Thursday, October 30, 2008

Διαβολοβδομάδα


Πώς το λέει η παροιμία; Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται; Ετσι ακριβώς και η καλή η εβδομάδα. Κι αυτή από το πρωί φαίνεται. Απ΄ όποια πλευρά και να το δεις δηλαδή. Είτε πιστεύεις ότι ξεκινάει η εβδομάδα από την Κυριακή είτε από Δευτέρα. Γιατί αν ξεκινάει από την Κυριακή, τα είδες τα χαϊρια μας με τις γριές. Με το ζόρι τη σώσαμε την παρτίδα στο ενενηνταφεύγα. Αλλά και από Δευτέρα να αρχίζει, πάλι το ίδιο είναι. Η πίπα από τον Εργοτέλη ήρθε μεσοβδόμαδα. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά κόλλησε την κακιά την αρρώστια και το μπασκετάκι. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ; Kοντά 30 ποντάκια διαφορά από τη Μπαρτσελόνα; Τι άμυνα για τα πανηγύρια είναι αυτή; Τον Βύντρα και τον Σαριέγκι είχατε πάρει στην αποστολή; Μια παρηγοριά είχαμε κι εμείς πάει κι αυτή. Σε λίγο θα το γυρίσουμε στο μεταφυσικό και θα ψάχνουμε να βρούμε ποια κατάρα πληρώνουμε. Ποιος μας έχει κάνει βουντού. Ποιος είναι ο γκαντεμόσαυρος. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά η βδομάδα, η διαβολοβδομάδα καλύτερα, δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχει κι ο Πανθηρώνιος το Σάββατο...


Scratch: Πού είναι ο Αντωνίου; Δεν έπρεπε να βγει να πει δυο κουβέντες για την χθεσινή ...da pipa;


Scratch 1: Δηλαδή τώρα πόσο σωστό είναι λίγα λεπτά μετά την κουβέντα του τεντά στα αποδυτήρια με τους παίκτες, κάποιοι παίκτες να τα λένε χαρτί και καλαμάρι στους δημοσιογράφους; Αυτό είναι δείγμα υγείας στην ομάδα;

Scratch 2: Δεν μου λες Θανάση, ποιος έχει τα γένια και ποιος τα χτένια; Γίνεται να είσαι μέτοχος και ταυτόχρονα α-μέτοχος;

Scratch 3: Στα σκουπίδια η λίστα του Ρότσα ε; Μια ζωή Αργεντίνους παίρναμε. Αλλά φέτος θέλατε να πάρετε τα βραζιλιάνικα κριάρια...

Scratch 4: Eνα πολιτισμικό σοκ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα το έπαθε χθες. Από την Αρσεναλ και την γαλατική ευγένεια, στα μπινελίκια και τους εκσφενδονισμένους καφέδες (ο ένας τον βρήκε στο πόδι). Κι όχι τίποτα άλλο. Αλλά το στιλάκι του δεν είναι σαν του φραγκοφονιά του Ρίμπο που είναι ικανός να παίξει και μέσα σε στάνη προκειμένου να πάρει γκαφρά. Είναι πιο ...εστέτ.

Scratch 5: Υποψιασμένος λέει είναι ο γαύρος για το ματς με τον Εργοτέλη την Κυριακή μετά τη δική μας σφαλιάρα. Πστ, μεγάλε! Σου έχω νέα. Κι εμείς υποψιασμένοι ήμασταν με την Ανόρθωση!

Scratch 6: Τι είπε ο Δώνης στη συνέντευξη τύπου; "Πρέπει να κερδίσουμε, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο;". Κι εμείς το ίδιο Γιώργο μου. Κι εμείς το ίδιο!


Scratch 7: Nα φύγει ο μυρουδιάς ο Ομπράντοβιτς ρε! Τώρα αμέσως!


Να οργανωθούμε ρε παιδιά, να οργανωθούμε!
Εχω ρίξει δύο κι έχω φάει τρεις.

Εχω έναν πονοκέφαλο...


"Τέλεια τέλεια τέλεια
I have this feeling
ΕRGO-τέλεια τέλεια
I love this feeling
ERGO-τέλεια τέλεια
I know the reason
ERGO-τέλεια τέλεια
I can't believe it
ERGO-τέλεια τέλεια
my heart is beating
ERGO-τέλεια, τέλεια
just keep on SCORING"...


Τι του λείπει του ...ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι!

49 comments:

Rizobreaker said...

Η αλαζονεία πληρώνεται Gatti μου... Όσο για τις δηλώσεις του ενός εκ των δύο κοντών περί γενίων και χτενίων, μάλλον ξέχασε ότι αυτός κι ο έτερος κοντός είναι μέλη της "πολυμετοχικότητας"!! Μέχρι πέρυσι τα έχωναν αβέρτα... Τώρα πλέον θα τους πάρει η μπάλα κι αυτούς... Ειδικά αν δεν σοβαρευτούν στο μπάσκετ και στον Ερασιτέχνη που παραμένουν "μονομετοχικοί"...

The Bgt said...

Τελευταίος μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης που αναφέρθηκε και στον Τεν Κάτε, λέγοντας: "Εχουμε πίστη στις δυνατότητες μας. Απλά και ο κόουτς αφήνει κάποια πράγματα που λέει να παρεξηγούνται, πρέπει να λυθεί αυτό. Μερικές φορές ο τρόπος του προπονητή είναι απότομος και μπορεί να δημιουργεί παρεξηγήσεις"...



Μαιστα..
Καταλαβατε τωρα γιατι ο Παο τα κανε σκατα και επι Μαλεζανι και με Μουνιοθ και με τους υπολοιπους 6000 προπονητες που εχουν ερθει τα τελευταια χρονια?

Προφανως γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ τους δε τολμουσε να βαλει μια φωνη στα παιδια γιατι ειναι ευαισθητα και δε μπορουνε να παιξουνε καλα οταν τους φωναζουνε.

Περνω πισω οτι κακο εχω πει για τον Πεισειρο, για το Μαλεζανι ακομη και για τον Μπακε.

Κανονικα η διοικηση πρεπει να τους διωξει ΤΩΡΑ. Γκουμηδες, Καραγκουνηδες και ολους τους ομοιους τους. Κι ας συμπληρωνουμε ενδεκαδα απο τα τσικο.

Ντρεπομαι μονο που ο Ζιλμπερντο βλεπει τετοια πραγματα. Ντρεπομαι και για τον Τενκατε.
Και αν η διοικηση διωξει τον Τεντα για να φερει ενα κακομοιρη γνωστη της ελληνικης πραγματικοτητας που να μην ενοχλει ψυχολογικα τα παιδια.. εγω παυω να ασχολουμαι.

ΓΚΡΡΡΡΡ
Ει αι σιχτιρ Καραγκουνη. Στην Ιντερ και την Μπενφικα τα ιδια εκανες? Μηπως γι αυτο δεν εχει γυμναστη κι η Εθνικη? γιατι τα "παιδια" κουραζονται ευκολα?
Μα το Δια εχω αρχισει να πιστευω οτι ειχε δικιο ο Φιλιππιδης (αλλος λακαμας αυτος) που τους ελεγε κοτες μετα τη Ριζουπολη, τους ειδαμε εναν-εναν πως προκοψανε.

Σορρυ αλλα τα πηρα στο κρανιο μολις διαβασα τις δηλωσεις του Κωλοτουμπα Θεατρινου.

gatti said...

@rizobreaker: Ετσι είναι! Δεν μπορεί να είσαι μέτοχος, μέλος του ΔΣ και να μιλάς σε τρίτο πρόσωπο για τα "γένια και τα χτένια". Με πείραξε ο λαϊκίστικος λόγος του Θανάση, παρόλο που τον αγαπάω και ξέρω ότι συχνά παρασύρεται και μιλάει σαν οπαδός.
Εμένα αυτό μου δείχνει κάτι ακόμα. Πως και η πολυμετοχικότητα θέλει το χρόνο της να βρει τους ...αυτοματισμούς, το ρυθμό και τα ...πατήματά της, γιατί 4 πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες καλούνται να συμπράξουν για το καλό του Παναθηναϊκού κι αυτό δεν είναι εύκολο.

Εχω ακόμα την εντύπωση (προσωπική αίσθηση, μπορεί να πέφτω εντελώς έξω...) ότι οι Γιαννακόπουλοι ουσιαστικά "σύρθηκαν" στην πολυμετοχικότητα χωρίς να πολυγουστάρουν τους όρους μόνο και μόνο επειδή αν αρνούνταν θα τους κατηγορούσαν όλοι εκείνοι που γνωρίζουν τον διακαή τους πόθο να πάρουν την ΠΑΕ.
Μπορεί βέβαια να συμβαίνει ακριβώς επειδή εκείνοι εκ των έσω γνώριζαν πως το άνοιγμα του Τζίγκερ ήταν ουσιαστικά ένας τρόπος να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες, κρατώντας όμως για τον εαυτό του το "βέτο" σε μεταγραφικές επιλογές (πχ. Κυργιάκος) και δικούς του ανθρώπους σε θέσεις - κλειδιά...

Rizobreaker said...

Ααα και ξέχασα:
http://rizobreaker.blogspot.com/2008/10/blog-post_30.html

Και Παναθηναϊκή ψηφοφορία...

gatti said...

@the bgt: H λέξη "απότομος" φορέθηκε πολύ από τα ΜΜΕ σχετικά με τον Τεν Κάτε. Γιατί να μη την χρησιμοποιήσει κι ο Καραγκούνης ώστε ο καθένας να κάνει τον κατάλληλο συνειρμό; Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν με το ...αρχηγιλίκι. Ποιος ξέρει τι χαμός θα έγινε τότε και αναγκάστηκε ο Ολλανδός να κάνει διορθωτικές δηλώσεις!

Τι μου λες τώρα για Πεσέιρο, Μουνιόθ και Μαλεζάνι. Μιλάμε για την ομάδα που έβγαλε άσχετο τον Τόμισλαβ Ιβιτς. Που είπε "μυρουδιά" κοτζάμ Οσιμ. Κι όταν έφυγε και έκανε ο Ρότσα την πορεία στην Ευρώπη, τότε ξύπνησαν και ρωτούσαν μεταξύ σοβαρού και αστείου: Ποιανού ομάδα είναι αυτή; Του Ρότσα ή του Οσιμ;

Και να σου πω και το άλλο; Εχω αρχίσει να τα παίρνω με την λέξη "σημαία" που χρησιμοποιούμε για τον Γκούμα και τον Καραγκούνη. Κι ας ήμουν εγώ που έγραφα πριν λίγο καιρό ότι πρέπει να βρούνε μια χρυσή τομή για να κρατήσουνε τον μπαρμπα Γιάννη ώστε να προλάβει να δει και το νέο γήπεδο.

Αλλά τελικά έχουμε χαμηλώσει πολύ τον πήχη, όταν μιλάμε για τις σημαίες του Παναθηναϊκού. Σημαία ήταν ο Σαραβάκος. Σημαίες ήταν ο Ρότσα και ο Ζάετς (άσχετα που μετά ως μάνατζερ έγινε λαμόγιο, σαν παίκτης ήταν κορυφή).
Σημαία ήταν ο Μανωλάς στην ΑΕΚ. Σημαία είναι ο Τζόλε (δεν μιλάω για τα τελευταία που έχει γαντζωθεί στην ομάδα και αντί για καλό της κάνει κακό). Kι αυτός είναι κλικαδόρος, αλλά όταν είχε ντέρμπι με μας έμπαινε μέσα και τα σάρωνε όλα! Βρες μου μια από τις σύγχρονες "σημαίες" μας που να έχει αξιομνημόνευτη απόδοση σε ένα ντέρμπι με το γαύρο! Και βρες μου αντίστοιχα και ένα ντέρμπι μας με το γαύρο που να υστέρησε ο Τζόλε!

gatti said...

@rizobreaker: Ελήφθη! Οβερ!

:))

The Bgt said...

Φαντασου να ηταν και ο Κυργιακος μεσα ... πω πω πω τι γλυτωσαμε..

Α ρε Τζιγγερ γιατι δε τους ξεφορτωθηκες ολους? Προβαλες βετο για τον Σοτις..και μας κουβαλησες πισω τον Καραγκουνη..

Ειναι αποτομος λεει ο ΤενΚατε.. ηθελα να ξερα στη Τσελσι κλαιγοτανε ο Τερρυ γιατι ο 10Κατε του μιλουσε ασχημα? ή μηπως στη Μπαρτσα η μαμα του Ροναλντινιο τα ψελνε στον Τεντα γιατι δεν υποκλινοταν καθε φορα που εβλεπε τον γιο της?

Ασε μας ρε Καραγκουνη κακομοιρη...

The Bgt said...

Εγω νομιζω οτι ο Τζολε καταρα ειναι για τον ΟΣΦΠ. Μπορει να ειναι τελειος για την Ελλαδα αλλα η κλικα του Τζολε εινα οτι ολος ο ΟΣΦΠ: καλος για το λαμογιοπρωταθλημα πολυ λιγος για την Ευρωπη.

Πανάθας said...

Πόσο κακό έχει κάνει ο Γκότζος.

Πόσο κακό.

gatti said...

@the bgt: O Γκούνης είναι καλό παιδί βρε. Δεν είναι σαν το ...κωλόπαιδο τον Κυργιάκο! Εχουν γενικά πρόβλημα οι Βαρδινογιάννηδες με συμπεριφορές και εμφανίσεις.
Πριν από πολλά πολλά χρόνια είχε έρθει ένας Βραζιλιάνος, ο Νέτο για να κλείσει στον Παναθηναϊκό. Και τελικά ξέρεις ποια είναι η επίσημη δικαιολογία που δεν έκλεισε; Επειδή λέει έκανε αλγεινή εντύπωση στον καπετάνιο που την ώρα που του μιλούσε, μασούσε τσίχλα!

Εγώ τώρα δεν νομίζω ότι ο Τεν Κάτε είναι ο άγιος και οι παίκτες είναι οι διάβολοι. Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια. Αλλά ότι έχει αρχίσει ήδη η επιχείρηση - λάσπη για τον τεντά είναι πια περισσότερο από φανερό...

Περί Τζόλε: Ανεξάρτητα με το τι αντιπροσωπεύει και παρόλο που αυτό που αντιπροσωπεύει αυτός και η ομάδα του μας προκαλεί αναγούλα, δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι στα καλά του χρόνια (και όχι τώρα που παραπαίει) υπήρξε ΑΡΧΗΓΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης.



@πανάθας: Δεδομένου ότι Γκόντζο δεν διαβάζω, ενώ εσύ τον μνημονεύεις σε ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι τελικά ο πιο ένθερμος αναγνώστης του είσαι εσύ!

The Bgt said...

θεωρω απαραδεκτο απο επαγγελματια ποδοσφαιριστη που κερδιζει τοσα λεφτα να βγαινει δημοσιως να στυλιτευει τη συμπεριφορα του προπονητη του ποσο μαλλον οταν αυτο συμβαινει σε μια δυσκολη περιοδο για την ομαδα. Τα κινητρα του Καραγκουνη φαινονται ξεκαθαρα.
Και μονο γι αυτο τον απεχθανομαι πια.

Τη δε δικαιολογια του οτι ο Τεντας τους βριζει τη θεωρω αστεια. Αν ειχε το Φεργκιουσον προπονητη που τους πεταει παπουτσια τι θα κανε? :D

Ποτε ηταν που γκρινιαζαν παλι για δυσκολιες και πολυ προπονηση? Με το Σαντος νομιζω?

Οσο για το Τζολε μπορει να προσφερε στους κρισιμους αγωνες στην Ελλαδα αλλα ειχε (και εχει?) κανει την ομαδα τσιφλικι του. Αν δεν ηταν ο Κροκους δεν εφτανε ο Τζολε μονος του.
Απο μια αποψη ομως συμφωνω, ειναι η καταλληλοτερη σημαια για τον ΟΣΦΠ ;)

απαπαπαπαπα εκνευριστηκα σημερα. που δεν ειχα εκνευριστει ουτε στην επετειακη τεσσαρα. και με εκνευρισε ο Καρατετοιος με την ηλιθια νοοτροπια του.
παω για νανι. καληνυχτα!

gatti said...

@the bgt: Oι σημερινές δηλώσεις του Καραγκούνη με έχουν νευριάσει και μένα ΠΟΛΥ. Είναι πράγματι ξεκάθαρα πια τα κίνητρά του.

Το θέμα όμως είναι ότι με τέτοιου είδους δηλώσεις το γυαλί ράγισε πια. Δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα παραμείνει ο Ολλανδός στην ομάδα, από την στιγμή που άρχισαν ήδη να τον αμφισβητούν δημόσια και να παραπονιούνται για τη συμπεριφορά και τις τακτικές του.

Προφανώς μας τελείωσε κι αυτός...

Θα παρακολουθήσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενδεχόμενη "συνεργασία" Γκουμοκαραγκούνηδων με τον βατραχοπρίγκιπα...

Τελικά πάντα η πρώτη αίσθηση είναι και η πιο σωστή. Δεν ενθουσιάστηκα όταν έμαθα ότι επιστρέφει ο Καραγκούνης. Κοίτα τώρα πού βρισκόμαστε...

Καληνύχτα! :))

Πανάθας said...
This comment has been removed by the author.
Πανάθας said...
This comment has been removed by the author.
Πανάθας said...

Χαχαχα είσαστε απίστευτες.

Βρήκατε πρώτα τους ενόχους, τους "διαπομπεύσατε" και μετά πάτε ήσυχες για ύπνο.

Μετά μιλάγαμε περί ηθικής και άλλες βλακείες.

Όλα για το θεαθήναι.

Ξεπεράσατε και τα πιο "ξανθά" μου όνειρα.

Σας "αξίζει" μία θέση στον επικοινωνιακό τομέα του ΠΑΟ (έτσι ξεκίνησε την καριέρα του και ο Αθανασόπουλος*).

Ξέρετε. Εκεί που λασπολογούν.

Καληνύχτα φιλενάδες και όνειρα γλυκά. ;-)


*Για όποιον δεν ξέρει, ευχαρίστως να του πω την ιστορία. Είναι επίσημα δημοσιευμένη από τον ΙΔΙΟ.

paoad said...

Οι παιδικές ασθένειες είναι κολλητικές (περι άμυνας)...

Πάνω που βρήκαμε θωρηκτό για τη ρακέτα, χάσαμε τη περιφέρεια (προσωρινά εννοώ).. φτυμένους μας έχουν? σκατά τους ταϊζουνε όλους σ’αυτό το σωματείο…?

Παιδία εγώ πάντως ξέρω τι φταίει για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ… Ο Παπα-βάζελος που μας κάνει τον αγιασμό κάθε χρόνο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τέλος, πληροφορία από μέσα:

1) άγριος τσακωμός στη Παιανία μεταξύ Μάντζιου- Τζιόλη γιατί ο τελευταίος προσφώνησε το Βαγγέλη «ΡΕΕ Βαγγέλη» για να εισπράξει τη χυδαία απάντηση ΤΣΑΑΑ ΜΩΡΙ ΛΟΛΙΤΑ που θα μου πεις «ρε».. Έχουν αγριέψει τα πράγματα.

2) Μετά το τέλος του αγώνα ο Τεν Κάτε κάλεσε στο γραφείο του τους 7 αρχηγούς της ομάδας και ζήτησε τις ακόλουθες εξηγήσεις?

Προς Σαλπιγγίδη, Καραγκούνη,
Γκουμα: «Γιατί δεν παίζουν οι Έλληνες μπάλα?»

Προς Ζιλμπέρτο: «Γιατί δεν παίζουν οι ξένοι μπάλα?»

Προς Νίνι: «Γιατι δεν παίζουν οι πιτσιρικάδες μπάλα?»

Παράλληλα, έχρησε το Βύντρα «ηγέτη» της άμυνας για το επόμενο τρίμηνο. Η τελέτη «παραλαβής-παράδοσης» θα πραγματοποιήθει το Σαββάτο στις 19:00 στη Νέα Σμύρνη.

"ζαχαρούλα.." said...

καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gatti said...

@πανάθας: Τι ατόπημα που πήγα για ύπνο και δεν περίμενα να διαβάσω το τεκμηριωμένο όσο και ευγενέστατο σχόλιό σου!

Μέχρι τώρα ήταν απλά κουραστική η εμμονή σου να δεχτούμε την δική σου άποψη ως τη μόνη σωστή. Τώρα γίνεσαι και προσβλητικός.

Μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις, αλλά από μένα προσωπικά μην περιμένεις από εδώ και στο εξής απάντηση σε όσα γράφεις.

Καλημέρα!


@paoad: H διαφορά είναι πως όσα είπαμε χθες το βράδυ βλέποντας την ομάδα στον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα, θα ξεχαστούν σήμερα πολύ απλά επειδή γνωρίζουμε πως "έχουν γνώση οι φύλακες", κάτι που δεν ισχύει για το ποδόσφαιρο.

Είναι μεγάλο πράγμα αυτή η σιγουριά.

Ο ίδιος παπα-βάζελος πηγαίνει ακόμα; Εχω χρόνια να τον δω. Πώς τον έλεγαν; Παπα-Φίλιππο; Λες να έχει το άγγιγμα του Δρακουμέλ;

Το κακό είναι ότι δεν είναι πια ο Εκι στην Παιανία να ρίξει καμιά - δυο ψιλές να έρθουν όλοι στα ίσια τους! Αν και αυτός ήταν ικανός να παίξει μπουνιές ακόμα και με τον Τεν Κάτε!



@"ζαχαρούλα..": Καλημέρα, Ζαχαριένια μου!

:)))

houli_v said...

Γιατί είναι λάθος αυτό που είπε ο Καραγκούνης ?
Αν νιώθει έτσι γιατί να μην το πει ?
Και στο κάτω - κάτω δίκιο δεν έχει .
Οι δηλώσεις Τεν-Κάτε (που τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή) κάθε φορά που δεν παίρνει αποτέλεσμα ο ΠΑΟ ότι φταίει ο τάδε και ο τάδε πάιχτης είναι απαράδεκτες (πχ η δήλωση ότι επειδή δεν έδωσε πάσα ο Μάτζιος , θα μπορούσε άραγε, και έκανε μόνος του την προσπάθεια στο ματς με τον Εργοτέλη και γι αυτό τον έβγαλε είναι εξωφρενική).
Από την άλλη η γνώμη μου για τη φετινή ομάδα δεν έχει αλλάξει από την Τετάρτη .
Μόνο που με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μαζί με τα ξηρά θα καούν άλλη μια φορά και τα χλωρά .
Υ/Γ : αν και από την εμπειρία όλων των προηγουμένων ετών όποια και να καούν στόπερ που χρειάζεται η ομάδα εδώ και τόσα χρόνια πάλι δε θα πάρουμε ..

gatti said...

@houli_v: Mπορεί να έχει και δίκιο houli μου ο Κάρα. Αλλά τι λέει ουσιαστικά; "Κύριε προπονητά, δεν μπορούμε να παίξουμε καλά γιατί μας φέρεσαι άσχημα;".
Εσένα στη δουλειά σου δεν σου έχουνε ρίξει γκάζια, άμα έχεις κάνει κάτι λάθος; Τι κάνεις; Βάζεις τα κλάμματα; Επηρρεάζεται τόσο πολύ ο ...ψυχικός σου κόσμος που δεν μπορείς να αποδώσεις στη συνέχεια; Μα, τότε είναι που θα πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να διορθώσεις τα λάθη σου.

Και εντάξει, οι ποδοσφαιριστές είναι σαν μικρά παιδιά και χρειάζονται και λίγο κανάκεμα και δυο γλυκά λόγια. Αλλά μέχρι ενός ορίου πρέπει να συμβαίνει αυτό.

Οσο τώρα για τον Τεν Κάτε συμφωνώ μαζί σου ότι οι τελευταίες δηλώσεις του είναι απαράδεκτες. Είναι λάθος να "δίνει" παίκτες. Από την στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη στην συνέντευξη Τύπου, έπρεπε να λειτουργήσει ως "ασπίδα προστασίας" γι΄ αυτούς. Κι αυτό το τελευταίο είναι μεγαλύτερο λάθος του από τις αλλαγές που έκανε στη διάρκεια του αγώνα.

Για τον Μάντζιο... Εχει δίκιο να γίνεται έξω φρενών όταν τον βλέπει να κάνει το ίδιο λάθος το οποίο υπέδειξε μετά το ματς με τον Ηρακλή. Πολύ δε παραπάνω που ουσιαστικά αυτός τον κράτησε στην ομάδα. Εχει όμως άδικο που έβαλε τον προσωπικό του θυμό πάνω από το συμφέρον της ομάδας και τον έβγαλε από το παιχνίδι. Αλλά γι΄ αυτό έτσι κι αλλιώς του τα έχωσαν όλοι ανεξαιρέτως για τις αλλοπρόσαλλες αλλαγές του στο ματς με τον Εργοτέλη.

Μην ανησυχείς πάντως. Το μόνο χλωρό (ημί-χλωρο έστω...) που θα καεί θα είναι ο προπονητής...

Kαι θα έρθει ο βατραχοπρίγκιψ που σε αντίθεση με τον Ολλανδό έχει τον ...τρόπο του με τους παίκτες - βεντέτες και δεν έχει τσακωθεί ποτέ με καμία απ΄ αυτές...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Διαβολοβδομάδα σε όλα τα επίπεδα δυστυχώς. Ευτυχώς τελειώνει!

gatti said...

@pavlos: Καλημερούδια Παύλο μου!

Δίκιο έχεις. Ολα στραβά πάνε σε όλα τα επίπεδα.

Μπας και είχε καμιά έκλειψη, καναν ανάδρομο Ερμή;

Φιλιά! :))

houli_v said...

Καλό μου gatti νομίζω ότι είναι αρκετά διαφορετικό το να εκφράζεις την άποψή σου σε μια κλειστή συζήτηση (άσχετο του ότι αν λεχθεί σε αυτή θα γίνει αργότερα γνωστό , αλλά αν δε το κάνεις εκεί που άλλού θα το κάνεις) και άλλο το να δίνεις τους παίχτες σου όταν βγάζεις διάγγελμα (αυτό δεν είναι μια συνέντευξη τύπου ?) .

Επίσης δεν έχω την εντύπωση πως οι παίχτες είναι αδιάφοροι .
Στο ματς με τον Ηρακλή αν εξαιρέσεις το πεντάλεπτο μπλακ-άουτ έπαιζαν αρκετά καλά και επέδειξαν πολύ πάθος μετά το 1-2 .
Όσο για το ματς με τον Εργοτέλη , όπου ο Τεν Κάτε έβαλε τη δεύτερη ομάδα για να έχει τους ‘καλούς’ φρέσκους για τα τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια που έρχονται μέχρι το 1-1 επίσης έπαιζαν πολύ καλά . Μετά δεν κατάφεραν να παίξουν γιατί πια η ψυχολογία τους είχε πάρει από κάτω .

Το κύριο πρόβλημα φέτος είναι ότι ενώ οι αντίπαλοί μας έχουν ποσοστό ευστοχίας στις τελικές προσπάθειες άνω του 50% (ούτε ο Γκάλης δεν είχε τέτοια ποσοστά) εμείς για να βάλουμε γκολ πρέπει να χάσουμε πάρα πολλές ευκαιρίες . Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό και πως μπορεί να διορθωθεί αλλά φαίνεται ότι ούτε και ο Τεν Κάτε ξέρει γι αυτό κάνεις ‘αλλοπρόσαλλες αλλαγές’ μπας και βρει τον τρόπο . Ουσιαστικά με τις αλλαγές στον Εργοτέλη έβγαλε-τιμώρησε τους δυο επιθετικούς που δε του έβγαλαν γκολ και έβαλε το Τζιώλη , το μόνο αμυντικό χαφ που είχε που δεν έχει σκοπό να το χρησιμοποιήσει σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια για να μην φάμε και άλλο γκολ .

Παρόλα αυτά που γράφω δε σημαίνει ότι θέλω να φύγει ο ΤΚ από την ομάδα και πόσο μάλλον να έρθει ο Μπάγεβιτς .
Μακάρι μετά το τέλος της επόμενης βδομάδας να μη χρειάζεται να συζητούμε κάτι τέτοιο αλλά μάλλον σαν ευχή που γίνεται για να γίνεται ακούγεται και όχι σαν κάτι άλλο .

Τα λεμέ g. :)

gatti said...

@houli_v: Noμίζω ότι το ξεκαθαρίσαμε πως ήταν λάθος του Τεν Κάτε να μη τους προστατέψει στη συνέντευξη τύπου. Δεν χωράει αμφιβολία περί τούτου. Ηταν λάθος, πάει και τελείωσε. Οπως λάθος ήταν και οι αλλαγές. Κι αυτο το είπαμε.

Αλλά μη μου λες τώρα ότι είναι διαφορετικό να εκφράζει ο κάθε Κάρα την άποψή του στην κλειστή συζήτηση όταν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ γνωρίζουν ότι αυτά που λέγονται μέσα θα μεταφερθούν χαρτί και καλαμάρι στους δημοσιογράφους. Αρα, γιατί εγώ να μη σκεφτώ ότι κάποιες από τις δηλώσεις κάποιων παικτών γίνονται εκ του πονηρού;

Ούτε εγώ θεωρώ πως είναι αδιάφοροι οι παίκτες. Εχω πει κάτι τέτοιο; Εγώ δεν είμαι που εκθειάζω το πάθος του Καραγκούνη; Το φιλότιμο του Σαλπιγγίδη; Δεν παραδέχτηκα τον Βύντρα όταν έπαιξε καλή μπάλα;

Ελαφρυντικά υπάρχουν, αλλά και οι επισημάνσεις πρέπει να γίνονται. Και πόσο πια να τα ρίξεις όλα στην ατυχία; Δηλαδή οι του Εργοτέλη ή του Ηρακλή είναι τυχεροί και εμείς συνέχεια άτυχοι; Μήπως είμαστε και αναποτελεσματικοί παράλληλα; Aπό την άλλη πάλι πόσο είναι λογικό να περιμένουμε από τους επιθετικούς να βάλουν 3 και 4 γκολ κάθε φορά ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν επιτύχει τουλάχιστον ένα παραπάνω από αυτά που θα έχουμε δεχτεί;

Ούτε εγώ θέλω να φύγει ο Ολλανδός, αλλά ούτε και να περιθωριοποιηθούν κάποιοι παίκτες. Θέλω να προσπαθήσουν να συνυπάρξουν, βρίσκοντας τις ισορροπίες τους. Αλλά φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο...

Τα λέμε! :)))

The Bgt said...

bonjour!
Εγω προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να φυγουν Γκουμας - Καραγκουνης Βυντρα και σια, γιατι εχουν καει για τον ΠΑΟ.
Οι δικαιολογιες που λενε ειναι οι ιδιες εδω και χρονια.
Δεν μπορουν παραπανω. Ποσες ευκαιριες πια να τους δωσεις?
Αλλα εξακολουθω να νομιζω οτι κατι στραβο γινεται και με το υπολοιπο διοικητικο προσωπικο και αυτο το μιζερο και δημοσιουπαλληλιστικο κλιμα διατηρειται χρονια τωρα.

Γκουμας και Καραγκουνης ειναι απαραδεκτοι που βγηκαν και μιλησαν εναντιον του προπονητη. Ακομη κι αν ειχαν δικιο. Οι προπονητες ειναι σαν τους καπετανιους, κανεις δε πρεπει να αμφισβητει την εξουσια τους.
Οι ομαδες δεν ειναι δημοκρατικες και λουρια πρεπει να ειναι σφιγμενα. Σε τελικη τα "παιδια" πληρωνονται 100 φορες παραπανω απο τον μεσο Ελληνα, ας γινουν επιτελους επαγγελματιες κι ας πειθαρχουν στις εντολες του προπονητη τους.

Ελπιζω αυτοι να ειναι οι πονοι της γεννας και να γεννηθει κατι νεο και καλο για τον ΠΑΟ.
Γενικα παντως νομιζω οτι ο πολυμετοχικος εχει ξεκινησει κανοντας πολλες λαθος κινησεις:

--μεταγραφικα (πολλα κενα στην ομαδα που κοστιζουν)
--διοικητικα (βαζεις τον πρωταρη Αντωνιου να σου διαχειριστει την ομαδα)
--επικοινωνιακα (Χαμμερ, Φερραρι και ΑΜπραμοβιτς και χιλιαδες πρασινα μεγαλα λογια)
-- οργανωτικα και θεσμικα (δεν εχουν προστεψει καθολου τον Παο απο τη διατησια)

Ελπιζω ολα αυτα να ειναι τα λαθη του πρωταρη. Γιατι οι δυο αλλες εξηγησεις ειναι δολος ή ανικανοτητα.
Οπως και να χει, υπομονη.

Σκρατς
Για το μπασκετ δεν ανησυχω. Την ειχαν δει οι δικοι μας ομαδα ΝΒΑ επειδη νικησαν το Μαρουσι και τον Κολοσσο. Ας προσγειωθουν λιγακι δε πειραζει. Το θεμα ειναι να παιξουν καλα τον Απριλη.

The Bgt said...

@Παναθας

Εμενα προσωπικα μου αρεσει να υπαρχουν αντιθετες γνωμες με ισχυρα επιχειρηματα, φτανει βεβαια ο συνομιλητης σου να μην καταφευγει σε χαρακτηρισμους καθε φορα που διαφωνει μαζι σου.

Τουτεστιν... Ζε σε παιζω πια!

Παναθας ignore mode ON

Anonymous said...

όταν μια ομάδα είναι ένα, οι παίκτες ενωμένοι, τότε έχεις καλή αμυντική λειτουργία. ο ένας προσπαθει να καλύψει το λάθος του άλλου.

όταν ο καθένας παίζει για την πάρτη του, τοτε έχεις πολλές ευκαιρίες στην επίθεση που δεν τις κάνεις γκολ.

βρίζουν πολύ τον τεν κάτε, γιατι προσπαθεί να περάσει την νοοτροπία οτι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
δύσκολο να το καταφέρει, οταν αρκετοι παίκτες δεν μπορούν, και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν.

δεν είναι μόνο οι προπονήσεις, ή ο τρόπος του, δείτε τα στατιστηκα. πόσα χιλιόμετρα έκανε συνολικά η ομάδα παλιότερα ανα αγωνα και πόσα τώρα.

όσο για τον καραγκούνη, ακομα και αν παραβλέψω τα δημόσια παραπονα για τον τεν κατε. πως να προσπεράσω την δήλωση " δεν πειράζει να κερδίζουμε και με ενα μηδεν."
πως θα αλλάξει τη φιλοσοφία χρόνων η ομαδα αν παίζει, γκολ και μετα ταμπούρη?

υγ. ευτηχώς ήμουν άρωστος και δεν πήγα προχθές στο γήπεδο, πρώτη φορά για φέτος.
όχι γιατι χάσαμε ντροπιαστικά απο τον εργοτέλη. αλλά γιατι κάποιοι νεοέλληνες του στυλ παναθα, που επειδή "αγαπούν?" την ομάδα, νομίζουν οτι έχουν το δικάιωμα να προσλαμβάνουν να απολύουν, να γιουχάρουν ή να πετάνε στα λιοντάρια όποιον δεν τους κάνει με τον ποιο άκομψο και φασιστικο τροπο.

τα παιδιά που πάιζουν , γιατι οι περισσοτεροι παιδια είναι, 20, 25, χρονών, φέρονται σαν επαγγελματίες και όχι σαν ομαδα, γιατι παίζουν για μια αρένα, που αν δεν είσαι ο νικητης, είσαι ο νεκρός. αυτο καταντησαν τον παναθηναικο, όχι ο ραλίστας αλλα μια κολημενη μειοψηφία οπαδών του. που επειδή εχουν φασιστική συμπεριφορά (τουλάχιστον όσον αφορα τα του παναθηναικού) ακούγονται αυτοί περισσότερο.

υγ2. ακόμα και αν μπορει να υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ του παο, που μπορει να είναι μέτριοι, όπως ο λεοντιου, ή να μην είναι μεγάλης κλάσης όπως ο τζόρβας, σε μια ενωμένη και δυνατή ομάδα έχουν θέση.

υγ3. για τον βύντρα στεναχωριόμουν που έπαιζε βασικός στον παο παντου και παντα. τώρα ντρέπομαι με τον τροπο που του φέρεται ο "παναθηναικός". τι @@ έχει αραγε αυτό το παιδί να προσπαθει ακόμα να πάιζει όταν όλοι τον βρίζουν. αν είναι κακός δεν φταίει αυτός, αλλά επειδη δεν έχεις καλύτερο.αλλα αυτός μπάινει στο γήπεδο για να αγωνιστει για τον παναθηναικο. αυτό τον χειροκροτείς γιατι αυτό ξερει να κάνει και δείνει το 80% του σε κάθε αγώνα τα τελευταία 4 χρόνια. γρίνιαξε στην δοιήκηση που δεν τον αντικαθιστά. αυτός τι φταίει? το ίδιο και για τον τζίολη που έπαιζε βασικός στον παο απο τα 20 21 του.

Anonymous said...

μπραβο στον βγενό για τις δηλώσεις του

Anonymous said...

Αναλυτικά η δήλωση του Βγενόπουλου:

«Στον πολυμετοχικό ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ έχουμε υιοθετήσει ομόφωνα ένα πρόγραμμα ώστε το πολύ σε μια διετία να ανταποκριθεί η ομάδα στις προσδοκίες μας για θεαματικό ποδόσφαιρο και τίτλους. Έχουμε προσλάβει έναν καταξιωμένο προπονητή με σύμβαση δύο ετών ο οποίος προφανώς θα παραμείνει στη θέση του και θα κριθεί στο τέλος αυτής της περιόδου. Άλλα στελέχη της ΠΑΕ έχουν συμβάσεις μικρότερης διάρκειας και θα κριθούν αναλόγως.

Οι ποδοσφαιριστές εφ΄όσον αποδίδουν με πάθος το 100% των δυνατοτήτων τους, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και να ωφελούνται από τα πλουσιοπάροχα συμβόλαιά τους. Εάν όχι, είμαστε έτοιμοι με εισήγηση του προπονητή να τους αλλάξουμε μέχρις ενός.

Η ενότητα της πολυμετοχικότητας είναι πιο ασφαλής από ποτέ. Ο κ. Ν. Πατέρας με τεράστιο προσωπικό κόστος έχει ήδη αποδείξει ότι προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο Σύλλογο. Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες που γίνονται και βοηθάει το Σύλλογο όπου και όπως μπορεί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μεγαλομέτοχοι κάνουν το ίδιο.

Οι οποιεσδήποτε αναφορές στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη για το παρελθόν ή το παρόν είναι άδικες και εκτός της νοοτροπίας που επικρατεί σήμερα στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Τέλος οι κ.κ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, με την τεράστια προσφορά τους στον Σύλλογο έχουν κερδίσει το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους όποτε και όπως θέλουν χωρίς αυτό να επηρεάζει την ενότητά μας και τους κοινούς μας στόχους.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ γνωρίζουν τις προσπάθειες μας, αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που υπάρχουν, κατανοούν τα λάθη και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν γίνονται και θα γίνονται. Στην πορεία για την επιτυχία του τελικού μας στόχου μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα χαράς και λύπης και οι οποιεσδήποτε προσωρινές αποτυχίες δεν πρόκειται να μας πτοήσουν ή να μας αποπροσανατολίσουν. Όλοι μαζί στηρίζουμε το νέο όραμα και μαζί θα το πετύχουμε».

The Bgt said...

@yester

Συμφωνω απολυτα για τις αποδοκιμασιες. Ενιωσα πολυ ασχημα που ακουγα να γιουχαρουν το Βυντρα.


Βρηκα και κατι ενδιαφερον απο το Καλλιντζακη, δεν τον ειχα να γραφει τον Νιντζα. Εκπληξης!

http://www.gazzetta.gr/content/view/14397/79/

zouk said...

Χαιρομαι για τις δηλωσεις Βγενοπουλου,που ειναι δηλωσεις ενωτητας.Κατι που χρειαζεται ο Παναθηναικος.

Θα ηθελα να ακουσω απο τον Πατερα να δηλωνει πως αφηνουμε το πρωταθλημα στην ακρη και παμε να φτιαξουμε ομαδα.Να σταματησει η γκρινια απο τους οπαδους προς τους παιχτες,να αποφορτιστουν ολοι και να δουμε λιγο μπαλα.Να φυγει το αγχος και να ερθει ψυχολογια νικητη.Να χτιστει μια ομαδα που θα εχει πραγματικα διαρκεια χρονου και να μην χρειαζεται συνεχεια αλλαγες.

Ας περιμενουμε μια μερα ακομα να δουμε,αν οτι συζητησαν χθες θα βγει αυριο στο γηπεδο.

Stepas said...

Έγραψες πάλι! Καταπληκτικό χιούμορ!

Άμα αρχίσατε να χάνετε και στο μπάσκετ...

Ο Δώνης δεν την παλεύει με τίποτα στην ΑΕΚ. Λέει κάτι κουφά τις τελευταίες μέρες. Λογικό είναι βεβαια. Κέρδιζε 3-0 τον Θρασύβουλα και σε 20 λεπτά έγινε 3-3. Είναι δυνατόν να μην του άφησε "κουσούρια" αυτή η σφαλιάρα; Απανωτά εγκεφαλικά πρέπει να έπαθε ο άνθρωπος.

Γιατί όλοι λένε ότι ο ΠΑΟ θα πάρει σίγουρα διπλό στη Ν.Σμύρνη; Στο ράδιο που ακούω δηλ, βγαίνουν όλοι οι Παναθηναϊκοί και λένε ότι είναι σίγουρο διπλό και τέτοια.

Παίχτηκαν τέτοια σκηνικά με καφέδες; Φτου! Χάνω όλο το καλό παρασκήνιο επειδή δεν διαβάζω αθλητικές εφημερίδες καθημερινά. Αυτά είναι τα καλύτερα! Φαντάζομαι τη φάτσα του Ζιλμπέρτου!! χα χα χα!

Κορυφαίο το Scratch 5!

Καλό ΣουΚου!

eforas said...

Ρε παιδιά, μη συγχέουμε τα ρόδα με τα σκόρδα.Η Μαντόνα μετέθεσε σκανδαλωδώς το ματς με τον Εργοτέλη πάνω στον ανάδρομο Ερμή. Η λύση είναι απλή: Να προσληφθεί ως προπονητής ο Ντομενέκ.

Πανάθας said...

Έχετε πάθει ομαδική παράνοια.

Ας δούμε λίγο τι "παίζει":

1.Οι παίκτες παίζουν μπάλα και αυτοί χάνουν ή κερδίζουν. Μια απλουστευμένη λογική που αν την λάβουμε σοβαρά υπόψη (κάποιοι εδώ μέσα αυτό υποστηρίζουν) τότε σημαίνει αυτόματα ότι το υλικό μας είναι ελλιπέστατο (μια και δεν μπορείς να κερδίσεις ΟΥΤΕ τον Εργοτέλη). Οπότε κάνεις μεταγραφές και το πράγμα φτιάχνει. Εννοείται όμως πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για το καλοκαιρινό "κάζο". Γιατί ενώ οι περισσότεροι από εσάς πανηγυρίζατε κάποιοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η ομάδα είναι γυμνή.

2.Η ομάδα είναι γυμνή σε καίριες θέσεις. Αυτό είναι κάτι που διορθώνεται. Διορθώνεται αν εξαλειφθούν οι εγωισμοί (περίπτωση Κυργιάκου πχ), οι βλακείες (μη αγορά Πεγεράνο) η ασχετοσύνη (δεν μπορεί να αγοράζεις δύο δεξιά μπακ που είναι στην ουσία χαφ, δε μπορεί να μην βλέπεις ότι σου λείπουν τερματοφύλακας, κεντρικοί αμυντικοί, σέντερ φορ, ακραία χαφ, αναπληρωματικός αριστερό χαφ και στην θέση τους να φέρνεις παίκτες που να μην κάνουν ούτε για τον Διαγόρα) και η απειρία του τεχνικού μας διευθυντή.

3.Τεχνικός Διευθυντής. Ο Κωστάκης απέτυχε. Θέλουν να τον κρατήσουν για τον ΑΛΦΑ ή ΒΗΤΑ λόγο. Ας τον πλαισιώσουν με άτομα που καλύτπτουν τις αδυναμίες του. Δεν είναι τυχαίο που στις μεγάλες Ευρωπαικές ομάδες τα περισσότερα λεφτά πέφτουν στο τμήμα scouting. Οργάνωση λοιπόν του τεχνικού αυτού τμήματος στα ευρωπαικά πρότυπα των μεγάλων ομάδων. Ας σταματήσουν οι μεταγραφές μπάρμπηδων (Κονσεισάο - Μπίσκαν - Σίλβα) μια και δεν πιάνουν. Ας επικεντρωθούν σε μεταγραφές τύπου Ντόι, Μάτος, Χένρικσεν, Βαζέχα κλπ.

4.Προπονητής. Πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Ο συγκεκριμένος ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για τον απλούστατο λόγο ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Εκεί έκανε καριέρα και εκεί θα κάνει και στο μέλλον. Ας αγοράσουν με ηρεμία έναν μεγάλο προπονητή ή καλύτερα έναν προπονητή που να δέσει με την ομάδα. Να τελειώνει και αυτή η κωμωδία. Ας του δώσουν δύο χρόνια. Εγώ προτείνω να του δώσουν πέντε χρόνια. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Δείτε τους μεγάλους προπονητές στην Ευρώπη. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ έχουν λόγο στις μεταγραφές. Δεν λένε "μου λείπει ένας αριστεροπόδαρος σέντερ μπακ" και επαφίεται στην καλή διάθεση ΜΟΝΟ του τεχνικού διευθυντή. Το τεχνικό team εισηγείται και ο προπονητής τελικά αποφασίζει. Αν είχε γίνει αυτό τότε δεν θα είχαμε αγοράσει ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ από όσους αγοράσαμε με εξαίρεση τον Silva. Αν όταν ζήταγε τον Πιζάρο και του φέρνανε τον Σόουζα είχε παραιτηθεί τότε θα είχε σώσει και τον εαυτό του και εμάς. Γιατί για κανέναν δεν είχε άποψη. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ και ενδεικτικό της νοοτροπίας του. Ο μεγάλος προπονητής είναι συγκεντρωτικός. Αυτός είναι θερμοκηπίου. Τι σημαίνει αυτό? Έχει μάθει να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά. Αν του βάλεις παραπάνω τα σκατώνει.

5.Οι "απόψεις" Γκούμα, Καραγκούνη. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ του εξωετερικού που θαυμάζετε, οι παλιοί λύνουν και δένουν. Έχουν μάλιστα το ελεύθερο από τους προπονητές τους να συμβουλεύουν, καθοδηγούν και στην τελική ρίχνουν και καμιά σε όποιον πιτσιρικά δεν καταλαβαίνει που ήρθε ή την έχει δει Μαραντόνα. Για μένα είναι φυσιολογικό οι "παλιοί" να έχουν λόγο. Όποιος το θεωρεί παράξενο ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ από ομάδες. Σταματήστε λοιπόν να τα βάζετε με τους Γκούμα, Καραγκούνη. Εξάλλου όπως πολύ σωστά είπα ο Ξανθιώτης δεν έπαιζαν στα περισσότερα ματς που ξευτιλιστήκαμε (ο Καραγκούνης θυμίζω ούτε στο ματς με τον Εργοτέλη).

6.ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Εδώ και αν έχουμε πρόβλημα. Οι δηλώσεις Παύλου κα Θανάση δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Οι ενωτικές δηλώσεις Βγενόπουλου δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Η ανυπαρξία Τζίγγερ είναι.......ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ (συνηθισμένος είναι εξάλλου) αλλά επιφανειακή. ΓΙΑΤΙ? Μα γιατί ΑΥΤΟΣ διοικεί τον ΠΑΟ. Στο συμβούλιο τα 11 από τα 17 μέλη είναι "δικά" του. Ο Αντωνίου επίσης. Άρα ζητείται μια ισορροπία. Καλό είναι να βρεθεί αλλιώς το πρόβλημα θα γιγαντωθεί. Το 51% του Τζίγγερ είναι ΜΕΓΑΛΟ αγκάθι. Ας γίνει μια προσπαθεια εξαγοράς και του υπολοίπου πακέτου μετοχών.

Πάμε και σε μερικά κουτσομπολιά:

1. Η αποζημίωση Τεν Κάτε έχει οριστεί στα 4.000.000 ευρώ. Οπότε καταλαβαίνεται ότι δεν τον διώχνουν. Μόνο αν παραιτηθεί από μόνος του (θεωρώ ότι με 3 ήττες σε 3 ματς θα την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια).

2.Ο Πατέρας φεύγει για ΑΜΕΡΙΚΗ (αν δεν έφυγε ήδη) και την ομάδα αναλαμβάνει ουσιαστικά ο Αντωνιάδης με τον Αντωνίου. Για τον Αντωνιάδη δεν ξέρω σε ποιά φραξιά ανήκει, αλλά για τον Αντωνίου ξέρω. Και εφόσον η επιλογή Κάτε ήταν δική του το βλέπω δύσκολο να φεύγει ο Ολλανδός πριν το ματς με τον ΟΣΦΠ. Οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά τα 3 ματς και στην διακοπή των Χριστουγέννων (θα έχουμε ήδη περισσότερα δείγματα - πχ με τον Πανιώνιο δεν παίζει λόγω συμφωνίας ο Σπυρόπουλος. Ε αν δούμε Ίβανσιτς αριστερό μπακ θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι).

Ηρεμία λοιπόν, έτσι και αλλιώς μέχρι τα Χριστούγεννα δεν μπορούμε να κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Μόνο να κάτσουμε σπίτι μας και να απολαύσουμε τον ΘΙΑΣΟ ΠΑΟ. Α και να μην πάει ΚΑΝΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟ. Μήπως πιεστούν και "τρέξουν" τα θέματα της ομάδας. Μια παρότρυνση βέβαια που δεν χρειάζεται μια και η ομάδα θα μείνει σίγουρα με τους Τζιγγερικούς οπαδούς.

Υ.Γ.Οι θεωρίες συνομωσίας, πέρα από ανυπόστατες, είναι και αστείες. Ο ELVIS ΖΕΙ ΑΔΛΕΦΙΑ. ΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΤΟΝ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΝΩ ΤΟΝ JFK ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο VINNY JONES.

Πανάθας said...

*αναπληρωματικό αριστερό χαφ = αριστερό μπακ ήθελα να γράψω

zouk said...

Παναθας εγραψε:Μια παρότρυνση βέβαια που δεν χρειάζεται μια και η ομάδα θα μείνει σίγουρα με τους Τζιγγερικούς οπαδούς.

Ειναι βλακεια να γραφεις για ποιον λογο παει ο καθενας στο γηπεδο.Εχω διαρκειας,το εχω πληρωσει και θα πηγαινω στο γηπεδο γιατι στηριζω την ομαδα και οχι καποιον Τζιγγερ,Πατερα,Βγενοπουλο η Γιαννακοπουλο.Στηριζω αυτο που λεγεται ομαδα Παναθηναικου ασχετως τμηματος και ασχετως απο το τι θα μου χαρισει μεσα στο γηπεδο(χαρα η λυπη).

Απανταω εγω γιατι δεν βλεπω,και δικαιως μαλιστα να σου απανταει κανενας.Και εγω οσο αντεχω δηλαδη.

Πανάθας said...

Σε ευχαριστώ Zouk που με αποκάλεσες βλάκα και που με "ανέχεσαι".

Πάντα επί προσωπικού είναι οι απαντήσεις σου:

"εγώ θα πηγαίνω στο γήπεδο"

"εγώ θα στηρίζω την ομάδα"

"δεν με ενοχλούν καθόλου οι ήττες έχω καλύτερα πράγματα να κάνω όπως να πάω για 5χ5 με τους φίλους μου"

Στον ίδιο "τόνο" λοιπόν θα σου απαντήσω και εγώ:

1.Ξέρεις δεν είσαι το επίκεντρο του κόσμου.

2.Από τις απαντήσεις που δίνεις είσαι μάλλον αντιπροσωπευτικό δείγμα "μέσου όρου". Ποιός είναι αυτός? Εκείνος που δεν ανέχεται την παραμική κριτική των προκαταλήψεων του, αλλά επειδή αποτελεί "αντιπροσωπευτκό τύπο" τον εμπιστεύεται ο κόσμος. Οι άνθρωποι ξέρεις νιώθουμε καλά με τους "ομοίους" μας.

zouk said...

Παρακαλω.

Φυσικα και μιλαω μονο για τον ευατο μου.Δεν αντιπροσωπευω καποια μαζα.

Εννοειτε οτι δεν ειμαι το επικεντρο του κοσμο,αυτο θελεις να εισαι εσυ με τις απαντησεις που δινεις.

Αν ειμαι στο μεσο ορο θα αφησω να το κρινουν αλλοι,και αυτοι ειναι τα ατομα που γουσταρω και μεσα σε αυτα δεν εισαι εσυ.
5χ5 δεν παιζω.
Σημερα εχω 6χ6,χ8ες ειχα 7χ7 και προχθες 8χ8.
Τα λεμε αργοτερα αμα θες γιατι φευγω.

Αληθεια φιλους εχεις?Ειναι ομοιοι σου δλδ?
Γιατι οι δικοι μου φιλοι δεν μου μοιαζουν καθολου.

Πανάθας said...

Σου απάντησα επί προσωπικού, επειδή αναφέρθηκες σε μένα. Δεν συνεχίζω αυτή την ανούσια αντιπαράθεση εγωισμού.

Καλό παιχνίδι.

zouk said...

Οπως εκρινες εγραψες.Ουτε εγω εχω να συνεχισω κατι.

Ευχαριστω.

coachp said...

@ ΠΑΝΑΘΑΣ
ρε δικέ μου, κάνεις πολύ σωστή ανάλυση των τεχνικών ζητημάτων. Συμφωνούμε μπορεί και 95%...

Να σε διαφωτίσω σε κάτι. Ο Τζίγγερ, δεν διοικεί τόσο πολύ αυτή την στιγμή. Και στο λεω, 100%. Εχει γίνει ειδική συμφωνία σε αυτό. Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω να ευθύνεται περισσότερο απο τους πολυμετοχικούς. Οι άλλοι ασχολούνται περισσότερο. Αυτός τσεπώνει τα κέρδη απλά. Δεν είναι τόσο μαλάκας όσο φαντάζεσαι ο Τζίγγερ.

Γαττι, έχεις μήνυμα στον υπολογιστή σου.

pensierix said...

Ο Πανάθας μου θυμίζει αυτόν που, ενώ οδηγεί στην εθνική οδό, πληροφορείται απο το ραδιόφωνο ότι ένας τρελός έχει μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην εθνική και πως οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ακούγοντας την είδηση ο ήρωας της ιστορίας μας, μονολογεί: "Αν ήταν ένας ο τρελός, θα'ταν καλά. Εδώ είναι χιλιάδες!!"
:))))

ΥΓ
Αστειεύομαι. Δεν υπονοώ ότι ο Πανάθας είναι τρελός. Ίσως να έχει λίγη(;) παραπάνω τρέλα με την ομάδα του απο εμάς και ξεφεύγει που και που με τους χαρακτηρισμούς. Σέβομαι την ιδέα του αρκεί να μην υποτιμά και χαρακτηρίζει τους υπόλοιπους σχολιαστές με εκφράσεις του τύπου "ομαδική παράνοια" κτλ κτλ...

zouk said...

Coachp,την καλυτερη δουλεια εχει κανει ο Τζιγγερ τελικα.Την εχει κανει και εχει αφησει τους αλλους να τραβιξουν το λουκι.

Το αυριανο ματς με τον Πανιωνιο πως το βλεπεις?

Πανάθας said...

Coach βάζεις 5% στο να μην διοικεί ο Τζίγγερ? ;-)

Εγώ σου λέω ότι είναι έτσι όπω τα λες. Γιατί έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ? Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ότι οι άλλοι είναι αμέτοχοι.ΟΧΙ. Ακόμα και αν έβαλαν τα λεφτά τους χωρίς να έχουν άτομα στην διοίκηση να τους εκπροσωπούν μαλακία τους είναι. Coach δεν τον υποτιμώ τον Τζίγγερ, ίσα, ίσα. Τον θεωρώ μεγάλο μούτρο τον μπαμπά του. ;-)

Pensierix καλό ;-)

Μακάρι να είμαι εγώ λάθος και όλο το πρόβλημα να είναι οι Γκούμας και Καραγκούνης. Θα είχε λυθεί το πρόβλημα από την......Ριζούπολη. Σκέψου μόνο αυτό. 11άδα ολόκληρη αλλάξαμε (μεγάλους παίκτες και φέραμε παικτάκια), προπονητές (όχι μεγάλους) αλλάξαμε, τεχνικούς διευθυντές (Ζάετς, Βέλιτς, Λιβαθηνό = και εκεί όχι μεγάλους) αλλάξαμε too, λεφτά δώσαμε κλπ κλπ. Τι δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια όπου και ο παρανομαστής είναι κοινός? Ο Γκούμας και ο Καραγκούνης που λέγανε χθες λίγο πριν κοιμηθούνε οι "φιλενάδες"? ΟΧΙ. Δεν αλλάξαμε τον Τζίγγερ και τους επικοινωνιολόγους του. Από εκεί λοιπόν ξεκινάω εγώ. Από την κεφαλή. Δεν είναι καμιά πρωτότυπη σκέψη, αλλά ούτε και τρελή. Τώρα για τους χαρακτηρισμούς δέχομαι την παρατήρηση σου αλλά θα ήθελα την ίδια "ευαισθησία" όταν με χαρακτηρίζουν και οι άλλοι. Για να είμαστε δίκαιοι.

Αλλά ας επικεντρωθούμε στο θέμα.

Τις πταίει?

Ο Γκούμας και ο Καραγκούνης εδώ και 12 χρόνια που τρώμε την μία σφαλιάρα μετά την άλλη?

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ.

paoad said...

@πανάθας
Το πρόβλημα δεν είναι διοικητικό. Δεν χρειάζεσαι Χώχους και Βγενο για να νικήσεις τον Ηρα και τον Εργ εντός. Μη τραλαθούμε.

Όταν γιουχάρεις (όχι εσυ) (απο το '66!!!!) μια ομάδα που προσπαθεί να γυρίσει ένα παιχνίδι, τι περιμένεις μετά? (ενώ, μάλιστα, έχει αποδώσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο!!)

Ναι μπάζουμε πίσω, όλοι το ξέρουμε- ας στηρίξουμε την όμαδα και θα γίνει ταμείο στο τέλος.

Πανάθας said...

Δηλαδή φίλε paoad φταίει ο κόσμος? Γιατί αυτό μου λες.

Καλά ότι παίξαμε μπαλάρα στο Α'΄ημίχρονο είναι δική σου εκτίμηση με την οποία διαφωνώ.

Μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε από τι θεωρούμε "μπαλάρα" και τι "ομάδα".

Εγώ το έχω ξαναγράψει και δεν έχω πρόβλημα να το ξαναγράψω. Μια καλή ομάδα πρέπει να λειτουργεί σαν μια καλή ορχήστρα. Αν μια ορχήστρα έχει βιρτουόζους στο βιολί, έναν εξαίσιο composer και άσχετους στα υπόλοιπα όργανα είναι φάλτση. Το ίδιο και μια ομάδα. Το γεγονός ότι παράγουμε ευκαιρίες και είμαστε χωνί πίσω μου "λέει" ότι είμαστε θίασος και μάλιστα περιοδεύων.

Το επιχείρημα του κόσμου δεν ευσταθεί για τον απλούστατο λόγο ότι ο κόσμος "ξύπνησε" στα τελευταία ματς με την συσσώρευση των κακών αποτελεσμάτων.

Μην πάμε και στο άλλο άκρο. Να χειροκροτούμε μια ομάδα που χάνει στην έδρα της από τον Εργοτέλη, δεν μπορεί να κερδίσει στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή, ξευτυλίζεται από την Ανόρθωση και πάει λέγοντας. Ο κόσμος έχει δίκιο. Έκανε υπομονή αλλά βλέπει ότι τον δουλεύουν. Και δικαίως θα αντδράσει. Είναι ζωντανός οργανισμός. Αν θέλουν "ψοφίμια" για οπαδούς ατυχήσανε (αν και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους επικοινωνιολόγους της διοίκησης να μετατραπούμε σε άβουλα όντα που θα χειροκροτάμε, είτε μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, είτε όχι). Εδώ στο Ηρώδειο το καλοκαίρι και γιουχάρανε παράσταση της Μήδειας (ήταν μια εναλλακτική version που δεν άρεσε στον κόσμο). Δεν θα το κάνουν στο ποδόσφαιρο?

Πανάθας said...

*συγνώμη στην Επίδαυρο ήταν η παράσταση (ο δαίμων της.....βιασύνης).

Είδωλο said...

Εγω ενα θα σου πω, δεν ξερω ποιος εχασε την Πεμπτη, (παναθηναικος νομιζω?) εμεις στο γραφειο εχουμε κατι καφρους και ειχανε βαλει στοιχημα και φυσικα ο ενας εκ των 2 εχασε και το στοιχημα ηταν να κερασει ολη την εταιρεια γαλακτομπουρεκο
το καλυτερο μου, εγω με σιριοπιασμενο φυλλο κατι παθαινω...

Σαν ανεμογκαστρη ενα πραγμα.

gatti said...

@the bgt: Bαριά κουβέντα να φύγουν. Ο Γκούμας έτσι κι αλλιώς έχει κλείσει τον κύκλο του (ούτε αποστολή δεν θα έβλεπε αν είχαμε πάρει ως οφείλαμε τους 2 στόπερ κλάσης) και θα βρισκόταν τιμής ένεκεν στην ομάδα, ο Καραγκούνης μπορεί ακόμα να προσφέρει, αρκεί να αλλάξει μυαλά (αυτό είναι το δυσκολότερο).

Και βέβαια κάτι στραβό υπάρχει μέσα στη διοίκηση, δεν είναι δυνατόν να φταίνε μόνο οι παίκτες για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην ομάδα.

Το θέμα είναι να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Να λειτουργούμε με βάση το ελληνικό μοντέλο ή να γίνουμε επιτέλους Ευρωπαίοι. Γιατί στην Ευρώπη και ο προπονητής μπορεί να βγει και να τα χώσει σε κάποιον παίκτη του αλλά και οι παίκτες μπορούν να κριτικάρουν τον προπονητή τους, χωρίς να ανοίξει μύτη. Είναι βέβαια διαφορετική η κουλτούρα. Εδώ θέλουμε να ισχύει μια ...ιμιτασιόν κατάσταση.

Σκρατς. Για το μπάσκετ μπορώ να σου πω ότι ηρέμησα. Μου φαινόταν αφύσικο να ρολάρει η ομάδα τόσο γρήγορα. Τώρα ήρθα στα ...ίσια μου! :))


@yestermight: Kαλώς όρισες!

Αυτό πιστεύω κι εγώ. Πως ο Ολλανδός προσπαθεί να περάσει μια διαφορετική νοοτροπία στην ομάδα. Να γίνει πιο επιθετική να μην σκέφτεται πώς θα διαφυλάξει το αποτέλεσμα, αλλά πώς θα πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Και νομίζω ότι αυτό του ζήτησαν όταν συμφώνησαν μαζί του. Και αυτό τελικά δεν θέλουμε κι εμείς; Να αλλάξει η ομάδα επίπεδο;
Δεν βαρεθήκαμε πια το "κλεφτοκοτάδικο" ποδόσφαιρο που θέλει τις ελληνικές ομάδες είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο να προσπαθούν να "κλέψουν" το αποτέλεσμα και όχι να το κατακτήσουν;
Αυτό το ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύει ο Καραγκούνης γι΄ αυτό και είπε πως έπρεπε να διασφαλίσουμε το 1-0. Ναι, τότε θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Αν είχαμε γυρίσει πίσω για να σώσουμε την παρτίδα. Και πιθανότατα θα τα είχαμε καταφέρει. Δεν είναι μπάλα όμως αυτό.

Για τον Βύντρα... Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να είμαι στο γήπεδο και να τον βρίσω. Το θεωρώ απαράδεκτο. Πολλές φορές αναρωτιέμαι πόσα κότσια πρέπει να έχει αυτός ο παίκτης για να συνεχίζει να παίζει μπάλα και αρκετές φορές να διακρίνεται, παρά το γεγονός ότι αποτελεί "σάκο του μποξ" για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε κάθε παιχνίδι ανεξαιρέτως.

Και εννοείται ότι το σφάλμα είναι της διοίκησης που επιμένει να κρατάει παίκτες που το ταβάνι των δυνατοτήτων τους είναι χαμηλό για τον Παναθηναϊκό που ονειρευόμαστε...

Φαίνεται πως ο Βγενόπουλος "ντύθηκε" Ντέμης και ξεκαθάρισε ότι προτιμάει να διώξει τους παίκτες παρά τον προπονητή. Δεν ξέρω όμως αν αυτό ισχύει στην πράξη και βέβαια δεν συμπεριλαμβάνει και την περίπτωση της οικειοθελούς αποχώρησης του Ολλανδού (παραίτηση).

Το βέβαιο είναι πως κάποιος έπρεπε να βγει να μιλήσει και καλώς το έπραξε ο ίδιος.



@zouk: O Πατέρας έπρεπε να το πει αυτό από την αρχή. Να καταλάβει και ο κόσμος πως πρέπει πρώτα να φτιάξουμε ομάδα και μετά να ζητάμε διακρίσεις. Αντ΄ αυτού αναλώθηκε σε επικοινωνιακά τρικ με κότερα και μπλουζάκια και δηλώσεις περί προστασίας της ομάδας χωρίς αντίκρισμα.

Θα περιμένουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο...



@stepas: Kαλά, μην τρελαίνεσαι, δεν πρόκειται να γίνουν συνήθεια οι ήττες στο μπάσκετ... :))

O Δώνης τα έχει παίξει, δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του. Είπε και αυτά περί χρέους της Λάρισας απέναντί του, τον ...περιέλαβε και ο Πηλαδάκης και "έδεσε" το γλυκό.

Δεν ξέρω γιατί λένε ότι πάμε για διπλό. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει προηγούμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που να έμοιαζε τόσο αμφίρροπο, μη σου πω ότι βάσει εικόνας φαβορί είναι ο Πανθηρώνιος. Πάντως, είτε θα κερδίσουμε άνετα, είτε θα αρπάξουμε τόσα που θα βάλουμε και στις τσέπες...

Αυτό με τον καφέ μου το είπε φίλος δημοσιογράφος. Εκσφενδονίστηκε από τα επίσημα! Γιατί εκεί υπάρχουν οι μεγαλύτεροι κάφροι (σε όλες τις ομάδες)! Και ο Σίλβα προσπάθησε να τον αποφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει απόλυτα. Ωστόσο, ήταν άνετος μετά, δεν αντέδρασε καθόλου και προχώρησε. (Αλλο τι θα σκέφτηκε...).

Καλό ΣουΚου και σε σένα! :))



@eforas: Aυτή η παλιοΜαντόνα φταίει για όλα!!! Επρεπε να βάλουμε ρήτρες για να μας πληρώσει τη ζημιά!!!



@πανάθας: Καλημέρα :))



@coachp: To έλαβα. Θα σου απαντήσω αύριο (σήμερα...).



@pensierix: O τρελός του ανέκδοτου είναι και ...Πόντιος! :))))



@paoad: To έχουμε αυτό το "κουσούρι". Και είναι καινούργιο φρούτο στην ομάδα. Παλιά δεν γιουχάραμε τους παίκτες. Τώρα το κάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Δυστυχώς...



@x-oyranoy: Κι εγώ τρελαίνομαι για γαλακτομπούρεκο! Παθαίνω πραγματικά με τα σοροπιαστά!!!!

:))))