Saturday, June 20, 2009

(Δεν) έχω χρόνο


O Eνχελααρ - φαίνεται πως - χάνεται. Και αν συμβεί αυτό, "ακυρώνεται" η χθεσινή προσπάθεια του Τεν Κάτε να "καθησυχάσει" τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αναλύοντας το πλάνο του (αυτός τουλάχιστον μοιάζει να έχει πλάνο...) για τη νέα σεζόν.

Μας πείραξε η απώλεια του Μέλμπεργκ γιατί - κακά τα ψέμματα - ήταν ο καλύτερος στόπερ που κυκλοφορούσε στην αγορά αυτή την εποχή και κατέληξε στον "αιώνιο" αντίπαλο. Ο Ολλανδός επιμένει πως δεν "καιγόταν" γι΄ αυτόν γιατί θέλει έναν στόπερ που να βοηθάει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μόνο που σ΄ αυτό το πλάνο που είχε στο μυαλό του ο Τεν Κάτε, ο Ενχελααρ έπαιζε καθοριστικό ρόλο και τώρα που όπως όλα δείχνουν καταλήγει στην Αϊντχόβεν, μοιάζει να είμαστε πάλι στο μηδέν. Στο μηδέν; Ισως όχι ακριβώς, αφού υπάρχει πάντα ο Κατσουράνης. ΑΝ δεν έχει ζοχαδιαστεί με όλο αυτό το "περίμενε" και δεν πάρει ανάποδες και μας φτύσει (σαν πολλές ροχάλες δεν πέφτουν φέτος;).

Εν πάση περιπτώσει. Από τις 20 Ιουνίου δεν είμαι διατεθειμένη να κράξω. Ναι, η καζούρα από τον γαύρο δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο, αλλά θα την αντέξω στωικά αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να φτιάξουμε επιτέλους μια καλή ομάδα και να γελάσει το χειλάκι μας τον επόμενο Μάιο (μήπως Απρίλιο, λόγω πλέι οφ;). Στην τελική και τόσα χρόνια που πανηγυρίζουμε το καλοκαίρι και κλαίμε την Ανοιξη, τι καταλάβαμε;

Υπάρχει πάντως ένα σημείο - ΚΛΕΙΔΙ που αν χρησιμοποιηθεί μπορούν να μπουν όλα στη θέση τους.

Ποιο είναι αυτό; Ο ΧΡΟΝΟΣ! Για σκεφτείτε: Γιατί μας πειράζει που δεν ολοκληρώνονται άμεσα οι μεταγραφές; Γιατί αγχωνόμαστε που παίκτες που παζαρεύουμε προτιμούν άλλες ομάδες ή καθυστερούν να μας απαντήσουν; Γιατί τα βάζουμε με τον Αντωνίου και τον θεωρούμε άχρηστο (που μπορεί και να είναι, δεν παίρνω όρκο...) που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κλείσει μόνο τον Καντέ; Eπειδή αισθανόμαστε ότι τελειώνει ο χρόνος. Επειδή το μυαλό όλων μας έχει κολλήσει σε μια ημερομηνία: 25 Ιουνίου! Επειδή στη συγκεκριμένη ημερομηνία ξεκινάει η προετοιμασία και επειδή σε ένα μήνα από την συγκεκριμένη ημερομηνία ξεκινούν οι υποχρεώσεις μας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουμε τα πάντα να είναι έτοιμα και το ρόστερ να έχει κλείσει.

Και ρωτάω εγώ τώρα: Προσοχή, ΕΓΩ ρωτάω που ΟΛΟΙ όσοι διαβάζουν το παρόν ιστολόγιο γνωρίζουν ότι μπροστά στις ευρωπαϊκές πορείες δεν βάζω κανένα πρωτάθλημα.

Αξίζει το κόπο, να αναγορευθεί σε μείζον θέμα η - αβέβαιη λόγω ισχυρών αντιπάλων - πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όταν αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει για την ίδια την ΥΠΟΣΤΑΣΗ της ομάδας, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Ναι, δεν λέω, ο Παναθηναϊκός έχει στο DNA του την Ευρώπη και οφείλει να κάνει αξιοπρεπείς πορείες σ΄ αυτήν.

Ναι, κάναμε κοτζάμ προσπάθεια στα πλέι οφ, για να κατακτήσουμε την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού, γιατί θέλουμε να παίξουμε στους ομίλους.

Ναι, η παρουσία στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μας φτιάχνει ψυχολογικά και διατηρεί ψηλά το όνομα της ομάδας

Ναι, η πρόκριση στους ομίλους φέρνει χρήμα που αν μη τι άλλο θα ανακυκλωθεί (θέλω να ελπίζω τουλάχιστον) σε μεταγραφές που θα κάνουν την ομάδα ισχυρότερη. PLUS ότι δεν θα αρπάξει τον μπερντέ που μας αναλογεί ο γαύρος, αν αυτός προκριθεί και εμείς αποκλειστούμε...

ΑΛΛΑ...

Επειδή έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την ομάδα, ίσως το κρισιμότερο των τελευταίων χρόνων, που η πολυμετοχικότητα κρέμεται από μία κλωστή, που οι οπαδοί έχουν αγανακτήσει από την συνεχιζόμενη ανομβρία, που μόνο το μπάσκετ κρατάει ψηλά το γόητρο της ομάδας και που η απογοήτευση έχει κυριεύσει όλους τους Παναθηναϊκούς, είτε θα κάνουμε ΤΩΡΑ το αποφασιστικό βήμα που θα μας πάει μπροστά, είτε θα πισωγυρίσουμε και θα δούμε την ψαλίδα από τον γαύρο να ανοίγει όσο δεν έχει ανοίξει ποτέ μέχρι τώρα.

Επομένως η λύση είναι ΜΙΑ:

Εδώ και τώρα να βγει η διοίκηση και να πει ότι ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (που οδηγεί σε απευθείας πρόκριση στους ομίλους της σεζόν 2010-11) ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

Γεγονός που σημαίνει πως αυτοί που έχουν αναλάβει να "τρέξουν" τις μεταγραφές ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ακόμα κι αν χρειαστεί να "θυσιάσουμε" το Τσάμπιονς Λιγκ. Την Ευρώπη δεν θα την θυσιάσουμε. Από τον προκριματικό του Ιουλίου περνάμε χαλαρά. Και αν αποκλειστούμε από τα πλέι οφ του Αυγούστου θα βρεθούμε στην ίδια ακριβώς θέση με την ΑΕΚ (με έναν παραπάνω γύρο στην ...καμπούρα μας): Στους ομίλους του Europa League.

Τέλος Αυγούστου ξεκινάει το πρωτάθλημα και ΤΟΤΕ πρέπει να μας ενδιαφέρει να είμαστε έτοιμοι. Γιατί μια ευρωπαϊκή πορεία όσο μεγάλη κι αν είναι κάπου γύρω στο Μάρτη (στην καλύτερη περίπτωση) θα σταματήσει. Ενώ μια ομάδα που θα έχει στελεχωθεί από τους κατάλληλους παίκτες και θα έχει μονταριστεί με την άνεσή της (όση άνεση επιτρέπει η πρώιμη προετοιμασία...) και πάνω σε σωστές βάσεις θα είναι ικανή όχι μόνο να "χτυπήσει" το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, αλλά και να πρωταγωνιστήσει για την προσεχή τριετία στην Ελλάδα και να κάνει αξιοπρεπείς πορείες στην Ευρώπη.

Γι΄ αυτό λοιπόν,

* Καμία βιασύνη

* Καμία νέα - γελοία - προσπάθεια συγκάλυψης του επικοινωνιακού φιάσκου, τύπου "δεν μας ενδιέφερε, θα βρούμε καλύτερο" κ.λπ.

* Καθόλου νερό στον μύλο των ΑΡΔ


Μόνο ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και ΥΠΟΜΟΝΗ.

Ο Τεν Κάτε έχει δίκιο όταν λέει ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει η αγορά. ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ! ΄Η τουλάχιστον δεν είναι αργά. Θα υπάρξουν πολλές καλές περιπτώσεις. Ας το πάρουμε λοιπόν αλλιώς.

Ας δώσουμε κι εμείς χρόνο στην ομάδα, στη διοίκηση, στον διευθυντή ποδοσφαίρου. Αν κράζουμε από τώρα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τους ασκήσουμε ακόμα μεγαλύτερη πίεση και επειδή την πίεση δεν την αντέχουν όλοι, είναι πολύ πιθανό να γίνουν κι άλλα, ενδεχομένως τεράστια - μη αναστρέψιμα - λάθη.

Μην ξεχνάμε...

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ.

Χαθήκαμε μέσα σε έναν κυκεώνα μεταγραφικών στόχων αυτό το καλοκαίρι.

Ας μην χάσουμε και τους αγωνιστικούς στόχους που έχουμε θέσει εν όψει της νέας σεζόν.

Ας μην γίνουμε εχθροί της ίδιας μας της ομάδας...

58 comments:

pensierix said...

Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω αυτό με το τριπάκι του χρόνου που έχουν μπει όλοι αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Δε λέω, καλύτερα να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο δυνατόν οι μεταγραφικές κινήσεις αλλά δεν υπάρχει καμία μα καμία ομάδα στην Ευρώπη, ακόμα κι αν παίζει προκριματικά, που να κλείνει το ρόστερ της στις 20 Ιουνίου. Ολες οι ομάδες πρέπει να πουλήσουν παίκτες(είναι κι αυτό μέρος του σχεδιασμού), κοιτάνε ευκαιρίες, οι τιμές δεν είναι οι ίδιες τώρα και μετά από ένα μήνα, μερικές φορές γίνεται κι ένα ντόμινο μετακινήσεων. Εχουμε φτάσει στην Ελλάδα ο οπαδός να έχει γίνει λογιστής, μάνατζερ, νομικός, σκάουτερ. Προπονητής ήταν ήδη από καιρό...

Πολύ φοβάμαι ότι η χρονιά θα ξεκινήσει στραβά και με γκρίνια από την αρχή, με τον πιθανό αποκλεισμό απο το Τσου Λου. Τι κι αν παίζεις με τη Φιορεντίνα; Στο μη εγκαιρα κλεισμένο ρόστερ θα φορτώσουν την μη είσοδο στους ομίλους...Εκεί να δεις κράξιμο. Εδώ είμαστε στις 20 Ιουνίου και βγήκε κάθε τυχάρπαστος να κρίνει μια διαδικασία που τελειώνει σε 2 μήνες. Στο τέλος βέβαια θα έχουμε άλλες ομορφιές. Αυτός που τώρα κράζει,έτσι και γίνουν σωστές κινήσεις, θα πει ότι η ΠΑΕ έκανε τις κινήσεις που έπρεπε εξαιτίας του κραξίματός του. Ετσι και δε γίνουν, θα πει "σας τα 'λεγα εγώ". Αυτός που συνιστά υπομονή και υποστηρίζει ότι θα κριθούν όλα στο τέλος(στο μέτρο του δυνατού), είναι ο καταδικασμένος της υπόθεσης...Η μετριοπάθεια έχει καταντήσει μειονέκτημα πλέον...Κράξτε από τώρα, μη δεν προλάβετε και σας χαρακτηρίσουν άμπαλο!

sportathens said...

Χαθηκε λοιπόν και η τρίτη μεγάλη μεταγραφή για το ΠΑΟ..και μαλιστα σε άλλη μια θέση που ο Κάτε έλεγε πως πονάει η ομάδα..
Ας ελπίσουμε στο plan b γιατί Α δεν υπήρχε..
Σωστό πως δε πρέπει να βιαζόμαστε αλλά αυτό γίνεται γιατι ακουμε δηλώσεις (Πατέρας) για μεταγραφές τέλη Μαιου...
Αλήθεια με Κατσουράνη και Σειταρίδη τι γίνεται?

koutavaki said...

Σαφώς και έχεις δίκιο περί κραξίματος!!!Σαφώς και πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα.Άλλωστε με το υπάρχον ρόστερ φτάσαμε στους 16.Αν το καλοσκεφτούμε η ομάδα πρέπει να πετάει τέλος Αυγούστου,νωρίτερα τα καταφέρνει και όπως είναι.Και στο Europa League μια καλή πορεία είναι πάλι μια Ευρωπαική πορεία.Ευρώπη δεν είναι μόνο το Τσου Λου.Εμένα προσωπικά όμως,αυτό που μου τη δίνει είναι η αίσθηση της κοροιδίας που εισπράττω ως βαζέλα.Όποιον παίκτη και να πάρουμε δεν πρόκειται να τον κρίνω ούτε θετικά ούτε αρνητικά αν δεν τον δω σε κανα παιχνιδάκι.Ούτε και τη διοίκηση θα κρίνω πριν από αυτό.Με τσιτώνει όμως που π.χ. εδώ και ένα μήνα "ο Κατσουράνης υπογράφει μέσα στο επόμενο 48ωρο"!Θα μου πεις βέβαια "καλά δεν τους ξέρεις τους ΑΡΔ"?Φυσικά και τους ξέρω,αλλά άλλο να ανακοινώνονται απλά ονόματα και επαφές και άλλο να παρουσιάζονται μετέωρες μεταγραφές ως τελειωμένες(και με τον Ενχελααρ κάτι τέτοιο δεν έγινε?).Δεν ξέρω δηλαδή κατά πόσο η διοίκηση είναι αμέτοχη σε όλη αυτή την παραπληροφόρηση.Άμα υπάρχει καλή διάθεση,καλές λύσεις υπάρχουν αμέτρητες,δε διαφωνώ.Αλλά όλοι εμείς που αγωνιούμε για το μέλλον της ομάδας γιατί πρέπει να πριζωνόμαστε τόοοοοσο πολύ δεν καταλαβαίνω.Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή γι' αυτό να ξαναπώ ότι δεν κράζω κανέναν.Αλλά να,στην περίπτωση του Ενχελααρ,χθες ο Τεν Κάτε μας τα έλεγε έτσι και σήμερα γιουβέτσι.Μαγκιά του που το πήρε πάνω του,αλλά μήπως δεν έπρεπε να κάνει ακόμα δηλώσεις ακόμα αφού τίποτα δεν είναι σίγουρο ή τουλάχιστον να μην αναφερθεί στο συγκεκριμένο όνομα?Και μόνο που αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού δεν ήταν κάτι το καθησυχαστικό?Τι χρωστάμε κι εμείς να τραβάμε τέτοιες και τόσες ψυχολογικές μεταπτώσεις μέσα σε ένα μόλις 24ωρο?Δίνεται η εντύπωση ότι πάμε για ό,τι κάτσει,αλλά το παρουσιάζουμε ως προδιαγεγραμμένο σχέδιο.Στην αυλή μας πέφτει χιόνι κι εμείς βγαίνουμε με τα κοντομάνικα...

zouk said...

Σε σωστη βαση εισαι Γαττι μου.Δεν πρεπει να αγχωνομαστε.Ακομα ειναι 20 Ιουνιου.Εχουμε χρονο.

Τωρα για το Τσου Λου,δεν νομιζω οτι υπαρχει διοικηση που δεν θελει να προχωρησει η ομαδα της.Ειναι πολλα τα λεφτα.Οταν η περσινη ομαδα εκανε μια καλη πορεια γιατι οι ιδιοι παιχτες να μην μπορουν να περασουν στους ομιλους απο μονοι τους με τις οποιες ελειψεις.Οι υπαρχοντες παιχτες ξερουν τι πρεπει να κανουν νομιζω.Αν και μεχρι τα δυνατα παιχνιδια καποιους παιχτες θα τους εχουμε παρει.

Ειχαμε και καποιες δηλωσεις του πατερα

http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=146&document_id=132744

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος. Δεν είμαι υπέρ εκείνης της άποψης που επιβάλλει την υπομονή τον κόσμο της ομάδας. Ο κόσμος έχει κάνει πάρα πολύ υπομονή όλα αυτά τα χρόνια και έχει κουραστεί από τα λογια. Λόγια ακούμε πολλά, στην πράξη όμως είμαστε μέχρι στιγμής στο 0. Έχω εμπιστοσύνη την διοίκηση, δεν συμφωνώ όμως με την προσέγγισή σου: δεν πρέπει να πούμε πως πρωταρχικός και κύριος στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα και δεν μας ενδιαφέρει η Ευρώπη για φέτος γιατί έτσι 1ον) ακυρώνεται η προσπάθεια στα playoff 2ον) όσο χαμηλότερα θέτεις το πήχη, τόσο πιο μικρό είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Η διοίκηση (την οποία την εμπιστεύομαι και θεωρώ πως το τέλος θα καταφέρει να ενισχύσει την ομάδα ουσιαστικά) οφείλει να ολοκληρώσει τις μεταγραφές μέχρι τέλος του μήνα και από εκεί και πέρα να εργαστεί όλη η ομάδα πλήρης με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του CL. Ενδεχόμενη μη-πρόκριση, εννοείται πως θα είναι αποτυχία έχοντας ως δεδομένη την φανέλα του ΠΑΟ, την περσινή σεζόν αλλά και το υλικό της ομάδας(για το τελευταίο δεν έχουμε σαφή εικόνα ακόμα αλλά νομίζω πως θα έχουμε στο τέλος του μήνα).

Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ από όλα, είναι το γεγονός πως ο ΠΑΟ έχει αρχίσει να σκέφτεται και να ενεργεί σε επίπεδο διοικητικό με βάση το τι κάνει ο αιώνιος και όχι με βάση τις ανάγκες της ομάδας. Και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως δεν υπήρξε δυσφορία που ένας καλός αμυντικός δεν ήρθε στην ομάδα αλλά που αυτός ο παίκτης πήγε στον αιώνιο!! Άκρως ανησυχιτικό φαινόμενο το να σχεδιάζεται ο μεταγραφικός προσανατολισμός με βάση το τι κάνει ο οσφπ!

squarelogic said...

Gatti
σωστή και ψύχραιμη η ανάλυσή σου.Πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα.Το βασικό φέτος είναι το πρωτάθλημα.Αλλά...

Αλλά,ξέρεις γιατί είναι σχεδ'ον αδύνατο ν'αποφύγουν το κράξιμο?
Διότι όλες οι κινήσεις τους μέχρι τώρα μαρτυρούν ανικανότητα!
Πχ.άντε να δεχτώ οτι η απόσυρση απ την υπόθεση Μέλμπεργκ ήταν επιλογή Τεν Κάτε για τους λόγους που ανέφερε.Και ποιόν θα μπορέσουν να σου φέρουν ρε κακομοίρη Χενκ οι Αντωνίου-Πατέρας?Μήπως άρχισε πάλι προπονήσεις ο Μπεκενμπάουερ και σου τρέχουν τα σάλια?ή μήπως κάποιος παικταράς με τα επιπλέον χαρακτηριστικά που περιγράφεις θα ψηθεί εύκολα να έρθει στο Ελλαδιστάν?
Υπόθεση Κατσουράνη.Γιατί αφήνεις να διαρρέει επί βδομάδες οτι είναι κλεισμένος και μετά να μένει το θέμα μετέωρο,με ερωτηματικό μάλιστα στο αν έχει την έγκριση του προπονητή.Και τι σόι συνεργασία είναι αυτή που ο προπονητής των 2εκ.λείπει για διακοπές τις κρίσιμες αυτές ημέρες?
Ομοίως στην υπόθεση Ενχελααρ.Απίστευτα επικοινωνιακά αλλά και πραγματικά αυτογκόλ που ούτε ερασιτέχνες δεν θα τα έκαναν.
Όλα αυτά σας προδιαθέτουν στο ότι όλα τελικά θα έχουν την έκβαση που πρέπει?
Εμένα ΟΧΙ!

Alexandros said...

Δεν έχεις 100% άδικο στο θέμα του χρόνου αλλά, μεταγραφές νωρίς, σημαίνει καλύτερο μοντάρισμα της ομάδας και περισσότερα εισιτήρια διαρκείας. Δες τι έπαθε ο ΟΣΦΠ πέρυσι που αποκλείστηκε από την Ανόρθωση και τι έπαθε η ΑΕΚ που στις πρώτες 10 αγωνιστικές είχε τα μαύρα της τα χάλια. Οι μεγάλες ομάδες (Μαντσεστερ, Ρεάλ, Μίλαν κλπ.) κάνουν μεταγραφές σχετικά νωρίς. Αν δεν συμβαίνει αυτό είναι γιατί έχουν μονταρισμένη ομάδα και απλώς κάνουν μικροπροσθήκες (π.χ. Μπερμπάτοφ). Ο ΠΑΟ όμως θέλει τουλάχιστον 4 παίκτες ενδεκάδας...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Γράφεις: "Αξίζει το κόπο, να αναγορευθεί σε μείζον θέμα η - αβέβαιη λόγω ισχυρών αντιπάλων - πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όταν αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει για την ίδια την ΥΠΟΣΤΑΣΗ της ομάδας, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος;"
Χτυπάς κέντρο, φιλτάτη! Τό έχουν καταλάβει, όμως, στην ομάδα σου αυτό το τόσο απλό πραγματάκι; Θα με ρωτήσεις "Και εσένα τί σε ενδιαφέρει;". Απαντώ στην υποθετική μεν, καίρια δε ερώτηση: "Αν δεν ενδιαφέρει εμένα που είμαι ο αντίπαλός σου, ποιόν ενδιαφέρει;"
Τέλος πάντων - δεν ανακατεύομαι σε ξένα πίτουρα. Μου φτάνουν τα δικά μας με αυτά που γίνονται στον ερασιτεχνικό Ολυμπιακό, και μ' έχουν πιάσει τα διαβόλια... Μην δεις του χρόνου τον ΠΑΟ να μας βουλιάζει στο πόλο... - κούφια η ώρα δηλαδή, αλλά... Σε χαιρετώ από καρδιάς.

gatti said...

@pensierix: H αλήθεια είναι ότι η ανησυχία υπάρχει. Κυρίως επειδή δεν σε πείθουν ότι έχουν ξεκάθαρο πλάνο και ότι μπορούν να διεκπεραιώσουν με αίσιο τρόπο τις διαπραγματεύσεις. Δεν σου εμπνέουν εμπιστοσύνη...

Και εννοείται πως το ιδανικό θα ήταν να ολοκληρώνονταν εγκαίρως οι μεταγραφές και το "εγκαίρως" για τους περισσότερους σημαίνει μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. Ομως, το ότι ακόμα είναι νωρίς και πως τις προσεχείς ημέρες θα προκύψουν ελκυστικές περιπτώσεις από ενδεχόμενα "ντόμινο μετακινήσεων" όπως λες κι εσύ που πάντα γίνονται το καλοκαίρι και από τα οποία θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε, καθώς και το ότι θα πέσουν οι τιμές, είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που δεν μπορούμε να αγνοούμε.

Μη νομίζεις, με ενοχλεί να "θυσιάσουμε" το Τσάμπιονς Λιγκ γιατί πιστεύω πως με ενίσχυση στις θέσεις που πονάμε και με μια ευνοϊκή κλήρωση, μπορούμε να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις την πρόκριση στους ομίλους στα πλέι οφ, απέναντι και σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Ενώ όσο καθυστερούν ο μεταγραφές, οι πιθανότητες ελαχιστοποιούνται.

Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς βρισκόμαστε πια μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα και με προοπτική να πρωταγωνιστεί και στο μέλλον. Κι αυτό προϋποθέτει σωστές, σοβαρές και καθόλου βιαστικές κινήσεις.

Ας γίνουν οι σωστές κινήσεις κι ας πουν όσοι κράζουν ότι με τις φωνές τους ξύπνησαν την ΠΑΕ. Δεν με απασχολεί καθόλου. Αν δεν γίνουν, έχουν κάθε λόγο να πουν "σας τάλεγα εγώ". Αλλωστε, τότε θα ενώσω κι εγώ τη φωνή μου μαζί τους.

Αυτό που έστω και αργά κατάλαβα είναι πως με τις φωνές δεν πετυχαίνουμε τίποτα περισσότερο από το να τους ωθήσουμε σε λάθη (από την στιγμή που σχεδόν όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι και οι καλύτεροι διαπραγματευτές...). Κι αυτό είναι το χειρότερο από όλα.

gatti said...

@sportathens: H τρίτη μεταγραφή; Βάσει των δηλώσεων του Τεν Κάτε, ο Μέλμπεργκ δεν ήταν καν στόχος :pp

Εχεις μεγάλο δίκιο για τις δηλώσεις. Το μεγαλύτερο κακό έκαναν αυτές οι δηλώσεις Πατέρα και Αντωνίου. Σ΄ αυτά τα πράγματα δεν χρειάζονται λόγια. Χρειάζονται έργα. Μόνοι τους αύξησαν τις προσδοκίες του κόσμου, μόνοι τους οριοθέτησαν την έναρξη της προετοιμασίας ως την ημερομηνία που η ομάδα θα είναι απολύτως έτοιμη. Ερασιτεχνισμοί και επικοινωνιακές γκάφες...

gatti said...

@koutavaki: Mε το υπάρχον ρόστερ φτάσαμε στους 16, αλλά με το υπάρχον ρόστερ δεν πάμε ούτε στους ομίλους. Εδώ υπάρχει ζήτημα μη τυχόν ακόμα και με μεταγραφές δεν φτάσουμε στους ομίλους. Μια κακή κλήρωση στα πλέι οφ, μια αναιμική εμφάνιση και ...πάπαλα!

Για τα επικοινωνιακά "αυτογκόλ" που λέει και ο squarelogic συμφωνώ μαζί σου. Δεν έπρεπε να ειπωθεί τίποτα, αφού ξέρουν ότι δεν το κατέχουν το σπορ της επικοινωνίας και ό,τι κάνουν τους γυρίζει μπούμερανγκ.

gatti said...

@zouk: To ότι δεν σκοπεύω να κράξω δεν σημαίνει ότι δεν αγχώνομαι. Αγχώνομαι και πολύ μάλιστα. Αλλά καθώς δεν κρατάω τις τύχες της ομάδας στα χέρια μου, ούτε μπορώ να επηρρεάσω καταστάσεις και αφού το κράξιμο δεν προσφέρει κάτι, προτιμώ να περιμένω και να δω. Θα κράξω στο τέλος, αν χρειαστεί (εύχομαι να μην...).

Σαφώς και κάθε διοίκηση θέλει να προχωρήσει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οπως επίσης και ο κάθε οπαδός. Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Τα φετινά προκριματικά είναι απείρως δυσκολότερα από τα περσινά και το ξέρεις κι εσύ καλά. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε από τα πλέι οφ στους ομίλους με το παρόν ρόστερ. Μακάρι να κάνω λάθος.

Ο Πατέρας λέει αυτά που λέμε κι εμείς, το καλύτερο είναι όμως να σταματήσει να μιλάει, να σηκώσει τα μανίκια και να πιάσει δουλειά...

gatti said...

@Thodoras13: Κι εγώ δεν θέλω να ακυρώσουμε την προσπάθεια των πλέι οφ, ούτε θέλω να χαμηλώσουμε τον πήχη. Ομως, ο μεγάλος μου φόβος είναι ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει, δεν έχουμε ενδεχομένως την πολυτέλεια να κρατήσουμε "δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη". Κι έτσι θέλω να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί.

Αυτό που έχει χαθεί δεν πιστεύω ότι είναι (πολύτιμος) χρόνος. Είναι η εμπιστοσύνη στις ικανότητες αυτών που χειρίζονται το θέμα των μεταγραφών. Αν υπήρχε εμπιστοσύνη στα συγκεκριμένα πρόσωπα ο χρόνος δεν θα μας φαινόταν λίγος.

Το ότι υπήρξε δυσφορία που ένας καλός αμυντικός χάθηκε για μας και πήγε στον "αιώνιο" αντίπαλο, εγώ το βρίσκω θετικό. Σημαίνει ότι υπάρχουν (ακόμα) αντανακλαστικά και ποδοσφαιρικός "εγωισμός". Αλλά συμφωνώ μαζί σου πως είναι ανησυχητικό να ενεργούμε με βάση τι κάνει αντίπαλος, είτε μεταγραφικά είτε επικοινωνιακά.

gatti said...

@squarelogic: Ποιος είπε να αποφύγουν το κράξιμο; Για τη χρονική στιγμή μιλάω. Αν αποτύχουν ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα τους κράξουμε και πολύ μάλιστα. Αλλά την παρούσα χρονική στιγμή και όπως έχουν έρθει τα πράγματα το κράξιμο δεν είναι λύση.

Και αν ακόμα δεχτούμε πως είναι ανίκανοι (γιατί εδώ που τα λέμε προς τα εκεί γέρνει η ζυγαριά...) τι νομίζεις ότι θα προσφέρει το κράξιμο;

Και πώς ακριβώς οριοθετείται το κράξιμο από πλευράς οπαδών; Με αποχή από τα εισιτήρια διαρκείας; Με μια αιχμηρή ανακοίνωση από τον Φορέα; Με ένα συλλαλητήριο; Αντε και τα κάνουμε. Θα βγει κάτι;

΄Η μήπως έχεις στο μυαλό σου πιο ...δραστικά μέτρα; Μήπως να την στήσουμε κάπου και να ...πλακώσουμε στο ξύλο τον Αντωνίου; ΄Η να πετάξουμε ...μολότοφ στα γραφεία της ΠΑΕ;

Οι όποιες αντιδράσεις θα κάνουν τον ανίκανο πιο ικανό; Πιο φοβισμένο θα τον κάνουν. Πιο αγχωμένο. Και υπό το κράτος του φόβου και της πίεσης, θα κάνει νέα λάθη. Αυτό ακριβώς είναι που θέλω να αποφύγουμε. Γιατί δεν έχουμε περιθώρια για νέα λάθη...

gatti said...

@Alexandros: Συμφωνώ βρε Αλέξανδρε, ότι μεταγραφές νωρίς, σημαίνει καλύτερο μοντάρισμα της ομάδας. Ποιος δεν το θέλει αυτό; Για τα εισιτήρια διαρκείας πάλι δεν καίγομαι. Ο πολυμετοχικός δεν εξαρτά (;) την βιωσιμότητά του από τα διαρκείας όπως η ΑΕΚ, άρα αν κάτι στραβώσει ας πρόσεχε και ας έστρωνε καλύτερα για να κοιμηθεί και καλύτερα.

Τι έπαθε ο γαύρος; Εμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ; Ε και; Δεν έπαιξε στο ΟΥΕΦΑ; Δεν πήρε το νταμπλ; Γι΄ αυτό λέω ότι αν πρέπει κάτι να "θυσιάσουμε" ας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ (που δεν το έχουμε και σίγουρο φέτος, ΑΚΟΜΑ και με μεταγραφές) και όχι το πρωτάθλημα. Οσο για την ΑΕΚ, ο περυσινός μεταγραφικός σχεδιασμός αλλά κυρίως η υλοποίησή του, είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για όλο τον κόσμο. Αλλά όταν εγώ λέω πως δεν πρέπει να βιαστούμε, σαφώς δεν εννοώ να κλείσουμε το ρόστερ μας την τελευταία ημέρα των μεταγραφών! Η ΑΕΚ έπαιρνε παίκτες ακόμα και τον ...Σεπτέμβρη! Δεν εννοώ να φτάσουμε στο άλλο άκρο...

Επειδή δεν τους κόβω ...βαρβάτους και δεν τους έχω εμπιστοσύνη, γι΄ αυτό λέω πως δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διακυβευτούν οι πιθανότητες που θα έχουμε να διεκδικήσουμε το νέο πρωτάθλημα και να φτιάξουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ομάδα!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Aχ, τι θα κάνω με σένα βρε Γιώργο! Δεν μου φτάνουν τα προβλήματα της ομάδας μου έχω κι εσένα που θέλεις ισχυρό αντίπαλο για την ομάδα σου!

Να δω βρε αν θα λες τα ίδια, όταν θα γυρίσει ο τροχός! :))


ΥΓ. Ποιος θα σε βουλιάξει του χρόνου στο πόλο; Η ομάδα πόλο του Τζίγγερ; (Χοχοχο)!

The Bgt said...

καλησπερα!!
εχω γαιδουρινη υπομονη. ακομη και ουτε ενα παικτη να μην παρουμε θα κρινω την ομαδα απο τους πρωτους αγωνες στο πρωταθλημα.

Νομιζω ομως η μεγαλυτερη ζημια που μας εχει γινει ειναι οτι οδευουμε ολοταχως προς πληρη γαυροποιηση (αν δεν εχει γινει κι ολας).
εχει πιασει πανικος τους οπαδους (τα μμε δε τα υπολογιζω τη..δουλεια τους κανουν) και νομιζω οτι ο πανικος των οπαδων εχει περασει και στη διοικηση.
κι αυτο οχι τωρα,αλλα μερικα χρονια τωρα.
το αγχος και η πιεση ειναι ο χειροτερος συμβουλος.

βεβαια εδω που τα λεμε και η διοικηση εχει παρει μερικες πραγματικα ακατανοητες αποφασεις, ειδικα με το θεμα σκαουτινγκ. αυτη η επιμονη στον Αντωνιου (καλα εχει δεχθει χιλιαδες καταρες αυτος εδω και 3 μερες) ειναι πολυ περιεργη.
Και ολο αυτο το σκαουτινκ τιμ που ανακοινωσανε τι στον ανεμο κανει?

τεσπα, συμφωνω με το γαττι πρεπει να ξεκαθαρισουμε τι στον ανεμο θελουμε. κι εγω προτιμω πρωταθλημα του χρονου κι ας μην περασουμε ομιλους. το πρωην ουεφα δινει κι αυτο λεφτα.

αλλα με την συγχηση που επικρατει δε μας βλεπω καλα!

απροπο, ισχυει οτι ο Ζαγορ προσπαθει να πεισει τον Κατσουρ για Παοκ? αχαχαχα καλα αμα τον χασουμε κι αυτον ο Αντωνιου θα ζητησει ασυλο σε αλλη χωρα, κατα προτιμηση Αλασκα μερια.

gatti said...

@The Bgt: Καλώς την! Πού είχες χαθεί εσύ;

E, εντάξει, αν δεν πάρουμε κανένα, εγώ θα χαλαστώ λιγάκι! :)))

Oντως, η πίεση και το άγχος είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι, ειδικά επειδή τα ...καμάρια μας δεν είναι για πολλά - πολλά.

Επίσης, συμφωνώ ότι γαυροποιούμαστε και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς.

Χαχαχα! Οντως, πρέπει να έχει φάει πολλές κατάρες ο Κωστάκης τις τελευταίες ημέρες. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Κι αυτός όμως... Ποιος θα το φανταζόταν όταν τον έβλεπε στην "Αθλητική Κυριακή" να τα λέει τόσο καλά πως σε ένα τέτοιο πόστο θα παρουσιαζόταν τόσο αναιμικός! Εδώ μέχρι και ο Χρυσικόπουλος που τον κοροϊδεύαμε πέρσι, τα κατάφερε (και ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα οι δυο τους).

Την ίδια απορία έχω κι εγώ για το σκάουτινγκ τιμ. Βρε λες να μην ασχολούνται με την αντρική ομάδα, αλλά δουλειά τους να είναι η επάνδρωση της Golden Team;

Αυτό το σενάριο με τον Κατσουράνη στον ΠΑΟΚ είναι πραγματικός εφιάλτης. Λες να καταλήξει εκεί; Θα ήθελα να δω την ΑΕΚ πόσο θα φωνάξει αν πάει ο Κατσούρ στον "Δικέφαλο του Βορρά" ειδικά τώρα που είναι επάνω και ο Γκαγκάτσης!

Ο Αντωνίου, εννοείται ότι θα πρέπει να αλλάξει ...ήπειρο!

The Bgt said...

εδω ειμαι! εδω ειμαι! απλα πετσοκοψα λιγο ενα δακτυλο στο δεξι χερι και δε μπορουσα να πληκτρολογω, νομιζω φαινεται και απο την ελλειψη κεφαλαιων γραμματων,δυσκολο το shift με ενα χερι και βαριεμαι να παταω το caps look.
τεσπα αν δε μου συμβει τιποτε αλλο αυτο το μηνα (τι στον ανεμο εξοστρακιζονται οι καταρες απο τον Αντωνιου πανω μου?) θα γραφω πιο συχνα.

ισως ;)

το βαριεμαι απολυτα το μεταγραφολογιο βλεπεις. εχει πιασει και ζεστη...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Αγαπητή μου gatti, βεβαίως και θα λέω τα ίδια. Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τουλάχιστον τον Παναθηναϊκό ισχυρό αντίπαλο - αν όχι και άλλες ομάδες, κυρίως δε τον ΠΑΟΚ. Το ότι θέλω να νικάει ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ η ομάδα μου δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να γίνεται πάντα και παντού. Ευτυχώς, δηλαδή, δεν γίνεται... Η χαρά είναι μεγαλύτερη, όταν έχει τραφεί με λύπη - δεν αποκαλύπτω δα και κανένα από καταβολής κόσμου κεκρυμμένο μυστικό!...

Να σ' το πω αλλιώς (και σε παρακαλώ πολύ, καλή μου, χωρίς παρεξήγηση): Στον ΠΑΟ δεν έχουν καταλάβει ότι για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός τώρα πια στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει ο ΠΑΟ να γίνει πολύ-πολύ καλύτερός του σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα. Αν ο Ολυμπιακός κινδυνεύσει σοβαρά να χάσει τα πρωτεία, θα ενισχυθεί κι άλλο. Ιδού γιατί η ενίσχυσή σας (αν θες: η κραταίωσή σας) συμφέρει (και) εμάς.
Άλλο παράδειγμα: Δες τί γίνεται στο μπάσκετ. Είναι τόσο πολύ κακή ομάδα ο Ολυμπιακός, ώστε να χάνει συνέχεια από τον ΠΑΟ; Όχι βεβαίως! Τί συμβαίνει; Τίποτα δυσκολονόητο. Ο ΠΑΟ, που είναι κραταιός, αισθάνεται απειλή και κραταιούται έτι μάλλον - που λέγανε και οι παλιοί φιλόλογοι. Αν δεν ένιωθε καμμία απειλή από εμάς, δεν θα ζοριζόταν και τόσο, αφού πάντα πρώτος θα ήταν.

Γι' αυτό, λοιπόν σ' τα γράφω αυτά (με τα οποία είμαι βέβαιος ότι συμφωνείς), και όχι για να σου κάνω υποχθόνια πλακίτσα, συγκεκαλυμμένη καζούρα κ.λπ. (Δεν το είπες μεν, μπορεί να σου πέρασε από το μυαλό όμως - γι' αυτό σ' το γράφω). Επίτρεψέ μου, λοιπόν, να σου γράψω και τούτο: Πλάκα και καζούρα στον ΠΑΟ κάνω μόνο όταν είμαι με Γαύρους. ΠΟΤΕ με αντιπάλους - είτε φίλους είτε αγνώστους. Είναι θέμα αρχής: Τον αντίπαλο οφείλεις τον σέβεσαι, όταν τον έχεις μπροστά σου. Δεν τον χλευάζεις - γιατί θα έλθει η ημέρα που θα πληρώσεις ακριβά την ύβρη σου.
Καλό μεσημέρι.

ΥΓ.: Με τις εγκληματικές γελοιότητες, που γίνονται, φιλτάτη, στον ερασιτεχνικό Ολυμπιακό, θα δεις και τούτο: τον ΠΑΟ του Τζίγκερ στο Πόλο -ναι- πρωταθλητή. Ήμαρτον! Θα ζω να το δω κι αυτό...

Και πάλι σε χαιρετώ.

island said...

θα συμφωνήσω 99% με ότι λες. Το 1% είναι η ευρώπη και δύσκολα θυσιάζω το τσου λου για το πρωτάθλημα. προτιμώ να είμαι μόνιμα δεύτερος(με ότι οικονομική καταστροφή συνεπάγεται αυτό) και να είμαι στην Ευρώπη μέχρι τον Μάρτιο. Μόνο μία χρυσή τομή υπάρχει για αυτό. να θυσιάσω το τσου λου και να πάω τελικό ουέφα. Είμαστε όμως ικανοί με τέτοιο ρόστερ να το πράξουμε; Είμαστε ικανοί(Αντωνίου γαρ) να δημιουργήσουμε τέτοιο ρόστερ;

paoad said...

Απο αύριο θα σκάσει το όνομα του Λετο... ποια η γνώμη σας?

zouk said...

Δεν νομιζω να χαλαει κανεναν,ειδικα στην παρουσα φαση.Ειναι και επικοινωνιακα καλη περιπτωση εκτος απο ουσιας.

gatti said...

@The Bgt (again): Πώς τα κατάφερες έτσι; Περαστικά!

Aσε το πληκτρολόγιο και πήγαινε στη θαλασσίτσα! Το ιώδιο θα κάνει καλό και στο δάχτυλο... :)))

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Αυτό το λέμε τόσο καιρό τώρα. Οταν θέλεις να "χτυπήσεις" κάποιον που βλέπεις τόσα χρόνια την πλάτη του, πρέπει να γίνεις καλύτερός του. Πολύ καλύτερός του. Και όχι να προσπαθείς να τα καταφέρεις με ημίμετρα!

Αν εκείνος πάρει έναν καλό παίκτη, εσύ πρέπει να πάρεις δυο φορές καλύτερο. Και όχι να χάνεις αυτούς που "χτυπάς", να τους βλέπεις να ενισχύουν εκείνον και να βγαίνεις και να λες "εντάξει, δεν τους θέλαμε έτσι κι αλλιώς"...

gatti said...

@island: Oύτε εγώ θέλω να θυσιάσω το Τσάμπιονς Λιγκ, Νησάκι. Ασε που δεν είναι και στο χέρι μας φέτος εδώ που τα λέμε, με τους αντιπάλους που θα έχουμε στα πλέι οφ. Σκέφτομαι όμως πως αν οι ίδιοι οι διοικούντες είχαν βγει να δώσουν αυτή τη γραμμή "φέτος ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για το πρωτάθλημα", ούτε αυτοί θα έκαναν τόσα λάθη πάνω στη βιασύνη τους
(ανικανότητα είναι, αλλά ας μη το κάνουμε θέμα...) ούτε ο κόσμος θα πίεζε τόσο για την "καταληκτική" ημερομηνία της έναρξης προετοιμασίας.

gatti said...

@paoad: O Λέτο είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά είναι κωλοπαίδι.

Βάζει αποδεδειγμένα την πάρτη του πάνω από την ομάδα. Αν έρθει, αργά ή γρήγορα θα παίξει ξύλο με τον Τεν Κάτε. Ασε που δεν είναι ακριβώς αυτό που είχαμε στο μυαλό μας για αριστερό χαφ...

gatti said...

@zouk: Μπορεί να μη χαλάει κανέναν ο Λέτο αλλά σίγουρα δεν τους φτιάχνει όλους. Εκτός αν μας ενδιαφέρει να πάρουμε ...ρεβάνς για την μεταγραφή του Μέλμπεργκ. Που, πάντως, ρεβάνς ΔΕΝ είναι!

Από τα 4 ονόματα που γράφει σήμερα το "Goal" τα 3 δεν με ενθουσιάζουν.

Μας είχαν υποσχεθεί καλύτερο από τον Λέτο για αριστερά. Πού είναι ο Γιοβάνοβιτς οέο;

Ποιος Μπομπό, μωρέ, πλάκα κάνουμε; Φορ από την Τουρκία που η Μπεσίκατς κοιτάζει πώς θα τον ξεφορτωθεί; Και θα σκάσεις κι ένα σωρό λεφτά; Ασε που μοιάζει με τον Ντιόγο! Δες τη φάτσα του στο πρωτοσέλιδο της "Πράσινης", εκεί που πανηγυρίζει με τα χέρια ψηλά. Σαν να βλέπεις το Ντιόγο στο πιο ...κουρεμένο του είναι (αυτό το τελευταίο ΔΕΝ είναι επιχείρημα, προσωπικό κόλλημα είναι).

Δεν ξέρω πόσο καλός είναι ο Πουϊγκρενιέ, μπορεί να αποδειχτεί θησαυρός, άλλωστε ποιος περίμενε να είναι τόσο καλός ο Χένρικσεν; Αλλά αυτή τη στιγμή είναι "καμένος" λόγω της γκάφας με τον Σουηδό.

Ο μόνος που αξίζει σίγουρα από τους 4 και δεν έχει και ρίσκο είναι ο Κατσουράνης. Συν το ότι προσθέτεις έναν επιπλέον Ελληνα στο ρόστερ σου. Αλλά ξαναρωτάω εγώ: ΧΡΕΙΑΖΟΣΟΥΝ αμυντικό χαφ;

paoad said...

Απο ότι ξέρω ο Μπόμπο δεν πολυπαίζει.. παρά το γεγονός ότο ακούγεται το όνομα του,.

gatti said...

@paoad: Το ελπίζω, γιατί θα με χαλάσει αφάνταστα μια τέτοια μεταγραφή...

paoad said...

Μακάρι να γίνει το θαύμα με τον Ζακί. Μιλάμε για μεγάλη παικτούρα.. μακάρι!

gatti said...

@paoad: Καλός ο Ζακί, δεν λέω, αλλά ένα πράγμα μου κάνει εντύπωση. ΤΩΡΑ εξετάζουν τους παίκτες που τους προτείνουν; Πού είναι ο σχεδιασμός τους; Πού είναι το plan B για την περίπτωση που δεν τους "κάθονταν" οι πρώτοι τους στόχοι;

Πολύ φοβάμαι πως έχουν καταληφθεί από πανικό...

paoad said...

gatti αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει κανένας. Ποιός μπορεί να αποδείξει ότι ο Ζακι δεν ήταν μέσα στις εναλλακτικές σε περίπτωση που χαλούσε του Κρουζ- μια που έχουν και παρόμοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους.

Ότι και να ακούγεται εγω πιστεύω ότι υπάρχει πλάνο. Δεν μπορεί ο Αντωνίου να έχει κάνει τόσα πολλά ταξίδια, τόσες πολλές επαφές και συζητήσεις και να μην υπάρχει σχεδιασμός. Επείδη του ΠΑΟ δεν του έκατσαν ο Κρουζ και ο Γιοβανοβιτσ έχουν βαλθεί όλοι να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός.

squarelogic said...

Έγραφες στο προηγούμενο οτι σχετικά με τον Αντωνίου μας λείπουν πολλά στοιχεία σχετικά με το ποιο είναι πραγματικά το μπάτζετ και αν συμπεριλαμβάνονται όσα αναμένουν οτι θα εισπράξουν από πωλήσεις(αν και δεν τους έχω ικανούς να πουλήσουν ούτε ψυγείο στη Σαχάρα).

Ε,λοιπόν αυτοί ανέβασαν τον πήχυ και μας έχουν ζαλίσει με τα "έχουμε χρήματα"(τα οποία κανείς δεν βλέπει)
Αν δεν έχει ούτε τα μισά στη διάθεσή του ας βγει κι ας πει "οτι τα Αφεντικά έχουν κεσάτια,ξέρετε ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,Εφορίες,κρίση κι έτσι οι "3 Πιζάρο" εγιναν 3 Δημούτσοι".
Άντε πια με τους ανίκανους...

gatti said...

@paoad: Eχεις δίκιο. Δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς, αν ήταν στις επιλογές ή όχι. Από την άλλη, όπως είπε και ο Τεν Κάτε ακόμα δεν έχει ανοίξει η αγορά, οπότε θα πρέπει να έχουν μάτια και αφτιά ανοιχτά για ελκυστικές περιπτώσεις που θα προκύψουν.

Κι εγώ ήθελα να πιστεύω ότι υπάρχει πλάνο, αλλά μέχρι τώρα αυτό δεν έχει αποδειχτεί. Οπως δεν έχει αποδειχτεί και η ικανότητά τους στις διαπραγματεύσεις. Ασε που όσα συμβαίνουν κυκλοφορούν και το όνομα που θα έχουν βγάλει στην πιάτσα δεν νομίζω να είναι το καλύτερο.

Αν ισχύουν έστω και τα μισά από αυτά που γράφουν οι ΑΡΔ ότι συνέβησαν στην περίπτωση του Κρουζ και του μάνατζέρ του (χωρίς αυτό να σημαίνει πως έπρεπε να ενδώσουμε στις παράλογες απαιτήσεις του, μιλάω για την πορεία των διαπραγματεύσεων) τότε στην ποδοσφαιρική πιάτσα έχουμε χαρακτηριστεί στην καλύτερη των περιπτώσεων "ερασιτέχνες" (στην χειρότερη "χωριάτες" όπως γράφτηκε....).

gatti said...

@squarelogic: Mας λείπουν όντως πολλά στοιχεία και ίσως τελικά το χρήμα να αποδεικνύεται ακόμα πιο μεγάλο "αγκάθι" από το χρόνο.

Αυτοί ανέβασαν τον πήχη και οφείλουν να κινηθούν στα πλαίσια που οι ίδιοι όρισαν.

Αν λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά που υποψιαζόμαστε, για να βγει ο Αντωνίου να τα πει, θα πρέπει να παραιτηθεί κιόλας. Μπορεί να πάρει αυτή τη γενναία απόφαση; Δεν το βλέπω...

zouk said...

Θελω να πιστευω οτι αμα εχεις δικο σου τον Λετο και οχι δανεικο,θα ειναι αλλιως τα πραγματα.
Περσι ο Λετο ηξερε οτι ειναι παιχτης της Λιβερπουλ χωρις οψιον αγορας.
το καλο για εμενα ειναι οτι δεν θελει και προσαρμογη.

http://www.skysports.com/story/0,19528,12874_5395412,00.html

gatti said...

@zouk: Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το θέμα του δανεισμού. Το μεγάλο πρόβλημα του Λέτο δεν ήταν ο δανεισμός. Ηταν (ΕΙΝΑΙ)
ο χαρακτήρας του. Τόσο έξω από το γήπεδο, όσο και μέσα σ΄ αυτό.

Και όσο κι αν λέμε ότι είναι καλός παίκτης (που κι εδώ υπάρχουν ενστάσεις...), εσύ δηλαδή σαν αντι-Γιοβάνοβιτς βλέπεις τον Λέτο; Δηλαδή άλλη εναλλακτική εκτός του Γιοβάνοβιτς δεν είχαμε; (Γιατί ο Λέτο τώρα προέκυψε).

΄Η μήπως θα τον πάρουμε γιατί θεωρείται ότι είναι μια καλή ρεβάνς για τον Μέλμπεργκ;

Ομως, ο ρεβανσισμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Ούτε για τον Παναθηναϊκό, ούτε για τον Λέτο (γιατί λογικά και αυτός θα θέλει να πάρει ρεβάνς και μάλλον το συνυπολογίζουν αυτό στην ΠΑΕ, αλλά με το μυαλό που κουβαλάει μπορεί κάλλιστα αυτή η επιθυμία του να γυρίσει μπούμερανγκ)..

Οσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο δεν μου αρέσει αυτή η λύση...

The Bgt said...

ΓΑΤΤΙ μου μεγα μυθος.. οταν εχεις σοβαρες πληγες μακρια απο θαλασσα. Τουλαχιστον ετσι μου πε ο Ντοτορος.
καλησπερα!

gatti said...

@The Bgt: Aφού το είπε ο Ντοτόρος, πάω πάσο. Αυτός ξέρει καλύτερα. Θα το ξέρω κι εγώ από εδώ και στο εξής...

Καλό σου απόγευμα! :))

pensierix said...

Ο Λέτο δεν με ενθουσίαζε όταν έπαιζε στο γαύρο, δεν με ενθουσιάζει και τώρα που υπάρχει η πιθανότητα να έρθει σε εμάς. Φρου φρου κι αρώματα, θέλει να ντριμπλάρει και τον εαυτό του και ουσία μηδέν...Ετσι και τον αποκτήσει ο ΠΑΟ, πάντως, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Θα γίνει από παικταράς, παλτό και προβληματικός μέχρι να πεις "Λέτο". Από επικοινωνιακής πλευράς εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο, μετά τα πρόσφατα στραπάτσα...Για το αν η ενδεχόμενη απόκτηση Λέτο σημαίνει απουσία σχεδιασμού, δεν με ενδιαφέρει. "Μα καλά, μετά από τόσο σκάουτινγκ, καταλήγουν στον Λέτο;" θα πουν πολλοί. Αν αρέσει στον Τεν Κάτε και τον θέλει, καλώς να έρθει ο Αργεντινός κι ας μην προέκυψε μετά απο...σκάουτινγκ. Αλήθεια, αν ο γαύρος έπαιρνε τον Ιβανσιτς, θα τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει σχέδιο ή θα τον επαινούσαν που αρπάζει παίκτες του αιώνιου;

Ως κίνηση, πάντως, δεν με ενθουσιάζει διότι είτε υπήρχε σχέδιο είτε όχι, θα παρουσιαστεί ως σπασμοδική αντίδραση της διοίκησης...

gatti said...

@pensierix: Aυτό λέω κι εγώ. Είναι ρίσκο και από αγωνιστικής και από επικοινωνιακής πλευράς.

Το θέμα του σχεδιασμού συνεχίζω να το βάζω περισσότερο ως προβληματισμό. Σαφώς και δεν έχει σημασία, αν προκύψει ένα κελεπούρι στην πορεία θα το πάρεις ακόμα κι αν δεν ήταν στα πλάνα σου (είναι όμως ο Λέτο ...κελεπούρι;).

Στο παρακάτω, όμως, που λες: Αλήθεια, αν ο γαύρος έπαιρνε τον Ιβανσιτς, θα τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει σχέδιο ή θα τον επαινούσαν που αρπάζει παίκτες του αιώνιου;, διαφωνώ!

O γαύρος ΔΕΝ έχει ήδη στην ...καμπούρα του ένα επικοινωνιακό φιάσκο όπως έχουμε εμείς.
(Γιατί ΕΝΑ έχουμε, αυτό του Μέλμπεργκ. Τον Κρουζ εμείς τον απορρίψαμε, αν του σκάγαμε περισσότερα θα ερχόταν, ενώ με τον Ενχελααρ συνέβη αυτό που λέμε "έκατσε πάνω στην κέντα" - άσχετα αν παρουσιάζεται κι αυτό σαν φιάσκο).

Οπότε ο γαύρος έχει περιθώρια, άσε που έχει και τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς για να μετατρέψει μια τέτοια κίνηση, με τυχόν απόκτηση του Ιβ) σε επιτυχία. Εμείς δεν έχουμε...

ΥΓ. Το τραγελαφικό θα ήταν να κινηθεί γρήγορα ο θείος και να κλείσει και τον Λέτο τώρα που μοιάζει να είναι μια ...ανάσα από εμάς (με βάση τα ΜΜΕ)! Δύσκολο βέβαια να συμβεί γιατί ο Κετσπάγια δεν τον πολυ-γουστάρει. Ισως κάτι παραπάνω να ξέρει...

pensierix said...

Δεν διαφωνούμε στην ουσία. Αλλωστε κι εγώ μιλάω για τα πρόσφατα στραπάτσα και τον ερασιτεχνισμό όσον αφορά στην επικοινωνία. Εχεις δίκιο, ο γαύρος δεν έχει υποστεί ήττα μεταγραφικά και δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις ξεκινώντας από την ίδια βάση. Το θέμα είναι, όμως, να εξετάσουμε την ενδεχόμενη απόκτηση Λέτο ΚΑΙ αγωνιστικά, αφήνοντας τις εντυπώσεις στην άκρη. Μας κάνει; Ασχετα από ό,τι έχει προηγηθεί, άσχετα από το αν υπάρχει σχέδιο ή όχι, είναι ο παίκτης που μας χρειάζεται; Εγώ απαντώ, "όχι".

Αν ήμουν, στη θέση του Θείου, η απόκτηση Λέτο θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Παίζει πολύ να χρησιμοποιείται ο ΠΑΟ για να ασκηθεί πίεση στο γαύρο...

coachp said...

Διάβασα κάπου πως δεν υπάρχουν λεφτά. Διαφωνώ. Λεφτά υπάρχουν. Μαλακίες μπορεί να κάνουν απο την ΠΑΕ ΠΑναθηναϊκος, αλλα να βγουν να πουν πως έχουν λεφτά και να μην έχουν, ενώ τα έχουν αποδεδειγμένα βγάλει πέρυσι, ε, θα ήταν Οι ΜΑΛΑΚΕΣ. Τοσο πολύ δεν είναι.

Επίσης, αν και συμφωνώ με το ποστ και το χρόνο, δεν συμφωνώ για τους στόχους. ΚΑΙ η ΕΥΡΩΠΗ ειναι στόχος, όχι μονο το πρωτάθλημα. Παναθηναϊκος εισαι, δεν έισαι Ηρακλής... (Σορυ ομαδάρα μου Ηρακλάρα μου). Δεν είπε κανείς να πάρεις το τσαμπιονς Λιγκ, να παίξεις λίγο πάνω απο 6 παιχνίδια λέμε απλά. Να περάσεις στην επόμενη φάση...

μη μου πεις πως θα κουραστούν τα παιδιά... Πως ειναι δευτερο καρπούζι αυτο? Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ο Λέτο είχε δηλώσει στον "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ" -εντάξει, φτου, φτου στον απήγανο, ξορκισμένο- πριν 2 βδομάδες ότι δεν θέλει να φύγει από εμάς και να έλθει σε εσάς, διότι θα ήταν σαν να έφευγε από τη Μπόκα για να πάει στη Ρίβερ.
Μάλλον, φιλτάτη, τον βλέπω να φεύγει όντως από τη Μπόκα και να πηγαίνει (διάβαζε: έρχεται) στη Ρίβερ.

Άντε, φιλτάτη, τα γράφω αυτά με καλή διάθεση, για να σε τσιγκλίσω λιγάκι και να ευθυμήσεις - γιατί μου φαίνεσαι μάλλον... τσαντισμένη λόγω των πιθανολογουμένων εξελίξεων.

Αλλά, τζόγια μου, αφού ο ΠΑΟ ήθεΛΕΤΟ, έπαθέτο!

paoad said...

χαχαχα αα γγκαλό!

indianbet said...

Παιδια λυση για σεντερ μπακ και μαλλιστα πολυ καλο υπαρχρει τωρα που χαθηκε ο Μελμπεργκ.....και ακουει στο ονομα Κοντρερας δεν λετε τωρα ετσι για ρελανς να ερθει με κανα 5 χαρτια στο Ζηση να ξελασποσουμε ολοιμας!!!!! με την καλη εννοια ετσι....

squarelogic said...

Μπα,αν είναι να δώσουμε 5 μύρια,θα πάρουμε το Μαλεζά(ίσον 10 Μέλμπεργκ),να μη χαλάσει και το γούρι του Αντωνίου...

gatti said...

@pensierix: Κι εγώ πιστεύω ότι ο Λέτο ΔΕΝ είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

Ασε που έτσι και "παίζει" το ενδεχόμενο να μας "χρησιμοποιεί" ο παίκτης, τότε είναι που δεν πρόκειται να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Αν του Μέλμπεργκ ήταν ισχυρό σοκ, αυτό θα είναι ταφόπλακα...

gatti said...

@coachp: Μ΄ αρέσει βρε κόουτς που είσαι παντού! Ακόμα και μέσα στις ...τσέπες των πολυμετοχικών, οπότε ξέρεις ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει. Το θέμα δεν είναι αν έχουν λεφτά. Ολοι συμφωνούν ότι έχουν. Το θέμα είναι αν τα διαθέτουν. Και τι έγινε που τα έβγαλαν πέρσι; Μπορεί φέτος να θέλουν να ρεφάρουν...

Σαφώς και είναι στόχος η Ευρώπη, αλλά θα μπορούσαν, ακόμα κι αν την είχαν ως στόχο να (πουν ότι θα) δώσουν προτεραιότητα στο πρωτάθλημα. Οχι για άλλο λόγο, αλλά για να μην βάλουν από μόνοι τους την θηλιά στο λαιμό τους σχετικά με τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους για να κλείσουν τις μεταγραφές.

Αν το είχαν, οι περισσότεροι οπαδοί
θα ήταν διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή μέχρι να δουν κινήσεις. Ενώ τώρα δεν είναι σχεδόν κανείς. Κι αυτοί που είναι διατεθειμένοι να περιμένουν κάθονται στα καρφιά...

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Ακριβώς επειδή είπε ότι δεν θέλει να φύγει από το γαύρο, γι΄ αυτό κι εγώ λέω μήπως παίζεται κάποιο παιχνίδι από πλευράς του και πέσουμε εμείς στη λούμπα...

Ε, τσίγκλισε μωρέ κι εσύ να δούμε τι θα καταλάβεις...

Λες ο Λέτο από Τζολέτο, να γίνει Βαζελέτο; :pp

gatti said...

@paoad: Xαρά στο κουράγιο σου, που μπορείς και διασκεδάζεις... :))))

gatti said...

@indianbet: Καλώς τον ΠΑΟΚτσή!

Καλόμαθε η γριά στα σύκα ε; :))

Δυστυχώς, όμως, πάνε τα περσινά μπερκέτια! Δεν έχει Βγενό φέτος, ούτε για σας, ούτε για μας...

gatti said...

@squarelogic: Πλάκα - πλάκα μια χαρά παίκτης είναι ο Μαλεζάς! Εμένα πολύ μου άρεσε!

Laplace said...

καλημερα gatti
συμφωνω 100% με οσα εγραψε ο Θεοδώρας
καλη εβδομαδα

paoad said...

Ο Μαλεζάς για να στρίψει πρέπει πρώτα να κάνεις αίτηση στα ΚΕΠ ρε gatti- μη με τρελαίνεις... Από Ελλάδα μόνο ο Ζουέλα αξίζει.

Μη σκάτε θα γίνουν καλές κινήσεις. Εγώ είμαι σίγουρος. Ειδικά τώρα που έχει και απεργία θα ηρεμήσουν και λίγο στη ΠΑΕ. Και απο Τετάρτη θα σκάνε οι ανακοινώσεις μία-μία!

Λοιπόν άκου ενδεκάδα που θα σε κάνει να σιχαθείς τη μπάλα.

Τέρμα: Κηπουρός, Στόπερ: Μαορίτσιο(του Εργο) με Ααραμπ. Δεξί μπακ: Μπουρμπος και αριστερό Χουανφραν. Στα χαφ ο Μπαλάφας (του ΜΠΑΟΚ) με τον Ιβιτς, Δεξί χαφ: Τάσος Κυριάκος και αριστερό σπάω το κεφάλι μου και δε βρίσκω. Τέλος για επίθεση Κικο Ρατον με Μητρουγλου (τι έτσι θα σας άφηνα γαβράκια?).
Τέλος ο πιο κατάλληλος προπονητής για αυτή την ομάδα δεν μπορεί να είναι άλλος απο τον Μαντζουράκη.

Μπορεί άραγε κάποιος να κατεβάσει χειρότερη ενδεκάδα από τη δική μου? Σας προκαλώ…
Και όχι τσατσιές με παίκτες από Πανσσεραικο, Θρας κ.τ.λ

gatti said...

@Laplace: Kαλώς τον!!!

Αναμενόμενο να συμφωνείς με τον Θόδωρα. Είστε της επανάστασης εσείς! :)))

gatti said...

@paoad: Eίσαι υπερβολικός για τον Μαλεζά. :))

O Zουέλα, ήταν όντως καλή (και φθηνή) λύση.

Μακάρι να αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα. Κι εγώ πιστεύω ότι κάτι θα "σκάσει" μέσα στην εβδομάδα!

Δεν νομίζω ότι μπορώ να κοντράρω αυτή την 11άδα. Ισως μόνο να έβαζα στη θέση του στόπερ τον Βάσκο mister Bean.Ο Βύντρα την "γλιτώνει" για φέτος.

Αμα ρωτούσες τους γαύρους, περισσότερο από τον Μήτρογλου θα επιθυμούσαν στην συγκεκριμένη 11άδα τον Πατσατσόγλου!