Tuesday, July 21, 2009

Καρνέ - Σισέ - Σεφτέ




To καλό είναι ότι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος υπάρχει αρκετός χρόνος για να "δέσει" η ομάδα, να αποκτήσουν οι παίκτες φρεσκάδα και σταθερό ρυθμό, να βγουν οι αυτοματισμοί και βέβαια να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και που είναι σίγουρο ότι τα βλέπουν στο τεχνικό τιμ και την διοίκηση. Το κακό είναι ότι αν δεν καλυφθούν τα κενά, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε και πάλι πρόβλημα απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Το κακό είναι ότι μέχρι τον αγώνα με τη Σπάρτα δεν υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν κάποια πράγματα που φαίνεται πως δεν λειτουργούν καλά στην ομάδα. Το καλό είναι ότι η Σπάρτα είναι τέτοιας δυναμικότητας ομάδα που ακόμα κι αν δεν διορθωθούν κάποια πράγματα λογικά η πρόκριση δεν διακυβεύεται (λογικά, γιατί έτσι και στραβώσει κάτι από την αρχή και υπάρξει εκνευρισμός, σε συνδυασμό με το γεγονός της έλλειψης ρυθμού της ομάδας μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα).

Το φιλικό άφησε ανάμικτα συναισθήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για φιλικό παιχνίδι. Παρόλο που το συγκεκριμένο φαίνεται να λειτουργεί σαν πρόβα τζενεράλε.

Τι είδαμε;
* Εναν πολύ σταθερό Καντέ (τρίτο ματς στη σειρά;) που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μαζί με τον Βύντρα (που σημαίνει ότι δεν θα δούμε τον Βάσκο mister Bean ξανά βασικό, thank God). Ο Γάλλος έχει τσαμπουκά, κόβει, βλέπει γήπεδο και
προωθεί τη μπάλα χωρίς γιόμες (ακούς Λουκά;). Λογικά η άμυνα κόντρα στη Σπάρτα θα είναι αυτή που είδαμε τόσο στο κέντρο της όσο και στα άκρα.

* Εναν πολύ σταθερό Τζόρβα που είχε καλές τοποθετήσεις και καλές εξόδους. Σημαίνει άραγε κάτι εν όψει προκριματικού Τσάμπιονς Λιγκ το γεγονός ότι έπαιξε όλο το ματς;


* Ο Σιμάο είναι ο γνωστός άριστος Σιμάο ανασταλτικά, κάνει προσπάθεια να βελτιώσει τις πάσες του, αλλά όποτε επιχειρεί πάσα αυτή είναι πάντα προς τα πίσω και δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας.


* Ο Κατσουράνης σφιγμένος, δεν έδειξε πολλά πράγματα, αλλά κάπου είναι φυσιολογικό. Γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει.

* Ο ...άμπαλος Ζιλμπέρτο ένωσε τις γραμμές της ομάδας όταν μπήκε στον αγώνα και πραγματικά ούτε ψύλλος στον κόρφο του τεντά όταν θα πρέπει να αποφασίσει ποιους δύο εκ των Ζιλμπέρτο - Κατσουράνη - Σιμάο (αν μείνει...) θα πρέπει να χρησιμοποιήσει στα ματς που θα κατεβαίνει με δύο αμυντικά χαφ (γιατί στην Ευρώπη θα χρησιμοποιήσει και τρία). Ο Μάτος μάλλον είναι χαμένος από χέρι...



* Ο Λέτο δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό, ταλαιπωρεί τη μπάλα, δεν τον βοηθάει και ο Σπυρόπουλος, όμως όταν οι δύο τους δέσουν, η αριστερή γραμμή θα είναι πολύ δυνατή.

* Ο Καραγκούνης όσο κι αν δεν μας αρέσει αλλάζει τη ροή του αγώνα. Ευχή και κατάρα, τα έχουμε ξαναπεί...



* Ο Τζιμπρίλ δεν είναι ακόμα στο 100%, γι΄ αυτό και έχασε κοντρόλ και ευκαιρίες. Ακόμα κι έτσι όμως είναι φανερό ότι παίκτη με το ξεπέταγμά του δεν διαθέταμε μέχρι τώρα. Το θέμα είναι ποιος θα του δίνει τις μπαλιές που αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" του. Υπάρχει αυτός ο παίκτης ή θα πρέπει να τον αγοράσουμε;

* Ο Σάλπι έχει άραγε θέση στο συγκεκριμένο σύστημα; Νομίζω ότι ούτε ο Τεν Κάτε έχει βρει άκρη σχετικά με το πού μπορεί να παίζει φέτος.

* Ο Γκάμπριελ πολύ κοκό κι από αβγό τίποτα... Μάγος στα κοντρόλ αλλά από εκεί και πέρα; Ουσία μηδέν...

* Ο Μουν μουδιασμένος στην αρχή, πιο σταθερός και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη συνέχεια, αλλά ανασταλτικά έχει πρόβλημα.

* Πού ήταν ο Νίνης οέο;

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι έδειξε ό,τι και τα προηγούμενα. Η ομάδα δεν έχει ταχύτητα και αυτοματισμούς, θέματα που θα λυθούν μόλις τελειώσει η βασική προετοιμασία. Από την άλλη όμως έχει προβλήματα στην τροφοδοσία του Σισέ και στην δεξιά πλευρά. Και αυτά τα θέματα δεν λύνονται εκ των έσω...


Scratch: Τι τσαντίλα αυτή του Σισέ μόλις έβαλε το γκολ; (Tου βγήκαν τα νεύρα για τις χαμένες ευκαιρίες...)

Scratch 1: Σαν να έστρωσε κι άλλο ο Καντέ, ε;

Scratch 2: E ρε και έχανε ο Σάλπι τις ευκαιρίες που έχασε ο Σισέ...

Scratch 3: Σας έχω πει ότι δεν θα με χάλαγε καθόλου ο Λόλο;

Scratch 4: Tι δίδυμο της συμφοράς ήταν οι Αβραάμ - Μέλμπεργκ στο φιλικό του γαύρου;

Scratch 5: Σκόκο: "Θέλω να παίζω στη θέση μου". Ποια είναι όμως αυτή η θέση; Πώς το είχε πει ο Φαν Γκάαλ για τον Τζιοβάνι; "Βρείτε μου σε ποια θέση παίζει να τον βάλω!".

Scratch 6: Πωλείται η ΑΕΚ; Κοίτα που θα αποκτήσει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα!

Scratch 7: Α, ρε μυρουδιά Λούσιο! Στην Ιντερ ρε; Στους δεύτερους; Σ΄ αυτούς που έβαλε γκολ ακόμα και ο Σαριέγκι;



Ο ΣΙΣΕ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ





Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Στο φιλικό με την Γκλάντμπαχ


Στο φιλικό με την Χόφενχαϊμ
(ένας πρόεδρος με ...ειδικό βάρος)



ΕΧΤRA BONUS

(Από greenwebfans - η φωτο και η λεζάντα*)
(* αναφορά στο γνωστό σύνθημα)



Tελικα την εχω πιο μεγαλη απο του Γκουσγκούνη!!!!!!!



23 comments:

koutavaki said...

Καλημέρες!!!Πάλι δεν το είδα χθες...Υποχρεώσεις.Το γκολ όμως το είδα και πολύ μου άρεσε!Άργησε αλλά το πέτυχε.Και ξέρεις τι πιστεύω?Αυτό ήταν!Πήρε μπρος τώρα!Μακάρι να έχω δίκιο.Τελικά βρε γατί έχουμε καταλήξει οριστικά στο 4-5-1?Και αν ναι μόνο για έξω ή και στο πρωτάθλημα?Εσύ πως το κόβεις?Τουλάχιστον ο τεντάς μου δίνει την εντύπωση ότι τα πειράματα που θα κάνει φέτος θα έχουν να κάνουν μόνο με τη σύνθεση της 11άδας(άλλαξε τον τερματοφύλακα με τερματοφύλακα,λίγο το έχεις?)και όπως και να το κάνεις,έτσι έχει λιγότερες...επιλογές από το να αλλάζει π.χ. ένα στόπερ με όποιον να είναι.Άρα να ελπίζω ότι θα καταλήξει και πιο σύντομα σε αυτό που θέλει ή να μην κάνω τόσο τολμηρά όνειρα???

gatti said...

@koutavaki: Kι εγώ το πιστεύω ότι πήρε μπρος ο Τζιμπρίλ. το έψαχνε αυτό το γκολ και όσο δεν του καθόταν τόσο εκνευριζόταν. Στο ματς με τη Χοφενχάιμ μου φάνηκε πολύ άχαρος ο ρόλος του, σχεδόν τον λυπήθηκα! Να έχεις ένα τέτοιο εργαλείο στη μηχανή σου και να μη μπορείς να το αξιοποιήσεις. Χθες τα πράγματα έστρωσαν κάπως αλλά και πάλι οι μπαλιές δεν φτάνουν αβίαστα προς το μέρος του. Δεν ξέρω αν μπορεί ο Κάρα να αναλάβει αυτό το ρόλο. Μπορεί ναι, μπορεί όχι.

Ο τεντάς δεν νομίζω ότι θα κάνει και φέτος πειράματα, άμα κάνει δηλαδή τι να πω... Θα πέσει πολύ κράξιμο (και από εδώ...). Πέρυσι το έβλεπες ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά τα πειράματα ήταν κινήσεις απελπισίας. Φέτος δεν έχει λόγο να κάνει κάτι τέτοιο.

Εκεί που θα γίνει το ...πανηγύρι του ροτέισον θα είναι στα αμυντικά χαφ, ειδικά αν μείνουν και οι 4.

Τέλος πάντων, θα δούμε. Εγώ επιμένω ότι χρειάζεται δεκάρι, αλλά δεν το βλέπω να έρχεται, γιατί αν έρθει θα "ακυρώσει" κάποιους παίκτες που πρέπει να μπαίνουν ενδεκάδα και κάποιους άλλους που περιμένουν από πίσω. Μόνο δεξί μπακ βλέπω, αν και απ΄ ό,τι διαβάζω κοιτάζουν πια και για αριστερά...

paoad said...

Όλα ωραία όλα καλά με το άρθρο και συμφωνώ αλλά αυτό το scratch 2 τι το ήθελες??

Ό Σισέ έχει 14 προπονήσεις στην ομάδα και είναι λογικό να είναι ακόμα σφιγμένος και μουδιασμένος- ο Σαλπι έχει 3 χρόνια στην ομάδα και χάνει 5 κλασικές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα. Τι θα λέγαμε? Αυτό που λέμε και τώρα ότι είναι χρυσό παιδί αλλά δεν..

1.Εγω ξέρω ποια θέση ταιριάζει στον Σαλπι - είναι η ίδια με αυτή που τον χρησιμοποιεί και ο Ολλανδός- ... έξω δεξιά.. στο πάγκο!

2.Θα τον δεις το Νίνη..

3.Ο Καντέ είναι καλός παίκτης, σου είχα πεί ότι πρόκειται για αξιόπιστο σεντερ μπακ. Κάτι μου λέει ότι οι Καντέ, Βύντρα, Μπιάσμιρ και Κατσουράνης θα δώσουν σκληρή μάχη για τις 2 θέσεις της άμυνας. Για να δούμε...

4.Τι πήδημα ήταν αυτό..? με την καλή έννοια!!

5.Πως το είπες? "δίδυμο συμφοράς"? και που είσαι ακόμα θα συμπληρώσω εγώ... Ο Μελμπεργκ μπορεί να είναι 5 φορές καλύτερος αμυντικός από τον Αντζα αλλά την δουλεία που έκανε ο Βούλης στο γήπεδο δεν μπορεί να την κάνει, γιατί είναι ΣΤΑΤΙΚΌΣ παίκτης- περιμένει να του έρθει η μπάλα- δεν πάει σε αυτή! Αυτός ήταν ο λόγος που δεν τον ήθελε και ο Τεν Κάτε. Δεν λέω τίποτα παραπάνω- θα διαπιστώσεις κι εσύ πως όταν η μπάλα παίζεται χαμηλά θα υπάρξουν τρελά ζόρια στην άμυνα το gayrou.

6.Κ εγώ γουστάρω Λόλο αλλά πιο πολύ γουστάρω τον Σωτηράκι! Μ’ αρέσει που όλοι συμφωνούν να στηριχθεί ο μικρός και όλοι θέλουν επιτελικό και δεξί εξτρεμ? Εεε ρε παιδιά και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

7.Απο το στόμα σου και στου Τεν Κάτε το αυτί για Τζόρβα. Το αξίζει το παιδί. Είναι κρίμα γιατί έχει προοπτικές ο Άλεξ και ο Μάριο δεν είναι καλύτερος του.

8.Γι αυτό ο Ζιλμπέρτο είναι τεράστια παιχτούρα- την αξία του δεν την καταλαβαίνεις όταν παίζει αλλά όταν δεν παίζει. Από πέρσι το είχα διαπιστώσει. Σα να λύθηκε όλη η ομάδα με την είσοδο του. Παρεμπιπτόντως, πολύ ορεξάτο και κεφάτο τον είδα το Βραζιλιάνο. Σα να έχει πάρει τα πάνω του με την κατάκτηση του Συνομοσπονδιών.. Για να δούμε, για να δούμε!

Για φαντάσου:

Τζόρβας, Μουν, Σπυρόπουλος- Σεντερ Μπακ: Κατσού- Μπιάσμιρ, Αμυντικά χαφ: Ζιλμπερτο, Σιμάο(Μάτος), Μέσοι Λέτο, Καραγκούνης, Νίνης και μπροστά ο Σισέ

coachp said...

Χρειάζεται επειγόντως ενα παιχτη που να παιζει πίσω ακριβώς απο τον Σισέ. Να μοιράζει καλές πάσες, να πατάει περιοχή, και να σκοράρει με σουτ. Θελει ενα παιχτη πολύ καλό εκεί γιατι ο Σισε με εναν τετοιο μπορει να κάνει παπάδες. Αφου τον πήρες που τον πήρες τον Σισέ, μην τον αφήνεις μόνο του. Κριμα ειναι.

Ας πάρει και τον Νταμπό που παίζει δεξιά και αριστερά, και καθάρισε. Ομαδάρα. Αν και με Τεν Κατε, ομαδαρα δυσκολα θα δω!!! Τουλαχιστον με δύο καλους παιχτες εκεί, εχεις λυσεις για τον επόμενο προπονητή!

Δεν κρατηθηκα, σορυ!

paoad said...

Για Νταμπό συμφωνώ κι εγώ... Για τον επιτελικό δεν ξέρω.. Νομίζω ότι ο Νίνης μπορεί να κάνει πολύ καλα αυτή τη δουλειά αν του δείξουν εμπιστοσύνη.

gatti said...

@paoad: Mην κάνεις καν τον κόπο να συγκρίνεις Σισέ με Σάλπι. Οσο και αν τον αγαπάω τον βόρειο, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Το συγκεκριμένο scratch ήταν αποκλειστικά για να σε ...ιντριγκάρω!
Υπό μία έννοια δείχνει το αυτονόητο. Τον παίκτη που είναι πολύ μεγάλη κλάση είμαστε διατεθειμένοι να τον περιμένουμε. Τον παίκτη που ακόμα κι αν είναι καλός έχει ακυρωθεί όντας μέλος μιας ομάδας "λούζερ" που δεν έχει καταφέρει να πάρει τίτλο είμαστε έτοιμοι να τον στήσουμε στη γωνία.

Δεν ξέρω αν του Σάλπι του ταιριάζει ο πάγκος, εκείνο που είναι φανερό είναι πως στο σύστημα 4-2-3-1 δεν έχει θέση. Δυστυχώς...

Τον Νίνη ελπίζω να τον δω, ήθελα να τον δω χθες, αλλά ο τεντάς τον έβαλε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Αυτό που είδα πάντως από τον Γκάμπριελ δεν μου άρεσε... Καλός, χρυσός, για αλλαγή αλλά δεν είναι ο κατάλληλος παίκτης για έξω δεξιά...

Ο Καντέ δείχνει αν μη τι άλλο καλύτερος από τον Σαριέγκι. Αυτό προς το παρόν μου φτάνει. Τώρα περιμένω να δω τον Σουηδό. Αν είναι όσο καλός λένε ότι είναι τότε λογικά το δίδυμο θα είναι Μπιέρσμιρ - Βύντρα (Καντέ).

Ο Σισέ είναι σπουδαίος παίκτης, όταν θα αποκτήσει ρυθμό θα κλάψουνε μανούλες. Υπό την προϋπόθεση να βρεθεί παίκτης να τον τροφοδοτεί. Γιατί εκεί εντοπίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. Αν δεν υπάρχει ο παίκτης να του περάσει μπαλιές είναι σα να περιμένεις να κινηθεί η Φεράρι με ...νεράκι. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτός ο παίκτης. Ο Κάρα μπορεί να το κάνει υπό προύποθέσεις αλλά αν ήμουν διοίκηση και έπρεπε να κάνω ΜΙΑ μεταγραφή, αυτή δεν θα ήταν καν του δεξιού μπακ. Θα ήταν του επιτελικού χαφ.

Πραγματικά με εξέπληξε το δίδυμο Αβραάμ - Μέλμπεργκ και με εξέπληξε δυσάρεστα. Εντάξει τον Αβραάμ τον ξέραμε, εγώ δεν είχα στενοχωρηθεί καν πέρσι που δεν τον πήραμε, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο άλλο αν η "ερυθρόλευκη" προπαγάνδα τον πέρασε ως παικταρά. Αλλά στις ικανότητες του Μέλμπεργκ έχω μεγάλη εκτίμηση. Εχεις όμως απόλυτο δίκιο. Ο Βούλης είχε στοιχεία που δεν έχει ο Σουηδός, που είναι όντως στατικός και με τον Αβραάμ δίπλα του θα υπάρξουν παιχνίδια που ο γαύρος θα ζοριστεί.

Δεν είναι αντιφατικό που ενώ όλοι στηρίζουν Σωτηράκη βλέπουν και αλλού. Ο μικρός πρέπει να πείσει και δεν το έχει κάνει ως τώρα. Κι εσύ (ο Παναθηναϊκός) έχεις κάνει σοβαρές επενδύσεις φέτος και πρέπει να τις στηρίξεις. Από την άλλη βέβαια υπάρχει πάντα η αίρεση του "πόσους παίκτες θα πάρουμε; Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ολόκληρη 11άδα πάλι!". Κάπου εκεί (συν το οικονομικό) νομίζω ότι ακροβατεί και η διοίκηση. Εμείς άλλωστε βλέπουμε μόνο το μπάτζετ, αυτή πρέπει να δει και τα συμβόλαια. (Οχι ότι με νοιάζει, να τα "σκάσει" να φέρει τους καλύτερους και αδιαφορώ πώς θα τους πληρώσει, αλλά προσπαθώ απλώς να καταλάβω πώς σκέφτονται...).

Για τον Τζόρβα μάλλον δεν κατάλαβες. Αναρωτήθηκα μήπως το ότι έπαιξε όλο το ματς σημαίνει ότι θα τον προτιμήσει από τον Μάριο. Για μένα ούτε ο ένας ούτε ο άλλος κάνουν για την ομάδα των ονείρων μου (αν και τον Τζόρβα συναισθηματικά τον πάω περισσότερο).

(Συνεχίζω από κάτω γιατί λόγω μεγέθους δεν το πήρε όλο...)

gatti said...

@paoad: Για τον Ζιλμπέρτο τα είπες όλα. Να τα βλέπουν αυτά οι "λος αμπαλος" που τον έχουν περάσει για παλτό. Παρεμπιπτόντως, για να δεις πώς λειτουργεί το σύστημα, θα σου πω κάτι που ήθελα να το γράψω από καιρό. Πέρσι τέτοιο καιρό όταν τον πήραμε, έγραφε ο Καίσαρης (πατήρ): "Ενας φίλος μου που παρακολουθεί ανελλιπώς αγγλικό ποδόσφαιρο μου έλεγε ότι ο Ζιλμπέρτο δεν αντέχει να παίξει σε φουλ ρυθμούς και γι΄ αυτό ο Βενγκέρ δεν τον θέλει στην ομάδα." (Κι αυτό τώρα για τους φουλ ρυθμούς επί της ουσίας μπορεί να είναι σωστό, άλλοι οι ρυθμοί στην Αγγλία με τους ...60 αγώνες τον χρόνο και τα ...μέρα παρά μέρα παιχνίδια και άλλοι στην Ελλάδα, ΑΛΛΑ...). Μετά από μερικούς μήνες, στην εκπομπή του στο "Σέντρα" λέει: "Τον Ζιλμπέρτο, τον έβλεπα πέρσι στο αγγλικό πρωτάθλημα. Δεν τραβάει ο άνθρωπος, είναι πρώην ποδοσφαιριστής γι΄ αυτό ο Βενγκέρ τον άφησε να φύγει".

Αυτούς τους ανθρώπους διαβάζουμε και ακούμε. Μιλάμε ο τύπος (που κάποτε που έγραφε τον Αποδυτηριάκια τον παρακολουθούσα ευλαβικά και ήταν όντως κορυφαίος και γάτος - αλλά είναι πια μιας κάποιας ηλικίας και θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι ως άλλος Ζιλμπέρτο έχει κάψει φλάντζα πια... - άσε που δεν υπήρξε και ...διεθνής) ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ καν τι έχει γράψει και τι λέει. Κι αυτό που "κάποιος φίλος" του είχε πει, μετά από μερικούς μήνες έγινε δική του "εμπειρία". Τι να λέμε τώρα...

Στην 11άδα που "κατεβάζεις" με χαλάει ο Κατσούρ ως στόπερ. Αλλά φοβάμαι κι εγώ ότι είναι ο μόνος τρόπος να χωρέσει ο τεντάς Κατσούρ - Ζιλμπέρτο - Σιμάο - Κάρα. Εκτός αν τελικά βρεθεί αγοραστής για τον Σιμάο και τον βγάλει και τον Ολλανδό από την αγωνία και τον προβληματισμό του... ;)

gatti said...

@coachp: To ότι από εδώ το πήγες από εκεί το πήγες πάλι στον Τεν Κάτε τα έχωσες, το προσπερνώ, είναι γνωστή η εμπάθεια και η εμμονή σου στο πρόσωπό του.

Αλλά το ότι παίκτης που θα παίζει πίσω από τον Σισέ χρειάζεται επειγόντως, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!

Εναν "Εκι" χρειάζεται ο Σισέ πίσω του, αλλά πούντος;

Και δεξιά ο Νταμπό μια χαρά θα ήταν. Αρκεί να μην φέρουν τον Γιούρκα (εκτός αν είναι ο παλιός Γιούρκας...).

paoad said...

Εκτός από τον Νίνη το ρόλο του επιτελικού πίσω από τον επιθετικό μπορεί να τον παίξει και ο Λάζαρος. Το παλικάρι και πάσα έχει και τελειώματα και είναι μπαλαδόρος.

Μη παρασύρεστε από το γεγονός ότι ο Τεν Κάτε τον χρησιμοποιεί συνέχεια στα σριστερά και τον καίει. Όσο κακό κάνει στον Σαλπι που τον βάζει δεξιά άλλο τόσο κάνει και στο Λάζαρο που τον χρησιμοποιεί αριστερά. Το είχε πει και ένας προφήτης-δημοσιογράφος Παοκτσης για τον Λάζαρο: "θα είναι μεγάλο λάθος αν βάλουν τον Λάζαρο αριστερά, δεν είναι παίκτης γραμμής είναι δεύτερος επιθετικός.

Εγώ νομίζω ότι υπάρχουν πολλές λύσεις, απλά για κάποιους αδιευκρίνιστους λόγους είτε τους απαξιώνουμε είτε τους ξεχνάμε.

Κ εγώ θέλω τον Ρικέλμε και μακάρι να τον φέρουν, αλλά τότε θα πρέπει να ξεχάσουμε τους Νίνη, Χριστοδουλόπουλο και Ρουκάβινα!

Όταν λέω να στηρίξουμε το Νίνη εννοώ να κάνουμε αυτό που έκανε και η Μπάρτσα με τους Ινιέστα, Μέσι. Εξηγούμαι:

Η Μπαρτσελόνα για να στηρίξει εμπράκτως τον Αργεντίνο έδιωξε τον Ροναλντίνιο και πήρε τον Ντανιελ Αλβες προκειμένου να βοηθάει τον μικρό απο δεξιά. Το ίδιο έκανε και με τον Ινιέστα διώχνοντας τον Ντεκο και φέρνοντας άλλο ένα δυνατό αμυντικό χαφ(Κειτά). Με αυτό το τρόπο έδωσε χώρο και χρόνο(εντός γηπέδου) σε αυτούς τους παίκτες να δείξουν τις ικανότητες τους. Τώρα αν εμείς φέρουμε ένα παίκτη επιπέδου Ρικέλμε που και πότε θα παίζουν οι υπόλοιποι?

Επομένως γαττούλι το μείζον ζήτημα δεν είναι αν χρειαζόμαστε ή όχι επιτελικό μέσο. Το ερώτημα είναι: "Πιστεύουμε ή όχι στο ταλέντο του μικρού, στο ταλέντο του Χριστοδουλόπουλου, στο ταλέντο του Ρούκα. Αν πιστεύουμε πως δεν κάνουν τότε είμαι μαζί σου με τα χίλια, αν όμως πιστεύουμε ότι αξίζει να στηριχθούν δεν βρίσκω το νόημα μιας τέτοιας μεταγραφής.

squarelogic said...

θα συμφωνήσω μαζί σου και με τον..εμπαθή coach,οτι με Νταμπό κι έναν εξαιρετικό..."σερβιτόρο" θα λυθεί η ομάδα.
Το θέμα είναι οτι έτσι αχρηστεύουν Σάλπι-Νίνη-Καρα...αν και προβλέπονται πολλοί αγώνες και φέτος.
Λες να τολμήσουν?
Γιατί αν μείνει ως έχει,η επένδυσή τους(και ελπίδα μας...)κινδυνεύει ως ημιτελής.

zouk said...

Θα συμφωνησω με paoad για τον Χριστοδουλοπουλο,θα ηθελα να τον δω πισω απο τον Σισε αλλα μαλλον εκει θα παιζει ο Καραγκουνης.

Δεν συμφωνω καθολου για τον Σαλπιγγιδη.Οταν παιζει πιεζει απιστευτα τα αντιπαλα μπακ,σκοραρει(αφου βγαινει πρωτος σκορερ της ομαδας)και γενικα στον μαραθωνιο ολων των διοργανωσεων θα χρειαστει ετσι κι αλλιως.

Παντως ενα κλασσικο δεκαρι δεν θα με χαλαγε,μου αρεσουν αυτοι οι παιχτες αλλα πραγματι εχουμε αρκετους και πρεπει να τους δωσουν ευκαιριες.Ελπιζω να ανεβει ο Νινης σιγα σιγα.

coachp said...

Πισω απο τον φορ χρειάζεται έναν παικτη τυπου κακα. Οχι τύπου Γκονζαλες. Πρεπει να βρισκει διχτυα. Ο Παναθηναϊκός πρεπει να πάρει γκολ απο αυτον που θα παιζει ως επιτελικός. Εκτος απο τις καλές κοντινες και κάθετες πάσες, θέλει και γκολ. Γιατί οι πλάγιοι μπορεί να μην σκοράρουν πολύ(τουλάχιστον ο Λέτο)

Επισης, δεν μενουν ετσι Νινης και Σάλπι. Θα ανταλλάσουν θεσεις δεξιά η στο κέντρο η σε 4-4-2 που το σκέφτεται ο ολλανδός...

coachp said...

@ paoad
το εχω σκεφτεί και γράψει και εγώ για τον Λάζαρο. Αλλά έκανα λάθος. Δεν ειναι κοντρολαρισμένος. Θελει εκει εναν παιχτη εκεί, που να μπορει να την κατεβάσει, να γυρίσει και να μοιράσει με ευκολία. Ο Χριστοδουλό έχει άλλα χαρίσματα. Σε πολλά παιχνίδια θα μπορει να παιξει εκει, αλλά σε υψηλό επιπεδο δεν ειναι.

koutavaki said...

Ρε παιδιά έχω μια απορία,για την οποία ρώτησα και γαύρο αλλά δε μπόρεσε να με βοηθήσει:Έβλεπα ένα φιλικό τους και πρόσεξα στη φανέλα πάνω από το σήμα τους 3-4 αστεράκια(όπως έχουμε εμείς στο μπάσκετ).Πρώτον είδα καλά?Και αν ναι τι συμβολίζουν?Καθαρή περιέργεια...

paoad said...

ρε koutavaki σε είχα για πιο ξύπνια! Τα 3-4 αστεράκια συμβολίζουν τα 3-4 ευρωπαϊκά του οσφπ! χοχοχοχοχ ή ακόμα καλύτερα τις 3-4 εκτός έδρας νίκες χοχοχοχοχοχ!

zouk said...

Koutavaki εβαλαν 3 αστερια στην φανελα τους οταν εφτασαν τα 30 πρωταθληματα.Ενα αστερι για καθε 10 δλδ.

koutavaki said...

@paoad
Να πω ότι δε μου πέρασε από το μυαλό θα πω ψέματα!!!Αλλά σε ευρωπαϊκό σκέφτηκα τους αποκλεισμούς και λέω "αποκλείεται,λίγα είναι".Και ήθελα να το επιβεβαιώσω!!!(τι κακοί που είμαστε ρε paoad!)
@zouk
Σκέψου,ούτε οι γαύροι δεν το κατάλαβαν το υποννοούμενο!Thanks για την πληροφορία αλλά τώρα θέλω να μου λύσεις και μια άλλη απορία:η περίπτωσή τους άπτεται της κόμπλας ή του ψώνιου?Α,στο καλό μπερδεύτηκα τώρα...
Και επειδή είστε καλά παιδιά και βοηθήσατε δείτε και αυτό και ελπίζω να γελάσετε...
http://www.youtube.com/watch?v=0wvHKkmHpLU

paoad said...

άσχετο αλλά...

"Καρνέ - Σισέ - Σεφτέ και Σαλπιγγίδη Κεφτέ"

:)

gatti said...

@paoad: Λύσεις υπάρχουν πολλές, δεν ξέρω όμως αν είναι οι κατάλληλες. Θα προτιμούσα έναν παίκτη κλάσης να αξιοποιεί τον Σισέ παρά να περιμένουμε να δούμε ποιος θα μας βγει. Ετσι κι αλλιώς όμως, κατά πως φαίνεται με αυτούς που έχουμε θα πορευτούμε, οπότε...

Κι όταν λέω ότι θέλουμε παίκτη δεν σημαίνει ότι δεν εμπιστεύομαι ή δεν στηρίζω τους υπάρχοντες. Αλλά θεωρώ πως υπάρχει ανισορροπία στην ομάδα και σημαντικά κενά που δεν έχουν καλυφθεί. Μακάρι να κάνω λάθος...

gatti said...

@squarelogic: Mέχρι τελευταία στιγμή θέλω να πιστεύω πως θα γίνει κάποια ακόμα κίνηση. Αν και τελευταία δεν μας τα λένε καλά. Από την μια θα πάρουμε δεξί μπακ, από την άλλη οι μεταγραφές τελείωσαν (δήλωση Πατέρα) και στο μεταξύ ψάχνουν και κάτι για τα αριστερά που ανακάλυψαν τώρα ότι υπάρχει μόνο ο Σπυρόπουλος. Αυτοί δεν μας έλεγαν ότι ο Καντέ μπορεί να παίξει και ως αριστερό μπακ;

Τέλος πάντων... Θα δείξει...

gatti said...

@zouk: Mακάρι να έβλεπα τον Λάζαρο βασικό, είναι από τους παίκτες που πάω πολύ. Αλλά στη θέση ποιανού; Προφανώς πίσω από τον Σισέ θα παίζει ο Κάρα. Στο μεταξύ μιας και μιλάμε για τον Κάρα που είναι και κολλητός του, του έχει πάρει όλα τα χούγια! Μόλις πάρει τη μπάλα βάζει το κεφάλι κάτω και κοιτάζει να μπουκάρει. Πού πας άνθρωπε! Δες!

Ας ελπίσουμε να υπάρχει λύση, αλλά εγώ επιμένω πως εκ των έσω δεν την βλέπω...

gatti said...

@coachp: Τι θέλεις να μας πεις; Οτι ο Εκι δεν έβρισκε δίχτυα; Πλάκα κάνεις;

Εν πάση περιπτώσει ας αποφασίσει να πάρει παίκτη και τα άλλα τα βρίσκουμε. Και οι άλλοι θα πάρουν ευκαιρίες. Τόσα παιχνίδια υπάρχουν μέσα στη σεζόν.

gatti said...

@koutavaki: Koρυφαίο το βιντεάκι! :)))