Wednesday, February 4, 2009

Οι πριμαντόνες της κακιάς ώρας





TEN KATE:
«Εμφανιστήκαμε σαν ένα σύνολο από πριμαντόνες! Για να μπορεί να κερδίζει μια ομάδα, πρέπει να έχει κίνητρο. Το μυαλό των ποδοσφαιριστών δεν ήταν στο παιχνίδι και αυτό φάνηκε από την ώρα που φτάσαμε στο γήπεδο. Γινόντουσαν συζητήσεις ότι ο αντίπαλος θα παίξει με νέους παίκτες και οι δικοί μας πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουν χωρίς προσπάθεια».

«Υπήρχε πρόβλημα στο θέμα της νοοτροπίας. Ευτυχώς υπάρχει και ρεβάνς, αλλά έπρεπε να καθαρίσουμε την υπόθεση πρόκριση από σήμερα. Oμως αυτό το πρόβλημα δεν ξέρω αν είναι σημερινό ή αν είναι δομικό του Παναθηναϊκού. Eχω παρατηρήσει, όχι μόνο φέτος, ότι απέναντι στις λεγόμενες μικρές ομάδες έχουμε απώλεια βαθμών. Ξανά και ξανά βλέπω το ίδιο πρόβλημα».


Oταν τα λέει ο τεντάς τι παραπάνω να πω εγώ; ΄Η μήπως να κάνω κριτική στο ματσάκι στις Σέρρες; Πλάκα κάνουμε; Λες και υπάρχει τίποτα να σχολιάσεις. Το μόνο που ξεχώρισε σαν την μύγα μες το γάλα ήταν ο Κούμπα (καλό θα είναι να συνηθίσουμε το όνομά του). Για τον Πολωνό τον Βαβζίνιακ λέω που η φανέλα του θα γράφει Γιακούμπ για να μην στραμπουλάμε τη γλώσσα μας με το όνομα γλωσσοδέτη. Ο Γιακούμπ - Κούμπα που λες ήταν το μόνο θετικό στοιχείο του αγώνα. Προσπάθησε ο φουκαράς στο ντεμπούτο του να αφήσει καλές εντυπώσεις και τα κατάφερε. Και έκανε και δυο σωτήριες επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο και ευτυχώς που τις έκανε γιατί ο Βύντρα θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του και τρελάθηκε στα τσαφ. Βάλε τώρα τον Σπυρόπουλο που εδώ και μήνες δεν την παλεύει, βάλε και τον Μουν που ήταν αρνητικός, καλά που υπήρχε και ο Κούμπα. Εδώ που τα λέμε τώρα ο άνθρωπος θα έπαθε την πλάκα του. "Πού ήρθα;" θα σκέφτεται. Και θα το προχωράει και παραπέρα. "Καλά μ΄ αυτή την άμυνα περάσανε αυτοί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ;" (έλα ντε!). Ας ελπίσουμε τώρα αυτή η εμφάνιση να είναι ενδεικτική του τι θα δούμε και στη συνέχεια από τον Πολωνό, γιατί αν δεν είναι και είναι τυχαία, ζήτω που καήκαμε!


Για τους υπόλοιπους τώρα από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Αν εξαιρέσεις τον απόλυτο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, Ζιλμπέρτο Σίλβα που ακόμα και στον πιο αδιάφορο αγώνα, όταν
η υπόλοιπη ομάδα ΠΣ-ol-armenizei σέβεται το ψωμί που τρώει και το μαγαζί όπου δουλεύει οι άλλοι ήταν προκλητικά αδιάφοροι.

* Να φταίει η κακή ψυχολογία από το -12 στο πρωτάθλημα; Μπορεί. Αλλά στέκει αυτό σαν δικαιολογία όταν παίζεις σε αγώνα κυπέλλου; Και όταν το κύπελλο είναι ο μόνος στόχος που σου έχει απομείνει;

* Να φταίει το γεγονός ότι πίστεψαν πως θα το πάρουν χαλαρά το ματσάκι επειδή ο ...Hugo B(r)oss θα κατέβαζε τα δεύτερα; Μπορεί. Αλλά αν ισχύει αυτό, γιατί δεν φορτσάρισαν όταν κατάλαβαν ότι τα δεύτερα του Πανσερραϊκού είναι ικανά να τους κάνουν τη ζωή δύσκολη;

* Να φταίει πάλι που είδαν το ματς σαν αγγαρεία επειδή υπάρχει και ρεβάνς στο ΟΑΚΑ; Ισως. Αλλά έχουν σκεφτεί πότε είναι η ρεβάνς; Βάλτα κάτω και δες. Σε ένα μήνα από τώρα, δηλαδή στις 4 Μάρτη. Οταν στην 1η Μάρτη είναι το ντέρμπι με τον ακατονόμαστο, στις 10 Μάρτη είναι η ρεβάνς με τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ και ενδιάμεσα, στις 7 Μάρτη έχεις κι ένα εντός έδρας ματσάκι με τη Λάρισα. Είναι ευκολότερο να φορτσάρεις τότε για να πάρεις την πρόκριση, από ό,τι ήταν σήμερα;


Ισως πάλι να μην είναι τίποτα από τα παραπάνω, αλλά να είναι απλά θέμα νοοτροπίας όπως είπε και ο τεντάς. Ο Ολλανδός πάντως μια χαρά την κατέβασε την ομάδα. Με μια 11άδα για την οποία δεν θα μπορούσε να πει κανείς κουβέντα. Αλλά άμα ο άλλος δεν έχει όρεξη να μπει μέσα και να παίξει μπάλα, τι να σου κάνει κι αυτός...


Βέβαια, το μενού δεν είχε μόνο το κλοτσοσκούφι στις Σέρρες. Είχε και μπασκετάκι. Και ευτυχώς που είχε μπασκετάκι και αγαλίασε η ψυχή μας. Το πήρε το διπλό η Πανάθα μέσα στη Μάλαγα και της έσπασε το αήττητο που το κρατούσε εδώ και 23 παιχνίδια. Και τώρα θεωρητικά με 2 εντός έδρας νίκες σε 4 ματς που απομένουν βγαίνουμε πρώτοι και έχουμε πλεονέκτημα έδρας στο δρόμο για το Βερολίνο. Το είπε και το έκανε ο Ζοτς. Τους έστρωσε. Και ο Σάρας έπαιξε φανταστικά και ο Πέκοβιτς το ίδιο, αλλά εκείνος που τρέλανε κόσμο ήταν ο Ντρου Νίκολας! Επιτέλους ένα καλό ματς από τον παίκτουρα! Επιτέλους αποκτήσαμε δυάρι. Και η ομάδα γενικά μια χαρά τα πήγε. Ούτε λάθη, ούτε χαμένα ριμπάουντ, άμυνα για σεμινάριο και ανέβασμα της απόδοσης την πιο κατάλληλη στιγμή. Τώρα που μέσα σε ένα - ενάμιση μήνα θα κριθούν τα πάντα. Αντε να δούμε!

Και βέβαια είχαμε και το ντέρμπι του κυπέλλου στην Τούμπα. Οπου κέρδισε ο ΠΑΟΚ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης, αλλά το προβάδισμα είναι μικρό. Ενα γκολ είναι λίγο όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις τον γαύρο μέσα στο τηγάνι. Και αν δεν μπόρεσες να του βάλεις τώρα παραπάνω γκολ που έπαιζε με τη μισή ομάδα, πού θα το κάνεις; Στο γαυριστάν που θα παίζει και ο Ντιόγο και ο Γκαλέτι;


Θα μου πεις τώρα ότι κι αυτό σχετικό είναι. Ετσι όπως την κατεβάζει την ομάδα ο Σάντος, μαύρα μάτια θα κάνουν οι γαύροι να δούνε το τέρμα. Πούλμαν θα βάλει ο Πορτογάλος μπροστά από τον Χαλκιά. Τώρα που είπα Χαλκιά. Τι έσωσε το άτομο στο δεύτερο ημίχρονο; Ποιος θα το περίμενε! Ενώ το μέλος όρθιο το έφαγε το γκολάκι του Κονσεϊσάο. Γύρισε και απλώς κοίταζε την τροχιά της μπάλας. Εσωσε όμως κι αυτός γκολ για να πούμε του στραβού το δίκιο. Το ματσάκι τώρα αναμενόμενα κύλησε. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαν δυνατά τα ΠΑΟΚια, στο δεύτερο ο γαύρος. Και άμα εξαιρέσεις και κάτι μικροεντάσεις και μια - δυο κόκκινες που χάρισε ο Κάκος ένθεν και ένθεν, πήγε και χαλαρά. Λογικό, αφού έλειπε ο Ντιόγο. Με ποιον να τσακωθεί ο χάνδαξ; Με τη σκιά του; Εκανε τα δικά του βέβαια, αλλά σε λογικά πλαίσια.


Και ο Κονσεϊσάο πέτυχε τη γκολάρα και αφήνιασε. Και άρχισε τις υποκλίσεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Οσο για τον Ντάρμπισαϊρ; Αναίμακτα την έβγαλε στο ντέρμπι το Εγγλεζάκι παρά τις προβλέψεις. Ενα πολιτισμικό σοκ πάντως το έπαθε. Γι΄ αυτό και άρχισε να φωτογραφίζει με την φωτογραφική μηχανή του κινητού του τον κόσμο του ΠΑΟΚ.



Scratch: Και να σκεφτείς ότι ο Ούγκο Μπρος σκέφτηκε να δώσει ευκαιρία στους μικρούς της ομάδας του. Φαντάσου να έβαζε τους βασικούς. Παίζει να τα είχαμε αρπάξει κι από πάνω...

Scratch 1: Το κλου της βραδιάς ήταν η κίτρινη που πήρε ο Μπαλάφας στη φάση της σωτήριας απόκρουσης του Χαλκιά. Ο Κάκος έδωσε κόρνερ, ο Μπαλάφας που βρισκόταν ακριβώς πίσω από το τέρμα κάνοντας προθέρμανση, διαμαρτυρήθηκε ότι η μπάλα δεν βγήκε (και μπορεί να είχε και δίκιο ο φουκαράς) και ο κόραξ τον κιτρίνισε. Οπότε, το γνωστό συνθηματάκι που του έβγαλαν τα ΠΑΟΚια για την αποβολή στα πέναλτι στον αγώνα με τα αρειανά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά λίγο παραλλαγμένο. Ας πούμε κάπως έτσι:

Μπαλάφα, σ΄ αγαπώ
Μπαλάφα είσαι γίδι
κίτρινη στην προθέρμανση
κανείς δεν πήρε @χίδι...


Scratch 2 (άσχετο - σχετικό): Oταν ξέσπασε η επανάσταση του ομιλούντος κινηματογράφου, πολλοί ηθοποιοί ήταν αυτοί που έχασαν την δουλειά τους, είτε επειδή η φωνή τους ήταν απογοητευτική, είτε επειδή ήταν ικανοί στην παντομίμα αλλά παντελώς ανίκανοι να συγχρονίσουν τη φωνή τους με τις κινήσεις του σώματός τους. (Ενα σχετικό θέμα πραγματεύεται το πασίγνωστο μιούζικαλ "Τραγουδώντας στη Βροχή"). Αυτό όμως δεν ίσχυσε για την Γκρέτα Γκάρμπο. Οταν η Σουηδέζα ηθοποιός που μαγνήτιζε το κοινό την εποχή του βωβού κινηματογράφου γύρισε την πρώτη ομιλούσα ταινία της, την "Αννα Κρίστι" οι παραγωγοί σκέφτηκαν να την διαφημίσουν με το πιασιάρικο σλόγκαν "Η Γκάρμπο μιλάει". Και όταν μίλησε, η βαθιά φωνή της με την σκανδιναβική προφορά, αντί να ξενίσει το κοινό της, το έκανε να την λατρέψει ακόμα περισσότερο. Περίπου μια δεκαετία αργότερα, η αγέλαστη ως τότε στις ταινίες της, Γκάρμπο, γυρίζει τη "Νινότσκα", την πρώτη κωμωδία της καριέρας της και οι παραγωγοί σκέφτηκαν να τη λανσάρουν με το σλόγκαν "Η Γκάρμπο γελάει". Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Επειδή σήμερα το πρωί άκουσα στον Σπορ FM τη συνέντευξη του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Και άκουσα έναν άνθρωπο να μιλάει, με αρκετή άνεση παρά την ξενική προφορά του και το κυριότερο, έναν άνθρωπο να γελάει! Ε, λοιπόν από σήμερα το πρωί μπορώ να αναφωνήσω: "Ο Ντούσαν μιλάει! Ο Ντούσαν γελάει!" (Και μπορεί να κάνει και χιούμορ)...

20 comments:

eforas said...

Καλά,στο τηγάνι δεν έχεις τύχη όχι με 1-0, αλλά ούτε με 4-0! (ξέρω, θα μου πείτε για τον ΠΑΣ - και δεν θα μπορώ και να απαντήσω!) Εδώ δεν είναι Ανόρθωση, να έχει ξένο διαιτητή! Επίσης, γιατί λες ότι το κύπελλο είναι ο μόνος στόχος που έχει απομείνει στον Παναθηναϊκό; το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μόνος στόχος που του έχει απομείνει. Αφού στο κύπελλο παίζει ο Ολυμπιακός!

Καλημέρα μας!

Γιώργος Τ. said...

Καλά τα είπε ο Τεν Κάτε, αλλά από μεριάς του δεν βοηθάει την ομάδα.. Επιμένω σε αυτό..
Ο Πολωνός έδειξε θετικά στοιχεία, μακάρι να συνεχίσει έτσι..
Ο Ζιλμπέρτο ήταν (για άλλη μια φορά) άψογος, ο Σπυρόπουλος με έχει κάνει να νοσταλγώ τον Άντονι (ΟΚ, αστειεύομαι, αλλά είναι μονίμως χάλια), ο Σαλπιγγίδης και ο Σιμάο θα κλατάρουν στο τέλος (πόσο θα αντέξουν ακόμα τα συνεχόμενα παιχνίδια??), Βύντρα, Μουν κακοί..
Για το ντέρμπι τι να πεις?? Αφού δεν το καθάρισε ο ΠΑΟΚ χθες που μπορούσε... Ο γαύρος δεν με πείθει φέτος, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα παίξει και θα περάσει στην ρεβάνς..
Καταπληκτική ατμόσφαιρα φτιάξαν τα ΠΑΟΚια!! Και χωρίς παρατράγουδα!
Ο Κάκος έκανε πολλά λάθη, αλλά τον αγώνα τον κράτησε υπό τον έλεγχό του, χωρίς να αδικήσει κανέναν..
Οι γαύροι απέδειξαν πόσο χάλια είναι.. Χωρίς 3-4 βασικούς είναι για τα πανηγύρια.. Ο Τζόλε πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να κρεμάσει τα παπούτσια του, ο Μήτρογλου δικαίωσε τον Βαλβέρδε που δεν τον εμπιστεύεται, ο Γκαλίτσιος βοήθησε τον (εκπληκτικό) Λίνο να κάνει ματσάρα... Για τον Ντερμπισάιρ δεν έχω γνώμη.. Σαφώς και δεν μπορεί να κριθεί από τα χθεσινά..
Όσο για τον Μπαλάφα, με το που βλέπω ότι τρώει κάρτα σκέφτηκα αυτομάτως εσένα!!!! Το περίμενα κατά γράμμα το σχόλιό σου!!
Στο μπάσκετ τέλος, το θηρίο δείχνει να ξυπνάει.. Άντε μπράβο, γιατί πολύ χαλαρά το έχουν πάρει το όλο πράγμα...
Καλημέρα σου μέρα!!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Για εμάς, εκλεκτή φίλη (και αντίπαλε, για να μην ξεχνιόμαστε), τα γράφεις καλύτερα από κάτι "ολυμπιακάρες". Σωστή η παρουσίασή σου, και "μετρημένες" οι προβλέψεις σου. Την πειραϊκή καλημέρα μου.

tzonakos said...

Χαχαχα ρε το Μπαλάφα :)
Εντάξει ας ειχε ενα ημίχρονο και ο βάζελος σαν αυτο του ΠΑΟΚ κι ας έφερνε πάλι 0-0.
Τι πριμαντόνες και πράσινα άλογα ;

Μπασκετάρα λέμε, υποταγή της Μάλαγα ! ετσι κι ακόμα καλύτερα.

Ντεμης said...

Αχ βρε Gatti μου, υπάρχουν και χειρότερα.... Εμείς αποκλειστήκαμε ψες βράδυ στο Κύπελλο μεσ΄ τη Λεμεσσό απ' τον Απόλλωνα με ανάποδο ψαλιδάκι στο τέλος της ημίωρης παράτασης. Εσέρνετουν η Κυρία....
Πάντως ο Τεν Κάτε δεν μας τα λέει καλά. Καθόταν στον πάγκο ατάραχος και μετά τούς έβριζε. Τη μιά "πριμαντόννες", την άλλη ο Νίνης "ερασιτέχνης", την άλλη στο Ρουκάβινα "θα σε κρεμάσω!" Τι πράγματα είν΄ αυτά;!
ΥΓ: χίλια μπράβο στον ΠΑΟΚ. Και στους παίκτες (μια ωραία φωτό του μικρού Κλάους Αθανασιάδη υπάρχει; Φοβερός είναι!) και στον κόσμο στις εξέδρες. Αχ, τι είναι να έχεις έδρα, γήπεδο δικό σου.... Ένα μόνο με ξένισε, οι τόσες βρισιές προς την Αθήνα, το Σύνταγμα. Ας τα ξεπεράσουμε πια αυτά τα παλιά....

Stepas said...

ΠΑΟΚ σ’αγαπώ
ΠΑΟΚ είσαι ένας
κίτρινη στο ζέσταμα
δεν έφαγε κανένας :-))

Ο Μπαλαφάρας, αυτή η μεγάλη μορφή των γηπέδων, έκανε το τρίτο του μεγάλο ρεκόρ. Κίτρινη στο ζέσταμα! Δυστυχώς δεν πήρε και μια ακόμη κίτρινη όταν τον έβαλε ο Σάντος στο 90 για να αποβληθεί πάλι και να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ. Φέτος έχει κάνει τα εξής: έχει πάρει κίτρινη 30 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του σε ματς, έχει πάρει κόκκινη σε διαδικασία πέναλτυ και χτες πήρε κίτρινη και στο ζέσταμα! Balafas for president! Δεν παίζεται το άτομο!

Από τη μία λέω: γαύρο χωρίς Γκαλέτι-Ντιόγκο-Λέτο πού θα ξαναβρούμε; Γιατί δεν επιμείναμε λίγο παραπάνω ώστε να κάνουμε το 2-0; Υπό αυτήν την έννοια ψιλοαποτυχία το 1-0. Από την άλλη λέω: έχουμε ξεπατωθεί να παίζουμε ντέρμπι και δύσκολα ματς. Η ομάδα είναι πολύ κουρασμένη άρα πάλι καλά να λέμε που έπιασε τόσο καλή απόδοση για ένα ημίχρονο. Ως γνωστόν χωρίς Μουσλίμοβιτς επιθετικά είμαστε ένα τίποτα άρα ευχαριστημένος να’μαι που βαλαμε τουλάχιστον ένα γκολ. Δεν ήμαστε ούτε εμείς πλήρεις. Μουσλι έλειπε, Σνάουτσνερ έλειπε, ο Ίβιτς χτύπησε και βγήκε αν και παραδόξως τα πήγαινε καλα, ο Βερόν έλειπε αλλά μπήκε αλλά συνεχίζει να είναι κουρασμένος από τα συνεχή ματς. τελικό συμπέρασμα; Μάλλον ευχαριστημένος πρέπει να είμαι από το 1-0 αφου ούτως ή άλλως σε όλα τα φετινά ντέρμπι ο Σάντος κατεβάζει την ομάδα για το 0-0.

Το 1-0 πονηρό σκορ. Και σε ένα μήνα πολλά αλλάζουν. Ένα γκολ να μπορέσουμε να κάνουμε εκεί μέσα τελείωσε το παραμύθι. Θα δείξει...

Για τον ΠΑΟ τα είπες όλα, όπως πάντα εύστοχα και με χιούμορ. Όταν βγαίνει ο ίδιος ο Τεν Κάτε και τα λέει τι παραπάνω να πούμε εμείς; Ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα ότι οι παίκτες πήραν το ματς χαλαρά. Και όπως αποδεικνύει το πρόγραμμά σας μόνο εύκολη περίδο δεν θα γίνει ο επαναληπτικός... Ο Πολωνός πολύ καλός. Κλασικός ‘‘εργάτης’’ μου φάνηκε. Θα βοηθήσει νομίζω. Κάτι τέτοια εργαλεία από Πολωνίες και Ρουμανίες είναι χρησιμότατα συνήθως. Σταθεροί παίκτες (σε απόδοση).

gatti said...

@eforas: Δεν χρειάζεται να σου θυμίσω τον ΠΑΣ. Θα σου πω μόνο πως δεν είναι τυχαίο που το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Με βάση την λογική συμφωνώ πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη στο τηγάνι. Ωστόσο, αν καταφέρει να βάλει το γκολ (που δεν έβαλε ο γαύρος στην Τούμπα) όλα μπορούν να συμβούν. Αν τον κατεβάσει ο Σάντος αμυντικά με σκοπό να μη δεχθεί γκολ, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το φάει.

Οσο για τον Παναθηναϊκό. Γράφω ότι το κύπελλο είναι ο μόνος στόχος που έχει απομείνει, επειδή χωρίς μεταγραφική ενίσχυση και με βάση αυτό που βλέπουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουμε τη Βιγιαρεάλ. Αν και πιστεύω ότι στο ευρωπαϊκό παιχνίδι τα καμάρια μας δεν θα έχουν την παραμικρή σχέση με αυτό που είδαμε χθες. Και πες μου εσύ μετά, σε περίπτωση που συμβεί αυτό, αν δεν είναι θέμα νοοτροπίας και αν δεν διαλέγουν παιχνίδια...

ΥΓ. Και επειδή παίζει στο κύπελλο ο Ολυμπιακός; Εμεινες στη "μαγική" περυσινή εικόνα της τεσσάρας εσύ; Ξέχασες τη Νέα Σμύρνη το 2004;

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Πώς να βοηθήσει κάποιον που δεν έχει διάθεση να παίξει; Να του τα χώνουμε όταν φταίει. Να του τα χώνουμε κι όταν δεν φταίει; Με παιδάκια έπαιζε ο Πανσερραϊκός. Και φταίει ο προπονητής που δεν μπορούν οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες του να κερδίσουν τα παιδάκια;

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙΣ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΚΡΟΑΤΙΚΟ ΥΒΡΙΔΙΟ! Ελεος! Ο Σπυρό είναι απλά ντεφορμέ. Ο Σέριτς είναι απλά ...αμπαλέ! (το ξέρω ότι αστειεύεσαι, αλίμονο!).

Ο Σάλπι επίσης δεν την παλεύει, ας τον βγάλει επιτέλους να ησυχάσει και ο paoad.
Oλοι κακοί ήταν χθες, τι να πεις...

Με ένα ακόμα γκολ ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη τύχη για την πρόκριση. Τώρα δεν ξέρω... Δεν μπορείς να την "διαβάσεις" εύκολα την ρεβάνς.

Καλά, για την ατμόσφαιρα τι να λέμε! Αφού είναι μαστόρια τα ΠΑΟΚια. Και όταν βλέπω την ατμόσφαιρα που δημιουργούν πραγματικά στενοχωριέμαι που επιτρέπουν σε κάποιους ανεγκέφαλους να χαλάνε την εικόνα τους.

Ο Κάκος με βάση την επικινδυνότητα του αγώνα μια χαρά τα πήγε. Ο γαύρος όντως δεν παίζει καλά, αν δεν είχε πάρει το πρωτάθλημα ήδη και έπρεπε να παίξει σε διαδικασία πλέι οφ θα έκαιγε φλάντζα. Βέβαια θα μου πεις αν είχε μπροστά του πλέι οφ θα έκανε και καμιά μεταγραφή ο θείος. Ο Βαλβέρδε δικαιώθηκε γενικά. Αφησε εκτός αγώνα πολύ σημαντικούς παίκτες του, δίνοντάς τους τις απαραίτητες ανάσες και ουσιαστικά δεν μπορείς να πεις ότι το πλήρωσε.

Το περίμενες το σχόλιο για τον Μπαλάφα ε; Χαίρομαι που δεν σε απογοήτευσα!

Για το μπάσκετ δεν ανησυχούσα. Εχουν γνώση οι φύλακες (Ομπράντοβιτς).

Καλημέρα! :)))

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Αυτό έλειπε να τα γράφω σαν τους "ολυμπιακάρες". Δεν θα ήταν λόγος σοβαρής ανησυχίας κάτι τέτοιο; ;)

Καλημέρα!

gatti said...

@tzonakos: Mπαλάφας θεός!!!

Οσα ημίχρονα και να παίζαμε εμείς τα ίδια χάλια θα είχαμε, νομίζω...

Καλά που υπάρχει και το μπάσκετ. Οταν είναι στα καλά της αυτή η ομάδα, πραγματικά χαίρεσαι να τη βλέπεις!!!

gatti said...

@Ντέμης: Κουράγιο Ντέμη μου. Ετσι είναι αυτά.

Δεν έχει άδικο ο Τεν Κάτε. Κι έπειτα γιατί σε ξενίζει που τα χώνει; Συνηθίζεται αυτό στο εξωτερικό. Μόνο στην Ελλάδα τους κανακεύουμε συνέχεια. Είναι επαγγελματίες ή δεν είναι; Εντάξει, μπορεί να λέμε ότι οι παίκτες είναι σαν τα μικρά παιδιά και χρειάζονται και λίγο χάιδεμα, αλλά χρειάζεται να μπει και λίγο χαλινάρι. Στο μπάσκετ δηλαδή ο Ομπράντοβιτς πώς άστραψε και βρόντηξε; Και πώς γύρισε και είπε: "Aν δεν βάλουν μυαλό θα παίζω με 5-6 παίκτες όλα τα παιχνίδια!". Και τους έβρισε και τους ειρωνεύτηκε και μετά τους πήρε με το καλό. Ολα χρειάζονται.

Αλλά το πρόβλημα με τον Τεν Κάτε ξεκινά από το γεγονός ότι δεν χαίρει της καθολικής αποδοχής όσον αφορά την προπονητική του αξία όπως ο Ομπράντοβιτς και παράλληλα δεν υπάρχει και η στήριξη που χρειάζεται. Και δεν λέω για κούφια λόγια του στιλ "στηρίζουμε τον προπονητή μας". Λέω για τρίξιμο των δοντιών των παικτών στο στιλ: "Kοιτάξτε εδώ πέρα. Αυτός είναι ο προπονητής σας θέλετε δεν θέλετε. Και θα τον ακούτε και θα κάνετε ό,τι σας λέει". Αν αντί γι΄ αυτό βγάζουν ανακοινώσεις που τον αδειάζουν γιατί να μη φτάσω κι εγώ στο σημείο να σκεφτώ πονηρά; Οτι δηλαδή κάποιοι παίκτες που δεν τον γουστάρουν, έχουν μειωμένη απόδοση για να τον φάνε; Πρόσεξε, δεν το υιοθετώ. Αλλά, πάντως, μου περνάει από το μυαλό.

Δυστυχώς δεν έχω φωτο του Κλάους. Μόλις βρω όμως θα βάλω στην πρώτη ευκαιρία, για πάρτη σου!

Κι εσύ έχεις φοβερή εξέδρα όταν θέλεις. Ξέχασες τα πρώτα χρόνια του Ντέμη και τη συσπείρωση των οπαδών της ομάδας σου; Η διαφορά είναι ότι και εμείς και εσείς φτιάχνουμε εξέδρα μόνο όταν έχουμε καλή ψυχολογία και η ομάδα πάει καλά. Ενώ τα ΠΑΟΚια είναι πάντα έτσι. Αυτοί κάνουν πράξη το δικό μας σύνθημα "στις χαρές και στις λύπες μαζί". Εμείς το έχουμε μόνο στη θεωρία...

Οι βρισιές απαράδεκτες είναι απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Αλλά είναι κάτι που όπως βλέπεις δεν μπορεί να αλλάξει. Τους βρίζουμε, μας βρίζουν και περνάει ο καιρός. Δεν τρέχει τίποτα... ;))

gatti said...

@Stepas: Tώρα που το σκέφτομαι, κάρτα στην προθέρμανση είχε φάει και ο Βύντρα σε εκείνο το φοβερό ματς με την ΑΕΚ που το πηγαίναμε λάου λάου και εξαιτίας της ηλιθιότητάς του να μπει και να πιάσει τη μπάλα, ενώ έκανε ζέσταμα, βρεθήκαμε από το πουθενά να χάνουμε με τριάρα. Με αποκορύφωμα εκείνο το γκολ του Τσάνκο που όπου σταθώ και όπου βρεθώ θα το λέω ότι εκείνη η γκολάρα είναι το χάιλαϊτ της καριέρας του.

Για τον Μπαλάφα, τι να λέμε... Οντως είναι μεγάλη μορφή!

Είναι γεγονός ότι ο γαύρος με Ντιόγο - Γκαλέτι - Λέτο είναι άλλη ομάδα. Δεν έχει αναπληρωματικούς αυτών των παικτών. Του βγήκε όμως μια χαρά το ρίσκο του Βαλβίδα παρόλο που έπαιξε χωρίς επίθεση.

Από την άλλη και από εσάς έλειψε ο Μούσλι, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ο Σάντος. Που μονίμως φρενάρει την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά δεν υπήρχε στην επανάληψη και δεν νομίζω ότι ήταν απόφαση των παικτών αυτό.

Το 1-0 είναι πράγματι πονηρό σκορ. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ατού σας δεν είναι η "φτωχή" σε σκορ νίκη, αλλά το μηδέν παθητικό. Ο γαύρος δεν έβαλε γκολ στην Τούμπα. Αν βάλετε εσείς στο τηγάνι όλα μπορούν να συμβούν.

Ετσι κι αλλιώς δεν περιμένατε να πάρετε την πρόκριση από το πρώτο μας, έτσι δεν είναι; Με το γαύρο παίζατε. Θα πρέπει να παίξετε μπάλα και στο Καραϊσκάκη για να προκριθείτε.

Οσο για μας, ναι, ο Πολωνός φάνηκε ότι είναι καλός. Και "εργάτης" όπως το λες και "πολυεργαλείο". Αλλά όπως έχω πει και στο παρελθόν, δεν θέλω άλλα "πολυεργαλεία" βρε αδερφέ! Θέλω δυο - τρεις παίκτες κλάσης!

mahler76 said...

πολύ εύστοχη επιλογή τραγουδιού...ας το κλείσουν το μαγαζί πάντως να πάνε και επίσημα διακοπές, να μην ασχολούμαστε κι εμείς με την πάρτη τους.

gatti said...

@mahler76: Ευχαριστώ. Αν δεν μπορούσες να το εκτιμήσεις εσύ, τότε ποιος; :))

Συμφωνώ. Ας το κλείσουν το μαγαζί να απελευθερωθούν οι Τετάρτες και τα Σαββατοκύριακά μας. Θα βρούμε άλλους τρόπους να τα γεμίσουμε...

Και δεν θα χαλάμε και την ψυχική μας υγεία!

coachp said...

Αν η βαζέλα συνεχίσει να παίζει ετσι στο μπασκετ(οπως έπαιξε χτες), τότε θα γίνει σουπερ τελικός με την ΤΣΣΚΑ. Τρομερό παιχνίδι. Τρομερό. Μοναδική βελτίωση που χρτειάζεται είναι στα ντραιβ. Χρειάζεται να μπουκάρουν περισσότερο και οχι να ψάχνουν μονίμως το ελεύθερο τρίποντο. Και σε αυτό μπορει να βοηθήσει ο Σπανούλης αρκετά... Αυτά.

pensierix said...

"Πριμαντόνες" κατά τον Χενκ, "μπαλαρίνες" κατά το Νικόλα.

Μήπως να τους λέμε "μπαλαντόνες" για να ησυχάσουμε; (ουδεμία σχέση με τη μπάλα και τον Μαραντόνα, για να μην έχουμε και παρεξηγήσεις...)

squarelogic said...

gatti
Οι πριμαντόνες χρειάζονται μάλλον και νέο ταρακούνημα απ τον Βγενόπουλο.Το ερώτημα είναι,ο Βγενό
συνεχίζει να στηρίζει Τεν Κάτε?

Και εδώ αναδεικνύεται και το διοικητικό πρόβλημα της ομάδας που την κάνει λιγότερο υπολογίσιμη ίσως και απ τα χρόνια του Τζίγγερ:
Με τον Παύλο στην απέξω,τον Τζίγγερ σε επιδεικτική αποχή αλλά με το 51%,τον Πατέρα να τον έχουν κάνει τα κοράκια γραφικό,και τον Βγενό εξωθεσμικό,ποιόν να φοβηθούν τόσο οι ανταγωνιστές όσο και Διαιτητές,ΕΠΟ κλπ?
Εδώ βγήκε ο Κομπότης και διέσυρε άνευ πρόκλησης και απάντησης τον Τεν Κάτε,τι να λέμε τώρα...Ποιός,ο Κομπότης του Σουβλακιακού,τον Τεν Κατε της Μπάρτσα και της Τσέλση!!!
Γι'αυτό έχει δίκιο ο Θανάσης.Ο Βγενόπουλος πρέπει να έχει πιο ενεργό και θεσμικό ρόλο.Το θέμα είναι αν μπορεί και αν θέλει...

gatti said...

@coachp: Αν παίζουμε έτσι έχουμε ελπίδες. Δεν είναι μόνο η ΤΣΣΚΑ, φέτος είναι πολλές οι καλές ομάδες. Ο Σπανούλης έχει βελτιωθεί αρκετά πιστεύω ότι μπορεί ακόμα καλύτερα.

gatti said...

@pensierix: Eγώ ξέρω ότι οι χαρακτηρισμοί είναι εύκολοι. Αλλά δεν πρόκειται να φέρουν κανέναν παίκτη στο φιλότιμο. Χρειάζονται δραστικές λύσεις και λίγο σφίξιμο τα χαλινάρια. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που πάνε να περάσουν οι φυλλάδες: ότι κακώς ο Τεν Κάτε δεν καλύπτει τους παίκτες και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ο ίδιος. Αυτές τις αηδίες μόνο στην Ελλάδα τις έχουμε.

gatti said...

@squarelogic: Eκεί είναι το θέμα. Τον στηρίζουν τον προπονητή ή τον έχουν για σφουγγάρισμα; Για μένα ο προπονητής πρέπει να μείνει ακόμα κι αν μεγαλώσει η διαφορά στη βαθμολογία.

Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να φτιαχτεί ομάδα. Αλλά με τη διοίκηση "φευγάτη" και ευάλωτη στα όσα γράφουν οι εφημερίδες δεν νομίζω πως θα αλλάξει κάτι...