Tuesday, October 13, 2009

Θέλω να τα ξέρω όλα



Ολα, θέλω να τα ξέρω όλα
όχι επειδή είμαι κουτσομπόλα
τι εγινε στην Εθνική
τι είπε ο Κάρα και γιατί
ποιος του τάχωσε, ποιος πέταξε τη φόλα

Ολα, λες κι οι τοίχοι έχουν κόλλα
και κολλάω εγώ τ' αυτί
ποιος τα πήρε και με τι
Ποια πόρτα άνοιξε; Ποιος μέσα μπήκε
τι τους είπε και τι έτρεξε
Ποια πόρτα άνοιξε και τι σενάριο έπλεξε;
Ποιοι έπαιξαν σα νάναι ο Πελέ κι ο Μαραντόνα; Ε; ε;


Εντεκα πτώματα μεταλλαχτήκανε
και κλείσανε τα στόματα
πως τα βολέψανε, τι είπαν ,τι γυρέψανε
βρε μπας και είμαι κατά βάθος μια κυράτσα
διότι, όλα θέλω να τα ξέρω όλα
πώς άρχισε αυτή η πασαβιόλα
το δικό μου το φαϊ είναι η κάθε μια στιγμή
που θα λύσω τα μυστήριά τους
Ποιοι έπαιξαν σα νάναι ο Πελέ κι ο Μαραντόνα;


Ετσι που λες. Ολα θέλω να τα ξέρω όσα γίνανε στην Εθνική. Κι επειδή δεν μπορώ να τα ξέρω όλα αλλά μόνο όσα μετέφεραν οι Αρτέμηδες Μάτσες στους ΑΡΔ, αναγκαστικά πρέπει να βάλω τη φαντασία μου να δουλέψει.

Γύρευε τώρα τι ακριβώς έγινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα της Εθνικής με τη Λετονία. Τώρα, εδώ που τα λέμε, σάμπως χρειάζεται να σου μεταφέρουν πράγματα εκ των έσω; Οποιος έχει μάτια βλέπει και επομένως φαντάζεται τι ακολούθησε. Αμα μου βάζεις τον Αλέκο τον εύζωνα να παίξει βασικός κόφτης, όταν έχει να παίξει μπάλα από τον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ κι όταν ο άλλος σου ο κόφτης είναι ο Κατσουράνης που στον Παναθηναϊκό την έχει δει αλλιώς και στην Εθνική πρέπει να κάνει ελέω Αλέκου τη δουλειά που κάνουν Ζιλμπέρτο και ο Σιμάο μαζί στο "τριφύλλι", ε, δεν θέλει και πολύ. Τι; Δεν ήταν ο Κατσούρ που τα πήρε και έκανε τη μανούρα στα αποδυτήρια; Ε μα, φυσικά δεν ήταν ο Κατσούρ! Τι δηλαδή;
Επειδή πρέπει να κάνει στην Εθνική το χαμαλίκι, δεν σημαίνει ότι το έκανε κιόλας. Προτίμησε να κινηθεί ...ακτοπλοϊκώς. Αλλως πως να ...αρμενίσει. Και με τους Τζιόλη και Κατσούρ να ταξιδεύουν στην ...Αρμενία, τον Γιούρκα να μην είναι έτοιμος (άλλο που ο βαψομαλλιάς ο Οτο επέμενε να περάσει το δικό του και να τον βάλει να παίξει) και τον Τοροσίδη να ψάχνει να βρει να περάσει τη μπάλα από το δεξί στο αριστερό και τούμπαλιν (γιατί σιγά μη τον έβαζε ο Γερμανός να παίξει δεξιά ή στον άξονα) ήρθε ο Καραγκούνης και άναψε και κόρωσε. Κι όπως δεν έχει ακόμα συνέλθει από τον τραυματισμό του και δεν του έβγαινε και τίποτα τα πήρε στο κρανίο. Κι όπως έκανε την παπαριά ο Τόρο στο πρώτο γκολ (γιατί άμα την έχεις δει παικταράς δεν θα κοιτάξεις να διώξεις τη μπάλα μακριά, αλλά θα προσπαθήσεις να κάνεις το μπαλαδόρο, σαν τον Σπυρόπουλο με τον Αγκουέρο ένα πράγμα) και δεν βοηθούσε αμυντικά κι ο Γιούρκας και κλείσαμε το ημίχρονο πίσω στο σκορ, άρχισε να χώνει ο τυπάρας γενικώς και αδιακρίτως.

Ο Γιούρκας όμως είναι cool χαρακτήρας και δεν τα σηκώνει αυτά. Οπως δεν τα σηκώνει και ο Αλέκος. Και μόλις μπήκανε μέσα στα αποδυτήρια την πέσανε και οι δύο στον Κάρα. "Μη φωνάζεις - του λένε - μας αγχώνεις!".




"Αμα δεν θέλετε να σας αγχώνω να μην κάνετε μαλακίες" θα τους απάντησε στο περίπου (δεν ήμουν και μπροστά τι να κάνουμε...) ο Καραγκούνης και εκεί που ήτανε να αρχίσει ο καβγάς μπαίνει μέσα και ο Κατσούρ. Ο οποίος Κατσούρ τώρα πήρε το μέρος του Γιούρκα και του Αλέκου. Κι άρχισε νέος γύρος αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Καραγκούνη και Κατσουράνη αυτή τη φορά. Κι εκεί που δεν έβγαινε άκρη νάσου και ο Sotis το αλάνι που δεν έπαιζε λόγω τιμωρίας, αλλά κατέβηκε να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του. Κι αυτός τώρα πήρε το μέρος του Καραγκούνη.

Λογικά τα βρίσκω όλα αυτά. Βάλτα δηλαδή κάτω και θα δεις. Στην Εθνική έχουμε λογιώ λογιώ χαρακτήρες και ιδιοσυγκρασίες. Σου κάνει τώρα ο Γιούρκας τύπος που θα ιδρώσει; Σάμπως σου κάνει ο Αλέκος ο ντελικανής; ΄Η μήπως σου δείχνει για τύπος που θα ματώσει ο Κατσούρ; Αφού το είπε και ο τεντάς. Ο άνθρωπος παίζει εγκεφαλικά. Με το μυαλό, όχι με τα πόδια.

Ο Καραγκούνης αντίθετα είναι άλλου τύπου παίκτης. Φουστανέλα, τσαρούχι, φούντα, φέσι. Μπορεί δεν μπορεί, είναι δεν είναι ο άλλος καλύτερος, θα τα δώσει όλα κι ό,τι βγει. Τέτοιου τύπου παίκτης στο πιο ...σκωτσέζικο είναι ο Sotis. Θα φορέσει το κιλτ, θα ματώσει στη μάχη, αλλά θα πετσοκόψει και μερικούς.




Κι εκεί που μπλαζεδούρες - φουστανελάδες ήτανε ισόπαλοι 1-1 νάσου και γενικεύεται ο καβγάς. Αρχίσανε να τα βάζουν όλοι με όλους. Αυτό τώρα πραγματικά θα ήθελα να είμαι από μια μεριά να το δω. Να λέει ο ένας "και εσύ τι έκανες"; Και να απαντάει ο άλλος: "Eγώ τι έκανα ρε ή αυτός;" Να θίγεται και "αυτός" και να δείχνει τον "εκείνο". Μιλάμε τώρα ότι μέσα στα αποδυτήρια της Εθνικής στο ημίχρονο πρέπει να έγινε "της αντωνυμίας".

Και πάνω στον ορυμαγδό να μπαίνει μέσα και ο μπαρμπα Οτο. Που κλασικά τώρα θα τους είδε να τρώγονται και θα περίμενε από τον Τοπαλίδη να του εξηγήσει τι λένε. Γιατί πού να τα μάθει τα ελληνικά, έστω και τσάτρα - πάτρα ο Σάξωνας ώστε να καταλάβει τι έγινε; Στη Βρέμη που ξεχειμωνιάζει ή στην Εσση όπου διακοπεύει;


Μόλις τέλος πάντων του έκανε μια περίληψη ο Τοπαλίδης, τους έκανε λέει παρατηρήσεις ο Γερμανός. Κι όση ώρα τους έκανε παρατηρήσεις ήταν απέξω ο Φύσσας με τον Πιλάβιο. Πού να μπει όμως μέσα ο ισχυρός ανήρ της ΕΠΟ; Οπως τον κόβεις τώρα εσύ τον Πιλάβιο τον έχεις ικανό να μπει μέσα και να τους πει "σταματήστε μη σας πάρει ο διάολος;". Να ήταν ο Γκαγκάτσης μάλιστα. Δεν θα είχε πρόβλημα όχι να μπει, όχι να τους πει θα σας πάρει ο διάολος, αλλά να τους στείλει και ο ίδιος, αμπαλαρισμένους και συστημένους στον έξω απ' εδώ. Ενώ ο Πιλάβιος; Είναι στιλάκι Θανόπουλου. Το πολύ πολύ να τους έλεγε: "Dear all, ηρεμήστε σας παρακαλώ".

Τελικά πάντως ηρεμήσανε τα πράγματα, έγιναν κι οι αλλαγές κι όποιος νομίζει ότι τις αλλαγές τις έκανε ο μπαρμπα Οθωνας είναι βαθιά νυχτωμένος, οι προπονητές εντός αγωνιστικού χώρου τις έκαναν γι΄ αυτό και ξέμεινε με τη σαλιάρα ο Αμανατίδης και έτρεχε μετά να ετοιμαστεί όταν κατάλαβε ότι παίζει.

Βγήκε λοιπόν ο εύζωνας, μπήκε ο Πάτσα που κι αυτόν ποδοσφαιριστή δεν τον λες πια, αλλά αν μη τι άλλο παίζει μπάλα και δεν είναι ανενεργός μήνες σαν τον Τζιόλη, μπήκε και ο Αμανατίδης που έδωσε ανάσες στο Γιούρκα, ισοφαρίσαμε χάρη σε ένα πέτσινο πέναλτι που αν το είχε δώσει ανάποδα ακόμα θα σκούζαμε, του άνοιξε και του Γκέκα η ...τύχη (τι περίμενες να γράψω;) και πήρε η Εθνική τη νίκη.

Και αφού πήρε η Εθνική τη νίκη άρχισε τώρα άλλο γαϊτανάκι. Γιατί μπορεί η Εθνική να νίκησε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιλογές του Γερμανού θα παραμείνουν στο απυρόβλητο. Μιλάμε τώρα ότι ο μπαρμπα Οτο πρέπει να έχει κάνει καρδιακό του φίλο τον κύριο Αλτσχάιμερ. Δεν μιλάμε τώρα για απλές κοινωνικές συναναστροφές. Μιλάμε για κολλητιλίκι κανονικό. Βάλε και το ότι έχει διαπεράσει η βαφή το κρανίο και έχεις ολοκληρωμένο το σκηνικό.

Από τη μια οι επιλογές της 11άδας που είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, από την άλλη οι παίκτες που έχουν χάσει το σεβασμό στο πρόσωπό του, καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Και όχι τώρα ότι έχει μείνει εκεί το πράγμα. Ξεκίνησε και νέο σίριαλ. Γιατί λένε οι γαύροι παίρνει όλο παίκτες του βάζελου ο Γερμανός; Την ίδια απορία λέει είχε και ο Ζίκο. Από πού να πάρει όμως; Από τον Αρη που έχει μόνο Ελληνα τον Σηφάκη ή από την ΑΕΚ που ο μόνος Ελληνας που παίζει είναι ο Καφές (όποτε το θυμηθεί ο πρίγκιψ); ΄Η μήπως από τον ΠΑΟΚ, όπου παίζει όλη η Εθνική kick boxing Ουρουγουάης; Κι από τον γαύρο ποιον; Το μέλος τα παράτησε, ο Αντζας βρίσκεται στας εξοχάς, ο ελ Τόρο και ο Αβραάμης έμειναν και ο δεύτερος ήταν και τιμωρημένος.

Κι αν οι γαύροι θυμώνουν γιατί δεν παίρνει παίκτες τους, οι δικοί μας θυμώνουν γιατί παίρνει. Και δεν έχουν και άδικο σου λέω εγώ. Δεκαπέντε μέρες τώρα οι δικοί μας πάνε στην Εθνική που η προετοιμασία της είναι "χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ" και ο τεντάς δεν έχει ούτε έναν παίκτη για να δουλέψει. Χώρια που υπάρχει και κίνδυνος τραυματισμών και κόπωσης για τους ήδη κουρασμένους. Κι όχι μόνο αυτό αλλά όπως πάνε τα πράγματα θα παίξουμε και στα μπαράζ και στα μέσα Νοέμβρη θα έχουμε το ίδιο σκηνικό. Την ίδια ώρα δηλαδή που ο γαύρος κάνει μίνι προετοιμασία και το ίδιο θα γίνει και παραμονές του ντέρμπι με τον ακατονόμαστο, στο τέλος Νοέμβρη, ο τεντάς θα κυνηγάει με το τουφέκι παίκτες στην Παιανία για να κάνει προπόνηση.

Λοιπόν πώς το βλέπεις; Ο γαύρος πρέπει να διαμαρτύρεται ή εμείς;


Scratch: Μια χαρά του έκατσε η κάρτα του Γιούρκα. Αντε να πάρει κι ο Κατσούρ τώρα μία...

20 comments:

pensierix said...

Αφού κάλεσε που κάλεσε ανέτοιμους, παγκίτες, ανενεργούς ο Οτο, τι θα τον πείραζε να πάρει μαζί του και τον Γκούμα;(κι εδώ που τα λέμε, πιο δεμένη άμυνα θα είχαμε με τον μπάρμπα Γιάννη). Πιο πολλά από αυτά που άκουσε για τις επιλογές του δεν θ'άκουγε και θα μαθαίναμε κι εμείς από πρώτο χέρι ολόκληρες στιχομυθίες...Αφού δεν παίζουμε μπάλα, τουλάχιστον να χορτάσουμε ίντριγκα...

Οπως το πάμε, σε λίγο θα καλέσουν τον Τεν Κάτε στην Εθνική. Βοηθό δεν τον φωνάζουνε; Ε, θα βοηθάει τον Ρεχάγκελ, τους παίκτες τους ξέρει όλους από την Παιανία, τα ολλανδικά με τα γερμανικά μοιάζουν οπότε μια χαρά θα συνενοούνται. Θα γλυτώσουν κι από τον Τοπαλίδη...Ακολουθεί ρεπορτάζ:

Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε στους παίκτες λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση.

"Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη με το Λουξεμβούργο. Θέλω να είστε συγκεντρωμένοι και να μην σκέφτεστε από τώρα το ματς της Κυριακής με την Καβάλα. Πέρσι οι εύκολοι, θεωρητικά, αντίπαλοι μας στέρησαν το πρωτάθλημα..."

Η προπόνηση περιελάμβανε τρέξιμο, ασκήσεις χωρίς τη μπάλα και ολοκληρώθηκε με οικογενειακό διπλό (πιο οικογενειακό δεν γινόταν).

gatti said...

@pensierix: Γιατί, δεν τον είχες ικανό να καλέσει τον Γκούμα; Εγώ νομίζω ότι μάλλον τον ξέχασε, παρά σκέφτηκε ότι δεν κάνει για την Εθνική.

Αυτή με τον τεντά θα ήταν μια καλή λύση! Να βρει βρε παιδί μου ο βοηθός προπονητής τον προορισμό του σ΄ αυτή τη ζωή.

Χαχαχα! Ετσι θα τους έλεγε, είναι παραπάνω από βέβαιο! Και το διπλό θα ήταν όντως οικογενειακό Ισως μάλιστα θα έπρεπε να γίνει στην Παιανία!

-billys- said...

Από την ώρα που πάτησε ο Ρεχάγκελ το πόδι του στην Ελλάδα το ίδιο γίνεται, όλοι του τα χώνουν, γιατί έβαλε αυτόν, γιατί κάλεσε αυτόν που δεν παίζει στην ομάδα του, γιατί δεν καλεί τον Ζίκο, τον Στολτίδη, και δεν ξέρω και εγώ ποιόν άλλο, στο τέλος σχεδόν πάντα νικάει και οι άλλοι είναι αναγκασμένοι να σταματήσουν. Ίσως να χάλασε την πιάτσα σε μερικούς δημοσιογράφους που είχανε μάθει να φτιάχνουν αυτοί την σύνθεση της Εθνικής.
Όχι ότι εμένα μου άρεσε να βλέπω να ξεκινάει τον Τζιόλη που έχει να παίξει και εγω δεν ξέρω απο πότε, αλλά όταν βάζεις 5 γκολ τι να του πείς, σάμπως και αν έβαζε αυτούς που θέλαμε εμείς είμαστε σίγουρη ότι θα κερδίζαμε με 5 γκολάκια;
Το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας, και ότι κάνει του πιάνει, γι' αυτό ας τον αφήσουμε λέω εγώ, μπάς και καταφέρει να μας πάει πάλι σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση.
Το ότι τσακώθηκαν όλοι οι παίκτες του παναθηναϊκού, εμένα μου έκανε εντύπωση, και όχι θετική.
Καλή σου μέρα gatti μου.......

gatti said...

@--billys-- H αλήθεια είναι πως έχει αμφισβητηθεί πολύ ο Γερμανός, αλλά νομίζω ότι αυτό ξεκίνησε ουσιαστικά μετά το κάζο στο Euro 2008. Εντάξει, θα του είμαστε ευγνώμονες πάντα γι΄ αυτό που πέτυχε στην Πορτογαλία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να του γίνει κριτική.

Καλοπροαίρετη όμως, όχι γεμάτη κακεντρεχή σχόλια. Αλλά πάει κι αυτός γυρεύοντας με τις επιλογές του πολλές φορές.

Βέβαια, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ούτε άχρηστος έγινε ξαφνικά, ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται σα να έχει το αλάθητο του Πάπα.

Το ότι τσακώθηκαν οι παίκτες - αν δεν τα έχουν φουσκώσει οι ΑΡΔ - σίγουρα δεν κάνει καλή εντύπωση. Το ότι ήταν παίκτες του Παναθηναϊκού, κάπου είναι λογικό. Στους συμπαίκτες του θα φωνάξει ο Καραγκούνης, μ΄ αυτούς έχει περισσότερο θάρρος και μπορεί να τους πει μια κουβέντα παραπάνω χωρίς τον κίνδυνο να παρεξηγηθεί, με το ίδιο θάρρος θα του απαντήσουν κι αυτοί.

Από την άλλη, πώς να τσακωθούν παίκτες άλλης ομάδας; Αφού η πλειοψηφία των παικτών της Εθνικής παίκτες - νυν και πρώην... - του Παναθηναϊκού είναι...

Cybergoulion said...

Εγώ πάντως πριν τον αγώνα ήμουν πεπεισμένος ότι τώρα που έλειπε ο Χαριστέας θα ξεκινούσε με 10...

Υ.Γ. Το Γκούμα τι να τον κάνει; Δεν τον θέλει, αφού τον διώξατε!

Librofilo said...

Μερικές απορίες:
Υπάρχει πραγματικός ποδοσφαιρόφιλος που αντέχει να δει ματς της Εθνικής;
Μπορεί να θυμηθεί κανείς πότε έπαιξε μπάλλα η Εθνική;
Γιατί να «ριγήσει» κανείς από ενθουσιασμό όταν νικάει η Εθνική;Το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ'όλα χαρά και παιχνίδι.Τι από τα δύο προσφέρει η Εθνική Ελλάδος που δεν το έχω δει εγώ;
Διαβάζοντας σχετικά άρθρα απαξίωσης του Ρεχάγκελ (που όλο και πυκνώνουν lately) αναρωτιέμαι τι έχει αλλάξει στον τρόπο και το στυλ παιχνιδιού που «διδάσκει» από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ομάδα...Απάντηση:Nada...Για τα ίδια πράγματα λοιπόν που αποθεώνονταν (Εξαιρετική τακτική(!!!),αριστουργηματικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο(!!!!!!!),παίρνει το 100% από παίκτες(έλα!!!)) γιά ακριβώς τα ίδια τώρα εκμηδενίζεται από τους «ειδήμονες».
Εν κατακλείδι.Ζούμε σε μιά χώρα που αποθεώνει το αποτέλεσμα.Νίκησες;Είσαι «πρώτος»!Έχασες;«είσαι ξεφτίλας»Ακόμα και οι Αμερικάνοι, που σκέφτηκαν το (απαράδεκτο)«ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι τίποτα»δεν κοιτάζουν μόνο το αποτέλεσμα-απόδειξη η κοσμοσυρροή στα ματς του ΝΒΑ όπου όλοι,μα όλοι χειροκροτούν και παίζουν για τη χαρά του παιχνιδιού.
Αυτά τα ολίγα (με αφορμή το ποστ σου,μήπως ήταν καιρός να ξεσπάσει κάποιος στα αποδυτήρια;Επειδή το ποδόσφαιρο και το κάθε παιχνίδι είναι τουλάχιστον κατά 50% θέμα συγκυριών,μπορεί να διαννοηθεί κανείς τι θα γινόταν αν δεν έβαζε ο Βρύζας το γκολ στο Ρωσία-Ελλάδα 2-1 στην Πορτογαλλία;Μήπως τα ίδια που γίνανε προχθές;)Χε,χε...

gatti said...

@Cybergoulion: Πλάκα - πλάκα η απουσία του Χάρι είναι και ο λόγος που κερδίσαμε...

ΥΓ. Ε πώς τι να τον κάνει; Να του βρει ομάδα στη Γερμανία! Απλά δεν τον σκέφτηκε... Ξεχασιάρης... :))))

gatti said...

@Librofilo: Εύλογες οι απορίες σου. Δεν άλλαξε ο Ρεχάγκελ, ούτε το παιχνίδι της Εθνικής. Οι απαιτήσεις μας άλλαξαν. Ο Γερμανός με την ίδια συνταγή που πήρε το Euro, συνεχίζει να πορεύεται.

Απλά τότε τού έβγαιναν, τώρα δεν τού βγαίνουν. Πόσο κόσμο πια να "αιφνιδιάσεις" με αυτό το προβλέψιμο παιχνίδι; Δεν μας ήξεραν, μας έμαθαν, μας "διάβασαν" και τελείωσε η ιστορία.

Προσωπικά δεν απαξιώνω τον Ρεχάγκελ γιατί δεν τον αποθέωσα και ποτέ. Ακόμα και στις μεγάλες στιγμές της Εθνικής όταν όλοι παραληρούσαν από εθνική υπερηφάνεια, είχα πάρει το θέμα αρκετά cool. Ισως επειδή μου έκανε αλγεινή εντύπωση που στην πρώτη μεγάλη νίκη επί της Πορτογαλίας οι Ελληνες πανηγυρτζήδες βγήκαν στους δρόμους και πλάκωσαν στο ξύλο κάτι Αλβανούς που τόλμησαν να πανηγυρίσουν μαζί τους.

Δεν έχει να κάνει με την ομάδα το συγκεκριμένο γεγονός θα μου πεις, αλλά εμένα μου έκανε "κλικ".
Αυτό το στιλάκι, "νικάμε, γ...με και δέρνουμε" (τη μία και μοναδική φορά που κάναμε κι εμείς κάτι...)
ήταν αρκετό για να αποστασιοποιηθώ από το όλο γεγονός. Εντελώς αδιάφορα παρακολούθησα από εκεί και πέρα όλο το Εuro. Δεν ξέρω ποιος Θεός ήταν μαζί μας τότε, στο Euro της Πορτογαλίας, ποια ευνοϊκή συγκυρία, ποιο τάιμινγκ κ.λπ. αλλά ξέρω πως είναι σχεδόν αδύνατο να επαναληφθεί.

Δεν κρατάω κακία ούτε στον Ρεχάγκελ ούτε στους παίκτες γι΄ αυτό. Ηξερα ότι με βάση τη
μενταλιτέ μας, θα παρουσιαζόμασταν ανίκανοι να αδράξουμε την ευκαιρία που μας δόθηκε μετά από αυτό τον θρίαμβο, ώστε να φτιάξουμε υποδομές για να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρό μας (δεν ξεχνώ βέβαια πως το μπάσκετ σε ένα μεγάλο βαθμό τα κατάφερε να απογειωθεί μετά το 1987 - ίσως να είχε καλύτερους παράγοντες)...

Οπότε αρκούμαι σ΄ αυτό που πήραμε το 2004, μου έχει μείνει στο μυαλό σαν μια γλυκιά ανάμνηση, σχολιάζω τις καλές ή καλές εμφανίσεις από τότε, τις εμμονές του "γέρου", κάνω πλάκα μ' αυτές, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα τρελαθώ αν προκριθούμε στο Μουντιάλ, ούτε θα πάθω κατάθλιψη αν δεν τα καταφέρουμε.

Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να προσφέρει θέαμα. Και πώς να προσφέρει; Μήπως προσφέρουν θέαμα οι παίκτες από τους οποίους αποτελείται, στις ομάδες που παίζουν; Γιατί ζητάμε το αδύνατο και όταν δεν μάς προσφέρεται θυμώνουμε κι από πάνω;

Το κακό που έκανε ο Ρεχάγκελ δεν είναι που δεν κερδίζει. Είναι που μας κακόμαθε, επειδή κάποτε κέρδισε και τώρα έχουμε την απαίτηση να κάνει το ίδιο. Πραγματικά γελάω με αυτούς που τσακώνονται για το αν έπραξε σωστά ή όχι, μ΄ αυτούς που γίνονται υπερασπιστές ή κατήγοροί του. Και δεν νομίζω ότι με αφορά κιόλας. Αυτή η ομάδα δεν κατάφερε να με κάνει οπαδό της (όπως με έκανε η Εθνική μπάσκετ...) και δεν νομίζω ότι φταίω εγώ γι΄ αυτό...

Lefty said...

Καλησπέρα και συγγνώμη για το άσχετο.

Βρέθηκα εδώ τυχαία και αφού "ξεφύλλισα" λιγάκι, στα πλαίσια ψυχαναγκασμού είπα να πω ένα μπράβο για τον κόπο σου και το αποτέλεσμα.

ΥΓ> Αναγκάστηκα να παραλείψω εκφράσεις όπως "καλά τα λες φιλάρα για την Πανάθα" αφού κάπου στα μισά ψυχανεμίστηκα (και επιβεβαίωσα αργότερα) ότι δεν είσαι φιλάρας.

koutavaki said...

Με πρόλαβε ο librofilo.Γιατί νομίζουμε ότι το 2004 παίζαμε καλύτερη μπάλα?Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε είχαμε Ζαγοράκη,Καραγκούνη και Δέλλα στα καλά τους και τους έκατσε από μία εντυπωσιακή ενέργεια σε κάθε παιχνίδι.Τα λέω λίγο χοντρά αλλά η ουσία είναι ότι ξαφνικά την είδαμε πως έχουμε την Εθνική της Βραζιλίας και κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα.Όλοι φώναζαν να φύγουν οι δεινόσαυροι.Και έφυγαν.Και πάλι φωνάζουν γιατί π.χ. ο Χαριστέας ξέχασε να σκοράρει.Δεν σκέφτονται όμως ότι δεν είναι ούτε τόσο μεγάλος για να μην παίζει πια,ούτε τόσο άμπαλος.Οι άλλοι παίκτες δηλαδή που υποτίθεται είναι και φορμαρισμένοι τι παραπάνω κάνουν?Και τι να κάνουν δηλαδή 11 ασύνδετα άτομα με μία προπόνηση?Και γιατί για το Σισέ κάναμε τόση υπομονή και ενθαρρύναμε τόσο,ενώ το Χαριστέα τον πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων?Φυσικά επειδή τον πρώτο τον πληρώσαμε ε?Τα ξαναέγραψα σε άλλο ποστ,αλλά αν είναι αυτά τα κριτήριά μας για την Εθνική,ας το αφήσουμε καλύτερα.Ούτως ή άλλως περάσαμε στα μπαράζ και δε μπορούν κάποιοι να πουν και πολλά.Η Εθνική ποτέ δε θα παίξει μπάλα και όποιος περιμένει κάτι τέτοιο ματαιοπονεί.Αλλά με άλλο προπονητή,μας εγγυάται κανείς ότι δε θα τερματίζαμε τελευταίοι στον όμιλο?
Υ.Γ.1:Αν κρίνω από τα πρωτοσέλιδα μετά τον πρώτο αγώνα,τους γαύρους τους έτσουξε πάαααααααρα πολύ η σύνθεση της Εθνικής και ας κοροϊδεύουν.Γιατί αν περάσουμε στην επόμενη φάση,όπως καταλαβαίνετε μετά τον Ευρωπαίο ΠΑΟ θα λανσάρουμε και το νέο μοντέλο του Πατριώτη ΠΑΟ!!!Πως και τι το περιμένω!!!Χιχιχι!!!
Υ.Γ.2:"Έντεκα πτώματα μεταλλαχτήκανε και κλείσανε τα στόματα"???Τι γαμάτο στίχο έβγαλες γατί μου?Ώρες ώρες τα αποτελέσματα της έμπνευσής σου αγγίζουν το τέλειο!

coachp said...

Δηλαδή, χτες, τον πίστεψες τον Καραγκούνη, που είπε οτι τσακώθηκε με τον Γιούρκα για το ζελέ...?

scarface said...

καλώς σας βρίσκω ξανά.

Χτες ή μάλλον σήμερα τα ξημερώματα βλέποντας την Αργεντινή με την Ουρουγουάη είδα τον Βερόν σε ρόλο Καραγκούνη.

Είχε πάρει όλες τις στημένες φάσεις εργολαβία και μόνο στη φάση του γκολ στο 84 τον έδιωξε ο Μέσι και εκτέλεσε αυτός.

Χρειάζεται και λίγη "μανούρα" στα αποδυτήρια πάντως.

Μπάλα παίζουν , δεν είναι η συμφωνική της Βιέννης.

paoad said...

gattouli ξέρεις που ήμουν σήμερα; Στην έκθεση sportshow & fashion. Είδα Λέτο, Χριστοδουλο, Γκαμπριελ, Τζιόρβα, Νίνη κ Σισέ-παρακαλώ. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα έφευγα απο την έκθεση αν δεν έβγαζα φωτό με τον Τζιμπριλ. Τον κυνηγούσα για κανένα 10λεπτο απο περίπτερο σε περίπτερο και τελικά τα κατάφερα...:)))

Βέβαια, ο τύπος είναι η απόλυτη σταρούμπα κ αυτό φαίνεται ακόμα και στο περπάτημα του.

gatti said...

@Lefty: Kαλώς ήρθες!

Σε ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να μην πειράζει που δεν είμαι "φιλάρας"!

:))))

gatti said...

@koutavaki: Eχεις δίκιο. Την έχουμε δει ξαφνικά Εθνική Βραζιλίας και διαμαρτυρόμαστε που δεν βλέπουμε θέαμα. Ομως, δεν σκεφτόμαστε πως ούτε στο πρωτάθλημα παίζουμε μπάλα, άρα πώς θα παίξουμε στην Εθνική; Ασε που έτσι όπως πάμε σε λίγα χρόνια θα δυσκολευόμαστε να συγκροτήσουμε και ενδεκάδα στην Εθνική, έτσι όπως στο πρωτάθλημά μας παίζουν μόνο ξένοι.

ΥΓ1. Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι κρίσεις όλων ανάλογα με το αν θα περάσουμε στα τελικά ή όχι.

ΥΓ2. Ε, πού και πού μου βγαίνει και κάποιο καλό! Ευχαριστώ! ;))

gatti said...

@coachp: Φυσικά τον πίστεψα! Ξέρεις πόσες φορές έχω τσακωθεί εγώ για το ζελέ; :ppp

gatti said...

@scarface: (Ξανα)καλώς τον κι ας άργησε!!!

Τον Ντιέγκο, τον αγαπάω (τον λατρεύω), τον εκτιμάω, δεν έδωσα ποτέ σημασία σ΄ αυτούς που προτάσσουν τα πάθη του και προσπαθούν να υποτιμήσουν τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά το προπονητιλίκι "δεν το έχει", πώς να το κάνουνε! Δεν είναι κακό.
Απλώς, αρνούμαι να δεχτώ πως η Αργεντινή με το τόσο ταλέντο, έχει ανάγκη από τον γερο-Βερόν σε ρόλο Καραγκούνη για να πάει μπροστά.

Για τη μανούρα συμφωνώ. Το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα (άλλο που αρέσει και σε μένα...).

:)))

gatti said...

@paoad: Eβγαλες φωτο με τον Τζιμπρίλαρο; Να αναρτηθεί άμεσα!!!

;))))

Kαλά, ήθελα να είμαι από μια μεριά να σε δω να τον κυνηγάς για τη φωτογραφία!

Εδώ είναι (το παίζουν...) σταρούμπες ο Τζιόλης και ο Μάντζιος, δεν θα είναι ο Σισέ;

paoad said...

Κ όχι μόνο μία. Σιγά που θα τον άφηνα.. :D

Άσε, αυτόγραφα μοίραζε απλόχερα αλλά για φωτογραφίες δεν καθόταν εύκολα.

Aller les Bleus, Djibril Cisse!!!

gatti said...

@paoad: Εσένα πάντως σου ...έκατσε! Δεν έχεις παράπονο!

:))))