Saturday, February 21, 2009

Cuervo, porqué silbas un offside?


E cuervo? Porqué? Για να μας τα πρήξουνε ότι ακυρώθηκε κανονικό γκολ (που ακυρώθηκε κανονικό γκολ) του Πανιωνίου και να λένε τώρα ότι το κανονικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι 2-2 αντί για 2-1; Και θα πρέπει τώρα εμείς να υποστηρίζουμε ότι ο Πανιώνιος ήταν για 5 γκολ (που ήταν για 5 γκολ), άρα ακόμα κι αν μετρούσε το γκολάκι που του ακύρωσαν, πάλι θα κερδίζαμε χαλαρά; Και θα πρέπει επίσης εμείς να υποστηρίζουμε πως αν το τρώγαμε το γκολάκι, αυτό που ακυρώθηκε ντε, δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση να τρώγαμε το δεύτερο, αυτό με το οποίο ο Πανθηρώνιος μείωσε στις καθυστερήσεις, άρα πάλι το τελικό σκορ 2-1 θα ήταν και σε καμία περίπτωση δεν ευνοηθήκαμε; ΄Η μήπως θα πρέπει να υποστηρίξουμε ότι το συγκεκριμένο οφσάιντ ήταν φανερό πως είναι καθαρά ανθρώπινο λάθος, και δεν εμπεριείχε δόλο και να προτάξουμε μάλιστα σαν επιχείρημα για να ενισχύσουμε την άποψή μας, το γεγονός ότι οι Πανθηρώνιοι δέχτηκαν την απόφαση αδιαμαρτύρητα, άρα κι αυτοί πίστεψαν ότι ήταν οφσάιντ το γκολ;

Ναι, αλλά... Αμα τα πούμε εμείς αυτά, τότε σε τι θα διαφέρουμε από το γαύρο, ρε cuervo?

Που ήρθες και μας "ευνόησες" σε έναν αγώνα χωρίς ενδιαφέρον για μας, αφού στο πρωτάθλημα έχουμε προ πολλού "τινάξει τα πέταλα" και δεν μας ενδιαφέρει παρά μόνο το ματσάκι με το γαύρο την άλλη εβδομάδα στο τηγάνι, τα πλέι οφ, το κύπελλο και το Τσαμπιόνι (ρε, σαν πολλά μας ενδιαφέρουν τελικά και προλαβαίνουμε να τα "σκατώσουμε" στα περισσότερα από αυτά...).

Και που αδίκησες και τον Πανθηρώνιο (καλά, αυτόν τον έχει αδικήσει προ πολλού ο ίδιος ο εαυτός του και ο Τσακίρης με τις επιλογές του, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης και εν πάση περιπτώσει μη παναθηναϊκό - θέμα) που κυνηγάει μια θέση στα πλέι οφ, αλλά τώρα άντε να την πιάσει τη Λάρισα, ειδικά αν κερδίσει αύριο τα αρειανά στο Αλκαζάρ.


Εκτός πια αν αυτό το σημερινό σφυριγματάκι ήταν αποτέλεσμα της αλλαγής στην ηγεσία της διαιτησίας. Ρε λες; Λες να το έκανε το θαύμα του ο Γιαννόπουλος κι ας μην μετράει ούτε εβδομάδα στην θέση του αρχιδιαιτητή; Κι από εκεί που δεν μας δίνανε ούτε αυτά που μας ανήκουν τώρα μας δίνουν κι αυτά που δεν πρέπει;


Αν όμως είναι έτσι ένα έχω να πω. Η διαιτησία άργησε ένα γύρο. Και παραπάνω. Για την ακρίβεια άργησε 23 αγωνιστικές. Πού ήταν ρε σεις το κοράκι όταν μας σφάζανε στο γόνατο και κατάπινε το στραγάλι; Και δεν ήξερε να μας δώσει αυτά που δικαιούμασταν; Και αντίθετα έδινε στο γαύρο ακόμα κι αυτά που δεν δικαιούτο; Τώρα μας θυμήθηκε; Τώρα πάει, πέταξε το πουλάκι! Τώρα είμαστε αδιάφοροι. Και το μόνο που κάνει αν μας δίνει σφυρίγματα είναι να μας εκθέτει!


Στα σοβαρά τώρα, το ματσάκι δεν ήταν για πολλά πολλά. Ηταν φανερό ότι τα παλικάρια μας είχαν το μυαλό τους στα "κίτρινα υποβρύχια". Toυλάχιστον πήραν τη νίκη και την ψυχολογία που απαιτείται. Βέβαια αν παίξουν με τη Βιγιαρεάλ όπως έπαιξαν στα κενά διαστήματα που είχαν στην άμυνα δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε. Αλλά έχουμε καιρό μέχρι τότε. Το anatolikous kelepourious πάντως μου άρεσε πάρα πολύ. Πιο πολύ απ΄ όλους τους παίκτες. Είτε στόπερ παίζει, είτε αριστερό μπακ μια χαρά είναι. Και είναι και γρήγορος. Και ας του βγήκε η γλώσσα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο που ανοίχτηκε ο Πανθηρώνιος και τα έφτυσε (ή αδιαφόρησε) ο Ιβ που έτσι κι αλλιώς δεν μαρκάρει και έπαιζε όλη τη γραμμή μόνος του. Ρε λες να το βρήκαμε το λαβράκι τελικά;

Ο Ιβανσιτς τώρα μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τα πήγε κι άσχημα. Κι έχεις ρε παιδί μου και κάποιον να εκτελεί τα στημένα. Και να τα εκτελεί καλά. Στο δεύτερο όμως εξαφανίστηκε. Ολη την αριστερή πτέρυγα την έπαιζε μόνος του ο Πολωνός και έβγαλε φάσεις ο Πανιώνιος γιατί κατέβαινε ανενόχλητος από εκεί.

Ο Καραγκούνης ήταν ο γνωστός Καραγκούνης, αλλά η συμμετοχή του ήταν αναγκαίο κακό για να βρει ρυθμό αφού τον χρειαζόμαστε στο ματς με τη Βιγιαρεάλ. Εκεί πιστεύω ότι θα είναι αυτός που πρέπει.

Ο Νίνης ήταν κακός, ο Γκάμπριελ μία απογοήτευση και μισή, αλλά μάλλον είναι λογικό. Ολοι οι Βραζιλιάνοι τα έχουν φτύσει αυτό τον καιρό, τους βγαίνει η κούραση από τα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Ο Πετρόπουλος συνεχώς βελτιώνεται.



Scratch: Aν πω ότι μου έλειψε ο Λουκάς θα πέσει πολύ κράξιμο; (Eίμαι καλά γιατρέ μου;)

Scratch 1: "Φράγμα" υπάρχει ή δεν υπάρχει στο ποδοσφαιρικό ρεπερτόριο; Για τη φάση του Νίνη το λέω...

Scratch 2: Πώς κουρεύτηκε έτσι ο Σουηδός κιθαρίστας;

Scratch 3: Πώς την έφαγε έτσι τη μπάλα ο Γκούμας; Του το ξύρισε το μάγουλο. Οχι τίποτα άλλο αλλά έτσι και τον άφηνε ξερό, με τον Βύντρα off, θα ξεμέναμε από στόπερ! Eπειδή θέλει να παίξει με 3 στόπερ στο Μαδριγάλ ο τεντάς το λέω!

Scratch 4: Καλά μοιάζουνε ο Κούμπα με τον Ιβ; Γιατί ο σπίκερ δεν μπορούσε να τους ξεχωρίσει...

Scratch 5: Ο Πετρο-γκολ "τόχει".

Scratch 6: Nτεφορμέ - ντεφορμέ ο Σάλπι αλλά το γκολάκι το πέταξε πάλι!

Scratch 7: O Σαριέγκι έχει αγχωθεί με την έλευση του Βαβζίνιακ ή είναι η ιδέα μου; Πάντως σήμερα μια χαρά ήταν ο παίκτουρας.

Scratch 8: Είδε κι απόειδε ο Γκούνης, σκέφτηκε να βουτήξει, ξανασκέφτηκε ότι και να βουτήξει, αυτός Ντιόγο δεν είναι ώστε να κερδίσει το πεναλτάκι, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία σηκώθηκε και ξαναπροσπάθησε, πέταξε η ευκαιρία...

Scratch 9: Πώς κατάντησε έτσι το ΟΑΚΑ; Χειρότερο κι από χωράφι!

Scratch 10: Για τον Πανιώνιο, ένα πράγμα θα πω. Φαμπιάν Εστογιάνοφ! Μια ομάδα μόνος του. Τι παιχτούρα είναι ο Ουρουγουανός!


Στην Τούμπα τώρα, ο ΠΑΟΚ νίκησε τις γριές με ένα γκολ του Κοντρέρας κι έτσι βαδίζουμε χέρι - χέρι στην δεύτερη θέση. Το ματσάκι δεν το είδα, αφού παίζαμε κι εμείς την ίδια ώρα, αλλά διάβασα πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ μέχρι στο 79ο που το σβούρηξε ο Κοντρέρας. Η Πόρσε έπαιξε, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Εχασε μάλιστα λέει και μια κλασική ευκαιρία.




Το θέμα τώρα για μένα είναι άλλο. Τραυματίστηκε ο "χάνδαξ"! Αποχώρησε λέει με πατερίτσες και αν και η ακριβής του κατάσταση θα γίνει γνωστή τη Δευτέρα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου και απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους από δέκα ημέρες έως και ένα μήνα. Που σημαίνει ότι ο Πάμπλο Γκαρσία χάνει και το ντέρμπι του κυπέλλου με το γαύρο στο τηγάνι την άλλη εβδομάδα, αλλά και το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον γαύρο πάλι στην Τούμπα. Και ντέρμπι με τον γαύρο χωρίς Γκαρσία φέτος είναι φαγητό χωρίς αλάτι. ΓΑΜΩΤΟ! ΓΑΜΩΤΟ!!!


Είχαμε και ντέρμπι στη Βου Εθνική σήμερα. Το πιτσούνι μου κόντρα στον ΠΑΣ που τον συμπαθώ πολύ. Κέρδισε βέβαια η πατρίδα, το πιτσούνι ντε και πέρασε στην πρώτη θέση. Αλλά έτσι κι αλλιώς και οι δυο θα ανεβούν κατηγορία, οπότε μικρή σημασία έχει ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής.


Ο Γκιγιέρμο Ογιος που επέστρεψε ως αντίπαλος στο Περιστέρι φρόντισε να στείλει μήνυμα. Οχι ποδοσφαιρικό, αλλά κοινωνικό. Φορούσε Τ-shirt που έγραφε: "Boήθησε κι εσύ να σωθεί από την πείνα ένα παιδί"... Ωραίος!


***


ΠΑΟΚ παντός καιρού και συνθημάτων.
Τώρα και αποκριάτικος!

8 comments:

Γιώργος Τ. said...

Να σου δώσω ανταπόκριση από 2 γήπεδα σήμερα?????

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έκανε καλό παιχνίδι και κέρδισε δίκαια.. Πολλές φάσεις για γκολ και γκολάρα το πρώτο (Φαβάλι νομίζω)..
Υποκλίνομαι στους Γιαννιώτες οπαδούς... Εξαιρετικοί!!! Δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα ενώ έκαναν και 2 ωραία "σκηνικά"... Αρχικά σήκωσαν πανό που έγραφε: "Στο γήπεδο απέναντι, δίπλα στους δρόμους" και στο τέλος φώναζαν "Του χρόνου μαζί στην Α' Εθνική".. Μπράβο τους!!

Στο ΟΑΚΑ μας έφαγε το κρύο... Για τον αγώνα λίγα πράγματα.. Το κλασικό χαμένο πρώτο ημίχρονο, που από το γήπεδο νιώθεις μεν ότι έχεις την συντριπτική υπεροχή αλλά βλέπεις ότι δεν έχεις κάνει τίποτα ουσιαστικό... Στην συνέχεια βελτιώθηκε λίγο, σκόραρε γρήγορα και μετά όλα ήταν πιο άνετα... Την φάση του γκολ του Πανιωνίου που ακυρώθηκε δεν την πήρε κανείς χαμπάρι.. Μας φάνηκε πολύ οφσάιντ.. Μου έκανε έκπληξη που μου είπαν μετά ότι ήταν κανονικό (δεν έχω δει ακόμα την φάση στην τηλεόραση).. Πάντως, ακόμα και να μετρούσε, αυτός ο Πανιώνιος δεν ήταν για πολλά... Μόνο Εστογιανόφ, όπως σωστά λες, και τίποτ' άλλο.. Αν και αυτόν τον έσβησε στο μεγαλύτερο μέρος ο Σαριέγκι...
Ο Ίβανσιτς καλός, ελπίζω να πάρει παιχνίδια σιγά σιγά.. Τον έχει αδικήσει ο Τεν Κάτε..
Όσο για τον Καραγκούνη??? Ο παίκτης θαύμα!!! Παίζει? Σου σπάει τα νεύρα.. Δεν παίζει? Σου λείπει!!!! Δεν ξέρω άλλον παίκτη σαν κι αυτόν!

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Πήγες και στα δύο παιχνίδια βρε θηρίο;

Ναι, ο Φαβάλι το έβαλε. Αντε, καιρός να ξανανέβει το πιτσούνι στην "μεγάλη" κατηγορία.

Σου άρεσαν οι Γιαννιώτες οπαδοί; Δεν μου κάνει εντύπωση! Εχω φίλους Γιαννιώτες και μάλιστα από το σύνδεσμό τους στην Αθήνα τους "Los Toros Locos", αυτούς λογικά πρέπει να είδες. Την ατμόσφαιρα που λες την ξέρω πολύ καλά, έχω ανεβεί με Γιαννιώτες οπαδούς στις Σέρρες για παιχνίδι Πανσερραϊκού - ΠΑΣ Γιάννενα (επί εποχής Κολέμπα ήταν) και ξέρω από πρώτο χέρι πόσο ωραία σκηνικά δημιουργούν στο γήπεδο. Αγαπάνε φανατικά την ομάδα τους, αλλά δεν δημιουργούν επεισόδια. Εχουν πολύ ωραία συνθήματα και πολύ έξυπνα πανό. Είναι ωραίοι οι "τζέδες"! Ομάδες με τέτοιους οπαδούς αξίζει να υπάρχουν στην Σούπερ Λίγκα.

Τώρα για μας, συμφωνούμε. Πάλι χάθηκε ένα ημίχρονο, παρόλο που έγιναν ευκαιρίες, πάλι μετά το γκολ όλα έμοιαζαν πιο άνετα, αλλά έτσι κι αλλιώς το μυαλό ήταν στην Βιγιαρεάλ.

Για το γκολ έχεις δίκιο. Κανείς δεν κατάλαβε ότι ήταν κανονικό. Δυο μέτρα οφσάιντ φαινόταν να είναι ο Μαϊστόροβιτς. Μόνο με το ριπλέι φάνηκε ότι έφυγε από κανονική θέση. Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι. Το γκολ ήταν κανονικό, άσχετα από το τι φαινόταν. Κι εμείς μπορεί να λέμε ότι η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως ακόμα κι αν μετρούσε το γκολ του Πανιωνίου τη νίκη θα την παίρναμε, αλλά η ακύρωσή του δίνει το δικαίωμα στον καθένα να λέει τα δικά του.

Ο Σαριέγκι όντως τον εξαφάνισε τον Εστογιάνοφ (δεν μπορώ βρε παιδί μου να τον λέω Εστογιανόφ...) στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ευτυχώς, γιατί θα τον χρειαστούμε σε καλή κατάσταση στο Μαδριγάλ.

Πιστεύεις ότι τον έχει αδικήσει ο τεντάς τον Ιβανσιτς; Εγώ όσο περισσότερο τον βλέπω τόσο περισσότερο αισθάνομαι ότι σωστά δεν τον χρησιμοποιεί. Τέλος πάντων... Απόψεις είναι αυτές.

Ε καλά για τον Καραγκούνη τα λέμε τόσο καιρό. Ευχή και κατάρα. Ευχή και κατάρα!!!

:)))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ο Όγιος είναι Μπόκα! Dale Boca, dale Boca!!! Και ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος είναι κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε χαιρετώ.

zouk said...

Τι να γραψω σημερα,ακομα παγωμενος ειμαι απο το ΟΑΚΑ.Βασικο ειναι οτι πηραμε την νικη.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: O Oγιος είναι "μούρη"! Τον πάω πολύ!

Και ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος και αρκετές ακόμα ομάδες που βολοδέρνουν στη Β΄ Εθνική για να ανεβαίνει ο Θρασύβουλος των 100 οπαδών. Δεν μου φταίει η ομαδίτσα και σκέφτομαι και τους παίκτες της που παλεύουν από την αρχή της σεζόν κόντρα σε θεούς και δαίμονες και με τη διαιτησία να τους σφάζει γιατί ποιος θα διαμαρτυρηθεί (κι αν το κάνει ποιος θα τον ακούσει;) αλλά πού πας χωρίς κόσμο πίσω σου;

gatti said...

@zouk: Aυτό είναι το κακό με το ΟΑΚΑ. Πολύ κρύο αδερφάκι μου. Κι άμα δεν παίζει και η ομάδα μπάλα δεν ζεσταίνεσαι με τίποτα!

Η νίκη μετράει μόνο ψυχολογικά. Εδώ που φτάσαμε και να χάναμε δεν θα έτρεχε τίποτα, αν δεν ήταν μπροστά μας η Βιγιαρεάλ...

Crazy Tourists said...

Πάει το πρώτο!! Άλλα δύο μείνανε!!
Φιλιάααααααα!!!

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Αναμένω μπασκετική ανάρτηση!!

gatti said...

@Crazy Tourists: Aκου το πρώτο! Είσαι ...προκλητική κι εσύ έτσι; :p

TO ΠΡΩΤΟ, ΝΑΙ!!!

:))))