Thursday, December 3, 2009

Aν με ενδιέφερε...


...το παιχνίδι στην Πόλη θα είχα κάνω τις εξής επισημάνσεις:

1) Για άλλη μια φορά υποστήκαμε τζάμπα ήττα και φάγαμε ένα φτηνό γκολ.

2) Η αδυναμία στην άμυνα είναι μόνιμη κατάσταση όσες αλχημείες κι αν γίνουν. Βύντρα - βυντριές, Δάρλας κακός, ευτυχώς που επιστρατεύτηκε ο Σπυρόπουλος και διορθώθηκαν τα πράγματα.

3) Η ομάδα έχει πρόβλημα ψυχολογίας, απομένει να δούμε αν θα έρθουμε στα ίσια μας στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ή θα μας πάρει εντελώς η κατηφόρα.

4) ΄Η η ομάδα δεν είχε πλάνο, ή εγώ δεν κατάλαβα τι ακριβώς είχε εντολή να κάνει ο καθένας...

5) Δεν επιτρέπεται ένας παίκτης της κλάσης του Σισέ να βγαίνει τόσες φορές οφσάιντ, να μην μπορεί να τελειώσει στοιχειωδώς μια φάση και ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ να εξελίσσεται η φάση κι αυτός να σταματάει την προσπάθεια για να διαμαρτυρηθεί για ένα πέναλτι που θεωρεί πως έπρεπε να δοθεί. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.

6) Ο Κατσουράνης βγαλμένος από εκείνο το εφιαλτικό παρελθόν που με εκνεύριζε η μπλαζέ αγωνιστική συμπεριφορά του.

7) Για άλλη μια φορά φάγαμε γκολ από στημένα.

8) Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε εκτελεστές για τα στημένα

9) Ο Τζόρβας έχει πρόβλημα στις εξόδους.

10) Ο Ρουκάβινα έχει ταλέντο αλλά είναι μαλακός σαν βιτάμ light.

11) Αν αυτή είναι αγωνιστική συμπεριφορά μετά από τα "γκάζια" του προέδρου τότε υπάρχει πρόβλημα.

12) Ελπίζω να τρίτωσε ("Χ" με Αστέρα, ήττα με γαύρο και Γαλατά) και από την Κυριακή να ξαναμπούμε στον ίσιο δρόμο...

13) Παρόλα τα παραπάνω δεν θα μπω στο τριπάκι για ένα κατά βάση αδιάφορο παιχνίδι να επηρρεαστώ από τις ΑΡΔιές που θα ακουστούν από απόψε μέχρι την ημέρα του αγώνα με τον Ατρόμητο...

16 comments:

pensierix said...

Στέκομαι κι εγώ στην επισήμανση 13 που γράφεις...

Αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει κλίμα και να εκμεταλλευτεί την άσχημη φάση που περνάει η ομάδα, το σημερινό ψιλοαδιάφορο ματς μπορεί να το "διαβάσει" όπως θέλει, να κατακεραυνώσει τον Ολλανδό, να πει ότι η ομάδα δεν έχει πλάνο κτλ κτλ. Καλώς ή κακώς το πιο κρίσιμο και ευαίσθητο ματς είναι αυτό της Κυριακής...Σήμερα ο προπονητής έκανε αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα, να δοκιμάσει παίκτες που έχουν λίγες ευκαιρίες κι έβγαλε τα συμπεράσματά του. Γι'αυτό το λόγο το ματς δεν αντέχει σε πολλή κριτική. Αυτό φυσικά δεν θα εμποδίσει τους καλοθελητές να κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων, με ύφος χιλίων καρδιναλίων...

Κατά τα άλλα, συμφωνώ και με τις προηγούμενες 12 επισημάνσεις, και σήμερα φάνηκαν όλα αυτά που γράφεις.

Η ατμόσφαιρα πάντως δεν είναι καθόλου καλή...Δημιουργείται σιγά σιγά η εντύπωση ότι ο ΠΑΟ είναι η πιο προβληματική ομάδα του πρωταθλήματος...Αναμενόμενο.

gatti said...

@pensierix: H δημιουργία κλίματος είναι το μόνο σίγουρο. Λίγο άκουσα την εκπομπή του Γκόντζου και έφριξα. Βγήκαν διάφοροι απίθανοι και θυμήθηκαν τον Μάτος, τον Ιβανσιτς, τον Εντόι, τον Δημούτσο (!), λες και η απουσία των συγκεκριμένων ήταν η αιτία που δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός στην Πόλη. Ασε τώρα η επίθεση στον Κατσουράνη. Βγαίνει ένας και λέει "μια πολυκατοικία θα έχει φτιάξει ο Κατσουράνης ,μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό, οπότε γιατί να τρέξει;".

Και βέβαια πάλι για τον Τεν Κάτε, για τον Ζιλμπέρτο, για τον Σισέ για τα λάθη της διοίκησης, για τις επιλογές του Αντωνίου για τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν. Δεν έχει γιατρειά αυτή η κατάσταση. Το πρωί φαντάζομαι ότι θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Βούτυρο στο ψωμί τους ήταν αυτή η ήττα...

koutavaki said...

Συμφωνώ κι εγώ ότι αυτό το ματς δεν είχε και τόσο μεγάλη σημασία,αν το δούμε μεμονωμένα.Όμως εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί φέτος με τέτοιο αξιοζήλευτο(για τα ελληνικά δεδομένα φυσικά)ρόστερ,δε μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα με ομάδες που βρίσκουμε σε αδυναμία.Γιατί και η Γαλατά χθες δεν ήταν και τίποτα φοβερό.Και δεν φταίει πάντα ο προπονητής.Εσείς τι λέτε ρε παιδιά?
Υ.Γ.:Θα γίνω πολύ κουραστική αν ξαναρωτήσω που σκατά είναι ο Σουηδός?

KitsosMitsos said...

Αυτό με τον Σισέ πραγματικά ήταν για να βγαίνεις από τα ρούχα σου. Τι στο καλό, πότε τον κολλήσανε τον Γάλλο οι λοιποί;

fl@neur said...

@gatti
Προφανώς και σε ενδιέφερε ο χτεσινός αγώνας (όλους μάς ενδιέφερε), αλλοιώς δεν θα του αφιέρωνες 2 posts και τόσα επιχειρήματα *smile*
Για μένα ήταν μία "επαγγελματική ήττα" (αφού υπάρχει επαγγελματική νίκη, γιατί όχι και ήττα;), συμφωνώ με ορισμένες διαπιστώσεις σου, αλλά με μέτρο πάντα (πχ. Κατσουράνης, μάς κράτησε στην κορυφή με δικά του γκολ, μην τα πετάμε στα μούτρα του!)
Βλέπω όπως ότι η ήττα στο τηγάνι έχει αφήσει ακόμα "ανοιχτά τραύματα" κι αυτό καλό δεν είναι, για κανένα. Ας αντιστρέψουμε υποθετικά τα πράγματα: ας πούμε, ότι από το τηγάνι φεύγαμε με ένα
3-1 υπέρ ημών (από 1, Σάλπι, Λέτο, Σισσέ και Τζιλμπέρτο αυτογκόλ, όπως χτες), αλλά απέ την Μπόλιν μπρε φεύγαμε με μία ξεγυρσιμένη τεσσάρα, ποιό το όφελος;
Θα μού πεις, και θα 'χεις δίκηο, κάτι περί γιαγιάδων και καρουλίων, αλλά, κι εγώ θα σού πω, ότι, κατ' αρχάς, αν δεν πάρεις εδώ τη Ντυναμό, που είναι και το πιο λογικό, ότι θα κερδίσεις, τότε
κάτ(σ)ε καλύτερα στον καναπέ, και, δεύτερον, αν το πρωτάθλημα νομίζουμε ή πιστεύουμε ότι τελείωσε, τότε σημαίνει, ότι η προπαγάνδα πέτυχε, δεν έτυχε.
keep scratching & smiling

gatti said...

@koutavaki: Oύτε εγώ μπορώ να το καταλάβω αυτό. Φταίει σίγουρα ο προπονητής. Πλέον μετά από ενάμιση χρόνο στην ομάδα δεν μπορεί να είναι άμοιρος ευθυνών. Αλλά και οι παίκτες δεν σου δίνουν την αίσθηση ότι μπαίνουν μέσα και τα δίνουν όλα. Δεν ξέρω...

Πράγματι η Γαλατά δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο χθες. Ηταν ασύγκριτα πιο επικίνδυνη στο ματς της Αθήνας.

ΥΓ. Για τον Σουηδό η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Κάπου πάντως πήρε το αφτί μου ότι κάνει μια ψιλοσυντήρηση γιατί έπαιζε όλη τη σεζόν (επομένως και το καλοκαίρι) οπότε προσέχουμε να μην "καεί" (θα "καεί" από την ανάποδη βέβαια έτσι όπως πάμε...).

gatti said...

@KitsosMitsos: Ελα ντε! Πότε πρόλαβε και κόλλησε; Είπαμε να έρθει και να μας βοηθήσει να ανεβούμε επίπεδο, όχι να τον κάνουμε σαν τα μούτρα μας!!!

gatti said...

@fl@neur: Aγώνας που του αφιερώνω ένα ...μονόστηλο, πίστεψέ με, δεν με ενδιαφέρει. (To pregame είναι άλλη υπόθεση το φτιάχνω πάντα...).

Σωστό. Γιατί να μην υπάρχει και "επαγγελματική ήττα";

Περί Κατσουράνη: Εγώ δεν τον απαξιώνω. Δεν μπορώ να μην λάβω υπόψιν μου τους βαθμούς που μας χάρισε, αλλά και το γεγονός ότι παίζει συνέχεια (πρωτάθλημα - Ευρώπη - Εθνική). Κάποτε θα "τα έφτυνε". Για την εικόνα του μίλησα που δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ότι ήταν πραγματικά απογοητευτική. Εχει όμως δικαιολογίες.

Νομίζω ότι μια τεσσάρα στην Πόλη θα περνούσε στο "ντούκου" αν είχαμε κερδίσει τον γαύρο. Ακριβώς επειδή η Ευρώπη φέτος ΔΕΝ είναι προτεραιότητα για μας.

Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε, εννοείται πως δεν το πιστεύει κανείς αυτό (αν το πιστεύει ας ασχοληθεί με άλλο σπορ), αλλά η απογοήτευση δεν περνάει από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει το χρόνο της, αυτά τα "τραύματα" που γράφεις παραπάνω δεν επουλώνονται σε μια μέρα...

greektrick said...

Μμμμ, δεν μας ενδιαφέρει το UEFA. Είναι που έχουμε γεμίσει την τροπαιοθήκη ευρωπαϊκές κούπες, γι' αυτό.. Άντε να πάρουμε το κωλοπρωτάθλημα, να μας φύγει επιτέλους ο βραχνάς. Ο Ευρωπαίος ΠΑΟ, ως αντίληψη και συνέχεια αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.

gatti said...

@greektrick: Πικρό, αλλά ρεαλιστικό. Φέτος διακυβεύονται πολλά, αν χαθεί αυτός ο τίλος θα είναι καταστροφικό σε όλα τα επίπεδα.

Για μια χρονιά θα γίνουμε γαύροι και θα αποκτήσουμε "ψύχωση" με το πρωτάθλημα.

ΥΓ. Εντελώς ρεαλιστικά επίσης, ακόμα κι αν ενδιαφερόμαστε φέτος για το ΟΥΕΦΑ, πιστεύεις ότι έτσι όπως παίζουμε θα είχαμε ελπίδες να το κατακτήσουμε, ή ακόμα και να διακριθούμε;

paoad said...

μερικές επισυμάνσεις.

1. Ο Δάρλας δεν ήταν κάκος. Ίσα, ίσα
2. Γιατί έχει παραγκωνιστεί ο Καντέ; τόσο κακός είναι;
3. Που είναι ο Σουηδός οεο;
4. Προσωπικά μ ενδιέφερε το ματσάκι. Κ μάλιστα πάρα πολυ. Δεν πρόκειται να το περάσω στα ψιλά. Άλλη μια αποτυχία.
5. Κ να νικήσουμε τη Κυριακή, η επόμενη γκέλα παραμονεύει. Με τέτοια μπάλα δεν πας πουθενά.
6. Εγώ λέω να σιγουρέψουμε πρώτα ότι θα χάσουμε το πρωτάθλημα κ μετά να ψάξουμε να βρούμε τι φταίει.

eforas said...

Μην ανησυχούτε. Τώρα που ανέλαβε πρόεδρος ο Πατέρας, είναι εξασφαλισμένο το πρωτάθλημα. Για τον ολυμπιακό! Πολύ καλησπέρα μας!

greektrick said...

@gatti: έτσι που παίζουμε, και στο τοπικό στην Παιανία ζοριζόμαστε. Αλλά, αν διάλεγα ένα καρπούζι (για να μην ξεχειλώσει η μασχάλη μου), θα ήταν ΠΑΝΤΑ το ευρωπαϊκό.

gatti said...

@paoad: Μερικές επισημάνσεις στις επισημάνσεις...


1. Τον Δάρλα τον βρήκες καλό; Υποθέτω τον Αρντά τον βρήκες άθλιο ε;

2. Ελα ντε, πόσο πιο κακός από τους άλλους είναι ο Καντέ;

3. Είχα ακούσει ότι κάνει ψιλοσυντήρηση, σήμερα άκουσα ότι πληρώνει (ακόμα;) το κακό ημίχρονο με την Καβάλα... Αβυσσος η ψυχή...

4. Δεν με ενδιέφερε το ματσάκι, αλλά εννοείται ότι κάθε παιχνίδι που χάνει η ομάδα, αποτυχία θεωρείται.

5. Η γκέλα θα παραμονεύει πάντα. Δυστυχώς...

6. Δεν είναι κακή ιδέα! :ppp

gatti said...

@eforas: Ετσι είναι. Και βέβαια, θα πρέπει να πάει να κάνει και απονομή μέσα στο τηγάνι. Να μην στείλει άλλον όπως έκανε ο Τζίγγερ...

Καλησπέρα! :))

gatti said...

@greektrick: Aν έψαχνες παλιά ποστ θα έβλεπες ότι το ίδιο έλεγα κι εγώ. Δεν τίθεται θέμα. Η Ευρώπη είναι πάνω από το πρωτάθλημα. Για φέτος όμως είπαμε... "ψύχωση"...