Tuesday, October 21, 2008

Καμπανάκια και αηδίες δεν έχει...

Περίμενα κι εγώ μπας και μάθω τι είπε ο τεντάς στη συνέντευξη Τύπου, αλλά άνθρακες ο θησαυρός. Δεν πήγε λέει κανένας "αλήτης ρουφιάνος" λόγω της απεργίας κι ακόμα κι αυτοί που ήθελαν να πάνε δεν έδωσαν το παρών για να μη τους κακοχαρακτηρίσουνε. Μόνο τα κανάλια λέει πήγαν και τράβηξαν λίγες σκηνές και αυτό ήταν όλο. Αυτό το πράγμα με τις απεργίες πάντως δεν αντέχεται. Λες και βάζουν σημάδι πότε παίζει η Πανάθα για να τις κάνουν. Τη μία ανήμερα του αγώνα, την άλλη την παραμονή.
Θα μου πεις τώρα, περίμενες τη συνέντευξη για να μάθεις τι θα πει ο τεντάς; Δεν ξέρεις τι θα πει; Μονόδρομος είναι η νίκη κι εδώ ταιριάζει γάντι το ανέκδοτο που είχα βάλει τις προάλλες. Εδώ ή κερδίζεις ή χάνεσαι. "Καμπανάκια και αηδίες δεν έχει". Κι η νίκη τώρα και οι μονόδρομοι και τα ποτήρια τα μισογεμάτα είναι απλά για να λέγονται. Δεν είναι σα να λέμε η Βέρντερ ούτε Ανόρθωση, ούτε ΠΑΟΚ. Που έλεγε ο τεντάς ότι πάμε για τη νίκη αλλά στο μυαλό του είχε το χηνάρι. Εδώ δεν σε παίρνει το χηνάρι. Αμα θες να έχεις μέλλον στη διοργάνωση, είτε για συνέχεια στο Τσαμπιόνι, είτε για συνέχεια στο ΟΥΕΦΑ (που είναι και το πιο λογικό), θες τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς με τη Γερμανίδα στα δύο παιχνίδια. Κι άμα δεν τους πάρεις τους τρεις βαθμούς εδώ, πού θα τους πάρεις; Στη Βρέμη; Ασε που εδώ τώρα δεν έχει ...τιμητικές ήττες (άλλη μαλακία έκφραση κι αυτή!). Δεν έχει καμία αξία να παίξεις μπαλάρα και να χάσεις και να βγεις μετά έξω και να δηλώσεις ικανοποιημένος από την εμφάνιση, όπως έκανες με την Ιντερ. Εδώ έχασες, καμάρωσες και βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα.

Το ματσάκι τώρα φαίνεται να είναι οβεράκι. Και πώς να το δεις αλλιώς όταν η Βέρντερ είναι χωνί πίσω και φωτιά μπροστά. Βάζει και τρώει. Τρώει και βάζει. Κοίτα όμως να δεις τώρα ποιο είναι το θέμα. Στο Τσαμπιόνι μέχρι τώρα η Γερμανίδα είναι αντεράκι (under-άκι εννοώ έτσι;). Κουλούρια με την Ανόρθωση, 1-1 με την Ιταλιάνα. Αύριο όμως δεν παίζει ούτε με την Ανόρθωση, ούτε με την Ιταλιάνα. Δεν παίζει δηλαδή με μια ομάδα που έχει σφιχτή άμυνα ούτε με μια ομάδα που ως ιταλική φημίζεται για τις αμυντικές της αρετές. Παίζει με την Πανάθα. Που είναι εξίσου χωνί με την ίδια στα μετόπισθεν (και παραπάνω μη σου πω). Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όσο και να το θέλεις, όπως την έχεις δει μέχρι τώρα την ομάδα, φωτιά μπροστά δεν την λες.

Αρα; Αρα πρόβλημα! Από τη μια η Βέρντερ που τρώει και βάζει από την άλλη η Πανάθα που τρώει αλλά δεν βάζει. ΄Η που βάζει με το σταγονόμετρο. Πώς θα γίνει να αλλάξει τώρα αυτό ένας Θεός ξέρει. Πώς θα γίνει να μη σου βάλει γκολάκι ο Πιζάρο όπως έκανε στο Μιλάνο και να σου στείλει μετά φιλάκια; Εύκολο είναι; Και μη μου πεις τώρα ότι η άμυνα στην Τούμπα άντεξε και έκανε το καλύτερο παιχνίδι της. Συμφωνώ. ΚΑΙ άντεξε ΚΑΙ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της. Η άμυνα. Σε σχέση όμως με τι; Μόνο σε σχέση με τον κακό της εαυτό. Αρκεί αυτό κόντρα στη Βέρντερ; Χλωμό.

Από την άλλη πάλι υπάρχει και ένα θετικό στην όλη υπόθεση. Η Βέρντερ δεν τα αρπάζει εύκολα στο Τσαμπιόνι φέτος, με μια διαφορά: Στην Αθήνα δεν ήρθε με τον Βίζε τον βασικό της τερματοφύλακα. Ηρθε με εκείνον τον τροχονόμο που σιχτιριάζαμε όλοι πέρσι, στο ματσάκι του γαύρου στη Βρέμη. Με αυτόν τον Βάντερ που έχει μανταλάκια στα χέρια και δεν μπορεί να πιάσει τίποτα. Λες να είμαστε τόσο άτυχοι ώστε να κάνει το καλό του παιχνίδι αύριο; Θα δείξει.

Το παιχνίδι πάντως είναι ανοιχτό και προγνωστικά δεν παίρνει. Και πώς να πάρει; Αν κάπου μπορείς να κάνεις προγνωστικά και αποκλείεται και να πέσεις και μέσα είναι στην 11άδα που θα κατεβάζει ο τεντάς. Αυτό κι αν είναι το ...Δήλειο πρόβλημα! Ο,τι μαντεψιά και να κάνεις έξω θα πέσεις. Αυτός είναι ικανός να βάλει μέσα ταυτόχρονα Μουν, Γκάμπριελ, Νίλσον, Βύντρα και Μελίσση (θα είναι το Παόκι στην αποστολή; Δεν ξέρω). Δεν μπορεί λες; Γκάμπριελ δεξί μπακ, Νίλσον αριστερό, Βύντρα και Μελίσση στόπερ και Μουν δεξί χαφ. Γι΄ αυτό σου λέω, ούτε που μπορείς να μαντέψεις πώς θα κατεβάσει την ομάδα. Κι άμα δεν μπορείς να μαντέψεις ποιους θα βάλει, πώς να μαντέψεις πώς θα παίξει;

Οπότε; Οπότε πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Επιφανειακά, ακόμα και η ήττα μέσα στο πρόγραμμα είναι ακόμα και σε ψυχολογικό επίπεδο. Δεν θα πέσει κανένας Παναθηναϊκός από τα σύννεφα αν χάσουμε. Το έχει "δουλέψει" στο μυαλό του. Και κατά πως λέει και η διοίκηση, το βάρος έχει πέσει στο πρωτάθλημα, όχι στην Ευρώπη. Είναι όμως έτσι; Καθόλου έτσι σου λέω εγώ. Αμα χάσει η ομάδα χάνει πολύ περισσότερα πράγματα από τις ελπίδες της για πρόκριση στο δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ή τη συνέχιση των προσπαθειών της στο ΟΥΕΦΑ.
Χάνει σε ηθικό. Κι αυτό το πεσμένο ηθικό θα μετακυλήσει στο πρωτάθλημα. Θα είναι μεγάλο το βάρος. Οχι τόσο για τον κόσμο, όσο για τους παίκτες και τον προπονητή. Γιατί θα βγουν και θα "δράσουν" όλοι αυτοί που περιμένουν στη γωνία. "Αντιφρονούντες" παναθηναϊκοί δημοσιογράφοι, "μη βολεμένοι" παλαίμαχοι, αντίπαλοι κ.λπ. Ολοι αυτοί που "μουρμουράνε" για τον Τεν Κάτε, θα βγουν να ζητήσουν την κεφαλή του επί πίνακι. Θα τους αντέξει το καράβι τέτοιους κλυδωνισμούς;

ΝΑ τους αντέξει λέω εγώ! Ο,τι κι αν γίνει αύριο, η ομάδα πρέπει να στηριχθεί. Από εμάς! Γιατί αυτό είναι ένα νέο ξεκίνημα, το δικό μας νέο ξεκίνημα και δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν και τίποτα να το χαλάσει!

Scratch: Και πού είστε, εσείς οι παίκτες! Μην παίρνετε θάρρος και νομίζετε ότι δεν τρέχει τίποτα άμα δεν τα καταφέρετε. Τρέχει και παρατρέχει! Θέλω να έχω καλή ψυχολογία για να απολαύσω το άλλο όβερ. Αυτό της Πόλης. Γιατί τον πιστεύω πολύ εκείνο τον άσο!

Δύο θα είναι καλά;
(Ναι, αρκεί να μη τα φάμε εμείς...)


Besos (=φιλιά)
(Πσσττ! Να λείπουν οι γλύκες, έτσι;)


Θα τη μαγνητίσω τη μπάλα...
(Οπως πέρσι με το γαύρο;)

Πώς βάρυνε έτσι το τέρμα;
(ελπίζω από τα γκολ που θα βάλουμε - ευσεβείς πόθοι;)





24 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Λατρεύω τις λεζάντες στις φωτογραφίες!!!

Πανάθας said...
This comment has been removed by the author.
Πανάθας said...

Βλέπω πολυγραφότατη ε? Ταυτόχρονα κάνεις και άλλες δουλιές? ;-)

(ρητορικές οι ερωτήσεις μην απαντήσεις).

Νομίζω πως εδώ: "Αρα; Αρα πρόβλημα! Από τη μια η Βέρντερ που τρώει και βάζει από την άλλη η Πανάθα που τρώει αλλά δεν βάζει." τα είπες όλα.

Δυστυχώς. :-(

gatti said...

@pavlos: Ο,τι μπορώ κάνω Παύλο μου!

Φιλιά!!!



@πανάθας: Αφού έτσι έχουν τα πράγματα! Τι να κάνουμε; Να εθελοτυφλούμε; Δεν γίνεται...

mierdito said...

Ευελπιστω να ειμαστε οσο απροβλεπτοι οσο η Αρσεναλ με τα 5 σημερα.

Τι να πει και η Βερντερ που "λενε" οτι θελουνε Ιανουαριο τον Τζιωλη αφου δεν πηρανε το καλοκαιρι τον Ζιλμπερτο Σιλβα. Ειναι τρελοι αυτοι οι Γερμανοι.

eforas said...

Το βασικό απ'ότι ξέρουμε στα δύο ματς με τη βέρντερ είναι οι συγκρίσεις που θα επακολουθήσουν με τα περσινά. Ο τεν κάτε δεν τα καταλαβαίνει αυτά, αλλά δεν παίζει αυτός. Οι παίχτες θα παίζουν κάτω από το αβάσταχτο βάρος της ηλιθιότητας που επιβάλλει τη σύγκριση. Εκτιμώ ότι η παρουσία νεόκοπων στην ελληνική πραγματικότητα παιχτών, όπως οι Μουν, Γκάμπριελ, Ρουκάβινα, θα έχει θετική επίδραση. Βλέπουμε δυστυχώς ότι μια καινούργια φουρνιά αξιόλογων παιχτών, όπως οι Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Ίβανσιτς, κλπ. κινδυνεύουν να σταμπαριστούν με τη ρετσινιά των "λούζερς" και να γίνουν οι νέοι "γκουμομπασινάδες". Δεν προβαίνω σε περαιτέρω ανάλυση, ο νοών νοείτω.

Εξαιρετικό το pre-game show! Μακάρι να πάμε και σε ένα καλό post-game! Καλημέρα!

Giorgos Varvakis said...

Πραγματικά το pre-game show (σου), είναι υπέροχο! Καλημέρα και ... καλή τύχη ;)

island said...

Σήμερα μου θυμίζει την ημέρα του αγώνα με τη Γιούβε στο 3-1. Τότε δεν είχαμε σταυρώσει νίκη στο ΟΑΚΑ και λέγανε πως για να περάσει μια ομάδα στο τσουλού πρέπει να κάνει και μία νίκη στην έδρα της. Αλλιώς δε3ν γίνεται.

Έτσι και σήμερα. Πρέπει να κάνουμε μία νίκη στην έδρα μας (για αρχή όμως) μπας και έχουμε ελπίδες. Αλλιώς το καμπανάκι θα αρχίσει να χτυπά αλλά όχι για να επαγρυπνηστούμε αλλά για να κλείσουμε την κάσα της Ευρώπης. Σήμερα θα δείξουν αν έχουν κοχόνες για την Ευρώπη.

Όσο για το αποτέλεσμα θα πω αυτό που λένε οι green day. Its something unpredictable.

YΓ1 Και εγώ έχω βάσιμες ελπίδες για τον άσσο στην Πόλη.

ΥΓ2 Γκαλέτι έλα στην Πανάθα!!!

ΥΓ3 Έχουμε και μπασκετάκι σήμερα και μάλιστα είναι και σαν αποκαλυπτήρια της ομάδας.

ΥΓ4 Ο διαιτητής είναι Άγγλος. Θα πρέπει να το έχουν κατά νου τους οι παίχτες μας γιατί θα αφήσει το σκληρό παιχνίδι κατά πάσα πιθανότητα.

ΥΓ5 Πού είναι ο Νίνης οέο;

ΥΓ6 Αλήτες ρουφιάνοι (αλήθεια αυτοί γιατί κάνουν απεργία; Δεν το κερδίσανε το ξεχωριστό ταμείο ασφάλισης που θέλανε; Το παίζουν φιλολαϊκοί;;:)

Φιλάκια

gatti said...

@aeriko: Kαλώς όρισες! Κι εγώ ευελπιστώ σε κάτι ανάλογο, αλλά μια ανησυχία παράλληλα την έχω.

Εδώ που τα λέμε, πάντως, και μόνο μόνο για την ...εξίσωση που έκαναν οι Γερμανοί τους χρειάζεται να χάσουν! :)))



@eforas: Oι συγκρίσεις που θα κάνουν οι γαύροι είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Ας πουν ό,τι θέλουν. Αν χάσουμε θα είμαι πολύ στενοχωρημένη με τα "γιατί" και τα "πως" για να ασχοληθώ μαζί τους. Αλλωστε, έτσι κι αλλιώς έχουν το ακαταλόγιστο. Αυτοί έκαναν πλάκα για την ήττα από την Ανόρθωση, ενώ είχαν αρπάξει τρία μπαλάκια πριν από μας που τους στοίχισαν και περισσότερο (έμειναν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ) δεν θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα αν χάσουμε σήμερα από ομάδα που την έχουν κερδίσει; Αναμενόμενο θα είναι, αλλά όχι και λόγος για να σκοτιστείς.

Το θέμα με τους νέους παίκτες είναι "δίκοπο μαχαίρι". Από τη μια όντως η παρουσία τους θα φέρει θετική αύρα, από την άλλη "ακυρώνει" όσα λέμε περί "ευρωπαϊκού κοστουμιού" του Παναθηναϊκού. Ενας νέος παίκτης, ειδικά ένας Βραζιλιάνος ή ένας Νοτιοαφρικάνος που δεν έχει παίξει ποτέ του σε συνθήκες Τσάμπιονς Λιγκ πώς μπορεί να ξέρει (και επομένως να υποστηρίξει αγωνιστικά...) τι εστί "ευρωπαϊκό κοστούμι" του Παναθηναϊκού;

Τέλος πάντων, ...Κυριακή κοντή γιορτή. Το βράδυ θα ξέρουμε...

Ευχαριστώ και καλημέρα!



@gvarvakis: Kαλημέρα, ευχαριστώ για τις ευχές.
Για να δούμε, το post-game θα είναι χαρούμενο ή θα εξελιχθεί σε ...καφέ παρηγοριάς;



@island: Μου αρέσει ο συνειρμός σου, μακάρι να μπορούσα να το δω κι εγώ έτσι το σημερινό ματς. Η αλήθεια είναι πως μια νίκη εντός έδρας κόντρα στην Βέρντερ δεν φαντάζει τόσο δύσκολη, όμως από την άλλη όταν ξέρεις ότι η ομάδα δεν πατάει περιοχή και δεν δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ, αναρωτιέσαι πώς θα έρθει αυτή η νίκη.

ΥΓ1. Αυτός ο άσος είναι από εδώ μέχρι την Πόλη (και ακόμα παραπέρα...).

ΥΓ2. Μη ξύνεις πληγές! Μου αρέσει πολύ ο Γκαλέτι! Είναι και Αργεντίνος γαμώτο! (Πώς μπλέξαμε εμείς με τόσους Βραζιλιάνους...).

ΥΓ3. Σωστά, δεν είπαμε κάτι για το μπασκετάκι. Αλλά βρε παιδί μου, είναι άλλη ομάδα αυτή του μπάσκετ. Εκεί ξεκινάς από την νίκη και τερματίζεις στη νίκη. Αν συμβεί κάτι άλλο θα είναι έκπληξη.

ΥΓ4. Ναι αυτό το σκέφτηκα κι εγώ με τον Εγγλέζο.

ΥΓ5. Πού είναι; Στην αγκαλιά της μοντέλας του! :p

YΓ6. Για - και καλά - συμπαράσταση...

Φιλάκια Νησάκι! :))

Ντεμης said...

Gatti αγαπητή, καλή επιτυχία στον Panathinaikos απόψε (στη μάππα, γιατί στη καλαθόσφαιρα δεν την χρειάζεστε), αν το πιστέψουν λίγο οι παίκτες και μπουν μέσα φτιαγμένοι θα τη γονατίσουν την Βέρτερ.
Καλή επιτυχία και σε μας στο Μιλάνο, δηλαδή να μην διασυρθούμε πλήρως εννοώ, γιατί η ήττα από την Ίντερ είναι βεβαία και υπολογισμένη!
ΥΓ: μακάρι να ήταν σήμερα η απεργία των άχρηστων και να τα βλέπαμε χωρίς σχολιασμό! Έκατσα ψες βράδυ στη ΝΕΤ, μεσάνυχτα μέχρι τις μιάμιση τα είχε δείξει όλα τα ματς, και τα 36 γκολ, σούπερ σκηνές, χωρίς πάνελ και Γκώνιες σε κρίση λογοδιάρροιας! Χίλιες φορές καλύτερα!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ said...

Tώρα θα μου πεις τί θελω εγώ αναμεσά σας, Ολυμπιακός άνθρωπος. Μια καλημέρα, λέω και φεύγω... Συνεχίστε εσείς... Μην ενοχλώ. vloutis.wordpress.com & vloutis.blogspot.com

gatti said...

@ντέμης: Kαλημέρα Ντέμη μου! Σε ευχαριστώ, έχεις δίκιο στο μπάσκετ δεν χρειαζόμαστε την καλή τύχη, αλλά στο ποδόσφαιρο την χρειαζόμαστε και πολύ! Οπως χρειαζόμαστε να μπει ...ματιασμένη μέσα η Βέρντερ.

Δεν νομίζω να διασυρθείτε στο Μιλάνο, με βάση τα όσα έχετε δείξει ως τώρα, αλλά βέβαια κι εγώ την ήττα την θεωρώ δεδομένη. Λες να πάρετε κανα αποτέλεσμα και να τρελάνετε πάλι κόσμο;

Απόλαυση τα ματς χωρίς σχολιασμό έτσι; Αν και εγώ πολύ το είχα ευχαριστηθεί με τον Κύπριο εκφωνητή. Με τον Σάλπι που παίζει στο φτερό και με τον Λούκας Βύντρα. Ναι, Λούκας. Αυτός και ο Ποντόλσκι! :)))

Φιλιά!!!



@κωστασ βλουτησ: Καλημέρα! Ολοι οι καλοί χωράνε!

Μα... γαύρος κι εσύ... :)))

kakaskimos said...

Που θα πάει, θα τον βρω το Μητσοτάκη να σας ευχηθεί καλή επιτυχία :p

Πανάθας said...

ΠΡΟΤΑΣΗ:

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΟΛΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ? (και Σιαρέγκι, Βύντρα, Μάντζιο).

:-))

Stepas said...

Ρουλέτα το ματς. Κανενα προγνωστικό δεν χωράει. Η φράση-κλισέ "είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο" ταιριάζει γάντι στη Βέρντερ. Μπορεί να σε ξεφτιλίσει, μπορεί και να διασυρθεί.

Πάντως η άμυνά της είναι πραγματικά για κλάματα. Ούτε σταθερό κέντρο άμυνας έχουν, ούτε τέρμα (και ο Βίζε και ο άλλος χάλια είναι). Στην επίθεση τα πράγματα είναι διαφορετικά βέβαια. Είναι ικανοί να δημιουργήσουν ευκαιρίες από το τίποτα. Και ο Πιζάρο δεν αστειεύεται...

Κατά τη γνώμη μου το ματσάκι πρέπει να το πάτε με προσοχή στην άμυνά σας και στην επίθεση να προσπαθήσετε με υπομονή και στοχευμένα να χτυπήσετε τις αδυναμίες της άμυνάς τους.

Όπως και να χει, εύχομαι επιτυχία. Και επιτυχία σημαίνει μόνο νίκη. Τίποτε άλλο δεν βολεύει.

Με τη νίκη λοιπόν!

gatti said...

@kakaskimos: Nαι, γιατί άμα είναι να τα κάνουμε μαντάρα χρειαζόμαστε τον Δρακουμέλ για να μας ευχηθεί! Το καταφέρνουμε και μόνοι μας!

(Α πα πα, με την καλή κουβέντα στο στόμα είσαι...) :ppp



@πανάθας: Kαι τον Νίλσον! Και τον Νίλσον!

:)))

ΥΓ. (Μη σου πω και τον Γκαλίνοβιτς...).



@stepas: Aκριβώς! Ρουλέτα! Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα την πετύχουμε τη Βέρντερ.Γιατί όπως φαίνεται από εκείνη και όχι από εμάς εξαρτάται το σημερινό παιχνίδι.

Τι να το κάνεις που έχει άμυνα για κλάματα άμα εσύ δεν μπορείς να βάλεις γκολ; Από την άλλη, για κλάματα είναι και η δική μας άμυνα. Αυτόν τον Πιζάρο γίνεται να τον κλειδώσουμε στα αποδυτήρια;

Το παιχνίδι είναι "ταμάμ" για τον παλιό Ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Που έπαιζε με υπομονή και χτυπούσε την κατάλληλη στιγμή. Ο σημερινός δεν είναι τόσο "βαρβάτος". Ούτε υπομονή, έχει, ούτε ψυχραιμία, δεν ξέρω αν έχει και ψυχολογία. Θα δείξει...

Με τη νίκη!

zouk said...

Ελπιζω καποιος απο τους Ελληνες διαιτητες που θα δουν το παιχνιδι να παραδειγματιστουν απο τον Αγγλο διαιτητη μηπως δουμε και κανενα γρηγορο παιχνιδι στο Ελληνικο πρωταθλημα.Ας καταπιουν λιγο αυτη την σφυριχτρα.Βεβαια μετα θα γκρινιαζουν διαφοροι,δεν σφυριξε το ενα,δε σφυριξε το αλλο.

Για σημερα ελπιζω.Ελπιζω εστω σε τυχη η κωλοφαρδια.Θελω ομως νικη.

Alexandros said...

Δύσκολο το ματσακι gatti μου. Θα μου ποιο ματς του Τσου Λου δεν είναι δύσκολο.. Αυτή η Βέρντερ όμως είναι τρελοκομείο. Αν κια χάνει πολύ όταν παίζει εκτός έδρας.
Υ.Γ. 36 γκολ σε 8 αγώνες! Πάνω από 4 γκολ ανά αγώνα! Την ίδια βδομάδα που στα Ελληνικά παιχνίδια είχαμε φουλ του 0-0. Μελαγχολία...

pensierix said...

Δεν μπορώ να φανταστώ, ειλικρινά, πως αυτός ο ΠΑΟ μπορεί να νικήσει τη Βέρντερ. Όχι γιατί οι Γερμανοί είναι υπερομάδα. Απλά δεν έχω καταλάβει τι ποδόσφαιρο θα ήθελε να παίξει ο ΠΑΟ και μέχρι ποιο επίπεδο μπορεί να φτάσει. Μου δίνει την εντύπωση ομάδας χωρίς ταυτότητα και προσανατολισμό. Ναι, είναι νέα ομάδα, το δέχομαι αλλά, το γεγονός ότι δεν υπάρχει υποψία βασικής εντεκάδας ειναί πολύ ανησυχητικό. Λείπουν, κακά τα ψέματα, παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά...
Εναποθέτω τις ελπίδες μου αποκλειστικά στη φύση του ποδοσφαίρου, με τις εκπλήξεις, τον παράγοντα τύχη και τα απρόσμενά του.

ΥΓ
Καλώς σε ξαναβρήκα, gatti, μετά από πολύμηνη αποχή! :))

gatti said...

@zouk: Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να παραδειγματιστούν. Αν ήταν, θα είχε συμβεί ως τώρα. Εκτός αν μας φέρουν τον Φρισκ και δούμε άλλα ήθη και άλλα έθιμα στην ελληνική διαιτησία.

Κι εγώ ελπίζω, αλλά περισσότερο στην τύχη...



@alexandros: Αν είναι δύσκολο λέει! Ακριβώς επειδή είναι τρελοκομείο η Βέρντερ είναι δύσκολο Αλέξανδρέ μου.

ΥΓ. Μη το ψάχνεις, όταν κοιτάζουμε τα στατιστικά άλλων πρωταθλημάτων είναι ώρα να αναφωνήσουμε, "Καλημέρα θλίψη"!



@pensierix: Kαλώς επέστρεψες! Πού είχες χαθεί τόσο καιρό;

Αυτό που λες είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει φέτος να αυτοπροσδιοριστεί ως ομάδα. Αν μας ρωτήσουν τι ακριβώς είναι αυτή η νέα ομάδα δεν μπορεί κανείς μας να πει με βεβαιότητα. Συμφωνώ επίσης ότι δεν υπάρχουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Για μένα το
ιδανικό (και απαραίτητο ταυτόχρονα) για αυτή την ομάδα θα ήταν να έχει έναν ηγέτη σε κάθε μία από τις τρεις γραμμές της. Σ΄ αυτή την περίπτωση και ταυτότητα θα είχε και προσανατολισμό ή εν πάση περιπτώσει δεν θα αργούσε να βρει. Τώρα είναι πολύ δύσκολο να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα και έρχονται και οι αλχημείες του Τεν Κάτε να δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να "διαβάσουμε" το παιχνίδι όπως κάναμε με σχετική ευκολία προηγούμενα χρόνια σε κάθε ευρωπαϊκή μας προσπάθεια.

Πανάθας said...

Α-ΠΟ-ΤΥ-ΧΙΑ......

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ:

1.ΔΙΟΙΚΗΣΗ (που δεν ενίσχυσε την ομάδα και που έφερε ως ποπονητή τον επιθεωρητή Κλουζώ.

2.ΤΕΝ ΚΑΤΕ (Ίβανιστς αριστερό μπακ? Άλλη ομάδα σε κάθε ματς? Εμμονή στους ποδοσφαιρικούς "Άμποτ και Κοστέλο" της ομάδας (Βύντρα-Σιαρέγκι), εκτός 11άδας ο Μάτος? Μέσα ο περιπατητής Ζιλπμέρτο? κ.α. Ιδίως σήμερα στο 2-1 ¨φώναζε" από μακρυά ότι οι αλλαγές έπρεπε να είναι Μάτος και Γκούμας για να κρατήσουμε το κέντρο κα την άμυνα.

3.ΒΥΝΤΡΑ - ΣΙΑΡΕΓΚΙ - ΣΙΛΒΑ (πόσα γκολ πρέπει να δεχτούμε από το κέντρο της άμυνας για να καταλάβουμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ - ας τελειώνουμε με τον νέο Κονσεισάο όπως τελειώσαμε με τον ορίτζιναλ).

zouk said...

Μπραβο στα παιδια,μπραβο στον προπονητη.Προσπαθουν να παιξουν ποδοσφαιρο.
Ελπιζω να ειναι λιγο πιο προσεκτικοι στην Γερμανια και να κανουμε το διπλο.

gatti said...

@Πανάθας: Συμφωνώ για την αποτυχία αλλά μόνο σε βαθμολογικό επίπεδο. Μετά την χθεσινή ισοπαλία οι ελπίδες λιγοστεύουν.

Από εκεί και πέρα:

1. Για την διοίκηση τα έχουμε πει. Εγινε λάθος σχεδιασμός. Αλλά ο Τεν Κάτε δεν είναι Κλουζό...

2. Σε κάθε αποτυχημένο αποτέλεσμα οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν έπαιξαν...

3. Δεν κάνουν για την ομάδα οι Βύντρα - Σαριέγκι, το έχουμε χιλιοπεί. Αλλά κάποιοι πρέπει να παίζουν μέχρι το Γενάρη. Νέος Κονσεϊσάο είναι ο Ζιλμπέρτο; Διαφωνώ. Εχει κακές στιγμές, αλλά έχει και πολλές εξαιρετικές.



@zouk: Δεν ξέρω αν θα πάρουμε το διπλό, δεν μας δίνω πολλές ελπίδες, αλλά αυτό που είδα μου άρεσε ως υποθήκη για το μέλλον. Ναι, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο!

Anonymous said...

美女寫真,美女交友,情色網,本土自拍,免費視訊聊天,情色,手機遊戲,a片,成人圖片區,美女寫真,做愛,成人交友網,後宮電影,美女,情趣用品,色情影片,情色視訊,色情,sogo論壇,AV,走光,後宮電影,成人,視訊做愛,成人圖片區,aio交友愛情館,A漫,做愛,色遊戲,美女交友,視訊做愛,成人論壇,貼圖,性感影片,一葉情貼圖片區,080視訊聊天室,AV女優,愛情小說,寄情築園小遊戲,遊戲區,性愛,080苗栗人聊天室,情趣用品,視訊做愛,史萊姆好玩遊戲,成人文學,微風,色情遊戲,ut聊天室,色情漫畫,h漫,色情小說,貼圖,色情遊戲,hilive,成人圖片區,情色視訊,成人文章