Wednesday, February 25, 2009

Καρα-τορπίλλη


ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ.

Απόκριες έχουμε, απόψε λοιπόν λέω να ...ντυθώ Sportday (αλήθεια την είδατε την πατατιά που έκανε ανήμερα του αγώνα; Αν δεν την είδατε, εδώ) και να ασχοληθώ με τον τυπάρα. Αυτόν που έχω φτάσει στο σημείο να σιχτιρίσω άπειρες φορές για την απόδοσή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, για την εμμονή του να χτυπάει όλα τα στημένα κι ας μη του βγαίνουν, για τις διαμαρτυρίες του στους διαιτητές, για τις βουτιές που συνηθίζει για να πάρει κανα σφύριγμα. Αυτόν που έχω χαρακτηρίσει "ευχή και κατάρα" για την ομάδα που θεωρώ ότι καθυστερεί την ανάπτυξή της και πως ίσως και σαν παλιός έχει κάνει κλίκες μέσα στην ομάδα και πάει να φάει προπονητές. Και προσοχή! Οχι ότι τα αναιρώ όλα αυτά. Αλλά όταν βλέπω τον Κάρα να παίζει με τέτοιο πάθος στους ευρωπαϊκούς αγώνες, να πετυχαίνει τέτοιες γκολάρες, να κρατάει τη μπάλα και να οδηγεί την ομάδα σε τέτοιες επιτυχίες, ε τότε μπορώ να "συγχωρήσω" ή εν πάση περιπτώσει να "αντέξω" όσα κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα.


Το αποτέλεσμα στο "Ελ Μαδριγάλ" ήταν επιτυχία. Χωρίς πλάκα, η Βιγιαρεάλ ήταν δυο ταχύτητες πάνω από μας. Στο πρώτο ημίχρονο το γήπεδο είχε γείρει. Χθες στο pregame ποστ αναρωτιόμουν ποιον από τους Γκούμα - Σαριέγκι θα προτιμήσει αν θα παίξει ο Βύντρα (θεωρώντας "δεδομένους" τους Νίλσον, Σπυρόπουλο, Βαβζίνιακ) και ποιος θα είναι ο ΕΝΑΣ που θα συμπληρώσει την 11άδα, με παραπάνω από σίγουρους τους Ζιλμπέρτο - Σιμάο - Καραγκούνη και Μάντζιο. Πού να φανταστώ ότι για τον τεντά δεν υπήρξε καν δίλημμα, αφού είχε αποφασίσει να κατεβάσει ΚΑΙ Βύντρα ΚΑΙ Γκούμα ΚΑΙ Σαριέγκι ΚΑΙ Σπυρόπουλο ΚΑΙ Βαβζίνιακ ΚΑΙ Νίλσον. Εξι αμυντικούς με τον Σπυρόπουλο ανεβασμένο στα χαφ και τον Πολωνό αριστερό μπακ ήταν ένα σύστημα που δεν του βγήκε με τίποτα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Γκουμόγιαννος ήταν εκτός τόπου και χρόνου είναι θαύμα που δεν μετρούσαμε 3 γκολ στο πρώτο ημίωρο. Ευτυχώς που ο Βύντρα έκανε φοβερό παιχνίδι (εξακολουθεί να αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού αυτό που ζούμε... στο τέλος θα μας κάνει να καταπιούμε τη γλώσσα μας) και ο Σαριέγκι είχε φορέσει το ...lauburu του, που όχι μόνο τον προστάτεψε από την γκάφα, αλλά τον αναγόρευσε σε ένα από τους διακριθέντες του αγώνα. Τέλος πάντων στο πρώτο ημίχρονο έξι αμυντικούς είχαμε αλλά ουσιαστικά με τρεις παίζαμε (Βύντρα - Σαριέγκι - Βαβζίνιακ) γιατί οι άλλοι τρεις ήταν αλλού γι΄ αλλού.


Κι όμως τελικά όχι μόνο γκολ δεν φάγαμε, αλλά βάλαμε κι από πάνω κι ας μη το καταλόγισε ο κόραξ ο Αυστριακός ο Πλάουτς (ρε μπας και μας είχε άχτι τελικά αυτός επειδή ο τεντάς δεν χρησιμοποιεί τον Ιβ;). Τώρα αυτό το γκολ του Κάρα ήτανε; Δεν ήτανε; Ο,τι και να πεις σίγουρος δεν είσαι. Φαινόταν ότι είναι και μάλιστα ο Ζιλμπέρτο χτυπιότανε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ακόμα κι αν ήταν όμως το θέμα είναι ότι δεν μέτρησε.



(από greenwebfans)

(από greenwebfans)


Αυτό δεν μέτρησε, η φοβερή και τρομερή φάση του Μάντζιου με το τακουνάκι που αν έμπαινε γκολ θα παραμιλούσε όλη η Ευρώπη δεν μπήκε κι εμείς μέχρι να έρθει το ημίχρονο είχαμε αυξήσει την περιουσία του Παυλάρα από τα χάπια που καταναλώσαμε και ακροβατούσαμε ανάμεσα στο έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Στην επανάληψη, όμως τα πράγματα ηρέμησαν. Βγήκε ο Γκουμόγιαννος, μπήκε ο Γκάμπριελ γύρισε ο Σπυρό στην κανονική του θέση, πήγε ο Πολωνός λάβραξ στην θέση του αριστερού στόπερ και τα πράγματα έστρωσαν. Οχι ότι η Βιγιαρεάλ έπαψε να είναι επικίνδυνη, αλλά ρε αδερφέ μου μπορούσαμε να κρατήσουμε και λίγο τη μπάλα στο κέντρο και να ηρεμήσουμε το παιχνίδι. Κι εκεί που προσπαθούσες να δεις κατά πού θα πάει το πράγμα, έρχεται η γκολάρα του Κάρα και σε στέλνει στα ουράνια. 0-1 μέσα στο Μαδριγάλ, η πρόκριση να σου κλείνει το μάτι κι εσύ που έχεις σούρει τα μύρια όσα στον τυπάρα να σκέφτεσαι πώς θα γίνει να χωθείς μέσα από την οθόνη και να πας να του σκάσεις ένα φιλί.

Η πίεση βέβαια της Βιγιαρεάλ συνεχίστηκε και λογικό ήταν, η μπάλα δεν έφευγε από την περιοχή μας και κάπου εκεί πάνω φάνηκε η απειρία του Βαβζίνιακ (παρθενικό παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ). Εγινε ένα επιθετικό φάουλ στον Πολωνό, ο κόραξ που έπαιξε καθαρά έδρα δεν το σφύριξε και ο πεσμένος Πολωνός άπλωσε το ποδάρι και ανέτρεψε τον Πιρές. Δεδηλωμένος γαύρος τώρα ο Πιρές (το είχε δηλώσει από χθες), ήταν δυνατόν να μην το τσιμπήσει το πέναλτι; Το τσίμπησε! Και έτσι έβαλε η Βιγιαρεάλ το γκολ. (Μια φορά να δω τον Μάριο να πέσει από την πλευρά που πάει η μπάλα και να μην πέφτει σαν κρέας από την αντίθετη και τι στον κόσμο!).

Αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ, το πιστεύω ότι θα φεύγαμε με το διπλό από το Μαδριγάλ και ίσως όχι μόνο με 0-1. Η Σπανιόλα είχε εκνευριστεί με το γκολ που δέχτηκε και ήταν ζήτημα χρόνου να αποσυντονιστεί. Με το πέναλτι όμως ξαναμπήκε στο παιχνίδι και φορτσάρισε για το δεύτερο που ευτυχώς δεν το έβαλε ποτέ.

Το 1-1 τώρα για να λέμε του στραβού το δίκιο είναι πολύ καλό αποτέλεσμα. Αν μας το έλεγαν πριν το ματς ότι μπορεί να πάρουμε ισοπαλία με γκολ στο Μαδριγάλ θα ήμασταν σούπερ ευχαριστημένοι. Το γεγονός, παρόλα αυτά, ότι μας άφησε μια πικρή γεύση δείχνει σε τι κλίμακες κινείται πλέον αυτή η ομάδα στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια.

Βέβαια, ας μη γελιόμαστε. Η πρόκριση είναι ανοιχτή. Η Βιγιαρεάλ μπορεί όντως να μην είναι μεγαθήριο, αλλά είναι μια μεγάλη ομάδα. Τουλάχιστον για τα δικά μας δεδομένα. Εχει κατά διαστήματα κάποιες εξάρσεις στις οποίες μπορεί να κρύψει τη μπάλα. Εχει απίστευτους αυτοματισμούς. Εχει μια ταχύτητα που εμείς ούτε στο όνειρό μας δεν μπορούμε να την πλησιάσουμε. Ομως το αποτέλεσμα το πήραμε στην Ισπανία (έσπασε και το ρόδι) και αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό.

Είναι βέβαιο ότι η ρεβάνς θα είναι μια δύσκολη παρτίδα σκάκι. Αλλά το δικό μας ατού είναι ότι πλέον με το 1-1 μπορούμε να παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε, μας ταιριάζει και μας δίνει αποτελέσματα. Μπορούμε να παίξουμε το "παιχνίδι της υπομονής". Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εκβιάσουμε το γκολ, ούτε να ανοιχτούμε. Αυτό είναι υποχρεωμένη να το κάνει η ομάδα του Πελεγκρίνι. Κι εκεί πάνω μπορούμε να "χτυπήσουμε". Δεν θα είναι εύκολο, αλλά οι πιθανότητες πρόκρισης είναι πια μεγάλες.

Συνολικά τώρα η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Το φοβήθηκε το παιχνίδι ο Τεν Κάτε, το φοβήθηκαν και οι παίκτες. Ισως βέβαια αυτός ο φόβος να ήταν τελικά και για καλό. Ισως με άλλο σχήμα, έτσι φουριόζα που μπήκε η Σπανιόλα να είχαν όλα τελειώσει από το πρώτο τέταρτο.

Ο Γκαλίνοβιτς είχε κάποιες σωτήριες επεμβάσεις, αλλά για μια φορά ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ θέλω ρε γαμώτο να μπλοκάρει τη μπάλα μετά απο μια επέμβαση και όχι να του φεύγει μέσα από τα χέρια. Οσο συμβαίνει αυτό, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να είμαι ήσυχη μ΄ αυτόν τον τερματοφύλακα.


Βύντρα - Σαριέγκι και Βαβζίνιακ εξαιρετικοί (ο Πολωνός περισσότερο σαν στόπερ - με εξαίρεση τη φάση του πέναλτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να δοθεί ποτέ, αφού προηγήθηκε το επιθετικό φάουλ, αλλά που πάντως ένας έμπειρος στόπερ θα την απέφευγε).

Πολύ καλός ο Σιμάο, που όμως πρέπει να βελτιώσει τις μεταβιβάσεις του και να μην πηγαίνει τόσο άτσαλα πάνω στους αντιπάλους. Οχι τόσο καλός ο Ζιλμπέρτο που παρόλα αυτά τα χιλιομετράκια του τα έκανε. Σήμερα, κόντρα σε μια ομάδα που τρέχει σαν τον ...road runner φάνηκε γιατί ο Βραζιλιάνος επέλεξε τα ήρεμα νερά του ελληνικού πρωταθλήματος αφού σε ένα πρωτάθλημα μεγαλύτερης ταχύτητας ίσως δεν θα μπορούσε πια να ανταποκριθεί.


Εκπληκτικός ο Μάντζιος με δύο φάσεις που ήταν "όλα τα λεφτά". Το τακουνάκι στο πρώτο ημίχρονο και η σακούλα που έδωσε στον Σένα στην επανάληψη. Το κατέχει το σπορ ο Βαγγελάκης, αν δεν ήταν και τόσο μπλαζέ θα ήταν ακόμα καλύτερα. Πάντως αν θέλει να κρατήσει τη θέση του και να μην πάρουμε άλλον φορ στη θέση του το καλοκαίρι τέτοια γκολ σαν αυτό που έχασε θα πρέπει να τα βάζει...

Για τον Καραγκούνη τα είπα στην αρχή.

Βοήθησε ο Γκάμπριελ, μεγάλες απογοητεύσεις οι Νίλσον και - κυρίως - Σπυρόπουλος (τελικά μήπως εκτός του Σαριέγκι έχει και κάποιος άλλος "αγχωθεί" με την έλευση του Βαβζίνιακ;).

Ρουκάβινα και Σάλπι δεν μπορούν να κριθούν, ίσως κάποιος να έπρεπε να μπει λίγο νωρίτερα.

Τον διαιτητή είμαι βέβαιη ότι θα τον ...περιποιηθούν πολλοί αύριο, αλλά άμα έχεις νοιώσει στο πετσί σου τους Κακο-ζωγραφο-παμποριδο-σταυριδο-κωνσταντινεο-χαραλαμπίδηδες τι να σου πει ο πλάτσας - πλούτσας; Τον προσπερνάς με ένα μπινελίκι και πας παραπέρα...


Scratch: Πόσο βαριά φανέλα έχει αυτή η ομάδα στην Ευρώπη!

Scratch 1:
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο... Σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια, με την 11άδα να ξεκινά από τον Ζιλμπέρτο και με τέτοιον Σιμάο πώς να βρει θέση ακόμα και ο υγιής Μάτος;

Scratch 2: To ματς του ΟΑΚΑ είναι δυσκολότερο από αυτό του "Μαδριγάλ".

Scratch 3: Α λα της τσαμπουκάδες ο Τεν Κάτε με τον Λόπεθ!

Scratch 4: Τι παιχτούρα, ο Ρόσι!

Scratch 5: Γκολ που δεν μέτρησε, πέναλτι α λα γαύρος, ρε μπας και πέρασε τα σύνορα η γκαγκατσοπαράγκα;

Scratch 6: Πόσο λυπήθηκε ο Πουρουπουπού που δεν κέρδισε η Βιγιαρεάλ. Μα, τόσος πόνος στη μετάδοσή του!

Scratch 7: Πόσο κοντά είναι το Πάσχα; Αυτή η μούρη του Βερνίκου μετά το ματς σκέτη Μεγάλη Παρασκευή ήταν!

Scratch 8: Γαύροι σε γαυροφόρουμ στο ημίχρονο: "Παίξτε το διπλό όσο είναι νωρίς. Τέτοια κωλοφαρδία πουθενά...".

Scratch 9: Γαύροι σε γαυροφόρουμ μετά το 1-1: "Στην ισοπαλία θα κλειδώσει το ματς. Το δυστύχημα με το Μπόινγκ δεν μπαίνει στην κατηγορία 'μεγάλες καταστροφές'. Τα διπλά του βάζελου είναι από 80 και πάνω".

18 comments:

pensierix said...

Μετά το τέλος του ματς είχα αντικρουόμενα συναισθήματα. Θετικό αποτέλεσμα, κακή εμφάνιση γεμάτη "αν". Αν ο διαιτητής δεν ήταν cuervo, αν δεν κατέβαζε λάθος εντεκάδα ο Τεν Κάτε (επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου για την ανετοιμότητα του Γκούμα), αν είχαμε ένα αμυντικό χαφ στο πάγκο (Τζιόλη μου, σε νοστάλγησα) κτλ κτλ. Από εκεί και πέρα, για μένα η Βιγιαρεάλ παραμένει το φαβορί, αν κι έχω την υποψία ότι την κάναμε να φαίνεται μεγαλύτερη ομάδα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα (είναι πολύ καλή , μην παρεξηγηθώ). Δεν λέω ότι έπρεπε να ήμαστε πιο επιθετικοί, αλλά φαινόταν ότι μπορούσαμε να τους κάνουμε να μας νιώσουν λίγο περισσότερο ή να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα. Είχαμε και την ατυχία, τη στιγμή που οι Ισπανοί τα είχαν χάσει μετά το γκολ του τυπάρα, να δεχτούμε την ισοφάριση άδικα, κάτι που ανέστησε τους Ισπανούς.

Φαντάζομαι ότι θα ήταν Ισπανός ο σκηνοθέτης. Με εκνεύρισε η εμμονή του σε μια γελοία φάση που διαμαρτύρεται για πέναλντι η Βιγιαρεάλ (πρέπει να μας την έδειξε καμιά 50ρια φορές) και πέρασε στο ντούκου τα μαγικά του Μάντζιου. Φάουλ τεράστιο...

ΥΓ
Δεν είναι Πάντος ο Λουκάς μας, ρε παιδιά...

Γιώργος Τ. said...

Καλό το αποτέλεσμα, αλλά μπορούσαμε και την νίκη.. Γιατί να το χάσει ο Βαγγελάκης αυτό?? Τι γκολάρα θα ήταν!!!
Ο Τεν Κάτε κατέβασε ομάδα για τα πανηγύρια.. 6 αμυντικούς????!!!! Πού πας? Αν είχε άλλον θα τον έβαζε κι αυτόν..
Κορυφαίοι οι Σιμάο, Βύντρα, Σαριέγκι, Βαβζίνιακ, Γκαλίνοβιτς!! Για τον τυπάρα τι να πεις? Τέτοιους παίκτες θέλουμε, με τέτοιο πάθος!! Κι ας μας εκνευρίζουν πού και πού!!
Χασάπης ο διαιτητής (φορούσε και κόκκινα!!).. Σφύριζε ανάλογα με την κατοχή.. 65-35.. Με τρέλανε το επιθετικό που έδωσε ο επόπτης στον Μάντζιο στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού.. Τους κούφανε όλους!!!! Αν και μου φαίνεται και σαν πρόβα για την Κυριακή η διαιτησία αυτή..
Ο πουρουπουπούς ήταν απολαυστικός!! Από την αρχή έβγαλε εκτός αγώνα τον Ζιλμπέρτο (δεν ήταν κακός) και ένιωθες τον ενθουσιασμό του σε κάθε επίθεση της Βιγιαρεάλ... Πρέπει να τον χαλάει πολύ που στην φάση των 16 μεταδίδει αγώνα του Παναθηναϊκού..
Πάντως, πραγματικά, θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι εδώ μέσα.. Και πάλι καλά που πήραμε την ισοπαλία με γκολ, γιατί την Βιγιαρεάλ, όπως την είδα, δεν μπορούμε να την παίξουμε για να της βάλουμε γκολ.. Θα μας κάνει ότι θέλει..

Πάντως...
...Το Άνφιλντ είναι πιο κοντά!!!!!

eforas said...

Τι είναι αυτά, ρε; Στην Ελλάδα παίζαμε; Τι διαιτησία ήταν αυτή; Τι σκηνοθεσία ήταν αυτή; Τι ομάδα ήταν αυτή; Το τελευταίο δεν ισχύει, γιατί η ομάδα ήταν καλή. Από αυτό μπορούσες να καταλάβεις ότι παίζαμε στην Ευρώπη! Και αν έμπαινε το γκολ του Μάντζιου για το 0-2, θα είχαμε φαινόμενα Βέρντερ. Τέλος πάντων. Ας το δεχτούμε ως μια καλή πρόβα για (το καρναβάλι) την Κυριακή. Και ως (είναι) μια εξαιρετική παρακαταθήκη για (νέα) πρόκριση στους 8. Όπως το 1996 με Άγιαξ (!)
Καλημέρα μας!

coachp said...

-Αν κατέβαζε την ομάδα οπως την ξεκινησε στο δευτερο ημιχρονο, ο Παναθηναικός θα κερδιζε.
-Εδωσε τόσο πολύ χώρο στη βιγιαρεάλ, τόσο πολύ χώρο...
-Ξεκινησε με 8 αμυντικογενείς παιχτες. Δεν γινονταν να κρατήσει μπάλα ο Παναθηναϊκος γιαυτο πιεστηκε. στο Β ημιχρονο που κράτησε μπάλα, έβαλε γκολ, έχασε ευκαιρια και ισοφαριστηκε απο πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ. Μέτα, ηταν θέμα ψυχολογίας και ξαναπιέστηκε.
-Αν έβαζε πιο νωρίς κάποιον εκ των Ρουκάβινα - Κλέιτον - Σαλπιγγίδη (καλύτερα Κλέιτον} θα είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός εκμεταλευόμενος τους τεράστιους χώρους που του είχε ανοίξει η ΒιαγιαΡεάλ. Η οποία, φυσικά και δεν είναι καμιά σπουδαία ομάδα. Μόνο αν την φοβηθεί θα αποκλειστεί ο Παναθηναϊκος. Καθορλα, Ροσι και Σένα είναι ολη τους η ομάδα. χι οτι πρέπει να παιξει επιθετικα εδώ η Παναθα, αλλα να μπει συγκεντρωμένη για να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα της δοθουν. Αν μπει αμυντικά, κινδυνευει πάρα πολά να χάσει...

Stepas said...

Μπορεί κάποιος-α να μου εξηγήσει πώς γίνεται και σχεδόν με ό,τι ρόστερ και να έχει, με ό,τι προπονητή και να έχει, με όποιο διοικητικό σχήμα και να έχει, με όποια προβλήματα και να έχει στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός καταφέρνει και παρουσιάζεται σοβαρός σε πολύ δύσκολα ματς στην Ευρώπη και μάλιστα εκτός έδρας; Ποιός θα μου την λύσει αυτήν την απορία; Πραγματικά είναι εκπληκτικό και σας αξίζουν συγχαρητήρια gatti μου (δεν μιλώ μόνο για το χτεσινό αποτέλεσμα αλλά γενικότερα). Μακάρι να το κρατήσετε πάντα αυτό και να ξέρω ότι όταν θα ανοίξω την tv να δω ματς του ΠΑΟ στην Ευρώπη θα δω μια ομάδα με σοβαρότητα και πάθος. Εξαιρετικό συναίσθημα αυτό για έναν Έλληνα φίλαθλο που η ομάδα του δεν συμμετέχει στο Champions League (και εσχάτως ούτε στο ΟΥΕΦΑ).

Για το ματς τα είπες όλα και στα περισσότερα συμφωνώ. Κοίτα να δεις που τελικά οι Βύντρα και Τζιόλης θα κλείσουν πολλά στόματα. Ο ένας με τις εμφανίσεις του και ο άλλος με αυτή τη φράση "μας έλειψε" που ακούγεται από πολλούς Παναθηναϊκούς (και το πιστεύω κι εγώ ότι θα βοηθούσε χτες). Πάντως ο Λουκάς το πολύ βρισίδι στον Παναθηναϊκό το έφαγε όσα χρόνια έπαιζε σαν δεξί μπακ. Φέτος παίζει σαν στόπερ (κυρίως) που είναι νομίζω και η φυσική του θέση (στον Πανηλειακό τον θυμάμαι σαν στόπερ).

Πράγματι πολύ εκνευρισμένοι οι Ισπανοί μετά το 0-1. Κρίμα που το πέναλτι αυτό σάς χάλασε το διπλό. Αλλά δεν πειράζει γιατί και με το 1-1 μπορείτε να περάσετε, αν και θέλει προσοχή η τακτική στον επαναληπτικό. Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό.

Συγχαρητήρια και πάλι. Χαρείτε τις ευρωπαϊκές βραδιές της ομάδας σας. "Αξία ανεκτίμητη" όπως είχες πει και παλιότερα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι για εμετό έτσι όπως έχει καταντήσει. Εσείς τουλάχιστον έχετε και το αποκούμπι της Ευρώπης.

Φιλιά και καλά να περνάς!

gatti said...

@pensierix: Tο ίδιο αντικρουόμενα συναισθήματα είχα κι εγώ. Η εμφάνισή μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Από την άλλη, όντως η Βιγιαρεάλ ήταν η καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα. Πολύ καλύτερη από εμάς και με τρόπο παιχνιδιού που πάντα δυσκολεύει τις ελληνικές ομάδες.

Ο διαιτητής έπαιξε φανερά έδρα, για μένα περισσότερο ελέγχεται για το επιθετικό φάουλ που δεν έδωσε (και έτσι ήρθε το πέναλτι) παρά για το γκολ που δεν μέτρησε (άλλωστε, αυτό ήταν θέμα επόπτη), ο Γκούμας ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, ο Τζιόλης, ναι, μας έλειψε (ποιος θα περίμενε ότι θα έρθει στιγμή να το πούμε αυτό...). Για τον Τεν Κάτε συμφωνώ ότι δεν κατέβασε σωστή ενδεκάδα, ίσως η
...τρικυμία να προήλθε από τις επιλογές του στην 11άδα, αλλά αυτό μπορείς να το πεις μόνο εκ των υστέρων. Για φαντάσου όμως να κατέβαζε την ομάδα με πιο γεμάτο κέντρο και πιο άδεια άμυνα και να
τρώγαμε δύο γκολ με το "καλημέρα";

Νομίζω ότι ήταν περισσότερο θέμα έλλειψης ψυχραιμίας στην αρχή παρά επιλογών. Εξάλλου, στην επανάληψη διόρθωσε το "λάθος" του, που μπορεί να μην ήταν λάθος αν Σπυρόπουλος και Γκούμας μπορούσαν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ούτε συζήτηση βέβαια πως συμφωνώ μαζί σου ότι χρειαζόταν να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα. Αν συνέβαινε αυτό δεν θα αντιμετωπίζαμε τόσα προβλήματα στην αρχή. Οπως επίσης συμφωνώ, άλλωστε το έχω γράψει στο ποστ, ότι αν δεν ισοφάριζε η Βιγιαρεάλ μπορεί να κερδίζαμε και μάλιστα με παραπάνω σκορ από το 0-1.

Ο Ισπανός έδειξε δέκα φορές αυτό που θεώρησε πέναλτι και άλλες τόσες το γκολ που δεν μέτρησε. Αλλά δυστυχώς τα "μαγικά" δεν τα έδειξε. Κολλημένος...

ΥΓ. Ποιος Πάντος ρε συ; ΛΟΥΚΑΣ ΒΡΥΝΤΡΑ λέμε! (Βρε τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος...)

:)))))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Τι έχασε ο Βαγγελάκης... Ελα ντε! Αυτά χάνει και μας επιτρέπει να λέμε για την κλάση που χωρίζει τον μεγάλο φορ από την αφεντιά του. Δεν μπορεί να κάνεις τα απίστευτα και να χάνεις τα άχαστα!

Οπως έγραψα και παραπάνω, δεν είμαι σίγουρη ότι έκανε άσχημα που κατέβασε έτσι την ομάδα. Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε πολλά. Η αλήθεια είναι πάντως πως με τέτοιον Γκούμα, ένας λιγότερος αμυντικός και ένας περισσότερος χαφ επιβαλλόταν. Αλλά πού να το φανταστεί κι αυτός ότι θα παίξει έτσι ο Γιαννάκης; Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως για τη ρεβάνς μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Ακόμα κι αν είχε τέτοιο σκοπό ο Γκουμόγιαννος ...φρόντισε να τον απαλλάξει από τις έγνοιες. Δεν παίζει λόγω καρτών. Βέβαια με τον τεντά δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Αυτός είναι ικανός να βάλει τον Ντέιβιντ. Ασε που υπάρχει πάντα και ο Μελίσσης!

Συμφωνώ για τους κορυφαίους, μια μικρή ένσταση για τον Γκαλίνοβιτς (αλλά είναι γνωστά τα κολλήματά μου με τον Μάριο...).

Ε ναι, τι να μας πει ο Πλάουτς όταν έχουμε ζήσει τόσα διαιτητικά όργια στην Ελλάδα, Ψιλικατζής είναι ο Αυστριακός μπροστά στους Ελληνες διαιτητο-χειρουργούς!

Ο Πουρουπουπού είναι καλός για να πηγαίνει στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού μόνο για το γούρι. Αλλά όχι για να τον ακούμε κιόλας. Οσοι τον ακούν δικαιούνται επίδομα ψυχικής οδύνης. Με τον Ζιλμπέρτο είχε ένα θέμα από την αρχή του αγώνα...

Πολύ δύσκολο το ματς εδώ. Εννοείται. Για σκέψου, μια μπαλιά είναι. Ενα γκολ της Βιγιαρεάλ και ακυρώνονται τα πάντα. Βρισκόμαστε να κυνηγάμε εμείς. Δεν είναι εύκολο το ματς, πολύ δε περισσότερο δεν είναι βέβαιη η πρόκριση. Χρειάζεται πολλή προσοχή. Ενα συν βέβαια για μας είναι ότι η Βιγιαρεάλ ήδη ένα "στραπάτσο" το έπαθε και μόνο από το αποτέλεσμα που έφερε. Αλλο ένα θα το πάθει με την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει. Από εκεί και πέρα πρέπει να προσπαθήσουν οι παίκτες και ο τεντάς.

Ποιο Ανφιλντ; Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ατλέτικο - Πόρτο! :)))

gatti said...

@eforas: E, είδες τι κάνουν τα ...κολλητιλίκια του Πλατινί με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη; Κόλλησε και η ΟΥΕΦΑ ...παραγκίτιδα! Ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του γαύρου στο τηγάνι, κανονικό γκολ που δεν μετράει για μας στο Μαδριγάλ.

Μέγας καραγκιόζης πάντως ο Πλάτσας Πλούτσας. Εγώ επιμένω πως μας το φύλαγε εξαιτίας του Ιβανσιτς! Αλήθεια θα συνταξιδέψει πάλι με "πράσινους" οπαδούς; Για να τον ...αποθεώσουν ξανά, όχι τίποτα άλλο...

Οντως, μέρες Βρέμης θα ζούσαμε αν έμπαινε το γκολ του Βαγγέλη. Δεν πειράζει. Πάμε παρακάτω...

Kαλημέρα! :))

gatti said...

@coachp: Είναι γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο η 11άδα ήταν περισσότερο ορθολογική. Αλλά το λέμε έχοντας δει το πρώτο μέρος. Οταν εκείνος έκανε τα σχέδιά του δεν γνώριζε πώς θα πάει το πράγμα. Υποθέσεις έκανε μόνο, υπολογίζοντας πως θα κάνουν και οι παίκτες μας το καθήκον τους.

Συμφωνώ πάντως ότι με έναν περισσότερο επιθετικογενή παίκτη θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Αλλά πάλι, είδες ότι ακόμα κι έτσι θα μπορούσαμε να φύγουμε με το διπλό αν δεν μας αδικούσε ο cuervo!

Δεν συμφωνώ πως δεν είναι σπουδαία ομάδα η Βιγιαρεάλ. Μπορεί να μην είναι σπουδαία σε σύγκριση με τη Μπαρτσελόνα ας πούμε. Αλλά για μας είναι σπουδαία γιατί είναι πολύ καλύτερή μας. Και αν τελικά την αποκλείσουμε θα έχουμε κάνει υπέρβαση.

gatti said...

@Stepas: Oύτε εγώ έχω καταφέρει να το εξηγήσω ΠΑΟΚι μου! Οχι τίποτα άλλο, αλλά αν πω για παράδειγμα ότι είναι στο ...DNA του Παναθηναϊκού να κερδίζει στην Ευρώπη, θα ακουστώ σαν την ...Φανή Χαλκιά και δεν το θέλω. Οτι όμως κάποιες φανέλες έχουν ειδικό βάρος στην Ευρώπη, αυτό το πιστεύω. Και νομίζω ότι ισχύει για τον Παναθηναϊκό. Αλλιώς πια δεν εξηγείται αυτό το ...φαινόμενο.

Οντως, μας έλειψε ο Τζιόλης, ποιος θα το περίμενε!!! Τι να πω, ίσως τελικά αυτός και ο Βύντρα να ήταν τα εξιλαστήρια θύματα της μιζέριας που υπήρχε στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί όλο λέμε πως αυτοί οι παίκτες έχουν συγκεκριμένο ταβάνι και δεν αρκεί μία και δύο καλές εμφανίσεις για να αναγνωρίσουμε την αξία τους, αλλά τι να πεις ας πούμε φέτος για τον Βύντρα; Δεν είναι μία και δύο οι καλές εμφανίσεις του. Είναι ολόκληρη η σεζόν. Αρα; Μήπως κάπου έχουμε κάνει λάθος; Πρέπει να ψαχτούμε!

Το πέναλτι όντως μας το χάλασε το διπλό. Και διπλό που δεν θα έμενε στο ένα γκολ. Θέλει προσοχή ο επαναληπτικός και όντως μέχρι τότε έχουμε καιρό, αλλά εδώ τώρα θα ΦΩΝΑΞΩ. Γιατί το πρόγραμμα είναι ΦΩΤΙΑ. Και όταν έλεγα ότι ήταν μεγάλη μαλακία που δεν "καθαρίσαμε" το ματς με τον Πανσερραϊκό από τις Σέρρες, ήξερα τι έλεγα. Κάτσε τώρα να τα παίξεις σε δυο εβδομάδες ΟΛΑ. Και το γόητρό σου στο ματς με τον γαύρο και το κύπελλο την άλλη Τετάρτη με τον Πανσερραϊκό και ενδιάμεσα ματς με τη Λάρισα που μπορεί να είναι αδιάφορο, αλλά δεν επιτρέπεται και να γκελάρεις, και στο καπάκι το "ματς της χρονιάς" με τη Βιγιαρεάλ. Οσο μεγάλο ρόστερ κι αν διαθέτεις, είναι μεγάλη η επιβάρυνση!

Τέλος πάντων, ας ζήσουμε τη στιγμή που λέει και το σλόγκαν και για μετά έχουμε καιρό.

Φιλιά και σε σένα!
:)))

Γιώργος Τ. said...

Ο Super Μάριο κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, κι ας μην θέλεις να το παραδεχτείς.. Κι εγώ θα προτιμούσα τον Άλεξ μέσα, αλλά ο Γκαλίνοβιτς φέτος δεν γίνεται να βγει εκτός.. Κακά τα ψέματα..
Δεν ήξερα ότι παίζουμε με Πόρτο-Ατλέτικο.... Φόρτσα Πόρτο τότε και....... το Άνφιλντ πάντα είναι κοντά!!!!!

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Δεν μπορώ να πω, καλός είναι ο Μάριο. Συγκριτικά με πέρσι ας πούμε. Οχι, δεν προτιμώ τον Αλεξ μέσα. Θέλω έναν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ παίκτη στο τέρμα, γιατί πιστεύω ότι θα μπορεί να κατευθύνει πολύ καλύτερα την άμυνά του και θα εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά στους αμυντικούς του. Αλλά υποχρεωτικά πορεύομαι μ΄ αυτό που έχουμε...

Δεν νομίζω ότι έχουν βγει τα επόμενα ζευγάρια. Aπλώς η επιθυμία μου είναι το συγκεκριμένο ζευγάρι για να προχωρούσαμε ακόμα περισσότερο! :)))

coachp said...

Δεν ειναι οτι δεν νομίζεις πως δεν εχουν βγει τα επόμενα ζευγάρια, απλά δεν εχουν βγει ακόμη...

Επίσης, οσον αφορά την τακτική, διαφωνούμε πλήρως. Αυτό που εκανε στο πρώτο ημίχρονο είναι απο τιςμεγαλύτερες μαλακίες που έχω δει. Ασχετα αν θα μπορουσε να είναι 0-1. Με την ιδια ενδεκάδα αν παίξει αλλα 20 ημίχρονα, 20 φορές θα διασυρθεί. Διότι οταν δεν έχεις ούτε εναν να μπορεί να κρατήσει μπάλα και να πασάρει(πλην των Μαντζιου που ειναι απελπιστικά μόνος) και Καραγκούνη, τότε, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μένεις μέσα στην περιοχή σου και κάνεις προσευχές. Προσευχές πραγματικά.

Νομίζω οτι ο Τεν Γκέι είναι ο Ρεχάγκελ νούμερο δύο. ΚΑΙ δεν είναι επουδενί ο πιο επιθετικός προπονητής που ήρθε στο Πανάθα. Να μην ξεχνάμε τι έγραφαν και οι δημοσιογραφίσκοι, έτσι....?

gatti said...

@coachp: Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε, από την στιγμή που εσύ θεωρείς τον Τεν Κάτε άσχετο. :)

Στο έχω πει ένα σωρό φορές πως εμείς οι ...προπονητές της εξέδρας έχουμε την ευχέρεια να κρίνουμε εκ του ασφαλούς και ΑΦΟΥ έχουμε ήδη δει το παιχνίδι. Οπότε ξέρουμε ποια είναι τα λάθη που έγιναν και τι έπρεπε να αλλάξει.

Ο προπονητής "διαβάζει" το παιχνίδι με βάση τα στοιχεία που έχει για κάθε ομάδα και στη συνέχεια υποθέτει πώς θα παίξει. Κάνει σχέδια που άλλοτε θα του βγουν και άλλοτε όχι. Αλλοτε καταφέρνει να διορθώσει τα κακώς κείμενα και άλλοτε όχι.

Θέλεις να σου πω ότι έκανε λάθος; Μπορεί και να έκανε. Ποιος δεν κάνει; Εγώ κοιτάζω ότι έχει οδηγήσει την ομάδα μου σε ιστορικές επιτυχίες στην Ευρώπη τη φετινή χρονιά κι αυτό μου αρκεί.

Τώρα περί άμυνας και Ρεχάγκελ κλπ. Κι εγώ θέλω να παίζει η ομάδα μου σαν την Βιγιαρεάλ. Να είναι γρήγορη, τεχνική ομάδα, να έχει καλή κυκλοφορία και αυτοματισμούς και να παίζει επιθετικά. Αλλά χρειάζεται τους κατάλληλους παίκτες γι΄ αυτό. Κι αυτούς τους παίκτες ΔΕΝ τους πήραμε/έχουμε. Επομένως ο Τεν Κάτε "μαγειρεύει" με ό,τι υλικά έχει. Και ξέρει ότι για να πάρει αποτέλεσμα απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, πρέπει να ξεκινήσει από την άμυνα. Από την στιγμή που η καλή άμυνα φέρνει τα αποτελέσματα και από την στιγμή που τα αποτελέσματα είναι το παν, καλά κάνει. Μακάρι να έρθει η στιγμή που θα μπορούμε να πάρουμε αποτελέσματα διαφορετικά.

ΥΓ. Απορώ που ακόμα ασχολείσαι με τον Τεν Κάτε... Γράψε βρε κι εσύ κανα κομμάτι για τον Μπάγεβιτς και το πώς η ιδιοφυία του οδήγησε την ΑΕΚ στην πρόκριση επί της Ξάνθης. Eίναι τόσο λίγα τα κομμάτια που διάβασα για το συγκεκριμένο θέμα. Βοηθήστε λίγο ακόμα εσείς οι φίλοι του!

ΥΓ 1. Κοίτα μη του κάτσει στραβά του γαύρου του το ντέρμπι και αφήσετε τον τεντά και αρχίσετε να γράφετε για τον Βαλβίδα. Δεν θέλει και πολύ από εκεί που τον ψάχνει ο Κόκκαλης για την ανανέωση, να έρθει η στιγμή που θα τον ψάχνει ο Βαλβίδας και ο Χόχος θα είναι εξαφανισμένος...

pensierix said...

Πήγα να δω την ομάδα σήμερα, ευκαιρία ήταν. Στο ρελαντί, και τέζα οι Ρωμαίοι! Τί θηρίο αυτός ο Πέκοβιτς! Ψαρώνεις μόνο που τον βλέπεις! Εκανε και ο Σάρας τα μαγικά του, είδα τον Ομπράντοβιτς να κοκκινίζει, πληροφορούμαι και τα καμώματα του γαύρου. Ωραία νύχτα! (δεν πρόσεξα φεγγάρι, αλλά ήταν απ'αυτές που μ'αρέσαν).

:))))))

gatti said...

@pensierix: Αντε, τυχερέ! Πέρασες ένα ωραίο βράδυ! Είδες; Φοβερός ο Μαυροβούνιος! Ο Σάρας φέτος μπήκε για τα καλά στο κλίμα της ομάδας. Ο Ομπράντοβιτς πάντα φωνάζει, παίζουμε δεν παίζουμε καλά!

Ο γαύρος, τα κλασικά της Ευρώπης.... Mόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Τώρα πια θα στρέψει την προσοχή του, αποκλειστικά στην ψύχωσή του...

:))))

squarelogic said...

Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες για άλλη μια μεγάλη ευρωπαική βραδιά που μας χάρισε η παιδική επιλογή να γίνουμε Παναθηναικοί.
Και νομίζω απόλυτα δίκαια ξεκίνησες όπως ξεκίνησες αυτό το ποστ,διότι δίχως τον Καραγκούνη(και δεν εννοώ μόνο δίχως την γκολάρα του),δίχως το ασίγαστο πάθος του,το κράτημα ρυθμού και μπάλας,ο Παναθηανικός θα ήταν μια πολύ πιο σοφτ ομάδα...
Ο Καραγκούνης είναι φτιαγμένος για μεγάλα ματς στα οποία δεν υποχρεούσαι να φτιάχνεις εσύ παιχνίδι.Και είναι καιρός ν'αποδεχθούμε την προφανή αλήθεια οτι παίζοντας με καλές ομάδες προηγμένων ποδοσφαιρ.χωρών δεν είναι επιλογή νίκης το να θες να παίξεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας!
Μας πάει πολύ καλύτερα το παιχνίδι της αυτοσυγκέντρωσης και της υπομονής,παιχνίδι που κοπιάρισε ο Ρεχάγκελ απ τον Παναθηναικό του 2000 και τον όδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης...
Απλά με κάποιους καλύτερους παίκτες μπορείς να χυπάς τέτοια παιχνίδια και με λιγότερη εύνοια της τύχης.

ΥΓ. Πως γίνεται μια τόσο όμορφη χώρα σαν την Αυστρία να βγάζει τόσο αντιπαθείς ανθρώπους,σαν τον Πλάουτς?(και τον τύπο που κρατούσε την κόρη του 7 χρόνια στο υπόγειο και της έκανε παιδιά,και αυτόν με την Κότμπους...)

gatti said...

@squarelogic: Δυστυχώς, ή ευτυχώς όσο κι αν μας σπάει τα νεύρα ο Καραγκούνης και καθυστερεί την ανάπτυξη του αγώνα, είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κι αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να την αρνηθούμε, είτε τον συμπαθούμε, είτε όχι.

Αυτά που λες για το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και για τις επιλογές νίκης το έγραψα παραπάνω στον coachp που κατηγορούσε τον Τεν Κάτε ότι κατεβάζει την ομάδα αμυντικά. Απέναντι σε ανώτερη ομάδα δεν μπορούμε να παίξουμε επιθετικά. Θα είναι αυτοκτονία. Αντίθετα το "παιχνίδι της υπομονής" και το χτύπημα στην κατάλληλη στιγμή και μας ταιριάζει και είναι αποτελεσματικό.

Συμφωνώ πως με καλύτερους παίκτες αυτά τα αποτελέσματα έρχονται με λιγότερο άγχος. Αλλά δυστυχώς δεν τους έχουμε. Οπότε μέχρι να (αν) τους αποκτήσουμε, πορευόμαστε ως έχει.


ΥΓ. Δεν ξέρω αν φταίει η Αυστρία ή είναι συμπτωματικό. Εμένα οι Αυστριακοί περισσότερο άχρωμοι μου μοιάζουν, παρά αντιπαθείς...