Wednesday, February 18, 2009

Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της 3άρας


H αναφορά που ακολουθεί, ανήκει στον Ερνέστο Βαλιβέρδη, διευθυντή του αθλητικού σώματος Πειραιά, ο οποίος στις 18 Φεβρουαρίου 2009 αναφέρει στον επικεφαλής της Γενικής Διοίκησης Πειραιά, εγγράφως:

τω Σταδίω Καραϊσκάκη


Ετσι που λες... Απέδρασαν οι άτιμοι οι Φρανσουάδες και πήραν μαζί τους και τα κλοπιμαία. Λεηλάτησαν το ναό και δεν σεβάστηκαν τίποτα. Ούτε το απόρθητο φρούριο, ούτε τον πύρινο κόσμο, ούτε την ηθοποιία του Ντιόγο, ούτε τα χρόνια του Τζόλε και του Γκαλέτι, ούτε τη μεγάλη κλάση του μέλους. Και άντε τώρα να εξηγήσουν οι γαύροι γιατί ενώ στην Ελλάδα είναι 14 βαθμούς μπροστά από τους δευτερότριτους χωρίς τη βοήθεια της διαιτησίας, στην Ευρώπη ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ακόμα και εντός έδρας (πλέον) από την 17η ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος. Απίστευτο. Αδιανόητο. Ανεξήγητο. Δεν πειράζει όμως. Ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση στη Γαλλία, δεν τρέχει τίποτα. Θα σηκώσουν πάλι την κούπα στην Ελλάδα και θα το ξεχάσουν. Μέχρι την επόμενη ευρωπαϊκή σφαλιάρα...

Τι ζητάω; Ενα πεναλτάκι ζητάω...


Αλλού ο παπάς, αλλού τα ράσα του...

Μα πού το έβαλα το κλαδευτήρι μου;


Scratch: Ρε τους ...μπιπ τους Ευρωπαίους διαιτητές, τα σφυρίζουν τα οφσάιντ!

Scratch 1: Ρε τον στημένο τον διαιτητή! Μα να δώσει κάρτα στον Λουίς Γκρεγκ Λουγκάνις Ντιόγο για θέατρο;

Scratch 2: Πλάκα πλάκα πάντως από το πολύ πέσιμο "τσίμπησαν" και το πέτσινο πέναλτι.

Scratch 3: Πορτοφόλι, ταυτότητα, δίπλωμα, κλειδιά αυτοκινήτου, όλα του τα πήρε ο Περέν, τίποτα δεν του άφησε του Βαλβίδα.

Scratch 4: Και φαντάσου να μην αδιαφορούσε η Σεντ Ετιέν για την Ευρώπη.


Scratch 5: Πώς το έγραφε ο "Πρωταθλητής"; "Κάντο όπως ξέρεις"; Μα, έτσι ακριβώς, όπως ξέρει το έκανε!!!

Scratch 6: Μόλις τα παίξανε οι γεροντάρες, τέζα ο θρήνος.


Scratch 7: Oβεράκι πάντως ήρθε, ας μην έχουν παράπονο οι τζογαδόροι!

Scratch 8: Τι έγινε ρε παιδιά; Και νίκησαν και έδειραν μέσα στο τηγάνι οι Γάλλοι; Είναι αυτό που λέμε μπιπ και ξύλο;

Scratch 9: Τι πέναλτι έδωσε ο κόραξ στην ΑΕΚ;

37 comments:

Γιώργος Τ. said...

Τα πράγματα είναι απλά... Και δημιουργούν και μία υπέροχη ιστορία!!!
1. Γκολ οφσάιντ που ακυρώνεται!!!
2. 3-4 βουτιές (κυρίως του βραζιλιάνου καταδύτη) που δεν δόθηκαν πέναλτι!!
3. Κάμποσοι παίκτες δεν αποβλήθηκαν (ειδικά ο Ταυλαρίδης, για τον οποίο ο Καρμοίρης σε κάθε του επαφή με την μπάλα ήθελε δεύτερη κίτρινη)..

Παρ' όλα αυτά, δόθηκε αρχικά ένα οφσάιντ στην Σαιντ Ετιέν που δεν ήταν και δόθηκε και πέναλτι στον θρήνο που ήταν σχεδόν 1 μέτρο (!!!!!) έξω!!!!

Και ρωτάω... Με τα ελληνικά δεδομένα και φυσικά με έλληνες διαιτητές, το παιχνίδι πόσο θα έληγε σήμερα???

*ο διαιτητής στην Ξάνθη απλά τραγικός...

squarelogic said...

Χα-χα,απολαυστικό,και το ποστ και ο τίτλος,και φυσικά το αποτέλεσμα!
Οχι,δεν είμαι ενας ακομα κομπλεξικός παναθηναικός που χαίρεται με την αποτυχία "μιας άλλης ελλην.ομάδας".
Ειμαι ενας φίλαθλος που χαίρεται που ξεβρακώνεται μια χούντα που θα ζηλευαν και οι διαφορες Ντυναμό και ΤΣΣΚΑ της αλήστου Σοβιετικής εποχής.

Just what the Doctor ordered μετά τα Σαββατοκυριάτικα ρεζιλίκια και την αλαζονείς τους να βγαίνουν κι απο πάνω "γιατί τους εκθέτουν" οι άθλιοι διαιτητές.Με τα 3 ποντάκια βέβαια στο ταγάρι...

Αγαπητοί Φρανσουάδες κεράστε τους και μια 6άρα στη Γαλλία και έγινα οπαδός σας!

Ντεμης said...

Ήθελα τόσο κι εγώ να γράψω κάτι θριαμβευτικό για την ήττα των ακατανόμαστων, αλλά η γελοία ομάδα μου - η πρώην ΑΕΚ - δεν μου το επιτρέπει. Πάντα όποτε χάνει ο οσφπ πρέπει κι η ΑΕΚ να ακολουθήσει ρε γαμώτο; Τι να πω τώρα, για γκολ, για πέναλντυ;... Δε με παίρνει.
Άστο καλύτερα Γκάττι μου.

eforas said...

Τι ωραία πράγματα! Και η Μακάμπι πράσινα δε φορούσε; Άντε με Αλέν Περέν του χρόνου να πάρουμε πρωτάθλημα!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Y.Σ. (Με εκάλυψε απόλυτα ο προλαλήσας squarelogic)

The Bgt said...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ φοβερο το ποστ Γκαττι!

Γιατι να το κρυψομεν αλλωστε το καταχαρηκα, ενα μεγαλοπρεπες χαστουκι στην αλαζονεια τους και τη ψευτια τους.

Παντως με εντυπωσιασε η Σεντ Ετιεν, φοβερα πιτσιρικια, καλα στημενη η ομαδα, δε μασαγαν μεσα στο τηγανι κι αυτη η ομαδα 17η στο γαλλικο ΑΛΛΑ αηττητη στο ΟΥΕΦΑ φετος.

Οκ, θα προσπαθησω να ειμαι αντικειμενικη, αλλα μπορει καποιος να μου απαντησει ποια ακριβως ειναι τα προτερηματα αυτου του ΝΤΙΟΓΚΟ και γιατι κοστολογειται απο τις φυλλαδες τοσα μυρρια?
Μου μοιαζει σαν ενας Μιχαλης Κωνσταντινου χωρις την εφεση στο σκοραρισμα αλλα με καλυτερη τεχνικη καταρτηση. Και παλιοχαρακτηρας μου φαινεται, αντι να κοιταει να μαθαινει οσο ειναι νεος εχει βολευτει με τις βουτιες.
Αν δε φυγει γρηγορα στο εξωτερικο τον βλεπω να καταληγει σαν τον Καστιγιο σε καμια Ουκρανια αντε το πολυ να παιξει στην ομαδα του Ριβαλντο στο Μπιρμπιρισταν ;)

Πω πω ξεβρακωμα ο Αβρααμ αποψε, βρηκε την ομαδα της καρδιας του αλλα οχι το διαιτητη της αρεσκιας του. Πως να μην τον βγαλει ο Βαλβερδε που μυριζε κοκκινη απο μιλια μακρια?

The Bgt said...

Πω πω Ντεμη, μιλαμε η διατησια την περιποιηθηκε βασιλικα τη Ξανθη αποψε.
Οχι οτι λυπαμαι, μου ειναι πολυ αντιπαθης ομαδα το παραρτημα.

houli_v said...

Σφαγή του Ολυμπιακού από τη διαιτησία
Πέραν που του ακύρωσε γκολ που ήταν οριακά οφσάιντ (μόλις ενάμιση μέτρο) , σφύριζε όλα τα φάουλ που κάναν (τι θράσος) οι παίχτες του Ολυμπιακού ενώ σε κάθε πτώση – βουτιά των παικτών της θρυλικής ομάδας δεν σήμαινε αυτόματα και φάουλ υπέρ .
Με τόσο άσχημη βραδιά για τη διαιτησία το 1-3 ήταν φυσιολογικό επόμενο .

Κρίμα γιατί ο αιώνιος πρωταθλητής με τη μισή εύνοια να είχε που έχει στο ελληνικό πρωτάθλημα θα το είχε καθαρίσει το ματσάκι και έτσι αύριο όλες οι εφημερίδες θα ξεπουλούσαν ενώ τώρα ……


Υ/Γ1 : Η Κοκκαλομάδα παίρνει πάντα στην Ευρώπη αυτό που δικαιούται να παίρνει κάθε ομάδα που όταν μπαίνει στο γήπεδο πιστεύει ότι ο θεός και ο διάολος θα συνωμοτήσει (εν προκειμένω ο διαιτητής και οι επόπτες) για να πάρει θετικό αποτέλεσμα .
Υ/Γ2 : Ο Ντιόγκο όσο σπουδαίος παίχτης είναι, είναι άλλο τόσο καραγκιόζης με τα γελοία (στην Ευρώπη γιατί εδώ είναι εξοργιστικά μιας και με αυτά κερδίζει φάουλ και πέναλτι) πεσίματα του
Υ/Γ3 : Όσο για τον φετινό Παναθηναϊκό το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν η διαιτησία σε όλο το μέχρι τώρα πρωτάθλημα όχι 50-50 δε σε παίζει αλλά πολύ εναντίον σου (αποτέλεσμα του οποίου είναι ότι σε αρκετά ματς δεν παίρνεις τα αποτελέσματα που δικαιούσαι) όσο καλή ομάδα και να έχεις δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ρολάρεις .
Υ/Γ4 : Η απορία που έχω είναι αν τα παπαγαλάκια του Ολυμπιακού (πχ Μίχος) θα προστατεύσουν και πάλι το εμπόρευμά τους ή θα πέσουν σα κοράκια όπως κάνουν τα δικά μας παπαγαλάκια (πχ Καρούλιας) . Ρητορικό βέβαια γιατί νομίζω ότι ξέρω από τώρα την απάντηση ..

Ουφ τα είπα και ξεθύμανα :)

Τα λέμε Gatti ....

gatti said...

@Γιωργος Τ.: Εδώ είναι η πλάκα! Οι γαύροι έκαναν ό,τι ακριβώς κάνουν στην Ελλάδα, αλλά δεν πήραν τα σφυρίγματα που είναι συνηθισμένοι να παίρνουν στην Ελλάδα. Και έδειχναν και έκπληκτοι που δεν τους τα έδινε. Αυτός ο Ντιόγο ήταν συνεχώς με την έκπληξη στο βλέμμα για τις αποφάσεις του διαιτητή.

Με τα ελληνικά δεδομένα θα είχαν κερδίσει και με μεγάλο σκορ. Θα μετρούσε το γκολ του Τοροσίδη με το "καλημέρα" και μετά θα έβαζαν άλλα δυο - τρία. Είναι αυτό που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι αν πάρεις το σφυριγματάκι και ανοίξει ο δρόμος μετά όλα γίνονται ευκολότερα. Φεύγουν τα βαρίδια από τα πόδια, ανεβαίνει η ψυχολογία.

Το κακό είναι ότι ούτε τώρα θα μάθουν από το πάθημά τους. Πάλι τα δικά τους θα λενε...

gatti said...

@squarelogic: Η αλαζονεία και η υπεροψία πληρώνονται. Τα καμπανάκια για τους γαύρους είχαν χτυπήσει προ πολλού, αλλά με τις νίκες που παίρνουν χάρη σε όλες αυτές τις μαϊμούδες, τα προβλήματα κρύφτηκαν. Με το μικρό ρόστερ που έχουν, με τον ανύπαρκτο πάγκο, με τους μεγάλους σε ηλικία παίκτες τους "σκασμένους" από τα συνεχόμενα παιχνίδια και με τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες που πάντα καραδοκούν, μέχρι και το +14 ανατρεπόταν ώς το τέλος του πρωταθλήματος. Αλλά βέβαια σε άλλο πρωτάθλημα, όχι στο ελληνικό.

Καλά που υπάρχει λοιπόν και η Ευρώπη για να τρώνε καμιά σφαλιάρα και να συνέρχονται όσο τους επιτρέπει η νοημοσύνη τους να συνέλθουν αφού δεν εννοούν να καταλάβουν ότι με ένα απαξιωμένο και διόλου ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και με την εύνοια της διαιτησίας να καλύπτει τις αδυναμίες τους, πάνε κάθε φορά ξεβράκωτοι στην Ευρώπη.

gatti said...

@Nτέμης: Αυτό το αποψινό Ντέμη μου είναι το άκρον άωτον της γκαντεμιάς. Να έχει πάθει τέτοιο στραπάτσο ο γαύρος και να μη μπορείς να χαρείς! Και δεν είστε και πρόβατα εσείς οι ΑΕΚτζήδες, σαν τους γαύρους ώστε να μη σας νοιάζει. Είστε σκεπτόμενοι οπαδοί τρομάρα σας! Σε καταλαβαίνω, τι να πω, το μυαλό μου όμως πάει στο πονηρό. Μήπως η διαιτησία εξέθεσε την ΑΕΚ για να μπορέσει η Ξάνθη να βγάλει την ανακοίνωση που έβγαλε; Μην ξεχνάς και σε ποιανού το άρμα βρίσκεται ο Πανόπουλος. Η σημερινή διαιτησία έδωσε πρώτης τάξης "πάτημα" να κατηγορήσει η Ξάνθη τη νέα κατάσταση. Ποια νέα δηλαδή; Τίποτα δεν άλλαξε αφού τα ίδια κοράκια σφυρίζουν. Αλλά έτσι το πλασάρει ο γαύρος. Οτι μας έγινε το ...χατήρι...

gatti said...

@eforas: Bεβαίως! Πράσινα φορούσε και η Μακάμπι. Και κάτι έλεγε σήμερα το "Φως" για το πράσινο που κάνει τον γαύρο ...ταύρο. 100% ευστοχία είχαν τα πρωτοσέλιδα των γαυροφυλλάδων σήμερα!

Με τις υγείες τους!

:))

gatti said...

@Τhe Bgt: E ναι, γιατί να το κρύψουμε; Σε τέτοιο επίπεδο πολιτισμού ώστε να στενοχωριέμαι για τις αποτυχίες του γαύρου ούτε έχω φτάσει ούτε και προβλέπεται. Οσο αντιπροσωπεύει αυτό που αντιπροσωπεύει τόσο θα χαίρομαι τις σφαλιάρες που τρώει.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ντιόγο ΕΙΝΑΙ καλός παίκτης. Οχι έτσι όπως τον έχουν προβάλλει ως υπερ-ποδοσφαιριστή, αλλά πάντως αρκετά πάνω από τον μέσο όρο. Τελευταία δεν παίζει καλά γιατί πρέπει να είναι φοβερά κουρασμένος. Ηρθε από ένα πρωτάθλημα στη Βραζιλία και συνέχισε σε ένα άλλο χωρίς διακοπή αλλά και χωρίς ανάσες. Μοιραία έχει πτώση στην απόδοσή του. Η φρεσκάδα είναι που του λείπει.

Ομως, αν δεν αλλάξει τακτική, τον βλέπω κι εγώ να έχει την τύχη του Καστίγιο. Ξέρει μπάλα, είναι δυνατό παιδί κι αντί να μπει μέσα στην περιοχή για να βάλει γκολ, πέφτει σαν κεραυνοβολημένος για να πάρει πέναλτι. Το άσχημο είναι ότι αυτή η συμπεριφορά του έχει γίνει δεύτερη φύση. Εγώ ας πούμε δεν περίμενα ότι θα παίζει έτσι και στην Ευρώπη.

Ελα, κακίες για τον Αβραάμ... :))

gatti said...

@houli_v: Toν έσφαξαν houli μου τον γαύρο, τον έσφαξαν!!!

Το ...τσίκνισαν οι Φρανσουάδες με γαύρο τηγανητό μία μέρα πριν την Τσικνοπέμπτη.

Κι ο διαιτητής πραγματικά ανεκδιήγητος! Τίποτα (εντάξει, έδωσε το πεναλτάκι) δεν έδωσε υπέρ τους. Ο πουλημένος!

ΥΓ1. Ετσι είναι. Πλήρωσε την αλαζονεία του ο γαύρος και τη μεγάλη ιδέα που έχει για την ομάδα του.

ΥΓ2. Για τον Ντιόγο τα είπα παραπάνω. ΑΔΙΚΕΙ το ταλέντο του με τις βουτιές που κάνει.

ΥΓ3. Ολα παίζουν ρόλο. Οταν βλέπεις ότι εσύ δεν παίζεις και χάνεις και ο άλλος που επίσης δεν παίζει παίρνει σφυρίγματα και κερδίζει, δεν ανεβαίνει η ρημάδα η ψυχολογία ούτε και αποκτάς ρυθμό. Λογικό είναι.

ΥΓ4. ΦΥΣΙΚΑ και θα προστατεύσουν το εμπόρευμά τους! Το συζητάς; Ηδη, το θέμα που έχει αρχίσει να παίζει είναι οι υποδομές που δεν έχει το ελληνικό πρωτάθλημα και ότι η Σεντ Ετιέν μπορεί να είναι 17η στη Γαλλία αλλά οι δικές μας ομάδες αν έπαιζαν στο Σαμπιονά ούτε να την πλησιάσουν δεν θα μπορούσαν. Ομαδάρα λοιπόν και η Φραντσέζα...

Καλά έκανες και τα είπες!

Καλά να περνάς houli μου! :))

Stepas said...

Συμφωνώ με το σχόλιο του Γιώργου Τ. Αυτό το ματσάκι με Έλληνα διαιτητή θα το έπαιρνε ο γαύρος κι ας έπαιξε πολύ καλά η Σεντ Ετιέν.

Όταν τα λέγαμε gatti μου όλοι εμείς οι σκεπτόμενοι φίλαθλοι (και σε καμία περίπτωση αντι-Ολυμπιακοί) ότι ο Ντιόγκο βουτάει συνέχεια, ότι ο γαύρος παίρνει πέναλτυ ανύπαρκτα, ότι οι διαιτητές δεν "κιτρινίζουν" τους παίκτες του γαύρου άρα τους προστατεύουν, ότι η λέξη οφσάιντ δεν υπάρχει για τον γαύρο, ότι με 12-13 σοβαρούς παίκτες μόνο ομάδα δεν γίνεται, ότι με Τζόλε-Γκαλέτι-Ντομί-Στολτίδη χρονιά δεν βγάζεις κτλ κτλ κτλ δεν μας ακούγανε. Κατευθείαν χαρακτηριζόμασταν αντι-Ολυμπιακοί και πιπιλίζοντες καραμέλα... Ε να λοιπόν που έπαιξε κι ο γαύρος με κανονικό διαιτητή και να τι έπαθε! Μάτι έβγαζε χτες το πόσο καλομαθημένοι είναι οι παίκτες τους στο να παίρνουν φάουλ (ή πέναλτυυ) απλά και μόνο όταν θα αποφασίσουν να πέσουν στο έδαφος (ανεξαρτήτως αν είναι ή αν δεν είναι)! Αλλά οι γαύροι το χαβά τους. "Έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα" λένε όλη την ώρα. Και τι σημαίνει αυτό ρε φιλαράκι; Ότι όταν δεν παίζεις καλά πρέπει να κερδίζεις επειδή θεωρητικά είσαι καλύτερος (βλ. Άρης); Άσε που τι καλύτερη ομάδα δηλ; Την καλύτερη 11άδα ναι, την έχεις. Αλλά ομάδα; Ομάδα με 13 παίκτες όλους κι όλους; Γιατί δεν πιστεύω να μετράει κανείς κάτι Ντερμπισάιρ και κάτι Μενδρινούς και κάτι Μήτρογλου για παίκτες...

Τεσπα. Καλά να πάθουν. Εγώ ήθελα να νικήσουν χτες (ειλικρινά) αλλά επειδη βλέπω ότι μυαλό δεν βάζουν, ε τότε καλά να πάθουν!

Φιλιά!

tzonakos said...

Λουίς Γρεγκ Λουγκάνις Ντιόγο ;

Χαχαχαχαχαχαχαχα :))

gatti said...

@Stepas: Kι εγώ συμφώνησα με το σχόλιο του Γιώργου Τ. Σαφώς θα το είχε πάρει το ματς με Ελληνα διαιτητή.

Το πιο λυπηρό είναι πως έπαιξε στην Ευρώπη όπως ακριβώς παίζει στην Ελλάδα. Πρωταρχικός του στόχος ήταν να εκβιάσει σφυρίγματα και όχι να φτάσει στο γκολ. Ηταν πραγματικά αξιοθρήνητος ο τρόπος που βουτούσαν οι παίκτες του.

Και βέβαια αυτό που λες είναι πολύ σημαντικό. Ο γαύρος δεν έχει παίκτες για να αντικαταστήσει τα μεγάλα του αστέρια. Ετσι κι αλλιώς βέβαια ισάξιους ποιοτικά παίκτες μ΄ αυτούς δεν ήταν δυνατόν να διαθέτει, αλλά αυτός δεν διαθέτει αντικαταστάτες ούτε αριθμητικά.

Οταν λοιπόν οι παίκτες "έσκασαν" και έτυχε να "σκάσουν" σε ευρωπαϊκό αγώνα που ο διαιτητής σφυρίζει ό,τι βλέπει και όχι αυτό που ξέρει ότι θα ευχαριστήσει τον Κόκκαλη, ήρθε και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Μυαλό όμως δεν βάζουν. Αν μπεις στα φόρουμ τους θα φρίξεις. "Μόνοι μας και όλοι τους" λένε και ξαναλένε.

"Με ξένα @@ μας γ** οι βάζελοι, τα χανούμια και οι τουρκόσποροι" λένε συνέχεια. Γιατί ρε φίλε, εσύ με τι γ*** στην Ελλάδα; Με τους διαιτητές που πληρώνει ο πρόεδρός σου δεν το κάνεις;

Δεν πειράζει όμως. Ας μη βάλουν μυαλό. Αστους στην αλαζονεία τους και στον αιώνιο ύπνο τους...

Φιλιά!

ΥΓ. Ακου ήθελε να νικήσουν! Mήπως έχεις πυρετό; :p

gatti said...

@tzonakos: Γιατί άδικο έχω; Ετσι και αγωνίζονταν αντίπαλοι, θα του έπαιρνε το σκαλπ του Λουγκάνις ο Ντιόγο!

:)))

pensierix said...

Απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη η χτεσινή και τυπική σφαλιάρα για τα δεδομένα του γαύρου. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο καραισκακικός συνδυασμός "εεεεεεε!!!!"-σφύριγμα υπέρ του γηπεδούχου, στας Ευρώπας δεν πιάνει...

ΥΓ
Αν ο Τεν Κάτε παρουσίαζε τέτοια εικόνα ομάδας, θα είχε φάει σουτ ήδη, οι αναλύσεις για το κακό κοουτσάρισμα θα πήγαιναν σύννεφο κτλ κτλ. Ο Βαλβέρδε μέχρι χτες έκανε "σωστή διαχείριση υλικού". Τώρα ανακάλυψαν οι "αντικειμενικοί" ότι ο γαύρος είναι κουρασμένος. Τους απολαμβάνω...

Alexandros said...

Μου άρεσε πάρα πολύ η Σεντ Ετιέν. Πολύ γρήγορη ομάδα με ταχύτατες εναλλαγές και υπέροχο πάσινγκ γκέιμ! Πως γίνεται να είναι τόσο χαμηλά στη Γαλλία; Μάλλον λόγω απειρίας...

Ο Ολυμπιακός ήταν ψιόφιος. Αν είχε για διαιτητή τον Σταυρίδη πάντως, θα κέρδιζε σίγουρα με 3-2 ή 4-2. Όλες οι Ελληνικές ομάδες παρουσιάζουν τραγικό προσωπο τον Φεβρουάριο. Το έχω παρατηρήσει να συμβαίνει εδώ και χρόνια. Είναι η εποχή της λεγόμενης "κοιλιάς"...
Τα λέμε gatti!

Y.Γ. Είδα και το ποστ που έκανες για τα βιβλία. Μακάρι να έγραφες πιο συχνά για αυτά. Εγώ προσωπικά να σου πω την αλήθεια , τα ψιλοβαρέθηκα τα ποδοσφαιρικά. Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν...

tzonakos said...

Aυτο που απολαμβάνει ο pensierix το απολαμβάνω και εγω επίσης !

zouk said...

O Ολυμπιακος μου εφτιαξε την διαθεση χθες.Πολυ χαρηκα την ηττα του.Μπορει να θελουμε βαθμους στην Ευρωπη για την Ελλαδα αλλα πολυ γλωσσα ειχαν βγαλει και επρεπε να τους ερθει κατι στο κεφαλι.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Χαίρε - με την αρχετυπική έννοια της λέξης! (Και καλά κάνεις.) Χρωστάω ένα τοπ-10! Θα ρθει αύριο-μεθαύριο. Αντιλαμβάνεσαι, φαντάζομαι... Καλό απόγευμα. Πάω να το ρίξω στο διάβασμα (: Σόνια Ιλίνσκαγια, Στην τροχιά του Ρομαντισμού, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2008.) - με το διάβασμα ξεχνιέμαι (και ξεχνώ).

Rizobreaker said...

Πόσο χάρηκα χτες Gatti μου, δεν περιγράφεται!!!!
Όχι όμως επειδή είμαι αντι-Ολυμπιακός, όπως θα βιαστούν να πουν οι φίλοι μας οι Ολυμπιακοί! Αλλά επειδή αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η γύμνια του μόνιμου πρωταθλητή Ελλάδος...
Τι σύμπτωση, η πράσινη Σεντ Ετιέν, έριξε 3 τεμάχια μέσα στο κάστρο ή όπως συχνά λες "τηγάνι"!
Έριξε 3, ενώ μπορούσε και 5!
Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έβαλε 1, ενώ ούτε αυτό δεν ήταν (αν και η ευθύνη είναι του επόπτη και όχι του διαιτητή κατά τη γνώμη μου)...
Το μόνο που έχω να πω στους φίλους μας τους Ολυμπιακούς είναι "στην υγειά σας" και να ξεκαβαλήσετε το καλάμι πια...

Crazy Tourists said...

Scratch 5: Πώς το έγραφε ο "Πρωταθλητής"; "Κάντο όπως ξέρεις"; Μα, έτσι ακριβώς, όπως ξέρει το έκανε!!!
Χαχα!!!!
Scratch 9: Τι πέναλτι έδωσε ο κόραξ στην ΑΕΚ;
Καινούριος κανονισμός: μην κοιτάς τον πείκτη και μην αναπνέεις κοντά του!!

Τρελοτουρίστρια

Giorgos Varvakis said...

Το "ωχ ωχ ωχ" είναι το ανάποδο "χο χο χο";

gatti said...

@pensierix: Tην έχεις "διαβάσει" τέλεια την γαυρονοοτροπία αλλά και τον αντίκτυπό της! :))

YΓ. Κι όμως να που τελικά τα "άκουσε" και ο Βαλβέρδε. Αν και τελικά δεν τα άκουσε επειδή θεωρούν ότι φταίει αλλά για να πουλήσουν ένα - δυο φύλλα παραπάνω με τις αναλύσεις που κάνουν.
Μα, δεν είναι κουρασμένος ο γαύρος; Αλλιώς πώς θα έχανε; Αφού είναι αχτύπητη ομάδα!

gatti said...

@Alexandros: Hταν όντως πολύ καλή ομάδα η γαλλική. Προφανώς είναι τόσο χαμηλά επειδή οι υπόλοιπες είναι ακόμα καλύτερες.

Τελικά δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην βλέπει ότι με Ελληνα διαιτητή ο γαύρος τη νίκη την είχε στο τσεπάκι. Μάλλον θα πρέπει να κάνει αίτημα στην ΟΥΕΦΑ να τον παίξουν Ελληνες διαιτητές στη ρεβάνς.
Oντως κάνουν κοιλιά οι ελληνικές ομάδες το Φλεβάρη. Η δική σου πάντως τα προηγούμενα χρόνια την κοιλιά την έκανε πάντα Γενάρη (Σάντος, Φερέρ κ.λπ.). Τον επονομαζόμενο "Μαύρο Γενάρη". Δεν βαριέσαι...

ΥΓ. Θα προσπαθήσω να γράφω συχνότερα για τα βιβλία. Αξιώθηκα να τελειώσω και το "Σμήνος". Αυτό δεν ήταν βιβλίο. Υπερπαραγωγή ήταν! :))

Tα λέμε Αλέξανδρε!

gatti said...

@tzonakos: Μάλλον όλοι μας το απολαμβάνουμε! :))

gatti said...

@zouk: E, χαρήκαμε, πώς να κρυφτεί αυτή η χαρά; Δεν κρύβεται! Επρεπε να έρθει η σφαλιάρα γιατί όντως είχαν βγάλει γλώσσα. Αλλά τελικά δεν νομίζω να κατάλαβαν και πολλά. Ηδη ξεπέρασαν το γεγονός και έχουν αρχίσει να μιλάνε για πρόκριση.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Xαίρομαι και καλά κάνω! :)) Kι εσύ το ίδιο θα έκανες!

Θα περιμένω το top-10.

Kαλό ακούγεται το βιβλίο της Ιλίνσκαγια, αλλά πολύς ρομαντισμός βρε παιδί μου! Καμιά "τροχιά του ρεαλισμού" που θα χρησίμευε κιόλας σε σας τους γαύρους, δεν υπάρχει;

:))

gatti said...

@Rizobreaker: Eλα, που χάρηκες! Δεν το πιστεύω!!! Δεν το πιστεύω με τίποτα!!! :pp

Οσο δεν αντιλαμβάνονται πώς έχουν τα πράγματα και νομίζουν ότι απλά βγάζουμε το κόμπλεξ μας, τόσο οι ευρωπαϊκές σφαλιάρες θα έρχονται.

gatti said...

@Crazy Toyrists: Γιατί, είδες εσύ να το κάνει αλλιώς; :)))

Aστα, αυτό το πέναλτι ήταν για τα πανηγύρια... Διαιτητής ταλιμπάν! :)

Φιλιά τρελοτουρίστι μου!

gatti said...

@gvarvakis: Tώρα που το λες... Δεν αποκλείεται καθόλου Γιώργο μου! :))))

mahler76 said...

αχ του έκλεισε το σπίτι και δεν τον χάλασε.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Εκλεκτή φίλη, για εμάς τους γαύρους υπάρχει "Η τριχιά του ρεαλισμού"! Άσ' τα!

Πάμε στο τοπ-10.
Τα καλύτερα βιβλία (πεζογραφία) που διάβασα τον τελευταίο χρόνο (πάνω-κάτω) στα ελληνικά:
1. Στέφαν Τσβάιχ: Η σκακιστική νουβέλλα (Άγρα).
2. Μάριο Βάργας Γιόσα: Η πόλη και τα σκυλιά (Οδυσσέας).
3. Μιχαήλ Σάλτικωφ-Στσεντρίν: Πώς ένας μουζίκος έθρεψε δύο μανδαρίνους (Θεμέλιο).
4. Αλμπέρτο Μοράβια: Οι αδιάφοροι (Δωρικός).
5. Μπαλτάσαρ Γκρασιάν: Ο ήρωας (Εστία).
6. Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε: Ένας κόσμος για τον Τζούλιους (Scripta).
7. Χέρμαν Μέλβιλ: Μπενίτο Σερένο (Άγρα).
8. Εμίλ Ζολά: Το Δημιούργημα (Καστανιώτης).
9. Αντρέ Μαλρώ: Η ανθρώπινη μοίρα (Εκδόσεις των Φίλων).
10. Σλάβομιρ Μρόζεκ: Ο Ελέφαντας (Γράμματα).

Τα υπ' αριθμ. 9 και 10 τα έχω διαβάσει πάλι. Το υπ' αριθμ. 2 το είχα αγοράσει φοιτητής! (προ αμνημονεύτων χρόνων, ήτοι).

Από τα βιβλία αθλητικού περιεχομένου φχαριστήθηκα το βιβλίου του Tom Darby: Talking Shankly (The Man , the Genious, the Legend).

Ελπίζω αύριο οι ανεγκέφαλοι είτε να κάτσουν ήσυχα να δουν το ματσάκι είτε να εξοντωθούν μεταξύ τους όλοι (... έως εσχάτου μυκτήρος!... δηλαδή μή μείνει ούτε ρουθούνι!)
Καλό βράδυ.

gatti said...

@mahler76: Tου το έκλεισε, αλλά γιατί να τον χαλάσει; Αφού "το Μάη θα είναι ωραία με το κύπελλο παρέα"...

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Eξαιρετικές επιλογές! Μία και μία! Εχω ακούσει/διαβάσει για τα περισσότερα από αυτά πολύ καλά
λόγια, έχω διαβάσει μόλις δύο (το 8 και το 10) οπότε τα σημειώνω πάραυτα. (Θα αναστενάξει το βιβλιοπωλείο πάλι...).

Για αύριο το βράδυ συμφωνώ κι εγώ. Αν αρχίσουν επεισόδια, ας αποχωρήσουν οι ομάδες από το γήπεδο ας τους κλειδώσουν μέσα και ας τους αφήσουν να αλληλοεξοντωθούν. Θα απαλλαγούμε από αρκετή καφρίλα...


Καλό βράδυ και σε σένα!