Friday, October 3, 2008

Αμμοχωστιανά...



To ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ (όπως και το μεγαλύτερο τμήμα της δουλειάς του, άλλωστε) σκίτσο του Χρήστου Ζωϊδη στη σημερινή Goalnews μου έφερε στο νου παλιό ανεκδοτάκι πολύ ωραίο και ...δροσιστικό. Το παραθέτω μπας και μπορέσουμε να σκάσουμε κανα χαμόγελο γιατί πολλή πίκρα φάγαμε αυτές τις μέρες...

***

Δύο Κύπριοι παιδικοί φίλοι, συναντιούνται μετά από χρόνια και θυμούνται τα παλιά!
Λέει ο ένας:
- Ενθυμάσαι Πανίκο, τότεν εις το Δημοτικόν, πιτσιρίκια, που πηγαίναμε εις την παραλίαν για μπάνιον και εβλέπαμεν τα κοριτσάκια με τα μαγιό και μας σηκωνόντανε και για να μην μας αντιληφθούν, τρέχαμε και τον χώναμεν εις την άμμον;
- Βεβαίως και ενθυμούμαι, λέει ο άλλος.

- Ενθυμάσαι και αργότερα εις τον Γυμνάσιον, που πηγαίναμε για μπάνιον και βλέπαμε τις κοπέλες με τα μαγιό που ετρέχαν πάνω κάτω και επαίζαν «µήλον», και εκουνιόντουσαν τα κωλαράκια τους και ευθύς εκα**ώναμεν, και για να μην μας αντιληφθούν τον χώναµεν στην άµµον και εξεκα**ωναμεν.
- Βεβαίως και ενθυμούμαι, λέει ο άλλος.

- Ενθυμάσαι και αργότερα, εις τον στρατόν, που όποτε είχαμε την άδειαν, πηγαίναμε για μπάνιον και εβλέπαμεν τα κοριτσάκια που επαίζαν πετόσφαιρα και εκουνιόντουσαν τα βυζάκια τους, και εκα**ώναµεν, και τον χώναµεν στην άµµον και εξεκα**ώναµεν.
- Βεβαίως και ενθυμούμαι, λέει ο άλλος. Τέτοιες µαλακίες εκάµναµεν µικροί και εβκάλαν την πόλιν µας Αµµόχωστον !!!!!!!!!!!!

13 comments:

Giorgos Varvakis said...

χα χα χα διασκέδασάν με το ανέκδοτόν σου και εγάλασον πολλάν!!

island said...

χαχαχαχαχαχα γατάκι εισαι κορυφαία λέμε. Κορυφαία!!!

ΥΓ Το έπνιξε το θηρίο ο γαύρος. Αρχίσανε τα ταγκό και τις σάμπες στο λιμάνι και είδε αυτά ο Δώνης και έχρισε αρχηγό το "αλάνι". Μόνο που δεν υπάρχει Ζιο μέσα για να γίνει της κολάσεως. Αχ...αξέχαστες εποχές :)

ΥΓ2 Προς το παρόν παίρνω πίσω (αν και είναι νωρίς ακόμα) ότι έχω πει για τον Πέκοβιτς. Το παληκάρι είχε 10/10 και 29 πόντους σε 19 λεπτά συματοχής!!! Ο Τσίλντρες είναι;;;

The Bgt said...

:D :D :D

τι στο καλο ειμαι η μονη πρασινη που δεν εκατσα να σκασω με την ηττα στην Κυπρο? Ουτε καν στεναχωρηθηκα. Τα εχουν αυτα τα νεα ξεκινηματα.
Καθε αρχη και δυσκολη!

Ντεμης said...

Χιχιχί! Α να χαθείτε βρε, περιπαίζετε την πόλη μου, την πόλιν του Ευαγόρα, τη Λεμονανθούσα μας Κυρά! Ποιος έβγαλε αυτό το απαίσιο ανέκδοτο;! (Ωραίον ήτουν, πελλαμός!)

zouk said...

Καλο ειναι να γελαμε με τις πικρες μας.Μες την ζωη ειναι κι αυτες.

Στο ειχα γραψει και στο μπλογκ που γραφω island.Ο Πεκοβιτς ειναι οτι μας ελειπε.Και δεν ειναι ποδοσφαιρο που μπορει καποιος να πεταει στα φιλικα και μετα να ειναι φουσκα.Στο μπασκετ την ικανοτητα την βλεπεις.Εχει καταλαβει που εχει ερθει το παλικαρι.Λιγο τυχη να εχουμε και θα κανει μεγαλα πραγματα η ομαδα φετος.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Από τα κλύτερα ανέκδοτα που έχω διαβάσει τελευταία!!!

Τις καλημέρες μου

SPIROS said...

ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΒΑΔΙΑ? (ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΝΑ ΄ΝΑΙ)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

καλά το ανέκδοτο αλλά το "Σαριέγκι σεντερ μπακ" είναι μικρότερο και πιο καυστικό!

eforas said...

Ωραίο και διδακτικό το ανέκδοτο! Εύχομαι μόνο μην φτάσουν οι έλληνες να μισήσουν τη μαρτυρική Αμμόχωστο για το ποδόσφαιρο. Και ούτε εγώ (bgt) δε στενοχωρήθηκα με την ήττα. Γιατί φέτος επιτέλους (μετά από 10 χρόνια) απολαμβάνω όλο το Τσάμπιονς Λιγκ!

Χαίρετε!

gatti said...

@gvarvakis: Σε λίγο όλοι κυπριακά θα μιλάμε. Αν κάτσεις να μετρήσεις πόσες ομάδες την έχουν πατήσει από κυπριακές! (Είναι και ο Ηρακλής που έμεινε ξερός στο 90φεύγα από τον ΑΠΟΕΛ...).



@island: Σου άρεσε το ανεκδοτάκι, νησάκι; Πώς να μη σου αρέσει; Αφού είναι πολύ καλό!


ΥΓ. Και το αυριανό αξέχαστο θα είναι. Ο γαύρος διψάει για εκδίκηση για την τεσσάρα, για τις δηλώσεις Ντέμη και Ριβάλντο, θα υπάρχει πολύς φανατισμός και μεγάλη ένταση. Κόλαση θα είναι το Καραϊσκάκη...

ΥΓ2. Δεν είναι μόνο ότι είχε 10/10 και 29 πόντους. Το πιο σημαντικό είναι πως τα περισσότερα καλάθια του ήταν από προσωπικές του προσπάθειες. Δεν είναι ο παίκτης που απλά θα τελειώσει τις φάσεις που δημιουργούν οι κοντοί. Και επιπλέον είναι τεράστιος και γεμίζει την ρακέτα. Εχει όμως ένα μείον. Κάνει εύκολα φάουλ. Γι΄ αυτό και είχα πει ότι θα ήθελα και έναν ακόμα ψηλό "αναλώσιμο" να τρώει το ξύλο και να φεύγει με φάουλ. Πάντως, το δείγμα είναι θετικό.


@the bgt: E, δεν είναι και για να πετάς από την χαρά σου. Οχι η ήττα, εγώ δεν μένω στην ήττα, αλλά η εικόνα της ομάδας. Συμφωνώ πάντως ότι αυτά συμβαίνουν στα νέα ξεκινήματα...



@ντεμης: Κανείς δεν περιπαίζει την πόλη σου Ντέμη μου. Ενα ανεκδοτάκι είναι. Που κι εσύ ο ίδιος παραδέχεσαι ότι είναι ωραίο! :)))

Aσε που βλέπω να γίνεται πια σλόγκαν, όταν θα θέλουμε να μιλήσουμε για ήττα των "αιωνίων" και πιο συγκεκριμένα για τριάρα, να λέμε την λέξη "Αμμόχωστος"!



@zouk: O Πέκοβιτς είναι πράγματι αυτό που μας έλειπε. Αν είναι όπως έδειξε το πρώτο δείγμα του (κι όπως λες κι εσύ τα φιλικά του μπάσκετ δεν έχουν σχέση με αυτά του ποδοσφαίρου) τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα μείνει χρόνια στην ομάδα και θα κάνει μεγάλα πράγματα.



@pavlos: Eίναι πράγματι καλό Παύλο μου!

Καλησπέρες!



@spiros: Για Λιβαδειά δεν έχω πρόχειρο, αλλά όλο και κάτι με παλικάρια θα υπάρχει!



@_st_: To "Σαριέγκι σέντερ μπακ" είναι άπαικτο! Εκτός συναγωνισμού!



@eforas: E, θα πρέπει να είναι άρρωστος ένας Ελληνας για να μισήσει την Αμμόχωστο για το ποδόσφαιρο! Στο κάτω κάτω η Ανόρθωση ήταν καλύτερη και μας νίκησε. Και εμάς και τους γαύρους. Τα χάλια μας πρέπει να κοιτάξουμε, όχι να τα βάλουμε με ομάδες και πόλεις!

Τα λέμε! :)

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω την ήττα απο την Ανόρθωση..και ακόμα περισσότερο την εμφάνιση. Τελικά, πρέπει να την δούμε με χιουμοράκι την κατάσταση γιατί αλλιώς..

Stepas said...

Καταπληκτικό το ανέκδοτο!Πολύ γέλιο!

Για τον Ζωίδη ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Είναι απλά φοβερός!

gatti said...

@thodoras13: Ποιος μπορεί να τη χωνέψει; Γι΄ αυτό ας το δούμε χιουμοριστικά το πράγμα...



@stepas: Moυ κάνει εντύπωση που δεν ήταν τόσο γνωστό αυτό το ανέκδοτο. Πίστευα ότι το ήξερε πολύς κόσμος!

Ο Ζωϊδης όλα τα λεφτά!