Tuesday, October 27, 2009

Eνίσταμαι κύριε Πρόεδρε!


Πώς θάθελα να είχα ένα και δύο
και τρία παιχνίδια στα χαρτιά
που σα θα έρθει η ώρα όλα
θα δώσουν ποντάκια και κύπελλα ξανά


Οσο κι αν ψάξω, δεν βρίσκω άλλη ομάδα
ενστάσεις νάχει αράδα, όσο του Πειραιά
που όταν κουτσαίνει, σε γήπεδο που γέρνει
στην ΕΠΟ όλο πηγαίνει, κερδίζει στα χαρτιά

***

Οχι δηλαδή αλλά πείτε μου! Θα μπορούσατε να είστε στη θέση του Χόχου αύριο το πρωί; Θα μπορούσατε εσείς ανήμερα στην επέτειο του ΟΧΙ να πείτε ένα μεγάλο ΝΑΙ; Nα δώσετε δηλαδή το "πράσινο φως" για να κάνει η ομάδα ένσταση κατά της εγκυρότητας του αγώνα με τον Πανσερραϊκό για να τον πάρετε στα χαρτιά;

Μεγάλο το δράμα του φουκαρά του Σωκράτη και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει αισθήματα. Γιατί, για ελάτε λίγο στη θέση του. Τι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος;

* Να μην κάνει ένσταση; Μα τότε πώς θα δικαιολογήσει την προηγούμενη ένσταση που είχε κάνει στην υπόθεση Βάλνερ; Τότε ντε, που πήρε το ματς με την Καλαμαριά στα χαρτιά και έκλεψε τον τίτλο από την ΑΕΚ.

* ΄Η μήπως να κάνει ένσταση για να είναι συνεπής σε έργα και λόγια και να μην χρησιμοποιεί άλλα μέτρα και άλλα σταθμά ανάλογα με το αν η διοργάνωση που αγωνίζεται η ομάδα του τον ενδιαφέρει ή όχι.

Ελα όμως που αν κάνει ένσταση, θα ξαναβάλει στην ομάδα στα ζόρια! Γιατί, εδώ που τα λέμε, μια χαρά του έκατσε ο αποκλεισμός. Η ομάδα δεν περπατάει είναι φως - φανάρι. Δεν μπορούν τα παλικάρια. Μη κοιτάς που κοιμήθηκε ο θεός με τον Τέλη και είχαν την κωλοφαρδία με την Σταντάρ και πήρανε τα τριποντάκια. Φαινότανε το κακό πως έρχεται. Και μάλλον ευχαριστημένοι πρέπει να είναι που τους έκατσε το κακό στο κύπελλο που δεν χάνουν και τίποτα. Ξαλάφρωμα είναι για το γαύρο ο αποκλεισμός. Και για τους παίκτες και για τον Χόχο. Γιατί θα γκρινιάξουν μεν λίγο οι γαύροι, αλλά θα τους περάσει. Το πρωτάθλημα και το Τσαμπιολί είναι που τους ενδιαφέρει. Ενώ αν έχαναν σε μια από τις δύο άλλες διοργανώσεις τα σκάγια δεν θα έπαιρναν μόνο τους παίκτες. Θα έπαιρναν και το θείο. Που άφησε την ομάδα μισή, χωρίς αντι-Τζόλε, χωρίς φορ, χωρίς επιτελικό μέσο, που πήρε τον Κετσπάγια και τη σακάτεψε στην προετοιμασία και όλα τα σχετικά. Οπότε η μία λύση είναι να μην κάνει την ένσταση να έχει την κεφάλα του ήσυχη.

Χώρια τώρα που αν κάνει την ένσταση θα προκληθεί πάλι θόρυβος για την ηθική πλευρά του ζητήματος. Και δεν θέλει πολύ να ξαναρχίσει συζήτηση ανάλογη αυτής που είχε προκαλέσει η ατάκα του Βουλγαράκη: "Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό". Και άντε να μπλέξεις τώρα σε τέτοια κουβέντα. Γιατί όπως λέει κι ένας φίλος μου "και τα μπουρδέλα νόμιμα είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικά!".

Θα μου πεις τώρα, σιγά μη νοιαστεί ο θείος για το τι είναι νόμιμο και τι ηθικό. Το νόμιμο και το ηθικό είναι αυτό που συμφέρει την ομάδα του. Ελα όμως που εδώ είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τι ακριβώς την συμφέρει;

Εγώ πάντως να σας πω την αλήθεια μου θέλω να την κάνει την ένσταση. Οσο νάναι πιο πολύ γέλιο θα πέσει έτσι και την κάνει παρά αν κρατήσει χαρακτήρα. Κι από την άλλη, έτσι όπως μυρίζει ...πτωμαϊνη η ομάδα του γαύρου, πιο συμφέρον είναι να βρίσκεται μέσα και στις τρεις διοργανώσεις και να αγκομαχάει Τετάρτη - Κυριακή, παρά να έχει ηρεμήσει από το κύπελλο.

***

Scratch: Αυτός ο Θεοδωρίδης (του Πανσερραϊκού) είναι βέβαιο ότι στενοχωρήθηκε από το λάθος που έγινε; Εμένα πιο πολύ στενοχωρημένος για την ήττα του γαύρου μου φάνηκε. Βρε μπας και ήταν "αβαβά" η δουλειά με τον έκτο ξένο, αφενός για να τσεπώσει τα λεφτά από το στοίχημα (8 η απόδοση για τον άσο), αφετέρου για να μη δυσαρεστήσει το γαύρο;

Scratch 1: Καλά, χάνει και η ...Εθνική Βραζιλίας;

Scratch 2: Πλάκα - πλάκα από δύο ομάδες μας δούλευαν οι γαύροι ότι χάσαμε πέρσι (Εργοτέλη - Πανσερραϊκό) και άρπαξαν από τη μία 5 τεμάχια (έστω και σε φιλικό) και από την άλλη 3.

Scratch 3: Από γαυροφόρουμ στο 2-0: "Δεν βλέπω να γυρνάει το ματς δυστυχώς... Πάω να δω τι έργα έχουν τα σινεμά να κρυφτώ σήμερα... Προβλέπεται μεγάλη καζούρα... Πρόταση για σήμερα: "Ψυχή βαθιά"... (Ψυχή έγραφε, σας το ορκίζομαι...).

Scratch 4: Το νου σας ρεμάλια! Σε σας το λέω! Κοιτάξτε μη την ξαναπατήσετε όπως πέρσι και μας βγουν ξινά τα σημερινά γέλια και έχουμε τα ίδια τα περσινά, γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει!

33 comments:

The Bgt said...

1η!!! :-)
Να σου πω την αληθεια ΝΑAAA κι αν κανει ενσταση ο γαυρος ΝΑΑΑΑ κι αν δεν κανει.
Αποψε φανηκε ΠΟΣΟ χαλια ομαδα εχει.
Και ποσο στοκος ειναι ο Ζηκος.
Και ποση αβαντα αυτος ο πανμετριος προπονητης απο τa Μουμουε.
Αν δεν παρουμε φετος το πρωταθλημα δε θα μας φταιει κανεις παρα το ξερο μας το κεφαλι!

συμφωνω 100% οτι εβγαλε ΧΟΝΤΡΟ χρημα αυτος που ξεχασε να μετρησει τους ξενους στον Πανσεραικο.
απο την αλλη τι Νομος ειναι αυτος? τι κανονισμος? πως διασφαλιζεις τον ανταγωνισμο οταν επιτρεπεις στη μια ομαδα να εχει 11 ξενους και στην αλλη 5?

pensierix said...

Η μεγαλύτερη πλάκα θα γινόταν αν κάναμε εμείς ή η ΑΕΚ ένσταση! Αν και πιστεύω ότι τελικά, όσο κι αν δεν χαμπαριάζουν από ηθική κτλ κτλ, δεν θα κάνουν τίποτα αυτοί τη φορά οι γάβροι γιατί έχουν περισσότερα να χάσουν από να κερδίσουν. Αλλωστε το κύπελλο δεν φέρνει χρήμα...Ελπίζω ο Χόχος να με διαψεύσει και να φανεί συνεπής...

gatti said...

@The Bgt: Καλά, εννοείται ότι δεν καιγόμαστε για το αν θα κάνει ένσταση ή όχι. Απλώς έχει γέλιο η κατάσταση.

Οτι έχει μεγάλο χάλι ο γαύρος το λέμε καιρό. Κάποτε η κωλοφαρδία θα τελειώσει. Ακόμα και τώρα τυχερός είναι, γιατί η στραβή στο κύπελλο θεωρείται ως μη γενόμενη. Και την ένσταση να μην κάνει δεν τρέχει τίποτα. Σε καλό θα του βγει να μην παίζει σε τρίτο θεσμό. Θα πάρει ανάσες.

Αν δεν το πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα, όντως θα μας φταίει μόνο ο κακός μας εαυτός.

Ο,τι νάναι οι κανονισμοί για τους ξένους, κάποιος τα τσέπωσε γερά σήμερα...

gatti said...

@pensierix: Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι να συνέβαινε σε μας ή στην ΑΕΚ. Αλλά ότι θα είχε πλάκα, είναι γεγονός!

Kαι εγώ το ελπίζω να σε διαψεύσει...

pensierix said...

@gatti

Eννοούσα να μπρούσαμε να κάνουμε εμείς ή η ΑΕΚ ένσταση για να πάρει στα χαρτιά ο γάβρος το παιχνίδι...

:)))))

gatti said...

@pensierix: Δεν μπορούμε; Αφού έχει δικαίωμα όποιος έχει έννομο συμφέρον!

Δεν μπορούμε να ...ισχυριστούμε ότι έχουμε έννομο συμφέρον να προκριθεί ο γαύρος για να αποφύγουμε τυχόν ταξίδι στις Σέρρες; ;ppp

paoad said...

ΈΝΣΤΑΣΗ. Άλλωστε, είναι θέμα αρχής. Οι ίδιοι το δηλώνουν. Πάμε ρε Θρύλε! Θρύλε γερά πάρτο στα χαρτιά.

Σ'ευχάριστώ μπαμπά που μ΄έκανες Παναθηναϊκό.

gatti said...

@paoad: Θρήνε γερά, πάρτο στα χαρτιά! :))))

paoad said...

Κ πάμε τώρα στη παγκόσμια πρωτοτυπία. Πως γίνεται σε μια διοργάνωση να ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί για τις ομάδες που αγωνίζονται σε αυτή. Ποιος φωστήρας το σκέφτηκε; να του στείλω λουλούδια!

pensierix said...

@paoad

Μη βάζεις ιδέες στους γάβρους...Θα κάνουν ένσταση και μετά θα υποστηρίζουν ότι το έπραξαν για να αναδειχτεί η αδικία του κανονισμού που διαφορετικά θα περνούσε απαρατήρητη...

;ppppppp

paoad said...

@pensierix

Μπααα, ο λαός του Θρύλου δεν τα πολυκαταλαβαίνει αυτά. Του πετάς ένα "είναι θέμα αρχής" και καθάρισες.

The Bgt said...

Το καλυτερο νεο της βραδυας ξεχασαμε:

Η ακατανομαστη (ο γαλαξιας αστερων καλε) αποκλειστηκε στο κυπελλο Ισπανιας απο μια ομαδα Δ'κατηγοριας.

(ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ! χα χα χα χα!)

paoad said...

Το ποδόσφαιρό είναι ένα ωραίο παιχνίδι που στο τέλος κερδίζει ο Ολυμπιακός. χοχοχοχο!

Σήμερα θα (ξανά)μιλήσει η ψυχή(κ η καρδιά) του πρωταθλητή.

Κόκκαλη, Κόκκαλη σε παρακαλώ φέρε κ το έκτο(συνεχόμενο νταμπλ) στον Ολυμπιακό!

Μπορεί ο Μαντσίνι να είπε το "ΝΑΙ", μπορεί ο Λεοναρντίνιο να "έρχεται τη Δέυτερα", αλλά στο τέλος ο γαύρος θα πάρει τον Λεοζίνιο.
Άρα, έχουμε το νέο Κοβάσεβιτς μπροστά, το νέο Μαντσίνι αριστερά κ Γκαλέτι δεξιά. Τρέμε Τζόρβα!!!!!

paoad said...

Ωχ, ξέχασα τον Ζάιρι... Άκουσα κάτι; Ξέρετε τι παικταράδες έχει το Μορόκο;

paoad said...

Βέβαια, όλο αυτό το θέμα μπορεί να έχει απο θετικές εώς πολύ θετικές επιδράσεις στον Παναθηναϊκό. Η ενδεχόμενη αντίδραση του Ολυμπιακού θα οδηγήσει σε περαιτέρω συσπείρωση του κόσμου (κ της διοίκησης) του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, ο Τεντάς με τον τρόπο που χειρίστηκε τα πυρά απο τον τύπο ανανέωσε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου προς το πρόσωπο του. Αυτή η συστράτευση μπορεί να δώσει φτερά στην ομάδα για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Nick Triantos said...

@paod

Ton mono Mancini pou Qa mporouse parei o Olympiakos Qa htav aytos pou egrapse th mousikh tou Pink Panther alla exei peQanei.

Nick Triantos said...

@paod

Ton mono Mancini pou Qa mporouse parei o Olympiakos Qa htav aytos pou egrapse th mousikh tou Pink Panther alla exei peQanei.

eforas said...

Νέα μεγάλη επική πρόκριση για τον θρύλο των γηπέδων(?????) Κάποιοι βέβαια που βλέπουν πολύ μπροστά το είχαν προτείνει, αλλά δεν τους διαβάζει άνθρωπος! Ας είναι! Καλημέρα και με τη νίκη!

Παλουκοκαύτης said...

Δεν κάνει και η Ρεάλ μια ένσταση που μάζεψε 4 από κάποια...Αλκορκόν (τρίτη κατηγορία Ισπανίας); 'Οσο για τις ελλείψεις και αδυναμίες του Ολυμπιακού σε εναλλακτικές λύσεις, νομίζω με 2 3 δικηγόρους έχουν κλείσει όλες οι τρύπες.

KitsosMitsos said...

Θρήνε γερά πάρτο στα χαρτιά (δις)!
Όσο για το γαυρολαό, στο τέλος πάλι θα χαίρονται και θα καγχάζουν για την ομαδάρα τους. IQ ραδικιού τουλάχιστον. Γι αυτό έχει γύρω του τόσο στρατό ο θείος, τα γαυροπρόβατα τον ακολουθούν πιστά σε ό,τι κι αν κάνει.
Καλημέρα

abalos said...

Να υποθεσω οτι ενω τα θετικα αποτελεσματα τα δινει η μαεστρια του Ζικο και η ατσαλινη καρδια του πρωταθλητη, για τα αρνητικα φταιει η καραφλα του Τιμουρ και το σκοτεινο κυκλωμα των Σερρων; ; ;

Θρυλε γερα, παρτο στα χαρτια! ! !

gatti said...

@paoad: Λουλούδια να στείλεις όμως έτσι; Οχι τίποτα άλλο... :ppp

Ζωγραφίζεις σήμερα! Ζωγραφίζεις!

:))))

gatti said...

@pensierix: Οι γαύροι πάντως έχουν βρει τη λύση και έχουν την συνείδησή τους ήσυχη. Εμείς λένε συναισθηματικά σαν οπαδοί δεν θέλουμε να γίνει ένσταση. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι εταιρεία και σαν πρόεδρος εταιρείας ο Κόκκαλης οφείλει να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Χα!

gatti said...

@The Bgt: Nαι! Ναι! Να κάνει ένσταση και η ακατονόμαστη! Ο Ενστασιακός και η Ενστασιακή!

:))))

gatti said...

@Nick Triantos: Xαχαχα! Πολύ καλό, Νick!

Eτσι! Ειδικά όπως έπαιζε ο γαύρος χθες η μουσική του Χένρι Μαντσίνι ήταν ό,τι πρέπει για το ματς. "Ο Ροζ Πάνθηρας σε νέες περιπέτειες!".

gatti said...

@eforas: Πού να τους διαβάσει άνθρωπος που εξαφανίζονται για μέρες και δεν ειδοποιούν ότι επανήλθαν με ποστ; Είχαμε και ζόρια τις τελευταίες μέρες, πού να το πάρουμε χαμπάρι!

Καλημέρα! Με τη νίκη βεβαίως βεβαίως! :)))))

gatti said...

@Παλουκοκαύτης: Nαι, έτσι θα το πάμε τώρα! Με 2-3 δικηγόρους και 2-3 διαιτητές και 2-3 ενστάσεις έτσι σηκώνουν τα κατσαρόλια και μας στέλνουν εμάς αδιάβαστους!

gatti said...

@KitsosMitsos: E τι ψάχνεις τώρα. Αφού τα έχουν βρει με τον εαυτό τους. Κι η πλάκα είναι ότι μετά αισθάνονται ότι όλοι τους κατατρέχουν. "Ολοι τους και μόνοι μας" λένε και το τραγικό είναι ότι το πιστεύουν. Δηλαδή όλοι τους πολεμούν και έχουν 12 στα 13. Φαντάσου να μη τους ...πολεμούσαν!

Καλημέρα!

gatti said...

@αμπαλος: Να το υποθέσεις! Αυτό έλειπε να φταίει ο Βραζιλιάνος προπονηταράς, επειδή ο καράφλας έκαψε την ομάδα και τα παλιόπαιδα διαλέγουν παιχνίδια και παίζουν καλά μόνο στο Τσαμπιολί!

:)))

Elpis Cameraman said...

Τελικα εδω στις Σερρες εχουμε πολυ μεγαλες ομαδες...Μετα την Ελπίς φυσικα!

gatti said...

@Elpis Cameraman: Eχετε μεγάλες ομάδες, είναι γεγονός!

Ο Πανσερραϊκός είναι ο νέος "Φονέας των Γιγάντων". Τύφλα νάχει ο Φωστήρας!

Αλλά δεν πιάνει χαρτωσιά μπροστά στην Ελπίδα!

ΥΓ. Εχετε γίνει διάσημοι, εκτός από το Διαδίκτυο, μέχρι και ο Λαζόπουλος σας έπαιξε! Πρέπει να το σκεφτείς να ζητήσετε δικαιώματα!

:))))

Elpis Cameraman said...

Παιζουμε για την φανελα, δεν θελουμε λεφτα! :)))

Οχι, ενταξει. Λεφτα δεν μπορουμε να βγαλουμε, αλλα χαρις σε ολη αυτην την ιστορια που μας δειχνουν ολοι, αποκτησαμε επιτελους καινουργες εμφανισεις! Ειχαμε 4 χρονια τις ιδιες στολες, επειδη δεν εβαζε κανενας λεφτα.
ΚΑτι ειναι και αυτο.

gatti said...

@Elpis Cameraman: Ο,τι βγάλετε καλό είναι. Είδες που πήρατε καινούργιες εμφανίσεις;

Αντε και με ένα πούλμαν τώρα! :))))