Thursday, June 25, 2009

Father, πολύ κωλόπαιδο ο ...Σισε-λέτο



Elle: Hey, Jay! Zed called. The high consulate from Solaxiant 9 wants floor seats for the next Panathinaikos game.
Jay: All right, let's put in a call to Djibril Cissé. He's from that planet.
Elle: Cissé? You're kidding.
Jay: Nope.
Elle: Not much of a disguise.


Ερχεται λοιπόν η Φεράρι. Αν δεν γίνει πάλι καμιά πλάκα, τύπου Ενχελααρ, αν δεν επιχειρήσουν να κάνουν σκόντο στην τιμή, όπως με τον Κρουζ ή αν η κυρία Σισέ που θα συνοδέψει τον σύζυγό της, δεν απογοητευτεί από την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα και ολοκληρωθεί η μεταγραφή, τότε μιλάμε για μια πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ μεταγραφή από αυτές που αλλάζουν επίπεδο σε μια ομάδα.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη του κλάση, αλλά το γεγονός ότι ο Σισέ διαθέτει "όλο το πακέτο". Η φυσιογνωμία του χαρακτηριστική, εμβληματική, η μορφή του σχεδόν βιβλική, δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητος, είναι από αυτούς που παρακινούν τον συμπαίκτη τους να γίνει καλύτερος, που ιντριγκάρουν τον αντίπαλο που θα κληθεί να τους αντιμετωπίσει. Είναι από αυτούς που ξεσηκώνουν και "φτιάχνουν" τον οπαδό, που τού δίνουν κίνητρο για να πάει στο γήπεδο, που τον κάνουν να ταυτίζεται μαζί τους, βλέποντός τον να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να πανηγυρίζει με τόσο πάθος τα γκολ που πετυχαίνει. Η παρουσία του θα είναι κέρδος για τον Παναθηναϊκό, κέρδος και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί τέτοιους παίκτες δεν βλέπουμε συχνά και είναι από αυτούς που ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα.

Κι αν ο Γάλλος δεν έχει πια προβλήματα τραυματισμών (την τελευταία του χρονιά πάντως μια χαρά ήταν) ή δεν του προκύψει κάποιο εδώ, τότε αντικειμενικά μιλάμε για ένα όνομα που δεν τολμούσαμε να ονειρευτούμε, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Και δεν αναφέρομαι στα προηγούμενα χρόνια, γιατί αυτό εξυπακούεται. Αναφέρομαι σ΄ αυτή την εποχή της πολυμετοχικότητας. Οταν πέρσι πας για Φεράρι και φέρνεις νταλίκα (Σόουζα) την πρώτη χρονιά του απόλυτου ενθουσιασμού, κι όταν την αμέσως επόμενη της "ανασυγκρότησης" φαίνεσαι να τρως πόρτα σε κάθε διαπραγμάτευση που επιχειρείς να κάνεις, ε δικαιολογημένα ο οπαδός σου, αρχίζει να κρατά μικρό καλάθι.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Σισέ, αυτές είναι γνωστές και τις έχουν γράψει περισσότερο ειδικοί από μένα. Ούτε με το πώς ακριβώς θα ταιριάξει αυτόν ή τον Λέτο στην 11άδα του ο τεντάς. Δεν είναι ούτε δική μου δουλειά, ούτε δικό μου ...πρόβλημα (θα γίνει δικό μου πρόβλημα αν δεν καταφέρει να τους ταιριάξει...).

Ούτε βέβαια αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με τις κωλοτούμπες κάποιων, ή τα ...βουλωμένα στόματα κάποιων άλλων, που ήταν πεπεισμένοι ότι οι μεταγραφικές μας αναζητήσεις είναι καταδικασμένες να στεφθούν από παταγώδη αποτυχία, επειδή οι πρώτες ενδείξεις υπήρξαν αποθαρρυντικές. Αλλωστε, υπήρξαν στιγμές (ΠΟΛΛΕΣ) που και η δική μου πίστη κάμφθηκε και η απογοήτευση με κατέλαβε, οπότε πώς να κατηγορήσω τους υπόλοιπους;

Τα συναισθήματά μου είναι ακόμα ανάμικτα. Θέλω να χαρώ πολύ (ΠΟΛΥ!!!) και να ονειρευτώ ακόμα περισσότερο, ενδεκάδες ιδανικές, έναν στόπερ που θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Χάμερ που επίσης μου έταξαν, ένα δεξί μπακ (θέλω και τέρμα, αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες) και γιατί όχι έναν ακόμα φορ.

Αλλά δεν τολμάω να το κάνω. Και όχι επειδή φοβάμαι μήπως οι Κασσάνδρες επαληθευτούν και τα πόδια του Σισέ αποδειχτούν γυάλινα. Ούτε επειδή φοβάμαι μήπως ακόμα και ένας παίκτης σαν τον Σισέ δεν θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά.

Ο δικός μου φόβος είναι άλλος. Αφορά την έλλειψη εμπειρίας στη διαχείριση παικτών σαν τον Σισέ, από πλευράς Παναθηναϊκού.

Ο Νίκος Πατέρας στις δηλώσεις που έκανε είπε ότι "με αυτούς τους παίκτες γινόμαστε τσαμπουκάδες". Σαφώς εννοεί τον καλώς εννοούμενο τσαμπουκά, το νεύρο, το τσαγανό που πρέπει να έχουν οι παίκτες μιας ομάδας. Κάτι που τον Παναθηναϊκό σε γενικές γραμμές δεν τον διακρίνει. Είναι έξω από την μενταλιτέ του. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλές φορές στο βάθος του χρόνου παίκτες ποιότητας, παίκτες γεννημένους νικητές. Αλλά παίκτες "τσαμπουκάδες" με την έννοια που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος έχει να δει από την εποχή του Καλλιτζάκη (όχι ούτε καν ο Κυργιάκος ήταν απόλυτα τέτοιος παίκτης - έγινε προς το τέλος της θητείας του στην ομάδα...). Από την άλλη, είναι απλώς "τσαμπουκάς" ο Σισέ;

Κάπου εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα.

Ο Παναθηναϊκός με τον Σισέ ανεβαίνει επίπεδο (με τον Λέτο πάλι όχι...) αλλά μεγαλώνουν και οι ...φουρτούνες του. Και είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό αν ο Πατέρας που ξέρει από καράβια, θα αποδειχτεί καλός καπετάνιος.


Ενας παίκτης σταρ, που έχει κάνει τα πάντα, τα έχει ζήσει όλα, είναι χωμένος μέχρι τα μπούνια στη show biz με διαφημίσεις, φωτογραφίσεις, κοσμικότητες, προσωπικούς χορηγούς, ένας Γάλλος Μπέκαμ, έρχεται να παίξει στην Ελλάδα και εμείς θέλουμε να πάρουμε από αυτόν το καλύτερο που μπορεί να δώσει. Μπορούμε να κουμαντάρουμε και ό,τι τον "ακολουθεί"; Υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να σιγουρέψουμε πως θα διαχωρίσει ο Σισέ την γκλαμουράτη πλευρά της ζωής του, από την αγωνιστική του διάθεση, ή ότι εν πάση περιπτώσει δεν θα την επηρρεάσει;

Δεν μιλάμε πια μόνο για διαφορά ποιότητας και κλάσης σαν αυτή που υπήρχε πέρσι μεταξύ του Ζιλμπέρτο Σίλβα (κι ας επιμένουν κάποιοι ότι αυτή την ποιότητα δεν την έδειξε) και των υπόλοιπων παικτών του Παναθηναϊκού. Μιλάμε και για διαφορά τρόπου ζωής, αλλά και συμπεριφοράς. Ο Βραζιλιάνος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ζει μια ήρεμη, οικογενειακή ζωή πολύ πιο απλή από αυτήν που "σηκώνει" το μεγάλο όνομα που έχει κάνει. Σπάνια θα επιχειρήσει να προβληθεί, δεν του αρέσει ιδιαίτερα να βρίσκεται κάτω από τα φώτα.

Ο Σισέ αντίθετα τραβάει τα φώτα πάνω του και όχι πάντα για τις αγωνιστικές του επιτυχίες. Ζει έντονα, έχει μάθει να είναι πρωταγωνιστής. Τα κάνει όλα στον υπερθετικό βαθμό. Προκαλεί, αντιδρά, έχει τη φήμη του "κακού παιδιού", για κάποιους ακόμα και του προβληματικού χαρακτήρα. Δεν με χαλάνε όλα αυτά. Είναι μέσα στους "κανόνες του παιχνιδιού". Σε τέτοια επίπεδα, έτσι ακριβώς παίζεται. Δεν ξέρω όμως πώς θα τα "κουλαντρίσει" η διοίκηση και ο Τεν Κάτε σε περίπτωση που ο ίδιος μόλις συνειδητοποιήσει (και βέβαια δεν θα αργήσει) ότι δεν είναι απλώς "το ακριβότερο πετράδι του στέμματος", αλλά τα περισσότερα από τα υπόλοιπα είναι αισθητά μικρότερης αξίας, απαιτήσει "ειδική μεταχείριση". Που θα την έχει, βέβαια, και σε ένα βαθμό απόλυτα δικαιολογημένα, αλλά θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην διαταράξει τις ισορροπίες στην ομάδα.

Ο Σισέ δεν "καλεί" απλώς τον Παναθηναϊκό να αλλάξει επίπεδο αγωνιστικό. Τον καλεί να αλλάξει ιδιοσυγκρασία και να δοκιμάσει τα όριά του. Αντέχει την υπέρβαση που έκανε; Μπορεί αυτή η υπέρβαση να είναι ομαλή και αναίμακτη;

Η σωστή διαχείριση θα του επιτρέψει να πάρει το μάξιμουμ από τον Σισέ και να βελτιώσει την ποιότητα όλων των παικτών του που θα έχουν πια δύο ηγέτες στην ομάδα (ευελπιστώ να γίνουν τρεις με την έλευση ενός σπουδαίου στόπερ). Θα μαθαίνουν από αυτούς, θα νοιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση οι ίδιοι στο παιχνίδι τους, αφού το "βάρος" (και το άγχος) θα πέφτει σε πλάτες γερές, που αντέχουν να το σηκώσουν περισσότερο από ό,τι οι ίδιοι. Θα βοηθήσει την ομάδα να αλλάξει σελίδα, να κάνει πολλά βήματα προόδου και θα ανοίξει το δρόμο για πολλές ανάλογες μεταγραφές στο μέλλον.

Η κακή διαχείριση τόσο του εκκεντρικού Σισέ όσο και του "ιδιόρρυθμου" (προσπαθώ να είμαι επιεικής...) Λέτο σε συνδυασμό με την παρουσία του "θορυβώδη" Τεν Κάτε, μπορεί να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που αν εκραγεί θα διαλύσει τα πάντα μέσα στην ομάδα. Και θα μας στείλει πίσω σε μέρες πιο μαύρες κι από τις πιο θλιβερές στιγμές του Βαρδινογιαννισμού.

Δεν θέλει ακριβώς κόπο. Θέλει τρόπο. Τον έχουμε; (Το ελπίζω!).

***

Scratch: Γιατί μου φαίνεται ότι ο Σάλπι θα μας κουνήσει μαντίλι;

Scratch 1: Μην ανησυχεί ο γαύρος για το αν ο Κόκκαλης θα "απαντήσει" στην μεταγραφή του Σισέ. Η "απάντηση" του θείου προηγήθηκε της μεταγραφής του Γάλλου: Τεροβίτσας, Παπαδάκος, Φινοκαλιώτης. ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ!

Scratch 2: Ακουσα σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό πως ο Ρότσα δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπικά τον Λέτο κι αυτή είναι η πιο ελπιδοφόρα είδηση των τελευταίων ημερών για την πιο "ανησυχητική" από τις μεταγραφές που φαίνεται πως έχουμε κάνει ως τώρα...

Scratch 3: Να γιατί τον πήρε ο Αντωνίου τον Καντέ! Για να έχει παρέα ο Σισέ! Ολα με σχέδιο τα κάνει ο Κωστάκης και εμείς τον παρεξηγήσαμε...

ΦΩΤΟ - ΜΟΝΤΑΖ


Από το blog http://photo-pantremata.blogspot.com/ που απ΄ ό,τι φαίνεται ο δημιουργός του διαθέτει "κληρονομικό χάρισμα".




ΦΩΤΟ - ΑΛΜΠΟΥΜ































70 comments:

pensierix said...

Ηταν προβλεπόμενο ότι θα γίνει ένα "μπαμ". Οπως γράφω και στο προηγούμενο ποστ, δεν ανήκω στη μερίδα που πλέει σε πελάγη ευτυχίας,αν και θα μπορούσα να "χρησιμοποιήσω" το Σισέ σαν απάντηση σε αυτούς που έκραζαν σε βαθμό αηδίας , μη δίνοντας στη διοίκηση και στον Αντωνίου ούτε μήνα περιθώριο πριν τους σταυρώσουν. Δεν το κάνω διότι αυτή είναι η ψυχολογία του μέσου οπαδού (την οποία σιγοντάρουν μαεστρικά οι ΑΡΔ) και δεν πρόκειται ν'αλλάξει. Ας πούμε ότι όλο αυτό είναι μέρος του πανηγυριού (έχει και τη πλάκα του, ακόμα κι αν εκνευρίζει ώρες ώρες) που λέγεται ποδόσφαιρο και φυσικά μην απορήσει κανείς αν σε 2-3 μήνες, αυτός που τώρα πάει στο αεροδρόμιο να υποδεχτεί τον παικταρά, βγει να παραπονεθεί για τον "κουτσό" και για τον άχρηστο που τον έφερε στην ομάδα.

Ισως ο Σισέ να προτίμησε τον ΠΑΟ για να κάνει οικονομία στις βαφές μαλλιών...Με την αντιμετώπιση που θα έχει από τους κόρακες(τα άλλα θα του πάρει λίγο χρόνο να τα μάθει), ή θα του πέσει το μαλλί ή θα αλλάζει χρώμα μόνο του...

Σωστό κι αυτό που λες για τη διαχείριση του Σισέ, για το ότι πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΟ ή τουλάχιστον να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Προσυπογράφω.

Βλέπω το Σόμπολο έξω από τη Παιανίααααααα...

eforas said...

Όπως σωστά επισήμανες, τη μεγαλύτερη μεταγραφή πραγματοποίησε ο γάβρος με Τεροβίτσα. Αλλά ας μη μιζεριάζω στη σημερινή χαρά. Έχουμε καιρό... Τέλος πάντων, πολύ μεγάλη μεταγραφή σίγουρα, σαν όνομα, γιατί και ο Κατσούρ είναι τεράστια μεταγραφή. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάρει και αμυντικό, με τον Κολοτσίνι να είναι η πιο αρμόζουσα περίπτωση.

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

greektrick said...

Καλημέρα, συγκρατημένο gatti. Τον πίνακα που τον βρήκες? Όσον αφορά στη διαχείριση του παίκτη σημειώνω: Aggresion 13, Ambition 15,αλλά και Adaptability 11, Loyalty 12!!! (Θα πάρει χάπια ο 10Κ)

Γιωργος Κεντρωτης said...

"Δεν θέλει ακριβώς κόπο. Θέλει τρόπο. Τον έχουμε; (Το ελπίζω!)."
Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση του πράγματος. Εδώ ακριβώς έγκειται η αλήθεια. ΌΛα τα άλλα είναι φιλολογία και προβλέψεις... ειδικών! Πολύ ωραίο το κείμενό σου.

Βέβαια το φαουλάκι σου το έκανες, φιλτάτη. Επειδή -και ως γάτα, άλλωστε- είσαι παμπόνηρη, δεν θα σου το υποδείξω. Ο παίχτης που κάνει το -"επαγγελματικό" το λένε οι... ψαγμένοι δημοσιογράφοι- φάουλ, ξέρει ότι έχει κάνει φάουλ.

Καλώς σας (και "μας") ήρθε ο Τζιμπρίλης. Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, έχει παίξει στη Λίβερπουλ και στον Ολυμπιακό Μασαλλίας, βάζει γκολάρες από δύσκολες θέσεις, είναι μουράκλα... Έτσι, τζόγια μου, θα έχουν κι εμάς μεγαλύτερη αξία οι νίκες μας! Το ίδιο είναι να νικάς τον Πόστιγκα, το ίδιο τον Σισέ; Ε, δεν είναι το ίδιο! Μποντζόρνο.

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Συμερίζομαι τις ανησυχίες σου για τον Σισέ. Όντως όποιος μεγάλος παίκτης έχει έρθει την τελευταία δεκαετία στην ομάδα (αν εξαιρέσουμε τον Ζιλμπέρτο) είχε πρόβλημα προσαρμογής και σε αυτό σαφώς και ευθύνονται αυτοί που διαχειρίζονται το υλικό. Αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να ανησυχούμε, προσωπικά πιστεύω πως ο προπονητής θα μπορέσει να τον εντάξει ομαλά και αρμονικά στο υπόλοιπο σύνολο. Αρκεί να μην γίνει καμιά στραβή και αρχίσει να τον τρώει η ελληνική κλίκα αν και στην θέση του παίκτες κλικαδόροι δεν υπάρχουν. Στην τελική, πήξαμε από καλά παιδιά θέλουμε και έναν τσαμπουκά να κάνει τα κομματια του.

Τέλος πάντων, ας έρθει μια με το καλό, ας υπογράψει, ας κάνει την προετοιμασία και βλέπουμε. Προσωπικά, τον πιστεύω ως παίκτη και θεωρώ πως αν όλα πάνε καλά σε επίπεδο προσαρμογής και χαρακτήρα τότε έχουμε να δούμε σπουδαία πράγματα. Πραγματικά μια μεταγραφή τεραστίων διαστάσεων για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου μας από την διοίκηση!! Αντε να έρθει και ο Κατσουράνης με τον Λέτο και να δέσει το γλυκό!! :)

zouk said...

Δεν εχω λογια ακομα,μια χαρα τα γραφεις.

paoad said...

Ακούω πως τίθεται θέμα συνύπαρξης μεταξύ Λέτο – Σισσέ – Τεν Κάτε, στην ίδια ομάδα. Αυτό που προσπερνάτε είναι ότι αυτοί τρείς έχουν πιο πολλές ομοιότητες παρά διαφορές. Είναι και οι τρείς ιδιόρρυθμοι, μα πάνω από όλα παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Οι Σισέ, Λέτο αποτελούν προσωπική εισήγηση του Τεν Κατε, που δεν άντεχε να βλέπει την ομάδα με παίκτες χωρίς τσαγανό (Κλειτον, Ιβ). Ο Τεν Κάτε ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τους εκκεντρικούς παίκτες που τα έδιναν όλα, αντίθετα τρελαινόταν όταν έβλεπε παίκτες «τιτίκες» που κατά τα άλλα μπορεί να ήταν άψογοι χαρακτήρες και επαγγελματίες- Θυμηθείτε τα σκληρά λόγια που είχε πει, κατά καιρούς, για Μαντζιο, Νίνη, Ρουκάβινα, Κλείτον. Με την απόκτηση αυτών των δύο – όσο περίεργο και αν ακούγεται- ο Πάο αποκτά 2 παίκτες- εργαλεία, για τον προπονητή.

Ο Σισέ δεν έρχεται για τουρισμό στην Ελλάδα, έρχεται για να πάρει το πρωτάθλημα. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα γι αυτόν και το θέλει σα τρελός. Είναι υγιέστατος και ποτέ δεν είχε προβλήματα με τραυματισμούς, απλά στάθηκε 2 φορές στη ζωή του τρομερά άτυχος. Έρχεται στην Ελλάδα για να σπάσει όλα τα κοντέρ και να ξανά-βάλει υποψηφιότητα για την Εθνική Γαλλίας. Ο ΠΑΟ έχει ανάγκη τον Djibril, όσο και ο Djibril τον ΠΑΟ για να ξανα-απογειώσει την καριέρα του.

Τέλος, ο Djibril είναι ένας από του παίκτες που έχει τρομερή επαφή με τους οπαδούς, παίζει για αυτούς, παρακινείται από αυτούς και κυριολεκτικά τρελαίνεται όταν σκοράρει. Σκέψου πως θα αφηνιάσει όταν δει 60000 κόσμο να φωνάζουν γι αυτόν (2 γκολάκια για πλάκα θα βάζει σε κάθε αγώνα μόνο και μόνο για να βλέπει τους οπαδούς να παραληρούν).

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο. Πάντως εγώ δεν έχω κανέναν απολύτως ενδοιασμό για καμία από τις μέχρι τώρα μεταγραφές… Άντε καλορίζικοι!

gatti said...

@pensierix: Προβλεπόμενο ήταν, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι όντως ο Αντωνίου βρισκόταν σε ταυτόχρονες διαπραγματεύσεις και με άλλους παίκτες. Αρα δηλαδή υπήρχε plan B, αλλιώς δεν θα μπορούσε να κλείσει έτσι άμεσα τον Σισέ, μετά το ναυάγιο με τον Κρουζ.

Συμφωνώ πάντως ότι όλη αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων είναι τελικά μέρος του πανηγυριού των μεταγραφών και ίσως δεν πρέπει κιόλας να αλλάξει. Αυτό είναι που αξίζει το καλοκαιράκι. Αρκεί να μην φτάνουμε στα άκρα.

Φαντάζομαι ότι ο ίδιος προσωπικά ο Σισέ δεν θα έχει και τόσο κακή αντιμετώπιση από τους κόρακες. Για την ομάδα πάλι δεν είμαι βέβαιη. Το νέο ...τρίο της ΚΕΔ είναι πολύ αντιπαναθηναϊκό. Τεροβίτσας? Μπρρρρ...

Τέλος πάντων, τέτοια μέρα δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τους κόρακες.

Για μένα η διαχείριση είναι το πιο σημαντικό από όλα!

gatti said...

@eforas: Βρε καλώς τον! Ναι, είναι καλύτερα να μην μιζεριάζουμε σήμερα. Εχουμε χαρά σήμερα! :)))

O Kατσούρ όντως είναι επίσης μεγάλη μεταγραφή. Ούτε που φαντάζονται πόσο μεγάλη, αυτοί που γκρινιάζουν τώρα...

Καλό απόγευμα!

gatti said...

@greektrick: Βρίσκεις ότι είναι συγκρατημένο το γατί; Είναι που δεν θέλει να πολυενθουσιάζεται. Κάτσε να γίνει η μεταγραφή! :)))

Tον πίνακα τον βρήκα στους greenwebfans. Πρέπει να είναι από κανα Football Manager.

Λες να πάρει χάπια ο τεντάς; Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να πλήξουν στην Παιανία! ;-)

gatti said...

@Γιώργος Κεντρωτης: Mα είναι φανερό ότι τέτοιες μεταγραφές αποτελούν στοιχήματα. Οπότε τι άλλο να κάνεις παρά να περιμένεις και να δεις. Ούτε να απογειώνεσαι, ούτε να καταστροφολογείς.

Πώς κάνεις έτσι για ένα τόσο δα φαουλάκι; Αν και το μόνο φάουλ που θεωρώ πως έκανα ήταν που επέτρεψα στον εαυτό μου να ασχοληθεί με τα μίζερα σε τέτοια μέρα χαράς. Γιατί κατά τ΄ άλλα μια πραγματικότητα περιέγραψα! :))

Eχει διαφορά όντως, αλλά θα τον νικάς τον Σισέ; Εδώ είναι η απορία!

Καλά να περνάς!

gatti said...

@Thodoras13: Aν έχουν "δουλέψει" το συγκεκριμένο θέμα, όσο διεξοδικά μοιάζει να έχουν "δουλέψει" την συγκεκριμένη μεταγραφή, τότε ίσως να ανησυχώ άδικα. Καλύτερα όμως να ανησυχώ και να έχω επιφυλάξεις τώρα, παρά να αρρωστήσω μετά...

Κι εγώ τον πιστεύω, πάντως. Πολύ περισσότερο απ΄ όσο αφήνω να φανεί! :)))

gatti said...

@zouk: Ως Παναθηναϊκός, είσαι σήμερα ένας πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος! :)))))

gatti said...

@paoad: Νομίζω ότι είναι λογικό να εκφράζουμε τον προβληματισμό και την ανησυχία μας για την συνύπαρξή τους.

Πάντως, έχει μεγάλη βάση αυτό που γράφεις. Οντως, ο Τεν Κάτε δεν γουστάρει τους μαλθακούς παίκτες και τέτοιους είχαμε αρκετούς. Με τους Σισέ (και Λέτο) είναι περισσότερο στο στοιχείο του και ίσως (μακάρι) να δουλέψει καλύτερα.

Επιπλέον, η άφιξη του Σισέ είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο και για τον Λέτο που βλέπει πως θα είναι συμπαίκτης με έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή (και με τον Ζιλμπέρτο, βεβαίως...) και θα θέλει να φανεί κι αυτός αντάξιός του και να αποδείξει πράγματα.

Τα τελευταία χρόνια ο Σισέ όντως είναι υγιέστατος και εύχομαι να παραμείνει έτσι. Οπως είδες δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου με τους τραυματισμούς (ατυχίες) του, απλά εύχομαι να τον σεβαστούν οι αμυντικοί του ελληνικού πρωταθλήματος (δεν εννοώ να τον μαρκάρουν με τα μάτια, εννοώ να μη τον παίξουν βρόμικα).

Οσο για την επαφή του με τους οπαδούς, εντάξει, είναι μούρη ο άνθρωπος τι να λέμε!

:))))

fpboy said...

Aπίστευτο αφιέρωμα έχεις κάνει !
Και απίστευτη μεταγραφη για την Πανάθα μας !

Γιωργος Κεντρωτης said...

Με ρωτάς, φιλτάτη: "Eχει διαφορά όντως, αλλά θα τον νικάς τον Σισέ;" Εδώ έχω νικήσει τον Δομάζο, στον Σισέ θα κολλήσω - σου απαντάω; Εντάξει, πλάκα κάνω... αλλά (μεταξύ μας) όχι και τόσο πλάκα.

Να σ' το πω γι' άλλη μια φορά: Πάντα χαίρομαι να σας νικάμε, ακόμα και στο ποιός έχει πιο μακρύ ίσκιο στο ντάλα μεσημέρι! Όταν σας νικάμε όμως όχι μόνο ως φανέλλες αλλά και ως ομάδα που ΕΙΝΑΙ ομάδα, τότε η χαρά είναι απείρως μεγαλύτερη. Το ίδιο ισχύει και για εσάς - το ξέρω.

(Δηλαδή, πες μου, έχουν καμμία ιδιαίτερη αξία οι νίκες μας απέναντί σας -μέχρι τώρα...- στο πόλο; Άντε να χαμογελάσουμε με συγκατάβαση και να σας πετάξουμε τίποτα μπρατσάκια. Μαλακίες δηλαδή - και συγγνώμη. Ενώ στο μπάσκετ, όποτε -σπανίως- σας νικάμε, έχουν.)

Enjoy it!

koutavaki said...

Η αλήθεια είναι ότι θέλει πολύ προσοχή.Αλλά ας ελπίσουμε.Επί του παρόντος σκάω να δω πως περπατάει το τρίο μπελ κάντο (Σισέ-Λέτο-Κατσουράνης)στο γήπεδο!Τώρα συγκεκριμένα για το Λέτο,νομίζω ότι τελειώνοντας η χρονιά είχε βελτιωθεί,αγωνιστικά τουλάχιστον.Ωστόσο παρόντων Σισέ και Ζιλμπέρτο δε νομίζω ότι τον παίρνει να κάνει τα δικά του.Άσε που στο γαύρο έβγαινε και στο 60',εδώ δεν έχει τέτοια.Και πιστεύω πως και από μόνος του θα έχει τη διάθεση να πει "το δεσπότη Παναγιώτη" σε θέμα προσπάθειας για να τους μπει στο μάτι.Κανα δεξί μπακ δε βλέπω.Άκουσα δε ότι ο Σεϊταρρίδης ψάχνεται για θέση στο Δημόσιο (αλα κηπουρό)και όσο τον συμπαθούσα τόσο με χάλασε,αν ισχύει φυσικά γιατί δεν έχει επιβεβαιωθεί.Όχι ότι ήθελα καλά και ντε αυτόν για δεξί μπακ,κουβέντα να γίνεται.Επίσης δε βλέπω να πουλάμε και τίποτα.Νωρίς είναι βέβαια,αλλά μην τους ξεπουλήουμε και για ένα κομμάτι ψωμί!Όχι τίποτα,αλλά ο Σισέ μας πήρε και τα σώβρακα (δικαίως βέβαια) και αν δεν πουλήσουμε δεν βλέπω να έρχεται δεύτερος στόπερ!Πάντως είμαστε σε καλό δρόμο.Ε,αν δεν τα καταφέρουμε και φέτος τι να πω!!!Η επιστήμη όχι απλά θα σηκώσει τα χέρια ψηλά,αλλά θα αυτοπυρποληθεί στο Σύνταγμα!

Crazy Tourists said...

Άντε να δούμε...

Τρελοτουρίστρια

zouk said...

Paoad εχεις θεση πολυ σωστα το θεμα με Σισε-Λετο και Τεν Κατε.

gatti εννοειτε πως ειμαι τρισευτυχισμενος.
Φανταζομαι τι θα επαθαν οι γυρω μου οταν θα ειδαν ενα τρελο να πανηγυριζει μεσα στο αμαξι στα καλα καθουμενα.
Δεν πιστευα οταν ακουσα τον Νικολογιαννη να το λεει.Ακουγα τους αλλους στην εκπομπη να λενε τις μπουρδες τους και ξαφνικα μου ξυρισε το κεφαλι μοικανα ο Τασος.
Παλι καλα που δεν βγηκα εξω να χοροπηδαω.

zouk said...

Να προσθεσω ακομα το ποσο σημαντικο ειναι μια τετοια μεταγραφη στον οπαδο.

Ετσι και δεν ειχε γινει αυτο με τον Σισε θα γινοταν ο κακος χαμος στο οτι περνουμε ενα αγνωστο πιτσιρικα αμυντικο.

Εγω γενικα τον προτιμω απο τον Πουιγκρενιε και επιτελους βλεπουμε και λιγο απο το σκαουτιγκ.Τον εχει δει ο Ρενε που οσο να ναι ηταν και η θεση του αυτη.Μακαρι να ερθει και να ειναι οπως τον φανταζομαστε.
Αξιος για τον Παναθηναικο.

Stepas said...

Τον θαύμαζα πάρα πάρα πολύ όταν ήταν στην Οσέρ. Τον θεωρούσα τότε έναν από τους καλύτερους στράικερ που έχω δει στη ζωή μου! Τέτοια έκρηξη, τέτοια δυναμική, τέτοιο διασκελισμό δεν είχα ξαναδεί. Αυτά του τα στοιχεία τα συνδύαζε τότε με την ευχέρια στο σκοράρισμα. Δυστυχώς μετά την Οσέρ δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περιμέναμε. Οι τραυματισμοί έπαιξαν ρόλο σε αυτό σίγουρα, αλλά ίσως να έπαιξε και ο χαρακτήρας του.

Σαφώς και τον θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΑ μεταγραφή για ελληνική ομάδα. Σαφώς και χαίρομαι σαν ποδοσφαιρόφιλος που θα τον βλέπω στο πρωτάθλημα της χώρας μου. Απλά θεωρώ ότι - κυρίως λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας - η μεταγραφή αυτή έχει ένα ρίσκο λίγο μεγαλύτερο απ’ ό,τι παρουσιάζεται. Ο Σισέ είναι παίκτης ψυχολογίας, ολίγον τι τρελός. Μπορεί να κάνει κανα τρελό ξεκίνημα και μετά για κάποιο λόγο να πέσει απότομα. Γι’αυτό πιστεύω καλά έκανες και επικεντρώθηκες στα της διαχείρησης αυτού του παίκτη από την ομάδα σου.

Είναι πάντως γεγονός ότι η νορμάλ χρονιά του με τη Σάντερλαντ πέρυσι στην πολύ υψηλού επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ είναι κάτι το πολύ ενθαρρυντικό για εσάς.

Μακάρι να δούμε κι άλλους παικταράδες στην Ελλάδα. Ήδη τα τελευταία χρόνια μάς τιμάνε αρκετοί. Φυσικά και δεν είναι αρκετό αυτό για να δούμε ένα πραγματικά καλό πρωτάθλημα (βλ. πέρυσι), αλλά όσο να’ναι βοηθά.

Φιλιά gatti μου!

pensierix said...

Πήγα να γράψω ένα κατεβατό για τη σημερινή καφρίλα στα όρια της πρόκλησης του κόκκινου στρατού, αλλά το έσβησα. Δεν αξίζουν τόσο χώρο...

Στην ανούσια κουβέντα γύρω από το ποιά είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή ξένου επιθετικού που έχει γίνει ποτέ, μεταξύ Σισέ,Ζιοβάνι κτλ κτλ διαλέγω τον γνωστό, αγαπημένο Πολωνό μας. ΟΚ, χησιμοποιώ άλλα κριτήρια. Αλλα με το χέρι στη καρδιά, προτιμάτε Σισέ, Ζιοβάνι ή Βαζέχα; Μπορεί να του έχω αδυναμία, μπορεί να μεγάλωσα μαζί του και να τα βλέπω όλα ωραιοποιημένα αλλά ο...Χρήστος ενσαρκώνει το πρότυπο του ιδανικού ποδοσφαιριστή για την ομάδα μου, μέσα κι έξω από τα γήπεδα...Με άλλα λόγια, τον λατρεύω...

:))))

squarelogic said...

H 'εμπειρη γατούλα μας πολύ σωστά επικεντρώνεται στην διαχείρηση ενός τόσο μεγάλου παίκτη αλλά και με τόσες ιδιαιτερότητες.
Πράγματι-εφόσον ολοκληρωθεί(όποιος καεί στον Ολλανδό του φυσάει και το Γάλλο)-πρόκειται για μια μεταγραφή
που θα ανήκε απλά στην σφαίρα των ονείρων τα προηγούμενα χρόνια!Κάτι τέτοια περιμέναμε απ την πολυμετοχικότητα κι όχι γύφτικα παζάρια για λίγες 100ριές χιλιάρικα...
Θέλει όμως να τον κάνουν να αισθάνεται ξεχωριστός,όχι με την έννοια οτι θα του επιτρέπεται κάθε καπρίτσιο,αλλά με το να του περάσουν τη νοοτροπία οτι όλοι προσβλέπεουν σε αυτόν,ότι πρέπει να δίνει το παράδειγμα,και βέβαια οτι είναι "το ξεχωριστό πετράδι του στέμματος",έστω και παρουσία Ζιλμπέρτο και Γιώργαρου(που θα το πάρει πιο στραβά απ τον cool Βραζιλιάνο).
Γι'αυτό ο Τεν Κάτε θα πρέπει ν'αντικαταστήσει τις εκρήξεις του με μαθήματα ψυχολογίας για να πα΄ρει το μάξιμουμ απ'αυτόν και τον Λέτο.Συμφωνώ οτι το mentoring του Λέτο απ τον Ρότσα είναι οτι καλύτερο,και κάτι αντίστοιχο πρέπει να βρουν και για τον Σισέ.
Άντε και για έναν πολύ καλό στόπερ τώρα,και μιας και "έσπασαν τον κουμπαρά",μήπως περισσεύουν και για άλλον ένα φορ(όχι Κρουζ,πιο περιφερικό) ή "δεξιό" Γιοβάνοβιτς?

paoad said...

@squarelogic

Άμα πάρουμε και δεξι χαφ πότε θα παίξει ο Νίνης? Ο πιτσιρικάς, επιτέλους, πρέπει να στηριχθεί και στη πράξη.

Το στόπερ που κυνηγάμε έχει φοβερά στοιχεία και όλοι οι σκάουτς έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι. Το Εurosport ήδη γράφει ότι τον κλείσαμε, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται πουθενά.

paoad said...

@gatti

Κ ένα ευχάριστο ακόμα- απ'ότι λένε ήδη υπέγραψε ο Cisse..

squarelogic said...

paoad
μη νομίζεις οτι δεν το σκέφτηκα κι εγώ.Του έχω αδυναμία του μικρού.Ελπίζω να έχει συνειδητοποιήσει κι αυτός ότι είναι η
make or break χρονιά του.Αν κυλήσει κι αυτή στην μετριότητα θα έχι γίνει οριστικά last year's news.
Γι'αυτό και γω προτιμώ άλλον ένα γκολτζή φορ,με δυνατότητα να παίζει και πιο περιφερικά.

The Bgt said...

Δουλευα μεχρι αργα και ακουγα ραδιοφωνο.... "τρακαρε ο Δεληκαρης πολυ σοβαρη η κατασταση του"... επομενο νεο "πεθανε η Φαρα Φωσετ".. μετα απο καμια ωρα ανοιγω τιβι στο cnn να δω για τη Φαρα κι αντ' αυτου breaking news "πεθανε ο Michael Jackson"!!!

μηπως ο νεος μας επιθετικος ειναι λιγο κατσικοποδαρος?

Περα απο τη πλακα.. στεναχωρηθηκα για ολους. Ακομη και για τον Τζακσον, μεγας μουσικος και καλλιτεχνης. Στα προσωπικα του τα κανε μανταρα αλλα ισως τελικα να ηταν και το τιμημα.
Ελπιζω να γλυτωσει ο Δεληκαρης και για τους αλλους δυο... RIP.

και καμια χαντρουλα δωρο απο τον Father sto Djebril δε θα εβλαπτε κανεναν...

Γιώργος Τ. said...

Για δες που τελικά μετά το επικοινωνιακό στραπάτσο με τον Μέλμπεργκ οι πολυμετοχικοί ξύπνησαν!! Και αποδεικνύεται και κάτι που φωνάζω τα τελευταία χρόνια.. Αν "τα σκάσεις" όλοι έρχονται......
Προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα με την μεταγραφή του Σισέ.. Αλλά σίγουρα, μιλάμε για πολύ μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού.. Άλλωστε, τι έψαχνε? Έναν καλό επιθετικό που να την βάζει μέσα.. Ε, ο Σισέ μπορεί να την βάλει!! Θα δούμε..
Όσο για τον Λέτο, είμαι της άποψης ότι τέτοιους παίκτες τους θέλει ο Παναθηναϊκός.. Με διεισδύσεις από τα άκρα και με ατομικές ικανότητες.. Αν δείξει και ομαδικές, πιστεύω θα είναι αποκάλυψη!
Περιμένω και Κατσουράνη.. Τον θέλω με τρέλα!!!

houli_v said...

δεν ξέρω αν όντως παίζει η περίπτωση Καστίγιο αλλά αν είναι αλήθεια προσωπικά θα ντρέπομαι να λέω ότι είμαι παναθηναϊκός
αν ο Λέτο είναι κακομαθημένος και εγωιστής και γι αυτό νομίζω ότι το πιο πιθανό θα αποτελέσει πρόβλημα για την ομάδα ο Καστίγιο είναι … (σέβομαι το χώρο σου και δε λέω τίποτα)

Υ/Γ1: Άντε να επαναφέρουμε στην ενεργό δράση και τον Γεωργάτο να δέσει το γλυκό

Υ/Γ2: Τελικά τον Έκι γιατί τον διώξαμε

Υ/Γ3: Καλό ΣουΚου Gatti :)

Unknown said...

Αγαπητέ Βάζελε gatti πραγματικά συγχαρητήρια για τον dennis rodman του ποδοσφαίρου Σισσέ ένας παίχτης άμπαλος με γυάλινα πόδια.
Πραγματικά συγχαρητήρια που αναστήσατε τον Πεθαμένο που η ομάδα μου στην Γαλλία(Olympique de Marseille) τον έδιωξε και τον είχε δανεικό σε ομάδες παρακμιακές της Αγγλίας(βλέπε Sunderland)
Νομίζω ότι για άλλη μια φορά και τον Μάη θα δίνετε playoff όπως τόσα χρόνια, που είχατε πάρει τον μεγάλο ΠΑΙΧΤΑΡΑ conseicao και Μπίσκαν.
Πρός το παρόν γελάω με τα χάλια σας και εύχομαι καλό δούλεμα(που θα το έχετε απο την αρχή της χρονιας)

ΥΓ
Πάντως την διαιτησία μια ζωή ο Βάζελος την είχε, αυτά περί Τεροβίτσα κλπ τα λέτε σοβαρά η για πλακίτσα?

coachp said...

Δυστυχώς, ο Νίνης ειναι στη λίστα για να δοθει δανεικός... Δυστυχώς.

pensierix said...

"Πάντως την διαιτησία μια ζωή ο Βάζελος την είχε, αυτά περί Τεροβίτσα κλπ τα λέτε σοβαρά η για πλακίτσα?"

Πλάκα κάνουμε, βρε! Αντε, ούτε ένα αστειάκι δεν σηκώνεις...Είπαμε, μη χάσουμε και το χιούμορ μας τώρα...

(Μεταξύ μας, αν θέλεις να μειώσεις τον Σισέ, μην χρησιμοποιείς το Rodman διότι πέρα από την εμφάνιση, ήταν και παικταράς, καμία σχέση με Σισέ... Μη βγει κανένας βάζελος και σου πει ότι δεν έχεις ιδέα από ΝΒΑ...)

coachp said...

Γιατι πρεπει να είναι βάζελος για να του πει πως είναι ασχετος οταν λέει γυάλινα πόδια ενα τύπο που τις τελευταίες δυο χρονιές είχε ενα μυικο τραυματισμό μενοντας εξω 14 μέρες όλο κι όλο.... Και πως ο Ροντμαν εχανε ριμπαόυντ καθε 4 παιχνίδια...

zouk said...

Εγω νομιζω πως δεν υπαρχει λογος να πουμε τιποτα.Ο φιλος κοντευει να σκασει απο το κακο του.χαχαχα.

paoad said...

Παιδί τράβα πίσω στη πλατεία... Και να σου πώ και κάτι ακόμα για να σκάσεις απο το κακό σου.

Ο Djibril κάτι Melberg και Γαβρααμ τους έχει για κολατσό. Και αυτό το πιστεύω πραγματικά.

gatti said...

@fpboy: Σε ευχαριστώ! Οντως, είναι πολύ μεγάλη μεταγραφή!!!

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Ονομα που βρήκες κι εσύ για να κάνεις πλάκα. Ο,τι πρέπει για να με τσιγκλίσεις! Δεν θέλω να ακούω το όνομα Δομάζος γιατί θα πάρω πολλές ανάποδες και θα πω πράγματα που δεν θέλω να πω, επειδή σέβομαι την ιστορία του...

Συμφωνούμε ότι οι νίκες επί του "αιώνιου" αντιπάλου είναι πάντα πιο γλυκιές, όταν αυτός είναι δυνατός.

gatti said...

@koutavaki: Ολοι περιμένουν να δουν πώς θα λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες μεταγραφές στο γήπεδο. Αλλά αυτό είναι που έχει την πλάκα του το καλοκαιράκι. Σκέψου πού βρισκόμασταν πριν λίγες μέρες. Μέσα στην γκρίνια και στα νεύρα. Ενώ τώρα; Αρχίσαμε τις αναλύσεις και τους καταρτισμούς της ενδεκάδας.

Ο Σεϊταρίδης ήταν από τους παίκτες που μου άρεσαν πολύ. Τον έχω παρακολουθήσει από τότε ακόμα που έπαιζε στον ΠΑΣ. Αλλά μετά από τόσα χρόνια και με την αγωνιστική του κατάσταση να μην είναι η καλύτερη δυνατή, έχω ενδοιασμούς για την επιστροφή του. Αν μπορεί να ξαναβρεθεί στα επίπεδα της πρώτης του θητείας στον Παναθηναϊκό, να έρθει με κλειστά μάτια. Αν δεν καταφέρει να ξεφύγει από την στασιμότητα, να ξεπεράσει τους τραυματισμούς του και αν έχει το μυαλό του στο κλάμπινγκ, τότε δεν μου κάνει.

Πάντως στόπερ λένε ότι θα έρθει και θα είναι και κλάσης. Για να δούμε...

gatti said...

@Crazy Tourists: ...Τι θα δούμε...

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου! :)))

gatti said...

@zouk: Εγώ το άκουσα στη δουλειά σε ώρα πηξίματος και δεν προλάβαινα ούτε να ρωτήσω ούτε να παρακολουθήσω sites ή ραδιόφωνο και είχα τρελαθεί.

Εντάξει, τι να λέμε. Τέτοιες στιγμές όλοι οι οπαδοί είναι ευτυχισμένοι.

gatti said...

@Stepas: Κι εμένα μου άρεσε πάντα ο Σισέ. Είναι εκρηκτικός, γρήγορος, μπορεί να πάρει παραμάζωμα τους αντίπαλους αμυντικούς. Οδοστρωτήρας πραγματικός όταν είναι στα καλά του.

Οι τραυματισμοί του δεν με απασχολούν τόσο, από την στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχει
γεμάτες χρονιές. Αλλωστε κάπου διάβασα (ούτε ξέρω πια πού, με τόσα που έχω ακούσει και διαβάσει τελευταία, μπορεί να το είδα και στο Ιντερνετ) πως είναι διαφορετική περίπτωση τα κατάγματα που μπορούν να ιαθούν πλήρως και διαφορετική περίπτωση οι μυικοί τραυματισμοί (ρήξη χιαστών) και τέτοιους ο Σισέ δεν είχε.

Αλλά ο χαρακτήρας του είναι σαφώς ένα θέμα και η διαχείρισή του από πλευράς Παναθηναϊκού, είναι ένα ακόμα. Ρίσκο υπάρχει εννοείται, έχει όμως να κάνει περισσότερο με το αν θα "πιάσει" και το αν αξίζει τα λεφτά του. Η κλάση του είναι δεδομένη.

Πάντως, γενικότερα κάτι κινείται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Λογικά, ο Ολυμπιακός θα κάνει ανάλογη κίνηση κι έτσι το ενδιαφέρον θα μεγαλώσει, αν σκεφτείς ότι και οι ΠΑΟΚ - Αρης θα είναι εξαιρετικά ενισχυμένοι. Κρίμα που δεν μπορεί να ακολουθήσει η ΑΕΚ, γιατί αν μπορούσε να είναι κι αυτή εξίσου ανταγωνιστική θα υπήρχαν οι προϋποθέσεις να δούμε ένα ωραίο και δυνατό πρωτάθλημα φέτος. Ελπίζω βέβαια ότι θα καταφέρει να φτιάξει αξιοπρεπές σύνολο παρά την έλλειψη χρημάτων κι αυτό γιατί έχει τον Μπάγεβιτς (εξακολουθώ να λέω καλά λόγια για τον πρίγκιπα, θα πρέπει τελικά να το κοιτάξω αυτό...).

gatti said...

@pensierix: Στο τριπάκι με τις ειρωνείες έως καφρίλες των γαύρων δεν θα μπω.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι είναι άκυρες, γιατί πριν από χρόνια κι εγώ είχα ειρωνευτεί την άφιξη Ριβάλντο, αλλά τελικά ο Βραζιλιάνος με ανάγκασε να αναθεωρήσω.

Τώρα για την σύγκριση Σισέ, Τζιοβάνι, Βαζέχα... Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει. Ο Σισέ είναι το μεγαλύτερο όνομα, όμως δεν έχει "γράψει" ακόμα χιλιόμετρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο (εύχομαι να γράψει πολλά...).

Επομένως, απομένει το καθαρά συναισθηματικό κομμάτι. Για τους γαύρους η ...αντικειμενικά μεγαλύτερη μεταγραφή είναι ο Ζιο, για μας είναι ο Κριστόφ.

Λογικό δεν είναι;

gatti said...

@squarelogic: Να λοιπόν που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή, οπότε μπορούμε να ησυχάσουμε. Σωστό ότι τέτοιες κινήσεις περιμέναμε από την πολυμετοχικότητα, μόνο που έπρεπε να τις κάνει από πέρυσι. Τέλος πάντων, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η διαχείριση θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Πρέπει να βρουν το "κουμπί" του παίκτη για να μπορέσει να αποδώσει το μάξιμουμ. Τώρα το μπαλάκι είναι στο ...γήπεδο του Τεν Κάτε, δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια (αν και υπάρχουν ακόμα κενά σε ορισμένες θέσεις).

Πιστεύω ότι θα πάρουν στόπερ, δεν μπορούν πια να κάνουν αλλιώς. Φέτος θα υλοποιηθεί το σχέδιο για έναν παίκτη κλάσης σε κάθε γραμμή.

ΥΓ. Το βλέπεις κι εσύ ότι αν δεν πάρουμε παίκτη δεξιά θα υπάρχει ανισορροπία;

gatti said...

@paoad: Υπέγραψε και τώρα περιμένουμε να δούμε στο γήπεδο αυτά που ξέρουμε ότι μπορεί να κάνει.

Ο Νίνης δεξιά είναι ρίσκο, δεν ξέρουμε σε τι θέση θα παρουσιαστεί. Φοβάμαι ότι δεν θα έχει άλλη εξέλιξη. Ο Γκάμπριελ δεν είναι ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου, ενώ ο Σάλπι παίζει κατ΄ ανάγκη. Νομίζω ότι δεν είμαστε δυνατοί δεξιά...

gatti said...

@The Bgt: Μία από τα ίδια. Δούλευα κι εγώ μέχρι αργά και η χαρά μου για τον Σισέ άρχισε να παγώνει από τις δυσάρεστες ειδήσεις. Πρώτα έμαθα για τον Δεληκάρη, μετά τις φήμες για τον Τζάκσον και κατόπιν για την Φάρα.

Μου έπεσαν πολύ βαριά και τα τρία. Η Φόσετ και ο jacko είναι οι αναμνήσεις της εφηβείας, τους αγαπούσα και τους δύο, τον Δεληκάρη τον πρόλαβα στα τελειώματα μεν, αλλά αρκετά για να συνειδητοποιήσω ότι ήταν μεγάλος παίκτης. Εύχομαι κι εγώ να το ξεπεράσει.

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Οντως, "αν τα σκάσεις, έρχονται". Αλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε λοιπόν. Αν και πιστεύω πως ο Σισέ στα καλά του δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει σ΄ αυτή την ηλικία στην Ελλάδα. Μετά τα 32 ίσως...

Γιατί δεν τρελάθηκες με τον Σισέ; Τι ακριβώς ζητούσες; Αν είναι υγιής και δεν "στραβώσει" θα βάζει όντως ένα γκολάκι σε κάθε ματς όπως είπε. Και μάλιστα χαλαρά!

Για τον Λέτο έχω επιφυλάξεις, αλλά ελπίζω κιόλας. Μπάλα ξέρει. Αν καταφέρει να τον στρώσει ο Τεν Κάτε μπορεί πράγματι να αποδειχτεί αποκάλυψη. Διαφορετικά...

Κι εγώ περιμένω να δω τον Κατσουράνη.

gatti said...

@houli_v: Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι για τον Καστίγιο. Υπάρχουν μερικοί παίκτες που απλώς δεν μπορείς να διανοηθείς ότι θα παίξουν στην ομάδα σου. Οπως έγινε πριν χρόνια με τον Μητρόπουλο. Τον έφερε ο Ρίνγκο, αλλά έπαιξε μόνο σε ένα ματς ως αλλαγή. Ολα τα πράγματα έχουν τα όριά τους. Και να σκεφτείς ότι ο Μητρόπουλος δεν υπήρξε το κωλοπαίδι που είναι ο Καστίγιο.

Ελπίζω να μην κάνουν κανα αστείο. Mη μου χαλάσουν τη διάθεση την χρονιά που θέλω να δω την ομάδα περισσότερο από κάθε άλλη!

ΥΓ1. Εχεις βαλθεί να με τσαντίσεις σήμερα ε; Το "τρίπτυχο" Γεωργάτος, Καστίγιο, Ανατολάκης είναι ό,τι σιχαίνομαι στον γαύρο.

ΥΓ2. Γιατί τότε δεν θέλαμε τσαμπουκάδες στην ομάδα. Λάθος τάιμινγκ για τον Εκι.

ΥΓ3. Καλό Σ/Κ και σε σένα houli μου! :))))

gatti said...

@Το παιδί της πλατείας: Mην κρατάς τόσο πολύ την αναπνοή σου βρε! Πάρε και καμιά ανάσα! Θα σκάσεις! :))))

gatti said...

@coachp: Για τον Νίνη το έχω ακούσει κι εγώ ότι πάει για δανεικός. Ισχύει αυτό που έχω ακούσει ότι θα πάει δανεικός για να έρθει ο Λόλο;

Γιωργος Κεντρωτης said...

Γράφεις: "Και να σκεφτείς ότι ο Μητρόπουλος δεν υπήρξε το κωλοπαίδι που είναι ο Καστίγιο."
Γράφω: Δεν ρωτάς κι εκείνον τον έρημο τον Στράτο Αποστολάκη...

Δροσερές καλημέρες.

sportathens said...

Μεγάλος παιχτης ο Σισσέ και σε πολύ καλή ηλικία...επίσης μεγάλο κίνητρο το ότι θέλει να αγωνιστεί με την εθνική στο Μουντιαλ..
Μαζί με Κατσουράνη και Λέτο είναι μεταγραφές ουσίας αφου έγιναν σε θέσεις που η ομάδα πόναγε...
Τώρα πρέπει να περιμένουμε το Κατε να δουμε πως θα τους κουμαντάρει!!!!!

koutavaki said...

Μόλις διάβασα δηλώσεις Δομάζου για Λέτο και Κατσουράνη.Τον πληρώνουν κάποιοι να μας βγάζει από τα ρούχα μας???Δηλαδή τι ακριβώς παριστάνει?Τον πιο πράσινο κι από τους πράσινους???Τελικά οι ΑΡΔ το έχουν σύστημα να ρωτάνε όποιον μπορεί να σου γ***σει την ψυχολογία(συγνώμη για την έκφραση).Γραμμένο τον έχω βέβαια.Ελπίζω μόνο να μην ακούσει ο Νίνης τις συμβουλές του.

pensierix said...

Εχω πάψει εδώ και καιρό να νευριάζω με αυτά που λέει κατά καιρούς ο Δομάζος. Πλέον μόνο στεναχωριέμαι, γιατί βλέπω τον μεγαλύτερο Ελληνα ποδοσφαιριστή της ιστορίας του ΠΑΟ να εξελίσσεται σταδιακά σε μια καρικατούρα του εαυτού του. Αν συνδυάσει κανείς λίγο από ωραιοποίηση του παρελθόντος, υπερεκτίμηση του εαυτού, διαρκές παράπονο και γήρας έχει σαν αποτέλεσμα δηλώσεις αλά Δομάζος...

paoad said...

@gatti

Το επαναλαμβάνω ο Νίνης πρέπει επιτέλους να στηριχθεί και εμπράκτως, είναι 19 χρονών πια, αν δεν πάρει και φέτος παιχνίδια στα πόδια του ποτέ θα παίξει. Μην ξεχνάτε, φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ο μικρός θα συμμετέχει σε κανονική προετοιμασία. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του ΠΑΟ και τους Ελληνικού ποδοσφαίρου, ας μην τον κάψουμε κι αυτόν.

Διάβασα ότι μπήκε ρήτρα στο συμβόλαιο του Cisse ύψους 8 εκατ. Δεν ξέρω αν όντως ισχύει , πάντως μου φαίνονται πολύ λίγα. Δεν λέω, είναι δύσκολο να βάλεις υψηλές ρήτρες σε τέτοιους παίκτες, αλλά όχι και τόσο χαμηλή (δηλ το ποσό που δαπάνησες για να τον φέρεις) -μια ρήτρα ύψους 12-15 εκατ. θα ήταν λογική.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανέναν. Ξέρω τι συναισθήματα προξενεί σε μένα την ίδια ο Καστίγιο κι αυτό μου φτάνει. Επαναλαμβάνω πως υπάρχουν όρια. Τυχόν έλευση του Καστίγιο στον Παναθηναϊκό τα ξεπερνά.-

Kαλό βράδυ!

gatti said...

@sportathens: Oντως, έχει μεγάλο κίνητρο να προλάβει το Μουντιάλ, γι΄ αυτό και ένα από τα bonus του αναφέρεται ακριβώς στην κλήση του στην Εθνική Γαλλίας.

Ας ελπίσουμε να ταιριάξει με τον Τεν Κάτε και αυτός και οι υπόλοιποι...

gatti said...

@koutavaki: O Δομάζος έχει αγγίξει τα όρια της γραφικότητας. Υπήρξε μεγάλος παίκτης, από τους κορυφαίους, για πολλούς ο κορυφαίος (ο μπαμπάς μου, πάντως, επιμένει ότι ο κορυφαίος Ελληνας παίκτης ήταν ο Λουκανίδης και όχι ο Δομάζος...) αλλά αυτό δεν τον νομιμοποιεί να λέει όσα λέει. Να τον σεβαστούμε σαν κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού αλλά θα πρέπει να σεβαστεί και ο ίδιος τον εαυτό του. Και αυτό συνήθως δεν το κάνει.

Είναι μονίμως πνεύμα αντιλογίας, αμφισβητίας και τιμητής των πάντων, δεν βλέπει ποτέ τίποτα θετικό και παίζει το παιχνίδι των αντιπάλων με τον καλύτερο τρόπο.

Οσο για τον Νίνη, αν έχει ήδη ακούσει τις ...συμβουλές του, τότε δικαιολογείται απόλυτα η στασιμότητά του...

Τον πληρώνουν κάποιοι να μας βγάζει από τα ρούχα μας??. Φήμες λένε πως ακριβώς επειδή δεν τον πληρώνουν (επειδή δεν έχει πάρει πόστο δηλαδή...) γι΄ αυτό τα λέει... :)))))

gatti said...

@pensierix: Kι εγώ δεν ασχολούμαι με τον Δομάζο, δεν διαβάζω καν τι λέει. Το κάνω μόνο όταν κάποιος μου ζητήσει τη γνώμη γι΄ αυτά που είπε.

Προσωπικά, τον θεωρώ πια χαμένη υπόθεση. Εχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της καλοπροαίρετης κριτικής και βγάζει μόνο δηλητήριο...

gatti said...

@paoad: Nα στηριχθεί ο Νίνης, δεν αντιλέγω, αλλά την σεζόν που τελείωσε δεν με έπεισε.

Μακάρι φέτος να παρουσιαστεί όπως την χρονιά που τον γνωρίσαμε, αλλά προσωπικά δεν το βλέπω...

Ασε που οι πληροφορίες που έχω είναι ίδιες με του coachp. Οτι δηλαδή τον ετοιμάζουν για δανεικό και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις μεταγραφές που απομένουν.

Αν ισχύει αυτό, τότε σημαίνει πως οι διοικούντες δεν τον υπολογίζουν για φέτος, αλλά επειδή δεν είναι και απόλυτα βέβαιοι για την ορθότητα της απόφασής τους, θέλουν να τον δώσουν κάπου αλλού αλλά να κρατήσουν τα δικαιώματά του. Θα δούμε...

Μόνο 8 εκ. ευρώ είναι; Γιατί εγώ κάπου διάβασα ότι είναι 15 εκ. ευρώ η ρήτρα του Γάλλου.

koutavaki said...

gatti μου κι εγώ για 8 διάβασα και όχι σε ένα site...Λίγα είναι ρε παιδιά...

coachp said...

ναι, δυστυχώς το σκέφτονται.
σκεφτονται και κάτι πιο ακραιο για το Νινη, αλλά δεν ειναι της παρουσης να το σχολιασουμε. Δεν χρειαζεται να γινονται τα νευρα τσανταλια πριν γινει οποιαδποτε κινηση...

gatti said...

@koutavaki: Αν είναι 8, είναι όντως λίγα...

gatti said...

@coachp: Nαι, άσε, μη μας το πεις προς το παρόν. Ασε μας να χαρούμε λίγο ακόμα!

paoad said...

Άλλες πηγές λένε 8 και άλλες 15. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο νούμερα ισχύει. Ελπίζω να είναι το δεύτερο πάντως, γιατί αν, θεωρητικά, κάνει μια καλή χρονιά και τον πουλήσουμε, ο ΠΑΟ θα βγει ζημιωμένος κατά 4,5-5,5 εκατ. ευρώ, που είναι το συμβόλαιο του παίκτη, συν το πριμ υπογραφής και τα λεφτά των μάνατζερ.

Δεν τους έχω για χαζούς λοιπόν... Ελπίζω να είναι 15!

Και εγώ έχω ακούσει τις φήμες. Θα είναι κρίμα αν τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Gatti, ο Νίνης δεν ξέχασε τη μπάλα… Έχει το πιο γλυκό πόδι που υπάρχει σε Έλληνα παίκτη και ξέρει μπάλα όσο λίγοι..

Μια κακή χρονιά έκανε και τον ξεχάσατε-απαξιώσατε τελείως… Κρίμα!

Τελικά στον ΠΑΟ, μάλλον, δεν μας αξίζει να έχουμε τέτοια ταλέντα.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Μακάρι, φιλτάτη, να σε ακούσουν στην ομάδα σου. Ποτέ δεν θα ήθελα να δω τον Νέρι στον ΠΑΟ. Έστω και από διαφορετικές αφετηρίες ή από διαφορετικούς δρόμους συμφωνούμε στο αποτέλεσμα. Καλό ξημέρωμα - τρείς η ώρα!

gatti said...

@paoad: Oντως άλλοι λένε 8 και άλλοι 15. Ελπίζω κι εγώ να ισχύει το δεύτερο.

Οσο για τον Νίνη, ούτε τον ξεχνάω, ούτε τον απαξιώνω. Δεν είπα κάτι για την αξία του, αλλά για την αγωνιστική του κατάσταση. Δεν ήταν καλός τη χρονιά που μας πέρασε, αυτό είναι μια πραγματικότητα.

Τώρα αν η διοίκηση σχεδιάζει να τον δώσει δανεικό, εγώ τι μπορώ να κάνω;

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Xαίρομαι που συμφωνούμε έστω και από διαφορετική αφετηρία. Ο Καστίγιο ΔΕΝ έχει θέση στον Παναθηναϊκό.

sportathens said...

O Δομάζος εχει καταντήσει λίγο γραφικός,
Ισως επειδή ποτέ δεν ανέλαβε κάποιο πόστο,ίσως γιατί ποτέ δεν έδωσαν σημασία στις ακαδημίες του..
Ποτέ δεν έχει πει καλά λόγια για μεταγραφές της ομάδας..το μόνο που έλεγε ήταν ότιν πρέπει να μπουν στην ομάδα κάποιοι παλαίμαχοι για να βοηθήσουν...οκ έγινε αυτό(Σαραβάκος,Αντωνιάδης,Ρότσα,Βαζέχα..).Δε το σχολοίασε ποτέ όμως!!!!

Unknown said...

paoad μην λές πολλά λόγια και εκτίθεσαι φιλαράκι με την ομάδαουλα σου.
Έχεις να φτιάξει ομάδα απο την εποχή του Σούμ.

ΥΓ
Και φέτος απο κάτω μας στο ποδόσφαιρο θα είσαι...

Άντε σας χαρίζω το Κύπελλο

gatti said...

@sportathens: O καθένας κερδίζει τον σεβασμό με τις πράξεις του. Δεν θα τον σεβαστούν τον Δομάζο επειδή υπήρξε μεγάλος παίκτης, αν στην πορεία της ζωής του δεν σεβαστεί ο ίδιος το όνομα που δημιούργησε. Και μέχρι στιγμής δεν το κάνει.