Monday, February 16, 2009

Τολμώ...


Scratch: Ποια διαιτησία τώρα, όταν έχεις τέτοια αγωνιστικά χάλια...

Scratch 1: Ποιες ευθύνες να ζητήσω από τoυς παίκτες όταν είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κίνητρο;

Scratch 2: Tεντά, το έβαλες κι εσύ το χεράκι σου...

Scratch 3: Aνέκαθεν οι γριές είχαν παράδοση στο βόλεϊ.

Scratch 4: Γλοιώδης υπάλληλος Μίχος στην "Αθλητική Κυριακή": "Να προσέξει ο Ολυμπιακός γιατί κάποιοι θα επιχειρήσουν να του ευτελίσουν το φετινό πρωτάθλημα". Ηδη από το πρωί "παίζει" στις "αντικειμενικές" και οπαδικές γαυροφυλλάδες το σενάριο "έκθεσης" του γαύρου.

Scratch 5: Τελικά, όπως πάει, θα την κάνει τη φιέστα ο γαύρος στο ντέρμπι...

Scratch 6: Παρόλα αυτά... Toλμώ... μέσα στο τούνελ που περνάς να ακολουθώ...

29 comments:

squarelogic said...

Τελικά ο οπαδισμός οδηγεί στον μαζοχισμό!
(της κατ'επανάληψιν παρακολούθησης εγκληματικώς ανιαρών αγώνων της αγαπημ.σου ομάδας).

Πέρα απ την γνωστή διαιτητική αθλιότητα όμως,μήπως θάπρεπε να προβληματίσει όλους,οτι μετά από ενα 6μηνο "διδασκαλιας Τεν Κάτε" για πολλοστή φορά η ομάδα δεν δημιουργεί ΜΙΑ ευκαιρία για 60 λεπτά?

Νάναι έλλειψη κινήτρου?
Δύσκολο να το πιστέψω ...

gatti said...

@squarelogic: Δεν ξέρω αν είναι μαζοχισμός, ίσως και να είναι. Πάντως τώρα που τα πράγματα έχουν φτάσει σ΄ αυτό το σημείο, νοιώθω την ανάγκη να στηρίξω την ομάδα πιο πολύ από πριν. Λες να είμαι μαζόχα;

Εχει ευθύνες ο Τεν Κάτε σήμερα. Είχε και σε άλλους αγώνες. Αλλά τελικά για τι απ΄ όλα έχει ευθύνη; Για τις 11άδες που κατεβάζει, για τις αλλαγές που κάνει, για τις μηδενικές ευκαιρίες που έχει σε ένα παιχνίδι η ομάδα, για τις άπειρες ευκαιρίες που έχει σε ένα άλλο και δεν καταφέρνει να τις μετατρέψει σε γκολ, για το ότι μιλάει για την διαιτησία ενώ του το ...απαγόρευσε ο Βγενό, για το ότι δεν απαίτησε μεταγραφές, για το ότι κάνει αλχημείες με τους παίκτες που έχει, για το ότι σιχτιρίζουμε όταν βάζει τον Καραγκούνη, για το ότι βρίζουμε όταν ΔΕΝ τον βάζει να παίξει, για το ότι ενδεχομένως κάνει πλάκα, για το ότι δεν χαίρουν καθολικής αποδοχής οι προπονητικές του ικανότητες, για το ότι δεν απολαμβάνει καθολικής στήριξης από τη διοίκηση; ΄Η μήπως για όλα αυτά μαζί;

Ολη η φετινή ομάδα είναι μια μεγάλη αντίφαση. Είναι ΚΑΙ έλλειψη κινήτρου. Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Αλλωστε ακόμα και η έλλειψη κινήτρου είναι υποσυνείδητη...

squarelogic said...

Το απόφθεγμα περί μαζοχισμού ήταν κατ'αρχήν αυτοαναφορικό...

Πράγματι,η φετινή πορεία είναι ενα δυσεπίλυτο αίνιγμα.Δεν ήθελε όμως πολύ διορατικότητα σήμερα για να καταλάβει κανείς οτι εφόσον το ημίχρονο τελείωνε 0-0,θα είχαμε μείζον πρόβλημα στο 2ο,με την φυσιολογική κόπωση του Νίνη,και την απουσία στον πάγκο παικτών που μπορούσαν να αλλάξουν την μορφή του αγώνα.Και εδώ τίθεται το ερώτημα,
- γιατί τέτοια εμπάθεια στον Ιβ?
- ποιοί "λόγοι τακτικής"επέβαλλαν την απουσία απ την αποστολή του Ρουκάβινα?
-γιατί,με "σκασμένους" τους Σιμάο/Ζιλμπέρτο δεν παίρνει μια ευκαιρία και ο Μάτος?

gatti said...

@squarelogic: Ετσι κι αλλιώς το απόφθεγμα μας αφορά όλους.

Το θέμα με τον Ιβανσιτς είναι σαν το αβγό με την κότα. Οποτε του έχει δώσει ευκαιρίες τον έχει δικαιώσει που δεν τον χρησιμοποιεί. Αλλά βέβαια εδώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι πρόκειται για έναν παίκτη από αυτούς που θέλουν παιχνίδια στα πόδια τους για να βρουν ρυθμό. Ωστόσο, επειδή προσωπικά δεν μου λέει τίποτα ο Αυστριακός, δεν πολυ-ασχολούμαι.

Για τον Μάτος, ωστόσο ενοχλούμαι. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω την παραμικρή δικαιολογία για τη μη χρησιμοποίησή του. Βέβαια και αυτός όταν τον έβαλε να παίξει δεν απέδειξε ότι αξίζει να παίζει, ωστόσο, ναι, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πάρει ευκαιρία όταν οι Ζιλμπέρτο και Σιμάο είναι κουρασμένοι. Οταν δεν είναι (κουρασμένοι) δεν το βρίσκω αδιανόητο που δεν παίζει, ο Μάτος ουσιαστικά έχει χάσει τη θέση του από τον Σιμάο. Ποιος θεωρεί - τώρα πια... - ότι ο Μάτος είναι ανώτερος του Μοζαμβικανού; Ομως, δεν ξεχνάω ότι και το επιχείρημά του για να δοθεί δανεικός ο Τζιόλης, ήταν πως αν μείνει θα τον έχει ως τέταρτη προτεραιότητα επειδή θέλει να δώσει ευκαιρίες στον Μάτος. Ευκαιρίες όμως που ουδέποτε πήρε ο Βραζιλιάνος.

Για τον Ρουκάβινα δεν ξέρω τι έπαιξε. Ισως είδε κάτι στην προπόνηση που δεν του άρεσε. Βλέπεις στις δικές μας κρίσεις για το ποιος πρέπει να παίξει και ποιος όχι δεν έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις παραμέτρους. Μας λείπει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παζλ. Το τι έκαναν οι παίκτες στις προπονήσεις.

Και βέβαια υπάρχει και το γνωστό ρητό "σε μια αποτυχία ο καλύτερος παίκτης είναι πάντα αυτός που δεν έπαιξε".

Σαφώς, πάντως, ειδικά τώρα που έχει και στόπερ και που δείχνει να είναι καλός στόπερ (αν και μεγάλη μπουκιά φάε κ.λπ. κ.λπ.) θα περίμενε κανείς μια πιο ορθολογική διαχείριση του υλικού του. Κάτι που δεν είδαμε σήμερα...

The Bgt said...

DEJA VU!
(νομιζω ειδα και τη μαυρη γατα δυο φορες!)
τα λεμε τα ξαναλεμε τα ματαξαναλεμε, μαλλιασε η γλωσσιτσα μας:

1) Ο Τεντας με τις μετριοτητες που εχει σαν παικτες αυτους βαζει και πειραματα κανει. Εχουμε αλλο αριστερο χαφ πλην του Σπυροπουλου και δε το ξερουμε? Μηπως ο καψερος ζητησε 3 παικτες και πηρε απο τα 3 το μακρυτ...? Παλι καλα που ο Πολωνος φαινεται να ειναι τεφαρικι.

2) χαλια παιξαμε αλλα οταν ο ακατανομαστος παιζει χαλια δε του ακυρωνουν γκολ και του εφευρισκουν και κανα-δυο μπεναλτι να τα χει προχειρα. Εμεις απλα χανουμε βαθμους.

3) ο Κροκους κανει πλακα στους πολυμετοχικους Αβραμοβιτς κι αυτοι στον υπνο τους ονειρευονται τιμιο πρωταθλημα. Προφανως και περιμενουν το λευκο ιπποτη καβαλα στ'αλογο να ρθει και να ξηλωσει την παραγκα και τα παραγκοπουλα. ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΡΕΚ, οχι ιπποτης!

4) Και γιατι να εχουν κινητρο οι παικτες? δηλαδη εσεις στη θεση τους οταν ξερετε απο την 1η αγωνιστικη οτι ΟΥΤΕ φετος θα το χασει ο ακατανομαστος τι κινητρο να εχεις? (εκεινο το μπενάλτι-εφευρεση του Βασσαρα στο 1ο παιχνιδι της χρονιας ήταν κατι σαν τα σημαδια που σου αφηνει η Μαφια στην πορτα για να σου υπενθυμισει ποιος ειναι ο Νουνος)

5) Και γιατι να εχει κινητρο κι ο Τεντας? Για ελατε στη θεση του. Που βλεπει την ομαδα ερμαιο της παραγκας? Ειναι τυχαιο που στην Ευρωπη μεχρι στιγμης διαπρεπει ο ανθρωπος? Αμ τον εβλεπω να φευγει μονος του απο αηδια και σιχαμαρα.

6) Αηδια αηδια αηδια πια με το ΚΑΘΕΣΤΩΣ του ΟΣΦΠ.
Αηδια 13 χρονια τωρα.
Ελικρινα το λεω οποιον οπαδο του ΟΣΦΠ βλεπω να πανηγυριζει τις κοκκαλικες επιτυχιες τον θεωρω ανθρωπο κατωτατου επιδεδου και μιασμα της κοινωνιας. Και ειμαι σιγουρη οτι με τον ιδιο τροπο ζει και συμπεριφερεται και στην υπολοιπη ζωη του, παρασιτικα.
Ειμαστε κωλοφαρα αλλα να εχουμε καταντησει ετσι εχοντας αλλοιωσει καθε εννοια ηθικης?
Αλλα παντου στην Ελλαδα μες σκατα επιπλεουμε πια.

(λεω να το σωσω το ποστ μου να το κανω copy paste την επομενη φορα που θα βιωνουμε ακριβως τις ιδιες καταστασεις.. την αλλη βδομαδα ας πουμε?)

Και μιας και μιλαμε για κοινωνιες και συμπεριφορες ειδα το DIE WALLE σημερα, εξαιρετικη ταινια αμα τη δειτε θα καταλαβετε οτι εχει και μια σχεση με τον αθλητικο μας οχλο.

The Bgt said...

Οσο για τις ευκαιριες που δε δημιουργουμε ας μην παραβλεπουμε και την αγωνιστικη συμπεριφορα του αντιπαλου.

Περαν της δικης μας αλλα και τις διαιτητικης ανικανοτητας ο Herculeas εκανε ενα καταστροφικο παιχνιδι παιζοντας για να κρατησει το μηδεν.
Κι αμα το κορακιον δε σε σπρωξει οπως μερικους-μερικους (ξερουν αυτοι) δεν ειναι και τοσο ευκολο να κερδιζεις τετοιες ομαδες πια. Ποσο μαλλον οταν σου στερουν και αυτα που με χιλιους κοπους καταφερνεις.

Τα μεγαλα μας σκορ φετος τα καναμε με Πανθρακικο (που παιζει επιθετικα ) με τις μεγαλομεσαιες ομαδες (Αρης, ΠΑΟΚ που δε τους περνει να παιζουν και τελειως πισω)και με οσους ευτυχισαμε να σκοραρουμε νωρις.
Στα υπολοιπα ματς, ειτε χασαμε βαθμους, ειτε φτυσαμε αιμα παιζοντας με παικτη λιγοτερο και με αντεπιθεσεις.
Γιατι νομιζετε οτι ο ΟΣΦΠ επαιξε πιο κλειστα και απο τον Herculea στο ΟΑΚΑ?
Για να δουμε ομως στο τηγανι θα παιξει κλειστα παλι?

gatti said...

@The Bgt: Kαλώς την οργισμένη ...Frau Blucher! (oι μαύρες γατούλες μια χαρά είναι βρε. Ενας οπαδός που η θύρα των φανατικών της ομάδας του είναι η 13 δεν δικαιούται να είναι προληπτικός!).

1) Συμφωνώ μαζί σου. Το θέμα για τον squarelogic είναι πως μετά από 6 μήνες ίσως θα έπρεπε να σταματήσουν τα πειράματα. Και ένα δίκιο όσο να πεις τόχει! Αριστερό χαφ; Το πολυεργαλείο μας ο Βαβζίνιακ δεν κάνει και για μπακ και για χαφ και για αριστερό στόπερ; Αλλά θα άντεχες να δεις ξανά τον Βάσκο μίστερ Bean σε θέση στόπερ; Προφανώς ούτε ο τεντάς άντεχε!

2) Ε, εντάξει, το έχουμε πει χίλιες φορές πως αυτή είναι η διαφορά. Εμείς όταν δεν παίξουμε καλά χάνουμε βαθμούς, δεν έχουμε σπρώξιμο, ενώ αυτός σπρώχνεται με χίλιους τρόπους. (τελικά μάλλον πρέπει να το κάνεις copy paste το σχόλιό σου, όντως τα ίδια λέμε συνεχώς)...

3) Αν κάνει πλάκα λέει; Εχει ξεραθεί στα γέλια. Αφού κι εγώ έχω αρχίσει να ακούω χοχοχο γύρω μου. Ποιον ΣΡΕΚ; Εδώ θέλει Τerminator, μια κι έξω!

4) Εγώ πιστεύω ότι τα έχουν ψιλοπαρατήσει. Βλέπουν μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ και το κύπελλο. Και ίσως το ντέρμπι στο τηγάνι. Είναι περίπου όπως το είπε ο Μάντζιος στη συνέντευξή του. Υποσυνείδητα δεν δείχνουν πια ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα. Και πώς να τους αδικήσεις γι΄ αυτό; Αφού όλα θα κριθούν στα πλέι οφ. Τώρα μάλιστα που ο διαιρέτης είναι το 5 και η μεταξύ τους διαφορά εκκίνησης θα είναι ελάχιστη, ποιος και γιατί να ασχοληθεί;

5) Τον τεντά να σου πω την αλήθεια δεν έχω καταφέρει να τον αποκωδικοποιήσει ακόμα. Είναι τρελός ή παλικάρι;

6) Και πού να είχες το κουράγιο να μπεις στα γαυροφόρουμ να δεις τι λένε! "Κλάψα οι βάζελοι. Ηδονή! Ετσι! Με την εύνοια της διαιτησίας να τα παίρνουμε και τέζα η αλογοτροφή". Kι αυτοί για μένα είναι πιο άρρωστοι από εκείνους που τα βλέπουν όλα ιδανικά με τη διαιτησία. Γιατί ξέρουν ότι ευνοούνται και το χαίρονται!
Από εκεί και πέρα τι να πεις...

Ψυχραιμίααααααααααααααα!


YΓ. Οσο για το ματς με τον Ηρακλή, ένα έχω να πω. "Γηραιοί" και οι δυο. Εκατό χρονών ο ένας, εκατό χρονών ο άλλος. Εκανε και ψοφόκρυο στη Θεσσαλονίκη. Τι περίμενες από τα γερόντια; Να παίξουν μπάλα;

:))

The Bgt said...

καποια δεν εχει δει το matrix! ;)

Οργισμενη καθολου!
Αηδιασμενη ναι.
ηθελα να το γραψω πιο αστειο και χαλαρο αλλα δε μου βγαινε γιατι λεμε τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια, εγκωσα πια.

Εγω λεω καλυτερα να γραφεις για τα βιβλια σου, για τον καιρο, για τα γατονια, για καμια ταινια, για τα ΑΤΙΑ που βλεπει ο Χαρδαβελλας ουτως ή αλλως και για τον τηλεφωνικο καταλογο να γραψεις με αυτο τον μοναδικο σου τροπο πιο ενδιαφερον θα ειναι απο το ελληνικο πρωταθλημα.

Κι ας αφησουμε τα σχολια για κανα ΤσουΛου, κανα πρωταθλημα ξενο της προκοπης.
Εδω τι να λες πια, εχει κολλησει η βελονα στο γραμμοφωνο μας!

gatti said...

@Τhe Bgt: To matrix κι αν έχει δει! :))

Θα την ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Ηδη έχω μια εκκρεμότητα με τη λίστα βιβλίων του 2008 και κοντεύει να τελειώσει κι ο Φλεβάρης. Κι εγώ κάθομαι και ασχολούμαι με την παράγκα του Χόχου.

Ετσι όπως αισθάνομαι τώρα και 7άρα να φάει ο γαύρος στην Ευρώπη, ούτε που θα είχα διάθεση να σχολιάσω... Ξενέρωμα μεγάλο...

Καλημερούδια!

:)))

YΓ. Επειδή πάντως το χούι δύσκολα κόβεται, είδες σήμερα τις "αντικειμενικές"; Η Goal δεν την άντεξε τόση ...αντικειμενικότητα χθες. "Τόλμησε" και είπε για τα δύο γκολ οσφάιντ και την κόκκινη του Αντζα και μάλλον το έφερε βαρέως. Σου λέει, λες να φύγουν όλοι οι γαύροι και να πάνε στη "Sportday"; Κι έτσι σήμερα την έκανε γυριστή. Ποια διαιτησία, λέει στον Παναθηναϊκό, κοιτάξτε τα χάλια σας. Που αυτό το λέμε και μόνοι μας, αλλά όχι να μας πουν ότι η διαιτησία ήταν σωστή!. Και ο Βασιλάκης τα είδε όλα σωστά. Το γκολ ήταν οφσάιντ και το χέρι επιθετικό φάουλ. Ετσι το πάνε οι φυλλάδες. Μια ζεστό μια κρύο. Ρε ουστ! Νεκροθάφτες!

Αφού περιμένω πώς και πώς να ακούσω Βέργη να ...φτιαχτώ. Μ΄ αυτό το λαχάνιασμα στη φωνή μπας και δεν προλάβει να τα πει όλα, μ΄ αυτό το ύφος του τιμητή των πάντων να κατακεραυνώνει, να μέμφεται, να
λέει τα πράγματα με το όνομά τους! Wow! Φτιάχτηκα ήδη!

;)

Ντεμης said...

Γκάττι, συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου αλλά ακόμη περισσότερο με το σημείον νο 6 της the Bgt! Έτσι, κι εγώ πια όταν βλέπω σοβαρό άνθρωπο και ξαφνικά μου λέει πως είναι Ολυμπιακός, χάνω πάσα ιδέα, γυρνώ την πλάτη και φεύγω. Τέλος. Έδειχνε ψες τον Κουΐκ με ερυθρόλευκο μπουφάν έχω απ' το Καραϊσκάκη και είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα! Έλεγα "καλά, δεν ντρέπεται;" Και φαινόταν σοβαρός....
ΥΓ: εγώ το ματς της ομάδας μου δεν το είδα καν - ούτε άλλο θα ξαναδώ νομίζω. Ήμουν εκείνη την ώρα στο ΟΑΚΑ αλλά για τον Χατζηγιάννη. Ό,τι και να πω θάναι λίγο!!!

irene said...

ο γαύρος κατάφερε το ακατόρθωτο , να βάλει 3 γκολ , τα δυο άκυρα κ το τρίτο σε λάθος τέρμα..

ματσ χωρίς πέναλντι έχει παίξει φέτος;;

δεν ξαναβλεπω αεκ για φέτος , τζάμπα το διωρο..

gatti said...

@Ντέμης: Καλά, εξαρτάται. Αν είναι πράγματι σοβαρός (αλλά σοβαρός όχι σοβαροφανής) τα αντιλαμβάνεται αυτά και τα καταδικάζει. Αλλά δυστυχώς αυτοί οι σοβαροί γαύροι είναι ολοένα και λιγότεροι. Είναι κάτι σαν μολυσματική ασθένεια η γαυροσύνη, αυτή η αλαζονεία τους έχει κυριεύσει σχεδόν όλους...

Αυτό με τον Κουϊκ το είδα κι εγώ και δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ολη την ώρα "ο πρόεδρός μας" και "ο πρόεδρός μας". Καλά κι αυτός υπάλληλος του Κόκκαλη είναι;

Αν και θα κινδυνέψεις να βγάλεις ...φλύκταινες θα σου πω - στο περίπου - κάτι που είχε πει ο Λένιν (επειδή το είπε ο συγκεκριμένος, εννοώ, θα βγάλεις φλύκταινες).

Ο δούλος που δεν έχει συνείδηση της δουλείας του είναι απλά δούλος.

Ο δούλος που έχει συνείδηση της δουλείας του και κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξει την κατάστασή του είναι επαναστάτης.

Και ο δούλος που έχει συνείδηση της δουλείας του και δεν κάνει τίποτα για αλλάξει την κατάστασή του είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ.


Μπορείς άνετα να ξεχάσεις ποιος το είπε και να το εφαρμόσεις σε μύριες όσες περιστάσεις...
Το βλέπεις, άλλωστε παντού γύρω σου...

ΥΓ. Την ΑΕΚ εκ των πραγμάτων δεν την είδα, γιατί έβλεπα το ...σεξ και βία του γαύρου την ίδια ώρα... Περιμένω ποστ για τον Χατζηγιάννη.

ΥΓ1. Οπως τα έγραψα τα είπε ο Βέργης. Ευνοήθηκε μεν ο γαύρος προχθές, αλλά κακώς φωνάζει ο βάζελος σήμερις... Εχουμε και ένα κοινό - αναγνωστικό και ραδιοφωνικό - που πρέπει να διατηρήσουμε... H ισορροπία του τρόμου...

gatti said...

@irene: Μα, ο γαύρος είναι θαυματοποιός, σου κάνει εντύπωση που κατορθώνει το ακατόρθωτο;

Θα ήταν ενδιαφέρον αυτό το στατιστικό. Αν όχι σε κάθε ματς, αγώνα παρά αγώνα το έχει τσιμπήσει το πεναλτάκτι.

Στήριξε την ομάδα σου κι ας σε πληγώνει. Αυτό θέλουν να πετύχουν. Να μας οδηγήσουν στην αποχή...

Γιώργος Τ. said...

Παλεύω φέτος (καταβάλλω φιλότιμες προσπάθιες, ειλικρινά) να καταλάβω το πώς σκέφτεται ο Τεν Κάτε.. Ακόμα δεν τα έχω καταφέρει...
Για τον αγώνα τι να πεις... Απλά, δεν έπαιξες, δεν κέρδισες... Τις περισσότερες φορές αν δεν παίξεις, δεν κερδίζεις. Εκτός αν είσαι Ολυμπιακός, οπότε θα σε κάνουν να κερδίσεις..
Σιμάο, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο, Βύντρα έχουν αρχίσει να κλατάρουν.. Και να πεις ότι δεν έχει εναλλακτικές.. Για μένα ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο υλικό από κάθε άλλη ομάδα.. Διαχείρηση όμως μηδέν..
Για την Ολυμπιακή Κυριακή τι να λέμε.. Είναι γελοίο αυτό που γίνεται.. Και έχουμε τους υπαλλήλους να λένε τα απίστευτα και τους άλλους να μην μιλάνε. Ο Κωνσταντίνου είπε χθες ότι κανείς δεν αμβισβητεί την κυριαρχία του γαύρου φέτος!!!! Συγνώμη, αλλά εγώ την αμφισβητώ.. Έχω πάρει 2 πέναλτι φέτος και δεν μου έχουν δώσει πάνω από 10, από τα οποία πολλά θα έδιναν βαθμούς.. Το αντίθετο στον γαύρο.. Για βάλ' τα κάτω.. Για τον Κωστή τι να πω!!! Ανύπαρκτος.. Όπως και η ΑΕΚ.

*αυτός που περιέγραφε στην Αθλ. Κυριακή τον αγώνα Πανθρακικός-Λάρισα είπε ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: "και εδώ ο Γιαννακόπουλος έβαλε το γκολ, ο Στέλιος, όπως είναι το προσονήμιό του που του έδωσαν στην Αγγλία"!!!!!!!

xaroylita said...

Είδα τον τίτλο της ανάρτησης σου, στο blog μου "Τολμώ".. Και η πρώτη σκέψη: Είναι θεά.. Έφτοιαξε ποστάκι με το τραγούδι.. Θα είναι " φαντασία ".. Και έτρεξα.. Στην αρχή απογοητεύτηκα.. Αλλά μόλις είδα το τελευταίο scrats... σκέφτηκα.. Λές να το είχε και να μην τις βγήκε;; Θα ήταν τρομερό πάντως..

Παρόλα αυτά, όπως και να έχει μιά χαρά τα λές..

Τολμώ... και το μπλοκάκι σου πιστά ακολουθώ..

Φιλούρες, Gattouli. Καλησπέρα...

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως με το πρώτο Scratch.. Δηλαδή το ότι δεν παίξαμε καλά νομιμοποιεί το κάθε κοράκι να μας σφάζει και να μας στερεί νίκες και βαθμούς?? Το ξέρεις πως εάν η διατησία ήταν σωστή μόνο σε αυτήν την αγωνιστική (δεν βάζω μέσα τα παλιά αίσχη) η διαφορά θα ήταν στους 9 (νίκη δική μας, ήττα του γαύρου) και όχι στους 14 που είναι τώρα??

Αν είναι να λέμε, εντάξει δεν παίξαμε καλά οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαιτησία, τότε καλώς μας τσακίζουν εξωθεσμικά τόσα χρόνια, το χουν κερδίσει το παιχνιδι..

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Κι εγώ το ίδιο. Είναι πολλές αποφάσεις του Ολλανδού ακατανόητες και πραγματικά δεν έχω καταλάβει πώς σκέφτεται. Τα πειράματά του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν δικαιολογημένα. Τώρα πια, οκτώ αγωνιστικές από το τέλος, δεν είναι.

Πάντως νομίζω ότι η χθεσινή εμφάνιση και το αποτέλεσμα ήταν ένας συνδυασμός κακής βραδιάς του Ολλανδού και αντίστοιχα κακής βραδιάς των παικτών. Για μένα είναι λογικό οι παίκτες να μην έχουν διάθεση να παίξουν. Αν έβαζα τον εαυτό μου στη θέση τους, ούτε εγώ θα είχα διάθεση για μπάλα με όσα προηγήθηκαν το Σάββατο. Τους έχω κράξει πολλές φορές, αλλά αυτή δεν θα το κάνω.

Και οι 4 που αναφέρεις χρειάζονται ανάσες. Και θα μπορούσαν να τις πάρουν. Ειδικά οι Σιμάο - Ζιλμπέρτο Σίλβα, αφού ο Μάτος μπορεί να τους αντικαταστήσει επάξια. Οπως έχω ξαναγράψει είναι η μόνη απουσία που με στενοχωρεί. Για τον Ιβανσιτς δεν καίγομαι. Πολύ "δαντελένιος" παίκτης. Για τον Ρουκάβινα που λέγαμε χθες με τον squarelogic τελικά έγινε γνωστό ότι είχε νοιώσει ένα σφίξιμο στην προπόνηση γι΄ αυτό και είχε τεθεί εκτός αποστολής. Αρα, δεν ήταν αδικαιολογήτως απών.

Ναι, αλήθεια τον άκουσες τον Κωνσταντίνου; Δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν το είπε αυτό! Ο άνθρωπος δεν ξέρει να μιλήσει! Μερικές αναλαμπές έχει μόνο όπως την περασμένη Κυριακή που εξοργίστηκε όταν ο Μίχος μίλησε για μαλθακότητα του ΠΑΟΚ. Ο "υπάλληλος" από την άλλη ζωγραφίζει και ο δικός μας με τον Κωστή κάθονται και τον ακούνε. Αν σου πω ότι μου έλειψε ο Αντωνίου! (σαν πανελίστας ήταν τέλειος, σαν μάνατζερ πάλι όχι).

Χαχα! Σοβαρά έτσι είπε για τον Γιαννακόπουλο; Θεός!!!

gatti said...

@xaroylita: Tελικά έχεις αρχίσει να με " διαβάζεις" πολύ καλά Χαρά μου!
Εχεις δίκιο, έτσι ξεκίνησα, με το "Τολμώ". Δεν μου βγήκε όμως (πάλι έχεις δίκιο!). Για την ακρίβεια, δεν είναι ότι δεν μου βγήκε, αλλά ότι δεν θα είχα τίποτα να αλλάξω στους στίχους. Μπορεί να είναι ένα ερωτικό τραγούδι, αλλά αντικατοπτρίζει απόλυτα την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό και όλες οι λέξεις ταιριάζουν στην περίσταση. Οπότε το άφησα μόνο στο scratch.

Φιλιά πολλά καλή μου! :)))

gatti said...

@Τhodoras13: Kαλά κάνεις και διαφωνείς! Και εγώ διαφωνώ με το πρώτο scratch. Aντιπροσώπευε όμως αυτό που ένοιωθα εκείνη τη στιγμή. Βλέπεις, εμείς δεν είμαστε γαύροι. Και επειδή δεν είμαστε γαύροι, όταν η ομάδα δεν παίζει καλά το παραδεχόμαστε. Πώς λοιπόν να μιλήσω για τη διαιτησία όταν έβλεπα το θέαμα που έβλεπα;

Από εκεί και πέρα σαφώς και ΔΕΝ νομιμοποιεί κανέναν κόρακα να μας σφάζει και να μας στερεί νίκες ακόμα κι αν δεν παίζουμε καλά.

Ομως...

Αν είναι να λέμε, εντάξει δεν παίξαμε καλά οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαιτησία, τότε καλώς μας τσακίζουν εξωθεσμικά τόσα χρόνια, το χουν κερδίσει το παιχνιδι.

Αυτό που γράφεις στο τέλος μπορεί άνετα να αντιστραφεί. Σε ένα σύστημα όπου αυτό που μετράει πρώτα απ΄ όλα είναι οι εντυπώσεις είσαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να αφήνεις καλές εντυπώσεις. Αν η ομάδα σέρνεται "αδυνατίζουν" οι φωνές της για την διαιτησία. Γιατί δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να πει: "Παίξε πρώτα μπάλα και μετά ασχολήσου με τη διαιτησία".

Και βέβαια το ξέρεις πολύ καλά πως ο λόγος που μας τσακίζουν εξωθεσμικά δεν είναι η αντικειμενική οπτική που έχουμε για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας, αλλά το παρασκήνιο...

pensierix said...

"Τα φέραμε απο 'δω, τα φέραμε από 'κει, άντε ξανά τα ίδια, τα ίδια απ΄την αρχή..."

Αδιαφορώ για τις επιλογές του Τεν Κάτε σε ένα αδιάφορο ματς ενός αδιάφορου πρωταθλήματος. Λες και το πρόβλημά μας είναι η μη χρησιμοποίηση του Μάτος (τον Ιβανσιτς δεν τον υπολογίζω καν, είναι ο κλασσικός παίκτης που λες "κρίμα που έφυγε" αλλά όσο τον έχεις δεν σου κανει ούτε κρύο ούτε ζέστη). Και άντε κερδίζαμε τον Ηρακλή με τον Μάτος και πολύ καλή απόδοση. Θα άλλαζε κάτι; Οσοι δεν γουστάρουν τον Τεν Κάτε θα συνέχιζαν να μην τον γουστάρουν, η διαφορά δεν θα άλλαζε, το κλίμα θα παρέμενε το ίδιο. Λες και στο πλην 12 νομιμοποιείται το παράπονο για την διαιτησία του φτωχού βάζελου και στο μειον 14, αποδυναμώνεται. Γραφικοί και γκρινιάρηδες είμαστε και στους 5 και στους 10 και στους 15 βαθμούς. "Φτιάξτε ομάδα, πάρτε παικταράδες όπως ο θρύλος και μη σκούζετε".

Θα δεχτώ ότι ο Τεν Κάτε είναι άσχετος, έχει κακή συμπεριφορά και πρέπει να φύγει. Αυτός ο Βαλβέρδε όμως είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον δικό μας. Τέρας προπονητικής. Ανακατεύει την τράπουλα με μαεστρία, οι αλλαγές του είναι καίριες και κυρίως κάνει "σωστή διαχείριση υλικού". Δεν μας είπαν όμως πόσα χαρτιά έχει για να ανακατέψει. Τον είδαμε στο ΟΑΚΑ με ΑΕΚ κι εμάς τι μπαλάρα δίδαξε...Αλλά όπως είπε και στο ματς με τον Αρη ο μυθικός Μπακόπουλος της ΝΕΤ από τον πάγκο του θρύλου κι ενώ ο ΟΣΦΠ δεν απέδιδε τα αναμενόμενα: " O Ερνέστο Βαλβέρδε δεν συνηθίζει να φωνάζει στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Περιμένει να βρουν μόνοι τους τον εαυτό τους..."

gatti said...

@pensierix: Aπό τα πολύ αγαπημένα τραγούδια...

Και το γεγονός ότι σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, ένα 24ωρο μετά τα όργια που έγιναν στο Καραϊσκάκη, τσακωνόμαστε για τις επιλογές του Τεν Κάτε και την διάθεση των παικτών να παίξουν μπάλα, συνιστά επικοινωνιακή αδυναμία μας. Χώρια που δίνουμε το δικαίωμα στους ΑΡΔ να ασχολούνται με την εικόνα της ομάδας και όχι με αυτό που πραγματικά ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο για πάνω από μια δεκαετία.

Σωστά το εντοπίζεις το πρόβλημα (ΚΑΙ) στη γκρίνια μας. Ακόμα κι εδώ μέσα αλλάζουμε δέκα γνώμες το μήνα (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα). Γκρινιάζουμε και όταν υπάρχει λόγος, γκρινιάζουμε και όταν δεν υπάρχει. Υπομονή δεν έχουμε λόγω των πολλών χρόνων μιζέριας, αλλά έτσι αντιδρούμε σπασμωδικά, πιέζουμε για αποτελέσματα και χάνουμε αυτό που αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε: Χρόνο. Χρόνο απαραίτητο για να φτιάξουμε ομάδα.

Οσο για τον Βαλβέρδε που σε αντιδιαστολή με τον Τεν Κάτε είναι προπονηταράς, είναι προπονηταράς γιατί έτσι θέλει το περιβάλλον του γαύρου. Στηρίζουν τον προπονητή της ομάδας, γιατί τον γουστάρει ο θείος. Αν ο θείος ξενερώσει με την πάρτη του, τότε να δεις τι κωλοτούμπες θα γίνουν μέσα σε μία νύχτα.

Προς το παρόν, εκείνος κερδίζει (ανεξάρτητα από τον τρόπο), ο δικός μας χάνει. Εκείνος στηρίζεται από τον ένα και μοναδικό μεγαλομέτοχο. Ο δικός μας σε άλλο μεγαλομέτοχο αρέσει σε άλλον όχι. Αυτά αρκούν...

pensierix said...

Να διευκρινίσω ότι κι εγώ στη κατηγορία των "γκρινιάρηδων" ανήκω. Αλλωστε βάζελος και γκρινιάρης είναι δύο ταυτόσημες έννοιες. Απλά σκέφτομαι οτι πχ ο γαύρος έχει πάρει πρωταθλήματα έχοντας αλλάξει μέχρι και 5 προπονητές μέσα σε μία χρονιά. Σκεφτόμενος αυτό, η συμμετοχή ή μη του Μάτος και του Ιβανσιτς μου φαίνεται σταγόνα στον ωκεανό. Αλλού είναι τα ουσιαστικά προβλήματα και όχι σε ένα κακό κοουτσάρισμα η στον παραγκωνισμό ενός παίκτη . (μακάρι να μας απασχολούσε μόνο αυτό...)

gatti said...

@pensierix: Οπου "φτώχεια" (στην συγκεκριμένη περίπτωση τίτλων) και γκρίνια. Αναμενόμενο.

Ο γαύρος μπορεί να άλλαξε 5 τεχνικούς σε μια σεζόν, αλλά από την στιγμή που εκ του αποτελέσματος (πρωτάθλημα) δικαιώθηκε ποιος θα μπορούσε να ασχοληθεί μ΄ αυτό;

Αντίθετα, σε μας ακόμα και η συμμετοχή ή μη συμμετοχή του Μάτος ή του Ιβανσιτς αναγορεύεται σε μείζον θέμα. Και βέβαια όσο καιρό δεν εννοούμε να το κατανοήσουμε, ότι δεν είναι αυτά τα σημαντικά, τόσο θα ανακυκλώνουμε την γκρίνια και τη μιζέρια...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Και αυτός συμφωνεί μαζί σου...

gatti said...

@_ST_: Aν υποψιαστώ ότι έχω την ίδια οπτική με τον Δομάζo θα πεθάνω!!! :)))

coachp said...

4 προπονητες είχε αλλάξει ο Ολυμπιακός τη χρονιά που είχε πάρει το πρωτάθλημα... Με πέντε δεν τα έχει καταφέρει, ακόμα...

gatti said...

@coachp: ΠΕΝΤΕ προπονητές είναι. ΣΩΣΤΑ το έγραψε ο pensierix και συμφωνώ κι εγώ μαζί του.

Δηλαδή εσύ υπολογίζεις μόνο τους Λεμονή, Κόλλια, Κάτανετς και Προτάσοφ; Τον Χόχο δεν τον μετράς;

coachp said...

Όχι δεν τον μετράω. Αν είναι να μετρήσουμε και τον Σάββα Θεοδωρίδη και τους εκάστοτε διαιτητές. Γιατί κι αυτοί δουλειά κάνουν...

gatti said...

@coachp: Πού φτουράει ρε συ το μαντρόσκυλο Σάββας μπροστά στον θείο; Αυτός είναι για να φυλάει καναν φράχτη!

Κανονικά σε κάθε σεζόν του γαύρου θα έπρεπε να υπολογίζεις έναν προπονητή συν. Tον Χόχο!

;)