Wednesday, October 8, 2008

FRISK-ies

Αντερς Φρισκ. Μάλιστα, το όνομα του Σουηδού ρέφερι έριξε στο τραπέζι (στη συνέντευξη τύπου που έδωσε δηλαδή) ο Γκαγκάτσης για το ρόλο του αρχιδιαιτητή σε μια προσπάθεια να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά ότι ελέγχει τη διαιτησία και να πετάξει έτσι το μπαλάκι στη Σούπερ Λίγκα.

Μετά από την χθεσινή φοβερή και τρομερή παράσταση, όταν γύρισε και είπε ότι του πέρασε από το μυαλό η σκέψη (τώρα γιατί εμένα μου ήρθε στο μυαλό το ανέκδοτο με το βλήμα...) ότι μπορεί κάποιοι διαιτητές να έκαναν επίτηδες κακές διαιτησίες για να χάσει ο ίδιος τις εκλογές και οι υποτακτικοί του (διαιτητές) τον χειροκρότησαν κι από πάνω (ασχολίαστο...)

που είχε έρθει μετά από εκείνη την επίσης φοβερή και τρομερή δήλωση ότι "η διαιτησία φέτος τα πάει καλύτερα από κάθε άλλη φορά"

είπε να προτείνει έναν Ευρωπαίο για το ρόλο του αρχιδιαιτητή ποντάροντας στο γεγονός ότι έτσι αφενός δείχνει καλή θέληση, αφετέρου αιφνιδιάζει τη Σούπερ Λίγκα (αν και μάλλον θα το έχει συζητήσει με τον Πηλαδάκη) που αν αρνηθεί (αφού θα πρέπει να ακυρωθεί η Prozone), θα πρέπει να βρει η ίδια λύση και αν συναινέσει, τότε απαλλάσσει (σε ένα βαθμό) τον Γκαγκά από τα μελλοντικά ...ανομήματα της διαιτησίας.

Τι εστί όμως Φρισκ; Τον θυμάστε τον Φρισκ; Αυτόν τον σωματαρά με την επιβλητική θωριά; Που όμως έπεσε κάτω και σφάδαζε σαν δαμάλι που το σφάζουνε, στον αγώνα της Ρόμα με την Ντιναμό Κιέβου το Σεπτέμβρη του 2004, όταν έφαγε ένα αντικείμενο στο κεφάλι και νόμιζε ότι θα δει τα ραδίκια ανάποδα; Εδώ ταιριάζει το "κρίμα το μπόι σου". Δηλαδή αν τρομάζεις με ένα αντικείμενο σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ πού να έπαιζες στα ελληνικά γήπεδα που δεν θα σε έβαζε ένας στο σημάδι αλλά καμιά διακοσαριά νοματαίοι θα προσπαθούσανε να σε πετύχουνε στο δόξα Πατρί; Πού να σε παίρνουνε στο κυνήγι και να σε κυνηγάνε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου; Για ρώτα τον Ευθυμιάδη, για ρώτα τον Μπάκα (τώρα που το σκέφτομαι ρε παιδί μου, μόνο οι γαύροι δεν έχουν επιτεθεί σε διαιτητές, κύριοι οι γαύροι, κύριοι! Τι στο καλό δεν έχουν αδικηθεί ποτέ αυτοί, δεν αγανάκτησαν, δεν τους έπνιξε ποτέ το δίκιο;).

Σάμπως όμως είναι μόνο το επεισόδιο σε εκείνον τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ; Ενα χρόνο αργότερα είχε αποβάλλει τον Ντρογκμπά στον αγώνα Μπαρτσελόνα - Τσέλσι στο Καμπ Νου για το Τσαμπιόνι που είχαν χάσει οι "μπλε" με 2-1 και μετά άρχισε να δέχεται απειλές τηλεφωνικές και μέσω επιστολών. Και είχε τρομάξει τόσο πολύ που αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του.

Θα μου πεις τώρα ότι όταν ακούς Τσέλσι, πάει το μυαλό σου στον Αμπράμοβιτς κι από εκεί στην ρωσική μαφία. Και δεν είναι πράγματα για να αστειεύεσαι αυτά. Σάμπως όμως είναι να αστειεύεσαι με τους Ελληνες παράγοντες; Αύριο - μεθαύριο θα ανεβεί στην Σούπερ Λίγκα η Καβάλα (Ψωμιάδης), ο Βόλος (Μπέος), ο Θωμάς ο Μητρόπουλος (αυτός είναι ικανός να ανεβεί χωρίς ομάδα, από μόνος του). Πώς θα τα βγάλεις πέρα φουκαρά μου; Το σκέφτηκες καλά; Να παρακαλάς να μην σε δεχτεί η Σούπερ Λίγκα, καλύτερα, λέω εγώ...

Κατά τ΄ άλλα έχει και γαύρο το μενού (πάλι) σήμερα. Ενεκα η κλήρωση στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ που είναι - λέει - όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ. Και να οι συνειρμοί για την Πόλη που ξεκινάει ο γαύρος την ...υπερπροσπάθειά του κόντρα στη Γαλατά και που στην ίδια πόλη μπορεί να τελειώσει η ευρωπαϊκή του περιπέτεια (καθότι εκεί γίνεται ο τελικός του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ). "Πήραν την Πόλιν πήραν την" θα τραγουδάνε από σήμερα οι γαύροι που σκοπεύουν να κατακτήσουν την Ευρώπη μέσω Κωνσταντινούπολης. Εδώ τώρα υπάρχει το εξής παράδοξο. Από τη μια ο όμιλος είναι σούπερ δύσκολος (όμιλος Τσάμπιονς Λιγκ ντε!) από την άλλη όμως οι ίδιοι μπορούν να φτάσουν στον τελικό. Σα να λέμε μονά - ζυγά δικά τους. Αν πατώσουν θα φταίει η δυσκολία του ομίλου, αν τα καταφέρουν θα έχουν κάνει την μεγάλη υπέρβαση.

Α, έχει και Ντάρκο επίσης. Συγνώμη λέει απαίτησε να του ζητήσει το μυρμήγκι, ο Βαλβίδας δηλαδή επειδή μόλις έβαλε το γκολάκι στην ΑΕΚ γύρισε και έδειξε προς τον πάγκο και ξεστόμισε το αγαπημένο του πίτσκου μάτερι. Λοιπόν να πω τη μαύρη μου αλήθεια, τον Ντάρκο τον πάω. Είναι ένας παίκτης killer που μόλις μπει στον αγώνα σου δίνει την εντύπωση ότι εκτελεί συμβόλαιο θανάτου. Και μόλις φέρει εις πέρας την αποστολή του, ρίχνει το μπινελίκι του (eh you, motherfucker) φυσάει την κάνη του πιστολιού, το βάζει στη θήκη του και μετά φοράει το γυαλάκι του και γίνεται ...ιντελεκτουέλ. Και να σας πω και το άλλο. Δεν πιστεύω ότι στον αγώνα φοράει φακούς επαφής. Μούφα είναι το γυαλάκι, από άποψη το φοράει!

***

Σε εμάς πάλι, προέκυψε ξαφνικά από το πουθενά θέμα μπασκετικό για τον Ντομινίκ Ουίλκινς. Ο οποίος λέει είναι στα δικαστήρια με τον Παυλάρα γιατί του χρωστάνε λεφτά. Και πού το έχουμε αυτό το θέμα; Εδώ σε θέλω! Οχι σε κανα "Φως" ή σε καναν "Πρωταθλητή" που θα ήταν λογικό. Αλλά στον "Πράσινο Τύπο". Ε, συγνώμη αλλά αυτό το θέμα εμένα παραμονές της έναρξης της Α1 μου μυρίζει. Μου μυρίζει συμφέροντα και φαγωμάρα στον πολυμετοχικό. Καλά το ξεκινήσατε το πράγμα...

***

Scratch: Αφησε λέει αιχμές ο Νίλσον για τον Τεν Κάτε. Τι λες! Αν έχει κάνει μια σωστή δουλειά ο τεντάς είναι αυτή. Που σε έχει αφήσει δηλαδή στο περιθώριο. "Δεν ξέρω, λέει, γιατί δεν παίζω". Να σου πω εγώ γιατί δεν παίζεις. Γιατί είσαι άχρωμος, άοσμος, άγευστος. Και καλά που μου θύμισες την παρουσία (απουσία) σου για να σε βάλω δίπλα στους Βυντρο-Σαριεγκο-Τζιόληδες που θέλω να μας κουνήσουν μαντίλι.

Scratch 1: Nα αγιάσει το στόμα σου Κριστόφ. Ναι, θέλουμε ΔΥΟ στόπερ 11άδας ΣΥΝ έναν σέντερ φορ! Και ΝΑΙ, δεν πρέπει να χαραμίζεται δεξιά ο Μήτσος ο Σαλπιγγίδης!




22 comments:

ΠΑΥΛΟΣ said...

Mια καλημέρα πέρασα να πω και την Αγιά Σοφιά είδα μπροστά μου, λολ

gatti said...

Ευκαιρία για ένα ταξιδάκι στην Πόλη, Παύλο μου. Ολυμπιακός δεν είσαι; Τι κάθεσαι;

:)))

squarelogic said...

πάντα άψογος ο σχολιασμός.
Ειδα και γω το εξώφυλλο του Πρασ.Τύπου και απόρησα.Τίνος είπαμε είναι η φυλλάδα?

Ο Βαζέχα είπε τ'αυτονόητα.Το δύσκολο είναι να γίνουν πετυχημένα πράξη.
Ο Τεντάς ακούει?
Την Κυριακή όντως έπαιξαν κάποιοι μπαλαδόροι παραπάνω(Ιβ,Ρουκα,Γκάμπριελ)και η διαφορά φάνηκε.Δεν έχω βέβαια καταλάβει γιατί απαγορεύεται ο Ρουκαβινα να παίξει βασικος φορ μαζί με τον Σάλπι,και πρέπει να παίζει οπωσδήποτε ο Σόουζα:τανκ ναι,τόσο στην αντοχή στο ξύλο,όσο και στην ευελιξία...
Η μπροστινή 5άδα ή 6άδα του γαύρου προκαλεί φόβο,ειδικά αν την συγκρίνεις με την άμυνά μας που θα κληθεί να την αναχαιτίσει.Αυτό το ματς και η Βέρτνερ θα είναι τα σκληρά κρας-τεστ του ΤενΚάτε.
Την καλημέρα μου!

gatti said...

@squarelogic: Eλα ντε! Τίνος είναι η φυλλάδα; Δεν πάμε καθόλου καλά!

Είναι κι αυτό ένα θέμα. Αν ακούει ο τεντάς. Αυτός είναι ικανός να του πάρουν δύο σούπερ ντούπερ στόπερ και να τους αφήσει στον πάγκο.

Οπως ακριβώς το λες. Η σύγκριση είναι που τρομάζει. Η επίθεση του γαύρου κόντρα Σ΄ ΑΥΤΗ την άμυνα.
Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Και σίγουρα θα είναι κρας τεστ. Το συγκεκριμένο μάλιστα πολύ πιο σημαντικό από το κρας τεστ με την Βέρντερ. Κι αυτό γιατί ενδόμυχα ένας οπαδός του Παναθηναϊκού έχει μπει στη διαδικασία να σκεφτεί ότι το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (και το ΟΥΕΦΑ ενδεχομένως) έχει ήδη πετάξει. Αλλά ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στο γαύρο, θα πλήξει πολύ περισσότερα πράγματα από το γόητρo. Eιδικά σε μια χρονιά που έχεις ξοδέψει του κόσμου τα λεφτά και λες ότι δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από το πρωτάθλημα...

kakaskimos said...

Φυσικά και είμαστε κύριοι. Εν αντιθέσει με ΠαοΑεκζτήδες που είστε κυρίες ...
Οσο για το Ουέφα ταιριάζει γάντι το "απο την Πόλη έρχομαι και στη κορφή καν'έλα"

KitsosMitsos said...

Κουλουβάχατα λέμε! Ό,τι να'ναι μπας και σώσουν την κατάσταση.

gatti said...

@kakaskimos: Eίστε κύριοι ναι! Και εσύ είσαι επιπλέον και χιουμορίστας! :)



@kitsosmitsos: E ναι, όλα τα επικοινωνιακά κόλπα στο ...κόλπο!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Δεν παίρνουν καλύτερα τον κομμωτή του Φρισκ?

coachp said...

Είδες ρε παιδάκι μου τι σου κάνει η διαφθορά. Δηλαδή ο Κόκκαλης. Εξηγούμαι... Απο το κείμενο σου, κρατάω μόνο το γεγονός της φοβίας οτι ο Φρισκ θα χεστεί πάνω του. Και μπορεί να δώσει κι αυτός λίγα κουκούτσια παραπάνω, στον Θείο...

Πραγματικά, αυτό που έχει κάνει ο Κόκκαλης, είναι το πιο σιχαμερό και συνάμα και το πιο έξυπνο(για την ομάδα του). Όλοι φοβούνται. Τον θεωρούν κράτος. Και χωρίς να λαδώνει κάποιον απαραίτητα. Για αυτό τον λόγο είναι επιτακτική αναγκη να σταματήσει να παίρνει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Να τους κοπεί αυτός ο αέρας. Δεν αντέχονται άλλο.

The Bgt said...

Μα και το 2004 εχασε τον τιτλο ο ΟΣΦΠ και δεν αλλαξε κατι μετα. Ισως γιατι ο Τζιγγερ δεν ηθελε (ή δεν ηξερε πως) να μπλεξει με τα λαμογια?

Ο Κοκκαλης μπορει να ειναι το αφεντικο αλλα νομιζω το προβλημα ειναι βαθυτερο και ξεκιναει απο το τελειως διεφθαρμενο ελληνικο ποδοσφαιρο. Ολες αυτες οι ενωσεις που ψηφισαν τον Καταπτυστο γιατι ειναι ομοιοι του μην πω και χειροτεροι.
Παραγοντισκοι-λαμογια με τον καταλληλοτερο προεδρο!

Απο την αλλη δεν ειμαι καθολου σιγουρη αν ο Κοκκαλης φταιει απολυτα για την σημερινη νοοτροπια των φιλων του ΟΣΦΠ. Μαλλον βρηκε πολυ προσφορο εδαφος. Γιατι δεν ειδα την πλοιοψηφια των ολυμπιακων να την πειραζει καθολου ο τροπος που η ομαδα εχει παρει τα 11 στα 12. Για αυτους μιλαει το πνευμα του πρωταθλητη κι ολοι οι υπολοιποι απλα τους ..ζουλευουν. Τον Κοκκαλη τον κραζουν μονο οταν δεν κανει μεταγραφες.

Να μην πω και για την υποστηριξη των ΜΜΕ...που στο τελος παντα εξυμνουν τον αξιο πρωταθλητη και ικανοποιουν την οπαδικη πελατεια τους (γιατι οι νορμαλ ανθρωποι δεν αγοραζουν αθλητικες).

ε, μηπως απλα εχουμε το ποδοσφαιρο που μας αρμοζει και με τους καταλληλους μπροσταρηδες?

gatti said...

@_st_: Εχει ένα θέμα με την κόμμωσή του ο Σουηδός, είναι γεγονός...



@coachp: Πριν προλάβω να σου απαντήσω εγώ το έκανε η bgt. Eίναι γενικότερο το πρόβλημα. Ούτε εγώ πιστεύω ότι ο Κόκκαλης λαδώνει απαραίτητα όλο τον κόσμο. Είναι ο ραγιαδισμός που υπάρχει σε πολλούς παράγοντες, διαιτητές κ.λπ. που τους κάνει να σπεύδουν να δηλώσουν πίστη στο πρόσωπό του. Και τι θα κάνει ο ξένος αρχιδιαιτητής; Ελληνες διαιτητές δεν θα σφυρίζουν πάλι;



@the bgt: Συμφωνούμε (όπως τις περισσότερες φορές) ότι το πρόβλημα ξεκινά από τη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν βρήκε κόσμο αγγελικά πλασμένο ο Κόκκαλης, γι΄ αυτό μόλις μπήκε στα κόλπα το προχώρησε ακόμα περισσότερο.

Οσο για τους οπαδούς του γαύρου, αυτό που λες ισχύει. Η εντύπωση που έχει η πλειοψηφία τους είναι πως όλοι τους ζηλεύουν επειδή είναι οι καλύτεροι. Αν έμπαινες σε φόρουμ τους μετά το ματς με τον ΟΦΗ θα διάβαζες: "Μας πολεμάνε όλοι μαζί. Είναι όλοι τους και μόνοι μας"!!! Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα.
Δεν είναι τυχαίο πως μια νίκη επί του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ τους φτιάχνει περισσότερο αν έχει βάλει το χεράκι της η διαιτησία, παρά αν είναι αποτέλεσμα αγωνιστικής ανωτερότητας...

zouk said...

Αμα ερθει ο Φρισκουλας,δεν τον βλεπω να αντεχει και πολυ.

gatti said...

@zouk: Kι εγώ τον ξαναβλέπω να τρώει αντικείμενο στο κεφάλι και να φεύγει κακήν κακώς! Και η πλάκα είναι ότι τώρα θα το φάει στα επίσημα!

Alexandros said...

Δεν σε προλαβαίνω με τίποτα! Έχεις πάρει φόρα και ανεβάζεις ένα ποστ την ημέρα.
Ο ψυχομάνης δεν ήταν που έκανε "εξαιρετική δουλεια"; Η διαιτησία δεν ήταν "κάθε χρόνο και καλύτερη"; Τι άλλαξε μεσα σε 2 βδομάδες;

gatti said...

@alexandros: Eλα ντε! Τι άλλαξε; Απλώς ο Γκαγκά πετάει το μπαλάκι αλλού. Ηδη κατάφερε να κάνει άνω κάτω και να διχάσει τη Σούπερ Λίγκα.

Και επί της ουσίας τι θα αλλάξει; Θα μπει να διαιτητεύσει ο Φρισκ; Τα ίδια κοράκια θα σφυρίζουν πάλι. Θα καλυτερέψουν επειδή θα έχουν Ευρωπαίο ...supervisor;

ΥΓ. Ασε, σκέψεις μόνο ανεβάζω. Κανονικά ποστς σαν αυτά που ανεβάζεις εσύ, έχω πολύ καιρό να γράψω...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Διάβασα (με καθυστέρηση) αυτά που έγραψες. Σε πάω πιο πολύ, διότι έχει (πλέον των ονύχων) και ΑΝΤΕΡΑ. Και η πλάκα που μας κάνεις είναι σοβαρή - και δεν κάνω πλάκα. Δίκιο έχεις! Όσο για τα ενδοπολυμετοχικά σας δεν με κόφτει καν, αλλά... αι αλλιώς είναι να τα λές και αλλιώς είναι να τα καταπίνεις! Χαίρε!

Και να σου πω και κάτι, γιατί είμαια πό εκείνους που είχαν χειροκροτήσει τον Νίνη στο Καραϊσκάκη στις 4.3.2007. Να κοιτάξτε να το σώσετε το παιδί (όχι για να σας το... πάρουμε, όταν μεγαλώσει, αλλά) γιατί ξέρει πολλή μπάλλα. Μην τον καταπιεί και τούτο -όπως και τόσα άλλα, δικά μας, δικά σας και ξένα- το κήτος του Ιωνά...

Stepas said...

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θα αλλάξει αν έρθει ο Σουηδός. Όπως, σωστα ειπώθηκε ήδη, δεν θα σφυρίζει αυτός. Δεν αλλάζει έτσι το πράμα πάντως. Αυτά είναι κολπάκια του Γκαγκάτση.

Τώρα εκεί στον Πειραιά δεν ξέρω αν το εννοούν ότι θα πάνε τελικό ΟΥΕΦΑ. Μα είμαστε σοβαροί; Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά; Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες στο επίπεδο του ΟΣΦΠ και πάρα πολλές ομάδες καλύτερες από τον ΟΣΦΠ στο ΟΥΕΦΑ. Και στο κάτω-κάτω, ποιός μπορεί να προβλέψει οτι θα πάει τελικό σε μία τόσο αμφίρροπη και μεγάλη χρονικά διοργάνωση; Δεν πάνε καλά αυτοί οι γαύροι μου φαίνεται...

gatti said...

@γιωργος κεντρωτης: Ε μα άδικο έχω; Από τη μια πάτε για τελικό, από την άλλη πέσατε σε δυσκολότατο όμιλο ...Τσάμπιονς Λιγκ; Αλλά βέβαια έτσι όπως τα έχετε φτιάξει είστε κατοχυρωμένοι σε κάθε περίπτωση.

Τον Νίνη δεν αρκεί να θέλουμε να τον σώσουμε. Θα πρέπει να θέλει να ...σωθεί κι από μόνος του.



@stepas: Τίποτα δεν θα αλλάξει ο Σουηδός. Μέχρι να πάρει είδηση τι γίνεται, θα πετάξει και το φετινό ...πουλάκι. Ασε που όπως τον κόβω και μ΄ αυτά που έχω διαβάσει (ότι είναι bon viveur κ.λπ.), θα του ρίξουνε από δίπλα κανα δυο μοντέλες και θα το ρίξει στο ...athens by night.

Oσο για το γαύρο, ναι έριξε μια πεντάρα στην δανέζα, πέτυχε στην ΑΕΚ στο μαύρο της το χάλι και νομίζει ότι έχει ΤΗΝ ομαδάρα. Αστον να νομίζει ότι το ΟΥΕΦΑ είναι παιχνιδάκι. Θα ξυπνήσει γρήγορα...

tzonakos said...

O Frisk-ies τωρα ηταν σοβαρή κουβέντα του πανύβλακα Γκαγκάτσιους ή φούμαρα για να δείξει οτι ενδιαφέρεται σοβαρά ;
Εγω οτι και να λεει ο Γκαγκά δεν το θεωρώ σοβαρό.

gatti said...

@tzonakos: O Φρισκ ήταν μια ...φωτοβολίδα από πλευράς Γκαγκάτση. Να δείξει - και καλά - ότι δεν έχει πρόβλημα να έρθει ξένος διαιτητής για να αναλάβει και ότι ο ίδιος δεν έχει ευθύνη ούτε επηρρεάζει. Λες και το πρόβλημά μας είναι ο αρχιδιαιτητής...

tzonakos said...

O αρχιδιαιτητής θα παρει, οτι λεει η αρη της λέξης, διοτι ο Γκαγκά δεν ειναι σοβαρός.

tzonakos said...

* η αρχή, όχι η άρη.