Saturday, February 7, 2009

Nτιόγο, αγνοείται...

Μετά το περιστατικό με τον Ντιόγο στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, που είχε οδηγήσει στην τιμωρία του Πάμπλο Γκαρσία, άνοιξε μία βεντέτα. Oλοι, λιγότερο ή περισσότερο περίμεναν πώς και πώς την παρουσία του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή στην Τούμπα. Πρώτος και καλύτερος, ο Γκαρσία, ο οποίος περίμενε με …ανυπομονησία τον Ντιόγο μέσα σε μια Τούμπα που ήταν σαν καζάνι που βράζει. Ο Ουρουγουανός εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απουσία του Βραζιλιάνου και χαρακτηριστικά τόνισε: “Πού ήταν ο Ντιόγο; Περίμενα να τον δω… Από τότε που μάθαμε τον επόμενο μας αντίπαλο για το κύπελλο, όλοι, δημοσιογράφοι και φίλαθλοι, μου έλεγαν ότι ήρθε η ώρα του για την Τούμπα. Πάντως, δεν πειράζει που δεν ήρθε. Θα κατέβω εγώ σε λίγο καιρό στον Πειραιά για να τον βρω…”.










 
Σε ένα μήνα θα 'ρθω να σε βρω
και δύο λογάκια να σου πω
έψαξα πολύ για να σε βρω στην Τούμπα
κι έχασα πολύτιμο καιρό
 
Μέσα απ' τα σκοτάδια κι απ' το φως
ξεπηδώ σαν μέγας τιμωρός
με τον εαυτό μου έχω γίνει ένα
και δεν είμαι πιόνι κανενός
 
Στα παιχνίδια όλων σας έκανα χαλάστρα
για κανένα τώρα δε θυσιάζομαι
πώς να ξεγελάσετε μια χαμένη φάτσα
τρέξτε και προφτάστε δεν πλησιάζομαι
 
Ό,τι κι αν λέτε δε μ' ακουμπάτε
αναμασάτε λόγια θολά και ψεύτικα
σπίτι δεν έχω μήτε πατρίδα
με διώξανε όλοι μα εσένα σε θέλω ζωντανό
 
Ειν' η ζωή μια φυλακή και τα κλειδιά χαμένα
 
Έλα στο δικό μου τον παλμό 
Έψαξα πολύ για να σε βρω
έδωσα τα πάντα και τα ξαναδίνω 
και γι' αυτό μπορώ να σε ζητώ
 
(Δε) θα με γνωρίσεις αν με δεις
είμαι κυνηγός κι ονειρευτής
μη σε προστατέψουν σε καμία γυάλα
και σε παραδείσους μου χαθείς
 
Στα παιχνίδια όλων σας έκανα χαλάστρα
μα στην αγκαλιά σου μονάχα φτιάχνομαι
όσα σου φανέρωσαν στα χαρτιά και τα άστρα
όλα παραμύθια και σε χρειάζομαι
 
Παλιέ μου πόθε στο πέρα δώθε
μην σε χαλάσουν
φοβάμαι για εσένα πιο πολύ
όλα τα φτύνω τα καίω όλα
μπαίνω και βγαίνω

και δέρνω εσένα από την αρχή







Scratch: Και παίζουμε και ντέρμπι μεταξύ μας την Κυριακή. O Θεός να φυλάει μη βάλει καναν δικό μας στο μάτι...



14 comments:

Gianni said...

Μην φοβάσαι την Κυριακή. Μόνο παιχταράδες χτυπάει :)
Ο Καρα θα πέφτει από τα 3 μέτρα όταν τον πλησιάζει...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλό Σ/Κ gatti μου!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ο Γκαρσία είναι απλώς γελοίο (και βεβαίως άμπαλο) καθήκι! Κι αν σκεφθώ τί και ποιούς παιχταράδες έχει βγάλει η Ουρουγουάη, ο Γκαρσία γίνεται γελοιότατος, αμπαλότατος και καθήκαρος. Να προσέχει μονάχα, γιατί μπορεί να ψάχνει να βρει το σαγώνι του στο χόρτο. Έχουμε παράδοση (παραδείγματα οκκάδες, σερβίρουμε και καφφέδες...) Την βροχερή κερκυραϊκή μου καλημέρα.

Stepas said...

Χα χα χα! Άπαιχτη όπως πάντα. Τέλειο το τραγούδι του Νικόλα. Πώς σου πήγε το μυαλό; Έμπνευση! (είναι και από τα αγαπημένα μου αυτό το τραγούδι, απο τα πρώτα που αγάπησα στην εφηβεία μου)

Όταν διάβασα τις δηλώσεις του Γκαρσία σκέφτηκα αμέσως ότι θα τις σχολιάσεις με τον μοναδικό σου τρόπο. Τι βγήκε και είπε ο αθεόφοβος; Πάντως δεν τον βλέπω καλά. Ούτε αυτόν, ούτε την ομάδα. Άμα δεν του πέρασαν τα νεύρα ακόμα πάει να πει ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τσιμπήσει καμιά κόκκινη στο τηγάνι και στη χειρότερη θα φάει καμια τιμωρία 3-4 αγωνιστικών τουλάχιστον.

Ο μόνος που πρέπει να προσέχει από εσάς είναι ο Σιμάο γιατί στο αντίστοιχο ματς της Τούμπας του είχε χώσει αγκωνιά (πάνω στη φάση) και έμεινε για 3 αγώνες τραυματίας. Αν και εδώ που τα λέμε ο Σιμάο είναι τόσο δυνατό κορμί που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μάλλον ο γερο-Πάμπλο πρέπει να το σκεφτεί πριν τον ακουμπήσειτον αφρικάνο...

Καλό Σ/Κ gattaki και ελπίζω να δούμε καλό ματσάκι αύριο.

pensierix said...

Εγώ πάλι τον Γκαρσία τον έχω συμπαθήσει. Το ξεκαθαρίζω, όχι επειδή χώθηκε στο Ντιόγο του οποίου τα καραγκιοζιλίκια δεν αντέχω, αλλά γιατί είναι πολύ γελοίο να βλέπεις παράγοντες, δημοσιογράφους και το κακό συναπάντημα να αναλώνονται σε αναλύσεις τέτοιου είδους περιστατικών, με τις κοινοτοπιες τύπου "δεν προάγουν το άθλημα", "αντισυναδελφική συμπεριφορά" κτλ. Σιγά τ'αυγά...Ας αφιέρωναν τον χρόνο τους στη σαπίλα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κι ας λύναμε το πρόβλημα Γκαρσία αργότερα. Και στο κάτω κάτω της γραφής, αυτές οι κόντρες είναι και το αλατοπίπερο του αθλήματος. Προτιμώ αυτου του είδους την βία παρά την κουστουμαρισμένη του κυρίου Μίχου...

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Το βλέπεις και στο μάτι του πως ο άνθρωπος δεν πατάει καλά!! Πάντως περιμένω να τον δω αύριο.. νομίζω θα είναι ήρεμος εξάλλου δεν έχουμε κανέναν (ψευτο)τσαμπουκά στιλ Ντιόγκο να τον ανάψει.. Ίσως όμως του σπάσει τα νεύρα ο Γιώργος με τις βουτιές του, εδώ σπάει τα δικά μας :)

"ζαχαρούλα.." said...

καλό ΣΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλησπέρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gatti said...

@Gianni: Νομίζω ότι τον αδικείς. Δεν χτυπάει παικταράδες. Χτυπάει αυτούς που τον προκαλούν ή του βαράνε στα νεύρα. Υπό αυτή την έννοια μπορεί να βαρέσει και τον Κάρα...

gatti said...

@PAVLOS: Kαλό Σ/Κ και σε σένα Παύλο μου!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: A, όλα κι όλα! Ο Πάμπλο είναι η μεγάλη μου αδυναμία! Και ούτε άμπαλος είναι, ούτε γελοίος. Μην τον απαξιώνεις κι εσύ όπως κάνουν
οι γαυροφυλλάδες.

Μπα; Και το σαγόνι του στο χόρτο; Ηδη έχει αφήσει ...δυο δόντια στο τηγάνι! :pp

Xαίρομαι που παραδέχεσαι πως έχετε παράδοση γιατί φέτος μ΄ αυτά που ακούμε και διαβάζουμε λίγο έλειψε να πιστέψουμε ότι όλοι παίζουν βρόμικα και ο γαύρος είναι του παρθεναγωγείου!

Καλό βράδυ! :))

gatti said...

@Stepas: Kαι δικό μου αγαπημένο (πολύ αγαπημένο μάλιστα) είναι το τραγούδι του Νικόλα.

Ε, πώς να μην σχολιάσω τις δηλώσεις του Γκαρσία; Αφού ήταν ό,τι πρέπει για σχολιασμό! Εσύ ειδικά ξέρεις και την αδυναμία μου στον συγκεκριμένο παίκτη, τα έχουμε συζητήσει. Για μένα το ζήτημα είναι να κατέβει στο Καραϊσκάκη. Φοβάμαι ότι θα φροντίσουν να τον σταματήσουν νωρίτερα. Αν όμως κατέβει, δεν το συζητάμε. Η κόκκινη είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Το θέμα είναι σε ποιο λεπτό του αγώνα θα την πάρει.

Εχεις δίκιο για τον Σιμάο το είχα ξεχάσει αυτό το γεγονός. Οπότε μια κοντρίτσα μεταξύ τους δεν αποκλείεται.

Καλό Σ/Κ ΠΑΟΚι μου (τι Σ/Κ δηλαδή, το Σάββατο έφυγε ήδη...).

gatti said...

@pensierix: Mήπως φάνηκε πως τον αντιπαθώ τον Γκαρσία; Αλίμονο! Εγώ τον λάτρεψα από τις πρώτες φωτογραφίες της άφιξής του στο αεροδρόμιο. Που τον πολιορκούσαν χιλιάδες (στην κυριολεξία) ΠΑΟΚια και ένα χαμόγελο δεν έριξε ο αθεόφοβος. Μία φάτσα έχει για όλα τα συναισθήματα. Είτε θυμώνει, είτε χαίρεται, είτε είναι χαλαρός έχει το ίδιο ύφος. Είναι μούρη, πώς να το κάνουμε!

Εννοείται ότι δεν έχει σχέση και η δική μου συμπάθεια με το γεγονός ότι χώθηκε στον Ντιόγο. Αλλωστε το έχω ξαναπεί, ο Ντιόγο δεν μου είναι αντιπαθής. Μόνο όταν βουτάει με νευριάζει, αλλά αυτό συμβαίνει και με τον Καραγκούνη.

Τις αναλύσεις των δημοσιογράφων για τον Γκαρσία δεν τις λαμβάνω καν υπόψιν, είναι γελοίο να το κάνω. Και ναι, αυτές οι κόντρες όταν δεν ξεφεύγουν από τα όρια είναι πράγματι το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου.

gatti said...

@Thodoras13: Μια χαρά πατάει βρε ο χάνδαξ! Είναι αλήθεια ότι εμείς δεν έχουμε ψευτοτσαμπουκάδες, αλλά ένα φόβο για τις ...καταδύσεις του τυπάρα τον έχω κι εγώ. Αμα βουτήξει σε καμία φάση που δεν θα τον έχουν καν ακουμπήσει, βλέπω τον Πάμπλο να τον φυτεύει στο χορτάρι.

:)

gatti said...

@"ζαχαρούλα..": Kαλησπέρα Ζαχαρένια μου!

Καλό Σ/Κ και σε σένα! :)))