Wednesday, February 4, 2009

You 've got mail



Αγαπητέ Θανάση,

Διαβάζοντας το βράδυ της Δευτέρας τις δηλώσεις σου για τα λάβαρα που κάποιοι ...φωστήρες κατέβασαν από τον ουρανό του ΟΑΚΑ για να τοποθετήσουν στη θέση τους τα αντίστοιχα των χορηγών σου έδωσα απόλυτο δίκιο. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να αποκαθηλώνει την ζωντανή ιστορία της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου στο όνομα μιας γιορτής - παρωδίας.

Με λίγο πιο καθαρό μυαλό κάποιες ώρες αργότερα συνειδητοποίησα πως αυτή σου η ενέργεια, η καθ΄ όλα δικαιολογημένη, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και τριβές και ίσως θα μπορούσες αυτά που σε έπνιγαν να τα πεις ιδιαιτέρως στους υπόλοιπους μεγαλομετόχους. Ομως, ξέρω ότι έτσι είσαι σαν χαρακτήρας. Παρορμητικός, αυθόρμητος, οξύθυμος, λες πάντα αυτό που αισθάνεσαι και δεν μπορείς να διανοηθείς πως κάποιος θα πειράξει την ομάδα που την αγαπάς όχι σαν παράγοντας, αλλά σαν οπαδός.

Οταν όμως είδα την επόμενη ημέρα το Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" - και μη μου πεις ότι τυπώθηκε ερήμην σου ή εν αγνοία σου- θύμωσα!


Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ πως αυτή η κίνηση είχε ως κίνητρο την εμπάθεια, ούτε πως είχε σκοπό να προσβάλλει την ομάδα. Ηταν αποτέλεσμα βλακείας, αναμφισβήτητα, ήταν λάθος σίγουρα, πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν γι΄ αυτό και ενδεχομένως να πληρώσουν για το λάθος τους, αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ!

Το να αποτελέσει αυτό το γεγονός μία ακόμα αφορμή για να βλέπω ένταση ανάμεσα στους δύο πόλους της ομάδας είναι κάτι που ούτε το θέλω, ούτε μου αρέσει.

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος - που ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, είναι φανερό... - από όσα έχουν συμβεί στην ομάδα από την στιγμή που έγινε πολυμετοχική, βγες μπροστά. Ζήτησε να γίνει μια συζήτηση μεταξύ σας από μηδενική βάση για το τι προσδοκούσατε, τι τελικά έγινε και τι μπορεί να διορθωθεί στο μέλλον κι αν δεν βρεις άκρη, αν δεις ότι δεν υπάρχει διάθεση από την άλλη πλευρά, αν αισθάνεσαι ότι κάποιοι σε εμπαίζουν, αν νομίζεις ότι κάποιος υπονομεύει την προσπάθεια, αν άλλα σου είπαν ότι θα γίνουν και άλλα γίνονται, τότε βγες και μίλησε δημόσια. Με ξεκάθαρες και σταράτες κουβέντες όπως εσύ και ο Παύλος έχετε συνηθίσει τόσα χρόνια τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Και άσε τον κόσμο να κρίνει.

Δεν ανέχομαι όμως από την εφημερίδα που εκπροσωπεί τα συμφέροντά σου να ΛΑΪΚΙΖΕΙ με την αβάντα που της προσφέρει η αγάπη που τρέφουμε όλοι εμείς στο πρόσωπό σου και στο πρόσωπο του Παύλου.

Δεν ανέχομαι να ΔΙΧΑΖΕΙ τον κόσμο του "τριφυλλιού".

Δεν ανέχομαι να τη βλέπω να μετατρέπεται σε γαυροφυλλάδα!

Πολιτική στις πλάτες του Παναθηναϊκού δεν δικαιούται να κάνει κανείς.

Ακόμα κι αν ο κόσμος του "τριφυλλιού" πίνει νερό στο όνομά του και τον αναγνωρίζει ως μοναδική - ενδεχομένως - σταθερή αναφορά και πηγή ελπίδας για το μέλλον της ομάδας.

Ισως μάλιστα ακριβώς επειδή του αναγνωρίζει αυτό το ρόλο, είναι αυτός που έχει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη από τους υπόλοιπους να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αν λοιπόν αυτός δεν βρει σημείο σύγκλισης, είναι προτιμότερο να αποχωρήσει και να παραδώσει τους άλλους μεγαλομετόχους στην κρίση του κόσμου. Δεν είναι λύση το να μένει και να παραμένει αδρανής. Ούτε είναι λύση να βρίσκεται σε διαρκή κόντρα μαζί τους. Γιατί τότε δεν διαφέρει από τους άλλους. Κι εγώ νόμιζα ότι διαφέρει!

Δεν θέλουμε εμφύλιο. Θέλουμε συστράτευση και ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΥΓ. Το σκέφτηκα πολύ να σου στείλω αυτό το γράμμα. Το μετάνοιωσα αρκετές φορές. Μόλις όμως είδα και το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" το αποφάσισα. Δες το κι εσύ ξανά και πες μου με το χέρι στην καρδιά... Σε τι διαφέρει από ένα πρωτοσέλιδο του "Πρωταθλητή;".

22 comments:

"ζαχαρούλα.." said...

καλημέρα!! καλημέρα!! καλημέρα!!


φιλιά αγαπημένο μου gatti!!!!!!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Όχι, αγαπητή μου! Ο "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ" γράφει άλλα και αλλιώς. Τέτοια δεν γράφει! Άκου και εμένα που ξέρω (ως προς αυτό) καλύτερα από σένα. Τα λοιπά είναι δικό σας θέμα. Δεν με αφορούν. Ειμή μόνον στο μέτρο που κάτι ολυμπιακάρες ξεφωνημένες και κάτι "αθώοι" φίλοι μου θέλουν τον Θρύλο πολυμετοχικό. Μπορώ να πω όμως ότι το όλον μου θυμίζει ολίγον από την εποχή του Σαλιαρέλη, αλλά και πάλι... Την καλημέρα μου.
(Αν προσπαθήσω να είμαι "αντικειμενικός", θα πω ότι το πνεύμα του μέιλ σου εκφράζει τον ανθρωπο που είναι αφοσιωμένος σε "κάτι", και δη αδιαπραγμάτευτα. Αυτό μου αρέσει πολύ, και ας αφορά αντίπαλο...) Και πάλι σε σκαλημερίζω.

Rizobreaker said...

Αγαπητό Gatti αν και έχω αρκετό καιρό να σε σχολιάσω, έχω διαβάσει όλα τα κείμενα σου. Η γιορτή ήταν όντως μια παρωδία... Αλλά δε νομίζω ότι ποτέ κάποιος από τους "πολυμετοχικούς" θα έγραφε τέτοιο γράμμα! Και αν το έγραφε σίγουρα δε θα το εννοούσε...

Με αφορμή το γηπεδικό έγραψα κι εγώ κάτι χτες που βρήκα λίγο χρόνο...

http://rizobreaker.blogspot.com/2009/02/blog-post_03.html

gatti said...

@"ζαχαρούλα..": Kαλημέρα Ζαχαρούλα μου!

Πολλά πολλά φιλιά! :))))

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Σαφώς και γράφει άλλα ο "Πρωταθλητής". Αλλά αναφερόμουν στο ύφος. Είναι το ύφος με το οποίο θα απευθυνόταν μια φυλλάδα του Ολυμπιακού στον "αιώνιο" αντίπαλό της. ΄Η και το αντίστροφο αν θέλεις. Αλλά όχι το ύφος με το οποίο μιλάς σε κάποιον με τον οποίο μοιράζεσαι μια κοινή προσπάθεια...

Καλημέρα!

gatti said...

@Rizobreaker: Βρε Rizo μου, βρε καλό μου παιδί, είσαι σίγουρος ότι το διάβασες το κείμενο; Ποιος πολυμετοχικός και ποιο γράμμα; Το γράμμα είναι από έναν οπαδό του Παναθηναϊκού (εμένα) προς έναν μεγαλομέτοχο της ομάδας! Οχι από έναν "πολυμετοχικό" προς έναν άλλον "πολυμετοχικό".

Κι εγώ που το έγραψα, πίστεψέ με πως ΤΟ ΕΝΝΟΩ!!! Είναι αυτό που νοιώθω. Δεν θέλω διχασμό! Δεν θέλω εμφύλιους!

squarelogic said...

Προσυπογράφω απόλυτα!

Giorgos Varvakis said...

Προβλήματα, "λογικής κι ευαισθησίας"...
Φιλιά

gatti said...

@squarelogic: Αφού είναι ζήτημα κοινής λογικής. Tι "τετραγωνισμένος" θα ήσουν διαφορετικά;

:)))

gatti said...

@gvarvakis: Mπουνιές παίζουν η λογική με την ευαισθησία, Γιώργο μου!

Φιλιά! :)))

Γιώργος Τ. said...

Το κείμενό σου με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνο.. Θέλουμε Παναθηναϊκό ενωμένο.. Και πραγματικά, το σχόλιό σου για το "Σε τι διαφέρει από ένα πρωτοσέλιδο του Πρωταθλητή" είναι ανατριχιαστικό..

mahler76 said...

ούτε στο ΠΑΣΟΚ τέτοιες διχόνοιες. ΜΟυ έχουν γυρίσει τα άντερα τις μαλακίες τους, ΟΛΩΝ!!!

pensierix said...

Τα έγραφα σε σχόλιό μου στο προηγούμενο ποστ οπότε ας μην επαναλαμβάνομαι. Και δεν είχε βγει ακόμα το νέο πόνημα της Πράσινης...

Προσυπογράφω...

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Eτσι το βλέπω. Αυτό το πρωτοσέλιδο μου μοιάζει χειρότερο και από το χθεσινό. Το χθεσινό είχε περισσότερη ένταση, αλλά το σημερινό ΕΓΚΑΛΕΙ τον πρόεδρο της ομάδας με τον οποίο οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι και συζητούν για την πορεία και το μέλλον της ομάδας. Ε, κάτι δεν πάει καλά.

Kαι να σκεφτείς ότι την "Πράσινη" ακριβώς επειδή είναι των Γιαννακόπουλων την "πάω" πολύ περισσότερο. Το "Nτέρμπι" ούτε που το πιάνω στα χέρια μου. Αλλά εδώ χάθηκε το μέτρο!

Πάλι καλά που άλλαξαν το "φρόνιμα" με το "καλά".

gatti said...

@mahler76: Eγώ να δεις! Ξεκίνησε με τόσα όνειρα αυτή η προσπάθεια και σκοντάφτει πάνω στα "εγώ" των μεγαλομετόχων. ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!

gatti said...

@pensierix: Kι εγώ σου απάντησα στο προηγούμενο σχόλιο. Για την ακρίβεια το σχόλιό σου ήταν που με ώθησε να ανεβάσω τελικά το ποστ. Αν δεις την ώρα που έχει κρατήσει η ανάρτηση, είναι η ώρα που το είχα αποθηκεύσει στο πρόχειρο χθες το βράδυ (ξημερώματα μάλλον). Δεν περίμενα ότι σήμερα αντί να πέσουν οι τόνοι θα ανεβούν κι άλλο! Κι όμως...

Τελικά τρώμε τις σάρκες μας...

Rizobreaker said...

Βρε το διάβασα εννοείται! Απλά θεώρησα ότι έκανες "προσομοίωση" γράμματος από Πατέρα προς Θανάση... Παρανόησις μου...

zouk said...

Αμα το σκεφτουμε λιγο πιο σφαιρικα,το ολο θεμα ειναι γελοιο και δειχνει οτι ο Θανασης εχει γενικα καποιο προβλημα.Αλλωστε αυτος δεν μπηκε στον πολυμετοχικο.Ειναι εκει ως ερασιτεχνης Παναθηναικος.Αμα καποιος αλλος παρει τον ερασιτεχνη εκεινος δεν θα εχει καμια σχεση.
Το γελοιο λοιπον ειναι οτι αμα η γιορτη ειχε γινει σε ενα αλλο γηπεδο η χωρο δεν θα ειχε γινει καν ολο αυτο το θεμα γιατι δεν θα υπηρχαν τα λαβαρα.

Ας ξεκολλησει λιγο ο Θανασης.Δεν εχει καταλαβει οτι δεν μας αρεσει ολο αυτο που γινεται?

Gianni said...

Πλάκα - πλάκα οι πολυμετοχική σύνθεση και οι ελπίδες που μοίρασαν στους οπαδούς κρατά αυτή την στιγμή τον ΠΑΟ σαν ομάδα.
Φαντάσου να ήταν μόνος ο Ραλλίστας, να είσαι -12, να μην κάνεις μεταγραφές ούτε το χειμώνα και να συμβεί και αυτό στη γιορτή...
Πόσοι ήταν πέρυσι στην πορεία; 45000;
Θα έβαζες στο τέλος άλλο ένα μηδενικό φέτος ακόμη χαλαρά...

gatti said...

@Rizobreaker: Νο problem! Γράμμα από πολυμετοχικό προς άλλον πολυμετοχικό, συμφωνώ ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

:)))

gatti said...

@zouk: O Θανάσης είναι στον πολυμετοχικό μαζί με τον Παύλο. Αυτοί οι δύο τουλάχιστον είναι ενιαίοι και αδιαίρετοι. Ο Παναθηναϊκός, πάλι, δεν είμαι τόσο σίγουρη...

Φαντάζομαι το καταλαβαίνει. Το πρόβλημα είναι η παρορμητικότητά του. Μετά μπορεί να μετανοιώνει, αλλά είναι αργά, η ζημιά έχει γίνει.

gatti said...

@Gianni: Καλώς τον! Εχεις δίκιο. Η ελπίδα είναι που συσπείρωσε τον κόσμο, αυτή είναι που τον κρατάει ζωντανό. Αν πάψει να υπάρχει το όραμα θα γυρίσουμε στους 1.000 θεατές, στη μιζέρια και την γκρίνια. Και οι κύριοι πολυμετοχικοί κάνουν ό,τι μπορούν για να ξενερώσουμε...