Wednesday, December 9, 2009

Εχουμε και λέμε...





Τα δεδομένα

* Το σημερινό ξεκατίνιασμα είναι το μεγαλύτερο που έχει συμβεί μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό.

* Η ενότητα έχει πάει περίπατο, οι "συμμαχίες" είναι πια ξεκάθαρες.

* Ο Πατέρας πήρε μια απόφαση και ένα ρίσκο με την απόλυση Τεν Κάτε για τα οποία θα κριθεί.

* Ο Πατέρας έχει κάθε δικαίωμα ως πρόεδρος να πάρει μια απόφαση, ακόμα κι αν αυτή αφορά απόλυση προπονητή χωρίς να ζητήσει την γνώμη των μετόχων.

* Ο Πατέρας έχει ηθική υποχρέωση να ενημερώσει τους μετόχους για την απόφασή του.

* Ο Παύλος έχει το ηθικό δικαίωμα να ενημερωθεί κατ΄ ιδίαν για τις αποφάσεις του προέδρου και να μη τις μάθει από τα ΜΜΕ.

* Ο Παύλος όφειλε να δείξει στον Πατέρα την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε κατ΄ ιδίαν και όχι μέσω ραδιοφωνικών σταθμών.


* Ο Πατέρας έκανε μετωπική επίθεση στον Παύλο.

* Για πρώτη φορά ο Παύλος παρενέβη δυναμικά παίρνοντας ξεκάθαρα θέση σε κάποιο ζήτημα, κάτι που μέχρι τώρα αρνιόταν να κάνει, δηλώνοντας αμέτοχος.

* Η προσφορά του Παύλου στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.


Το αξίωμα

* Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα. Δεν υπάρχουν "ιερές αγελάδες".



Οι εκτιμήσεις


* Ο Παύλος είναι ενοχλημένος από την δημοτικότητα του Πατέρα στις τάξεις των οπαδών.

* Ο Παύλος αδικείται από την ραδιοφωνική (και τηλεοπτική) παρουσία του, γιατί δεν έχει ιδιαίτερη ικανότητα στην επικοινωνία και επιπλέον δεν μπορεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Ετσι σε ενδεχόμενο debate με τον Πατέρα βγαίνει ηττημένος. Το ίδιο συνέβη και σήμερα για όποιον άκουσε και τους δύο στα ερτζιανά. Αυτό οφείλει να ληφθεί σε έναν βαθμό υπόψιν
προτού γίνουν οι όποιες κρίσεις για τη συμπεριφορά του στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

* Ο Παύλος δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τα παναθηναϊκά του αισθήματα και να διαχωρίζει τις δηλώσεις που κάνει ως μεγαλομέτοχος της ομάδας από τις δηλώσεις που κάνει ως οπαδός της ("ελέγχεται" μάλιστα το ενδεχόμενο να μην έχει καν δικαίωμα να μιλά ως οπαδός από την στιγμή που κατέχει θεσμική θέση).

* Ο Πατέρας θα μπορούσε να δώσει τόπο στην οργή και να μην ασχοληθεί με τις δηλώσεις του Παύλου. Το ότι δεν το έκανε και επιδίωξε ξεκάθαρα την "μετωπική" μπορεί να έχει σχέση με τα όσα προηγήθηκαν περί επιθυμίας του Παύλου να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ.

* Ο Πατέρας προέβη στην απόλυση Τεν Κάτε είτε

α) για να αιφνιδιάσει την πλευρά Τζίγγερ - Γιαννακόπουλου που περίμεναν το τέλος της θητείας (της δικής του και του Τεν Κάτε) για να τοποθετηθούν και να δράσουν. Κοινώς αποφάσισε να "παίξει τα ρέστα του".

β) για να προσφέρει στην ομάδα το απαραίτητο "ηλεκτροσόκ" που απαιτείται προκειμένου να συνέλθει από το λήθαργο. Κοινώς έβλεπε πως με τον Τεν Κάτε το πρωτάθλημα κινδυνεύει να χαθεί και αποφάσισε να παίξει το "τελευταίο του χαρτί" για τον τίτλο.
(διαλέγετε και παίρνετε τι από τα δύο ισχύει)

* Οι δηλώσεις του Παύλου για την πρόσληψη των Νιόπλια - Βαζέχα ήταν άστοχες και μόνο κακό είναι για την ομάδα όταν ένας εκ των μεγαλομετόχων διατυπώνει δημόσια την αρνητική γνώμη που έχει για το νέο προπονητικό δίδυμο, αφού προσθέτει ακόμα περισσότερη ανασφάλεια από όση δικαιολογημένα πρέπει να έχουν, στους Νιόπλια - Βαζέχα.

* Ο Παύλος χάνει πόντους μεταξύ των οπαδών όταν στην προσπάθειά του να καυτηριάσει την κίνηση Πατέρα, κάνει αναφορές στην προσφορά του Τζίγγερ, ενισχύοντας έτσι την πεποίθηση που έχει δημιουργηθεί πως έχει συμμαχήσει με τον πρώην "εχθρό" του.




Το συμπέρασμα

Η πολυμετοχικότητα είναι αδύνατον να λειτουργήσει με αυτές τις συνθήκες. Βρείτε τα, ή διαλύστε το... (μόλις ...ανακάλυψα την Αμερική...)


***


Το αντίο





Η επόμενη μέρα...












Καλή επιτυχία ρε μάγκες!

81 comments:

fl@neur said...

@gatti
Πράγματι, να ευχηθούμε "Καλή επιτυχία, ρε μάγκες!" Και σε μάς, διοίκηση, ομάδα και φιλάθλους, καλή φώτιση (με αυτά που γίνονται, θα μάς τρελλάνουν).

pensierix said...

" Η προσφορά του Παύλου στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη."

Δεδομένη μπορεί να είναι σε όλα τα τμήματα πλην του ποδοσφαιρικού. Εκεί, εκτός από τα χρήματα που διέθεσαν και οι άλλοι μέτοχοι, το μόνο που έχει προσφέρει είναι γένια, χτένια, γκρίνια, "Πατέρα κάτσε φρόνιμα" και "Ας δίνατε το πριμ της εθνικής στον ερασιτέχνη καλύτερα" στα πρωτοσέλιδα της φυλλάδας του, ξεκατίνιασμα στα ραδιόφωνα κτλ κτλ. Κάτι θετικό, συγγνώμη, εγώ δεν θυμάμαι.

Για μένα η πολυμετοχικότητα δεν έχει κανένα νόημα πλέον. Ισα ίσα έβαλε τη γκρίνια και τη μιζέρια μέσα στη διοίκηση. Είναι αδύνατο να συνυπάρξουν διαφορετικοί άνθρωποι, με φιλοδοξίες και συμφέροντα ενωμένοι δήθεν για το "καλό του Παναθηναϊκού". Το εγχείρημα έχει εξελιχτεί σε φάρσα και τη δεδομένη στιγμή δεν σέβομαι κανέναν από όλους αυτούς που δεν σέβεται την επένδυσή του κι έχει φέρει την ομάδα στα όρια της γραφικότητας.

ΥΓ
Μη τολμήσει κανείς να βγει να πει ότι ο τεντάς άφησε πίσω του καμμένη γη. Η ομάδα είναι καλογυμνασμένη, με όλους τους παίκτες διαθέσιμους και μέσα σε όλους τους στόχους.

gatti said...

@fl@neur: H φώτιση είναι κάτι που χρειάζονται ιδιαίτερα οι πολυμετοχικοί γιατί δεν μας βλέπω καθόλου καλά. Τι απογοήτευση! Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τόσες ελπίδες και οράματα να κινδυνεύει να έχει τόσο άδοξη κατάληξη...

gatti said...

@pensierix: Η προσφορά είναι προσφορά σε όποιο τμήμα κι αν έχει διοχετευτεί. Και προσπαθώ να το έχω αυτό πάντα στην άκρη του μυαλού για να μην αδικήσω τον Παύλο.

Ωστόσο δεν κρύβω ότι κι εγώ έχω απογοητευτεί από τα τελευταία γεγονότα και την συμπεριφορά του, που πολλές φορές "πυρπολεί" την ενότητα. Είναι ο ίδιος πια που αδικεί τον εαυτό του.

Ούτε για μένα έχει πια νόημα η πολυμετοχικότητα, αφού έχει εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαραθέσεων, συμμαχιών, προσωπικών συμφερόντων, γκρίνιας και μιζέριας.

Και καθώς πλησιάζουμε, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον πάτο, ίσως είναι καιρός να συσκεφθούν και να βρουν λύσεις, γιατί πραγματικά δεν αντέχεται άλλο ξεκατίνιασμα...

fl@neur said...

Η "πολυμετοχικότητα" είναι αυτό που λέγαν κι οι παλιοί "η ισχύς εν τη ενώσει", αλλά δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά ή να δυναμιτίζεται από μικροσυμφέροντα και κυρίως από ΑΡΔ και άλλα "πράσινα ΜΜΕ", που συχνά δουλεύουν πολύ πιο διαλυτικά από την "κόκκινη προπαγάνδα". Ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο, όπως κι άλλες ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, ακόμα και η Ξάνθη) υφίστανται τα "πέτρινα χρόνια" του Χο-χο-χο, κι έχει εγκλωβιστεί χρόνια τώρα είτε στην εσωστρέφεια είτε στο να κυνηγάει "ψυχώσεις", ξεπουλώντας την ευρωπαϊκή του προίκα.
Αν και έχει πολυ δρόμο ακόμα, ο γάβ-ρος έχει "μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια", ισοσκέλισε την περσυνή απώλεια από το "τσαμπιολί" (οικονομικά εννοώ, αγωνιστικά τον είδαμε, τι μπάλλα έπαιξε και με τι αντιπάλους!) και ξανάριξε τον αντίπαλο στο καναβάτσο. Κι εμείς τρωγόμαστε σαν τα κοκκόρια!
Ο Θεός να βάλει το χέρι του κι εμείς μυαλό!

fl@neur said...

Και πάνω στην αναμπουμπούλα και την ταραχή, κανείς δεν σχολίασε το 2-2 του ΑΠΟΕΛ στο Λονδίνο! Ποιος Ολυμπιακός και ποιος Παναθηναϊκός με "ευρωπαϊκό κοστούμι"!!!
Καλή μέρα, gatti...

seaconfused said...

Με κάλυψες απόλυτα!
Τους άκουγα χθες και ήθελα να σπάσω το ραδιόφωνο. Λες και είναι παιδάκια...
Άντε να δούμε.

Γιώργος Τ. said...

Πρέπει να καταλάβουνε (και να καταλάβουμε) όλοι ότι ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα..Βαρεθήκαμε πλέον να παίζονται συμφέροντα πάνω στην πλάτη του Παναθηναϊκού.. Βρείτε τα ή διαλύστε το. Συμφωνώ..
Καλή επιτυχία σε Νιόπλια-Βαζέχα.. Εύχομαι (και ειλικρινά πιστεύω) ότι θα τα πάνε καλά...

coachp said...

Τα δεδομένα και η ιστορία όπως την έχω μάθει εγώ...

Μετά το παιχνίδι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, όλοι στη διοικηση ξενέρωσαν. Αρχισαν τα τηλέφωνα. Το σημαντικότερο τηλέφωνο ήταν μεταξύ Βγενόπουλου - Πατέρα.
"Νικόλα, νομίζω πως πρέπει να τον διώξουμε τελικά. Πως να το κάνουμε όμως, όταν μας πιέζουν ο Γιαννακόπουλος και ο τζίγκερ εδώ και ένα χρόνο και εμείς τον στηρίζουμε?"
Υ.Γ. Για όσους δεν ξέρουν, ο κύριος Ανδρέας "ελέγχει", κατα μία έννοια τον Νικόλα...

Η λυση ήταν απλή. Και ήταν του Βγενόπουλου. Μιλήσε ο Πατέρας με τζιγκερ που ειναι και μεγαλομέτοχος και του είπε ότι το σκέφτεται... Ο τζιγκερ, δεν ξέρω τι απάντησε. Ειναι ένα μυστήριο που δεν έμαθα. Αλλα, ήξερε πως θα τον διώξουν τον Τεν Κατε. Για τους άπιστους, μπορειτε να πάτε 4-5 μερες πίσω, να δείτε εξωφυλλα του Ντέρμπι. Θα το καταλάβετε...

Τωρα, οσο για τον Παυλο, αποφάσισαν να μην του το πούνε μια και είναι παρορμητικός. Και εγινε το απλο. Το πήρε πάνω του ο πατέρας (με τη συγκαταθεση του Βγενοπουλου) και δεν είπανε τιποτα στον Παυλο, επειδη θα έπαιρνε πολύ χρόνο και Δ.Σ. κλπ κλπ για να καταλήξουν σε προπονητή. Και ηξεραν πως ο παυλος θελει τύπου Μουρίνιο. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. Η πιο ομαλη μετάβαση, ειναι αυτη του Νιοπλια-Βαζέχα.

Ετσι και εγινε. Ο Παυλος στραβωσε με τα δίκια του. ο πατέρας στράβωσε με τα δίκια του κλπ κλπ.

Και επειδη χτες μίλησα προσωπικά με πέντε εκ της διοικησης,(Παυλος, Πατέρας, Βγενόπουλος, Νίκας, Ξυλάς), αισθηση μου είναι πως θα τα βρουνε. Πρέπει να ηρεμήσουν τον Παυλάρα. Και θα το καταφέρουν. Επειδη η αλήθεια είναι, πως όλοι έχουν το δικιο τους. Το μονο που δεν πρέπει να μάθει ο Παύλος, είναι, πως το ήξερε και ο τζίγκερ. Αυτοί του ντέρμπι σφυρίζουν αδιάφορα και στην εκπομπη του ο Γκοτζος που όλοι ακούσατε, το ιδιο έκανε....

squarelogic said...

Πάρα πολύ καλή η κωδικοποίηση σου.
Λόγω της παρατεταμένης ένδειας τίτλων και της προφανούς πίεσης να τερματιστεί αυτή με την πρωτοφανή οικονομική άνεση που προσέφερε η πολυμετοχικότητα,σε συνδυασμό με την σπατάληση των χρημάτων που μας ξαναφέρνει στο να εξαρτιόμαστε απ τα (πολλά)λεφτά του Τσ.Λ.,ο φετινός τίτλος πήρε και για μας τη μορφή 'ψύχωσης".
Δεδομένου οτι με τον Τεν Κάτε δεν φαινόταν οργανωμένος τρόπος ανάπτυξης,ούτε βελτίωση της ομάδας
με το χρόνο,ο Πατέρας έκρινε οτι ο φετινός σκοπός χρειαζόταν "κάτι διαφορετικό" για να κατακτηθεί.
Όντως ρισκάρει,παίζει τα ρέστα του,αλλά κάπου μ'αρέσει ότι δεν κρυφθηκε απ την ευθύνη.Ο Παυλος έχει δίκιο να είναι χολωμένος που το έμαθε απ τους δημοσιογράφους,αλλά κάπου πρέπει να καταλαβαίνει οτι τέτοιες αποφάσεις δεν κοινοποιούνται σε πολλούς,όπως και οτι δεν έπρεπε να τοποθετηθεί έτσι δημοσίως.
Δυστυχώς,εκτός απ τις αγωνιστικές μας αδυναμίες και την αντιμετώπιση του αντιπάλου,θα πρέπει να περιμένουμε να τα (ξαναματα)βρουν οι πολυ...μετωπικοί μεταξύ τους,να βρουν τη σωστή συνταγή οι Νιόπλιας-Βαζέχα,και να ξανατεθεί το θέμα προπονητή το καλοκαίρι...Δύσκολα τα πράγματα!
Καλή επιτυχία και σιδεροκέφαλο το ένδοξο δίδυμο!

koutavaki said...

Πως είχα την εντύπωση ότι οι Γιαννακοπουλαίοι είχαν εντέχνως "διαχωρίσει" τη θέση τους και ξεκαθαρίσει ότι δεν ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα,αφού είναι ειδήμονες μόνο για την ΚΑΕ?Και τέλος πάντων δε θυμάμαι να είπε ποτέ ο Πατέρας ότι ο Ζοτς,ή ο Διαμαντίδης,ή ο Χ,ή ο Ψ δεν κάνουν για την ομάδα μπάσκετ.Πολυμετοχικότητα κύριοι δε σημαίνει απαραιτήτως "ανακατεύονται όλοι σε όλα".Και εδώ η κόντρα δεν ξεκίνησε(τουλάχιστον δε φαίνεται να ξεκίνησε)από διοικητικό θέμα.Πιθανόν ο Παύλος να είχε δίκιο(αν και λίγο δύσκολο να το φάω ότι δεν ήξερε για Νιόπλια-Βαζέχα),αλλά αφού εσένα ρε μουσιού δε σου άρεσε να τα μάθεις από τα ΜΜΕ,εμάς γιατί πιστεύεις ότι θα μας άρεσε?Και να ξέρετε ότι οι κύριοι με τους οποίους δεν πρόκειται να πάει μπροστά ο Παναθηναϊκός δεν είναι το προπονητικό δίδυμο,αλλά κάτι καραγκιόζηδες στη διοίκηση.Ζώα.
Υ.Γ.:Τι διάολο,θέλουν να γίνουν Δομάζοι στη θέση του Δομάζου?Που ναι μεν πρόσφερε πολλά αλλά τον βλέπουμε πια και φτύνουμε τον κόρφο μας?

pensierix said...

Ποιός θα το περίμενε να δει μια μέρα το Ντέρμπυ να γίνεται δήθεν ασπίδα στον Παύλο και την Πράσινη να θεωρεί τον Τζίγγερ "ευεργέτη"! Αν έχεις κοινό εχθρό, όλα γίνονται! Και ο Νιόπλιας, δεν θα αντέξει ο άνθρωπος από την πολλή στήριξη! Θα του 'ρθει τίποτα!

Αν, πάντως, αποστασιοποιηθείς λιγάκι από την όλη φάση, η αρχική αηδία μετατρέπεται σε γέλιο. Εχουν απίστευτη πλάκα οι τύποι αυτοί και τα παπαγαλάκια τους!

Η πολυμετοχικότητα έχει πεθάνει, με την παρούσα σύνθεση τουλάχιστον. Τα "βρείτε τα" πιο πολύ ως ευχολόγια ακούγονται παρά ως ρεαλιστική στάση. Πάντα θα υπάρχουν παιχνίδια εξουσίας και συμμαχίες, πάντα θα περιμένουν κάποιοι στη γωνία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Καλύτερα να γίνει ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών κι όποιος επιβιώσει, παρά αυτή η υποκρισία και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

ΥΓ
Για να μην ξεχνιόμαστε, το πρόβλημα της ομάδας είναι ο κεντρικός αμυντικός!
:pppppppp

ΥΓ1
Μεγάλο καραγκιοζιλικι και unfair το σημερινό πρωτοσέλιδο των Μπαμποχελάκηδων. Μπορείς να χρησιμοποιείς όποια υπερβολή θέλεις για να πουλήσεις φύλλα αλλά, το "πρέσβης" ανήκει αλλού και δεν πρέπει να το αγγίζεις ακόμα κι αν ο ΠΑΟ κάνει 20 χρόνια να βγει στην Ευρώπη. "Ψιλά γράμματα" θα μου πείτε αλλά, ενδεικτικό της ποιότητας της δήθεν "σοβαρής","αντικειμενικής" δημοσιογραφίας...

zouk said...

Καλη επιτυχια στους Νιοπλια-Βαζεχα.
Ελπιζω απο εδω και περα να εχουν την στηριξη που τους αξιζει απο την στιγμη που ειναι προπονητες τουλαχιστον ως το καλοκαιρι.
Ελπιζω οι παιχτες να τα δωσουν ολα για το καλο της ομαδας.
Η διοικηση 8α επρεπε να μιλαει με τα τηλεφωνα και οχι στα ΜΜΕ που ψοφανε για κατι τετοια.

coachp said...

ηρεμήστε βρε. θα τα βρούνε. μιλανε στα τηλεφωνα σημερα...

και εσυ ρε πενσιεριξ, αφου ο πρέσβης, είναι έκφραση που χρησιμοποιείται απο την SPORTDAY. Αρα, δικαιωμα της είναι, να την χρησιμοποιεί όπως θέλει. Γιατι σε χαλάνε όλα τόσο πολύ? Γιατι ψάχνεις να βρεις κάτι για να κράξεις? λιγο ηρεμία βρε...

mahler76 said...

τσακώνονται μαλάκες και ο Γαύρος αλλωνίζει ανεξέλεγκτος.

paoad said...

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση γκρίνια. Προσωπικά, θεωρώ ως εξαιρετική κίνηση την πρόσληψη του Νιόπλια (για Βαζέχα δεν έχω γνώμη). Είναι, ίσως, η πιο ποδοσφαιρική κίνηση που θα μπορούσε να κάνει ο Πατέρας. Έδιωξε έναν προπονητή που πήρε πολλά κ έδωσε ελάχιστα, που βάσει αποτελεσμάτων και απόδοσης άπετυχε, που δεν είχε συμπάθειες εντός και εκτός της ομάδας` και αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σ'εναν πολλά υποσχόμενο Έλληνα προπονητή.

Ο Τεν Κάτε σίγουρα δεν άφησε καμένη γη. Άλλωστε, η φυσική κατάστα είναι κάτι που του το αναγνωρίζουν όλοι, αλλά απο εκει και πέρα ελάχιστα πράγματα θα έχουμε να θυμωμαστε απο τον Ολλανδό πέρα απο τα μπινελίκια του, τις ατάκες του και τις τζούφιες υποσχέσεις του.


Υ.Γ Αυτοι εκεί στην Αλκμααρ περίμεναν να αποκλειστεί η ομάδα απο όλες τις διοργανώσεις για να αλλάξουν προπονητή;;

pensierix said...

@ paoad

Αυτό δεν είναι ποδοσφαιρική κίνηση αλλά, τελευταία ζαριά-"πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα". Οσο κι αν εσύ πετάς τη σκούφια σου για την πρόσληψη Νιόπλια, δεν έχεις κανένα σοβαρό δείγμα γραφής, πέρα από αυτά που ακούγονται περί "ψαγμένου" Νιόπλια. Τα υπόλοιπα βασίζονται στην ελπίδα και σε τίποτα το απτό.(είναι αστείο να βγάζεις συμπεράσματα από την εθνική ελπίδων που δεν έχει καμία σχέση με επαγγελματική ομάδα).

Αν η διοίκηση ήθελε να κινηθεί ποδοσφαιρικά, δεν θα έκανε εξάμηνο συμβόλαιο στον "ελπιδοφόρο προπονητή" που πιστεύει. Διότι αν τον πίστευε και ήξερε περί τίνος πρόκειται, θα έβγαζε προς τα έξω ότι δεν είναι εξάμηνη λύση ανάγκης και μετά βλέπoυμε. Και ερωτώ:

Αν ο Νιόπλιας χάσει το πρωτάθλημα αλλά έχει μια αξιοπρεπή πορεία και παρουσιάσει υποφερτό θέαμα, θα πάρει δεύτερη ευκαιρία;

Αν ο Νιόπλιας χάσει το πρωτάθλημα και η ομάδα δεν παίξει καλό ποδόσφαιρο, ο "ελπιδοφόρος, ψαγμένος προπονητής" θα κριθεί από το εξάμηνο που έκατσε στον πάγκο(χωρίς να έχει κάνει την καλοκαιρινή προετοιμασία και χωρίς να έχει επιλέξει παίκτες) ή θα πάρει δεύτερη ευκαιρία;

Το εξάμηνο συμβόλαιο δεν απαντά σε αυτά τα ερωτήματα..."Βλέποντας και κάνοντας" μου μοιάζει εμένα...

island said...

@coachp

Η λέξη πρέσβης είναι ελληνική. Άρα την χρησιμοποιεί όποιος γουστάρει. Το ότι την χρησιμοποιεί πιο συχνά η γαυροφυλλάδα δεν σημαίνει πως είναι και σωστό το τάιμινγκ. Άρα το ότι Πρέσβης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για τις ελληνικές ομάδες είναι διαχρονικά ο Παναθηναϊκός δεν νοείται να αλλάξει αυτό με μία επιτυχία του γαύρου στην έδρα του από τα δεύτερα της Άρσεναλ. Ούτε από την ως τώρα πορεία του αφού είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που ναι μεν έχει τόσα χρόνια παρουσίας στο τσου λου αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα "κέρδισε" κατακτώντας με αξικρατικούς ή μη τρόπους την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Ενώ οι άλλες ομάδες παλεύουν με μπαράζ από τον Ιούλιο. Που σημαίνει πως ετοιμάζουν τις ομάδες τους να είναι έτοιμες πιο νωρίς με αποτέλεσμα να ξεφουσκώνουν αργότερα. Άρα η γαυροφυλλάδα (στα εξώφυλλά της) θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς γιατί κάποιες φορές γελάνε και τα τσιμέντα.

coachp said...

@ island
Ποια γαυροφυλλάδα μωρέ? Το φύλλο είναι εμπορικό. Κοιτάει τι θα πουλήσει. Γιατι με τις πωλήσεις πληρώνει και το προσωπικό. Ετσι βγαινει και το εξώφυλλο. Σιγά το πράγμα. Απο εκει και πέρα, τη λεξη αυτή η Sportday την εδωσε στον ΠΑΟ. Τωρα, για να πουλήσει τη δίνει και στον Ολυμπιακό. Δεν νομίζω οτι ειναι τοσο σημαντικο αυτο το θέμα. Ειναι στα πλαισια του ότι τον τελυταιο καιρό, ολα σας χαλάνε εσάς τους βάζελους, και μάλλον, πρέπει να χαλαρώσετε. Ολα καλά είναι. Οι πολυμετοχικοί τα βρίσκουν και ο τεν Κάτε έφυγε... Ολα πανε κατ'ευχήν...

4minister said...

Θέματα.

1. Το εξάμηνο συμβόλαιο του νέου τεχνικού team.
2. Η ασυνέχεια λογικής σκέψης με την παλιότερη δήλωση Πατέρα για Τεν Κάτε ει Αντωνίου "μαζί ήρθαν και μαζί θα φύγουν".
3. Η ανικανότητα (λόγω τσιγκουνιάς) διατήρησης του άριστου (από τα αποτελέσματα της φυσικής κατάστασης) γυμναστή Λόρενς Έμπεν.
4. Η "επιβολή" του Νόμπλια από Όττο, όπως σας ανάφερα και μόνο το gatti ασχολήθηκε και σχολίασε, ενώ οι υπόλοιποι το περάσατε ντούκου.

Δείχνει πως η τωρινή διοίκηση παίρνει αποφάσεις με χαρακτήρα Βαρδινογιάννη. Καθαρό πισωγύρισμα, οικονομικά (με μικρό κόστος) και Παναθηναϊκά! Δηλαδή πισωγύρισμα.

Δουλειές του ποδαριού, όπως οι αποφάσεις το καλοκαίρι για τις μεταγραφές.

http://4minister.wordpress.com/2009/07/01/γιάννης-κερνάει-γιάννης-πίνει

Ακόμα και η κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν πρόκειται να με κάνει να αναιρέσω τα παραπάνω.Θα οφείλεται απλά στην προφανή ανωτερότητα του ρόστερ και στους ανεπαρκείς αντιπάλους.

zouk said...

4minister κακως δεν δινεις μια ευκαιρια στον Νιοπλια.
Καποτε δεν ηθελαν να δωσουν και μια ευκαιρια στον Κυραστα.

Δεν ηθελα να φυγει ο Χενκ αλλα θα στηριξω τα παιδια οσο μπορω.Μακαρι να μου διξουν οτι το αξιζουν,και να θελω να κατσουν και του χρονου.

coachp said...

υπουργε, με εκπλήσσεις δυσαρεστα.
δεν υπάρχει θεμα Οττο και επιβολής στον Παναθηναϊκό. Εδώ ενας μανατζερ αποφασίζει ποιοι θα παίξουν στην Εθνική... Ανάποδα τα λες.

Επίσης, ο γυμναστής εφυγε για ΤενΚάτιους λόγους.

Το οτι ο Βαρδινογιαννης πηρε το οπλο του ισχύει, αλλα οχι με την ισχύ που φαντάζεσαι...

koutavaki said...

Νομίζω πως το νησάκι έχει δίκιο περί πρέσβη(το ΟΛΕ του γαύρου δεν το σχολιάζω),γιατί αν μη τι άλλο λέγεται σε μια στιγμή που και η Πανάθα είναι στην Ευρώπη,μην το ξεχνάμε αυτό.Να είχαμε αποκλειστεί να πω πάει στα κομμάτια.Αλλά αν τελικά περάσουμε κι εμείς τι πρωτοσέλιδο θα έχει η εφημερίδα?"Ο Πρέσβης φοράει μία πράσινα μία κόκκινα,αναλόγως πότε έχει πανσέληνο"?Το "Θρυλική πρόκριση"που διάβασα στο Φίλαθλο νομίζω,λόγω Θρύλου είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.Και δεν είναι οπαδικό το θέμα.Είναι τόσο γελεοίο το πρωτοσέλιδο,όσο εκείνο(δε θυμάμαι ποιας εφημερίδας)που μόλις περάσαμε Μουντιάλ φρόντισε να μας θυμίσει πότε είναι ο Τελικός!!!

fl@neur said...

Παιδιά, με όλη τη συμπάθεια, γιατί ασχολείστε με τα πρωτοσέλιδα της κόκκινης προπαγάνδας και τα "κατορθώματα" του θρύΝου; Οι άνθρωποι με το κόμπλεξ της Ευρώπης γεννήθηκαν, με το κόμπλεξ της Ευρώπης θα πεθάνουν, από την εποχή του Γουέμπλεϋ. Τώρα, για το "πρέσβυς", όπως σωστά κάποιοι λένε, ελληνική λέξη είναι, κι ο Σημίτης για "εκσυγχρονισμό" μιλούσε, κι αυτή ελληνική λέξη είναι. Το θέμα είναι ότι αυτός ο "πρέσβης" είχε να δει 2πλό στην Ευρώπη για 43 παιγνίδια!!! Από την άλλη όμως, ότι μέσα σε 3 χρόνια πέρασε 2 φορές στους 16 είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ακόμα κι αν οι συμμετοχές του στο CL οφείλονται στη δικτατορία του Χο-χο-χο και στην αβελτηρία του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Το πρόβλημα είναι, ότι με τις 13 παρουσίες του γάβ-ρου στην Ευρώπη αρχίζει κούτσα-κούτσα και γίνεται γνωστός (σαν τους λιγούρηδες βέβαια, που συχνάζουν στα γκάρντεν-πάρτυ), κι ο Παναθηναϊκός έχει να καλύψει πολύ έδαφος. Κι εμείς τρωγόμαστε με διοίκηση και προπονητές. Έχω και μια απορία: τελικά καλώς ή κακώς έφυγε ο "τεντάς" που λέει και το gatti, διότι δεξιά-αριστερά διαβάζω ότι εκείνοι που δεν τον πήγαιναν (κι ας πήρε πέρσυ 2φοβερά διπλά απανωτά στην Ευρώπη), τώρα διαμαρτύρονται γιατί έφυγε ή γιατί δεν έφυγε νωρίτερα ή αργότερα. Ο λαός λέει "όπου φτώχεια και γκρίνια" κι εδώ η φτώχεια πάει στους τίτλους, που τούς παίρνει ο "μοναχοφάης θρύΝος". Μού θυμίζει λίγο την περίοδο λίγο πριν την πτώση της Κωνσταντινούπολης, ο Μωάμεθ ήταν προ των πυλών και οι Βυζαντινοί τσακωνόντουσαν για τους Φράγκους!!!
Κι όσο για τον Φάδερ, δεν κρίνω, αν καλώς τον έδιωξε ή όχι (δε λέω ότι έγινε με τον καλύτερο τρόπο κι ότι τού άξιζε τέτοια αποπομπή), αλλά θεωρώ, ότι μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν έθεσε τελεσίγραφο στον γάβ-ρο και την Αστυνομία, ότι αν σε μισή ώρα δεν άνοιγε ο δρόμος, το πούλμαν θα επέστρεφε Παιανία. Και η αντίστροφη μέτρηση για τον Τεν Κάτε ξεκίνησε από το 2-0, που σημαίνει, ότι διοίκηση και ομάδα είναι ακόμα εγκλωβισμένοι στις παγίδες του Χο-χο-χο.

4minister said...

@ zouk

Κακώς συμπέρανες πως δεν πιστεύω το Νόμπλια, το αντίθετο ισχύει. Αν μάλιστα προσαρμόσει γρήγορα τη συμπεριφορά του (διαφορετικές οι βεντέτες από τους Νέους), θα κάνει δουλειά που δεν επρόκειτο ποτέ να καταφέρει ο Κάτε. Και αν βέβαια δεν τον "μπουκώσουν" με "υποδείξεις" οι παράγοντες ...

@ coachp

Λυπάμα που σε ξαφνιάζω δυσάρεστα, αλλά υπάρχει ένα point. Η συναινετική μεταπήδηση του εθνικού προπονητή σε ιδιωτική ομάδα εντελώς αναίμακτα για την ομοσπονδία. Σημαίνει το λιγότερο πως η Ε.Π.Ο. γνώριζε και συμφώνησε να βοηθήσει. Και πως έχει ενδιαφέρον να στηρίξει την ομάδα ραχοκοκκαλιά της Εθνικής.

Η άποψή μου δεν στηρίζεται σε πλεροφορία, αλλά σε κοινή λογική. Ο αναφερόμενος μάνατζερ είναι ο Πωλ;

fl@neur said...

Την ώρα που εμείς ψαχνόμαστε, περί Νιόπλια και 10Κ, η "κόκκινη προπαγάνδα" οργιάζει για να μάς πείσει για τον "ευρωπαίο" και πόσους βαθμούς έχει συγκεντρώσει και δώσει στην Ελλάδα και ότι του χρόνου θα είναι στο 2ο γκρουπ! Κι η Μιχαλού τον άντρα της με τους πραματευτάδες! Άξιος ο μισθός τους, αλλά με τα χάλια που έχουμε και τη φαγωμάρα, τι να πούμε;
Καλό Σαββατοκύριακο

paoad said...
This comment has been removed by the author.
gatti said...

@fl@neur: Mετά από όλα όσα έχουν συμβεί, εσύ πιστεύεις ότι τελικά όλοι αυτοί μαζεύτηκαν για να σώσουν τον Παναθηναϊκό ή για να ικανοποιήσουν προσωπικά συμφέροντα; Εμένα μου φαίνεται μάλλον ότι συμβαίνει το δεύτερο. Ολοι θέλουν να πάρουν το "φιλέτο", το "μαγαζί γωνία" για πάρτη τους και στην προσπάθειά τους αυτή είναι ικανοί (δεν λέω ότι το κάνουν αλλά μπορεί να τους περνάει σαν σκέψη) να χαρούν σε περίπτωση αποτυχίας που θα τους φέρει στο προσκήνιο ως μεσσίες.

Ποιος να σχολιάσει την ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ; Εδώ εμείς είμαστε απασχολημένοι να ξεδιαλύνουμε ποιος είναι τελικά ο ...πρέσβης!

gatti said...

@confused: Κι εγώ τους άκουσα live και κόντευα να τρελαθώ. Μα είναι δυνατόν;

paoad said...

@flaneur

Όσο και να οργιάζει η κόκκινη προπαγάνδα, ο Φλεβάρης είναι κοντά... και θα δούμε ποιος είναι και τι.

Με το δίκιο τους βέβαια, δεν είναι και λίγο αυτό που έχουν καταφέρει ως τώρα..

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Δεν νομίζω ότι σκοπεύουν να το καταλάβουν. Ο καθένας θέλει την ομάδα σαν το προσωπικό ακριβό του παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να τα βρουν. Ανακωχή θα κάνουν το πολύ μέχρι το επόμενο επεισόδιο. Που θα έρθει και μάλιστα δεν θα αργήσει...

gatti said...

@coachp: To καινούργιο ...στοίχημα είναι να πειστεί ο κόσμος ότι όπως δεν το ήξερε ο Παύλος, έτσι ακριβώς το αγνοούσε και ο Τζίγγερ. Για να μην νοιώσει ο Παύλος στην απέξω. Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Το ότι θα ηρεμήσουν δεν μου λέει τίποτα. Είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Θα τα ξανασπάσουν στην πρώτη ευκαιρία που θα βρεθεί.

Στο μεταξύ, ο ραλίστας είναι ο καλύτερος του χωριού. Είπε ότι θα αποστασιοποιηθεί, περνάει τα μηνύματά του όπως και όταν θέλει και αφήνει τον Παύλο να εκτίθεται...

gatti said...

@squarelogic: Kι εμένα μου αρέσει ότι δεν κρύφτηκε ο Πατέρας. Αλλά εδώ που τα λέμε ήταν και το απόλυτα λογικό. Από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς θα κριθεί για τις επιλογές του στο τέλος της σεζόν, αν πράγματι θεωρούσε πως με τον Τεν Κάτε κινδυνεύει να χαθεί το πρωτάθλημα, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει εκτός από το να πάρει ρίσκο;

Κι ο Παύλος έχει τα δίκια του αλλά τα χάνει με τον τρόπο που διάλεξε για να τα διεκδικήσει. Βλέπω πολύ κόσμο του Παναθηναϊκού χολωμένο από την συμπεριφορά του.

Τελικά κανείς δεν ασχολείται με το νέο προπονητικό μας δίδυμο. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του, του Νιόπλια με τέτοιες συνθήκες που αναλαμβάνει την ομάδα. Δεν του φτάνει το άγχος που σίγουρα έχει για το αν θα πετύχει στο νέο του πόστο, έχει και έναν εκ των μεγαλομετόχων να τον αμφισβητεί δημόσια...

gatti said...

@koutavaki: Tην είχαν όντως διαχωρίσει την θέση τους οι Γιαννακόπουλοι. Κι αν ο πρώτος
"καβγάς" είχε γίνει για τα λάβαρα, ήταν πταίσμα μπροστά στο πρόσφατο επεισόδιο που συνιστά την πρώτη δυναμική παρέμβαση του Παύλου στα πολυμετοχικά πράγματα.

Πάντως, είτε το τωρινό επεισόδιο οφείλεται στον παρορμητισμό του Παύλου, είτε στο ότι δεν έχουν
ξεκαθαρίσει πλήρως οι αρμοδιότητες του προέδρου (ο Πατέρας δηλαδή μπορεί να νόμιζε ότι έχει δικαίωμα να πάρει μόνος του αποφάσεις, ο Παύλος μπορεί να νόμιζε ότι για τις σημαντικές αποφάσεις πρέπει να γίνει σύσκεψη) το θέμα είναι ότι η "πράσινη" πολυμετοχικότητα κινδυνεύει να γίνει (αν δεν είναι ήδη...) ένα κακόγουστο αστείο.

paoad said...

μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε εσένα. Εγώ δεν έχω τηλέφωνο αλλά εσύ είσαι αδικαιολόγητη (ειδικά τώρα με τη τηλεργασία). Σα να έχουν πάρει τα μυαλά σου αέρα απο του πολλούς επαίνους. Ποστ δεν ανεβάζεις, στα σχόλια δεν απαντάς.. Μας το παίζει ντίβα η κυρία.

;pppp

gatti said...

@pensierix: Πράγματι είναι για γέλια αυτή η κατάσταση. "Ντέρμπι" και "Πράσινη" πιασμένες
χέρι χέρι και Γκοτζίλας με "Πρασινοφρουρό" να εκθειάζουν τους Τζιγγερογιαννακόπουλους και να
ρίχνουν στην πυρά τον Πατέρα (και τον Βγενό).

Ως ευχολόγιο το έγραψα κι εγώ το "βρείτε τα", δεν το πολυπιστεύω. Το θέμα είναι αν το διαλύσουν, να
μην διαλύσουν και την ομάδα μαζί.

ΥΓ. Ε ότι είναι πρόβλημα ο στόπερ είναι, πώς να το κάνουμε. Κάτσε τώρα που μπορεί να ξαναδούμε τον Βυντρίνιο μας δεξί μπακ να δεις τι πλάκα θα έχει.

ΥΓ1. Προσωπικά δεν με απασχολεί ούτε η πατρότητα της λέξης "πρέσβης" ούτε και η χρήση της. Κι αυτό γιατί την έβρισκα γελοία ακόμα και τότε που την χρησιμοποιούσαν για την δική μου ομάδα. Από εκεί και πέρα είναι έτσι κι αλλιώς θέμα εμπορικό...

Εδώ διάλεξαν τον πίνακα του τελευταίου μήνα της ΟΥΕΦΑ για να μας πείσουν ότι σε μια χρονιά ο
γαύρος έσβησε ό,τι έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη (όταν όλοι οι άλλοι πίνακες μαρτυρούν την "πράσινη" κυριαρχία) στον "πρέσβη" θα κολλήσουμε;

gatti said...

@zouk: Νιόπλιας και Βαζέχα θα έχουν την στήριξη από τον κόσμο, είτε ήθελε είτε δεν ήθελε να φύγει ο Τεν Κάτε. Γιατί δεν είναι μόνο δικά μας παιδιά, αλλά και χαρακτήρες με ήθος. Αυτό όμως
είναι το ένα ζήτημα. Το άλλο έχει να κάνει με τα αποτελέσματα.

Αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα είναι βέβαιο ότι κι οι δύο θα βρεθούν μέσα σε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Τέτοια, που όσο κι αν οι ΑΡΔ ρίξουν το ανάθεμα στον Τεν Κάτε, η οργή του κόσμου προς τους πολυμετοχικούς δεν θα μαζευτεί
εύκολα...

gatti said...

@coachp: Tι να βρούνε ρε συ κόουτς. Επιφανειακά θα τα βρούνε και από κάτω το καζάνι θα
βράζει πάλι.

Οσο για τον πρέσβη, κοτζάμ επιτελείο έχει η Sportday για να επιλέγει τους τίτλους της. Κάτι περισσότερο πρωτότυπο δεν μπορούσε να βρει;

gatti said...

@mahler76: Οπως τα λες...

gatti said...

@paoad: Δεν νομίζω ότι υπάρχει γκρίνια από τον κόσμο. Η γκρίνια ξεκίνησε από τον Παυλάρα.

Συμφωνούμε πως από την στιγμή που έδιωξε τον Ολλανδό στα μέσα της σεζόν έπρεπε να πάει σε διάδοχη λύση που θα γνώριζε την ελληνική πραγματικότητα και θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στον τομέα της ψυχολογίας.

Και απ΄ ό,τι βλέπω (διαβάζω) ο Νιόπλιας έχει την ευφυϊα (αναμενόμενο) να "πατήσει" πάνω στην φιλοσοφία του Τεν Κάτε και να προσπαθήσει να βελτιώσει πράγματα, παρά να επιχειρήσει να αλλάξει τα πάντα.

ΥΓ. Ασε μας βρε συ με την Αλκμααρ. Κουβανέ! :ppp

4minister said...

Ευτυχώς. έστω και καθυστερημένα, αποφάσισες να δείξεις τι νοικοκυρά είσαι και να σερβίρεις στους επισκέπτες ένα λικεράκι, ένα γλυκό του κουταλιού ...

gatti said...

@pensierix (again): Το θέμα ήταν να μην διώξει στα μέσα της σεζόν τον προπονητή. Από την στιγμή που τον έδιωξε καλά έκανε και πήρε τον Νιόπλια. Το αν θα πετύχει ο Νιόπλιας είναι η επόμενη
αγωνία μας.

Αλλά αυτή έτσι κι αλλιώς την είχαμε και με τον Ολλανδό.

Συμφωνώ βέβαια (το έγραψα άλλωστε) πως ο Νιόπλιας δεν έχει εμπειρίες από επαγγελματικές ομάδες, πόσο μάλλον από ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Και το εξάμηνο συμβόλαιο δεν τον βοηθά να διώξει την ανασφάλεια, ενώ μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και στους παίκτες (γιατί να του δώσουν σημασία αφού είναι ...προσωρινός;).

Στο μεταξύ στο φόρουμ του Παναθηναϊκού γίνεται από το μεσημέρι χαμός για το γεγονός ότι στη συνέντευξή του ο Κατσουράνης τον αποκάλεσε ο "Νίκος". Και μπορεί για κάποιους να φαντάζει
υπερβολή το να τσακώνεται κανείς για το αν ο ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να αποκαλεί δημόσια τον προπονητή του με το μικρό του όνομα, αλλά είναι σίγουρα ενδεικτικό των "προβλημάτων" που ενδέχεται να προκύψουν από τη "λύση Νιόπλια" στην ομάδα.

Αυτά όμως θα τα δούμε στην πορεία. Σίγουρα "βλέποντας και κάνοντας" ήταν αυτή η κίνηση. Περίμενες κάτι διαφορετικό;

paoad said...

τιι;; με λικεράκι θα τη βγάλουμε;

gatti said...

@island: Νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε με το ποιος χρησιμοποιεί τη λέξη
"πρέσβης" και για ποιον. Ετσι κι αλλιώς οι "αντικειμενικές" μ΄ αυτόν τον τρόπο λειτουργούν. Κάθε φορά εξυμνούν τον νικητή. Και όταν πρόκειται για τον γαύρο και την γαυροπροπαγάνδα του, αυτό είναι περισσότερο από αναμενόμενο.

Εμένα δεν με απασχολεί τόσο πώς προβάλλουν τον γαύρο. Με απασχολεί

α) αφενός το ότι εμείς παρόλο που κάναμε πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες και με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα, δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε επικοινωνιακά το γεγονός,

β) αφετέρου ότι ο γαύρος προκρίθηκε για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια σε δεύτερη φάση Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ακόμα κι αν αυτό έγινε μέσα από έναν εύκολο όμιλο, δεν παύει να συνιστά επιτυχία. Μια επιτυχία που τον βάζει στον ίσιο ευρωπαϊκό δρόμο και απομακρύνει την ψυχολογία του καρπαζοεισπράκτορα της Ευρώπης.

gatti said...

@4minister: Στα θέματα που έβαλες:

1. To εξάμηνο συμβόλαιο σε μια δεύτερη σκέψη μπορεί να σημαίνει ότι ο Πατέρας δεν ήθελε να δεσμεύσει (και να δεσμευτεί) για χρόνο μεγαλύτερο από όσο διαρκεί η θητεία του. Μπορεί να είναι δηλαδή ηθικό το ζήτημα.

2. Η παραμονή του Αντωνίου αποτελεί ανακολουθία των δηλώσεων Πατέρα, αλλά ίσως έκρινε ότι και
μόνο το σοκ από την απομάκρυνση Τεν Κάτε ήταν αρκετό και δεν έπρεπε να δημιουργήσει και δεύτερο την ίδια χρονική στιγμή. Γιατί φαντάζομαι θα συμφωνείς πως είναι διαφορετικό να φύγουν και οι δύο μαζί στο τέλος της σεζόν και διαφορετικό να φύγουν τώρα (που άλλωστε μπήκαμε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο).

3. Το θέμα του Εμπεν έχει ήδη αποσαφηνιστεί. Δεν υπάρχει θέμα τσιγκουνιάς, τον ήθελαν, αλλά ο
ίδιος θεώρησε ηθικά σωστό να φύγει αφού έφυγε ο προπονητής που τον έφερε.

4. Περί Νιόπλια και Οττο δεν έχω στοιχεία.

Οσο για το ότι είναι πισωγύρισμα τα έχουμε πει. Αλλά "έπρεπε" να φύγει ο άχρηστος βοηθός...

gatti said...

@koutavaki: Να το σχολιάσεις το ΟΛΕ, γιατί να μη το σχολιάσεις; Ειδικά όταν ακούγαμε τα μύρια όσα όταν κάναμε εμείς το ΟΛΕ και οι γαύροι ήταν όλο ειρωνεία.

Αν περάσουμε κι εμείς τι θα γράψουν; Καλή ερώτηση. Ξέρω γω; Μπορεί να γράψουν πρόξενος.
Βλέπεις το Europa League είναι υποδεέστερο του Τσάμπιονς Λιγκ. :ppp

gatti said...

@fl@neur (again): Oπως έγραψα και παραπάνω δεν είναι τόσο απλό το θέμα με τον Ευρωπαίο γαύρο. Γιατί όσο κι αν προσπαθούμε να απαξιώσουμε την επιτυχία του, επειδή έπεσε σε όμιλο ...κουλών, δεν παύει να είναι επιτυχία η πρόκρισή του στους "16". Και το ότι είναι η 2η μέσα σε τρία χρόνια είναι ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.
Εχει σημασία αυτό γιατί κι εμείς την "συνέχεια" (διάρκεια) επικαλούμαστε όταν μιλάμε για τις ευρωπαϊκές μας πορείες.

Κι όσο κι αν δεν μας αρέσει αυτή η επιτυχία του σημαίνει πολλά. Οπως ότι με τους πόντους που θα πάρει θα ανεβεί γκρουπ δυναμικότητας και θα έχει ευκολότερες κληρώσεις. ΄Η όπως ότι αν βγει πρωταθλητής φέτος και του χρόνου (ή μία από τις δύο χρονιές) θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους.

Με τέτοιες επιτυχίες ο γαύρος θα γεμίζει συνεχώς το ταμείο του λεφτά και θα έχει την δυνατότητα να αποβάλλει άπαξ διά παντός το ευρωπαϊκό κόμπλεξ. Αυτό είναι το σημαντικό και όχι το πώς αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ που έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα τα ελέγχει.

Και τότε να δεις πού θα φτάσει η "πράσινη" εσωστρέφεια! Γιατί δεν αντέχεται να μονοπωλεί τους τίτλους στην Ελλάδα. Φαντάσου να έρθει η στιγμή (που κάποτε θα έρθει νομοτελειακά, ίσως μάλιστα να είναι ήδη εδώ...) που θα κάνει και πορείες στην Ευρώπη!

paoad said...

"...Φαντάσου να έρθει η στιγμή (που κάποτε θα έρθει νομοτελειακά, ίσως μάλιστα να είναι ήδη εδώ...) που θα κάνει και πορείες στην Ευρώπη!..."


τςς τςς φάε τη γλώσσα σου, με αγριεύεις βραδιάτικα

gatti said...

@paoad: Για κοίτα που έγραψες ολόκληρο σεντόνι και συμφωνώ σχεδόν με τα πάντα! Παράλογο;

Βρε δεν ντρέπεσαι που θα μου πεις ότι το παίζω ντίβα; Ετρεχα όλες αυτές τις μέρες και δεν έφτανα μάλιστα!

Αντε γιατί σε κάναμε ...φίρμα και πήρες πολύ θάρρος! :pppppppp

ΥΓ. Τι να γράψω μωρέ; Για τα χάλια μας; Πόσο πια να ...αυτομαστιγώνομαι;

gatti said...

@4minister: Kι εσύ ...Βρούτε;

gatti said...

@paoad (again): Εντάξει, εσένα θα σου φτιάξω ένα ταψί μπακλαβά! :ppp

YΓ. (Εγώ να τη φάω τη γλώσσα μου, αλλά αν είναι έτσι;)

paoad said...

Αν συμφωνήσει και ο pensierix Θα πάω να κάνω delete στο κείμενο και αργότερα στο σπίτι θα κάνω την αυτοκριτική μου.

Εμένα μπαγκλαβά και στους άλλους λικεράκι..; Αυτά ακούει και τρελαίνεται ο pensierix (και δικαιολογημένα).

Αν κάποιος θέλει να γράψει, γράφει. Αν βαριέται, βρίσκει δικαιολογίες του τύπου "τι να κάτσω να γράψω;;; για τα χάλια μας.."

:))))))

pensierix said...

Το ότι η μπλογκοδέσποινα την έχει δει λίγο ντίβα, είναι γεγονός...Ε, δε θέλει και πολύ για να πάρουν τα μυαλά αέρα...Πλέον σου απαντά σα να θέλει να σε βγάλει από μπροστά της...Ενα μπλογκοξεκατίνιασμα αλα πολυμετοχικός θα μας έκανε καλό. Να πέσουν οι μάσκες επιτέλους!

Αν κάτι χρειαζόμουν αυτή τη στιγμή, είναι ένα παιχνιδάκι όπως εκείνο με το Σάββα. Παύλος, Τζίγγερ, Βγενό και Πατέρας από τη μια, κι εγώ από την άλλη να πυροβολώ. Μόνο έτσι θα στάνιαρα..

pensierix said...

Και φυσικά συμφωνώ απόλυτα με τον paoad κι απορώ πως δεν είχα σκεφτεί κι εγώ όλα αυτά τα καταπληκτικά που γράφει.

ΥΓ
Κι ένα γαλακτομπούρεκο δεν θα με χάλαγε...

paoad said...

..είναι να μην πέσει πληκτρολόγιο στα χέρια μου μετα τα μεσάνυχτα.

εσύ να μείνεις με το κουμκουατ σου.. και πολύ σου είναι.

gatti said...

@paoad: Aπό ό,τι βλέπω (από πάνω) το delete δεν το γλιτώνεις. Ούτε την αυτοκριτική...

Στον pensierix θα φτιάξω ένα ταψί γαλακτομπούρεκο αφού του αρέσει.

Αυτό είναι, το βρήκες! Βαριέμαι... :pppp

gatti said...

@pensierix: Aπό τι να πάρουν βρε τα μυαλά μου αέρα; Και άλλωστε τι νομίζετε ότι είναι η τηλε-εργασία μου; Κανένα προνόμιο; Ενα βήμα πριν την πόρτα εξόδου είναι (τα περιμένω τα ...χαμπέρια...).

Και με τους ρυθμούς που γράφω, ευχαριστημένοι να είστε με τόσο κακή διάθεση που έχω. Αλλιώς γράψτε εσείς. Ορίστε μια καλή ιδέα!!! :)))

Χτύπα κι εσύ! Χτύπα κι άλλο, θα τ΄ αντέξω! :ppp

Παιχνιδάκι σαν εκείνο με τον Σάββα δεν έχω άλλο υπόψιν. μου. Αυτή τη φορά μάλλον ...Λερναία Υδρα με τέσσερα κεφάλια θα μας χρειαζόταν.

4minister said...

Δέχεται και παραγγελιές το κατέστημα ασούμε;

Μπράβο, πολύ προχώ το βρίσκω ...

Ωστόσο ο υποφαινόμενος, που είχε και την ιδέα, στην ξέρα και στην άπνοια. Δε βαριέσαι τα βλέπει όλα ο Θεός και θα ανταποδώσει ανάλογα ... αμαρτωλή.

Χοχοχο ...

paoad said...

Μη τη σκοτίζεις την οικοδέσποινα; Απ ότι βλέπω ούτε το λικεράκι δεν θα κεράσει- ένα νεράκι, άντε ένα υποβρύχιο και μετά... το πούλο.

gatti said...

@4minister: (Βρε τι έχω πάθει απόψε...)

Εσένα θα σου φέρω ένα μπουκάλι από το αγαπημένο μου Cardhu. Ελπίζω να σου αρέσει...

gatti said...

@paoad: Τι θέλεις βρε από τη ζωή μου; :ppppp


(Μια χαρά ήσουν χωρίς σύνδεση!)

pensierix said...

Ο λόγος σου με χόρτασε και το φαϊ σου φα'το, gatti μου! Μόνο και μόνο που θα έφτιαχνες ένα ολόκληρο γαλακτομπούρεκο για μένα, μου αρκεί! Γι' αυτό θα σου φέρω ένα tiramisu (ανεβαστικό όνομα και πράμα) να πάνε κάτω τα φαρμάκια!

:))))

4minister said...

Cardhu έ; Είσαι δικός μου άνθρωπος!

pensierix said...

Τελικά είναι αλήθεια ότι οι στερημένοι το γυρίζουν στα γλυκά. Εγώ έχω κι ένα λόγο παραπάνω βέβαια, αλλά ας μην εκτεθώ περισσότερο..."Μ'ένα γλυκό, δυό τρυγόνια" ένα πράμα...

paoad said...

Καλά πάω να κάνω την αυτοκριτική μου.

Πιείτε τα Cardhu σας, φάτε τα γαλακτομπούρικα σας και αφήστε με εμένα.


http://www.youtube.com/watch?v=HL8fQt7ciIg

@pensierix

..άτιμε

gatti said...

@pensierix: Σε ευχαριστώ pensierix μου!

Μια χαρά είναι τα γλυκά! Για στερημένους και μη... ;-)

gatti said...

@4minister: Το ήξερα! :)))

gatti said...

@paoad: Tα τραγουδάκια σου "όλα τα λεφτά"! :))

(επιτέλους θα ησυχάσουμε...) :ppp

pensierix said...

@ paoad

Στο καλό και να μη μας γράφεις...

http://www.youtube.com/watch?v=5SgyfusISKE&feature=fvst

:ppppp

paoad said...

εγώ τουλάχιστον θα φέρω profiterol.

http://www.youtube.com/watch?v=VfSYeXPQaQI

...για στερημένους και μη.

γεια

gatti said...

@pensierix: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Δεν είναι δυνατόν να αφιερώνεις ΑΥΤΟ το τραγούδι στον paoad!

gatti said...

@paoad: Aκόμα να πέσει η σύνδεση; :ppp

pensierix said...

@gatti

Με πείραξαν τα γλυκά, η υπεργλυκαιμία!!!! Μα είναι δυνατόν να...χαραμίσω αυτό το τραγούδι για τον paoad; Και είναι από τα πολυυυυυυυυυ αγαπημένα μου....

gatti said...

@pensierix: Είπα κι εγώ...

(Σε πείραξαν τα γλυκά, πράγματι...)

;)))

YΓ. Κι εμένα είναι από τα πολύυυυυυ αγαπημένα μου!

4minister said...

Μια αγαπημένη εκτέλεση σαν καληνύχτα.

Ελένη Βιτάλη - Μακριά μου να φύγεις

http://www.youtube.com/watch?v=ImQEx97MqT8

gatti said...

@4minister: Πολύ ωραίο τραγούδι, αγαπημένη εκτέλεση.

Καληνύχτα! :)))

pensierix said...

Μετά τη Βιτάλη, το χάαααος...
(ε ρε κάτι ντέρτια που μας βγάζει ο πολυμετοχικός!).

:)))

fl@neur said...

Κατ' αρχάς, μην πυροβολείτε την οικοδέσποινα! Και γλυκό τρατάρει και λικεράκι σερβίρει, να γλυκαθεί το πικραμένο χειλάκι μας.
@gatti
Συμφωνώ με τα σχόλια επί των σχολίων. Η Ευρώπη (το τσαμπιολί, που λες κι εσύ) είναι το σαλόνι για τους μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το "συσσίτιο" για τους μικρούς.
Το ζήτημα είναι ότι ο γαβ-ρος με εθνικό μονοπώλιο μπορεί και χώνεται στο ευρωπαϊκό ολιγοπώλιο, ώστε να συντηρείται οικονομικά και να κερδίζει κατά κράτος τον (ένα και μοναδικό) αντίπαλο. Το άλλο ζήτημα είναι, ότι ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε σχεδιασμό με προοπτική την Ευρώπη, εννοώ αγωνιστικά, διοικητικά και επικοινωνιακά, όχι στο γήπεδο. Το "γηπεδικό" είναι ένα επί πλέον βάρος, άλλα όταν το λύσει με το καλό, πιθανόν το πουλάκι να έχει πετάξει σ' άλλη φωλίτσα. Πάρε παράδειγμα το Μουσείο του ΠΑΟ κι εκείνο του γάβ-ρου (που θα φιλοξενήσει λέει και ένα τμήμα του Μουσείου της Άρσεναλ, άντε πάλι η Μιχαλού!). Για τις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες το "τσαμπιολί" είναι μια άκόμα ευκαιρία, αλλά όχι ψύχωση, διότι εκεί δεν υπάρχει το κόμπλεξ του θρύΝου. Η Πόρτο για παράδειγμα είναι η πιο εύρωστη οικονομικά ομάδα της Ευρώπης, με τα μεταγραφικά πρότζεκτ της, και στη Γερμανία, εκτός από τη Μπάυερν, η Ντόρτμουντ είναι πρώτη στα έσοδα από γήπεδο και μάρκετινγκ.
Ως εκ τούτου, το μπάσκετ, με 5 ευρωπαϊκά, παραμένει η μόνη αξιόπιστη ασπίδα προστασίας για τον Σύλλογο, μέχρι να ορθοποδήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα (φαντάζεσαι να είχαμε τα ίδια φαινόμενα κι εκεί;).
Το μαγαζί είναι, όπως λες, γωνία (κι ο Ολυμπιακός το ίδιο), αλλά ο Σύλλογος, δηλ. οι διοικήσεις, με εξαίρεση τον "Καπετάνιο", δεν έχουν κατανοήσει την πραγματική του αξία και υπεραξία (πχ. Εθνική) στον ελληνικό αθλητισμό, θα τού την αναγνωρίσουν τα ΑΡΔ και οι Κωστοπουλο-αναστασιάδηδες;
Αν δεν γνωρίσεις τον αντίπαλο, δεν πρόκειται ποτέ να τον καταβάλεις, αυτή είναι μια αλήθεια, που δεν χρειάζεται να επαληθευτεί από τον Σουν Τζου.
Έτσι όπως έχουν γίνει "τσαμπιολί" και "ουέφα", είναι πιο εύκολο και οικονομικά κερδοφόρο να πάς σαν ελληνική ομάδα στους 8, παρά να διακριθείς στο "ουέφα", κι αυτό ο γάβ-ρος το εκμεταλλεύεται όσο μπορεί, με δεδομένη την πτώση παλιών μεγαθηρίων (Άγιαξ, Γιούβε, Μίλαν κλπ.). Το θέμα όμως είναι εμείς τι κάνουμε;

gatti said...

@fl@neur: Εξαιρετική ανάλυση. Συμφωνώ σε όλα δεν έχω να προσθέσω το παραμικρό.

Τι κάνουμε εμείς; "Τρωγόμαστε" πολυμετοχικά. Αυτό κάνουμε...

paoad said...

έχω μπλέξει με κλαψο&*&^*&δες μου φαίνεται.

φύσικα και δε γίνεται να αφιερώνεις τέτοια τραγούδια στον paoad. Απο red hot chili peppers και πάνω την επόμενη φορά παρακαλώ.

ή έστω τερμίτες...

παρακαλώ πολύ.

paoad said...

Τέλος παντων. Ας είναι.

http://www.youtube.com/watch?v=7bMrLRkc5nQ

Βέβαια δε ζηλεύω, έχω καλύτερη :))) αλλά σκέφτηκα ότι θα σ αρέσει. Ο Καζούλης να έλειπε.. ;))