Tuesday, June 9, 2009

Ποδοσφαιρική γκαρνταρόμπα


Το ρόστερ των ποδοσφαιρικών ομάδων είναι σαν την γκαρνταρόμπα. Υπάρχουν δηλαδή σ΄ αυτό όλων των ειδών τα "ρούχα". Τα παλτ(ά), τα ανάλαφρα, τα χειμωνιάτικα, τα καλοκαιρινά, τα καινούργια, τα παλιά, τα ρούχα - πασπαρτού, τα ακριβά κομμάτια που αξίζουν τα λεφτά τους, τα ακριβά κομμάτια που αποδείχτηκε ότι είναι για τον σκουπιδοτενεκέ, τα οικονομικά κομμάτια που αποδείχτηκαν "λίρα εκατό" και σε έβγαλαν "παλικάρι", τα φθηνά κομμάτια που είναι για πέταμα, τα φθαρμένα ρούχα, τα ρούχα που σου πέφτουν μεγάλα, αλλά τα κρατάς για να βαυκαλίζεσαι ότι έχεις αποκτήσει γραμμή, τα ρούχα που σου πέφτουν μικρά και περιμένεις να αδυνατίσεις για να τα φορέσεις, τα ρούχα που τα έχεις πολλά χρόνια αλλά επιμένεις να τα κρατάς γιατί είσαι συναισθηματικά δεμένος μαζί τους, τα ρούχα που έχουν πολύ καλή ποιότητα αλλά και κάποιο ελάττωμα (κάπου σκάλωσαν, κάπου λερώθηκαν) που όμως δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό ή εμφανές κι έτσι επιμένεις να τα διατηρείς, γιατί εξακολουθούν να σου είναι χρήσιμα, τα ρούχα που από μόνα τους δεν λένε πολλά πράγματα αλλά σε συνδυασμό με κάποια άλλα δίνουν ένα πολύ καλό, αισθητικά, αποτέλεσμα, τα ρούχα που έχεις δανειστεί από τον κολλητό και που τα έχεις χαρεί με την ψυχή σου, αλλά γνωρίζεις ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να τα επιστρέψεις στον κάτοχό τους, τα δανεικά ρούχα που αποδείχτηκαν άθλια και καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που τα δανείστηκες και υποχρεώθηκες χωρίς λόγο. Μπορώ να σου παραθέσω δεκάδες ακόμα παραδείγματα, αλλά μάλλον έχεις ήδη μπει στο νόημα.

Η διαφορά είναι πως σε αντίθεση με την γκαρνταρόμπα, που όσο πιο πλούσιος είναι ο ιδιοκτήτης της τόσο περισσότερο ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να βρεις σ΄ αυτήν κομμάτια φτηνά, φθαρμένα ή ανάξια λόγου, στο ποδοσφαιρικό ρόστερ η οικονομική ευρωστία δεν εγγυάται ΠΑΝΤΑ την ποιότητα.

Ο λόγος είναι απλός. Την ντουλάπα σου την γεμίζεις με πράγματα που πριν τα αγοράσεις τα δοκιμάζεις στο δοκιμαστήριο. Αυτό δεν σημαίνει πως στην προσπάθεια απόκτησης μιας αξιοζήλευτης γκαρνταρόμπας εκμηδενίζεται η πιθανότητα να έχεις κάποιες ατυχείς στιγμές. Μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις πανάκριβα ρούχα και να σου βγουν για πέταμα (αυτό που ποδοσφαιρικά ονομάζουμε "παλτά"). Συμβαίνουν κι αυτά. Θα πέσεις λοιπόν έξω κάποιες φορές. Αλλοτε πάλι θα λειτουργήσεις παρορμητικά αγοράζοντας ένα ρούχο που σε ξετρελαίνει, αλλά σου πέφτει στενό/φαρδύ/κοντό/μακρύ κ.λπ., χωρίς να επιδέχεται επιδιόρθωσης, ή ένα άλλο που είναι φιρμάτο αλλά το βρήκες σε δελεαστική τιμή, οπότε το αγοράζεις κι ας μην σου εφαρμόζει τέλεια. Ομως, συνηθέστατα αγοράζεις αυτό που σου ταιριάζει και σου πηγαίνει. Οπότε όσο περισσότερα χρήματα έχεις να ξοδέψεις και όσο περισσότερο γούστο διαθέτεις (σημαντική παράμετρος, αφού δεν είναι λίγες οι φορές - το αντίθετο μάλιστα... - που το γούστο υπερτερεί των χρημάτων) τόσο καλύτερες αγορές θα κάνεις. Αν πάντως έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις από το πάνω πάνω ράφι και μπορείς να αντιληφθείς στοιχειωδώς τι από αυτά που είναι στη μόδα σου ταιριάζει και τι όχι, τότε κατά πάσα πιθανότητα η γκαρνταρόμπα σου είναι αξιοπρεπέστατη και εσύ είσαι ντυμένος στην "τρίχα".


Αντίθετα, στην "ποδοσφαιρική γκαρνταρόμπα" δεν έχεις την δυνατότητα (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων - τα "δανεικά ρούχα" που λέγαμε...) να δοκιμάσεις αυτό που αγοράζεις. Το έχεις δει μόνο "φορεμένο" πάνω σε άλλους στην ...πασαρέλα, στη ...βιτρίνα, ή στα ...περιοδικά μόδας. Και μπορεί αυτό που βλέπεις να σε ενθουσιάζει, αλλά όπως και να το κάνουμε, το βλέπεις πάνω σε ένα ξένο σώμα. Με διαφορετική συνηθέστατα σωματοδομή, διαφορετικό ύψος και ...φάρδος και πλαισιωμένο από διαφορετικά "αξεσουάρ" από αυτά που εσύ διαθέτεις. Οταν το αγοράσεις, τότε αρχίζουν οι ομορφιές και οι εκπλήξεις, ευχάριστες ή δυσάρεστες. Μπορεί να σου εφαρμόζει τέλεια, αλλά μπορεί και να διαπιστώσεις ότι είναι κακοραμμένο κάτι που δεν φαινόταν από μακριά, αφού δεν είχες τη δυνατότητα να το πιάσεις στα χέρια σου. Μπορεί να μην ταιριάζει με τα συγκεκριμένα χρώματα και υφάσματα των άλλων ρούχων που διαθέτεις και με τα οποία σκοπεύεις να το συνδυάσεις. Μπορεί να μη του ταιριάζουν καθόλου τα "αξεσουάρ" που διαθέτεις.



Και σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω, ενώ στην προσωπική σου γκαρνταρόμπα έχεις το πλήρες δικαίωμα της επιλογής ρούχων, υλικών, χρωμάτων, αξεσουάρ και του συνδυασμού τους, στην αντίστοιχη ποδοσφαιρική είσαι υποχρεωμένος να συντηρείς ....στυλίστα. Κι ενώ αυτά που εσύ αγοράζεις για να φορέσεις τα συνδυάζεις μόνος σου (όχι ότι δεν μπορείς να έχεις στυλίστα, αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό) τα "ρούχα" της ποδοσφαιρικής γκαρνταρόμπας θα πρέπει να αρέσουν ΚΑΙ στον στυλίστα σου. Κι αυτός υπάρχει πάντα ο φόβος να μη τα εγκρίνει.

* Είτε επειδή δεν μπήκες καν στον κόπο να τον ρωτήσεις,
* είτε επειδή δεν τον είχες καν προσλάβει όταν αποφάσισες να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου,
* είτε επειδή γνωρίζεις ότι δεν πρόκειται να ...μακροημερεύσει στο πόστο του, αφού δεν είσαι διατεθειμένος να τον διατηρήσεις για πολύ καιρό στην συγκεκριμένη θέση,
* είτε επειδή "τι να μας πει κι αυτός τώρα, να ΄ούμε, αφού τον έχουμε μόνο για να παίρνει το χαρτάκι (με τις συνθέσεις/...συνδυασμούς)"
* είτε εν τέλει επειδή δεν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στις επιλογές του (τώρα πώς γίνεται να μην έχεις εμπιστοσύνη στις επιλογές των ρούχων από τη μια και να έχεις την απαίτηση να κάνει τους σωστούς συνδυασμούς τους από την άλλη, είναι όντως απορίας άξιον...)

Μην προτρέχουμε όμως. Μέχρι να φτάσουμε στον ...στυλίστα έχουμε πολύ ...δρόμο ακόμα. Προς το παρόν είμαστε στην επιλογή των "ρούχων". Με την συναίνεσή του ή χωρίς.

Κι εδώ τώρα είναι που αρχίζουν τα πραγματικά ζόρια.

Εν αρχή ην το μπάτζετ. Τι προϋπολογισμό διαθέτεις για να αγοράσεις καινούργια ρούχα; Πολλά ή λίγα; Απεριόριστο ποσόν αν βρεθεί μια εξαιρετική περίπτωση ή συγκεκριμένο ποσόν για συγκεκριμένα ρούχα, οπότε θα πρέπει να κάνεις τον ...Προκρούστη, να κόβεις από εδώ, να κόβεις από εκεί, να χαμηλώνεις τον πήχη για ένα δευτερεύον ρούχο, προκειμένου να έχεις περισσότερη άνεση για να αγοράσεις αυτό που θεωρείς υπερ-απαραίτητο, ακόμα κι αν το βρεις σε υψηλότερη τιμή;


Κι έπειτα είναι και το άλλο. Η ντουλάπα σου είναι γεμάτη ή άδεια; Γιατί αν είναι γεμάτη, τίγκα που λέμε και δεν έχεις περιθώρια για να την επεκτείνεις, τότε θα πρέπει να ξεσκαρτάρεις πριν αγοράσεις τα καινούργια ρούχα. Κι εντάξει άμα έχεις να ξεσκαρτάρεις τα "σαπάκια". Τα βάζεις στα σκουπίδια χωρίς πολλή σκέψη. Αν όμως πρέπει να ξεσκαρτάρεις τα ακριβά, όσο να το κάνεις ένα "γαμώτο" υπάρχει. Πώς να παραδεχτείς ότι πιάστηκες "κώτσος" στις προηγούμενες αγορές σου; Και πως αγόρασες φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Δεν θα πρέπει να κάνεις κάτι για να περιορίσεις τη χασούρα; Κι εδώ τώρα αρχίζουν άλλα προβλήματα. Πώς θα την περιορίσεις τη χασούρα; Θα ετοιμάσεις τα παλιά ακριβά σου ρούχα για ξεπούλημα; Και άντε και τα ετοίμασες! Θα βρεθούν αγοραστές να τα αγοράσουν; ΄Η θα σου μείνουν να τα κοιτάς και να καταριέσαι τη βλακεία που έκανες όταν τα αγόρασες; Ασε τώρα που υπάρχει και χειρότερη περίπτωση. Να μην έχεις πολλά λεφτά για να αγοράσεις καινούργια. Και να περιμένεις να πουληθούν τα παλιά να δεις τι θα βγάλεις από αυτά και μετά να τσοντάρεις και λίγο μπερντέ ακόμα για να πάρεις τα καινούργια. (Ούτε να τη σκέφτομαι δεν θέλω αυτή την περίπτωση, αλλά όσο και να μη το θέλω εγώ, "παίζει" πολύ αυτή η περίπτωση...).

Ασε τώρα το άλλο. Εστω ότι ξεπερνάς όλους τους παραπάνω σκοπέλους. ΚΑΙ χρήμα διαθέτεις ΚΑΙ ντουλάπα έτοιμη να δεχτεί τα καινούργια ρούχα έχεις ΚΑΙ ο ...στυλίστας τα έχει εγκρίνει ΚΑΙ το αντικείμενο του ...πόθου σου έχει βρεθεί. Νομίζεις πως ξεμπέρδεψες; Χα! Καθόλου σου λέω εγώ. Γιατί υπάρχουν και ύφαλοι σ΄ αυτή την ιστορία. Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αντικείμενο του πόθου σου δεν βγαίνει σε πολλά κομμάτια. Είναι λίγα και καλά. Που σημαίνει πως εκτός από σένα θα υπάρχουν κι άλλο που θα επιθυμήσουν το ίδιο κομμάτι. Και θα πέσετε και οι δυο μαζί επάνω του όπως πέφτουν οι γυναίκες στις εκπτώσεις για να προλάβουν να πάρουν αυτό που τους αρέσει πριν προλάβει κάποια άλλη να τους το αρπάξει!


Εχεις πέσει σε τέτοια περίπτωση; Πίστεψέ με, δεν θέλεις να το δεις! Είναι ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟ πράγμα! Κι εκεί βέβαια παίζει ρόλο η καπατσοσύνη. Γιατί υπάρχει κι αυτό το θέμα. Ποιον στέλνεις για να σου αγοράσει το ρούχο; Γιατί, βέβαια, για την ανανέωση της "ποδοσφαιρικής γκαρνταρόμπας" δεν πας ο ίδιος να κάνεις τις αγορές. Στέλνεις αντιπρόσωπο. Κι ανάλογο τώρα με τα κονέ, το μάτι, την σβελτάδα, την διαπραγματευτική ικανότητα του αντιπροσώπου είναι και το αποτέλεσμα. Αν ο αντιπρόσωπος είναι "τα ζώα μου αργά" δεν βλέπεις προκοπή ο κόσμος να χαλάσει.

Δύσκολο πράγμα λοιπόν η ανανέωση της γκαρνταρόμπας. Ειδικά αν αυτή της περασμένης σεζόν δεν ήταν τόσο επιτυχημένη και εσύ θέλεις τη νέα σεζόν να ξεχωρίσεις. Να κάνεις τη διαφορά.

Και αφού αναλύσαμε διεξοδικά (θέλω να πιστεύω...) το θέμα της ποδοσφαιρικής ...γκαρνταρόμπας ας πάμε και παραπέρα.

Αυτή τη φορά τα περσινά ...τσουνάμια ξεχάστε τα! Φέτος οδηγούμε προσεκτικά. Τόσο προσεκτικά και τόσο "από δεξιά" που κινδυνεύουμε να γίνουμε αόρατοι (για να μην σου πω ότι κινδυνεύουμε να πέσουμε σε κανα χαντάκι και να μη φτάσουμε ποτέ στο τέλος της διαδρομής...). Απομένουν 15 μέρες για την έναρξη της προετοιμασίας κι ακόμα όχι παίκτη δεν έχουμε αποκτήσει αλλά ούτε ποδοσφαιρική κάλτσα δεν έχουμε πάρει. Βρε δε πα να έχει στηθεί και φέτος όπως κάθε χρόνο το μπάρμπεκιου; Δεν πα να γίνεται προσπάθεια να "ψηθούν" οι παίκτες από Ανατολή σε Δύση κι από Βορρά σε Νότο; Δε πα να έχει κάνει τις διαδρομές με τα αεροπλάνα ο Κωστάκης γραμμή τρόλεϊ Κυψέλη - Παγκράτι; Μέχρι στιγμής όλους τους έχουμε κλείσει και όλοι "άκλειστοι" είναι. Τι να σκεφτείς δηλαδή για να παρηγορηθείς;

Οτι τους έχει όντως κλείσει και αφήνει να διαρρέουν ονόματα "κουκουρούκου" για να γίνει το μεγάλο "μπαμ"; Οπως τον έχεις "κόψει" εσύ από πέρσι, τον Κωστάκη (καλός, χρυσός, δεν λέω, αλλά όπως λέμε στην ποδοσφαιρική πιάτσα αν θέλεις να αποφύγεις την κουβέντα για τις ικανότητες κάποιου παίκτη επειδή δεν τον πολυπιστεύεις, λες "είναι καλό παιδί") πόσο πιθανό το έχεις να τους έχει έτοιμους τους παίκτες; Οταν εσύ που κάηκες πέρσι με το χυλό, φυσάς και το γιαούρτι, δεν θα το φυσήξει ο Αντωνίου που θα έχει να λογοδοτήσει ΚΑΙ για τον μπερντέ που θα χαλάσει; Εσύ κι εγώ το πολύ πολύ να μπινελικώσουμε για μια ακόμα φορά. Συνηθισμένοι είμαστε. Αυτός όμως παίζει την ίδια του τη θέση.


Κι όταν από την άλλη βλέπεις ότι έχει κολλήσει η βελόνα σε συγκεκριμένους
παίκτες που αποτελούσαν και περσινούς στόχους όπως τον Πουϊγκρενιέ ή τον Πιζάρο, τι συμπέρασμα να βγάλεις; Το πρώτο που θα σκεφτείς δεν είναι ότι δεν μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντές του ή ότι δεν έχει και τόση εμπιστοσύνη στις διαπραγματευτικές του ικανότητες και επιμένει εκεί που έκανε ψηστήρι και πέρσι, μπας και καταφέρει να κλείσει τη δουλειά;

΄Η μήπως δεν σου περνάει καθόλου από το μυαλό ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο των μεταγραφών μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι θέλει πρώτα η ομάδα να δει τι θα κάνει γι΄ αυτούς που έχει για πούλημα (το "ξεσκαρτάρισμα" της ντουλάπας που λέγαμε); Κι αν ισχύει αυτό, ποιος σου εγγυάται πως ο λόγος είναι ΜΟΝΟ το γεγονός ότι ο τεντάς θέλει μικρότερο ρόστερ και δεν είναι το γεγονός ότι ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ και τον μπερντέ από αυτούς που θα δώσουν στο φετινό καλοκαιρινό μπάτζετ των μεταγραφών; Βάλτα δηλαδή κάτω και πες μου, τι θα γίνει με τον Μόρις; Με τον Τζιόλη; Φεύγει ή μένει ο Βαγγελάκης; Θα φέρει ή δεν θα φέρει πρόταση ο Βύντρα; Κι ο Κλέιτον; Θα αλλάξει ομάδα; Και τι θα γίνει με τον Σιμάο; Θα τον σπρώξουνε σε κάποια άλλη ομάδα ανεξάρτητα από το ποσό της ρήτρας του ή όχι; Κι αν δεν σπρώξουνε τον Σιμάο, μήπως σπρώξουνε τον Μάτος;

Κι αυτό πάλι το καινούργιο που θα συσκεφθούνε εντός 10 ημερών για να αποφασίσουν αν θα μείνει ο Βαβζίνιακ ή θα τον σουτάρουνε και θα φέρουνε τον Καντέ πώς σου φαίνεται; Ποιες δέκα ημέρες ρε παλικάρια; Δεκαπέντε έχετε όλες κι όλες! Γιατί ειδικά εδώ δεν μιλάμε για μια θέση όποια κι όποια που μπορεί να κλείσει ακόμα και μετά την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Μιλάμε για το ρημαδιασμένο το κέντρο της άμυνας που μας έχει κλείσει το σπίτι τα τελευταία τρία χρόνια. Και πάνω που βρήκαμε έναν κεντρικό αμυντικό (που μπορεί να βοηθήσει και σε άλλη θέση) της προκοπής θα τον σουτάρουμε για να φέρουμε έναν άλλο που ούτε τον ξέρουμε, ούτε τον έχουμε ακούσει ποτέ ούτε πολύ περισσότερο (ακόμα κι αν είναι καλός) ξέρουμε αν θα ταιριάξει στην ομάδα. Γιατί, λέει, προκύπτει ηθικό ζήτημα με τον Πολωνό. Δεν κατάλαβα, δηλαδή με τον Σπυρόπουλο δεν είχε προκύψει ηθικό ζήτημα;




΄Η μήπως σου γεμίζει το μάτι το γεγονός ότι από εκεί που ξεκινήσανε να λένε ότι θέλουνε δεξί μπακ, ακόμα και τερματοφύλακα, τώρα την κάνουνε γυριστή και λένε ότι βολευόμαστε με τον Μουν και είμαστε μια χαρά με τον γκολκίπερ; Και κόψε κάτι από εδώ και κόψε κάτι από εκεί κι από τη μια μας προτείνουν τον Μέλμπεργκ και τον κοιτάζουμε στα δόντια, ενώ από την άλλη πάμε και χτυπάμε (χαχαχαχα, κόπηκα!) τον Ζντέκο και τον Γκραφίτε;

Και μη μου πεις τώρα ότι βγήκε ο Φάδερ σήμερα και έκανε δηλώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς και να μην ανησυχεί ο κόσμος γιατί τα ίδια έλεγε και πέρσι. Και τους μάζευε στα κότερα για υπογραφές και φωτογραφίες και έλεγε "αν έχουμε πρόβλημα εμείς, τι να πουν κι οι άλλοι;" μόνο που οι άλλοι πήρανε το νταμπλ κι εσύ έμεινες εκτός στόχων από τις 10 Μαρτίου (παρεμπιπτόντως πάνω στην επέτειο ίδρυσης των ..."άλλοι") και ίδρωσες να βγεις στα προκριματικά του Τσαμπιολί, χώρια που σου βγήκε και το όνομα ότι ευνοήθηκες κι από πάνω για να τα καταφέρεις!


Να κάνεις λοιπόν υπομονή. Αλλά πόση υπομονή να κάνεις; Και εντάξει να κάνεις υπομονή. Αλλά να υπάρχει και προοπτική. Να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Βλέπεις εσύ τώρα φως στην άκρη του τούνελ; Και μη μου πεις τώρα για τον Κρουζ. Γιατί κι αυτό ακόμα ανησυχητικό σημάδι είναι. Πας και συζητάς με έναν 35άρη; Οσο μεγάλος παίκτης κι αν είναι (που προσωπικά πιστεύω πως ΗΤΑΝ, δεν είναι πια...) βρίσκεται στην δύση της καριέρας του. Κι εσύ μας παραμυθιάζεις πως σκοπεύεις να φτιάξεις ομάδα για το μέλλον. Με τον Κρουζ θα την φτιάξεις; Κι ούτε μου λέει κάτι πως αρέσει στον Τεν Κάτε. Γιατί μην ξεχνάς ότι ο Τεν Κάτε είχε δηλώσει πως σε 2 χρόνια σταματάει (και το ένα πέρασε ήδη). Θα μπορούσε λοιπόν να είναι λογικό να τον ενδιαφέρει το "σήμερα" και όχι το "αύριο", γιατί το "αύριο" δεν θα τον αφορά. Δεν λέω ότι είναι έτσι, αλλά θα μπορούσε να είναι. Κι εσύ τώρα πας να κλείσεις έναν παίκτη που θέλει τρία χρόνια κλειστά συμβόλαιο; Πάμε καλά; Θα πάρει ένα καράβι λεφτά για να παίζει μέχρι τα 38 του; Πότε γίναμε Μίλαν και δεν το κατάλαβα; Αν ο Κρουζ θέλει να παίζει μέχρι τα σαράντα, ένα τσιγάρο δρόμος είναι. Ας μην κάνει τον κόπο να αλλάξει καν πόλη. Ας πάει από την Ιντερ στην Μίλαν. Αυτή ναι, είναι ομάδα για ΚΑΠΗ!

΄Η μήπως είναι καλή επιλογή ο Ντρέντε; Παιχταράς, δεν λέω. Αλλά βέλος. Να ξεχυθεί από τα άκρα και να κάνει ζημιές. Στο ελληνικό πρωτάθλημα πώς να τις κάνει τις ζημιές; Πού θα τον βρει τον ελεύθερο χώρο να ξεχυθεί; Με τα δρεπανηφόρα θα τον περιμένουν οι μισές και παραπάνω ελληνικές άμυνες. Οχι τίποτα άλλο αλλά αυτές οι επιλογές που και καλά ενθουσιάζουν και τον τεντά με κάνουν να προβληματίζομαι και για το κατά πόσο ο ίδιος έχει πάρει μυρωδιά τι γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εκτός κι αν τελικά δεν είναι επιλογές του τεντά, αλλά του Κωστάκη και διαρρέεται προς τα έξω ότι τους παίκτες επιθυμεί διακαώς και ο Ολλανδός. Κι αν πάλι συμβαίνει κάτι τέτοιο σημαίνει πως ούτε φέτος υπάρχει σχεδιασμός. Οποιον μας προτείνουν τον βλέπουμε και το συζητάμε μου φαίνεται πάει η δουλειά. Γιατί διαφορετικά θα ακούγαμε και καμιά επιλογή από Αργεντινή μεριά. Που εκτός των Ανχελέρι και Αντουχάρ τίποτα άλλο δεν ακούσαμε. Ηθελα να ήξερα καναν επιθετικό δεν είδε ο Ρότσα που να του γυάλισε; Καναν αριστεροπόδαρο χαφ; Μόνο δεξί μπακ και τερματοφύλακα πρότεινε;

Τέλος πάντων, Κυριακή κοντή γιορτή. Βγαίνουν τα διαρκείας από βδομάδα και αυτό σημαίνει ότι κάποια μεγάλη μεταγραφή θα ανακοινωθεί. Οψόμεθα...

Κατά τ΄ άλλα, αν εξαιρέσεις τον ΠΑΟΚ που κάνει τις μεταγραφές του μεθοδικά και με συνέπεια και τον Αρη που ζει ακόμα, δικαιολογημένα, στον ρυθμό της υποδοχής του Λεάντρο Γκρασιάν ο ακατονόμαστος και η ΑΕΚ είναι πάνω κάτω στα δικά μας επίπεδα.

Και πώς να μην είναι θα μου πεις; Κατ΄ αρχήν, αν εμείς έχουμε Αντωνίου, ο γαύρος έχει Χρυσικόπουλο. Και δεν φτάνει που έχει Χρυσικόπουλο με τις γνωστές αδυναμίες στο κλείσιμο των μεταγραφών, αλλά έχει και Δημήτρη Θεοδωρίδη. Που μπήκε τώρα στα πράγματα και τα έμπλεξε κομμάτι. Κι από την άλλη, ενώ έχει Χρυσικόπουλο και Θεοδωρίδη τζούνιορ δεν έχει και μπερντέ. Από την αύξηση του ΜΚ περιμένει ο θείος να κάνει μεταγραφές. Και κατά πώς φαίνεται στα ίδια τα περσινά θα την πάει τη δουλειά. Κατά τον Αύγουστο θα ξυπνήσει. Και μπορεί να έχει τώρα στον πάγκο τον Τιμούρη που όσο νάναι μια εμπειρία από προκριματικά την έχει. Και μπορεί επίσης να μην έχει στους δύο προκριματικούς γύρους (στα πλέι οφ κυρίως) τόσο δύσκολους αντιπάλους σαν αυτούς του Παναθηναϊκού, αλλά αν σκεφτείς τα κενά που έχει σε συγκεκριμένες θέσεις μόνο ήσυχος δεν μπορεί να είναι κι αυτός. Ειδικά τώρα μ΄ αυτόν τον Μπομπό έχει μπλέξει άσχημα. Γιατί αυτοί οι Τούρκοι είναι περίεργοι διαπραγματευτές. Και όλο και θέλουν να ανεβάσουν την τιμή. Κι όσο ο γαύρος δεν καταφέρνει να κλείσει τον Μπομπό τόσο έρχονται στην επιφάνεια ειδήσεις. Σαν αυτή που έγραψε ο Πρωταθλητής και η Γάτα ότι και καλά ο Παναθηναϊκός μπήκε σφήνα για τον παίκτη. Κι αυτό τώρα μπορεί να είναι αλήθεια. Στην τελική παλικάρια τον Βραζιλιάνο εμείς τον είχαμε δει πρώτοι. Και όπως έγραψα και παραπάνω οι παίκτες στη μεταγραφική περίοδο είναι σαν τα καλά κομμάτια στις εκπτώσεις. Μάχη θα γίνει για να τα εξασφαλίσεις. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να μας λέτε ότι ο Πατέρας έδωσε εντολή να σας φάμε τον παίκτη, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Μεγάλη απόσταση και ακόμα μεγαλύτερη φαντασία.

Στην ΑΕΚ τώρα γίνονται τα καλύτερα. Εκεί η ντουλάπα είναι άδεια. Χωράει ακόμα μέσα του κόσμου τα ρούχα. Ελα όμως που δεν υπάρχει μπερντές ούτε για τσιγάρα! Κι άμα υπάρχουν ακόμα παίκτες που θέλουν να πάνε στην ΑΕΚ μόνο στην προσωπικότητα του πρίγκιπα βασίζονται. Επειδή τον ξέρουν, επειδή τον εμπιστεύονται ότι θα τους προσέξει κι αν είναι πιτσιρικάδες ότι θα τους κάνει καλύτερους. Γιατί αν περιμένουν από την διοίκηση, ζήτω που καήκανε. Εδώ την έχουνε πάρει στο ψιλό την διοίκηση της ΑΕΚ όλοι οι παράγοντες. "Πιο εύκολο είναι να πάρω εγώ τον Μπλάνκο, παρά η ΑΕΚ τον Λεονάρντο" είπε χθες ο Κομπότης. Φαντάσου τώρα για να το λέει αυτό ο κουμπάρος του Γκαγκάτση, τι πρόταση της πλάκας έκανε η ΑΕΚ (αν έκανε πρόταση).


Σάμπως ο Τσακίρης; "Εχω κάνει - λέει - πολύ καλή προσφορά στον τρόπο πληρωμής. Κωτσόβολος δηλαδή". Για τον Μάκο πα να πει. Επειδή λέει ο παίκτης θέλει να φύγει και δεν θα είναι ευχάριστο ούτε για τον Πανιώνιο ούτε για τον ίδιο, να δουν τα μούτρα του στον αγιασμό και αφού η ΑΕΚ θέλει να τον αγοράσει, αποφάσισε να κάνει ευκολίες". Ποιος; Ο Τσακίρης. Ο "πωλών τοις μετρητοίς" που είχαμε πει τις προάλλες (πέρσι δηλαδή) με αφορμή το πωλητήριο που είχε βάλει στον Τζιμπούρη. Τι να κάνει όμως κι αυτός; Εκτός από "έμπορος" είναι και άνθρωπος. Και το βλέπει ότι η ΑΕΚ θέλει αλλά δεν μπορεί. Τουλάχιστον όμως η ΑΕΚ έχει καιρό. Τον Αύγουστο δίνει τα δικά της προκριματικά στο Εuropa League. Με μας είναι το θέμα τι γίνεται!

Scratch: (Oυφ! Δεν ξανακάνω να γράψω τόσες μέρες, υπερπαραγωγή μου βγήκε το ποστ. Χαρά στο κουράγιο σας, όσοι αντέξετε να το διαβάσετε...).

Scratch 1: Γιατί έδωσε η Μίλαν τον Κακά στην Ρεάλ; Για να ...ωριμάσει!

Scratch 2: Γεια σου ρε Βέργη, πολίτη του κόσμου! Αφιέρωσε την μία από τις δύο ώρες της εκπομπής του στην μεταγραφή του Κακά. Αλλος Σωτηρακόπουλος μας βρήκε!

Scratch (gossip): Tα νέα για το θέμα ανανέωσης του "Σάρας" δεν είναι τα καλύτερα δυνατά. Το gossip όμως για τον Λιθουανό είναι πολύ και ανανεώνεται διαρκώς. Φήμες αναφέρουν ότι μετά το γλέντι στο Ποσειδώνιο ο "Σάρας" ...πίτα από το ποτό, έκανε επικίνδυνες οδηγικές τρέλες στη Λεωφόρο Συγγρού και λίγο αργότερα άλλες τρέλες στην Πλατεία Μαβίλη. Την επόμενη ημέρα βρέθηκε στη Μύκονο μαζί με Μπατίστ, Κέτσμαν, Νίκολας (οι δύο πρώτοι μετά των συζύγων) ο δε Σάρας με ...παρέα, την οποία παρέα δεν πήρε μαζί του στο γλέντι - εξ ου και το φλερτ με την πανύψηλη (1μ.93!!!) Θέλξη που σύμφωνα με την Εσπρέσο είχε και συνέχεια με sms. Προς το παρόν μόνο με sms, καθώς στο γλέντι δεν πήγε με παρέα, πήγε όμως με παρέα στην Μύκονο. Αυτό μάλιστα ήταν και το ...παράπονό του, καθώς έστειλε sms σε κολλητό του που έλεγε πάνω κάτω (σε ελεύθερη μετάφραση): "Eδώ στη Μύκονο έχει ...φεγγαροθύελλα κι εγώ δεν μπορώ να ...εκφραστώ".

Αντε πάρτε και ένα βιντεάκι από το γλέντι με τον "Σάρας" να συνοδεύει την Θέλξη ανάμεσα στα τραπέζια!





80 comments:

zouk said...

Η ωρα ειναι 03:30.Κοιταζω να δω το μεγεθος του κειμενου και αποφασιζω πως καλο θα ειναι να το διαβασω αυριο.Ειμαι σιγουρος οτι εχεις γραψει καλτσες.Την καλημερα μου για αρχη.

koutavaki said...

Καλώς την!Όσο και μεγάλα να είναι τα ποστ σου,κουραστικά δεν είναι!Έχουν ουσία!Και καλύτερη παρομοίωση από αυτή με τη γκαρνταρόμπα δε μπορούσες να κάνεις!Μου φαίνεται όμως πως οι μεταγραφές έχουν κλείσει,στην ουσία,και τσάμπα σπαζοκεφαλιάζουμε εμείς οι ταλαίπωροι βάζελοι.Αλλά για να μην τα λένε...βάλε με το νου σου.Τον Κατσουράνη δηλαδή πως τον κλείσανε μπαμ μπαμ?Πάλι με τους φτηνιάρηδες θα τη βγάλουμε.Και σιγά μη δε βρήκε παίκτες ο Ρότσα(δεν ξέρω αλλά πολύ τον εμπιστεύομαι αυτόν τον άνθρωπο).Αλλά προφανώς αυτοί θα θέλουν και λεφτά(οι αχάριστοι) οπότε...Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουν κλείσει μεγάλη μεταγραφή και να μην το λένε αν δεν τελειώσει,για να μην τους κατηγορήσουμε για τσιγκούνηδες αν κάτι πάει στραβά(Δεν το πιστεύεις ε?ούτε κι εγώ αλλά λέμε τώρα...).Ναι,ναι,όσο το σκέφτομαι είναι σχεδόν σίγουρο ότι στους κατιμάδες θα πέσουμε πάλι...Και τώρα λίγα άσχετα παρακάτω...
Υ.Γ.1:Δεν ψήφισα προχθες και μου την πέσανε όλοι!Που να ήξεραν ότι δεν πήγε το 52% του νησιού!Και κάτι νομίζαμε πως κάναμε!Στην Κεφαλλονιά το 37% ψήφισε!Έεεεεετσι!!!
Υ.Γ.2:Πολύ δύσκολο να κόψεις το τσιγάρο όταν δεν ακούς τίποτα ευχάριστο...Αλλά τώρα έχω κίνητρo:3.40 πήγαν τα ρημάδια!Εφτά εγκεφαλικά έπαθα!
Υ.Γ.3:Μπορεί και να τα έχετε δει αλλά έχουν πλάκα http://www.youtube.com/watch?v=A2OJoi9d2ME και http://www.youtube.com/watch?v=GDfQZNs94Os

paoad said...

@gatti
Κ εγώ ανησυχώ που δεν έχουμε κλείσει ακόμα μεταγραφή. Αλλά όταν πας για μεγάλα ψάρια πρέπει να έχεις υπομονή. Νομίζω πως ο Αντωνίου έχει πάει για να κλείσει μεταγραφή στην Ισπανία. Κάτι καλό θα γίνει, δε μπορεί.

Επίσης, δε θα μου κάνει καμία εντύπωση άμα σκάσει κάποιο όνομα που δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα.

zouk said...

Το διαβασα σημερα το ποστακι και ειναι χορταστικοτατο.Ενα αγχωμα με τον Αντωνιου το εχω να πω την αληθεια αλλα ελπιζω οτι φετος θα εχει και λιγη τυχη,θα ξερει πεντε πραγματα παραπανω απο τις εμπειριες της περσινης χρονιας.

Φανταζομαι οτι θα ερχονται μεταγραφες η μια μετα την αλλη.Ελπιζω να γινει συντομα αυτο.
Καλημερα σε ολους.

island said...

To μόνο που μπορώ να πω γατάκι είναι το θα δούμε στο τέλος. Γιατί ως γνωστόν τότε ξυρίζουν και τον γαμπρό!!! Πάντως δεν τα βλέπω όμορφα τα πράγματα. Ο Κρουζ νόμιζα ότι ήταν 31 και όχι 35. Γι αυτό και διαφώνισα προχθές μαζί σου. Αν είναι όμως 35 τότε αλλάζει το πράγμα. Τότε καλό θα είναι να κοιτάξουμε για την επίθεση και την έτοιμη λύση του Βαζέχα. Εκεί κοντά είναι και αυτός. Άλλωστε για το ποδόσφαιρο, σε αυτές τις ηλικίες πέντε πάνω πέντε κάτω δεν παίζουν ρόλο.Και ο Βαζέχα θα την πονέσει την ομάδα όπως και να το κάνουμε. Κοιτώντας τα βίδεον από το κουταβάκι θυμήθηκα τον "καρχαρία" Σίγκουρτσον! Θα έχει ωριμάσει το παλλικάρι έτσι δεν είναι; Δεν πάμε να κάνουμε μία κρούση; Και νομίζω πως με δύο βαρέλια μπύρα μπορούμε να φέρουμε πίσω και τον Μίκλαντ.

ΥΓ Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί πρέπει να διώξουμε τον Σιμάο;

ΥΓ2 Τα της προπαγάνδας να κοιτάς. Πριν λίγες μέρες σε πράσινη εφημερίδα είχε δηλώσεις τον Νίνη που έλεγε πώς αυτός θα είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού! Άρα ο μπερντές δεν υπάρχει.

ΥΓ3 Όντως κάναμε κρούση στον Λέτο ή λένε ποαπάρες οι γαύροι; Και γιατί να πάμε να πάρουμε τον μυρωδιά; Έχουμε τον μαέστρο μας εμείς.

ΥΓ4 Ο Κλέιτον γιατί να φύγει και αυτός; Δεν του αξίζει άλλη μία ευκαιρία;

ΥΓ 5 Χαχαχαχαχαχαχαχα Κωτσόβολος χαχαχαχαχαχα. Αφού ανέχεται η ΑΕΚ να φτάνει σε τέτοιο επίπεδο κατάλαβες τί εγγυήσεις θα έχει πάρει ο βάτραχος. Με πιστωτική κάρτα θα του πληρώνουν τις δόσεις.

YG 6 Και στο βάθος Νιστελροι.... στο πολύ βάθος όμως

squarelogic said...

Αυτό είναι υπερπαραγωγή!Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα στον πολυματοχικό.
Και περσι το καλοκαίρι και το χειμώνα έδειξε οτι δεν τόχει....Πολυδιάσπαση στόχων,συζητά οτι του σερβίρουν οι μανατζαρέοι,το περίφημο δίκτυο σκάουτινκ σε αχρηστία,και το αποκορύφωμα να συζητάμε σοβαρά για 3ετές κλειστό στον 35άρη Κρουζ...κανονικά και μόνο που θάκουγε την συγκερ.απαίτηση έπρεπε να κόψει κάθε συζήτηση λέγοντας οτι συζητά μόνο για 1+1 μαξιμουμ.
Αλλά γιατί να πας σε 35άρη καταρχήν?για να βρίσκεσαι στο ίδιο σημείο και του χρόνου?
Αναμενουμε..με το δάχτυλο στη σκανδάλη!

paoad said...

Παιδιά να γίνουν πρώτα οι μεταγραφές και μετά να τους κρίνουμε όλους. Έχουμε βγάλει το φτυάρι πριν καλά ανακοινωθεί κάποιος παίκτης..

pensierix said...

Στη ποδοσφαιρική γκαρνταρόμπα παίζει ρόλο και η ποιότητα της ντουλάπας καθώς και οι συνθήκες εντός αυτής...Αν έχει τρύπες, υγρασία, έντομα κτλ τα νέα ρούχα είτε δεν θα έρθουν προτιμώντας άλλες ντουλάπες, είτε θα καταστραφούν εξαιτίας της κακής συντήρησης... Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος παρουσίασης της κολεξιόν. Διαλέγοντας τις κατάλληλες μοντέλες από το πρακτορείο ΑΡΔ, το παλτουδάκι από τη μπουτίκ της γειτονιάς μετατρέπεται αυτομάτως σε συνολάκι Valentino, Dolce e Gabbana, Versace...

Είναι φανερό ότι η ΠΑΕ λειτουργεί υπό το καθεστώς πίεσης (όχι μόνο ο Αντωνίου) διότι πρέπει να μην επαναλάβει τα λάθη του περσινού καλοκαιριού, έχοντας δημιουργήσει προσδοκίες στους οπαδούς με μεγάλα ονόματα...Επικρατεί και μια γενικότερη υστερία εξαιτίας της άκρατης ονοματολογίας, κι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα Δεκαπενταύγουστου, ενώ βρισκόμαστε στις αρχές Ιούνη...Καμία ομάδα δεν κλείνει το ρόστερ της τόσο νωρίς, και δεν είναι μόνο ο ΠΑΟ που θα παίξει το καλοκαίρι παιχνίδια. Εκτός κι αν τον Αύγουστο δεν γίνονται στην Ευρώπη μεταγραφές...Σύμφωνοι, κάποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν σύντομα, αλλά είναι υπερβολικό να απαιτούμε μέχρι τα μεσα Ιούνη να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική ενίσχυση. Λες και το μεγάλο όνομα καίγεται να υπογράψει στον ΠΑΟ...Ας κάνουμε λιγάκι υπομονή και κρίνουμε. Ο καιρός γαρ εγγύς...

Οσο για το σκάουτινγκ, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να αποκτήσει τη δεδομένη στιγμή η ομάδα έναν άγνωστο Αφρικανό τύπου Σιμάο; Θα πέσουν όλοι να την φάνε αρχής γενομένης από τους οπαδούς...

ΥΓ
Βγάλαμε και είδηση. Ο Μοοn είναι στη Μύκονο σύμφωνα με τον Σάρας, άρα δεν πάμε για δεξί μπακ...

ΥΓ1
Αυτό με τον στυλίστα τί το ήθελες βρε gatti μου; Θα βγει ο coachp και θα μας πρήξει πάλι με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Τεντά...
:)))))

SniperAthens said...

ΑΑΑΑΧΧΧΧΧ......

Mη τρώτε το σότο που γράφουν οι φυλλάδες. Μη γίνεστε gay(ροι). Αν διαβάζατε τα πρωτοσέλιδα του Πρωκταθλητή/Προβαταθλητή και του Ερυθρόσβερκου Φωτός θα είχατε αυτοκτονήσει καταπίνοντας την ουρά σας (ως gay(ροι)).

Μέχρι χτες και οι δύο βίβλοι του gay(ρου) είχαν το Μπόμπο κλεισμένο και ερχόμενο (μάλλον με τα πόδια απ΄την Κων/πολη).

Σήμερα ο Νικολακόπουλος "ανακάλυψε" ότι ο Μπόμπο καλύτερα να μην έρθει - και στο καπάκι βγήκε κι ο Μώραλης και είπε "έχουμε μειωμένα έσοδα". Επίσης σήμερα διαπιστωμένα "ανακαλύφθηκε" η πραγματική διαφορά με Ντάρμπισαϊρ. Δίνει 2 μύρια καθαρά + 6 κατοστάρικα ως bonus - ζητάνε 4,2 μύρια λίρες (περίπου 5 μύρια ευρώ).

Περί ικανότητας Χρυσικόπουλου: προφανώς ΔΕΝ διδάχτηκε τίποτα από το πάθημα του ΠΑΟ τον Ιανουάριο με το Μπομπό... Δίναμε 4 μύρια, ζήτησαν 6. Είπαμε ΟΚ, ζήτησαν 8 και είπαμε τέλος. Ο gay(ρος) ήθελε να μας την "μπεί" και να πάρει τον παίκτη με λιγότερα.

Με τόσο σότο που τρώνε, μη γίνεστε σαν κι αυτούς. Χρήματα υπάρχουν, απλά θέλει χρόνο για να γίνουν οι καλύτερες δυνατές επιλογές.

Άλλωστε, γι' αυτούς, αλλού είναι τα κόλπα. Χρόνια τώρα. Δε σας λέω για να αναγκάσω τη gatti να γράψει τις νεότερες εξελίξεις.


Και τέλος...τον άλλον τον πειράζει ο 35άρης.... Ρε τι ζήλειες είναι αυτές...!!!!

island said...

@Sniper

Σε ένα βλογ(Βαζελοκατάσταση) ένας στα σχόλια έγραψε: "Ανώνυμος Ο/Η 13 1966 είπε...

Ο φετινος μεταγραφικός σχεδιασμός δεν εγινε στα κουτουρού. Από μεσα ξέρω πως έγινε ως εξης.

Φτιάχτηκε "σκιώδης" 11αδα. Μάλλον 3 τέτοιες. Δηλαδη για καθε θέση έβαλαν 3 παίχτες που γουστάρουν οι Τεν και Αντωνίου με τους σκάουτερς κι ειναι εφικτό να πάρει η ομάδα.

Ολες οι θεσεις ψάχνονται. Αλλα θα παρουν αμεσα σε θέσεις που καινε. Ψάχνοντας τους 3 που έχουν στα υπόψη σε καθεμιά. Ποιος απ' όλους είναι διαθεσιμος, σχετικά φτηνός, κλπ

Ολα θα πανε καλά, μη αγχώνεστε."

Και έρχομαι εγώ τώρα και λέω. Ναι ο Κρουζ παιχταράς. Αλλά ρε γαμώτο του χρόνου(αν όχι φέτος) δεν θα μπορεί το παλλικάρι όπως και να το κάνουμε. Αυτό το αναβαθμισμένο τμήμα σκάουτινγκ τί σκατά κάνει; Και αν κάνει δουλειά γιατί ο αντιπαθέστατος και σκατόφατσα τεχνοκράτης Αντωνίου δεν λαμβάνει υπ' όψιν του τις εισηγήσεις τους; Γιατί; Αφού το παλλικάρι(ο Αντωνίου) δεν μπορεί. Και πέρσι το καλοκαίρι και φέτος τον Γενάρη σκατά τα έκανε. Τόσα υποτιθέμενα μύρια και ενώ οι μέρες για την προετοιμασία είναι λίγες ακόμα, και με αναβαθμισμένος τμήμα σκάουτινγκ "βρίσκουμε" τον 35ρη Κρουζ και τον χρυσοπληρώνουμε κιόλας. Με τον αντωνίου δίπλα εγώ είμαι πολύ απαισιόδοξος. Προτιμούσα τον καράφλα (Βέλιτς) που είχαμε. Μπορεί να ήταν σκατόφατσα, αλλά για τα λεφτά που έσκαγε ο καβούριας έβρισκε λαβράκια. Και ο Σιμάο, μην ξεχνε δικός του ήταν. Τον είχε φέρει υπο δοκιμή. Και τώρα ο Αντωνίου κοιτάει να τον σπρώξει πέρα απο την ρήτρα που υπάρχει. Βέβαια ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.

paoad said...

@island

Ωραία τα λές αλλά κάνεις ένα λαθάκι σχετικά τον Βέλιτς. Ο Σιμάο δεν ήταν δίκη του εισήγηση αλλά του Πεσειρο(υ), ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη φιλία του με τον Πορτογαλο-Μοζαμβικανό Καρλος Κειροζ τον έφερε για δοκιμή στην Παιανία. Ο Βέλιτς έφερε στη Παιανία τους N'DOYE, Mattos, Δημούτσο, Πετροπουλο, Μαλαρζ.

Εμένα η απορία μου είναι άλλη. Αυτός ο Τεν Κατε όλη του τη ζωή την έχει φάει στις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου, δούλευε με τους πιο ταλαντούχους πιτσιρικάδες, οι Ολλανδοί ποδοσφαιριστές τον σέβονται όσο λίγους- τι σκατά κανένα τέτοιο πιτσιρικά δεν μπορεί να μας φέρει? Βέβαια, εδώ θα μου πεις ότι ο ΠΑΟ δεν ψάχνει για ταλέντα, αλλά για έτοιμους παίκτες… Το δέχομαι και αυτό..

Που είναι οι εισηγήσεις τον Ροτσα, Βαζεχα, Χενριξεν, Καιζερ οεο?

Τι κάνει ο Ροτσα στην Λατινική Αμερική εδώ και 3 μήνες?

Δε μπορεί. Κάτι καλό θα ετοιμάζουν.. δε μπορεί!

paoad said...

ααα ξέχασα να πώ και το καλύτερο..

Kanté λίγο υπομονή ρε παιδία, όλα θα γίνουν (χεχεχεχ) ;)

SniperAthens said...

@Island:


Βάστα και μία πισινή για τις "ανώνυμες" πληροφορίες που διαρρέουν στη Βαζελοκατάσταση. Βάστα κι άλλη μία για τις επώνυμες.
Είμαι πολύ επιφυλακτικός με όλους όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν πρόσβαση στα κέντρα σχεδιασμού και αποφάσεων. Κάθε Έλληνας ξέρει τουλάχιστον έναν τέτοιον...


Όπως επίσης - επαναλαμβάνω - μην επηρεάζεσαι από ό,τι γράφουν οι εφημερίδες.


Εγώ σκέφτομαι ως εξής: Αν, υποτιθέστω, ήξερα εγώ κάτι συγκεκριμένο, ΔΕΝ θα έβγαινα να το γράψω.


Πιθανόν να το έγραφα εκ των υστέρων για να το αναλύσω. Απ΄ την άλλη, επειδή και βαριέμαι και δεν έχω χρόνο, κάποια από αυτά που ξέρω τα... διαρρέω σε επιλεγμένα κέντρα - δεν τα γράφω ανοιχτά.

squarelogic said...

sniper έφα :
"επειδή και βαριέμαι και δεν έχω χρόνο..."

Εμ,βέβαια,άμα έχεις πάει στο σχολικό χορό με την Ζωζώ Σαπουντζάκη,που κέφι και χρόνος...

:-pppp

squarelogic said...

point,set,match....

paoad said...

Κάτι καλό ετοιμάζει ο Αντωνίου... μαθαίνω! Για να δούμε!

coachp said...

Με τον Αντωνίου έχετε άγχος, με τον Τεν Κάτε που τα παρατάει στο τέλος της σεζόν, δεν έχει κανείς ε; Αμοιρε κόσμε.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι ολοιδιος με πέρυσι. Και με προπερσι. Αθλιος δηλαδή.

Πενσιεριξ, θα το πάω αλλού για την γκαρνταρομπα και οχι στην ομοφυλοφιλία του Σουριναμέζου μάγειρα... Οτι ρούχα και να βάλεις σε εναν γύφτο, η μυρωδιά θα τον προδωσει φιλαράκι... Κατα τα άλλα καλά τα λες οτι δεν βιαζεται η Παναθα ντε και καλά κι οτι στην Ευρώπη το ίδιο γινεται, αλλά,
ο μεταγραφικός σχεδιασμός ειναι αυτός που βλέπεις. Αργός και σταθερός. Πιο οργανωμένος απο πέρυσι, αλλά κακός. Εχεις δικιο όμως στο «ο καιρος γαρ εγγυς όμως.»

island said...

Παιδιά εγώ δεν ακούω κανέναν. Κανέναν κολλητό αδερφού φίλου που είναι μέσα στα κόλπα και καμία φυλλάδα. Απλά βλέπω ποιός έρχεται και ποιός όχι. Και αυτήν την στιγμή έρχεται κάποιος Καντέ(μπορεί και να βγει η κολώνα της άμυνας αλλά αυτήν την στιγμή είναι μόνο κάποιος) και βλέπω να είναι έτοιμος και ένας 35άρης. Εποχές Καπετάνιου που έφερνε τον 38άρη τον αμυντικό που ένιωθε ταύρος ώστε να μάθει και καλά τους νέους. Τον θυμάστε εκείνον άραγε; Ένα εξάμηνο κάθησε.

Με τέτοιες πρακτικές δεν κάνουμε τίποτα. Και εντάξει δεν λέω, δύσκολες εποχές. Αλλά μην τάζουν τα μύρια και μετά τα γυρνάνε. Τσάμπα μάγκας γίνομαι και εγώ και μάλιστα εύκολα.

SniperAthens said...

@Island: εμένα να με ακούς. Με ακούει κι ο γέρος, με δυσκολία βέβαια κι όταν έχει μπαταρία στο ακουστικό του και γίνεται σοφότερος. Ασχέτως αν πρέπει να του τα κάνω νιανιά για να τα καταλάβει λόγω γεροντικής άνοιας. Γι' αυτό βαριέμαι και γι' αυτό δεν έχω χρόνο.


@γέρο: Παππού, πήρες το ΛΑΦΚΑ και την επιδότηση αναστήλωσης απο την Εφορία Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και έκανες σύνδεση ADSL? To τηλέφωνο δουλεύει σπίτι? Το επανασύνδεσες?

zouk said...

Island ξεχνιετε ο Ζουλιο Σεζαρ ο ογκολιθος της αμυνας?χαχαχαχα
Αφου το παλικαρι ηρθε για μανατζερ τοτε και ειπαν να τον βαλουν να παιξει και μερικα ματσακια.

Χωρις πλακα δεν νομιζω οτι παιζει να γινει τετοια μεταγραφη.Ακομα και ο Κρουζ κατι εχει να δωσει,αν και τελικα πιστευω οτι δεν θα ερθει.

Το γαττι που ειναι?μετα απο αυτο το ποστ βαρεθηκε να ξαναγραψει?πλακα κανω γαταρε,ελπιζω να μην σε τρεχουν πολυ.

Γελαστό Τσιμέντο said...

Α...ξέχασα να σας μιλήσω για τη δική μου ομοφυλοφυλία. Είναι μία gay ιστορία αλλά....αρκετά σας είπα σήμερα, ας την αφήσουμε για κάποια άλλη φορά.

Φιλάκια τρελλά αγόρια

coachp said...

Φιλαράκι που αντιγράφεις ονοματα παιζοντας το ξύπνιος, μάγκς ή οτι πιστευεις πως μπορεί να είσαι, μια ερώτηση μονο εχω να σου κάνω.

Γιατί σε χαλάει που ο Τεν Κάτε ειναι ομοφυλόφιλος? Δεν ειναι κακό να ειναι κάποιος ομοφυλόφιλος ξέρεις... Αρα, ο κομπλεξισμός για το θέμα προερχεται απο αυτούς που δεν μπορούν να ακούν κάτι και να το αποδεχονται...

Επίσης, εγώ άλλα πράγματα γράφω, εσυ γιατι πιανεις και σχολιάζεις άλλα. Αλλο ο μεταγραφικος σχεδιασμός κι άλλο ο κομπλεξισμος... Φιλάκια ροζαλία...

zouk said...

Καλα καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα με αυτο το σχολιο.

Τι ορεξη εχουν μερικοι.

gatti said...

@zouk: H αλήθεια είναι ότι παραβγήκε μεγάλο. Και όχι μόνο αυτό αλλά άργησα να απαντήσω και στα σχόλια. Τελικά, αν είναι για λίγες μέρες διακοπές να ξεπατώνεσαι, πριν και μετά, να λείπει...

gatti said...

@koutavaki: Moυ φαίνεται πως πάμε να ψωνίσουμε από τα κάτω ράφια. Κι επειδή και πάλι δεν φτάνουν τα λεφτά, αρχίσαμε τις περικοπές και τους δανεισμούς.

Πάντως ακόμα διατηρώ μια ελπίδα να έχουν άλλους στο μυαλό τους από αυτούς που ακούγονται.

Ηδη ο Ρότσα μίλησε και είπε πως οι εισηγήσεις που έκανε είναι απόρρητες. Αρα, υπάρχει ακόμα ελπίδα...

Αν πάντως ισχύουν αυτά που βγαίνουν στις εφημερίδες, τότε ίσως το μπάτζετ δεν είναι αυτό που βγήκε προς τα έξω γι΄ αυτό και ο Αντωνίου προσπαθεί να κάνει οικονομία απ΄ όπου μπορεί.

ΥΓ1. Μεγάλο θέμα αυτό της ψήφου. Προσωπικά δεν θεωρώ την αποχή, ούτε λύση, ούτε τρόπο διαμαρτυρίας. Το μόνο που κάνει είναι να πριμοδοτεί τα δύο πρώτα κόμματα. Εχουμε μια μόνο φορά τη δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα (ευρωεκλογές) και άλλη μία να διαμορφώσουμε τις συνθήκες μέσα
στις οποίες θα ζήσουμε (βουλευτικές εκλογές). Να προσπαθήσουμε, έστω, αφού μαζί με μας ψηφίζουν κι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους. Εγώ αυτή τη μοναδική φορά που μου δίνεται σε βάθος χρόνου, δεν προτίθεμαι να την σπαταλήσω, απέχοντας...

ΥΓ2. Ευτυχώς, δεν καπνίζω...

ΥΓ3. Δεν μπορώ να δω το βιντεάκι. Δεν υπάρχει πια :(((

gatti said...

@paoad: Yπομονή είμαι διατεθειμένη να κάνω. Αλλά όταν έχεις τρεις συγκεκριμένους στόχους και δύο εβδομάδες πριν την προετοιμασία δεν έχεις κλείσει κανένα, αλλά χάνεσαι σε στόχους που δεν είχες καν σημειώσει στο καρνέ σου πριν (αν πιστέψουμε τις φυλλάδες) κάτι πάει στραβά.

Αλλά και να μην τις πιστέψουμε τις φυλλάδες, θες από ένστικτο, θες επειδή βλέπω να ακολουθούμε τους ίδιους περυσινούς δρόμους, δεν νοιώθω μεγάλη αισιοδοξία.

ΥΓ. Η Ισπανία μας τελείωσε. Για φαντάσου το τάιμινγκ. Ο Βαλντάνο παζάρευε τον κλαψιάρη με 90+ μύρια και ο Κωστάκης πήγε να του ζητήσει δανεικό τον Ντρέντε... Μπρρρρρ! Δεν θα ήθελα με τίποτα να παρακολουθήσω τη σκηνή...

gatti said...

@zouk: (again): Kι εγώ στην τύχη και την (παραπάνω από πέρσι) εμπειρία βασίζομαι, γιατί αλλιώς...

gatti said...

@island: Oντως, στο τέλος τον ξυρίζουν τον γαμπρό, αλλά θα πρέπει να έχουν και το ξυράφι μαζί τους.

Που λες, η ηλικία ήταν και για μένα το μεγάλο πρόβλημα. Ο άνθρωπος δεν θα μπορεί να βγάλει όλα τα παιχνίδια. Δηλαδή πώς θα πάει η δουλειά; Θα τον χρησιμοποιούμε επιλεκτικά και με φειδώ; Και άντε και δουλεύει το σύστημα. Του χρόνου; Θα ψάχνουμε πάλι για φορ;

Πού τον θυμήθηκες τον Ισλανδό, τον Σίγκουρτσον! Ρε, τι έχει περάσει από την ομάδα...

ΥΓ. Προφανώς για τον Σιμάο η εκτίμηση είναι πως δεν έχει περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης, γι΄ αυτό και θέλουν να τον σπρώξουν τώρα. Κι εδώ που τα λέμε, είναι σκυλί στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά ούτε τη μπάλα δεν μπορεί να δώσει.

ΥΓ2. Δεν υπάρχει μπερντές, συμφωνώ. ΄Η καλύτερα, υπάρχει (για δες και δίπλα - στον ακατονόμαστο - τι γίνεται) αλλά δεν είναι προς διάθεση...

ΥΓ3. Μπορεί και να κάναμε κρούση στον Λέτο. Αριστερό χαφ δεν ψάχνουμε;

ΥΓ4. Γιατί εγώ νομίζω ότι ο Κλέιτον πήρε ευκαιρίες και τις σπατάλησε; Πάντως αν δεν βρει ομάδα, δεν τον βλέπω να φεύγει έτσι κι αλλιώς. Με τέτοιο συμβόλαιο που του έχουμε κάνει τον έχουμε κατοχυρώσει κι αυτόν...

ΥΓ5. Πετυχημένη όντως η παρομοίωση από πλευράς Τσακίρη, όμως αυτή η κατάσταση στην ΑΕΚ πραγματικά προκαλεί θλίψη...

ΥΓ6. Λες να παίζει του Νιστελρόι; Μπα....

gatti said...

@squarelogic: Αν τα πράγματα είναι όπως φαίνονται, μόνο ανησυχητικά μπορούν να θεωρηθούν. Ούτε το σκάουτινγκ πρέπει να έχει δουλέψει, ούτε οι στόχοι να είναι συγκεκριμένοι και μόνο ότι συζητούν με τον 35άρη Κρουζ δείχνει πως είτε είναι πολύ απελπισμένοι, είτε ότι δεν αντιλαμβάνονται τι ακριβώς πρέπει να αναζητήσουν.

Αφήνω μια πιθανότητα (μικρή) να ξέρουν τι τους γίνεται και απλά να μας αφήνουν ηθελημένα στο σκοτάδι. Για την ψυχική μου υγεία τουλάχιστον, θέλω να ελπίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο...

gatti said...

@paoad (again): Yπομονή, αλλά όχι από αυτή που ζητάει ο Γιαννάκης στους γαύρους, έτσι; :))))

gatti said...

@pensierix: Σωστότατες οι επισημάνσεις για την ποιότητα της ντουλάπας και τις συνθήκες εντός αυτής. Αν όμως ασχολιόμουν ΚΑΙ με αυτό το γεγονός, ακόμα δεν θα είχε τελειώσει το σεντόνι.

Αλλωστε, πρωτίστως μας ενδιαφέρει το υλικό και η ποιότητα του "ρούχου". Ας το αγοράσουμε και μετά μπορούμε να ανησυχήσουμε για τις συνθήκες διατήρησής του. First things first!

Oσο για την παρουσίασή του από το πρακτορείο μοντέλων ΑΡΔ δεν τρέφω σχεδόν καμία ελπίδα.(Βρε μπας και χρειαζόμαστε κι εμείς καναν ...Μώραλη, για να τους δίνει γραμμή; :pp).

Η πίεση για τον Αντωνίου, όντως, υπάρχει. Οι αντικειμενικές δυσκολίες επίσης. Κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολη η δουλειά του. Οχι μόνο επειδή υπάρχει η περυσινή αποτυχημένη προσπάθεια και η γενικότερη υστερία, αλλά επειδή έτσι κι αλλιώς η φύση αυτής της δουλειάς είναι προβληματική και ο ίδιος δεν έχει εμπειρία.

Αργά δεν είναι για μεταγραφές, παρόλο που η ...μισή Ευρώπη έχει τα δικά μας ζόρια και θέλει να ετοιμάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ρόστερ της εν όψει προκριματικών, ενώ αντίθετα οι ομάδες που δεν καίγονται και οι μανατζαρέοι των παικτών που "μετράνε" πραγματικά, κοιτάζουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό deal. Υπομονή λοιπόν όντως χρειάζεται. Οι ενδείξεις είναι που μας αποθαρρύνουν και αρχίζουν να μας ζώνουν τα φίδια...

ΥΓ. Ο ...Μουν μπορεί να είναι στη Μύκονο (λες;) και να μη χρειαστούμε δεξί μπακ αλλά τον Σάρας τον κόβω χλωμό για το "τριφύλλι".

ΥΓ1. Ναι, λες και χρειαζόταν αφορμή ο coachp για να βγει να πει τα δικά του. Ετσι κι αλλιώς θα τα έλεγε, και δεν φταίει κανένας ...Σιανίδης γι΄ αυτό.

:)))))

gatti said...

@Sniper: Προσπαθούμε να μην τρώμε το σότο των φυλλάδων, αλλά πες - πες (διάβασε/άκου), όλο και κάτι μένει...

Ο Μπόμπο ή Μπομπό ή όπως αλλιώς λέγεται θα είχε πάει στον γαύρο, αλλά ας όψονται οι ...ζέλες που έκαναν μπάσιμο και χάλασαν τη δουλειά! :pp

O αντικειμενικός λόγος που δεν έρχεται είναι ότι ο θείος δεν έχει μπερντέ και περιμένει να μπουν οι Αγγελόπουλοι για να αποκτήσει ρευστό.

Κι εμένα με πειράζει ο 35άρης. Μα... 35άρης; Για όνομα! :))

gatti said...

@squarelogic (again): Από αυτά που γράφεις συμπεραίνω πως κάποιος έχει πάει σχολικό χορό με την Ζωζώ, αλλά αυτός ΔΕΝ είναι ο ...παπούς! :))))

gatti said...

@paoad (again 2): Αυτό τον καιρό είσαι ασυνήθιστα αισιόδοξος! Μακάρι να βγεις αληθινός! :)))

gatti said...

@coachp: Kαλώς τονε κι ας άργησε... Για το ότι τα παρατάει ο τεντάς έγραψα στο συγκεκριμένο μάλιστα ποστ που σχολιάζεις.

Αλλά έτσι κι αλλιώς εσύ ήρθες για να πεις τα δικά σου, ανεξαρτήτως ποστ και σχολίων. Ως συνήθως...

Εγινε ΚΑΙ γύφτος τώρα εκτός από ομοφυλόφιλος ο Τεν Κάτε; Ωραία πράγματα!

gatti said...

@zouk (again 2): Aστα! Εξαντλήθηκε το γατί μετά το ποστ... :))))

gatti said...

@(μαϊμού) coach p: Θα σε παρακαλούσα να συνεχίσεις στο blog του ορίτζιναλ coachp.

gatti said...

@coachp (again): Δεν είναι κακό να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος. Κακό είναι να χρησιμοποιείς την ομοφυλοφιλία του για να ενισχύσεις τα επιχειρήματά σου για το ότι είναι ακατάλληλος για τη δουλειά που κάνει.

zouk said...

Και τωρα πες μου,μετα τις απαντησεις εριξες ενα μακροσυρτο ουυυυυφφφφφφφφφφ? χαχαχα
Καληνυχτα

gatti said...

@zouk: E ναι! :)))

Καληνύχτα!!!

ΥΓ. Δεν πρόλαβα όμως να γράψω νέο ποστάκι (και είχα υλικό...).

zouk said...

Δεν πειραζει,και αυριο νυχτα ειναι:-P

gatti said...

@zouk: Ετσι ακριβώς! :)))

koutavaki said...

http://www.youtube.com/watch?v=vt4X7zFfv4k
Για δοκίμασε κι αυτό γατούλα!

coachp said...

Προφανώς ΔΕΝ καταλαβαινετε τι λέω. Επειδή προφανώς είστε προκατελειμένοι πως θα κράξω...

Ανακεφαλαιωση: Δεν είπα οτι ειναι γύφτος ο Τεν Τεν. Παροιμία είναι. Και αφορά την ποιότητα του τεχνικού.

Δευτερον, ΚΑΙ για τελευταία φορά. Δεν ενισχύω κανένα επιχειρημά μου λογω της αμφισεξουαλικότητας του ΤΕΝ ΚΑΤΕ. Τα επιχειρηματα μου έχουν να κάνουν με την προπονητική του άποψη. Κοψε την καραμέλα. Εχω κουραστεί. Ποτε είπα πως επειδή ειναι πουστης είναι και αχρηστος. Είναι και γκει, ΚΑΙ πανω απο όλα, ΑΧΡΗΣΤΟΣ. Συμφωνα με τα δικά μου κριτήρια. Εκτός αν δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Απορώ γιατι σας πειράζει τόσο οταν λέει κάποιος για κάποιον άλλο πως είναι ομοφυλοφιλος. Αφού είσαι φιλελεύθερη λες...
Οποτε χρησιμοποιώ κατι ομοφυλοφιλικό για τον Σουριναμέζο μαγειρα, το κάνω θέλοντας να προσδώσω αλατοπίπερο στη συζήτηση. Δεν με νοιάζει τιποτα άλλο. Και το τηρώ σαν στάση ζωής αυτό.

Υπάρχει και μία παροιμία που τηρώ πάνω σε αυτό και την λένε στο χωρίο μου:
Πουτσ@ που δεν μπαίνει στον κώλο σου, μη ρωτάς πόσο χοντρή είναι... Και σημαινει -για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις πάλι, πως δεν ενδιαφερομαι για το τι κάνει ο άλλος να δεν με επηρεάζει.- Τόσο απλά.

zouk said...

Αν ισχυει αυτη η περιπτωση Ενχελααρ ειναι κατι πολυ θετικο.Επιτελους βλεπω μια σωστη κινηση.

coachp said...

Θετική του Ενχελαρ επειδή ειναι πολύ καλός παίχτης φίλε Ζουκ.
Παρολα αυτά, θα πάρεις Κατσουράνη, θα πάρεις Ενχελαρ,και θα διώξεις κάποιους απο τα αμυντικά σου χαφ...
Αν δεν κάνω λάθος, που δεν κάνω, ο Παναθηναϊκός φετος στη μοναδική θέση που δεν είχε προβλημα ητο αυτη των αμυντικών χαφ! Τι στο διάολο σκεφτονται μου λες? Ο καιρος γαρ εγγυς οπως ειπε πιο πριν ο πενσιεριξ, αλλά...

coachp said...

Είχα σκοπό να γράψω ενα ποστ, αλλά βαριέμαι λιγο αφού με επιασαν οι ζέστες και θα γράψω εδώ, που τόσοι βαζελοι καιγονται, ένα όνομα που θα κυκλοφορήσει για την Πανάθα.

Αν όχι αύριο, σύντομα θα το διαβάσετε...
Νενε λέγεται ο κύριος και είναι παικτούρα...

paoad said...

@coach υπάρχουν 2 Nene παιχτούρες.. Ο ένας είναι ο γνωστός της Μονακο και ο άλλος ο επιθετικός που αγωνίζεται στην Πορτογαλία και έχει κάνει πράγματα και θαύματα φέτος. Ποιόν από τους 2 εννοείς?

Μακάρι να μας κάτσει ο Engelaar, ο τύπος είναι top-class, εκεί πρέπει να δώσει το βάρος ο Αντωνίου και όχι στον Κατσουράνη, αφού έχει ήδη στραβώσει η υπόθεση. Είναι ότι χρειάζεται στα χαφ ο ΠΑΟ και όχι ένα ακόμα αμυντικό χαφ όπως ο Κατσουράνης.

Ρε coach απο ότι βλέπω και μαθαίνω έχουν αλλάξει τα κόζα στην ΠΑΕ και ο Νικολογιάννης δεν βγάζει ειδήσεις ούτε με αίτηση. Τι συμβαίνει...? Είναι ο μόνος που μιλάει ακόμα για Ολιβείρα και για προτάσεις στη Μπέτις όταν όλοι οι άλλοι τον έχουν κόψει από τη Τετάρτη.

zouk said...

Φιλε coachp θα συμφωνησω μαζι σου για την θεση των μεσων,και εμενα μου κανει μεγαλη εκπληξη,εκτος αν εχουν απο τωρα προτασεις για καποιους και θελουν να τους δωσουν,αλλιως δεν μπορω να το εξηγησω.

coachp said...

@paoad
Ο Νενε τσι Μονακό. Σόρυ για την καθυστέρηση, αλλά βγήκα για 6 ποτάκια...

Οσο για τον Τάσο, δεν είναι ακριβώς έτσι... Οτι έχουν αλλάξει λιγο οι κατστάσεις, ναι, αλλά οι υπόλοιποι μπροστά του είναι γατάκια... Το οτι συμβαίνουν επίσης πολλά με την ΠΑΕ και τους πράσινους δημοσιογράφους και σιγουρα πολλά θα μαθαινεις που ουτε εγώ θα τα ξέρω, πάλι ισχύει. Αυτο, ειναι λογω του οτι ο παναθηναϊκος ειναι πολυμετοχικός κι ο καθενας κανει τα δικά του κονε.

Δεν νομιζω ομως πως μπορώ να διεισδύσω περισσοτερο στο θέμα, και γιατί δεν γνωρίζω οσα θα έπρεπε για να τοποθετηθώ, και γιατι αφορά σχέσεις αλλων ανθρώπων που τυγχάνει να ειναι συνεργάτες μου...

Αυτο που ξερεις, ξέρουμε, ξερουν, είναι πως η πλευρά του Νικολογιάννη, πάντα Βαρδινογιάννιζε. Αλλά παντα ειχε το θάρρος ο Τασος να τα χωνει και σε Τζιγγερ.

@ Ζουκ
Αυτο που ξερω ΣΙΓΟΥΡΑ, είναι πως για τον Ματος οι προτάσεις ειναι Βραζιλιάνικες και γύρω στα 2,5(πολυ λιγοτερα απο τα 5 που έδωσε) και για τον Σιμάο στα 2,5 επίσης(πολύ μακριά απο τα 4,5 - 5 που τον βολευει). Αρα, μια τρυπα στο νερό οπως καταλαβαίνεις...

Πολύ φοβάμαι, πως στο τέλος ο ΠΑΟ θα πάρει τον Νιλμάρ επ[ειδή δεν του καθεται κανείς στόχος. Και ενας κουκος ισως δεν φέρει την άνοιξη, επειδη ο Νιλμάρ θα πάρει μπορεί και 14 μυρια. Πάει το μπατζετ, το τελειωσε μονος. Παιχταρας μεγάλος βέβαια, αλλα χωρις στόπερ βλέπεις τι κάνει και η ρεάλ τοσα χρόνια...

zouk said...

Εχεις γνωμη για τον Καντε?Λεει τιποτα?

paoad said...

O Kande είναι ένας αξιόπιστος στόπερ, λίγο καλύτερος του Βαβζινιακ. Ο Puygrenier όμως είναι ογκόλιθος...

MenieK said...

Συγγνώμη, τώρα... Ποστ είναι αυτό ή το fashion for profit
και το The Habit of Lying: Sacrificial Studies in Literature, Philosophy, and Fashion σε ένα?
Υ.Γ. το ξέρω ότι είμαι άσχετη με τα υπόλοιπα σχόλια, αλλά δε βαριέσαι? πρώτη φορά είναι???

-billys- said...

Όταν έχεις όρεξη χαίρομαι να σε διαβάζω, και σήμερα είχες μεγάλη όρεξη!! Ωραία τα έγραψες και σήμερα, και στα περισσότερα με βρίσκεις σύμφωνο. Για τον παναθηναϊκό θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι η κατάσταση είναι λίγο μπάχαλο στο τι θέλει και σε ποιες θέσεις. Είναι σαν αυτό που λένε λεφτά έχω και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Έχω όμως την εντύπωση ότι έχει κλείσει ήδη παίκτες, αλλά δεν ξέρω αν παίζουνε στις θέσεις που έχει ανάγκη, αυτό θα το δούμε σε πολύ λίγο γιατί έχετε και τα προκριματικά και πρέπει να βιαστείτε λίγο εδώ που τα λέμε.
Ο Κατσουρανης είναι ήδη κλεισμένος, το θέμα είναι ποιοι θα φύγουν από τα αμυντικά χαφ γιατί εκεί μάζεψες πολλούς.
Χρειάζεσαι (κατά την γνώμη μου) παίκτες ακραίους στα χαφ καλούς στο ένας εναντίον ενός, επιθετικό περιοχής που θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι και καλός κεφάλι, και έναν αμυντικό σαν τον Δελλα στα καλά του να μπορεί να σου φτιάξει το παιχνίδι από πίσω, αυτά είναι τα βασικά όπως τα είδα εγώ όλη την χρονιά. Για την ΑΕΚ εγώ νομίζω ότι είναι η πρώτη χρονιά από τότε που έφυγε ο Ιβιτς που φαίνεται να υπάρχει ένα σχέδιο τι θέλουμε που το θέλουμε και πόσα δίνουμε, αν και συμφωνώ ότι αυτά που δίνει είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που λένε ότι θα δώσουν οι άλλοι δυο, αλλά που δεν τα έχουν δώσει ακόμα. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Μπαγεβιτς, και με ευχαριστεί που κάνουν ότι τους έχει πει. Μήπως πέρυσι που είχαμε λεφτά είδαμε τίποτα καλύτερο; τον Τζιμπουρ πήραμε (τραυματία και χωρίς προετοιμασία) με 3.2 εκ. αν θυμάμαι καλά, και δώσαμε και το 50% σε περίπτωση μεταπώλησης στον πατατάκια. Και τώρα που είπα πατατάκια θυμήθηκα τις δηλώσεις που έκανε ότι έγινε κωτσοβολος, και να σου πω προτιμώ να κάνει τέτοιες δηλώσεις από το να μου πιάνει τον κώλο με τον Τζιμπουρ και να λέει τα καλύτερα όπως έλεγε πέρυσι με τον Ντεμη. Τώρα για τον φαρμακοτρίφτη από την Λιβαδειά να σου πω ότι φωνάζει γιατί, πρώτον έχει μόνο το 50% του παίκτη, ξέρει ότι το άλλο 50% το έχει πάρει η ΑΕΚ ήδη, και προσπαθεί να πάρει όσο το δυνατών περισσότερα, αλλά δεν του τα δίνουν. Και οι δυο θα έρθουν τελικά στην ΑΕΚ είτε με μεταγραφή είτε σαν ελεύθεροι. Για τον γαύρο δεν έχω διάθεση να γράψω τίποτα με κάλυψαν αλώστε αυτά που έγραψες εσύ.Ας τους αφήσουμε ακόμα 10 μέρες και μετά τα ξανά λέμε πάλι για τις μεταγραφές.


ΥΣ: Πιθανόν να ξέρεις ότι δέχτηκα μια οργανωμένη επίθεση από κάποιους «φίλους» πατώντας το κουμπάκι «επισήμανση ιστολογιου» που έχει στην μπάρα επάνω, και το μπλοκ μου το έκλεισε η google. Έγραψα κάτι που δεν τους άρεσε και βρήκαν αυτό τον τρόπο να μου το κλείσουν. Στο λέω γιατί το λινκ που έχεις στο μπλοκ σου πλέον δεν οδηγεί πουθενά. Άνοιξα άλλο εγώ βέβαια (σιγά που δεν θα άνοιγα) αλλά δεν ξέρω πώς να στο στείλω για να το αλλάξεις. Και δεν ξέρω αν είναι σωστό να το γράψω εδώ. Πες μου ένα τρόπο να σου το στείλω, μήπως θέλεις καμιά φορά να περάσεις και από εκεί να δεις τι κάνει αυτή η μαυροάεκ.
Την καλησπέρα μου σε όλους και να περνάτε καλά.

houli_v said...

όπου και να είσαι
καλά να περνάς :)

KitsosMitsos said...

Για άλλη μια φορά έσκισες! Χαχαχα!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Χαίρε! Εκείνη την παλιά αφισούλα με τους πωλούντες τοις μετρητοίς και επί πιστώσει την κρέμασα και εγώ για τους ίδιους λόγους που την έβαλες και εσύ. Έχω μαγευθεί από το... σκάουτινγκ των ομάδων μας. Δεν μπορώ πια να πω κουβέντα. Και πάλι, Χαίρε!

pensierix said...

Ψιλοάσχετο. Παρακολούθησα τον αγώνα Βραζιλία-Αίγυπτος, και όταν ο Ιταλός κατά τη διάρκεια της μετάδοσης ανέφερε που παίζει ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, "gioca nel Panathinaikos", συνειδητοποίησα πόσο μίζεροι έχουμε γίνει εμείς οι βάζελοι...Σύμφωνοι, θα μπορούσε να έχει δώσει περισσότερα αλλά η απαξίωση που έχει δεχτεί ο Ζιλμπέρτο είναι άνευ προηγουμένου...Ο Ντουντού όταν κάποια στιγμή κλάταρε, πέσαν όλοι να τον δικαιολογήσουν επειδή τάχα έπαιξε σε πολλά παιχνίδια. Ακούσατε να πούνε το ίδιο για τον Σίλβα που έπαιζε σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Τσου Λου και εθνική βασικός και αναντικατάστατος; Η "χρυσή μετριότητα" που λέει και ο...κόουτς. Ε ρε και να 'παιζε στο γαύρο πως θα μεταμορφωνόταν..."Εχετε προσωπικότητες αλα Ζιλμπέρτο Σίλβα, ρε;" θα μας έλεγαν...Και μετά συζητάμε για μεταγραφικό σχεδιασμό και μαλ...Εδώ βγάλαμε άχρηστο τον αρχηγό της εθνικής Βραζιλίας, στους Καντέ, Κρουζ και ΣΙΑ θα κολλήσουμε;

gatti said...

@koutavaki: Πολύ ωραίο το βιντεάκι!!! :)))

gatti said...

@coachp: Αν έχεις κουραστεί εσύ εμείς τι πρέπει να πούμε; Αν είναι γκέι ο Τεν Κάτε δικό του θέμα. Γιατί θα πρέπει να το επαναφέρεις συνεχώς; Εμείς είμαστε οι "μη φιλελεύθεροι" ή εσύ είσαι ο κολλημένος;

Εν πάση περιπτώσει, μέχρι να φύγει ο τεντάς γιατί κάποια στιγμή θα φύγει, είτε στην ώρα του ως επιτυχημένος, είτε νωρίτερα ως αποτυχημένος, προτιμώ να μας λες καμιά μεταγραφική είδηση, παρά να ασχολείσαι συνέχεια μαζί του...

gatti said...

@zouk: Kι εμένα καλή περίπτωση μου φαίνεται ο Ενχελααρ. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα
δούμε...

Aν το σενάριο που λέει για Ζιλμπέρτο στη Γιούβε ισχύει, τότε έχουν βάση όλες οι ενέργειες για την θέση των αμυντικών μέσων. Αν δεν έχει, τότε απλά πρόκειται για τρικυμία στο κρανίο...

gatti said...

@paoad: Είναι αλήθεια ότι ο Τασούλης πρέπει να πέρασε δύσκολες στιγμές. Αλλά θα την βρει την άκρη (αν δεν την βρήκε ήδη). Εχουν ανάγκη βρε οι ΑΡΔ;

Είσαι σίγουρος για τον Πουιγκρενιέ; Δεν ξέρω... Αυτόν μοιάζει να μη τον θέλει κανείς εκτός από εμάς...

gatti said...

@MenieK: Λες να είχα τελικά απωθημένο να ασχοληθώ με τη μόδα; (Πολλά απωθημένα μαζεύονται και δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό...).

ΥΓ. Και τι έγινε που είναι άσχετο το σχόλιό σου με τα υπόλοιπα; Αν ήταν σχετικό, θα ανησυχούσα!!!

:)))

gatti said...

@billys: Συμφωνώ ότι πρόκειται περί μπάχαλου και η μόνη ελπίδα μου, όπως έχω ξαναγράψει, είναι να δουλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αν και δεν το πολυπιστεύω, γιατί οι μέχρι τώρα κινήσεις τους μου θυμίζουν το "ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή".

Πολλά πράγματα χρειάζομαι (εγώ ο ...Παναθηναϊκός), αλλά πού θα τα βρω; Κυρίως όμως χρειάζομαι μια καλή άμυνα. Κι αυτή την στιγμή δείχνει πιο αποδυναμωμένη ακόμα και από την περυσινή σεζόν. Φεύγει ο Γκούμας, έφυγε ο Νίλσον, ο Καντέ είναι ο αντι-Βαβζίνιακ, άρα μου λείπουν άτομα. Και δεν ξέρω αν και πότε θα βρεθούν.

Για τον Κατσουράνη πάντως κι εγώ το πιστεύω ότι έχει ήδη κλείσει. Απλώς επειδή έγινε ο σχετικός χαμός με το ηθικό θέμα, είπαν να το "παγώσουν" για λίγο για να χαμηλώσουν οι εντάσεις.

Εσείς επί της ουσίας δεν βιάζεστε, είστε οι μόνοι που παίζετε προκριματικά τον Αύγουστο, άρα έχετε χρόνο ακόμα. Χρήμα δεν έχετε και δεν ξέρω πού θα βρεθεί. Ο Μπάγεβιτς πάντως είναι εγγύηση και για το τι χρειάζεται η ομάδα, αλλά και για να πεισθούν κάποιοι παίκτες να έρθουν (μπορεί να μην τον "πάω", αλλά η αλήθεια να λέγεται...). :))

Eντάξει μωρέ, ποιος δίνει σημασία στον ...κατσαπλιά τον Κομπότη; Το θέμα είναι πως δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ να γίνεται αντικείμενο χλεύης.

Οσο για τον γαύρο, "δει δη χρημάτων" που έλεγε και ο αρχαίος ημών Δημοσθένης... Περιμένει τους Αγγελόπουλους ο θείος και μέχρι τότε δεν κινείται φύλλο.

ΥΓ. Το έφτιαξα ήδη το link προς το blog σου...

gatti said...

@houli_v: Kι εσύ καλα να περνάς houli μου!

(Εδώ είμαι, απλώς έπηζα...).

:))))

gatti said...

@KitsosMitsos: Eυχαριστώ, ευχαριστώ! :))))))

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Ε, μα είναι διαχρονική η αφισούλα. Δεν υπάρχει μπερντές λέμε...

Καλησπέρα!

gatti said...

@pensierix: Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Είναι απίστευτο το πόσο έχουμε καταφέρει να απαξιώσουμε την προσφορά του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην ομάδα. Και εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και έξω από αυτόν. Πριν από μερικές μέρες ο Νίνης σε συνέντευξή του είχε σταθεί στο πόσα πολλά πράγματα προσφέρει ο Βραζιλιάνος στην ομάδα ως μέντορας των νεότερων.

Κι εμείς το μόνο που έχουμε καταφέρει όλο το χρόνο είναι να χρησιμοποιούμε ειρωνικά τον χαρακτηρισμό "αόρατος τοίχος" που του έχουν προσδώσει ως άμπαλοι και αδαείς που είμαστε. Κι ας είχε "προειδοποιήσει" ο Ριβάλντο (που καθώς έμεινε τρία χρόνια εδώ και μας είχε πια "μάθει") ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από τον Ζιλμπέρτο να παίρνει τη μπάλα και να μπαίνει μ΄ αυτήν στα δίχτυα, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ είναι αυτή η δουλειά του...

Οσο σκέφτομαι μάλιστα αυτό που λες για τον γαύρο και το πόσο θα είχε χρησιμοποιηθεί η παρουσία του επικοινωνιακά αν βρισκόταν στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο, την ίδια στιγμή που εμείς τρώμε τις σάρκες μας, πραγματικά εξοργίζομαι...

aeriko said...

Σχολιο για τον Γκουμα?

Ποσο μ@λ@κ*ς ειναι?

Δεν μπορουν να κανουν οτι εκανε ο μπασκετικος με τον Αλβερτη? Ας παιζει μια φορα το φιμηνο και στο κυπελλο, αλλα να κλεισει την καριερα του στον Παναθηναικο....

Θελουν τρελο κραξιμο...

Συγχυστηκα.

zouk said...

Ευχαριστω τον Γκουμα για οτι προσεφερε αλλα δεν θα τον θεοποιησω κιολας.
Του εδωσε φετος ο Τενκ Κατε ευκαιρια μετα απο αυτα που ελεγε αλλα μετα παλι εκανε τα δικα του απ οτι καταλλαβα.Δεν υπαρχει παλιος σε μια ομαδα και να μπορει να κανει οτι θελει.

coachp said...

Δικιο έχετε για τον Ζιλμπερτο, αλλά η ομάδα σας ειναι αυτη που πάει να πάρει δύο αμυντικα χαφ πρωτοκλασσάτα... Κατι σημαίνει αυτό... Παντως,αν και γενικά ητν καλός ο Ζιλμπερτο φέτος, εγώ θα περιμενα περισσότερα. Οχι φυσικά να πάρει τη μπάλα και να περάσει δυο τρια ατομα, αλλά θα περιμενα να κάνει πιο δυναμικά παιχνίδια. Ηταν καπως αναιμικός. Αν και στα δυσκολα ήταν καλός...

Οσο για τον Τεν Κατε, δεν ειμαι εγώ ο κολλημένος φυσικά που κοοιδεύω κάποιον, αλλα όποιος τον υπερασπίζει χωρις να μπορεί να παραδεχτούν κάτι το αυτονόητο, το οποίο δεν ειναι και κακό... Ειναι και δικαίωμα του. Απλά πραγματα.

paoad said...

@gatti πως τον βλέπεις τον παικταρά τον Ενχελαρ στα πράσινα? Θα του πάνε? Προσωπική εισήγηση του Χενκ...

Κ μην ακούσω από κανένα ότι δεν μας χρειάζεται άλλο αμυντικό χαφ γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης δεν είναι αμυντικό χαφ αλλά ένα σύγχρονο αριστεροπόδαρο 8άρη, ένας μέσος που δημιουργεί, κόβει, μοιράζει, τα πάντα όλα δηλαδή.
Άντε με το καλό να έρθει..

zouk said...

Εμενα μου φαινεται οτι θα εχουμε απιστευτη ποιοτητα με αυτον τον παιχτη στα χαφ.Για τον Ενχελααρ λεω.

Θα πω 2 πραγματα ακομα για τον Γκουμα.
Εγω ως διοικηση καλω τον Γκουμα που δεν τον χρειαζομαι και του λεω να κανουμε συμφωνια.Ο Γκουμας δεν την δεχεται.Ποιος εβγαλε εξω αυτη την συμφωνια πριν να εχουμε μια νεα συναντηση.Το εχω σαν απορια.Καποιος απο την διοικηση η μολις μπορεσε ο Γκουμας αρχισε τα τηλεφωνα σε κολλητους δημοσιογραφους?Εχει μαθει πως να πιεσει για κατι και αυτο κανει αφου ξερει οτι θα ξαναεχει συναντηση με την διοικηση.
Καπως ετσι το σκεφτηκα εγω σημερα.

gatti said...

@aeriko: Mε πρόλαβε ο zouk.
Πώς ακριβώς βγήκε προς τα έξω η συζήτηση με την διοίκηση; Η διοίκηση την έβγαλε ή ο Γκούμας;

Αν το γνωρίζαμε, θα μπορούσαμε να κρίνουμε καλύτερα.

Είμαι από αυτούς που επέμεναν πέρσι ότι ο Γκούμας πρέπει να κλείσει την καριέρα του στην Πανάθα και μάλιστα είχα κράξει τη διοίκηση που ήθελε να τον "τελειώσει". Αλλά από πέρσι μεσολάβησαν αρκετά πράγματα. Για πρώτη φορά έγινε τόσο ξεκάθαρο το θέμα των διαρροών. Αυτό νομίζω "πληρώνει" ο Γκούμας, γιατί ο Τεν Κάτε επέμεινε περισσότερο από τους προηγούμενους προπονητές στο "τα εν οίκω μη εν δήμω".

Πάντως, ούτε κι εμένα μου αρέσει να τελειώσει έτσι. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

ΥΓ. Ε, όχι και Αλβέρτης!!! Σιγά μην αποσύρουμε και τη φανέλα του!

gatti said...

@zouk: O Γκούμας υπήρξε ένας φιλότιμος παίκτης, έπαιξε αυτό που μπορούσε, αλλά ο ρόλος του στα αποδυτήρια είναι "θολός". Και αυτό όσο νάναι, του αφαιρεί πόντους.

gatti said...

@coachp: To ενδεχόμενο να φεύγει ο Ζιλμπέρτο, δεν το υπολογίζεις; Πόσο πιθανό είναι να παίρνουμε ΚΑΙ Ενχελααρ ΚΑΙ Κατσουράνη, έστω ακόμα κι αν φύγουν Μάτος και Σιμάο, παρόντος του Ζιλμπέρτο; Θα έχουμε 3 πρωτοκλασάτα αμυντικά χαφ που θα πρέπει να έχουν θέση βασικού και ο ένας θα μένει στον πάγκο; Κάτι δεν κολλάει στην υπόθεση. Εκτός αν δεν έρθει τελικά ο "Κατσούρ".

Μήπως ισχύει η τράμπα με Μέλμπεργκ;

gatti said...

@paoad: O Eνχελααρ μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση. Τι να λέμε, τώρα, δεν έχουμε τέτοιο παίκτη. Ομως, με προβληματίζει που δεν έχει ταχύτητα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να "κολλήσει" με τον Ζιλμπέρτο.

gatti said...

@zouk (again): Μάλλον είναι οριστικό του Ενχελααρ. Για να δούμε!

Για τον Γκούμα: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.
Κάνουν μια πρόταση, σκέφτονται ακόμα και να τον αφήσουν ελεύθερο, και μόλις ακούνε ότι ενδιαφέρεται γι΄ αυτόν η ΑΕΚ ψάχνουν τρόπο να τον εμποδίσουν να παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα. Τι να πω... Μπορεί να "κελαηδούσε" ο Γιαννάκης, αλλά και η διοίκηση είναι για τα μπάζα...

coachp said...

Παιδιά, ΕΛΕΟΣ με τον Γκούμα!
πληρώνει τις διαρροές, ναι. Αλλά...

Οταν μιλάνε όλοι και την πλερώνει ενας, ειναι λάθος. Εκτός του οτι ο Γκούμας λειτουργούσε και ως υπευθυνος τύπου της διοικησης, και έλεγε οτι του λέγανε να πει... Ειναι κριμα να μην κρεμάσει παπουτσια στον ΠΑΟ ενας ασχετος μεν, αλλα ανθρωπος απο τα σπλαχνα μιας ομάδας... Ξεροκεφαλη διοικηση. Οτι και να λέει ο Τεν Κατε, ο Γκουμας ειναι ο μοναδικος εν ενεργεια παιχτης των σπλαχνων της ομάδας... Τελος.

gatti said...

@coachp: Συμφωνώ...