πολύ δυσχερή θέση. 2ον, παίχτες όπως ο Ρεκόμπα είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Τόσο πολυτέλεια, που τολμώ να πω πως είναι περιττή.

Συγχαρητήρια και πάλι! Καλησπέρα σας!

island said...

Να αρχίσω από το τέλος.

Να αποθεραπευτεί γρήγορα και να κάτσει λίγο πάγκο. Ο Σάρας είναι αυτός για τον οποίο "πληρώνουμαι".
Και ο Περπέρογλου είναι αυτός για τον οποίο θα πληρώσουμε.

Τον αγώνα τον είδα μέχρι δευτερόλεπτο. Και είδα πάλι ότι η ομάδα, γιοα έναν ακόμα αγώνα, αρχίζει και ρολάρει στο β ημίχρονο. Και αυτό έχει σχέση σε αυτό που λες ότι είναι μία ΝΕΑ ομάδα. Άρα για φέτος λέω μην έχουμε στο μυαλό μας το πρωτάθλημα και ούτε φυσικά την αλλαγή προπονητή. Ας τον αφήσουμε του χρόνου να κάνει τις ΔΙΚΕΣ του μεταγραφές και μετά θα μπορέσουμε να κρίνουμε.

ΥΓ Αλήθεια γιατί κανένας δεν λέει για το γκολάκι που ρίξαμε ενωλ δεν έγινε κανένα φάουλ στον Χαλκιά; Δηλαδή ένας τερματοφύλακας δεν θα πρέπει να αγγίζεται ούτε στην μεγάλη περιοχή;;;

"ζαχαρούλα.." said...

πέρασα να πω μία μεγάλη ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Γράφεις: Ολος ο γαύρος ένας Γκαλέτι. (Α, ναι κι ένας Παπασταμάτης...)

Γράφω: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έλα, καλημέρα.

island said...

Καλημέρα γατάκι. Πρε γκέιμ σόου δεν έχεις ετοιμάσει; GREEN DAY αύριο (συγκροτηματάρα έτσι;)

Πέρασα να πω και κάτι για τον Τζιόλη (μη μου ρίξεις ποντικοφάρμακο)... Όλοι τον θεωρούν για παίχτη που αξίζει να παίζει σε ομάδα μέσης κατηγορίας (για να μην πω στις ομάδες που υποβιβάζονται). Όλοι όμως οι προπονητές τον προτιμούν (ισχύει και για τον Βύντρα) για το κέντρο του Παναθηναϊκού και ήδη τον θέλει ο αθλητικός διευθυντής της Βέρντερ σε επίσημες δηλώσεις του (όχι σε δηλώσεις που δεν ξέρει αν έχει κάνει). Είναι τυχαίο που τον προτιμάνε όλοι εκτός από τους οπαδούς; Μήπως επειδή κάνει την βρώμικη δουλειά στο κέντρο και δεν φαίνεται στον αγώνα τον κακοχαρακτηρίζουμε άδικα; Τον έχω παρακολουθήσει σε ένα ματς πέρισυ (δεν θυμαμαι ποιό ματς) από κοντά και αυτό που είδα ήταν ότι οι τοποθετήσεις του στο κέντρο σε ανασταλτικό ρόλο είναι απίστευτες. Πάρα πολύ καλή αντίληψη χώρου σε σχέση με το πού θα πάει η μπάλα.

Μήπως λοιπόν έχουμε πέσει και πάλι στην παγίδα όπου οι νέοι και ελπιδοφόροι δεν μας γεμίζουν το μάτι γιατί απλά δεν κάνουν τα τσαλιμάκια και τα τακουνάκια του Λέτο αλλά κάνουν δουλειά που δεν φαίνεται; Άλλωστε έχουμε παράδοση εμείς οι Παναθηναϊκοί σε τέτοιες συμπεριφορές. Μην ξεχνάμε ότι στις μεγάλες πορείες μας στην Ευρώπη αναφερόμασταν με σχεδόν μίσος και σίγουρα με περιφρόνηση στους ΓκουμοΜπασινάδες οι οποίοι απλά κάναν την δουλειά τους καλά και αθόρυβα και επειδή ήταν Έλληνες και μικροί τότε σε ηλικία λέγαμε: Μα καλά με αυτούς προχωράμε;; Στην πρώτη στραβή όλα αυτά. Σε αυτούς τους παίχτες που οδηγούσαν την ομάδα σε πορείες στην Ευρώπη για χρόνια και στον Μπασινά που έχει και ένα ευρωπαϊκό στην πλάτη του σαν ενεργός παίχτης.

Τα λέω όλα αυτά με βάση τη δήλωση του Γερμανού μάνατζερ της Βέρντερ ότι θέλει τον Τζιόλη ως αντικαταστάτη του Ζιλμπέρτο που έχασε το Καλοκαίρι, και ένα μήνυμα που είδα κάτω από την δήλωση στο γαυροσάιτ σπόρ εφ εμ που έλεγε: "Δίνω και λεφτά από την τσέπη μου για να πάρουν τον Τζιόλη".

ΥΓ Το Καλοκαίρι κηνυγούσαμε να διώξουμε όσο όσο τον Βύντρα και τώρα είναι αυτός που μας ξελασπώνει (ανασταλτικά τουλάχιστον) σε δύο και τρείς θέσεις. Τί άλλο να ζητήσεις από έναν αμυντικό παίχτη δηλαδή; Να βάζει και γκόλ ή και να κάνει σεντρες με διαβήτη; Πόσο κοστίζει ο Βύντρα δηλαδή; Υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίχτες στην θέση του Βύντρα και σε αυτό το επίπεδο; Υπάρχουν πολλοί τσαμπουκαλεμένοι παίχτες σαν τον Βύντρα; (αλήθεια τον είδες στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο νταβαντούρι που έγινε πως χώθηκε με την μία μέσα;). Αλάθητος δεν είναι. Αλλά κανείς δεν είναι αλάθητος. Ακόμα και ο μέγιστος Χένρικσεν είχε τις άσχημες μέρες του και τα παρατράγουδά του.

Και μην μου πεις ότι δεν είναι Γιούρκας... Σίγουρα δεν είναι, αλλά ανασταλτικά είναι καλύτερος. Μην ξεχνάμε πως και τον μεγάλο Γιούρκα ακόμα στο ΟΑΚΑ με την εθνική τον έβριζε εν χορώ ένα ολόκληρο στάδιο.

ΥΓ2 Πάλι καλά που μπήκα μόνο για καλημέρα!!!

island said...

Ξανά εδώ. Δεν άντεξα και ανέβασα το προηγούμενο σχόλιό μου στο αθλητικό μπλόγκ.

Φιλί γατάκι :)

Πανάθας said...

Γατί, "ασπίδα" προστασίας στον Τεντά έτσι? Μπορεί να έχεις και δίκιο. Δική μου πρόβλεψη ότι "ψωνίσαμε από σβέρκο" που λένε και ότι θα φύγει νύχτα.

Για το scratch 14 συμφωνώ. Ο Σπανούλης - αν και παικταράς- με το παρωχημένο στυλ του αλά Γκάλης - ιεροσυλία το ξέρω - κάνει τον ΠΑΟ αργό και προβλέψιμο. Αλλά σε παιχνίδια που η μπάλα "καίει" και θέλουμε έναν καλό driver να "οδηγήσει" την μπάλλα εκ του ασφαλούς στο καλάθι, είναι Α-ΠΑ-ΡΑΙ-ΤΗ-ΤΟΣ. Έχω επιστοσύνη στον Ζοτς και στη διαχείριση του υλικού του αντίθετα με τον.......λεγάμενο.

Πανάθας said...

A......και περαστικά.

;-)

gatti said...

@island: H ...Σπανουλιάδα μόλις αρχίζει. Κι εγώ θέλω να γίνει καλά, αλλά τρέμω για τη χημεία της ομάδας μόλις ξαναδιεκδικήσει τον χρόνο του.

Οσο για τα ποδοσφαιρικά... Το ΠΡΩΤΟ πράγμα που οφείλουμε να θυμόμαστε είναι πως πρόκειται για μια νέα ομάδα. Κι όμως είναι το πρώτο που ξεχνάμε. Με τη ...βοήθεια των ΜΜΕ βεβαίως!

ΥΓ. Πράγματι, το γκολάκι πέρασε στα ψιλά, ενώ δεν έγινε φάουλ. Ισως επειδή θα ήταν πραγματικό σοκ για τους ΠΑΟΚτσήδες να χάσουν από γκολ του Βύντρα (εδώ θα ήταν σοκ για μας τους ίδιους...).



@"ζαχαρούλα.." Καλησπέρα, Ζαχαρένια μου!

Φιλιά! :)))



@γιωργος κεντρωτης: Tώρα ανακαλύψατε την Αμερική αγαπητέ;

Εγώ πάλι επαναλαμβάνοντας το συγκεκριμένο γεγονός αισθάνομαι σαν να κομίζω γλαύκα στην Αθήνα!

Καλησπέρα!



@island (again): Pre game show το βραδάκι, Νησάκι μου. Μπας και μάθουμε τι θα πει κι ο τεντάς...

Με αφορμή τον Τζιόλη... Μεγάλο θέμα ανοίγεις. Είναι γεγονός ότι οι οπαδοί θέλουν φαντεζί παίκτες. Κι επειδή οι περισσότεροι δεν ξέρουν μπάλα δεν μπορούν να εκτιμήσουν τους παίκτες που κάνουν την "βρόμικη" δουλειά. Γι΄ αυτό, άλλωστε, ο ίδιος ο Ριβάλντο μας έκανε ...σεμινάρια επ΄ ευκαιρία της άφιξης του Ζιλμπέρτο Σίλβα επισημαίνοντάς μας πως δεν είναι ένας παίκτης που θα κάνει κόλπα και τσαλίμια ούτε που θα βάζει γκολ.

Η δουλειά του Τζιόλη πολλές φορές παρεξηγείται. Και ναι, δεν είναι τυχαίο που ενώ εμείς τον βρίζουμε, οι προπονητές τον πιστεύουν και τον χρησιμοποιούν. Ολοι ανεξαιρέτως. Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς; Προφανώς. Το ίδιο και με το Βύντρα. Δεν είναι για να κατεβάζει τη μπάλα και να κάνει σέντρες. Αμυντικά όμως τον αντίπαλο τον "βιδώνει". Και συμφωνώ μαζί σου για Γιούρκα. Ανασταλτικά δεν είναι τόσο καλός. Οπως εξάλλου και ο Σπυρόπουλος. Κάπου είναι καλύτεροι, κάπου υστερούν. Αν εξάλλου ήταν τόσο άψογοι και σε ανασταλτικά καθήκοντα και στις προωθήσεις τους, πιθανότατα θα έπαιζαν σε κάποιο άλλο περισσότερο προηγμένο πρωτάθλημα.
Τώρα γιατί τα ξεχνάμε αυτά και τα βάζουμε με Βύντρα και Τζιόλη; Για τον Βύντρα μάλλον επειδή ξέρεις ότι όσο καλός κι αν είναι κάποια στιγμή στον αγώνα θα την κάνει την βλακεία του. Και όταν την κάνει, ελάχιστες φορές δεν την έχουμε πληρώσει. Ο Τζιόλης πάλι
μάλλον πληρώνει το γεγονός ότι ήρθε στην ομάδα τα χρόνια της απαξίωσης. (Και η πλάκα είναι πως όταν τους είχαμε πάρει πακέτο με τον Μάντζιο από τον Πανιώνιο είχα ενθουσιαστεί).
Μόλις τους βλέπουμε μέσα στην 11άδα έρχονται στο μυαλό μας τα χαμένα χρόνια και έτσι γινόμαστε περισσότερο άδικοι μαζί τους από όσο πρέπει.

Πάντως, καλοί ή όχι να σου πω την αλήθεια μου, θα αισθανθώ καλύτερα, ψυχολογικά πρώτα απ΄ όλα, αν φύγουν. Από την στιγμή που η "σχέση" με τους οπαδούς έχει φθαρεί, το γυαλί θα είναι πάντα ραγισμένο...

Φιλιά, Νησάκι! :)



@πανάθας: Nαι, "ασπίδα προστασίας" και ξέρεις γιατί; Επειδή τον πολεμάνε οι ...γνωστοί κύκλοι! Μη νομίζεις ότι κι εγώ δεν ενοχλούμαι με τις επιλογές του. Είναι όμως ένας νέος προπονητής στην Ελλάδα, δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι αυτοί που όφειλαν μέσα από την ομάδα να του εξηγήσουν κάποια πράγματα για την ελληνική πραγματικότητα το έχουν κάνει με σαφήνεια και επάρκεια και δεν έχει το υλικό για να δουλέψει το σχήμα που θέλει.

Ο μεγαλύτερος "φόβος" μου είναι
μήπως η αυτοπεποίθησή του που πηγάζει από το γεγονός ότι γνωρίζει τις ικανότητές του, λειτουργεί εμμονικά στα σχήματα, τα συστήματα τα πρόσωπα που χρησιμοποιεί.

Και ένας δεύτερος μήπως επειδή τόσα χρόνια ήταν δεύτερος προπονητής και όχι πρώτος, επιμένει πολύ στις λεπτομέρειες που όφειλε να "τσεκάρει" ως δεύτερος στην Μπάρτσα, ή την Τσέλσι, και παραμελεί την ουσία, πιστεύοντας ότι οι προπονητικές ικανότητές του αρκούν από μόνες τους για να την κατακτήσει.

Βεβαίως και είναι απαραίτητος ο Σπανούλης, θα ήταν τρελός όποιος δεν το έβλεπε. Και επίσης εννοείται πως κι εγώ έχω εμπιστοσύνη στη διαχείριση υλικού από τον Ζοτς. Αλλά βρε παιδί μου, Σπανούλης και Σάρας μαζί μου κάνουν κάπως σαν δύο προγράμματα
στο κομπιούτερ που κάπου κάνουν
conflict άθελά τους. Κάπου δεν είναι συμβατοί. Μακάρι να λυθεί αυτό φέτος.

ΥΓ. Ευχαριστώ...

gatti said...

Ο δαίμων του ...πληκτρολογίου έφαγε τα πρώτα μου σχόλια!!! Και μόλις τώρα το πήρα είδηση! (Μάλλον δεν έχω συνέλθει εντελώς!).

Ζητώ συγνώμη από stepas - tzak_sparoo και eforas!

@stepas: Βεβαίως και θα πλερώσουμε! Λεφτά έχουμε! Για την ακρίβεια, είναι το μόνο που αποδεδειγμένα έχουμε. Γιατί από ομάδα ακόμα ψαχνόμαστε.
Μην ανησυχείς, βγάλτε παίκτες εσείς κι εδώ είμαστε εμείς! Μόνο που αυτή τη φορά ο Βγενό πρέπει να κάνει καλύτερη ...ξήγα! ΄Η διπλό ή τίποτα! :pp



@tzak_sparoo: Καλώς τον πειρατή!
Εχεις δίκιο! Είναι το μόνο που βόλευε!
Βρε λες τελικά να το είχε όντως στήσει το ματς ο Βγενό αλλά για ισοπαλία;



@eforas: Nα σου πω την αλήθεια, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που με κάνουν κι εμένα να πιστεύω πως το πρωτάθλημα έχει ήδη κριθεί. Οχι επειδή ο γαύρος είναι στο συν έξι, ή στο συν τρία ή στο συν εφτά. Είναι γελοίο να λέμε ότι βγήκε ήδη ο πρωταθλητής. Οταν όμως βλέπεις διαιτησίες σαν αυτή του Παπασταμάτη, καταλαβαίνεις ποια είναι η ειδοποιός διαφορά: Οταν "κολλάμε" εμείς ή η ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι, το χάνουμε. Οταν "κολλάει" ο γαύρος, είτε με πέτσινα πέναλτι, είτε με αυστηρές αποβολές των αντιπάλων του, είτε με οποιοδήποτε σπρώξιμο το κερδίζει. Αρα, πώς να χάσει τον τίτλο;

1ον) Ο ΟΦΗ είναι αυτοκαταστροφικός. Ειδικά το ματς της Κυριακής το έχασε ξεκάθαρα ο κόσμος του. Δεν είναι δυνατόν ό,τι και να έχουν με τον Βατσινά να συμπεριφέρονται έτσι μέσα στο γήπεδο. Πώς να παίξουν οι παίκτες υπό αυτές τις συνθήκες; Αν συνεχίσει έτσι τον βλέπω στη Β΄ Εθνική. Οσο για τα διαιτητικά, δεν νομίζω να ασχολούνται πια μαζί του. Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν, το πέρασαν στο παιχνίδι του στο Αλκαζάρ. Από εδώ και πέρα (και μέχρι να παίξει με εμάς και την ΑΕΚ ή αν χρειαστεί στη μάχη της "ουράς" στο τέλος της σεζόν), δεν χρειάζεται να επέμβουν. Τα ...καταφέρνει μια χαρά και μόνος του να σκοντάφτει!

2ον) Πολυτέλεια ο "Ελ Τσίνο" αλλά και όαση παράλληλα για τα διψασμένα για θέαμα μάτια μας!

eforas said...

Συμφωνώ. Είναι γελοίο να λέμε ότι κρίθηκε ο πρωταθλητής από τώρα. Όταν όμως αναφερόμαστε στον ολυμπιακό, η έννοια "γελοίος" χάνει το νόημά της. Για τον Ρεκόμπα: γιατί λέω ότι είναι περιττή πολυτέλεια; για κάποιον που πάει στο γήπεδο να δει αγώνα ΣΟΥΠΕΡ λιγκ, ναι, είναι όαση τέτοιοι παίχτες. Προσωπικά, όμως δεν πάω στο γήπεδο και στην τηλεόραση βλέπω κυρίως ξένα πρωταθλήματα.

Περαστικά!

νατασσΆκι said...

η αλήθεια είναι ότι από τον τίτλο μπερδεύτηκα..
νόμιζα ότι θα ήταν ταξιδιωτικό! :)))

Αλλά ενημερώθηκα, μετά τα εορταστικά μας, κι αφού δεν είδα τίποτα όλο το ΣΚ

Καλή υπόλοιπη βδομάδα γατί μου!
:***

The Bgt said...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΑΤΤΤΤΙΙΙ!

δε γραφω τιποτις αλλο γιατι εδω και 2 ωρες προσπαθω να περασω το σπιτι μου στο κτηματολογιο online.. και ακομη στα μισα βρισκομαι!

ΚΑΛΗ μας ΤΥΧΗ ΑΥΡΙΟ!!

island said...

Δεν μου απάντησες για τους green day και με σταναχώρησες :(

gatti said...

@eforas: Ο Πανιώνιος είχε μέσο όρο 3.000 εισιτήρια και έφτασε τα 9.000 στο ντεμπούτο των Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ. Εσύ λοιπόν μπορεί να βλέπεις μόνο τα ξένα πρωταθλήματα, αλλά υπάρχουν Ελληνες που θέλουν να πάνε στο γήπεδο για να δούνε θέαμα. Κι αυτούς οι ομάδες και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα δεν επιτρέπεται να τους αγνοεί...

Ευχαριστώ για τα περαστικά! :))


@νατασσάκι: Πώς να μην μπερδευτείς; Είναι τίτλοι κι αυτοί που βάζω; :)))

Tαξιδιωτικό θα είναι το αυριανό, άμα χάσουμε... Προτάσεις για την ...άγονη γραμμή!

Τις ευχές μου και από εδώ στον Αστερ-Ακη σου!

Να περνάς καλά Νατάσσα μου!

Φιλιά! :***


@the bgt: Eυχαριστώωωωωω!!!

Κι εσύ μέσω Ιντερνετ βρήκες να το στείλεις; Αφού λέει έχουν του κόσμου τα λάθη. Βάζω στοίχημα ότι ακόμα προσπαθείς!

Κουράγιο και καλή τύχη (για το Κτηματολόγιο).

Καλή μας τύχη για το ματς! :))



@island: Σου ετοίμασα όμως pre game show!

Wake me up when warm-up ends για να δω το ματς, ελπίζοντας να έχω the time of my life και στην holiday που θα ακολουθήσει να αποχαιρετήσω οριστικά την Boulevard of Broken Dreams...

Φιλιά!

ΥΓ. Εννοείται ότι αγαπάω Green Day!