Thursday, October 8, 2009

Oι παρενέργειες της διακοπής

Ο Ουμπέρτο Εκο είπε ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις το μήνα Αύγουστο (ουδέν ψευδέστερον τούτου, ειδικά για όσους κατοικούν στην Ελλάδα), εμείς οι Παναθηναϊκοί μπορούμε να λέμε πως δεν υπάρχουν ειδήσεις παραμονές των υποχρεώσεων της Εθνικής, αν στον τελευταίο αγώνα πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε (ουδέν σπανιότερον τούτου τα τελευταία χρόνια, να όμως που συνέβη φέτος...).

Το 6 στα 6 είναι γεγονός, ο Σισέ ξεμπούκωσε, ο Νίνης φτιάχνει τρελά τους οπαδούς μας, ο Βύντρα σκοράρει και σώζει γκολ πάνω στη γραμμή ο Δημητράκης έχει κάνει ανακωχή με τον Φάδερ, ο στρατηγός κρύφτηκε στο ...λαγούμι του, επομένως όλη η χολή των ΑΡΔ εξαντλείται στην επιμονή του τεντά να βάζει τον μικρό αλλαγή και όχι βασικό και όλη η παραφιλολογία στο αν θα χρησιμοποιήσει ο Γερμανός τον ανέτοιμο Γιούρκα στα ματς της Εθνικής.

Αν όμως εμείς είμαστε ήρεμοι και το έχουμε ρίξει στην ...στατιστική (τόσα γκολ έχουν βάλει τα κεντρικά χαφ του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια, τόσα ο Κατσουράνης μόνος του φέτος, πότε στο παρελθόν ο Σισέ άργησε να πάρει μπρος και πόσα γκολ έβαλε στη συνέχεια, πόσο εύκολο είναι να πάει η ομάδα με το απόλυτο βαθμών στο ντέρμπι με τον ακατονόμαστο κ.λπ. κ.λπ.) δεν συμβαίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους.


Κι όταν λέω για τους υπόλοιπους δεν εννοώ τον γαύρο. Κι αυτός ήρεμος είναι όπως εμείς. Αν εξαιρέσεις τον Φιόγκο που είναι τραυματίας και τα μπινελίκια που ρίχνουν στον Κετσπάγια και τον γυμναστή που κουβάλησε κάθε φορά που τραυματίζεται παίκτης, τα άλλα είναι όλα πρίμα. Ξεκουράζονται οι γαύροι, πραγματική ξεκούραση όμως γιατί αυτοί δεν έχουν 10 παίκτες στην Εθνική, παίρνουν μέρος σε εκδηλώσεις χορηγών και ο Ζίκο κάνει όνειρα. Οπως έφτασα λέει με τη Φενέρ στους "8" του Τσαμπιολί και αποκλείστηκα από την Τσέλσι, έτσι μπορώ να φτάσω και με τον Ολυμπιακό. Κακό τώρα δεν είναι να κάνει ο άνθρωπος όνειρα. Στην τελική τα δικά του είναι και ψιλοπροσγειωμένα. Εδώ ο άλλος είχε πει ότι ο γαύρος θα κατακτήσει το πρωταθλητριών θα κάνουμε τώρα θέμα τον Ζίκο που μίλησε για τα προημιτελικά; Το μόνο κακό σ' αυτή την περίπτωση είναι πως οι γαύροι είναι λίγο σαν την παροιμία. "Μην τάξεις τ' άγιου κερί και του παιδιού κουλούρι". Τους ανοίγει η όρεξη με τέτοιες δηλώσεις και μετά τους πέφτει βαριά η όποια αποτυχία.

Ηρεμος που λες είναι κι ο γαύρος στη διάρκεια της διακοπής. Τα ζόρια είναι αλλού. Στην ΑΕΚ. Εκεί όπου ο Τάκης Κανελλόπουλος αιφνιδίασε λέει χαρίζοντας τις μετοχές του στην ΜΑΝΑ ΑΕΚ. Στην Ερασιτεχνική πα να πει και στον Δημήτρη τον Χατζηχρήστο που είναι πρόεδρός της.

Αυτό το πράγμα τώρα να σας πω την αμαρτία μου δεν το κατάλαβα. Να γίνει ο Χατζηχρήστος "ρυθμιστής" στην ΑΕΚ γιατί; Δηλαδή το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν ότι δεν είχε ισχυρή εσωτερική αντιπολίτευση ή ότι δεν καταφέρνει να μετράει ο λόγος της στα θεσμικά όργανα; Εδώ μιλάμε ότι το πρόβλημά της ήταν ακριβώς ότι είχε εσωτερική αντιπολίτευση και δεν μπορούσε να περάσει μια θέση, τώρα βρέθηκε και ...τρίτος πόλος; Και πώς ακριβώς μπορεί να τη βοηθήσει στα θεσμικά όργανα η ενίσχυση της Ερασιτεχνικής;

Kαι τι μπορεί να γίνει δηλαδή τώρα που ο κόσμος θα βρεθεί απέναντι στον Νοτιά και τον Θανόπουλο; Τι άλλο από του Κουτρούλη το πανηγύρι σας λέω εγώ. Εδώ τώρα λέμε ότι η ΑΕΚ πρέπει να κάνει κάποια βήματα μπροστά και αντί γι΄ αυτό κάνει βήματα πίσω.

Είναι σα να ξεκινάς από τις τελευταίες θέσεις σε ένα Γκραν Πρι να παλεύεις με νύχια και με δόντια να πάρεις κάποιους βαθμούς και να σου ρίχνουν στο κεφάλι και ποινή διέλευσης από πάνω....



Κι επειδή άνθρωπος είμαι κι εγώ και θέλω ν' αγιάσω αλλά δεν μπορώ και επειδή είπα να μην λέω κακίες για τον πρίγκιπα τώρα που γύρισε στην ομάδα της καρδιάς του, πείτε μου τώρα αν φταίω που θα σχολιάσω τις δηλώσεις του. Κάθισε λέει 48 ώρες μετά το ματς και είδε το παιχνίδι με την Ξάνθη σε DVD: "Ειδα το ματς σε DVD, το ανέλυσα και ομολογώ ότι οι παίκτες προσπάθησαν περισσότερο από όσο νόμιζα στο τέλος του αγώνα με την ένταση και τη στενοχώρια για το αποτέλεσμα που είχαμε".

Δηλαδή μας λέει τι ο πρίγκιψ; Οτι τα νεύρα του και η ένταση του παιχνιδιού τον υποχρέωσαν να διαβάσει λάθος το παιχνίδι που παιζόταν μπροστά στα μάτια του. Να δει κάποιους παίκτες υστερήσαντες ενώ δεν υστέρησαν. Και ρωτάω εγώ τώρα: Αν χάνει τόσο εύκολα την ψυχραιμία του στη διάρκεια του αγώνα και τον διαβάζει λάθος, τότε πώς έχουν οι ΑΕΚτζήδες την απαίτηση να τον διαχειριστεί σωστά; Πού θα βρει το καθαρό μυαλό για να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις, πώς θα κάνει τις σωστές αλλαγές, πώς θα αλλάξει τα συστήματά του; Και μη μου πεις τώρα ότι δεν ισχύει αυτό αλλά το είπε για να εξομαλύνει την κατάσταση και να φτιάξει το κλίμα στους κόλπους της ομάδας γιατί θα σου πω ότι με τέτοιες παπαριές όχι μόνο το κλίμα δεν φτιάχνει αλλά και ο ίδιος γίνεται ρεζίλι. ΚΑΙ στον κόσμο που τα διαβάζει αυτά ΚΑΙ στους παίκτες του.

Και μετά προσπαθείς να μου συγκρίνεις τον πρίγκιπα με τον τεντά! Και ήθελες να μου τον φέρεις και στην ομάδα. Δεν μου τον έφερες δηλαδή τόσα χρόνια που περνούσε η μπογιά του και ήτανε κοτσονάτος και θέλεις να μου τον φέρεις τώρα που γέρασε και έχει αρχίσει να ρετάρει. Σε παρακαλώ αγάπη μου!


Για τους τραμπούκους (του ΠΑΟΚ;) τώρα που έδρασαν στην Θεσσαλονίκη δεν έχω λόγια. Εχουμε ξεφύγει τελείως. Αυτοί πια δεν είναι απλοί χουλιγκάνοι. Αυτοί είναι κοινοί εγκληματίες. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε ένα χώρο που βρίσκονται γυναικόπαιδα και παρακολουθούν ανέμελοι και ανυποψίαστοι ένα παιχνίδι κουβαλώντας καδρόνια με καρφιά και κοτρώνες για να τους επιτεθείς. Δεν έχεις απέναντί σου "στρατό" ανάλογο με τον δικό σου που ξέρει πού πάει και τι να περιμένει και που στην τελική μόνο για λύπηση δεν είναι.

Εχεις απέναντί σου ΑΘΩΟΥΣ ανθρώπους. Κι εσύ πηγαίνεις να διαπράξεις φόνο εκ προμελέτης!


Και μέσα σ' όλα έχουμε και τα στημένα. Ενα φάκελο σαν εγκυκλοπαίδεια παρέδωσε αυτός ο Λιμάχερ στον Πιλάβιο στον ταξίδι του στην Ευρώπη. Της κακομοίρας έγινε πέρσι στην Β΄ Εθνική και έχουν πολλά ράμματα για τη γούνα μας. Εδώ βέβαια ως συνήθως θα την βγάλουν όλοι καθαρή. Οπως συμβαίνει πάντα...

Και κλείνουμε με τον βουλευτή κύριο Ανατολάκη. Θα μπορούσε να είναι τίτλος επιθεώρησης. "Ο Μπαρμπα Γιώργος στη Βουλή". Είναι όμως μια πραγματικότητα. Τα τσίμπησε τα ψηφαλάκια ο Ανατόλ και μπράβο του. Κι όπως είπε η γυναίκα του η Ζάνα, σε συνέντευξη που έδωσε στο "Φως", θα μπορούσε να πάρει ακόμα περισσότερους σταυρούς, αλλά τον έφαγαν τα άκυρα. Ποια άκυρα;

Εξηγεί η κυρία Ανατολάκη: «Ητανε πολλά τα νέα παιδιά φαίνεται που ψήφιζαν και δεν ήξεραν, διότι υπήρχαν πολλά ψηφοδέλτια που είχαν σταυρό στον Ανατολάκη και από κάτω έγραφαν συνθήματα! ''Θρύλε, Θεέ μου'', ''Γιώργο, δεν ξεχνάμε'', ''Ανατολάκη, ψυχάρα'' και άλλα τέτοια, με αποτέλεσμα να μη μετράει η ψήφος».

E, μετά από αυτό δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και να μην παραθέσω ένα ανεκδοτάκι που μου έστειλαν με e-mail και το οποίο ταιριάζει στην περίσταση:

"Ηταν κάποτε ένας τρομερά έξυπνος άνθρωπος που είχε δείκτη ευφυΐας γύρω στο 1000 αλλά είχε ένα τρομερό πρόβλημα: δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους κοινούς θνητούς. Πήγαινε στο φούρνο να πάρει ψωμί και όπως έκανε να μιλήσει στο φούρναρη άρχιζε τα επιστημονικά του και ο φούρναρης τον έχανε.

- Δε γίνεται, σκέφτεται, κάτι πρέπει να κάνω. Καλή η επιστήμη και η εξυπνάδα, αλλά έχω αποκοπεί από όλους τους ανθρώπους και στο τέλος θα πεθάνω από τη πείνα. Αν μπορούσα να μετριάσω λίγο την εξυπνάδα μου θα ήμουν αρκετά έξυπνος για να συνεχίσω την επιστημονική μου εργασία, αλλά όχι τόσο, ώστε να μη μπορώ να επικοινωνήσω με τους άλλους.

Πάει λοιπόν σε ένα συνάδελφό του εξειδικευμένο στην ανθρώπινη ευφυΐα να του βρει λύση στο πρόβλημά του.

- Μη στενοχωριέσαι καθόλου, του λέει. Μόλις τελείωσα το νέο μου μηχάνημα που μπορεί να αυξομειώσει την ανθρώπινη ευφυΐα. Τρέχει Windows Vista και είναι πολύ απλό στη λειτουργία του. Με το πράσινο κουμπί ανεβάζει λίγο το IQ, με το κόκκινο το κατεβάζει. Θα μπεις μέσα σε αυτή τη κάψουλα και θα λες το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό. Το μηχάνημα αναλύει τα όσα λες και σου εμφανίζει στην οθόνη το IQ σου. Εγώ βλέποντας το IQ σου στην οθόνη θα πατάω το κατάλληλο κουμπί μέχρι το IQ σου να πέσει στο επίπεδο μιας απλής ιδιοφυίας.

Ξετρελαίνεται ο τύπος, μπαίνει μέσα στη κάψουλα λέει στο μικρόφωνο το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό: μια απίστευτα δυσνόητη θεωρία που ενοποιεί τη θεωρία της σχετικότητας και τη κβαντομηχανική σε 4 λέξεις. Το μηχάνημα βαράει κόκκινα και
βγάζει IQ=1024 !!!


Ο άλλος επιστήμονας πατάει μια φορά το κόκκινο κουμπί. Μετά από 1´´ ο τύπος μέσα στη κάψουλα αρχίζει να αναλύει μια οικονομοτεχνική θεωρία που καταργεί τη φτώχεια στο πλανήτη, προστατεύει του φυσικούς πόρους, αναστρέφει τη μόλυνση του περιβάλλοντος κλπ . ΙQ = 876 . πατάει ξανά το κόκκινο κουπάκι ο άλλος.

Αυτό γίνεται μερικές φορές μέχρι που χωρίς προφανή λόγο, τα VISTA κολλάνε και το IQ αρχίζει να πέφτει κατακόρυφα. 800 . 700 .. 600 .. 400 234 . 113 . 75 . 47 . 21 . 7. Αγχώνεται ο γιατρός αρχίζει να δοκιμάζει τα πάντα, Esc, backspace, ctrl-c, ctrl-alt-delete αλλά το task manager είχε παγώσει. Με τά πολλά απλά τραβάει το καλώδιο από τη πρίζα, ανοίγει την κάψουλα και αρχίζει τον άλλο στα χαστούκια μπας και τον συνεφέρει.

- Μίλα μου ... πες κάτι!








- Θρύλε ολέ, θρύλε ολέ, θρύλε ολε ολέ ολέ








12 comments:

paoad said...

χαχαχαχαχα ααα γκαλό! :)

gatti said...

@paoad: Τόσα έγραψα βρε, στο ανέκδοτο έμεινες; (που είναι και ξένο, άλλος μου το έστειλε!)

:pp

paoad said...

τι να κάτσω να σχολιάσω βραδιάτικα; τις γραφικότητες του Ζίκου (σε λίγο θα μας πεί και το "είμαι γκαβρο") ή τα κωλόπαιδα;

eforas said...

Μα αυτό δεν είναι ανέκδοτο, είναι πραγματικό γεγονός! Καλημέρα μας! (Μετράνε οι απαντήσεις ακόμα για τα κόκκινα παπούτσια;)

KitsosMitsos said...

Το'ξερα με ΠΑΟΚ το ανέκδοτο :-)
Εξακολουθεί όμως να είναι καλό!

duendes said...

Το ερωτηματικό στην παρένθεση δίπλα στους τραμπούκους, ΜΕ άρεσε.. :)

ΥΓ. Πιθανόν να ήταν και οικολόγοι-πράσινοι, που τα έχουν πάρει με το αλόγιστο πάτημα του χόρτου. Το θέμα διερευνάται.. :)

gatti said...

@paoad: Σωστός! :)))

gatti said...

@eforas: Συμφωνώ, άνετα θα μπορούσε να είναι πραγματικό γεγονός. Χωλαίνει μόνο στο γεγονός ότι μου φαίνεται δύσκολο ένας άνθρωπος με τέτοιο δείκτη ευφυίας να είναι εξ αρχής γαύρος...

(Μετράνε! Μετράνε! Ετσι που με κράζατε για προηγούμενα κουϊζ που έβαζα γρήγορα τις απαντήσεις, το βλέπω να ...απαντιέται μόνο του στον αγώνα της Εθνικής (λες να φορέσει κόκκινα εκεί; Μπααααα!).

gatti said...

@KitsosMitsos: Mε ΠΑΟΚ; Εγώ ΟΛΑ αυτά τα ανέκδοτα με τον γαύρο τα ξέρω! :)))

Kαλημέρα!

gatti said...

@duendes: Θα άλλαζε κάτι χωρίς το ερωτηματικό; Το έγραψα το όνομα, το ερωτηματικό υπάρχει μόνο επειδή... δεν ήμουν εκεί...

Εξάλλου, την πράξη καταδικάζω, όχι την προέλευση των τραμπούκων. Γιατί το ξέρω καλά όπως το ξέρεις κι εσύ πως τέτοιους διαθέτουν όλες οι ομάδες...

Και σίγουρα κάποιοι είναι πιο κάφροι από άλλους. Αλλά το θέμα μας είναι ο βαθμός καφρίλας ή η καφρίλα αυτή καθ' αυτή;

duendes said...

Φυσικά δεν θα άλλαζε κάτι το ερωτηματικό στο δικό σου ποστ.

Απλά τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει γίνει συνήθεια, το να αποδίδονται όλα αυτά τα περιστατικά στους "γνωστούς-άγνωστους", σε ..αναρχικούς, σε ..γενικότερους ταραξίες χωρίς διακριτικά ομάδων και οι αντίστοιχες ΠΑΕ να την 'σκαπουλάρουν' έτσι, με την δικαιολογία ότι δεν ευθύνονται ή δεν σχετίζονται τα περιστατικά με οπαδούς τους.

Οι οπαδοί ήταν συγκεκριμένης ομάδας, η οποία ομάδα σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή τους (σύλληψη) θα βρεθεί δίπλα τους για να καταθέσει υπέρ τους ή θα κάνει τα στραβά μάτια άπειρες φορές ακόμα και σε περιστατικά μέσα στο γήπεδο της. Η ιστορία έχει επαναληφθεί άπειρες φορές και με διαφορετικές ομάδες (δεν είναι μόνο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Όλα αυτά, όσον αφορά την ευθύνη των ομάδων για τα όσα τραγικά βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Για την ευθύνη της αστυνομίας δεν μπαίνω στον κόπο καν να αναφερθώ.

gatti said...

@duendes: Eτσι είναι. Bαφτίζονται "γνωστοί - άγνωστοι" ενώ όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι. Αλλα στην Ελλάδα δεν πάσχουμε από έλλειψη νόμων. Από τη μη εφαρμογή τους πάσχουμε.

Δύο πράγματα χρειάζονται. Στη φυλακή οι χουλιγκάνοι και αφαίρεση βαθμών απο τις ομάδες. Μόνο έτσι θα καθαρίσει ο τόπος. Αλλά ποιος είναι αυτός που θα πάρει τη γενναία απόφαση;