Sunday, February 8, 2009

Ω του θαύματος!








Μη, δεν είμαι εδώ, όνειρο ζω
και μη με ξυπνάτε τώρα
Μη, για ό,τι καλό ή ό,τι κακό
τα λέμε άλλη ώρα...

Μη, είμαι αλλού σ' άλλη τροχιά,
σ' άλλη γη, σ' άλλη χώρα
Μη, δεν είμαι εδώ, όνειρο ζω,
μη με ξυπνάτε τώρα...


Les aveugles sont voyant. Kαι οι τυφλοί είδαν! Θαύμα! Το ζήσαμε λοιπόν κι αυτό. Τον Λουκά Βύντρα να βάζει όχι ένα, αλλά δύο γκολ, να "καθαρίζει" το παιχνίδι και να αποθεώνεται από τους οπαδούς του "τριφυλλιού". "Λούκας Βύντρα, οέ οέ οέ". Ο ίδιος μετά το πρώτο γκολ ήταν σφιγμένος. Δεν είχε διάθεση να πανηγυρίσει. Ποιος ξέρει; Ισως επειδή στο μυαλό του ήρθαν αμέσως οι αποδοκιμασίες που ακούει χρόνια τώρα βδομάδα με τη βδομάδα όποτε παίζει βασικός (και παίζει σχεδόν πάντα) στην 11άδα. Θα μπορούσε ίσως να αντιδράσει όπως ο Τζιόλης στη Βρέμη. Οταν μετά το γκολ που πέτυχε και έχοντας αφήσει πριν από αυτό όλον τον κόσμο άφωνο με την εμφάνισή του, ύψωσε το δάχτυλο προς τον θεό σα να έλεγε "ευχαριστώ". Ο Λουκάς δεν έκανε ούτε αυτό. Στο δεύτερο γκολ όμως δεν άντεξε. Ξέσπασε, χάρηκε, το ευχαριστήθηκε. Πνίγηκε στην αγκαλιά των συμπαικτών του και έζησε το δικό του όνειρο. Στο κάτω κάτω αυτό το γκολ ήταν περισσότερο για τον εαυτό του. Για την πάρτη του. Δώρο για τα γενέθλια που είχε την περασμένη Πέμπτη και που πέρασαν στο ντούκου μετά την εμφάνιση στις Σέρρες. Αλλωστε ο Λουκάς δεν είναι από τους παίκτες που πολύς κόσμος θυμάται τα γενέθλιά του. Για την ακρίβεια είναι ένας παίκτης που ο περισσότερος κόσμος προτιμά να ξεχνάει ότι είναι μέλος της ομάδας πόσο μάλλον ότι γιορτάζει κιόλας. Οπότε δύσκολα περιμένει δώρα από τον κόσμο. Ασε που και το "δωράκι" που πήρε από την διοίκηση ανήμερα των γενεθλίων του, ο χαρακτηρισμός "μπαλαρίνα" από τον πρόεδρο της ομάδας δεν ήταν και ό,τι καλύτερο.

Η χθεσινή βραδιά όμως ήταν η δική του βραδιά. Μπορεί μόλις έσβησαν τα φώτα να ξεχάστηκαν όλα. Μπορεί στο επόμενο παιχνίδι στο πρώτο "τσαφ" να "τα ακούσει" ξανά. Γιατί η χθεσινή βραδιά είναι πιθανότατα η εξαίρεση. Ενώ τα "τσαφ" είναι ο κανόνας. Αν ήταν Αμερικανός μπασκετμπολίστας, άλλωστε, το "τσαφ" θα ήταν το μεσαίο του όνομα. Lucas "the tsaf" Vyntra.

Ετσι κι αλλιώς είναι ο παίκτης που αγαπάμε να μισούμε. Δίκαια; Αδικα; Ποιος ξέρει; Μπορεί απλά να έπεσε σε άσχημη εποχή. Εχει μεγάλη σημασία το τάιμινγκ. Μπορεί να είμαστε προκατειλημμένοι απέναντί του. Ακόμα και άδικοι. Μας έχει δώσει όμως και δικαιώματα. Πολλές φορές.

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι περίεργα. Αμήχανα. Δεν μου πάει να αποθεώσω έναν παίκτη που μου έχει σπάσει άπειρες φορές τα νεύρα με το παιχνίδι του. Δεν μπορώ όμως και να μην αναγνωρίσω την αγωνιστική του βελτίωση, ειδικά την τελευταία χρονιά. Θα μείνω λοιπόν απλώς στη χθεσινή βραδιά. Που είναι δική του και του αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ! Για όλα τα άλλα ας μιλήσει ο χρόνος...


Αγωνιστικά τώρα το παιχνίδι δεν έχει να πεις πολλά πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδειχνε πιο οργανωμένος, αλλά με σαφή προσανατολισμό το "Χ". Ομάδα του Σάντος γαρ.
Εμείς χωρίς κάθετη πάσα και με γιόμες για το κεφάλι του Μάντζιου δεν είχαμε τύχη, αφού πέφταμε πάνω στον Κοντρέρας.

Στην επανάληψη, βγήκε ο Καραγκούνης κι έτσι εκτέλεσαν Νίνης και Κλέιτον τα στημένα (πρέπει να του απαγορευτεί με νομοθετικό διάταγμα τελικά να τα εκτελεί) πήγε και ο Χαλκιάς για χόρτα και ήρθαν τα δύο γκολ. Μοιραία ο ΠΑΟΚ άνοιξε το παιχνίδι του, ήρθε και το τρίτο και τελείωσε η ιστορία. Δεν παίχτηκε και καμιά μεγάλη μπάλα, ούτε ο ΠΑΟΚ ήταν για τρία γκολ. Κι όταν μπήκε ο Μούσλι έκανε και τις ευκαιρίες του. Αλλά ήταν αργά...

Τουλάχιστον μ΄ αυτή τη νίκη αλλάζει και πάλι η ψυχολογία, γιατί έτσι και δεν ερχόταν η νίκη, η γκρίνια θα χτυπούσε κόκκινο! Κι εμείς χρειαζόμαστε ηρεμία γιατί πλησιάζει και η αναμέτρηση με την Βιγιαρεάλ.

Οσο για τον ΠΑΟΚ; Θα πρέπει να το καταλάβει ο Σάντος, εν όψει ρεβάνς κυπέλλου ειδικά ότι αν κατεβαίνει για να πάρει το ¨Χ" το πιθανότερο είναι να φεύγει με ήττα. Τόσο απλά. Στους παίκτες του δίνω το ελαφρυντικό της κούρασης, έχουν παίξει απίστευτα δύσκολα - και πολλά - παιχνίδια τον τελευταίο μήνα (3 ματς με Αρη, κύπελλο με γαύρο και καπάκι ντέρμπι με μας).


Scratch: Απορία: Aν ο Βύντρα έβαζε αυτογκόλ, θα λογαριαζόταν ότι έκανε χατ - τρικ;

Scratch 1: Ο πληθυσμός των πουλιών πάνω από το ΟΑΚΑ πρέπει να μειώνεται αισθητά μετά από κάθε σουτ του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Scratch 2: Σχετικά ήρεμος ο Πάμπλο Γκαρσία. Μια ψιλοκοντρίτσα είχε με τον Καραγκούνη αλλά όχι τίποτα σπουδαίο. Συνέχισε μετά το τέλος της αψιμαχίας να φωνάζει ο χάνδαξ, αλλά ο "τυπάρας" είχε ήδη στρέψει την προσοχή του στους συμπαίκτες του. Φοβερή η σκηνή. Ο Γκαρσία να τα "χώνει" στον Καραγκούνη κι εκείνος να κοιτάζει αλλού και να χειρονομεί προς τους συμπαίκτες του.


Scratch 3: Κι άλλο θαύμα! Ο Σάντος με κοστούμι! Το έβγαλε το τζιν!

Scratch 4: O "υπάλληλος" Μίχος στην "Αθλητική Κυριακή", υπονόησε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε "μαλθακά" και το δικαιολόγησε λέγοντας ότι ενώ είναι ομάδα που παίζει πολύ δυνατά χθες έκανε μόνο 13 φάουλ. Το πήρε χαμπάρι (πώς τόπαθε!) ο Κωνσταντίνου και άστραψε και βρόντηξε. Κι ο Μίνος, νόμιζε ότι την έπεσε σ΄ αυτόν ο Κωνσταντίνου και τσίτωσε! Τρία πουλάκια κάθονταν!



Scratch 5: Τεν Κάτε: "Ευχαριστώ τις πριμαντόνες μου!" Τεντά μου, ΣΕ ΠΑΩ ΛΕΜΕ!!!

Scratch 6: Τι είχες ΑΕΚ, τι είχα πάντα. Μετά την ήττα από το γαύρο ξαναγύρισε στο αγαπημένο της αποτέλεσμα. Ισοπαλία...

Scratch 7: Tσάμπα οι πανηγυρισμοί του Κοτσόλη για το γκολ του Φωτάκη. Δεν πέρασε ένα λεπτό και το άρπαξε το τεμάχιο. Και έφταιγε κιόλας!

Scratch 8: Τελικά φέρνει αποτέλεσμα το μπινελίκι. Μπαλαρίνες ο Πατέρας τους παίκτες, νάσου η τριάρα. Λούζερς ο Πανόπουλος τους Ξανθιώτες νάσου η τεσσάρα!


Scratch 9: Τι γκολάρα έβαλε ο Παπαστεριανός!

Scratch 10: To "τσίμπησε" το διπλό ο ΟΦΗ στη Φυλή. Βρε λες να τη σκαπουλάρει; Κι όταν είπαν στον Μάντζουρα ότι στο τέλος αδικήθηκε ο Θρασύβουλος, γιατί δεν του έδωσαν πέναλτι, λέει τη φοβερή ατάκα: "Μας έχουν κλέψει πέναλτι εμάς... Οχι ένα και δύο. Ούτε αμφισβητούμενα. Πέναλτι που φαίνονται από αεροπλάνο!".



Scratch 11: Ενα λουλούδι για τα θύματα της θύρας 7. Γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι χαρά και όχι θάνατος. Και οι νεκροί είναι ιεροί, όποια ομάδα κι αν υποστήριζαν...

46 comments:

eforas said...

Πόσες φορές θα πούμε ότι δεν υπάρχει διαφορά στο υλικό. Ο Ολυμπιακός με τον Πάντο παίρνει τα πρωταθλήματα. Αλλά αυτός είναι ο "Τάσος ο γαύρος". Για να δούμε τι θα γράφουν οι φυλλάδες σήμερα.

Καλημέρα!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Άντε να πάρετε λίγο τα πάνω σας!!!
Καλή μας εβδομάδα!

irene said...

η αεκ έπαιζε για το χ , στην αλλαγή του ο μπλάνκο με το σκορ 0-0 στο 88' βγήκε περπατώντας σαν χελώνα , λες κ κερδίζαμε με καμμιά τεσσάρα..

"ο χαρακτηρισμός "μπαλαρίνα" από τον πρόεδρο της ομάδας δεν ήταν και ό,τι καλύτερο." χαχα ναι!

Γιώργος Τ. said...
This comment has been removed by the author.
Γιώργος Τ. said...

Καλημέρα!!!
Λούκας Βύντρα οε οε οε!!
Είναι και άτυχος.. Δεν κολλάει καλά το Λουκάς σε σύνθημα..
Μπράβο του πάντως.. Απλά μπράβο του.. Εγώ τον συμπαθώ. Δίνει ότι μπορεί, είναι φιλότιμος, κάνει δουλειά και ακούει τα εξ' αμάξης.. Απλά είναι άτυχος..
Χθες στο γήπεδο ΠΑΝΙΚΟΣ... Σε κάθε στημένο μετά το 2ο γκολ τα μάτια μας ήταν κολλημένα πάνω του! Και η σκέψη του να κερδίσουμε κανά πέναλτι ήταν τρελή!!!! Λαϊκή απαίτηση για αυθεντικό χατ-τρικ θα είχαμε!!

Για τον Μίχο (και την Ολυμπιακή Κυριακή γενικότερα) τι να πει κανείς? Πώς και αντέδρασε ο Κωνσταντίνου??? Μου έκανε τρομερή εντύπωση!
Αλλά όταν θες να απευθύνεσαι σε άμπαλους και να διαμορφώνεις γνώμες έτσι μιλάς.. Δηλαδή πώς να γίνουν φάουλ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκο? Αφού η μπάλα αλλάζει συνέχεια πόδια (και από ικανότητα των παικτών αλλά και από ανικανότητα να κρατήσουν κάποιοι παίκτες την μπάλα λίγο περισσότερο).. Αντίθετα, οι γαύροι εκτός του ότι 3-4 παίκτες κρατάνε συνέχεια την μπάλα, πέφτουν και συνέχεια.. Ειδικά ο Ντιόγκο.. Έτσι παίρνουν και τα φάουλ.. Αλλά αυτό δεν σκέφτηκε να το πει ο Κωνσταντίνου.. Ίσως γιατί δεν είναι στο στυλ του Παναθηναϊκού να "υποννοήσει" κάτι τέτοιο.. Αν και χαίρομαι γι' αυτό, μια ανάλογη συζήτηση θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Stepas said...

Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυσή σου. Πρώτο και κυριότερο: από τη στιγμή που για μία ακόμη φορά φέτος ο Σάντος κατέβασε την ομάδα στην Αθήνα με σκοπό το Χ είναι πολύ λογικό να φύγει με την ήττα. Η ομάδα έχει αποκτήσει κόμπλεξ στα εκτός έδρας ντέρμπι. Και φυσικά ήταν υποχρέωση του Παναθηναϊκού να κερδίσει έναν τόσο ηττοπαθή αντίπαλο. Όπως και έγινε. Δεύτερο, αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΑΟ που κατάφερε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του ΠΑΟΚ με τα στημένα. Είναι κάτι πολύ σπάνιο να τρώμε δύο γκολ από στημένα. Έβαλε βέβαια κι ο Χαλκιάς το χεράκι του με τα προσωπικά του λάθη, ο οποίος συνέχισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις μέχρι και το 1ο ημίχρονο του χτεσινού ματς γιατί στο 2ο βγήκε στο γηπεδο ένας άλλος Χαλκιάς... Τρίτον, Ο ΠΑΟ είναι μια ομάδα με επιθετικά χαρίσματα και του αξίζουν πολλά μπράβο που σ'ενα κακό πρωτάθλημα μπορεί και παίζει καλή μπαλίτσα όταν του δίνεται η ευκαιρία. Τέλος, η κούραση έπαιξε ρόλο για μας αλλά όχι και τοσο σημαντικό νομίζω. Με αυτή τη νοοτροπία που κατέβηκε πάλι ο Σάντος και ξεκούραστοι να ήμαστε θα χάναμε (όπως έγινε στον 1ο γύρο στο τηγάνι). Απλά, αν ο Χλκιάς δεν έκανε την πατάτα εκεί στο 1-0, τότε το ματς θα πήγαινε αλλιώς. Γιατί ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε μετά το 1-0. Αν διατηρούσαμε το 0-0 εκεί μέχρι το 65 και έμπαιναν μετά μέσα Μουσλι-Βιεϊρινια ίσως να μπορούσαμε να πάρουμε το Χ από το ματς. Αλλά με τα "αν" δουλιά δεν γίνεται.

ΥΓ: Το σπαστικό (και για σας και για μας) είναι ότι τα πάντα θα κριθούν στα πλέι-οφ. Εκεί πρέπει να φορμαριστούν οι ομάδες. Είτε είστε εσείς 2οι είτε εμείς, στα πλέι-οφ λογικά θα ξεκινήσουμε με τους ίδιους βαθμούς.

ΥΓ1: Είδες τι έκανε ο Μάντζιος στον Πάμπλο Γκαρσία στο 2ο ημίχρονο; Θαρραλέος ο Βαγγέλας...

Φιλιά!

Crazy Tourists said...

Εγώ πάλι συμπαθώ Βύντρα! Με τρελαίνει βέβαια πολλές φορές αλλά μ'αρέσει!!!
Και το μπασκετάκι έγραψε όμως χτες ε; Μην ξεχνιόμαστε!
Φιλιά

Τρελοτουρίστρια

tzonakos said...

Οποιος δεν ειναι έτοιμος να αποθεώσει εναν παίκτη σημαίνει οτι ηταν πάντα έτοιμος διακαώς να τον κράξει.

Μην βλέπετε Αθλητική Κυριακή είπαμε.

squarelogic said...

Ο μήνας των Λουκάδων..!!!
Πέμπτη είπες είχε γενέθλια???
Ωχ,την ίδια μέρα με την κόρη μου???

Σοβαρά τώρα,του άξιζε μια τέτοια εμφάνιση,αν όχι για άλλο λόγο,τουλάχιστον για την φιλοτιμία του.Και αμυντικά ήταν άψογος με 2-3 κλεψίματα που θύμισαν Κυράστα ή Ρενέ!
Και το (ένα μου)πουλέν,ο Νίνης παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος και..ελαφρύτερος αν δε με γελά το έμπειρο μάτι μου!Δίνει κλάση ο μικρός,πως να το κανουμε...Οπως κι ο Κλέιτον έκανε τα πράγματα να φαίνονται πολύ πιο αβίαστα...
Η αλήθεια είναι οτι στο Α ημιχρ.σκέφτηκα οτι "δεν καθαρίζουμε με τίποτε".Δεν ήξερα όμως οτι ο Λίνο δεν μπορεί να βγάλει εναν αγώνα,και οτι ο "χανδαξ" μοιραία μετά το 50 κινδυνεύει με αποβολή...Τι τρομαχτικός κόφτης κι αυτός...ευτυχώς ο Κάρα δεν έδωσε συνέχεια και τα γλύτωσε τα πόδια του.
Ο τεντάς απολαυστικός στην συνέχεια των δηλώσεων του.όπως μου αρέσει οτι αγκλιάζει τους παίκτες που βγαίνουν σαν παιδιά του,με εμφανώς ανοιχτή καρδιά.
Lucas for ever!

gatti said...

@eforas: Kανείς δεν αρνείται ότι υπάρχει υλικό. Σε πολλές θέσεις μάλιστα είναι καλύτερο από του γαύρου (όπως βέβαια σε κάποιες άλλες κατώτερο). Στους παίκτες - προσωπικότητες είναι που πάσχουμε.

Οι φυλλάδες καταπρασίνισαν σήμερα. Ε, λογικό, σήμερα πουλάμε εμείς...

gatti said...

@PAVLOS: E ναι, καιρός μας είναι. Αλλά μη νομίζεις... Δεν θέλουμε και πολύ να βρεθούμε στα ίδια.

Καλή εβδομάδα Παύλο μου!

gatti said...

@irene: Δεν ξέρω αν έπαιζε για το "Χ" δεν ήταν τόσο σαφές όσο ήταν ας πούμε στον ΠΑΟΚ, αλλά το θέμα είναι ότι "δεν της βγαίνει". Βέβαια, δεν είναι και εύκολη περίπτωση η Λάρισα. Ποιος από τους "μεγάλους" κέρδισε εκεί μέσα;

gatti said...

@Γιώργος Τ.: E κι εσύ μην αγχώνεσαι που δεν κολλάει σε σύνθημα! Σάμπως θα ξαναφωνάξεις το όνομά του; Μακάρι δηλαδή, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μια φορά στα 10 χρόνια!

Μπράβο του και πάλι μπράβο του. Εννοείται. Κι εγώ τον συμπαθώ κι ας τον κράζω. Και για να μην παρεξηγηθούμε, μόνο εδώ μέσα τον κράζω. Στο γήπεδο ακόμα και βλακεία να έκανε δεν θα τον έκραζα.

Γενικά στο γήπεδο, μού είναι αδιανόητο να γιουχάρω την ομάδα, όσο άθλια κι αν παίζει. Είναι γεγονός ότι ένα τρίτο γκολάκι χρειαζόταν. Θα γινόταν χαμός έτσι και έκανε χατ - τρικ.

Ο Μίχος είναι γλοιώδης. Πραγματικά γλοιώδης όμως. Η γλώσσα του πρέπει να έχει γίνει σπάτουλα από το γλύψιμο στον θείο. Και εμένα μου έκανε εντύπωση ο Κωνσταντίνου, γι΄ αυτό το ανέφερα. Δεν τον είχα ικανό να το "πιάσει". Κι όμως! Εντάξει κι εσύ πολλά ζητάς να πει ο Βασιλάκης. Και μόνο που αντέδρασε ήταν σημαντικό.

gatti said...

@Stepas: Eχει καταντήσει αηδία το πράγμα με την ατολμία του Σάντος. Ο άνθρωπος απλά τραβάει χειρόφρενο στην ομάδα. Πράγματι έδειξε ηττοπάθεια ο ΠΑΟΚ και δεν του άξιζε κάτι τέτοιο.

Οσο για τον Χαλκιά, όσα έσωσε με Αρη και με γαύρο τα έφαγε με τον Παναθηναϊκό. Αμα κάνει την πατατιά είναι μεγάλη πατατιά. Και τώρα έχει ανακινηθεί και θέμα για την Εθνική ομάδα απ΄ ό,τι βλέπω.

Πάντως, από την στιγμή που μπαίνουν 2 γκολ σε 10 λεπτά πραγματικά δεν μπορούσαν να γίνουν και πολλά από πλευράς του ΠΑΟΚ για να αλλάξει η κατάσταση. Το πιο πιθανό ήταν να συμβεί αυτό που συνέβη. Να φάει δηλαδή και τρίτο.

Ο Μούσλι όμως είναι κεφάλαιο γι΄ αυτήν την ομάδα. Με το που μπήκε φάνηκε η διαφορά στον ΠΑΟΚ.

Αλλά τι να προλάβει κι αυτός...

ΥΓ. Αυτό είναι όντως σπαστικό. Υπό την έννοια πως τα ντέρμπι του πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ είναι ουσιαστικά "μη γενόμενα".

ΥΓ1. Ολα τα παράξενα χθες έγιναν. Γκολ και μάλιστα δύο ο Βύντρα, τσαμπουκάδες ο Μάντζιος. Λες να φταίει η σημερινή έκλειψη; Επηρρεάζει ξέρεις και πριν και μετά...

:))

gatti said...

@Crazy Toyrists: Kατ΄ αρχήν ο Λουκάς είναι ωραίο παιδί. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Τώρα αν είναι και καλός παίκτης; Δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι πως φέτος είναι πολύ βελτιωμένος. Και το επίσης βέβαιο είναι ότι έχει κότσια. Δεν είναι λίγο να παίζεις κάθε αγώνα με μια κερκίδα έτοιμη να σε "κατασπαράξει" σε κάθε ευκαιρία.

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου!

gatti said...

@tzonakos: Nα χαρώ και να τον χειροκροτήσω για την απόδοσή του και για τα γκολ ναι. Και θα το ξανακάνω όποτε παίζει καλό ποδόσφαιρο. Να τον αποθεώσω όμως γιατί; Δεν ήταν τρελοί όσοι κατά καιρούς τον έχουν κράξει. Εχει βάλει κι αυτός το ...χεράκι του!
Ε, δεν θα κάνουμε και κωλοτούμπες τώρα.

Την Αθλητική Κυριακή την βλέπουμε για να σχολιάζουμε την "κόκκινη" προπαγάνδα.

gatti said...

@squarelogic: Aν η κόρη σου γεννήθηκε 5 Φεβρουαρίου, τότε ναι, έχει γενέθλια ίδια μέρα με τον Λουκά.

Σαφώς και του άξιζε μια τέτοια εμφάνιση και το χειροκρότημα από τον κόσμο. Και ένα πολύ καλό κόψιμο έκανε στον Μουσλίμοβιτς, αλλά και το "τσαφ" του έκανε.

Ο Νίνης όντως βελτιώθηκε κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και ο Κλέιτον τα πήγε καλά. Μακάρι να έχουν διάρκεια.

Κι εγώ σκέφτηκα στο πρώτο ημίχρονο ότι δεν την βγάζουμε καθαρή. Πάντως όσο κι αν δεν θέλω να το λέω, βρε παιδί μου χωρίς τον Καραγκούνη η ομάδα είναι μια ταχύτητα παραπάνω. Ε, δεν μπορείς να μη το δεις αυτό. Από την άλλη πάλι είναι ματς που χωρίς αυτόν δεν τα "καθαρίζουμε". Συνεχίζει να είναι "ευχή και κατάρα" για την ομάδα.

Εκεί με τον Γκαρσία κι εγώ σκέφτηκα ότι θα πέσει ξύλο. Την γλίτωσε τελικά χάρη στην τρέλα του ο τυπάρας. Είναι ικανός να τον τρελάνει τον Ουρουγουανό όπως και οποιονδήποτε παίκτη. Μπορεί να είναι τζόρας ο "χάνδαξ" αλλά ξέρει τον ...βασικό κανόνα ότι "με τον τρελό δεν τα βάζεις"!

Ο Τεν Κάτε είναι πράγματι απολαυστικός. Και επικρίνει και επιδοκιμάζει. Αυτός είναι. Είναι δίκαιος. Το θέμα είναι να καταλάβουν οι παίκτες το στιλ του.

Και για το τέλος ένα ερώτημα: Το "ξεμύτισμα" του Βύντρα, αλλά και του Νίλσον κάποιες φορές μήπως σημαίνει (αν και είναι πολύ νωρίς) ότι νοιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά με τον Βαβζίνιακ δίπλα τους;

pensierix said...

Δεν παίξαμε και καμία ιδιαίτερη μπάλα, στο πρώτο ημίχρονο δεν βλεπόμασταν και στο δεύτερο είχαμε την τύχη να σκοράρουμε γρήγορα, ανοίχτηκε κα ο ΠΑΟΚ κι έδεσε το γλυκό. Μυθική η ατάκα του Τεν Κάτε, χρειάζονται τέτοιες προσωπικότητες στο ποδόσφαιρό μας. Νομίζω ότι για να τα έχει καλά μαζί του ένας παίκτης, πρέπει να διαθέτει μυαλό και να είναι επαγγελματίας. Δεν αδικεί κανέναν, επιβραβεύει την καλή απόδοση και τα χώνει εκεί που πρέπει. Αντε, γιατί μεγάλο σούσουρο έγινε με τις πριμαντόνες. Είμαστε μαθημένοι στην ξύλινη γλώσσα και τις κοινοτοπίες και με το που βγει κάποιος από αυτό το μαντρί, αμέσως να τον κατασπαράξουν.

Τον Βύντρα τον πάω κι ας κάνει και τα τσαφ του. Αθλητής με όλη τη σημασία της λέξεως, το κεφάλι κάτω και δουλειά. Οχι ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι απ'αυτόν αλλά είναι και να μην σου βγει το όνομα. Κατά τη γνώμη μου είναι ένας καλός κεντρικός αμυντικός, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτός που θα καθοδηγεί την άμυνα. Με έναν παίκτη τύπου Χενρικσεν δίπλα του, θα έκανε ένα πολύ καλό κεντρικό δίδυμο.

ΥΓ
Ο Μάντζιος πραγματικά δεν αντέχεται. Πόσο μου έχει λείψει ένας σεντερφόραρος...

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Συμφωνώ με την προσέγγισή σου. Μπορεί χθες να έκανε καλή εμφάνιση αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε πίστη στο πρόσωπό του πια. Αυτό βέβαια είναι προσωπική άποψη. Μακάρι στα επόμενα παιχνίδια να με αναγκάσει να καταπιώ την γλώσσα μου, αλλά μεχρι στιγμής μπροστά στα λάθη που έχει διαπράξει η χθεσινή εμφάνιση δεν ήταν τίποτα.

Ο ΠΑΟ απαιτεί πολλά περισσότερα.

KitsosMitsos said...

Τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Φυλάει τον κόσμο ο Λουκάς...

tzonakos said...

Exω την αμυδρή εντύπωση οτι οι περισσότεροι ουτε ετσι δεν ειναι ευχαριστημένοι ... τι να πώ πια...
Καλός ο Λουκάς, ναι, ναι ολα οκ, ναι ΑΛΛΑ ...( ρε γμτ εμεις τον βρίζαμε πριν, εχουμε και αρχές, δεν τις προδίδουμε, πώς να γίνει ; )

Εγω ξερω οτι τους παίκτες τους αγαπάμε, τους περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη.
Αλλα βλέπω οτι αν δεν μισεί κάποιον ο έλληνας """φίλαθλος""" δεν μπορεί.

Εβίβεςςςς :)

The Bgt said...

δυο λεξεις απεκτησαν καινουργιο ορισμο:

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ: η κατασταση στην οποια 30000 οπαδοι του Παναθηναικου υμνουν ταυτοχρονα (και φωνακτα) τον παικτη Λούκα Βυντρα. Δυο φορες μεσα σε 10 λεπτα. Και αυτο δε συμβαινει 10 λεπτα πριν το τελος του κοσμου.

ΙΩΒ: Γνωστος για την υπομονη του, αντικατασταθηκε απο τον Λούκα, πρεπει να εχεις Λούκαβειο υπομονη να ακους τα μυρια οσα και να συνεχιζεις να τα δινεις ολα για αυτους που στα σερνουν (ανεξαρτητα αν αρκετα απο τα σουρνομενα τα αξιζες και με το παραπανω!)

squarelogic said...

Bgt
Σε πάω!

gatti said...

@pensierix: Oπως ακριβώς τα λες για το παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι δυσκολευόμαστε να ανοίξουμε το σκορ. Αν το καταφέρουμε αυτό όλα γίνονται ευκολότερα. Αλλά μέχρι να συμβεί ιδρώνουμε. Και βέβαια το πρόβλημα στους κλειστούς χώρους παραμένει τεράστιο. Μόνη λύση τα στημένα, αρκεί να μην είναι μέσα ο Καραγκούνης που θέλει να τα εκτελεί όλα μόνος του με τα γνωστά αποτελέσματα...

Ο Τεν Κάτε είναι προσωπικότητα. Μαστίγιο και καρότο στις σωστές δόσεις. Αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να κολλήσει με τους παίκτες που είναι μαθημένοι αλλιώς. Βέβαια την μεγάλη ευθύνη την έχει η διοίκηση. Αν εκείνη έδειχνε ότι ο Ολλανδός είναι ακλόνητος θα έστρωναν και οι παίκτες.

Κι εγώ τον πάω τον Βύντρα γι΄ αυτό τον κράζω κιόλας. Δεν κράζω κάποιον που μου είναι αδιάφορος. Είναι καλός παίκτης, αλλά όταν κάνει τη γκάφα, θα είναι τεράστια. Αυτό είναι το πρόβλημα. Κι εγώ πάντως το πιστεύω ότι δίπλα σε έναν μεγάλο στόπερ θα ένοιωθε σιγουριά και θα γινόταν και ο ίδιος ακόμα καλύτερος.

gatti said...

@Thodoras13: Η προσέγγισή μου είναι αυτή γιατί προσωπικά το θεωρώ γελοίο να αποθεώσω κάποιον επειδή έκανε μια καλή εμφάνιση. Ωραία, έκανε ένα καλό παιχνίδι και έβαλε δυο γκολ. Μπράβο του. Μακάρι να το ξανακάνει για να τον επαινέσω και πάλι. Αλλά, ... δεν κατάλαβα. Δεν είναι αυτή η δουλειά του; Του αναγνωρίζω ότι έχει βελτιωθεί πολύ. Αλλά δεν θα τον κάνω και ...τοτέμ!

gatti said...

@Kitsosmitsos: Οσο ήσυχοι είμαστε με τον Γκαλίνοβιτς, τον Σαριέγκι, τον Νίλσον κ.λπ....

gatti said...

@tzonakos: Nομίζω ότι ΟΛΟΙ είναι ευχαριστημένοι όταν ένας παίκτης κάνει μια καλή εμφάνιση.
Και ο καθένας μας ξεχωριστά θα ήθελε να έκανε συνεχώς τέτοιες εμφανίσεις ο Βύντρα και να μας έκλεινε τα στόματα. Αλλα όπως έλεγα και για τον Τζιόλη, δεν φτάνει ένα παιχνίδι. Δεν είναι ότι φοβόμαστε να προδόσουμε τις αρχές μας. Είναι το γεγονός ότι ένα παιχνίδι είναι ΛΙΓΟ. Χρειάζονται πολλά καλά παιχνίδια για να μας αλλάξει γνώμη.

Και εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα μίσους. Τον μεγαλύτερο πολέμιο του Βύντρα να ρωτήσεις, δεν νομίζω ότι θα σου πει ότι τον μισεί. Προς θεού! Οτι τον εκνευρίζει με τα λάθη του θα σου πει.

gatti said...

@The Bgt: Ω ναι, ζήσαμε πολύ σουρεάλ καταστάσεις. Εγώ επιμένω ότι φταίει η έκλειψη! :)))

Πάντως δεν νομίζω ότι παίζει για αυτούς που του τα σέρνουν. Εδώ που τα λέμε δεν θα τους/μας άξιζε κιόλας να παίζει για αυτούς/εμάς. Για την πάρτη του παίζει ο Λουκάς και καλά κάνει....

coachp said...

Καταρχάς, ο Πάμπλο Γκαρσία δεν το συνέχιζε. Φώναζε στον Καραγκούνη «Χόρχε, Χόρχε». Δεν έδωσε συνέχεια ο ίδιος. Ηρεμος ήταν.

Δεύτερον, ο Τεν Κάτε σας το φέρνει σιγά-σιγά. Οταν θα την πεσει στο ντους σε κανά Ρουκάβινα που είναι τρυφερούλης, τότε να δω τι θα πείτε...(χα)

Τρίτον, @squarelogic@,
μην λες σε πάω, μου θυμίζεις τον χριστόδουλο.

Τέταρτον, αντί να βρίζετε τον μαλάκα τον Μίχο, καλό θα ήταν να παραδειγματιστεί και η διοίκηση του ΠΑΟ να βάλει έναν παρόμοιο μαλάκα, γιατι η πλύση εγκεφάλου στα μικρά παιδάκια που βλεπουν αθλητική κυριακή συνεχίζεται...

πέμπτον, ο Λουκάς έχει καεί. Ειναι πολύ συμπαθής για ένα λόγο. Τόσα χρόνια είναι το εξιλαστήριο θύμα, και δεν έχει πει κουβέντα ποτέ. Αυτό είναι τρομερά άδικο για εναν αθλητή. Θα σταματήσει την καριέρα του και θα μισήσει τον Πανθηναϊκό. Πολύ κρίμα. Ο Τζιόλης που τα άκουγε, είχε και υφάκι και έκανε και δηλώσεις σε στενους του κυκλους και δημοσιογράφους. Ο Βιντρα, ΠΟΤΕ. Κριμας.

gatti said...

@coachp: Καλώς τα παιδιά μας τα ...ζουμπουρλούδικα!

Διαβάζεις και τα χείλη ε; Ενδιαφέρον! Αν τυχόν μείνεις άνεργος θα μπορείς να δουλέψεις ταξιτζής!

Δεν καταλαβαίνω τι κόλλημα έχεις με τον Ολλανδό. Και αδερφή να είναι, δικαίωμά του. Εσύ γιατί ζορίζεσαι; Καλό τεκνάκι ο Ρούκα. Βρε μπας και τον χαλβαδιάζεις εσύ;

Στο τέταρτο συμφωνώ και επαυξάνω! Αλλά τελικά γι΄ αυτό ακριβώς βρίζουμε τον Μίχο. Επειδή δεν έχουμε εμείς αντίστοιχο μαλάκα.

Για τον Λουκά τα έχουμε πει. Ανεξάρτητα από το αν είναι καλός παίκτης ή όχι, κάτι για το οποίο οι γνώμες πάντα θα διίστανται, έχει κότσια! Δεν υπάρχουν πολλοί που θα άντεχαν στη θέση του να παίζουν υπό πίεση τόσα χρόνια. Γι΄ αυτό ειδικά το θέμα, εγώ προσωπικά υποκλίνομαι!

coachp said...

Ταξιτζής ε?
Προτιμώ το κατάσκοπος mrs gatti.

Δεν έχω κόλλημα που είναι γκέι. Δεν έχω πρόβλημα με τους φκει, απλά με αρέσει να τους κράζω λίγο. Φοβάμαι όμως μην πηδήξει τον Ρούκα που είναι τρυφερούλης και δεν μπορεί να παίξει καλά μετά!(χε, χο).
Όσο για το κόλλημα με τον Ολλανδό, εσύ το έχεις φάει που τον στηρίζεις ακόμη. Προσωπικότητα έχει, όπως και ο μαλεζάνι άλλωστε, προπονητής όμως δεν είναι... Απλά εγώ σου το είπα απο τις αρχές μια και έχω τις άκρες μου, εσύ θα το καταλάβεις το καλοκαίρι πυο θα φύγει. Δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω, αλλα ειναι ήδη παρελθόν...

gatti said...

@coachp: Για κατάσκοπος δεν κάνεις. Δεν μπορείς να κρατήσεις μυστικά. Τα λες όλα. Για ταξιτζής, να διαβάζεις τη διαδρομή στα χείλη του υποψήφιου πελάτη από τα 20 μέτρα και να σταματάς εγκαίρως, κάνεις.

Ξέρεις τι λένε για αυτούς που κράζουν τους γκέι. Οτι έχουν οι ίδιοι πρόβλημα, γιατί οι υπόλοιποι το παίρνουν χαλαρά το θέμα. Μην ανησυχείς για το Ρούκα, είναι παιχταράς και έτσι ή αλλιώς θα τη βρει την άκρη.

Κόλλημα με τον Ολλανδό δεν έχω και το έχω εξηγήσει χίλιες φορές, αλλά ή δεν τα διαβάζεις όλα ή δεν θέλεις να το καταλάβεις. Σκασίλα μου αν φύγει ο τεντάς και έρθει ένας άλλος. Δεν κολλάω στα πρόσωπα αλλά σε αυτό που αντιπροσωπεύει ο Τεν Κάτε. Δηλαδή ένας ξένος προπονητής εγνωσμένης αξίας που θα αλλάξει νοοτροπία στην ομάδα και θα την ανεβάσει επίπεδο.

Εσύ που δεν έχεις κόλλημα, κάτσε και λιβάνιζε τον Μπάγεβιτς.

Αν φύγει ο Τεν Κάτε θα στενοχωρηθώ επειδή αυτό θα αποδείξει ότι δεν υπάρχει γιατρειά γι΄ αυτή την ομάδα, όχι επειδή θα μου λείψει η κορμοστασιά του και η βαθιά φωνή του (τώρα που το ξανασκέφτομαι, η φωνή του θα μου λείψει, πράγματι...)

coachp said...

Δεύτερη φορά που αφήνεις υποννοούμενα οτι μπορεί και να είμαι πισωγλέντης... Δεν μας τα λες καλά... Παρανοείς μου φαίνεται. Και να έδειχνα τέτοια εικόνα. Τελος πάντων.

Επίσης, που ξέρεις μωρέ οτι τα λέω όλα και δεν κρατάω μυστικά? Με ξέρεις κι απο χθες..?

Τρίτον, με είδες να λιβανίζω κανα Μπάγεβιτς εδώ και τόσο καιρό..? Πάει αυτο, λαστ γίαρ!

Τέταρτον, λες σκασίλα σου αν φύγει ο Τεν και έρθει άλλος και εν συνεχεία λες οτι θα στεναχωρηθείς αν φύγει γιατί θα αποδειχθεί οτι δεν υπάρχει γιατρειά για αυτή την ομάδα... Με μπερδεύεις. Η φωνή του τεν Κατε, το κύρος του, το ύφος του, το πνεύμα του κι οτι άλλο διαθέτει ως χαρακτήρας, και εμένα μπορεί να μου λείψουν(οχι οτι θα σκάσω, αλλα λέμε τώρα). Αυτό που δεν θα μου λείψει, είναι οι κάκιστες προπονητικές επιλογές του...

gatti said...

@coachp: Δεν άφησα κανένα υπονοούμενο. Σου είπα απλά τι λένε για όσους είναι φανατικοί πολέμιοι των γκέι. Τα συμπεράσματα και τις συνεπαγωγές μόνος σου τα βγάζεις. Ασε που έπεσες και στην περίπτωση, γιατί ειδικά εγώ δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τους γκέι. Μήπως το παρακουράσαμε το θέμα;

Δεν σε ξέρω από χθες και δεν καίγομαι και να σε γνωρίζω εδώ που τα λέμε. Αλλά λόγω επαγγέλματος όλο και λες πράγματα. Είναι στη φύση της δουλειάς σου. Είναι φουλ στις ...διαρροές. Αρα για κατάσκοπος δεν κάνεις.

Το λαστ γίαρ το λες επειδή άλλαξε ο χρόνος; Για τον έναν μήνα που έχει περάσει; Γιατί όλο το 2008 δεν έκανες και τίποτα άλλο από το να λιβανίζεις τον Μπάγεβιτς.

Δεν σε μπερδεύω καθόλου, εκτός αν θέλεις μόνος σου να μπερδευτείς. Θέλω έναν προπονητή που να είναι εγνωσμένης αξίας, να μην καταλαβαίνει από ονόματα, κλίκες και ελληνική κακή νοοτροπία και να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο. Ο Τεν Κάτε φαίνεται να πληροί αυτές τις προδιαγραφές. Αν τον διώξουν για να πάρουν τον κάθε κύριο ΤΙΠΟΤΑ τότε δεν υπάρχει γιατρειά γι΄ αυτή την ομάδα. Αυτό εννοώ.

coachp said...

Ε, πως να μην το κουράσουμε, αν αφήνεις υποννοούμενα... Και δεν είμαι φαντικός πολέμιος, απλά με αρέσει να τους κοροιδεύω. Εχώ και δύο καλούς φίλους ομοφυλοφιλους... πάει αυτο.

Να ξες, οτι είμαι κατάσκοπος. Να το θυμάσαι αυτό... Αλλα και ταξιτζής, δεν με χαλάει.

Τον Μπάγεβιτς τον εκτιμώ ως προπονητή. Ακόμη. Εχω να τον αβαφέρω απο τοτε που ηταν να διώξουν τον Τεν Κατε για να τον πάρουν. Τώρα, θεωρώ οτι ο Μπάγεβιτς τελείωσε προπονητικά. Εκανε το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του που πήγε στην ΑΕΚ. Ξεζουμίζεται. Τελειωσε. Κρίμα. Είναι μεγάλος σε ηλικία και μόνο κάτι νεο θα τον αναζωογονούσε. Η ΑΕΚ είναι ενα απεραντο μπουρδέλο και οι μισοί εκει μέσα τον βρίζουν. Σκοτάδι παντού τριγύρω δηλαδή. Δυστυχώς μου έμεινε αποθημένο να τον δω στα πράσινα...
Για αυτό και δεν ασχολούμαι πια μαζί του...

pensierix said...

Ο coachp πάσχει από ομοτεντοφοβικό σύνδρομο, τη γνωστή σε όλους μας "νόσο του Κέρμιτ". Η παγκόσμια βιβλιογραφία αναφέρει ότι οι φορείς της νόσου παρουσιάζουν συνήθως 2 φίλους γκέι, υπερευαισθησία στους προπονητές από το Σουρινάμ (τεντονίτιδα) και σε ακραίες περιπτώσεις, ντουσκοπάθεια.

:)))))

tzonakos said...

pensierix ... :) :) :)
:)))

coachp said...

Ωχ, μαλάκα μου, είμαι πολύ βαριά γιατρέ?
Χρειάζομαι φάρμακα?
Ναρκωτικα μήπως?
Ξέρεις όμως γιατρέ, εχω καταπολεμήσει την ντουσκοπάθεια λίγο καιρό τώρα...
Εγραψα όμως ένα άλλο ποστ για την αγαπημένη σας βαζέλα μόλις...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Συγχαρητήρια ρε γατί, στο είχα πει αν θυμάσαι ότι δεν πρόκειται να βάζαμε γκολ και θα σκόραρες με εμας..
Εντάξει δεν είμασταν για τρια αλλά όποιος δεν τολμάει μια, δεν τολμάει δυο ε θα τα αρπάξει τα τρία! ;-)

Πολλά Φιλιά

ΥΓ Κλέιτον όλα τα λεφτα αλλά και Νίνης...

gatti said...

@coachp: Kαλά, μιλάμε πως η δήλωσή σου "εχω και δύο καλούς φίλους ομοφυλόφιλους" είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Μου θυμίζει κάπως το "δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτός είναι μαύρος".

Ναι, είσαι κατάσκοπος, οκ. Γιατί να διαφωνήσω; Οπως νομίζεις.

Περί Μπάγεβιτς. Βλέπεις, οι άνθρωποι πολλές φορές δεν λειτουργούν με βάση τη λογική, αλλά με βάση το συναίσθημα. Αυτό που εσύ βλέπεις ως τέλος της καριέρας του Μπάγεβιτς για τον ίδιο είναι η ολοκλήρωση του κύκλου. Ο χαμένος κρίκος της αλυσίδας. Δεν θα μπορούσε να κλείσει την καριέρα του, αν δεν επέστρεφε. Επέστρεψε κι ας ξέρει ότι αυτό μπορεί και να τον "σκοτώσει".

gatti said...

@pensierix: Eίσαι
Α-Ψ-Ο-Γ-Ο-Σ!!! Τα είπες όλα!

Ούτε ψυχολόγος δεν θα μπορούσε να κάνει τόσο εύστοχη διάγνωση για τον κόουτς!

gatti said...

@tzonakos: :))))

gatti said...

@coachp: Xoυ ρε κόουτς που ήρθες εδώ να βγάλεις ντουντούκα για τα αντιβαζέλικα παραληρηματικά κείμενα που γράφεις στο μπλογκ σου! :ppp

gatti said...

@_ST:_ Tι συγχαρητήρια βρε Στάθη μου; Αφού σε μια εβδομάδα τα ίδια θα έχουμε. Δεν το βλέπεις; Μια του ύψους και μια του βάθους είμαστε. Βρήκαμε κι εμείς να κερδίσουμε την ομάδα που γουστάρω πιο πολύ από όλες! Tις υπόλοιπες δεν μπορούσαμε! Αλλά άμα τρως γκολ από τον Βύντρα, τι περιμένεις κι εσύ;

Τι να σου κάνω όμως κι εσένα με τον χέστη τον Σάντος που έχεις για προπονητή; Τόσο καιρό ψηνότατε το πράγμα, ήρθε και καρβούνιασε στο μεταξύ μας παιχνίδι!

Φιλιά! :)))

coachp said...

βλέπω οτι παρεξηγήθηκε αυτό που είπα για τους δύο φίλους. αν δεν καταλαβαίνετ τι εννοώ, αλλη μια αναγνωση ισως σας βοηθούσε...

περι μπαγεβιτς. ισως έχεις δίκιο. υπάρχει και η εκδοχή των χρημάτων βέβαια. ποτέ δεν τα αψηφούσε ο σέρβος...

δεν είναι αντιβαζελικό το ποστ που έκανα ρε συ γαττί. φιλοβαζελικό είναι, με κάνει να γελάω...

gatti said...

@coachp: Aστο καλύτερα. Προτιμώ να μη το ξαναδιαβάσω.

Ε, όχι, μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Ακόμα και για τον Μπάγεβιτς. Τα χρήματα τα προτίμησε όταν πήγε στον γαύρο. Τώρα έβαλε ως προτεραιότητα το συναίσθημα. Μεγαλώνει και θέλει να τα έχει καλά με τον εαυτό του...

Ναι, μόνο που γελάς μόνος σου...