Tuesday, December 8, 2009

Πολυμετοχικές "τσαχπινιές"


Τι έγινε ρε παιδιά; Ανέλαβε ήδη πρόεδρος ο Παύλος;


EDIT: Να ξεκινήσουμε από τα θετικά; Ενα είναι. Και πολύ μας πέφτει: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με την απομάκρυνση του Τεν Κάτε, είτε πιστεύει, είτε όχι, θα στηρίξει το δίδυμο Νιόπλια και Βαζέχα.

Συνεχίζουμε με ένα συμπέρασμα: Αν λέει κάτι η σημερινή κίνηση, αυτό είναι πως το πρωτάθλημα θα κατακτηθεί (ΑΝ κατακτηθεί) με τζιγγερικούς όρους. Με την επικράτηση των στρατευμένων ΑΡΔ, με προπονητές - καλά παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου και με παίκτες καλομαθημένους ή κακομαθημένους όπως το εννοεί ο καθένας (δεν θέλω να πω κλικαδόρους αν και είμαι ένα κλικ από το να το κάνω...).

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω αν ο Τεν Κάτε ήταν καλός η κακός προπονητής, ο καθένας έχει τη γνώμη του και όπως δεν πρόκειται κανείς να αλλάξει τη δική μου, δεν θα κάνω κι εγώ τον κόπο να αλλάξω τη γνώμη κανενός.

Εκείνο που θα πω μόνο είναι πως το μεγαλύτερο λάθος του Ολλανδού ήταν ότι συμβιβάστηκε με τις καλοκαιρινές επιλογές της διοίκησης και μάλιστα τις στήριξε και δημόσια. Αυτό για μένα ήταν το μόνο ασυγχώρητο λάθος του. Ολα τα υπόλοιπα απορρέουν από το συγκεκριμένο γεγονός. Γιατί αυτός ο συμβιβασμός δεν του επέτρεψε να φτιάξει μια ομάδα ισορροπημένη και στις τρεις γραμμές της με αποτέλεσμα να μην σταματήσει ούτε φέτος τις αλχημείες και να μην μπορέσει να παρουσιάσει ξεκάθαρο πλάνο. Τελευταία είχα την αίσθηση ότι αυτή η άρρωστη κατάσταση τον πήρε τόσο από κάτω που "παραιτήθηκε" κιόλας από κάθε προσπάθεια.

Να θυμίσω μόνο ότι φέτος δεν υποσχέθηκε το θέαμα που τόσο μας έλειψε. Υποσχέθηκε τίτλο. Και ο τίτλος δεν χάνεται με μια ήττα σε ντέρμπι, όσο αναιμική κι αν παρουσιάζεται η ομάδα, όσο ντεφορμέ κι αν είναι ο ίδιος κι όσο κι αν μας πληγώνει σαν φιλάθλους μια ήττα από τον γαύρο.

Θα μου λείψει η προσωπικότητά του, το στιλ του, οι ατάκες του. Θα μου λείψει ακόμα περισσότερο επειδή η αποχώρησή του σημαίνει ξεκάθαρα ένα πράγμα: Oτι η αλλαγή νοοτροπίας που ονειρευτήκαμε θα μείνει ημιτελής. Για να μην το πάω παραπέρα και πω ότι θα γυρίσουμε στις καταστάσεις του παρελθόντος. Γιατί είναι πισωγύρισμα αυτή η εξέλιξη.


Η απόφαση - λέει - αυτή ήταν προσωπική απόφαση του Πατέρα. Συγνώμη, αλλά δεν πείθομαι. Οσες ανακοινώσεις κι αν βγουν. Γιατί πολύ απλά, πίσω από μια απόφαση υπάρχουν και οι καταστάσεις που την δρομολόγησαν. Ποιοι πίεσαν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και για μένα η χθεσινή εκδήλωση του Ερασιτέχνη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Ούτε το "ξάφνιασμα" του Παύλου μου λέει κάτι. Επί της ουσίας άλλωστε, ο Παύλος δεν διαφώνησε για την αποπομπή του Τεν Κάτε. Απλώς αποστασιοποιήθηκε (όπως κάνει σχεδόν πάντα τον τελευταίο καιρό). Με την πρόσληψη των Νιόπλια - Βαζέχα διαφώνησε.

Εγώ πάλι από την στιγμή που η απόφαση για την αποπομπή Τεν Κάτε ήταν ειλημμένη, συμφωνώ με την πρόσληψη του συγκεκριμένου διδύμου. Για τον απλούστατο λόγο ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι το πλέον ενδεδειγμένο για την όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη μετάβαση στην "επόμενη ημέρα".


Αλλο όμως είναι η ανώδυνη μετάβαση και άλλο η αποτελεσματική πορεία. Γι΄ αυτήν έχω αμφιβολίες. Γιατί εκτιμώ πολύ τον Νιόπλια σαν χαρακτήρα και έχω ακούσει τα καλύτερα για την τεχνική του κατάρτιση, αλλά δεν μπορώ να μην υπολογίζω και την απειρία του. Επαγγελματική ομάδα δεν έχει αναλάβει ξανά. Μόνο τις μικρές εθνικές. Και μπορεί πολλοί να τον συγκρίνουν ήδη με τον Κυράστα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κυράστας πριν αναλάβει τον Παναθηναϊκό είχε κάνει το "αγροτικό" του σε πολλές ομάδες ανά την ελληνική επικράτεια. Ενοιωθε και όπως αποδείχτηκε ήταν έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Ο Νιόπλιας θα είναι; ΄Η θα "κάψουμε" πρόωρα έναν νέο προπονητή που έχει τις προοπτικές να γίνει πραγματικά μεγάλος;

Αν πάλι το δίδυμο Νιόπλια - Βαζέχα είναι η απλά η "διάδοχη" κατάσταση μέχρι την απόκτηση (το καλοκαίρι) ενός Ευρωπαίου προπονητή υψηλών προδιαγραφών (ή μήπως για έλευση του Μπάγεβιτς;) τότε "αδυνατίζει" οικτρά το "επιχείρημα" πως τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο πόσο όχι απλά χρησιμοποιούμενοι σαν ηλεκτροσόκ σε μια ομάδα που έχει χάσει τα πατήματά της, αλλά ως "τελευταίο χαρτί" για να μην χαθεί το πρωτάθλημα.

Θα περιμένω, ωστόσο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντιμετώπιση του διδύμου από τον Τύπο που παρουσίασε τόσο κακό τον Παναθηναϊκό του Ολλανδού σε σύγκριση με τον κυριότερο αντίπαλό του.

Οπως επίσης θα περιμένω με ενδιαφέρον (γιατί εκτός απροόπτου εδώ θα είμαστε...) να δω σε ποιον θα χρεωθεί τυχόν αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει τον τίτλο όπως και σε ποιον θα πιστωθεί ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος. (Επειδή έχω ζήσει εποχές Οσιμ, γι΄ αυτό το λέω - παρεμπιπτόντως καλύτερη διάδοχη κατάσταση μου έκανε ο Ρότσα που έχει και το know how όπως επίσης και εμπειρία από ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό - έστω και σε διαφορετικές εποχές).

Θα περιμένω εξίσου με ενδιαφέρον να δω και τις διαθέσεις των παικτών που είχαν "προβλήματα" με τον Τεν Κάτε.

Οπως επίσης αν ξαναγυρίσουν τα "μεγάλα" ταλέντα που εκπαραθύρωσε ο Ολλανδός (Κλέιτον, Μάντζιος, Τζιόλης, και - θου κύριε... - Δημούτσος) όπως επίσης αν ξανακάνουν την εμφάνισή τους λαβράκια βγαλμένα από το ...ένδοξο παρελθόν.

Αν και ομολογώ πως δεν αποκλείω να γίνουν μια - δυο καλές μεταγραφές για να μας "χρυσώσουν" το χάπι...


Scratch: Kαι μόνο η χαρά των ΑΡΔ στα ραδιόφωνα και τα sites είναι αρκετή για να σε κάνει να ανησυχείς για την "επόμενη ημέρα" της ομάδας. ΄Η μήπως να πω για την "προηγούμενη μέρα", γιατί κάπως έτσι αισθάνομαι.


Scratch 1: H γνωστή τρελόγρια και ο χασίκλας πήραν σβάρνα τις εκπομπές. Χολή έριχναν.


Scratch 2: Ο συντονιστής στον SPOR-fm δίνει πάσα στον Νικολογιάννη:
- Με τον Νιόπλια στον πάγκο θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στα παιδιά της Golden Team, υπάρχουν πολλά ταλέντα εκεί.
Τασούλης: Θίγεις ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Γιατί είναι γεγονός ότι ο Τεν Κάτε δεν έδινε καμία σημασία στα ταλέντα της ομάδας.
Πστ, μεγάλε. Να σου θυμίσω ότι ο φετινός στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οχι η ανάδειξη ταλέντων. Να σου θυμίσω επίσης ότι το πρόβλημά μας ήταν πώς θα χωρέσουμε όλους τους παίκτες στην 11άδα και όχι πώς θα αποκτήσουμε κι άλλο πονοκέφαλο.


Scratch 3: "Παίζει" λέει ενδεχόμενο η απόφαση να ήταν όντως του Πατέρα σε συνεργασία με Βγενό. Ναι, "παίζει", αλλά δεν της δίνω πολλές πιθανότητες. Πιο πιθανό είναι να "σιχτίριασε" ο Πατέρας με όσα άκουσε χθες.


Scratch 4: Μιας και είπα Βγενό. Ούτε που περίμενα ότι θα αρχίσω να νοσταλγώ κάποια δημόσια δήλωσή του. Ποτέ μη λες ποτέ τελικά...


Scratch 5: Ολοι Γκόντζο το βράδυ. Αν δεν βάλουμε τα κλάματα, μπορεί και να γελάσουμε...


Scratch 6: Με την απομάκρυνση του Τεν Κάτε ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΟΘΙ!


Scratch 7: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι παρόλα τα παραπάνω θα στηρίξω τον Νιόπλια και τον Κριστόφ
(παρόλο που η επαναφορά της γνωστής τακτικής του παρελθόντος να τοποθετηθούν στο προπονητικό πόστο άτομα που αποσκοπούν στο να διαγείρουν το παναθηναϊκό συναίσθημα, πραγματικά μου προκαλεί αηδία... - δεν φταίνε τα παιδιά γι΄ αυτό).

Oπως είπαμε έτσι;
Και πάρε με αύριο να συζητήσουμε για τον αντικαταστάτη.



The fucking glass is not half-full. The fucking glass is empty.

(I am just blind, i am not one of a kind)





Scratch (άσχετο): Kαι μέσα σ΄ όλα είχαμε και κατάληψη στην ΑΕΚ. Αλλη πίκρα κι εκεί...

87 comments:

paoad said...

Μπράβο ρε Πατέρα.Επιτέλους

island said...

Δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα ιδιαίτερα. Σίγουρα δεν πρέπει να διώξουν αυτούς που φτιάχνουν την φυσική κατάσταση.

Λες ο Νιόμπλιας να εξελιχθεί σε νέο Κυράστα;

paoad said...

Δεν ξέρω, ελπίζω. Πάντως διαθέτει όλες τις προδιαγραφές. Θα δούμε για τα υπόλοιπα.

island said...

Δεν έχω παρακολουθήσει και καθόλου το έργο του στην Εθνική. Βέβαια τα πιτσιρίκια με την ομάδα του Παο δεν είναι ίδια συγκρίσιμα μεγέθη. Αν έχει δει κάτι παραπάνω το γαττί ας αναφέρει ένα δύο στοιχεία. Άλλωστε δεν προλαβαίνουν οι δύο τους να αλλάξουν κάτι πέρα από την ψυχολογία. Ούτε αυτοματισμούς θα αποκτήσουν ούτε συνεργασίες εύκολες. Οπότε ομάδα Τεντά θα βλέπουμε.

ΥΓ Παίζει να είναι και ο μακροβιότερος προπονητής τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ 2 Στην Πράσινη αναφέρει τον Βαρδινογιάννη ως χρυσό χορηγό!!!! Πώς αλλάζουν ξαφνικά τα κόζια !!!!!!

pensierix said...

Εύχομαι ο κύριος Νιόπλιας να μην βιάστηκε και καεί πριν την ώρα του...Του εύχομαι να έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τον Τύπο από ότι ο προκάτοχός του και να μην του κολλήσουν σύντομα το "ο άπειρος προπονητής των Ελπίδων κύριος Νιόπλιας". Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι γάβρος που αλλάζει 4 προπονητές τη σεζόν και πέρνει πρωταθλήματα...

Τις προσεχείς ημέρες θα δούμε πολλές ομορφιές...Ποδοσφαιριστές που θα μιλούν για το κακό κλίμα, τον αγενή Ολλανδό κτλ κτλ και το πόσο τους έχει βοηθήσει ψυχολογικά ο Νιόπλιας. Και οι ΑΡΔ, στη πρώτη γκέλα που θα έρθει θα μιλούν ακόμα για τις αμαρτίες που πληρώνει η ομάδα από την θητεία του Ολλανδού και ολοι στην Παιανία θα έχουν ένα ωραιότατο άλλοθι για την αποτυχία και αυτή τη χρονιά...

"Ο νέος προπονητής ήθελε χρόνο για να μάθει την ομάδα, δεν έχει το μαγικό ραβδάκι και φυσιολογικά ήρθαν και τα άτυχα αποτελέσματα".

Δεν περίμενα, ειλικρινά, ότι θα έρθει η μέρα που θα μου είναι συμπαθής ο Βγενόπουλος. Μάλλον με έχουν αηδιάσει όλοι οι ύπολοιποι, γί'αυτό...

eforas said...

Λες ο Νιόπλιας να είναι ο Ομπράντοβιτς του ποδοσφαίρου; Το σίγουρο είναι ότι ξέρει από προπονητική κάποια πράγματα, και τουλάχιστον αυτοί οι δύο καταλαβαίνουν τι σημαίνει ήττα από το γάβρο. Με την κίνηση αυτή επίσης η διοίκηση ενώνει τους οπαδούς, μεγάλη μερίδα των οποίων δεν ήθελε τον Ολλανδό (οι λόγοι δεν είναι της παρούσης). Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Ας ελπίσουμε να τα καταφέρει η ομάδα. Πολύ καλησπέρα μας.

fl@neur said...

Μπορεί να είναι "φυγή προς τα εμπρός", μπορεί όμως και να είναι "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Αν όμως έγινε μόνο και μόνο λόγω του αποτελέσματος στο ντέρμπυ, αυτό δεν είναι καλό σημάδι.
Ας περιμένουμε ακόμα. Μακάρι πάντως να πετύχουν!!!

The Bgt said...

Τι να πω δε ξερω..
Μακαρι ο Νομπλιας να βρει τον τροπο.
Εγω παλι νομιζω οτι το προβλημα ειναι η ανικανοτητα της διοικησης και η νοοτροπια.

Δε ξερω αν ο Τεν Κατε ηταν κακος ή ακαταλληλος για τον ΠΑΟ, τον ευχαριστω παντως.

Τωρα οι Κοουτς ΠΙ ολου του κοσμου ποιον θα εχουν σακο του μποξ? ε, καποιον θα βρουν να ξεδινουν κι αυτοι.

pensierix said...

Είτε συμπαθεί κάποιος τον Τεν Κάτε είτε όχι, ακούγοντας με τι χαρά υποδέχτηκαν οι ΑΡΔ την απόλυσή του και τη δήθεν δικαίωσή τους, σου βγαίνει αυθόρμητο να τον στηρίξεις...Αντε, έχει εκτάκτως Γκόντζο απόψε. Ολοι μαζί να στηρίξουμε το νέο προπονητή και τη συμμαχία Τζίγγερ-Γιαννακόπουλων(το είδαμε κι αυτό)...Αυτοί θα με κάνουν να αντιπαθήσω τον Νιόπλια που τον εκτιμώ και τον θεωρώ τον πλέον ελπιδοφόρο Ελληνα προπονητή...

Ρε ουστ!

The Bgt said...

@pansierix

ποσο δικιο εχεις...

coachp said...

ναι, πενσιεριξ, οι δημοσιογράφοι φταίνε ρε...

πεστα χρυσοστομε. Αυτοι φταινει που υπαρχει και η κλιματικη αλλαγή. αυτοι αλλωστε κατεβαζαν τις ενδεκάδες του ολλανδου..Κι ολοι μαζι, τσουβαλιασμα. ολοι οι δημοσιογραφοι το ιδιο είναι. οπως αλλωστε και ολοι οι μπλογκερ. ολοι οι υδραυλικοι κ.ο.κ.
βαλτε κι αλλες ταμπελες.

ΑΡΔ.- Ο τεν κατε, τα σπάει... γαμει. προπονητάρα τεράστια. ρε τους αλήτες τι του εκαναν του ανθρωπου...

The Bgt said...

να μην εχει ignore το blogger.com ρε γαμωτο...

The Bgt said...

Αχαχουχα... οι Γιαννακοπουλεοι δε θελουν λεει Νομπλια-Βαζεχα.

Δε μας *μπιμπ* λεω γω...
Ειλικρινα τους Γιαννακοπουλεους τους απεχθανομαι. Οκ, εφεραν τον Ζοτς, και εφτιαξαν μεγαλη ομαδα στο μπασκετ αλλα το ξεχναω καθε φορα που βλεπω τον Θανασακη να μπουκαρει μεσα στο γηπεδο και με πιανει ναυτια.

Σιχαματα..και το βλασταρι τους (πιο απεχθης) να ειναι η διαδοχος κατασταση...

pensierix said...

Xαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!! Ο Παύλος δεν συμφωνεί με την πρόσληψη Νιόπλια...Ρε 'σεις, κλείστε το το μαγαζί να ησυχάσουμε κι εμείς, να μην γίνεστε περίγελος κι εσείς...

Νομίζω ότι σιγά σιγά πλησιάζουμε στο κύκνειο άσμα της πολυμετοχικότητας που μόνο ανέκδοτο θυμίζει πλέον. Εικόνα διάλυσης, ερασιτεχνισμού και φτηνά παιχνίδια με συσχετισμούς δυνάμεων που αλλάζουν συνεχώς πάνω από το κουφάρι της ομάδας. Κι εμείς ακόμα μιλάμε για κεντρικό αμυντικό και τα λάθη του Τεν Κάτε...

Ρε ουστ! Μας κουράσατε!

The Bgt said...

Φοβερο, 2 χρονια μετα. τοσα εκατομμυρια πεταμενα για να ξαναγυρισουμε στον Τζιγκερ του Σαριτς και του Μαριτς.

Εκτος αν κανει κανενα θαυμα ο Νιομπλιας.

fl@neur said...

Παιδιά, η ψυχραιμία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Ας μην πέφτουμε σε παγίδες και μπανανόφλουδες κι ας μην τα "χώνουμε" αμέσως είτε στην πολυμετοχικότητα (που κι οι άλλοι τη λοιδωρούσαν και τώρα πανηγυρίζουν) είτε στους Γιαννακόπουλους (έχουν πάρει και
5 "τσαμπιολί" στο μπάσκετ) κι ας αφήσουμε τι λένε και τι γράφουν τα ΑΡΔ. Κι όσο για τον "ερασιτεχνισμό" της διοίκησης, είδαμε και τον "επαγγελματισμό" του Χο-χο-χο!!! Ας είναι καλά η Άρσεναλ, που έρχεται με 14 πιτσιρικάδες!!!

The Bgt said...

Ψυχραιμη ειμαι, ουτε με εξεπληξε το φευγιο του Τεντα. Αλλα οι Γιαννακοπουλοι μου γυριζουν τα αντερα.
Οκ μας εφεραν τον Ζοτς, μας εδωσαν 5 κουπες αλλα τη μενταλιτε τους ΔΕΝ την αντεχω. Και οταν βλεπω τον..."διαδοχο" τους μου ερχεται να σταματησω να ασχολουμαι με οτιδηποτε θα ασχοληθει το αγγελουδι τους που αφορα τον ΠΑΟ.

Και σε τελικη βαρεθηκα αυτη την ομαδα να την πηδαει η διοικηση της, πολυμετοχικη ή μη επειδη καποιοι θελουν να γινει γαυρος στη θεση του γαυρου με το ζορι.

4minister said...

Η απόφαση είχε παρθεί από το ματσάκι με την Καβάλα. Αλλά, όταν μια ομάδα είναι πρώτη στη βαθμολογία, δεν τολμάει παράγοντας να διώξει προπονητή. Αν πέσει μετά απ' την 1η θέση, που θα βρει μαύρο χιόνι; Ενώ μόλις έπεσε στη 2η ήταν όλα ευκολότερα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών δεν τον ήθελε τον Τεν. Αφού είχε "σκοτωθεί" με τους περισσότερους. Ακόμα και με τον Σπυρόπουλο, που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει.

Η πλειοψηφία των φίλων έβλεπε πως η ομάδα έπαιζε χωρίς τακτική, και κέρδιζε, όπου κέρδιζε, μόνο λόγω κλάσης. Υπάρχει αντίρρηση;

Ο Νόμπλιας είναι συνεργάσιμος και λάτρης της καλής μπάλας. Τουλάχιστον, αν χάσουμε το Κατσαρόλι, να το χάσουμε αξιοπρεπώς. Όχι παίζοντας αντιπαθητικά. Μόνο να καταφέρει να παίζουν οι παίκτες για να τον ευχαριστήσουν, που το θεωρώ ευκολάκι, αρκεί να τερμνατίσουμε πρώτοι, με ένα κύριο αντίπαλο ιδιαίτερα κατώτερο.

The Bgt said...

Δηλαδη οι παικτες που ειχαν σκοτωθει με τον Τεντα, θα καθονται σουζα μπροστα στον Νιομπλα? Αυτο θελω να το δω.

4minister said...

@The Bgt

Συνεργάσιμος έγραψα, όχι καραβανάς λοχίας. Ο ποδοσφαιριστής είναι συνεργάτης κι' αυτός, όχι η τελευταία τρύπα στη φλογέρα. Σα να λέμε ειδικευμένος τεχίτης στην επιχείρηση, όχι ένας εργάτης που τον διώχνεις και βάζεις αγγελία να έρθουν άπειροι για τη θέση.

Ο προϊστάμενος λοιπόν (προπονητής) πρέπει να τους διευθύνει με σοφία και μεγαλοσύνη, όχι να τους πλακώνει στα μπινελίκια.

Κατανοητό ή δεν τα εξηγώ καλά;

squarelogic said...

4minister

δηλ.οι παίκται έφαγαν τον Τεν?

ή μήπως το βραχυκύκλωμά του στο Καραισκάκη σε συνδυασμό με την εμφανή έλλειψη πλάνου ανάπτυξης?

Καιρός είναι επίσης να μάθουμε τίνος ήταν οι μεταγραφικές επιλογές,περσινές(εδώ γελάμε) και φετινές...Κι αν δεν ήταν καθόλου δικές του έχει ευθύνη ενας προπονητής του διαμετρήματος 10Κ που δεν εναντιώθηκε.
Θα μας λείψει ο αντισυμβατικός λόγος του Ολλανδού.Οι αντικαταστάτες του πέφτουν σε νερά βαθύτερα απ'αυτά που γνώριζαν αλλά είναι το δίδυμο που διασφαλίζει κατά το δυνατόν την πιο ομαλή μετάβαση αρκεί να μπορέσουν να διαχειριστούν σωστά τα αποδυτήρια της ομάδας και να μην αποδεχτούν την επικράτηση μιας νέας Greek Mafia σε βάρος ορισμένων ξένων παικτών.
Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία κι ας ελπίσουμε ότι η Φώτιση που ο Αγ.Νικόλας έφερε στον Πρόεδρο να φτάσει ως και την μεταγραφική περίοδο...

pensierix said...

Eγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή η ομάδα δεν με αφήνει όχι να χαρώ, αλλά ούτε να στενοχωρηθώ πλέον για μια απόφαση, μια εξέλιξη που δε με βρίσκει σύμφωνο...Είναι τόσο πολύ διαποτισμένη με δηλητήριο, που ακόμα και η αποπομπή ενός προπονητή εντάσσεται στα πλαίσια των παιχνιδιών εξουσίας και των αντικρουόμενων συμφερόντων των μεγαλομετόχων και των παπαγάλων τους...

Eίμαι αηδιασμένος...

The Bgt said...

Aν ο προπονητης ΔΕΝ μπορει να επιβαλει τις επιλογες του ειναι ανικανος. Μια ομαδα στηριζεται ΠΑΝΩ απο ολα στην ιεραρχεια και στην πειθαρχια.
Ειμαστε σοβαροι? εχει διαπρεψει ομαδα με τρυφεροτητα και προδερμ? (εκτος των ομαδων του Κροκους)
Θα ακουει ο Καραγκουν και ο Κατσουρανης αυτα που θα λεει ο Νομπλιας ή οχι??

Κι αυτες τις αηδιες οτι οι παικτες φαγανε τον προπονητη τις ή δεν εχουν καλες σχεσεις μαζι του τις ακουω βερεσε. Ειναι επαγγελματιες, παιρνουν οσα λεφτα δε θα βγαλει κανεις μας σε 100 ζωες και οφειλουν να ακουνε τον προπονητη τους, δε ειναι δημοσιοι υπαλληλοι ουτε συνδικαλιστες ουτε μαμοθρεφτα. Αλλιως να κανουν αλλο επαγγελμα.

koutavaki said...

Έχει γίνει λίγο κ*λος ο σύλλογος ή μου φαίνεται???
Υ.Γ.:Την απορία "γιατί όχι το Ρότσα" την έχω κι εγώ...

gatti said...

@paoad: Δεν πιάνεσαι εσύ σήμερα! :pp

gatti said...

@island: Πράγματι δεν είναι το ίδιο πράγμα Νησάκι. Με το δίδυμο εξασφαλίζουμε την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα αλλά δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να διαχειριστούν μια κανονική ομάδα όταν η μόνη εμπειρία τους (του Νιόπλια δηλαδή) ήταν τα πιτσιρίκια.

Ομάδα τεντά θα δούμε, λες να επαναληφθεί η ιστορία (Οσιμ) και να πάρουμε πρωτάθλημα;

ΥΓ. Οντως, κράτησε παραπάνω από το αναμενόμενο.

ΥΓ2. Σου κάνει εντύπωση που άλλαξαν τα κόζια;

gatti said...

@pensierix: Kι εγώ εύχομαι να μην "κάψουμε" τον Νιόπλια. Οι ΑΡΔ πάντως την έχουν "σημαδέψει" την τράπουλα. Μονά ζυγά δικά τους θα είναι. Για τα δεινά θα φταίει ο τεντάς για τα καλά θα αποθεώνεται το δίδυμο.

Οτι θα ζήσουμε πολλές ομορφιές, πάντως, είναι γεγονός.

Καιρός ήταν να αποκατασταθεί η τάξη. Να δώσουμε ευκαιρίες στα δικά μας τα παιδιά. Να το κάνουμε "their way" (των Τζιγκερογιαννακόπουλων).

Κι εγώ άρχισα να αισθάνομαι μια συμπάθεια για τον Βγενό; Είναι σοβαρό λες;

gatti said...

@eforas: Aπό προπονητική ξέρει, αλλά πρωταθλητισμό ξέρει; (Ως προπονητής εννοώ). Εν πάση περιπτώσει από την στιγμή που "έφυγαν" τον Τεν Κάτε, εγώ δεν έχω πρόβλημα με Νιόπλια - Βαζέχα. Περισσότερο φοβάμαι μήπως τους κάψουν.

Ας ελπίσουμε να τα καταφέρουν. Καλημέρα! :)))

gatti said...

@fl@neur: Ο,τι και να πούμε, απλά υποθέσεις κάνουμε. Και μπορεί να κάνουμε και λάθος. Από την στιγμή που αγνοούμε σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης και το τι έχει παιχτεί στο παρασκήνιο, δεν αποκλείεται να οδηγούμαστε σε λάθος δρόμους.

Περισσότερο την αίσθησή μας καταθέτουμε. Οτι ευχόμαστε να πετύχουν, είναι αυτονόητο.

gatti said...

@The Bgt: Κι εγώ ελπίζω να βρει τον τρόπο ο Νιόπλιας. Οπως επίσης ευχαριστώ τον Τεν Κάτε για τις στιγμές που μου χάρισε, για τις μεγάλες νίκες σε Βρέμη και Μιλάνο, για το ότι απέκτησαν ενδιαφέρον οι συνεντεύξεις Τύπου.

Η νοοτροπία δυστυχώς είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αυτό πραγματικά με στενοχωρεί πολύ περισσότερο από την αποπομπή Τεν Κάτε.

Τι ανάγκη έχουν οι coachp; Ποιος τους πιάνει τώρα!

gatti said...

@pensierix (again): "Πεθαίνω" που ακούω γκοντζίλα να στηρίζει Γιαννακόπουλο. Ρε τι μέρες ζούμε...

Τον Νιόπλια πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να τον αντιπαθήσω, ό,τι κι αν γίνει (εκτός αν μεταλλαχτεί κι αυτός...).

gatti said...

@coachp: Δεν νομίζω ότι σας τσουβάλιασε κανείς. Είναι πολύ συγκεκριμένοι αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε...

Για τους στρατευμένους ΑΡΔ μιλάμε. Εσένα σε εξαιρώ, είναι προσωπικό το πρόβλημά σου με τον Τεν Κάτε, δεν έχει να κάνει με "γραμμή".

gatti said...

@The Bgt (again): Κι αυτός ο ...μπαγάσας ο Πατέρας. Συμφώνησαν με τον Παύλο να διώξει τον προπονητή, αλλά δεν του είπε ποιον σκόπευε να πάρει στη θέση του!

gatti said...

@pensierix (again2): Μην ανησυχείς κοντά είναι η στιγμή που θα κλείσει το μαγαζί. Τουλάχιστον με την πολυμετοχική του μορφή. Κάτι άλλο θα γίνει, τι ακριβώς, δεν γνωρίζω.

Παρεμπιπτόντως, ο γκοτζίλα δίνει ρέστα! Τι φταίει λέει και η άμυνα έχει τα χάλια της στα τελευταία παιχνίδια; Φταίει ότι άλλαξε. Μπήκε μέσα ο Σεϊταρίδης. Βρήκαμε την αιτία του κακού.

Και ακόμα. Δεν ξέρει τι θα γίνει με τον Δημούτσο, αφού στην Εθνική ο Νιόπλιας τον έχει μεταξύ των αγαπημένων του παιδιών, οπότε πώς να τον αφήσει απέξω; Ωραία πράγματα!

Κουράστηκα λέει να δικαιώνομαι! Χαχαχα. Οσο πάει γίνεται καλύτερο!

gatti said...

@The Bgt (again2): Eτσι ακριβώς. 2 χρόνια και 50 τόσα εκατομμύρια μετά γυρίζουμε σε εποχές Τζίγγερ...

gatti said...

@fl@neur (again): Ψυχραιμία από αύριο. Απόψε είναι δύσκολο να βρεθεί. Οσο για την πολυμετοχικότητα τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους. Αυτοί έχουν εσωτερικές έριδες και τσακώνονται για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι. Δεν είναι φανερό; Κι αυτό είναι πιο αηδιαστικό από το διώξιμο του προπονητή.

gatti said...

@4minister: Αμα λέω εγώ ότι έχεις πάθει coachp-ίτιδα! Νομίζεις ότι αυτό που εξηγείς περί κακών σχέσεων των παικτών με τον Τεν Κάτε μειώνει τον Ολλανδό; Για μένα είναι ακόμα πιο ανησυχητικό από το αν τον έδιωχναν ως άχρηστο. Γιατί σημαίνει ότι κάποιες κλίκες κάνουν κουμάντο μέσα στην ομάδα...

Το "στοίχημα" Νιόπλια θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον....

gatti said...

@squarelogic: Αν σκεφτείς ότι ο Αντωνίου παραμένει αλώβητος, τις μεταγραφές τις έκανε ο ...Ολλανδός. Τώρα που έφυγε μπορούμε να του φορτώσουμε τα πάντα. Κι ας λένε οι φήμες ότι ζήτησε να φύγει μια ολόκληρη 11άδα. Κρίμα που το έργο της αποτζιγγεροποίησης έμεινε στη μέση. Και θα ξαναγυρίσουν στην ομάδα οι αμπαλέιρος και θα παραμείνουν αυτοί που μας σπάνε τα νεύρα.

Για να δούμε πώς θα κρατηθούν οι ισορροπίες μεταξύ Ελλήνων και ξένων τώρα. Θα είναι κι αυτό ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουμε. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να πλήξουμε!

gatti said...

@pensierix (again3): Δεν φταίνε οι ιδέες, φταίνε τα πρόσωπα. Αηδία είναι και το δικό μου συναίσθημα...

gatti said...

@The Bgt (again3): Εσύ μπορεί να τα ακούς βερεσέ αυτά, αλλά δυστυχώς ξέρεις και ξέρω (και ξέρουμε όλοι) ότι στην Ελλάδα ισχύουν.... Και είναι πάντα πιο εύκολο να φύγει ένας παρά μια ολόκληρη ομάδα.

gatti said...

@koutavaki: Εχει γίνει, δεν σου φαίνεται! :)))

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Με καλύπτει απόλυτα το κείμενο σου... Τρομερό πισωγύρισμα..

Σαφώς και η απόφαση δεν ήταν του Πατέρα. Βρωμάει η κίνηση από χιλιόμετρα, μόνο από τα πρόσωπα των αντικαταστατών μπορείς να το καταλάβεις..

Αυτό που με χάλασε περισσότερο είναι πως η αλλαγή νοοτροπίας δεν θα επέλεθει ποτέ με αυτά τα μυαλά (διοίκησης αλλά και ορισμένων "φιλάθλων"). Ο ΠΑΟ μπορεί να πάρει ένα δυο Πρωταθλήματα αλλά μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ με αυτά τα μυαλά δεν θα γίνει ποτέ με τέτοιου είδους ενέργειες...

Καληνύχτα μας...

gatti said...

@Thodoras13: Ετσι ακριβώς. Δεν είναι η φυγή του Τεν Κάτε ως Τεν Κάτε που ενοχλεί. Στο κάτω κάτω κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα. Εχουν περάσει τόσοι, θα περάσουν ακόμα περισσότεροι.

Το θέμα είναι τι ακριβώς εξέφραζε ο Τεν Κάτε. Την πίστη μας σε ένα όραμα, την αλλαγή νοοτροπίας, τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Ολα αυτά γκρεμίστηκαν σήμερα. Λογικό λοιπόν να αισθανόμαστε απογοήτευση, προδοσία, ακόμα και αηδία. Γιατί βλέπουμε ότι τίποτα δεν άλλαξε. Το παρελθόν είναι εδώ. Το ίδιο δυνατό και αποφασισμένο.

ΠΑΝΟΣ said...

Πολύ καλό το ψύχραιμο κείμενό σου. Πραγματικά δεν είμαι σίγουρος προς ποια μεριά να... ακουμπήσω. Θα δείξει. Καλη τύχη στα παιδιά, περιμένω μονάχα να αλλάξουν πράγματα, όχι γιατί χρειάζεται τόσο αυτό (που χρειάζεται) αλλά γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να καταλάβουμε όλοι εμείς που απλώς παρακολουθούμε τους αγώνες (λέμε τώρα) τη δουλειά που γίνεται από καινούρια άτομα στον πάγκο. Τι διάολο, δε μπορεί να επιλέξουν το ίδιο σύστημα (ένας επιθετικός με Ατρόμητο, Πανθρακικό, Ρεάλ Καμινίων) ούτε τα ίδια πρόσωπα σε εντεκάδα και πάγκο. Για να δούμε...

pensierix said...

Τζίγγερ και Γιαννακοπουλαίοι παρακαλάνε ή δεν θα τους χαλάσει καθόλου να αποτύχει η ομάδα φέτος, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο μεν Τζίγγερ για να αποδείξει ότι δεν ήταν αυτός ο ανίκανος τόσα χρόνια και οι Γιαννακόπουλοι για να πάρουν την προεδρία. Κοινός εχθρός ο Βγενόπουλος που περιμένει στη γωνία και που τα αδέλφια φοβούνται...

Αφησαν, λοιπόν, τον Πατέρα να παίξει το τελευταίο του χαρτί ενώ πουθενά δεν φαίνεται ότι άσκησαν πίεση για να φύγει ο Τεν Κάτε που δεν γούσταραν. Ετσι όλως τυχαίως ο Παύλος διαφωνεί με την επιλογή Νιόπλια και τα παπαγαλάκια του Τζίγγερ διαφωνούν με την απομάκρυνση του προπονητή τη δεδομένη στιγμή ενώ ένα χρόνο τώρα του έσκαβαν το λάκκο. Αφθαρτοι, με την αποτυχία χρεωμένη 100% στον Πατέρα θα μπορούν να έρθουν ως σωτήρες τον Μάιο...

Θα είναι κρίμα να χαραμιστεί ο Νιόπλιας στο φτηνό αυτό παιχνίδι εξουσίας...

4minister said...

@ gatti

Όταν μου έβαλες μια ταμπελίτσα και πρέπει να την κουβαλάω, πάνε χαράμι όσα γράφω. Δεν συμφωνώ εντελώς με την απομάκρυνση, αλλά τόνισα κάποια δεδομένα, για μένα αναμφισβήτητα.

Στο ζουμί.

Είναι προφανές ότι δεν είναι αποφάσεις Πατέρα οι χθεσινές, αλλά, όπως γράφτηκε, αποφάσεις Βαρδινογγιαννέικου. Αυτό και μόνο είναι εξαιρετικά αρνητικό. Αποδεικνύεται και επειδή δεν ίσχυσε η δήλωση Πατέρα, για Τεν Κάτε και Αντωνίου "μαζί ήρθαν και μαζί θα φύγουν".

Ένα τελευταίο (προς το παρόν). Υπάρχει συμμετοχή στην απόφαση και του χερ Όττο ...

houli_v said...

Αλήθεια γιατί πήραμε δύο προπονητές ?
Θα τους κάνουμε rotation ή μήπως σκέφτηκαν ότι δε μπορεί ένας από τους δύο καλός θα βγει ?

Καλημέρα :)

fl@neur said...

@gatti
Ψύχραιμη ανάλυση, έστω με αιχμές (λογικό είναι). Ψυχραιμία, the day after και... Φάδερ ημών. Οψόμεθα...
ΥΓ. Είμαι περίεργος, αν το blog θα ξεπεράσει πάλι την 100στάρα.

gatti said...

@Πανοσ: Ούτε εγώ ξέρω πού πρέπει να ακουμπήσω. Προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, αλλά δεν είναι εύκολο.

Αν ήταν πράγματι άχρηστος ο "βοηθός" είναι η ευκαιρία να δούμε γκολ και θέαμα.

Θα σταθώ μόνο σε ένα κομμάτι από το κείμενο του Μαρκάκη που τα λέει όλα:

...ο Τεν Κάτε θα παραμείνει και αύριο ο Τεν Κάτε που έχει δουλέψει στον Aγιαξ, τη Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι. Ενώ ο Παναθηναϊκός, θα παραμείνει και αύριο η ομάδα που θα έχει απολύσει έναν προπονητή ο οποίος έως την προπερασμένη Κυριακή είχε να χάσει στο πρωτάθλημα από τον Γενάρη και τη στιγμή που η ομάδα απέχει έναν βαθμό από την κορυφή με 17 ακόμη αγωνιστικές να απομένουν για το νήμα...

Eτσι ακριβώς...

gatti said...

@pensierix: Δεν τους χαλάει, συμφωνώ. Αλλά να παρακαλάνε κιόλας; Είναι αρκετά βαρύ.

Κι εντάξει ο Τζίγγερ έχει πάθει ...ανοσία στην ντροπή για το γεγονός ότι ο "αιώνιος" αντίπαλος έχει πάρει 12 στα 13. Αλλά ο Παύλος; Των 5 ευρωπαϊκών και των τόσων τίτλων; Που έδωσε μάχη απέναντι στον Κόκκαλη και την κέρδισε; Να έχει φτάσει στο σημείο να παρακαλάει να αποτύχει ο Παναθηναϊκός του Πατέρα για να βγει αυτός στο προσκήνιο; Αν πιστέψω κι αυτό, δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο πια...

Από την άλλη, όρκο δεν μπορώ να πάρω...

Η "παρέα" του Goal επιμένει πως η απόφαση είναι προσωπική του Πατέρα με την συναίνεση Βγενόπουλου. Ετσι "δικαιολογείται" η αντίδραση του Παύλου, αλλά και η αντίδραση των γκοτζαλικών που συμφωνούν με την απόφαση, αλλά ...διαφωνούν με το τάιμινγκ. Εμένα πάντως δεν με πείθουν. Περισσότερο μου φαίνεται πως ο Πατέρας "σύρθηκε" σ΄ αυτή την απόφαση. Ετσι άλλωστε έχει "λογική" και η παραμονή του Αντωνίου...

Είδες πού έχουμε καταντήσει; Να κυνηγάμε ανεμόμυλους. Να μην πιστεύουμε τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω μας. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάντια του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού...

gatti said...

@4minister: Την αποσύρω την "ταμπέλα". Την ξεκίνησα για πλάκα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι άδικη από πλευράς μου...

Συμφωνώ για το θέμα του Αντωνίου. Και μόνο ότι έμεινε αποδεικνύει ότι δεν είναι του Πατέρα η απόφαση.

Οσο πας το κάνεις και καλύτερο! Αμα έβαλε το χεράκι του ο ...γεροξεκούτης, σημαίνει ότι θα ξαναδούμε τον μπλαζέ σέντερ φορ και τον Αλέκο τον όμορφο στην 11άδα. Νέες μέρες δόξας...

gatti said...

@houli_v: Δεν πήραμε δύο προπονητές. Ο Νιόπλιας είναι ο προπονητής. Ο Βαζέχα είναι ο εμψυχωτής. Κάτι σαν το δίδυμο Μπάντοβιτς - Νινιάδη ένα πράγμα για παραπάνω από δύο παιχνίδια βέβαια. Μόνο που εμείς δεν είμαστε γαύρος και δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχουν στην ομάδα μας οι "πρακτικές γαύρου". Βλέπεις, "δεν τόχουμε"!

Καλημέρα! :)))

gatti said...

@fl@neur: Οψόμεθα. Σάμπως μπορούμε να κάνουμε και τίποτα άλλο; Συλλαλητήριο μήπως; Εναντίον ποιανού να πρωτοδιαδηλώσουμε;

4minister said...

Πολλά θα κρίνω από την παραμονή ή όχι του Σάλπι, που μέχρι προχθές το είχα σίγουρο πως δεν μένει.

Ο μπλαζέ και ο όμορφος ποιοί είναι; Δεν είμαι καιρό εδώ και μου λείπει το λεξικό του blog! :razz:

gatti said...

@4minister: Τον Σάλπι εγώ τον έχω για φευγάτο. Αλλά βέβαια ποτέ δεν ξέρεις...

Ελα που δεν ξέρεις τον μπλαζέ και τον όμορφο! Ο Μάντζιος και ο Τζιόλης, βεβαίως, βεβαίως!

Ο ένας παίζει σα να μας κάνει χάρη και ο άλλος εντάξει είναι όμορφος πώς να το κάνουμε (Παίκτης δεν ξέρω αν είναι...). Eίναι επίσης γνωστός ως Αλέξανδρος ο εύζωνας ή Αλέξανδρος ο ευθυτενής...

4minister said...

Τώρα που "ενημερώθηκα", μπλαζέ μπα, δεν είναι στα πλάνα του Όττο, όμορφος ναι ...

Λέω εγώ τώρα ...

4minister said...

Ξέχασα.
Και ο Γκέκας θα βρει ελληνική ομάδα, τώρα το Γενάρη. Στοιχηματίζω να νιάτα μου και την ομορφάδα μου ...

gatti said...

@4minister: Κι εγώ δεν πιστεύω ότι είναι στα πλάνα του ο Βαγγελάκης. Αλλά ο Τζιόλης είναι.

Οσο για τον Γκέκα, μύρισε η ...γαυρίλα. :)))

coachp said...

είναι πολύ νωρίς ακόμη για τέτοιο πανικό.

απλα ειναι τα πραγματα. εδω και καιρο επρεπε να φυγει ο Τεν Κάτε.
Μπορει να μην εχανε που λεει ο Μαρκάκης απο τον γεν'αρη, αλλα οι παπαριες και οι ισοπαλίες του στέρησαν πρωταθλημα απο γεναρη, 3αρα απο Πανσερραικο και εκτος κυπέλλου, πειραματισμούς απειρους, οχι αυτοματισμοί, κακες σχέσεις με τους παίκτες, στήριξη του ιδιου εσκεμμενη απο πολλούς ΑΡΔγια να την πουνε στον Τζιγκερ, πόλεμος των παπαγάλων του τζιγκερ για να τη βγούνε στους άλλους...

θες κι άλλα για να καταλάβεις πως μια ομάδα 45 εκατομυρίων ευρώ δεν παιζει καλά, δεν ειναι πρωτη μπροστά απο τον χειροτερο Ολυμπιακό της δεκαπενταετίας και στο ονομα του προπονητή παίζονται πολά παιχνιδια? Επρεπε να φυγει απλα.

Και η αποφαση είναι οντως του Πατέρα. Σε συννενόηση με Τζιγκερ και Βγενόπουλο. Για αυτό τα πήρε στην κράνα ο Παυλος. Και δικιο εχει στην τελική. Γιατι κι αυτος μετοχος είναι και νιώθει ποτε τον χρειαζονται και πότε τον χρησιμοποιούν...

Cybergoulion said...

Τι να πω, έχω να στεναχωρηθώ τόσο από όταν έφυγε ο Μαλεζάνι! Δεν αμφιβάλω βέβαια ότι η αλλαγή προπονητή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα βοηθήσει στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά όπως και να το κάνεις, είναι κρίμα να βλέπεις έναν άνθρωπο που έχει βοηθήσει στη συνοχή της ομάδας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο με τα συστήματα τις εμπνεύσεις και τις δηλώσεις του, να τον αποχαιρετάει το γερμανικό νούμερο...

:-P

gatti said...

@coachp: Ποιος πανικός; Για σας όλα καλά θα είναι τώρα! :pp

Για τις περυσινές παπαριές και ισοπαλίες και αποκλεισμούς κ.λπ. να σου θυμίσω πως πέρσι ήταν η πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, όταν δεν γνώριζε τίποτα από την ελληνική πραγματικότητα. Τώρα για τη στήριξή του ή τον πόλεμο εναντίον του, άσε καλύτερα...

Τέλος πάντων, για τον ίδιο καλύτερα είναι, γλίτωσε ο άνθρωπος. Για μας δεν ξέρω. Αν και θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να μας πείσετε ότι οποιαδήποτε λύση εκτός του Ολλανδού είναι η καλύτερη.

Εχει σημασία ποιανού απόφαση είναι τελικά; Το ζουμί είναι ότι δεν περπατάει η πολυμετοχικότητα γιατί ο καθένας είναι για την πάρτη του και τα συμφέροντα πάνω από την ομάδα. Αυτό αρκεί για να ανησυχούμε.

gatti said...

@Cybergoulion: Η αλήθεια είναι πως η γαυροχαρά με προβληματίζει κομμάτι... :pp

Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη, αλλά και μόνο ότι μπήκατε στην πρίζα μπας και μ΄ αυτόν τον τρόπο κερδίσουμε το πρωτάθλημα, όπως και να το κάνεις, έχει την πλάκα του... :)))

The Bgt said...

Καλημερα.
Δηλαδη να επιστρεψει ο Βλαξ, ο Πανυβλαξ και ο "Ορεστης Μακρης" για να φυγουν ποιοι απο την ενδεκαδα?

Ελπιζω να μην μας το κανει αυτο ο Νιομπλας..

tzonakos said...

Απο όλα όσα λες, άλλα σωστά και άλλα συζητήσιμα, κρατάω το πολύ σωστό ερώτημά σου που ειναι και δικό μου :
Σε ποιόν θα χρεωθεί ενδεχόμενη αποτυχία.
Το συνεχίζω λιγο :
Εδω και καιρό υπήρχαν "παναθηναϊκάρες" που μουρμούριζαν ή φώναζαν "Φύγε Τεν Κάτε"
Σε ποιόν θα λένε "φύγε" σε ενα μήνα απο τώρα.
Πρέπει να μάθουμε να στηρίζουμε τις επιλογές των υπευθύνων του Συλλόγου όποιες κι αν ειναι.
Και ναι, φοβάμαι μήπως καεί ο ΝΝ και ο Κριστόφ.

coachp said...

@ γαττι
πρεπει να καταλάβεις πως το 80% των παικτων του ηθελαν να φυγει. Ηταν πολυ προσβλητικός. Κατηγορουσε μονιμως τους αλλους. Εκανε τεραστια λάθη, που αν άλλος εκανε ομοια με αυτα, θα ειχε κρεμαστει προ πολλού. Εμενε επειδη ειχε δουλεψει ως δευτερος στη Μπαρτσα και στην Τσελσι! Δεν παραδεχτηκε ποτε κανενα λαθος του. Ο μελμπεργκ ηταν δικο του ακυρο. Ηθελε γρηγορους αμυντικους. σεβαστό μεν, αλλα παρε δε...

Γενικα, δεν γλιτωσε αυτος που εφυγε. Ο Παναθηναϊκος γλιτωσε απο εναν ψυχοπαθη. Θα δεις ποσα πραγματα θα βγουνε στη φόρα σε λιγο καιρο απο τους παικτες.

45 μυρια ομαδα χωρις αυτοματσμους και πισω απο τον χειροτερο ολυμπιακο της δεκαπενταετιας. Ειναι βαρυ. Δεν υπαρχει ελληνικη πραγματικοτητα. Υπαρχει μπαλα. και αποτελεσμα. Και με τεν κατε, τιποτα απο τα δυο δεν ειχες. Ο μακροβιοτερος προπονητης της τελευταίας δεκαετιας ητο... Ξεκολλάτε. Πολυ τον αντεξαν. Για διοικητικούς και μονο λογους. Κανεις δεν τον ηθελε. τωρα απλα το αποφασισαν και οι υπολοιποι.

Και μην φοβάσαι τον γκοτζο. Ποτε ξανα δεν προκειται να κυβερνήσει... Το θεμα ειναι οτι έπεσε και ο βασιλαρας. Αυτοι οι δυο ειναι οι ΑΡΔ. Τους αλλους, αστους στην ησυχία τους...

gatti said...

@The Bgt: Ο "Ορέστης Μακρής" είναι ο Κλέιτον; Να σου πω την αλήθεια, ειδικά ο Κλέιτον δεν με χαλάει. Θα ήθελα να δω κατά πόσο μπορεί να αξιοποιήσει τον Σισέ. Αλλωστε δεν απομακρύνθηκε ως άμπαλος, αλλά ως προβληματικός.

Για τους άλλους δύο όπως έχω ξαναγράψει τον Μάντζιο ήθελα πολύ να τον πιστέψω. Μπάλα ξέρει, διάθεση δεν έχει. Ο Τζιόλης δεν είναι και για τα σκουπίδια, αλλά την έχει δει αφ' υψηλού. Αν μετά από τέτοια συμπεριφορά τον πάρουν πάλι πίσω τι να πω...

Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί πάλι ο Δημούτσος. Το ακούω από παντού την τελευταία ώρα. Ηταν βλέπεις από τα αγαπημένα παιδιά του Νιόπλια στην Ελπίδων...

gatti said...

@tzonakos: Επί της ουσίας το συγκεκριμένο ερώτημα ήταν ...ρητορικό. Είναι γνωστό σε ποιον θα χρεωθεί ενδεχόμενη αποτυχία. Στον Τεν Κάτε φυσικά.

Και οι "παναθηναϊκάρες" πάλι τον Τεν Κάτε θα έχουν στο στόχαστρο και θα μιλούν για τον "καταστροφέα" της ομάδας. Για να το πάω κι εγώ παρακάτω, το πολύ πολύ να τα βάλουν με τον Πατέρα. Αλλωστε Τζίγγερ και Παύλος είναι "τακίμια" τώρα πια...

gatti said...

@coachp: Ο,τι πεις...

Εφυγε ο κακός και θα λυθεί η γλώσσα των "καημένων" των παιδιών που υπέφεραν, οπότε θα μάθουμε όλη την αλήθεια.

Μόνο, ας σταματήσει αυτό το πράγμα σε παρακαλώ. Δεν αντέχεται άλλο.

You made your point. Μη το κουράζουμε άλλο, γυρίσαμε σελίδα...

ΥΓ. Και ΞΕΚΟΛΛΑ με τον Βασιλαρά. Σε φθείρει αυτό το πράγμα...

coachp said...

τον βασιλαρα τον γράφω επειδη φοβασαι οτι ο γκοτζος θα ξανακανει κουμαντο... Δεν προκειται να κανει κουμαντο ο τουλουμπας.

Να τα βρουνε προσπαθουνε. διοικητικά. πρεπει να αφησουν και οι τρεις πλευρες, τα παπαγαλάκια τους στην απ'εξω. Να σταματησουν τις υπογειες συνεργασίες και να κατσουν στο τραπεζι μαζί. Και ο βγνοπουλος που το παιζιε αδιαφορος.

Υ.Γ. Οτι διαβάζεις αυτες τις μερες πως απο το περιβάλλον του ΠΑΟ λεγεται το ενα η το άλλο, να ξερεις πως το 50% ειναι απο το περιβαλλον του κυριου ανδρεα...

pensierix said...

Εγώ απορώ με αυτούς που πανηγυρίζουν για την απόλυση Τεν Κάτε, που ως αποδιοπομπαίος τράγος θα πάρει μαζί του όλες τις αμαρτίες. Μόνο θέμα τύχης και...μομέντουμ θα φέρει αποτελέσματα γιατί η κίνηση αυτή δεν έχει καμία λογική τη δεδομένη στιγμή ούτε έχει αποδειχτεί ότι στον ΠΑΟ λειτουργεί. Μου θυμίζουν τις μεταγραφικές περιόδους που ο οπαδός ονειρεύεται παιχταράδες. Τώρα φαντάζονται ότι ο Νιόπλιας θα φέρει μπαλάρα και αποτελέσματα. Α, ναι, θα ανεβάσει και την ψυχολογία του ελληνικού στοιχείου της Παιανίας...Το πιο πιθανό σενάριο είναι να καεί ο Νιόπλιας που πάει σαν πρόβατο επί σφαγή και να πάρει πόδι ο Πατέρας.

Το τι παίζεται, φαίνεται ξεκάθαρα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πράσινων φυλλάδων με το άδειασμα του Πατέρα (ε ρε στήριξη που θα έχει ο Νιόπλιας!). Να μη ξεχάσουμε να ζητήσουμε κεντρικό αμυντικό το Γενάρη, αυτό είναι το πρόβλημα της ομάδας.Και δουλειά στα στημένα, ε...

Αυτή η ομάδα πλέον για μένα έχει γίνει αποκρουστική, προσβάλλει την αισθητική μου απ'όπου κι αν την πιάσω και δεν μπορώ να τη στηρίξω γιατί δεν την αναγνωρίζω...Ο μόνος που δεν μου φταίει είναι ο Νιόπλιας. Ισα ίσα που θα ήθελα να πετύχει για να μην πέσει στα αζήτητα. Αλλά το τι θα κάνει αγωνιστικά, ειλικρινά με αφήνει παγερά αδιάφορο. Οταν αηδιάζω εγώ, δεν μου περνάει εύκολα...Τέλος ο Παναθηναϊκός για αυτή τη σεζόν. Δε μπορώ να παρακολουθώ το γελοίο αυτό πανηγυράκι εξουσίας και να χειροκροτώ επειδή ο Σισέ έβαλε γκολ τη Κυριακή.

pensierix said...

Και κάτι τελευταιο.

Στην προσπάθεια να στηριχθεί ο Νιόπλιας(που κι εγώ θεωρώ ελπιδοφόρο προπονητή και θα στενοχωρηθώ αν καεί) και η επιλογή της διοίκησης, λέγονται και γράφονται απίστευτες π@π@ριές. Η μεγαλύτερη όλων είναι ο παραλληλισμός με τον Γκουαρντιόλα που δεν είχε κι αυτός εμπειρίες κτλ κτλ. Ο Ισπανός είναι "προϊόν" της σχολής Μπαρτσελόνα όπως και πολλοί παίκτες-κλειδιά της ομάδας. Προπονητής και παίκτες έχουν τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας, έχουν διδαχτεί την ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία και την υπηρετούν από διαφορετικό πόστο ο καθένας με κλειστά τα μάτια. Αυτό, για να μην γίνονται γελοίες συγκρίσεις με την μίζερη ελληνική πραγματικότητα...

paoad said...

Αλήθεια αυτός ο Πέπε τι προυπηρεσία είχε πριν τον καθίσουν στον πάγκο της μπλαουγκράνα;

Ο άλλος ο τυχαίος ο Ραικαρντ; Για ποια εμπειρία μιλάμε; Ο Μουρίνιο πριν τον καθίσουν στο πάγκο της Πόρτο είχε πλούσια εμπειρία... μεταφραστή..

Όλα είναι θέμα χημείας. Αν ομάδα και προπονητής ταιριάξουν τότε όλα καλά θα πάνε. Αν όχι...δε μπα να σαι κ ο Μουρίνιο.

Ότι θα γινόταν τέτοια διαφήμιση της εκπόμπης του Γκόντζου απο εδω μέσα δεν το περίμενα. ;))

Τόνια said...

Τελικά το διοικητικό θα μας φάει(και το γηπεδικό,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Χώσιμο Παυλάρα σε Πατέρα χθες το βράδυ+νέο χώσιμο Παυλάρα σήμερα το μεσημέρι --> ανακοίνωση Πατέρα με αιχμές προς Παύλο(και Τζίγκερ?) --> νέο ακόμα μεγαλύτερο χώσιμο Παύλου πριν λίγο στο σέντρα φμ.

Εγώ τώρα γιατί έχω την αίσθηση ότι τελικά πιο πολύ κακό στον εαυτό του κάνει ο Παύλος με αυτή τη στάση παρά στον πρόεδρο?
Το να ακούω από αυτό τον άνθρωπο να λέει για τον "Γιάννη Βαρδινογιάννη, που έχει προσφέρει τόσα πολλά εδώ και χρόνια στο σύλλογο" δεν το περίμενα ποτέ...Αν απογοητεύτηκα μία φορά χτες με την απόλυση Τεν Κάτε,αυτά που έχουν γίνει από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα με έχουν απογοητεύσει επί 10.Τι να πω πια...Έτσι που το πάνε,αυτοί θα με καταντήσουν βγενοπουλικό στο τέλος.
Μα να τρώμε μια ζωή μόνοι μας τις σάρκες μας?

paoad said...

@pensierix

Μόνο παπαριές δεν είναι αυτά. Θεωρείς εύκολο να εμπιστευτείς μια ομάδα με την ιστορία και την δυναμική της Μπαρτσελόνα σ'έναν τύπο που έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής μόνο με παιδιά;

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Ούτε διπλώματα χρειάζεται, ούτε πανεπιστήμια και σχολές. Είτε το έχεις μέσα σου είτε όχι.

Ο πολυδιαφημισμένος Τεντάς, ο γκουρού της τακτικής, απέτυχε κ μας έδειξε γιατί δεν κατάφερε ποτέ να γίνει πρώτος προπονητής. Απλό είναι.

pensierix said...

@ paoad

Οπως το βλέπει καθένας. Σεβαστή η άποψή σου αλλά εγώ είμαι τελείως διαφορετικής γνώμης.

Το μόνο που δεν με απασχολεί τώρα είναι η επιλογή Νιόπλια και αν θα πετύχει. Είπα, για μένα ο Παναθηναϊκός τέλος για φέτος. Δεν ικανοποιεί την αισθητική μου σε όλα τα επίπεδα, δεν βλέπω τις αξίες που με διαφοροποιούν από τον γάβρο αλλά μια προσπάθεια να τον μιμηθώ βγάζοντας μια ιμιτασιόν έκδοση, δεν με εκφράζει και δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτό που εγώ θεωρώ ένα έκτρωμα. Ε, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ και με τα παιχνιδάκια 4λεφτάδων κι έναν όχλο ΑΡΔ και οπαδών που αλαλάζουν επειδή βρήκαν τον ενόχο και είδαν το κεφάλι του στο πιάτο.

Αυτά.

4minister said...

@ paoad

Όπως βλέπεις λέξη δεν έχω πει για την εκπομπή του ακατονόμαστου. Για να βλέππεις τι χαρακτήρα κρατάω δηλαδής ... [img]http://www.cheesebuerger.de/images/midi/frech/a100.gif[/img]
________

Καλά κάνει ο καθένας και λέει την άποψή του, αλλά σε 4-5 βδομαδούλες θα ξέρουμε αν πρόκειται ο Νόμπλιας να πετύχει. Είπα Νόμπλιας και όχι και Βαζεχα, καθόλου τυχαία. Όχι από τα αποτελέσματα, από την αλλαγή του τρόπου ανάπτυξης και σύμπτηξης (άμυνα) της ομάδας. Υπομονή.

The Bgt said...

Ειλικρινα η εικονα της διοικησης του ΠΑΟ προκαλει αηδια, εχει δικιο ο Γαλατης.

fl@neur said...

Παιδιά, συγγνώμη, αλλά εγώ ξέρω ότι ο γάβ-ρος παίζει εν ού παικτοίς εδώ και στο "τσαμπιολί" (νίκησε μέχρι και τα τσικό της Άρσεναλ), τα οικονομάει ως μοναχοφάης, θα πουλήσει παραμύθι και με καμιά μεταγραφή, μάς καθηλώνει 2 ώρες στο λεωφορείο, κι εμείς, εντός κι εκτός των blogs, έχουμε χάσει τον μπούσουλα.
"Καλά κρασά" που λέγαν και οι παλιοί, Καλή Τύχη στο νέο προπονητικό τημ και... Καλές γιορτές!

gatti said...

@coachp: Oπως φαντάζομαι ότι διαπίστωσες ήδη, όχι μόνο δεν τα βρίσκουν, αλλά τα χαλάνε ακόμα περισσότερο...

gatti said...

@pensierix: Kι εγώ φοβάμαι πως θα "καεί" ο Νιόπλιας πριν καν αρχίσει την προπονητική του καριέρα και θα χάσουμε έτσι την ευκαιρία να έχουμε στο μέλλον έναν μεγάλο προπονητή. Το χειρότερο είναι ότι ο Νιόπλιας δεν θα έχει την καθολική στήριξη από την πολυμετοχικότητα, όποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία το κατάλαβε από το ξεκατίνιασμα Παύλου - Πατέρα. Και είναι κρίμα, γιατί οι οπαδοί, ανεξάρτητα από το αν πήγαιναν ή όχι τον Τεν Κάτε, ήταν διατεθειμένοι να στηρίξουν το νέο προπονητικό δίδυμο.

Συμφωνώ ότι είναι άστοχη η σύγκριση με τον Πέπε.

gatti said...

@paoad: Σίγουρα η χημεία παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Τελικά όμως δεν έχω καταλάβει. Εσύ συμφωνείς με την πρόσληψη Νιόπλια - Βαζέχα;

Δεν έγινε διαφήμιση της εκπομπής του Γκόντζου. Δυσφήμιση έγινε! :pp

gatti said...

@Aντώνης: Ποιος ασχολείται πια με το γηπεδικό; Εδώ γίνεται χαμός!

Κι εγώ την ίδια αίσθηση έχω για τον Παύλο. Γκρεμίζει μόνος του ό,τι έχει χτίσει τόσα χρόνια.

Πάντως αυτή η στροφή προς τον Βγενόπουλο βλέπω πως είναι ομαδική. Πολύς κόσμος έχει στραφτεί πια προς τον Ανδρέα ως μόνη πηγή ελπίδας.

gatti said...

@4minister: Σε ένα μήνα πράγματι θα ξέρουμε. Το θέμα είναι τι θα δείξει η ...νεκροψία.

Υπομονή; Αυτό είναι μότο του Γιαννάκη! :pp

gatti said...

@The Bgt: Oπως το λες. Αηδία. Και απογοήτευση...

gatti said...

@fl@neur: O γαύρος ξεπερνάει τα προβλήματά του, προχωράει στην Ευρώπη, παίρνει μπόνους σε βαθμούς και χρήματα, την ώρα που εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας και η ΑΕΚ ζει το δράμα της. Και μετά μιλάμε για πρωτάθλημα...

Καλές γιορτές και καλά ...κρασιά! :)))

fl@neur said...

@gatti
Έτσι είναι *smile* Καλά, αυτό με την ΑΕΚ είναι απερίγραπτο, κι από πάνω τρώγονται με τον "Πανιόνιο" και ποιο είναι και δεν είναι προσφυγικό σωματείο!!! Κι ο Κόκκαλης... ξεκοκκαλίζει μόνος του το ψητό και τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Μισέλ.

paoad said...

Αν συμφωνώ λέει.. πετάω τη σκούφια μου για Νιόπλια.