Tuesday, February 3, 2009

"Πράσινα" γενέθλια


Iωβηλαίο να σου πετύχει! Χωρίς την παραμικρή εξαγγελία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς διαφήμιση, χωρίς τίποτα. Πότε αποφασίστηκε, πότε οργανώθηκε, πότε ανακοινώθηκε η ημερομηνία της εκδήλωσης, πότε κλήθηκαν οι καλεσμένοι, ο θεός και η ψυχή τους! Εμείς πάντως, είδηση δεν πήραμε! Και μετά έχουν παράπονο γιατί πήγε μόνο 5.000 κόσμος. Ρε σεις, έχετε πρόβλημα επικοινωνιακό! Τι πρέπει να γίνει για να το πάρετε χαμπάρι;
(Πλάκα - πλάκα Υδροχόος η ομάδα. Το ίδιο ζώδιο είμαστε)...

Πες μου εσύ τώρα, έτσι και γιόρταζε ο γαύρος τα 100 χρόνια του, πιστεύεις ότι θα γινόταν η εκδήλωση στα μουγκά; Συγκροτήματα θα είχε φέρει, παίκτες από το εξωτερικό θα είχε φέρει (κατά προτίμηση βετεράνους, γιατί έτσι όπως έχει ξεφτιλιστεί στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πού να βρει έστω και έναν από τον οποίο να έχει καλές αναμνήσεις;) χάπενινγκ θα είχε διοργανώσει, μοντέλες θα κυκλοφορούσαν δεξιά κι αριστερά με οδηγό τη ...γνωστή του Ραούλ Μπράβο, φάρμακο για πονεμένα μάτια και όλα θα κυλούσαν στο ρυθμό της γιορτής. Ενώ εμείς; Η σιωπή των αμνών. Μούγκα στη στρούγκα.

Και όσον αφορά τώρα τους παλαίμαχους ή τους πρώην παίκτες της ομάδας, ένα πρόβλημα όσο να το κάνεις υπήρχε. Βλέπεις, από μια εποχή και μετά, δεν μας έχει φτουρήσει κανείς. Κακήν κακώς έχουν φύγει όλοι. Ποιος να δώσει το παρών; Ο Λυμπερόπουλος; Ο Μπασινάς; Ο Κυργιάκος; Ο Σεϊταρίδης; Ο Κωνσταντίνου; Ο Παπαδόπουλος; Ο Γκέκας; ΄Η μήπως ο Νικοπολίδης; (χοχοχο). Αμέτρητος είναι ο κατάλογος. Καλά που υπήρχαν οι προ καπετάνιου, κάποιες σταθερές αξίες σαν τον Λουκανίδη, τον Σούρπη, τον Φυλακούρη, τον Αντωνιάδη και οι της εποχής καπετάνιου και σώθηκαν τα προσχήματα. Γιατί έτσι και ήθελες να βρεις κανέναν από την θητεία του Τζίγγερ με το κυάλι θα τον έψαχνες και ούτε που θα τον έβλεπες.

Πάλι καλά δηλαδή που κουβαλήσανε σύσσωμη την ποδοσφαιρική ομάδα και έδειξε λίγο μπούγιο η εκδήλωση. Γιατί αλλιώς με τον Βάντσικ, τον Βαζέχα, τον Ρότσα, τον Αποστολάκη και τον Χένρικσεν θα έμεναν.


Στο μπάσκετ τώρα ο Στόγιαν έφτανε και περίσσευε (σας έχω πει ότι τον λατρεύω τον Στόγιαν; Κάποια μέρα θα φτιάξω ένα αφιέρωμα με φωτογραφίες και ιστορίες που έχω για την πάρτη του). Ο Γιαννάκης πάντως, δεν ήρθε, την ίδια ώρα έκοβε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΚΑΕ Ολυμπιακός παρέα με τους Αγγελοπουλαίους.

Ποιος είναι αυτός δίπλα στον Λιβέρη;

Και βέβαια ο Παυλάρας με τον Θανάση, που δεν άντεξε και το διέπραξε. Οξύθυμος όπως είναι τα έχωσε φεύγοντας επειδή για να γίνει η γιορτή κατέβασαν από την οροφή του ΟΑΚΑ τα 4 λάβαρα για τα ισάριθμα ευρωπαϊκά στο μπάσκετ για να βάλουν στη θέση τους αυτά των χορηγών. Καλά έκανε και τα έχωσε ο Θανάσαρος!

Και η πιο συγκινητική στιγμή απ΄ όλες ήταν όταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έδωσε στη Ρούλα Κυράστα το βραβείο για τον αείμνηστο Γιάννη μας. Που μπορεί να έφυγε, αλλά δεν λείπει από κοντά μας. Ούτε θα λείψει ποτέ γιατί πάντα θα μένει ζωντανός στη μνήμη μας!


Ποιος πήγε και κατέβασε τα λάβαρα; Ε; Ε;


Ο Θανάσης τα πήρε άσχημα. Και όλο εγώ τα ακούω...


Λάζαρος: Φιλλλαράκι, τι δουλειά έχω εγώ εδώ πέρα;


Οι τρεις ...Πολονέρος

Δεν ρωτάς τώρα που έφυγε ο Βέλιτς αν καλύφθηκε η θέση;


***

Kαι μέσα σ΄ όλα κούνησε μαντίλι και ο Μπασινάς από την ΑΕΚ. Ζήτησε λέει να φύγει γιατί δεν γουστάρει να παίζει στην ομάδα από την στιγμή που τον αποδοκιμάζουν οι οπαδοί της. Λογικό από μια μεριά. Αμα διαταραχθεί ο ψυχισμός σου όπως έλεγε και ο Ιωαννίδης, δεν γίνεται προκοπή. Τον αφήσανε λοιπόν να πάει στην ευχή του θεού και γλιτώσανε από 2 μύρια ευρώπουλα που ήταν το συμβόλαιό του. Το έχω ξαναγράψει. Ο Μπασινάς έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Να τον βρίζουνε ταυτόχρονα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Οσο και να πεις θέλει ταλέντο αυτό!


Και πήγε τώρα να βρει τον άλλο κατατρεγμένο, τον καραφλοχαίτη τον Γκέκα στην Πόρτσμουθ. Υπό μία έννοια πάντως αυτή τη φορά πήγε στο σωστό μέρος. Αν υπάρχει μια χώρα στην Ευρώπη που ταιριάζει με την μονίμως συννεφιασμένη του φάτσα και την ζοχάδα που κουβαλάει, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την μουντή Αγγλία.


Και το παπούτσι PRADA.


Η ημέρα είχε και ένα πολύ θλιβερό συμβάν. Ο "πρόεδρος των τίτλων", ο Γιώργος Παντελάκης του ΠΑΟΚ έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς παρασύρθηκε από μηχανή. Απώλεια για τους "ασπρόμαυρους" που έχασαν και μάλιστα τόσο άδικα τον πρόεδρο που έκανε μεγάλο τον "Δικέφαλο του Βορρά" και ήταν η ψυχή της ομάδας για πολλά χρόνια. Καλό του ταξίδι...


Και επειδή το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, ο ΠΑΟΚ το διέπραξε! Πήρε τελικά τον Χούτο στην ομάδα, αψηφώντας θεούς και δαίμονες. Βάζει σα να λέμε μια ωρολογιακή βόμβα μέσα στα αποδυτήριά του. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά έχει και τους Λάτιν. Πολύ θέλει να γίνει καμιά στραβή σαν αυτή που έγινε στην ΑΕΚ με τον Τζιμπούρ και τον Σκόκο; Φαντάσου τώρα τον Πάμπλο Γκαρσία να πλακώνεται με τον Χούτο. Και να μπαίνουν στη μάχη ο Κοντρέρας και ο Κονσεϊσάο! Δεν σου λέω τίποτα! Λωρίδα της Γάζας η ομάδα!



Ολα τα λεφτά πάντως ήταν οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου σχετικά με τον Λάμπρο. Στο περιθώριο του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου - Ατρομήτου (όπου πέσανε πολλές μάπες μεταξύ οπαδών) σχολίασε την μεταγραφή του Χούτου στον ΠΑΟΚ και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο Χούτος χρειάζεται θηριοδαμαστή: «Στην Ιταλία υπάρχουν πολλά τσίρκα. Ας πάνε ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας να πάρουν ένα θηριοδαμαστή, γιατί ο Χούτος μπορεί να είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά ο χαρακτήρας του ίδιου και του πατέρα του, είναι για να τρώνε ξύλο τρεις φορές τη μέρα, πρωί μεσημέρι και βράδυ. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα γίνει αν παίξει μπάλα και δεν κοιτάξει άλλα πράγματα, όπως έκανε στις άλλες ομάδες που αγωνίστηκε. Ενας ποδοσφαιριστής δε γίνεται μόνο από το ταλέντο του, αλλά και από το χαρακτήρα του. Ολα ξεκινάνε από τον πατέρα του και καταλήγουν σ΄ αυτόν. Αν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ έχουν τον τρόπο να του δώσουν να καταλάβει πως ήρθε να παίξει μπάλα σε μία ομάδα που υπάρχουν 25 ίδιοι ποδοσφαιριστές και δεν είναι ο ίδιος κάτι το ξεχωριστό, τότε θα βοηθήσει».


Scratch: Στο ματσάκι κυπέλλου της Τετάρτης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον γαύρο θα κάνει το ντεμπούτο του ο Ντάρμπισαϊρ; Πρώτο ματς στην Ελλάδα μέσα στην Τούμπα απέναντι σε αφιονισμένα ΠΑΟΚια; Ε ρε γλέντια!

22 comments:

Γιώργος Τ. said...

Το έχω παράπονο αυτό με την γιορτή.. Όντως, έχουμε επικοινωνιακό πρόβλημα.. Γαμώ την τρέλα μου, στείλτε ένα e-mail (το δικό μου λόγω του διαρκείας το έχουν).. Στείλτε e-mails μέσω facebook, βάλτε διαφημίσεις, φτιάξτε θέματα σε αθλητικά (και όχι μόνο) sites.. Έστω, βγάλτε μια ανακοίνωση στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι.. ΤΙΠΟΤΑ..
Άλλο ένα παράπονό μου είναι ότι τα τελευταία χρόνια, οι παίκτες που φεύγουν από την ομάδα ρίχνουν κυριολεκτικά μαύρη πέτρα πίσω τους.. Και αν ποτέ πετύχουν και τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο, δίνουν τον αγώνα της ζωής τους..

*θα περιμένω το αφιέρωμα στον Στόγιαν!!!!
*μπράβο στον Θανάση!
*Όντως, τον Κυράστα δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ..
*Καλή επιτυχία στον Μπασινά.
*Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα τον στρώσει τον Χούτο.. Ο χρόνος θα δείξει βέβαια..

houli_v said...

Στην επίσημη εκδήλωση για τον εορτασμό των εκατόχρονων μιας ομάδας το αντί να προβάλλεις τα τρόπαια σου να προβάλλεις τους χορηγούς είναι απίστευτη ντροπή

Τα λέμε gatti :)

island said...

3 και ο κούκος ήταν χθες. Που κανονικά θα έπρεπε να έχουν κάνει κινήσεις ώστε να γεμίσει το ΟΑΚΑ το ποδοσφαιρικό και όχι 3 και ο κούκος στο μπάσκετ. Εγώ που ενημερώνομαι σχετικά αρκετά σήμερα το εμαθα ότι είχαμε χθες γιορτή! Κάθε τόσο το σάιτ του Βγενόπουλου μου έστελνε μέιλ με τις διάφορες κινήσεις του πολυμετοχικού. Τώρα απλά δεν έστειλαν κάτι. Αλλά ποιός θα σκεφτόταν να κλείσει το ΟΑΚΑ για τέτοια γιορτή μετά από τέτοιες μεταγραφές; Ποιός θα έπαιρνε το ρίσκο; Ενώ άμα φέρνανε έστω και μία παιχτούρα (και όχι νέους και εξελλίξιμους)τότε το ΟΑΚΑ θα γέμιζε αλλά θα γέμιζε και το τσουβάλι με το πρεστίζ. Έστω και στο -12. Το μόνο που δείχνουν να τους νοιάζει τόσο καιρό είναι το γήπεδο και τίποτα άλλο. Δεν λέω καλό και το γήπεδο αλλά μέχρι να κατασκευαστεί θα πρέπει να σερνόμαστε σαν τα αρρούρια τους γαύρους; Και επιτέλους οι πολυμετοχικοί πρέπει προς τα έξω να είχνουν μία γροθιά. Και όχι 3 λαλούν και 2 χορεύουν. Πού είναι η ενιαία πολιτική γραμμή που θα χάραζαν; Πού είναι αυτή η νέα εποχή που μας λέγανε. Μέχρι να την δω θα διατηρώ μεγάλες επιφυλλάξεις για τους σκοπούς τους. Δεν είναι ο μοναδικός σκοπός το γήπεδο κύριοι. Δεν είναι μόνο το χρήμα. Χώστε και κάτι. Τα πήρατε άλλωστε από το τσου λου. Μην γίνεστε Κοκκαλιστάν.

Καλημέρα γατάκι και καλό μήνα

KitsosMitsos said...

Πρόβλημα συντονισμού έχουν. Και αυτό είναι χειρότερο.

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Aκούω σήμερα στα ραδιόφωνα για το κόσμο που σνόμπαρε επειδή περίμενε περισσότερο γνωστά ονόματα στη γιορτή. Δεν είναι έτσι. Η πλειοψηφία του κόσμου απείχε επειδή το πληροφορήθηκε την τελευταία στιγμή. Κι εγώ μία ημέρα πριν το έμαθα ότι θα γίνει γιορτή. Και είχα να σκεφτείς ήδη αναρωτηθεί πώς και δεν οργάνωσαν κάτι για τα γενέθλια της ομάδας. Οι άνθρωποι δεν το κατέχουν το άθλημα της επικοινωνίας, πάει και τελείωσε!

Οσο για τους παίκτες που φεύγουν και ρίχνουν μαύρη πέτρα, είναι η μεγάλη πληγή του σύγχρονου Παναθηναϊκού. Και σαφώς έχει να κάνει με τον τρόπο που τους φέρεται η διοίκηση. Μοιραία κάνεις και πάλι τη σύγκριση με τον γαύρο. Οποιος παίκτης φεύγει από το γαύρο πίνει νερό στο όνομά του. Ποιος έχει φύγει από το λιμάνι και δεν έχει πει καλά λόγια όπου σταθεί και όπου βρεθεί;
Για να μη το προχωρήσω παραπέρα και μιλήσω για το ...δέος που τους πιάνει όταν τον αντιμετωπίζουν ως αντίπαλο!

Αντίθετα οι δικοί μας φεύγουν και δεν θέλουν ούτε καν να θυμούνται την θητεία τους στο "τριφύλλι" στην καλύτερη περίπτωση, ενώ γίνονται "γενίτσαροι" στη χειρότερη.

Για τον Στόγιαν έχω φωτογραφίες συλλεκτικές. Οπως τότε που ανέβηκε στα κάγκελα στο Σπόρτινγκ και πανηγύρισε με τους οπαδούς στη νίκη - πρόκριση στο κύπελλο επί του γαύρου ή τότε που κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού για να δέσει το κορδόνι του σε ένα ντέρμπι - πόλεμο μέσα στο ΣΕΦ με τους γαύρους να σωπαίνουν από την αμηχανία.

* Ο Θανάσης δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Δεν νομίζω όμως να είχαν πονηρούς σκοπούς αυτοί που κατέβασαν τα λάβαρα. Ηταν θέμα ηλιθιότητας.
* Πώς να τον ξεχάσουμε τον Γιάννη;
* Καλή του επιτυχία του Αγγελου. Η αξία του είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι η γκρίνια και η ζοχάδα του άφησε να φανεί μέσα στο γήπεδο.
* Δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι θα τον στρώσει τον Χούτο ο ΠΑΟΚ. Είμαι ωστόσο περισσότερο σίγουρη ότι αν κάνει καμιά μανούρα, αυτή τη φορά δεν θα τη βγάλει καθαρή όπως στο γαύρο και τον Πανιώνιο.
Θα πέσουν μπουκέτα.

gatti said...

@houli_v: Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά αν μπορούσαν να εκτιμήσουν την αξία πραγμάτων, προσώπων και ιδεών δεν θα βρισκόμασταν στη θέση που είμαστε σήμερα...

Καλημέρα houli μου!

gatti said...

@island: To ίδιο κι εγώ. Δεν ενημερώθηκα εγκαίρως. Και εντάξει εγώ δεν θα μπορούσα να πάω, δούλευα, αλλά πόσοι είναι αυτοί που δουλεύουν Δευτέρα απόγευμα; Και ούτε πιστεύω ότι τους κράτησε η απογοήτευση για τις μεταγραφές. Οποιος συνδέει τις μεταγραφές με τα 100 χρόνια ιστορίας της ομάδας, είτε από πλευράς των οπαδών είτε από πλευράς της διοίκησης (επειδή λες πως φοβήθηκαν το κράξιμο για τις "μη μετραγραφές) για μένα δεν είναι Παναθηναϊκός.

Αυτό με το γήπεδο έχει αρχίσει και μένα να με ενοχλεί. Ναι, αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα του γηπέδου, ναι, το θεωρώ αδιανόητο να μην έχει βρεθεί ακόμα λύση, αλλά ρε παλικάρια, δεν είναι το γήπεδο το παν.
Και βέβαια η ενιαία πολιτική γραμμή δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ από όσα υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν.

Καλημέρα Νησάκι, καλό μήνα και σε σένα!

gatti said...

@KitsosMitsos: Aυτό ακριβώς! Δεν μπορούν να συντονιστούν, δεν μπορούν να συνεννοηθούν και έχουν έλλειμμα επικοινωνίας...

zouk said...

Ωραιο ηταν,γελασα.Πολυ ευστοχη.

Εγω παλι ετυχε δεν θυμαμαι πως να το ακουσω πριν απο καιρο οτι θα γινει κατι τετοιο.Απο τοτε το ξανακουσα χθες και σ'ολο αυτο το διαστημα το ειχα ξεχασει.Ηταν τελειως αθορυβο.Θα επρεπε να το ακουω καθε μερα στον σπορfm που ακουω.Πως βαζουν διαφημισεις για τα διαρκειας.Δεν επρεπε να ειχαν βαλει και γι αυτο?Αφισες στους δρομους.θα επρεπε να μας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου ολο τον Ιανουαριο η τουλαχιστον την τελευταια εβδομαδα.Αλλα τιποτα.Εκει πρεπει να κανουν μια μεταγραφη.Στην επικοινωνία.

Καλα εκανε ο Μπασινας και εφυγε,γλιτωσε απο τους φιλαθλους και απο το ολο κλιμα που εχει η ΑΕΚ τον τελευταιο καιρο.Μια χαρα στην Πορτσμουθ θα ειναι.

Ο Χουτος σιγουρα για αρχη θα ειναι ησυχος,οποτε μπορει να παιξει και μπαλα.Θα δουμε.

MenieK said...

πρώτον: ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ μέσα από την ψυχή μου (το βρίσιμο το τρώει η αδερφή μου από το πρωί για να ισορροπήσω και να μην χρειαστώ ψυχαναλυτή μετά την υπέρβαση)
δεύτερον: αν εορτάζαμε εμείς, ακόμη και τα ΜΑΤ στο λιμάνι θα πετούσαν δακρυγόνα στους Κρητικούς που θα έφεραν μπάνερ με υπενθύμιση για την επέτειο, όχι παίζουμε :-Ρ
τρίτον: εμείς αγάπη μου τους παλαίμαχούς μας τους διατηρούμε ... Δεν είδες τον Γραμματικόπουλο? τον κρατούσαμε με τα δόντια μέχρι φέτος, ίσα ίσα ίσα για να λέμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας είναι συνομήλικοι με τον σύλλογό σας :-Ρ
τέταρτον: σε περίπτωση που το λησμόνησα.... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

The Bgt said...

αχ αχ αχ και βαχ βαχ βαχ ..

Ειμαστε πολυ υπομονετικοι ανθρωποι ειμεις οι Παναθηναικο( ή το γυρισαμε στην υπομονη γιατι δε μας εμεινε και τιποτις αλλο).

Το ποσο μικρυνε τον Παναθηναικο ο Τζιγκερ (με την αμεριστη βοηθεια του Κροκους) ειναι απιστευτο.

Ακομη και τα 100χρονα μας μιζερα. ΜΙΖΕΡΑ. Και η νεα διοικηση πια, οι Αμπραμοβιτσηδες και οι Ροκφελερηδες στη συσκευασια του ενος μιζερια βγαζουν.

Υπομονη, υπομονη αντε να δουμε ποτε θα φτασουμε στα ορια μας.
Αντε να δουμε μηπως και του χρονου εχοντας μαθει απο τα λαθη κανουμε και τιποτε σωστο πια.
Αντε να δουμε ποτε η μιζεροτζιγκεριτιδα θα φυγει απο πανω μας που ειναι πιο ανθεκτικη και απο τον Εμπολα η ρουφιανα.

Ελπιζω μονο να κρατησουν τις επετειακες σωβρακοφανελλες, πολυ ωραιες και το σκετο τριφυλλι πιο ωραιο απο το σημα της ΠΑΕ. Και το πρασινακι πιο καλο απο εκεινο το γρασιδε-καμουφλαζε που φοραγαμε τα προηγουμενα χρονια.

Καλο μας μηνα.
Εχει μεινει ενας μηνας μεχρι το τελος του κοσμου. Ξερετε, εκεινη τη μερα του Μαρτιου που εχει ΟΣΦΠ-ΠΑΟ σε ποδοσφαιρο και μπασκετ.
Εκτος αν ερθει η συντελεια νωριτερα που θα παιξουνε στο βολλευ για το ευρωκυπελλο.

zouk said...

Διαβασα και την ανακοινωση του Πατερα και συμφωνω απολυτα.Μου αρεσει γενικα που δεν μασαει ο Νικ.

pensierix said...

Τελικά οι Γιαννακοπουλαίοι είναι ή δεν είναι μέσα στη ΠΑΕ; Μ'έχουν κουράσει αυτοί και η γαύρικης φιλοσοφίας φυλλάδα τους. Είπαμε, καλές οι επιτυχίες στο μπάσκετ, τους αναγνωρίζουμε πολλά αλλά το έχουν παρακάνει! Ε, ας τους αφήσουν να κάνουν κουμάντο για όσο χρόνο θέλουν μέσα στη ΠΑΕ, να τελειώνει αυτή η ιστορία! Ζούμε μονίμως με τις μπηχτές τους, τα χτένια, τα γένια και τα ξεκατινιάσματα μέσω πρωτοσέλιδων. Ας αποφασίσουν επιτέλους τι ρόλο θέλουν να παίξουν στο νέο σχήμα διότι διχάζουν τον κόσμο ακόμα περισσότερο (πέφτουν οι μάσκες και τα όλοι μαζί κι αγαπημένοι) και η όποια νέα προσπάθεια γίνεται, κινδυνεύει να μιζεριάσει πριν καλά καλά ξεκινήσει.

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Αυτή η γιορτή ή καλύτερα αυτό το βλαχοπανηγυράκι, ήταν μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του Συλλόγου μας.. Καμιά οργάνωση, κανένα σχέδιο, σε λάθος χρόνο (έπρεπε να γίνει το 08) σε λάθος τόπο (έπρεπε να γίνει στο ανοιχτό του ΟΑΚΑ) και κυρίως με λάθος πρόσωπα. Φέρανε τον καραγκιόζη τον Πολυχρονίου που σύμφωνα με αυτά που λένε όσοι ήταν εκεί, βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου. Σε κάποια στιγμή είπε "είναι μαζί μας και ο Μητσάρας" (ο Σαραβάκος), στο γήπεδο έγινε χαμός και μετά από μερικά δευτερόλεπτα είπε "τελικα δεν ήρθε".. Η τραγουδίστρια των C-real είπε "χρόνια πολλά στον μεγαλύτερο σύλλογο τη Αθήνας".. δεν εγινε ούτε μια αναφορά στον στρατηγό Πούσκας, στον Ούϊλκινς.. Φτάσαν στο σημείο να βραβεύσουν τον Μαυρίδη μαζί με την γενιά των 70ς (έλεος) και δώσαν βραβείο και στην φετινή ομάδα ποδοσφαίρου (μάλλον επειδή νίκησε στην Λειβαδιά και την Ξάνθη). Οι εμετικοί διοργανωτές κατέβασαν τα λάβαρα των τεσσάρων ευρωπαϊκών για να βάλουν στην θέση τους tα λάβαρα της cosmote!! ντροπή και αίσχος...

Πέρνα μια βόλτα από το blog μου (http://thodoras13.blogspot.com/2009/01/100_29.html) να δεις πως τιμούν οι διοικήσεις τα 100 χρόνια της ομάδας.. Όσο για μας, περαστικά μας να ζήσουμε να θυμόμαστε το show με τα σκυλάδικα και την πλήρη ανυπαρξία σεβασμού και τιμής προς το οτιδήποτε παναθηναϊκό.

Ντροπή και αίσχος για όλους τους διοικούντες..Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Μπράβο στον κόσμο του ΠΑΟ που απέδειξε πως έχει αξιοπρέπεια και σκέψη..

gatti said...

@zouk: Kι εγώ είχα ακούσει γενικά και αόριστα ότι θα γίνει κάποια γιορτή, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και δεν έβλεπα κάποια κινητοποίηση έλεγα ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν τίποττα. Και ξαφνικά μαθαίνω ότι θα διοργανωθεί μια γιορτή στο ΟΑΚΑ. Ούτε ότι κάλεσαν τον Βράνκοβιτς, ούτε ότι κάλεσαν τον Χένρικσεν, ιδέα δεν είχα για το παραμικρό.

Από τη μια λοιπόν οι οργανωμένοι που το ήξεραν και ξενέρωσαν από το -12 και τις μη μεταγραφές, από την άλλη ο υπόλοιπος κόσμος που στην πλειοψηφία του αγνοούσε το γεγονός δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις γιατί πήγαν μόνο 5.000 άτομα.

Ο Μπασινάς τελικά έχει ψυχή μέσα του. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημά του, να πάει σ΄ αυτή την ηλικία σε μια ομάδα που είναι στο τέλος της βαθμολογίας στην Αγγλία. Αλλωστε ως παίκτης ψυχολογίας δεν θα μπορούσε να αποδώσει στην ΑΕΚ μέσα σε τέτοιο κλίμα. Πάντως νομίζω ότι ανεξάρτητα από όλα τα άλλα το "κρακ" μέσα του έγινε την στιγμή που έφυγε ο Ντέμης. Γι΄ αυτόν πήγε, χωρίς αυτόν δεν μπορούσε να μείνει.

Δεν αντιλέγω, στην αρχή θα είναι ήσυχος ο Χούτος και μπάλα θα παίξει γιατί το κατέχει το σπορ. Μετά όμως;

gatti said...

@MenieK: Aμα είναι να μου πάθεις κάτι άστο βρε παιδί μου, δεν θέλω να το έχω και βάρος! :pp

1) Σε ευχαριστώ πολύ! Αυτή την υπέρβαση, ομολογώ δεν θα μπορούσα να την κάνω. ΄Η μάλλον για να το θέσω ορθότερα, σ΄ ΑΥΤΟΝ τον Ολυμπιακό που βλέπω τα τελευταία χρόνια (αναφέρομαι αποκλειστικά στο ήθος που δεν διαθέτει...), δεν θα μπορούσα να ευχηθώ μακροημέρευση.

2) Το ξέρω παιδί μου! Το έγραψα άλλωστε. Το λιμάνι θα είχε γεμίσει με πλοιάρια στολισμένα σε ερυθρόλευκα χρώματα, παντού θα ακουγόταν ο ύμνος της ομάδας, τσιρλίντερς θα χόρευαν στην πλατεία Αλεξάνδρας και παιδάκια θα μοίραζαν φέιγ βολάν για τη γιορτή μαζί με δώρα. Οσο για τους υψηλούς προσκεκλημένους, Μαραντόνα και Πελέ μαζί, δίπλα σε Πλατινί, Φαν Μπάστεν, Ζιντάν και Κριστιάνο Ρονάλντο (μόνο τον Ριβάλντο δεν θα καλούσατε εσείς...). Και από μουσική, η Μαντόνα θα ήταν πολύ "λίγη" για τη γιορτή, άσε που δεν συνάδει με την ...μενταλιτέ των γαύρων.

3) Αυτό με τον κυρ Αχιλλέα, το σκέφτηκα κι εγώ. Και να σκεφτείς ότι είχα πειστεί πως δεν σκοπεύει να μας εγκαταλείψει πριν τα δικά σας 100χρονα.

4) Ευχαριστώ και πάλι! :)))

gatti said...

@The Bgt: Ξέρεις όμως η πολλή υπομονή δεν κάνει καλό. Γιατί μαζεύεις μαζεύεις μαζεύεις απωθημένα και όταν έρθει το ξέσπασμα αλίμονο σε όποιον βρεθεί στο δρόμο σου.

Δυστυχώς, έχεις δίκιο. ΠΟΛΥ μεγάλη μιζέρια. Και το κακό είναι ότι δεν βλέπω φως. Με αυτά τα μυαλά δεν θα πάμε πουθενά!

Καλό μήνα!

gatti said...

@zouk (again): Κι εγώ συμφωνώ με την ανακοίνωση του Πατέρα. Δυστυχώς έκανε φάουλ η "Πράσινη".

gatti said...

@pensierix: Xθες το βράδυ "πάλευα" ένα ποστ με το συγκεκριμένο θέμα. Στο τέλος το παράτησα, λέω άστο να πάει στην ευχή. Οταν όμως είδα και το σημερινό πρωτοσέλιδο τα πήρα άσχημα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και θα το δεις στο καινούργιο ποστ.

Για μένα όποιος παραμένει αδρανής στη νέα προσπάθεια και απλά κάθεται στη γωνία κριτικάροντας τους υπόλοιπους έχει τις ίδιες ευθύνες με εκείνους για τα λάθη και τις παραλείψεις. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

gatti said...

@Thodoras13: Tα διάβασα κι εγώ όλα αυτά και στενοχωρήθηκα. Ο Μαυρίδης μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου που βραβεύτηκε μαζί με αυτούς των 70s είπε πικρόχολα: "Σιγά μην έπαιξα και στο Γουέμπλεϊ". Τι να πεις... ΜΙΖΕΡΙΑ!

Oύτε μια γιορτή δεν είναι ικανοί να διοργανώσουν κι εμείς περιμένουμε μετά να πάρουν τα σκήπτρα από το θείο που έχει ...PhD στην κατάκτηση τίτλων.

Προχειρότητα, ανοργανωσιά, τσιγγουνιά και μιζέρια. Αυτό ήταν το σκηνικό μέσα στο οποίο στήθηκε η γιορτή. Ασε την ηλιθιότητα με τα λάβαρα που στάθηκε αφορμή να γίνουν πάλι μαλλιά - κουβάρια.

Τελικά έχουμε μανία αυτοκαταστροφής εμείς οι Παναθηναϊκοί.

ethanandthecity said...

auti dipla ston Rotsa einai h Kaiti Finou? :-P

gatti said...

@ethanandthecity: Tης φέρνει έτσι;

Βρε τη Λίνε, χαρά που θα κάνει...

:))