Wednesday, October 28, 2009

Σώκος, όπως Αλίκη


Ερώτηση: Tι κοινό έχουν ο Σωκράτης Κόκκαλης και η Αλίκη Αρβανιτίδη;

Aπάντηση: Μεγάλη ...καρδιά!!!

***

"Στιγμιαίο και ανθρώπινο" το λάθος του Πασχάλη, "στιγμιαίο και ανθρώπινο" το λάθος του Πανσερραϊκού. (Κι εδώ που τα λέμε ο Χόχος δεν έγινε και ...τάρανδος, μέσα στο γήπεδο έχασε τίμια και σωστά από ανώτερη ομάδα..).

Οχι κορόιδο είναι ο Χόχος να κάνει την ένσταση και να βλέπει μετά τους παίκτες του να κλατάρουν ο ένας μετά τον άλλο από τις παράλληλες υποχρεώσεις.

Γιατί άμα λάχει τον νόμο τον ερμηνεύουμε κατά το δοκούν! Και όποτε μας συμφέρει κάνουμε ένσταση και ζητάμε να εφαρμοστεί, ενώ όποτε μας βολεύει το παίζουμε ηθικοί.

Χώρια που ήταν και εναρμονισμένος με το πνεύμα της ημέρας. Βροντοφώναξε κι αυτός το "ΟΧΙ"!

Σωστόοοοος!

24 comments:

pensierix said...

Xαχαχαχαχαχαχα!!!!!! Και ο λαός του θρύλου Αλικοφέρνει. Τόσα χρόνια γ@@@ει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Θεός-κορώνα στο κεφάλι τους και το παιδί (...Θεός να το κάνει παιδί) που βγήκε δεν το αναγνωρίζουν για δικό του. Ας τον βάλουν να κάνει το τεστ DNA..."Πρωταθλητή" μπας και βγάλουμε άκρη!

Δυστυχώς δεν με διέψευσε ο Θείος. Επειδή ξέρει ότι ως επί το πλείστον απευθύνεται σε πρόβατα, προτίμησε να χάσει μια πρόκριση που δεν του στοιχίζει οικονομικά αναδεικνύοντας παράλληλα τη μεγάλη καρδιά του φιλεύσπλαχνου, ντόμπρου πρωταθλητή παρά να γίνει ρόμπα επικοινωνιακά. "Στιγμιαίο και ανθρώπινο λάθος" ήταν και της Καλαμαριάς αλλά σ'εκείνη την περίπτωση η Αλίκη πήγε στους δικηγόρους για τη...διατροφή.

;)))))

coachp said...

μην ειστε σιγουροι... υπάρχει η περίπτωση η ΕΠΟ αυταπάγγελτα να επέμβει και να μηδενίσει τις Σερρες. Και ξέρεις τι σημαινει ΕΠΟ... Ετσίιιιι?
Ειναι η Τζένη, η φίλη της αλίκης που έκανε τα αδύνατα - δυνατά να κατστρέψει την Καλαμαριά. Και τα καταφερε...

Αυριο το απόγευμα θα επρπεπε να γράψεις αυτό το ποστ, που θα έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση. Μεχρι τότε, μικρό καλάθι κρατάτε οταν μιλάτε για ελληνικό ποδόσφαιρο...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Συμβαίνουν αυτά, φιλτάτη! Ποιά "αυτά"; ΟΛΑ!
(Η γνώμη μου για τις "ενστάσεις" ξέρεις ποιά είναι.)

gatti said...

@pensierix: O λαός του θρήνου δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσει το παιδί όσα DNA και να γίνουν!

Η πιο έξυπνη κίνηση για τον Χόχο ήταν αυτή. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη συνέχεια, ξέρει ότι τουλάχιστον δεν ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.

Και προφανώς θα σκέφτηκε "αυτά τα ζωντόβολα αν περάσουν από τις Σέρρες κάπου αλλού θα αποκλειστούν και θα είναι χειρότερα τότε", οπότε αποφάσισε να μην κινηθεί.

gatti said...

@coachp: Μακάρι να επέμβει η ΕΠΟ για να έχουμε άλλες ομορφιές.

Εμείς πάντως με βάση τα σημερινά δεδομένα γράφουμε. Το σήμερα είναι σήμερα και το αύριο είναι αύριο.

Οπως λέει και η Σκάρλετ Ο' Χάρα στο "Οσα παίρνει ο άνεμος": "Tomorrow is another day!".

:)

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Οντως συμβαίνουν Γιώργο! Συμφωνώ!

(Την ξέρω την γνώμη σου, είναι γεγονός) :))

abalos said...

Ο Γαλλος παικτης βαση κοινοτικου εργασιακου δικαιου λογιζεται ως κοινοτικος και το αν η υποθεση εφθανε στο Cas η κοινοτικη νομοθεσια υπερισχυει του καταστατικου της ΕΠΟ. Υπαρχει αλλωστε και δεδικασμενο.
Γι' αυτο τα παιδια αποφασισαν να μην προχωρησουν με την εφεση. Γιατι 99% θα εχαναν.
Καλυτερα μια ξεφτιλα παρα δυο! ! !

gatti said...

@αμπαλος: Είναι αλήθεια ότι από το "ψάξε - ψάξε" το νομικό τμήμα του γαύρου δεν τα βρήκε τόσο εύκολα τα πράγματα, όσο έμοιαζαν αρχικά.

Παρόλα αυτά, επειδή το θεωρώ δύσκολο να έφτανε μέχρι το CAS o Πανσερραϊκός για έναν αγώνα κυπέλλου, η προσωπική μου γνώμη είναι πως ο κύριος λόγος που δεν προχώρησε ο Χόχος είναι η καταπόνηση της ομάδας.

koutavaki said...

Λέτε να πιστεύει στα αλήθεια ο θείος πως επειδή αποκλείστηκε από το κύπελλο δε θα κλατάρει η ομάδα?Και μ' αρέσει που λένε οι γαύροι γιατί δεν έπαιξαν με τα δεύτερα(!) και ουδείς έχει συνειδητοποιήσει ότι με 15 άτομα δε βγαίνουν 2 εντεκάδες,άρα δεν υπάρχουν δεύτερα!!!Και αν μπορείτε λύστε μου μια απορία:Ο νταμπλούχος τόσων ετών χάνει με 3-1 από ομάδα β' Εθνικής και αποκλείεται από το πρώτο παιχνίδι.Ποιος έχει την ψυχραιμία να σκεφτεί πιθανή παράβαση των κανονισμών και μετράει τους παίκτες και τα λεπτά συμμετοχής τους???Θέλω να πω ότι αν π.χ. συνέβαινε κάτι τέτοιο στον μπασκετικό ΠΑΟ(λόγω πολλών τίτλων τον αναφέρω και φτου μακριά από μας!!!)από την πίκρα μας και την ντροπή μας δε θα βλέπαμε ούτε το γήπεδο!Και όσο για αυτεπάγγελτη παρέμβαση,έχω την αίσθηση ότι αν υπήρχε θα έπρεπε κάποιος να παρέμβει τη στιγμή της παράβασης,μην αφήνοντας απλά να γίνει η συγκεκριμένη αλλαγή.Γιατί πρέπει να γίνονται όλα σίριαλ?

coachp said...

Ποιο "κας" ρε παιδιά?
Και το κύπελλο πως θα συνεχίζονταν?
Και τα λεφτά για το "κας" ποιος θα τα εδινε στον Πανσερραικό?

Εμένα η άποψή μου για το οτι ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε σε ενσταση, είναι, πως καταρχάς υπάρχει η ΕΠΟ που μπορει να παρέμβει και δεύτερον και πολύ σημαντικό, θέλει να κουκουλώσει το θέμα Βαλνερ. Αυτό άλλωστε το λέει ξεκάθαρα η ανακοίνωση «ανθρώπινο λάθος». Ενώ με τον Βάλνερ υποστήριζαν πιθανό δόλο. Τελος, φυσικά και δεν τους νοιάζει τόσο το κύπελλο όσο το πρατάθλημα και δεν κανουν ένσταση, αλλα μη νομίζεις οτι δεν ήθελαν να περασουν. Το ρεζιλίκι φοβούνται. Οχι άλλα στα χαρτια...

eforas said...

Αποκλείεται λοιπόν από το κύπελλο, όπου δε διακυβεύονται φράγκα (ενώ το 2007 παιζόταν η θέση του πρωταθλητή, που οδηγούσε στο Τσάμπιονς Λιγκ - στο οποίο παρεμπιπόντως δεν έφτασαν μετά, ελέω Κετσπάγια!), ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται και το ήθος(!) του Ολυμπιακού, διαγράφοντας (για όσους νομίζουν έτσι) τα αίσχη Βάλνερ. Μεγάλος μάγκας ο Κόκκαλης!

The Bgt said...

Νομικα νομιζω οτι μπορεις να απορριφθει η ενσταση και υπαρχει και προηγουμενο δεδικασμενο στο ΚΑΣ, γιατι ο κανονισμος αυτος δε συμβαδιζει με τη κοινοτικη νομοθεσια.
Το θεμα ειναι αν θα θελησει ο Πανσεραικος να αντισταθει.
Παντος ο κανονισμος της ΕΠΟ ειναι διατρητος αλλα αφου οι ομαδες της Β'Εθνικης δε κοπτονται προβλημα τους.

-billys- said...

Κοίτα να δεις που θέλει να βγει και από πάνω, μερικές φορές είναι απίστευτα γελοίος και αυτός και η ομάδα του. Συμφωνώ με τον άμπαλο ότι είναι διάτρητος ο κανονισμός, αλλά ο πραγματικός λόγος που δεν το έκανε είναι για να γλιτώσει κάποιους αγώνες η ομάδα του. Πάντως ήταν να μην γίνει η αρχή με τα στραβά αποτελέσματα, τώρα που έγινε θα έχουμε πολλά τέτοια, όχι ότι θα μας πέσει άσχημα εμάς....

Χαίρομαι που επέστρεψες στις αναρτήσεις, μακάρι να ξεπέρασες το πρόβλημα σου. Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να σου πάνε όλα όπως τα θέλεις gatti μου.
Την καλησπέρα μου.

KitsosMitsos said...

Για να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή μήπως καμία "ανεξάρτητη" αρχή καταθέσει τελικά ένσταση...Έτσι από μόνη της...

gatti said...

@koutavaki: Δεν ξέρω αν το πιστεύει ότι χωρίς το κύπελλο μπορεί να γλιτώσει το κλατάρισμα, το βέβαιο πάντως είναι πως θα κάνει ό,τι μπορεί. Ο,τι σώσει καλό είναι και το ξέρει.

Οντως, στον γαύρο δεν υπάρχουν ...δεύτερα, αφού 15 παίκτες έχει όλους κι όλους!

Αυτήν την απορία για το ποιος έχει το καθαρό μυαλό να ψάξει τις αλλαγές του αντιπάλου για να δει αν είναι κανονικές ή όχι, μετά την ήττα, την έχω κι εγώ.

gatti said...

@coachp: Eσύ δηλαδή μας λες ότι θέλει να κουκουλώσει την υπόθεση Βάλνερ και όχι να κάνει οικονομία δυνάμεων. Αμ, δεν κουκουλώνεται η υπόθεση Βάλνερ. "Εγραψε" αυτή και αυτό που "έγραψε" δεν το ξεχνάει ο κόσμος.

Θα είναι γελοίο να επέμβει αυτεπάγγελτα η ΕΠΟ, αλλά να σου πω την αλήθεια, εγώ γουστάρω να το κάνει. Θα έχει ακόμα περισσότερο γέλιο τότε.

gatti said...

@eforas: Ετσι είναι εφοράκο μου! Το ήθος και το συμφέρον είναι σαν δρόμοι παράλληλοι. Δεν συναντιούνται ποτέ! :)))))

gatti said...

@The Bgt: Δεν νομίζω να το ψάξει τόσο πολύ ο Πανσερραϊκός. Αν γίνει τελικά κάτι, από πλευράς ΕΠΟ πια, νομίζω ότι απλά θα δεχθεί την μοίρα του.

gatti said...

@-billys-: Συμφωνούμε billy! H κούραση είναι ο λόγος που δεν προχωράει και όχι ο,τιδήποτε άλλο.

Λες να δούμε κι άλλες στραβές τώρα που έγινε η αρχή; Ωραία θα ήταν! :)))

Το πρόβλημα δεν το ξεπέρασα, απλά το ...συνήθισα. Θα δείξει! Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!

Καλησπέρα! :)))

gatti said...

@KitsosMitsos: Θα έχει πλάκα κάποια κίνηση της ΕΠΟ. Δεν θα έχει;

:)))))

Unknown said...

Δε διάβασα όσα έχετε πει ως τώρα και ζητώ συγνώμη αλλά έτρεχα όλη μέρα και τώρα είδα το ποστ. Αν επαναλάβω ειπωμένα λόγια συγχωρέστε με διπλά. Λοιπόν:

Σε αντίθεση με την περσινή ένσταση που για μένα έφταιγε η ΕΠΟ που έβγαλε δελτίο στο Βάλνερ και όχι ο Απόλλων, εδώ ο Ολυμπιακός θα είχε κάθε δίκιο να κάνει ένσταση και μάλιστα κανονικά θα έπρεπε η ΕΠΟ να βγάλει απόφαση από μόνη της υπέρ του Ολυμπιακού. Έγινε αντικανονική κίνηση, ενάντια στους κανονισμούς και άρα η ομάδα που την έκανε πρέπει να μηδενιστεί-χάσει το παιχνίδι.

ΌΜΩΣ η Πανσεραϊκάρα θα έπρεπε να κάνει με τη σειρά της ένσταση γιατί:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ σε έναν αγώνα μιας διοργάνωσης να ισχύουν 2 μέτρα και 2 σταθμά για τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός, επειδή αγωνίζεται με τους κανονισμούς της SL (!!!!!) δικαιούται να παίξει με 6 ξένους. Ο Πανσεραϊκός που παίζει με τους κανονισμούς της β εθνικής (!!!!) δικαιούται-υποχρεούται να παίξει με 5 ξένους. Όμως δεν παίζουν ούτε στην Β' εθνική ούτε στην SL. Θα έπρεπε επομένως να έχει θεσμοθετηθεί ένας κανονισμός για το κύπελλο που να αντισταθμίζει αυτή την ανισότητα, προφανώς εξισώνοντας τον αριθμό των ξένων.

Για να γίνει πιο κατανοητός ο παραλογισμός φανταστείτε έναν αγώνα champion's league μεταξύ 2 ομάδων από διαφορετικές χώρες. Η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα της χώρας της που αγωνίζεται έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με 10 ξένους παίχτες, οπότε κατεβαίνει με 10 ξένους. Η άλλη ομάδα στην χώρα της έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με 1 ξένο παίχτη, οπότε και κατεβαίνει με 1 ξένο στην σύνθεσή της. Δίκαιο?

καλό βράδυ δε όλους

υ.γ. Καλώς-επέστρεψες γατί! Μας έλειψες! ελπίζω και εύχομαι όλα σου τα προβλήματα να ανήκουν στο παρελθόν

scarface said...

Στην περίπτωση του Βάλνερ
τι από τα δύο δεν ήταν?
Στιγμιαίο ή ανθρώπινο?

Δηλαδή τότε ήταν
εξωγήϊνο και στιγμιαίο ή παρατεταμένο και ανθρώπινο.?.

Θα μας τρελάνεις ρε Σώκρατες?
ασταδιάλα από κει.

gatti said...

@Slapfish: Eίναι σίγουρα άδικος πέρα ως πέρα ο συγκεκριμένος κανονισμός. Να παίζει ο ισχυρός με περισσότερα όπλα και ο αδύνατος με λιγότερα! Είναι παρανοϊκό!

Ομως, από την άλλη, όταν οι ομάδες της Β΄ Εθνικής υπέγραψαν την προκήρυξη του κυπέλλου όφειλαν να αναδείξουν το θέμα.

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται όπως λένε...

Ο Ολυμπιακός νομιμοποιείται να κάνει την ένσταση, όπως νομιμοποιείτο και στην περίπτωση του Βάλνερ. Το ηθικό μέρος είναι που θίγουμε. Συν το γεγονός ότι όταν είχαν γίνει τα επεισόδια από τους οπαδούς του στο ματς με τον Πανιώνιο, έβγαινε ο πρόεδρός του και έλεγε πως οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτή η ασυνέπεια είναι που προκαλεί τις συζητήσεις.

ΥΓ. Σε ευχαριστώ! Τα προβλήματα δεν ανήκουν ακόμα στο παρελθόν, αλλά ελπίζω να λυθούν σύντομα...

gatti said...

@scarface: Στην περίπτωση του Βάλνερ ήταν και παρατεταμένο και εξωγήινο! :))))

20 μύρια ευρώπουλα κόστιζε εκείνο το λάθος! Πώς να το ...παραβλέψει;