Sunday, October 26, 2008

Οι σακάτηδες του Κέντρου


Ξεκινάω με το αυτονόητο. Ομάδες σαν τον Ηρακλή (και δη τον φετινό) τις καθαρίζεις σαν αβγό μέσα στην έδρα σου, χωρίς πολλά - πολλά αν θέλεις να πάρεις τίτλο. Τις πιάνεις από το λαρύγγι και τις σφίγγεις μέχρι να σκάσουν, τρως τη μπάλα και παίρνεις τα τρία ποντάκια. Δεν περιμένεις δώρα από τους υπόλοιπους διεκδικητές για να αισθανθείς ανακούφιση επειδή δεν μεγάλωσε η διαφορά και είσαι ακόμα μέσα στο κόλπο. Ετσι ώστε αν τα δικά τους αποτελέσματα έρθουν ανάποδα - όπως και ήρθαν - να είσαι σε θέση να εκμεταλλευτείς τα δώρα και να βρεθείς καβάλα στ΄ άλογο. Γιατί θα βρισκόσουν καβάλα στ΄άλογο την Τετάρτη το βράδυ με νίκη επί του Εργοτέλη. Η ισοπαλία με τις "Γριές" λοιπόν είναι αποτυχία, τελεία και παύλα.


Από εκεί και πέρα μπορείς να μιλήσεις για πολλά. Για την ατυχία ή αναποτελεσματικότητα (διαλέγεις και παίρνεις) που σου στέρησε τη δυνατότητα να βάλεις δυο - τρία γκολάκια ακόμα και να πάρεις το ματς. Για την διαιτησία που δεν σου έδωσε δύο πέναλτι. Για τον Τεν Κάτε που δεν βάζει τον Γκούμα, τον μόνο έμπειρο στόπερ που έχει η ομάδα και επιμένει στο δίδυμο των γκαφατζήδων Βύντρα - Σαριέγκι. Για την λανθασμένη αλλαγή του Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Ιβανσιτς. ΄Η για όλα αυτά μαζί!

Είναι γεγονός πως η ομάδα από τη μέση και μπροστά αρχίζει και βρίσκει το ρυθμό της. Αργά αλλά σταθερά, όμως τον βρίσκει. Και κάνει ευκαιρίες και δημιουργεί φάσεις. Δεν έχει καταφέρει ακόμα να είναι όσο αποτελεσματική πρέπει, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο. Μόνο που ό,τι δημιουργεί, καταστρέφεται από τα βλακώδη λάθη της άμυνας. Μπορεί αυτό να αλλάξει και πότε; Κι αν δεν μπορεί να αλλάξει, τότε πόσο εύκολο είναι να πάρεις τον τίτλο με αυτή την άμυνα; Γιατί απ΄ όσο θυμάμαι, λέγαμε πως αυτή η άμυνα είναι "λίγη" μόνο για την Ευρώπη. Να όμως που αποδεικνύεται πως είναι λίγη και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Οπως επίσης αποδεικνύεται - για μια ακόμα φορά - πως παίκτες σαν τον Βύντρα (που ταλαντευόμαστε κιόλας μήπως τον έχουμε αδικήσει), ή τον Σαριέγκι έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Και τα σπάνια καλά τους παιχνίδια είναι πολύ απλά η οροφή των δυνατοτήτων τους. Δυνατότητες που είναι λίγες για την ομάδα που ονειρευόμαστε.

Θα μου πεις, εσύ δεν έλεγες πως τα λάθη της άμυνας τα γνωρίζουμε, υποτίθεται πως θα διορθωθούν με μεταγραφικές κινήσεις το Γενάρη, άρα δεν ωφελεί να τα μνημονεύουμε ξανά και ξανά; Το έλεγα. Αλλά το έλεγα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχεις απέναντί σου μια Ιντερ του Ιμπραήμοβιτς ή μια Βέρντερ του Πιζάρο. Αν όμως δεν μπορείς με αυτή την άμυνα να κρατήσεις ούτε καν την επιθετική γραμμή του Ηρακλή, ε τότε πήγαινε καλύτερα για ψάρεμα και μην έχεις απαιτήσεις για τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα και μη μας χτικιάζεις και εμάς κάθε φορά.

Παρόλα αυτά...

Επειδή το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένας ή δύο νοκ άουτ αγώνες είναι γεγονός πως αντικειμενικά τίποτα δεν έχει χαθεί. Γιατί δεν είσαι ο μόνος σακάτης στην ιστορία. Υπάρχουν κι άλλοι σακάτηδες που δεν μπόρεσαν να σταυρώσουν νίκη. Κι η πλάκα τώρα ποια είναι; Ο ένας ανακουφίζεται βλέποντας τα χάλια του αλλουνού. Με το που τελειώνει το ματς στο ΟΑΚΑ κι ενώ εμείς κλαίμε τη μοίρα μας, μπαίνουνε γαύρος και ΑΕΚ με φόρα. "Ευκαιρία να τους αποτελειώσουμε και να ξεφύγουμε μια και καλή" σκέφτονται οι γαύροι, "ευκαιρία να αφήσουμε πίσω το βάζελο", σκέφτονται οι ΑΕΚτζήδες.

Και μπαίνει η ΑΕΚ ορεξάτη στη Φυλή και ρίχνει στο τσακ μπαμ τρία γκολάκια στον Θρασύβουλα. Και στο μεσοδιάστημα έρχονται και τα νέα για το τεμάχιο που άρπαξε ο γαύρος και παίρνει ακόμα πιο πολύ τα πάνω της. Και έρχεται το δεύτερο ημίχρονο και ψάχνεις να την βρεις. Κι αρχίζει να πανηγυρίζει ο Θρασύβουλος το ένα γκολ μετά το άλλο και λήγει τελικά χηνάρι το ματς.

Κι ο άλλος τώρα ο γαύρος, να προσπαθεί στο Χαριλάου όχι να βάλει γκολ, αλλά να μην φάει και δεύτερο. Θα μου πεις είναι λόγος αυτός να αισθάνεσαι χαρούμενος; Το αντίθετο. Είναι λόγος μελαγχολίας. Εχασες μοναδική ευκαιρία να πάρεις το πάνω χέρι και αντ΄ αυτού χαίρεσαι που δεν το πήραν οι άλλοι. Κι εκείνοι επίσης αισθάνονται το ίδιο. Γιατί ο καθένας βλέπει την καμπούρα του αλλουνού.

***

Scratch: Αυτοί που διαμαρτύρονται επειδή ο τεντάς αντικατέστησε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Ιβανσιτς και όχι με τον Μάτος είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν ότι με τις μικρότερες ομάδες στο ΟΑΚΑ πρέπει να παίζουμε με ένα αμυντικό χαφ;

Scratch 1: Πόσο χειρότερος μπορεί να είναι ο Μελίσσης από Βύντρα - Σαριέγκι;

Scratch 2: Η Βασκωνία θα μπορούσε να νοιώθει υπερήφανη για τα παιδιά της αν έβλεπε δύο κολλητά παιχνίδια του Σαριέγκι;

Scratch 3: Αποτυχημένη η έξοδος του Τζόρβα στο δεύτερο γκολ.

Scratch 4: Για μια ακόμα φορά η ομάδα έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο, χωρίς γιόμες.

Scratch 5: O Μπελούτσι σούταρε μόνο με το ξένο πόδι. Γι΄ αυτό ήτανε τόσο αδιάφορα τα σουτ. Σου λέει το ξένο πόδι "γιατί να σκιστώ εγώ να βγάλω το φίδι από την τρύπα; Εδώ δεν σκίζεται το αγορασμένο".

Scratch 6: Ρε μπας και το κάνει επίτηδες ο Βαλβίδας και παίζει με ένα φορ; Επειδή τη φυλάει στο Χόχο που δεν του πήρε παίκτες;

Scratch 7: Αρχισαν να ζεσταίνονται οι ΑΕΚτζήδες. Το πρώτο ξύλο με τα ΜΑΤ έπεσε στη Φυλή. Η συνέχεια θα δοθεί στους Θρακομακεδόνες με παίκτες και προπονητή. Ο Ντέμης έπεται...

Scratch 8: Οι παρακάτω δύο φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στον mpalos.



***


- Πώς παν μαρή Φιλιώ τ' αρθριτικά σ΄;
- Αρχίζνε να γειάν΄ν. Μόφερε ο γέρος από εκείνο το καλό το περσινό το βοτάν.
Το τριφυλλοβότανο!



Πού έμπλεξα...

Χωρίς σχόλια...

43 comments:

paoad said...

Γειά χαρά… σήμερα βγήκα από τα ρούχα μου. Όχι με την άμυνα, πλέον έχω συνηθίσει, αλλά με τον Σάλπι. Για έμενα η ήττα του ΠΑΟ έχει τρείς ξεκάθαρους υπαίτιους και εξηγούμαι.

1)Τι να το κάνω εγώ που μου έβαλε το γκολ της αγωνιστικής και μάλιστα στο τελευταίο λεπτό- αν προηγουμένως εχει σπαταλήσει κλασσικές ευκαιρίες και δεν είναι το πρώτο ματς που συμβαίνει αυτό. Καλό, χρυσό, φιλότιμο παιδί αλλά η δουλειά του δεν είναι ουτε να μαρκάρει ούτε να τρέχει στην άμυνα, ούτε να κερδίζει κόρνερ. Υπάρχει αδικαιολόγητη ασυλία στον συγκεκριμένο παίκτη (προς θεού δε λέω να τον γιουχάρουμε). Το παραπάνω ομολογουν και τα φτωχά του στατιστικά και μη μου πείτε ότι ανοίγει χώρους, γιατι δε κάνει ούτε αυτό.

2)Τεν Κατε. Δε λέω, μου έχει κάνει καλή εντύπωση και τον υποστηρίζω αρκετά, αλλά αν το κατάλληλο σχήμα για την άμυνα περιέχει ως βασικούς τους Σαριέγκι, Βύντρα μάλλον αλλιώς το βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Όχι, ούτε τον Γκούμα πιστεύω ιδιαίτερα. Κατά τη γνώμη μου, στη Παιανία υπάρχει ένα παιδί, που έχει βγει από τα σπλάχνα της ακάδημίας, δουλεύει ασταμάτητα, ξέρει μπάλα και είναι πολύ αξιόπιστος – για τον Σιόντη ο λόγος. Τι μας λέει μετα ο Αντωνίου ότι έχει πλάνο να πλαισιώσει την ομάδα με 2-3 πιτσιρικάδες από την ακαδημία, όταν έχει τέτοιο διαμάντι μπροστά στα μάτια του και δεν του δίνει ευκαιρίες.

3)Πως το λέγαν το κοράκι σήμερα? Ήταν τραγικός, το χειρουργείο σε όλο του το μεγαλείο. Δεν αναφέρομαι στα πέναλτι…(που δεν ξέρω κ αν ήταν) αλλά στα σφυρίγματα του. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελε να πιάσει ρυθμό η ομάδα, έδωσε επανάληψη 10 φόρες σε φάουλ (ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!!!!!!!!!!!!) και σε αρ-αουτ!!!!!!!!. Δε πίστευα στα μάτια μου και το χειρότερο είναι ότι δεν αναφέρεται κανείς σε αυτό το στοιχείο!! Γιατί, αν σκεφτει κανείς το ρυθμό που είχε το μάτς και τον πραγματικό χρόνο παιχνιδιού ο ΠΑΟ ήταν αρκετά καλός, αλλά ΔΕΝ τον άφησε να παίξει παραπάνω.. Ηταν προκλητικότατος και εκνέυριζε τους παίκτες.
Αν συνυπολογίσουμε τα παραπάνω στοιχεία εξηγείται πως ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Υ.Γ1. Αυτό που γίνεται με το Μελλίση είναι πρωτάκουστο…

Υ.Γ2. Βγάζεις τον Ζιλμπέρτο και η ομάδα καθεται- δε βλέπεις- διόρθωσε το όσο είναι νωρίς.

Υ.Γ3. Τι άλλο πρεπει να κάνει ο Ρουκα για να ξεκινήσει βασικός, τι άλλο? Αυτό που γίνεται δεν του κάνει καθόλου καλό.

Υ.Γ4. Αν ήμουν πατέρας του Μάτζιου κάθε πρώι που θα ξυπνούσε θα του έριχνα και δύο σφαλιάρες για να στρώσει. Τόσο ταλέντο, τέτοια σωματικά χαρακτηριστικά, τετοιες περγαμινές και να πετάει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη- ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ. Ο καλός Ματζιος κάτι Ντιογους τους έχει για πρωινό και δεν είναι υπερβολή.

Υ.Γ5. Όλα για έμενα θα κριθούν στο παιχνίδι με τον ακατανόμαστο, είτε νικάς και τα ξεχνάω όλα είτε δε νικάς και λές αντίο πρωτάθλημα (και η ισοπαλία = ήττα).

zouk said...

Εγω θα σπασω τα νευρα ολων.Ναι μεν στεναχωρηθηκα,αλλα εχω υπομονη ακομα.Πιστευω οτι η ομαδα θα βρει τον δρομο της.
Στηριζω 10κατε με ολα.θα κανει τα λαθη του.Πρεπει και οι παιχτες να κανουν γκολ τις ευκαιριες.
Διαβασα κατι φημες για Μακαι.Μακαρι να φερουν αυτον τον παιχτη.Ξερω πως καποιοι θα πουν οτι ειναι μεγαλος σε ηλικια.Εγω θα πω απλα οτι ειναι μεγαλος παιχτης και κατι τετοιους τους χρειαζομαστε.

eforas said...

Θα συμφωνήσω με Ζουκ. Ναι, η ομάδα ήταν άθλια, αλλά και οι άλλοι -όπως αποδείχτηκε- δεν είναι καλύτεροι. Δεν δικαιολογώ την εμφάνιση -και την καταδικάζω- αλλά σε όλα τα (σοβαρά και ασόβαρα) πρωταθλήματα του πλανήτη, όλοι κάνουν γκέλες. Πιστεύω πως ψυχολογικά ενεργεί υπέρ της ομάδας το γεγονός ότι φάνηκε ότι έχει δικαίωμα στη γκέλα. Φτάνει να μην την ξανακάνει.

Πολύ καλημέρα μας!

Scratch Μία και καμμία για την παρέλαση! Ποιος θα προλάβει (μετά τα χτεσινά);

Scratch 1 Σημάδια βελτίωσης στο χει%*($^&*#ρο πρωτάθλημα της Ευρώπης!

mamaloukas said...

Καλημέρα Γκάτι

είδα κι εγώ το παιχνίδι...
εγώ έχω να πω τα εξής:

Αρχίσαμε να λέμε τώρα για τον Σαλπιγγίδη... Μα δεν είναι ρομπότ... είναι ένας αξιόπιστος επιθετικός που μας έχει ξελάσπώσει ουκ ολίγες φορές... (τι να το κα΄νεις που σου δίνει γκολ κ βαθμούς;;;;;) κι αν κάνει λάθη -όπως πιστεύει ο φίλος παραπάνω- νομίζω ότι είναι φυσιολογικό.
το ίδιο και για τον Μάντζιο. έχασε ο Μάντζιος ευκαιρίες; μα 2 φορές τον ε΄βαλε να παίξει και σκόραρε 2+1 γκολ. τι α΄λλο θέλεις απο ένα επιθετικό; έχουμε τρελαθεί εντελώς;
νομίζω ότι σαν παναθηναικοί σπάμε ρεκόρ στη γκρίνια...
για το χάλι της άμυνας τώρα συμφωνώ σε όλα, στα χάλια του σαριέγκι, του βύντρα κ φυσικα΄τίτλο με τε΄τοια άμυνα δε βλέπεις. ο γαύρος τα κάνει τα στραβοπατήματα, αλλα στο τέλος πάιρνει αυτό που θέλει...

νομίζω ότι στην άμυνα λειτουργεί αυτό που λέμε παραγκα των αποδυτηρίων... μακάρι να αποφάσιζε πα΄ντα ο προπονητής... ποιος ξέρει τι παίζεται κα΄τω απο τη μύτη του Ολλανδού -που μου δείχνει προπονητής με ελάχιστη επαφή με τους παίχτες του- και δεν παίζει ο Μελίσσης ή πουλέν απο την Ακαδημία...

Η διατησία για μένα ήταν μετρια και δεν πρέπει να αποτελεί δικιολογία για το χ. (ας συνηθίσουμε, αυτή είναι η γραμμή για φέτος)

Γιατί ο Τζόρβας μου φαίνεται σταθερός αλλά απλώς καλός; και τίποτα παραπάνω; φυσικά και φταίει για το 2ο γκολ

Χαλκιάς
Γκολ που απαγορεύεται να φας ακόμα και στην αλάνα...
επιτέλους... εγώ θα πάιζω καλύτερα κα΄τω απο τα δοκα΄ρια. στον Πάοκ ας κάνουν ότι θέλουν αλλα΄για την εθνική νομίζω ότι ο Σηφάκης (το απέδειξε χθες) είναι η καλύτερη δυνατή λύση - ή ε΄στω ο Τζόρβας.

Giorgos Varvakis said...

Εγώ τώρα πώς να μη σε αγαπάω!! Πρωί πρωί με τα δωράκια σου!! Ούτε να γιόρταζα! "Γιόρτασα" βέβαια γιατί μας βγήκε το προαίσθημα και ΠΟΛΥ μάλιστα !! Ευχαριστώ gatti μου και επιφυλάσσομαι :))

mamaloukas said...

Χαχα τώρα το είδα
φίλε paoad ο παναθηναικός δεν ε΄χασε χτες χ έφερε!
:)))))))

zamuc said...

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς οι βάζελοι αλλά χθες προσωπικά έκανα την καλύτερη. Αντί να τρέχω στη Φυλή να φάω τα μούτρα μου πήγα στη χρονομηχανή του Σπόρτιγκ και πέρασα μια χαρά παρά την άδικη ήττα. Μιλάμε για πολύ 80'ς ματς. Διπλό κόσμο από όσο χωράει, οι μισοί δεν έβλεπαν καν γήπεδο, άλλοι κρεμασμένοι στα κάγκελα. Ταξίδεψα κανονικά...

Καλά πήρε κίτρινη ο Κάρα για τούμπα θέατρο; Σκάνδαλο!!!! να πάει βίντεο στον αθλητικό να την πάρει πίσω. Αίσχος πια!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

...και πάνω που βρίζω το Γιαννούλη που αντί να πασάρει στον Παπαστεργιανό την έστειλε στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟ, πετάγεται ο απο μηχανής θεός Σαριέγκι και διορθωνει!!!
Ο Μελίσσης γιατί δεν παίζει?! Τοσο χάλια ειναι? Δεν νομίζω!

Αφήστε την μίρλα για την διαιτησία ρε σεις! Δεν αξίζατε την νίκη.

Κοιτα τι γκολ έβαλε ο κοντός...

Φιλιά και έφερα και φρυγανιές και χυμό για τα Περαστικά!

The Bgt said...

Ψυχραιμια... που θα παει...καποια στιγμη θα γλυτωσουμε απο το Σαριεγκι και το Βυντρα.
Αν και ο τελευταιος μου ειναι συμπαθης γιατι φαινεται να τα δινει ολα.
Αλλα δεν κανει για ποδοσφαιριστης μεγαλης ομαδας.

Ας κανει το μοντελο το παληκαρι, ωραιο παιδι ειναι, ωραιο παραστημα εχει μια χαρα μοντελος θα ειναι και δε θα χρειαζεται να χρησιμοποιει το μυαλο του ιδιαιτερα.

Το Τζορβακι θα ηθελα να το δω λιγο ακομη. Δεν εχει ξαναπαιξει κηπερ μεγαλης ομαδας (οταν εννοω μεγαλης εννοω ομαδας που περισσοτερο επιτιθεται παρα αμυνεται, ειναι πολυ διαφορετικο απο την κατασταση στον ΟΦΗ που επαιξε περυσι που αμυνοταν συνεχεια). Χρειαζεται ψησιμο λιγακι. Αλλα μου κανει καλυτερος του Μαριο μεχρι στιγμης.

Για τον Τεντα, εξακολουθω να του εχω εμπιστοσυνη. Με την επιφυλαξη του ποση ευθυνη εχει για την μη αγορα αμυντικων. Ειναι και δυσκολη η θεση του, αυτους τους αμυντικους εχει προσπαθει και να μην τους καψει. Αλλα οταν ειδε οτι ο Μαριο παραπαιει δε διστασε να δοκιμασει το Τζορβα. Ετσι πιστευω οτι μπορει να δωσει ευκαιρια στους Μελισση και Σιοντη.

Την αμυνα μας δε τη φοβαμαι με τον ΟΣΦΠ οσο με τον Πανιωνο.

Παντως εγω πολυ πολυ θα ηθελα να κανουν το 1-2 ΠΑΟΚ και Πανιωνιος και οι λεγομενοι μεγαλοι ουτε στα προκριματικα του Τσ.Λ. να μην βγουν. Ουτε Ουεφα αν γινεται.

σκρατς
Δεν εχω δει πιο Ψυχαναγκαστικο και Ναρκισσο διαιτητη απο τον Κωνσταντινεα στο ΠΑΟ-ΗΡΑΚΛΗΣ.
Σαν να εβλεπες τον ντετεκτιβ Μονκ σε συσκευασια Αλικης Βουγιουκλακη.
Οπως ο Μονκ θελει τα παντα να ειναι σχολαστικα βαλμενα στη θεση τους ακομη κι οταν ο δολοφονος τον σημαδευει στο κεφαλι κι οπως η μακαριτισα η σταρ κοιταγε την καμερα και την ενοιαζε πιο πολυ αν πιανει ολο το πλανο το μαλλι της παρα να καταλαβαινει ο θεατης την υποθεση του εργου.
Ενα τετοιο πραμα. Για ΟΝΟΜΑ!!

gatti said...

@paoad: Eίναι γεγονός πως δεν τράβηξε χθες ο Σάλπι. Εχασε κι εκείνο το κοντρόλ στο ματς με τη Βέρντερ. Οταν δεν κερδίζει η ομάδα τα φέρνεις όλα αυτά στο μυαλό. Αλλά να θυμώνεις μαζί του νομίζω είναι άδικο. Δίνει ό,τι έχει. Σκίζεται για την ομάδα. Θα έχει και κάποιες κακές στιγμές. Μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτό. Μην ξεχνάς πως έχει περάσει από σαράντα κύματα, ήταν έτοιμοι να τον διώξουν, κι όμως με το πείσμα, την επιμονή και την υπομονή του "κέρδισε" την καρδιά του Τεν Κάτε. Και τον χρησιμοποιεί σε κάθε παιχνίδι. Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό.

Οσο για τον Τεν Κάτε, αυτό το πράγμα με τους Βύντρα - Σαριέγκι ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο καταντάει αηδία. Δεν ξέρω ούτε εγώ τι μπορεί να παίζει με τον Γκούμα. Μπορεί ας πούμε να τον θεωρεί αρχιρουφιάνο - μία υπόθεση κάνω - ή να μη του έχει συγχωρήσει τις δηλώσεις του μετά το ματς με την Ιντερ, ή χίλια δυο. Αλλά από την στιγμή που είναι καθαρόαιμος στόπερ έπρεπε να είναι ο ένας από τους δυο στόπερ απαραιτήτως. Προφανώς ούτε τον Σιόντη πιστεύει, γιατί διαφορετικά θα το είχε δείξει. Ο ίδιος κράτησε τον Μάντζιο, ο ίδιος κράτησε και τον Πετρόπουλο. Στον Σιόντη ενδεχομένως δεν έχει δει αυτό το "κάτι".

Ο Κωνσταντινέας ήταν ...επιστήμονας. Εχει βγάλει από το καρνέ του την λέξη πλεονέκτημα, ήταν συνεχώς με τη σφυρίχτρα στο στόμα, ανέκοπτε το ρυθμό, ήταν άθλιος. Αυτό με την επανάληψη με τρέλανε κι εμένα. Τα κοράκια ωστόσο τα ξέρουμε. Το θέμα είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που να ακυρώνει τα κοράκια. Οσο δεν την φτιάχνουμε και η προστασία που προανήγγειλε ο Πατέρας (λέγοντας προστασία, εννοώ τη μη αδικία, όχι την εύνοια) είναι ανύπαρκτη, θα βλέπουμε συνεχώς τέτοια φαινόμενα.

ΥΓ1. Εκαναν χθες τη συγκεκριμένη ερώτηση στον Νικολογιάννη και είπε πως για να μην χρησιμοποιεί ο Τεν Κάτε τον Μελίσση είναι ξεκάθαρο πως δεν τον πιστεύει. Εδώ βέβαια γεννάται ένα θέμα για το κατά πόσο οι παίκτες που έφερες στον Ολλανδό είναι αυτοί που πράγματι ήθελε...

ΥΓ2. Ο Ζιλμπέρτο τελικά βγήκε λόγω ενοχλήσεων. Ο Ιβανσιτς μπήκε επειδή προφανώς εκτίμησε ότι δεν έχεις ανάγκη δύο αμυντικούς χαφ για να κερδίσεις τον ψόφιο Ηρακλή. Συμφωνώ όμως ότι θα μπορούσε στη συνέχεια να διορθώσει τα πράγματα και δεν το έκανε.

ΥΓ3. Νομίζω ότι είναι κοντά η ώρα που ο Ρούκα θα παίξει βασικός.

ΥΓ4. Δεν κάνουν τίποτα οι σφαλιάρες. Αυτός είναι ο Βαγγελάκης. Ενας παίκτης με άψογη τεχνική, πολύ παραπάνω από τα απαιτούμενα για τη θέση και τη σωματοδομή του, αλλά με μυαλό κουκούτσι. Αν ήταν διαφορετικός άλλωστε θα τον είχαν ήδη ζητήσει - και κρατήσει - στην Ευρώπη.

ΥΓ5. Συμφωνώ απόλυτα. Ολα θα κριθούν στο ντέρμπι - αγωνιστικά και ψυχολογικά.



@zouk: Kι εγώ έχω υπομονή. Και στηρίζω τον Τεν Κάτε. Αλλωστε, τι μπορείς να του προσάψεις για το χθεσινό παιχνίδι; Κακό στήσιμο, ή κακές αλλαγές; Φταίει αυτός που οι Βύντρα - Σαριέγκι κάνουν τη μία γκάφα μετά την άλλη ή που η επίθεση χάνει τα άχαστα;

Συμφωνώ και για τον Μακάι. Είναι μεγάλος παίκτης και θα μπορούσε να προσφέρει.



@eforas: Eγώ πάλι την ομάδα δεν την είδα άθλια συνολικά. Αθλια ήταν η άμυνα και άστοχη η επίθεση. Αλλά και φάσεις δημιουργεί και ρυθμό προσπαθεί να βρει. Οι γκέλες σαφώς και είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και έκανε και θα ξανακάνει.

Είναι αλήθεια πως οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι. Για την ακρίβεια, εγώ προσωπικά τον Παναθηναϊκό τον βλέπω καλύτερο και από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Δεν τον βλέπω (προς το παρόν) καλύτερο από τον ΠΑΟΚ. Γιατί εξακολουθούμε να θεωρούμε το πρωτάθλημα υπόθεση των τριών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ΠΑΟΚ.

Δεν θέλω όμως ούτε να σκέφτομαι τι θα λέγαμε τώρα αν ο γαύρος είχε περάσει από το Χαριλάου και η ΑΕΚ είχε κερδίσει στη Φυλή.

Scratch: Eπίκειται λέει συνάντηση Ντέμη - Δώνη (ίσως να γίνεται και αυτή τη στιγμή). Λες να προλάβει να μας εκπλήξει το "τρένο";

Scratch 1: Oρίστε, είδες! Και πολλά γκολ μπήκαν και ανατροπές έγιναν. Τι διαμαρτύρεσαι; :p

Kαλημέρα! :)))



@mamaloukas: Kαλημέρα, Δημήτρη.

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου. Να πούμε κακό για τον Σάλπι θα είναι σα να κλέβουμε εκκλησία. Υπάρχει άραγε άλλος παίκτης στην ομάδα που να δίνει όλο του το είναι; (Και μη μου πει κανείς για τον Καραγκούνη...). Και ο Μάντζιος ήταν καλός για δεύτερο σερί παιχνίδι. Ισως αυτό να σημαίνει κάτι. (Ισως πάλι όχι...).

Καλά η γκρίνια είναι το μεσαίο μας όνομα εμάς των βάζελων... :))

Για την άμυνα, τα λέμε, τα ξαναλέμε και άκρη δεν βγαίνει. Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο παίζουν οι δύο συγκεκριμένοι από την στιγμή που στις υπόλοιπες θέσεις κάνει τόσες αλλαγές. Δεν νομίζω ότι ο Τεν Κάτε δεν έχει επαφή με τους παίκτες του. Απλώς δεν έχει καταφέρει να τους κερδίσει λόγω χαρακτήρα (εκτός αν εννοείς ακριβώς αυτό, μιλώντας για έλλειψη επαφής).

Τα ίδια λέω κι εγώ για την διαιτησία. Δεν ήταν απλώς μέτρια. Ηταν κακή, αλλά αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση την γνωρίζουμε. Δεν αλλάζει, άρα πρέπει κάτι να γίνει για να το ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο. Κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φτιάξουμε ομάδα.

Δίκιο έχεις και για τον Τζόρβα. Είναι καλός και σταθερός τερματοφύλακας αλλά δεν είναι η μεγάλη κλάση. Ισως ήταν νωρίς να γυρίσει στον Παναθηναϊκό. Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να μείνει έναν ακόμα χρόνο στον ΟΦΗ. Γενικότερα, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε έναν πιο δυνατό τερματοφύλακα από Τζόρβα - Γκαλίνοβιτς.

Ο Χαλκιάς είναι μέγας γκαφατζής. Εχει τεράστια φυσικά προσόντα αλλά κάπου είναι κάτι σαν "Βύντρα των τερματοφυλάκων". Εχεις πάντα την αίσθηση ότι θα την κάνει την πατατιά. Και δεν σε διαψεύδει. Οπως ο Βύντρα ένα πράγμα! :))

O Σηφάκης ήταν πράγματι πολύ καλός, δείχνει καλύτερος από τον Χαλκιά που είναι ο "αδύναμος κρίκος" του ΠΑΟΚ.



@gvarvakis: Μόλις είδα τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, εσένα σκέφτηκα. Είδες που έγινε πραγματικότητα το διπλό; Αρχίζει να ανεβαίνει ο "Πανθηρώνιος". Μα τελικά είναι χάρμα ιδέσθαι οι δύο Ουρουγουανοί. Ο Χούτος με χαλάει λίγο, αλλά δεν βαριέσαι...

Φιλιά! :)))



@mamaloukas (again): Mα η χθεσινή ισοπαλία σαν ήττα ήταν...



@zamuc: A, εσύ ήσουν που έκανες τη φασαρία στα Πατήσια και δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα από το ραδιόφωνο!

Δεν ξέρεις πόσο την χάρηκα αυτή την κάρτα! Καιρός ήταν. Αλλά άργησε κιόλας!
(εσύ ειρωνεύεσαι, εγώ μιλάω σοβαρά...).

:))


@_st_: Kι εσύ γιατί το έβρισες το παλικάρι; Αφού το ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα είτε ο Σαριέγκι, είτε ο Βύντρα είτε και οι δύο μαζί θα την κάνουν την βλακεία τους. Πόσο μάλλον χθες που γιόρταζε κι ο Αη Δημήτρης! Ετσι θα τις άφηνε τις ομάδες της πόλης; Κι αν ήρθε το χηνάρι στο ΟΑΚΑ είναι επειδή σκέφτηκε και τον Δημητράκη (Σάλπι) και σου λέει ας μη τον κακοκαρδίσω στη γιορτή μου/του,
δικό μας παιδί είναι κι αυτό.

Προφανώς του τεντά δεν του αρέσει η φάτσα του. Οπως λένε τα παιδιά στο uzuburu-buru φέρνει λίγο του Φρόντο Μπάγκινγκς (Αρχοντας των δακτυλιδιών).

Την νίκη την αξίζαμε, υπό την έννοια ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και είχαμε του κόσμου τις ευκαιρίες. Δεν την πήραμε επειδή είμαστε γκαφατζήδες αμυντικά, άχρηστοι επιθετικά και αδικηθήκαμε από το κοράκι. Ας προσέχαμε.

Είδες γκολ; Εχασε τα εύκολα και έβαλε το δύσκολο. Τι να πεις...

Ευχαριστώ για το χυμούλι και τις φρυγανιές!

Φιλιά! :)))



@the bgt: Aυτό λέω κι εγώ. Ψυχραιμία. Αλλά είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το τηρείς.

Τώρα που το λες δεν είναι άσχημος ο Βύντρα. Μια χαρά παιδί είναι. Αλλά όχι για μπάλα. Ας κάνει κάτι άλλο στη ζωή του βρε αδερφέ!

Ο Τζόρβας είναι καλός αλλά δεν είναι έτοιμος για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Χρειάζεται ψήσιμο όντως. Το θέμα είναι αφενός να μην καρβουνιάσει, αφετέρου να μην ψήσει κι εμάς.

Αυτό έγραφα και πριν, με αφορμή τον Μελίσση. Πως για να μη χρησιμοποιεί κάποιους παίκτες, προφανώς δεν είναι δικές του επιλογές, οπότε αυτό είναι όντως ένα θέμα.

Πω πω ένα πάρτι που θα κάνουν Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ με τους Βύντρα - Σαριέγκι... Τι μου το θύμησες...

1-2 ΠΑΟΚ και Πανιώνιος; Αυτό κι αν θα ήταν ανατροπή. Και τότε να δεις πώς θα έσφιγγαν τα γάλατα.

sratch: Καλά, ο κόραξ ήταν τραγικός τι να λέμε. Ηθελε να γίνει πρωταγωνιστής του αγώνα και τα κατάφερε....

tzonakos said...

Επειδη εγω ήμουν που έλεγα οτι ίσως δεν υπάρχουν "γκέλες", πρέπει να δεχτώ οτι το Χ με τις Γριές δεν ειναι γκέλα του ΠΑΟ αλλα επιτυχία του Ηρακλή, το ίδιο και η νίκη του Αρη που δεν την περίμενα, το ίδιο και ο Θρασύς που κόντεψε να γυρίσει ενα 0-3 σε βάρος του !
Αυτο ειναι καλό, να υπάρχουν πάνω απο τρείς ανταγωνιστικές ομάδες ( για ποδόσφαιρο μιλάω ) και ενα πρωτάθλημα με 6-7 πρωταγωνιστές αντι για εναν ή δύο.
Ετυχε και σκάσαν όλα μαζι αυτα τα αποτελέσματα.
Αν ειχαν συμβεί ξεχωριστά το καθένα σε διάφορες άλλες αγωνιστικές, θα λέγαμε άλλα. Η όχι ;
Πάντως ή δεν τον καταλαβαίνουν οι αμυντικοί τον Τέν, ή αυτός κατι κάνει λάθος. Δεν μπορεί να έχει τέτοια άμυνα !
Νομίζω οτι χτες έπρεπε να έρθει λίγο πιο πίσω ο Σιμάο.
Για τη διαιτησία δε λέω τίποτα, ειδα και στο ΄μπάσκετ τι εγινε στο ΑΕΚ-Πανιώνιος.

υγ. Δεν ειναι θέμα αν θα παίζει ο Μελίσσης πχ.
Ειναι θέμα σωστής λειτουργίας και αυτο φάνηκε για πολλοστή φορά.

island said...

Τέτοια ματσάκια πρέπει να τα κερδίζεις από τα αποδυτήρια. Τέλος.

Και μην τα ρίχνουμε στον Βύντρα που από την μεριά του ήταν αξιόπιστος αμυντικός όσο δεν παίρνει και με διάρκεια τους τελευταίους αγώνες. Από τους καλύτερους αμυντικούς ήτανε. Στο γκολ ήταν κακή στιγμή. ΚΑι όχι δική του αλλά αδικία.

Χθες φάνηκε πως ο Ζιλμπέρτο όταν λείπει χάνεται το κέντρο. Μόλις βγήκε καθήσαν όλοι και οι γριές πήραν τον έλεγχο. Το είδαν αυτό τα παπαγαλάκια που τον βγάλανε κιόλας άχρηστο; Οι αριστεροπόδαροι;

Κάτω τα χέρια από τον Βόρειο. Και δεν αστειεύομαι. Όλοι χάσανε τα άχαστα. Απλά μπήκαν όλοι πολύ χαλαροί και ωραίοι πως το ματς το έχουνε μόνο με την φανέλα και μόλις είδανε οχταπλή ζώνη στην άμυνα τα χάσανε.

Μα και αυτές οι γριες. Καθυστερήσεις από το πρώτο τέταρτο;;; Έλεος... Αν έχεις τέτοιας νοοτροπίας ομάδες απέναντί σου και έχεις και έναν κόρακα σχεδόν συνενοημένο να διακόπτει τόσο δραματικά το παιχνίδι πώς να βάλεις και 3 και 4 γκόλ; Με τί ρυθμό;

Και δεν τα ρίχνω στην διαιτησία αλλά στο γαυροκάναλο που προσπαθούσε να μου ποτίσει το μυαλό πως ο κόρακας μπορεί να σταματάει συχνά με φάουλ το ματς αλλά είναι αλάνθαστος!!! Φορέσανε κιόλας κόκκινα γυαλιά τα καθίκια οι δημόσιοι;

ΥΓ Καλά τί γίνεται εκεί στο ΑΕΚ; Μπάς και έχει μπεί κανένας δάχτυλος Μελισάν ώστε να αγοράσει φθηνά και γρήγορα; Γιατί από 3-0 με τον Θρασύβουλα σε 3-3 σε 45 λεπτά γίνεται μια φορά στα 380(περίπου) χρόνια.

ΥΓ2 Πατινάρει ο θρυλέων στο μπασκετάκι; Μήπως και εκεί μπλέκουν τα δεξιά με τα αριστερά χέρια;

ΥΓ3 Φιλάκια γατάκι. Και να φανταστείς μπήκα μόνο να γράψω την πρώτη φράση γιατί πρέπει να φύγω για βλάβη!!!

Πανάθας said...

Η ομάδα είναι κατά τα 9/11 ο Τζιγγεριακός που όλοι αγαπήσαμε να μισούμε.

Απαραίτητα μέτρα για να γίνει ο ΠΑΟ πραγματικά μεγάλη ομάδα:

1. Αποδόμηση της ομάδας του Τζίγγερ σε βάθος χρόνου (με εξαίρεση τους Μάτος, Σιμάο, Σαλπιγγίδη, Νίνη, Σιόντη και Σπυρόπουλο).

2.Πλήρη απομάκρυνηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη και των επικοινωνιολόγων του από τον ΠΑΟ.

3. Απομάκρυνση του επικίνδυνου Τεν Κάτε (πόσες μαλακίες πρέπει να κάνει ακόμη?) πριν η ομάδα χάσει και την συμμετοχή στο Ουέφα. Ο άνθρωπος είναι τρελός χωρίς καμιά αμφιβολία. Ας δώσουν λεφτά να αγοράσουν έναν μεγάλο ΠΡΩΤΟ προπονητή.

4.Μεταγραφές τουλάχιστον 7 ΒΑΣΙΚΩΝ παικτών τον Δεκέμβρη και το καλοκαίρι για να κλείσουν οι κρατήρες.

5. Απομάκρυνση του Αντωνίου και αντικατάσταση του από μάνατζερ με περγαμηνές (αρκετά το "στου κασίδι το κεφάλι").

6. Έλεγχος των θεσμικών μέσων. Δεν ξέρω πως αλλά ξέρω γιατί.

7. ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ μέχρι να υλοποιηθούν αυτά.

Αλλιώς, καθήστε και κλαίτε κάθε Κυριακή βράδυ και ψάχτε να παρηγορηθείτε με τις "καλές εμφανίσεις" που επικαλείστε μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να αποστασιοποιηθείτε λίγο από την καψούρα σας.

Υ.Γ. Γατί, δεν αντέχεται το....δύο χρόνια. Είναι πολύ. Πάρααααα πολύ. Και με τον Τεν Κάτε δεν πρόκειται να συμβεί και τίποτα. Είναι θέμα χρόνου να φύγει. Νύχτα εννοείται κα με συνοδεία φρούτων (μαζί με τον Τζίγγερ, τον Κωστάκη, τον Γκότζο και τους λοιπούς επικοινωνιολόγους ανάμεσα τους και τους βαλτούς βετεράνουςτων καναλιών).

zouk said...

Παναθα γιατι δεν αλλαζεις ομαδα?
Αφου απο αυτα που λες δεν βλεπω να γινεται τιποτα.Θα ησυχασεις κιολας.

gatti said...

@tzonakos: Yπό άλλες συνθήκες, σε ένα άλλο πρωτάθλημα από το ελληνικό, θα συμφωνούσα μαζί σου και θα έλεγα ότι είναι αυτά τα αποτελέσματα σημάδι ενθαρρυντικό για το μέλλον του ποδοσφαίρου μας. Επειδή όμως το ξέρουμε το ποδόσφαιρό μας και δεν τρέφουμε αυταπάτες, αυτές οι γκέλες δεν υποδηλώνουν κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ "μεγάλων" και "μικρών", αλλά παρακμή των "μεγάλων".

Δεν ανέβηκαν οι "μικροί", απλώς οι "μεγάλοι" δεν είναι εδώ και χρόνια αυτοί που πρέπει να είναι γιατί έχουν μάθει πια με τα ψέμματα να φτιάχνουν ομάδες, γιατί συντηρούν - επειδή τους βολεύει - την αναξιοπιστία στο πρωτάθλημα με τις λαμογιές τους, τις παράγκες τους, τις νίκες που καταφέρνουν να τις πάρουν ακόμα κι αν δεν τις αξίζουν.

Με όλα αυτά κατάφεραν ΚΑΙ οι "μικροί" να παραμείνουν "μικροί" ΚΑΙ οι ίδιοι να παραμείνουν στάσιμοι και σιγά σιγά λόγω έλλειψης ανταγωνισμού να φθείρονται.

Συμφωνώ πως αν είχαν συμβεί ξεχωριστά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα θα λέγαμε άλλα πράγματα.Τώρα που αντάλλαξαν ...δωράκια μεταξύ τους οι σφαλιάρες πόνεσαν λιγότερο...

Δεν ξέρω αν κάνει κάτι λάθος ο τεντάς ή είναι τόσο άχρηστοι οι αμυντικοί μας. Για την άμυνα σηκώνω τα χέρια ψηλά...

ΥΓ. Οταν η άμυνα είναι τόσο άθλια, τότε η αμυντική λειτουργία πάει για ...χόρτα...



@island: Για τον Βύντρα αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να μιλάω άλλο. Ναι, είναι αξιόπιστος αμυντικός, μπορεί να τρελάνει κόσμο σε ένα παιχνίδι, αλλά είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και αυτό τελικά πρέπει να το αποδεχτούμε. Τι να το κάνω αν σε ένα παιχνίδι (και σε δύο και σε τρία) βγάζει μάτια και στο αμέσως επόμενο είναι αυτός που χρεώνεται την αποτυχία της ομάδας. Σαν την αγελάδα που κλοτσάει την καρδάρα με το γάλα.

Την γνώμη μου την έχω πει και ξαναπεί άπειρες φορές. Καλύτερα να μας αδειάσει τη γωνιά μήπως βρει κάποια άλλη ομάδα στην οποία να ταιριάξει περισσότερο, ώστε και αυτός να περνάει καλύτερα και εμάς να μην διαταράσσεται κάθε φορά η ψυχική μας υγεία. Πόση υπομονή να κάνεις πια με τον συγκεκριμένο; Βύντρα, Τζιόλης, Νίλσον, Σαριέγκι πρέπει να φύγουν ...χθες!

Για τον Σάλπι συμφωνούμε. Μακάρι να είχαμε κι άλλους παίκτες σαν αυτόν.

Για τον Ζιλμπέρτο και την προσφορά του τα λέμε συνέχεια, αλλά φαίνεται ότι οι "ειδήμονες" ξέρουν καλύτερα...

Εσύ επιμένεις να ακούς το γαυροκάναλο και να τσαντίζεσαι. Εγώ το αποφεύγω όσο γίνεται και κλείνω τον ήχο για να μην συγχύζομαι.

ΥΓ. Αυτόν τον Δώνη έχω αρχίσει και τον λυπάμαι. Πού πήγε και έμπλεξε ο άνθρωπος! Ας πρόσεχε όμως κι αυτός, γιατί τόση συγκατάβαση στις μεταγραφικές επιλογές του Ντέμη ήταν φως φανάρι ότι θα του γυρνούσε μπούμεραγκ...

ΥΓ2. Ελαμψε ο γαύρος στο μπάσκετ. Ο δε Τσίλντρες δεν χάνει βολή για βολή. Μόνο τα σουτ φοβάται λίγο... :ppp

ΥΓ3. Είσαι χείμαρρος, τι να σε κάνω! Φιλάκια, Νησάκι! :))


@πανάθας: To ότι η ομάδα είναι κατά τα 9/11 Τζιγγεριακός και μπορεί να αποδίδει καλύτερα από πέρσι (μια πραγματικότητα, άσχετα που εσύ δεν θέλεις να την παραδεχτείς) δηλώνει ότι ...κάτι αξίζει και ο Τεν Κάτε. Αντίστοιχα βέβαια δηλώνει κάτι ακόμα που μόνο θετικό δεν είναι για τις μεταγραφές του καλοκαιριού.

1. Συμφωνούμε, το λέω και παραπάνω στον island πως παίκτες σαν τον Βύντρα, τον Τζιόλη, τον Σαριέγκι και τον Νίλσον πρέπει να μας αδειάσουν τη γωνιά.

2. Πλήρης απομάκρυνση της οικογένειας Βαρδινογιάννη όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει, αλλά δεν είμαι σίγουρη πως είναι και ασφαλές να γίνει. Να κάτσει στην άκρη όμως και μην δίνει την εντύπωση ότι υπονομεύει την νέα κατάσταση, αυτό ναι, όλοι το ζητάμε.

3. Εχεις κόλλημα με τον Τεν Κάτε οπότε δεν θα έπρεπε να σου απαντήσω καν στο συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, όσο κι αν επιμένεις, ο Ολλανδός μια χαρά την κοουτσάρισε την ομάδα την Κυριακή και σωστές αλλαγές έκανε. Δεν θες να το δεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄ αυτό.

4. Θέλουμε δύο στόπερ, έναν δημουργικό χαφ και έναν σέντερ φορ. Αν έρθουν αυτοί μετά θα μπορούμε - ίσως - να μιλήσουμε και για χαφ - εξτρέμ, αλλά δεν είναι αυτό που επείγει...

5. Ο Αντωνίου δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθεί πριν καν συμπληρώσει εξάμηνο, αφού ως πρωτάρης έχει δικαίωμα στο λάθος και είναι αυτό ένα ρίσκο που πήρε εν γνώσει της η διοίκηση. Ομολογώ ωστόσο πως είναι ένα θέμα (με βάση την αποτυχία της μεταγραφής στόπερ το καλοκαίρι) κατά πόσο μπορείς να τον εμπιστευτείς για να διαχειριστεί το συγκεκριμένο θέμα ΚΑΙ το Γενάρη.

6. Συμφωνώ απόλυτα. Κι εγώ δεν ξέρω πώς αλλά σίγουρα ξέρω γιατί!

7. Ακυρο. Είδαμε και πάθαμε να ξαναμαζευτούμε στο γήπεδο και να ξαναεμπιστευτούμε την ομάδα και εσύ προτείνεις αποχή; Ως τι; Ως απειλή/εκβιασμό/δυσαρέσκεια απέναντι σε μια διοίκηση που πλέον έχει αποδείξει ότι ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ για να αλλάξει επίπεδο στην ομάδα;

Η καλή εμφάνιση είναι μία πραγματικότητα, ανεξαρτήτως καψούρας. Η κατάκτηση αποτελέσματος είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και σίγουρα δεν έχει επιτευχθεί.


ΥΓ. Δυο χρόνια είναι μια χαρά για μια σύμβαση που "υπογράφεται" καλή τη πίστει. Εκτός αν θέλεις όπως σου έχω ξαναπεί, να γίνεις ΑΕΚ. Να διατείνεσαι ότι φτιάχνεις ομάδα μέλλοντος κατεβάζοντας τον μέσο όρο ηλικίας των παικτών, στην συνέχεια να το γυρίζεις σε ένα μείγμα νεότητας και εμπειρίας μπας και γευτείς την "εφήμερη χαρά" του τίτλου και στη συνέχεια φέρνεις παίκτες και προπονητές που θα αναλώνονται μέσα σε μία χρονιά, χωρίς αποτέλεσμα.Τώρα που το σκέφτομαι, δεν απέχουμε και πολύ από αυτό... (Μαλεζάνι, Μουνιόθ, Πεσέιρο, Δάρλες, Μάντζιοι, Τζιόληδες, Βίκτορ, Καρχαρίες, Σαριέγκι). Αντε, διώξε και τον Τεν Κάτε, τι περιμένεις;



@zouk: Eλα ντε!!! :))

Πανάθας said...

Zouk και gatti οι απαντήσεις (σχετικά με την "αλλαγή" ομάδας) μου θυμίζουν τις απαντήσεις που δίνανε μια ζωή οι δεξιών (μην πω τίποτα χειρότερο) φρονιμάτων στους αριστερούς: "αν θέλετε κομμουνισμό να πάτε στη Ρωσία".

Θα σας απογοητεύσω (μια και σας χαλάω την ζαχαρένια) το ξέρω, αλλά "εδώ θα μείνω" που λέει και το άσμα.

Από ότι έχω καταλάβει (ναι γατί, η ψυχολογία της μάζας είναι από τα "αγαπημένα" μου θέματα) όλοι "μαζεύεστε" σε ένα blog/forum κλπ για να βρείτε μια "ζεστή αγκαλιά", έναν άλλο "τυφλό" σαν και εσάς που θα δει την πραγματικότητα τεθλασμένα και από μια οπτική γωνία τέτοια που θα σας κάνει να κοιμηθείτε ήσυχος το βράδυ ότι όλα πάνε καλά. Φυσικά μια τέτοια κοινότητα (δεν αναφέρομαι μόνο σε εσάς) είναι μια κοινότητα που αποτελείται από στρουθοκάμηλους και εθελοτυφλεί, ενώ αποτελεί και μια κοινότητα αποκλεισμού μια και το "διαφορετικό" το στέλνει στην "πυρά", σαν τους ιεροεξεταστές του Μεσαίωνα, σε αυτούς που είπαν ότι η Γη είναι στρογγυλή και όχι επίπεδη, επειδή έτσι πρόσταζε η Παλαιά Διαθήκη.

Η "κατάσταση" μου θυμίζει τα λόγια του Πρωταγόρα (από τον "Θεαίτητο" του Πλάτωνα):

"...για όποιον αισθάνεται κρύο ο αέρας είναι κρύος, ενώ για τον άλλον, που δεν κρυώνει, δεν είναι...", "...τα πράγματα είναι για τον καθένα έτσι όπως τα αισθάνεται...

Υ.Γ.1 Zouk κάποτε τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα τα αλλάξει ο κόσμος. Ο μέσος νους που τώρα κατευθύνεται θα αλλάξει τα πράγματα όπως τα άλλαξε το καλοκαίρι και κάποιοι από εσάς δεν το πιστεύατε. Εξάλλου οι Παναθηναϊκοί έχουν πολύ περισσότερη υπομονή από την φήμη που τους περιβάλλει. Φοβού την οργή του κόσμου λοιπόν. Και την Κυριακή ακούστηκαν τα πρώτα γιούχα για τον Τεν Κάτε.

Υ.Γ.2 Γατί με απογοητεύει αυτό: "Είδαμε και πάθαμε να ξαναμαζευτούμε στο γήπεδο και να ξαναεμπιστευτούμε την ομάδα και εσύ προτείνεις αποχή;" Τι είσαι? Άνθρωπος της ΠΑΕ? Να φανταστώ ότι επί "Βαρδινογιαννισμού" πήγαινες στο γήπεδο, έτσι δεν είναι?

zouk said...

Συνεχιζεις να νομιζεις οτι μας ξερεις.Πιστεψε με δεν με γνωριζεις καθολου.Μιλαμε για ποδοσφαιρο και πολλες φορες υπαρχουν ποιο σημαντικα πραγματα απο το να θελω να κουμανταρω μια ομαδα με τα σχολια μου.

Εσυ ο ιδιος λες οτι ακομα ειναι βαρδινογιαννομαδα.Αρα τιποτα δεν εχει αλλαξει για εσενα.Και την αλλαγη σε πολυμετοχικο Παναθηανικο δεν την εκανε ο κοσμος αλλα ο Βγενοπουλος με την πιεση του.Αυτος εβγαλε τον κοσμο εξω.Αυτος και η ΠΕΚ.

Το θεμα ειναι οτι απλα αυτο το πραγμα που λεγεται ποδοσφαιρο το βλεπουμε με πολυ διαφορετικο ματι.

Για εμενα ειναι θεαμα με χαρες και λυπες και ακομα και αν φερνουμε ισοπαλιες,εμενα μου δινει διαφορα συναισθηματα αυτο αρκει να προσπαθουν να μου προσφερουν θεαμα και οχι να τον παιζουν.

Τέλος αμα ειναι να τρεξω και να φωναξω για κατι,αυτο θα ηταν μια καλυτερη ζωη σε αυτην την κωλοχώρα.

Εχει πλακα πάντως να νομιζεις οτι έχεις καλυτερη και πιο σωστη σκέψη απο εμας που μας θεωρεις μαζα οπως εχω καταλαβει.Ο μεσος νους και ο υψηλος δικος σου ειναι όντως αδύνατο να συμβαδίσουν.χαχαχα.

gatti said...

@πανάθας: Γενικεύεις, είσαι δογματικός και κατηγορείς τους άλλους για αυτά που κάνεις εσύ ο ίδιος. Δεν κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια ότι όλα θα πάνε καλά. Εχουμε πάντα στην άκρη του μυαλού μας το ενδεχόμενο να αποτύχει η νέα προσπάθεια, πολύ απλά θεωρουμε ότι είναι ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ για να φτάσουμε στο όποιο συμπέρασμα.

Αντίθετα, εσύ μέσα σε δύο - τρεις μήνες, έχεις εκτιμήσει, αξιολογήσει, κρίνει και καταλήξει σε συμπεράσματα. ΄Η είσαι πολύ πιο διορατικός από εμάς ή είσαι πολύ πιο βιαστικός.

Ποιος σε έστειλε στην πυρά; Τσουρουφλίστηκες "διαφορετικέ" καλέ μου; Δεν λες εδώ μέσα ό,τι γουστάρεις; Γιατί όμως θα πρέπει σώνει και καλά να συμφωνήσουμε μαζί σου; Εχεις τη γνώμη σου, έχουμε τη δική μας.

ΥΓ2. Και μένα με απογοητεύει αυτό: Τι είσαι? Άνθρωπος της ΠΑΕ? Να φανταστώ ότι επί "Βαρδινογιαννισμού" πήγαινες στο γήπεδο, έτσι δεν είναι?

Βλέπεις παντού φαντάσματα τελικά...
(Παρεμπιπτόντως, έχω κάτι αιώνες να πάω στο γήπεδο...).

gatti said...

@zouk: Τέλος αμα ειναι να τρεξω και να φωναξω για κατι,αυτο θα ηταν μια καλυτερη ζωη σε αυτην την κωλοχώρα.

:))))

Πανάθας said...

Zouk δεν σε ξέρω αλλά σιγά σιγά σε μαθαίνω. Οι απόψεις μας είναι και στάσεις ζωής. Συνήθως κάποιος που περιμένει να αλλάξει κάτι στωϊκά και δεν επεμβαίνει είναι και συντηρητικός. Ίδια στάση θα "κρατάει" και σε άλλους τομείς της ζωής του πιο σημαντικούς από το ποδόσφαιρο (αν και ο Μπομπ Πέισλυ ο συγχωρεμένος διαφωνεί μαζί σου μια και είχε υποστηρίξει ότι "το ποδοσφαιρο δεν είναι θέμα ζωής ή θανάτου αλλά κάτι πιο σημαντικό από αυτό"). Οι μεγάλες αλλαγές στον κόσμο όμως γίνανε με "τομές" και όχι με δημοσιουπαλληλικές λογικές. Η καθεστηκυία τάξη προσπαθεί απλά να επιβάλλει την τάξη. Εσύ δεν είσαι με την ηγεσία της ομάδας σου. Είσαι στο άλλο "στρατόπεδο". Απλά δεν το ξέρεις ακόμη. Οι ομάδες ανήκουν στους φιλάθλους τους και όχι στα "γουρούνια" με λεφτά. Δεν είσαι λοιπόν ένας απλός πελάτης της μπουτίκ τους και των υπόλοιπων "προιόντων" τους. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ. Και πρέπει να εισακουστεί. Αυτοι αυτό θέλουν. ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ (γιατί είχε πετάξει ο Βαρδινογιάννης έξω από το γήπεδο την 13 νομίζεις?). ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ (όχι απαραίτητα στο γήπεδο) ΛΟΙΠΟΝ. ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ και "φτιάξε" την ομάδα που ονειρεύεσαι. Μην αφήνεις να παίζουν με τα συναισθήματα σου. Δεν μπορεί να έχουμε τα ίδια όνειρα, αλλά σίγουρα ζούμε τους ίδιους εφιάλτες.

Φυσικά και ανήκω στον μέσο νου, αλλοίμονο Τζίνη Βαρδινογιάννη. Δεν πιστεύω σε ανώτερες φυλές, μυαλά και λοιπές παπαριές. Πιστεύω όμως στα κατώτερα μυαλά.

;-)

Πανάθας said...
This comment has been removed by the author.
zouk said...

Μαλλον δεν θελεις να καταλαβεις οτι λεω την αποψη μου η οποια δεν ειναι ιδια με την δικια σου.

Πανάθας said...

gatti said:"΄Η είσαι πολύ πιο διορατικός από εμάς ή είσαι πολύ πιο βιαστικός." Αυτό εσύ το ονομάζεις "δογματισμό"? Κάτι άλλο μου έρχεται στο μυαλό (πέρα από ένα βλήμα).

Gatti ΟΛΟΙ είμαστε "διαφορετικοί". Μπορεί κατά κανόνα να κάνουμε τα ίδια πράγματα αλλά είμαστε - κατά βάθος....αλλά πολύ βάθος μιλάμε - διαφορετικοί. Η κοινωνία μας κατηγοριοποιεί και "τακτοποιεί". Άλλοι απλά επιλέγουν να συμβιβαστούν και "πάνε με τα νερά" και άλλοι να ζήσουν διαφορετικά (σοτν βαθμό που αυτό είναι εφικτό).

Zouk συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με αυτό που έγραψες. Με το χέρι στην καρδιά όμως το κάνεις? Πιστεύω πως από όσα διαβάζω δεν το πράττεις. Περιμένεις στωικά να αλλάξουν τα πράγματα από μόνα τους. Αν κάνω λάθος μου το λες και θα σε πιστέψω.

Βρε παιδιά εννοείται ότι οι απόψεις όλων σας είναι ΣΕΒΑΣΤΕΣ (edit). Το γεγονός ότι δεν "πάω με τα νερά" δεν σημαίνει το αντίθετο.

Υ.Γ. Zouk σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα. Ξέρεις υπάρχει και κόσμος πέρα από όσο βλέπουν τα μάτια σου. Κλείσε τα μάτια σου και δες. Κάντο μια φορά και θα πάθεις πλάκα. Κλείσε τα μάτια και φαντάσουν ότι δεν υπάρχει ο Βαρδινογιάννης, το DERBY, ο Γκότζος, ο Αντωνίου, ο Τεν Κάτε, ο Βύντρα, ο Σιαρέγκι και τα άλλα παιδιά. ;0-)

gatti said...

@πανάθας: Ε πες το τόση ώρα πως φταίει το βλήμα! :ppp

Θα κάνουμε ετυμολογία και ερμηνεία των λέξεων τώρα; Πώς το βλέπεις;

Δέξου ότι εμείς είμαστε συμβιβασμένοι, απόλαυσε το γεγονός ότι εσύ είσαι επαναστάτης να τελειώνει η ιστορία.
Από την στιγμή που ούτε αλλάζεις, ούτε αλλάζουμε γνώμη, τόση κουβέντα πάει στο βρόντο.

pensierix said...

Κι ο Γκέμπελς, βρε Πανάθα, να μας είχε αναλάβει προσωπικά, δεν θα προσπαθούσες με τόσο πάθος να μας φέρεις στο σωστό δρόμο! :))

Tώρα, τα περί κοινότητας αποκλεισμού, ψυχολογίας μάζας κτλ κτλ, δεν τα αφήνεις καλύτερα; Θυμάμαι την επίθεση που είχα δεχτεί για τον σχολιασμό ενός πρωτοσέλιδου της "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" σε άλλο μπλογκ, με μπροστάρη εσένα. (τώρα, βέβαια, τα έντυπα είναι ακόμα μία πηγή κακού...). Όχι, λοιπόν, δύο μέτρα και δύο σταθμά...

Κι επειδή παρασοβάρεψα κι εγώ, σε καλώ να "κουλάρεις" λιγάκι, για μπάλα μιλάμε και δε νομίζω ότι σε απέκλεισε και κανένας. Η ατμόσφαιρα σε αυτό το μπλογκ είναι "παιχνιδιάρικη" και καλό θα ήταν να μην την βαρύνουμε χωρίς λόγο. Σωκρατικούς "οίστρους" δεν έχει κανείς ανάγκη για να ξυπνήσει.

Πανάθας said...

Απλά απαντώ για να μην "αιωρείται".

gatti said: "Ποιος σε έστειλε στην πυρά;"

Η απάντηση δίνεται από εσάς τους ίδιους:

zouk said: "Παναθα γιατι δεν αλλαζεις ομαδα?

gatti said: "@zouk: Eλα ντε!!! :))

:-))

zouk said...

Φιλε Παναθα δεν περιμενω τιποτα να αλλαξει απο μονο του.Και φυσικα δεν θα κατσω να κανω τετοια συζητηση.Γενικα στο ιντερνετ μπαινω για τον χαβαλε και να αλλαξω καποιες αποψεις.Εσυ ανοιγεις το pc και κρατας χειροβομβιδα.Αμα ηθελα αλλες συζητησεις θα πηγαινα αλλου.Οποτε δεν θα παω με τα νερα σου.
Ετοιμαζομαι να δω και μια καινουργια σειρα(Fringe),οποτε καλη σας νυχτα.

Πανάθας said...

Pensierix said: "Tώρα, τα περί κοινότητας αποκλεισμού, ψυχολογίας μάζας κτλ κτλ, δεν τα αφήνεις καλύτερα;"


Pensierix ξαναsaid: "..σε καλώ να "κουλάρεις" λιγάκι."


Pensierix ξαναμανάsaid: "Σωκρατικούς "οίστρους" δεν έχει κανείς ανάγκη για να ξυπνήσει.".


ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ. Πες μου τι θέλεις να γράφω και θα το κάνω.


Γατί, συμφωνείς με αυτά που λέει ο Pensierix?

Πανάθας said...

Φίλε Zouk μου θύμισες ένα ανέκδοτο που λέγανε κάποτε στην ΚΝΕ:

"Σύντροφε έχουμε επανάσταση"

"Δεν μπορώ τώρα έχω φροντιστήριο".

Καλή σειρά λοιπόν και ελπίζω για μια φορά να μην νικήσει ο "καλός".

;-)

Καλό σου βράδυ.

tzonakos said...

Ωραία ! Καιρό ειχα να μπώ σε καυτή κουβέντα και μάλιστα ενδοοικογενειακή και με συμμέτοχο τον φίλο Ζούκ.
Εμένα να μου επιτρέψετε να πώ οτι ο @Πανάθας μας δίνει την ευκαιρία να δούμε πώς σκέπτονται κάμποσοι απο τους φίλους του Παναθηναϊκού.
Αλλά να πώ κι εγω τι πιστεύω :
1. Οι ομάδες ανήκουν συναισθηματικά στον κόσμο και σαν εταιρείες στον ιδιοκτήτη.
2. Ουτε ο κόσμος ουτε η ΠΕΚ ούτε ο Βγενόπουλος έκανε τον Πολυμετοχικό ΠΑΟ. Ο Βαρδινογιάννης τον έκανε γιατι αν αυτος δεν ήθελε, δεν θα γινόταν.
Μου αρέσει όμως το νέο σχήμα.
3. Ειμαι κι εγω της υπομονής όπως ο Ζουκ και της εμπιστοσύνης. Δεν θα πάω στο γήπεδο να βρίσω τον προπονητή ή τον Βύντρα. Θα κάτσω να δω μπάλλα και αυτό θέλω.
4. Δεν εχει χαθεί τίποτα.
Δεν υπάρχει λόγος ή όχι ακόμα να την πέφτουμε στην ομάδα, γιατι κακό κάνουμε και όχι καλό.
Θα έρθουν επιτυχίες, εγω το πιστεύω.
5. Προτιμώ συζητήσεις σε πνεύμα νηφάλιο τουλάχιστον αντι να φαίνεται οτι μας πιάνει κανας πανικός. Η gatti ειναι εξαιρετική οικοδέσποινα. Και εδω ειναι μπλογκ.

Ζουκ πρέπει να πάμε γήπεδο να αναπνεύσω πρασινίλα πάλι λέμε κοντεύω να πάθω μια ψιλο-στέρηση :)

paoad said...

Όπα παιδιά νομίζω πως παρερμηνευτήκαν αυτά που έγραψα…

1)Τι πιστεύω για Σάλπι; Πρόκειται για εξαιρετικό αθλητή με ήθος που αξίζει να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού και με αναμφισβήτητη προσφορά. Τον γουστάρω τρελά απ’όλες τις απόψεις….

2)Παιδιά, όμως για 4-2-3-1 δεν κάνει, δεν προσφέρει σ’αυτό το σύστημα και δεν φταίει ο Σάλπι γι’αυτό αλλά ο προπονητής.

3)Στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Χενγκ δοκίμασε 4-4-2 , ορθώς, κατ’ εμέ. Και ο Σαλπι συνεχίζει να μη προσφέρει τα αναμενόμενα- πειτε το ντεφορμαρισμα, πειτε το ατυχία, απροσεξία, όπως θέλετε. Ειδικά στα 2 τελευταία, όμως, είναι εκτός κλίματος αγώνα.

4)Τέλος, μη περιμένετε να του πώ «μπράβο» που έβαλε το γκολ στο 93 και ισοφαρίσαμε. Αν προσέξετε τι έχει χάσει σε όλο το παιχνίδι θα καταλάβετε τι εννοω.

5)Δε μ’ αρέσει να ρίχνω ευθύνες, αλλά θέλω να είμαι δίκαιος και εξηγούμαι- αν ο Τζιόρβας είχε φαει πεντε γκολ με τον Ηρα, αλλά είχε πιάσει πέναλτι στο παραθυράκι θα του άξιζαν συγχαρητήρια? Αν ο Σαριέγκι είχε κάνει εξαιρετικό παιχνίδι εναντίον της Βερντε, αλλά τα 2 γκολ προέρχονταν από τον προσωπικό του αντίπαλο θα του αξιζαν συγχαρητήρια? Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Σάλπι.

Δεν θέλω να γκρινιάζω αλλά ο ΠΑΟ πεταξε χρυση ευκαιρία να παει καβάλα στ’ αλογο στο ντέρμπι και ίσως και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Βλέπουμε ότι μια ομάδα κρατιέται με τα σωληνάκια (βασικά 2 ομάδες) και αντί να παρουμε κεφάλι από νωρίς τους συντηρούμε στη κορυφή.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύει ότι ο θείος είναι κάθε μέρα στου Ρέντη και δεν το βλέπω και πολύ χαρούμενο.

νατασσΆκι said...

αα, εγώ να πω καλημέρα ήρθα, όσο ετοιμαζόμαστε για την παρέλαση, και διάβασα το κατεβατό!
(καλά που έχει και φωτό)
(χε χε χε)

Δεν σχολιάζω, το μόνο που έχω να σου πω από το "μέτωπο" του σπιτιού μου είναι ότι ευτυχώς που χάσανε οι κόκκινοι γιατί αλλιώς ποιος μας γλύτωνε...
:)

:***

Καλημερούδια!!!

The Bgt said...

Παναθα,δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως θελεις απο το ποδοσφαιρο και τον ΠΑΟ.
Σχεδον ακουγεται σαν να γκρινιαζεις μονο για να γκρινιαζεις κι αλλες φορες σαν ενας πολυ μπερδεμενος ανθρωπος.

Εισαι κυκλοθυμικος? Μην εισαι bipolar?
Απο τη μια προσβαλεις τους συνομιλητες σου (με σεξιστικα αστεια, αποκαλώντας τους μαζα, βαζοντας τους σε καλουπια) και απο την αλλη με χιουμορακι προσπαθεις να αποδειξεις οτι δεν εχεις τιποτε με κανενα και ολες οι αποψεις σεβαστες.
Ουτε ο Καζναφερης ετσι με το βαμβακι.

Τελικα τι εισαι? Επαναστατης που παει κοντρα στο ρευμα?
Και ασχολεισαι βρε επαναστατη με το ποδοσφαιρο?
Το οπιο του λαου? Και το πως μια ποδοσφαιρικη ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα καλυτερεψει τις επιδοσεις της?

Εγω εχω αποφασισει να βλεπω τα της ομαδας μου πραγματα περισσοτερο ψυχαγωγικα και δε χολοσκαω. Φτανει η ομαδα που υποστηριζω να μην ξεπεφτει σε λαμογιες και υστεριες.
Και νομιζω οτι τα τελευταια χρονια εμεινε μακρια απο αυτα τα δυο. Μπορει να την κατηγορησεις για αγνοια, για κακη οργανωση, για κακες παρεες, για αυλικους αλλα δε με πειραζει να περνει ο Ακατανομαστος ολα τα πρωταθληματα φτανει εγω να μην τα περνω με τις παραγκες και τους Γκαγκατσηδες.
Το αλλο που με ευχαριστει στην ομαδα μου ειναι που δε χρωσταω. Και δε μου χαριζει το κρατος τα χρεη μου.
Και εγω αυτο το αναγνωριζω στο Τζιγγερ. Οτι εμεινε μακρια απο παραγκες και χρεη.
Αν καταφερουν τωρα να παιζει η ομαδα και ευχαριστη μπαλλα ολα θα ειναι μια χαρα. Αν δε, ο ΠΑΟ γινει η αιτια να αλλαξει το νοσηρο καθεστως του ελληνικου ποδοσφαιρου ακομη καλυτερα. Αλλα αυτο το τελευταιο θα προκειται για θαυμα.

Σε τελικη εχω μια ξεκαθαρισμενη αποψη για ποιο λογο ψιλοασχολουμαι με τον ΠΑΟ και τι περιμενω απο αυτον.
Εσυ?

Πανάθας said...

Αγαπητή the Bgt, πρόθεση μου είναι να πω ΜΟΝΟ την γνώμη μου και να μην προσβάλλω κανέναν (το σεξιστικό που κόλλαγε?). Είμαι λίγο κυνικός μερικές φορές (μου το αναγνωρίζω) αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ κανένα από τα παιδιά που "συνομιλώ" εδώ μέσα. Αν αυτό έχει συμβεί ζητώ προκαταβολικά ΣΥΓΝΩΜΗ από όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι ή θα προσβληθούν από όσα έγραψα ή γράψω στο μέλλον (να είμαστε καλά ΟΛΟΙ πάνω από όλα - άσχετα αν έτσι όπως "πάει" η ομάδα δεν το πολυβλέπω).

Δεν θα σου απαντήσω στις ερωτήσεις σου όχι γιατί απαξιώ ή οτιδήποτε άλλο, αλλά γιατί νομίζω οι "θέσεις" μου (πως βλέπω το ποδόσφαιρο, η "ενασχόληση" μου με την ομάδα κλπ κλπ) είναι πλέον γνωστές. Δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία εν τέλει πως βλέπει τον αθλητισμό γενικά και την αγαπημένη του ομάδα ένας οπαδός. Το "πρόβλημα" δεν είμαι εγώ. Για αυτό έγραψα κιόλας "...σας παρακαλώ, ας κοιτάξετε μια φορά το δάσος και όχι το δέντρο (περισπούδαστη μαλακία που εδώ όμως κολλάει γάντι).

Αν εσύ βλέπεις τον Παναθηναϊκό απλώς για να περνάει η ώρα σου καλά κάνεις. Εγώ ως οπαδός έχω "επενδύσει" συναισθηματικά στην ομάδα με το τριφύλλι και με ενοχλεί που με τον καιρό "μικραίνει". Τα "όνειρα" μας δεν συμβαδίζουν, τι να κάνουμε. Το ζητούμενο δεν είναι να συμφωνήσουμε αλλά να συνυπάρξουμε. Μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό και να είναι σεβαστές οι απόψεις και των "δύο" πλευρών εδώ μέσα? Γιατί έως τώρα εγώ γράφω για τον Παναθηναϊκό και κάποιοι από εσάς ασχολείστε με μένα και όχι με την ομάδα (για να προλάβω πιθανή αντιπαράθεση, εγώ αναφέρθηκα στην μάζα των οπαδών ως νοοτροπία και όχι σε άτομα ξεχωριστά). Αν θέλεις να συζητήσουμε επί προσωπικού πολύ ευχαρίστως να συζητήσουμε σε έναν άλλο διαδικτυακό "χώρο" δημόσιο ή ιδιωτικό για το πως "βλέπει" ο καθένας τα πράγματα γενικά, τι ζητάει από την ζωή του και άλλα. Όποτε θες είμαι στη διάθεση σου. Εδώ όμως (όπως και σε άλλα αντίστοιχα blogs), "μπαίνω" για να συζητήσω για την αγαπημένη μου ομάδα (συγνώμη αν δεν μπορώ να "ξεκόψω" το ποδόσφαιρο από τις υπόλοιπες κοινωνικές πτυχές και μερικές φορές "γενικεύω").

Ελπίζω να σε "κάλυψα" και να λύθηκε η μεταξύ μας παρεξήγηση.

Πάμε να μιλήσουμε* για την ΠΑΝΑΘΑ τώρα?

;-)


* "συζητώ" για την ομάδα δεν σημαινει ασχολούμαι μόνο με την σέντρα του Βύντρα και την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη αλλά προσπαθώ να δω τι φταίει, αν φταίει κλπ κλπ. Αν "παρατηρήσεις" τις απαντήσεις των παιδιών, άλλοι θέλουν απλώς να ψυχαγωγηθούνε και άλλοι αναζητούν τα αίτια της κρίσης (για αυτό μίλησα για διαφορετικότητα των ανθρώπων).

gatti said...

@pensierix: Σε ευχαριστώ που αναγνωρίζεις πως σ΄ αυτό το μπλογκ δεν κάνουμε πόλεμο, αλλά συζητάμε για την ομάδα μας και για τις άλλες ομάδες, όσο το δυνατόν πιο χαλαρά, γιατί λίγο ακόμα και θα έψαχνα να αυτοπροσδιοριστώ ξανά...



@πανάθας: Δηλαδή τι μας λες τώρα; Σε ρίξαμε στην πυρά επειδή απορούμε που δεν αλλάζεις ομάδα;

Αν σου πούμε εγώ και ο zouk να πέσεις στο γκρεμό, εσύ θα το κάνεις;



@zouk: Mιας και εξακολουθείς να βλέπεις σειρές, πες μου κιόλας. Υπάρχουν site με ελληνικούς υπότιτλους ή έκλεισαν όλα;



@πανάθας (again): E πώς να μη συμφωνώ με τον pensierix; Αφού και εγώ και ο zouk και ο pensierix είμαστε ανάμεσα στους "τυφλούς" και μαζευόμαστε εδώ για να βρούμε μια "ζεστή αγκαλιά" ώστε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια ότι όλα θα πάνε καλά.



@tzonakos: Eίναι γεγονός πως εμείς μόνο το συναίσθημα έχουμε να αντιπαρατάξουμε στην επιχειρηματική λογική των διοικούντων. Είναι επίσης γεγονός ότι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το άνοιγμα του Τζίγκερ, γιατί αν δεν το είχε κάνει τώρα θα ήταν ...πολυτέλεια η συζήτησή μας για το αν είναι ή δεν είναι καλός ο προπονητής, ούτε για το αν πέτυχαν ή απέτυχαν οι μεταγραφές.

Εννοείται ότι αν πάμε γήπεδο δεν θα πρέπει να βρίζουμε ούτε τον Βύντρα ούτε κανέναν. Μπορεί εδώ να κράζουμε, αλλά μέσα στο γήπεδο πρέπει να βοηθάμε την ομάδα και δεν την βοηθάμε με γιούχα σε παίκτες της.



@paoad: Δεν νομίζω να παρερμήνευσε κάποιος αυτά που έγραψες. Ολοι έχουμε τις αγωνίες μας και το δικαίωμα στην κριτική και αυτό εξέφρασες κι εσύ. Αλλωστε είναι γεγονός ότι ο Σάλπι στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν είναι αυτός που πρέπει. Υπολογίζοντας όμως και το γεγονός που αναφέρεις, ότι δεν ταιριάζει στο σύστημα του Τεν Κάτε και την προσπάθεια που παρόλα αυτά κάνει και το φιλότιμο του, μπορούμε να "αντέξουμε" και το ντεφορμάρισμά του (αν αυτό είναι που συμβαίνει).

Οσο τώρα για το ότι χάθηκε μοναδική ευκαιρία να πάμε με άλλο αέρα στο ντέρμπι, χάθηκε είναι γεγονός.



@νατασσάκι: Παρελάσατε; Παρελάσατε;

Ηταν κατεβατό ε; Φαντάσου να είχαμε χάσει τι θα γινόταν; (Ασε που σα να χάσαμε ήταν...).

Ναι, αυτή ήταν μια πραγματική νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου και για τους τρεις "μεγάλους" οπότε κανείς δεν έχει όρεξη για καζούρα.

Φιλιά, Νατάσσα μου! :)))



@the bgt: Δεν ακούγεται σχεδόν σα να γκρινιάζει ο Πανάθας. ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ!!! :)))

Στο έχω πει ότι είσαι τόσο ουσιαστική που δεν αφήνεις τίποτα για να σχολιάσω; Είσαι το alter ego μου! :)))



@πανάθας (ουφ, πάλι...): Κάνε και κανα break καλέ! :-)))

Πανάθας said...

@πανάθας: Δηλαδή τι μας λες τώρα; Σε ρίξαμε στην πυρά επειδή απορούμε που δεν αλλάζεις ομάδα;

Γιατί να αλλάξω ομάδα δεν το καταλαβαίνω? Γιατί αυτά που λέω δεν συμφωνούν με αυτά που πιστεύεις εσύ και ο Zouk? Δεν έχει λογική αυτό που λέτε.

@πανάθας (again): E πώς να μη συμφωνώ με τον pensierix; Αφού και εγώ και ο zouk και ο pensierix είμαστε ανάμεσα στους "τυφλούς" και μαζευόμαστε εδώ για να βρούμε μια "ζεστή αγκαλιά" ώστε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια ότι όλα θα πάνε καλά.

Σε ενόχλησε αυτό έτσι? Οκ το παίρνω πίσω και ζητώ συγνώμη. Άλλη φορά δεν θα δημοσιεύω τις ψυχολογικές "εκτιμήσεις" μου. :-)
Και αφού συμφωνείς και με τον Pensierix ο οποίος λίγο πολύ μου είπε τι να λέω και τι να μην λέω (σε παραπέμπω στα "Tώρα, τα περί κοινότητας αποκλεισμού, ψυχολογίας μάζας κτλ κτλ, δεν τα αφήνεις καλύτερα;" και "Σωκρατικούς "οίστρους" δεν έχει κανείς ανάγκη για να ξυπνήσει." = δεν καταλαβαίνω γιατί αν εγώ θέλω να "ξυπνήσω Σωκρατικούς οίστρους" δεν μπορώ να το πράξω?) σε ρωτώ τι μου "επιτρέπεται" να λέω και τι όχι ώστε να μην νιώθετε άβολα. Μπορείτε να μου προτείνετε και τι να λέω επίσης.

Αν σου πούμε εγώ και ο zouk να πέσεις στο γκρεμό, εσύ θα το κάνεις;

Εδώ μου λέτε ότι έχουμε ομάδα και ότι όλα θα πάνε καλά και πάω να το πιστέψω, για τον γκρεμό θα τα χαλάσουμε? ;-)

Στο άλλο post σου έχω θέσει επίσης κάποιες ερωτήσεις για την ομάδα. Τα προσωπικά προτείνω να τα αφήσουμε στην άκρη αν συμφωνείς και εσύ.

gatti said...

@πανάθας: Δεν μπορεί να σοβαρολογείς. Ακόμα και αυτό το περί ομάδας αστείο ήταν! Δεν ξέρω από πλευράς zouk, αλλά εγώ ως αστείο το είπα.

Να αλλάξεις ομάδα για να μη χαλιέσαι βρε αδερφέ! Οχι επειδή δεν συμφωνούν τα πιστεύω σου με τα δικά μας. Αλλά επειδή χαλιέσαι ΠΟΛΥ!

Α όχι, να μην το πάρεις πίσω και να μην ζητήσεις συγνώμη. Είναι κάτι τέτοιες "ψυχολογικές εκτιμήσεις" σου που αδυνατίζουν τα επιχειρήματά σου. Γι΄ αυτό κι εγώ προσωπικά θέλω να τις ξεδιπλώνεις εδώ μέσα! :)

Συμφώνησα με τον pensierix ότι προσπαθείς με πάθος να μας φέρεις στον σωστό δρόμο και πως η ατμόσφαιρα του blog είναι "παιχνιδιάρικη" και όχι βαριά.

Τώρα αν εσύ θέλεις να "ξυπνάς Σωκρατικούς οίστρους" να μιλάς για την ψυχολογία της μάζας, για τα ολόνια, για τον Φίχτε και για την θεωρία της οργόνης του Βίλχελμ Ράιχ, είσαι ελεύθερος να το κάνεις, εννοείται, απλώς μην περιμένεις σε κάθε τέτοιο εγχείρημά σου υποχρεωτικά απαντήσεις.

Και τσουρουφλισμένος και γκρεμοτσακισμένος λοιπόν. Για τόσες κακουχίες που πέρασες, ομολογώ ότι έχεις γερή κράση!

Στα ερωτήματα που έθεσες, απάντησα ήδη!

:))


YΓ. Και άσε με επιτέλους να γράψω, φτιάχνω νέο ποστ! :p

Πανάθας said...

Περιμένω με "αγωνία" την επόμενη σου δημοσίευση πριν πάω να δω....καμιά σειρά.

;-)

gatti said...

@πανάθας: Καλά μην έχεις τόση αγωνία. Είναι ...πολυσυλλεκτικό. Δεν θα έχεις πεδίο δράσης! :p

YΓ. Στα του από πάνω ποστ θα σου απαντήσω αφού τελειώσω...

Πανάθας said...

...Δεν θα έχεις πεδίο δράσης! :p

Καλά μην ορκίζεσαι κιόλας.

;-)

zouk said...

Παναθα δεν πιστευω να πιστευεις οτι πιστευαμε οτι θα αλλαξεις ομαδα.Τοτε απλα θα ειμασταν αφελεις για να μην πω χειροτερα.

Γατι τα καλα σαιτ με υποτιτλους εχουν κλεισει.
Greektvsubs.gr,Apsubs.gr,Subs4u.gr.
Αξιζει να μπεις στο πρωτο σαιτ και να διαβασεις την επιστολη που εχουν γραψει "Λίγα λόγια περί υποτιτλισμού..."

Υποτιτλους μπορεις να βρεις σε ξενα σαιτ οπως το http://www.tvsubtitles.net/
και σε ενα Ελληνικο που βρηκα χθες
http://www.subs.gr/portal/news.php

Αμα ψαξεις θα βρεις κι αλλα ξενα απλα αυτο νομιζω οτι ειναι το πιο καλα οργανωμενο.

gatti said...

@πανάθας: Δεν ορκίζομαι, γιατί τελικά για αλλού το ξεκίνησα, αλλού το πήγα. Αρα μπορεί και να έχεις πεδίο δράσης τελικά...



@zouk: Σε ευχαριστώ πολύ!

Μεγάλη ζημιά μας έκαναν οι @#%$$#$#!$#!

Anonymous said...

遊戲,遊戲基地,愛情公寓,玩美女人,微風論壇,情色遊戲,視訊聊天室,線上遊戲,plus論壇,色情,寄情築園小遊戲,情趣用品,色情,ut聊天室,情色遊戲,成人圖片區,情趣用品,6k聊天室,免費成人影片,貼圖,18成人,18成人,寄情築園小遊戲,080聊天室,免費視訊聊天,色情網站,麗的色遊戲,080視訊聊天室,情趣用品,後宮電影,AV女優,情色,同志色教館,走光,hilive,ut聊天室,免費遊戲,成人光碟,成人影片,遊戲,色情網站,線上遊戲,成人,85cc免費影城,麗的色遊戲,成人影片,免費影片,成人漫畫,痴漢論壇,我的遊戲口袋,情色網,美女寫真,色色網,手機遊戲,成人光碟,情趣用品,貼圖,sogo論壇