Wednesday, December 2, 2009

Καλύτερα να έλειπε...



Η αλήθεια είναι πως αλλιώς το φανταζόμουν το παιχνίδι με τη Γαλατά. Μετά το ντέρμπι με τον γαύρο, με την ομάδα να έχει κερδίσει και να έχει κάνει είτε το +5 είτε ακόμα και το +7 (αν δεν είχε προηγηθεί η γκέλα με τον Αστέρα) και με τη ...φόρα από το τηγάνι και την ψυχολογία στα ύψη να διεκδικούσαμε εκεί μέσα ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Τώρα που βγήκαμε με την όπισθεν από το τηγάνι, αλλάζουν τα κόζια.

Τώρα, όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν περιμένω τίποτα από το παιχνίδι με την Γαλατά. Ούτε και θεωρώ πως αυτό το παιχνίδι θα δείξει αν η ομάδα προσπέρασε την ήττα στο τηγάνι. Για την ακρίβεια το παιχνίδι στην Πόλη είναι ένα παιχνίδι που καλύτερα να έλειπε. Ενα θετικό αποτέλεσμα δεν θα προσθέσει κάτι ιδιαίτερο, ενώ ένα αρνητικό θα φορτώσει κι άλλο βάρος στην ατμόσφαιρα.

Με μισή ομάδα, δεν τρέφω ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να πάρουμε εκεί μέσα κάτι καλό. Δεν το αποκλείω βέβαια, στη μπάλα όλα μπορούν να συμβούν, αλλά η λογική λέει ότι θα χάσουμε πανηγυρικά. Το μόνο που θέλω είναι να μη χάσουμε με κανα ιδιαίτερα βαρύ σκορ γιατί τότε θα μεγαλώσει η γκρίνια, θα χαλάσει κι άλλο το κλίμα και θα αρχίσουν πάλι οι αναλύσεις για λάθη, παραλείψεις κλπ κλπ.

Αν είναι γραφτό να χάσουμε, ας χάσουμε τουλάχιστον με ένα μικρό σκορ, για να τελειώνουμε. Και μην ακούσω πάλι ότι είσαι Παναθηναϊκός και δεν πρέπει να σκέφτεσαι την ήττα, γιατί θα παραπέμψω στο ματς στο τηγάνι. Γιατί εγώ εκεί περίμενα να το δείξεις ότι είσαι Παναθηναϊκός. Εκεί που η νίκη θα σε έφερνε πιο κοντά στο στόχο σου και θα έριχνε το ηθικό του πιο σημαντικού αντιπάλου σου. Και όχι σε ένα παιχνίδι που ανήκει σε μια διοργάνωση που καλώς (για μένα) ή κακώς (για άλλους) φέτος δεν σε ενδιαφέρει...




Είπε: "Κάποιοι ποδοσφαιριστές ήταν καλοί την Κυριακή, αλλά οι περισσότεροι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Δεν μπορούν να μπουν όλοι οι παίκτες στην ίδια ζυγαριά. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετρά είναι το γκολ. Σημασία δεν έχει ποιος κάνει τις ευκαιρίες, αλλά ποιος τις τελειώνει. Και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και κόντρα στον Ολυμπιακό, κάναμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε".


Εννοούσε: "Eψαχνα να βρω τους καλούς με το κυάλι. Αλλά οι περισσότεροι ήταν στην κοσμάρα τους. Τώρα βέβαια δεν μπορείς να έχεις τις ίδιες απαιτήσεις από τον Βύντρα και τις ίδιες από τον Κατσουράνη, αλλά το θέμα είναι ότι σ΄ αυτό το ματς πήγανε όλοι εξίσου σκατά. Δεν με ένοιαζε ποιος θα το βάλει το γκολ, ας το έβαζε και ο Σαριέγκι (αρκεί να ήταν στη σωστή εστία...), αλλά αυτοί ούτε από στραβοκλωτσιά δεν τα κατάφεραν".


Eίπε: "Η αποτελεσματικότητα μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Αυτή η ομάδα συνηθίζει να αντιδρά θετικά. Ξέρει πώς να αντιδρά και αντιδρά σωστά. Δεν είναι ποτέ εύκολο όταν προέρχεσαι από μία ήττα, όμως είμαστε επαγγελματίες και πρέπει πάντα να προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο για τον αγώνα που ακολουθεί. Θα προσπαθήσουμε σκληρά".


Εννοούσε: "Δεν αποκλείεται βέβαια να παρουσιαστούμε μεταμορφωμένοι στο παιχνίδι με τη Γαλατά. Να κοιμηθεί ο Αλλάχ και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Να πω την αλήθεια πάντως, δεν το πολυπιστεύω. Εχετε ακούσει για το νόμο του Μέρφι; Αν είναι να πάει κάτι στραβά θα πάει πολύ στραβά. Ενα τέτοιο πράγμα βλέπω. Τουλάχιστον να μην αρπάξουμε πολλά".


Είπε (για τον Ράικαρντ): "Ποτέ δεν υπήρχε κόντρα ανάμεσά μας. Η αγωνιστική αντιπαράθεση είναι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δεν θέλω να επικεντρώνουμε τη συζήτηση στη μάχη των δύο προπονητών. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από τον Χενκ Τεν Κάτε και η Γαλατάσαραϊ είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από τον Φρανκ Ράικαρντ".


Εννοούσε: "Το είχα πει και στην Αθήνα στον πρώτο αγώνα, αλλά ούτε εκεί το καταλάβατε και πάλι τα ίδια με ρωτάτε. Η μόνη κόντρα που έχουμε με τον Ράικαρντ είναι ότι δεν συμφωνούμε αν η Αθήνα είναι μεγαλύτερο μπουρδέλο από την Κωνσταντινούπολη ή το αντίστροφο. Γι΄ αυτό το πράγμα, ναι, τσακωνόμαστε. Για τίποτα άλλο. Και βέβαια σκεφτόμαστε τα περασμένα μεγαλεία και αναρωτιόμαστε πώς στα κομμάτια ξεπέσαμε στα Βαλκάνια από τις Λόντρες και τις Βαρκελώνες".



Είπε: "Ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο το ματς. Η Γαλατάσαραϊ είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς χρειαζόμαστε έναν βαθμό από τους έξι που θα διεκδικήσουμε στα τελευταία δύο μας παιχνίδια στον όμιλο για να προκριθούμε. Θα παίξουμε με στόχο τη νίκη γιατί είναι εξίσου σημαντικό να πάρουμε την πρώτη θέση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουμε στην Αθήνα με ένα θετικό αποτέλεσμα. Πάντα, σε όλους τους αγώνες, έχουμε κίνητρο για τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, ξέρουμε τη σημασία του. Προερχόμαστε από μία ήττα και σίγουρα θέλουμε να αλλάξουμε κάτι κερδίζοντας το ματς που ακολουθεί. Όμως από μόνο του το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ μάς προσφέρει επαρκές κίνητρο".


Eννοούσε: "Hρθαμε να χάσουμε και να φύγουμε. Σιγά μη κερδίσουμε τη Γαλατά μέσα στο Αλι Σαμι Γιεν. Εδώ τα αρπάξαμε από τον πεθαμένο τον γαύρο δεν θα χάσουμε από τους Τούρκους που έχουν και ομάδα; Ενας βαθμός μας λείπει θα τον πάρουμε με τους Ρουμάνους και θα τελειώνει η ιστορία. Ποια πρώτη θέση, πλάκα κάνουμε; Εδώ παλεύουμε να πάρουμε την πρωτιά στο πρωτάθλημα και δεν τα καταφέρνουμε, θα βάλουμε κι άλλο καρπούζι κάτω από τη μασχάλη;"


Kατσούρ: (Τι με κουβάλησε τώρα εδώ πέρα...)
Nίνης: (Kαι δηλαδή τι έγινε που πήγα στο Αλ Τσαντίρι;
Δεν πήγα δα και στα μπουζούκια...).

Βύντρα: (Kόφτε τις σκέψεις και συγκεντρωθείτε.
Δεν θα πληρώνω εγώ τις βυντριές σας)



Σαριέγκι: (Αν παίξω θα το ...μπουμπουνίσω!)



Σισέ: (Δηλαδή αν τιμωρηθεί ο Ανρί
αδειάζει θέση στους τρικολόρ;)



***


Τι ενδεκάδα κατέβασε ο πρίγκιψ; Μια ευκαιρία είχε η ΑΕΚ να διεκδικήσει αποτέλεσμα που θα της έδινε ελπίδες πρόκρισης, της το στέρησε κι αυτό. Πού πας με Χουανφράν και Γεωργέα; Πού πας με Μάκο και Καφέ; Με Ταχτσίδη και Παυλή; Ηθελε να ξεκουράσει τους βασικούς; Ηθελε να τους τιμωρήσει; Πίστευε ότι είναι ζοχάδες με τα λεφτά που τους χρωστάει η ομάδα και σου λέει προκειμένου να μπούνε μέσα και να μου σπάσουνε τα @@ καλύτερα να μην παίξουνε κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Και η αλήθεια είναι ότι έβρεξε. Πολύ. Και κατέβασε. Ευτυχώς μόνο νερό. Γιατί ένα γκολάκι, πάει στην ευχή, τρώγεται. Ενα θα βάλεις, ένα θα φας, μπορεί να μη βάλεις κανένα και μόνο να φας, αλλά κι αυτό πες αντέχεται. Εχασε και κάτι άχαστα στο τέλος κλασικά, χόρεψε και μια ζεϊμπεκιά ο Ταχτσίδης (θα νόμιζε ότι είναι στο μαγαζί που τραγουδάει η Σάσα...) και τελείωσε η ιστορία. Ευρώπη τέλος για την ΑΕΚ, από την Αμερική μόνο τώρα θα περιμένει (ΑΝ περιμένει) κάτι.

Επί τη ευκαιρία: TΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Μ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ Κ@$$$@$#ΓΗΠΕΔΟ ΤΟ ΟΑΚΑ? Τι χάλι μαύρο είναι αυτό; Ρε ξεφτίλες θα τραυματιστεί κανας παίκτης εκεί πέρα, κρίμα δεν είναι; Μας στείλατε κι εμάς και την ΑΕΚ να παίζουμε εκεί κάθε βδομάδα, τσεπώνετε το χρήμα και το συντηρείτε χάρη στις δυο ομάδες (καλά για την ΑΕΚ δεν παίρνω όρκο ότι πληρώνει, εδώ δεν πληρώνει τους παίκτες της, αλλά εν πάση περιπτώσει θα τα δώσει κι αυτή κάποια στιγμή...) και το αφήνετε σ΄ αυτή την κατάσταση;

Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου, έχουν χτίσει φωλιάααααααα


***


Scratch: Σάλπι-γγα αποχαιρετισμού μου κάνουν τα πρωτοσέλιδα που αναφέρονται στον Μήτσο. Και να πω την αλήθεια μου, όσο περνάει ο καιρός και δεν δίνει απάντηση για την ανανέωση του συμβολαίου του τόσο περισσότερο συνηθίζω την ιδέα ότι θα μας κουνήσει μαντίλι. Δεν τον βλέπω ζεστό αυτόν, δεν βλέπω ζεστούς και εμάς, δεν ξέρω αν σημαίνουν κάτι και τα "γκάζια" του Πατέρα που ειδικά σ΄ αυτόν τα θεώρησα άδικα για το ματς στο τηγάνι (αφού κανείς δεν κατάλαβε σε τι θέση τον είχε βάλει να παίξει). Θα με χαλάσει πάντως πολύ αν καταλάβω πως αυτά τα "γκάζια" ήταν αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας για το ότι δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του. Θα μου λείψει αν φύγει, αλλά ίσως τελικά να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να παίξει έξω (κι εμείς να πάρουμε ένα κανονικό δεξί εξτρέμ).

Scratch 1: "Η μπάλα είναι σαν το σεξ" είπε ο Μήτρογλου. Πρόσεξε μόνο Κάγκουρά μου μη τα μπερδέψεις και τραβήξεις τίποτα πιστόλια στο κρεβάτι και καμιά ...(ξέρεις τι...) στο γήπεδο...

Scratch 2: Στον Λαζόπουλο πήγε ο Νίνης την Τρίτη και όσο κι αν προσπάθησε να κρυφτεί τον πήρανε χαμπάρι και έπεσε το σχετικό κράξιμο. Σου λέει εμείς δεν μπορούμε να βγούμε έξω από την στενοχώρια μας και την καζούρα κι εσύ μου πας και βεγγέρες;

Scratch 3: Gossip από φίλο: O Μήτρογλου κατά τις 1 η ώρα μετά τον αγώνα (ξημερώματα Δευτέρας) εθεάθη λέει στο Big Apple στη Σκουφά (τι δουλειά έχει σε μαγαζί με νεοϋορκέζικο στιλ ο Κάγκουρας ο θεός κι η ψυχή του) παρέα με έναν παίκτη που ήταν μέντοράς του στις μικρές Εθνικές, τον Μαραγκουδάκη. Τους άνοιξαν μάλιστα και σαμπάνια, έκατσαν μια ώρα και την έκαναν.

Scratch 4: Περί Τζόρβα. Εχουν λυσσάξει οι γαύροι να δείχνουν το βίντεο με το σημάδι που έχει ο Αλεξ στο χέρι του και να υποστηρίζουν ότι το είχε και στο ματς με τον Αστέρα. Ρε ξυπνήστε ρε! Δεν έδειχνε αυτό το σημάδι ο Τζόρβας ότι έγινε από αεροβόλο. Για τα σημάδια στην πλάτη του έλεγε. Το χέρι του για φωτοβολίδα το έδειχνε. Τσάμπα ο κόπος σας και τα upload στον Γιουτιούμπη! Εχετε χάσει τη μπάλα. Μου θυμίζετε μια φάση με τον Μπλαχίν όταν ήταν προπονητής στον Ιωνικό. Βλέπει κάποια στιγμή τρεις παίκτες στο οικογενειακό διπλό να έχουν πάει στην άλλη γωνία του γηπέδου και να ψιλολουφάρουν. Οπότε τους φωνάζει νευριασμένος. "Τι κάνετε εκεί πέρα;" "Μαρκάρουμε, μίστερ" του απαντάει ο ένας απ΄ αυτούς. Και ο Μπλαχίν με σπαστά ελληνικά και βαριά ρωσική προφορά: "Tι μαρκάρετε; Εδώ είναι η μπάλλλα!". Εδώ είναι η μπάλα λοιπόν γαύροι μου, όχι εκεί που ...μαρκάρετε...


Scratch 5: Aνεκδοτάκι αντι-παναθηναϊκό που το άκουσα στο ραδιόφωνο είτε στον Καραλή, είτε στον Μπραουδάκη δεν θυμάμαι σε ποιον από τους δυο γιατί τους άκουγα εκ περιτροπής. Γνωστό το consept αλλά "δγοσεγόν":
- Πόσοι βάζελοι χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα;
- Κανείς! Τους αλλάζουν τα φώτα οι γαύροι!".

Scratch 6: Με 40 λεπτά καθυστέρηση λέει έγινε η συνέντευξη Τύπου, γιατί καθυστέρησε ο Παναθηναϊκός να φτάσει λόγω κίνησης. Τι θα γίνει ρε; Θα μας αφήσετε καμιά φορά να πάμε στο γήπεδο στην ώρα μας;

Scratch 7: Τελικά ο Λέτο έχει χιούμορ. Παραθέτω διάλογό του με τον Πάντο, μετά το τέλος του αγώνα στο τηγάνι που έγινε στα ελληνικά!

Π.: "Πολλά έλεγες...".
Λ.: "Εσύ πού με άκουσες;"
Π.: "Oχι σήμερα. Τον τελευταίο καιρό στις συνεντεύξεις που έδινες!".
Λ.: "Mα εγώ δεν ξέρω ελληνικά!".
Π.: (γέλια) "Ωραίο ματς έγινε σήμερα, αλλά κλωτσούσες πολύ!".
Λ.: "Bλέπω ότι περπατάς...".

20 comments:

koutavaki said...

Αχ ρε γατί...άλλος νόμος του Μέρφι φοβάμαι μην εφαρμοστεί.Αυτός που λέει "Αν κάποια πράγματα μπορούσαν να πάνε στραβά και δεν πήγανε, θα αποδειχτεί ότι θα ήταν καλύτερα να είχαν πάει."Πόσο πιο στραβά, θα μου πεις.Δεν ξέρω,τους έχει φοβηθεί το μάτι μου!
Υ.Γ.1:Καλά ξηγήθηκε ο Λέτο,αλλά εσύ που το αλίευσες και ξέρεις πως ήταν και στα Ελληνικά?(Μάλλον δεν ανοίγω τα κατάλληλα sites).
Υ.Γ.2:Μόλις έβλεπα ένα γαύρικο βιντεάκι για το θέμα του αεροβόλου.Που δείχνουν τα σημάδια στην πλάτη του Αλέξη και έναν άλλο που είχαν χτυπήσει οι δικοί μας παλιότερα στο μπάσκετ με αεροβόλο,λέει δεν είναι ίδια σημάδια.Και στραβός να είσαι εν τω μεταξύ βλέπεις ότι είναι ίδια,απλά του δικού τους ίσως περισσότερα ή από πιο κοντά.
Και στην τελική τον Τζόρβα δεν τον έχω για τόσο ηλίθιο.Και είναι ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ να κατηγορείς κάποιον για θεατρίνο,όταν τόσα χρόνια είχες σημαία το ΤΖΟΛΕ!Έλεος δηλαδή!
http://www.youtube.com/watch?v=XJnO3S6qcKo&feature=related

fl@neur said...

@gatti
Το καλό είνα, ότι ακόμα κι όταν γράφεις με "κακή διάθεση", γράφεις καλά κι αυτό ισοφαρίζει ό,τι δεν ισοφαρίσαμε στο "τηγάνι". Βλέπω όμως και "μαυρίλα" σχετικά με το σημερινό παιγνίδι που εξηγείται αρκούντως στο post. Θα σού θυμίσω όμως ότι και πριν από τους αγώνες με Ίντερ και Βρέμη περιμέναμε "τριο-τεσσάρες" και φύγαμε με 2 διπλά, που κανείς, μα κανείς δεν περίμενε! Δεν λέω, ότι το ίδιο θα γίνει σήμερα ΄ξανά ή οπωσδήποτε, αλλά όταν "υπερτιμάμε" τον "πρωταθλητή", ας μην υποτιμούμε τουλάχιστον την "ευρωπαϊκή στόφα" του "δευτεραθλητή", για να φέρουμε τα πράγματα "ίσα βάρκα, ίσα νερά".
Γινόμαστε μονότονοι μέχρι γραφικότητας (τουλάχιστον όσοι σκέφτονται "με το μυαλό", κι εσύ διαθέτεις αρκετό), όταν πέφτουμε στις λούμπες (αγωνιστικές, διοικητικές, επικοινωνιακές) του αντίπαλου, που είναι ΄"μοναχοφάης" στην Ελλάδα και στην Ευρώπη "ζήτουλας". Εδώ μέχρι και στα μη αθλητικά sites πανηγύρισαν το 0-3 των "πιτσιρικάδων" της Άρσεναλ από τη Σίτυ, σού λέει, περάσαμε (πριν παίξουμε), άσχετα, αν αυτό είναι το πιθανότερο. Εγώ ξέρω ένα πράγμα: με όλους μπορεί κανείς να κάνει πλάκα, με τους ΑΕΚτζήδες, τα ΜΠΑΟΚια, τους Αρειανούς, ακόμα και με τους "ντελικανήδες" του Εργοτέλη, με τους γάβ-ρους ΟΧΙ, λόγω της μ@λ@κί@ς και του κόμπλεξ που τούς δέρνει. Και κάτι για τον Μητρόγλου (όπως τον λένε, όπως έγραψες): είναι ο ίδιος παίκτης που ήθελε να "σκοτώσει" τον Τιμούρ-η στο "μπενάλτυ" κι έστειλε τον
γάβ-ρο στο αράουτ κι ο ίδιος που έχασε στο 2-1 με τις Σέρρες την ισοφάριση σχεδόν πάνω στη γραμμή. Ε, εντάξει τού έκατσε η μπίλια με μάς, εξ άλλου τού την προσφέραμε στο πιάτο. Που σημαίνει, τι; Δεν υπάρχουν ούτε "παικταράδες" ούτε παικτάκια, υπάρχουν παίκτες, φάσεις, παιγνίδια. Έτσι κι αλλοιώς ούτε Σιδέρης είναι ούτε Γιούτσος (κι ας έπαιζε εξτρέμ) ούτε Τριαντάφυλλος ούτε Αναστό ούτε Μητρό-πουλος.
ΥΓ. Χαρά στο κουράγιο σας ν' ακούτε τα ΑΡΔ στα ράδια! Τετοια αντοχή αξίζει κυβερνητικό επίδομα (τόσα δίνουν, δεν βγάζουν κι ένα επίδομα ακρόασης;)
ΥΓ. Συμφωνώ, πάντως, ότι οι δύο Ολλανδοί φτύνουν τα... γένεια τους, όταν σκέφτονται πού ήρθαν, αν κι ο Ράικαρντ είναι σε πιο σοβαρό κράτος και πιο σοβαρό πρωτάθλημα (σε σχέση με τα δικά μας χάλια)!
Καλή συνέχεια...

Γιώργος Τ. said...

Το θέμα με τον Τζόρβα έχει πολύ ζουμί ακόμα και δεν ξέρω αν τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη, καθώς είναι τραγικό το να υπάρχει αεροβόλο στο γήπεδο, στην μεριά των οργανωμένων.. Όσο για τον έλεγχο που πολλοί λένε ότι γίνεται στα γήπεδα και ειδικά στους οργανωμένους, απλά πιθανόν να μην έχουν πάει ποτέ σε γήπεδο.. Την Κυριακή για την ακρίβεια, μου είπε φίλος που είναι στο πέταλο ότι δεν γινόταν έλεγχος ούτε για εισιτήριο (τουλάχιστον την ώρα που μπήκε αυτός) και ήταν μέσα πολλοί περισσότεροι.. Και ειλικρινά, ανησυχώ για την ρεβάνς..
Για την ΑΕΚ τώρα, απογοητευτική.. Μπορούσε να χτυπήσει την πρόκριση, αλλά ούτε καν ασχολήθηκε.. Ο σχολιαστής του ΑΝΤ1 τραγικός, όπως και σχεδόν όλοι οι σχολιαστές αγώνων (λίγες οι εξαιρέσεις) σε όλα τα κανάλια.. Τι διάολο, με βύσμα παίρνουν τις δουλειές? Άσε που και αυτός και ο Τσάρτας "τελείωσαν" τον αγώνα από το 80'..!!! Ήμαρτον..
Για σήμερα βλέπω και τα 3 αποτελέσματα, με πιθανότερο το Χ..

gatti said...

@koutavaki: Eλα ντε! Πόσο πιο στραβά να πάει πια;

ΥΓ1. Το θέμα του Λέτο δεν το βρήκα σε site, αλλά σε εφημερίδα. Στο κείμενο υπήρχε η επισήμανση ότι μιλάει ελληνικά. Σπαστά μεν, αλλά μιλάει...

ΥΓ2. Εχει παραγίνει το θέμα με τον Τζόρβα. Το είχα δει κι εγώ αυτό το βίντεο. Πριν από αυτό υπήρχε κείμενο αναλυτικό σε ένα γαύρικο μπλογκ που είχε και τις φωτογραφίες που λες. Τα δικά τους ήταν από αεροβόλο του Τζόρβα λένε ότι είναι ...τσιμπήματα από κουνούπι. Τι να πεις...

Σχετικά με τον Τζόλε... Οταν έλεγα
ότι σ΄ αυτό το παιχνίδι δεν μπορούμε να τους παίξουμε γιατί είναι ανίκητοι, κάποιοι έλεγαν πως καλά έκανε ο Πατέρας και έδειξε τσαμπουκά. Ο Τζόλε έπεσε κάτω και σφάδαζε στην Τούμπα από άδειο πλαστικό μπουκάλι. Ο Τζόρβας πήγε είπε κάτι στον Κάκο και επέστρεψε στη θέση του. Επρεπε να πέσει κι αυτός κάτω και να το παίζει νεκρός. Kαι μετά να πάρει την ομάδα ο Πατέρας στα αποδυτήρια και να μην δέχεται να γυρίσει πίσω αν δεν αδειάσει το γήπεδο. Αλλά βλέπεις εμείς δεν έχουμε πτυχίο στην αλητεία...

Πάντως τώρα θεωρώ ότι είναι αργά. Ο,τι ήταν να γίνει έπρεπε να έχει γίνει την βραδιά του αγώνα.

gatti said...

@fl@neur: Δεν ξέρω αν βγάζω μαυρίλα στο ποστ, αλλά δεν έχω τέτοια διάθεση. Πολύ απλά αισθάνομαι ότι το σημερινό παιχνίδι δεν με αφορά. Είναι πολύ πρόσφατο το ντέρμπι και τα όσα έγιναν εκεί που δεν έχω καταφέρει να γυρίσω τον ...διακόπτη στο ευρωπαϊκό παιχνίδι κι αφού δεν τα έχω καταφέρει ούτε μέχρι αυτή τη στιγμή, θα πάω μάλλον κατευθείαν στο ματς με το Πιτσούνι.

Δεν νομίζω πάντως ότι έχει κάποια ομοιότητα το σημερινό ματς με εκείνα με Ιντερ και Βέρντερ. Εκεί υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον παίζαμε την παρουσία μας στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ (ή έστω στο ΟΥΕΦΑ) τώρα η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη. Βέβαια ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαστε καταδικασμένοι, απλώς δεν μας δίνω πολλές πιθανότητες. Αλλά δεν με νοιάζει κιόλας.

Για τον Μήτρογλου, όπως δεν μπορώ να πω από τώρα ότι είναι παιχταράς που θα αφήσει εποχή, έτσι δεν θα πω πως είναι και άχρηστος. Θα κριθεί από την πορεία του στο χρόνο. Πάντως είναι ήδη ένα συν γι΄ αυτόν ότι στρώθηκε φέτος στη δουλειά και απέκτησε σοβαρότητα (μέσα στο παιχνίδι του, γιατί έξω από αυτό είναι λιγάκι καραγκιόζης...).

ΥΓ. Την γνώμη μου την έχω ξαναγράψει. Ολα πρέπει να τα παρακολουθείς, αλλιώς δεν μπορείς να διαμορφώσεις γνώμη. Για το επίδομα ακρόασης πάντως, όχι δεν θα έλεγα! :)))

YΓ1. Αυτή είναι η κατάντια μας. Να έχει η Τουρκία πιο σοβαρό πρωτάθλημα από το δικό μας...

Καλό απόγευμα!

gatti said...

@Γιώργος Τ.: To θέμα του Τζόρβα έχει ζουμί, αλλά δεν ξέρω αν κάποιος έχει τη διάθεση να το στραγγίξει για να βγάλει αυτό το ζουμί. Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι. Σε κανα αρχείο θα μπει κι αυτό όπως τόσα και τόσα άλλα. Οπως έγραψα παραπάνω στο koutavaki η μεγάλη ευκαιρία ήταν την ώρα του αγώνα. Τώρα είναι κάπως σαν το ...λάθος μετά την απομάκρυνση από το ταμείο.

Ελπίζω τουλάχιστον όλα αυτά να λειτουργούν ως μαθήματα για τους διοικούντες για να μην επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια λάθη.

Η ΑΕΚ απογοητευτική πράγματι (αλλά μην ξεχνάμε πως είναι και απογοητευμένη) και οι σχολιαστές παρασύρθηκαν κι αυτοί από την γενικότερη απογοήτευση.

Οσο για το σημερινό πιο πολύ προς τον άσο το βλέπω...

eforas said...

Δεν έχω να πω κάτι, έχω χάσει το ενδιαφέρον μου... Απλά πέρασα να πω ένα γεια. Άντε, γεια!

pensierix said...

................................


Κι επειδή η gatti με "διαβάζει", ξέρει τι θέλω να πω. Απλά, δε θέλω να της "κάψω" το νέο ποστάκι...

:))))

gatti said...

@eforas: Καλησπέρα εφοράκο μου!

Μία από τα ίδια κι εδώ. Ας ελπίσουμε να ξαναβρούμε το ενδιαφέρον μας!

:))

gatti said...

@pensierix: Aξίζει τον κόπο λες να γίνει ποστ αυτό το θέμα; Εδώ ο ...κόσμος χάνεται και ο Φάδερ SuperLeague-ιάζεται...

pensierix said...

Δίκιο έχεις, τι να γράφεις τώρα...Εχουν φτάσει στο σημείο να βάζουν αυτογκόλ και να πανηγυρίζουν...Σε τέτοια επίπεδα βρισκόμαστε. Θα βγουν και τα παπαγαλάκια να μιλάνε για νίκη του Πατέρα, και "μπράβο, πρόεδρε!".

Ανέκδοτο:

Γιατί ο ΠΑΟ θα χάσει κι αυτό το πρωτάθλημα;

Γιατί ο Πατέρας παίζει σύστημα 9-6-2...

-billys- said...

Γιατί τόσο μαυρίλα και απαισιοδοξία στο μπλοκ;

Ένα ποντάκι πίσω είσαι και τον έχεις μέσα στο δεύτερο γύρο, δεν χρειάζεται αυτή η διάθεση.

Θυμήσου την τεσσάρα που έφαγε από εμάς ο γαύρος, μετά από αυτό λοιπόν τούς περίμεναν στο ρέντη για τους κορνέδες και τα σχετικά, και όμως ως εκ θαύματος την κυριακή ήταν όλοι στο πλευρό της δαφνοστεφανωμένης (πουτάνας) να την στηρίξουν μήπως πάρει ακόμα ένα κάλπικο πρωτάθλημα, που στο τέλος βέβαια το πήρε.

Δεν διαβάζουν εφημερίδες παρά μόνο τον πρωταθλητή (της πουστιάς), και ζούνε σε ένα δικό τους κόσμο που τους έχει πλάσει ο χόχος όπως τον λες και εσύ.

Και έχεις από την άλλη εμάς (για τους οπαδούς του ΠΑΟ και της ΑΕΚ λέω) που το ένα μας βρωμάει και το άλλο μας ξινίζει, τσακωνόμαστε μεταξύ μας συνέχεια, διαφωνούμε πάντα, και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να χαλάμε το κλίμα στην ομάδα, αλλά έτσι όμως πρωτάθλημα δεν παίρνεις γατί μου.

Να είσαι καλά και καλή τύχη απόψε.

gatti said...

@pensierix: H πλάκα είναι πως στα παναθηναϊκά φόρα πανηγυρίζουν για την εκλογή του Φάδερ στην προεδρία της Σούπερ Λίγκα. Κι όπως πήγε και ο Χόχος στην συνεδρίαση και έφυγε αμέσως μετά την ανάδειξη του δικού μας σε πρόεδρο, ερμηνεύουν το γεγονός ως ήττα του θείου και χαίρονται. Ξυπνάτε ρεεεεεεεεε! Εγκλωβίζεται ο Πατέρας μ΄ αυτή την κίνηση. Ούτε απελευθερώνεται, ούτε αποκτά επιπλέον εξουσίες, όπως φαντασιώνεστε...

gatti said...

@-billys-: Κάτι μου λέει ότι απάντησες μόνος σου billy μου για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια απαισιοδοξία. Το ξέρω ότι δεν έχει κριθεί τίποτα. Αλλά η ομάδα μπάλα δεν παίζει, είναι ήδη πίσω και ΚΥΡΙΩΣ (γιατί τα προηγούμενα που ανέφερα δεν σημαίνουν τίποτα) απέδειξε ότι στα δύσκολα δεν μπορεί να φανεί αντάξια των περιστάσεων. Γι΄ αυτό έλεγα πως το ματς ήταν κρας τεστ. Το εννοούσα κυρίως από άποψη ψυχολογίας και αντοχής στην πίεση. Και αυτή δεν υπάρχει. Δικαιολογημένο μεν, αλλά μέχρις ενός σημείου. Γιατί μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι μετά από τόσα χρόνια κυριαρχίας των άλλων οι δικοί μας θα ήταν κάπως "τρακαρισμένοι" αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει την λευκή πετσέτα που πέταξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό είναι που δεν δικαιολογώ, αυτό είναι που δεν με κάνει αισιόδοξη.

Οπως ακριβώς τους περιγράφεις είναι οι γαύροι. Ετσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις λειτουργούμε εμείς και εσείς. Ωστόσο, πες μου ειλικρινά. Θα μπορούσες να λειτουργήσεις όπως αυτοί;

Να περνάς καλά κι εσύ και ευχαριστώ.

fl@neur said...

@gatti&co
Κάποτε υπήρχε το ΠΟΚ, κι η Σαλλλονίκη δικαίως διαμαρτυρόταν, ότι όλα "παίζονται" στην Αθήνα. Μήπως πρέπει να γίνει ένα αντίστοιχο ΠΑΚ (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), μήπως και αλλάξουν λίγο οι συσχετισμοί; Αλλά, πάλι, πώς να γίνει κάτι τέτοιο, όταν η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο, χρήματα και πρόεδρο, κι ο ΠΑΟΚ παίρνει "επιδότηση" από μάς; Εμείς, μόνοι μας, και χωρίς συμμάχους, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, είναι πολύ στέρεο το "βαθύ κράτος" του Χο-χο-χο κι έχει πολλούς "ντελάληδες".
Καλά αποτελέσματα σήμερα, σε μπάλλα και μπάσκετ, εξ άλλου, σωστά λέει κι ο billys, είμαστε -1 και τον έχεις στο β' γύρο μέσα, και κανείς δεν σού εγγυάται, ότι δεν θα στραβοπατήσει ο γάβ-ρος, αρκεί να προσέχουμε κι εμείς.

-billys- said...

@gatti:
Αν μπορούσα να λειτουργήσω έτσι γατί μου τώρα δεν θα έγραφα εδώ, αλλά σε τίποτα γαυροφόρουμ μαζί με τα άλλα γαυράκια και θα λέγαμε τι μεγάλη ομάδα έχουμε και τι σπουδαίους παικταράδες μας φέρνει ο θείος (μα τι λέω βραδιάτικα Θεέ μου, θα τα βλέπω εφιάλτες το βράδυ και δεν θα μπορώ να κλείσω μάτι).

Αν στον δεύτερο γύρο τους πετάξεις 3-4 μπαλάκια και πάρεις το πρωτάθλημα, τι θα λες μετά;

Μην αφήνεις την πικρία σου από ένα αποτέλεσμα να σε παρασύρει έτσι, έχει δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα...

Και όπως σου έχω πει και παλαιότερα, το πρωτάθλημα φέτος θα το πάρει ο Παναθηναϊκός.

gatti said...

@fl@neur: Το θέμα δεν είναι να φτιάξουμε ένα νέο ΠΟΚ. Το θέμα είναι να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου δεν θα υπάρχουν 2 και 3 και 4 ταχύτητες και οι "μικροί" δεν θα νοιώθουν την ανάγκη να γίνουν "δορυφόροι" των "μεγάλων" για να επιβιώσουν στην κατηγορία.

Το θέμα δεν είναι να στραβοπατήσει ο γαύρος, αλλά να εκμεταλλευτούμε και τα στραβοπατήματά του...

gatti said...

@-billys-: Eίδες λοιπόν; Δεν είναι εύκολο γιατί θα πρέπει να απαρνηθείς τα χαρακτηριστικά που έχεις ως οπαδός της ομάδας σου.

Δεν είπα ότι δεν μπορώ να τους κερδίσω στον δεύτερο γύρο. Αυτό που ουσιαστικά λέω είναι πως δεν βλέπω τα "σημάδια" ότι μπορώ να το κάνω...

Θα δείξει...

fl@neur said...

@gatti
Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ΑΥΤΟΝ τον ολυμπιακό και τον πρόεδρό του, απο-κλεί-ε-ται, πώς το λένε; NO WAY!
ΥΓ. Για να μην τρέφουμε αυταπάτες, ότι ο γάβ-ρος θα παραχωρήσει κομμάτι από την πίττα που θέλει μόνο για πάρτη του!

gatti said...

@fl@neur: Δεν τρέφω αυταπάτες. Απλώς περιγράφω αυτό που για μένα θα ήταν ιδανικό...

Ευσεβείς πόθοι...