Wednesday, July 29, 2009

Σπαρτιάτικο τραπέζι με (παν)αθηναϊκό μενού




Η Τσεχία έχει ...Σπάρτη. Το εμπεδώσαμε. Και μας έκανε το τραπέζι και μας το έκανε και πλούσιο. Αν και λιτοδίαιτοι οι Τσέχοι ...Σπαρτιάτες για μας τους Αθηναίους φρόντισαν να είναι πλούσιο το μενού. Παρόλο που αυτοί απλώς ...τσίμπησαν. Κατανοητό μέχρι εδώ (αν και δύσπεπτο). Και στο κάτω κάτω και μέσα στα πλαίσια των αρχών της φιλοξενίας.

Αλλά...

Εχει η Τσεχία ...Καιάδα; Πρέπει να έχει, γιατί από την ώρα που τελείωσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Σπάρτα έχουν πέσει εκεί μέσα, ο τεντάς, ο Βύντρα, ο Καντέ, ο Αντωνίου, ο Πατέρας, ο Σιμάο, ο Γκαλίνοβιτς, ο Γκάμπριελ, ο Καραγκούνης, ο Σισέ (!), οι πολυμετοχικοί και όλο τους το σόι.

Mε συγχωρείτε, δεν θα πάρω! Την κριτική μου στην ομάδα θα την κάνω, την απογοήτευσή μου δεν μπορώ να την κρύψω, αλλά πριν από τον αγώνα ρεβάνς με την Τσέχα και όσο υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης - ακόμα κι αν τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ - ούτε χολή θα ρίξω, ούτε αναθέματα. Αυτά ας τα κάνουν (που τα κάνουν ήδη...) οι ΑΡΔ.

Εγώ θα προσπαθήσω να δω τα πράγματα όσο ψύχραιμα μου επιτρέπει η κατάσταση να τα δω

KENA - ΛΑΘΗ - ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ.
Ολα τα παραπάνω μαζί συνθέτουν την εικόνα του αγώνα με την Σπάρτα!

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Κενά
* Οι καλές ομάδες αρχίζουν από την άμυνα και ο Παναθηναϊκός εδώ και τόσα χρόνια πληρώνει την αδυναμία του να βρει έναν στόπερ κλάσης. Δεν φταίει ο Βύντρα αν κάνει τσαφ, ούτε ο Σαριέγκι αν έχει χαμηλό ταβάνι. Φταίει η διοίκηση που δεν τους αντικαθιστά τόσο καιρό με κάποιους καλύτερους όταν βλέπει ότι οι συγκεκριμένοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλό επίπεδο και έχουν πολλάκις σταθεί τροχοπέδη στις υψηλές προσδοκίες της ομάδας. Και σαφώς φταίει ο Τεν Κάτε από την στιγμή που είτε πρότεινε, είτε συναίνεσε, να μείνει για μια ακόμα φορά η ομάδα χωρίς αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Επιπρόσθετα και χωρίς έναν ποιοτικό δεξί μπακ (αν και, παρόλη την ...παραφιλολογία, το σημερινό μας πρόβλημα δεν προέκυψε από την τοποθέτηση του Σουηδού στο συγκεκριμένο άκρο της άμυνας - μάλλον από την μη τοποθέτησή του στο κέντρο της άμυνας προέκυψε).

* Οι καλές ομάδες έχουν ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές τους. Κι ο Παναθηναϊκός αφενός δεν έχει κλασικό παίκτη που να παίζει στον ασβέστη δεξιά (αφού κανείς εκ των παικτών που διαθέτουμε για την συγκεκριμένη θέση δεν την έχει ως φυσική του), αφετέρου δεν έχει επαρκή κάλυψη πίσω αριστερά (αφού ο Καντέ αποκτήθηκε για να παίζει και ως back up του Σπυρόπουλου για να γίνει γνωστό μόλις λίγες μέρες πριν (δεν είναι πάνω από 2 εβδομάδες) ότι δεν την "κατέχει" τη θέση, οπότε πρέπει να ψάξουμε να βρούμε κάποιον παίκτη για τα αριστερά που επείγει - λέει - περισσότερο από το δεξί μπακ. Επείγει προφανώς επειδή ο Βύντρα είναι τόσο καλός ως κεντρικός αμυντικός που δεν κάνει να χαραμιστεί αριστερά (παρόλο που το έχει κάνει επανειλημμένα) ακόμα κι αν συντρέχει σοβαρός λόγος. Και μάλλον γι΄ αυτό (επειδή είναι καλός στόπερ...) δεν κάνει να παίξει ούτε δεξιά (για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεξιά δεν θέλω να τον ξαναδώ αλλά οι ανάγκες της ομάδας είναι πάντα πάνω από τις προσωπικές μας επιθυμίες).

* Οι καλές ομάδες φροντίζουν να αξιοποιούν τα μεγάλα τους όπλα. Και για να το κάνουν αυτό πρέπει να τους δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους. Το να έχεις ένα "εργαλείο" σαν τον Σισέ στην επίθεσή σου και να επιχειρείς να του δημιουργήσεις ...αυχενικό σύνδρομο από τις γιόμες που κάνεις προσπαθώντας να βρεις το κεφάλι του είναι σα να προσπαθείς να γεμίσεις το ρεζερβουάρ μιας Φεράρι με νεράκι... Ο Γάλλος λίγο πιο νωρίς λίγο πιο αργά θα κλοτσήσει, ειδικά όταν αντιληφθεί (αν δεν το έχει ήδη καταλάβει...) ότι οι κάθετες μπαλιές που περιμένει για να δείξει τα προσόντα του και την απίστευτη εκρηκτικότητά του δεν θα έρθουν ποτέ. Και δεν θα έρθουν ποτέ γιατί δεν υπάρχει ο παίκτης να του τις δώσει. Ηδη σήμερα φλέρταρε άγρια με την κάρτα, από τον εκνευρισμό που του δημιούργησε το γεγονός ότι δεν του έβγαινε τίποτα. Το γνώριμο σκηνικό προηγούμενων χρόνων, με τον σέντερ φορ να φτάνει μέχρι τη σέντρα για να πάρει μπαλιά ομολογώ ότι δεν περίμενα να το δω με τον Σισέ να όμως που "ποτέ μη λες ποτέ...". Στο εγγύς μέλλον θα φλερτάρει ακόμα πιο άγρια με την μανιοκατάθλιψη και την οργή, ειδικά αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από την Σπάρτα και χάσει την ευκαιρία που τόσο περιμένει να "φανεί" μέσα από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, σ΄ αυτή την Μουντιαλική χρονιά για την οποία είχε τόσες προσδοκίες. Παρεμπιπτόντως, είναι και ο Λέτο, που ούτε ψύλλος στον κόρφο του αν πέρσι έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ με τον γαύρο και φέτος καταφέρει να μείνει εκτός με τον Παναθηναϊκό. Και μετά θα ήθελα να δω με πόσο κέφι θα παίξουν και οι δύο στο πρωτάθλημα.

Λάθη
Προπονητικά: Για τον Τεν Κάτε είχα γράψει εδώ πέρσι τέτοιο περίπου καιρό με αφορμή τον πρώτο αγώνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ιντερ στο ΟΑΚΑ πως η αυτοπεποίθηση που νοιώθει ένας πολύ καλός προπονητής (βλέπεις, εγώ εξακολουθώ να τον θεωρώ καλό προπονητή...) για τις προπονητικές του ικανότητες μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ γιατί το ανακάτεμα που κάνει στην ομάδα του προκειμένου να μπερδέψει τον αντίπαλο μπορεί να μην καταφέρει τελικά να το διαχειριστεί. Πριν το παιχνίδι με τη Σπάρτα και έχοντας ως δείγμα γραφής τα περυσινά προκριματικά πίστευα πως θα κατεβάσει μια απόλυτα ορθολογική 11άδα. Το περίμενα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει Λέτο και Κατσουράνη στη λογική "τους περυσινούς ξέρω, τους περυσινούς εμπιστεύομαι και βαδίζω στα σίγουρα σε μια εποχή που η ομάδα δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμη - αλλά και οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν είναι απόλυτα έτοιμοι". Και σε ένα βαθμό το έκανε. Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Σπυρόπουλος αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο Βύντρα - Καντέ. Γιατί Καντέ και όχι Σαριέγκι; Προφανώς επειδή στις προπονήσεις έβλεπε πως ο Γάλλος είναι ανώτερος του Βάσκου, τον είχε στην προετοιμασία από την αρχή, άρα ικανό διάστημα για να μπορεί να συνεννοηθεί με Βύντρα κυρίως (αφού αυτός αναμενόταν τουλάχιστον στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς να είναι ο παρτενέρ του) αλλά και με την υπόλοιπη άμυνα. Δεν του βγήκε και γι΄ αυτό θα χρεωθεί δικαιολογημένα το λάθος. Σαν σκεπτικό όμως δεν ήταν παράλογο. Ακουσα, άκουσα και τι δεν άκουσα για το συγκεκριμένο θέμα από τους "αντικειμενικούς" όλο το βράδυ. Πως έβαλε ένα παίκτη που δεν έπαιξε σε κανένα φιλικό ως κεντρικός αμυντικός. Σοβαρά; Μόνο σε ένα ματς έπαιξε ως αμυντικός χαφ. Και σε ένα ημίχρονο ως αριστερός μπακ. Στα υπόλοιπα έπαιξε στη θέση του. Γιατί Καντέ και όχι Μπιέρσμιρ; Για τον παραπάνω ακριβώς λόγο. Ο Σουηδός μπορεί να ήταν έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης αφού προέρχεται από εν ενεργεία πρωτάθλημα, αλλά δεν είχε προλάβει να δουλέψει ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο με κανέναν από τους Βύντρα - Σαριέγκι - Καντέ. Ακούω όλο το βράδυ να εστιάζουν στο γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ο Μπιέρσμιρ δεξιά και όχι ως στόπερ. Το παράδοξο όμως δεν είναι γιατί χρησιμοποιήθηκε ο Σουηδός δεξιά εξ αρχής (από την στιγμή που δεν υπήρχαν λύσεις: ο Μουν ήταν off, o Ολλανδός έχει "κόλλημα" με τον Βύντρα ως κεντρικό αμυντικό, ο Γκάμπριελ ως αμυντικός είναι ανέκδοτο κι ας αποκτήθηκε ως τέτοιος). Αν υποτεθεί (όπως και ψιλοφάνηκε στον αγώνα) ότι ο Σουηδός δεν είναι στατικός παίκτης, αλλά προωθεί τη μπάλα και προωθείται μ΄ αυτή (κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν κατάφερνε ο Βύντρα ως δεξί μπακ, ενώ ο Μπιέρσμιρ ακόμα κι όταν χρειάστηκε να κάνει σέντρα αυτή ήταν ακριβείας...) είναι λογικό που τον τοποθέτησε εκεί. Εκείνο που ΔΕΝ είναι λογικό είναι γιατί όταν είδε ο Ολλανδός πως δεν λειτουργεί το σχήμα Βύντρα - Καντέ δεν ρίσκαρε (έτσι κι αλλιώς h oμάδα ήταν πίσω στο σκορ...) μια εσωτερική αλλαγή βάζοντας τον Σουηδό στη φυσική του θέση και περνώντας τον Βύντρα δεξιά.

Ορθολογική ήταν και η τοποθέτηση Ζιλμπέρτο Σίλβα - Σιμάο στη θέση των αμυντικών χαφ (το περυσινό "πάω στα σίγουρα" που λέγαμε) όχι όμως και του Γκάμπριελ ως τρίτο αμυντικό χαφ. Ατύχησε και στην περίπτωση του Σιμάο. Ο παίκτης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! Είναι κουραστικό να ακούς συνεχώς, "γιατί έβαλε τον Σιμάο και όχι τον Κατσουράνη", "γιατί άφησε εκτός αποστολής τον Μάτος" κ.λπ. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. 14-15 παίκτες σαν τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε πέρσι, ώστε να μην υπάρχουν διλήμματα, ή 24-25 που τους θεωρούμε όλους παιχταράδες και εν δυνάμει βασικούς, για να γκρινιάζουμε κάθε φορά για αυτούς που δεν είναι στην αποστολή. Γιατί με αυτό το σκεπτικό έπρεπε να είναι στην Πράγα και ο Λάζαρος και ευτυχώς ρε γαμώτο που είναι τραυματίας ο Ρουκάβινα γιατί και τη δική του απουσία από την αποστολή θα σχολιάζαμε αν ήταν απόλυτα υγιής. Ομως, άλλο κάνουμε κριτική και άλλο ξεσκίζουμε τον προπονητή χωρίς να βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν ότι εκείνος έχει πιο εμπεριστατωμένη γνώμη για την κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστή του από εμάς που δεν παρακολουθούμε τις προπονήσεις.

Εκανε λάθη ο Τεν Κάτε; Εκανε. Στην εσωτερική αλλαγή Μπιέρσμιρ με Βύντρα που ΔΕΝ έγινε στην εξωτερική αλλαγή Σαριέγκι με Καντέ που έγινε (αν ο Γάλλος είναι παίκτης ψυχολογίας όπως λένε, δύσκολα θα ξανασηκώσει κεφάλι...), στην αργοπορημένη αλλαγή του Γκάμπριελ με τον Λέτο και στην ανούσια την χρονική στιγμή που έγινε αλλαγή του Ζιλμπέρτο με τον Κατσουράνη. Και βέβαια, πάνω από όλα, στο γεγονός ότι στην αγωνία του να καλύψει την δεξιά πλευρά που θεωρητικά παρουσιάζει αδυναμίες, άφησε άδεια την αριστερή. Κι αυτό ήταν όντως αντιφατικό από την στιγμή που ο μεγάλος φετινός μας φόβος είναι πως η ομάδα θα είναι μονόπαντη και θα γέρνει αριστερά. Στο σημερινό παιχνίδι συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Συνωστισμός που θα ζήλευε και η Ρεπούση (η συγγραφέας του βιβλίου της έκτης δημοτικού) στα δεξιά και απέραντη μοναξιά στα αριστερά. Ο Σπυρόπουλος δεν την πάλευε μέχρι την στιγμή που μπήκε ο Λέτο. Ο οποίος Λέτο με την παρουσία του ανακάτεψε την τσεχική άμυνα και απελευθέρωσε τον Σπυρόπουλο.

Κατά τ΄ άλλα, ο Καραγκούνης κινήθηκε σε ρηχά νερά, ο Σισέ υπήρξε μοιραίος, ενώ ο Σαλπιγγίδης απέδειξε ότι παρόλο που δεν ξέρει να ντριπλάρει και να πλασάρει είναι πάντα απαραίτητος στην ομάδα.

Aτομικά: Α, ναι... Υπάρχουν σαφώς και τα ατομικά λάθη. Μόνο που αυτά τα λάθη είναι απαραίτητα συστατικά του ποδοσφαίρου. Και καθώς το γκολ συνήθως είναι αποτέλεσμα ενός λάθους είναι σαφές πως τα λάθη πληρώνονται. Και αυτό ακριβώς έγινε σήμερα. Τώρα αν τα λάθη τα έκαναν πάλι οι ...συνήθεις ύποπτοι; Ε τότε, απλώς σας παραπέμπω στο κεφάλαιο "κενά"...


Ανετοιμότητα
Είναι εύκολο να λες "όφειλαν να είναι έτοιμοι" αλλά είναι δύσκολο να γίνει στην πράξη. Δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία, άλλωστε μόνοι τους στον Παναθηναϊκό διακήρυτταν ότι αυτοί δεν είναι ...Λάρισα για να την πατήσουν με τον ίδιο τρόπο, όμως να που συμβαίνει. Το να είσαι υποψιασμένος δεν αρκεί. Και πέρσι πήγαμε υποψιασμένοι στην Κύπρο, μετά το "κάζο" του Ολυμπιακού, αλλά την τριάρα την φάγαμε (και δεν είχαμε και την δικαιολογία των προκριματικών). Ανέτοιμη ήταν η ομάδα, ασύνδετη στις γραμμές της, χωρίς επαρκή φυσική κατάσταση, χωρίς αγωνιστικό πλάνο κάποιες φορές. Σε κάποια σημεία αυτό είναι ευθύνη του προπονητή και των παικτών σε κάποια άλλα είναι αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας που θέλει μια ομάδα σε υποφερτή φόρμα στα τέλη Ιουλίου όταν ουδέποτε στο παρελθόν δεν είχε αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις. Οποιος είναι ειλικρινής (και έχει καλή μνήμη) μπορεί να θυμηθεί πως σε ανάλογη κατάσταση βρισκόμασταν πέρσι στα παιχνίδια με τη Διναμό Τυφλίδας. Μόνο που η Σπάρτα δεν είναι Διναμό. Είναι ένα επίπεδο παραπάνω. Και αυτό το παραπάνω επίπεδο σε συνδυασμό με την δική μας ανετοιμότητα ένα γύρο νωρίτερα απ΄ ό,τι την αντιμετωπίσαμε πέρσι, υπήρξε καταστροφικό (θέλω να πιστεύω μόνο για το σημερινό παιχνίδι...).


Γκαντεμιά
Συνήθως δεν θέλω να επικαλούμαι την ατυχία, αλλά αυτή όντως υπήρξε. Ενα χαμένο πέναλτι, ένα γκολ που δεν μέτρησε, χωρίς κανείς να καταλάβει το λόγο... Μόνο αυτά να είχαν αίσια έκβαση θα μιλούσαμε για τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα και πρόκριση εξασφαλισμένη ήδη από την Τσεχία. Δεν έγινε. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα αν σκεφτεί κανείς ότι οι Τσέχοι έχασαν άλλες δύο τουλάχιστον σημαντικές ευκαιρίες...


Και τώρα;
Τι γίνεται τώρα; Αρχίζουμε τα αναθέματα, τη γκρίνια και τα σιχτιριάσματα; Παίζουμε το παιχνίδι των ΑΡΔ που ξεκίνησαν ήδη και θα οργιάσουν αύριο και τις προσεχείς ημέρες;

Προσωπικά πιστεύω ότι τίποτα δεν έχει χαθεί. Ναι, θα πρέπει να μας προβληματίσει η εικόνα της ομάδας και ειδικότερα η άμυνά της, αφού το τελευταίο πράγμα που θέλουμε στη ρεβάνς της Αθήνας είναι να δεχτούμε γκολ. Ναι, θα πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε η Σπάρτα τις μετέτρεψε σε γκολ. Ναι, είναι γεγονός ότι το άγχος θα βαρύνει τα πόδια των παικτών και η ψυχολογία τους δεν θα είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο (ειδικά μετά από όσα θα γραφτούν και θα ακουστούν τις προσεχείς ημέρες).

Και κοίτα να δεις και το οξύμωρο... Θέλουμε σαφέστατα ενίσχυση, αλλά αυτή θα αποφασιζόταν στον επόμενο γύρο. Ελα όμως που μπορεί να μην προκριθούμε! Κι αν δεν προκριθούμε και κατά συνέπεια δεν ενισχυθούμε, πόσο εύκολο είναι να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα που αποτελεί τον πρωταρχικό μας στόχο; Ξέρω, δεν είναι του παρόντος, αλλά οφείλουμε να το έχουμε στην άκρη του μυαλού, γιατί είναι άλλο να χάνεις φέτος τον ...μπερντέ του Τσαμπιολί - και να τον παίρνει ο γαύρος, αν προκριθεί - και πολύ διαφορετικό να μην καταφέρεις να πάρεις πρωτάθλημα. Γιατί τότε θα χάσεις ΚΑΙ την απευθείας πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ΚΑΙ τον μπερντέ. Γιατί ως δεύτερος (αν υποθέσουμε ότι θα είσαι και δεύτερος...) θα είναι σχεδόν αδύνατον να ξαναπαίξεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όταν όλα τα μεγαθήρια που έχασαν τον τίτλο στη χώρα τους, θα τα βρεις απέναντί σου στα προκριματικά. Οπότε; Φαύλος κύκλος!

Γι΄ αυτό ίσως θα είναι καλύτερα να βάλουν στην άκρη τις τσιγγουνιές και να κινητοποιηθούν άμεσα για παίκτες που θα καλύψουν τα κενά. Η ανατροπή του 3-1 μπορεί να γίνει. Είναι στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού. Χρειάζεται όμως συγκέντρωση, πίστη και ανεβασμένη ψυχολογία. Χρειάζεται και περισσότερο ορθολογική 11άδα. Χρειάζεται σκυμμένα κεφάλια και πολλή δουλειά. Και όχι δηλώσεις και φανφάρες. Ας αφήσουν τη δουλειά τους να μιλήσει γι΄ αυτούς και ας μην προκαλούν. Κάτι ήξεραν οι Αρχαίοι που μιλούσαν για την Υβρι!




Scratch: Επειδή πολύς λόγος έγινε για το πέναλτι που εκτέλεσε ο Σισέ: Eίχε αποφασιστεί από τον Τεν Κάτε να τα εκτελεί ο Γάλλος αντί του Καραγκούνη (είχε γραφτεί μάλιστα και στις φυλλάδες αυτή του η απόφαση). Αυτοί που το έγραψαν ως ρεπορτάζ γιατί άραγε το "ξέχασαν" σήμερα στην κριτική τους; Μήπως επειδή αποτελούσε ένα επιπλέον "μείον" για τον Τεν Κάτε; Κι αν το εκτελούσε ο Καραγκούνης και το έχανε δεν θα ήταν οι ίδιοι που θα φώναζαν για την εμμονή του Ολλανδού να βάζει τον "τυπάρα" να εκτελεί τα πέναλτι; ΄Η μήπως δεν θα έλεγαν αν το εκτελούσε και το έχανε ο Σάλπι; Αλλά πάντα έτσι είναι. Στις ήττες ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν έπαιξε...

Scratch 1: Φονικό δίδυμο Σωτηρακόπουλου - Νικολογιάννη στο Spor-fm: Αφού έχουν ξεσκίσει πατόκορφα τον Τεν Κάτε χαρακτηρίζοντάς τον επικίνδυνο συζητούν για το ...μέλλον του σε περίπτωση αποκλεισμού του Παναθηναϊκού. Και λέει ο Σωτηρακόπουλος: "Aς μιλήσουμε ωμά. Αν αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός την Τρίτη θα τεθεί σίγουρα την επόμενη μέρα θέμα προπονητή. Κι ας λέει ό,τι θέλει ο Πατέρας, ή ο Ησαϊας ή ο οποιοσδήποτε".

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΕ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΕ! Που θεωρούν βέβαιο, παρακάμπτοντας τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, ότι θα τεθεί θέμα προπονητή; Από πού αντλούν τόση βεβαιότητα; Από πού αντλούν τόση αλαζονεία; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να κόπτονται για το καλό της ομάδας ΜΑΣ;

Λίγο νωρίτερα (ή αργότερα) έθιξε και το θέμα της τακτικής. Είπε ότι οι ανταποκρίσεις από το μέτωπο της προετοιμασίας ανέφεραν πως ο Παναθηναϊκός δεν έκανε καθόλου τακτική. Και πως αυτή τη φορά υπάρχουν αποδείξεις, γιατί και επί ...Μπάκε τα έλεγαν αλλά δεν τους πιστεύαμε. Τεντάς όπως Μπάκε σα να λέμε...

Να διευκρινίσω ότι "έτυχε" να παρακολουθώ τους συγκεκριμένους. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί. Είναι βέβαιο ότι και στα υπόλοιπα ραδιόφωνα ανάλογες "κηδείες" θα είχαμε.

Γι΄ αυτό κλείστε τα αφτιά σας και προσέχετε/φιλτράρετε ό,τι διαβάζετε από εδώ και πέρα. Για μία εβδομάδα το ιδανικό θα ήταν η αποτοξίνωση από ο,τιδήποτε προσπαθεί να μας δηλητηριάσει την ψυχή. Εγιναν λάθη. Θα γίνουν κι άλλα στο μέλλον. Αλλά ΑΚΟΜΑ μπορούν να διορθωθούν. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία. Και για μας και για την ομάδα...

119 comments:

mamma said...

Καλημέρα.
Κι εμείς εψές χαλαστήκαμε (όχι εγώ προσωπικά αλλά βλέπεις είναι κολλητικό).

squarelogic said...

Γατί,
και να πεις οτι και ο τελευταίος φίλαθλος δεν έβλεπε τα κενά...Δυστυχώς,με τις μαντζιριές στις λεπτομέρειες κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα...Κι ας τα γράφουμε εμείς οι αδαείς...

Θέτω μια ενδιαφέρουσα ερώτηση.
Ποιές απ τις φετινές(και περσινές..)μεταγραφές αντιστοιχούν στις προσδοκίες της πολυμετοχικότητας?Ποιές δηλ.ΔΕΝ θα μπορούσαν να έχουν γίνει επί Τζίγγερ?

Πέρσι,νομίζω μόνο του Ζιλμπέρτο Σίλβα,αντε και του Ρουκάβινα...
Φέτος,φυσικά του Σισέ,άντε και του Κατσουράνη,που όμως την θεωρώ αχρείαστη πολυτέλεια(απ τη στιγμή που είχες το γνωστό τρίο).Ο Λέτο ήταν λύση επικοινωνιακής επικράτησης-απάντησης στο κάζο Μέλμπεργκ και όχι ο παίκτης ουσίας που θέλαμε(Γιοβάνοβιτς).
Καντέ=Μπιέρσμιρ(άσχετα αν αποδειχθούν ικανοί)εμπίπτουν στην κατηγορία φτηνών 'στοιχημάτων" στα οποία αρεσκόταν πάντα οι Βαρδήδες.
Οπότε?
Οπότε,ας θυμηθούν τον ζόφο των ημερών πριν την έλευση Σισέ κι ας κινηθούν αστραπιαία και δίχως μαντζιριές για 2-3 παίκτες που θα φέρουν ισορροπία και καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος υλικού.
Αυτά,και αναχωρώ εκτός δικτυακού πολιτισμού!

coachp said...

@ gatti
τα έγραψα δίπλα, έκανα δικό μου ποστ για το θέμα, αλλα θα σου πω και σένα κάποια πράγματα. Η τακτική του Τεν Κατε γάμησε πατοκορφα την ομάδα. Απλά πράγματα.

Ξεκόλλα επιτέλους να νομίζεις πως είναι παιχνίδι των ΑΡΔ. Άποψη εκφέρουν όπως και εσύ. Εσύ νομίζεις πως είναι καλός προπονητής ο Τεν Κάτε, εγώ τον θεωρώ τον χειρότερο που είχε ποτέ ο Παναθηναϊκός. Τι να κάνουμε δηλαδή? Ρώτα και κανά παιχτη της ομάδας σου αν βρεις την ευκαιρία να δεις τι θα σου πει κι αυτός… Επίσης, όταν λέει κάποιος σαν τον Σωτηρακόπουλο ότι θα τεθεί θέμα προπονητή, από σένα, σιγουρα κατι περισσοτερο θα ξέρει…

Στο δικο μου μπλογκ εγραψα και τον λόγο για τον οποίο έμεινε ο Τεν Κάτε. Κατά τα άλλα, λες πολλα σωστά στο αρθρο σου, αλλά αποφεύγεις το νόημα της υπόθεσης όπως ο διάολος το λιβάνι. Και δεν ξέρω το λόγο που δεν θες να παραδεχτείς πως ο Τεν Κάτε είναι πράγματι επικινδυνος. Δεν ταιριάζει καθόλου με τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Γενικά, είναι δεύτερος προπονητής και όχι πρώτος και ετσι θα παραμείνει…

gatti said...

@mamma: Kαλημέρα mamma μου! Το ξέρω, αλίμονο, ότι είναι κολλητικό...

gatti said...

@squarelogic: Μου φαίνεται πραγματικά απίστευτο που για άλλη μια φορά, για άλλη μια χρονιά καθόμαστε και συζητάμε τι έφταιξε και αυτό στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι δεν ενισχύσαμε την ΜΟΝΙΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ αμυντική μας γραμμή.

Πώς είναι δυνατόν αυτό που βλέπουμε εμείς οι άσχετοι να μη το βλέπουν οι σχετικοί που βρίσκονται μέσα στην ομάδα.

Εχεις δίκιο πως είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι μεταγραφές που αντιστοιχούν στις προσδοκίες της πολυμετοχικότητας. Εγώ δεν θα έβαζα ούτε τον Ρουκάβινα μέχρι να μου αποδείξει ότι πραγματικά αξίζει τα λεφτά του.

Εχεις δίκιο και για τον Λέτο, καθαρά επικοινωνιακή η επιλογή, ούτε χθες φάνηκε επί της ουσίας η συνεισφορά του, αλλά μόνο συμπληρωματικά. Ας ελπίσουμε ότι απλώς είναι νωρίς γι΄ αυτόν και ότι η προσφορά του δεν θα ...αναλωθεί στο ανακάτεμα της αντίπαλης άμυνας, αλλά θα είναι περισσότερο χειροπιαστή.

Εχει ευθύνες η διοίκηση που άφησε την ομάδα γυμνή σε συγκεκριμένες θέσεις, έχει ευθύνες ο Τεν Κάτε που είτε δεν πρότεινε την ενίσχυση της ομάδας, είτε συναίνεσε σ΄ αυτήν. Για την ακρίβεια, αυτή είναι μεγαλύτερη ευθύνη από τα προπονητικά του λάθη στο χθεσινό ματς. Με μια στοιχειωδώς σοβαρή άμυνα χθες, όσες αλχημείες κι αν έκανε, δεν θα φεύγαμε με αυτό το βαρύ σκορ.

Να δούμε πώς θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής. Παρεμπιπτόντως, άκουσα ότι δεν αποκλειόμαστε οριστικά από την Ευρώπη (το διόρθωσα και στο ποστ), απλώς θα δώσουμε έναν ακόμα γύρο για να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μικρή παρηγοριά, βέβαια, να έχεις ανακατατέψει όλη την προετοιμασία με πιθανότατο κίνδυνο να έχεις κλατάρει αγωνιστικά γύρω στο Νοέμβριο, κουβαλώντας και το ψυχολογικό βάρος ενός εντελώς άδοξου αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ και διακυβεύοντας τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος. Τελικά, κάτι ήξερε η ΑΕΚ που στόχευε εξ αρχής στα προκριματικά του Αυγούστου...

coachp said...

και κάτι ακόμη.
αυτά που έγραψα χτες το βράδυ στο ποστ, τα γραφουν όλες οι εφημερίδες σήμερα, πλην φυσικά του τραγικού Βασιλαρά... Επειδή δεν θέλει κι αυτός να παραδεχτεί το προφανές.

Τελος πάντων, λες να γράφουν ολες οι εφημερίδες το ίδιο επειδη το λέω εγώ. Μπας και τους δίνω εγώ τη γραμμή? Επειδη δεν αντεχεται αυτο με τις γραμμές και τους ΑΡΔ...

gatti said...

@coachp: Το έχω ήδη διαβάσει από χθες το ποστ σου κόουτς. Και αν και συμφωνώ σε αρκετά σημεία μαζί σου, όλο σου το κείμενο ακυρώνεται από την τελευταία σου φράση, περί ομοφυλοφυλίας του Τεν Κάτε. Οπότε για μένα παύει να είναι σοβαρό. Λυπάμαι...

Eπειδή από χθες τα έχω πολύ παρμένα με όλους τους ΑΡΔ και δεν θέλω να σου πω χοντρά πράγματα, θα σου πω το εξής: Mάλλον δεν με κατάλαβες στο σημείο που πιστεύεις ότι σου έθιξα τον ...παντογνώστη της αθλητικής δημοσιογραφίας. Δεν κομίζει γλαύκα στην Αθήνα ο Σωτηρακόπουλος όταν λέει ότι θα τεθεί θέμα Τεν Κάτε αν αποκλειστούμε. Ούτε χρειάζεται να μου το πει αυτός για να συνειδητοποιήσω ότι έχει πληροφόρηση εκ των έσω. Αλίμονο, αν δεν ξέρει αυτός κάτι παραπάνω από μένα. Θα ήταν αποτυχημένος επαγγελματίας τότε. Και δεν είναι. Ομως, ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ είναι να τεθεί θέμα Τεν Κάτε αν αποκλειστούμε. Δεν τα πήρα λοιπόν με τη δήλωση, αλλά με το ύφος της.

Αυτό τον στόμφο, την αλαζονεία και τη σφοδρότητα με την οποία ξεσκίζουν οι ΑΡΔ όποιον δεν τους είναι αρεστός και αυτή τη γκεμπελίστικη προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει από πέρσι εγώ δεν μπορώ να την ανεχτώ.

Γι΄ αυτό και δεν θα παραδεχτώ με τον τρόπο που ΕΣΥ θέλεις ότι ο Τεν Κάτε είναι επικίνδυνος. Εκανε λάθη, τα έγραψα και μάλιστα αναλυτικά, έχω ήδη εδώ και καιρό γράψει πως τελείωσε η περίοδος χάριτος για πάρτη του. Ποιο νόημα λοιπόν αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι; Το μόνο που αποφεύγω είναι το πομπώδες ύφος των ΑΡΔ. Ε, δεν θα με κάνετε σαν κι εσάς ρε, δεν γίνεται!

Τέλος, για το αν υπάρχει παιχνίδι των ΑΡΔ ή όχι, πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. Εκείνο που έχω μάτια και βλέπω είναι ότι κάποιοι σκύλιασαν από την στιγμή που έχασαν κάποιες από τις προσβάσεις τους. Και ότι κάποιες φυλλάδες και ΑΡΔ είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Χθες άκουσα τον Σωτηρακόπουλο να θέτει ζήτημα για το γεγονός ότι δεν έγινε καθόλου δουλειά πάνω στην τακτική στη διάρκεια της προετοιμασίας και σήμερα το άκουσα στην ΕΡΑ Σπορ!
Και κάτι τέτοια παραδείγματα μου αρκούν για να βλέπω επιφυλακτικά τους ΑΡΔ και να υποθέτω ότι υπάρχουν βαθύτερα κίνητρα στη συμπεριφορά τους. Μπορεί να κάνω λάθος και μην έχουν βαθύτερα κίνητρα αλλά να νοιάζονται για το καλό της ομάδας μου (χο!). Αλλά δεν πρόκειται να άρω τις επιφυλάξεις μου. Αυτά. Μη με κάνεις να επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα, είναι τόσο κουραστικό. Χρειάζομαι ηρεμία όπως και η ομάδα...

ΥΓ. Ούτε οι κόντρες σας με τον Βασιλαρά, την "Πράσινη" και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με αφορούν. Βρείτε τα μεταξύ σας. Και κατ΄ επέκταση ας τα βρουν (ή ας τα διαλύσουν) οι πολυμετοχικοί μεταξύ τους. Εγώ δεν είμαι με καμιά εφημερίδα, κανέναν παράγοντα και κανέναν δημοσιογράφο. Είμαι με τον Παναθηναϊκό. Τελεία και παύλα!

coachp said...

@ Gatti
τώρα μιλάς σωστά. τα δέχομαι αυτα που γράφεις περι αλαζονείας. Αλλα άλλο αυτό και άλλο η γραμμή που θα τηρηθεί. Δεν είναι γραμμή. Είναι άποψη. Οχι πως δεν υπάρχει για κάποια πράγματα γραμμή. Αλλά αυτα που κάνει ο Τεν Κάτε είναι εγκλήματα. Και σου ξαναλέω, μακάρι να βρεις ενα παικτη της ομάδας σου και να τον ρωτήσεις για τον Τεν Κάτε... Μακάρι...

coachp said...

επίσης, σόρυ, δεν ήθελα να σε τσιτώσω με την τελευταία φράση στο ποστ μου. Δικιο εχεις και σε αυτό. Λαθος μου είναι. Αλλα δεν το κρύβω. Το αφήνω να φαινεται. Οπως κάνει λάθη ο Τεν Κάτε, ετσι κανω κι εγώ. Μονο που τα δικά μου δεν επηρεάζουν κανέναν...

mahler76 said...

το περίμενα πως θα χάσουμε όχι όμως να φάμε και τέτοια ΠΟΥΤΣΑ. Να δείς που φέτος θα φύγουμε νωρίς...:(

The Bgt said...

Για την ηττα του ΠΑΟ δε κοπτομαι. Προσωπικα δε με πειραζει να μην συνεχισει καν στην Ευρωπη φετος.
Θελω πρωταθλημα ωστε του χρονου που ειναι και μουντιαλικη χρονια να μην δινουμε αγωνες απο τον Ιουλη αλλα ανετοι και ωραιοι να ξεκινησουμε απο τους ομιλους.

ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΤΡΙΟ ΣΤΟΥΤΖΕΣ που χθες στον Σκορ-ΦΜ μου προκαλεσε ναυτια και απολυτη αηδια με τη χειριστου ειδους δημοσιογραφια που πρεσβευει.

ή Μαλλον οχι, δεν ειναι δημοσιογραφια αυτο το πραγμα, ειναι νταβατζιλικι. Αυτοι οι πουθεναδες πατωντας πανω στα ηλιθια κομπλεξ του Ελληνα οπαδου εχουν καταντησει οι νταβατζηδες του ελληνικου ποδοσφαιρου και του αθλητισμου γενικοτερα.
Τα ανθρωπαρια αυτα δεν μιλαγαν χθες, ΕΦΤΥΝΑΝ τις λεξεις μια-μια.


Λες κι εχει σημασια αν θα φυγει ο 10ΚΑτε ή θα ερθει ο Βενγκερ.
Τα σιχαματα της ελληνικης αθλητικογραφιας θα συνεχισουν να επιτελουν το θεαρεστο εργο τους και με περισσεια θρασυδειλη αλλαζονεια θα κανουν τους καμποσους αφεντευοντας τα χιλιαδες ηλιθια κουναβια που τους ακολουθουν πιστα ενω ταυτοχρονα φυλανε και κατουρημενες ποδιες οταν χρειαζεται.

Αλλα με τους μονοκυτταρους οργανισμους (κοινως αμοιβαδες) που εχουν για ακροατες και αναγνωστες καλα κανουν και το παιζουν βασιλιαδες του τιποτε.

Απο χθες ειμαι Τενκατικια. Ακομη κι αν αποδειχθει ο χειροτεροτερος προπονητης του κοσμου. Ακομη κι αν ο ΠΑΟ υποβιβαστει στην β'εθνικη.
Και μονο που τα ΟΡΚ τα εβαλαν μαζι του μου φτανει και μου αρκει για να τον υποστηριζω μεχρι τελους.
Οποιοσδηποτε τους της χαλαει εμενα ειναι ο ηρωας μου.

paoad said...

Δεν με τρομάζει η πρόκριση, αυτή θα έρθει στο ΟΑΚΑ, εύκολα ή δύσκολα.. Περίμενα να δώ την ομάδα ανέτοιμη αλλά όχι και τον προπονητή.

Δεν με πειράζει που ο Djibril έχασε το πέναλτι- με τρομάζει όμως, που τον κρατάμε εκτός παιχνιδιού. Δεν περίμενα να δω τη μπάλα κάτω και τριγωνομετρία...μια ριμάδα πάσα περίμενα να δω σε όλο τον αγώνα και δεν την είδα. Όχι κάθετη, όχι τακουνάκι, όχι 40αρα-ξυραφι, μια απλή. Ο Παναθηναϊκός κάνει 1 μήνα προετοιμασία και δεν είναι σε θέση να βγάλει μια μπαλιά της προκοπής για να αξιοποιήσει τον επιθετικό του. Είναι αστείο το γεγονός, ότι τόσο το τετ-α-τετ του Σισέ όσο και το πέναλτι δεν προέρχονται από συντονισμένη ενέργεια της ομάδας αλλά από πούλημα της μπάλας από τους Τσέχους. Αυτό είναι που με προβληματίζει. Είναι, επίσης, αστείο το γεγονός ότι στο 93 ο Παναθηναϊκός σκοράρει από εκτέλεση κόρνερ με κεφαλιά του Σαλπιγγίδη(!)ανάμεσα στον Ρεπκα και σε 3 άλλα θηρία. Ακόμα και αυτό το γκολ έρχεται τόσο ανορθόδοξα...

Σε αυτό το σημείο θα είναι άτοπο να σταθείτε ΠΑΛΙ στη έλλειψη 10ριου. Κακά τα ψέματα, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν ήταν στην τελική πάσα, το πρόβλημα ήταν στην έλλειψη αγωνιστικού πλάνου, στην κάκιστη κυκλοφορία, στην ακινησία των παικτών.

Κάποια θέματα για την επιλογή της ενδεκάδας και του συστήματος(??!). Η άποψη που εκφέρω δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά είναι πάγια. Ας τα πάρουμε από την αρχή..

1)Γιατί Γκαλίνοβιτς? Έδειξε, μήπως, ότι είναι σε καλή κατάσταση στα φιλικά? Είναι καλύτερος του Τζόρβα? Δεν αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα επικοινωνίας (βλέπε Μορίς, Σαριέγκι, Βύντρα και πρόσφατα Καντέ)? και το σημαντικότερο από που και ως που ο Γκαλίνοβιτς αρχηγός???????? Είναι δυνατόν?

2)Βύντρα - Καντέ- Σωστή επιλογή, τους δούλεψε στα φιλικά, τους πιστεύει και τους πιστεύω κ εγώ(μέχρι ένα σημείο..!). Το ίδιο ισχύει και για Σπυρό.

3)Μπιάσμιρ- Καλό παιχνίδι, κάκιστη επιλογή! Από που και ως που βάζει έναν παίκτη με 5 προπονήσεις, σε θέση που δεν την έχει ξαναπαίξει ποτέ? Πως είναι δυνατόν? Κ εγώ σου λέω πως, επειδή είναι το ντεμπούτο του, επειδή παίζει σε θέση άγνωστη γι αυτόν, επειδή δεν ξέρει το όνομα και το παιχνίδι των υπόλοιπων, κάνει ένα λάθος(!). Αυτό το λάθος δεν θα του ξεσκίσει την ψυχολογία(?), ο Παναθηναϊκός κόσμος δεν θα τον χαρακτηρίσει ως παλτό και θα ζητήσει άμεσα την αντικατάσταση του(?), δε θα βγουν όλοι στα ραδιόφωνα και θα ζητήσουν την άμεση απόκτηση ξένου, έμπειρου(ξανθού, Σουηδού, με θητεία στη Γιουβε) σεντερ-μπακ? Τι σόι διαχείριση είναι αυτή? Με τέτοιου είδους διαχείριση, ο παίκτης αργά ή γρήγορα θα καεί όπως συνέβη και με τον συμπαθή Καντέ..

4)Αμυντικά χαφ. Ο Σιμάο δεν βγαίνει και το καταλαβαίνω- απλά έκανε ένα κάκιστο παιχνίδι, ας είναι! Ο Ζιλμπέρτο, όμως, έχει 10 ημέρες προετοιμασίας- πως τον πετάς έτσι μέσα? Τι είναι, ρομπότ? Γιατί αφήνεις, προκλητικά, τον καλύτερο παίκτη της προετοιμασίας εκτός αποστολής?

5)Οι επιλογές των Γκαμπριελ, Κάρα, Σαλπι, Σισέ φαίνονται λογικές αφού με αυτούς δούλεψε πιο πολύ κατά την προετοιμασία.
Το σύστημα. Τι σύστημα παίζαμε? Ποιος κάλυπτε την αριστερή πλευρά? Ποιος κάλυπτε τον Σπυρόπουλος, όταν ανέβαινε? Γιατί ο Σισέ βρισκόταν μόνος ανάμεσα σε 3 αμυντικούς? Ποιος έδωσε εντολή να παίζουμε να βαθιές μπαλιές? Με πόσους επιθετικούς παίζαμε? Βάση σκαουτινγκ, σε ποιο σημείο επιχειρήσαμε να χτυπήσουμε την μέτρια (Σ)Παρτα? Το δυνατό σημείο της ομάδας είναι τα άκρα ή ο άξονας? Η ομάδα θέλει να παίζει γρήγορο ή σετ παιχνίδι? Με ποιο σύστημα θα αγωνιζόμαστε φέτος? Γιατί ο Τεν κάτε θεωρεί ότι τα σταθερά συστήματα είναι για τους άμπαλους?

@the bgt
Χάνεις το νόημα… Ο Πάο πρέπει να είναι υπεράνω προσώπων.. Νομίζω πως δεν φταίνε σε τίποτα οι δημοσιογράφοι στην ήττα του ΠΑΟ. Ο τεν κάτε έδωσε την αφορμή για να αρχίσει το ξέσκισμα, εκείνος τα προκάλεσε… Άμα θεωρείς αναίτια την επίθεση, τότε είμαι μαζί σου.

coachp said...

@ bgt
να σε ρωτησω κάτι? δηλαδή τι κακό έκαναν αυτοί οι ανθρωποι χθες? Είναι τόσο κακό που εκφέρουν την άποψή τους -εστω και τόσο σκληρά- για την ομάδα τους? Μαθε, οτι η κριτική γίνεται επειδή δεν τους αρέσει αυτο που ονειρευονται για την ομάδα τους. Γιατι, αν νομίζεις οτι εσύ είσαι περισσότερο Παναθηναϊκός απο τον Νικολογιάννη επι παραδειγματι, τοτε εισαι βαθια νυχτωμένη... επίσης, μάθε οτι όπως εσύ δικαιούσαι να εχεις άποψη για τον Παναθηναϊκο, έτσι γινεται και με τους δημοσιογράφους...

paoad said...

Τέλος πάντων, ακόμα κ έτσι αν ο ΠΑΟ καταφέρει να χάσει κ το φετινό πρωτάθλημα, με τέτοιο ρόστερ, θα είναι μία απο τις μεγαλύτερες αποτυχίες στην ιστορία μας.

The Bgt said...

Κοουτς,

δεν εχω προβλημα με τις αντιθετες γνωμες. Με τους μαλακες εχω προβλημα.
Και οταν ακους δηθεν αντικειμενικους δημοσιογραφους να μιλανε με το πιο αισχρο αλλαζονικο και υστερικο υφος αηδιαζεις.

Το θεμα δεν ειναι τι λες μονο αλλα και πως το λες και κυριως ΓΙΑΤΙ το λες.

Το να λες ψυχραιμα τη γνωμη σου απεχει πολυ απο το να μιλας σαν το τελευταιο οπαδισκο. Αλλα μη νομιζεις οτι τους ξεφυγε, ξερουν σε ποιους απευθυνονται, στους οπαδισκους και αναλογα συμπεριφερονται.

Σε τελικη νομιζω οτι εχουμε παρεξηγησει λιγο το τι ειναι η δημοσιογραφια στην Ελλαδα.
Δεν ειναι να βγαζεις τα απωθημενα σου ή τα προσωπικα σου ή τα κομπλεξ σου και οπωσδηποτε δεν ειναι να ενεργεις και να μιλας οπως θελει το κοινο σου μονο για να το ικανοποιησεις.

Σορρυ αλλα αυτο ΔΕΝ ειναι δημοσιογραφια.
Και καποτε τον Σωτηρακοπουλο τον εκτιμουσα παρα πολυ. Αλλα τελικα αργα ή γρηγορα ο καθε ανθρωπος φαινεται για τι ειναι φτιαγμενος.

The Bgt said...

@ paoad

Φιλε μου, τα πα στον Κοουτς.
Αλλα θα διαφωνησω λιγο μαζι σου στο οτι δε φταινε οι Δημοσιογραφοι.

Εχουν ενα μεριδιο ευθυνης και για το εκαστοτε status του ΠΑΟ γιατι εχουν τεραστια ευθυνη για τη σαπιλα του ελληνικου ποδοσφαιρου και της ελληνικης κοινωνιας γενικοτερα.

Το λειτουργημα που υποτιθεται οτι κανουν δεν ειναι να συμβιβαζονται με τα συμφεροντα κανενος, και πολυ περισσοτερο του αναγνωστικου κοινου. Δημοσιογραφια δεν ειναι να καλοπιανεις το εκαστοτε κοινο σου ωστε να συνεχιζει να σε διαβαζει/ακουει.

Σε αυτο το πλαισιο λοιπον, οι Ελληνες Δημοσιογραφοι εχουν και παραεχουν ευθυνες.

Εγω ομως δεν τους ανεφερα για να δικαιολογησω την κακη εμφανιση του ΠΑΟ.
Επειδη πραγματικα χθες σοκαριστηκα με αυτα που ακουσα (δεν ακουω συχνα σκορ-φμ, χθες ετυχε) αδραξα την ευκαιρα να τους τα σουρω. Οχι οτι κανει και καμια διαφορα ετσι?

paoad said...

@the bgt

Εννοείται πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη κατάσταση που ζούμε καθημερινά έχουν τα μμε. Άλλωστε είναι η 4η εξουσία. Ανεβάζουν κυβερνήσεις, περνάνε πρότυπα, δημιουργούν ινδάλματα, φτιάχνουν καριέρες, ξεσκίζουν προσωπικότητες, σπείρουν το φόβο και τον πανικό (βλέπε γρίπη), … αυτό ισχύει στη ζωή γενικότερα.

Αλλά επειδή άκουγα κι εγώ σπορτ φμ δεν βρήκα και τόσο ακραία την επίθεση στο πρόσωπο του προπονητή. Βρε bgt, άρπαξε 3 μπαλάκια από την Παρτα Πάργας- τι περίμενες να ακούσεις- «δεν πειράζει» «είναι ακόμα βαριά τα πόδια», «ήταν σε τρομερή μέσα ο Βατσεκ» -όλα αυτά ισχύουν, αλλά δεν είναι η αιτία της ήττας. Ακραία είναι η στάση του τεν κάτε, ακραίες είναι οι ιδέες του, ακραία η συμπεριφορά του. Νομίζω ότι είσαι λίγο άδικη με τους χαρακτηρισμούς στους συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

The Bgt said...

@paod

Ειμασταν χθες παρεα και θελανε κανα δυο να ακουσουμε σχολιασμο απο τον σκορ-φμ. Μαζι ηταν μια κοπελια ασχετη με το ποδοσφαιρο.
Την ωρα που μιλαγαν οι 3 φωστηρες σιγη στο δωματιο ακουγε και η κοπελια. Και ειχε μεινει με το στομα ανοικτο..
ρωταγε μετα γιατι αφηνουν τους φανατικους να μιλανε στο ραδιοφωνο και τι κακο εχει κανει αυτος ο 10Κατε και αυτοι μιλαγανε σαν υστερικες γυναικουλες.
Λογια δικα της. Ειναι αρχαιολογος με ντοκτορα η κοπελια, τι να ξερει...οταν της ειπα οτι ο ενας θεωρειται ο κορυφαιος αθλητικογραφος στην Ελλαδα κουναγε το κεφαλι της..

Εγω εχω σταματησει να ακουω σκορ-φμ (οχι οτι ακουγα και ποτε φανατικα) γιατι για μενα ειναι απλα ενα μεσο για να βγαλει τον πονο του ο καθε πικραμενος και ο σταθμος σε αυτο ακριβως πονταρει, στην ψυχολογια του ελληναρα οπαδου.

Ισως λοιπον επειδη δεν ακουω και συχνα για αυτο να σοκαριστηκα. Ισως επειδη ακους εσυ συχνοτερα να μην σου εκανε εντυπωση. Μηπως αυτο θα επρεπε να σε προβληματισει?

Γιατι ο καθενας μας εχει μια σχεση με την ομαδα του, αλλος πιο χαλαρη, αλλος πιο εξαρτημενη.
Γι αυτο ακριβως χρειαζεται η ψυχραιμη και οσο το δυνατον αντικειμενικη δημοσιογραφια. Και οχι κατα- παραγγελια- δημοσιογραφοι- οπαδοι.

Laplace said...

καλησπερα gatti
συμφωνω με τις αποψεις σου
πιστευω οτι θα περασουμε στον επαναληπτικο...
αν σοβαρευτει ο τεν κατε,θα περασουμε ..

ελπιζω στην βαρια μας φανελα :)

paoad said...

@the bgt

...όπως νομίζεις. Τόσα χρόνια το πρόβλημα ήταν ο Τζίγκερ, ο Βέλιτς, ο Ζαετς…- τώρα που έφυγαν όλοι αυτοί, φταίει ο Σωτ με τον Νικ που άσκησαν οξεία κριτική σε έναν προπονητή.

Αλλά ρε bgt, μπάλα παίζουν οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Ας έδιναν τις απαντήσεις στο γήπεδο. Να το βούλωναν όλοι το στοματάκι τους. Ας μιλήσει επιτέλους αυτή η ομάδα στο γήπεδο. Εκεί πρέπει να δοθούν απαντήσεις..

Stepas said...

Έχω χάσει το λογαριασμό πλέον με το πόσες φορές έχουμε συζητήσει και έχουμε συμφωνήσει στην ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη του Παναθηναϊκού για έναν τουλάχιστον στόπερ πραγματικά μεγάλης αξίας. Όχι ταλέντο, όχι υποσχόμενο, όχι μέτριο, όχι φτηνό. Έναν στόπερ ηλικίας 27-31 που να ανεβάζει επίπεδο την άμυνα του ΠΑΟ. Όλη την άμυνα. Εδώ εμείς με έναν Κοντρέρας (που είναι πολύ καλός, αλλά όχι και ο σούπερ στόπερ) μάθαμε τη θέση στο Μαλεζά και όλη η άμυνα δούλευε ρολόι. Επειδή ο Κοντρέρας πέρυσι ανέβασε επίπεδο όλη την άμυνά μας. Ξεχώριζε ο άνθρωπος. Κάτι ανάλογο, αλλά σε μεγαλύτερα μεγέθη εφόσον μιλάμε για ΠΑΟ, έπρεπε να κάνετε και εσείς ήδη από πέρυσι ή έστω φέτος. Τι Μπίαρσμιρ και Καντέ τώρα. Σοβαρά μιλάμε; Ναι ΟΚ, μπορεί να αποδειχτούν χρυσοί και άγιοι και εργαλεία και να βοηθήσουν και και και... Αλλά φέτος που ο ΠΑΟ θέλει το πρωτάθλημα όσο τίποτε άλλο, αυτοί οι στόπερ δεν κάνουν. Ή εν πάση περιπτώσει δεν σου δίνουν τη σιγουριά. Γιατί ακόμη και με αυτούς το αστείο ελληνικό πρωτάθλημα μπορείς να το πάρεις. Αλλά στηριζόμενος σε αυτούς θα ρισκάρεις γιατί πρέπει να υπάρξουν πολλές ευνοϊκές συγκυρίες για να σου δέσουν αυτοί και να σου κάνουν άμυνα.

Καλά για τον Βύντρα δεν θέλω να σχολιάσω τίποτε. Πόσες δεκάδες λάθη του πρέπει να δούμε ακόμα για να πειστούμε ότι δεν κάνει για τέτοιο επίπεδο; Εγώ πάντως με τα χτεσινά του και μόνο πείστηκα 1000%! Οριστικά και αμετάκλητα.

Η όλη αμυντική λειτουργία του ΠΑΟ ήταν ένα δράμα χτες. Και όταν λέμε αμυντική λειτουργια βάζουμε και τη δουλιά των αμυντικών χαφ μέσα.

Επιθετικά από γιόμα σε γιόμα για το κεφάλι του φουκαρά του Σισέ και του φιλότιμου Σαλπιγγίδη. Έλεος δηλαδή!

Η αριστερή πλευρά ορφανή κατά το ήμισι με τον Σπυρόπουλος να προσπαθεί να την καλύψει ολόκληρη μόνος του.

Τα είπες κι εσύ αυτά και συμφωνώ απόλυτα. Ανέλυσες τα αγωνιστικά λάθη του χτεσινού ΠΑΟ πολύ καλά.

Κατά τη γνώμη μου ο ΠΑΟ θέλει δύο τουλάχιστον μεταγραφές πίσω (στόπερ και δεξί μπακ) και μετά θέλει έναν αγωνιστικό προσανατολισμό και ένα σχέδιο. Από πέρυσι το λέω. Να ξέρουν οι παίκτες ότι η φιλοσοφία μας, η τακτική μας για να φτάσουμε στη νίκη είναι αυτή. Τα δυνατά μας σημεία είναι αυτά. Χρησιμοποιούμε την τακτική μας και τη φιλοσοφία μας και όπου δεν μας βγαίνει έχουμε την εναλλακτική τάδε και τάδε. Αυτό ο ΠΑΟ δεν το’χει από πέρυσι ακόμα και προσωπικά θεωρώ τον Τεν Κάτε υπεύθυνο για αυτό.

Την πρόκριση νομίζω την έχετε στο ΟΑΚΑ και μάλιστα ψιλοάνετα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα για εσάς. Είναι σημαντικό να περάσετε, αλλά ακόμη σημαντικότερο να βρείτε από τώρα τα τρωτά σημεία της ομάδας σας και να τα διορθώσετε γιατί προλαβαίνετε.

Χαιρετώ!

coachp said...

@ bgt
Κοίτα να δεις, επειδή τυγχανει να είμαι ένας εκ των αρχισυντακτών του σταθμού που αναφέρεσαι, σταμάτα να μιλάς ετσι και να νομίζεις πως ξερεις τη γραμμή του σταθμού... Ιδέα δεν έχεις σε ποιον και σε τι αναφερεται ο σταθμός. Πραγματικά δεν εχεις ιδέα.
Αν ακουγες περισσοτερο, μπορει και να ηξερες αν εχει γραμμή ο σταθμός. Θα ηξερες αν υπαρχει ελευθερογνωμία εδω μεσα και πως λειτουργουμε. Και πιστεψε με, ειμαι στην αρμόδια θεση να ξερω τι συμβαινει εδω μεσα...
Εσύ, απλά λες πραγματα για τα οποια δεν γνωριζεις. Απλά Υποθετεις. Αφου δεν ακους λοιπον, καλύτερα να μην εκφερεις τετοιου ειδους απόψεις και μάλιστα δημόσια.

Το ξεσπασμα των δημοσιογράφων που άκουσες ήταν απο την απογοητευση τους για την ομάδα τους. Οξεια κριτική, εμπεριστατωμενη και με αναφορές σε πραγματα για τα οποία δεν γνωρίζεις... Το οτι εχει κανει ντοκτορα η κοπέλα τι σχεση εχει με ολα αυτά? Πρωτη φορά ακουει ξεσπάσματα? Τοτε μαλλον ζει κλεισμενη στο δωματιο της με τα βιβλία της... Οπως εγώ δεν γνωρίζω τι κάνει, ετσι και εσυ δεν γνωρίζεις τι γινεται εδω...

Επίσης, για το γενικο φταιξιμο των δημοσιογράφων εχω να πω τα εξης. Η καθε κοινωνια ανηκει στο λαό της. Αυτος αναδυκνείει δημοισογραφους και κυβερνησεις. Αν δεν ηταν ετσι ο λαος, δεν θα ηταν ετσι οι δημοισογραφοι, ταξιτζηδες, υδραυλικοι, μπλογκερ, καθαριστριες. Αυτη ειναι η Ελλάδα επειδη αυτοι ειμαστε. Ας μην το παιζουμε ολοι οι καλοι... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

coachp said...

@ bgt
Κοίτα να δεις, επειδή τυγχανει να είμαι ένας εκ των αρχισυντακτών του σταθμού που αναφέρεσαι, σταμάτα να μιλάς ετσι και να νομίζεις πως ξερεις τη γραμμή του σταθμού... Ιδέα δεν έχεις σε ποιον και σε τι αναφερεται ο σταθμός. Πραγματικά δεν εχεις ιδέα.
Αν ακουγες περισσοτερο, μπορει και να ηξερες αν εχει γραμμή ο σταθμός. Θα ηξερες αν υπαρχει ελευθερογνωμία εδω μεσα και πως λειτουργουμε. Και πιστεψε με, ειμαι στην αρμόδια θεση να ξερω τι συμβαινει εδω μεσα...
Εσύ, απλά λες πραγματα για τα οποια δεν γνωριζεις. Απλά Υποθετεις. Αφου δεν ακους λοιπον, καλύτερα να μην εκφερεις τετοιου ειδους απόψεις και μάλιστα δημόσια.

Το ξεσπασμα των δημοσιογράφων που άκουσες ήταν απο την απογοητευση τους για την ομάδα τους. Οξεια κριτική, εμπεριστατωμενη και με αναφορές σε πραγματα για τα οποία δεν γνωρίζεις... Το οτι εχει κανει ντοκτορα η κοπέλα τι σχεση εχει με ολα αυτά? Πρωτη φορά ακουει ξεσπάσματα? Τοτε μαλλον ζει κλεισμενη στο δωματιο της με τα βιβλία της... Οπως εγώ δεν γνωρίζω τι κάνει, ετσι και εσυ δεν γνωρίζεις τι γινεται εδω...

Επίσης, για το γενικο φταιξιμο των δημοσιογράφων εχω να πω τα εξης. Η καθε κοινωνια ανηκει στο λαό της. Αυτος αναδυκνείει δημοισογραφους και κυβερνησεις. Αν δεν ηταν ετσι ο λαος, δεν θα ηταν ετσι οι δημοισογραφοι, ταξιτζηδες, υδραυλικοι, μπλογκερ, καθαριστριες. Αυτη ειναι η Ελλάδα επειδη αυτοι ειμαστε. Ας μην το παιζουμε ολοι οι καλοι... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

coachp said...

@ bgt
Κοίτα να δεις, επειδή τυγχανει να είμαι ένας εκ των αρχισυντακτών του σταθμού που αναφέρεσαι, σταμάτα να μιλάς ετσι και να νομίζεις πως ξερεις τη γραμμή του σταθμού... Ιδέα δεν έχεις σε ποιον και σε τι αναφερεται ο σταθμός. Πραγματικά δεν εχεις ιδέα.
Αν ακουγες περισσοτερο, μπορει και να ηξερες αν εχει γραμμή ο σταθμός. Θα ηξερες αν υπαρχει ελευθερογνωμία εδω μεσα και πως λειτουργουμε. Και πιστεψε με, ειμαι στην αρμόδια θεση να ξερω τι συμβαινει εδω μεσα...
Εσύ, απλά λες πραγματα για τα οποια δεν γνωριζεις. Απλά Υποθετεις. Αφου δεν ακους λοιπον, καλύτερα να μην εκφερεις τετοιου ειδους απόψεις και μάλιστα δημόσια.

Το ξεσπασμα των δημοσιογράφων που άκουσες ήταν απο την απογοητευση τους για την ομάδα τους. Οξεια κριτική, εμπεριστατωμενη και με αναφορές σε πραγματα για τα οποία δεν γνωρίζεις... Το οτι εχει κανει ντοκτορα η κοπέλα τι σχεση εχει με ολα αυτά? Πρωτη φορά ακουει ξεσπάσματα? Τοτε μαλλον ζει κλεισμενη στο δωματιο της με τα βιβλία της... Οπως εγώ δεν γνωρίζω τι κάνει, ετσι και εσυ δεν γνωρίζεις τι γινεται εδω...

Επίσης, για το γενικο φταιξιμο των δημοσιογράφων εχω να πω τα εξης. Η καθε κοινωνια ανηκει στο λαό της. Αυτος αναδυκνείει δημοισογραφους και κυβερνησεις. Αν δεν ηταν ετσι ο λαος, δεν θα ηταν ετσι οι δημοισογραφοι, ταξιτζηδες, υδραυλικοι, μπλογκερ, καθαριστριες. Αυτη ειναι η Ελλάδα επειδη αυτοι ειμαστε. Ας μην το παιζουμε ολοι οι καλοι... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

koutavaki said...

Εγώ πάλι ρε παιδιά επειδή ήξερα ακριβώς τι θα άκουγα στο ράδιο,επέλεξα να ακούσω ένα απλό cd(ήμουν και στο δρόμο μετά τον αγώνα).Ο μόνος λόγος που κοίταξα σήμερα τα πρωτοσέλιδα ήταν μήπως βρω ένα αστείο τίτλο,γιατί θέλει και λίγο πλάκα το πράγμα.(Τον πιο πετυχημένο πιστεύω τον είχε χθες το sport24:Σπαρτατράκ!!!).Και τι να μου πουν δηλαδή?Δεν έχω μάτια?Δεν είδα?Προτιμώ να βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα,έστω και αν είναι λάθος και όχι να μου τα χώνουν οι άλλοι σαν ενέσιμο.Άλλωστε είπαμε ότι αυτή είναι η δουλειά τους.Εγώ λοιπόν,που δε νιώθω και πολύ από μπάλα,σας λέω τι είδα και αν κάπου είμαι λάθος,θα μου άρεσε πολύ να με διορθώσετε.Πάμε.Νευρίασα με τον τεντά γιατί διακήρρυτε ότι η ομάδα είναι απόλυτα έτοιμη.Αν δεν έλεγε τίποτα,ή αν έλεγε "δεν προλάβαμε να ετοιμαστούμε όσο καλά θέλαμε αλλά θα υπερβάλλουμε εαυτόν για να τα καταφέρουμε" θα το εκτιμούσα πολύ περισσότερο.Όπως επίσης θα το εκτιμούσα αν δεν παρουσίαζε τους παίκτες ως...ανόρεκτους για τη νίκη.Και ποιος σε πίστεψε ρε φίλε?Τσάμπιονς Λιγκ παίζαμε,έστω και προκριματικά.Όσον αφορά το κοουτσάρισμα,για μένα λάθος και δεν κατακρίνω,απλά έχω απορίες.Το να επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε δεξί μπακ είναι ανώφελο.Δεν πήραμε,τέλος.Τώρα τι γίνεται.Ο Μπιαρσμιρ ήταν λύση ανάγκης και δεν πιστεύω κανείς μας να τον κατακρίνει για τη χθεσινή του εμφάνιση.Το ερώτημα είναι γιατί επιλέγεις να θυσιάσεις το κέντρο της άμυνας και όχι το πλάι?Ο Σιμάο γιατί παίζει τόσο μπροστά,αφού είναι γνωστό ότι δε μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη,αλλά μόνο ανασταλτικά?Γιατί να μην παίξει εκεί ο Κατσούρ να βοηθήσει και το Ζιλμπέρτο?Δηλαδή πόσο πιο ανέτοιμος ήταν από τους άλλους?Και στην τελική για παρτενέρ του Σίλβα δεν έχεις καλύτερο και για αυτό τον πήρες.Ο Λέτο γιατί άργησε τόσο να μπει?Έχεις χάσει το κέντρο από νωρίς και έχεις μείνει και πίσω στο σκορ.Γιατί δε ρίχνεις τα βαριά σου όπλα μέσα και ότι γίνει?Και γιατί βγάζεις το Ζιλμπέρτο που είναι ο μόνος που προσπαθεί να σου κρατήσει μπάλα στο κέντρο,καθώς ο φουκαράς ο τυπάρας έτρεχε δεξιά και αριστερά να κλείσει τρύπες?Επόμενο δεν ήταν ότι ο αντίπαλος θα σου ρίξει 2 και 3 παίκτες πάνω στο Σισέ?Γιατί δεν κάνεις κάτι να τον απελευθερώσεις?Για το πέναλτι και το χαμένο γκολ,ούτε λόγος να γίνεται!Shit happens.Όταν η ψυχολογία είναι στα τάρταρα γιατί σε όλο το παιχνίδι ήταν kalamia in the valley μόνο ευθύνες δε μπορείς να του ρίξεις!Δεν κατακρίνω,απλά αναρωτιέμαι.Κι εκείνο που με τρομάζει είναι το πως μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα μέσα σε μια βδομάδα.Αλλά ελπίζω γιατί το τριφύλλι όταν το κολλάνε στον τοίχο τσιτώνεται και κάνει παπάδες!Αν είναι να 'ρθει θε να 'ρθεί και αν δεν ερθεί UEFA!
Υ.Γ:Δεν πιστεύω ότι θα τεθεί θέμα προπονητή αν αποκλειστούμε.Θα τεθεί αν μετά τα πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα,είμαστε ήδη πίσω από το γαύρο.

paoad said...

@koutavaki

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου!:))

Αν δεις το πρόγραμμα του πρωταθλήματος..- Αν μετά τις πρώτες αγωνίστηκες είμαστε πίσω από τον γαύρο bye bye πρωτάθλημα. Τότε δεν θα έχει κανένα νόημα να τεθεί θέμα τεν κάτε!!!

@coachp

Όντως, η bgt είναι λίγο υπερβολική!!
Μα καλά, 3 φορές ρε θηρίο??? Αυτό λέγεται ψυχολογικός καταναγκασμός όχι μπλογκαρισμα(!):))
Μήπως είναι και δική σου ομάδα??

The Bgt said...

Κουτς,

Δε θα αποδεχτω οτι επειδη η κοινωνια μας ειναι μπορντελ πρεπει η δημοσιογραφια μας να ειναι ασορτι.

Οσο για τους 3 χθες εσκουζαν σαν τις γυναικουλες της γειτονιας οταν κουτσομπολευουνε την 4η μισητη γειτονισσα.

Και τα απογοητευση τα ακουω βερεσε. Ο σωστος δημοσιογραφος δεν ειναι εκει για να βγαλει τα σωψυχα του ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.
Πανε στο youtube και δες πως ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Walter Cronkite διαχειριζεται τα νεα της δολοφονιας του Κεννεντυ μπροστα στο πιο σοκαρισμενο εθνος.
Πανε να δεις ΤΙ εστι δημοσιογραφια και ηθος.

Εσυ δεν κανεις δημοσιογραφια, απλα ψυχαγωγεις και διαμορφωνεις μια μαζα απαιδευτων υστερικων ανθρωπων εχοντας αποδεκτει πληρως τη μοιρα τους και τη δικια σου.

Τι ενοχλεισαι λοιπον απο την κριτικη μου??


υ.σ. ανεφερα την ιδιοτητα της κοπελας για να τονισω το ποσο ασχετη ειναι με τα αθλητικα αλλα και οτι εχει ενα επιπεδο μορφωσης. Εχεις καποιο προβλημα και με τους μορφωμενους ανθρωπους που δεν αντεχουν την υστερια αυτων που θα επρεπε να διδασκουν αυτοσυγκρατηση?

Laplace said...

+13 στην The Bgt
συμφωνω απολυτα με καθε της σχολιο!

zouk said...

Θα περιμενω το επομενο παιχνιδι.Μπορουμε να προκριθουμε οπως το ειχαμε κανει και με την Βισλα.Λιγο τυχη να εχουμε ωστε να μπει γρηγορα ενα γκολ.
Εδω βλεπουμε και ποσο μας χρειαζεται ενα καινουργιο γηπεδο εδρα γιατι αλλιως θα ηταν ενα τετοιο ματς στο νεο γηπεδο και αλλιως στο ΟΑΚΑ.

Εγω ειμαι καργα σπορFmικος.Πιστευω οτι ο σταθμος ειναι αντικειμενικος απλα και οι δημοσιογραφοι κανουν λαθη και σε καποιες περιπτωσεις ειναι οπαδοι.
Σημερα ακουσα αυτο που εγραψες στο σκρατς.Οτι ο Παναθηναικος δεν εκανε τακτικη στην προετοιμασια.Το ειπε ο Διονυσης Δεσυλας στο ρεπορταζ της ομαδας για τον αγωνα.Μετα απο λιγη ωρα βγηκε ο Μιαουλης για το ρεπορταζ της ΑΕΚ.
Ο Μπαγεβιτς δεν εχει κανει καθολου τακτικη στην ομαδα γιατι θελει να εχουν καλη φυσικη κατασταση την φετινη χρονια και να μην ειναι η ομαδα οπως περσι που ο Δωνης ειχε κανει μισο τακτικη-μισο φυσικη κατασταση.Για εμενα ο ενας δημοσιογραφος απαντησε στον αλλο.
Ξερω οτι ο Μπαγεβιτς εχει χρονο να κανει και τακτικη τις επομενες μερες γιατι το δικο τους παιχνιδι ειναι αργοτερα αλλα θα μπορουσαμε να θυσιασουμε την φυσικη κατασταση για μια χρονια ολοκληρη ωστε να κανουμε τακτικη περισσοτερο?Πρεπει να υπαρχει ενας προγραματισμος για ολη την χρονια και που ειναι καλυτερα να φορμαριστει η ομαδα.
Γενικα νομιζω οτι τα σκεφτομαστε οπως θελουμε και οπως μας αρεσει.

Απο εκει και περα χρειαζομαστε καποιους παιχτες και περιμενω να δω τι θα πραξουν.

coachp said...

@ bgt
βγηκαν 4 ανθρωποι για σχολιο. Χελακης, Νικολογιάννης, Γκοτζος και Σωτηρακοπουλος. Προσεξες τι εγραψα??? Για σχολιο. Οχι για ενημέρωση... Το σχολιο ηταν καυστικο και προσωπικη αποψη του καθενος. Ο καθε ενας εχει διαφορετικη αποψη. Οπως και εσύ. ΣΧΟΛΙΟ αλλο πραγμα απο ενημερωση.
Επισης, εκραξαν ασχημα οι 2 απο τους 4. ο Γκοτζος λιγοτερο απο τους αλλους δυο. Ο Χελακης λιγοτερο απο ολους, επειδη ειναι Ολυμπιακός...΄Απλά τα πραγματα... Τους Παναθηναϊκους τους ποναει περισσοτερο αυτο που εγινε και κανουν κριτική...
Αν εσυ και οι μορφωμένοι φιλοι σου δεν γουσταρετε μην ακουτε. Αλλα μη λες οτι υπάρχει γραμμη για το τι ακουγεται επειδη εισαι εκτος τοπου και χρονου...

paoad said...

@zouk & bgt

εσύ που είσαι κάργα σπορτεφμικος όπως κ εγώ χαρακτηρίζεσαι από την bgt ως αμοιβάδα, απαίδευτη μάζα, ακαλλιέργητος και υστερικός άνθρωπο. Σε χαρακτηρίζει έτσι γιατί σ’ αρέσει να ακούς ραδιοφωνάκι, σου αρέσει η αμφίδρομη επικοινωνία, σου αρέσουν τα αθλητικά.
Υποτιμάς πολύ τους ανθρώπους bgt. Στα κείμενα σου δεν θίγεις μόνο δημοσιογράφους αλλά και πολλούς ανθρώπους.
Tο φοβερό είναι ότι αναφέρεις έναν δημοσιογράφο από άλλη εποχή.. Τι σχέση έχει το τότε με το τώρα? Τότε υπήρχε ηθική, τώρα όχι. Επίσης, ο Σωτηρακόπουλος για μπάλα βγήκε να μιλήσει- έλεος. Μπορεί να έχεις πολλά μαζεμένα αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είσαι τουλάχιστον υπερβολική.

Σε λίγο θα ακούσουμε ότι για τον άκρατο καπιταλισμό και τη διάλυση τη μεσαίας κοινωνικής τάξης ευθύνεται ο Γκοντζος και ο Ιάκωβος!!!

coachp said...

και δεν διαμορφωνω καμια μαζα απαιδευτων ανθρωπων... Προσβαλλεις παρα πολυ κοσμο με αυτο που λες. Εμενα δεν με νοιαζει η αποψη σου, αλλα πολυς κοσμος πιο μορφωμενος απο εσενα ακουει ραδιοφωνο. Ουτε αυτο με ενδιαφερει.
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι πως Ο ΣΠΟΡ ΦΜ ειναι το πρωτο ραδιοφωνο στη χωρα και εχει δημοσιογραφους που εχουν αποψη. Η αποψη καποιου αλλου τωρα, διαμορφωνεται οταν θελει να του τη διαμορφωσουν. Δεν θελω να μπω σε θεματα ψυχολογίας και να μιλησω για αμυντικο αποκλεισμο και τετοια πραγματα. Απλά, αυτο που σου λέω ειναι πως δεν μπορεις να μου ζητάς να μην εχω αποψη!!! ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΙΑ. Βγαινω και τη λεω δημόσια. Οπως κανεις εσυ στο μπλογκ, εγω το κανω στο ραδιοφωνο... ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

island said...

Παράθεση ενός αποσπάσματος που διάβασα στο gazzeta.

"Οπως και να το κάνουμε, και επειδή στον Παναθηναϊκό αρέσκονται να ομιλούν για ισορροπίες εντός της ομάδας και των αποδυτηρίων (για συμβόλαια κλπ), οι «πράσινοι» αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν ένα ισορροπημένο ρόστερ όταν στην επίθεση υπάρχει ο σούπερ σταρ Τζιμπρίλ Σισέ και η βοήθεια του Σαλπιγγίδη, στη μεσαία γραμμή ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ζιλμπέρτο Σίλβα που πλαισιώνεται από τους Καραγκούνη, Κατσουράνη και Λέτο και στην άμυνα οι Καντέ, Βύντρα, Σαριέγκι και Μπιάρσμιρ. Γίνεται αντιληπτό το χάσμα που υπάρχει…"

Και φυσικά δεν χρειάζεται τίποτα από όσα λέγονται ως τώρα και γράφονται για να νικήσει ο Παναθηναϊκός αυτήν την Σπάρτα. Έλεος. Με τέτοιους παίχτες θα μπορούσαμε να περάσουμε με 3 τεμάχια στο ενεργητικό. Αρκεί να κάνανε υποτυποδώς την δουλειά τους. Δεν χρειάζεται δα και κανένα υπερσύστημα ή κανένα χάμερ στην άμυνα για να νικήσεις την Σπάρτα. Για το πρωτάθλημα όμως χρειάζεσαι. Μα πάνω από όλα χρειάζεται να βάλεις στοπ στους πειραματισμούς. όσο δοκίμασες δοκίμασες, όσο έπαιξες έπαιξες, καιρός να δουλέψεις κιόλας κύριε Τεντά. Γιατί είμαι από τους λίγους που θέλω να μείνεις με νύχια και με δόντια αλλά θέλω επίσης να δουλέψεις. Απλά και όμορφα. Και να αφήσεις τις δηλώσεις (και εσύ και οι υπόλοιποι) του στυλ'δεν φοβόμαστε κανέναν κι πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο και πρέπει και άλλες παπαριές. Στα παπάρια μου οι δηλώσεις. Όπως και οι δικές σου κύριε Πατέρα που σε γουστάρω για πρόεδρο του Παο. Σε γουστάρω πολύ... αλλά σταμάτα να μην βλέπεις πως ενίσχυση χρειάζεται. Αυτό με το πρόβλημα στην άμυνα από την εποχή Χένρικσεν το έχουμε. Δεν γίνεται να βαφτίζουμε το κάθε παιδάκι Χάμερ. Μπορεί ο Μπιέρμιρ να βγει θυσαυρός που τον πιστεύω κιόλας. Αλλά πουθενά δεν πάμε με Καντέ. Και μόνο που χθες προσευχόμουνα να μπει ο Γιόσου αυτό κάτι λέει. Και μπήκε και φάγαμε μόνο ένα. Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή.

Και ας έρθουν να μου πουν όλοι οι παρατρεχάμενοι και τα διάφορα παπαγαλάκια των ΑΡΔ που σχολιάζουν και σε ποστ αλλά έχουν και βλογ ότι θέλουν. Μυαλό έχω, κριτικό βλέμμα επίσης που δεν μπορούν να μου αλλάξουν αυτοί.Στο κάτω κάτω την δουλειά τους κάνουν αλλά μην μου το παίζουν κιόλας ακριβοδίκαιοι. Δεν δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους. Άρα και νήματα κουνάνε, και πληροφόρηση έχουν και χωμένοι μέσα στα σκατά είναι. Εκεί όμως δεν μπορούν να με χώσουν. Άντε γιατί με μερικούς τα έχω πάρει άσχημα... Προπονηταράδες όλα τα μαλακισμένα γίναν.

island said...

ΥΓ εντάξει ο βασιλαράς βλάκας είναι για εμένα, αλλά στο τελευταίο του δεν είδα και πολλά που απείχαν από την πραγματικότητα. Εκτός από ένα δύο σημεία δηλαδή.

koutavaki said...

@ coachp
Συμφωνώ.Όποιος δε θέλει να ακούσει,δεν ακούει.Αν οι συγκεκριμένοι σχολιαστές είναι βάζελοι,λογικό είναι μετά τον αγώνα να εκφραστούν αυθόρμητα και να ακουστούν πολύ πιο σκληροί από κάποια άλλη στιγμή.Κι εγώ χθες βράδυ ξεβαφτίστηκα και σήμερα ηρέμησα.Αυτό είναι το εν βρασμώ που λένε.Άλλωστε σε εκπομπή σχολιασμού,ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του.Λάθος είναι να θέλει να την επιβάλλει(δε λέω ότι έγινε,λέω αν και όταν γίνεται κάτι τέτοιο).Για μένα το απόλυτα εκνευριστικό είναι ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ενός αγώνα,να σχολιάζεται αρνητικά το οτιδήποτε(βλ.Σωτηρακόπουλος).Μετά τον αγώνα ας πει ο καθένας ότι θέλει.Και ας μη γελιόμαστε η επίθεση στον Τεν Κάτε ήταν αναμενόμενη αν όχι δικαιολογημένη.Αν όμως δε σταματήσει πριν τη ρεβάνς,αυτό μάλλον θα είναι κακό...Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία για το καλό της ομάδας.Κι αν στραβώσει πάλι...βλέπουμε.Όπως και να έχει πάντως,εμείς εδώ μέσα δε χρειάζεται να μαλώνουμε.Κι εδώ ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του.Καταλαβαίνω τι και γιατί σε πείραξε αλλά ο καλύτερος αντίλογος είναι η ψυχραιμία και τα επιχειρήματα.Μια βαριά ήττα δε φέρνει νεύρα μόνο στους δημοσιογράφους.Σωστά τους δικαιολογείς αλλά δικαιολόγησε και τους φίλους του blog που δε νομίζω ότι είχαν πρόθεση να σε τσιτώσουν.Καθαρά φιλικά τα λέω,μην παρεξηγηθείς που τα λέω σε σένα.Απλά στα λέω γιατί είναι προφανές ότι εσύ ξέρεις πράγματα που εμείς αγνοούμε.:)

coachp said...

@island
αυτο το τελυταιο πάει για μενα ε?
τι να πω? προσπαθησα ποτε να σου αλλξω γνωμη? απευθυνθηκα ποτέ προς εσένα? σε ρωτησα ποτε κάτι?
Ειναι κακο να εχω τη δικη μου άποψη?
Περιεργη που ειναι η χουντα πια???

paoad said...

Για να ηρεμήσουμε λίγο..

http://www.youtube.com/watch?v=rQztfgcmJZ0

Δείτε τι γίνεται στην άμυνα στο δέυτερο γκολ της Βίσλα και για να πέσετε ξεροί δείτε και το τρίτο γκολ που είναι σα να βλέπω το γκολ της Παρτα. Πόσο ωραία το πνίγει ο Μάριο?

Κάτι ανάλογο θα γίνει και στη Αθήνα! Déjà-vu είναι το επεισόδιο. Το θέμα είναι το μετά!

coachp said...

@ κουταβακι
Μα ο Σωτηρακοπουλος μετα το παιχνιδι μιλησε. Και οπως λενε κι αλλοι σχολιαστες εδω μεσα, δεν ειπε τιποτα τραγικό... Επισης, δεν μπορω να ακουω αυτες τις βλακειες για γραμμη που εχουμε κ.ο.κ. Επειδη δεν υπαρχει πιο αρμοδιος απο μενα για αν σου απαντησει σε αυτο... Ειναι σαν να μου υποδεικνυουν τη δουλειά μου...

Επισης, αν θες να βρεις ποιος εχει γραμμη, πρεπει απλα να δεις τι γραφουνε Derby και Πρασινη... Βασιλαρας και Γκοτζος με τον Βασιλαρα χειροτερο πια. Πηρε το πρωταθλημα στο τσακ απο τον Γκοτζο...

koutavaki said...

@ Coachp
Για το Σωτηρακόπουλο δε μιλάω για χθες,όπως είπα και νωρίτερα χθες δεν άκουσα ράδιο.Γενικά μιλάω.Και συγκεκριμένα είχα στο νου μου το δεύτερο αγώνα της Εθνικής με το Ισραήλ.Ένα παράδειγμα έφερα.Κατά τα άλλα εγώ μαζί σου.Συμφωνώ.Απλά νομίζω ότι και η Bgt δεν αναφέρεται σε όλους όσους ακουν ράδιο,αλλά σε όσους κατευθύνονται,οι οποίοι ναι είναι αμοιβάδες.Και όχι μόνο για τα αθλητικά.Δε σημαίνει ότι όποιος ακούει ράδιο,πρέπει και να συμφωνεί με αυτά που άκουσε.Όσο για τη γραμμή που λένε πως περνάει ο συγκεκριμένος σταθμός,όποια άποψη και να έχει κανείς ,έχεις δίκιο,δεν πρέπει να την εκφέρει τόσο επίμονα.Αλλά το ζητούμενο είναι ότι χθες αρπάξαμε τρία και καταλήξαμε να μαλώνουμε για μια ραδιοφωνική εκπομπή!Νομίζω ξεφύγαμε λίγο και καλό θα είναι να μη δώσουμε συνέχεια.Είναι και τα νεύρα από χθες...Ας μην εκνευριζόμαστε.Κρίμα και για το γατί που μας φιλοξενεί...

zouk said...

Κατι που ξεχασα.Ειναι περιτω να πω οτι οι δηλωσεις Αποστολακη οτι ο Παναθηναικος εκανε μεταγραφες εντυπωσιασμου και οχι ουσιας ειναι τελειως ασχτοχες.Μεταγραφη εντυπωσιασμου θα θεωρησω μονο του Σισσε αλλα θεωρω οτι εχει και ουσια.Ο Κατσουρανης ηταν μονο μεταγραφη ουσιας οπως ειπε.Οι Καντε και Μπιερσμιρ μονο μεταγραφες εντυπωσιασμου δεν ειναι.Ο Λετο θα δειξει τι τελικα ηταν.

varelogiannis photos & videos said...

Καλημέρα η ανάλυσή σου στην τακτική και στην τοποθέτηση στο κέντρο πάσχει.
Και εξηγούμαι:
Ο Σιμάο τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος ενός ρόμβου έχοντας μπροστά του αριστερά τον Σίλβα δεξιά τον Γκάμπριελ και κορυφή τον Γκαραγκούνη.
Τώρα που έπασχε αυτό και τι παρενέργειες δημιουργούσε:
Ο Σιμάο μαθημένος να ορμά με μικρά σπριντ προς την μπάλα άφηνε κενό μπροστά από τα δύο σέντερ μπακ, το οποίο ήταν συνηθισμένος να καλύπτει ο Σίλβα, έλα όμως που αυτός δεν ήταν εκεί ήταν μπροστά και αριστερά. Με ένα-δύο οι Τσέχοι βρίσκοταν στο κενό μπροστά από τα σέντερ μπακ.
Ο Σίλβα ποτέ στην ζωή του δεν έχει παίξει αριστερό χαφ, το ένστικτό του του έλεγε να πάει προς τον άξονα οι εντολές που είχε αριστερά, δεν πήγαινε πουθενά τελικά, άφηνε όλη την αριστερή πλευρά ανοικτή, το κατάλαβαν οι Τσέχοι και κάναν πουτάνα τον Σπυρόπουλο, βάζοντας και δύο γκολ με σέντρες από εκεί.
Ο Γκαραγκούνης βλέποντας το μπάχαλο του κέντρου πήγαινε να καλύψει (από φιλοτιμία) το κενό του Σιμάο στο κέντρο, μερικές φορές νόμιζες ότι ήταν αμυντικός χαφ.
Ο Γκάμπριελ βλέποντας και αυτός τι γινόταν από φόβο δεν ανέβαινε πιο μπροστά προσπαθούσε να καλύψει τον χώρο του.
Μπάχαλο!!!
Κοιτάτε όταν ήλθε ο τεντάς στην Ελλάδα παρουσιάστηκε σαν μετρ της τακτικής, μπορεί να είναι επί χάρτου αλλά εδώ έπεσε θύμα της ίδιας της φήμης του, νομίζει ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνει μια μαλακία για να την συντηρήσει,κάνει ανοησίες παρουσιάζοντάς τες σαν Ναπολέοντιες κινήσεις, μερικές μπορεί να του κάτσει αλλά δείτε γίνεται σπάνια γιατί είναι θέμα τύχης.
Μπούρδες το αυτονόητο μπορεί να κάνει από αυτό πάσχουν όλοι!!!

varelogiannis photos & videos said...

Πάμε τώρα τι πρέπει να γίνει.
Πρώττο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Αντωνίου δεν είναι να πάρει ένα 10άρι, αυτό που λείπει και κάνει μπαμ είναι ένα καλό δεξί χαφ με ταχύτητα, να συγκλίνει στην περιοχή και διάθεση να μαρκάρει, ο Σάλπι φιλότιμος είναι αλλά λίγος.
Αριστερά μπορεί να δουλέψει με τον Λέτο αλλά πρώτη επιλογή είναι ο Ιβαντσιτς ελείψει άλλου.
Έτσι θα μπορέσει να ανοίξει το παιχνίδι της ομάδας δημιουργώντας διαδρόμους για κινηθεί ο Σισέ.
Ο Σίλβα και ο Σιμάο στο κέντρο αλληλοσυμπληρώνονται ο Βραζιλιάνος κρατά τα λουριά του μικρού και τον καλύπτει.
Στην άμυνα το δύδιμο Βύντρα Σαριέγκι έχει γνωριστεί πλέον, ελείψει άλλων μπορούν να κάνουν την δουλειά.
Αριστερά και δεξιά λύσεις εκ των ενόντων, όπως και στην θέση του τερματοφύλακα.
Τώρα ο Γκαραγκούνης μιας και υπάρχει στην ομάδα πρέπει να μπει πίσω από τον Σισέ και κοντά του, για να μαζέβει σκουπίδια (μπασκετικός όρος), μήπως βρει και καμιά ευκαιρία για σουτ ή για κανένα κερδισμένο φάουλ.
Ένα καθαρό 4-5-1 δηλαδή, με δύο αμυντικά χαφ, τρεις κεντρώους στην ίδια ευθεία και μπροστά τους τον φορ.

paoad said...

Varelogianni πρέπει να έχεις χάσει κάποια επεισόδια!

Ivanchitz..???? Lllast year...

varelogiannis photos & videos said...
This comment has been removed by the author.
varelogiannis photos & videos said...

paoad said...
Varelogianni πρέπει να έχεις χάσει κάποια επεισόδια!

Ivanchitz..???? Lllast year...

Εδώ είναι κάνει προπόνηση με τους μικρούς με εντολή τεντά
Τον ζήτησε η Μάινς αλλά δεν δόθεικε από φόβο μην τον πάρει δανεικό ο Ολυμπιακός, λόγω και οφειλής της Μάινς από την πώληση του παικταρά Μπόρχα

paoad said...

Όχι, κάνεις λάθος :). Έχει πάει στη Μαιντζ με 2ετή δανεισμό. Έχει ανακοινωθεί.:))

pensierix said...

Με αυτά που διαβάζω, μάλλον πρέπει να αισθάνομαι τυχερός που δεν άκουσα ραδιόφωνα αυτές τις μέρες! (όχι ότι δεν φανταζόμουν τι θα γινόταν). Ευτυχώς η ιντερνετική μου αποτοξίνωση συνέπεσε με το ματσάκι και τη γλύτωσα!!!

Οτι την έχουν στημένη όλοι στον Τεν Κάτε είναι γεγονός οπότε όποια κριτική (ακόμα και σωστή) και να του έγινε την ακούω βερεσέ. Σιγά που χρειάζεται να ακούσω τον Σωτηρακόπουλο για να δω τα λάθη του Ολλανδού. Αν έκανε ένα φυσιολογικό ματσάκι ο ΠΑΟ, δε νομίζω πάντως ότι θα αναγνώριζαν οι ΑΡΔ το σωστό κοουτσάρισμα..."Επαγγελματική εμφάνιση" με αδύναμο αντίπαλο θα έλεγαν και πάμε παρακάτω...Το κακό που έχουν ειδικά οι ΑΡΔ πράσινων αποχρώσεων είναι ότι την έχουν δει γκουρού της προπονητικής, δημοσιογραφίας παραπάνω από το συνηθισμένο. Μας έχουν φλομώσει στο κήρυγμα και στο σνομπ στυλάκι τους.

Περίεργο το ματσάκι πάντως. Ακόμα και με άθλια εμφάνιση θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει θετικό αποτέλεσμα...Δεν αναλύω το παιχνίδι, τα είπατε όλα. Απλά φαντάζομαι (δεν έχω διαβάσει και ακούσει τίποτα) ότι το ευμετάβλητο περιβάλλον στον ΠΑΟ μάλλον οδεύει προς τα εκεί που φοβόμουν, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία μου...Αν καταφέρουμε να πετάξουμε στα σκουπίδια μια ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ χρονιά από τον Ιούλη, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

The Bgt said...

Πως τον εχετε κρατησει τουτον δω στη φυλλαδα και το σταθμο ειναι αποριας αξιον. Αναρωτιεμαι.. ομολογω οτι μου αρεσει η ψυχραιμια του κοντρα στην συνηθη ελληνικη υπερβολη και υστερια.

Καρπετοπουλος speaking λοιπον...


Οι κρίσεις των εφημερίδων για τον Τεν Κάτε δεν πρέπει να απασχολούν τη διοίκηση του ΠΑΟ. Αν κάποιος κάνει κριτική σε ένα προπονητή από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, δε βλέπει τίποτα καλό στη δουλειά του και νοσταλγεί όσους βύθισαν τον κόσμο του ΠΑΟ στα πιο βαθιά χασμουρητά, δε μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος: η δουλειά του δεν είναι η κριτική, είναι η εκδούλευση. Είναι μια χαρα δουλειά, εξαιρετικά αμειβόμενη.

Επίσης δε μπορεί να είναι αξιόπιστος όποιος λέει «Ζήτω ο Τεν Κάτε» μετά το Μιλάνο και «θάνατος στον Τεν Κάτε» μετά την Πράγα: αυτά είναι γελοία πράγματα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι η διοίκηση του ΠΑΟ δεν δικαιούται να προβληματίζεται για το αν πρέπει ή όχι να αλλάξει προπονητή – μόνο που ο προβληματισμός γίνεται κατ εμε σε λάθος στιγμή.

Ο Τεν Κλατε δεν είναι αλλοπρόσαλος: είναι ξεκάθαρος. Κάνει ροτέισον, θεωρει αναντικατάστατους το Βιντρα, τον Καρα, το Σιμάο, τον Ζιλμπέρτο και τον Σάλπι, αλλάζει διατάξεις, πιστεύει ότι οι παίκτες πρέπει να ενθαρίνονται να παίρνουν πρωτοβουλίες και ότι δεν είναι ρομπότ.

Για μένα στην Πράγα υπερεκτίμησε τις δυαντοτητές που έχουν αυτή την εποχή, έπαιξε αρκετά ανοιχτά και την πάτησε. Πιθανότατα και να την πάτησε στις κρίσεις του για το Μέλμπεργκ π.χ αλλά σε αυτό η διοίκηση οφείλει να τον προστατέψει.

Αν μιλάς για Πουιγκρινιέ, Μαρτσένα και Λούσιο και στο τέλος φέρνεις τον Μπιερσμιρ κάποιο προβληματάκι θα υπάρξει. Όπως επίσης αν δεν παίρνεις δεξί μπακ: και τότε πας γυρεύοντας! Φέραν κανένα και τον απέρριψε ο Ολλανδός; Δεν μου προκύπτει

paoad said...

@the bgt

Αφού είναι τόσο ξεκάθαρος ο Τεν Κάτε απάντησε μου τι σύστημα έπαιζε στην Πράγα? Κ μετά πήγαινε ρώτα τον Ζιλμπέρτο και τον Σπύροπουλο για το σύστημα... Μη πάς όμως στον Σισέ, γιατί εκεί θα ακούσεις "γαλλικά" για το σύστημα.

Ώπα, αφου εδώ σας χαλούσε ο Πουιγκρενιέ- τι μου τον παρουσιάζετε τώρα ως απώλεια...? Μη τρελαθούμε- το ακούσαμε κ αυτό!! Επίσης, ποιός μίλησε για Λούσιο- μάλλον κανένας τρελαμένος στο ραδιόφωνο.

Ρε bgt o Καρπετόπουλος είναι ο μόνος που έχει εκτεθεί τόσο στηρίζοντας τον Τεν κάτε και ξέρει πως αν αρχίσει τώρα την κριτική θα είναι μεγάλη κωλοτούμπα. Οπότε θα τον στηρίξει μέχρι τέλους. Απλά τα πράγματα!

Leviathan said...

kalo sou vradi!! :)

The Bgt said...

Εγω παλι βλεπω καποιον που κανει νηφαλια μια επικοδομητικη κριτικη. Και μαλιστα και στο ιδιο του το συναφι ετσι?
Και προπαντως με ψυχραιμια.
Τωρα εαν εχει δικιο ή οχι ο καθενας εχει την αποψη του.

Εγω δεν εκρινα εξαρχης τοσο τις αποψεις των λυσσασμενων επικριτων, τη λυσσα τους εκρινα. Και τετοια ενορχηστρωμενη λυσσα δεν ειναι αθωα.
Εδω ο αλλος σημερα εγραψε αρθρο με τιτλο "ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΚΟΥΜΑΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ..."

Αν τα "αν" εσυ τα θεωρεις εμπεριστατωμενες αποψεις, σωστα επιχειρηματα και σωστη δημοσιογραφια με γεια σου και χαρα σου

Τωρα παλι γιατι τα θεωρω δημοσιογραφια του πισινου? με γεια μου και χαρα μου και μενα.

Ας διωξουμε λοιπον τον Τεν Κατε και ας φερουμε πισω τον Γκουμα για να παιρνει τις κεφαλιες βρε αδερφε. Και τον Μπακε. Και οποιον τελος παντων προτεινε ο μανατζερ-μπατζανακης του Τζιγκερ.

Δωξτε τον τρισκαταρατο ντε να σωθει η χρονια!!

Τωρα εγω παλι γιατι ειμαι σιγουρη οτι του χρονου και του παραχρονου που ο 10Κατε θα ειναι χιλιαδες μιλια μακρια ΠΑΛΙ για καποιον τραγο θα γραφει ο Κοουτς Π?

paoad said...

Ρε bgt o Καρπετόπουλος είναι δηλωμένος ολυμπιακός- δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να μην είναι νηφάλιος.

Ποιος πρότεινε τον Μπιάσμιρ? Εκτός και αν ο Βαζέχα, ο Κάιζερ και ο Αντωνίου είναι μπατζανάκηδες του Τζίγκερ.

Ααα ρε Τζίγκερ, ακόμα και τώρα εσύ φταις- φταις μόνο και μόνο που υπάρχεις. Φταίς επειδή τη τρίτη το απόγευμα έκλασες και η κλανιά σου έφτασε μέχρι την Πράγα και υπνώτισε τον Τεντά και κατέβασε την ομάδα με σύστημα σουλουμουντρουκουλου. Ααα ρε Τσίγκερ!

Δεν ξέρω αν υπήρχε ο Γκούμας, αν θα έπαιρνε ή όχι τη κεφαλιά. Να σου πω τι ξέρω…? Ξέρω ότι πέρυσι έχασα το πρωτάθλημα από Γενάρη μήνα, ξέρω ότι με απέκλεισε από το κύπελλο με ντροπιαστική τριάρα στην έδρα μου ο ΠΑΝΣΣΕΡΑΪΚΌΣ, ξέρω ότι δεν έπαιξα μπάλα και ξέρω πως στο πρώτο ματς της χρονιάς έφαγα 3 από την Σπάρτα Πάργας. Αφού ξέρω όλα αυτά δεν χρειάζομαι την άποψη κανενός δημοσιογράφου- εσύ?

Η διαφορά ανάμεσα σε εσένα και σε εμένα ως προς το θέμα της παραμονής ή όχι του Τεν Κάτε ξέρεις ποια είναι? Ότι εσύ στηρίζεις την άποψη σε αυτό που υποθέτεις ότι μπορεί να κάνει ή περιμένεις να δεις από τον Τεν Κάτε, ενώ εγώ τη στηρίζω σε αυτά που ήδη έχει κάνει ο αγαπητός Χενκ!

The Bgt said...

Εγω φιλε δε στηριζω κανεναν.
Δεν ειμαι ουτε μανατζερ αθλητικου σωματειου ουτε επαγγελματιας του ειδους, ουτε προπονητης.
Μπορω μονο σε γενικες γραμμες να πω αν μια ομαδα μου αρεσει ή οχι και μεχρι εκει. Συστηματα και μεταγραφες δε θα φτιαξω.
Στη θεωρια μπορει οποιοσδηποτε να κανει τον μεγα προπονητη. Αντε και στο football manager.

Εκεινο που βλεπω σαν γεγονος ειναι οτι οι προπονητες αλλαζουνε σα τα πουκαμισα στον Παο οπως και οι παικτες και το αποτελεσμα μενει το ιδιο.
Με την απλη λογικη σκεπτομαι οτι κοινη συνισταμενη σε ολες τις αποτυχιες ειναι η διοικηση.
Δεν ηταν προπονητης ο Τενκατε τα τελευταια 13 χρονια.

Για μενα λοιπον κατι αρρωστημενο υπαρχει στην Παιανια. Αλλα και στο ελληνικο ποδοσφαιρο. Δε γινεται να απομονωνουμε τις ομαδες απο τη γενικοτερη σαπιλα του ελληνικου ποδοσφαιρου λες και παιζουν σε αλλο συμπαν. Ουτε ειναι τυχαιο οτι στην Ευρωπη συνηθως διακρινομαστε ενω στην Ελλαδα οχι.

Μεσα στα πλαισια αυτα (του σιχαμενου ελληνικου ποδοσφαιρου) δε μπορω να εχω την απαιτηση η ομαδα που αγαπω ως εκ θαυματος να ξεχωριζει για την αποδοση της ουτε οι παικτες της να θελγουν με την αποδοση τους.

Οποτε ειλικρινα δε θα κρινω κανενα προπονητη που απετυχε στον ΠΑΟ τα τελευταια χρονια, εκτος ισως για το οτι επελεξε να δουλεψει στην Ελλαδα.

Ειναι αραγε τυχαιο οτι προπονητες που πετυχαν αλλου στην Ευρωπη οπως Οσιμ εδω πατωσαν?

Οταν λοιπον οι φυλλαδες ουρλιαζουνε ολες μαζι για τον Τεν Κατε εσυ δεν προβληματιζεσαι καθολου? Ωραια ας φυγει λοιπον. Κι ας ερθει αυριο ο Μουρινιο με βοηθο τον Καπελλο και τον Ανσελοτι.
Κι αμα αλλαξει τιποτε χαιρετα μου τον πλατανο.
Καθε χρονια υπαρχει ενας Τεν Κατε να φταιει. Οχι το δεντρο βλεπουμε αντι το δασος, το θαμνακι κοιταμε επιμονα και κλαιμε γιατι δε μεγαλωνει κι αλλο.

Η αδελφη του Τζιγκερ ειναι παντρεμενη νομιζω με Σουηδο μανατζερ ή με τον αδερφο του, δε θυμαμαι ακριβως. Αυτος ειχε φερει και τον Μπακε. Υποθετω οτι αυτος εφερε και το Μπιεσμιρπωςτονλενε.

paoad said...

ρε bgt ξεφεύγεις συνέχεια- λες πράγματα λογικά και σωστά, αλλά ξεφεύγεις. Δεν θέλω να κάτσω να συζητήσω τι γίνεται τα τελευταία 15 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σου μιλάω πρακτικά, με τα σημερινά δεδομένα για το παρόν. Έχεις τη τύχη να διαθέτεις τον αρχηγό της εθνικής Βραζιλίας, τον καλύτερο επιθετικό που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, τους καλύτερους έλληνες ποδοσφαιριστές, τον πιο ελπιδοφόρο νέο έλληνα, ένα σωρό από ταλαντούχους ποδοσφαιριστές... Εεε δεν μπορεί να σου φταίει η σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου που πέρσι έφαγες 3 από τον πανσσεραικο και προχθές έφαγες άλλα 3 από τη σπάρτα. Δε μπορεί να φταίει ο Τσιγκερ, ο βγενοπουλος, ο Πατέρας, ο Κόκκαλης γι αυτά.

Όντως, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να απορρίψει τον αρχηγό της Εθνική Σουηδίας U21 και καλύτερο αμυντικό στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, τον οποίο ήθελε η Γιουβε, η Σελτικ και η Ρειντζερς, γιατί ο μάνατζερ του τυγχάνει να είναι ο Νταλίν που η κουνιάδα του είναι παντρεμένη με τη ξαδέρφη του Τσίγκερ.

Ρε bgt δεν βγάζει πουθενά.

Τη Τρίτη ο παναθηναϊκός θα νικήσει. Να είσαι σίγουρη- μη το φοβάσαι. Θα περάσουμε. Αυτός ο προπονητής σε πείθει ότι θα πάρει πρωτάθλημα?

coachp said...

@ bgt
Επειδη δεν με ξέρεις και προσωπικά, ασε, να ξερω καλύετρα εγω ποιον κράζω και κάθε ποτε απο τους προπονητές. Αντε, επειδη εχεις μια ταση να ξερεις τα πάντα τον τελευταιο καιρο.

Επισης, αν πιστευεις οτι κραζω τον Τεν Κάτε για κάποιο λόγο πέρα απο το οτι είναι ασχετος, να πας να βρεις να μιλησεις με κανα παιχτη της ομάδας σου. Θα σε φερω εγω σε επαφή αν θες, στο υποσχομαι.

Ειναι καποια πραγματα κυρια BGT, που δεν τα ξερεις και επιμένεις επειδη νομιζεις πως για ολα φταινε οι δημοσιογράφοι. Αυτο ειναι αξιολύπητο. Σε προκαλώ λοιπον, αν θες, να μιλήσουμε για την τακτική αρκετών αγωνων του Παναθηναϊκου, να σου αποδειξω περιτρανα τα τεραστια εγκλήματα που εχει κανει ο συγκεκριμενος προπονητής...

Αν και δεν θέλει πολυ συζητηση. Το πιο χαρακτηριστικό ειναι ένα. Ειναι προπονητης σε μια ομάδα η οποία πρεπει να κερδιζει γιατι θεωρειται μεγάλη, και παιζει πιο αμυντικά απο οποιονδηποτε άλλο εχει φορέσει την πράσινη φορμα στα 101 χρονια ζωής του συλλόγου... Ο πιο αμυντικογενής προπονητής που εχει υπάρξει ποτέ εχει παρουσιαστει ως επιθετικογενής απο τη φυλλάδα του Βασιλαρά... ΕΛΕΟΣ!!! ΑΜΠΑΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ. Ετσι ειναι, αν δεν την κλωτσησεις τη ρημάδα, δεν θα τη μάθεις. Απλο.

coachp said...

@ bgt
Επειδη δεν με ξέρεις και προσωπικά, ασε, να ξερω καλύετρα εγω ποιον κράζω και κάθε ποτε απο τους προπονητές. Αντε, επειδη εχεις μια ταση να ξερεις τα πάντα τον τελευταιο καιρο.

Επισης, αν πιστευεις οτι κραζω τον Τεν Κάτε για κάποιο λόγο πέρα απο το οτι είναι ασχετος, να πας να βρεις να μιλησεις με κανα παιχτη της ομάδας σου. Θα σε φερω εγω σε επαφή αν θες, στο υποσχομαι.

Ειναι καποια πραγματα κυρια BGT, που δεν τα ξερεις και επιμένεις επειδη νομιζεις πως για ολα φταινε οι δημοσιογράφοι. Αυτο ειναι αξιολύπητο. Σε προκαλώ λοιπον, αν θες, να μιλήσουμε για την τακτική αρκετών αγωνων του Παναθηναϊκου, να σου αποδειξω περιτρανα τα τεραστια εγκλήματα που εχει κανει ο συγκεκριμενος προπονητής...

Αν και δεν θέλει πολυ συζητηση. Το πιο χαρακτηριστικό ειναι ένα. Ειναι προπονητης σε μια ομάδα η οποία πρεπει να κερδιζει γιατι θεωρειται μεγάλη, και παιζει πιο αμυντικά απο οποιονδηποτε άλλο εχει φορέσει την πράσινη φορμα στα 101 χρονια ζωής του συλλόγου... Ο πιο αμυντικογενής προπονητής που εχει υπάρξει ποτέ εχει παρουσιαστει ως επιθετικογενής απο τη φυλλάδα του Βασιλαρά... ΕΛΕΟΣ!!! ΑΜΠΑΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ. Ετσι ειναι, αν δεν την κλωτσησεις τη ρημάδα, δεν θα τη μάθεις. Απλο.

The Bgt said...

@paod

Δε ξερω πως να στο εξηγησω καλυτερα, δε νομιζω οτι ο προπονητης ειναι το προβλημα του ΠΑΟ γιατι αν και δεν κατεχω απο προπονητικη μου φαινεται αδυνατο ολα αυτα τα χρονια να φταιει ο εκαστοτε προπονητης.

IMHO, το προβλημα του ΠΑΟ σημερα (τα τελευταια 13 χρονια αν θες) ειναι το σιχαμα που λεγεται ελληνικο ποδοσφαιρο σε συνδοιασμο με την ανικανη διοικηση του.
Αυτα που περιεγραψες οτι παθαμε περυσι τα εχουμε παθει σε διαφορες παραλλαγες 13 χρονια τωρα και με πολυ καλυτερη ομαδα.

Το να εστιαζουμε με τοσο παθος στον ΤενΚατε ειναι για μενα λαθος. Δε πιστευω οτι καποιος αλλος ακομη κι αν οντως ειναι πολυ καλυτερος θα προσφερει περισσοτερο αν δε λυθουν αλλα θεματα.
Εδω στο ελληνικο ποδοσφαιρο εχει παρει τιτλο ο Σεγκουρα, αληθεια πιστευεις οτι εχει να κανει με το ποσο καλος ειναι ο προπονητης?

Και καυτηριαζω την λυσσασμενη επιθεση στον ΤενΚατε γιατι πολυ απλα καμουφλαρει τα αληθινα προβληματα/ αιτιες και γιατι μου κανει πολυ ενορχηστρωμενη για να ειναι καλοπροαιρετη και γιατι πιστευω οτι η ελληνικη δημοσιογραφια ενσυνειδητα ή οχι εχει καταντησει αρωγος της αρρωστιας που εχει καταφαει το ελληνικο ποδοσφαιρο.

Δε μπορω να διανοηθω οτι απο το 1ο επισημο παιχνιδι Ιουλη μηνα βγαλαμε το συμπερασμα οτι ο προπονητης ΔΕΝ κανει.

Δεν περιμενω να συμφωνησεις μαζι μου, αλλα να καταλαβεις πως σκεφτομαι.

coachp said...

@bgt
Όλοι καταλαβαινουμε πως σκεφτεσαι και σε πολλες περιπτωσεις το δικιο σου βουνό, αλλά οπως είπες και μονη σου δεν εχεις ιδεα απο προπονητική. Εχεις μεν πολύ ορθολογικη σκεψη και αυτο με τους προπονητες που λες ειναι απολυτα σωστο πως δεν πρεπει να αλλαζουν καθε εξάμηνο, ΑΛΛΑ...
Για ποιο λογο πιστευεις πως εγω κραζω τον Τεν Κάτε? Εχω κάποιο συμφερον θεωρείς δηλαδή? Και αντε εγώ, ας πάει στο διάολο, εξυπηρετώ συμφεροντα(χο χο, τι ακούω), ο υπόλοιπος κοσμος??? Ο paoad?

Και γιατί νομίζεις οτι κριθηκε απο το πρώτο παιχνιδι ο τεν Κάτε? Περυσι όλη τη χρονιά τι έκανε? Ξέρεις οτι ο Παναθηναϊκος έχει κατα πολύ καλύτερους παικτες απο τον ολυμπιακο και ο κόσμος εχει την εντύπωση πως ο Ολυμπιακός εχει τις προσωπικότητες ηδεν το εχεις πάρει χαμπάρι όλο αυτο που γίνεται...

Επίσης, οσον αφορά το χρονο παραμονης των προπονητων που εχεις δικιο για αυτο που λες, μην μπερδεύεσαι, αλλο ο Ομπραντοβιτς ρε συ και άλλο ο ΤΕΝ ΤΕΝ. Ας βρουνε εναν προπονητη που θα μεινει για πολλά χρονια. Ο τεν Τεν σταματάει απο μονος του το καλοκαιρι... Αυτά.

paoad said...

@bgt

Για να καταλάβεις γιατί λέω τον Τεν Κάτε ξεροκέφαλο και με εμμονές. Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ δοκιμάζει και σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα ενόψει του επαναληπτικού με τη σπάρτα με σύστημα 4-3-3. Το συγκεκριμένο σύστημα ήταν αυτό που επέλεξε για το φιλικό εναντίον της Χοφενχαιμ στο οποίο ο παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε ευκαιρία. Είχα κάνει και ανάλογο ποστ με αφορμή εκείνο το φιλικό, για το 4-3-3. Ναι, μπορεί να περάσουμε, αλλά ΓΙΑΤΙ να δοκιμάζει ένα σχηματισμό ο οποίος ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ δεν ταιριάζει στην ομάδα?? Γιατί?

Για να καταλάβεις γιατί λέω τον Τεν Κάτε ξεροκέφαλο και με εμμονές. Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ δοκιμάζει και σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα ενόψει του επαναληπτικού με τη σπάρτα με σύστημα 4-3-3. Το συγκεκριμένο σύστημα ήταν αυτό που επέλεξε για το φιλικό εναντίον της Χοφενχαιμ στο οποίο ο παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε ευκαιρία. Είχα κάνει και ανάλογο ποστ με αφορμή εκείνο το φιλικό, για το 4-3-3. Ναι, μπορεί να περάσουμε, αλλά ΓΙΑΤΙ να δοκιμάζει ένα σχηματισμό ο οποίος ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ δεν ταιριάζει στην ομάδα?? Γιατί?

@gatti

Ωραία είσαι.. Έκανες το ποστ, μας άφησες να σφαζόμαστε και τηκανά με ελαφρά!

coachp said...

εντάξει, αν το κάνει αυτο, μπορεις να τον δικαιολογήσεις πως θέλει να παιξει οσο πιο επιθετικά γίνεται, για να ανατρεψει το αποτέλεσμα....
Εμένα αυτη ειναι η αντιρρηση μου. Θεωρώ πως ο ΠΑο πρέπει να δειξει επιτελους τις balls του και να παιξει επιθετικά. Ο τεν τεν παιζει παντα αμυντικά. τωρα θα παιξει φουλ ατακ με συστημα που ισως δεν του ταιριάζει, αλλα ετσι όπως τα έκανε, έχει κι άλλες επιλογές? Θα μου πεις το 4-2-3-1 που εκανε στις προπονήσεις, αλλα, μπορει με την ιδια συνθεση να το κανει αυτο αφου ειναι παρομοια συστηματα...

zouk said...

Μιας και ασχοληθηκαμε χθες με τον Καρπετ,και στο νεο του αρθρο γραφει για τον ΠΑΟ και τον Τεν Κατε και μαλιστα με επιχειρηματα για την λογικη του.Αξιζει τον κοπο να το διαβασει καποιος.

http://www.sport-fm.gr/article/187977

Εγω συμφωνω απολυτα οσο προβληματισμενος και αν ειμαι για πρωτη φορα με τον Χενκ.

paoad said...

coachπ

- δεν τραβάει το συγκεκριμένο σύστημα στον ΠΑΟ- το είχε δοκιμάσει και πέρυσι, το ίδιο και φέτος.

Κ το θέμα είναι πως με κανένα απο αυτά τα συστήματα δεν παίζεις με 2 φουνταριστούς. Πάλι μόνος θα είναι ο Σισέ. Εγώ θα έπαιζα με 2 καθαρόαιμους φουνταριστούς. Τον Πετρόπουλο για να παίζει ξύλο και να παίρνει τις κεφαλιές και τον Djibril για να σκοτώνει. Ή διαφορετικά με τον Σαλπιγγίδη για να τρώει ξύλο και να χάνει (και) τις κεφαλιές :)) και τον Djibril για να σκοτώνει:)).

The Bgt said...

@paod


Συμπαθω τον 10Κατε? Η αληθεια ειναι πως ναι αλλα κυριως γιατι φαινεται ξεκαθαρο οτι κουβαλα μαζι του αερα απο ανωτερα πρωταθληματα. Και ομολογω πως το γεγονος οτι του επιτιθεντε ετσι οι φυλλαδες μου τον κανει πιο συμπαθη ακομη.

Εγω ειμαι της αποψεως οτι ανθρωποι που δεν ειναι μεσα στην ομαδα δε δικαιουνται να φωναζουν για αλλαγες προπονητη.

Δεν παιρνω στα σοβαρα αυτο που λεμε "προπονητες της εξεδρας".

Ο καθενας μας μπορει να εχει μια αποψη για το σωστο στησιμο μιας ομαδας, μιας επιχειρησης ή ακομη και μιας χωρας. Αλλα οι θεωριες μας οσο καλες και ορθολογικες να ακουγονται γινονται απ'εξω και παντα επιρεασμενες και απο το γενικοτερο κλιμα οπως αυτο φτιαχνεται απο τα υστερικα ελλην. ΜΜΕ.
Οπωσδηποτε μπορουμε να κανουμε κουβεντουλα περι προπονητικης οχι ομως να απαιτουμε να φυγουν προπονητες.
Γι αυτο και με εξοργιζουν τα ΜΜΕ και η ταση τους να απαξιωνουν και να κραυγαζουν αν καποιος ειναι καταλληλος ή οχι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η δουλεια τους.

Στο ξαναλεω, το προβλημα εχει να κανει με τη θεση που πρεπει να παρει ο ΠΑΟ στο ελληνικο βοθρολυματοποδοσφαιρο.

Νομιζω ο ΠΑΟ θα πρεπει να απελευθερωθει απο τη λαλακια-γαυροψυχωση του "ειμαι καταδικασμενος να παιρνω τιτλους", να δωσει εμφαση στο "φτιαχνω ομαδα για να ευχαριστηθω μπαλα κι αν ερθουν οι τιτλοι καλως" και κυριως στο να διαλυσει τη σαπιλα του ελλ.ποδοσφαιρου.

Δε γινεται να κανεις ονειρα, να ξοδευεις λεφτα, να θες διακρισεις και ολα αυτα να απαιτεις να τα πευχεις σε ενα περιβαλλον απολυτα εξαρτομενο απο Γκαγκατσηδες, Κροκους και νταβατζηδο-τσατσικα ΜΜΕ .
Δεν εχει σημασια πιο συστημα παιζει η ομαδα αλλα κατω απο ποιο συστημα αναγκαζεται να λειτουργει.

The Bgt said...

Νομιζω οτι τρομαξαμε το Γαττι, ουτε φωνη ουτε ακροαση...

Ελπιζω να χαλαρωνει σε μια υπεροχη παραλια :)

koutavaki said...

@ paoad
Επειδή το φιλικό που αναφέρεις δεν το είδα,το είχε παίξει και με την 11αδα που διάβασα(Γκαλίνοβιτς,Βύντρα,Σαριέγκι,Μουν,
Σπυρόπουλος,Ζιλμπέρτο,Κατσουράνης,Λέτο,
Καραγκούνης,Σαλπιγγίδης,Σισέ)?Γιατί δε νομίζω να μπορεί να κατεβάσει κάτι καλύτερο.Έχει δίκιο πάντως ο coachp.Έτσι όπως γίναμε τώρα δε μπορεί να παίξει αμυντικά.Ελπίζω ότι με Λέτο,Κατσουράνη,Ζιλμπέρτο θα πάρουμε το κέντρο.Ε και άμα το πάρουμε...του π**στη,θα κάνουμε και ευκαιρίες!Άρα θα έρθουν και τα γκολ!Think positive!Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι πάντα θα τα ρίχνει στους παίκτες...Ρε συ τεντά,δεν είπαμε να μαζευτείς φέτος?Πάλι μαλλιά κουβάρια θα γίνετε?Τώρα να μου πεις και τα πειράματα είπαμε να σταματήσεις αλλά εσύ αγρόν ηγόραζες...

koutavaki said...

Το γατί διαβάζει τα σχόλια και τα επεξεργάζεται.Θα κάνει φινάλε.Ε δεν έχουμε βάλει και γλώσσα(πληκτρολόγιο)μέσα!Βλέπει ότι έχουμε οίστρο και σου λέει αν είναι να απαντάω σε κάθε σχόλιο,φέξε μου και γλίστρησα!Στο τέλος,ένα σχόλιο για τον καθένα:)))Σωστό κι αυτό.

paoad said...

Για εμένα, εάν επιλέξει να παίξει με ένα καθαρό επιθετικό θα πρέπει να βάλει απο πίσω του σε απόσταση 5 μέτρων είτε τον Χριστοδουλόπουλο είτε τον Ρουκάβινα (αλλά αυτός είναι ανέτοιμος λένε) ή άμα είναι μάγκας το Νίνη και θα πρέπει πρέπει να δώσει εντολή στον Σαλπιγγίδη να συγκλίνει συνεχώς.

@koutavaki

Όχι δεν ήταν ακριβώς η ίδια ενδεκάδα, έπαιζαν οι Ματος, Γκαμπριελ. Ήταν όμως αυτό το σύστημα..

paoad said...

@ the bgt

Έχουμε τελείως διαφορετική προσέγγιση του θέματος. Εγώ το προσεγγίζω αμιγώς ποδοσφαιρικά, εσύ λίγο πιο φιλοσοφικά και θεωρητικά. Το ποστ το οποίο σχολιάζω έχει θέμα «σπαρτιάτικο τραπέζι με (παν)αθηναϊκό μενού», όχι «η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου ή «20 χρόνια Κόκκαλης- έργα και ημέρες». Λοιπόν, σου ζητάω να μου κρίνεις την εμφάνιση της ομάδας που υποστηρίζεις στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Σου ζητάω να μου κρίνεις τη διάταξη της ομάδας. Σου ζητώ να θυμηθείς πως αγωνιζόταν η ομάδα κατά την περσινή περίοδο και αν θεωρείς πως θα υπάρξει θεαματική βελτίωση φέτος, βασιζόμενη σε αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά κριτήρια.

Αλήθεια, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να ακούσω τη γνώμη σου σε αυτά τα θέματα.

2) Αν ο Τεν Κάτε ερχόταν επί προεδρίας Τσίγκερ θα είχες την ίδια άποψη και συμπάθεια γι αυτόν? Μήπως ο Τεν Κάτε συμβολίζει τη νέα τάξη πραγμάτων, η οποία ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΆΝΕΙ ΛΆΘΟΣ!

gatti said...

Zητώ την κατανόησή σας που εξαφανίστηκα τόσες μέρες, αλλά τα τρεχάματα και την ταλαιπωρία που πέρασα με το τρέξιμο σε Κτηματολογικά Γραφεία, Πρωτοδικείο και Δημαρχείο (και μάλιστα ΟΧΙ για δική μου υπόθεση!) και στο καπάκι δουλειά, δεν τα εύχομαι ούτε σε ...γαύρο!

Στα μεσοδιαστήματα έβλεπα στα κλεφτά την κουβέντα να έχει ανάψει και έλεγα "πως πρέπει να απαντήσω σήμερα οπωσδήποτε στα παιδιά", χώρια που ήθελα σαν τρελή να έχω συμμετοχή στη συζήτηση, αλλά δεν προλάβαινα. Το βράδυ έπαιρνα μια βαθιά ανάσα και άνοιγα το κομπιούτερ και έβλεπα να έχουν προστεθεί καμιά 20αριά νέα σχόλια και καταλάβαινα πως δεν θα κατάφερνα να απαντήσω σε όλα. Ζητώ συγνώμη, αλλά δεν την πάλευα, ειλικρινά..

Δεν σας άφησα να ...σφάζεστε (paoad) και δυστυχώς δεν χαλάρωνα σε κάποια παραλία (bgt) αλλά εκ των πραγμάτων θα απαντήσω με ένα σχόλιο στον καθένα (koutavaki) όσο κι αν δεν ήθελα να συμβεί έτσι.

Α, coachp, είτε το δάχτυλό σου, είτε το ποντίκι σου, είτε και τα δύο, πρέπει να είναι εδώ και μέρες ...πολυτραυματίες. Πόσες φορές πάτησες το publish; Για όνομα!!!

gatti said...

@coachp: Τα έχουμε συζητήσει τόσες φορές και άκρη δεν πρόκειται να βγάλουμε. Μη μου λες ότι δεν υπάρχει γραμμή. Υπάρχει και παρα-υπάρχει. Δεν είναι η γραμμή εναντίον ή υπέρ κάποιου προπονητή, ή ομάδας (εντάξει είστε γαυροσυγκρότημα, αλλά αυτό είναι ...αναγκαίο κακό).

Οταν λέμε για γραμμή, εννοούμε την γραμμή που οδηγεί στην εξυπηρέτηση των εκάστοτε συμφερόντων τoυ κάθε εκδοτικού συγκροτήματος. Γι΄ αυτό και οι "συμμαχίες" και οι αντίπαλοι αλλάζουν πιο συχνά και από αυτές της ...Ευρασίας στο οργουελικό "1984".

Xρόνια τώρα η τακτική των λεγόμενων "αντικειμενικών" είναι: Μαστίγιο και καρότο, καρότο και μαστίγιο. Γι΄ αυτό σε προηγούμενη συζήτησή μας σου είχα πει ότι οι αντικειμενικές εφημερίδες είναι πιο επικίνδυνες από τις οπαδικές. Εκεί ξέρεις τι περιμένεις. Αν είσαι πρόβατο τις ακολουθείς τυφλά, αν δεν είσαι απλώς δεν τις διαβάζεις.

Οι "αντικειμενικές" όμως που υποτίθεται ότι απευθύνονται σε σκεπτόμενους φιλάθλους οφείλουν να έχουν το ανάλογο ήθος για το οποίο γράφει η Bgt. Αν λοιπόν εσύ, εντελώς μηδενιστικά και ελαφρύνοντας την συνείδησή σου από κάθε ενοχή, μας λες ότι ουσιαστικά η εφημερίδα (ή ο σταθμός) εναρμονίζεται με το επίπεδο του οπαδού, άρα του προσφέρει αυτό που θέλει να διαβάζει (ακούσει), τότε σε τι διαφέρεις από την οπαδική που απευθύνεται στα πρόβατα; Και γιατί εγώ ο αναγνώστης/ακροατής δεν μπορώ με τη σειρά μου να σου κάνω κριτική;

Ελα τώρα, που θα μου πεις ότι οι δημοσιογράφοι που ακούσαμε το βράδυ της Τρίτης ξέσπασαν από την ...απογοήτευσή τους για την ομάδα τους! Είμαι βέβαιη ότι γελούσες όταν έγραφες το συγκεκριμένο απόσπασμα, αλλά τι να κάνεις κι εσύ, καταλαβαίνω ότι ζορίζεσαι...

Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνεις σε κανέναν ...μαθήματα για τη διαφορά ενημέρωσης - σχολίου. Φαντάζομαι ότι όλοι τη γνωρίζουν. Το σχόλιο μπορεί να είναι όσο καυστικό θέλει. Αλλά δεν πρέπει να είναι ούτε ανήθικο, ούτε θεατρικό. Δημοσιογραφία κάνεις, δεν είσαι υπηρέτης της υποκριτικής τέχνης.

Επειτα, τo θέμα δεν είναι η κριτική που σαφώς και δικαιούσαι να κάνεις. Το θέμα είναι το ύφος, η αλαζονεία, ο στόμφος και η βεβαιότητα (γιατί εσείς βέβαια κάνετε ΚΑΙ ρεπορτάζ...) που απέπνευσαν όλα ανεξαιρέτως τα σχόλια των δημοσιογράφων του Σπορ ΦM (βάζω και τον Γκοτζίλα μέσα στους δημοσιογράφους, θου Κύριε...) εκείνης της βραδιάς. Είναι διαφορετικό το "αν χάσει - φεύγει" από το "αν χάσει, θα τεθεί σαφέστατα θέμα προπονητή". Το δεύτερο δεν ενοχλεί.

Το ξαναγράφω όπως και στο παραπάνω σχόλιό μου: Με τη νέα κατάσταση (αν είναι νέα και δεν είναι ενδιάμεση, που είναι και το πιθανότερο...) κάποιοι έχασαν τις προσβάσεις τους και έχουν ξεβολευτεί από τις θέσεις τους. Και γι΄ αυτό έχουν σκυλιάσει. Το (παρα)δέχεσαι μπροστά μας ή όχι, είναι η αλήθεια.

Πριν μερικά χρόνια θυμάμαι όταν η "Sportime" βρισκόταν στα τελευταία της, αλλά εξακολουθούσε πολύς κόσμος να την διαβάζει από κεκτημένη ταχύτητα, λόγω του πολύ καλού ονόματος που είχε δημιουργήσει, είχε χάσει τη μεταγραφή του Φλάβιο Κονσεϊσάο. Την είχατε μόνο εσείς, το "Ντέρμπι" και ο "Φίλαθλος". Τα ...συγκοινωνούντα δοχεία που σου έγραψα στο παραπάνω σχόλιο. Οι υπόλοιποι ήταν εκτός "κλίκας" (Τώρα που το ξανασκέφτομαι, εκεί έκανε τότε ρεπορτάζ Παναθηναϊκού ο Βασιλαράς. Βρε μπας και σας το κρατάει ...μανιάτικο από τότε;). Τα επόμενα χρόνια το ίδιο γεγονός συνέβη και με άλλες εφημερίδες. Ο Τασούλης (μαζί με τον Γκοτζίλα) έλυνε και έδενε. Τώρα τελευταία δεν τον βλέπω τόσο ...βαρβάτο. Λες να φταίει αυτό;

***

(ΣΥΝΕΧΙΖΩ από κάτω γιατί δεν το παίρνει όλο)

gatti said...

@coachp: Κι εδώ κάπου μπαίνει στο σκηνικό ο Τεν Κάτε. Το γεγονός ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Ολλανδός έτυχε να συμπέσει με την αλλαγή της κατάστασης, σε συνδυασμό με το ότι ο ίδιος προσπαθεί να αλλάξει κάποια αρρωστημένη νοοτροπία που βρήκε στον Παναθηναϊκό, είναι αρκετό για να θεωρείται ότι ανήκει στο απέναντι στρατόπεδο. Γι΄ αυτό και δεν του δίνετε credit όταν κάνει κάτι καλό και τον ξεσκίζετε όταν κάνει κάτι λάθος. Δεν είχε ούτε μία στιγμή την ανοχή που έχετε δείξει απέναντι σε άλλους προπονητές. Μόνο πόλεμο.

Το ότι μου επαναλαμβάνεις συνεχώς ότι δεν τον θέλουν πολλοί παίκτες της ομάδας για να ενισχύσεις τα επιχειρήματά σου, έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Με κάνει να έχω δεύτερες σκέψεις για το ότι πολλοί παίκτες επίσης ξεβολεύονται με την καινούργια κατάσταση. Εξάλλου, έφυγε ο Γκούμας και οι ...διαρροές δεν σταμάτησαν, μην το ξεχνάμε, έτσι; (Οχι ότι δεν το ξέραμε, απλά λέω να μη το ξεχνάμε...).

Σαφώς ο Τεν Κάτε θα πρέπει να κριθεί. Και αν είναι αποτυχημένος, εννοείται ότι θα πρέπει να φύγει. Αλλά θα κριθεί γι΄ αυτό για το οποίο δουλεύει. Για τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Αν μέσα στις πρώτες πέντε - έξι αγωνιστικές έχει ...καταφέρει να έχει (ή να κινδυνεύει να) χάσει το τρένο, εννοείται ότι δεν πρέπει να κάνει παρέλαση.

Αλλά να φύγει ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ (γεια σου ρε Bgt!) ένας προπονητής, ως αποτυχημένος (για μένα η πρώτη χρονιά ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ) επειδή έχασε σε ένα παιχνίδι προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ (εννοείται ότι το ίδιο θα λέω ακόμα κι αν αποκλειστούμε), χωρίς να έχει βρεθεί η διάδοχη κατάσταση, μόνο και μόνο επειδή το θέλουν οι ΑΡΔ, δεν έχει προηγούμενο! Και θα είναι τρομερό πισωγύρισμα, αν τελώντας υπό σύγχυση κάτω από την πίεση που ΕΣΕΙΣ ασκείτε, η διοίκηση του Παναθηναϊκού πάρει μια τέτοια απόφαση.

Επίσης, τελικά αποφασίστε μεταξύ σας. Τι έπαιξε ο Τεν Κάτε στην Πράγα; Επαιξε 4-4-2; Επαιξε 4-2-3-1; Επαιξε 4-3-2-1; Επαιξε 4-5-1; Επαιξε 1-2-3; Επαιξε 1-1-4; Επαιξε πολύ αμυντικά ή πολύ επιθετικά; ΕΛΕΟΣ πια με όλους τους δημοσιογράφους -
προπονητές που παίζουν στα δάχτυλα την προπονητική! Και εντάξει εμείς είμαστε άσχετοι. Εσύ σε ποια σχολή έμαθες προπονητική; Δίπλα σε ποιον θήτευσες; Δίπλα στον Χάπελ όπως ο "τα πάντα όλα" Αλέφαντος; (Σου συνιστώ να συναινέσεις, ο μακαρίτης δεν θα μπορεί καν να σε διαψεύσει)...

Τέλος τα συντεχνιακά σας είναι δικό σας θέμα, αλλά μην περιμένεις να πάρω το μέρος του ενός ή του άλλου. Οπως λέτε κι εσείς οι ίδιοι για το συνάφι σας, "ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του".

Αν και έχουμε ξεφύγει πολύ από το θέμα μας που δεν ήταν άλλο από τον τρόπο που έκανε το βράδυ της Τρίτης τον σχολιασμό του αγώνα το δημοσιογραφικό επιτελείο του Σπορ FM (και αυτό ήταν που έφερε και τη γενίκευση για τον τρόπο που ασκείται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα).

Α, χθες, σε μία από τις ατελείωτες ουρές αναμονής για να εξυπηρετηθώ σε δημόσιο οργανισμό, έπεσε στα χέρια μου η "Πράσινη" και διάβασα τον "Πρασινοφρουρό". Εγραφε για τον Τεν Κάτε ό,τι ακριβώς έγραψα εγώ εδώ στο blog μετά τον αγώνα. Τι να σημαίνει αυτό άραγε;

α) Οτι αρχίζω να ...πρασινίζω;
β) Οτι ο "Πρασινοφρουρός" παίρνει ...γραμμή από μένα;
γ) Οτι πρέπει να ζητήσω δουλειά στην "Πράσινη";
δ) Οτι είμαι ο "Πρασινοφρουρός"; (Χα!).

gatti said...

@mahler76: Εγώ πάλι δεν το περίμενα ότι θα χάσουμε. Κι όμως συνέβη....

Οτι θα φύγει κάποιος θα φύγει όπως λέει και ο Α-Strap-πάν. Τώρα ο Παναθηναϊκός από το Τσαμπιολί θα είναι, ο Τεντάς θα είναι; Μπορεί και οι δύο... :))

(Αλλά μπορεί και κανένας!)

:)))

gatti said...

@The Bgt: Δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα από αυτά που έγραψες. Συμφωνώ απόλυτα και για τους στόχους του Παναθηναϊκού στη νέα χρονιά (πρωτάθλημα ώστε να πάμε απευθείας στους ομίλους του χρόνου) αλλά και στις θέσεις σου για το ρόλο της δημοσιογραφίας στην κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα δε, συμφωνώ με τα σχόλιά σου για το ...τρίο Στούτζες (εγώ δεν αναφέρθηκα σε τρίο γιατί προσπαθώ να μην υπολογίζω τον Γκοτζίλα ως δημοσιογράφο).
Σε αντίθεση με σένα, εγώ επιδιώκω να ακούω Spor FM μετά από μεγάλους αγώνες δικούς μας και του γαύρου, γιατί θέλω να δω και να συγκρίνω πώς προσεγγίζουν το θέμα. Καμιά φορά ακούω και τις εκπομπές ανοικτής επικοινωνίας με το κοινό κι εκεί είναι που απογοητεύομαι πλήρως, αλλά τελικά το επαναλαμβάνω, γιατί μάλλον έχω μαζοχιστικές τάσεις.

Αυτό το νταβατζιλίκι που αναφέρεις, είναι που με ενοχλεί κι εμένα. Γιατί νταβατζιλίκι είναι και όχι δημοσιογραφία.

Εκεί που θα διαφωνήσω είναι για τους λόγους που δεν τους έχει ...ξεφύγει ο Κάρπετ. Μα... ο Κάρπετ; Υπάρχει πιο άξιος χειριστής της επικοινωνιακής τακτικής "μαστίγιο - καρότο"; Αν υπάρχει κάποιος ευφυής εκεί μέσα που ξέρει και μπάλα (γιατί για αρκετούς άλλους αμφιβάλλω) είναι αυτός. Μόνο που δυστυχώς είναι παράλληλα και γαύρος. Γι΄ αυτό, ενώ λέει πολλά σωστά πράγματα, να είσαι επιφυλακτική με ό,τι λέει και πριν το υιοθετήσεις να αναρωτιέσαι ποιον συμφέρει αυτό που λέει...


Να βοηθήσω λίγο με το Βαρδινογιαννέικο; Δύο αδερφές έχει ο Τζίγγερ. Την Χριστιάννα που είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Γουλανδρή και τη Βαρδιάννα που είναι παντρεμένη με τον Ιδομενέα Κογχυλάκη. Ο μόνος που έχει σχέση με τη Σουηδία είναι ο ραλίστας.

gatti said...

@paoad: Eχεις γράψει τόσα πολλά που δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον πρόλογο στο αρχικό σου σχόλιο και ξεκινώ με τα επιμέρους:

1) Γκαλίνοβιτς: Εχουν πονέσει τα δάχτυλά μου να γράφω και να ξαναγράφω ότι ο Μάριο δεν είναι αξιόπιστος. Το έγραψα και πέρσι επανειλημμένα παρόλο που ήταν μια από τις πιο σταθερές χρονιές του. Ο άνθρωπος παίζει με φόβο, δεν μπλοκάρει παρά μόνο αποκρούει κάνοντας ...μανσέτες σαν βολεϊμπολίστας και - το κυριότερο για μένα - αδυνατεί να κατευθύνει την άμυνά του. Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει η ομάδα επειδή δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους αμυντικούς. Ωστόσο κι εγώ τον Γκαλίνοβιτς θα έβαζα και όχι τον Τζόρβα, αφού για πρώτο ματς της σεζόν θα έπρεπε να κινηθώ με οδηγό την περυσινή χρονιά. Οσο για το αρχηγιλίκι έχει να κάνει καθαρά με τα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα (ίσως να ήταν και κίνηση για να του τονώσει την ψυχολογία). Πάντως, παρόλο που συμπαθώ πάρα πολύ τον Τζόρβα και είναι Παναθηναϊκάρα, για την ομάδα θα επιθυμούσα κάτι καλύτερο και από τους δύο.

2) Για Βύντρα - Καντέ - Σπυρό συμφωνούμε.

3) Για τον Μπιέρσμιρ, ότι γράφεις μπορεί να ισχύει άνετα και από την αντίστροφη: Τι θα γινόταν αν τον έβαζε στόπερ και πάλι τα πηγαίναμε άσχημα; Κακό λοιπόν δεν ήταν που τον έβαλε δεξιά, από την στιγμή που δεν είχε (είτε αντικειμενικά είτε στο ...μυαλό του) άλλες λύσεις. Κακό είναι που όταν την άμυνα την έπιασε τρικυμία, δεν τον έβαλε στη φυσική του θέση. Αν και μετά από τόσες μέρες, μπορώ να καταλάβω σε ένα βαθμό (όχι να δικαιολογήσω, να καταλάβω) το σκεπτικό του όταν άλλαξε τον Καντέ με τον Σαριέγκι και δεν έβαλε εκεί τον Μπιέρσμιρ: ο Σουηδός δεν τα πήγε άσχημα δεξιά - εκ των υστέρων έγινε γνωστό ότι έχει παίξει δεξί μπακ στην Ελπίδων Σουηδίας.
Επίσης, να προσθέσω ότι ο Σουηδός ΔΕΝ μου φαίνεται παίκτης ψυχολογίας. Ασε που γενικά, είναι άλλη η μενταλιτέ των Σκανδιναβών. Κοιτάνε παρακάτω, δεν μένουν σε ένα κακό παιχνίδι ή ένα λάθος (Ο Καντέ είναι άλλη περίπτωση, το έβλεπες στο βλέμμα του. Είχε αυτή την αγωνία του φοβισμένου ζώου...).

4) Ο Ζιλμπέρτο έχει 10 μέρες προετοιμασίας, 10 μέρες διακοπών και ένα Συνομοσπονδιών πίσω του. Αρα ανέτοιμος δεν είναι. Είχε το μικρότερο διάστημα αποχής από την μπάλα, από όλους τους συμπαίκτες του. Και είναι και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Κουρασμένος ναι, μπορεί να ήταν. Γι΄ αυτό και έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα η αλλαγή του με τον Κατσούρ. Τώρα για τον Μάτος μη τα ξαναλέμε. Καλώς ή κακώς δεν τον υπολογίζει τι να κάνουμε! Και αν τον έβαζε στην αποστολή, πες μου ποιο από τα άλλα τρία αμυντικά χαφ θα άφηνε απέξω. Αυτή η κουβέντα είναι ατελείωτη. Είπαμε: O καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν έπαιξε.

5) Για το σύστημα ...πλημμύρα, συμφωνώ!

Συμφωνώ, επίσης πως αν καταφέρουμε φέτος να χάσουμε το πρωτάθλημα θα είμαστε για κλάμματα.



(ΣΥΝΕΧΙΖΩ παρακάτω... - άτιμο blogspot!)

gatti said...

@paoad: Τώρα για το θέμα "Τεν Κάτε και δημοσιογράφοι" διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως και ...διαγωνίως. Τι θα πει προκάλεσε και έδωσε την αφορμή για να αρχίσει το ξέσκισμα; Για ποδόσφαιρο μιλάμε ή για ζούγκλα; Γιατί για μένα, οι δημοσιογράφοι - σχολιαστές που βγήκαν στο σταθμό μετά τον αγώνα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Μου φάνηκε πως περίμεναν έτοιμοι σαν τις ύαινες να ξεσκίσουν το κουφάρι. Και ξέρεις, οι ύαινες - σε αντίθεση με άλλα ζώα που σκοτώνουν πριν φάνε - δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να το ξεσκίζουν το θήραμά τους ζωντανό.

Δεν νομίζω ότι η Bgt προσβάλλει τους ανθρώπους που ακούνε ραδιόφωνο, τους αρέσει η αμφίδρομη επικοινωνία και τα αθλητικά. Μην μπαίνεις στο ...τριπάκι που εντέχνως προσπαθεί να σε βάλει ο κόουτς, στην προσπάθειά του να βρει συμμάχους. Είναι ξεκάθαρο ότι η Bgt αναφέρεται στα πρόβατα και σε ανθρώπους που δεν έχουν δική τους βούληση και άγονται και φέρονται από τους επιτήδειους. Eκεί ακριβώς εντοπίζει και την ευθύνη του Μέσου.

Οσο για τον Cronkite που έφυγε πριν λίγες μέρς, δεν ήταν απλά ένας δημοσιογράφος από άλλη εποχή. Ηταν Ο Δημοσιογράφος με το "Δ" κεφαλαίο και θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για κάθε δημοσιογράφο που σέβεται τον εαυτό του. Και αν και δεν περιμένει κανείς από τους σημερινούς και δη τους ειδήμονες της αθλητικής δημοσιογραφίας να πλησιάσουν έστω σε αυτά τα επίπεδα, καλό θα είναι να μνημονεύουμε τέτοιους επαγγελματίες, έστω και με τέτοιες αφορμές, για να κάνουμε συγκρίσεις, μπας και δούμε πόσο στραβό δρόμο έχουμε πάρει.

Μην ξεγελιέσαι, δεν είναι άσχετο το θέμα με τη γενικότερη κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου (και το πρόβλημα του Παναθηναϊκού κατ΄ επέκταση). Εχει τεράστια ευθύνη ο Τύπος. Γι΄ αυτό δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε το θέμα ούτε μόνο αγωνιστικά ούτε μόνο θεωρητικά. Δεν μπορούν να ειδωθούν ξεκομμένα, είναι αλληλένδετα.

Για τον Κάρπετ, μην είσαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι θέμα νηφαλιότητας. Για σκέψου λίγο πονηρά: Ποιον συμφέρει όλη αυτή η αναμπουμπούλα στον Παναθηναϊκό και ο διχασμός για το αν είναι προπονηταράς ή μυρουδιάς ο Τεν Κάτε; Τι ομάδα είπαμε ότι είναι ο Κάρπετ;

Τέλος για το 4-3-3 που σκέφτεται να κατεβάσει στον αγώνα ρεβάνς ο τεντάς παρόλο που το σύστημα δεν "περπάτησε" στα φιλικά, συμφωνώ με τον κόουτς. Είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες τώρα, είναι με την πλάτη στον τοίχο η ομάδα και θέλει να παίξει πιο επιθετικά. Γι΄ αυτό εγώ λέω να μην κολλάμε στα συστήματα και προσπαθούμε να βγάλουμε από εκεί συμπεράσματα, γιατί δεν βγαίνει άκρη. Στο κάτω κάτω τα συστήματα μόνο δύο είναι και όλα τα άλλα είναι παραλλαγές τους.

ΥΓ. Αχ, αυτή η εμμονή σου με τον Σάλπι. Είναι μεγαλύτερη από τις εμμονές του τεντά! :pp

gatti said...

@Laplace: Kι εγώ το πιστεύω, αλλά έχω και τις επιφυλάξεις μου. Η φανέλα βαριά, αρκεί αυτή που τη φοράνε να το έχουν συνειδητοποιήσει. Δεν αρκεί μόνο να σοβαρευτεί ο Τεντάς. Γιατί και οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών...

gatti said...

@Stepas: Aπό πέρσι μιλούσα για 2 κεντρικούς αμυντικούς. Αν δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος δύο πολύ μεγάλων ονομάτων θα μπορούσα να συμβιβαστώ με έναν Μπιέρσμιρ (όπως τον είδα στο παιχνίδι) και έναν τύπου Μαρτσένα. Ο Καντέ δεν θα έπρεπε καν να αγοραστεί, για να μη σου πω πού θα έπρεπε να πάνε οι Βύντρα και Σαριέγκι. Προσπαθώ τόσο καιρό τώρα να δω τον Βύντρα με τα μάτια των εκάστοτε προπονητών του Παναθηναϊκού. Κάνω πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες. Η φάτσα του μου είναι συμπαθής, πολλές φορές έχω αναρωτηθεί μήπως τον έχω αδικήσει, αλλά μου αρκεί ένα τσαφ που θα κάνει για να γυρίσω στην αρχική μου γνώμη. Σαφώς και θα κάνει λάθη, αμυντικός είναι. Ομως, ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ που έχει κάνει, έχουν αποβεί μοιραία. Οπότε πόση ανοχή να δείξεις και πόση υπομονή να κάνεις; Καλός, χρυσός, φιλότιμος, με άριστη φυσική κατάσταση και τεράστια προσόντα, όπως λένε, αλλά γκαφατζής. Πόσα χρόνια ακόμα πρέπει να τον δούμε για να πειστούμε ότι δεν κάνει για την ομάδα που ονειρευόμαστε;

Στο μεταξύ πέρσι έλεγα ότι ο λόγος που ο Τεν Κάτε κατεβάζει αμυντικογενώς την ομάδα έχει να κάνει με την έλλειψη σιγουριάς της άμυνας. Συνήθιζα να λέω πως για κάθε παραπάνω παίκτη που βάζει στην άμυνα, στερεί έναν από την επίθεση. Αλλά μου φαίνεται πως τελικά κι αυτός θέλει και τα παθαίνει. Γιατί δεν μπορεί να βλέπει αυτά που γίνονται, να κάνει εισηγήσεις και να μην ΕΠΙΜΕΝΕΙ ότι χρειάζεται στόπερ. Αρα, ΦΤΑΙΕΙ!
Εκτός αν κάποιες εισηγήσεις του δεν γίνονται δεκτές. Οπότε πάλι φταίει που τους καλύπτει.

Δεξί μπακ, στόπερ και επιτελικός είναι οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Μετά και από το παιχνίδι με τη Σπάρτα είναι παραπάνω από ξεκάθαρο. Συμφωνώ και για την έλλειψη αγωνιστικού προσανατολισμού. Πέρσι, υπήρχαν ελαφρυντικά γι΄ αυτό, φέτος όχι.

Την πρόκριση δεν νομίζω ότι την έχουμε άνετα. Την πιστεύω μεν, σ΄ αυτήν την Σπάρτα νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε ακόμα και πέντε γκολ, αλλά πάντα θα φοβάμαι μήπως φάμε ένα ή και παραπάνω. Και δύο να βάλουμε και να έχουμε καλύψει το σκορ του πρώτου αγώνα, θα ζήσουμε στιγμές Βίσλα και θα καρδιοχτυπάμε μέχρι το τελευταίο λεπτό μήπως δεχτούμε γκολ. Γιατί μ΄ αυτή την άμυνα δεν υπάρχει σιγουριά!

Να περνάς καλά! :)))

gatti said...

@koutavaki: Kι εμείς τα δικά μας συμπεράσματα προτιμάμε να βγάλουμε. Αλλά θα ακούσεις και μια άλλη γνώμη. Και θέλεις αυτή η γνώμη να είναι εμπεριστατωμένη, σοβαρή και όχι εμπαθής. Για το τρίτο επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω μ΄ αυτά που άκουσα το βράδυ της Τρίτης στον Spor FM.

Και ναι, συμφωνώ πως δεν είναι λάθος να πει ο καθένας τη γνώμη του, αλίμονο. Το λάθος είναι να προσπαθεί να την επιβάλλει. Κι αυτοί οι τύποι, αυτό ακριβώς κάνουν καιρό τώρα.

Και το θέμα δεν είμαστε εσύ κι εγώ που μπορούμε να φιλτράρουμε αυτά που ακούμε. Το θέμα είναι οι υπόλοιποι που δεν μπορούν να τα φιλτράρουν, ακούνε και εμπιστεύονται τους ΑΡΔ ως ειδικούς, αναπαράγουν όσα διάβασαν ή άκουσαν και έτσι δημιουργείται πίεση στην ομάδα και ένταση μεταξύ των οπαδών.

Το πρόβλημα δεν ήταν που είπε ο Τεντάς ότι η ομάδα είναι έτοιμη, αλλά το ότι δεν την είχε έτοιμη. Φαντάζεσαι προπονητή που θα έλεγε "δεν έχουμε προετοιμαστεί καλά, πάμε να τα αρπάξουμε"; Επομένως δεν είναι το τι είπε, αλλά το τι ΔΕΝ έκανε.

Δεν είναι ανώφελο να επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε δεξί μπακ. Γιατί είναι ακριβώς ο λόγος που χρησιμοποίησε εκεί τον Μπιέρσιρ. Το έχω γράψει και το επαναλαμβάνω πως ήταν η ΜΟΝΗ λύση που είχε με βάση το ότι ο Μουν ήταν τραυματίας, ο Γκάμπριελ ΔΕΝ είναι αμυντικός και ο Βύντρα έπρεπε να παίξει στο κέντρο όπως όλη την περυσινή σεζόν με τον παρτενέρ του. Και για να στο αντιστρέψω, αν έβαζε από την αρχή τον Βύντρα δεξιά, και τον Μπιέρμιρ στο κέντρο της άμυνας με παρτενέρ τον Σαριέγκι ή τον Καντέ και χάναμε τι νομίζεις ότι θα έγραφαν; Δεν θα έγραφαν ότι έβαλε τον Σουηδό να παίξει στο κέντρο της άμυνας χωρίς να έχει προλάβει να βρει κώδικα επικοινωνίας με τους συμπαίκτες του και ότι έπρεπε να προτιμηθεί η περυσινή αναιμική μεν αλλά σίγουρη λύση των Βύντρα - Σαριέγκι; Μη το ψάχνεις. Το θέμα δεν είναι γιατί έπαιξε δεξιά ο Σουηδός. Το θέμα είναι γιατί όταν πια βρισκόταν με δύο γκολ πίσω στο σκορ, δεν αποφάσισε να κάνει την εσωτερική αλλαγή.

Ο Κατσούρ όπως και ο Λέτο δεν έπαιξαν επειδή δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι. Ο Ζιλμπέρτο ΗΤΑΝ έτοιμος, αλλά δεν είχε αντοχές (άρα άργησε να βγει). Για μένα το πρόβλημα του Τεν Κάτε δεν ήταν η 11άδα που κατέβασε, που μου φαίνεται απόλυτα ορθολογική βάσει συνθηκών, αλλά τα όσα ΔΕΝ έκανε από τη στιγμή που άρχισε (και στράβωσε) το παιχνίδι.

gatti said...

@zouk: Moυ αρέσει που παραμένεις αισιόδοξος ακόμα και μπροστά στην πιο μεγάλη "καταστροφή".

Το θυμάμαι ότι είσαι Spor-fm-ικός. Δεν είναι κακό να διαφωνούμε, εσύ πιστεύεις ότι ο σταθμός είναι αντικειμενικός, εγώ πιστεύω ότι βγάζει μια αλαζονεία και ένα στιλάκι "εμείς είμαστε οι ειδικοί, κανείς δεν μας παραβγαίνει".

Δεν θα με ένοιαζε το (όποιο) στιλάκι του αν δεν έβλεπα ότι κάνει κακό στην ομάδα μου. Και αυτή η λυσσαλέα επίθεση ενάντια στον Τεν Κάτε δεν μπορεί κανείς να μου βγάλει από το μυαλό ότι έχει πολύ βαθύτερα αίτια από την ...αγάπη των συγκεκριμένων δημοσιογράφων για την ομάδα τους...

Για τον αγώνα ρεβάνς πιστεύω κι εγώ πως αν σοβαρευτούμε μπορούμε να περάσουμε, αρκεί να μη δει κανα περίεργο όνειρο ο τεντάς και να μην αρχίσουν πάλι οι αμυντικοί τις ζεϊμπεκιές.

Για μεταγραφές θα δούμε. Αν τυχόν αποκλειστούμε και σουτάρουν τον Τεν Κάτε μάλλον θα πέσει σύνθημα "έχουμε καλές μονάδες και ο προπονητής ήταν άχρηστος" οπότε μάλλον θα πορευτούμε μ' αυτούς που έχουμε...

ΥΓ. Δεν μας έφτανε ο Δομάζος, άρχισε να μιλάει και ο Αποστολάκης...

gatti said...

@island: Aνισορροπία σαφέστατα και υπάρχει ανάμεσα σε επίθεση - κέντρο και άμυνα, αλλά και που τα λέμε, ποιος ακούει;

Εννοείται πως ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες που διαθέτει μπορούσε να κάνει μια ...χαψιά τη Σπάρτα. Ομως, τελικά, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά.

Με αυτή την άμυνα ακόμα και το πρωτάθλημα θα δυσκολέψει, γιατί όλοι φέτος θα είναι ενισχυμένοι. Ελα όμως που τελικά οι μεταγραφές θα εξαρτηθούν (όπως όλα δείχνουν) από το αν προκριθούμε; Για τα πολλά λόγια και τις δηλώσεις το είχα πει κι εγώ. Πολύ μπλα μπλα αδερφάκι μου. Και χωρίς λόγο.

Για τους ΑΡΔ εννοείται ότι συμφωνούμε. Είναι πολύ δύσκολο να δεχτείς ότι είναι ακριβοδίκαιοι όταν δουλεύουν σε εταιρείες που έχουν συμφέροντα.

gatti said...

@varelogiannis@gmail.com: H δική μου τακτική και ανάλυση πάσχει ή του Τεν Κάτε; Γιατί εγώ δεν έκανα καμία ανάλυση για την τακτική και την τοποθέτηση στο κέντρο.

Επίσης, ο Ζιλμπέρτο πάντα σε εκείνο το σημείο παίζει. Στα αριστερά. Τώρα αν όλοι συνέκλιναν προς τα δεξιά επειδή ο Γκάμπριελ είχε φτάσει στη γραμμή του άουτ και άφησαν τον Σπυρόπουλο σαν την καλαμιά στον κάμπο και μια τρύπα ναααα αριστερά, τι φταίω εγώ;

Αν ο Τεν Κάτε έχει πέσει θύμα κάποιου πράγματος, αυτό είναι η ανισορροπία που υπάρχει στην ομάδα. Αυτή τον ανάγκαζε να κάνει αλχημείες πέρσι.
Αν για τη φετινή ανισορροπία δεν είναι υπεύθυνη η διοίκηση (επειδή δεν θέλει να ξοδέψει παραπάνω χρήματα) και ο διευθυντής ποδοσφαίρου (επειδή δεν το ...κατέχει το σπορ), αλλά οι δικές του εισηγήσεις, ας πρόσεχε....

gatti said...

@pensierix: Αν είσαι, λέει, τυχερός; Πάρα πολύ τυχερός θα έλεγα!

Ακριβώς επειδή δεν αναγνωρίζουν στον Τεν Κάτε ούτε το σωστό κοουτσάρισμα, γράφω κι εγώ για εμπάθεια. Οι ΑΡΔ όντως του την έχουν στημένη, μιλάμε τώρα για πρωτοφανή
πόλεμο, τόσα χρόνια παρακολουθώ αθλητικά, δεν θυμάμαι άλλος προπονητής να έχει λοιδωρηθεί με τέτοια σφοδρότητα, από την πρώτη σχεδόν στιγμή που ανέλαβε.

Απλά φαντάζομαι (δεν έχω διαβάσει και ακούσει τίποτα) ότι το ευμετάβλητο περιβάλλον στον ΠΑΟ μάλλον οδεύει προς τα εκεί που φοβόμουν, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία μου...Αν καταφέρουμε να πετάξουμε στα σκουπίδια μια ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ χρονιά από τον Ιούλη, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Oπως τα λες. Αν καταφέρουν οι πολυμετοχικοί να παίξουν το παιχνίδι των ΑΡΔ και να αυτοκτονήσουν από Ιούλη μήνα, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

gatti said...

@Leviathan: Aπορώ πώς ...επέζησες ανάμεσα στα πυρά Leviathan μου! Εχεις πολύ γερή κράση τελικά!

Να περνάς καλά! :))))

paoad said...

Νομίζω ότι σκόπιμα στρέφετε σκόπιμα την κουβέντα στα Μ.Μ.Ε γιατί η επιχειρηματολογία σας ως προς τα αγωνιστικά θέματα (του παναθηναϊκού) δεν είναι και τόσο ισχυρή. Γι αυτό, όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται δεν φταίτε εσείς, αλλά ο Τεν Κάτε, ο οποίος φροντίζει τεχνηέντως να καίει κάθε επιχείρημα που ήταν ικανό να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Έχει βγάλει κάλους το χέρι μου- έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω την ερώτηση «Μας αρέσει αυτό που είδαμε πέρυσι?» , «Μας αρέσει αυτό που είδαμε τη Τρίτη» αναφέρομαι στο ποδόσφαιρό, όχι στο αποτέλεσμα. Αν μας αρέσει, ο Τεν Κάτε πρέπει να μείνει και να κριθεί στο τέλος της χρονιάς, αν όχι υπάρχει πρόβλημα.

Έχω βαρεθεί να ακούω επιχειρήματα του τύπου δεν είχε διαλέξει τους παίκτες εκείνος, δεν του αρέσει ο Μάττος επειδή είναι μαλθακός, δεν του αρέσει ο Ιβ επειδή βάφει το μαλλί του, ο Γκούμας επειδή είναι ρουφ, μεταβατική περίοδος… κλπ- Φέτος διώξαμε 7 παίκτες τους οποίους ΕΚΕΙΝΟΣ εισηγήθηκε να πάρουν πουλο. Του έγιναν όλα τα χατίρια, δαπανήθηκαν τρελά ποσά και μου παρουσιάζει αυτό το πράμα στον πρώτο επίσημο αγώνα??

Δηλαδή τι να πει ο Μπάγιεβιτς που του έδωσαν μια ομάδα την οποία δεν θα διάλεγε ΠΟΤΕ. Κ όμως κατάφερε να διαχειριστεί τον τρομοκράτη, τον τρελό-πορτογάλο, να κάνει τον κουτρουμάνο άνθρωπο, να στρώσει τον Σουηδό και αν ήταν λίγο τυχερός θα έπαιρνε και το κύπελλο. Μέσα μου, πιστεύω πραγματικά ότι αν αυτός ο Παναθηναϊκός είχε έναν τέτοιο προπονητή δεν θα έκανε απλά το double... μέχρι τους 8 της Ευρώπης θα έφτανε… Διαφωνεί κάποιος?

Μόλις χθές έφυγε από την ζωή ένας τεράστια προσωπικότητα, αναφέρομαι στον Bobby Robson. Το δυνατό του σημείο δεν ήταν η τακτική, ούτε το κοουτσάρισμα του κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ήταν φαινόμενο στο man management. Δεν ήξερε απλά πώς να διαχειρίζεται ένα ρόστερ, ήξερε πώς να διαχειρίζεται τους ανθρώπους. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Νταμπίζα, ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν ΕΚΤΟΣ ΟΜΑΔΑΣ. «…. Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος. Ήταν ένας φανταστικός άνθρωπος. Ο ενθουσιασμός του, η προσωπικότητα του ο τρόπος που κινούσε τα νήματα της ομάδας ήταν για μένα ένα σχολείο ζωής που πήρα πολλά μαθήματα.
«Ό,τι και να πω νομίζω ότι δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που έχω στο μυαλό μου. Αυτός ο άνθρωπος ήταν εκπληκτικός, μπορούσε ανά πάσα στιγμή να σε κάνει να τον θεωρείς καλύτερο του κόσμου ακόμη και αν ήσουν εκτός ομάδας. Το man management του ήταν απίστευτο και για μένα ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που πήρα από αυτόν τον άνθρωπο. Το αγωνιστικό κομμάτι περνά σε δεύτερη μοίρα. Το πώς λειτουργούσε στα αποδυτήρια, πως συμπεριφερόταν... Όταν είχα μείνει εκτός ομάδας ασχολούταν περισσότερο μαζί μου, ήξερε τα πάντα για την ψυχολογία των παικτών.»

Ερμηνεύοντας τη δήλωση του Νταμπίζα μπορείς να αντλήσεις φοβερές πληροφορίες. Δεν θα ήθελα να κάνω εγω αυτή την ανάλυση, αλλά σε προκαλώ να διαβάσεις με όλη σου τη προσοχή τη παραπάνω δήλωση… Αυτά!

The Bgt said...

@ gatti
Καταρχας να σου δωσω μια κρεμουλα για τα χερια, γιατι με τοση πληκτρολογηση τη χρειαζεσαι επειγοντως!

Να σου πω μονο οτι το τριο φαλτσονε που ακουσα στον σκορ-φμ ηταν Χελακης, Νικολογιαννης και Σωτηρακο. Το κλεισαμε μετα και δεν ακουσα τον Γκορτσο .

Οσοn αφορα τον Καρπετ, ειμαι παντα επιφυλακτικη απεναντι του γιατι μου κανει λιγο για νυφιτσα ασε που εχει την καταπληκτικη ικανοτητα να "ξεχναει" βολικα..πολυ βολικα και να διαμαρτυρεται για τα κακως κειμενα χωρις στην ουσια να θιγει κανενα. Με λιγα λογια εκ του ασφαλους.

ΟΜΩΣ δε μπορω να μην του αναγνωρισω οτι δεν τον εχω ακουσει ποτε να ειναι υστερικος, μιλαει συνηθως με ποδοσφαιρικα κριτηρια και η γνωμη του ειναι παντα δοσμενη με ηπιο τροπο και χωρις την αλλαζονεια του "εχω δικιο προβατα ακολουθηστε με".

Τωρα αν "παιζει" τον καλο μπατσο, τι να πω... ειναι το ιδιο καταπτυστος με τους αλλους.

Παντως δε νομιζω οτι υποστηριζει τον 10Κατε γιατι ειναι γαυρος :D

The Bgt said...

@ Paod

Εγω παντα εχω υπομονη με τους προπονητες.
Αλλα εχω επιφυλαξεις για τη "Νεα ταξη Πραγματων" στον ΠΑΟ.

Το παρασκηνιο το αγνοω πληρως. Αλλα μου δινεται οτι γινονται τα ιδια λαθη, deja vu και αυτο το "νεα" το αμφισβητω πια.
Για μενα θα ειναι οντως νεο ξεκινημα αν κρατησουν τον 10Κατε μετα απο τον πιθανο αποκλεισμο.

Σε τελικη ειλικρινα δε ξερω ποιος θα μπορουσε να ερθει και τι θα μπορουσε να αλλαξει αυτη τη χρονικη στιγμη. Για μενα τους προπονητες τους αλλαζεις στο τελος της σαιζον ωστε ο νεος να κανει ολο το προγραμματισμο της νεας χρονια.

Ειναι πολυ κομβικο αυτο το πρωταθλημα και νομιζω οτι η κατακτηση του θα ειναι το πραγματικο νεο ξεκινημα ωστε χωρις προκριματικους την επομενη (μουντιαλικη) σαιζον να γινει και καλυτερη προετοιμασια/ προγραμματισμος και συμπληρωση στο στησιμο μιας καλης ομαδας.

Θα δειξει.

σε ευχαριστω για την κουβεντουλα μας, δε νομιζω οτι εχω κατι αλλο να προσθεσω, εχουμε αντιληφθει πολυ καλα ο ενας τη λογικη του αλλου στο συγκεκριμενο θεμα.

koutavaki said...

@gatti
Ναι,πάνω κάτω τα ίδια λέμε,αλλά με άλλο...συντακτικό!Χαίρομαι που συμφωνούμε!
Όταν λέω ότι είναι ανώφελο να λέμε ότι δεν πήραμε δεξί μπακ,αναφερόμουν στις πρώτες ώρες μετά τον αγώνα,όχι ότι δεν πρέπει να τεθεί θέμα για να πάρουμε,προς Θεού!Πως λέμε "να μην κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα"?Αυτό.Θέλω να πω ότι για τον τεντά ήταν κάτι γνωστό και έπρεπε να έχει λάβει τα μέτρα του(αφού ο Μουν είναι γνωστό ότι δεν έχει συνέλθει ακόμα).Δηλαδή,να τραυματιζόταν κάποιος στην τελευταία προπόνηση,να πω ναι.Αλλά τώρα δεν δικαιολογείται.Επίσης για Λέτο και Κατσουράνη,είπα γιατί δεν έγιναν οι αλλαγές νωρίτερα,όχι γιατί δεν ξεκίνησαν βασικοί,αφού πιστεύω κι εγώ ότι για να μην τους ξεκίνησε κάτι ήξερε.Όσο για τις δηλώσεις του πριν τον αγώνα,το ίδιο πράγμα λέμε.Ωστόσο,θα ήθελα να μου πεις και οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα πως σου φάνηκαν...

koutavaki said...

87 σχόλια???Χτυπήσαμε τρελές τελικές μου φαίνεται!!!Το σπάσαμε το ρεκόρ γατί?

gatti said...

@paoad: Δεν την έστρεψε κανείς σκόπιμα την κουβέντα στα ΜΜΕ. Οταν έχεις την στενοχώρια σου από την εμφάνιση και την ήττα της ομάδας και ακούς αυτούς τους τύπους να μιλάνε μ΄ αυτόν τον τρόπο η στενοχώρια γίνεται οργή και δεν μπορείς να μην ασχοληθείς και με την συγκεκριμένη αντιμετώπιση από τον Τύπο.

Δεν ξέρω πώς ακριβώς εννοείς τα "ισχυρά" επιχειρήματα. Να παραδεχτούμε δηλαδή αυτά που λες εσύ; Γιατί δεν βλέπω άλλο τρόπο να ηρεμείς. Γυρίζουμε συνεχώς στα ίδια πράγματα. Αν μιλήσω για μένα προσωπικά τα έχω ήδη γράψει και όπως δείχνεις τις απαντήσεις μου τις ξέρεις ήδη. Σαφώς και "δεν μου άρεσε αυτό που είδα πέρσι", αλλά
πέρσι δεν είχε διαλέξει τους παίκτες ο Τεν Κάτε. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που την έχουμε εξαντλήσει. Δηλαδή μετά από τόσες συζητήσεις πάνω στο θέμα, περιμένεις να σου πω κάτι διαφορετικό σήμερα; Αφού ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ τα πράγματα.

Σαφώς και "δεν μου άρεσε αυτό που είδα την Τρίτη" αλλά δεν θα καταδικάσω τον προπονητή από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, επειδή δέχομαι ότι και εκείνος έκανε λάθη
και οι παίκτες του υστέρησαν δραματικά. Αλλά είναι το πρώτο παιχνίδι! Το πρώτο! Πέρσι παρόμοια εικόνα είχες στο πρώτο ματς. Αλλά εκεί κέρδισες, εδώ έχασες. Αυτή είναι η διαφορά.

Και θέλω να μου πεις και εσύ και όλοι εκείνοι που επιμένουν "να φύγει ο άχρηστος άμεσα", ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση, σε μια σεζόν που θέλεις να κατακτήσεις το
πρωτάθλημα. Αμα μου πεις ότι θα είναι ο Τότης, πάω πάσο και σταματάω τη συζήτηση.

Σου φαίνονται θεωρητικά όλα αυτά, αλλά τελικά εσύ είσαι που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το θέμα σφαιρικά. Δεν είναι ότι αποφεύγουμε εμείς τα αγωνιστικά, είναι που πιστεύουμε ότι τα αγωνιστικά έχουν εξαντληθεί. Είναι που αποφεύγεις εσύ να δεις ΚΑΙ τα θεωρητικά. Το καμπανάκι έχει χτυπήσει, ήδη στο μυαλό των πολυμετοχικών υπάρχει η σκέψη ότι μπορεί με αυτόν τον προπονητή να μην καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους και μπορούν να αρχίσουν να σκέφτονται ότι ίσως θα πρέπει να ετοιμάσουν μια διάδοχη κατάσταση. Πριν την ετοιμάσουν, όμως, είναι πραγματική τρέλα να διώξεις τον προπονητή επειδή έτσι το θέλουν οι ΑΡΔ και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που έχουν ποτιστεί από αυτούς. Χωρίς καν να έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα που είναι ο κύριος στόχος σου να διώξεις τον προπονητή; Για όνομα δηλαδή, είναι παράλογο αυτό που συζητάμε!

Ούτε για τους παίκτες που έδιωξε αξίζει τον κόπο να συζητάμε. Τι να πούμε δηλαδή που δεν έχει ειπωθεί; Τόσα παιχνίδια έπαιξε ο Ιβανσιτς! (Το είπε και ο ίδιος ότι έπαιξε
πολλά!). Σου φάνηκε τόσο καλός πια που έπρεπε σώνει και καλά να μείνει στην ομάδα;

΄Η μήπως θέλεις να μείνουν οι Τζιόλης - Μάντζιος; Μήπως θέλεις να επιστρέψουν οι Μάλαρτζ και Δημούτσος; Για τον Κλέιτον σε παραπέμπω στις δηλώσεις του ίδιου του παίκτη. Κατηγορεί τον εαυτό του που δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Αρα κάτι παραπάνω θα ξέρει ο τεντάς από εμάς που δεν βλέπουμε την γενικότερη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και την απόδοσή τους στις προπονήσεις, έτσι δεν είναι;
(Και μη μου πεις τώρα ότι ο Σίβας δείχνει μεταμέλεια, μπας και καταφέρει να μείνει στην ομάδα).

Τώρα για τον Μάτος η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Για μένα είναι η μοναδική περίπτωση που δεν έχει εξήγηση. Τι να πω. Ισως δεν του αρέσει η φάτσα του βρε αδερφέ.
Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος ποδοσφαιριστής είναι που "δεν ταιριάζουν τα χνώτα του" με τον προπονητή του. Συμβαίνει παγκομίως. Ρώτα τον κόουτς που ξέρει τις προτιμήσεις του Τεν Κάτε να σου πει, ίσως ξέρει κάτι παραπάνω. Μπορεί να του την έπεσε και ο Μάτος να μη του κάθισε! (Ε μα, τι να πω πια...).


(ΣΥΝΕΧΙΖΩ από κάτω...)

gatti said...

@paoad: Ο Μπάγεβιτς, γιατί ΠΑΝΤΑ γυρνάμε στον Μπάγεβιτς, όταν ανέλαβε μια κατεστραμμένη ΑΕΚ δεν είχε την παραμικρή πίεση. Κανείς δεν είχε από αυτόν απαιτήσεις πρωταθλητισμού. Δεν δούλευε με το πιστόλι στον κρόταφο, για να μην μιλήσω για την εύνοια που απολαμβάνει διαχρονικά από τους ΑΡΔ. Αλλωστε, είναι γνωστός "νοικοκύρης", το συμμάζεμα ομάδων είναι ένα από τα πιο δυνατά του σημεία. Αυτό πάντως ήταν το μόνο που δεν είχα ακούσει μέχρι τώρα. Οτι με τον Μπάγεβιτς θα φτάναμε στους "8" της Ευρώπης. Για τον Μπάγεβιτς των μεγάλων ...ευρωπαϊκών επιτυχιών μιλάμε έτσι; (Ατιμε Κόντι...).

Τι θέλεις να αναλύσω για τον Μπράιαν Ρόμπσον; Την είχα διαβάσει την δήλωση του Νταμπίζα. Μεγάλη προσωπικότητα, αλλά ξέρεις κάτι; ΚΑΙ ο Ρόμπσον στην Ελλάδα θα
είχε απαξιωθεί από τον Τύπο. Τον καλύτερο προπονητή να φέρουμε εδώ, θα αμφισβητηθεί και στο τέλος θα βγει άχρηστος, αν δεν αρέσει στους ΑΡΔ. Κι αυτό είναι που δεν θέλεις ΕΣΥ να δεις και μας λες ότι όλο γυρίζουμε το θέμα στα ΜΜΕ.

gatti said...

@The Bgt: Eυχαριστώ για την κρεμούλα, την χρειαζόμουν!

Τον Χελάκη τον πρόλαβα στο τέλος, νόμιζα ότι εννοούσες τον Γκοτζίλα. Ευτυχώς, γιατί έχω την αίσθηση ότι θα εκνευριζόμουν ακόμα περισσότερο.

Συμφωνώ για τον Καρπετόπουλο, αν μη τι άλλο είναι πάντα νηφάλιος και δεν σε εκνευρίζει όταν επιχειρηματολογεί. Και πράγματι μιλάει συνήθως με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Και είναι λογικό, ο άνθρωπος ξέρει μπάλα. Οταν όμως υποστηρίζει τον Τεν Κάτε, το κάνει μόνο επειδή μπορεί να δει αυτά που το πάθος (και τα συμφέροντα) δεν αφήνουν τους άλλους να τα δουν; ΄Η το κάνει επειδή λειτουργεί ως αντίβαρο στις απόψεις των υπόλοιπων για να υπάρχει η απαραίτητη ισορροπία;

Να είσαι σίγουρη ότι παίζει τον καλό μπάτσο. Μήπως να σου θυμίσω και ότι παραμονές του αγώνα του γαύρου με την Ανόρθωση είχε λίγο - πολύ προτρέψει τους οπαδούς να κάνουν κόλαση το τηγάνι με τον τρόπο που μόνο αυτοί γνωρίζουν;

Προσωπικά, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για όλους...

gatti said...

@koutavaki: Nαι, τελικά τα ίδια λέμε πάνω κάτω, έστω και με διαφορετικά λόγια.
Για τις ευθύνες του τεντά στο γεγονός ότι έμειναν κενά στο ρόστερ τα έχουμε επίσης πει (εγώ έχω και μια επιφύλαξη μήπως η διοίκηση δεν προχώρησε σε μεταγραφές, επειδή δεν έχει καταφέρει ακόμα να πασάρει το ...σάπιο εμπόρευμα και να πάρει λεφτά από εκεί).

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα δεν είδα κάπου να μεταθέτει τις ευθύνες στους παίκτες όπως γράφτηκε, γιατί φαντάζομαι ότι εκεί αναφέρεσαι. Δηλαδή τι έπρεπε να πει; Οτι "τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα, εγώ τα έκανα μαντάρα;". Μήπως είναι ψέμματα ότι υπήρχε ασυνεννοησία στην άμυνα; Οτι έγιναν λάθη; ΄Η μήπως φταίει ο ίδιος για το γεγονός ότι έψαχναν το κεφάλι του Σισέ με γιόμες; Η γιόμα είναι η κίνηση ...απελπισίας του παίκτη που δεν έχει άλλο τρόπο να διώξει τη μπάλα από την περιοχή του και να κάνει παιχνίδι. Εξάλλου, ο Τεν Κάτε ήξερε ότι τα δικά του λάθη θα τα ανέφεραν οι ΑΡΔ! :))))

ΥΓ. Ετσι πάει! Στις ήττες γίνονται τα ρεκόρ! Και στα παναθηναϊκά φόρα το ίδιο συμβαίνει. Δύο σελίδες στις νίκες, 100 σελίδες στις ήττες...

paoad said...

Συμφωνώ ότι το εξαντλήσαμε και για να κλείσει προσωρινά το θέμα (μη χαίρεσαι- μέχρι τη τρίτη εννοώ). Θα σου πω αυτό που θέλεις να ακούσεις:

"Τότης ίσον ποιότης"

Αν και δεν έπιασες το πνεύμα του σχόλιου μου σχετικά με τον Bobby Robson. Δεν πειράζει.

Θα αποσυρθώ για λίγες μέρες, αλλά θα επιστρέψω δριμύτερος τη Παρασκευή- μέχρι να ξαναφύγω- οπότε θα τα ξαναπούμε τη Παρασκευή. Καλά να περάσουμε όλοι!

Κ εγω σ’ ευχαριστώ για τη κουβεντούλα bgt…

gatti said...

@paoad: Eτσι ε; Να μην αφήσεις άνθρωπο να ...χαρεί! :pp

Tότης - ποιότης! (Τον λατρεύω τον Τότη, το επισημαίνω γιατί μπορεί να φάνηκε κάτι διαφορετικό...).

Πιστεύω ότι έπιασα το πνεύμα του σχολίου σου για τον Ρόμπσον, αλλά μπορεί και όχι. Τέλος πάντων...

Καλά να περάσεις και εύχομαι όταν θα τα ξαναπούμε να μιλάμε πια για πρόκριση! :)))

coachp said...

Τραγική κατασταση να πιστευεις οτι έχω γραμμή. Σαν να λες πως δεν εχω αποψη...
Τραγικο επισης το γεγονός να πιστευεις οτι δεν εχουν προσβαση κάποιοι δημοσιογράφοι στα αποδυτηρια, για αυτο πολεμάνε τον Τεν Κατε... Λες και δεν εχει πληρογορίες ο Νικολογιάννης, ο Γκοτζος, ο Βασιλαράς, ο Σερέτης κλπ κλπ που μιλάνε και με τη διοίκηση και με τους γυμναστές και με τους μεταφραστές κλπ κλπ...

Ας μην ασχοληθω άλλο, διαβάζω τοσες ασχετοσύνες πια, που κουράστηκα να προσπαθω να σας εξηγήσω. Και προσπαθώ τόσο καιρό επειδη υπάρχει γνωση εδω μέσα και κριτική σκεψη... Αλλα αστο, κρατήστε την καραμέλα πως για όλα φταινε οι δημοσιογράφοι, για την επιθεση στου διδυμους πυργους, για τις πορειες στο Παρισι κλπ κλπ. Ολοι οι αλλοι ειναι οκ, οι δημοσιογραφοι τα κανουν όλα... Καταλαβαινω, οταν τα ριχνεις σε καποιον άλλο, με τοσο απλοική μεταθεση ευθυνων, ψυχολογικά επαναπαύεσαι αφου ξερεις τι φταίει.
Τι να πω, απογοητεύομαι πληρως. Αλλαξε ο κοσμος του Παναθηναϊκου...

coachp said...

Α! Οποιος δεν καταλαβαίνει οτι ο ΠΑΟ επαιξε 4-3-2-1 απλα δεν ξερει πως παιζεται το ποδοσφαιρο και καλυτερα, να μην εχει άποψη για ενα προπονητή...
Επίσης, αν νομιζεις οτι μαθαινεις πολλα πραγματα για το ποδοσφαιρο πηγαινοντας σε μια σχολη προπονητή, παλι δεν εχεις ιδεα τι συμβαινει και το πόσο απλό είναι το ποδοσφαιρο...
Κριμα, κρίμα...

gatti said...

@coachp: Ακόμα πιο τραγικό να μην καταλαβαίνεις ή να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις απ΄ αυτά που έγραψα. Σιγά μην είπα ότι δεν έχουν πρόσβαση στα αποδυτήρια κάποιοι δημοσιογράφοι. Στα αποδυτήρια θα έχουν πάντα πρόσβαση. Στη διοίκηση έπαψαν να έχουν κι αυτό είναι που ενοχλεί. Ολη η πιάτσα βουϊζει για τη σφοδρότητα με την οποία επιτίθεστε στον Τεν Κάτε, άρα δεν ήταν η ιδέα μου, όταν το έγραψα το βράδυ της Τρίτης. Κι άλλοι κάνουν κριτική και μάλιστα σκληρή, αλλά το δικό σας δεν έχει προηγούμενο.

Τραγικό επίσης να προσπαθείς να μας πείσεις ότι οι δημοσιογράφοι γράφουν για το
μεγαλείο της ομάδας και για την ...ψυχή της μάνας τους.

Τραγικό τέλος να επιμένεις ότι η δημοσιογραφία είναι ανεξάρτητη από τα όποια συμφέροντα.

Οσο για το σύστημα, στο είπα εδώ και μέρες πως συμφωνώ μαζί σου. Το θέμα είναι πως εσείς οι δημοσιογράφοι δεν συμφωνείτε μεταξύ σας κι αυτό ακριβώς έθιξα. Κι εδώ άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνεις.

Δεν πειράζει. Ασε μας στην ασχετοσύνη μας και πήγαινε να ξεστραβώσεις άλλους. Εδώ, είμαστε ...ανεπίδεκτοι μαθήσεως. ΕΥΤΥΧΩΣ!

Μόνο, μην έρθεις όταν φτάσει το τέλος του τεντά από τον Παναθηναϊκό, λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά, να μας πεις "τα έλεγα εγώ". Γιατί παίζεις με σημαδεμένη τράπουλα...

coachp said...

Το «τα έλεγα εγώ» θα το πω μόλις ανακαλύψετε οτι ο Τεν Κάτε αφηση πίσω του καμμενη γη και οταν δημοσιευτουν για αυτον ολα αυτα που πρέπει. Μολις κανετε τη γνωστη κωλοτουμπα, ο αχρηστος και τετοια...

Και μάθε επιτέλους οτι η προσβασή στη διοίκηση υπάρχει. Νομίζεις πως δεν υπάρχει...

Μαλλον δεν ξερεις ποιος διοικει, πως διοικεί, ποιος πληρώνει τους συνδεσμους, σε ποιους υπαρχει γραμμή και για ποιο λόγο!!! Και τα γραφεις κομματακι αναποδα. Αυτο που ειναι περιεργο είναι οτι όλα αυτα που λεω τωρα, κατα καιρούς τα εχεις αντιληφθει και τα εχεις γράψει. Και μαλιστα έχοντας πληροφορίες πολυ σωστές. Πως αλλαξες τον τροπο σκεψης σου, δεν κατάλαβα...
Και προφανώς δεν εχεις καταλάβει το κακο που εχει βρει την ομάδα σου με την στηριξη η οποια, ειδες στο ποστ που εκανα απο που προηλθε... Τι να πω, πια, δεν ξερω..
Μου φαινεται πολυ περιεργο οπως σου ξαναπα που δεν καταλαβαινει ο κόσμος, ο κοσμος που μπορει να σκεφτει οπως εσυ ας πούμε και οχι κοσμος αστοιχείωτος... anyway, θα τη δεις τη συνεχεια μονη σου, τι να ξαναδιαφωνούμε, το ιδιδο ειναι...

The Bgt said...

Ειπα να μη σου ξαναπαντησω σε τιποτε αλλα δεν κρατιεμαι.

Η ενημερωση απο τριτους αλλοιωνει παντα τα αληθινα γεγονοτα γιατι πολυ απλα ο τριτος περιγραφει τα πραγματα απο τη δικη του οπτικη γωνια. Και γιατι επισης η ρουφιανια (γιατι περι ρουφανιας προκειται και υποθετω επι πληρωμης ή επι προστασιας προσωπικων συμφεροντων του ρουφιανου) δεν συνεπαγεται αντικειμενικης ενημερωσης.
Ο ρουφιανος αντιλαμβανεται πολυ γρηγορα οτι μια απλη αναμεταδοση γεγονοτων δεν ειναι αρκετη αρα την κανει και πιο πιπερατη ειτε φουσκονοντας τα γεγονοτα ειτε προσθετοντας το δικο του
"touch".

Ακομη ομως κι αν ο ρουφιανος τα μεταδιδει σωστα δε σημαινει οτι εσυ μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για τη λειτουργια μιας ΠΑΕ.

Οπως και να χει, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ να αποφασιζετε ΟΥΤΕ να προτεινετε λυσεις σε ΠΑΕ ουτε να υπαρχετε για να ικανοποιειτε οπαδους και το κοινο αισθημα. Η δουλεια σας ειναι να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ. Αντε που και που καποιο ηπιο σχολιο παντα κατα την ταπεινη σας γνωμη.

Ποιος σας εχει χρισει παντογνωστες και κριτες των παντων?

Επειδη ο ελληνας οπαδος ειναι μακακας και χρειαζεται ΜΜΕ να του νομιμοποιουν τη μακακια? Και συ καθεσαι και καμαρωνεις επειδη το επαγγελμα σας το καταντησατε να ειστε απλα οι καθοδηγητες των μακακων??

Μπα, να σου πω εγω γιατι καμαρωνεις, γουσταρεις την αισθηση της εξουσιας, ακομη κι αν αυτη ειναι επι μακακων.

Αντε εχεις δουλεια να κανεις, θα φυγει ο Τεν Κατε σε λιγο, και πρεπει να βρεις καποιο νεο στοχο. Γιατι το κοινο σου (οι μακακες ντε) γουσταρει δραμα, και αποδιοπομπαίους τραγους.

Ισως τελικα γι αυτο εχεις αυτη την ψυχωτικη εμμονη εναντιον του Τεν Κατε, προερχεται απο ενα επιπεδο ποδοσφαιρου που απειλει την μπανανια που με τοσο κοπο εχει φτιαξει η δημοσιογραφια που εσυ πρεσβευεις.

Εξαλλου ειναι τοσο ευκολο να δειχνεις με το δακτυλο ενα ενοχο απο το να προσπαθησεις να σκεφτεις πιο σφαιρικα. Να σκεφτεις ειπα...α συγνωμη το κοινο σου (οι μακακες καλε) τετοια δυνατοτητα δεν εχει.

coachp said...

@ bgt
μιλάς για μενα η για τους ανθρωπους που σχολιασαν το βραδυ εκεινο τον Τεν Κατε?
Αφου τα μπερδευεις και πάλι να σου απαντησω.

Εγω τον κραζω μεσω μπλογκ. Λεω την αποψη μου. Καθαρα την ποδοσφαιρική μου άποψη.

Παμε στο άλλο. Κανεις δεν ειπε οτι πρεπει να φυγει. εκτος αν εισαι κουφή. Οτι θα «τεθει θεμα Τεν Κατε εαν ο παναθηναϊκός δεν περάσει» είπαν, επειδη ολο αυτο που παρουσιαζει εδω και 13 μήνες ειναι αθλιο. Και το εχουν καταλάβει και διοικουντες που τον στηριζαν. Αυτη ηταν η προσωπικη τους αποψη για τα εγκληματα του Ολλανδού και αυτη είναι και η πληροφόρηση που είχαν. ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ...

Επίσης,
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ. Δεν ειναι δικό σου θέμα αυτο. Αν δεν σου αρέσει, μην ακούς. Τοσο απλά. Ο καθενας, οταν ειναι σε κάποια θεση μπορει να σχολιάσει οσο καυστικά θέλει. Κατ'εμέ, αυτο είναι υγεία, να μπορει να πει ο δημοσιογράφος χωρις να φοβάται αυτο που θέλει. Και επειδη δεν εισαι σε θεση να ξερεις ποσα απειλητικα τηλεφωνήματα και mail δεχομαστε καθημερινα, ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Οταν αποκτησεις το δικο σου ραδιοφωνο κάνε οτι θέλεις. Αλλα δεν θα μας διδάξεις και δημοσιογραφία. Μας διδασκεις; ποδοσφαιρο και αυτο μας φτάνει... Φτανουν οι προσβολές, λες και με ξερεις απο χτες...

Laplace said...

The Bgt εγω συμφωνω απολυτα μαζι σου(δεν εννοω συγκεκριμενα για coachp αλλα για το συνολο του αθλητικου τυπου)κ εγω την ιδια αποψη εχω..

αν εχεις καποιο μειλ,στειλε μας σε παρακαλω στο mypanathinaikos.blogspot.com@gmail.com
θελω να σε ρωτησω κατι

coachp said...

Ρε συ laplace
είναι πολύ ευκολο να εχεις στοχο τον δημοσιογράφο και να ριχνεις τις ευθύνες εκεί... Σε καμια περιπτωση δεν λέω πως οι δημοσιογράφοι ειναι αγιοι, οι περισσοτεροι ειναι αρχίδια, χαιρω πολύ. Αυτο ομως σε καμία περιπτωση δεν τους κάνει φταιχτες. Αυτο εννοώ. Δεν προσπαθώ να πω οτι οι δημοσιογραφοι ειναι οι καλοί... Απλα οταν κραζουν τον τροπο με τον οποίο δουλεύω στο σταθμό, δεν γινεται να μην εχω και άποψη. Μεχρι ενος οριου να κατσω να ακουσω το κραξιμο...

coachp said...

Επισης bgt
γιατι νομιζεις πως εισαι πιο εξυπνη απο το κοινο που ακούει Σπορ ΦΜ? Αυτο ποιος το εξακριβωσε, η mensa???

Laplace said...
This comment has been removed by the author.
Laplace said...

coachp σε καταλαβαινω κ εχω κατανοησει επακριβως τον τροπο σκέψεως σου αλλα ειμαι κ εγω της αποψης οτι υπαρχουν συμφεροντα ΓΕΝΙΚΑ στον τυπο..οχι μονο στον αθλητικο,αλλα κ στον πολιτικο,ακομα κ στον 'εσπρεσιακο' τυπο..καποιοι κινουν τα νηματα..

εχεις κ εσυ τα δικια σου οτι 'δεν βλεπουμε το δασος',δηλαδη τα λαθη του τεν κατε(εννοειται οτι εχεις δικιο κ για αυτα με συνδεσμους,ποιος κ πως διοικει κλπ που εγραψες),εχουν κ η bgt Κ η gatti τα δικια τους για καποια 'κατω απο την ζωνη' χτυπηματα εκ μερους του τυπου

η αληθεια λογικα θα ειναι καπου στην μεση..

το θεμα ειναι να προκριθουμε παιδια κ ολα αυτα θα ξεχαστουν! :)

αντε να δουμε,τι θα δουμε την Τριτη..εγω παντως το πιστευω πολυ το ματσακι

koutavaki said...

Όλα καλά και άγια ρε παιδιά αλλά αναρωτιέμαι κάτι...η πλειοψηφία των οπαδών τι γνώμη έχει για τον τεντά?Αν ξέρει κανείς να μου πει γιατί πραγματικά το έχω απορία.Εγώ π.χ. έχω δηλώσει στο παρελθόν υπέρ του να μείνει, αν μη τι άλλο για να σταματήσει κάποτε αυτό το βιολί των...εποχιακών προπονητών(λες και δουλεύουν καλοκαίρι σε ξενοδοχείο νησιού).Ωστόσο κάποιες φορές δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό του και το αν πρέπει να γίνει με αυτόν η αρχή είναι ένα θέμα που σηκώνει πολλή συζήτηση.Δε ρωτάω προσωπική σας γνώμη εδώ στο blog,ρωτάω για την πλειοψηφία των οπαδών παντού.Θα ήθελα δηλαδή να ξέρω ο παναθηναϊκός κόσμος που προσανατολίζεται.Επίσης,έστω οτι ο τύπος(coachp δεν είναι καρφί,υποθετική ερώτηση είναι)δίνει γραμμή απομάκρυνσης του Τεν Κάτε και εκεί προσανατολίζεται και ο κόσμος του ΠΑΟ.Πρώτον:Μήπως και ο Τεν Κάτε έχει δωσει πατήματα να συμβαίνει αυτό?Και δεύτερον:Μπορεί αυτή η "επίθεση" να κατευθύνει τις αποφάσεις της διοίκησης?Και αν μπορεί θα έπρεπε να είναι έτσι?Αφού μιλάμε για μια διοίκηση,η οποία διάλεξε ένα προπονητή και αποφάσισε να του δώσει και τον απαραίτητο χρόνο να φτιάξει ομάδα.Δηλαδή ο επιπλέον χρόνος ήταν οι 3 μήνες από τη λήξη του πρωταθλήματος?Γελοίο δεν ακούγεται?Είμαι της άποψης ότι για να φτιαχτεί μια γερή ομάδα,σε όποια χώρα και να είναι και ότι ρόστερ και αν έχει,θέλει κάποιο χρόνο,για να έχει και διάρκεια.Αν πάλι η διοίκηση δεν επηρεάζεται από τον τύπο και τους οπαδούς,ποια γραμμή μπορεί να περάσει κανείς ακόμα και αν θέλει?Μη σκεφτείτε καν ότι ειρωνεύομαι,πραγματικές απορίες εκθέτω.Αν θέλετε πριν απαντήσετε ρίξτε μια ματιά και σε αυτό(http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Panathinaikos/246410.html)και πέστε μου τη γνώμη σας.Και να ξεκαθαρίσω ότι όταν αναφέρομαι στη διοίκηση,αναφέρομαι στην εκάστοτε διοίκηση,ούτε στην τωρινή,ούτε στην προηγούμενη,αλλά μήπως απλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι κι εμείς τσάμπα διαφωνούμε?

island said...

@κόουτς

Δεν μιλάω επί προσωπικού. Όταν το κάνω θα το καταλάβει ο καθένας. Ένας ταπεινός ηλεκτρολόγος είμαι (πυρινικός βέβαια αλλά ταπεινός!!!) Ποιός είμαι εγώ να σου μιλήσω επί προσωπικού όταν δεν σε ξέρω. Ποιός είμαι εγώ να μιλήσω για τις δημισιογραφάρες του γαύρου ΦΜ; Όποτε θεώρησέ το σαν σκέψεις που ξέφυγαν λίγο μετά το βραχυκύκλωμα του εγκεφάλου μου.

@όλους

Θέλω να δω παιδιά, αν προκριθούμε, τις κωλοτούμπες της επόμενης μέρας. Θα ζήλευε και ο ίδιος ο Μελισανίδης. Πάντως πέρα από την πλάκα ο Τεντάς είναι μάστορας σε ένα σημείο, στο οποίο πάσχαμε τα τελευταία χρόνια και το είχαμε βρει μόνο επί Κυράστα. Στα πλέι οφ όλες οι ομάδες μετρούσαν τιθς δυνάμεις τους ενώ εμείς είχαμε φυσική κατάσταση γκανέζου μαραθωνοδρόμου. Σε αυτό το σημείο δεν έχει σταθεί κανένας. Και μην μου πείτε πως δεν είναι σημαντικό αφού τόσα χρόνια το ψάχναμε αλλά το είχαμε μόνο επί Κυράστα και παλιότερα επί Όσιμ. Ποτέ άλλοτε δεν το είχαμε. Καμία κουφάλα δημοσιογραφίσκου όμως δεν το έχει αναφέρει. Και όταν το είχαμε είχαν πέσει όλοι επάνω στον Κυράστα για τα και καλά αναβολικά που πότιζε του παίχτες. Κανείς δεν μπορεί να δεχτεί πως η καλή δουλειά ενός προπονητή είναι ΚΑΙ αυτός ο τομέας. Θα έρθει αργότερα κανένας "τα πάντα όλα" και η ομάδα θα σέρνεται. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Και μην μου πείτε πως η ομάδα ξεφούσκωσε μετά το 70. Λογικό είναι. Ήταν πρώτο παιχνίδι. Αν ρόλαρε από τώρα ζήτω που καήκαμε. Θυμάστε άραγε την περσυνή Μπαρτσελόνα στο μπάσκετ; Ξεκίνησε να ρίχνει 20ποντα στο κεφάλι σε κάθε ομάδα και στο φάιναλ φορ ξεφούσκωσε. Λάθος τάιμινγκ φορμαρίσματος.

Εγώ τον Τεντά τον θέλω μέχρι τέλους αν και δεν συμφωνώ με τις επιλογές του. Είναι η μόνη χρονιά που έχουμε προπονητή και όχι ταβερνιάρη τύπου Μπάκε. Ή μήπως πάλι κάνω λάθος;

ΥΓ Γατάκι πρέπει επειγόντος να πας για μασάζ στα δάχτυλα. :)

coachp said...

@ κουταβάκι
μπες στα σαιτ να δεις ποια είναι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων... Κανεις δεν ρωτάει αν πρέπει να φύγει ο τεν Κάτε. Οι ερωτήσεις είναι τύπου ποιος εφταιγε για την ήττα κ.ο.κ. Επειδή αν ρωτήσεις τετοιο πράγμα, κάποιοι πλερωμένοι οπαδοί, που παιρνουν το χαρτζιλικάκι τους μια χαρά απο μέλη της διοικησης, σε απειλούν πως θα σε καθαρίσουν...

@ island
Κανεις λάθος οτι κανείς δεν το έχει πει αυτο για τον Τεν Κάτε. Και εγω το εχω πει και το εχω γράψει. Πολλακις. Και δεν ειναι μονο η φυσική καταστάση, είναι και το πασινγκ γκεημ καλό του Παναθηναϊκού(μονο στο Βυντρα να μην πάει η μπάλα). Η φυσικη κατασταση προερχεται απο το τεραστιο ροστερ και το ροτέησιον. Το πασινγκ γκεημ προερχεται απο την πολλη προπονηση με μπάλα και επειδη είναι στοιχείο που θέλουν όλοι μα όλοι οι Ολλανδοί προπονητές να εφαρμόζουν οι ομαδες τους...
Και το οτι δεν μιλάει στους δημοσιογράφους ειναι καλό για μενα, κι ας ειμαι δημοσιογραφος. Ουτως η άλλως θα τα μάθω απο άλλους.
Και το οτι ανεβάζει τα χαφ περισσοτερο απο άλλους προπονητες ειναι στα θετικά του...

Ομως. Κανει τη χειροτερη διαχειριση ροστερ ακόμη και απο τον Μπακε που τον εφερε ο Τζιγκερ λογω της γυναίκας του. Δεν τα πάει καλά με κανεναν παιχτη. Ξερεις ποσο σημαντικο ειναι να αφιερωνει ενας παιχτης σε προπονητη του το γκολ??? Το εχεις δει απο καποιον παιχτη του ΠΑΟ αυτο? Τοσο καιρο τον ... πολεμανε τα ΜΜΕ, γιατι αραγε οι ποδοσφαιριστες του δεν εχουν πει κάτι???
Επίσης. Το χειροτερο απ'ολα, είναι οτι ειναι υπευθυνος αυτος και τα συστηματα του, επειδη τα αλλαζε τελευταια στιγμη ωστε να κανει εκπληξη στους ΑΡΔ για ντροπιαστικους αποκλεισμούς απο το Κύπελλο Ελλαδας και χασιμο του πρωταθληματος απο τον Ιανουαριο λογω του οτι επαιζε αμυντικα με μικρες ομάδες και εφερνε ισοπαλίες...
Αρα και με βαση τα οσα σκεφτεται το φτωχό μου το μυαλό που λέει και ο Αντώνης, ειναι επιτακτικη η αναγκη αλλαγής του με εναν προπονητή που να ταιριαζει το σκεπτικο του με αυτα που ζητάει ο ΠΑΟ...

coachp said...

Δεν νομιζω δηλαδη να φταινε οι δημοσιογραφοι για τη μπαλα που παιζει η Παναθα και για τα αποτελεσματα που κανει. Δεν οτι ντροπιαστικο αποτελεσμα απο περυσι εχει κανει ο ΠΑΟ και δες και το συτημα...

The Bgt said...

Οντως το iq μου ειναι πανω απο το μεσο ορο.

Αλλα δεν χρειαζεται κανεις να εχει υψηλο iq για να μην ειναι προβατο.
Ουτε ολοι οσοι ακουνε αθλητικες εκπομπες και διαβαζουν φυλλαδες πασχουν απο παντελη ελειψη κρισης.

Εκεινο που αρνεισαι επιμονα να καταλαβεις ειναι οτι δεν κανουν δημοσογραφια πια τα ελληνικα αθλητικα ΜΜΕ. Κι αυτο γιατι εχεις εκλογικευσει πληρως το δημοσιογραφικο καντημα της χωρας. Αν δεν το ειχες κανει εξαλλου δε θα αντεχες και να το εξασκεις.

Οχι οτι δεν κανουμε ολοι συμβιβασμους, ειναι πρακτικα αδυνατο. Αλλα δεν παραποιω εντελως την πραγματικοτητα για να ειμαι ενταξει με τον εαυτο μου, βλεπεις οσες παρωπιδες και να φοραει κανεις η αληθεια ειναι παντα εκει και θα του κλεινει το ματι.

Και η αληθεια περα απο καθε Τεν Κατε ειναι οτι η αθλητικη δημοσιογραφια στην Ελλαδα εχει μεταλλαχθει σε χειριστου ειδους δημαγωγια .

Απο κει και περα, οσο λογικες και να ειναι οι κρισεις σου για τον Τεν Κατε απο μενα δε γινονται αποδεκτες γιατι απο απλες παρατηρησεις εχουν περασει στη φαση ψυχωτικης εμμονης.
Περαν φυσικα απο το οτι απορριπτω μετα παθους καθε προτροπη απολυσης ενος εγαζομενου.
Με ποιο δικαιωμα αληθεια θελεις με τοσο παθος να εκδιωχθει καποιος απο τη δουλεια του?

Θα σου αρεσε να εγραφαν ολα τα ΜΜΕ οτι εσυ δε ξερεις να κανεις τη δουλεια σου και να προετρεπαν εμεσα σε απολυση σου?

coachp said...

Ο καθένας κρινεται για τη δουλειά του. Παντού και σε κάθε δουλειά. Κοιτα γύρω σου να το διαπιστώσεις.
Εγώ κρίνω τη δουλειά του Τεν Κάτε αθλια. Άσε που είναι και ο πιο ακριβωπληρωμένος προπονητής. Αυτη είναι η άποψη μου. Τη διατυπώνω ελεύθερα και χωρις περιορισμούς.
Ανθρωπος είμαι, θα έχω και εγώ μια άποψη. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ??? Συγγνωμη τότε...

Επίσης, τώρα ανακάλυψες την Αμερική εσύ? Μόνο στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι έχουν άποψη που την εκφέρουν στο μέσο που εργάζονται??? Ρε τι ακούω...

Εγω προτεινω να μην εχει κανεις ά[ποψη. Ουτε μπλογκ. Ουτε στα καφενεια να μιλάνε οι ανθρωποι μεταξύ τους οταν βλεπουν μπάλα. Και να απαγορευτει η κυκλοφορία στους δρόμους μετά τις 8 το βράδυ...

Wrong Guy said...

πάντα άσχετα σχόλια γράφω εγώ!

να περάσεις όμορφα!

φιλιάααααααα

koutavaki said...

@coachp
Μη μου λες για οργανωμένους!!!Άστο αυτό!Σκάσανε μύτη πριν καμιά βδομάδα στην πόλη μου και τα κάναν όλα π***άνα.Χωρίς λόγο.Έμαθα ότι χτύπησαν κι ένα πιτσιρίκι επειδή ήταν γαύρος!Άσε φίλε,μου τα είπανε και δεν ήξερα που να κρυφτώ!!!Αλλά με τέτοια υποκείμενα,δεν ασχολούμαι.Τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς?Γι' αυτό δεν κοιτάω δημοσκοπήσεις,γιατί συνήθως από αυτούς κατευθύνονται.Η ερώτησή μου ήταν τι ακούτε από φίλους,γνωστούς παρέες κ.λ.π.Υγιή άτομα δηλαδή...

gatti said...

@coachp: Oι κωλοτούμπες είναι δικό σας προσόν, όχι δικό μας.

Πρόσβαση εξακολουθεί να υπάρχει, αλίμονο, αφού είστε σαν τα ...χταπόδια, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο πριν (έφυγε και ο Θεολόγης ρε γαμώτο...).

Με όλες τις παρεμβάσεις σου στο συγκεκριμένο ποστ το μόνο που κατάφερες είναι να ενισχύσεις την άποψη την οποία αρνείσαι. Οτι υπάρχει γραμμή. Γραμμή έχει ο Βασιλαράς και η "Πράσινη" γραμμή έχετε κι εσείς. Και όλοι οι υπόλοιποι, βέβαια, απλώς δεν είναι τόσο αλαζόνες όσο εσείς...

Είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν ...φατρίες στον πολυμετοχικό. Ο κάθε μεγαλοπαράγοντας έχει το δικό του μπαϊράκι. Εκείνο που αποφεύγεις να πεις είναι ότι εσείς ανάλογα με τις συμμαχίες, αποτελείτε την εμπροσθοφυλακή τους.

Επιμένεις να μας λες ότι έχεις δικαίωμα στην άποψη λες και εμείς σου το αρνηθήκαμε. Δεν σου αμφισβητούμε το δικαίωμα στην άποψη. Το ύφος, το ήθος και την ψύχωσή σου καυτηριάζουμε. Εσύ θα συνεχίσεις να λειτουργείς έτσι και να κάνεις τη δουλειά σου όπως νομίζεις ότι είναι σωστό, αλλά κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να σε κρίνουμε.

Γράφεις στην Bgt: Κανεις δεν ειπε οτι πρεπει να φυγει. εκτος αν εισαι κουφή. Οτι θα «τεθει θεμα Τεν Κατε εαν ο παναθηναϊκός δεν περάσει» είπαν.

Σταχυολογώ πρόχειρα:

Πανούτσος: Οπως γράφτηκε χθες, το κομβικό ματς για τον Τεν Κάτε θα είναι το δεύτερο με τη Σπάρτα. Χάνει, βγαίνει. Η ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ και ο κόουτς από την ομάδα.

ΔΕΔΟΜΕΝΗ για τον Πανούτσο η απομάκρυνση; ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

Kαρπετόπουλος: Xθες ένας φίλος μού έλεγε ότι η σελίδα μου ήταν σαν το μικρό χωριό του Αστερίξ: η μόνη που αντιστεκόταν στον πετροβολισμό του Τεν Κάτε. Στο mail μου πάντως, βρήκα αρκετούς συμπαραστάτες, δηλαδή ανθρώπους που συμφώνησαν μαζί μου. Σε αυτούς λέω ότι είμαστε λίγοι και θα χάσουμε: αν ο ΠΑΟ αποκλειστεί την Τρίτη, ο Ολλανδός ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ή θα παραιτηθεί - αν δεν αποκλειστεί, απλώς αυτοί που τον περιμένουν στη γωνία θα είναι περισσότεροι.

ΔΕΔΟΜΕΝΗ για τον Κάρπετ η απομάκρυνση; ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

Ποιο θέμα Τεν Κάτε λοιπόν θα τεθεί; Εδώ έχει βγει ήδη και η ETΥΜΗΓΟΡΙΑ!!!.

Αλλά ξέρω τι θα μου πεις... Αυτά είναι ...εκτιμήσεις βάσει της πληροφόρησης που έχετε...

gatti said...

@The Bgt: Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Να λειτουργούν έτσι συνειδητά, ή να πιστεύουν πραγματικά πως κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους;

gatti said...

@Laplace: Συγνώμη, αλλά από την στιγμή που υπάρχουν συμφέροντα και ο Τύπος είναι εν πολλοίς κατευθυνόμενος, η αλήθεια δεν μπορεί να βρίσκεται κάπου στη μέση. Οσα δίκια κι αν έχει ο κόουτς με τίποτα δεν φτάνει το 50%.

gatti said...

@koutavaki: Tι θα πει "ο Τεν Κάτε δίνει πατήματα"; Χάνουμε την ουσία. Που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ο Τύπος έχει καθήκον να ενημερώνει και δικαίωμα να ασκεί κριτική ακόμα και ιδιαίτερα σκληρή, αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να δίνει γραμμή απομάκρυνσης οποιουδήποτε προπονητή.

Και δυστυχώς, ναι, μπορεί αυτή η "επίθεση" να κατευθύνει τις αποφάσεις της διοίκησης, επειδή αυτή η διοίκηση είναι ευάλωτη, εξαιτίας της πολυσυλλεκτικότητάς της και των διαφορετικών τάσεων που υπάρχουν μέσα σ΄ αυτήν.

gatti said...

@island: To θέμα της φυσικής κατάστασης προτιμούν να το θίγουν αρνητικά. Λέγοντας δηλαδή ότι στην προετοιμασία ο Τεν Κάτε δεν έκανε τακτική,αλλά μόνο φυσική κατάσταση. Που είναι έτσι βέβαια, αλλά προφανώς είχε τους λόγους του. Το ίδιο έκανε και πέρσι και ήμασταν όπως λες κι εσύ η μόνη ομάδα που είχαμε δυνάμεις μέχρι τα πλέι οφ. Λογάριαζε να κάνει τακτική στην Αθήνα, πού να φανταστεί ότι θα στραβώσει τόσο πολύ το ματς της Πράγας; Συνέβη όμως και τώρα εισπράττει τα ...επίχειρα.

ΥΓ. Δεν πολυζορίζομαι με τα δάχτυλα, ξέρω τυφλό και γράφω γρήγορα... :))))

gatti said...

@Wrong Guy: Τα άσχετα είναι τα καλύτερα!!!

Κι εσύ καλά να περάσεις όμορφε! :))))

Φιλιά! ;-)