Tuesday, July 14, 2009

Εφιάλτης στην κουζίνα (είναι Volvo ή λαμαρίνα;)


Ηταν κάποτε ένα καλό εστιατόριο με σπουδαία φήμη που όμως τα τελευταία χρόνια δυστύχησε να έχει κακή διεύθυνση. Κι από εκεί που ήταν ένα από τα κορυφαία της περιοχής, άρχισε αργά αλλά σταθερά να ρίχνει την ποιότητά του. Αθλιο σέρβις, μέτρια υλικά, αμφιλεγόμενοι σεφ, πιάτα χωρίς φαντασία, διόλου ελκυστικό περιβάλλον έγιναν πια ο κανόνας κι επειδή τέτοιες ενέργειες έχουν πάντα συνέπειες, το εστιατόριο έχασε σταδιακά και τη φήμη αλλά και την πελατεία του. Και από εκεί που κέρδιζε το ένα βραβείο Ελληνικής Κουζίνας πίσω από το άλλο και είχε να επιδείξει και μερικές ευρωπαϊκές διακρίσεις τώρα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Και αντίθετα το απέναντι εστιατόριο, που όσο ο μεγάλος ανταγωνιστής του ήταν στα πάνω του, έκανε αγωνιώδη προσπάθεια για να αποφύγει το λουκέτο, πήρε τέτοια φόρα που άρχισε να κερδίζει το ένα βραβείο ελληνικής κουζίνας πίσω από το άλλο (τις ευρωπαϊκές διακρίσεις πάλι όχι...). Και όσο κέρδιζε βραβεία τόσο έκανε νέες επενδύσεις. Και να η αγορά του "αέρα" στο κτίριο όπου στεγαζόταν και να οι επεκτάσεις και να τα καινούργια πιάτα και τα άριστα υλικά. Στους σεφ λίγο υστερούσε, αλλά από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης είχε μπει πια για τα καλά στα κόλπα της δουλειάς, δεν τους είχε και πολλή ανάγκη. Το μαγαζί "έτρεχε" μόνο του. (Ε, δεν είχε και ιδιαίτερα απαιτητικούς πελάτες για να λέμε την αλήθεια...).

Οπότε τι να κάνει και ο ιδιοκτήτης του πρώτου εστιατορίου; Εποίησε την ανάγκη φιλοτιμία και αποφάσισε να βάλει συνιδιοκτήτες στο μαγαζί. Κι αφού τα ψιλοχάλασαν και τα ψιλοβρήκαν όπως συμβαίνει πάντα σε κάθε νέα συνεργασία, αποφάσισαν να αναλάβουν εκ περιτροπής την διεύθυνση και ορκίστηκαν να στηρίξουν τον εκάστοτε διευθυντή. Αυτός με τη σειρά του αποφάσισε να φωνάξει έναν έμπειρο σεφ για να δει τι μπορεί να κάνει για να σώσει το μαγαζί. Εναν Εκτορα Μποτρίνι* σα να λέμε. Και μπαίνει ο βραβευμένος σεφ στο μαγαζί και γίνεται το έλα να δεις. Τα χώνει στους ιδιοκτήτες, τα χώνει στους σεφ, τα χώνει στους σερβιτόρους. Και αφού κοιτάζει να σουλουπώσει όσο γίνεται τον χώρο, να αλλάξει τον φωτισμό, τα χρώματα στους τοίχους, τη μουσική, να βάλει καλλωπιστικά φυτά και όλα τα σχετικά, κάθεται κάτω και φτιάχνει και μια σειρά από φαγητά που ξέρει ότι θα αρέσουν στους πελάτες. Τα δίνει στη διεύθυνση να τα δοκιμάσει, μένουν όλοι ευχαριστημένοι. Τα δίνει στους σεφ, αρέσουν και σ΄ αυτούς. Τους εξηγεί πώς ακριβώς θα γίνει η προπαρασκευή, πόσο πρέπει να διαρκέσει το ψήσιμο, το βράσιμο, το στόλισμα στα πιάτα και ό,τι άλλο θεώρησε απαραίτητο. Βάζει δε όλη τη μαστοριά του και φτάνει ένα σπέσιαλ πιάτο, που όμοιά του υπήρχαν ελάχιστα σε όλη την Ευρώπη. Ξετρελάθηκαν οι ιδιοκτήτες, ξετρελάθηκαν οι σεφ και το προσωπικό, έπαθαν πλάκα και οι πελάτες που το δοκίμασαν σε μια πειραματική βραδιά, καθώς το εστιατόριο είχε κλείσει για να ανοίξει ξανά για δύο σπέσιαλ event στην καρδιά του καλοκαιριού και σε καθημερινή βάση από το τέλος Αυγούστου.

Κι αφού ο Μποτρίνι έκανε το καθήκον του και έδωσε τις οδηγίες και τα "φώτα" του, άφησε το εστιατόριο στην τύχη του. Ελα όμως που οι ιδιοκτήτες μόλις έφυγε ο διάσημος σεφ άρχισαν να το ξανασκέφτονται! Το σπέσιαλ πιάτο απαιτούσε πολύ κόπο και πολλά χρήματα κι έτσι αν και τα υπόλοιπα πιάτα γίνονταν με τα ίδια ακριβά υλικά θα στοίχιζαν πάρα πολλά χρήματα. Ασε που η δημιουργία του συγκεκριμένου πιάτου απαιτούσε τόσο μεγάλη προσπάθεια και κόπο από πλευράς των σεφ και του προσωπικού γενικότερα, που ξεβόλευε αρκετό κόσμο.

Κι έπειτα ήταν κι αυτές οι φήμες που πλήθαιναν πως το διπλανό εστιατόριο αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και είχε αρχίσει να συρρικνώνει το μενού του και να διώχνει προσωπικό. Καθώς λοιπόν δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ακόμα αν τελικά θα είχαν αντίκρισμα σε οικονομικό επίπεδο οι προτάσεις του διάσημου σεφ, και οι ανταγωνιστές τους σχεδίαζαν περικοπές, οι ιδιοκτήτες άρχισαν τις ...εκπτώσεις. Αποφάσισαν πως θα πρόσφεραν μεν το συγκεκριμένο άψογο πιάτο, αλλά θα το συνόδευαν με κάτι λιγότερο δαπανηρό. Κι έτσι κράτησαν και κάποια από τα πιάτα που ο Μποτρίνι είχε απορρίψει ως ακατάλληλα, σε κάποια καινούργια που τους πρότεινε ακολούθησαν μεν τις οδηγίες του αλλά χρησιμοποίησαν κατεψυγμένα και όχι φρέσκα υλικά, διατήρησαν κάποιους σερβιτόρους που ο Μποτρίνι είχε πει πως είναι ακατάλληλοι, επειδή δεν είχαν γρήγορα αντανακλαστικά, γενικά έκαναν οικονομία απ΄ όπου μπορούσαν. Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν στο τέλος Αυγούστου που το εστιατόριο θα άνοιγε ξανά για τους πελάτες του, θα μπορούσε να κερδίσει το στοίχημα που έβαλε ή όχι...

* Εννοείται ότι ο Εκτορας Μποτρίνι της ιστορίας μας είναι πρόσωπο φανταστικό (δεν τον έχουμε τον σεφ γαμώτο! Εχουμε μόνο κάτι wannabe Mποτρίνι)...


Καταλάβατε βέβαια ποιον αφορά η παραπάνω ιστορία δεν χρειάζεται να το κάνω πενηνταράκια. Την Φεράρι την πήραμε (άσε που κάποιοι αδιόρθωτοι ασχολούνται ακόμα με το αν είναι γερή ή στραπατσαρισμένη), το Χάμερ πάλι όχι. Και μπορεί να πήραμε ένα Bόλβο που σαν όνομα τουλάχιστον διαθέτει αξιοπιστία και δύναμη, κανείς όμως δεν μπορεί με βεβαιότητα να υποστηρίξει ότι θα μπορέσει να αντικαταστήσει επάξια το Χάμερ που με τόση αγωνία περιμέναμε. Και λέω να "αντικαταστήσει" γιατί, όπως όλα δείχνουν η αγορά του Βόλβο μάλλον ακυρώνει την αγορά του Χάμερ (κι αφού δεν το πήραμε ως τώρα ξέχνα το, από εδώ και πέρα θα κατασκευάζεται στην Κίνα...).


Είναι όμως γνήσιο Βόλβο αυτό που πήραμε ή θα αποδειχτεί καμιά ...παλιολαμαρίνα; Εχει τις κατάλληλες προδιαγραφές; ΄Η αλλιώς, θα μπορέσει ο Ματίας Μπιέρσμιρ να γίνει ένας νέος Χένρικσεν; Σύμπτωση ή όχι ο προηγούμενος καλός μας στόπερ ήταν επίσης Σκανδιναβός, για όσους κάτι μπορεί να σημαίνει αυτό. Θα είναι λοιπόν ο Μπιέρσμιρ ο "εγκέφαλος" της άμυνας όπως ο Ρενέ, θα είναι λαπάς σαν τον Αντονσον ή άνευρος σαν τον Νίλσον; Υποχρεωτικά οδηγούμαστε στο συγκεκριμένο μονοπάτι των (σκανδιναβικών) συγκρίσεων, από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε αν θα αποκτηθεί άλλος στόπερ, προσωπικά σχεδόν το αποκλείω να πάρουμε άλλον...

Τον παίκτη δεν τον ξέρω, δεν τον έχω δει. Για να θεωρείται όμως διάδοχος του Μέλμπεργκ στην Εθνική Σουηδίας, δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Το ότι είναι νεαρός είναι πλεονέκτημα υπό την έννοια ότι έχει το μέλλον μπροστά του, αλλά μπορεί να αποδειχτεί μειονέκτημα αν βρεθεί από την αρχή σε συνθήκες πίεσης στον Παναθηναϊκό.

Κατά τ΄ άλλα, ό,τι γνωρίζω είναι αυτά που γράφουν οι εφημερίδες. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και μάλιστα το συγκεκριμένο του προσόν το είχε επισημάνει στην έκθεσή του το τμήμα σκάουτινγκ της Γιουβέντους που τον είχε δει, επειδή ενδιέφερε τους "μπιανκονέρι", είναι ψηλό παιδί (1μ.87) κι εμείς έχουμε πραγματικά δεινοπαθήσει με όλες τις κουβαρίστρες που είχαμε τα τελευταία χρόνια στην άμυνα έχει ηγετική φυσιογνωμία (αλλά βέβαια άλλο Γκέτεμποργκ, άλλο Παναθηναϊκός...) είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις μεταβιβάσεις του, πα να πει δεν θα κάνει ...βυντριές και ...σαριεγκιές, αποφεύγει τις παράλληλες μπαλιές, δεν κάνει γιόμες και μπορεί να προωθήσει τη μπάλα στα χαφ, ταιριάζει δηλαδή στα χαρακτηριστικά που είχε ζητήσει από τον στόπερ ο τεντάς. Αυτό λέει που πρέπει να δουλέψει είναι το 1 εναντίον 1 αλλά είπαμε στην τελική είναι πιτσιρικάς, το μέλλον του ανήκει.


Τώρα θα μου πεις στην πράξη θα φανούν όλα αυτά, το καλοκαίρι στη μεταγραφική περίοδο όλοι λένε καλά λόγια για όλους. Από την άλλη πάλι τον έχουν δει λέει ΚΑΙ ο Χένρικσεν ΚΑΙ ο Κάιζερ ΚΑΙ ο Βαζέχα, ενώ έχουν προσωπική γνώμη ο Τεν Κάτε με τον Αντωνίου. Αυτό τώρα μπορεί να είναι και κάτι σαν το "29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν SKIP" αλλά εδώ δεν υπάρχει ...πλυντήριο, εκτός αν έχει σκοπό να βάλει ...μπουγάδα ο Νταλίν. Σιγά βέβαια τη μπουγάδα με μισό μύριο ευρώπουλα που χρειάστηκαν για τον παίκτη, από την άλλη αν σκεφτείς ότι ο ίδιος μας έφερε τον μπαρμπα-Μπάκε και τον Αντονσον, όσο νάναι ένα μικρό καλάθι το κρατάς...

Πάντως, η απόκτησή του συνιστά ρίσκο στην περίπτωση που ήρθε για να αποτελέσει τον βασικό μας στόπερ. Μπορεί να αποδειχτεί λίρα εκατό και να ξετρελαθούμε όλοι, μπορεί και να μην καταφέρει να αντεπεξέλθει μπαίνοντας τόσο γρήγορα στα βαθιά. Να "καεί" πάντως το αποκλείω, αν ισχύουν οι προδιαγραφές που διαβάζουμε και ακούμε. Απλώς θα αργήσει να βοηθήσει (και το κακό είναι ότι εμείς θέλουμε να βοηθήσει άμεσα).

Στο θέμα του δεξιού μπακ τώρα το πρώτο θετικό βήμα είναι πως επιτέλους κατάλαβαν ότι χρειαζόμαστε παίκτη στη συγκεκριμένη θέση. Είναι κι αυτή μία πρόοδος. Τώρα ποιος θα είναι αυτός, μακάρι να τους φωτίσει ο θεός να φέρουν καναν καλό, γιατί διαφορετικά, ειδικά αν τα βρουν Σπυρόπουλος και Λέτο από αριστερά η ομάδα θα πηγαίνει μονόπαντα.

Για επιτελικό χαφ δεν τρέφω πια ελπίδες μετά τις δηλώσεις του Σισέ. Μα, είναι δυνατόν να είσαι σοβαρός παίκτης και να σε έχει ξετρελάνει ο Καραγκούνης; Τι τους κάνει ρε γαμώτο; Μάγια; Οχι πείτε μου! Γιατί εντάξει, είπα να μην ξαναγκρινιάξω για τον Κάρα, αναγνωρίζω ότι είναι μεγάλος παίκτης, έχει τρέλα για τη μπάλα, έχει πάθος, μπορεί να είναι μια χαρά παρέα άμα βγεις έξω μαζί του για μπυρίτσα, αλλά η προοπτική να καπαρώσει την κεντρική θέση πίσω από τον Γάλλο στο 4-2-3-1 του τεντά, να πάρει τη φανέλα σπίτι του και να μην βγαίνει ποτέ από την 11άδα, ομολογώ ότι δεν με ενθουσιάζει καθόλου. Μα καθόλου!!! (Για να μη σου πω ότι όσο κι αν τον πάει, όπως λέει, ο Djibrilliant έτσι και τον δει να μπουκάρει με τη μπάλα, αντί για να κάνει κίνηση να του τη δώσει, δεν αποκλείεται να έχουμε κανα θερμό επεισόδιο).

Από την άλλη, αν ισχύει αυτό που βγαίνει προς τα έξω, ότι δηλαδή η ομάδα ουσιαστικά τελείωσε τις μεταγραφές και θα κινηθεί πια μόνο για ένα δεξί μπακ, μπορεί και να σημαίνει πως δεν υπάρχει άλλος μπερντές για ξόδεμα, ό,τι ήταν να δώσουμε το δώσαμε και περιμένουμε πια μόνο από τις αποδεσμεύσεις που δυστυχώς δεν έρχονται. Και όχι τώρα ότι δεν βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας γι΄ αυτό έτσι όπως καταφέραμε και τους απαξιώσαμε τους παίκτες, αλλά κι αυτοί από την πλευρά τους κάνουν ό,τι μπορούν για να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Καμιά φορά σκέφτομαι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι σαν τους λαθρομετανάστες ένα πράγμα! Εύκολα μπαίνουν στη χώρα (ομάδα) δύσκολα μπορούν να βγουν από αυτήν για να πάνε σε άλλη καλύτερη (Ευρώπη). Με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται και να εγκλωβιζόμαστε.

Εκτός πια αν η απουσία κινήσεων δεν σημαίνει το προφανές αλλά είναι απλά η νηνεμία πριν από το μεγάλο (δεύτερο) μπαμ. Ωστόσο, ο καιρός περνάει κι αν η μεταγραφή του Σισέ έδωσε την πολυτέλεια του χρόνου στην ομάδα κι αν λέμε ότι ακόμα και στο τέλος Αυγούστου γίνονται μεταγραφές, είναι αλήθεια ότι τα "καλά κομμάτια" ουσιαστικά κυκλοφορούν από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Λες να περιμένει την κλήρωση η διοίκηση; Ποια κλήρωση όμως; Σίγουρα όχι αυτή της Παρασκευής. Η κλήρωση άλλωστε είναι μονή. Την Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση για τον τρίτο γύρο των προκριματικών, στις 7 Αυγούστου θα γίνει η κλήρωση για τα πλέι οφ. Κι αυτή της Παρασκευής είναι λίγο - πολύ της πλάκας. Η κρίσιμη είναι της 7ης Αυγούστου. Τότε όμως δεν είναι αργά για να γίνει μπαμ;

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη. Πήραμε 2 στόπερ, πήραμε αμυντικό χαφ, πήραμε αριστερό εξτρέμ, πήραμε φορ, θα πάρουμε και δεξί μπακ, τι θα γίνει; Θα αλλάξουμε πάλι τη μισή 11άδα; Θα κερδίσει η ομάδα σε λύσεις, ενδεχομένως και σε ποιότητα, θα χάσει σε ομοιογένεια. Αυτό έχει μια κάποια βάση.

Εκείνο που δεν θα έχει με τίποτα βάση είναι η πιθανότητα να έχουν σκεφτεί πονηρά. Οτι δηλαδή επειδή ο γαύρος μοιάζει να έχει πρόβλημα ρευστότητας και δεν ενισχύεται στον αναμενόμενο βαθμό μπορούμε εμείς να εφησυχάζουμε και να αισθανόμαστε ήρεμοι. Γιατί αφενός δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο γαύρος δεν θα ενισχυθεί, αφετέρου κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο γαύρος είναι αυτή την στιγμή (και εδώ και μερικά χρόνια) μπροστά. Αρα για να τον φτάσουμε (και να τον ξεπεράσουμε) θα πρέπει να κάνουμε παραπάνω κινήσεις από αυτόν.


Και μια που λέω για τον γαύρο. Τραβάει κι αυτός τον ...Γολγοθά του. Οι οπαδοί του δηλαδή. Κατά πώς το κόβω το πράγμα έχουνε να δούνε 4-5-1 από τον Τιμούρη που θα πήξουν σαν νεοσύλλεκτοι φαντάροι. Εχουνε να δούνε ...τσούκου τσούκου μπολ (έτσι δεν το λένε;) που θα βάλουνε και στις τσέπες τους. Ετσι και δεν εξασφαλίσει τα μετόπισθεν ο Γεωργιανός δεν πρόκειται να ξεμυτίσει με τίποτα. Δράματα θα έχουμε στο λιμάνι.

Θα μου πεις, ο γαύρος πήρε δυο παίκτες που είναι μια χαρά. Τον Μέλμπεργκ και τον Μαρέσκα. Συμφωνώ. Μια χαρά είναι ο Σουηδός μια χαρά είναι και ο Ιταλιάνος. Που έχει λέει και το παρατσούκλι 'capo'. Ε ρε μαφία που έχει να πέσει στο λιμάνι! (Ασχετο). Αλλά τα κενά υπάρχουνε. Αριστερά δεν υπάρχει ούτε Τζόλε ούτε Λέτο ούτε Τζολέτο. Υπάρχει βέβαια ο Ζαϊρί. Αυτός όμως προοριζόταν να κάνει τα ...ρεπά του Γκαλέτι. Αμα μονιμοποιηθεί αριστερά ποιος θα ξεκουράζει τον Αργεντίνο; Ασε τώρα ο Λεντέσμα. Καλός, χρυσός, αλλά προέρχεται από φουλ πρωτάθλημα. Ποιος σου εγγυάται ότι δεν θα σκάσει στα μισά της σεζόν; Για να μη σου πω τώρα ότι μπροστά πάλι μόνος του θα είναι ο Ντιόγο έτσι και δεν πάρει παίκτη ο Χόχος. Και μην κοιτάς τώρα που τα ρίχνει τα τεμάχια ο Κάγκουρας (προς ενημέρωση, κάγκουρα λένε οι γαύροι τον Μήτρογλου). Στα φιλικά μπορεί να τα βάζει, στα επίσημα όμως; Ασε που οι φήμες αναφέρουν ότι ο Τιμούρης δεν πολυκόβει φλέβα για τον Ντιόγο. Ετσι λένε οι κακές οι γλώσσες. Οτι δεν τον γουστάρει τον Βραζιλιάνο. Το καλό που του θέλω όμως είναι να μη το δείξει πολύ. Γιατί έτσι και γίνει και καμιά στραβή η παρέλαση θα πέφτει πολύ μακριά. Του Σταυρού και νωρίτερα θα φύγει.

Κατά πώς πάει το πράγμα πάντως, έτσι και δεν γίνουν μεταγραφές πάλι με 15 παίκτες θα πρέπει να βγάλει όλη τη σεζόν. Γιατί κι αυτούς που θα πάρει θα είναι για να κλείσει τρύπες και όχι για να ενισχυθεί. Αλλά θα μου πεις τι ανάγκη έχει ο γαύρος; Αυτός έχει και τις εσωτερικές μεταγραφές. Μάνι μάνι ο Ραούλ Μπράβο. Που πάντως πρέπει να κλάταρε από την πολλή όρεξη που έδειχνε στις προπονήσεις γιατί διαβάζω ότι τώρα ο Τιμούρης προτιμά τον Λεονάρντο για αριστερά.

Εκτός πια αν φταίει η επιστροφή από το Ζέεφελντ. Εδώ σου λέει μόλις γυρίσανε από το Ζέεφελντ το ίδιο βράδυ ο πιτσιρικάς ο Κυριάκος ο Παπαδόπουλος κατασκήνωσε στο Balux, δεν θα έριξε τις γυροβολιές του ο Ραούλ Μπράβο που όσο νάναι το κατέχει καλύτερα το θέμα; Τυχαία νομίζεις ότι την άλλη μέρα βγήκε ο Τιμούρης έξαλλος και τους είπε "κόψτε τα ξενύχτια και τις μαλακίες;". Θα είχε την πληροφόρησή του κι αυτός.

Οπότε σιγά σιγά ο Ραούλ Μπράβο βγαίνει από το τοπίο. Ο μόνος τρόπος να ξαναμπεί είναι ο γαύρος να μείνει μόνιμα έξω. Στα βουνά και τον καθαρό αέρα. Ετσι και δεν τριγυρνάει ο Ραούλ Μπράβο στις αυστριακές Αλπεις σαν την Χάιντι ή δεν βοσκάει στα λιβάδια σαν την Λίλα Πάουζε και γυρίζει στον πολιτισμό, αποκλείεται να δει θέση στην 11άδα. Θα τον τρώνε τα τσιγάρα, τα ποτά, τα ξενύχτια (ενίοτε και οι γκόμενες οι ...φαρμακερές).




Και βέβαια έχει και ΑΕΚ το μενού μας πριν σας αφήσω. Ποτάμι τον χύνουν τον ιδρώτα οι παίκτες της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ. Ερωτας κι αυτός με το συγκεκριμένο μέρος ο πρίγκιψ μια φορά. Τέλος πάντων, ξέφυγα. Στο Ζέεφελντ λέει χτίζεται η νέα ΑΕΚ. Σαν στραγάλια τα καταπίνουν τα χιλιόμετρα οι παίκτες. Κι ο Μπάγεβιτς λέει, ένας άλλος Μπάγεβιτς. Ηρεμος, όταν πρέπει, αυστηρός όταν χρειάζεται, σφίγγει τα λουριά όταν δει πως χαλαρώνουν την προσπάθεια, τα αφήνει αμολυτά όταν δει ότι κοντεύουν να σκάσουν.

Η προπόνηση πάντως πρέπει να είναι κομμάτι ζόρικη, αν σκεφτείς τι έπαθε ο Παυλής. Που κατέβηκε λέει και πήρε πρωινό με τους άλλους παίκτες αλλά μετά όταν βγήκαν οι συμπαίκτες του για προπόνηση αυτός ανέβηκε ξανά στο δωμάτιο και ξεράθηκε στον ύπνο. Μόλις το πήραν χαμπάρι ότι λείπει πήγανε λέει επάνω να τον φωνάξουνε, αλλά πού να σηκωθεί! Τα ποδάρια του δεν μπορούσε να πάρει. Ξύπνησε αλλά ξεράθηκε δεύτερη φορά. Ο πρίγκιψ όμως κύριος! Ούτε που τον μάλωσε. Το ανέβαλε. Γενικά έχει λέει τις καλές του και είναι κεφάτος. Και παίζει παιχνίδια και κάνει σπορ και κερδίζει σε όλα.


Αυτό το πράγμα πάντως ρε παιδάκι μου, τόσα χρόνια που διαβάζω για τις προετοιμασίες ομάδων του Μπάγεβιτς απορία το έχω. Μα να μην χάνει πουθενά! Τι ποδοτέννις, τι ποδοβόλεϊ, τι τάβλι, τη μπιρίμπα, όλους τους κερδίζει ο πρίγκιψ. Βρε τι με τον γαύρο, τι με την ΑΕΚ, τι με τον Αρη, αήττητος είναι στην περίοδο της προετοιμασίας.

Κι οι παίκτες πάλι, κι αυτοί σαν την καλή χαρά είναι. Ο Γεωργέας ας πούμε περιμένει πώς και πώς τον Σεϊταρίδη. "Με το καλό να έρθει ο Γιούρκας" λέει. Τι νόμιζες δηλαδή; Οτι δεν θα τον θέλει επειδή θα του φάει τη θέση; Βρε είστε σοβαροί; Ξέρει τι λέει ο Πελοποννήσιος. Γάτος είναι! Και να έρθει σου λέει, με την ευπάθεια που έχει ο Γιούρκας και έτσι όπως είναι επιρρεπής στους τραυματισμός και την νυχτερινή ζωή πάλι εγώ θα παίζω.

Ο άλλος δε ο Μαϊστόροβιτς, μία από τα ίδια. "Μια χαρά είμαι - λέει - στην ΑΕΚ. Δεν σκέφτομαι να φύγω". Και πού να πάει; Πού θα βρει καλύτερα; Εχει ρε άλλη πόλη καλύτερη νυχτερινή ζωή; Εδώ μέχρι και τον Ιμπράημοβιτς κουβάλησε να του τη δείξει.

Μόνο ο Κυργιάκος στράβωσε λίγο και δεν πήρε το περιβραχιόνιο. Αρκετά σου λέει με τα περσινά που με πίεσαν να το πάρω. Δεν θέλω τέτοιες ευθύνες. Τώρα ευθύνες δεν θέλει, επειδή δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του μέσα στο παιχνίδι και σαν αρχηγός θα κάνει κακό, δεν το πήρε γιατί σχεδιάζει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, ο θεός κι η ψυχή του.

Αν ο Sotis πάντως δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του στους αγώνες, ο Τζιμπούρ μια χαρά τα κρατάει στην προετοιμασία. Και κάνει και δίδυμο φοβερό και τρομερό στις προπονήσεις με τον Μπλάνκο. Πότε θα πέσουνε και με τον έτερο Αργεντίνο μπουκέτα α λα Σκόκο άγνωστο...


ΣΤΟ ΕΡΜΕΛΟ


Ευκαιρία να ξεσκουριάσω λίγο...



Ωχ! Κοψομεσιάστηκα!



Που λες... Πριν από έξι χρόνια, τον Δεκέμβρη του 2003...

***

ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ

Το πρωί με την αυγή...


...κάνουμε γυμναστική!


Πάπια 1: Εϊ, κοίτα εκεί!
Πάπια 2: Πού;
Πάπια 1: Εκεί απέναντι!


Πάπια 2: Aααααα! Ξανάγινε πρίγκιπας ο βάτραχος!


Αλλοι χαίρονται τη φύση κι εμείς όλο στο γαμ...


Μας έχει κάνει τη ζωή ποδήλατο...

42 comments:

pensierix said...

"Καμιά φορά σκέφτομαι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι σαν τους λαθρομετανάστες ένα πράγμα! Εύκολα μπαίνουν στη χώρα (ομάδα) δύσκολα μπορούν να βγουν από αυτήν για να πάνε σε άλλη καλύτερη (Ευρώπη). Με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται και να εγκλωβιζόμαστε."

Λαθρομετανάστες ε; Στα λόγια μου έρχεσαι, gatti...Τυχαία ζητούσα από το Manu Chao να προσαρμόσει το "Clandestino" στα δικά μας μέτρα; (βλ. προηγούμενο ποστ)

Αλλάζω τη πρόταση:

"Vaggelakis clandestino, Alejandro clandestino, Andreino clandestino, trifyllara ilegal".

:)))))

paoad said...

Παρουσίαση Volvo XC60

“…Το σουηδικό μοντέλο χωρίς να ξεφεύγει από τα σχεδιαστικά πρότυπα των τελευταίων μοντέλων της εταιρείας(Mellberg) διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των crossover αυτοκινήτων(σύγχρονων αμυντικών). Οι μυώδεις προφυλακτήρες(εδώ, δεν χρειάζεται λογοκρισία) σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος(=ύψος) και τους μεγάλους τροχούς(=μεγάλο νούμερο παπούτσι- δεν ξέρω αν με νιώθετε???) τονίζουν τη αθλητική εικόνα του XC60(=Bjasmyr) ενώ η σπορτίφ αισθητική συμπληρώνεται από τις δυναμικές γραμμές τόσο στην οροφή όσο και στο πλάι του αμαξώματος(=τόσο στο κεφάλι όσο και με τη μπάλα στα πόδια).

Για μια ακόμη φορά η σουηδική εταιρεία πρωτοπορεί στον τομέα της ασφάλειας(=αξιοπιστία) καθώς το XC60 αποτελεί, σύμφωνα με τη Volvo(=τους Σουηδούς), το πιο ασφαλές(=αξιόπιστο) μοντέλο της. Χαρακτηριστικό είναι το σύστημα αποφυγής μικροσυγκρούσεων(=μαλακιών) μέσα στην πόλη(=στη μεγάλη περιοχή) City Safety (=Defence safety) που κυριολεκτικά σταματάει αυτόματα το αυτοκίνητο(=το παιχνίδι) όταν αντιληφθεί ότι πρόκειται να έρθει σε επαφή με προπορευόμενο όχημα(=…ότι ψήνεται μαλακία) και δεν αντιδράσει έγκαιρα ο οδηγός(= ο Γκαλίνοβιτς).

Το μοντέλο θα διατίθεται με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με απόδοση 285 ίππους και υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 2,4 λίτρων με απόδοση 163 και 185 ίππους. Ακόμα το σύστημα τετρακίνησης θα διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του μοντέλου. (Εδώ θα πάρω το απλό παιδιά, γιατί ο πετρελαιοκινητήρας είναι παράνομος στην Ελλάδα… Έπαθα κ έμαθα..!)

Το νέο XC60 θα παρουσιασθεί στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2008(=τον Αυγουστο του 2009) με σκοπό να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως η BMW X3(=Κυργιάκο), η Mercedes GLK(=Κυργιάκο) και το Audi Q5(=Κυργιάκο). Η παραγωγή(=προετοιμασία) του μοντέλου θα ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ghent(=Kitzbuhel)του Βελγίου(=Αυστρίας) και αναμένεται να ξεπεράσει τις 50.000 μονάδες το χρόνο. Η επίσημη παρουσίαση του σουηδικού μοντέλου θα γίνει στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης(στα προκριματικά του Τσουλου τον Αύγουστο).”


Είπα να μην φλυαρήσω σήμερα...!!:D

Γιώργος Τ. said...

Υποκλίνομαι!!! Εξαιρετικό post.. Αναρωτήθηκα πραγματικά ποιός είναι ο Εκτορας Μποτρίνι του Παναθηναϊκού βέβαια, αλλά απάντησες άμεσα στην απορία μου...
Εγώ περιμένω μία ακόμα ηχηρή μεταγραφή, σχετικά αργά... Θα δούμε.. Πάντως, ο Σουηδός μου κάνει (μέχρι απόδειξης του εναντίου).. Καλή σου μέρα!!

koutavaki said...

Εμένα πάλι εκείνο που με προβληματίζει είναι με ποιον θα κάνει ντουέτο ο Μέλμπεργκ ο δεύτερος...Θα είναι ο Καντέ?Θα είναι ο Βύντρας?Θα είναι ο Σαριέγκης?Από ένα παιχνίδι ο καθένας?Ή θα δοκιμάσουμε όοοολους τους πιθανούς συνδυασμούς(έστω κι αν ο δεύτερος δεν είναι στόπερ)?Αυτό πολύ θέλω να το δω!Τώρα για δεξί μπακ μην περιμένεις άμεσα.Μπορεί βέβαια να έχουν σταμπάρει δυο τρεις και να περιμένουν να πέσουν οι τιμές(να μπουν οι εκπτώσεις που λέγαμε και σε άλλο ποστ).Όντως,το ότι συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει ένα...αμελητέο κενό εκεί πίσω είναι μια πρόοδος.Αλλά πάλι,για να είναι και τόσο χαλαροί με το θέμα θα πει ότι,λογικά,περιμένουν την κατάλληλη στιγμή(τιμή)για να χτυπήσουν.Ελπίζω δηλαδή.Φράγκα νομίζω υπάρχουν,αλλά όχι τώρα που βρήκαμε πιπέρι να βάλουμε και στα λάχανα!Ας δούμε,σου λέει,τουλάχιστον αν υπάρχει ενδιαφέρον για τα καμάρια μας και αναλόγως πράττουμε.Λογικό κι αυτό δε λέω.Αυτό που αναρωτιέσαι περί Καραγκούνη έχει μια λογική εξήγηση.Αν τον έχει δει ο Σισέ,που έτσι είχε πει,θα τον είδε με Ίντερ,Βέρντερ,Ανόρθωση κ.λ.π.Εκεί δε μπορείς να πεις ότι δε βγάζει τον καλύτερο εαυτό του.Και να κάνει και μια πατάτα που λέει ο λόγος shit happens.Και στις καλύτερες οικογένειες συμβαίνει.Εκεί που μας συγχύζει είναι με Εργοτέληδες,Ηρακλήδες κ.λ.π. κι εκεί κομματάκι δύσκολο να τον έχει δει.Οπότε μην απορείς.Περί ΑΕΚ πάλι να δούμε τι θα γίνει με Γιούρκα και να σου πω δε με χαλάει να πάει εκεί.Αυτό που θα έτσουζε θα ήταν να αποδειχτεί ότι είναι στα καλά του και να έχει ήδη πάει στο γαύρο!Ε αυτό δεν καταπίνεται!Αν είναι στην ΑΕΚ όμως πιστεύω και από σένα και από μένα θα υπάρχει κατανόηση!Για τον πρίγκηπα τι να πούμε,δεδομένη η αξία του.Όπως και για τον καραφλάρε,δεδομένη η τακτική του.Και για να είμαστε ειλικρινείς,αυτό χρειάζεται ο γαύρος έξω,αυτό θα κάνει.Σωστός.Τώρα για τους οπαδούς,θα πρέπει να διαλέξουν.Ή μένουν πιστοί στα ιδανικά της κόκκινης φυλής και αρχίζει το κράξιμο με το καλημέρα,ή κάνουν γαργάρα τα περί ταμπουριού (γι' αυτούς μέγιστη ξεφτίλα)και βλέπουν και πως είναι οι άλλες ευρωπαικές χώρες το χειμώνα.Διαλέγουν και παίρνουν.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ωραία τα έγραψες για τον Θρύλο, φιλτάτη. Διέκρινα -και με συγχωρείς, δηλαδή- μια συμπάθεια προς τον Σύνδεσμό μας στις αράδες σου... εννοώ μια συμπάθεια μεγαλύτερη από ό,τι με / μας έχεις συνηθίσει! Αν, μάλιστα, συνεχίσεις έτσι, θα σε κάνουμε σίγουρα... αντεπιστέλλον μέλος στη Γαυροακαδημία (φίσκα στους επιστήμονες, καθώς καλά γνωρίζεις). Αυτές τις μέρες ξαναδιαβάζω (μετά από ... δεκαετίες) την "Ιστορία της τρέλας" του Μισέλ Φουκώ. Ήγουν την περνάω κοτσάνι. Το απόγευμα θα πάω τονν Η/Υ στον μαστρο-Μήτσο για το ετήσιο σέρβις. Οπότε θα με χάσεις (και θα σε χάσω) για καιρό. Να παραμείνεις ακμαία και δηκτική και διεισδυτική και πειρακτική - προς πάσαν κατεύθυνσιν. Καλό καλοκαίρι.

gatti said...

@pensierix: Yπέροχη η προσαρμογή!!! Σκέφτομαι να αρχίσω να το τραγουδάω κιόλας! :)))))

Aφού δεν το έχουν σκοπό να μας αδειάσουν τη γωνιά, ας το διασκεδάσουμε τουλάχιστον!

gatti said...

@paoad: Oσο περισσότερο διαβάζω τα χαρακτηριστικά του Volvo XC60 τόσο περισσότερο μου αρέσει!

Αψογη η παρουσίασή σου!!!

Αυτή δε η αυξημένη απόσταση από το έδαφος πόσο πολύ μας είχε λείψει! Ασε δε το σύστημα αποφυγής μικροσυγκρούσεων!

ΥΓ. Κάποιος έχει εμμονή με το "αλάνι" ή είναι η ιδέα μου;

Mην σε αγχώνει η ...φλυαρία. Μια χαρά σου πάει!!! :))))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Eυχαριστώ, ευχαριστώ!
Ε, ναι, δεν υπάρχει Μποτρίνι, αλλά έπρεπε να τον "εφεύρω" για να προχωρήσει η υπόθεση...

Κι εγώ ενδόμυχα ελπίζω ότι θα υπάρξει κάτι καλό ακόμα. Αλλά δεν θέλω να πολυ-ενθουσιάζομαι...

gatti said...

@koutavaki: Bάλε Βύντρα για πρώτη επιλογή για να είσαι πιο σίγουρη. Λογικά με τον Λουκά θα κάνει δίδυμο (για τον Καντέ έχει ο θεός...). Τον Σαριέγκι ευελπιστώ ότι θα τον βλέπουμε μόνο σε τιμωρίες και τραυματισμούς.

Αμεσα ή όχι, το σημαντικό είναι ότι θα πάρουμε δεξί μπακ. Αυτό προς το παρόν μου αρκεί.

Οσο για τον Καραγκούνη, οι δηλώσεις του Σισέ έχουν να κάνουν με τους παίκτες που ξεχώρισε στην προετοιμασία, όχι με ό,τι είχε δει πριν. Γι΄ αυτό και ανησυχώ...

Δεν με απασχολεί πού θα πάει ο Γιούρκας. Τον παλιό Γιούρκα τον λάτρευα. Ο καινούργιος δεν μου μοιάζει ελκυστικός. Πολύ καλός παίκτης αλλά έχει να παίξει μπάλα δυο χρόνια και πέρα από τους τραυματισμούς δεν ξέρω αν έχει καν κίνητρο (νομίζω ότι επαναλαμβανόμαστε συνεχώς με τον Γιούρκα...).

Η ΑΕΚ το πιστεύω ότι θα είναι ασύγκριτα πιο βελτιωμένη από πέρσι.
Για τον γαύρο τώρα, το μόνο βέβαιο είναι ότι με Κετσπάγια δεν πρόκειται να πλήξουν στο λιμάνι.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: E, μετά από δύο (ή τρία;) συνεχόμενα ...αντιολυμπιακά ποστ είπα να χαλαρώσω λιγάκι! :))

Aν και ουσιαστικά δεν έκανα κάποια προσπάθεια. Αυτά που πιστεύω έγραψα. Αλλά αν είναι να πάθω τέτοια ζημιά (να γίνω μέλος της ...γαυροακαδημίας) να αλλάξω ρότα άμεσα!

Να περνάς καλά με ή χωρίς υπολογιστή!

Καλό καλοκαίρι και σε σένα!

koutavaki said...

@gatti
Όοοοοοοοοοχι εγώ λέω που είχε κάνει κάποιες δηλώσεις ο Σισέ μόλις είχε πρωτοέρθει.Τον είχαν ρωτήσει αν ξέρει κάποιους από τους νέους του συμπαίκτες και είχε πει για τον Κάρα.Τώρα στην προετοιμασία,ξέρει την ηλικία του,βλέπει και τη λύσσα του και νομίζει ο δόλιος ότι έβγαλε συμπέρασμα!Εδώ που τα λέμε και να μην του άρεσε θα το έλεγε?Νομίζω ότι δε χρειάζεται να ανησυχείς.Όχι από τώρα τουλάχιστον!!!Όχι ρε,μη φοβάσαι,όλα καλά θα πάνε φέτος.Έχω καλό προαίσθημα!

gatti said...

@koutavaki: Eγώ λέω συγκεκριμένα για τις δηλώσεις του στην προετοιμασία. Που είπε ότι ξεχωρίζει τον Κάρα, τον Κατσουράνη και τον Σπυρόπουλο...

Κι εγώ καλό προαίσθημα έχω αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει...

squarelogic said...

Αντί για Hummer,νέο και αδοκίμαστο μοντέλο Volvo και "ώριμο" Καντέτ?
Ρίσκο,ειδικά αν έχεις επενδύσει αρκετά μπροστά...
Τώρα το να ενθουσιαζόμαστε που βλέπουν επιτέλους αυτό που και οι αόμματοι διακρίνουν ως κενό στη θέση του δεξιού μπακ,κάτι σημαίνει για τους ιδιοκτήτες και τους σεφ..
άψογη η παραβολή σου!
Κι εγώ είμαι δίβουλος σχετικά με τον Γιώργαρο.Απ τη μιά στα δύσκολα ματς που χρειάζεσαι κατοχή μπάλας,έλεγχο ρυθμού και πάθος είναι ο ιδανικός,απ την άλλη σαφώς θ'ακυρώνει κάποια απ τα προσόντα του Σισέ με την καθυστέρηση στην ανάπτυξη,τουλάχιστον σε σύγκριση με παίκτε τύπου Άλεξ...αλλά δεν μπορείς να τον έχεις μόνο για ορισμένα ματς...
Νομίζω οτι χρήμα υπάρχει ακόμα,και ότι κάποια καλά αποτελέσματα και εμφανίσεις θα τους γλυκάνουν να βάλουν κι άλλα.
Ίσως,βλέποντας την δυσπραγία του απέναντι μαγαζιού,να κρατάνε μαξιλαράκι ασφαλείας για να κάνουν την τελική επίθεση τον Γενάρη ή γενικά όταν κρίνουν οτι το απέναντι αφεντικό θα έχει λιγότερες δυνατότητες αντίδρασης.

paoad said...

Δεν ξέρω αν είμαι πολύ αισιόδοξος ή βιαστικός αλλά βλέπω πολύ θετικά αυτή τη κίνηση του Παναθηναϊκού. Μου αρέσει το γεγονός ότι πήγαν κόντρα στις φυλλάδες και τον κόσμο που ζητούσαν αμυντικό εγνωσμένης αξίας και αποκτήσαμε αυτό που πραγματικά θέλαμε. Καλός ο Μαρτσενα και ο Βαν Μπουιτεν αλλά… δυστυχώς δεν μας έκατσαν. Από την άλλη, προτιμώ τον πολλά υποσχόμενο πιτσιρικά από ένα παίχτη τύπου Mellberg που προφανώς δεν έκανε στον προπονητή (μη βαράτε!!!). Ξέρω, μπορεί να ακούγεται ως δικαιολογία, αλλά ο Τεν Κάτε ήθελε αμυντικό που να ξέρει και μπάλα (άλλωστε τέτοιος φαίνεται και Καντέ).

Γενικότερα, είμαι πολύ αισιόδοξος ως προς τη λειτουργία της άμυνας. Υπάρχει ο πολυαγαπημένος Βυντρα, στον οποίο πιστεύει τρελά ο Χενκ, υπάρχει ο νέος Καντέ και ο Βάσκος. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα μας κάνει πλάκα από το ραδιόφωνο ο Γκοτζος για τον Βύντρα. Ως σεντερ μπακ έχει σπάνια στοιχεία και φοβερό σώμα- ο Τεν Κάτε δουλεύει πολύ μαζί του και σε αυτό οφείλεται η αδιαμφισβήτητη βελτίωση του. Νομίζω πως αν δεν ήταν τόσο επιπόλαιος θα έκανε μεγάλη καριέρα. Βέβαια, και ο κόσμος του ΠΑΟ έβαλε το χεράκι για να γίνει έτσι ο Λουκάς…!

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Κατσουράνη, που μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά ως σεντερ-μπακ. Με αυτά τα δεδομένα υπάρχει πληθώρα λύσεων στην άμυνα και θεωρώ απίθανο να ξαναδούμε την περσινή αστεία εικόνα. Σε αυτό προσθέστε το γεγονός ότι ο προπονητής, πλέον, γνωρίζει καλά την ομάδα και έδεσε το γλυκό.

paoad said...

Αυτό με τον Κυργιάκο είναι λάθος μου.. Το σωστό είναι:

«…με σκοπό να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως η BMW X3(=Μαρτσένα), η Mercedes GLK(=Βαν Μπουιτεν) και το Audi Q5(=Κυργιάκο)…»

pensierix said...

Μια αδυναμία στο Βύντρα την έχω, ίσως επειδή ποτέ δεν μου άρεσε η λογική "χτυπάμε τον εύκολο στόχο" ή "χτυπάμε το σαμάρι για να τ'ακούσει ο γάιδαρος" αλλά κι επειδή θεωρώ ότι όταν παίζει στη θέση του, είναι πάρα πολύ καλός. Αν μου εξηγήσει κάποιος τις εμφανείς διαφορές μεταξύ Βύντρα και Γαβραάμ που εγώ δεν μπορώ να δω, θα του ήμουν ευγνώμων...Εγώ βλέπω στο Βύντρα ένα υπόδειγμα αθλητή, που βγάζει πλέον και τσαμπουκά, πολύ καθαρό στις επεμβάσεις του(αλήθεια, ο Γαβραάμ αν δεν έπαιζε στο γαύρο πόσες κόκκινες θα μάζεβε;). Ή μήπως δεν έχει κάνει τα "καρατσάφ" του ο Παπαδόπουλος; Ας τον βάζανε και δεξί μπακ, και θα βλέπαμε τι απόδοση θα είχε σε σχέση με τον Βύντρα της θέσης αυτής...Λυπάμαι, αλλά αυτό το "φαινόμενο" της άμυνας ονόματι Γαβραάμ, εγώ δεν το έχω δει ακόμα...

coachp said...

«««Οπότε σιγά σιγά ο Ραούλ Μπράβο βγαίνει από το τοπίο. Ο μόνος τρόπος να ξαναμπεί είναι ο γαύρος να μείνει μόνιμα έξω. Στα βουνά και τον καθαρό αέρα. Ετσι και δεν τριγυρνάει ο Ραούλ Μπράβο στις αυστριακές Αλπεις σαν την Χάιντι ή δεν βοσκάει στα λιβάδια σαν την Λίλα Πάουζε και γυρίζει στον πολιτισμό, αποκλείεται να δει θέση στην 11άδα. Θα τον τρώνε τα τσιγάρα, τα ποτά, τα ξενύχτια (ενίοτε και οι γκόμενες οι ...φαρμακερές).»»»

Μπου χα χα χα! Κορυφαίο κομμάτι. Μπράβο σου. Τεράστιο, αλλα με εκανες και γέλασα την ωρα που προσπαθώ να βρω τον γαμημενο μανατζερ του Μοριεντες να τον βγάλω στο ραδιοφωνο!

Στο ξαναεγραψα, αλλα δεν κανει κοπο, σου λεω πάλι πως, για δεξι μπακ, περιμένουν να δουνε πως θα ανταποκριθεί ο Μουν. Αν πάει καλά και οχι φυλακή, μπορεί να τα χωσουν για τον μεσοεπιθετικο επειδή οι πλεροφορίες αναφερουν πως ο ΘΕΙΟΣ θα ξανακάνει το θαύμα του... Περιμένε τε λιγο ακόμη, υπομονή ρε παιδιά. Το ψαχνουν το θέμα, δεν κάθονται...

coachp said...

Αλλά ξεχασα, ο Ολυμπιακός εχει τεράστιο οικονομικό ζήτημα και δεν μπορεί να κάνει μεταγραφή... Χο χο χο. Αυτα βλεπει ο Κοκκαλης και χαιρεται...

coachp said...

sorry
αλλα κατι ξαναξέχασα.
Τον Μπάκε δεν τον έφερε ο Νταλίν, τον έφερε η γυναίκα του Τζίγγερ, που είναι Σουηδέζα και ο Μπάκε είναι θείος της... Απλά ερωτήθηκε ο Μαρτιν. Πηρε τη μίζα του κοινώς! Σορυ, δεν ξανασχολιάζω.

pensierix said...

Εχουν απίστευτη πλάκα τα ραδιόφωνα και τα σάιτς αυτή την εποχή...Σε κάθε μεταγραφή διαβάζεις ή ακούς "όπως πρώτος μετέδωσε", "όπως πρώτο έγραψε" κτλ κτλ...Ολοι πρώτοι ρε παιδί μου...

@coachp

Επειδή έχετε αργήσει κάποιες φορές να βγάλετε κάποια μεταγραφή, διακρίνω ένα άγχος στο σάιτ σας; Από "Μπαμ με Μοριέντες" ή κάτι τέτοιο, μετά από κάνα μισάωρο διαβάζω "Ψάχνεται για Μοριέντες". Μη βιάζεστεεεε...Κι εσείς πρώτοι είστε, μαζί με όλους τους άλλους...
:))))))

paoad said...

ρε coach- μόνο και μόνο που πήγε και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Μαρινάκη, για να συζητήσει την παραχώρηση του 40% με 40 και 50 εκατ. μαρτυρά τις δύσκολες ώρες που περνά ο Κόκκαλης. Κ φαντάζομαι γνωρίζεις τι σχέσεις έχει ο Κόκκαλης με τον Μαρινάκη....

Μωρέ ας μην γινόταν η μεταγραφή του Μπελούτσι θα σου έλεγα εγώ τι θα έπαιρνε ο Κόκκαλης. Ό Μοριέντες σε λίγο θα αυτό-προταθεί και στον Ατρόμητο για να τον φέρουν πακέτο με Κασάπα..!

gatti said...

@squarelogic: Είναι όντως ρίσκο. Ο παίκτης θα δεχθεί τεράστια πίεση, χώρια που θα είναι όλοι έτοιμοι να τον πυροβολήσουν.

Δεν ενθουσιαζόμαστε που βλέπουν αυτό που θα έβλεπαν και οι τυφλοί. Μάλλον ...ανακουφιζόμαστε θα έλεγα. Αν και όπως γράφει και ο κόουτς παρακάτω, αυτοί είναι ικανοί να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο προκειμένου να αγοράσουν δεξί μπακ. Θέλω να πιστεύω, πάντως, ότι τελικά θα το κάνουν. Διπλό ρίσκο στην άμυνα είναι too much. Hδη το ξέρουν ότι αν μείνουν μόνο με τον Μπιέρσμιρ παίζουν με τη φωτιά. Φαντάσου να έχουν και τρύπα στα δεξιά...

Για τον Καραγκούνη τα λέμε, τα ξαναλέμε, αλλά άκρη δεν βγαίνει. Είναι "ευχή και κατάρα" αυτός ο παίκτης. Οταν λείπει τον αποζητάμε, όταν παίζει και ...αρμενίζει τον σιχτιρίζουμε. Από την στιγμή που είναι αδύνατον να διορθωθεί και καθώς σε κάποια παιχνίδια μας είναι πιο απαραίτητος από τον καθένα, για μένα τουλάχιστον θα αρκούσε να μην παίρνει τη φανέλα σπίτι.

Το μαξιλαράκι ασφαλείας μπορεί να τους σκάσει στα μούτρα. Δεν μπορούν να ξέρουν τι θα κάνει ο γαύρος. Υποθέσεις μόνο γίνονται. Αλίμονο αν επαναπαυθούν στα φημολογούμενα προβληματικά οικονομικά των απέναντι.

gatti said...

@paoad: Kι εγώ αισιοδοξούσα και ακόμα αισιοδοξώ μόνο που τον είδα στο αεροδρόμιο και ομολογώ ότι κλονίστηκα λιγάκι. Αυτός πρέπει να μπει στο πρόγραμμα ...πάχυνσης που έχουμε ετοιμάσει για τον Ρουκάβινα. Φαντάζεσαι να έχει έναν ...Σισέ απέναντι; Πώς θα τα βγάλει πέρα; Ψηλός είναι αλλά είναι και σαν κλαράκι...

Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε αυτό να μην παίξει κανένα ρόλο...

Δικαιολογία ακούγεται! Δικαιολογία! Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να απαξιώσω τον Μέλμπεργκ μόνο και μόνο επειδή τον πήρε ο γαύρος. Μας τον πήρε μέσα από τα χέρια και ας προσέχαμε. Δεν πρόκειται να πω ότι προτιμούσα τον Μπίερσμιρ από τον Μέλμπεργκ παρά μόνο αν ο πιτσιρικάς με πείσει ότι είναι καλύτερος από τον κάπτεν Ιγκλο...

Πάντως έχεις δίκιο ότι στο βάθος του μυαλού του Τεν Κάτε (και ίσως όχι και τόσο ...βάθος) υπάρχει πάντα η λύση Κατσουράνη στην άμυνα και ίσως γι΄ αυτό δεν καίγονται περισσότερο.

Παρεμπιπτόντως μιας και λες για τον Γκοτζίλα, είναι ένας από αυτούς που πιστεύουν πολύ τον Μπιέρσμιρ. Για να δούμε...

Ο Λουκάς σαν στόπερ όπως τουλάχιστον τον είδα τη σεζόν που τελείωσε δεν με χαλάει. Καθόλου. Αυτές οι επιπολαιότητες να μην υπήρχαν που λες κι εσύ. Πάντως αν δεν δείξει κάτι καλύτερο ο Καντέ, προτιμώ να είναι ο Λουκάς ο ένας από τους δύο κεντρικούς. Δεξιά μόνο να μην τον δω!!!

ΥΓ. Αντε, "το έσωσες" με το "αλάνι"! :))))

gatti said...

@pensierix: Aδυναμία στον Λουκά δεν έχω. Αλλά δεν μου είναι και αντιπαθής. Δεν μπορούσα, βέβαια, να τον αντέξω σαν δεξί μπακ. Αλλά θα του αναγνωρίζω πάντα την μεγάλη ΜΑΓΚΙΑ (γιατί μαγκιά είναι...) να τον βρίζει ένα ολόκληρο γήπεδο σε κάθε αγώνα χρόνια ολόκληρα κι αυτός αντί να τα παρατάει, να προσπαθεί συνεχώς να γίνει καλύτερος. Ο άνθρωπος έχει κότσια και αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε.

Τώρα για τον Γ-αβραάμ, άστο καλύτερα. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο θέμα, ας μιλήσουμε πρώτα για την επικοινωνιακή ανικανότητα του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα. Είναι εξαιτίας της που όταν οι παίκτες φοράνε ερυθρόλευκα γίνονται παικταράδες και όταν φοράνε πράσινα γίνονται σαπάκια.

Οχι ότι δεν έχουμε και σαπάκια. Αλλά έχουμε άπειρες φορές παίξει άθελά μας το παιχνίδι κάποιων... Λέω άθελά μας, μιλώντας για την πλειοψηφία του "πράσινου" κόσμου, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που το παίζουν συνειδητά για τους δικούς τους λόγους...

gatti said...

@coachp: Eυχαριστώ κόουτς. Είναι πολύ σημαντικοί οι έπαινοι από σένα γιατί δύσκολα λες καλή κουβέντα...

Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ο θείος ξανακάνει το θαύμα του. Αλλωστε το λέω μέρες ότι κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει...

Οσο για το θέμα του Νταλίν, σε ό,τι έχει να κάνει με το γενεαλογικό δέντρο των Βαρδινογιάννηδων, όταν πήγαινες εγώ γύριζα, πίστεψέ με! Το γνωρίζω ότι τον μπαρμπα Μπάκε τον έφερε η
Μελίσσα. Αλλά αυτό που έγραψες εννοούσα κι εγώ. Οτι πήρε τη μίζα του ο Νταλίν...

gatti said...

@pensierix (again): Eχουν όντως πλάκα. Ολοι στη μάχη της πρωτιάς.

Πάντως ένας φίλος μου, συντάκτης του γαύρου, που τον ρώτησα σήμερα τι παίζει με Μοριέντες μου λέει: "Mην ασχολείσαι".

Αλλά βέβαια αυτός δεν δουλεύει στην "Sportday", οπότε "παίζει" να είναι και ανενημέρωτος... :)))

paoad said...

Δεν είναι δικαιολογία. Ο ΠΑΟ ποτέ δεν ήθελε τον Mellberg ή για να στο θέσω αλλιώς όσο ήθελε τον Πουιγρενιε άλλο τόσο ήθελε και τον Mellberg. Έκανε πρόταση και στους 2, συζήτησε και με τους 2 αλλά τελικά δεν καιγόταν για κανέναν απο τους 2. Πως αλλιώς να στο πω?

paoad said...

Η Arsenal πριν απο 2 χρόνια έπαιζε με αμυντικό δίδυμο Senderos, Djourou.
H Barca παίζει με Pique, Puyol και μετά το χάος. Η Juventus, με τον απίθανο τον Λεγκροτάλιε που πριν απο 2 χρόνια παρακαλούσε να έρθει Ελλάδα. Κ μάλιστα προτίμησε να κρατήσει τον Λεκγροτάλιε και να φέρει τον 35χρονο Καναβάρο και να αφήσει τον Μελμπερφκ για ψίχουλα. Αυτό δεν σου κάνει εντύπωση...?

Το πρόβλημα που έχει ο Παο είναι νοοτροπίας. Έγιναν πολύ καλές κινήσεις και πίσω και μπροστά. Δεν βλέπω κανένα ρίσκο!

coachp said...

@ pensierix
φιλαράκι, αυτο με την πρωτιά μην το ψάχνεις. Δεν θαλω να κατσω να κράζω τους απέναντι, αλλα φίλε, εδω μέσα ΠΟΤΕ δεν θα γράψει καποιος οτι μεταδοθηκε πρώτο κάτι εάν δεν ισχύει... Αντιθετως με άλλους, αντιεπαγγελματίες(και δεν εννοώ την ΕΡΑ). Το ποιος ειναι πρώτος, αστο να το λένε οι μετρήσεις. Το ποιος είναι επαγγελματίας με την ΕΙΔΗΣΗ, ας το κρινουν οι αρμόδιοι...

@ gatti
Οσο για τον Μοριεντες, παίζει και καραπαίζει το θέμα. Αλλιώς, κάποιοι μανατζερ, δεν λέμε ποιοι επειδή μπορει να σε διαβάζει ο φιλος σου ο συντάκτης του γαύορυ, θα σήκωναν το τηλέφωνο τους οταν έβλεπαν ελληνικό νούμερο!

@paoad
καλά, μετά απο τόσα χρόνια, ακόμη δεν τον έχετε καταλάβει τον Σωκρατες. Σου φαίνεται για μαλθακός, χαζούλης και για τύπος που την πα΄τησε με τα έξοδα η για απατεώνας...

gatti said...

@paoad: Mπορεί να μη τον ήθελε παραπάνω από τον Πουϊγκρενιέ. Αλλά μήπως και το γεγονός ότι "φάνηκε πως τον ήθελε" και τελικά "φάνηκε πως τον έχασε", ήττα δεν είναι; Ας φρόντισε να καταστήσει σαφές πως δεν πολυκαιγόταν για πάρτη του...

Οσο για τις επιλογές της διοίκησης, μακάρι να είναι όπως τα λες.

ΥΓ. Α πα πα... τι είναι αυτό το πράγμα! Πριν προλάβω να απαντήσω σε κάτι έχεις γράψει καινούργιο! Δεν σε προλαβαίνω! :))))

gatti said...

@coachp: Mπα, δεν του έχω πει ότι έχω blog... :)))

paoad said...

@coachp

Καλά θα δούμε... Εγω λέω πάντως πως μπαγιόκο δεν υπάρχει. Αμα κάτσει κανας ελεύθερος κανας φθηνούλης κάτι γίνεται...

Το μεγάλο γέλιο θα είναι αν δεν καταφέρει να περάσει ούτε φέτος στο Τσου Λου. Εκεί είναι που θα κάνει πρόταση ακόμα και στους πολυμετοχικούς να μπούνε! :D

paoad said...

@coachp

"Τελευταίο παράδειγμα η "πληροφορία" ότι ο ποδοσφαιριστής Μοριέντες βρίσκεται σε προχωρημένες μάλιστα επαφές με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για την αγορά του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Επειδή η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την υπεύθυνη και σωστή ενημέρωση των φιλάθλων της, είναι πλέον υποχρεωμένη να καταγγείλει τις συγκεκριμένες ενέργειες αυτών των δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε., καθώς είμαστε βέβαιοι ότι οι ενέργειες τους δε μπορούν να θεωρηθούν ως ανθρώπινο λάθος, αλλά αποσκοπούν στο να κάνουν ζημιά στην ομάδα".

ΑΑΑ ρε coachp- και μετά μου λέτε για τάχα πληροφορίες και ιστορίες και ξέρω εγω και μη βγεί παραέξω και σου πα μου πες και κλεισμένος..

coachp said...

@ paoad
πως δεν υπάρχει μπαγιοκο? πριν λιγο, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έβγαλε ανακοίνωση κατα της Σπορτντέη και των δημοσιευματων της. Διατεινεται πως λέει ψέμματα η εφημερίδα. Οπως διαψεύδει και του Μοριέντες. Αν και εγώ, ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, πως τον θέλει τον Μοριέντες. Ο Πόλεμος που δέχεται η Σπορτντέη και ο ΣΠΟΡ ΦΜ απο τον Ολυμπιακό, είναι τεράστιος. Και έχει ξαναυπάρξει πόλεμος εναντίον της ενημέρωσης.
Οχι τίποτα άλλο, επειδή εδω μέσα(στο μπλογκ, οχι το γαττι) υπάρχει η πεποίθηση πως «σπρώχνουμε» ολυμπιακό και εχουμε γραμμή...

@ gatti
δεν παίζεις σωστά εαν δεν του το έχεις πει! θα τον βρω ποιος είναι και θα του το μαρτυρήσω...

coachp said...

@ paoad
με πρόλαβες. αν και δεν είσαι υποχρεωμένος, θα επρεπε να παρακολουθείς περισσότερο τη σπορτνεη τον τελευταίο καιρό. και το ρεπορταζ της... δεν μπορώ να πω δημόσια περισσοτερα... βλέπεις υπάρχει ποινικοποίηση και στους μπλογκερς πια...

pensierix said...

Αν σε κάτι είναι επιστήμονες οι γαύροι, αυτό είναι η επικοινωνία...Είδατε αντανακλαστικά; Ετσι συσπειρώνεται ο κόσμος, κύριοι..."Ο Ολυμπιακός πολεμάει ενάντια στους δημοσιογράφους που θέλουν το κακό του". Είπαμε, ο Πρόεδρος έχει κατατάξει τους ΑΡΔ σε διάφορες κατηγορίες, με φόντο τα γελάκια του "κόκκινου στρατού" στη συνέντευξη τύπου...Οποιος φεύγει από το μαντρί...

Υπάρχει ρίξη με Τσοχοχελάκηδες ή είναι εντύπωσή μου; Η ανακοίνωση πάντως επιβεβαιώνει ότι όσον αφορά στα οικονομικά του γαύρου, υπάρχει και φωτιά εκτός από καπνό...Για ένα ασήμαντο θέμα τύπου Μοριέντες, η αντίδραση ήταν άμεση. Για ένα σημαντικό όπως τα οικονομικά της ομάδας, ούτε άμεση αντίδραση υπήρξε ούτε σαφής διάψευση. Ακόμα και η παρούσα ανακοίνωση, γενικολογεί σε αυτό το σημείο...

coachp said...

πρεπει να καταλάβουν κάποιοι, πως δεν υπάρχει παντού «γραμμή». Ιδιαιτερα οταν ενα μεσο είναι πανισχτυρο. Αυτια χαιδεύουν παντού, όταν εχουν προσωπικες σχέσεις και οταν ψαχνουν να ανακαλύψουν κάτι οι δημοσιογραφοι...

Πως να υπάρχει ριξη ρε συ Πενσιεριξ, οταν δεν υπήρξε ομόνοια? ο χελακης δεν ηταν αυτος που έκραξε πρωτος το καραισκάκη???
αυτο που πείραξε στα οικονομικά, ηταν, που γράφτηκε οτι εχει προεισπράξει τα δύο επόμενα χρόνια ο Κοκκαλης. Για αυτο λέω, ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ, μην ειστε αφελείς...

zouk said...

koutavaki αν θυμαμαι καλα,οταν ερχοταν ο Σισε με το αεροπλανο μαζι με τον Αντωνιου ειχαν βαλει κατα την πτηση και εβλεπαν DVD απο παιχνιδια του Παναθηναικου.Φανταζομαι οτι του εβαλαν καποια απο Τσου Λου η απο τα πλει οφ.Και στις 2 περιπτωσεις ο Καρα ηταν απο τους καλυτερους.

Εγω παντως τον πιστευω τον Μπιερσμιρ,δεν μπορει να κανουν λαθος τοσα ατομα.Οσο για το αν μπορει να μπει στα βαθια,εχει εμπειριες απο παιχνιδια με εθνικες ομαδες στις οποιες ηταν αρχηγος.Αυτο δειχνει οτι πρεπει να εχει εναν σχετικα δυνατο χαρακτηρα.Καθετε για δηλωσεις στην καμερα και δεν τρεχει να φυγει.Δεν νομιζω οτι ειναι ατομο που δεν θα αντεξει στην πιεση.Αλλωστε ο Κυργιακος επεσε στα βαθια κατ ευθειαν εχοντας βεβαια ενα Χενρικσεν διπλα,αλλα γιατι να μην ξαναγινει αυτο αμα το εχει μεσα του και ο Σουηδος.Αλλωστε εχει για καθοδηγηση τον Βυντρα,χαχαχα,ο οποιος σαν μπακ μου αρεσει και δεν θα τον αλλαζα και εγω απο την 11αδα.

Είδωλο said...

Δε ξέρω τι λες εσυ (γιατι γράφεις και πολλα) αλλα αυτου του κυριου που κραζει τους απανταχου εστιατορες και καπελες εγω θα του στησω εικονισμα, γιατι ξέρεις τι είναι να είσαι ολο το καλοκαιρι καλεσμενος σε γαμους και βαφτισεις και σε καθε τραπεζι να βλεπεις την ιδια και την ιδια πλαστικη τυροκροκετα?

Ε οχι, υπαρχουν και ορια ρε παιδια, τοσα λεφτα εσκασα να σας παρω δωρο δεν μπορουσατε κι εσεις να επιλεξετε ενα σωστο μαγαζι που ξυπναει απο το πρωι να πλασει την τυροκροκετα με τα 4 τυρια ή εστω την κασεροκροκετα με το πλιγουρι που λιωνει στο στομα?

Αφου πολλες φορες τα βραδια βλεπω στον υπνο μου αυτην την σιχαμενη πλαστικη τυροκροκετα να με κυνηγαει λιγδιασμενη προσπαθωντας να ασελγησει στο παρθενο κορμακι μου...

αληθεια volvo γιατι να αγορασεις?
απο Mercedes Και βαλε

gatti said...

@coachp: Kαλά αν τον βρεις, μαρτύρησέ του το! :)))

Α, και θύμισέ μου να σου αγοράσω μια σπάτουλα! Να την δώσεις στους συνεργάτες σας στην εφημερίδα για να γλείφουν καλύτερα τον Χόχο. Γιατί από την ανακοίνωση και μετά δεν κάνουν και τίποτα άλλο... :ppp

Kαλά, τόσο πολύ τον φοβάστε ρε σεις;

gatti said...

@x-oyranoy: Είσαι ΘΕΟΣ Oυρανούλη!!!

Κι εγώ δεν έχω χειρότερο από τις πλαστικές τυροκροκέτες και τα συναφή...

Ελα ντε! ΓΙΑΤΙ να αγοράσεις Volvo και όχι Mercedes? Αν και άσχετος με αθλητικά έκανες σωστότατη επισήμανση!

coachp said...

τους οπαδούς φοβομαστε gatti. Ο στρατός που έχει ο Ολυμπιακός ειναι πολυ επικινδυνος. Και με αυτα τα πράγματα, δεν παιζουν. Παντως, γλυψιμο, δεν υπαρχει. Οσο για το κοκοκο, η Σπορτντεη, ειναι η μονη που εχει δείξει balls, και δεν το διαπραγματεομαι...
Προσπαθεια να χαμηλωσουν οι τονοι υπάρχει. Και δεν χρειαζεται να σου αναλύσω άλλο, τι άλλοι λογοι μπορεί να υπάρχουν, εξυπνη εισαι και καταλαβαίνεις... Αλλα οχι και γλύψιμο.